Модното през 2014 г.: Телефонът предсказва, паролата умира

1. Технология на китката

Очевидно, че 2014 ще донесе още куп от т.нар. wearable devices - онези устройства, които стоят на китката и показват кой ни търси, кой ни праща eсемес или имейл, колко километра сме извървели, колко калории сме изгорили и т.н. И докато една малка част от тези устройства стават за носене, останалите са насилствено секси, 1. Технология на китката Очевидно, че 2014 ще донесе още куп от т.нар. wearable devices - онези устройства, които стоят на китката и показват кой ни търси, кой ни праща eсемес или имейл, колко километра сме извървели, колко калории сме изгорили и т.н. И докато една малка част от тези устройства стават за носене, останалите са насилствено секси,

Патриарх Неофит: Нека следващата година да бъде по-лека, по-добра, по-успешна


Вяра, любов и търпение пожелава българският патриарх Неофит в Новогодишното приветствие, разпространено от Светия синод на Българската православна църква, съобщи Би Ти Ви.

"Когато отправяме своя поглед към бъдещето, ние по човешки се надяваме следващата година да бъде по-лека, по-добра, по-успешна и това е естествен стремеж на човека към блаженство и благополучие", се казва в приветствието на патриарха.

"За нас, вярващите хора, източникът на живота и щастието е в Бога и...

Каталуня поиска от Мадрид да разреши референдума за независимост

/КРОСС/ Президентът на Каталуня Артур Мас поиска от централното испанско правителство да разреши референдума за независимост, който автономната област иска да организира през 2014 г., предаде AFP. „Възползвам се от това новогодишно послание, за да поискам от държавата да ни позволи да гласуваме, за да чуе гласа на каталунския народ и да не издига стени, за да го заглуши", каза Мас в телевизионното си обръщение. Мас, който принадлежи към консервативната коалиция „Конвергенция и съюз", обяви на 12 декември, че е постигнал споразумение с трите други политически сили в Каталуня, водени от републиканската левица, за свикване на референдум на 9 ноември 2014 г. Допитването трябва да включва два въпроса: „Искате ли Каталуня да бъде държава?" и „Искате ли тази държава да бъде независима?" Премиерът на испанското правителство Мариано Рахой обаче остана непреклонен и заяви, че плебисцит няма да има, като го обяви за противоконституционен. „Каталунският народ предпочита да се управлява сам, вместо да бъде управляван, и иска да прави това в по-обединена, по-силна и по-федерална Европа", добави Мас в обръщението си в навечерието на Нова година. Според последното проучване на Центъра за изследване на общественото мнение на Каталуня около 48,5% от анкетираните предпочитат независима държава, 21,3% - федерация с Испания, 18,6% искат запазване на статуквото.    

Челси изпрати годината с 50 милиона загуба

Въпреки това от клуба са уверени, че няма да имат проблеми с Финансовия Феърплей

    


Австралия изгърмя 7 тона фойерверки (видео)

Австралия посрещна новата 2014 г. с грандиозно шоу с фойерверки в Сидни. За пищната заря са използвани 7 тона експлозиви, предаде АФП.

Президентът на Каталуня поиска от Мадрид да разреши референдума за независимост


Президентът на Каталуня Артур Мас поиска от централното испанско правителство да разреши референдума за независимост, който автономната област иска да организира през 2014 година, предаде агенция "Франс прес".

"Възползвам се от това новогодишно послание, за да поискам от държавата да ни позволи да гласуваме, за да чуе гласа на каталунския народ и да не издига стени, за да го заглуши", каза Мас в телевизионното си обръщение.

Мас, който принадлежи към консервативната...

Бойко Борисов празнува Нова година в Дивотинския манастир

 Бившият премиер Бойко Борисов минал 10 километра пеша, за да се помоли на Господ в Дивотинския манастир "Св. Троица". За постижението си се похвали лично той на страницата си във Фейсбук.

"Днес направих поход и посетих Дивотинския манастир "Св. Троица". Около 10 километра изминах пеша и мога да каже, че се чувствам много по-добре. Там ме посрещна отец Пахомий, с когото си поговорихме...

Продължава

Путин обеща борба с тероризма докрай

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин не спомена терористичните атентати във Волгоград в първото от двете новогодишни обръщения към руснаците. От Кремъл обясниха, че става дума за предварително записано обръщение, излъчено в най-далечните източни части на голямата държава - Камчатка, Чукотка и Магаданска област. Във второто, записано от Хабаровск в Далечния Изток и излъчено в ефир около час след първото, държавният глава вече нарича събитията във Волгоград едно от сериозните изпитания, с които страната се е сблъскала през отиващата си година. Властите ще се борят с терористите до пълното им унищожение, обеща президентът. В Хабаровск Путин се срещна с пострадалите от наводненията през тази година и ги увери, че всички средства за възстановяване вече са отпуснати от Москва и са постъпили в района. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни появата на две обръщения с „технически несъвършенства". „Не е съвсем спонтанно, то беше подготвено, но не много отдавна. Просто не успяхме да го изпратим в Далечния Изток", обясни Песков за новото.    

Това е терористът от Волгоград

Експерти създадоха 3D модел на лицето на терориста, който се взриви в тролейбус във Волгоград, съобщи руски сайт. Личността на атентатора се изяснява по неговите останки.

Путин: Ще унищожим терористите

Руският президент за пръв път коментира двата самоубийствени атентата във Волгоград

Бойко Борисов запразни с отец Пахомий

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завърши годината с поход и молитва, разказа той на приятели във Фейсбук. „Днес направих поход и посетих Дивотинския манастир „Св. Троица”. Около 10 километра изминах пеша и мога да каже, че се чувствам много по-добре”, хвали се той.

Над 100 журналисти са убити през 2013 г., Сирия е най-опасната страна според организация


Най-малко 108 журналисти и професионалисти от медиите са убити в света през 2013 година, а Сирия е станала най-опасната страна, следвана от Ирак и Пакистан, съобщи Международната федерация на журналистите, цитирана от агенция "Франс прес".

Въпреки че броят на убитите е намалял с 10 процента в сравнение с 2012 година, федерацията отправи "отчаян апел към правителствата от целия свят да сложат край на безнаказаността на насилието срещу журналисти".

Организацията настоява...

Светът се готви за 2014 година

От Тонга до Рио, светът се готви да навлезе в Новата 2014 г., предадоха световните агенции. Сидни стартира новогодишните си празненства с грандиозно шоу с фойерверки. Седем тона експлозиви озариха най-големият град на Австралия.

Кралица Елизабет награди председателя на Британско-българската търговска камара

/КРОСС/ Председателят на Британско-българската търговска камара (ББТК) Бил Драйсдейл беше удостоен от Нейно Величество Кралицата със званието „Член на Ордена на Британската империя" заради неговите заслуги към бизнеса. Признанието бе публикувано в списъка с новогодишни отличия на 30 декември 2013 г., съобщиха от британското посолство в София. Драйсдейл е виден член на българската бизнес общност. Освен председател на ББТК, той е съосновател на Българския форум на бизнес лидерите. Бил е съветник на бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски и старши съдружник в регионалния офис на одиторската фирма KPMG. „Особено ми е приятно, че изключителните заслуги на Бил Драйсдейл получават признание по този начин. Бил е голям патриот, както по отношение на собствената си страна, така и на втората си родина България. Във всичките си начинания той се стреми да подобри разбирателството между двете страни, особено чрез укрепване и задълбочаване на бизнес връзките", заяви британският посланик Джон Алън. „Бил не позволява ентусиазмът му да го подведе в преценката му в коя област двете страни биха могли да постигнат повече! Той насочва вниманието ми към държавни политики, които според него не работят за неговите членове. Бил изразява открито мнението си за аспекти от живота в България, които според него трябва да се променят. Това отличава истинския патриот: не се страхува да работи открито за напредъка на двете страни, които обича

Годината в снимки: Декември

Разярен бик и мажоретките на Далас Каубойс

    


Щъркелът лети към звездни семейства

Повечето известни хора предпочитат да не навлизат в подробности за личния си живот. Бременността обаче не може да бъде отричана дълго време. Световните медии вече разкриха по-голямата част от звездите, които ще увеличат семействата си през 2014 г. 
Най-развълнувани са дамите, които за първи път ще се сдобият с рожби. 

Виж тук новите електронни Повечето известни хора предпочитат да не навлизат в подробности за личния си живот. Бременността обаче не може да бъде отричана дълго време. Световните медии вече разкриха по-голямата част от звездите, които ще увеличат семействата си през 2014 г. Най-развълнувани са дамите, които за първи път ще се сдобият с рожби. Виж тук новите електронни

В Мадрид отбелязаха Нова година един ден предварително

Стотици хора се събраха снощи, 30 декември, на централния площад "Пуерта дел Сол" в Мадрид, за да посрещнат предварително новата 2014 година, предаде испанският вестник "Ел Паис" . „Избързването в посрещането на новата година, започва да се превръща в традиция и всяка година броят на празнуващите на 30 декември се увеличава”, отбелязва вестникът. „Един ден предварително, на площад "Пуерта дел Сол", се събраха стотици хора, които изпълниха традицията да се изядат 12 гроздови зрънца с всеки от 12-те звъна на камбаните, точно в полунощ. Сред присъстващите, имаше много мадридчани, жители на други градове като Толедо, Валенсия, Бадахос и Барселона, както и посетители от други националности. Празнуващите бяха маскирани по всевъзможни...

И в новогодишната нощ: 201 дни ви питаме "кой", а отговор няма

Засилено полицейско присъствие има в центъра на столицата в Новогодишната нощ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Около 60-70 души са се събрали на протест пред Народното събрание срещу правителството на Пламен Орешарски. Те носят български знамена. Протестиращите са поставили непосредствено до паметника на Цар Освободител коледна елха, която е украсена с плакати. На тях пише „201 дни ви питаме „кой”, а отговор няма”, „заради саможертвата на Траян от Велико Търново, Пламен от Варна, Венци от Раднево, Даниела от Пловдив и Тодор от Ситово борбата трябва да продължи до пълен граждански контрол – написано на 12 май 2013 година в деня на изборите”. На върха на елхата е поставена звезда, на която...

Wall Street приветства края на 2013 г. с финален ръст

2013 г. надмина дори най-оптимистично настроените прогнози, коментира експерт

    


Златан Ибрахимович: Дядо Коледа трябва да вземе "Златната топка"


И носителят на "Златната топка" за 2013 г. е... Дядо Коледа! При този сценарии футболът вероятно много бързо би станал доста по-интересен за децата по целия свят.

А предложението за нетрадиционния победител е на нападателя на шведския национален отбор и ПСЖ Златан Ибрахимович. Той се пошегува по време на пресконференция в Доха.

"Златната топка"? За мен и тримата финалисти заслужават да я спечелят, но този, който трябва да я има, е Дядо Коледа", каза Ибрахимович.
...

Десетки призове за учениците на МГ "Д-р Петър Берон" Варна през 2013г.

Варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ изпраща със задоволство успешната 2013г, похвалиха се от учебното заведение. В голяма степен за добрата работа в една профилирана гимназия се съди по резултатите на нейните ученици на национални и международни форуми, а такива през изминалата 2013г.

Горчиво! Докато смъртта ни раздели

Кои популярни личности се врекоха през 2013 година

    


Историите на 2013-а: Дизела изкачи 5 върха за 23 часа

Най-добрият български ориентировач и планински бегач Кирил Николов-Дизела записа името си със златни букви в историята на българския спорт. През лятото той изкачи върховете Мусала, Ботев, Вихрен, Черни връх и Руен за по-малко от 23 часа. С това свое постижение Николов показа, че с много труд, тренировки и воля човешките възможности са ... Най-добрият български ориентировач и планински бегач Кирил Николов-Дизела записа името си със златни букви в историята на българския спорт. През лятото той изкачи върховете Мусала, Ботев, Вихрен, Черни връх и Руен за по-малко от 23 часа. С това свое постижение Николов показа, че с много труд, тренировки и воля човешките възможности са ...

Любов след развода: Типове мъже, с които не бива да излизате

Срещите може и да са забавни, но определено има хора, с които е по-добре да не се занимавате

    


Путин направи две новогодишни обръщения към народа


Президентът на Русия Владимир Путин отправи две новогодишни обръщения към нацията, съобщиха медиите, като в първото не се е споменавало нищо за терористичните атентати във Волгоград през последните два дни.

От Кремъл обясниха, че става дума за предварително записано обръщение, излъчено в най-далечните източни части на голямата държава - Камчатка, Чукотка и Магаданска област.

Във второто, записано от Хабаровск в Далечния Изток, и излъчено в ефир около час след първото,...

Берлин обмисля да намали детските надбавки за българските имигранти

/КРОСС/ Имигрантските семейства често живеят от детски надбавки. Поради тази причина специална работна група на германското правителство и отделните провинции се зае да провери възможностите за намаляване на размера на детските надбавки за бедните мигранти от България и Румъния, пише вестник Bild. Според доклад на работната група по въпросите на имиграцията от Източна Европа, в бъдеще плащанията може да бъдат обвързани с посещаването на училище или пребиваването на детето в Германия.

Британската кралица награди председателя на Британско-българската търговска камара


Председателят на Британско-българската търговска камара (ББТК) Бил Драйсдейл беше удостоен от Нейно Величество Кралицата със званието "Член на Ордена на Британската империя" заради неговите заслуги към бизнеса. Признанието бе публикувано в списъка с новогодишни отличия на 30 декември 2013 г., съобщиха от британското посолство в София.

Драйсдейл е виден член на българската бизнес общност. Освен председател на ББТК, той е съосновател на Българския форум на бизнес лидерите. Бил е...

Битанската кралица награди председателя на Британско-българската търговска камара


Председателят на Британско-българската търговска камара (ББТК) Бил Драйсдейл беше удостоен от Нейно Величество Кралицата със званието "Член на Ордена на Британската империя" заради неговите заслуги към бизнеса. Признанието бе публикувано в списъка с новогодишни отличия на 30 декември 2013 г., съобщиха от британското посолство в София.

Драйсдейл е виден член на българската бизнес общност. Освен председател на ББТК, той е съосновател на Българския форум на бизнес лидерите. Бил е...

Борисов изминава по 10 км пеша

Месец и половина след операцията на коляното лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изминава по 10 км пеша, похвали се той в профила си във Фейсбук.

Звездите, които направиха своя голям пробив през 2013-та

Кои талантливи певци, модели и актьори се превърнаха в знаменитости през изминалата година

    


Гришо играе навръх Нова година

Тази вечер целият свят ще празнува посрещането на 2014 г., но най-добрият ни тенисист Григор Димитров няма да има много време за купон. На хасковлията ще му се наложи да изиграе цели два двубоя в първия ден от новата година. В момента Димитров е в Бризбейн, Австралия, където участва на местния турнир от АТР 250.

И през първите дни от новата година не се очакват валежи от сняг

През нощта ще бъде облачно, в равнинната част от страната и мъгливо. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. В София - около нулата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". 

През първия ден от новата година ще преобладава облачно време, но само на отделни ... През нощта ще бъде облачно, в равнинната част от страната и мъгливо. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. В София - около нулата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". През първия ден от новата година ще преобладава облачно време, но само на отделни ...

Посланик Юрий Исаков: „Южен поток” ще е локомотив за цялата българска икономика

Газопроводът „Южен поток” ще стане локомотив за подема на цялата българска икономика и залог за нейното по-нататъшно устойчиво развитие. Това казва посланикът на Русия в София Юрий Исаков в интервю, публикувано в последния ден от годината в близкия до Кремъл вестник „Росийская газета”. По думите му приходите за България от проекта в периода до 2040 година ще са от порядъка на 2,5 милиарда евро. „В тази връзка не е чудно, че местните и международните експерти подчертават значението на строителството на газопровода за изпълнението на приходната част от бюджета на България”, казва Исаков. Той подчертава особено „социално-икономическата” важност на „Южен поток”. Според него при риализацията на проекта в България ще бъдат създадени повече от 6000 нови работни места, българските строителни компании ще получат уникален опит, ще бъде даден мощен тласък за развитието на изпадналия днес в депресия Северо-западен район на страната, през който минава значителна част от маршрута на газопровода. Освен това ще ще дойдат допълнителни инвестиции в транспортната инфраструктура, ще се повиши натовареността на варненското пристанище и на българските железници. В интервюто няма и дума за възникналия около проекта конфликт с Европейската комисия, която поиска всички, свързани с него, двустранни споразумения да се предоговорят, за да отговарят на изискванията на ЕС. Не се споменават и съмненията на мнозина експерти, свързани с повишената цена и приходите от проекта и с очакваните нови огромни задължения на Българския енергиен холдинг. "Взаимодействието между нашите страни се развива достатъчно динамично: обемът на преките руски капитоловложения в България за последните 10 години надхвърли 2 млрд. долара. В момента редица руски компании се интересуват от инвестиционно сътрудничество в такива области като транспорта, банковото и застрахователното дело, логистиката и други", заявява пред „Росийская газета” посланик Исаков. По думите му "безусловно, енергетиката е приоритетно, макар и не единственото, направление" в сътрудничеството. Според Исаков "България има всички шансове да стане център на поклонничество за вярващите руснаци на Балканите". Посланикът вижда в страната потенциал за нетрадиционен туризъм - поклоннически, балнеологичен, винен, екотуризъм. За предстоящата 2014 г. той обръща внимание на предстоящата 135-годишнина от установяването на дипломатически отношения между Русия и България, както и на първата българска Конституция, която по думите му е "разработена непосредствено и с най-активното участие на видни руски юристи." Исаков съобщава, че за изтичащата година над 640 хиляди руски граждани са били на почивка в България. Броят на българите, посетили Русия, макар и да нараствал значително, бил само малко над 46 хиляди. „Всекидневно общувам с български граждани, виждам техния неподправен интерес към нашата страна, желанието им да посетят Русия. Но по силата на обективни фактори (България е най-бедната страна в ЕС) да се осъществят такъв род планове е трудно. Вярвам, че с подобряването на икономическата ситуация българите по-често ще пътуват в Русия”, казва руският посланик в София пред „Росийская газета”.

Как посрещат Нова година по света?

Най-големият купон е на Копакабана

    


Наши ученици с отличия за страната ни по математика

Христо Попов, Мария Делякова, Виктор Костов и Манол Джамбазов

Златни накити за 30 000 лв. откраднати от офис

Златни накити на стойност около 30 000 лева са откраднати от офис на "Булстрад" на улица "Ал. Стамболийски" в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Без сняг и през първите дни от новата година

През нощта ще бъде облачно, в равнинната част от страната и мъгливо. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. В София - около нулата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи През нощта ще бъде облачно, в равнинната част от страната и мъгливо. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. В София - около нулата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". През първия ден от новата година ще преобладава облачно време, но само на отделни ...

Латвия приема еврото на 1 януари

/КРОСС/ С приемането на единната европейска валута на 1 януари 2014 г., Латвия става 18-ата страна в Еврозоната, съобщава АФП. Два милиона латвийци ще се сбогуват в новогодишната нощ с досегашната национална валута - лат, която бе въведена през 1993 г., за да замени рублата от съветската епоха. Малко след полунощ латвийският премиер Валдис Домбровкис и естонският му колега Андрус Ансип трябва да участват в церемония в Централната банка в Рига, за да изтеглят от банкомат първите евробанкноти в страната. Латвия е втората балтийска и четвъртата бивша комунистическа страна от Централна и Източна Европа, която приема общата европейска валута, след Словения през 2007 г., Словакия през 2009 г. и Естония през 2011 г. Страната се надяваше да влезе в Еврозоната още през 2008 г., но световната криза осуети тази надежда, тъй като латвийският брутен национален продукт падна с 25% в периода 2008-2009 г., най-голямата рецесия в света. След това обаче Рига постигна зрелищно икономическо възстановяване. Благодарение на тези усилия, Латвия ще влезе в Еврозоната по-силна от всякога, изпращайки така окуражаващо послание на други страни, започнали процес на трудно икономическо уравновесяване, заяви в Брюксел председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Литва трябва да последва Латвия през 2015 г., с което ще допълни балтийското трио на бившите съветски републики в Еврозоната

Обзор 2013: Черно море - убиецът на гиганти

Годината за Черно море не започна по най-добрия начин, но какъв завършек имаше само. Феновете замечтаха отново да видят отбора си по европейските терени и имат основание. Мачовете на „Тича” се превърнаха в истински празник за присъстващите привърженици на „Морето”.

Художници почистиха "Асеневци"

Доброволци почистиха паметник Асеневци тази сутрин. Инициативата е на СБХ-Велико Търново, Един от емблематичните за Велико Търново монументи бе вандалски нашарен с графити през уикенда.

Bild: Шумахер не е карал бързо, помагал е на приятел

Михаел Шумахер не е развивал скорости на ски пистата в Алпите, където си разби главата, тъй като оказвал помощ на приятел, пострадал при спускане, съобщава Bild.de.

Горещи секс пози за празничната нощ

Зарадвайте половинката с нови еротични познания

    


Тримесечно момиченце е в най-тежко състояние сред ранените във Волгоград

/КРОСС/ Тримесечно бебе е в най-тежко състояние сред ранените в двата терористични акта във Волгоград, съобщи ИТАР-ТАСС. Момиченцето е настанено в болница и лекарите се опитват да го стабилизират, преди транспортирането му до лечебно заведение в Москва, предвидено за утре. Бащата на детето е дал съгласието си за това, съобщи губернаторът на Волгоградска област Сергей Боженов. По думите му, за лечение в Москва ще бъде откарано и 9-годишно момиченце, пострадало при терористичната атака. При двата терористични акта загинаха 34 души, а десетки бяха ранени. 64 души са настанени в болница, като 15 от тях вече са прехвърлени в лечебни заведения в руската столица. Във Волгоград беше обявен петдневен траур в памет на загиналите. Започва и изплащането на обезщетенията, които държавата ще плати на семействата на загиналите. В същото време при операция по сигурността бяха задържани 80 души. Арестувани са хора заради различни нарушения - от проблеми с документите за самоличност до носене на оръжие. От началото на акцията до момента са проверени 1500 обществени места, а полицаи патрулират по улиците на Волгоград. В акцията са взели участие над 5200 полицаи и военни.  

Путин с две новогодишни обръщения, в първия вариант „забрави“ за атентатите

Президентът на Русия Владимир Путин направи две новогодишни обръщения.
Той поздрави първо жителите на най-източните райони на страната с предварително записано съобщение, което беше излъчено в Камчатка, Чукотка и Магадан. В него не се говореше нищо за тероризъм и нападенията във Волгоград.

По-късно грешката беше поправена, след като ... Президентът на Русия Владимир Путин направи две новогодишни обръщения. Той поздрави първо жителите на най-източните райони на страната с предварително записано съобщение, което беше излъчено в Камчатка, Чукотка и Магадан. В него не се говореше нищо за тероризъм и нападенията във Волгоград. По-късно грешката беше поправена, след като ...

Нова година по света и през вековете

В стари времена хората празнували Нова година при пролетното възраждане на природата. Март при древните римляни бил първият месец, защото тогава започвали земеделската работа. Но в 46 година до Новата ера Юлий Цезар установил Новата година на 1 януари.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване