"Имало едно време..." Дора Изследователката

Книжка с известната героиня предлага две лесни за четене истории

    


Първият български Great Wall H6 надскочи цената си

Наддаванията преминаха сумата от 57 000 лева

    


Прокуратурата иска 28 години затвор за Заека

Марио Любенов бе осъден миналото лято на 25 г. за убийството на Мира

    


Задържаха група за въоръжени грабежи във Варна

Тримата младежи, извършили въоръжените грабежи през миналата седмица във Варна, са закопчани. Тарторът е стар познайник на полицията

Виж как полицията изкара тялото на Филип Хофман

Носителят на Оскар Филип Хофман е намерен мъртъв в апартамента му, съобщава Форбс.
Все още не е открита причината за смъртта му, има само предположения, а полицията подължава да разследва. Съмененията са, че актьорът, намерен в банята, е починал от свръхдоза наркотици.

Хофман е роден на 23 юли 1967г. в Ню Йорк. Той е второто от ... Носителят на Оскар Филип Хофман е намерен мъртъв в апартамента му, съобщава Форбс. Все още не е открита причината за смъртта му, има само предположения, а полицията подължава да разследва. Съмененията са, че актьорът, намерен в банята, е починал от свръхдоза наркотици. Хофман е роден на 23 юли 1967г. в Ню Йорк. Той е второто от ...

Стотици пътуват на покрива на влака в Бангладеш


Стотици жители на Бангладеш се прибират у дома с препълнения влак след края на тридневно религиозно събитие.

Милиони мюсюлмани от цял свят се събраха в Бангладеш, за да участват в ритуала, при който ислямските поклонници молят за прошката и за благословията на Аллах за цялото човечество. 

Всяка година празникът се провежда в край бреговете на река Тураг, на около 20 км северно от столицата на Бангладеш Дака. 



Религиозното поклонение в град Тонги,...

Даровете на влъхвите бяха пренесени през целия Севастополски залив

Москва. /КРОСС/. В последния ден на пребиваване в Украйна, Даровете на влъхвите бяха пренесени с литийно шествие по целия Севастополски залив, около корабите на Черноморския флот на Русия. „Свещенослужителите пренесоха Светата реликва от Атон през целия Севастополски залив с кораб, освещавайки корабите на Черноморския флот на Русия и на Военно-морските сили на Украйна, благославяйки моряците за благочестива служба на Родината", съобщи на ИТАР-ТАСС Мария Коровина председател на прес-центъра на оргкомитета. В една от разположените части на украинската ВМС, светата реликва беше посрещната от главнокомандващия на украинския флот адмирал Юрий Илин. Също така, реликвата беше доставена и на руския крайцер „Москва", на борда на който има параклис. Напомняме, че Даровете на влъхвите бяха доставени късно вечерта на 1 февруари в Севастопол, във Владимирския храм на град Херсон. През цялата нощ пред светата реликва се извършваха молебни, о потокът от поклонниците не спираше. По думите на организаторите на това голямо събитие, за три дни в Крим бяха дошли да се поклонят на светинята около 150 хиляди души, а за целия месец в Москва, Санкт-Петербург, Минск и Киев на Даровете на влъхвите се поклониха над 1,5 милиона души.На 3 февруари, безценната светиня беше доставена във Волгоград. Днес на 40-ия ден след трагедиите от терористичните атаки, отнесли 42 живота, Патриарх Кирил отслужи богослужение

Американският актьор Филип Сиймор Хофман почина от свръхдоза

Почина американският актьор Филип Сиймор Хофман, като първоначалната информация е, че причини за смъртта му е свръхдоза.   Тялото му е било открито в банята на нюйоркския му апартамент от неговия приятел - сценариста Дейвид Катц.   Според пожелали анонимност служители на правоохранителните органи Филип Сиймор Хофман е имал спринцовка в ръката си. В дома му са открити и пликчета, за които подозират, че съдържат хероин.   46-годишният Хофман, който спечели Оскар за ролята си на писателя Труман Капоти, водеше дългогодишна борба с наркотичната си зависимост.   Той работеше върху два филма, включително серията "Игрите на глада", и планираше да режисира филм.   Сред другите му по-известни роли са в "Учителят", "Талантливият мистър Рипли", "Почти известни", "Буги нощи" и "Големият Лебовски".   Актьорът Джеф Бриджис, партнирал си с Филип Сиймор Хофман в "Големият Лебовски", пише на страницата си във Фейсбук: Той беше страхотен човек и невероятно талантлив актьор, истинско съкровище.   Опечалени сме от внезапната и ненавременна кончина на Филип Сиймор Хофман. Днес Ню Йорк оплаква загубата на един от най-големите актьори на сцената и екрана, се казва в изявлението на кмета на града Бил де Блазио.

Туристи видяха НЛО над египетския курорт Хургада

/КРОСС/ Появата на неиндетифициран летящ обект в небето над египетския курорт Хургада предизвика небивало оживление сред туристите и местните жители. По време на круиз по езерото професионален фотограф направи серия от снимки на необичайно летяща машина с елипсовидна форма, която бързо взела разстоянието от плажа до планините, съобщи ИТАР-ТАСС. „Не са засечени никакви летящи обекти над Хургада. Възможно е това да е паднал в пустинята стар спътник или някоя ярка звезда", обаче заяви египетският министър на околната среда Лейла Искандер. В същото време, много туристи са готови да се закълнат, че са видели точно НЛО.  

Карловец загина при пожар във вилата си

Заради неправилно боравене с отоплителни уреди

Реформаторите "за" референдум, но с коригирани въпроси

Десните застават зад електронен вот и мажоритарен елемент

    


В доклад за целия ЕС Брюксел отново посочи, че в България корупцията се шири


Борбата срещу корупцията отдавна е приоритет за България, а законодателните реформи доведоха до създаването на нови структури. Въпреки това корупцията продължава да се шири. Това отбелязва Европейската комисия в първия си доклад за борбата срещу корупция за целия Европейски съюз, предаде пресслужбата на институцията. Според текста корупцията остава предизвикателство за цяла Европа.

В доклада за България еврокомисията предлага страната да предпазва институциите за борба срещу...

По-икономични и комфортни мотриси тръгнаха в софийското метро


Нови десет метровлака ще возят софиянци и гости на столицата от тази седмица. Първият от тях беше пуснат в експлоатация днес на официална церемония, почетена от министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, столичния кмет Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев. Останалите девет мотриси тръгват по линиите на метрото утре.

Както и използваните сега мотриси, така и новите са руска изработка. Те обаче са следващо поколение и консумират с 25%...

Добрич провежда традиционен базар за продажба на мартеници

Традиционен базар за продажба на мартеници в Добрич ще се проведе от 13 февруари до 3 март, съобщи „Фокус“. 
Тази година  събитието ще се проведе  на площад „Свобода”, по бул. „25 септември”– пешеходна зона, ул. „Хр. Ботев“ и „Стария орех“. За целта на базара са предвидени повече от 100 места, всяко по 1.5 кв. м, разположени по ... Традиционен базар за продажба на мартеници в Добрич ще се проведе от 13 февруари до 3 март, съобщи „Фокус“. Тази година събитието ще се проведе на площад „Свобода”, по бул. „25 септември”– пешеходна зона, ул. „Хр. Ботев“ и „Стария орех“. За целта на базара са предвидени повече от 100 места, всяко по 1.5 кв. м, разположени по ...

Крадци пребиха инвалиди в дома им, взеха спестяванията им

Неизвестни нахлуха в дома на възрастно семейство инвалиди от село Малорад, пребиха ги жестоко и взеха всичките им спестявания. В резултат от побоя в белослатинската болница лежи 74-годишната Венета Лисичкова, която е обезобразена и почти не може да говори, съобщи bTV.

След полунощ през прозорец на мазе в дома на семейство Лисичкови влизат непозн Неизвестни нахлуха в дома на възрастно семейство инвалиди от село Малорад, пребиха ги жестоко и взеха всичките им спестявания. В резултат от побоя в белослатинската болница лежи 74-годишната Венета Лисичкова, която е обезобразена и почти не може да говори, съобщи bTV. След полунощ през прозорец на мазе в дома на семейство Лисичкови влизат непозн

Клетва на Гани доказва: Мис Плеймейт бил нагласен!

Джулиана Гани има клетвена декларация с имената на момичетата в тройката на Мис Плеймейт.

БДЖ ще купува влакове за 150 млн. лв., след като разсрочи дълговете си

Влаковете ще се движат със 160 км/ч в отсечката Септември – Пловдив

    


Корупцията се шири в България, посочи отново Брюксел в доклад за целия ЕС


Борбата срещу корупцията отдавна е приоритет за България, а законодателните реформи доведоха до създаването на нови структури. Въпреки това корупцията продължава да се шири. Това отбелязва Европейската комисия в първия си доклад за борбата срещу корупция за целия Европейски съюз, предаде пресслужбата на институцията. Според текста корупцията остава предизвикателство за цяла Европа.

В доклада за България еврокомисията предлага страната да предпазва институциите за борба срещу...

Проф. Александър Хинев изнесе лекция на тема "Хирургично лечение на простатния карцином" във Варна

На 28.01.2014г. в Медицински Университет „Проф. П. Стоянов” – Варна бе изнесена академична лекция от проф. д-р Александър Хинев, ръководител на Урологична клиника към УМБАЛ „Св. Марина” и на учебно-научния сектор /УНС/ по урология към МУ Варна.

Nissan иска от пая на Range Rover Evoque

Японците подготвят специален модел, базиран на новия Qashqai

    


Etihad може да купи 40% от Alitalia

Италианският премиер Енрико Лета заяви, че се надява сделката да бъде сключена

    


Туристи видяха НЛО над египетския курорт Хургада

Появата на неиндетифициран летящ обект в небето над египетския курорт Хургада предизвика небивало оживление сред туристите и местните жители. По време на круиз по езерото професионален фотограф направи серия от снимки на необичайно летяща машина с елипсовидна форма, която бързо взела разстоянието от плажа до планините, съобщи ИТАР-ТАСС.

Появата на неиндетифициран летящ обект в небето над египетския курорт Хургада предизвика небивало оживление сред туристите и местните жители. По време на круиз по езерото професионален фотограф направи серия от снимки на необичайно летяща машина с елипсовидна форма, която бързо взела разстоянието от плажа до планините, съобщи ИТАР-ТАСС.

Обработени са пътищата в Габрово и околността

Пътищата в Габрово са заснежени и обработени, съобщи Габрово Нюус. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е около минус 7°С, височината на снежната покривка...

СРС-тата и подслушванията влязоха в доклада на ЕК за България

"През април 2013 г. прокуратурата започна разследване срещу бивш вътрешен министър и други високопоставени държавни представители заради твърдения за масово незаконно подслушване политици, маг...

Папазов: Без двустранен протокол няма как да се разреши проблемът с превозвачите

Работим по единна позиция на държавата и бизнеса с цел да защитим интересите на българските международни превозвачи. Това заяви транспортният министър Данаил Папазов във връзка с продължаващите пробле...

28 години затвор иска прокуратурата за обвиняемия в убийството на Мирослава Николова

28 години затвор поиска прокуратурата пред Софийския административен съд (САС) за Марио Любенов-Заека. Той е обвинен в убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. На първа инстанция Любе...

Най-вероятната причина за смъртта на тримесечния Павел е алергична реакция

/КРОСС/ Най-вероятната причина за смъртта на тримесечния Павел Атанасов от Стара Загора е алергична реакция в резултат на поставената му ваксина за хроничен бронхит, сподели за БНР специалист педиатър. Лекарят, който на този етап не пожела да бъде цитирано името му, заяви категорично, че не може да има друга причина за смъртта, настъпила в резултат на хеморагична пневмония. Съмнения за лекарска грешка възникнаха след смъртта на тримесечно бебе в Стара Загора. Потресаващата изповед на майката, според която синът й може да е починал заради поставена ваксина, разтърси социалните мрежи.На 15 януари Павлина Стефанова води на консултация тримесечния Павел. Обяснява на личния лекар, че детето има хрема и хрипове. Докторката го преглежда, но не открива нищо обезпокояващо и му бие ваксина.Пет дни по-късно състоянието на бебето се влошава. Майката се обажда на личната лекарка, но заради случаите на грип тя насрочва час за след още два дни, когато е денят за детски консултации.Лекарката изписва на Павел само капки за нос. Павлина спазва инструкциите, но на следващия ден Павел издъхва. Според доктор Георги Бакоев, председател на БЛС в Стара Загора, няма задължителна връзка между ваксинацията и смъртта на Павел. Той призова да не се бърза с обвиненията към общопрактикуващия лекар Лидия Бориславова, поставила ваксината, преди да бъдат оповестени резултатите от съдебно-медицинската експертиза. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на МВР

Метрото ще се движи с половин минута по-често

Десет нови модерни метровлака пуска от днес в движение Столичният метрополитен. С тях въздухът на София ще стане малко по-чист, а метрокомпанията ще намали разходите си за ток. Те ще поемат нови 85 000 пътници.

Ученик е похитителят в Москва. Убил полицай и преподавател

Ученик e взел за заложници над 20 деца в едно от училищата в северозападната част на Москва.
Той e нахлул в сградата с малокалибрена пушка и карабина и e застрелял полицай и учител, които се опитали да го спрат, съобщава RT, позовавайки се на полицията.
Малко по-късно бе съобщено, че са освободени всичките деца, а нападателят е задържан Ученик e взел за заложници над 20 деца в едно от училищата в северозападната част на Москва. Той e нахлул в сградата с малокалибрена пушка и карабина и e застрелял полицай и учител, които се опитали да го спрат, съобщава RT, позовавайки се на полицията. Малко по-късно бе съобщено, че са освободени всичките деца, а нападателят е задържан

Малки тайни за съвършени курабийки

А специалистите са съгласни, че ключът към най-вкусните сладки е използването на най-добрите съставки и подходящата техника

прочети повече

Скръб обхвана Холивуд след смъртта на Филип Хофман (галерия)

Носителят на Оскар Филип Хофман е намерен мъртъв в апартамента му, съобщава Форбс.
Все още не е открита причината за смъртта му, има само предположения, а полицията подължава да разследва. Съмененията са, че актьорът, намерен в банята, е починал от свръхдоза наркотици.

Хофман е роден на 23 юли 1967г. в Ню Йорк. Той е второто от ... Носителят на Оскар Филип Хофман е намерен мъртъв в апартамента му, съобщава Форбс. Все още не е открита причината за смъртта му, има само предположения, а полицията подължава да разследва. Съмененията са, че актьорът, намерен в банята, е починал от свръхдоза наркотици. Хофман е роден на 23 юли 1967г. в Ню Йорк. Той е второто от ...

Profireal Group се раздели с Profidebt за 31 млн. евро

Международната финансова компания Profireal Group продаде Profidebt, дивизията си за изкупуване на вземания, съобщиха от компанията. Купувач е...

НПО: България е "лентяй" по външнополитическите въпроси, важни за ЕС

/КРОСС/ Българската външна политика е остро критикувана в доклад на авторитетна международна неправителствена организация, представен днес в София. В изследването на Европейския съвет за външна политика, България е определена като "лентяй" по външнополитическите въпроси, важни за ЕС през изминалата година. Освен протестите у нас и кризата със сирийските бежанци, като причина за критиките се посочва и активната политика на правителството на Орешарски за енергийно сближаване с Русия, стана ясно от естонската анализаторка Кадри Лийк от лондонския офис на Европейския съвет за външна политика: България е възприемана като страна, която подкопава политиката на ЕС да намали енергийната си зависимост от Русия. Ако няма руски монопол в нашия енергиен пазар, това автоматично би означавало, че Русия няма да може политически да манипулира Евросъюза, посочи КАдри Лийк. От Министерството на външните работи заявиха, че са запознати с изследването, но се въздържат от коментар, съобщи БНР.   

Петко Бочаров: Позволяваме да ни управлява партия с голяма вина към българския народ

Позволяваме днес да ни управлява партия с голяма вина към българския народ. Огромната грешка е, че не успяхме да осъдим БКП и респективно наследницата й БСП за зверствата извършени от комунистическата власт.Това обяви в интервю за предаването „Под лупа” доайенът на европейската журналистика Петко Бочаров.

Подготвя се строителството на по-малко, но по-просторни сгради


През четвъртото тримесечие на 2013 г. са издадени разрешителни за строеж на много по-просторни сгради, отколкото година по-рано. Администрацията е одобрила да бъдат изградени с 4% повече жилищни сгради като разгънатата им застроена площ (РЗП) е с 14.2% по-голяма. Това сочат данните на Националния статистически институт, оповестени днес. 

При офис сградите тенденцията е още по-отчетлива - разрешителните за сгради са с една четвърт по-малко, но площта им е със 107.6% по-голяма. При...

Германия обмисля трета спасителна програма за Гърция

/КРОСС/ Министерството на финансите на Германия подготвя почва за трета спасителна финансова програма за Гърция преди изборите за Европейски парламент през май, съобщава немският седмичник Der Spiegel, позовавайки се на неофициален документ на финансовото министерство. Възможностите, които са очертани в този документ, включват допълнително „подстригване" на гръцкия дълг (нова обезценка на гръцките държавни облигации), което да засегне предимно публичните кредитори на Атина (европейските официални финансови институции - централни банки и правителства, притежаващи гръцки дълг), или „ограничена допълнителна финансова помощ", която Гърция може да получи от Европейския спасителен фонд, се посочва в секретния доклад на финансовото министерство на Германия. Според немското издание пакетът финансова помощ може да достигне размер между 10 и 20 млрд. евро и ще бъде обвързан с поемането от Атина на ангажимент да предприеме необходимите реформи с много по-голям енергичност. Говорител на министерството на финансите на Германия отрече, че се планира ново отписване на гръцки дълг. Няма нова ситуация, заяви за агенция Reuters говорител на немското финансово министерство, визирайки предишни изказвания на финансовия министър Волфганг Шойбле

Серията на Реал без допуснат гол спря на 821 минути

Това бе първото получено попадение от столичани през календарната 2014 г.

    


Значителен ръст на производствената активност в еврозоната

Производствената активност на еврозоната се е засилила значително през януари, главно водена от Германия. Това сочи проучване на компанията Markit,...

Над 100 хил. кв. м. офис площи наети през 2013 г.

Пазарът на офиси поведе възстановяването на сектора на бизнес имотите през 2013 г. Общият обем на наетите площи в София е достигнал най-високото си ниво от 2008 г. насам и за първи път за последните пет години е надхвърлил 100 хил. кв.м.. Това сочи изследване на консултантската фирма Forton, стратегически партньор за България и Македония на Пазарът на офиси поведе възстановяването на сектора на бизнес имотите през 2013 г. Общият обем на наетите площи в София е достигнал най-високото си ниво от 2008 г. насам и за първи път за последните пет години е надхвърлил 100 хил. кв.м.. Това сочи изследване на консултантската фирма Forton, стратегически партньор за България и Македония на

Километрична опашка на границата с Турция

Заради проблем с разрешения за транзитно преминаване

Ученик е похитителят в Москва. Убил полицай и учител (снимки)

Ученик e взел за заложници над 20 деца в едно от училищата в северозападната част на Москва.
Той e нахлул в сградата с малокалибрена пушка и карабина и e застрелял полицай и учител, които се опитали да го спрат, съобщава RT, позовавайки се на полицията.
Малко по-късно бе съобщено, че са освободени всичките деца, а нападателят е задържан Ученик e взел за заложници над 20 деца в едно от училищата в северозападната част на Москва. Той e нахлул в сградата с малокалибрена пушка и карабина и e застрелял полицай и учител, които се опитали да го спрат, съобщава RT, позовавайки се на полицията. Малко по-късно бе съобщено, че са освободени всичките деца, а нападателят е задържан

МОК обяви най-строгите антидопингови мерки в историята на зимните олимпийски игри


Мерките за борбата с допинга в Сочи ще са най-строгите в историята на зимните олимпийски игри, обявиха от МОК. Ще да бъдат направени общо 2453 проби, като процедурата е започнала на 30 януари и до момента са взети 98.

Представители на МОК са обсъдили плановете си с официални лица от организационния комитет и от Световната антидопингова агенция (WADA) в неделя. Целта им е да гарантират провеждането на "чисти игри".

Информацията идва три дни след като руската състезателка в...

Туристи видяха НЛО над египетския курорт Хургада

Появата на неиндетифициран летящ обект в небето над египетския курорт Хургада предизвика небивало оживление сред туристите и местните жители. По време на круиз по езерото професионален фотограф направи серия от снимки на необичайно летяща машина с елипсовидна форма, която бързо взела разстоянието от плажа до планините, съобщи ИТАР-ТАСС.

Появата на неиндетифициран летящ обект в небето над египетския курорт Хургада предизвика небивало оживление сред туристите и местните жители. По време на круиз по езерото професионален фотограф направи серия от снимки на необичайно летяща машина с елипсовидна форма, която бързо взела разстоянието от плажа до планините, съобщи ИТАР-ТАСС.

Потребителския съвет към ЧЕЗ обсъди улесненията за клиентите при заплащане на сметките

/КРОСС/ Начините и възможностите за улесняване на клиентите да покриват сметките си за електроенергия бяха обсъдени на шестото заседание на потребителския съвет към ЧЕЗ България, което се проведе на 31 януари в София. Участниците в консултативния орган се запознаха с мерките, които дружеството предприема, за да се предотврати натрупването на неплатени сметки. Участниците на потребителския съвет, сред които бяха представители на Българска национална асоциация „Активни потребители", Федерация на потребителите в България,  гражданското сдружение „СИЛА" и експерти, се обединиха около необходимостта за своевременно информиране на клиентите, които по различни причини просрочват плащането на сметките си, както и от необходимостта за клиентите от разсрочено плащане на задълженията и улесняване на тази практика. „Правим всичко възможно, за да уведомим клиентите, чийто срок за плащане е изтекъл, и да избегнем прекъсването на електрозахранването заради неплатени сметки - удължихме двойно периода за безлихвено плащане - от 10 на 20 дни, а след изпадане в просрочие изпращаме sms-съобщение на клиентите, които са направили регистрация за тази услуга. Освен това изпращаме напомнително писмо, обаждаме се по телефона, разработихме и предлагаме гъвкави възможности за разсрочено плащане

Nissan вади конкурент на Range Rover Evoque

Моделът ще бъде базиран на новия Qashqai

    


Падението на Джъстин Бийбър

Последните няколко месеца се оказаха тежки за мокрия блян на 13-годишните момичета и изумително посредствен певец Джъстин Бийбър. Поп позьорът с лимитиран музикален потенциал окончателно излезе от стерилната си, захаросана корпоративна черупка на безопасна тийн знаменитост и направи това, което всички очакваха да направи още преди няколко години - Последните няколко месеца се оказаха тежки за мокрия блян на 13-годишните момичета и изумително посредствен певец Джъстин Бийбър. Поп позьорът с лимитиран музикален потенциал окончателно излезе от стерилната си, захаросана корпоративна черупка на безопасна тийн знаменитост и направи това, което всички очакваха да направи още преди няколко години -

Ученик уби учител и полицай и взе за заложници съученици в Москва

Двама души бяха убити при заложническа драма в московско училище, съобщиха руските информационни агенции.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване