Обявена е цена за Бербатов

Интересът около евентуален трансфер на Димитър Бербатов е огромен. Българският нападател не се чувства добре във "Фулъм", който този сезон се представя доста разочароващо и е в зоната на изпадащите. Освен това любимият мениджър на Бербатов - Мартин Йол бе уволнен. Според NBC ''котиджърс" са готови да се разделят с рекордьора по голове за българския национален отбор срещи 3 млн. долара. Изданието посочва, че Бербатов е доказан голмайстор и има опит в Шампионската лига с отборите на "Байер Леверкузен" и "Манчестър Юнайтед", което го прави отлична опция за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. В същото време се очаква българинът да пропусне първия мач на "Фулъм" за 2014 година. Мачът е на 1 януари срещу друг лондонски отбор - "Уест Хем&...

Алегри заяви, че напуска Милан в края на сезона

Пред "Скай Италия" той каза, че това е последната му Коледа начело на тима. "Последните четири месеца бяха катастрофални. През 2014 година ще се фокусираме върху кампанията в Шампионска лига. Оптимист съм, въпреки че Съли Мунтари и Рикардо Монтоливо ще бъдат наказани в първия двубой срещу "Атлетико", продължи роденият в Ливорно специалист. "Можех да бъда треньорът, който да спечели втора звезда на екипите, можех да донеса 20-та титла на "Милан", но голът фантом на Мунтари срещу "Ювентус" се оказа решаващ", продължи изповедта си Алегри. Друг голям проблем за гранда от Милано през последните години са контузиите, ето какво каза по този въпрос треньорът: "На практика не можех да разполагам с всичките си защитници през цялото ...

Вандали задигнали къщичката на Дядо Коледа до елхата в София

Дървената къщичка на Дядо Коледа до елхата на София на ул. „Алабин" е била задигната тази нощ. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на очевидци.

В СДВР е постъпила информация, че постройката липсва, но няма данни дали е открадната, или е демонтирана от Столична община. От СДВР обясниха, че те нямат ангажимент да охраняват обекта. Дървената къщичка на Дядо Коледа до елхата на София на ул. „Алабин" е била задигната тази нощ. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на очевидци. В СДВР е постъпила информация, че постройката липсва, но няма данни дали е открадната, или е демонтирана от Столична община. От СДВР обясниха, че те нямат ангажимент да охраняват обекта.

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г.

/КРОСС/ 40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г., показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от BTV. В масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%. В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20%. Става дума основна за фирми, които разчитат на външни пазари. Фирма за маркетингови проучвания има 30 служители. Клиентите й са основно от Запада. Затова надеждите са там ситуацията да е по-добра през 2014 г. Заплатите във фирмата варират между 1500 и 2000 лв. Всеки месец се дава награда от 500 лв. на служителя с най-добри резултати. Традицията ще продължи и през новата година. През 2014 г. най-вероятно във всеки отдел на фирмата ще бъдат назначени по двама души допълнително. Наемането на нови служители обаче по-скоро ще бъде изключение, отколкото тенденция в частния сектор догодина. Данните от проучването показват, че половината от фирмите няма да назначават още хора, а всяка десета възнамерява да съкращава персонал.    

Българският посланик в Германия критикува дебатите за социалния туризъм


Българският посланик Ради Найденов се включи в дебатите за имиграцията в Германия с интервю за вестник "Ди Велт".

"Който си служи с предразсъдъци и популистки аргументи вреди на европейската идея като цяло и по този начин на всички ни. Свободното движение на работниците спада към основните принципи на Европейския съюз. Изострянето на правилата само за българи или румънци е несъвместимо" с тези принципи", отбелязва българският дипломат.

След отпадането на последните...

Задигнали къщичката на Дядо Коледа до елхата в София

Дървената къщичка на Дядо Коледа до елхата на София на ул. „Алабин Дървената къщичка на Дядо Коледа до елхата на София на ул. „Алабин" е била задигната тази нощ. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на очевидци. В СДВР е постъпила информация, че постройката липсва, но няма данни дали е открадната, или е демонтирана от Столична община. От СДВР обясниха, че те нямат ангажимент да охраняват обекта.

Американски ледоразбивач спасява руски научен кораб

/КРОСС/ На помощ на научноизследователския кораб „Академик Шокалски" ще бъде привлечен мощният американски ледоразбивач „Полар Стар", предаде ИТАР-ТАСС. Сега той плава към Австралия, откъдето ще се насочи към Антарктида и на път за там може да изведе „Академик Шокалски" в чисти води, съобщи Юрий Волков, директор на Хидрометеорологичния институт в Далечния Изток, част от флота на който е „Академик Шокалски". Очаква се американският кораб да бъде в района на скования от леда „Академик Шокалски" след около осем дни.    

Работодатели увеличават заплатите с 10%

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. Това показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от bTV. В най-масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%.

Григор Димитров и Мария Шарапова водят в класация за най-привлекателните тенисисти


Българинът Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова са убедителни водачи в класация за най-привлекателните тенисисти за 2013 г. на tennisreporters.net.

Димитров е събрал 56.8% от гласовете и има значителна преднина пред втория Рафаел Надал (20.54%). Далеч назад остават Новак Джокович (4.82%) и Томи Хаас (4.25%).

В женската класация Шарапова е първа с 35.99% от гласовете. Втора се нарежда Каролин Вознячки с 24.65%, следвана от Виктория Азаренка с 22.51%.
...

Провиснала контактна мрежа бави влакове

/КРОСС/ Поради провиснала контактна мрежа между гарите Илиянци и Курило, всички влакове в този участък се движат със закъснение, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. От 5.20 ч. е било прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Илиянци и Курило. Причината за прекъсването на влаковото движение е провиснала контактна мрежа в участъка между двете гари, поради което крайградският пътнически влак № 20200 от Мездра за София счупва двата пантографа на мотрисата в изходните стрелки на гара Курило. Композицията е изтеглена в гара Курило от дизелов локомотив, след което е извършен оглед на контактната мрежа. Движението на влаковете е възстановено около 8 ч. и до този момент се извършва поетапно, като всички влакове, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Курило, се движат със закъснение.

Все повече италиански семейства живеят в бедност

От две години насам италианската икономика е в рецесия – най-дългия период в следвоенната история

    


Безплатните автобуси в Новогодишната нощ във Варна

Три безплатни линии на градския транспорт осигурява в новогодишата нощ общинската фирма "Градски транспорт" във Варна. По настояване на кмета Иван Портних, линиите са подбрани така, че максимално голям брой варненци да се възползват от безплатното придвижване до центъра на града за да гледат новогодишния концерт на площад "Независимост".

Алегри обяви, че напуска Милан в края на сезона

"Това е последната ми Коледа като треньор на отбора"

    


Работодатели планират да вдигнат заплатите средно с 10%

Поне 40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. В най-масовия случай възнагражденията ще бъдат вдигнати средно с 10%. В една трета от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20%. Става дума основна за фирми, които разчитат на външни пазари.

МКС ще посрещне новата година 15 пъти

/КРОСС/ Екипажът на Международната космическа станция ще посрещне Новата година 15 пъти и 14 пъти ще се върне обратно в миналото. Точно 15 пъти станцията ще премине границата между 31 декември 2013 и 1 януари 2014 г., заяви за Интерфакс източник от руския ракетно-космически отрасъл. За първи път космонавтите ще влетят в новата година в 16.08 ч., московско време на 31 декември, когато ще прелетят над Австралия и Нова Зеландия. Станцията ще влети в 2014 г. в 13.51 ч. московско време на 1 януари, когато ще бъде над Тихия океан, източно от Нова Зеландия.    

Протести в Аржентина заради режим на тока сред силната жега



Високи температури причиниха спиране на тока в Аржентина и протести в столицата Буенос Айрес, разказва Нейтън Франдино от "Ройтерс".

Улиците на страната се топят в най-силната гореща вълна от поне 40 години насам, която причинява големи аварии в електроснабдяването и недостиг на вода. 

Жители на Буенос Айрес започнаха протести срещу невъзможната ситуация.

"На това трябва да се намери някакво решение. За пръв път ми се случва нещо подобно и направо ме е...

Арсенал взима Бербо на безценица

Трансферът може да стане в първите дни на зимния трансферен прозорец, който официално ще бъде открит на 2-и януари.

Евакуират цял град след влакова катастрофа в САЩ

Композиция от цистерни с петрол се сблъска с влак, превозвал зърно, на около 2 километра от Касълтън. Пострадали нямаше, но последваха пет експлозии и започна пожар

Кори Тейлър: Slipknot не се разпада

Очаквайте големи неща през 2014 г., заканва се той

Канцлерът призова германците за лична отговорност и инициатива

/КРОСС/ Личната отговорност и инициатива са две от качествата, от които ще се нуждаят германците, за да тласнат напред страната си и Европа през 2014 година, заяви канцлерът Ангела Меркел в предварително записаното си новогодишно послание, чийто текст бе публикуван днес, предаде ДПА."Държавата може само да инвестира. Тя може да създава добри условия. Политиката обаче не може да постигне нищо без всички вас в нашата страна. Това, което всеки един от нас постигне индивидуално в малък мащаб, това се отразява на страната ни като цяло", обясни тя.В словото си Меркел определя като приоритет запазването в добър ред на финансите на Германия, осигуряване на подкрепа за семействата и успешното реформиране на енергийния микс, за да бъде без атомна енергия и да разчита повече на възобновяемите енергийни източници.Тя заяви ясно, че каквато и политика да води Берлин, Германия трябва да помни колко важна е Европа за нейния успех и обратно."Напредъкът в нашата страна зависи от напредъка в Европа", каза Меркел, подчертавайки важността на потушаването на финансовата криза, която продължава да отслабва икономически големи части от континента.Тя призна също, че личното ѝ решение за новата година е да излиза повече на чист въздух. 

Николай Сираков: Боядисването на "Асеневци" е талибанизъм

Боядисването на паметника на основателите на Втората българска държава "Асеневци" в старопрестолния град е проява на "ниска култура и талибанско отношение към културните ценности на България". Това заяви пред бТВ директорът на художествената галерия във Велико Търново Николай Сираков. Паметникът на "Асеневци" беше изрисуван вчера от вандали. Каменните скулптури бяха боядисани с червена и бяла боя. На част от колоните се виждаха надписи с призиви за протести, които съдържаха и цинизми: "Духът ни все още е голям. Животът ни е достатъчно пр..бан, така че ако ти човеко си достатъчно разбран, спри да го затягаш тоз колан, а върви да протестираш и то без рушвет да ти е обещан". Друг надпис гласеше: "Камен Донев за министър на културата и на спорта&qu...

Зимни курорти за неустоимо ски изживяване

Ако искате да разнообразите почивката си извън България, вижте къде

    


Проучване: 40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г.

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. Това показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от bTV. В най-масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%.

В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20 процента. Става дума основна ... 40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. Това показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от bTV. В най-масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%. В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20 процента. Става дума основна ...

40% от работодателите планирали увеличение на заплатите през 2014 г.

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. Това показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от bTV. В най-масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%.

В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20 процента. Става дума основна ... 40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г. Това показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от bTV. В най-масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%. В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20 процента. Става дума основна ...

На 1 януари 2014 година на Земята ще живеят 7 137 577 750 хора

Броят на населението на Земята към 1 януари 2014 г. ще бъде 7 137 577 750 души. Прогнозата е на Бюрото за преброяване на населението на САЩ. В сравнение с миналата година увеличението е със 77 630 563 души или 1,1%. С най-голям принос за този прираст е Индия с 15,6 млн.

Един милион гърци не са си платили пътния данък

Министерството на финансите отказва да удължи срока, стотици хиляди спират автомобилите си от движение

прочети повече

Юрий Исаков: „Южен поток" е локомотивът, който ще изтегли българската икономика

/КРОСС/ „Взаимодействието между нашите страни се развива достатъчно динамично: обемът на преките руски капитоловложения в България за последните 10 години надхвърли 2 млрд. долара. В момента редица руски компании се интересуват от инвестиционно сътрудничество в такива области като транспорта, банковото и застрахователното дело, логистиката и др." - това заявява в интервю за московския вестник „Росийская газета" посланикът на Руската федерация в София Юрий Исаков.  „Енергетиката е приоритетно, макар и не единственото, направление" в сътрудничеството между двете държави, посочва посланик Исаков.Той отделя значителна част от разговора на проекта „Южен поток", който нарича „локомотив за подема на българската икономика".След като изтъква, че от „Южен поток" ще спечелят и европейските държави, включително България, и интересуващите се от стабилни дългосрочни доставки, като Русия, руският дипломат обяснява как заради проекта ще бъде модернизирана и разширена газопреносната инфраструктура в Централна и Южна Русия. „По предварителни изчисления, приходите на България от проекта, благодарение на допълнителните данъци, вземания и други плащания, за периода до 2014 г. ще бъдат от порядъка на 2,5 млрд. евро. В тази връзка не е изненадващо, че местните и международни експерти изтъкват значимостта на строителството на газопровода за изпълнение приходната част на бюджета на България

Италиански майстори спасяват църквата "Рождество Христово" във Витлеем


Италиански майстори започнаха спешен ремонт на покрива на църквата "Рождество Христово" във Витлеем, за която се смята, че е построена през IV-ти век на мястото, където е роден Исус, съобщи "Гардиън".

Указът за ремонт на сградата е издаден от прецидента на Палестинската автономия Махмуд Абас още през 2009 г., но реставрацията е отлагана заради липса на средства. Макар църквата да е обявена за културно наследство на ЮНЕСКО през 2012 г., до момента палестинците са осигурили за ремонт...

Подпалиха ресторант „Езерата" в Кюстендил

Ресторант „Езерата Ресторант „Езерата" в Кюстендил изгоря тази нощ. Заведението е работило до 03, 30 ч. Палежът е станал около 04, 00 ч. „По всичко си личи, че става дума за умишлен палеж, но нека изчакаме и резултатите от експертизата", коментираха пред Дарик от РУП- Кюстендил. „Явно кюстендилската злоба няма край", бе лаконичния коментар на работещи ...

Подпалиха ресторант в Кюстендил

Ресторант „Езерата" в Кюстендил изгоря тази нощ. Заведението е работило до 03, 30 ч. Палежът е станал около 04, 00 ч.

„По всичко си личи, че става дума за умишлен палеж, но нека изчакаме и резултатите от експертизата", коментираха пред Дарик от РУП- Кюстендил.

„Явно кюстендилската злоба няма край", бе лаконичния коментар на работещи ... Ресторант „Езерата" в Кюстендил изгоря тази нощ. Заведението е работило до 03, 30 ч. Палежът е станал около 04, 00 ч. „По всичко си личи, че става дума за умишлен палеж, но нека изчакаме и резултатите от експертизата", коментираха пред Дарик от РУП- Кюстендил. „Явно кюстендилската злоба няма край", бе лаконичния коментар на работещи ...

Екипажът на Международната космическа станция ще посрещне 15 пъти новата година


Екипажът на Международната космическа станция ще посрещне Новата година 15 пъти и 14 пъти ще се върне обратно в миналото. Точно 15 пъти станцията ще премине границата между 31 декември 2013 и 1 януари 2014 г., заяви за Интерфакс източник от руския ракетно-космически отрасъл.

За първи път космонавтите ще влетят в новата година в 16.08 ч, московско време на 31 декември, когато ще прелитат над Австралия и Нова Зеландия.

Окончателно в 2014 година станцията ще влети в 13.51 ч....

Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява

Последното сканиране на мозъка е показало леки подобрения, заяви лекарският екип в болницата в Гренобъл

    


Посегнаха на къщичката на Дядо Коледа в София

Вандали посегнаха на къщичката на Дядо Коледа в столицата. Тази нощ дървената постройка до голямата Новогодишна елха на София е била задигната, съобщиха за БГНЕС читатели на агенцията.

Баща гръмна любовника на дъщеря си

Гневен баща простреля любовника на дъщеря си в село Мрамор.

Дефицитът по бюджета е 572 млн. лв. в края на ноември

Фискалният резерв към 30 ноември 2013 г. е в размер на 5 млрд. лв

12 катастрофи за денонощие във Варна, няма пострадали

12 катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" - Варна. Пътните инциденти са леки и при тях няма пострадали. Нанеени са материални щети по автомобилите.

Българите и румънците имат познания, липсващи на британските младежи, и затова са от полза


По-малко от ден преди вдигане на ограниченията пред българите и румънците на европейския трудов пазар темата остава актуална в британските медии, обобщава БТА.

Ще ни залее нова вълна от мигранти, за което никой от нас във Великобритания не е гласувал, пише британският вестник "Експрес". Защо България и Румъния искат да приемем техните роми, допълва в друга статия изданието, прогнозирайки, че към Великобритания ще се насочат именно роми от двете най-бедни страни членки на Европейския...

Още две жертви на атаките във Волгоград

/КРОСС/ Броят на жертвите от двата бомбени атентата във Волгоград се увеличи от 31 до 33 души, съобщи главното управление на министерството на извънредните ситуации на Русия, цитирано от ИТАР-ТАСС и БТА. През нощта в болница във Волгоград почина още един ранен при взрива на 29 декември на жп гарата в града. Почина и още един пострадал при взрива в тролей вчера. При терористичните актове на 29 и 30 декември са засегнати общо 106 души, 33 са починали, 65 са хоспитализирани с травми с различна тежест. При взрива в тролея са загинали 15 души, в резултат на атентата на гарата - 18 души, уточни министерството. Органите на реда във Волгоград мобилизираха резервни сили за патрулиране из улиците на града. За сигурността бдят над 5200 полицаи и военни от вътрешните войски, съобщи за ИТАР-ТАСС Андрей Пилипчук, говорител на оперативния щаб, създаден в областта след терористичните атентати във Волгоград в неделя и понеделник. Проверки на силите за сигурност са обхванали тази нощ 4795 обекта във Волгоград и 174 души, длъжни да спазват миграционното законодателство. По време на операцията „Вихър - антитерор", която ще продължи до второ нареждане, през нощта в града са регистрирани 91 престъпления, 56 от които вече са разкрити. Установени са 78 души, замесени в тях, и над 1000 извършители на административни правонарушения

Експерти: Ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити през 2014 г.

Анализатори и брокери прогнозират ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити през 2014 г. Според експерти лихвите по ипотечните кредити ще паднат с до 0,5 на сто, съобщи бТВ.

Очаква се съживяването на пазара на недвижими имоти да продължи и догодина. Според брокерите най-активни ще са хората между 25 и 45 години ... Анализатори и брокери прогнозират ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити през 2014 г. Според експерти лихвите по ипотечните кредити ще паднат с до 0,5 на сто, съобщи бТВ. Очаква се съживяването на пазара на недвижими имоти да продължи и догодина. Според брокерите най-активни ще са хората между 25 и 45 години ...

Експерти: Ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити

Анализатори и брокери прогнозират ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити през 2014 г. Според експерти лихвите по ипотечните кредити ще паднат с до 0,5 на сто, съобщи бТВ.

Очаква се съживяването на пазара на недвижими имоти да продължи и догодина. Според брокерите най-активни ще са хората между 25 и 45 години ... Анализатори и брокери прогнозират ръст на сделките с недвижими имоти и поевтиняване на ипотечните кредити през 2014 г. Според експерти лихвите по ипотечните кредити ще паднат с до 0,5 на сто, съобщи бТВ. Очаква се съживяването на пазара на недвижими имоти да продължи и догодина. Според брокерите най-активни ще са хората между 25 и 45 години ...

С час и 20 минути закъснява бързият влак от София за Видин

С час и 20 минути закъснява бързият влак 7620 от София за Видин, каза за Радио “Фокус”-Видин дежурният служител на касата на жп гарата във Видин. Влакът по разписание трябва да потегли в 6.59 ч от Централна гара София, но още в София е закъснял, обясниха от жп гарата във Видин. По разписание влакът е трябвало да пристигне в 11.37 ч., но сега се очаква на гара Видин в 13.30 ч. Причината за закъснението са проблемите в междугарието Илиянци – Курило.  

Годишен хороскоп 2014 г. - Водолей

Со кротце, и со благо- това трябва да е девизът ви през Новата 2014 година. Още в самата Новогодишна нощ се опитайте да бъдете умерени – в храненето, алкохола и най-вече с пиротехниката. Нека другите да се излагат и гърмят – вие наблюдавайте мъдро и на безопасно разстояние. Защо да бъдете като всички останали, най-добре просто си сипете чаша вино, направете дисекция на изминалите месеци и си пожелайте нещо невъзможно, като напр., да станете още по-умни, отколкото сте! Ролята на наблюдател и независим анализатор ще е най-удачната за вас през първия месец на годината. Така и така няма ви станат известни мотивите на околните относно някои техни постъпки, така че вместо да се обиждате и реагирате бурно, което ще навреди на имиджа ви, тренирайте търпението и мъ...

Най-добрите 14 места за посрещане на 2014 г.

Изберете най-подходящата за вас дестинация, след като разгледате галерията

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване