КСНС: Протестът само в рамките на закона

Членовете на КСНС се обединиха около разбирането, че ескалацията на обществено-политическото напрежение в страната изисква по-голяма отговорност от всички държавни органи и политически сили.

Най-честите причини, които водят до депресия

Понякога може да е неподозирана травма от детството

    


КСНС: Протестът само в рамките на закона

Членовете на КСНС се обединиха около разбирането, че ескалацията на обществено-политическото напрежение в страната изисква по-голяма отговорност от всички държавни органи и политически сили.

КСНС: Налице са рискове за националната сигурност

/КРОСС/ Консултативният съвет за национална сигурност обсъди актуалните рискове и заплахи за националната сигурност на Република България, произтичащи от: обществено-политическото напрежение в страната; кризисните процеси в Близкия Изток и в Северна Африка и свързания с това засилен миграционен натиск към страната. Членовете на КСНС се обединиха около разбирането, че ескалацията на обществено-политическото напрежение в страната изисква по-голяма отговорност от всички държавни органи и политически сили. Необходими са общи категорични действия в посока на спазване на закона и укрепване на доверието в публичните институции. Членовете на КСНС изразяват безусловно уважение към правото на протест, но категорично настояват това неотменимо конституционно право на българските граждани да се реализира в рамките на Закона. КСНС призовава политическите сили и другите организатори на протести и митинги да се въздържат и разграничат от действия, които биха нагнетили допълнително напрежение и биха задълбочили политическата и социалната криза. Наред с това, КСНС заявява, че демократичната многопартийна система е безалтернативна. Политическите различия и алтернативи не са нейно отрицание, а са естествена част от самата нея

Европарите за тунела под Шипка са под въпрос

Има възможност проектът за обхода на Габрово и за тунела под Шипка да бъде финансиран от републиканския бюджет, ако парите от Брюксел не бъдат отпуснати, обяви транспортният министър Данаил Папазов.

Силен снеговалеж парализира Франция

/КРОСС/ Близо 25 000 домове във Франция останаха без електричество заради силния снеговалеж. Оранжев код е в сила за източната, югоизточната и централните части на страната, където снежната покривка достига близо 20 сантиметра.  Ситуацията по пътищата остава затруднена. В резултат на силното заледяване някои пътни артерии могат да бъдат затворени. Властите съветват французите да избягват да се движат с автомобил, ако не е абсолютно необходимо. Тежките метеорологични условия оказаха влияние и на въздушния транспорт. Всички полети на летището в Лион закъсняват най-малко с два часа и половина.  

Видал се съгласи да поднови договора си с Юве

Артуро Видал и Ювентус постигнаха договорка за нов договор, съобщават медиите в Италия. Чилийският национал е основна фигура в състава на Антонио Конте след идването си от Байер Леверкузен. Видал помогна на своя тим да спечели две поредни титли на Италия, а ръководството на Юве не крие намеренията си да го задържи в състава си, въпреки сериозния интерес към него. Настоящият договор на Видал изтича през 2016 година. След информациите от тази вечер обаче, чилиецът е постигнал договорка за нов контракт, който ще го задържи в Торино още две години....

“Атака” тръгва към Сирия за среща с Асад

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Депутати от “Атака” ще посетят Сирия на 7 декември. Мисля, че в делегацията ще участват и хора от групата в българския парламент за приятелство между България и Сирия.

Това съобщи на излизане от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Делегацията ще бъде посрещната на държавно ниво. Делегацията ще води председателят на групата за приятелство със Сирия – депутатът от БСП Страхил Ангелов, твърди Сидеров.

Екип на телевизия “Алфа” – партийната медия на „Атака“, също ще пътува до Сирия.

Надявам се да има и среща с президента Асад. Това ще бъде официална среща между български политици и сирийското ръководство, допълни лидерът на “Атака”.

Аз смятам, че се изкривява информацията за Сирия  - законното управление на Сирия в лицето на президента Асад се представя като едва ли не някакво узурпаторско управление, каза още Волен Сидеров.

Статията "“Атака” тръгва към Сирия за среща с Асад" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вон може да не кара в Сочи

Най-голямата звезда на алпийските ски при дамите Линдзи Вон отново се контузи. Американката е паднала тежко по време на тренировка на пистата в Копър Маунтин, Колорадо. Носителката на 4 големи кристални глобуса за Световната купа ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да се изясни каква е травмата на коляното . И дали ще се оправдаят най-мра Най-голямата звезда на алпийските ски при дамите Линдзи Вон отново се контузи. Американката е паднала тежко по време на тренировка на пистата в Копър Маунтин, Колорадо. Носителката на 4 големи кристални глобуса за Световната купа ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да се изясни каква е травмата на коляното . И дали ще се оправдаят най-мра

Световната преса за протестите в България

Български студенти с газови маски и фалшиви пистолети, направени от картон, участваха в демонстрация пред парламента в София. Хиляди млади хора участваха в едно от няколкото шествия, които се проведоха в сряда в българската столица в знак на протест срещу повсеместната корупция, ниските доходи и високата безработица.

Рупърт Мърдок се разведе за трети път

82-годишният Рупърт Мърдок постигна договореност в Нюйоркски съд за развода си със своята трета жена Уенди Денг, съобщиха представители на магната.
Бракът между двамата продължи 14 години. 

Според адвокатите на Мърдок, бившите съпрузи са се разделили с добро и си остават приятели, като са се разбрали за общи действия за бъдещето на децата ... 82-годишният Рупърт Мърдок постигна договореност в Нюйоркски съд за развода си със своята трета жена Уенди Денг, съобщиха представители на магната. Бракът между двамата продължи 14 години. Според адвокатите на Мърдок, бившите съпрузи са се разделили с добро и си остават приятели, като са се разбрали за общи действия за бъдещето на децата ...

Вадят от гроба гастарбайтер, пребит в Израел

Трупът на гастарбайтер в Израел, погребан в новите гробища на Благоевград, бе изваден днес от гроба му за оглед.

Протестът отново на "Позитано" 20

/КРОСС/ Протестът отново блокира движението в центъра на столицата. Шествието бе предвождано от три камуфлажни танка, направени от картон и стиропор. Недоволните граждани спряха за кратко трафика на кръстовището пред Софийския университет, след което поеха в посока Министерски съвет, но бяха спряни от полицейски кордон. Това доведе до покачване на напрежението. Протестиращите решиха да сменят маршрута си и се отправиха по улица „Граф Игнатиев", по „Алабин" и след кратка дискусия помежду си решиха да отидат до централата на социалистите на „Позитано" 20 и там да изразят своето недоволство срещу управляващите. Около 300 протестиращи скандират: „оставка", „червени боклуци", „мафия" пред централата на БСП.  

Ранобудните студенти от Велико Търново протестираха пред Общината

Снимка: ekcarevec.com

Оставка на правителството на Пламен Орешарски поискаха и Ранобудните студенти от Велико Търново, съобщи “Евроком Царевец”.

Студентите са възмутени от цинизма, който показват политиците, като не се оттеглят от властта. Във връзка с политиката, провеждана от правителството, съмнителните назначения и скандалите с народни представители, Ранобудните студенти, излязоха на протест.

Повече от 50 души се събраха пред сградата на Общината. Основната част от протестиращаите бяха „Ранобудните студинти”, окупирали 321 аудитория на Великотърновския университет. Сред присъстващите имаше още преподаватели, майки с деца, възрастни хора.

Младежите издигнаха плакати „Откраднахте бъдещето на родителите ми, но моето не го давам”, „Орешарски, нашта седенка остава!”, „В. Търново каза оставка! и т.н. Студентите заявиха, че са наясно с факта, че сама по себе си оставката няма да реши проблемите на страната и за това искат нов обществен договор, който да донесе промяна, а не подмяна, както до сега и рестарт на България. „Искаме да живеем в нормална държава, което означава минимална корупция, високи доходи, прозрачност в управлението, отговорност на управляващите”, заявиха протестиращите.

Те желаят оставката на това правителство, което обслужва мафията, и протестите им ще продължат докато премиерът не я подаде . Студентите излязоха да разбият мита, че “София е България”. Те пожелаха да покажат, че във Велико Търново също искат оставката на правителството въпреки всички скандали, с които се компрометира правителство, то все още не се оттегля от властта. Въпреки толкова месеци протести и ясни искания, то показва, че не се интересува от народния интерес и изпраща полиция, жандармерия и спецчасти срещу мирни протестиращи,заявиха организаторите на протеста. Студентите искат ясно да заявят, че не са съгласни с управлението и го показват. На протеста не се толерираха партийни агитационни материали и провокации.

Статията "Ранобудните студенти от Велико Търново протестираха пред Общината" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Експрес": Неонацисти искат да "прочистят" България

Френският вестник за учредяването на Националистическата партия на България

    

МВР преброи 150 души на протеста тази вечер

Около 150 души са се събрали към 20:00 часа в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на вечерния протест не са констатирани нарушения или инциденти. Служители на МВР продължават да осигуряват обществения ред.

Марин льо Пен: Няма да допуснем "Атака" на евроизборите

Марин льо Пен, лидерът на френския крайнодесен Национален фронт, отказва сътрудничество с "Атака" за европейските избори през май догодина, за да не навреди на новия си политически образ, който си изгражда. Нейният заместник по кадровите въпроси Луи Алио заяви в присъствието на журналисти от 14 държави в ЕС, поканени от Клуб Голяма Европа, че няма да допусне "Атака" в планирания европейски крайнодесен алианс. Причината е, че "трябва да има харта за добро поведение на партиите в алианса". Тази ненаписана харта според него противоречи на поведението на расистки и антисемитски партии като унгарската "Йобик" и българската "Атака". В последните сондажи Националният фронт се класира на първо място сред френските партии, след като изостави ксенофобската си риторика. Марин льо Пен се надява да сп...

Дойче веле: Меркел се изправя срещу Путин

В реч пред Бундестага Ангела Меркел отчетливо се обяви против неоимпериалистическата политика на Русия. Ясен бе сигнал към Москва – и най-вече към Владимир Путин. Това определено е предизвикало раздразнение в Кремъл.

Представители на Община Варна участваха в конференция на STI

Във връзка с предстоящото домакинство на град Варна на регата Блек Сий Тол Шипс 2014 представители на Община Варна, кап. Тома Томов- председател на Организационния комитет и София Стоянова- Йорданова- ръководител на проекта, взеха участие в годишната конференция на STI/ организатор на регатата/.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията тази вечер:

- Темите, които бяха обсъдени на КСНС са рисковете и заплахите за националната сигурност и възможностите на държавата за противодействие. Доклади по темата представиха министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба...

Районът около ул."Подвис" без вода до полунощ

От Вик-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района около ул."Подвис". Очаква се аварията да бъде отстранена по-късно тази вечер, а водоподаването възстановено до полунощ, уточняват от водоснабдителното дружество.

Париж е най-добрият студентски град

/КРОСС/ Френската столица Париж бе обявена за най-добрият студентски град в света. В класацията на британската фирма "Куакарели Симъндс" попадат още градовете Лондон, Сингапур, Сидни, Мелбърн и Цюрих. Критериите, по които се оценяват градовете са качество на живот, достъпни цени и възможност за реализация на завършилите студенти. "Достъпните цени за образование превръщат Франция в желана от студентите от страната и чужбина дестинация, увериха от фирмата. Възможностите за социална интеграция на дипломираните и високото качество на живота правят Париж най-добрата дестинация за студентите от целия свят". Франция е с едва две висши учебни заведения - Екол нормал сюпериор, на 28-о място, и Националния политехнически институт, на 41-во място, в Топ 100 на тази класация за 2013 г., в която челните места се заемат от американски университети.

Цветанов поиска от съвета насрочване на дата за избори, КСНС не прие

„Като шеста точка съм предложил като единствен вариант за излизане от ситуацията - предсрочни парламентарни избори и насрочване на дата, но, това не беше прието. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Дневният ред беше предварително оповестен. Това е обща позици „Като шеста точка съм предложил като единствен вариант за излизане от ситуацията - предсрочни парламентарни избори и насрочване на дата, но, това не беше прието. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Дневният ред беше предварително оповестен. Това е обща позици

Цветанов предложил насрочване на дата за избори, КСНС не приел

„Като шеста точка съм предложил като единствен вариант за излизане от ситуацията - предсрочни парламентарни избори и насрочване на дата, но, това не беше прието „Като шеста точка съм предложил като единствен вариант за излизане от ситуацията - предсрочни парламентарни избори и насрочване на дата, но, това не беше прието". Това обяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ, след края на неколкочасовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. "Дневният ред беше предварително оповест

Протестите – само в рамките на закона, поиска Плевнелиев след КСНС

КСНС с пълен консенсус излиза с мнението, че политическото напрежение

Сидеров е доволен наполовина от решенията на КСНС

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че е доволен наполовина от решенията, които се вземат на КСНС. Той напусна сградата на президентството почти половин час преди официалния край на заседанието. За разлика от всички участници, Сидеров напусна сградата на президентството през парадния вход и припомни позицията на партията, според която всички бежанци трябва да бъдат върнати в страните, от които са дошли, а границите на страната ни обезопасени по начин, по който имигранти не могат да преминават. Сидеров заяви, че е обсъждана идея, която допуска...

Депутати ще нищят и смъртта на Мишо Бирата

Депутатите ще разследват обстоятелствата около странната смърт на бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Това ще е една от задачите на нова анкетна комисия, която парламентът ще създаде днес. 


Другата й задача е да провери огласения в публичното пространство телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и ексшефа на Аге Депутатите ще разследват обстоятелствата около странната смърт на бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Това ще е една от задачите на нова анкетна комисия, която парламентът ще създаде днес. Другата й задача е да провери огласения в публичното пространство телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и ексшефа на Аге

"Атака" в немилост пред крайнодесния европейски алианс

Лидерът на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен отказва сътрудничество с "Атака" за европейските избори през май догодина, за да не навреди на новия си политически образ, който си изгражда, съобщава вестник "Сега" в кореспонденция от Париж. Заместникът по кадровите въпроси на льо Пен Луи Алио заявил пред кореспондента на вестника в присъствието на журналисти от 14 държави в ЕС, поканени от Клуб Голяма Европа, че няма да допусне "Атака" в планирания европейски крайнодесен алианс. Причината е, че "трябва да има харта за добро поведение на партиите в алианса". Тази ненаписана харта според него противоречи на поведението на расистки и антисемитски партии като унгарската "Йобик" и българската "Атака". В последните сондажи Националният фронт се класира на първо място сред френските партии, след като изостави ксенофобската си риторика. Марин льо Пен се надява да спечели поне 30% на местните избори във Франция през март 2014 г. и поне 20-25 депутатски места на изборите за Европейски парламент. В момента Националният фронт има само трима евродепутати. В новия Европарламент той ще се опита да състави група от поне 50 депутати от седем страни, като си сътрудничи и с холандците, но всяко сближаване с партии като "Йобик" и "Атака" няма да е възможно, защото те се държат като военизирани формирования. Националният фронт възнамерява да привлече заселилите се по-отдавна мюсюлмани във Франция, които са недоволни от новодошлите имигранти, създаващи риск за техните работни места. В спора между израелци и араби ще пази неутралитет. Партията на Льо Пен ще упражни дипломатически натиск над България и Румъния сами да си приберат ромите и "да престанат да ги дискриминират", за да не бягат във Франция. Френските националисти вече не се обявяват нито срещу ЕС, нито срещу еврото и обещават да работят заедно с Германия както досега. По този въпрос те се дистанцират от британската Партия на независимостта на Найджъл Фарадж, която е антиевропейска. Според политолога Жерар Грюнберг от Националния център за научни изследвания целта на новата умерена линия на Льо Пен е да разсее страховете на избирателите на традиционната десница и левица във Франция, които се чудят за кого да гласуват поради дълбокото недоверие към цялата политическа класа.

„Танкове" поведоха вечерното протестно шествие

За 160-а поредна вечер недоволните от управлението на страната се събраха на протест в столицата. Протестът прерасна в хаотично шествие. Движението в центъра на София е силно затруднено. В началото на вечерния протест недоволните за кратко се почудиха дали да блокират Орлов мост, но в крайна сметка решиха да блокират кръстовището на Софийския университет за няколко минути, след което отново се върнаха пред сградата на парламента, откъдето се отправиха към сградата на Министерския съвет. Пред БНБ те бяха посрещнати от засилен полицейски кордон, ...

Издирват щастливец, спечелил 16 млн. долара от лотарията

В САЩ неизвестен спечели 16 милиона долара от лотарията. Ако до утре обаче той не се появи, за да си прибере печалбата, това ще един от най-големите джакпоти, непотърсени във Флорида , съобщава АП.


В продължение на повече от 180 дни човекът не се е появил, за да си потърси парите. В опит да открие късметлията сайтът на лотарията публикува В САЩ неизвестен спечели 16 милиона долара от лотарията. Ако до утре обаче той не се появи, за да си прибере печалбата, това ще един от най-големите джакпоти, непотърсени във Флорида , съобщава АП. В продължение на повече от 180 дни човекът не се е появил, за да си потърси парите. В опит да открие късметлията сайтът на лотарията публикува

Предложение: предсрочното погасяване на кредитите да се облага с такса от 1%

Таксата за предсрочно погасяване на ипотечен кредит да е до1 процент, е едно от обсъжданите предложения на кръгла маса в парламента в сряда по темата за отношенията между банките и потребителите. Взаимоотношенията между банки и потребители са чувствителна тема и всички промени в тази сфера трябва да бъдат внимателно обмислени, заяви председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев. Провели сме през последните месеци срещи с представители на различни граждански организации, БНБ, комисии и др., и сме очертали различни проблемни полета, каза Цонев. Той открои като такива проблемни полета определянето на плаващия лихвен процент по кредитите, таксите, които банките събират, бързото производство при осигуряването на обезпечението по кредитите, както и проблемите с бързите кредити. Цонев каза, че трябва да се решат и въпросите с възможността за извънсъдебно решаване на спорове. Депутатът от Коалиция за България Румен Гечев каза, че целта на обмисляните законови промени е да бъде направен референтният лихвен процент по-пазарен и конкурентен. В момента той се определя от УС на банката и е субективен, заяви депутатът. Според Гечев е възможно да се приеме лихвеният процент да се определя на база на някой от индексите EURIBOR, SOFIBOR или LIBOR, и този метод на изчисляване да е универсаленза всички банки. Постигнали сме съгласие, че наказателната лихва при предсрочно изплащане на ипотечните кредити не трябва да е по-висока от 1 процент, каза още Гечев. Той добави, че промени са необходими и по отношение на оценката на ипотекираните жилища. България е единствената страна в ЕС, където банката може с изпълнителен лист веднага да получи своето обезпечение. Не искаме да ощетим банките, банковата стабилност е изключително важна, но тя не може да е за сметка на кредитополучателите, заяви Гечев. Според него може да се помисли за налагане на таван на лихвите върху бързите кредити. Кирил Добрев от Коалиция за България обяви, че близо 2 млрд. лв. са раздадени от фирмите за бързи кредити при среден лихвен процент от около 200 процента на година. Слагането на таван на лихвите на тези кредити трябва да е съпроводено със забрана за слагане на такси, смята депутатът. Финансистът Любомир Христов коментира, че не е виждал подобно отношение на банките към своите клиенти в нито една друга държава. От българските кредитополучатели всеки месец се изтръгват суми между 100 и 600 лв. на кредит извън договорените суми и това го казва съдът, заяви Христов. Той изчисли, че това годишно прави 400 млн. лв., а от 2008 г. насам, откакто е възникнал този процес вследствие на икономическата криза, тези средства възлизат на 4 млрд. лева. Това е един вид скрит данък, но вместо да влязат в хазната, тези пари са прибрани от банките, заяви Христов. Финансистът посочи, че съществуват текстове в ГПК, както и в други закони, които поставят клиентите на банкови кредити в неравностойно положение. Банките могат да променят едностранно лихвени проценти и да налагат такси, и всичко това трябва да бъде променено, смята Христов. Той открои като проблем липсата на възможност за извънсъдебно решаване на спорове, както и липсата на реална регулация на отношенията между банките и потребителите. Христов заяви, че трябва да се направят промени в съществуващите закони, свързани с банковата дейност, както и да се обмисли закон за финансов омбудсман. Според Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" извънсъдебното решаване на спорове трябва да става в специализирана институция - било то омбудсман или друга, която обаче да използва практиката на арбитража, а не на помиряването. Решенията, взети по този начин, да бъдат задължителни, с възможност за обжалване, каза Николов.

“Лукойл Академик” с втора победа в турнира “Юрокъп”

Баскетболният “Лукойл Академик” записа втора победа на турнира “Юрокъп”. В “Арена Армеец” шампионите на България сразиха един от фаворитите в групата – “Апоел Мигдал” (Йерусалим) със 76:63. 

Така нашият тим запази шансовете си да атакува третото място в групата и да продължи във втората по сила европейска клубна надпревара.  

Най-резултатен з Баскетболният “Лукойл Академик” записа втора победа на турнира “Юрокъп”. В “Арена Армеец” шампионите на България сразиха един от фаворитите в групата – “Апоел Мигдал” (Йерусалим) със 76:63. Така нашият тим запази шансовете си да атакува третото място в групата и да продължи във втората по сила европейска клубна надпревара. Най-резултатен з

Условна присъда за стрелба получи синът на Ален Делон

Швейцарски съд даде петмесечна условна присъда за 19-годишния син на френския актьор Ален Делон заради стрелба преди повече от две години в дома на баща му, съобщиха местни. Инцидентът станал по време на парти на 30 юни 2011 г., когато Ален-Фабиен и негов приятел се сборичкали за пистолет и той произвел изстрел и ранил в корема 16-годишно момиче. Сега Ален-Фабиен е признат за виновен за нанасяне на сериозни телени повреди по невнимание, неоказване на помощ на човек в опасност, нарушаване на законодателството за носене на оръжие, както и за лъжливи показания. Снето обаче бяха обвинението, че е поставил под заплаха живота на човек и съдът призна случая за нещастен инцидент. Младежът обаче получава едногодишен изпитателен срок.

"Лукойл Академик" взе втора победа и запази шансове в Еврокъп


Баскетболистите на "Лукойл Академик" взеха важна домакинска победа над "Апоел" (Йерусалим) със 76:63 и запазиха шансове да преодолеят груповата фаза на Еврокъп.

Българите записаха втори пореден успех в турнира след шест изиграни мача. Миналата сряда те спечелиха първата си победа срещу "Асесофт", а след това начело на състава застана новият треньор Димитрис Галанис.

Очаквайте подробности!


"Левски": Елате вижте строежа на "Герена"

Който иска да види как върви строежът на сектор Който иска да види как върви строежът на сектор "А", може да го направи, като дойде в събота на мача с "Литекс". Това бе коментарът на финансовия директор Константин Баждеков за слуховете за забавяне на проекта, започнал с взривяване на централната трибуна на стадион "Георги Аспарухов" на 3 февруари. "Сините" приемат "Литекс" в събота

Адам Лавин е най-сексапилният мъж на планетата според "Пийпъл"

Адам Лавин, вокалист на групата „Маруун файв Адам Лавин, вокалист на групата „Маруун файв" (Maroon 5), бе обявен за най-сексапилния мъж на планетата за 2013г., това обяви американското сп. "Пийпъл". В интервю за изданието 34-годишният изпълнител признава, че дори не е мечтал да му бъде оказана подобна чест. "Като музикант си мечтаеш за наградата "Грами", но за подобен статут дори и

Какво искат да чуят жените в леглото

Вълшебните думи, от които им никнат крила

    


Увеличава се рискът от ксенофобски прояви и терористични заплахи

Проблемите, свързани с националната сигурност и справянето с увеличаващия се бежански поток към страната, обсъждат участниците в заседанието на КСНС. "Нараства негативното отношение на обществото към имигрантите. При увеличаване на лицата с бежански статут може да се прогнозира изостряне на конкуренцията с местното население за работни места.

Седем министри: ГЕРБ са виновни за европарите (ОБЗОР)

Кабинетът “Орешарски” няма проблеми в комуникацията с Европейската комисия и с управлението на еврофондовете. Временното спиране на плащанията по програма “Околна среда” и рискът от загуба на средства по други програми в края на годината заради бавно усвояване е по вина на правителството на ГЕРБ. Това послание отправиха седем министри на специална Кабинетът “Орешарски” няма проблеми в комуникацията с Европейската комисия и с управлението на еврофондовете. Временното спиране на плащанията по програма “Околна среда” и рискът от загуба на средства по други програми в края на годината заради бавно усвояване е по вина на правителството на ГЕРБ. Това послание отправиха седем министри на специална

КСНС: Протестите да внимават! Да не газят закона!

Членовете на КСНС се обединиха около разбирането, че ескалацията на напрежението в страната изисква повече усилия от всички. Съветът апелира протестиращите да се съобразяват със закона и да се разграничават от действия, които биха нагнетили допълнително напрежение.

Нетаняху и Путин обсъждат ядрената политика на Иран

Владимир Путин и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, се срещнаха,  за да обсъдят ситуацията около ядрената програма на Иран. И двамата изразиха желание за мирно решение на проблема, подобно на това с химическите оръжия на Сирия. "Ние подробно обсъдихме с премиера на Израел Бенямин Нетаняху ситуациата около иранската ядрена програма. Разчитаме, че в в близко бъдеще ще бъде намерено взаимноприемливо решение. Русия е оптимист за това", заяви Владимир Путин. „Международната общност трябва да следи за изпълнението на решенията на съвета за сигурност на ООН- а именно да се спре обогатяването на уран, да се демонтират центрофугите и да се изземе обогатения материал от Иран", заяви от своя страна Нетаняху. Израелският премиер подчерта, че Тел Авив е заинтересован от мирното разреша...

"Лудогорец" отрече да има просрочени глоби към БФС


Ръководството на "Лудогорец" отрече да има просрочени задължения по глоби към Българския футболен съюз.

Клубът излезе със съобщение на своя сайт, след като по-рано в сряда от централата включиха шампионите в списък с девет тима от А група, които имат неизчистени сметки.

"Към днешна дата - 20.11.2013 г. "Лудогорец" няма задължения по глоби, наложени от Дисциплинарната комисия, чиито падеж е изтекъл. Клубът стриктно спазва правилата и плаща своите задължения към БФС, като...

Родители надбягват децата си

Днешните деца бягат значително по-бавно от техните родители в детска възраст. Съвременните подрастващи имат и доста по-ниска издръжливост на физическо натоварване от предишни поколения, което в основната си част се дължи на наднормено тегло. Такива са изводите на глобално проучване, обхванало 46-годишен период. Днешните деца бягат значително по-бавно от техните родители в детска възраст. Съвременните подрастващи имат и доста по-ниска издръжливост на физическо натоварване от предишни поколения, което в основната си част се дължи на наднормено тегло. Такива са изводите на глобално проучване, обхванало 46-годишен период.

Вижте очите на полицаите, докато студентите пеят “Хубава си, моя горо”

Кадър от видеото

Трогателен видеоклип, показващ отблизо насълзените очи на полицаите, докато студентите пеят “Хубава си, моя горо”, е сред най-горещите теми във Фейсбук.

Клипът е на Борис Бъчваров. Заснет е 15:02 ч на бариерата между двора на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК). Тогава полицията блокира студентите, в двора на университета, въпреки че депутатите отдавна бяха опразнили Народното събрание.

Докато целият център на София бе отцепен и обезлюден от полицията, студентите се събраха на бариерата и започнаха да пеят пред полицаите, принудени да изпълняват абсурдната задача да пазят празния център на София.

Публикуваме видеото с разрешението на автора Борис Бъчваров.

 

Статията "Вижте очите на полицаите, докато студентите пеят “Хубава си, моя горо”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плевнелиев: Контрапротестът е българска иновация и трябва да се замислим за ефекта му

Президентът Росен Плевнелиев призова всеки един от политиците да поеме своята отговорност, така че да не се допусне застрашаване на етническия мир в страната и посочи, че това е най-сериозното предизвикателство пред националната сигурност. Това заявява държавният глава в изказването си пред КСНС, разпространено от прессекретариата му. Президентът отбелязва, че проблемите, които изпитва държавата, свързани с миграционни процеси, все по-отчетливо извеждат на преден план друга опасност за страната - засилващата се вълна на псевдопатриотизъм, ултра...

Сняг затрупа Франция

Франция обяви оранжев код за снеговалеж главно в източната , югоизточната и централните части на страната.

5 реформи в селскостопанската политика на ЕС за периода 2014?2020 г.

Пет законодателни акта за реформиране на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС бяха одобрени след споразумение между Съвета и Европейския парламент (ЕП) в сряда. В периода след 2013 г. ОСП ще постави по-голям акцент върху опазването на околната среда, гарантирането на справедливо разпределение на средствата на ЕС и подпомогнето на фермерите д Пет законодателни акта за реформиране на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС бяха одобрени след споразумение между Съвета и Европейския парламент (ЕП) в сряда. В периода след 2013 г. ОСП ще постави по-голям акцент върху опазването на околната среда, гарантирането на справедливо разпределение на средствата на ЕС и подпомогнето на фермерите д

Варненка случайно разбра, че е женена от години за имотен измамник

Историята на 53-годишната Даринка Кръстева е достойна за криминален роман с лек комичен привкус, но за съжаление на главната героиня не й е до смях. Оказва се, че жената е омъжена за имотен измамник с две деца, когото изобщо не познава.

Туск бори недоволство с рокади в кабинета

Премиерът на Полша Доналд Туск смени седем министри в правителството си, сред които и ключовият на финансите. Рокадите идват на фона на спадащото одобрение към дясноцентристкия кабинет заради мудното възстановяване на икономиката и обвинения в корупция, предаде АФП. Остраненият Ростовски (62 г.) оглавява финансовото ведомство от 6 години. Премиерът на Полша Доналд Туск смени седем министри в правителството си, сред които и ключовият на финансите. Рокадите идват на фона на спадащото одобрение към дясноцентристкия кабинет заради мудното възстановяване на икономиката и обвинения в корупция, предаде АФП. Остраненият Ростовски (62 г.) оглавява финансовото ведомство от 6 години.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване