Протест срещу отпадането на задължителното изучаване на история в 11-ти и 12-ти клас

/КРОСС/ Групата "Българска история" организира протест срещу отпадането на задължителното изучаване на история в 11-ти и 12-ти клас на средното образование. Протестът е организиран в социалните мрежи и ще се проведе пред Министерството на образованието. Подобна реформа е много вероятно да нанесе тежки последствия върху знанията, подготовката и цялостната обща култура на българските ученици и най-вече върху националното му самочувствие. "Нека подкрепим младото поколение в стремежа му да получи качествено образование и най-важното да познава историята на собствения си народ. Нека всеки, който припознава себе си чрез тази кауза, да дойде пред МОН", се казва в съобщението на организаторите на протеста. В интернет върви оживена дискусия по отношение на информацията, че Министерството на образованието предвижда предметът "история" да отпадне от програмата за 11-ти и 12-ти клас, да се направи цялостна промяна в броя на часовете по история и в съдържанието на учебния материал, както и че до края на месеца се очакват коментарите на учителите за промяната. Според публикации в медиите - промените в учебната програма са част от проект „За по-висококачествено образование". Промените предвиждат увеличаване на часовете по история в 8-ми и 10-ти клас. Учители протестират срещу това, че в гимназиалния курс българската история се появява в учебния план епизодично, според тях и недостатъчно

Изписаха Жак Ширак от болницата

/КРОСС/ След кратка хоспитализация и провеждане на изследвания бившият президент на Франция Жак Ширак е бил изписан от болницата. 81-годишният Ширак снощи бе приет в американска болница, намираща се в елитното парижко предградие Ньой-сюр-Сен. "Отиде там за изследвания, после го изписаха и сега си е у дома. Причината е пристъп на подагра, много болезнен, но не заплашващ с нищо живота му", съобщава за АФП неназован източник, близък до бившия френски президент. Бившият френски президент Жак Ширак, който има здравни проблеми от няколко години, бе хоспитализиран с пристъп на подагра през изминалата нощ, предаде The Теlegraph . Линейка, ескортирана от полицейски мотори, превозиха 81-годишния Ширак до американската болница в парижкото предградие Ньой. Според запознати причината за хоспитализирането е пристъп на подагра. „Няма никаква опасност за живота на Жак Ширак. Болеше го кракът от два дни, очевидно криза на подаграта, от която боледува и която много го измъчва", заяви човек от най-близкото обкръжение на бившия френски президент, пише Le monde . За последен път бившият президент на Франция се появи на публично мероприятие на 21 ноември миналата година. В края на месец декември миналата година той претърпя бъбречна операция. На 22 януари съпругата му Бернадет Ширак заяви, че мисли, че е възможно съпругът й никога повече да не говори пред публика заради проблемите,които има с паметта

Как се "танцуват" седемте смъртни гряха?

Седемте смъртни гряха в музика и танц? Ако цените ефектно разказаните истории, авторският спектакъл "Виелиците на Хронос" на Констанция Терзиева и денс студио Deja Vu е тъкмо за вас. Тази смесица от музика, текст и визия ще има второ премиерно представление утре от 20 ч в столичния арт клуб "Жреци на музите" в Студентския град. Седемте смъртни гряха в музика и танц? Ако цените ефектно разказаните истории, авторският спектакъл "Виелиците на Хронос" на Констанция Терзиева и денс студио Deja Vu е тъкмо за вас. Тази смесица от музика, текст и визия ще има второ премиерно представление утре от 20 ч в столичния арт клуб "Жреци на музите" в Студентския град.

Мария Киркова на 37-о място в първия манш на гигантския слалом

Тина Мазе е първа, цигуларката Ванеса Мей остана последна

    


Размирици в Банкок

АП информира, че най-малко 50 души са ранени

Биков: Красимир Стефанов изпълняваше политически поръчки

/КРОСС/ Маневрите в парламента, са очевиден натиск, управляващите искат да си осигурят кворум. Всичко е на показ. Големият проблем е, че от това няма да произлезе нищо за хората. Докато не се реши политическата криза, няма да се реши един друг проблем. Всички партии трябва да зададат формула, която да осигури политическа стабилност. Това заяви за сутрешния блок на бТВ журналистът Тома Биков в коментар за поредния напуснал партията на ГЕРБ Красимир Стефанов и парламентарната криза.  „Данъчните проверки мачкаха бизнеса, Красимир Стефанов изпълняваше политически поръчки, това не е тайна. Това е контролирано извеждане на този човек от ГЕРБ", подчерта Биков и добави: „Всяка партия, като излезе от управлението, една част от нея се оттича. Дотук всички отцепили се са скандални хора - Мирослав Найденов, цялата БАСТА, Емил Димитров. Това е малко като сюжет от "Кръстника" - едни хора се откупват, на други им правят предложения, които не могат да откажат, слъш-веришът върви". Когато залезе харизмата на ГЕРБ, се оказа, че харизмата на лидера им Бойко Борисов не е чак толкова силна, отбеляза журналистът Валерия Велева. В парламента влизат хора, на които мястото изобщо не им е там. Стефанов заяви, че е гласувал против възгледите си - например за закона за хазарта и за тютюнопушенето. Какъв морал трябва да имаш, за да си го правил, попита Велева.  

До 24 февруари правим справка в списъците за евпоизборите в дирекция „ГРАОН”

Във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България община Хасково, работи по списък на лица с настоящ адрес в държави извън Европейския съюз, информират от администрацията.

Съгласно действащия Изборен кодекс, ако срокът за регистрация по настоящ адрес най-малко през последните три месеца в Република България или друга държава-членка на Европейския съюз не е спазен, гражданите ще бъдат включени в списъка на заличените лица.

Справки могат да се извършват в дирекция “ГРАОН”, стая 212 и 213  или на тел. 038 603 400, 038 603 399 до 17.00 часа на 24 февруари, т. г.

Хасково Новини

Фотогалерия: Ледената красота на Горното езеро


красиви ледени пещери, за 1 път пеша може да се стигне пеша до островите, стените на естеств пещери се покриват с лед иначе са достъпни само с лодка. 


Накъде ще поеме Apple - към медицината или автомобилите?

Технологичният гигант разглежда възможните пътища за развитието си

    


До 10 хил. лв. глоба, ако пипаш климатика в офиса

Проектонаредба ще сложи край на споровете в офиса на каква температура да работят климатиците. С нея вече ще са ясни минималните и максималните градуси на въздуха в офиса и цеха. През зимата в административните сгради те ще са между 20 и 23 градуса. В цеховете с лека физическа работа климатикът трябва да работи в режим 17 - 20 градуса, Проектонаредба ще сложи край на споровете в офиса на каква температура да работят климатиците. С нея вече ще са ясни минималните и максималните градуси на въздуха в офиса и цеха. През зимата в административните сгради те ще са между 20 и 23 градуса. В цеховете с лека физическа работа климатикът трябва да работи в режим 17 - 20 градуса,

Не плоският данък е проблем, а липсата на доход

В петък “24 часа” публикува статията на Валери Найденов “Как изхвърлихме 10% БВП на боклука”. 
Плоският данък е едно свлачище, което отнася България в небитието, пише Найденов и доказва твърдението си с факти. Според него “всичко, което ви говорят вече втора петилетка за плоския данък, е чиста лъжа. Лъжа е, че увеличава данъчните приходи. Лъжа е, В петък “24 часа” публикува статията на Валери Найденов “Как изхвърлихме 10% БВП на боклука”. Плоският данък е едно свлачище, което отнася България в небитието, пише Найденов и доказва твърдението си с факти. Според него “всичко, което ви говорят вече втора петилетка за плоския данък, е чиста лъжа. Лъжа е, че увеличава данъчните приходи. Лъжа е,

"Лацио" ще е с млади футболисти и без Клозе в мача с "Лудогорец"


"Лацио" ще излезе с почти напълно променен състав срещу "Лудогорец" в първия мач от 1/16-финалите в Лига Европа в четвъртък, пишат италианските медии. Според информацията треньорът на "римските орли" Еди Рея ще пусне много млади играчи.

След загубата с 1:3 от "Катаня" в Серия А специалистът търси нови решения. На терена на "Олимпико" ще излязат осем или девет различни футболисти спрямо игралите в предишния мач.

Очаква се опитният нападател Мирослав Клозе да бъде заменен....

Стамболова отказа балканиадата

Ваня Стамболова отказа участие на балканиадата по лека атлетика, която е от 22 февруари в Истанбул. 

Еврошампионката в бягането на 400 м от Гьотеборг 2006, която  през уикенда спечели 3 титли на държавния шампионат, предпочете да концентрира подготовката си за летния сезон. 

На първенството в южната ни съседка обаче ще участват националния ни Ваня Стамболова отказа участие на балканиадата по лека атлетика, която е от 22 февруари в Истанбул. Еврошампионката в бягането на 400 м от Гьотеборг 2006, която през уикенда спечели 3 титли на държавния шампионат, предпочете да концентрира подготовката си за летния сезон. На първенството в южната ни съседка обаче ще участват националния ни

Кадиев: Броенето на депутати сутрин няма да издържи дълго, по-добре да се ходи на избори

/КРОСС/ Не съм изненадан от позицията на Хюсеин Хафъзов. Това, което той каза, не е нещо по-различно от принципите на ДПС да се борим за свободата и правата на нашите избиратели, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид. Колегата му ок Коалиция за България Георги Кадиев обаче смята, че в изказването му има нещо обидно и това е името на Осман Калъч, тъй като той е осъден на смърт за шпионаж и е заменен за български шпионин в Турция. Аз не мисля, че български народен представител може да се изправи в парламента и да каже "Аз ще следвам пътя на Осман Калъч", заяви Кадиев.  Двамата депутати коментираха в ефирана Националното радио изказването на Хюсеин Хафъзов от ДПС по време на споровете за майчиния език в предизборна кампания и работата на Народното събрание. Според Хамид половината народни представители в залата не са чули изказването на Хафъзов и са реагирали първосигнално. Какво лошо има, когато се съберат 50-100 души на един площад, те да ползват майчиния си език, попита риторично Хамид и посочи: "Проблемът е в това, че гарантирани права от Конституцията не могат да бъдат упражнявани заради законодателни техники". Кадиев не прие тезата, че гласуването в петък е било на етнически признак. Говореното в тази посока радикализира обстановката. Може да сплотява редиците на ДПС и "Атака", но по никакъв начин не помага на обществения живот в България, каза депутатът от левицата

Русия отпуска нови 2 млрд. долара на Украйна

Русия има намерение да отпусне тази седмица 2 млрд. долара от обещания през декември заем на Украйна, който бе задържан заради изчакването да се сформира ново правителство в Киев.

Земетресение разтресе Гърмен

Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в малко преди полунощ с епицентър на 4 км северозападно от Гърмен, на 72 км югоизточно от Благоевград и на 125 км южно от София, с дълбочина 10 км. Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в малко преди полунощ с епицентър на 4 км северозападно от Гърмен, на 72 км югоизточно от Благоевград и на 125 км южно от София, с дълбочина 10 км.

Падналото край Банско момче се търкаляло 80 м, бащата го носил на гръб до хижа "Вихрен"

Бащата и синът, които пострадаха при падане в Банско вчера, тръгнали на преход през Джамджиев ръб без екипировка и без мобилни телефони, съобщава bTV.
14-годишното момче се подхлъзнало и паднало. Търкаляло се повече от 80 метра. Бащата веднага скочил след сина си, взел го и го носил на гръб до хижа Вихрен. Младежът бил в безсъзнание. Бащата и синът, които пострадаха при падане в Банско вчера, тръгнали на преход през Джамджиев ръб без екипировка и без мобилни телефони, съобщава bTV. 14-годишното момче се подхлъзнало и паднало. Търкаляло се повече от 80 метра. Бащата веднага скочил след сина си, взел го и го носил на гръб до хижа Вихрен. Младежът бил в безсъзнание.

Стоилов: Има риск да не приемем Изборния кодекс

След като парламентът не успя да работи няколко пъти, поставя се въпросът каква е реалната възможност той да решава проблемите, коментира зам.-председателят на парламентарната група на БСП

Глоба до 10 хил. лв. , ако пипаш климатика в офиса

Проектонаредба ще сложи край на споровете в офиса на каква температура да работят климатиците. С нея вече ще са ясни минималните и максималните градуси на въздуха в офиса и цеха. През зимата в административните сгради те ще са между 20 и 23 градуса. В цеховете с лека физическа работа климатикът трябва да работи в режим 17 - 20 градуса, Проектонаредба ще сложи край на споровете в офиса на каква температура да работят климатиците. С нея вече ще са ясни минималните и максималните градуси на въздуха в офиса и цеха. През зимата в административните сгради те ще са между 20 и 23 градуса. В цеховете с лека физическа работа климатикът трябва да работи в режим 17 - 20 градуса,

Как да намалеят сметките за ток

/КРОСС/ Как да намалеят сметките за ток е открил Александър Александров от ямболското село Люлин. Той е изобретил електрически уред за отопление, който консумира четири пъти по-малко енергия и продължава да работи за увеличаване на икономията. Александър Александров започнал да търси енергоспестяващия ефект още докато живеел в София, подтикнат от високите сметки за ток и парно. Най-голяма трудност за изобретението му било да открие точните материали, за да постигне желания ефект, разказва репортаж на БНТ.  "Да намеря някаква точна пропорция, при която консумацията да е малка, топлината да е достатъчна, материалите да са евтини", разказва новаторът. Преди две години той успял да изобрети електрическа печка с консумация 950 вата, която топлела колкото два радиатора. Издали му сертификат за производство и дори успял да направи първите експериментални бройки, но съпругата му се разболяла и той трябвало да се грижи неотлъчно за нея. Тази година Александър загубил жена си и сега се е отдал само на изобретенията. В момента работи по нов уред, който консумира 500 вата, а топли колкото най-разпространените печки от 2000 вата. Специално за "По света и у нас" е направил експериментален модел, за да ни покаже ефекта. "Вие усещате топлината. Тази топлина се разпространява хоризонтално, само част от нея се издига вертикално. По-голямо пространство обхваща и фактически загрява повече молекулите

Орешарски ще открие паметник на Левски в Цариброд


Министър-председателят Пламен Орешарски ще посети днес сръбския град Димитровград (Цариброд).

Той ще присъства на церемонията по официалното откриване на бюст-паметника на Васил Левски в градинката пред сградата на съда в града.  

Орешарски ще се срещне с учителите и учениците на гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", включително с учещите в българската паралелка. Той ще разговаря и с членовете на Националния съвет на българите в Сърбия.

В рамките на визитата си...

Да закусваш с Обама

ВЛАДИМИР ТОДОРОВ* 
Ако има предложение, на което не можеш да откажеш, Молитвената закуска във Вашинггтон е едно от тези събития. Поканата идва директно от Конгреса на САЩ и тази година имах щастието да присъствам на това историческо събитие с още двама българи - Пламен Нунев и Цветан Цветанов, заедно с нашите съпруги.
Историята започва през 1935 ВЛАДИМИР ТОДОРОВ* Ако има предложение, на което не можеш да откажеш, Молитвената закуска във Вашинггтон е едно от тези събития. Поканата идва директно от Конгреса на САЩ и тази година имах щастието да присъствам на това историческо събитие с още двама българи - Пламен Нунев и Цветан Цветанов, заедно с нашите съпруги. Историята започва през 1935

Мика и Иво се местят в Маями

Мика, по-известна като щерката на Христо Стоичков издаде, че е безумно влюбена в приятеля си - актьора Иво Аръков за голямо нейно учудване.

Преглед на варненския печат - 18 февруари

Първа по рода си в България лаборатория по виртуална реалност бе открита вчера в ТУ-Варна. Темата е водеща за в. “Черно море”. Тя е единствена от типа “Corner cave” у нас. Технологията й позволява пълно потапяне и получаване на максимално реалистична визия в изкуствен свят, обясни доц.

Стивън Хокинг: Спрете войната в Сирия!

 
Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг призова международната общност да сложи край на войната в Сирия в коментар, публикуван във в. “Вашингтон пост” и в. “Гардиън”.
Професорът по физика определя конфликта като отблъскващ и го сравнява с природните катаклизми, спъвали човешката цивилизация и връщали я назад.   Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг призова международната общност да сложи край на войната в Сирия в коментар, публикуван във в. “Вашингтон пост” и в. “Гардиън”. Професорът по физика определя конфликта като отблъскващ и го сравнява с природните катаклизми, спъвали човешката цивилизация и връщали я назад.

Протест срещу падане на историята в 11 и 12 клас

Групата "Българска история" организира протест срещу отпадането на задължителното изучаване на история в 11-ти и 12-ти клас на средното образование. Протестът е организиран в социалните мрежи и ще се проведе пред Министерството на образованието.

Ботев и Литекс душат около Черни

Два български клуба проявяват сериозен интерес към вратаря на ЦСКА Томаш Черни, който почти сигурно ще напусне "Българска армия" през лятото като свободен агент. По всяка вероятност става въ...

Мръсната игра с Класическата гимназия: Писна ни!

Сигурно вече ви е омръзнало да четете за проблемите на Класическата гимназия. На родителите, чиито деца всеки ден отиват в порутената сграда на 13 ОУ, разминавайки се с дилъри на дрога, цигари, докуме...

Велико Търново отбелязва 141 години от обесването на Апостола

Във Велико Търново почитат 141 години от обесването на Васил Левски, съобщи Агенция Фокус. От 17.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои литературна композиция по стихове на Иван Вазов, Х...

Само 25% от българите одобряват правителството

Февруарското изследване на „Екзакта” регистрира продължаващ спад в популярността на парламента и правителството. За последните два месеца парламентът губи 4% одобрение, а правителс...

Литекс взима младежки национал от Берое

След като преди време си осигури услугите на лявото крило Иван Горанов, Литекс е на път да вземе втори младежки национал от Берое. Край река Осъм може да се озове опорният халф Мартин Райнов, к...

Предлагат паметник на Георги Марков в София

Точно 36 г. след мистериозната му смърт в Лондон от така наречения "български чадър", едно от емблематичните имена на българската литература и журналистика - Георги Марков, ще има свой памет...

Батков като Томов, няма пари за лиценза

Левски все още не е сигурен за получаването на професионален лиценз за следващия сезон, пише "Тема Спорт". Причината е, че "сините" имат сериозни просрочени плащания по трансфера н...

Д. Папазов: До края на март ще подготвим спогодбата за превозвачите с Турция

В специален call-център превозвачите ще могат да подават сигнали за всички проблеми при обработка на документите, съобщи транспортният министър

    


Дж. К. Роулинг готви ново криминале под псевдонима Робърт Галбрейт


Авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Катлин Роулинг ще публикува нов криминален роман това лято, който ще е вторият под псевдонима й Робърт Галбреайт, предаде Би Би Си.

Той ще носи името The Silkworm (от англ. - копринена буба) и ще излезе на пазара на английски език на 19 юни. Историята отново ще включва частния детектив Корморан Страйк, който бе герой и в предишния криминален роман на Галбрейт (Роулинг) "Зовът на кукувицата", който бе издаден през 2013 г. и се оказа голям...

Украйна се отдалечава от ЕС, ако се присъедини към Евразийския съюз

Присъединяването на Украйна към Евразийския икономически съюз няма да позволи на страната да създаде зона за свободна търговия с ЕС, предупреди...

Поне 500 полицаи ще пазят паметника на Левски

/КРОСС/ Има сигнали, че се готвят провокации на етническа основа, за ескалация на напрежението и ксенофобски настроения на 19 февруари, когато всички българи почитат паметта на Апостола на свободата Васил Левски, съобщиха полицейски източници. Част от провокациите можело да предизвикат футболни фенове, които в петък вилняха в Пловдив и влязоха в сблъсъци с униформените. Поне 500 полицаи и жандармеристи ще бдят за реда около паметника на Васил Левски в сряда. При нужда има готовност да се включат още униформени. Всички сигнали се проверяват, от СДВР увериха, че вземат необходимите мерки, за да гарантират сигурността на гражданите, които ще отидат край паметника на Левски. В края на миналата седмица Волен Сидеров предупреди, че футболните фенове ще бъдат в София, за да предизвикат безредици на 19 февруари. Целта била да се опорочи шествието на „Атака" от паметника на Цар Освободител до паметника на Васил Левски. Шествието е съгласувано с общината. То се разминава по време с официалната възпоминателна церемония. Привържениците на Волен Сидеров обикновено се събират след края Ӝ и никога не е имало проблеми, коментираха полицаи. За да не се допуска поругаване на паметника и заради кражбите на грифони и други метални елементи той е под непрекъснато полицейско наблюдение. Два часа преди започването на официалната церемония в сряда край него всички улици ще бъдат завардени от служители на МВР, НСО и Военна полиция

Дж. К. Роулинг готви за лятото нов криминален роман под псевдонима Робърт Галбрейт


Авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Катлин Роулинг ще публикува нов криминален роман това лято, който ще е вторият под псевдонима й Робърт Галбреайт, предаде Би Би Си.

Той ще носи името The Silkworm (от англ. - копринена буба) и ще излезе на пазара на английски език на 19 юни. Историята отново ще включва частния детектив Корморан Страйк, който бе герой и в предишния криминален роман на Галбрейт (Роулинг) "Зовът на кукувицата", който бе издаден през 2013 г. и се оказа голям...

"Актавис" опитва да купи свой конкурент за милиарди долари


Фармацевтичната компания "Актавис" (Actavis Plc) е в напреднала фаза преговори за придобиване на контрола над конкурента си "Форест" (Forest Laboratories Inc) в сделка, която би оценила закупуваната компания на близо 25 милиарда долара, твърди "Уолстрийт джърнъл". 

Изданието се позовава на източници, запознати с хода на преговорите и предполага, че сделката може да бъде обявена още днес. Не е изчезнала обаче и вероятността двете страни да не се споразумеят, допълва "Уолстрийт...

Две декларации ще свалят напрежението в Парламента

Депутатите ще разглеждат декларация на "Атака" за изказванията на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов и на Михаил Миков за намаляване на напрежението в обществото

Парламентът заседава извънредно, събра кворум

Днес трябва да бъде гласуван на второ четене проектът за Изборен кодекс, чака се и решението за две декларации – на "Атака" за изказванията на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, и на Михаил Миков – за намаляване на напрежението в обществото

Парламентът с извънредно заседание – ако има кворум

Днес трябва да бъде гласуван на второ четене проектът за Изборен кодекс, чака се из решението за две декларации – на "Атака" за изказванията на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, и на Михаил Миков – за намаляване на напрежението в обществото

Миниматури за 4-годишните от септември

Още на 4 години децата ще държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, пише в."24 часа". Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот.

Сани Жекова: Щастлива и горда съм, няма да подам контестация за умишлено събаряне

„Чувствам се щатлива и горда, радвам се, че обединих много хора в името на победата”. Това заяви bTV българската състезателка по бордъркрос Александра Жекова, която стана пета на Олимпиадата в Сочи.
 Тя смята, че няма място за гняв и яд, след като италианка я избута на финала. „Това е спортът, всички се борехме за златото, „Чувствам се щатлива и горда, радвам се, че обединих много хора в името на победата”. Това заяви bTV българската състезателка по бордъркрос Александра Жекова, която стана пета на Олимпиадата в Сочи. Тя смята, че няма място за гняв и яд, след като италианка я избута на финала. „Това е спортът, всички се борехме за златото,

Дунав мост 2 увеличава търговията между България и Румъния

Таксите за преминаване са приемливи за бизнеса, смятат от Търговско-промишлената камара южния румънски окръг Долж

    


Земетресение разлюля Гърмен

Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в малко преди полунощ с епицентър на 4 км северозападно от Гърмен, на 72 км югоизточно от Благоевград и на 125 км южно от София, с дълбочина 10 км. Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в малко преди полунощ с епицентър на 4 км северозападно от Гърмен, на 72 км югоизточно от Благоевград и на 125 км южно от София, с дълбочина 10 км.

Русия - САЩ отново само в дуел за злато

Хокеистите на Русия и САЩ може да се срещнат на олимпийските игри в Сочи отново само на финал. Двата отбора, които направиха най-драматичния мач досега, спечелен от янките с дузпи, попаднаха в различни потоци за елиминациите.

И затова пътищата им в Сочи е възможно да се пресекат пак единствено в мача за титлата. Ако това се случи ще е повторение Хокеистите на Русия и САЩ може да се срещнат на олимпийските игри в Сочи отново само на финал. Двата отбора, които направиха най-драматичния мач досега, спечелен от янките с дузпи, попаднаха в различни потоци за елиминациите. И затова пътищата им в Сочи е възможно да се пресекат пак единствено в мача за титлата. Ако това се случи ще е повторение

Алгафари: Основната тема на АБВ е „Белене“

/КРОСС/ Това, което очаквах, е да имам по-сериозен разговор с Георги Първанов, но такъв не се проведе. Имаше само едно кратко изречение - „стягай се и влизай в редиците", със заповеден тон. Това обясни днес пред ТВ7 Нидал Алгафари, който напусна АБВ следкратък престой във формацията на президента Георги Първанов. „Аз отидох там с една кауза за себе си, мислех, че можем да направим нещо в лявото пространство. Оказа се, че съм се заблудил", заяви той. Политиците мислят, че ПР е нещо като служител на НСО, каза още Алгафари.  Алгафари посочи и как се провеждат срещите в АБВ: „Влизаме и се събираме на една голяма маса, на която Георги Първанов говори с дидактичен тон. Основната тема, за която се говореше беше "Белене", каза Алгафари. По думите му много хора се усетиха, че не са наясно какво им се предлага, включително и тези хора от Монтана, които напуснаха БСП", допълни той.  Алгафари не смята, че се работи в посока връщане на Първанов в управлението от типа Медведев-Путин. Основната тема била „Белене". Със Станишев сме в лоши отношения и няма да ме потърси, каза Алгафари по повод изказването на Станишев, че вратата на БСП е отворена за всички, които са напуснали АБВ.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване