Декември се сбогува с мъгли, но без дъжд

Времето не носи изненади и през последния ден на годината. Сняга няма да вали. Облачен, с мъгли, но без валежи ще е 31-ви декември.

Тим Кук е спечелил 4,2 млн. долара през тази година

Годишният бонус на главния изпълнителен директор на Apple значително надвишава заплатата му

    


ЕК: Великобритания не може да удължи ограниченията за българи и румънци

Европейската комисия отправи предупреждение към Великобритания, че няма право да удължава ограниченията на трудовия си пазар за българи и румънци. Комисията обяснява в свое комюнике, че случаят със задействането на „предпазна клауза” от страна на Испания по отношение на румънски граждани е било валидно само за преходния период от 7 години, който изтича в края на 2013 година.

Истина или лъжа: Венета Харизанова имала интимна връзка с мъжа на Маги Желязкова

Мъжът на Маги Желязкова Борислав Желязков  изневерил с колежката  от подиума Венета Харизанова. Това станало, докато Желязкова била в къщата на “Биг Брадър”. Двамата с Харизанова се познавали от дълги години и отсъствието на Маги бил удобен случай да се отдадат на плътски страсти.
Потърсихме Венета Харизанова и ето какво каза тя. Мъжът на Маги Желязкова Борислав Желязков изневерил с колежката от подиума Венета Харизанова. Това станало, докато Желязкова била в къщата на “Биг Брадър”. Двамата с Харизанова се познавали от дълги години и отсъствието на Маги бил удобен случай да се отдадат на плътски страсти. Потърсихме Венета Харизанова и ето какво каза тя.

Сателитната навигация на Китай ще се опита да постигне точност в рамките на сантиметри


Китай планира да изстреля 14 нови сателита за своята глобална навигационна система до 2020 г. По този начин се надява значително да подобри работата на системата си и нейната точност да бъде в рамките на няколко сантиметра, съобщава местната информационна агенция Xinhua.

Системата, която се казва Beidou, работи от декември 2011 г. В момента нейната точност е в рамките на около пет метра, с което значително изостава от американската Global Positioning System (GPS). Чрез увеличаването...

Историите на 2013-а: Изгубената наколенка на бай Жечко трогна нета

Без да се е докосвал до компютър Жечко Димитров (71 г.) от Шумен сътвори чудо през октомври в социалните мрежи, а вестник “Труд” разказа неговата история.Магнитната наколенка на мъжа изчезнала на 15 октомври. Изхлузила се от крака му, докато вървял от покрайнините на Шумен над кв. “Гривица”, за да намери къщата на свой приятел. Като се ... Без да се е докосвал до компютър Жечко Димитров (71 г.) от Шумен сътвори чудо през октомври в социалните мрежи, а вестник “Труд” разказа неговата история.Магнитната наколенка на мъжа изчезнала на 15 октомври. Изхлузила се от крака му, докато вървял от покрайнините на Шумен над кв. “Гривица”, за да намери къщата на свой приятел. Като се ...

Детски книги по празниците


Коледа отмина, но изпращането на старата и посрещането на новата година обичайно също е свързано с дребни подаръци, макар Дядо Коледа да е изпразнил чувала пред елхата преди дни.

Ако се чудите какво още можете да подарите на хлапето, ето няколко идеи за симпатични нови книжки, които се появиха на пазара в дните преди празниците, и са подходящи както за малчуганите, така и за по-големите братя и сестри. 

Откъси от повечето от книгите можете да прочетете в "Детски Дневник" в...

Посланикът ни в Германия отрече опасенията от социален туризъм

"Който следва предразсъдъците вреди на европейската идея"

    


Ради Найденов критикува опасенията от социален туризъм

"Който следва предразсъдъците вреди на европейската идея"

    


Празнично разписание на някои линии на градския транспорт в София

Във връзка празничното посрещане на Новата година Столична община осигурява движението на масовия градски транспорт (трамвайни мотриси, тролейбуси, автобуси и метровлакове), като организира работата на съответните експлоатационни оператори, съобщиха от пресцентъра на общината. На 31 декември и на 1 януари превозните средства ще работят по празнични разписания. На 2 януари превозните средства ще работят по делнични разписания.На 31 декември срещу 1 януари се организира нощно движение, както следва:Трамваен транспорт:- линия № 5; линия № 7; линия № 8; линия № 10; линия № 12; линия № 18;- линия № 20; линия № 22.Тролейбусен транспорт:- линия № 1; линия № 2; линия № 4; линия № 5; линия № 7; линия № 9.Автобусни линии:- линия № 11; линия № 83; линия № 102; линия № 78; линия № 85; линия № 94; лин...

На места по пътищата в страната има мъгла

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщи пресцентърът на АПИ. Поради мъгла е намалена видимостта: до 50м. в района на Бургас, Плевен, Разград, Русе, Трън и Витиня; до 100м. в района на Видин, Свищов, Кърджали и Карлово; до 150м. в района на Бяла Слатина и АМ "Хемус" между 24 и 30км; През коледните и новогодишните празници ще бъде въведена временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по част от републиканската пътна мрежа. Целта е осигуряване на по-висока безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни. На 1 януари 2014 г. /сряда/ между 12.00 ч. и 20.00 ч. и на 5 януари 201...

Книга първа от трилогията "Легендата"

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.     Петнадесетгодишната Джун произхожда от добро семейство и от малка е подготвяна за един от най-високите военни постове в републиката. Родителите й загиват при автомобилна катастрофа и тя остава сама с брат си Метиъс. Джун е истински феномен: единствената, по...

Сурвачките са характерната българска традиция за Нова година

Сурвачките са характерната традиция за българите за Нова година, което ни прави по-различни от другите народи. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Елена Водинчар, главен асистент в Института за етнология и фолклористика в Етнографския музей към БАН. „На първи януари честваме не само настъпването на новата календарна година, но и на празника Сурва. По традиция още в полунощ срещу Нова година момци-сурвакари честитят на стопаните Сурва, а рано сутрин най-малките деца със сурвачки, известни и с названията шибалки, сурковици, суркници, сурвакарки, обикалят домовете на близки и роднини, за да им пожелаят здраве, живот, плодородие”, каза Водинчар. По думите й, Новата година е начало и на нов аграрен цикъл. Неговото настъпване се съобщава от сурвакарит...

Две жертви на катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 9 тежки катастрофи с 8 ранени и двама загинали, съобщиха от пресцентъра на АПИ. За района на София са станали 70 леки и 2 тежки катастрофи с двама ранени.    

Видео: Влакова катастрофа предизвика голям пожар в САЩ



Два товарни влака, единият от които превозва петрол, се сблъскаха в Северна Дакота, предизвиквайки голяма експлозия и пожар, разказва Нейтън Франдино от "Ройтерс".

От серията взривове в небето се издигна огромен облак във формата на гъба.

Сблъсъкът е станала в източната част на щата на около километър от малкия град Кесълтън.

Властите обясняват, че малко лед 14ч. местно време пътуващ на запад влак със соя дерайлира и отиващият на изток влак със 104...

Допълнителни места във влаковете от и за Варна за Нова година

БДЖ пуска допълнителни места във влаковете за новогодишните празници. На 31-и декември с увеличен състав ще се движат: - два бързи влака по направленията Стара Загора - София и Горна Оряховица - Варна. На 1-и януари допълнителни вагони са осигурени за съставите на: - шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София Бургас (Чайка), Бургас София (Чайка), София Бургас (Слънчев бряг), Бургас София (Слънчев бряг), София Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица София (Янтра); - тринадесет бързи влака по направленията София Бургас, Бургас София, София Варна, Варна София (два влака), София Видин (два влака), София Пловдив, Пловдив София, София Стара Загора, София Русе, Русе София и Пловдив Варна.

Софийският транспорт минава на нощен режим

Столична община ще осигури движението на масовия градски транспорт по случай празничното посрещане на Новата година, съобщиха от общината.

Къща от жълти павета в Долни Богров

Жълтите софийски павета могат да бъдат използвани не само за настилка, а и за строителен материал. Оказва се, че къща в Долни Богров е изцяло изградена от тях, съобщава Нова телевизия.

Обратно броене преди вдигане на ограниченията за българи в ЕС

Страховете във Великобритания от имигрантски наплив не спират

    


Пазарите в Азия изпратиха годината с ръстове

Най-успешна в последните 12 месеца бе търговията в Япония и Австралия

    


Житие на света преподобна Мелания Римлянка

В IV в. няколко свети мъже, гонени на Изток от арианите, потърсили убежище в Рим. От тях римските християни узнали за подвизите на светите отшелници и за трудовете на монашеския живот, по онова време още малко известен на Запад. Тия разкази възбудили силна ревност и голямо усърдие за служение на Бога, особено между жените. Жените от висшето римско общество се отказвали от светските удоволствия, от разкошен живот и употребявали всичко за подпомагане бедните, за откупуване на пленените, за построяване и украсяване на църквите. Между тия свети жени особено е известна Мелания, вдовица на окръжния римски управител, която от 20-годишна възраст се посветила на служене Богу, изучавала Св. Писание под ръководството на блажени Йероним, помагала на бедните и страдащите. Желанието й да се поклони на...

Максималните температури ще са 3-4°

Днес ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и пореречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°, в София около 4°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков. Атмосферното налягане ще остане по-високото от средното. По Черномоието ще е облачно, без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 3-4°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°. Времето в план...

Спортна България 2013: Кубрат Пулев

През тази година България стана арена на много събития, повечето от които определено донесоха негативни емоции. И в политиката, и в икономиката на страната ни имаше куп скандали и афери – свалянето на правителството на Бойко Борисов заради протеста срещу високите цени на тока, СРС скандалът с Цветан Цветанов, СРС скандалът Борисов, Найденов, Кокинов, аферата с бюлетините в Костинброд, скандалът с Христо Бисеров. Затова, както често се случва през годините, утеха ни носеха спортните успехи. И макар те да са далеч по-оскъдни, отколкото преди време, все пак българските спортисти все още блестят на световната сцена и са фактор в спортове, привличащи вниманието на огромна част от спортната аудитория по цял свят. А днес е Коледа и е редно да си спомним за един от двамата големи българ...

Класика в операта, рок на площада

Софиянци ще посрещнат Нова година с галаспектакъл на площад "Княз Александър Първи" и с новогодишен концерт в Софийската опера.

Петролът поевтинява

Сортът Брент също отбеляза

Дозиране против интровертност


Значимите постижения на българските състезатели през отминаващата 2013 се брояха на пръстите на ръцете, но за сметка на това мненията и коментарите както винаги бяха атрактивни, забавни, странни, а често и преминаващи границата на добрия тон. Футболът отново е с най-голям принос, но този път срещна сериозна конкуренция в лицето на спортния министър Мариана Георгиева, която въпреки желанието си да се дозира стана извор на култови бисери.

Предлагаме ви селекцията на "Дневник" от...

Днес да почерпят

Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър.

Ани Димитрова, пресаташе на Пламен Орешарски.

Богомил Манчев, изпълнителен директор на "Риск инженеринг", 56 г.

Проф. Васил Николов, археолог, 62 г.

Акад. Панайот Бончев, химик, 80 г.

Цветан Соколов, волейболист, 24 г.

              Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър. Ани Димитрова, пресаташе на Пламен Орешарски. Богомил Манчев, изпълнителен директор на "Риск инженеринг", 56 г. Проф. Васил Николов, археолог, 62 г. Акад. Панайот Бончев, химик, 80 г. Цветан Соколов, волейболист, 24 г.

Отец Димитър превъзпитава убийци и изнасилвачи

Охранителят Георги Енев, популярен като Жоро Милионера, който задигна близо 1,5 милиона лева от инкасо автомобил, не е прекрачвал прага на затворническия параклис в Пловдив. Това твърди капеланът на храма отец Димитър Димитров. Внукът на Цар Киро - Ангел, който лежи за подкуп от 20 лв., обаче се оказал ревностен християнин. Охранителят Георги Енев, популярен като Жоро Милионера, който задигна близо 1,5 милиона лева от инкасо автомобил, не е прекрачвал прага на затворническия параклис в Пловдив. Това твърди капеланът на храма отец Димитър Димитров. Внукът на Цар Киро - Ангел, който лежи за подкуп от 20 лв., обаче се оказал ревностен християнин.

Градският транспорт в София ще работи през нощта


Градският транспорт в София ще работи през нощта, а в първата сутрин на Новата 2014-та година - на увеличени интервали. 

На 31-и декември и 1-ви януари ще се прилага празничното разписания, съобщи Центърът за градска мобилност. През новогодишната вечер ще бъде организирано нощно движение. То ще важи и за метровлаковете, които ще се движат на интервал 20 минути. 

От 5.00 до 13.00 часа на 1 януари превозните средства ще се движат на по-голям интервал заради очакваното...

Преглед на печата - 31 декември

„Труд": Спецекип погва продажните магистрати Главният прокурор Сотир Цацаров пуска спецекип от обвинители и агенти на ДАНС по следите на продажни магистрати. Това съобщи самият той в интервю за "Труд". Всички проверки и разследвания по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, са възложени на ново самостоятелно специализирано звено, обяви Цацаров.

Tesco получи зелена светлина за инвестиция в Индия

Индийските регулатори одобриха инвестиционния план на британския търговец на стойност 110 млн. долара

    


Преслава оглави "50-те най"

Преслава е безапелационният победител в "50-те най" на Signal.bg

Политическите новини - най-четени на trud.bg

Политиката и хората, които решават съдбата на България, бяха в центъра на интереса на читателите през изминалата година - както във вестник “Труд”, така и на сайта на изданието www.trud.bg. Най-голямо любопитство през изминаващата си година са предизвикали политическите вицове (виж таблицата вдясно).Веднага след това се нарежда една съвсем ... Политиката и хората, които решават съдбата на България, бяха в центъра на интереса на читателите през изминалата година - както във вестник “Труд”, така и на сайта на изданието www.trud.bg. Най-голямо любопитство през изминаващата си година са предизвикали политическите вицове (виж таблицата вдясно).Веднага след това се нарежда една съвсем ...

33 станаха жертвите във Волгоград

Всички загинали при атентатите във Волгоград вече са с установена самоличност, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации на Русия. По последна информация жертвите са 33.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Гъркът, който създаде виенския Musikverein

Всяка година милиони телевизионни зрители се възхищават на изисканото великолепие на Новогодишния концерт на Виенската филхярмония, но малцина знаят, че царствената архитектура на сградата на нейните приятели се дължи на гръцкия бизнесмен Николаос Думбас.

прочети повече

Новите автомобилни двигатели по-вредни от старите

Данните са за двигатели с директно впръскване на горивото

    


Кои бяха 10-те най-успешни акции на Wall Street за 2013 година?

Представителите на финансовия сектор и технологичните компании се радваха на висок интерес през годината

    


Пътна обстановка в страната - 31 декември

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от -5 С° до +6 С°. Времето над страната е предимно облачно. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени.

Годишен хороскоп 2014 г. - Козирог

Много, много силно начало за представителите на знака Козирог обещава Новата 2014 година. Ще имате от всичко по много: и приятелите ще са приятели, и топлина в семейството, а самите вие ще сте доволни от себе си. Какво по-хубаво начало от това! Ще има моменти, в които ще ви се струва, че ви помагат някакви тайни сили и няма да сте далеч от истината. Единственото, което ви е нужно, за да постигнете съвършеният образ е да бъдете по-толерантни към мнението на партньора си. След триумфа през януари февруари ще изиска от вас повече работа и хладнокръвие. Но вас това не ви плаши, така че каквото и да се изпречи на пътя ви, просто бъдете себе си, а то ще отмине – уплашено. Не се противете на някои нововъведения, които ваш колега или партньор ще се опита да ви предложи. ...

31 декември в историята

406 г. — Германските племена вандали, свеби и алани преминават река Рейн и заемат Галия. 1600 г. — Английската кралица Елизабет I създава Източноиндийската компания и ѝ дава широки привилегии за търговия с изтока. 1687 г.

Масажът облекчава при простуда

Ако усещате първите признаци на простуда - затруднено дишане, главоболие, сковани мускули, лекарите съветват да си направите масаж. Така ще облекчите симптомите, ще подобрите кръвоснабдяването на органите и тъканите, ще туширате болките, ще прочистите и разширите дихателните пътища. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до Ако усещате първите признаци на простуда - затруднено дишане, главоболие, сковани мускули, лекарите съветват да си направите масаж. Така ще облекчите симптомите, ще подобрите кръвоснабдяването на органите и тъканите, ще туширате болките, ще прочистите и разширите дихателните пътища. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване