Франция предлага облекчени правила за чуждия бизнес

Франция подготвя пакет реформи за стимулиране на чуждестранните инвестиции. Лично президентът Франсоа Оланд запозна с тях главните мениджъри на местните клонове и филиали на големи международни компании. Пакетът съдържа ясни данъчни правила и облекчаване на бюрократичните и митническите процедури.

Удължават срока за ваучери за горива на земеделските производители

Министерството на земеделието и храните удължава срока за кандидатстване на земеделските производители за ваучери за газьол с намалена акцизна ставка. Заявленията ще се приемат от 19 до 28 февруари в общинските земеделски служби, съобщиха от ведомството.
Държавната помощ в размер на 84 млн. лв. за компенсиране на част от разходите на земеделските Министерството на земеделието и храните удължава срока за кандидатстване на земеделските производители за ваучери за газьол с намалена акцизна ставка. Заявленията ще се приемат от 19 до 28 февруари в общинските земеделски служби, съобщиха от ведомството. Държавната помощ в размер на 84 млн. лв. за компенсиране на част от разходите на земеделските

Немска компания спасява корабостроителницата в Бургас

/КРОСС/ Инвеститорите от немската фирма „P&S Project", които имат оздравителен план за Бургаските корабостроителници, се срещнаха с вицепремиера по икономическите въпроси Даниела Бобева.Целта на разговора е била да се обсъдят начините за спасяване на завода и ролята на държавата в този процес. На разговора са присъствали депутатът от БСП Атанас Зафиров и областният управител на Бургас - Павел Маринов.„Пред нас Бобева се обади и на кмета Димитър Николов, защото искаше да се увери, че това не е някаква акция само на БСП. Той беше категоричен, че заводът трябва да запази своите функции. Тогава аз обясних, че няма човек от Бургас, който да иска Корабостроителниците да изчезнат. Няма такъв бургазлия, независимо от политическото му убеждение.", обясни Радослав Вълчев, представител на немската фирма за България.По думите му Даниела Бобева е поела ангажимент втори ПУП на терена на Корабостроителниците да не мине. От своя страна областният управител и кметът са гарантирали, че на местно ниво това също няма да се случи.Сега предстои да се направи отчет колко и към кои банки предприятието има да дава пари. Задълженията към държавата са около 3 млн. лв. Оказва се, че точните борчове на „Бургаски корабостроителници" АД не са ясни, тъй като заводът има завършен баланс само за 2011 г., а счетоводството за 2012 и 2013 г. липсва

Инспектори под прикритие дебнат в магазините

Инспектори под прикритие ще влизат в магазините по време на проверки, за да следят дали контролът се осъществява както трябва. Това ще бъдат експерти, които познават добре практиката, но се включват без знанието на колегите си в инспекцията на даден обект, стана ясно вчера от думите на изпълнителния директор на Българската агенция по храните проф. Пламен Моллов.

Община Русе ощетена от румънци с BG коли

“Полицията в Русе разследва десетки сигнали за хора, на чието име се водят поне 200 автомобила, ползвани от румънски граждани, които не си плащат данъчните задължения.” Това съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов. Той очаква МВР да предостави информация за собствеността на возилата в региона, за да може общината да си търси непогасените “Полицията в Русе разследва десетки сигнали за хора, на чието име се водят поне 200 автомобила, ползвани от румънски граждани, които не си плащат данъчните задължения.” Това съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов. Той очаква МВР да предостави информация за собствеността на возилата в региона, за да може общината да си търси непогасените

Арсен Венгер: Можем да огорчим "Байерн"


"Арсенал" е в много по-добра форма и позиция да огорчи "Байерн" (Мюнхен), отколкото преди една година, смята мениджърът на лондончани Арсен Венгер.

В сряда на "Емиратс" двата отбора отново ще се изправят един срещу друг в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Година по-рано "артилеристите" спечелиха с 2:0 реванша от същата фаза на "Алианц арена", но напуснаха турнира след загуба с 1:3 у дома.

"Тогава отпаднахме заради голове на наш терен. Важно е утре...

Почит към Апостола: Само през КПП-та и проверка!

Засилени мерки за сигурност ще посрещнат всеки българин, решил да отдаде почит на Васил Левски на паметника му в центъра на София.

Кои са най-често срещаните очни проблеми?

Понякога парното струва повече от по-скъпо

    


Сноудън стана ректор

/КРОСС/ Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноъдн бе избран за ректор на университета в Глазгоу, съобщи Би Би Си. Той сменя на поста Чарлз Кенеди, лидер на Либералнодемократическата партия. Символичният ректорски пост включва представляване на студентите от университета. Избраният кандидат трябва да присъства на срещите с ръководството и други власти. Манадатът е 3-годишен. Кандидатурата на Сноудън бе издигната в края на януари от група от студенти. Негови съперници за поста бяха бившият колоездач Греъм Обри, писателят Алън Бисет и местния викарий Калвин Холдсуърт.

Вижте задържания у нас терорист от "Ал Кайда"

Издирван терорист от “Ал Кайда”, заловен от агенти на ДАНС, бе изправен пред съда в Пловдив вчера. Сюлейман Сидики, на 27 г., е афганистанец, но е с германско гражданство. Немските власти го издирват за членство в терористична организация. Съдът в Пловдив отхвърли искане на служебния защитник Борислав Иванов афганистанецът да бъде освободен... Издирван терорист от “Ал Кайда”, заловен от агенти на ДАНС, бе изправен пред съда в Пловдив вчера. Сюлейман Сидики, на 27 г., е афганистанец, но е с германско гражданство. Немските власти го издирват за членство в терористична организация. Съдът в Пловдив отхвърли искане на служебния защитник Борислав Иванов афганистанецът да бъде освободен...

Доказали азбеста в Класическата на “Баба”

В ремонтираната сграда на НГДЕК на ул. “Баба” в кв. “Модерно предградие” има азбест, експертизата вече е готова.
Това съобщиха вчера преподавателката по латински език Марта Методиева и председателката на училищното настоятелство Ирина Абаджиева-Репуц. Така настояването училището да остане в сградата на 13-о на Женския пазар ставало още... В ремонтираната сграда на НГДЕК на ул. “Баба” в кв. “Модерно предградие” има азбест, експертизата вече е готова. Това съобщиха вчера преподавателката по латински език Марта Методиева и председателката на училищното настоятелство Ирина Абаджиева-Репуц. Така настояването училището да остане в сградата на 13-о на Женския пазар ставало още...

Разкриха взломна кражба от частен дом в ж.к. "Младост"

Разкрита е взломна кражба от частен дом в ж.к. "Младост", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР за Moreto.net. Кражбата е регистрирана на 14 февруари, петък, а от апартамента са откраднати 57 лв. Извършител на деянието е В.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от вечерната емисия:

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски излязоха за първи път с с обща декларация. 

Депутатите гласуваха текстове от новия изборен кодекс, след като БСП, ДПС и Атака осигуриха кворум. 

Ученици и учители протестират и събират подписи в защита на часовете по история за 11- ти...

Робърт Патинсън ще става режисьор

/КРОСС/ Холивудският актьор Робърт Патинсън се умори от успеха и постоянното внимание и размишлява над идеята да напусне киното. Близък приятел на звездата от „Здрач" споделя, че Патинсън обмисля възможността да постъпи в театрален институт с надеждата някой ден от актьор да се преквалифицира в режисьор. Според източника, мечтата на 27-годишния красавец е да направи свой Припомняме, че през 2012 г. Патисън смяташе да зареже киното и да се отдаде на музиката.

Свендсен поряза мераците на Фуркад за 5 златни медала

Най-добрият биатлонист в момента Мартен Фуркад остана на сантиметри от осъществяване на мераците си да спечели 5 златни медала от олимпийските игри в Сочи.

Демонстриращият винаги високо самочувствие в изказванията си французин бе обявил, че може да е първи в 3 индивидуални дисциплини и двете щафети, които предстоят. Фуркад триумфира в Най-добрият биатлонист в момента Мартен Фуркад остана на сантиметри от осъществяване на мераците си да спечели 5 златни медала от олимпийските игри в Сочи. Демонстриращият винаги високо самочувствие в изказванията си французин бе обявил, че може да е първи в 3 индивидуални дисциплини и двете щафети, които предстоят. Фуркад триумфира в

92-годишен шофьор предизвика катастрофа на път за магазина

/КРОСС/ Дядо е предизвика катастрофа с участието на 3 автомобила в Кюстендил.92-годишният мъж се е движел към паркинга на хипермаркет, но отнел предимството на БМВ, управлявано от 27- годишна майка на две деца. БМВ- то се завъртяло от удара и се блъснало в спрял лек автомобил "Фиат".И трите автомобила са със значителни материални щети.    

1,6 млрд. от ЕС за транспорт

1,61 млрд. евро са предвидени по новата оперативна програма “Транспорт” от 2014 г. до 2020 г. Това става ясно от работен вариант на програмата, публикуван в портала за структурни фондове на ЕС. Почти толкова бяха и средствата, отделени за програмния период до 2013 г. - 1,62 млрд. евро. 572,3 млн. евро са предвидениза жп проекти, 1,61 млрд. евро са предвидени по новата оперативна програма “Транспорт” от 2014 г. до 2020 г. Това става ясно от работен вариант на програмата, публикуван в портала за структурни фондове на ЕС. Почти толкова бяха и средствата, отделени за програмния период до 2013 г. - 1,62 млрд. евро. 572,3 млн. евро са предвидениза жп проекти,

Откриха труп на млада жена в Благоевград

Около 30-годишна жена е открита мъртва в жк Еленово в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Ердоган към ученици: Не ставайте роби на интернет

Турският премиер уточни, че контролът над нета в страната е с цел защита на младежите

    


Полицията щурмува Евромайдана в Киев, жертвите вече са 14 (на живо с видео)


Поне 14 са жертвите на най-ожесточените сблъсъци от началото на протестите досега. Под прикритието на водни оръдия и дъжд от шокови гранати и сълзотворен газ тежко въоръжените отряди на украинската полиция започнаха щурм на т.нар. Евромайдан, предават местните медии.
Частите настъпват във формирования "костенурка" - плътно прикрити зад стена от щитове.
Към Европейския площад, се движат две колони от униформени, а от сцените на митинга призовават по високоговорителите полицията да не...

Полицията щурмува Евромайдана в Киев (на живо с видео)


Под прикритието на водни оръдия и дъжд от шокови гранати и сълзотворен газ тежко въоръжените отряди на украинската полиция започнаха щурм на т.нар. Евромайдан, предават местните медии.
Частите настъпват във формирования "костенурка" - плътно прикрити зад стена от щитове.
Към Европейския площад, се движат две колони от униформени, а от сцените на митинга призовават по високоговорителите полицията да не изпълнява "престъпни заповеди".



22:20 Специалните части...

"Беркут" щурмува Майдана /видео/

/КРОСС/ Служители на украинските специалните части „Беркут" щурмуваха Майдана. Това съобщиха активисти в Twitter.Евромайданците отбелязват, че в близост до банка „Хрещатик" има два БТР-а и картечница. Според активисти спецчастите са въоръжени с калашници.На мястото има и водомети. В момента на площада бушува пожар, който според опозицията се е разпространил и върху една от бронираните коли. Междувременно бе съобщено, че при сблъсъците в центъра на украинската столица са загинали девет човека - седем цивилни и двама полицаи. video:http://www.youtube.com/watch?v=Y_LFrMcoEm4#t=1349817

"Беркут" щурмува Майдана

/КРОСС/ Служители на украинските специалните части „Беркут" щурмуваха Майдана. Това съобщиха активисти в Twitter.Евромайданците отбелязват, че в близост до банка „Хрещатик" има два БТР-а и картечница. Според активисти спецчастите са въоръжени с калашници.На мястото има и водомети. В момента на площада бушува пожар, който според опозицията се е разпространил и върху една от бронираните коли. Междувременно бе съобщено, че при сблъсъците в центъра на украинската столица са загинали девет човека - седем цивилни и двама полицаи.

Съставът на българската щафета в биатлона ще стане ясен в четвъртък

Съставът на мъжката ни щафета по биатлон в Сочи ще бъде определен в четвъртък. Това е решението на старши-треньора Георги Фъртунов за последния старт с българско участие. Голямата дилема е кой измежду Мирослав Кенанов и Иван Златев да отпадне от състава.

Ваучерите за горива - вече до края на февруари

Министерството на земеделието и храните удължи срока за кандидатстване по държавната помощ, при която се покриват разходите на земеделските стопани за използваните горива в дейността им.

Рублата поевтиня до ново историческо дъно спрямо долара и еврото

Натискът дойде след серията слаби икономически данни от страната

    


Полицията щурмува Евроймадана в Киев (на живо с видео)


Под прикритието на водни оръдия и дъжд от шокови гранати и сълзотворен газ тежко въоръжените отряди на украинската полиция започнаха щурм на т.нар. Евромайдан, педават местните медии.

Частите настъпват във формирования "костенурка" - плътно прикрити зад стена от щитове.

Към Европейския площад, се движат две колони от униформени, а от сцените на митинга призовават по високоговорителите полицията да не изпълнява "престъпни заповеди".



Към митингуващите...

Внук на Цар Киро: Искам да затварям буркани

Осъзнах вината си, повече няма да се повтори. Веднага започвам работа в консервен цех в Перущица като затварач на буркани.
Тази сърцераздирателна молба отправи към Пловдивския окръжен съд най-малкият внук на Кирил Рашков - Ангел. Той бе предложен от ръководството на затвора за предсрочно освобождаване заради добро поведение. Остават му още... Осъзнах вината си, повече няма да се повтори. Веднага започвам работа в консервен цех в Перущица като затварач на буркани. Тази сърцераздирателна молба отправи към Пловдивския окръжен съд най-малкият внук на Кирил Рашков - Ангел. Той бе предложен от ръководството на затвора за предсрочно освобождаване заради добро поведение. Остават му още...

София под полицейска обсада заради годишнината от обесването на Левски

София /КРОСС/ София ще бъде под полицейска обсада на 19 февруари заради слухове за организирани сблъсъци и готвени провокации. Целият център около паметника Левски и парламента ще бъде блокиран в късния следобед в сряда. Ще има полицейски кордон, а достъпът ще е като през държавната граница.В района ще има два контролно-пропускателни пункта и ще се влиза само през тях. КПП-тата ще са откъм бул. „Дондуков" и откъм ул. „Оборище". През тях ще се минава само с лична карта, така че ако хората искат да поднесат цветя тук и да се поклонят пред паметта на Апостола, ще трябва да се легитимират.Мотивите за драконовските мерки за сигурност са тиражираните, но непотвърдени официално, информации за готвени сблъсъци. Обичайните заподозрени са футболни агитки, както и лица, свързани с петъчните протести в Пловдив.От фенклубовете на Левски и ЦСКА са категорични, че се готвят само да почетат паметта на Апостола.„Отново и отново се започват спекулации по някакви теми. Ето, това е клубът на привържениците на Левски. Тука няма табло агитационно, на което да пише, че ние утре ще отидем да окървавим празника. Нека се потърси отговорност на хората, които лансират тези идеи", заяви Димитър Байлов от Левски.От МВР не коментираха съмненията за режисирани сблъсъци. Признаха само, че привикват по Районните хора, свързани с напрежението около Луковмарш и протестите за Куршум Джамия в Пловдив. От фенклубовете се възмутиха на тактиката

Финансирането не е панацеята за здравеопазването в България

По думите на Евгений Кънев системата има редица проблеми, които отблъскват инвеститорите

    


In memоriam: Димчо Михалевски - посланикът на общините

Трудно се пише портрет, когато един човек почине ненадейно в разцвета на силите си, като депутата от БСП Димчо Михалевски. Първото, което идва наум, като се спомене името Михалевски е работохоликът, неуморният, специалистът, прагматикът, посланикът на общините в централната власт. Въпреки, че като верен боец на партията си - БСП, е изнесъл на Трудно се пише портрет, когато един човек почине ненадейно в разцвета на силите си, като депутата от БСП Димчо Михалевски. Първото, което идва наум, като се спомене името Михалевски е работохоликът, неуморният, специалистът, прагматикът, посланикът на общините в централната власт. Въпреки, че като верен боец на партията си - БСП, е изнесъл на

Момчето, паднало в Пирин, е със счупени на 10 места ръце

14-годишното момче, което пострада при падане по време на преход в Пирин вчера, вече е контактно, няма опасност аз живота му.

Пролетната помощ ще е за хора с доход до 212 лв.

София /КРОСС/ Три групи бедни българи ще могат да получат през април 30 лв. като пролетна помощ от държавата.Това стана ясно, след като социалното министерство обяви правилата за нея. Еднократната помощ бе обещана от социалния министър Хасан Адемов преди седмица.Хората, които са получавали енергийни помощи през зимата, тези, които надхвърлят дохода за помощта за отопление с до 10 лв., и дълготрайно безработните, които са престояли на борсата повече от 6 месеца, ще имат право на еднократната пролетна помощ, пише в подготвеното от Адемов постановление.Според правилата например еднократна помощ ще има за самотно живеещи пенсионери над 75 г. с доход до 212 лв. Също и за семейства с доход до 118,60 лв. на всеки от членовете им или за сираци с доход до 152 лв.Безработните, които ще имат право на 30-те лева, трябва да са регистрирани в бюро по труда преди 1 ноември 2013 г.Помощта реално ще е само за хора, които са на социално подпомагане, мотивира се Адемов. 80% от тях пък са в пенсионна възраст и със здравословни проблеми.Пролетната помощ ще се отпусне от Агенцията за социално подпомагане. Хората ще могат да подават молби за нея от 1 март до 31 март 2014 г.Около 270 000 души се очаква да получат еднократната помощ от правителството, показват предварителните разчети на социалното министерство. Според подготвеното от Адемов постановление на МС за това подпомагане трябва да бъдат отпуснати 8,387 млн. лева, съобщава "24 часа".

Ръцете на детето, паднало от скали в Пирин, са счупени на над 10 места

Състоянието на 14-годишния Момчил Асенов, който падна по скалите в Пирин, вече е стабилно.
В понеделник следобед детето и баща му Радослав тръгнали към Вихрен. При преминаване по Джамджиевия ръб Момчил се подхлъзнал и се търкалял близо 100 м надолу по скалите. Баща му успял да стигне до него и по един от улеите го пренесъл до пътя за хижа... Състоянието на 14-годишния Момчил Асенов, който падна по скалите в Пирин, вече е стабилно. В понеделник следобед детето и баща му Радослав тръгнали към Вихрен. При преминаване по Джамджиевия ръб Момчил се подхлъзнал и се търкалял близо 100 м надолу по скалите. Баща му успял да стигне до него и по един от улеите го пренесъл до пътя за хижа...

Пласидо Доминго ще пее в опера, поставена от Уди Алън

/КРОСС/ Легендарният испански тенор Пласидо Доминго ще изпее главната мъжка партия в операта на Джакомо Пучини "Джани Скики", която ще бъде поставена на сцената на Кралския театър в Мадрид от Уди Алън. Представленията ще бъдат от 30 юни до 12 юли 2015 година. През 2008-2009 г. постановката вече гостува на театъра в Лос Анджелис. Алън е бил уговорен да се заеме с "Джани Скики" Алън лично от големия тенор. На което режисьорът отговорил, че "некомпетентността никога не е била пречка за неговия ентусиазъм".Сюжетът на операта се основава на една строфа от "Божествена комедия" на Данте и коментарите към тях. Действието се развива във Флоренция през 1299 година. Джани Скики с измама присвоява наследството на богатия флорентинец Буозо Донато и с парите организира сватбата на дъщеря си.

Два тима дават 11 звезди в баскета

Баскетболисти от двата водещи отбора в първенството “Лукойл Академик” и “Черно море Порт Варна” ще доминират в тазгодишния “Мач на звездите”. Шоуто ще бъде във варненската зала “Конгресна” от 19,30 ч в неделя. Цените на билетите са 7 и 9 лв.

Шампионът “Лукойл” е представен от 6 играчи, а домакините от “Черно море” ще участват с един баскетболист Баскетболисти от двата водещи отбора в първенството “Лукойл Академик” и “Черно море Порт Варна” ще доминират в тазгодишния “Мач на звездите”. Шоуто ще бъде във варненската зала “Конгресна” от 19,30 ч в неделя. Цените на билетите са 7 и 9 лв. Шампионът “Лукойл” е представен от 6 играчи, а домакините от “Черно море” ще участват с един баскетболист

Ученици от Варна снимат филми за Галилео Галилей

Конкурс за компютърна презентация, клип до 3 минути или компютърна анимация за научните постижения и открития на Галилео Галилей организира Варненската обсерватория. Надпреварата е в рамките на събитията, които НАОП „Николай Коперник“ провежда по повод навършването на 450 години от рождението на великия астроном, физик и математик.

Орешарски откри паметник на Левски в Сърбия

Вярвам, че днес слагаме основите на още един духовен мост между нашите две страни, каза при откриването българският премиер

Пролетната помощ ще е за хора с доход до 212 лв.

Три групи бедни българи ще могат да получат през април 30 лв. като пролетна помощ от държавата.
Това стана ясно, след като социалното министерство обяви правилата за нея. Еднократната помощ бе обещана от социалния министър Хасан Адемов преди седмица.
Хората, които са получавали енергийни помощи през зимата, тези, Три групи бедни българи ще могат да получат през април 30 лв. като пролетна помощ от държавата. Това стана ясно, след като социалното министерство обяви правилата за нея. Еднократната помощ бе обещана от социалния министър Хасан Адемов преди седмица. Хората, които са получавали енергийни помощи през зимата, тези,

Киев отново в кръв, 9 убити (видео+галерия)

 Най-малко 9 души бяха убити в Украйна, след като в Киев отново избухнаха кървави сблъсъци между демонстрантите и силите на реда, предаде “Лента.ру”.
Над 150 протестиращи са ранени, от които 30 - тежко. Спецчастите за борба с безредиците съобщиха за 37 пострадали в своите редици.
При най-жестокото насилие от седмици спецчастите използваха гумени  Най-малко 9 души бяха убити в Украйна, след като в Киев отново избухнаха кървави сблъсъци между демонстрантите и силите на реда, предаде “Лента.ру”. Над 150 протестиращи са ранени, от които 30 - тежко. Спецчастите за борба с безредиците съобщиха за 37 пострадали в своите редици. При най-жестокото насилие от седмици спецчастите използваха гумени

Петима убити на площада в Киев

Най-малко петима души загинаха при стрелба в Киев и най-малко 200 души бяха ранени, от които 30 тежко, по време на избухналото ново насилие в Киев между опозиция и милиция. На един от тежко ранените е ампутирана ръката, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати.

БАСАТ: Българските превозвачи не знаят какво е договорено с Турция

Известно ни е, че турската страна е доволна от договореното, уточни Петко Ангелов

    


Герджиков: Ярките фигури в парламента се броят на пръсти

София /КРОСС/ Конфигурацията в сегашния парламент е такава, че управляващите разчитат на нечий "златен пръст", за да могат да се съберат 121 депутати. Тези сметки обаче са такива, че не подхождат на една институция, каквато трябва да е парламентът на една демократична държава. Това коментира пред БНТ председателят на 39-то Народно събрание Огнян Герджиков. Според него при подбора на депутатите има големи проблеми, защото много от лидерите на големите партии окупират челните избираеми места и след това търсят подходящи хора, които да нямат особени претенции, които да бъдат послушни, които да стоят в пленарната зала и да изпълняват това, което им се казва. След което следва обезличаване на парламента, тъй като ярките фигури се брояли на пръсти.А каква трябва да бъде предизборната кампания и трябва ли да се позволи агитация на майчин език, проф. Герджиков отговори, че България е член на Европейския съюз. В ЕС официалните езици са тези на неговите страни-членки. Следователно нормално е в България да може да се говори на всеки от тези европейски езици, които са официално признати. Доколкото ми е известно Турция не е част от ЕС все още. Когато стане част от Европейския съюз, тогава не би трябвало да има никакво напрежение тези, които не владеят български език, да могат да ползват майчиния си език

Alcoa нанесе нов удар за трудовия пазар в Австралия

Добивният гигант реши да затвори част от производствените си мощности на Зеления континент

    


Полицейска обсада в центъра на София за годишнината от обесването на Левски

София ще бъде под полицейска обсада утре заради слухове за организирани сблъсъци и готвени провокации в деня за възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски.
Целият център около паметника Левски и парламента ще бъде блокиран в късния следобед в сряда. Ще има полицейски кордон, а гражданите ще преминават само през два пропускателни София ще бъде под полицейска обсада утре заради слухове за организирани сблъсъци и готвени провокации в деня за възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски. Целият център около паметника Левски и парламента ще бъде блокиран в късния следобед в сряда. Ще има полицейски кордон, а гражданите ще преминават само през два пропускателни

Де юре: Бърза и лесна защита срещу администрацията

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Авторът е доктор по право и има монография по темата. Той е и председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси.

В наши дни правата на гражданите често биват засягани от случайни или целенасочени действия или бездействия на администрацията. Обичайният начин за защита в тези ситуации е съдебното оспорване. Пон НИКОЛАЙ НИКОЛОВ Авторът е доктор по право и има монография по темата. Той е и председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. В наши дни правата на гражданите често биват засягани от случайни или целенасочени действия или бездействия на администрацията. Обичайният начин за защита в тези ситуации е съдебното оспорване. Пон

Нови температурни рекорди бяха отчетени днес


Девет положителни рекорда са отчетени в България днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, цитирани от "Фокус".

Най-топло е било в Благоевград – 23 градуса, при предишна стойност от 1955 година 19.8 градуса.

Рекордно топло е било също и в Казанлък – 22.4 градуса, при 20.2 градуса през 1955 година. В Сандански термометрите са отчели 22.4 градуса, при 20.5 градуса през 1955 година. Кърджали е с четвъртия рекорд за деня с 21.5 градуса,...

Близък до "Ал Кайда" чужденец заловен от ДАНС в Пловдив

Задържаното лице Сюлейман Сидики е с двойно гражданство

Централната банка на Турция с нов пакет мерки за намаляване на рисковете

В Турция се готвят нови мерки срещу девалвацията на турската лира. Освен това централната банка на страната може би обмисля нова интервенция на валутния пазар, която да запази стабилен курса на лирата спрямо долара. Турската централна банка подготвя нов пакет от мерки за намаляването на икономическите рискове в страната.

Отпушват тапата на "България" и "Гешов" в столицата

Кръстовището ще е на две нива, в подлеза ще е метростанция 10

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване