Зелени евтини пътувания в и близо до Атина

Вместо да седите пред компютъра през уикендите можете да си направите кратки евтини и образователни разходки из природата

прочети повече

Павароти от Дупница не пее пред баща си

17-годишният ученик от Дупница Томас Томов, който разплака жури и публика в “България търси талант” по bTV, никога не пее пред баща си. Рангел Томов, който свири на саксофон и кларинет, винаги  улавял фалшивите тонове. Мечтата на Томас е да стане оперен певец и да излезе на сцената на Миланската скала.
17-годишният ученик от Дупница Томас Томов, който разплака жури и публика в “България търси талант” по bTV, никога не пее пред баща си. Рангел Томов, който свири на саксофон и кларинет, винаги улавял фалшивите тонове. Мечтата на Томас е да стане оперен певец и да излезе на сцената на Миланската скала.

11-годишно момче е починало след взрив в Севлиево

11-годишно момче е загинало при взрив в къща в Севлиево. Взривът е станал час и половина преди полунощ в събота. Едноетажната къща се намира на улича "Васил Левски" в града и е почти напълно разрушена. Пострадала е 15-годишната сестра на момчето, както и 31-годишен мъж, който се е притекъл на помощ.

Би Ти Ви излъчва концерта на Крисия в Разград

Навръх 3 март Крисия Тодорова изпълни хита “Почивни дни” заедно с Криско пред близо 600 души в Разград. Тази вечер от 20,00 ч Би Ти Ви ще излъчи концерта на победителката в конкурса на Слави Трифонов за партньорка на г-н Адреев. Тя пя в родния си град миналата седмица заедно с останалите 7 претендентки, които се включиха в телевизионното състезание Навръх 3 март Крисия Тодорова изпълни хита “Почивни дни” заедно с Криско пред близо 600 души в Разград. Тази вечер от 20,00 ч Би Ти Ви ще излъчи концерта на победителката в конкурса на Слави Трифонов за партньорка на г-н Адреев. Тя пя в родния си град миналата седмица заедно с останалите 7 претендентки, които се включиха в телевизионното състезание

Клаудио Раниери: Бербатов беше много добър и игра за отбора


Старши треньорът на "Монако" похвали своя нападател Димитър Бербатов, който имаше основната заслуга за победата с 2:1 срещу "Сошо". В първия си мач като титуляр във френското първенство българинът отбеляза първия гол и спечели дузпа, от която падна второто попадение. 

За втори път, откакто премина в отбора от княжеството през зимния трансферен прозорец, Бербатов получи шанс да започне в стартовия състав. В първия той класира "Монако" за четвъртфиналите в Купата на Франция, след като...

Столицата ни е сред градовете с най-замърсен въздух

България е най-замърсената страна в Европа. Тази констатация е от годишния доклад на Европейската агенция за околна среда. Класацията за най-мръсен...

EEA: България е най-замърсената страна в Европа

/КРОСС/ България е най-замърсената страна в Европа. С това заглавие международна агенция насочва вниманието към резултатите от годишния доклад на Европейската агенция за околна среда България (ЕЕА), цитиран от БТВ. Класацията за най-мръсен въздух "печели" Перник. На второ място в негативната подредба отново е български град - Пловдив. На 4-то и 5-то също се нареждат наши градове - Плевен и Добрич. София пък е най-мръсната столица. Тя попада на 11-а позиция в общата класация. Следващата посочена столица е чак на 57-мо място и това е Букурещ, на 75-то е Любляна. За сравнение - градовете в ЕС, в които въздухът е най-незасегнат от мръсотията, са Мадрид, Париж, Амстердам и Брюксел. Причина за замърсения въздух са фините прахови частици. Те са основният и най-масов замърсител на атмосферния въздух. Отделят се от автомобилите, домашните печки и промишлените предприятия. "Наистина някои градове в България са едни от най-замърсените в Европа. Не можем да го скрием този факт", казва пред медията Валери Серафимов от "Мониторинг на въздуха". Над 100 дни в годината дишаме въздух, съдържащ прахови частици над допустимата норма. Според регулациите на ЕС, подобни дни не бива да бъдат повече от 35. "Трябва да знаете, че във всички градове, където се измерват тези частици, има проблем с този замърсител. Това са над 35 населени места - Перник, Пловдив, и всички окръжни градове", допълва Серафимов

Вижте близо 300 от най-странните имена в България

Списък с близо 300 най-чудновати и странни имена в България, събрани от едноименна група във Фейсбук, публикува petel.bg.

1.Аврора Спартакова Керемергиева
2.Автономка Торимацова
3.Автономка Шестакова
4.Аделаид Димитров
5.Аида Пелтекова
6.Алеман Клюсов
7.Анна Кокошкова
8.Ария Тодорова
9.Арсени Чанталиев
10.Африкан Симеонов и т.н. Списък с близо 300 най-чудновати и странни имена в България, събрани от едноименна група във Фейсбук, публикува petel.bg. 1.Аврора Спартакова Керемергиева 2.Автономка Торимацова 3.Автономка Шестакова 4.Аделаид Димитров 5.Аида Пелтекова 6.Алеман Клюсов 7.Анна Кокошкова 8.Ария Тодорова 9.Арсени Чанталиев 10.Африкан Симеонов и т.н.

Шарапова се завърна на корта

Бившата номер 1 в световната ранглиста и четвърта поставена в схемата рускиня Мария Шарапова се наложи с 6:1, 6:4 срещу Юлия Гьоргес (Германия) в среща от втория кръг на турнира в Индиън Уелс.

О, Джизъс, пардон Джаред

В най-новата си визуална инкарнация мултифункционалният творец Джаред Лето удивително прилича на Исус Христос. Или поне на популярната и консенсусна концепция за външния вид на митичния библейски персонаж. С дълга коса, брада, големи светли, дълбоки очи и слабо, атлетично тяло мистър Лето вдъхнови интернет да го съпостави с Исус в серия от забавни В най-новата си визуална инкарнация мултифункционалният творец Джаред Лето удивително прилича на Исус Христос. Или поне на популярната и консенсусна концепция за външния вид на митичния библейски персонаж. С дълга коса, брада, големи светли, дълбоки очи и слабо, атлетично тяло мистър Лето вдъхнови интернет да го съпостави с Исус в серия от забавни

Сцена се срути, рани 40 души

Между 30 и 40 души са пострадали при срутване на сцена в средно училище в южната част на американския щат Калифорния, предаде ABC.  Инцидентът е станал в събота в около 11 часа вечерта (09:0...

Как един производител на чипове е на път да подчини света

Невероятната история на ARM Holdings - компанията, която ще се опита да пребори Intel

    


Русия да си обуе обувките и да напусне Украйна!

Русия да обуе обувките и да излезе от Украйна, призоваха с флашмоб пред руското посолство в София лидерът на Единна народна партия Мария Капон и нейни приятели и симпатизанти.

Цитат на деня: Ако говорим за демокрация, този парламент направи максимума


"Ако се говори за разширяване на демокрацията и за подобряване на изборния процес, за функциониращи изборни правила, за разширяване на легитимността на избора, това Народно събрание направи максимума от много народни събрания."

Това каза Валери Жаблянов, депутат от БСП, пред БНР.

Помолен да коментира каква част от позициите си БСП ще отстъпи за номинации за ЦИК за неправителствения сектор, Жаблянов заяви, че това зависи от предложенията на гражданския сектор.
...

Цитат на деня: Ако говорим за разширяване на демокрацията, този парламент направи максимума


"Ако се говори за разширяване на демокрацията и за подобряване на изборния процес, за функциониращи изборни правила, за разширяване на легитимността на избора, това Народно събрание направи максимума от много народни събрания.

Това каза Валери Жаблянов, депутат от БСП, пред БНР.

Помолен да коментира каква част от позициите си БСП ще отстъпи за номинации за ЦИК за неправителствения сектор, Жаблянов заяви, че това зависи от предложенията на гражданския сектор.
...

Украйна няма да отстъпи "и сантиметър", зарече се Яценюк

Това е наша земя, нека знае това Путин, обяви премиерът

    


6 хиляди лекарства поевтиняват с около 5% в Гърция

Средно с 5% намаляват цените на 6 хиляди лекарства в Гърция от 9 март. Механизмът за редуциране е чрез намаляване надценките за аптеки и търговците на едро, предаде БНР. Конкретната цена зависи от стойността на медикамента.   Правителството постигна споразумение с кредиторите за освобождаване пазара на лекарствените препарати, които не са по лекарско предписание. Те ще се продават в търговските вериги. Целта е да бъде осигурена по-голяма достъпност до лекарствата на гърците, които от началото на кризата имат все по-малки възможности да си осигурят необходимите медикаменти.   Много е силна реакцията на фармацевтите. Част от аптеките са заплашени от фалит, особено тези, които продават повече препарати без рецепта. Намалените надценки също ще принудят фармацевтите да уволнят част от работещите в аптеките.   В сектора започва двудневна стачка, като затварят всички аптеки в страната. Пациентите ще се обслужват само от дежурните аптеки.

50-те най-омразни неща днес


Животът е дразнещ.
Чакате 15 минути свръхбавен интернет само за да откриете, че ваш “приятел” ви е хакнал фейсбука и променил цялата ви лична информация, защото “това е забавно”.
Преминавате покрай ято обсебени от риалити предавания тийнейджърки, които си
правят безкрайни
селфита в тоалетните
на заведенията. Животът е дразнещ. Чакате 15 минути свръхбавен интернет само за да откриете, че ваш “приятел” ви е хакнал фейсбука и променил цялата ви лична информация, защото “това е забавно”. Преминавате покрай ято обсебени от риалити предавания тийнейджърки, които си правят безкрайни селфита в тоалетните на заведенията.

Местан за референдума: Европейският дискурс не заслужава подобно отношение

/КРОСС/ „Референдум явно ще има, ако наистина са събрани над 500 хиляди подписа. Друг е въпросът, че не е задължително този референдум да се съвместява с евровота. Този вот и без това вече ще бъде достатъчно ангажиран и натоварен с вътрешнополитическата проблематика, така щото да избледнее европейската проблематика. Мисля, че европейският дискурс не заслужава подобно отношение”, каза председателят на ДПС Лютви Местан в коментар на намерението на инициативен комитет да внесе в Народното събрание подписката, с които гражданите задължават Народното събрание да свика референдум за изборните правила. „Разколебаването на европейската класическа триада ляво-дясно-център, отваря ниша за радикални течения”, посочи Местан. Той определи формацията на Николай Бареков – „България без цензура”, като поредна модификация на популисткия вот.   „Амбицирани сме да съхраним минимум позицията си в Европейския парламент, защото вотът на ДПС е оздравителен за нормалното протичане на демократическия процес в страната”, отбеляза Местан.

Меглена Кунева: Колективната личност на БСП е раздвоена

/КРОСС/ Опитите, чрез промените в Закона за енергетиката, за изваждане на „Южен поток" от Третия либерализационнен пакет, са резултат от раздвоение на колективната партийна личност на БСП. От една страна, министър Вигенин отива в Украйна и така признава правителството, което е правилен ход - ние сме съседи през море.  От друга страна обаче, собствената му партийна група гласува изваждането на „Южен поток" извън европейските правила с ясното съзнание, че така намалява силата на Украйна, нарушава репутацията на България и ще доведе до санкции срещу нас, каза в интервю за БНР председателят на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Пример за по-активна и категорична позиция по кризата в Украйна са малката Словакия, която дава газ на голямата Украйна, страните от Вишеградската четворка, които се борят за доставка на втечнен газ от САЩ, за да преодолеят зависимостта си от Русия, и Румъния, отбеляза Кунева. Руският президент Путин вероятно няма да бъде поканен на срещата на Г8, прогнозира Кунева. Тя обясни, че като европейски комисар през 2008 г. е успяла да осигури 300 млн. евро допълнително за Фонд „Козлодуй". „Винаги съм се водила от важното за България. Аз съм войник и оставам на службата, каквото и да ми струва", допълни Кунева

Само за месец 8 изоставени деца във Варна си намериха нови родители

8 деца, изоставени от биологичните си родители, са били осиновени само за последния месец във Варна. В същото време други 6 бебета са били оставени още в родилното и чакат новото си семейство. Сред вече осиновените деца е и двойката момченца близнаци, за чиято съдба „Монитор“ писа.

С “Дърта пияница” Радо Михов стана известен за 3 дни

Преди няколко месеца 27-годишният Радослав Михов върви по улиците в София и си тананика една песен: Преди няколко месеца 27-годишният Радослав Михов върви по улиците в София и си тананика една песен: "Аз съм дърта пияница, пия айрян с баница". Случайно вижда плакат за новия сезон на "България търси талант", на който пише, че скоро ще има кастинги за шоуто. Отдавна иска да популяризира закачливата си песен - повечето му приятели я харесват и

Дете загина при взрив на къща в Севлиево

Дете на 11 години загина при взрив в къща в Севлиево. Едноетажната постройка е разрушена, съобщиха от МВР-Габрово.   Вследствие на взрива, станал в събота, са се счупили прозорците на съседни къщи и на автомобил "Рено Клио", паркиран наблизо.   При инцидента първоначално са пострадали 11-годишното момче и 15-годишната му сестра. Двете деца са били настанени в МБАЛ-Габрово, където по-късно момчето е починало. Леко пострадал е и 31-годишен мъж, който се притекъл на помощ.   Едноетажната къща на улица "Васил Левски" в Севлиево, където живеят роми, вероятно е избухнала, вследствие от взрив на газова бутилка. Тя е разрушена до основи. Засегнати са и двете съседни къщи. По време на инцидента, станал късно снощи, двете деца са били сами в дома си, предаде БНР. Съседи твърдят, че родителите на момчето и момичето работят в Белгия и те са живеели сами. На гурбет са и съседите на семейството, чиято къща е разрушена наполовина. В другото съседно жилище живее възрастна жена. Тя е невредима и е настанена при роднини.

Котоошу мачка, Аоияма губи в Осака

Победа и загуба записаха българските сумисти на големия пролетен турнир по сумо в Осака. Котоошу спечели срещу Кайсей чрез хватката "уватенаге", а Аоияма записа поражение, след като противникът му приложи хватката "хикиотоши".

Продадоха слонова кост за рекордна цена

Слонова кост, придобита преди 1976 г., когато е обявен мораториумът за търговия с нея, беше продадена на търг във Франция за рекордни суми, предава...

Над 15 хил. души са били облъчени от АЕЦ „Фукушима"

Те са били изложени на радиация, която е пет пъти

50 болници си делят допълнителни 6 млн. лв.

Практиката да се дават допълнителни пари на болници в отдалечени и рискови райони съществуваше до 2009 година, когато беше прекратена. От тази година се възстановява.
50 болници са включени в списъка на тези, които имат право на допълнителни пари. Те отговарят на условията поне 40% от населените места в общината да са отдалечени минимум на 40 Практиката да се дават допълнителни пари на болници в отдалечени и рискови райони съществуваше до 2009 година, когато беше прекратена. От тази година се възстановява. 50 болници са включени в списъка на тези, които имат право на допълнителни пари. Те отговарят на условията поне 40% от населените места в общината да са отдалечени минимум на 40

50 болници си разпределят допълнителни 6 млн. лв.

Практиката да се дават допълнителни пари на болници в отдалечени и рискови райони съществуваше до 2009 година, когато беше прекратена. От тази година се възстановява.
50 болници са включени в списъка на тези, които имат право на допълнителни пари. Те отговарят на условията поне 40% от населените места в общината да са отдалечени минимум на 40 Практиката да се дават допълнителни пари на болници в отдалечени и рискови райони съществуваше до 2009 година, когато беше прекратена. От тази година се възстановява. 50 болници са включени в списъка на тези, които имат право на допълнителни пари. Те отговарят на условията поне 40% от населените места в общината да са отдалечени минимум на 40

Само двама от феновете останаха в ареста

Пуснаха задържаните фенове, само двама се намират още в ареста, но по-късно през деня и те ще бъдат освободени.

В Сметната палата може да се появят "номенклатурни тъпоъгълници"

С новия закон за Сметната палата, ролята й ще бъде сведена до лакей за изпълняване на политически поръчки, като сред членовете й може да се появят "номенклатурни тъпоъгълници", коментира дългогодишният директор на палатата проф. Валери Димитров, който ще бъде сменен след окончателното приемане на нормативния акт.   Законът, внесен от БСП и ДПС, предизвика остра реакция заради преобразуването на палатата в деветчленен колегиален орган. Променят се изискванията за стаж и квалификация на членовете й, както и обхватът и задачите на институцията като одитор. БСП и ДПС възстановят партийно-квотния принцип на управление на палатата и така да сменят сегашния й председател Валери Димитров.   Законът е откровено некадърен и вносителите са станали заложници на този законопроект, защото са далеч от материята и нито един от четиримата не се е занимавал с одитна дейност или финансов контрол, коментира Валери Димитров в неделя пред БНР.   "Законопроектът има ясни партийно-политически цели. Идеята е да бъде възстановена голяма колегия, избрана на партийно-квотен принцип, да бъдат премахнати професионалните изисквания за такава колегия, за да бъдат там назначени всякакви хора. Подозирам, че в тази колегия могат да се появят прилични професионалисти. Могат да се проявят и откровени номенклатурни тъпоъгълници, но какъвто и да бъде съставът, тя е програмирана и нейната роля ще бъде сведена до лакей на управляващи партийни централи. Не можеш да премахваш постиженията на реформата на сегашния закон - високият професионален ценз за ръководители, за директори и за одитори и да искаш това да бъде Сметна палата, която да се ползва с доверието на една професионална институция", заяви той. Димитров коментира и твърденията, че е прокарвал политическа линия и е консултирал определени представители на властта. Той изтъкна, че оповестеният имейл е съдържал данни за одит, до които бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал право на достъп по закон. "На 22-ри октомври Цветанов идва с двама заместник-министри и в присъствието на заместник-председател разпитва за доклада за одита на МВР по време на мандата му. Той му се връчва, за да предяви възражения и обяснения, а той казва: "А включена ли е сделката за "Сименс". Те му отговарят, че тя не е обект на тази проверка, а той категорично каза, че това не е справедливо и иска сделката да бъде проверена, защото претендира, че съществено е подобрил параметрите й и се е стигнало до намаляване на крайната цена със 17 милиона евро", разясни Валери Димитров.   Сделката със "Сименс", за която е настоявал Цветанов, бе подписана при предишното правителство на Сергей Станишев. В Сметната палата няма и не е имало анонимни сигнали за сексуален тормоз, каза Валери Димитров, отхвърляйки други обвинения, отправени към него. Има кутия за анонимни сигнали, но тя стои празна, уточни той. Сметната палата не може да контролира банковите сметки в България и чужбина, защото няма достъп до банковата тайна, каза още Валери Димитров и изрази съмнение, че явяването му в съда може да хвърли повече светлина върху имотното състояние на бившия зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров.   "Бисеров никога не е бил обявяван като лице със несъответствие между декларираното и провереното. Тоест се оказва, че той надлежно е декларирал това, което е бил длъжен да декларира и проверките съответстват на декларираното. Обаче за офшорни сметки, просто и ясно, ние не можем да проверяваме. Финансовото разузнаване към ДАНС може да проверява тези неща. Обстойна проверка на личните финанси и имущество извършва НАП. Ние можем да правим само проверките, които законът ни позволява", каза Валери Димитров.   При обсъждането на закона в парламента тази седмица той заяви, че според него причината за написването му е фактът, че палатата е извършила професионално, безпристрастно и обективно проверките си на правителствения "Авиоотряд 28" и на МВР по време на ГЕРБ. В одитите бе установено, че има нарушения, но няма данни за престъпление, заради което не бе сезирана прокуратурата, каквото бе желанието на сегашните управляващи.

С какво България привлече световния писател Дан Браун

Световноизвестният писател Дан Браун, който направи страхотен удар с хитовия роман „Шифърът на Леонардо“, искал да идва в България. Причината за това...

В УНСС се провеждат предварителни кандидатстудентски изпити

/КРОСС/ В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес се провеждат първите два изпита от първата предварителна сесия за кандидат-студенти - по български език и литература и по география на България. Изпитите са, съответно, от 9 ч. и от 14 ч.  Следващата неделя ще бъдат проведени изпитите по математика и история. От университета припомнят, че всеки месец от октомври до юни в УНСС има електронни приемни изпити. Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните конкурсни изпити през юли. При образуването на състезателния бал се взема по-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена. Предварителната изпитна сесия в Софийския университет започва следващата неделя с писмения изпит по журналистика.

В УНСС се провеждат предварителни кандидатстудентски изпити

/КРОСС/ В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес се провеждат първите два изпита от първата предварителна сесия за кандидат студенти - по български език и литература и по география на България. Те са съответно от 9 ч. и от 14 ч.  Следващата неделя ще бъдат проведени изпитите по математика и история. От университета припомнят, че всеки месец от октомври до юни в УНСС има електронни приемни изпити. Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните конкурсни изпити през юли. При образуването на състезателния бал се взема по-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена. Предварителната изпитна сесия в Софийския университет започва следващата неделя с писмения изпит по журналистика.

Нощта, в която небето се запали

Отдавна съобщенията за изригванията на Слънцето задължително попадат в новините. Освен това заемат лидерска позиция в тях. Защо? Уж редови явления, пък интересът към тях – тревожно прикован....

Не е ясно от какво е взривена къщата в Севлиево, в която загина дете

Огледът на мястото на експлозията в Севлиево, където загина 11-годишно момченце, а 15-годишната му сестра пострада, вероятно ще продължи и следващите дни. На този етап няма информация за причините за ...

Романтичната страна на Африка

Място, на което може да се почувствате едно цяло с природата

    


Кметът на Севлиево: Не са ясни причините за взрива на къщата, в която загина детето

Огледът на мястото на експлозията в Севлиево, където загина 11-годишно момченце, а 15-годишната му сестра пострада, вероятно ще продължи и следващите дни. На този етап няма информация за причините за взрива. Това каза кметът на община Севлиево Иван Иванов пред Фокус.
Той посочи, че освен напълно разрушената постройка при взрива, Огледът на мястото на експлозията в Севлиево, където загина 11-годишно момченце, а 15-годишната му сестра пострада, вероятно ще продължи и следващите дни. На този етап няма информация за причините за взрива. Това каза кметът на община Севлиево Иван Иванов пред Фокус. Той посочи, че освен напълно разрушената постройка при взрива,

Над 100 дни в годината дишаме въздух, много по-мръсен от допустимото

За жалост, това твърдение е вярно. Нещо повече - класацията за най-мръсен въздух „печели” град Перник. На второ място в негативната подредба отново е български град - Пловдив. На 4-то и 5-то също се нареждат наши градове – Плевен и Добрич.
София пък е най-мръсната столица. Тя попада на 11-а позиция в общата класация. Следващата посочена столица е За жалост, това твърдение е вярно. Нещо повече - класацията за най-мръсен въздух „печели” град Перник. На второ място в негативната подредба отново е български град - Пловдив. На 4-то и 5-то също се нареждат наши градове – Плевен и Добрич. София пък е най-мръсната столица. Тя попада на 11-а позиция в общата класация. Следващата посочена столица е

САЩ намекват за военен отговор срещу Русия

Американските военни са готови да окажат подкрепа на своите съюзници в Европа, а също така и на Украйна, съобщи украинската агенция "Униан". САЩ изпращат ясен сигнал към Русия, че са готови да отвърнат на заплахата, е заявил председателят на обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Мартин Демпси.

Путин като блъфьор


Дотук позволихме 

Първият блъф беше войната. "Дайте ми Украйна, иначе от утре почвам Война!" 
Вторият още върви – студена война. "Дайте ми Украйна, иначе от утре почвам Студена Война!"

Никога не съм използвал сравнения на политиката с игра: уж с цел да сме бъдели по-ясни, говорим пошличко ту за "мачове", ту за "раздавания". Нали всички нормални хора знаят: това няма как да е игра, щом при лошо развитие следват човешки страдания и смърт? Но сега пиша за блъфове, защото...

Кметът на Севлиево: Не е ясно от какво е взривена къщата, в която загина детето

Огледът на мястото на експлозията в Севлиево, където загина 11-годишно момченце, а 15-годишната му сестра пострада, вероятно ще продължи и следващите дни. На този етап няма информация за причините за взрива. Това каза кметът на община Севлиево Иван Иванов пред Фокус.
Той посочи, че освен напълно разрушената постройка при взрива, Огледът на мястото на експлозията в Севлиево, където загина 11-годишно момченце, а 15-годишната му сестра пострада, вероятно ще продължи и следващите дни. На този етап няма информация за причините за взрива. Това каза кметът на община Севлиево Иван Иванов пред Фокус. Той посочи, че освен напълно разрушената постройка при взрива,

"Чисти ръце" не е мантра, а закон

Политиката е в простичките неща, в центъра трябва да е човекът, а не държавата, каза зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров.

Благоевградчанин издъхна в линейка след гаф на телефон 112

65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско издъхна на път за Спешен център Благоевград, след като линейката бе упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112., съобщава Struma.com.
Сигналът е подаден от Струмско център 2, операторката не обяснила точно къде трябва да отидат спешните и екипът се лутал по улиците "Яне Сандански 2, 65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско издъхна на път за Спешен център Благоевград, след като линейката бе упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112., съобщава Struma.com. Сигналът е подаден от Струмско център 2, операторката не обяснила точно къде трябва да отидат спешните и екипът се лутал по улиците "Яне Сандански 2,

Вижте картата на златните залежи под Перник, които могат да вдигнат България на крака за 1 година!

Над 6 милиарда долара лежат под Перник! Сензационната новина обяви пред „Всеки ден" един от най-добрите ни геолози - проф. д.г.н. Вълко Гергелчев. „В земните недра на миньорския град са заровени 3000 тона сребро и 100 т злато. Съкровището може да бъде извадено след преработката на милиони тонове метални руди. Това е мое откритие в съавторство с химика доц. Емил Минев. До момента никой не обръща внимание на Пернишкия руден възел в детайли. Данните ни са прогнозни, но това не...

Продължава

Войските на САЩ готови да подкрепят НАТО в Украйна

Единственото нещо, което може да спре един лош човек с ядрено оръжие, е един мил човек ядрено оръжие, каза бившият кандидат-вицепрезидент Сара Пейлин в обръщение към Барак Обама

"Филипс" е близо да произведе дисплей, който ще може да се огъва

"Филипс" и изследователи от университета в Съри са успели да създадат транзистор, който може се окаже важна стъпка към създаването на т.нар. гъвкава електроника - огъващи се и навиващи се дисплеи. Транзисторът контролира постъпващото в устройството електричество и по този начин намалява консумацията, както и риска от деформация на веригата.

Жени изобретателки, променили историята

Мелита Бенц изобретява първия хартиен филтър за кафе

    


След гаф на телефон 112 благоевградчанин издъхна в линейка

65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско издъхна на път за Спешен център Благоевград, след като линейката бе упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112., съобщава Struma.com.
Сигналът е подаден от Струмско център 2, операторката не обяснила точно къде трябва да отидат спешните и екипът се лутал по улиците 65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско издъхна на път за Спешен център Благоевград, след като линейката бе упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112., съобщава Struma.com. Сигналът е подаден от Струмско център 2, операторката не обяснила точно къде трябва да отидат спешните и екипът се лутал по улиците "Яне Сандански 2,

Обсъжданията на номинациите за главен съдебен инспектор продължават

/КРОСС/ Обсъжданията на номинациите за главен съдебен инспектор в Съюза на съдиите продължават. Резултатите от вътрешносъсловните обсъждания ще бъдат обявени най-вероятно през следващата седмица, обяви председателят на ССБ Таня Маринова в интервю за БНР.Моментът е критичен, затова полагаме усилие да намерим кандидат, който не само да отговоря на формалнияте изисквания, отбеляза Маринова и допълни: „Процесът продължава, наши колеги обмислят дали да поемат тази отговорност".Според Маринова, коментарите, че организацията няма да може да излъчи кандидат, са преждевременни: „Живеем с надеждата, че ще успеем. Не зная защо преждевременно всички решиха, че това няма да се случи. Съвсем съзнателно започнахме с идеята, че трябва да има вътрешна консултация".Задълбочихме дискусията в посока ролята, мястото и бъдещата дейност на Инспектората, уточни още председателят на организацията.„По никакъв начин не приемам, че магистратите се правят на политици, защото именно това е ролята на съсловната организация - тя трябва да участва в обсъждането на всички въпроси, които касаят съдебните политики, начина на управление на съдебната система", каза Маринова в коментар на репликата на правоъдния министър Златанова за „опита на магистратите да се правят на политици".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване