Жертвите от атаките във Волгоград вече са 33

През нощта в болница във Волгоград почина още един ранен при взрива на 29 декември на жп гарата в града. Почина и още един от пострадалите при взрива в тролей вчера

Посланик Юрий Исаков: "Южен поток" ще е локомотивът, който ще изтегли българската икономика


"Взаимодействието между нашите страни се развива достатъчно динамично: обемът на преките руски капитоловложения в България за последните 10 години надхвърли 2 млрд. долара. В момента редица руски компании се интересуват от инвестиционно сътрудничество в такива области като транспорта, банковото и застрахователното дело, логистиката и др."

Това заявява в интервю под заглавие "Русия е инвестирала в България милиарди" за московския вестник "Росийская газета" посланикът на Руската...

Сигнал за бомба в Еврейската автономна област в Русия

Анонимно съобщение за заложено взривно устройство на железопътната гара в Биробиджан е постъпило в дежурното полицейско управление на града, предаде ИТАР-ТАСС.

Концерти и денонощен градски транспорт за Нова година

На 31 декември и на 1 януари градският транспорт в София ще работи по празнични разписания заради посрещането на Новата година. На 2 януари превозните средства ще работят по делнични разписания. През нощта на 31 декември срещу 1 януари ще се движат трамваи с номера 5, 7, 8, 10, 12,18, 20 и 22. Тролеи по линии 1, 2, 4, 5, 7, 9 също ще има. На 31 декември и на 1 януари градският транспорт в София ще работи по празнични разписания заради посрещането на Новата година. На 2 януари превозните средства ще работят по делнични разписания. През нощта на 31 декември срещу 1 януари ще се движат трамваи с номера 5, 7, 8, 10, 12,18, 20 и 22. Тролеи по линии 1, 2, 4, 5, 7, 9 също ще има.

Рождениците днес

Акад. Панайот Бончев, химик, 80 г. Проф. Валентина Александрова, оперна певица Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър Ани Димитрова, пресаташе на премиера Пламен Орешарски Богомил Манчев, изпълнителен директор на „Риск инженеринг", 56 г. Цветан Соколов, волейболист, 24 г.

2014 г. - към добро или зло ни води революцията в технологиите

Онзи ден четох интервю с Тед Търнър, който преди месец навърши 75. “Как се чувствате на 75” - въпрос. Отговор: “По-добре е, отколкото да съм мъртъв”. Търнър е от онази особена порода бизнесмени, каквито е трудно да срещнеш днес. Впрочем първият въпрос не е клише, нито пък е изваден от плосък журналистически лексикон. Въпросът не е случайно Онзи ден четох интервю с Тед Търнър, който преди месец навърши 75. “Как се чувствате на 75” - въпрос. Отговор: “По-добре е, отколкото да съм мъртъв”. Търнър е от онази особена порода бизнесмени, каквито е трудно да срещнеш днес. Впрочем първият въпрос не е клише, нито пък е изваден от плосък журналистически лексикон. Въпросът не е случайно

Фараж промени позицията си за приемането на сирийски бежанци във Великобритания


Лидерът на Партията за независимост на Великобритания (UKIP) Найджъл Фараж изглежда промени позицията си по въпроса за сирийските бежанци, като каза, че страната му трябва да приеме само някои сирийци, бягащи от конфликта, които са християни, написа британският вестник "Гардиън".

Според вестника политикът явно е дал заден ход, тъй като някои от съпартийците му са били ядосани от изявленията му през почивните дни, когато той каза, че всички "в свободния Запад трябва да се опитат да...

Годишен международен обзор

Изминалата 2013 година бе изпълнена със събития, които изненадаха, шокираха и промениха света. Началото на годината бе белязано от заложническа криза, продължила две седмици. В средата на януари в петролния комплекс "Ин Аменас" в Алжир ислямски бунтовници задържаха стотици работници от персонала на държавната компания "Сонатра", сред които имаше и чуждестранни инженери.

33 станаха жертвите във Волгоград

Десетки хора загинаха само за за 24 часа при двата атентата във Волгоград. По последни данни броят на жертвите е 33.

Двама загинали по пътищата за денонощие

Станали са 9 тежки катастрофи, ранени са 8 души

Часове до падането на ограниченията за българи в ЕС

Страховете, че бедните имигранти от Източна Европа може да се превърнат в бреме за социалните системи на някои страни членки, се оказаха най-силни във Великобритания

Да откриеш "вампир"

Новата мода в говоренето за археологически открития, която се появи у нас през 2012-а, тази година се настани в публичното пространство с целия си блясък. Вампирската тема, дала много хляб на творци от литературата, киното и телевизията, изобразителното изкуство и дори на дизайнери на детски играчки по света, вече има трайно присъствие в... Новата мода в говоренето за археологически открития, която се появи у нас през 2012-а, тази година се настани в публичното пространство с целия си блясък. Вампирската тема, дала много хляб на творци от литературата, киното и телевизията, изобразителното изкуство и дори на дизайнери на детски играчки по света, вече има трайно присъствие в...

Баба подари 3 000 лева на телефонен измамник

Схемата е познатата "пари за операция"

    


Фискалният резерв расте

Фискалният резерв към 30 ноември тази година е в размер на 5 млрд. лева. Това показват данните на Министерството на финансите. Той се увеличава...

Три четвърти от варненци ще посрещнат Нова година в домашна обстановка

Три четвърти от варненци ще посрещнат Нова година в домашна обстановка. Това сочат резултатите от анкетата, на която читателите на Moreto.net, имаха възможност да отговорят в продължение на близо 3 седмици и, която събра 1830 гласа.

Меркел призова германците за лична отговорност и инициатива в новогодишното си послание


Личната отговорност и инициатива са две от качествата, от които ще се нуждаят германците, за да тласнат напред страната си и Европа през 2014 година, заяви канцлерът Ангела Меркел в предварително записаното си новогодишно послание, чийто текст бе публикуван днес, предаде ДПА.

"Държавата може само да инвестира. Тя може да създава добри условия. Политиката обаче не може да постигне нищо без всички вас в нашата страна. Това, което всеки един от нас постигне индивидуално в малък мащаб,...

Китай ще продължи с "благоразумната" си парична политика и през 2014 г.

Глобалната икономика ще продължи да се възстановява с бавни темпове въпреки проблемите, смятат от Китайската централна банка

    


Засилено полицейско присъствие, но не заради Волгоград

Засилено полицейско присъствие по гари, автогари и летища обещават от МВР. Не атентатите във Волгоград налагат специалните мерки за сигурност у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Как да печелим пари от фейсбук с две лесни стъпки

Иванчо пита майка си:- Мамо, кой е моят татко?- Дядо Коледа.- Как така?- Ами как... дойде една нощ, даде подарък и повече никога не го видях.- Мамо, вярно ли е, че щъркелите носят бебетата?- Вярно е.- А подаръците ги носи Дядо Коледа?- И това е вярно.- А ти се блъскаш и печелиш ...                        Иванчо пита майка си:- Мамо, кой е моят татко?- Дядо Коледа.- Как така?- Ами как... дойде една нощ, даде подарък и повече никога не го видях.- Мамо, вярно ли е, че щъркелите носят бебетата?- Вярно е.- А подаръците ги носи Дядо Коледа?- И това е вярно.- А ти се блъскаш и печелиш ...

Ето'о се извини за грубото влизане

Камерунецът призна, че е можело да бъде изгонен в дербито с Ливърпул

    


Хайнкес: "Байерн" е достатъчно силен, за да бъде на върха в Европа в следващите години


Бившият треньор на "Байерн" Юп Хайнкес смята, че баварците могат да доминират в Европа в следващите десетина години. Специалистът, който изведе отбора до спечелването на три купи, се оттегли през лятото, а на поста застана Хосеп Гуардиола.

"Не виждам по-добър отбор в Европа от "Байерн". Тимът е достатъчно силен, за да продължи да бъде най-добрият през следващите години", каза Хайнкес в интервю за "Кикер".

Според него един от основните кллючове към успеха на "Байерн" е...

Поверия за Нова година и Васильовден

Часове преди настъпването на новата година, всеки следва определени традиции и ритуали, които е научил от семейството си и за които вярва, че ще му донесат здраве и късмет. Ето някои любопитни обичаи за Нова година по света и у нас.Подобно на коледната, новогодишната трапеза у нас трябва да бъде богата и пищна, отрупана с различни ястия и красива подредена. Колкото повече блюда има на масата, толкова по-голямо ще е изобилието през новата година и толкова по-плодородни ще са земите. Спорен е въпросът какво да бъде основното ястие. Някои казват, че на трапезата задължително трябва да има ястие с птиче месо, докато според други така ще излети късмета. Същият е и казусът със свинското. Едни твърдят, че е на хубаво, други вярват, че носи лош късмет, защото прасето рие в земята.

Важно място на новогодишната трапеза заема баницата с късмети. Традицията повелява тя да бъде нарязана на толкова парчета, колкото са членовете на семейството, плюс едно допълнително за къщата. По стар обичаи в баницата трябва да се сложат освен късмети и дрянови пъпки. След като всички опитат от традиционното ястие, хвърлят дряновите пъпки в огъня. Ако изпукат, е на хубаво.

На новогодишната трапеза трябва да има и орехи. По тях се гадае дали ще е здрава година. Ако ядките вътре са хубави, тогава семейството няма да има болести и здравословни проблеми.

Казват, че сутринта на 1-ви януари е най-доброто време за гадаене, защото тогава съдбата подсказва най-вярно. На кафе, на боб или с конец са най-разпространените методи за врачуване в началото на новата година.

Поверия за Нова година и Васильовден

На 31-ви декември домът трябва да е чист и подреден, за да започне годината „на чисто“ и да не носи със себе си миналогодишните проблеми.

Трапезата трябва да е богата, а ястията – разнообразни, за да бъде плодородна новата година и да има хляб за всички. Ако сте от почитателите на морските дарове, се налага да се въздържате. На този празник блюдата с раци и омари са забранени, за да не върви годината назад.

Ако посрещате Нова година в чужбина, означава, че ви очакват пътешествия и през идната.

В новогодишната нощ в джобовете на дрехите ви трябва да дрънкат монети, за да сте здрави. Празнични поверия

Едно от празничните поверия гласи, че жените трябва да са облечени в най-новите си дрехи, за да запазят хубостта си и през новата година. Под облеклото пък да носят червено бельо – така ще им върви в любовта.

Народните поверия гласят, че ако на 31-ви декември има сняг, нивите ще са плодородни. Ако небето е ясно и звездите се виждат, ще има много плодове в градината.

На Нова година и на Васильовден не се дават пази назаем, за да не излезе богатството от дома.

На 1-ви януари не се изхвърля боклукът, за да не „избяга“ късметът.

Ако някой кихне на празничната трапеза на Васильовден, е на хубаво.

 

Преговорите за успокояване на Северна Ирландия завършиха без резултат


Продължителните преговори между северноирландските католици и протестанти бяха прекратени в ранните часове на 31 декември без резултат за намаляване на напрежението, заради което 2013 бе една от най-бурните в британската провинция от десетилетие насам.

Американският дипломат Ричард Хаас, който посредничеше, заяви, че петте партии от Северна Ирландия не са постигнали споразумение на 18-часовите разговори, които бяха кулминацията на шестмесечни усилия.

Не е обявена дата за...

Трите символа на телевизионната Нова година - приветствие, часовник и Дунавско

Приветствие на президента в новогодишната нощ - 5 минути, в които всички се събират около телевизора. После часовник в едър план, чиито стрелки отброяват последните 20 секунди до Новата година - тъкмо време да сипеш шампанско в чашата.
В дванайстия час гръмва химнът на републиката и тв кадрите показват мощна заря в небето - 2-3 минути. Веднага Приветствие на президента в новогодишната нощ - 5 минути, в които всички се събират около телевизора. После часовник в едър план, чиито стрелки отброяват последните 20 секунди до Новата година - тъкмо време да сипеш шампанско в чашата. В дванайстия час гръмва химнът на републиката и тв кадрите показват мощна заря в небето - 2-3 минути. Веднага

Протести навръх Нова година

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се очаква да се съберат и тази вечер пред Народното събрание. Протестът е насрочен за 18 часа.

33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград, 65 души в болница

33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград. 65 души пък остават в различни болници в южния руски град и в Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на няколко от ранените при взривовете вчера и миналия ден остава критично. През изминалата нощ самолет на министерството на извънредните ситуации транспортира в столицата седем души, ранени ... 33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград. 65 души пък остават в различни болници в южния руски град и в Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на няколко от ранените при взривовете вчера и миналия ден остава критично. През изминалата нощ самолет на министерството на извънредните ситуации транспортира в столицата седем души, ранени ...

33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград, 65 ранени

33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград. 65 души пък остават в различни болници в южния руски град и в Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на няколко от ранените при взривовете вчера и миналия ден остава критично. През изминалата нощ самолет на министерството на извънредните ситуации транспортира в столицата седем души, ранени ... 33 са вече жертвите на двата атентата във Волгоград. 65 души пък остават в различни болници в южния руски град и в Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на няколко от ранените при взривовете вчера и миналия ден остава критично. През изминалата нощ самолет на министерството на извънредните ситуации транспортира в столицата седем души, ранени ...

2013-та - няма такава година!

Няма такава година. За първи път лидери подаваха оставки, имаме нов патриарх, стреляха по политик, горяха хора, заляха ни бежанци, гласувахме на референдум. Но всичко това беше заглушено от протестите.

Шумахер остава между живота и смъртта

Михаел Шумахер остава между живота и смъртта в отделението за интензивно лечение на болницата в Гренобъл. Легендата на спорта има сериозни травми в мозъка, след като удари главата си в камък при падане на ски във Френските Алпи в неделя. Състоянието му е изключително сериозно, критично, германецът е в кома.
Шуми претърпя две операции на главата, к Михаел Шумахер остава между живота и смъртта в отделението за интензивно лечение на болницата в Гренобъл. Легендата на спорта има сериозни травми в мозъка, след като удари главата си в камък при падане на ски във Френските Алпи в неделя. Състоянието му е изключително сериозно, критично, германецът е в кома. Шуми претърпя две операции на главата, к

От български по-български. Събитията на 2013

Покушение, протести, предсрочен вот, премиер, патриарх...

    


Аварирал влак за Мездра стоя час в дефилето

Пътнически влак от Курило за Мездра е аварирал тази сутрин.

2014 г. започва с "падащи звезди"

Началото на 2014 г. ще се отличава с по-особен вид на звездното небе – ще имаме добра възможност да наблюдаваме ярките планети, особено във втората половина на нощта. Това посочи Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при БАН.

Прониква студен въздух, но остава без валежи

Днес ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и пореречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, и с него ще прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7° Днес ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и пореречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°

Облачно и по-студено

Днес ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и пореречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, и с него ще прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7° Днес ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и пореречията ще има мъгли. В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър, и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°

Г. Близнашки: Протестите ще продължат и догодина

Всеки с политически амбиции ще се опита да използва общественото недоволство, коментира преподавателят по конституционно право

    


ОЛАФ погва поредната „калинка” на Държавен фонд “Земеделие”

Нова политическа бомба ще избухне в краката на управляващите за ЧНГ и ще даде заряд на позамрелите протести, кълнат се врели и кипели в административните дела. Български служители на европарламента издадоха, че зам.-шефката на Фонд „Земеделие“ Виолета Александрова е влязла в полезрението на ОЛАФ заради тежък конфликт на интереси.

Адът на Гейбриъл

„Надявах се най-накрая да те срещна“, беше неизречената истина. Сините му очи срещнаха нейните и той остро я изгледа. Тя отново наведе глава с надеждата, че този жест на смирение ще охлади внезапно пламналия гняв. Да седи с Гейбриъл след случилото се, беше глупава постъпка. Беше пиян и наоколо нямаше никой, който би могъл да я спаси при изблик на насилие от негова страна. Сега бе моментът да си тръгне. Неизвестно защо в този миг Гейбриъл протегна ръка и зат­вори пространството между тях. Отметна косата й зад раменете, ръцете му бавно, много бавно се вплетоха в къдриците й, преди да ги отдръпне. Някаква особена енергия заструи от тях към косите й. Джулия потъна в усещането и почти измърка тихо, напълно забравяйки въпроса му. – Миришеш на ванилия &am...

Дачич: Държавата уби Джинджич

Бившият премиер Зоран Джинджич е убит от държавата. Той бе застрелян от хора, които работеха в държавната система.Това признание направи сръбският премиер и министър на вътрешните работи Ивица Дачич в телевизионно интервю за б92.Джинджич бе убит на 12 март 2003-та година в центъра на Белград, на излизане от сградата на Министерския съвет. Той бе един от символите на демократичните промени в Сърбия. Той беше борец срещу режима на диктатора Слободан Милошевич, който потопи страните от бивша Югославия в кървави граждански и етнически войни през 90-те години. По-късно като премиер Джинджич взе важното решение да предаде диктатора на Хагския трибунал, където той трябваше да отговаря за своите престъпления.На въпроса дали Милошевич е давал заповеди за ликвидиране на политически противници Дачич ...

България през 2013 година: Скандалът "Христо Бисеров"

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от еврейската общност заради смелите си тезиси относно човешката душа (според него тя не е безсмъртна) и законът като творение на Бог и обвързан с евреите (според Спиноза това не е така) следва да бъдат помнени много добре. Защото е редно да си спомняме миналото, за да не го повтаряме отново и отново в бъдещето. Какво се случи през изминалата година? Actualno.com събра за Вас, уважаеми читатели, девет събития, които белязаха годината и развитието на България. Тези събития е много вероятно да влязат в учебниците по история, но докато това стане, можем да им направим един съвременен прочит – така, както ги видя екипът ни. Последното събитие, което пре...

Авария оставя Виница без вода в последния ден от годината

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще са абонатите в кв.Виница. Аварията се очаква да бъде отстранена около обяд, а водоподаването възстановено до 14 часа, увериха от ВиК-Варна.

Георги Близнашки: Протестите ще продължат и догодина

Политиците ще опитат да ги използват, смята той

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване