Публиката на "Барса" гласува с краката си

Публиката на “Камп ноу” напоследък гласува с краката си. Посещаемостта на мачовете на “Барселона” спадна отчетливо с накърнения клубен имидж покрай разследването за мошеничества по трансфера на Неймар. 
На 17 декември Върховният съд поиска от “синьо-червените” документите по сделката. На 23 януари президентът на клуба Сандро Росей подаде оставка. Публиката на “Камп ноу” напоследък гласува с краката си. Посещаемостта на мачовете на “Барселона” спадна отчетливо с накърнения клубен имидж покрай разследването за мошеничества по трансфера на Неймар. На 17 декември Върховният съд поиска от “синьо-червените” документите по сделката. На 23 януари президентът на клуба Сандро Росей подаде оставка.

27-годишен мъж от Каблешково прониква в домовете на съгражданите си

На 16.02.т.г. в Полицейски участък – Каблешково към РУ «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 66-годишен мъж от Каблешково за това, че предния ден около 22.00 ч. констатирал, че в дома му проникнал непознат мъж, който ровел в стаите. Собственикът го изненадал и непознатият избягал. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че извършителят на деянието проникнал в къщата през незатворен прозорец, чрез изгаряне на противокомарната мрежа. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мароприятия, предприети от служителите на Полицейски участък – Каблешково е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният М.Г., 27- годишен от Каблешково, многократно осъждан. По случая е образувано досъдебно производство.

Депутатите събраха кворум. Иизвънредно заседание ще има

/КРОСС/ Народните представители събраха кворум и извънредното заседание на парламента започна. Регистрираха се в зала 127 народни представители от БСП, ДПС и Атака. Нито един депутат от ГЕРБ не се регистрира в пленарната зала. Две декларации ще бъдaт обсъдени в 15:00 ч. - една на Волен Сидеров, който осъжда изказването на колегата си от ДПС Хюсеин Хафъзов, и втората на председателя на парламента Михаил Миков, насочена срещу етническото противопоставяне в страната и ескалацията на напрежението.  

"Бърбъри" този път залага на флоралните мотиви

За този сезон "Бърбъри Прорсъм" се отличават от предишните колекции, които представяха

Мотивите на съда по делото "Цонев, Сантиров, Попов" са унищожителни за разследването


Съкрушителни за прокуратурата и следствието мотиви обяви Софийският апелативен съд /САС/, потвърждавайки оправдателната присъда по делото "Цонев, Сантиров, Попов".

Процесът е монтиран чрез действията на главният прокурорски свидетел и сегашен началник на Столичната следствена  служба Петьо Петров, като е била инсценирана и задействана корупционна схема с цел да бъдат дискредитирани тримата подсъдими - този е основният извод на съда.

На съд бяха изправени бившият военен...

Варненци взеха участие в Черноморска регионална младежка конференция в Грузия

На 15 февруари в гр.Тбилиси, Грузия се проведе Черноморска регионална младежка конференция, организирана от "Хейфер Армения" със седалище в гр. Ереван - водещ партньор, съвместно с грузинската женска асоциация “Консент”- партньор по проект „Младежки дейности за регионална кохерентност и сътрудничество” с акроним YARCC.

Чаши с лика на Хитлер стъписаха туристи в Банско

Чаши с лика на Хитлер и свастики се продават в магазини за сувенири в Банско. За това сигнализират израелски туристи чрез голям еврейски сайт в Канада.

Според написаното 45-годишната Жана дошла в българския курорт с 13-годишния си син Рафи. В края на 5-дневната им ваканция решили да купят сувенири. Останали изумени обаче, когато видели чаши с лика на Хитлер на рафтовете, редом до чаши, рекламиращи България и Банско. Цената била 6 лв.

По думите на Жана продавачът не виждал нищо нередно в това и дори отговорил на въпроса и защо рекламира Хитлер с думите „Той е добър”. След завръщането си от България, Жана възмутено описала видяното в най-големия еврейски сайт в Канада.

Същите чаши, на същата цена има не само в един магазин в Банско. В съседен антиквариат собственикът признава, че и той е продавал подобни сувенири. Той пак ще зареди скоро и то не само стоки с лика на Хитлер.

„Руски, на Сталин, на Брежнев, на Путин, а от германските само на Хитлер”, изрежда Атанас Рахов. Туристите в Банско признават, че преди чашите не им правели впечатление. Според някои от запитаните в българските сувенирни магазини трябва да се продават само продукти, рекламиращи страната ни.

Проверка в българското законодателство показа, че прокламирането и почитането на подобни символи попада под ударите на член 419 от НК и се смята за престъпление против мира и човечеството. Наказва се с лишаване от свобода от 1 до 5 години, но според юристи доказването му е много трудно. /КРОСС/

 

 

Нели Хаджийска яде в ресторанта на Джейми Оливър

Нели Хаджийска вечеря в ресторанта на Джейми Оливър - най-популярния готвач в Лондон, и пусна снимка за доказателство във фейсбук.
Пътуването до английската столица всъщност е подаръкът на тв водещата за Свети Валентин. Съпругът  Данаил Хаджийски я изненада със самолетния билет до Лондон седмица преди празника на влюбените. Нели Хаджийска вечеря в ресторанта на Джейми Оливър - най-популярния готвач в Лондон, и пусна снимка за доказателство във фейсбук. Пътуването до английската столица всъщност е подаръкът на тв водещата за Свети Валентин. Съпругът Данаил Хаджийски я изненада със самолетния билет до Лондон седмица преди празника на влюбените.

"Скрити" инспектори ще контролират търговските вериги

По-малко, но по-ефективни проверки предвиждат занапред от Агенцията по безопасност на храните

    


Инфлацията на Острова се е понижила до най-ниско ниво от ноември 2009 г.

През миналия месец потребителските цени на Острова са нараснали с 1,9% на годишна база

    


Започва „Сан Ремо"

/КРОСС/ Шейсет и четвъртото издание на фестивала на италианската песен „Сан Ремо", което започва тази вечер, ще бъде посветено на любовта и красотата, пише в. "Кориере дела сера". Четиринадесет известни изпълнители ще се борят за голямото отличие, като ще представят по 2 песни. В категорията за млади изпълнители ще има осем непознати досега италиански певци. В категорията на големите са Антонела Руджиеро, Ариза, Ноеми, Джузи Ферери, Кристиано де Андре, Франческо Ренга, Франческо Скарчина, рапърът Франки Хай енърджи ем си, Ренцо Рубино, Рон, Рикардо Снигалия, групите Пертурбационе и Джулиано Палма и специално сформираният за фестивала дует между ветерана Рафаел Гуалаци и продуцента и ди джей Дъ блъди бийтрутс. Сред специалните гости на фестивала ще бъдат дивата на италианската музика и телевизия Рафаела Кара, от чиято визия се вдъхновява Лейди Гага, актрисата и модел Летисия Каста, астронавтът Лука Пармитано и лидерът на Движение 5 звезди Бепе Грило. Фестивалът приключва на 22-ри февруари, събота, с връчването на голямата награда.

Астероид с размерите на три футболни полета прелетя покрай Земята (видео)


Астероид с размерите на три футболни полета премина близо до Земята рано тази сутрин. Най-близката точка на космическия камък е била между 2 млн. и 2.5 млн. км от земната повърхност.

Космическото тяло, което носи името 2000 EM26, не е представлявало опасност за Земята въпреки малката дистанция. Учените изчисляват, че 2000 ЕМ26 се движи с около 43 400 км/ч, съобщава в. Guardian. То е с приблизителна ширина 270 метра.

Макар и доста голям, астероидът не е бил видим с...

Служители на заведение го изпотрошиха след прощален купон

Култово благоевградско заведение осъмна в руини, изпотрошено след луд купон не на разгорещени клиенти, а на персонала си. То сменя собственика си и персоналът решил да купонясва за последно, пише struma.bg.Вчера окаченият таван бил буквално разкачен, а плоскостите се търкаляли на парчета по пода. Увиснали конструкции, тонколони и друго обзавеждане, Култово благоевградско заведение осъмна в руини, изпотрошено след луд купон не на разгорещени клиенти, а на персонала си. То сменя собственика си и персоналът решил да купонясва за последно, пише struma.bg.Вчера окаченият таван бил буквално разкачен, а плоскостите се търкаляли на парчета по пода. Увиснали конструкции, тонколони и друго обзавеждане,

Земята се размина с огромен астероид

Бил е с големината на три футболни игрища

    


Софтуерна компания от Русия отваря развоен център в София


Руската софтуерна компания Luxoft ще открие през март развоен център в София.  Такова звено през миналата година отвори американската компания Comverse, съобщава "Капитал Daily".

Очаква се центърът да предоставя услуги и решения за клиенти от сферата на финансовите услуги, а след време да разшири дейността си.

Софтуерната фирма планира в рамките на следващите две години да наеме 400 души. Засега не е известно каква сума ще бъде вложена в тази инвестиция.
...

Петков готвеше компромат срещу Уорлик! Плашеше с арест боса на bTV!

Румен Петков заплашваше, че щял да изкара Уорлик наркоман и хомосексуалист. Това обяви сензационно в интервю за ПИК Николай Бареков.

"Екзакта": Паралментът и кабинетът губят още подкрепа

Кабинетът е подкрепян главно от симпатизантите на управляващите: 74% от електората на БСП и 70% от този на ДПС одобряват работата му

Персонал изпотроши заведение след прощален купон

Култово благоевградско заведение осъмна в руини, изпотрошено след луд купон не на разгорещени клиенти, а на персонала си. Всъщност, заведението сменя собственика си и персоналът решил да купонясва за последно, пише struma.bg.
Вчера окаченият таван бил буквално разкачен, а плоскостите се търкаляли на парчета по пода, увиснали конструкции, Култово благоевградско заведение осъмна в руини, изпотрошено след луд купон не на разгорещени клиенти, а на персонала си. Всъщност, заведението сменя собственика си и персоналът решил да купонясва за последно, пише struma.bg. Вчера окаченият таван бил буквално разкачен, а плоскостите се търкаляли на парчета по пода, увиснали конструкции,

Решенията на централните банки диктуваха настроението на азиатските борси

ЯЦБ изстреля Nikkei с 3%, Китайската централна банка смъкна Shanghai Composite с 1%, a Австралийската прати S&P ASX 200 на тримесечен връх

    


„Екзакта”: Парламентът и кабинетът продължават да губят подкрепа

 
Февруарското изследване на „Екзакта” регистрира продължаващ спад в популярността на парламента и правителството. За последните два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителството 2%. Съответно с по 4% се покачват дяловете на неодобрение към работата и на двете институции. В средата на февруари парламентът е одобряван едва от 15% от   Февруарското изследване на „Екзакта” регистрира продължаващ спад в популярността на парламента и правителството. За последните два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителството 2%. Съответно с по 4% се покачват дяловете на неодобрение към работата и на двете институции. В средата на февруари парламентът е одобряван едва от 15% от

Костюми ни дават сили като на супергерой

С новите костюми всеки може да прилича на Спайдърмен, Железния човек, Капитан Америка или Върколака

Видео: Испанската полиция стреля с гумени куршуми, за да спре мигранти



Испанската брегова охрана е използвала гумени куршуми в опит да спре група мигранти, които са се опитали да навлязат в испанска територия от Северна Африка, предаде "Ройтерс". Видеото е от 7 февруари и сега бе публикувано от испанските медии.

Двеста мигранти са се опитали да пресекат границата между Мароко и Испания. Няколко от тях са се удавили в Средиземно море.

Преди видеото да бъде официално публикувано, испанският вътрешен министър Хорхе Фернандес заяви пред...

Парламентът ще обсъди декларацията на „Атака”, но и декларация на Миков

Парламентът има кворум за започване на днешното заседание. „Вчера е внесена деловодството на Народното събрание декларация от Волен Сидеров и група за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов, както и декларация във връзка с ескалация на етническа основа, предложена от председателя на парламента Михаил Миков.

ЕС ни дава 120 млн. лв. за най-бедните

Нова оперативна програма ще осигри средства за храна, дрехи, обувки и памперси за най-бедните българи. Страната ни ще разполага със 120 млн. евро до...

Проф. Петър Колев: Студентите ни експериментират и с микроавтомобил с браунов газ


В новите данни от рейтинговата система на университетите Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" отбеляза ръст в почти всички направления, в които обучава студенти. Най-изненадващо зае четвърта позиция в класацията по направление "Икономика", с което се доближава до най-престижните университети, които обучават такива специалисти. Висшето училище е второ в професионално направление "Транспорт, корабоплаване и авиация" и в "Архитектура, строителство и геодезия", трето в "Комуникационна и...

Един безполезен референдум

Проф. КРАСИМИР
КАЛИНОВ*
Организацията и провеждането на национален референдум е близка до тази на едни избори и до голяма степен носи същите недостатъци. Тогава естествено възниква въпросът: Ако се проведе такъв референдум по тези правила, какво доверие ще имаме в резултатите? Получава се много нелогична ситуация: искаме да повишим общественото Проф. КРАСИМИР КАЛИНОВ* Организацията и провеждането на национален референдум е близка до тази на едни избори и до голяма степен носи същите недостатъци. Тогава естествено възниква въпросът: Ако се проведе такъв референдум по тези правила, какво доверие ще имаме в резултатите? Получава се много нелогична ситуация: искаме да повишим общественото

77-годишна даде 1600 лв. на ало измамници в Сандански

Мним лекар поискал парите за операция на дъщеря й

    


Сив сектор задушава хлебопроизводството

/КРОСС/ Дупка в закона позволява безнаказаното потъпкване на рецептурите и месенето с утайка от кафе, твърдят хлебопроизводители.  Качеството и цената на хляба коментираха за NEWS7 Даниела Владимирова и председателя на Управителния съвет на националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Повод за разговора станаха информациите за фалшив диетичен и предназначен за диабетици хляб. Става въпрос за публикациите за правене на черен хляб с утайка от кафе, което да му придава цвят, докато реално брашното е бяло. Кукушева приветства тези публикации, тъй като дават възможност на потребителите да разберат нещо, за което от бранша отдавна алармират - наличието на сив сектор. Тя отправи апел за повече такива сигнали, за да може веднъж завинаги да се осъществи разправа с тези производители. Дупка в закона позволява регистрацията на обекти без съответните разрешителни. Достатъчно било образно казано да се "варосат" стените. Отделно пък отпаднали изискванията за специализиран транспорт за хлебните и тестени изделия. На практика всеки ром с каруца може да достави закуски в училищата. Цари пълна безотговорност в сектора, категорична е Кукушева, според която утайката от кафе била най-малкия проблем в хлебопроизводството. Огромен сив сектор, който дори не може да бъде сакциониран, тъй като контролните органи нямат юрисдикция над него. На проверки подлежали само коректните производители, които така или иначе спазват рецептурите

ВМРО: Политическата ситуация ни мотивира да водим разговори с ББЦ

Мотивът ни да водим разговори за коалиция с "България без цензура" (ББЦ) е политическата ситуация в страната. Какво имаме в момента - от една страна партията, която ни управляваше ди скоро и ни доведе до това положение, а от друга – една безпринципна коалиция, съставена от бивши комунисти и турски терористи.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Пострадалото момче край Банско е в тежко състояние

/КРОСС/ Бащата и синът, които пострадаха при падане в Банско вчера, тръгнали на преход през Джамджиев ръб без екипировка и без мобилни телефони. 14-годишното момче се подхлъзнало и паднало. Търкаляло се повече от 80 метра. Бащата веднага скочил след сина си, взел го и го носил на гръб до хижа Вихрен. Младежът бил в безсъзнание. Случайни хора около хижата повикали спасители. Момчето е откарано в болницата в Разлог. Състоянието му е тежко и не позволява транспортиране в друг град, предстоят му 2 операции. Бащата, който е на 40 г., е в стабилно състояние, бил уплашен и премръзнал. Планински спасители коментираха в ефира на бТВ, че двамата тръгнали на преход изключително неподготвени, без екипировка, пренебрегвайки много важни неща. Спасители съветват туристите задължително да носят мобилни телефони, защото по-новите модели позволяват те да бъдат локализирани по-лесно. Пострадалите баща и син дължат 750 лв. за спасителната операция, в случай, че нямат планинска застраховка.  

Адванс Терафонд АДСИЦ поскъпва с 4% след положителен анализ

Индексите се понижават в началото на сесията, но печелившите акции имат превес

    


Радан Кънев призна: ДСБ е плащало по 10 000 месечно за положителни коментари в нета

Председателят на ДСБ Радан Кънев призна пред bTV, че ДСБ е плащало по 10 000 месечно за положителни коментари в интернет. Той показа пред тв камерите договор от 2011 г., с който партията му, тогава оглавявана от Иван Костов, си е плащала за коментари в интернет.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Председателят на ДСБ Радан Кънев призна пред bTV, че ДСБ е плащало по 10 000 месечно за положителни коментари в интернет. Той показа пред тв камерите договор от 2011 г., с който партията му, тогава оглавявана от Иван Костов, си е плащала за коментари в интернет. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Синоптичката Стаси Цалова роди момче, нарече го Светослав

Синоптичката на bTV Станислава Цалова роди момче, съобщиха от медията. 
Бебето се казва Светослав, който е кръстен на дядо си, и тежи 3,400 килограма.
В момента на екран я замества Милена Миланова, докторант по метеорология в СУ.


























































Синоптичката на bTV Станислава Цалова роди момче, съобщиха от медията. Бебето се казва Светослав, който е кръстен на дядо си, и тежи 3,400 килограма. В момента на екран я замества Милена Миланова, докторант по метеорология в СУ.

Валке: ФИФА няма да изключва стадиони от Световното на този етап

Предстои да се произнесем за съоръжението в Коритиба, добави генералният секретар на ФИФА

    


Бизнесът обяви 11 000 празни работни места

Най-много свободни работни места в бюрата по труда през януари са заявени от преработващата промишленост, от търговията, от селското, горско и рибно стопанство, от образованието, от хотелиерството и ресторантьорството.

5000 лева за свободата на мъжа, прострелял ромче

Ромите се разбунтуваха срещу Еленков, колегите му го аплодираха

    

5000 лева за свободата на охранителя, прострелял ромче

Ромите се разбунтуваха срещу Еленков, колегите му го аплодираха

    


Суинг циркът идва в София

/КРОСС/ Smugglers Swing Club се завръща с първо тематично издание за 2014, посветено на пътуващите циркове от началото на 20 век След кратка пауза, The Smugglers Collective отново включват своята машина на времето, наречена SMUGGLERS SWING CLUB, за едно ново завладяващо пътешествие. Този път машината ще ни отведе още по-назад, в края на 19-ти и началото на 20-ти век, когато пътуващите циркове и карнавали са били сред най-вълнувашите и зрелищни забавления. Smugglers Swing Club: Join The Circus ще се проведе на 1 март в традиционното за събитието място - столичния клуб "Mixtape 5". Партито ще въведе посетителите си в пъстрия и мистериозен свят на sideshow спектаклите и пътуващите циркове в Щатите, за една вечер изпълнена с много музика, танци, зрелищни пърформанси и магия. Зад пулта, разбира се, ще са DJ-те от The Smugglers Collective, които ще върнат гостите на събитието към златните години на суинга и ритъм&блуса, зората на рокенрола, a към края на вечерта ще навлезем с пълна сила в 21 век, когато electro swing-a е новата винтидж мания в цял свят. За една единствена нощ, клуб "Mixtape 5" ще бъде преобразен в истински цирков манеж, изпълнен с клоуни, мимове, жонгльори, танцьори, екзотични животни и други интересни и невиждани персонажи. Сред специалните гости на пътуващия цирк са невижданите досега The Tattooed Lady, The strongest man on Earth и винаги забавния Lord Somersby със своята любима напитка

Бийбър иска да си купи къща за 11 милиона долара

Джъстин Бийбър иска да си купи къща за 11 милиона щатски долара в Атланта. Там живее и менторът му Ъшър, съобщи Фимейл фърст. Певецът харесва града и като център на хип-хоп музиката. Къщата е в кварт...

Maзе с второ злато от Сочи

Словенката Тина Мазе грабна втори златен медал от Олимпийските игри в Сочи, след като днес спечели по изключително драматичен начин гигантския слалом от програмата на ски-алпийските дисциплини. Шампио...

Персонал изпотроши заведение в Благоевград след прощален купон

Персонал изпотроши заведение в Благоевград  след прощален купон, съобщи 24 часа. Култово благоевградско заведение осъмна в руини, изпотрошено след луд купон не на разгорещени клиенти, а на п...

Педро: Мачът със Сити е най-важният от началото на сезона

"Това е най-важният ни мач от началото на сезона, искаме да постигнем добър резултат тази вечер", обяви крилото на Барселона Педро преди двубоя с Манчестър Сити.Каталунците гостуват на "...

Гюл ще подпише спорните закони за интернет и съдебната система

Турският президент Абдуллах Гюл днес намекна, че ще подпише два спорни проектозакона, които бяха приети в парламента, предаде AFP. Гюл подчерта, че той няма правомощията на Конституционен съд и може ...

Яя Туре: Предпочитам Шампионската лига пред Висшата

"Шампионската лига е изключителен турнир. Ако имам възможност да я спечеля, бих я предпочел пред Висшата лига", обяви халфът на Манчестър Сити Яя Туре преди сблъсъка с Барселона тази вечер.3...

Марадона се предложи на Наполи

Диего Марадона отново напомни за голямото си желание да работи за бившия си клуб Наполи. Адвокатът на Марадона, Анжело Писани, заяви, че аржентинската легенда ще се радва на възможността да работи за ...

Каква е цената да бъдеш бог?

Американецът Доминик Кейн – млад гений със светопроменящи идеи и грандиозни планове за бъдещето, които задейства с помощта на военните, е главният герой в романа „Манифестът на еди...

“Живи легенди” с приходи от 111 000 лева

“Живи легенди” на Ники Илиев взриви българския бокс офис. С приходи от 111 000 лева, филмът на младия български режисьор се оказа най-гледаният филм за изминалия уикенд. Той ос...

„Екзакта”: За два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителството - 2%

 
Февруарското изследване на „Екзакта” регистрира продължаващ спад в популярността на парламента и правителството. За последните два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителството 2%. Съответно с по 4% се покачват дяловете на неодобрение към работата и на двете институции. В средата на февруари парламентът е одобряван едва от 15% от   Февруарското изследване на „Екзакта” регистрира продължаващ спад в популярността на парламента и правителството. За последните два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителството 2%. Съответно с по 4% се покачват дяловете на неодобрение към работата и на двете институции. В средата на февруари парламентът е одобряван едва от 15% от

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване