Делото за фалшивия подпис на Борисов най-после влезе в съда

/КРОСС/След шест години разследване прокуратурата най-сетне е внесла в съда обвинителен акт по т. нар. дело за фалшив подпис на експремиера и бивш кмет на София Бойко Борисов, съобщават пред "Сега" от Софийската районна прокуратура. Обвиняеми по него са Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, Ивелина Трифонова и Даниела Малинова, бивша деловодителка от районния съд. И на тримата са повдигнати обвинения за измама в особено големи размери. Ако бъдат осъдени, Наказателният кодекс предвижда затвор от три до десет години, както и възможност за конфискация на 1/2 от имуществото им. Делото, станало известно и като аферата "Златното пате", започна през 2008 г., след като тогавашният кмет Борисов сигнализира в прокуратурата, че чрез фалшив негов подпис незаконно е придобит терен от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище", където общината построи детска градина със същото име. Купувач бе фирмата на Петър Драшков "Сида С" за скромната сума от 973 хил. лв. Впоследствие същият терен бе ипотекиран срещу 10 млн. лв., а след това продаден на друга фирма - "Симеон 2", която пък е собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Борисов пък твърдеше, че платените за имота 973 хил. лв. никога не са влизали в общинската каса. През 2010 г. той все пак откри новата детска градина, построена на въпросния терен. Делото, което се състои от 25 тома, все още не е насрочено

Кметът на Торонто подвежда с лятното часово време

Скандално известният кмет на канадския град Торонто Роб Форд, който се опита да напомни на съгражданите си за лятното часово време, ги призова да отместят стрелките на часовниците си в грешната посока, съобщи Асошиейтед прес.

В официалния си микроблог в Туитър Форд препоръча в неделя вечерта да се върне времето с един час назад, докато при прехода към лятното часово време часовникът трябва да бъде настроен напред.

Грешката на градоначалника предизвика серия от подигравки. Неговата бележка по-късно беше изтеглена и заменена с правилната. Все още не е ясно дали написаното е лично от Форд, или от негови представители.

В последно време Роб Форд често е в центъра на вниманието на медиите заради многобройните скандали, в които редовно се забърква. Така, в края на януари бившият приятел на сестрата му го даде под съд за това, че е бил "непряко" замесен в побоя над него през 2012 г., за да бъде разубеден да разкрие публично проблемите му със злоупотребата на алкохол и наркотици.  По онова време тези проблеми на кмета все още не бяха публично известни. Той призна за тях през ноември, след като дълго преди това бе отричал, че е употребявал канабис.

ИМП: Ако изборите за европейски парламент бяха днес БСП печели 18,8%, ГЕРБ - 18%

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, БСП би взела 18,8% от гласовете, а ГЕРБ - 18%. Това показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари на Института за модерна политика (ИМП), съобщи bTV.
8% от избирателите биха гласували  за България без цензура-ВМРО-ЗНС, ДПС ще събере 4,3%, АБВ – 3,9%, Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, БСП би взела 18,8% от гласовете, а ГЕРБ - 18%. Това показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари на Института за модерна политика (ИМП), съобщи bTV. 8% от избирателите биха гласували  за България без цензура-ВМРО-ЗНС, ДПС ще събере 4,3%, АБВ – 3,9%,

Недостигът на витамини намалява сексуалното желание

Малко хора знаят, че липсата на желание за интимност може да се дължи на недостиг на някои витамини.

Летният туристически сезон може да пострада заради отлива на украински туристи

От туристическия бранш се опасяват, че може да се стигне до провал на Международната туристическа борса в Украйна

    


Избирателят е арбитър

До голяма степен Бойко Борисов е отговорен да няма арбитри в българското общество.

Арбитражът на един предизборен дебат е съвсем очевиден и той е свързан с два основни фактора. Това са медиите и преди всичко избирателите и как те ще оценят двамата лидери и техните послания. Оценката ще бъде дадена от гласоподавателите на евроизборите, които ще се състоят на 25 май.

Проблемът се усложнява от ситуацията в страната, защото у нас няма независима инстанция, която всички да признават и чието мнение да бъде меродавно и тежко. Точно това нещо липсва в България. Заслугата за тази липса до голяма степен е на ГЕРБ и Бойко Борисов. Естествено, българският преход с неговите особености и голяма конфронтация, с която той беше съпътстван, също имат роля. Но личната заслуга на Борисов и неговото управление /2009 - февруари 2013/, както и неговото опозиционно поведение след май 2013, са несъмнени и трябва да бъдат взети предвид.

През изминалите пет години Борисов и ГЕРБ направиха всичко възможно да лишат от съдържание независимата и балансираща роля на българските институции. Изцяло превърнаха в очите на общественото мнение Президентът на републиката в една партийна институция. С опита си да оспорят всички правила, по които се движи демократичният процес, като се започне от законността на изборите през май миналата година и се стигне до атаките срещу Конституционния съд и очевидното за Европа правило, че решения на КС не могат да бъдат преразглеждани от други субекти, наистина сме в положението, при което в България няма такъв тип арбитри, които да бъдат приети от всички.

Разделението, което се постигна, е факт. От тази гледна точка самото пожелание е най-малкото неуместно. А иначе от подобен дебат бихме спечелили всички. Арбитърът в крайна сметка е избирателят.

Меле с брадви и ножове в Белица

Трима са настанени в болниците в Разлог и Благоевград след осмомартенско спречкване с брадви в град Белица.

А. Тодоров хвърли бомба: Росен Плевнелиев е бил член на БКП

Росен Плевнелиев е бил член на БКП преди десети ноември във ВУЗ-овския комитет, заяви по НТВ политологът Антон Тодоров и посочи документ, с който се аргументира. Бащата на Цветлин Йовчев пък бил ЗКПЧ на доброволните отряди, добави още той.

Занимаваме се с трудно успяващата магия на прехода!

Гневен съм на политиците, сподели Георги Лозанов

    


ИМП: Ако изборите за Европарламент бяха днес: БСП с 18,8%, ГЕРБ с 18%

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, БСП би взела 18,8% от гласовете, а ГЕРБ - 18%. Това показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари на Института за модерна политика (ИМП), съобщи bTV.
8% от избирателите биха гласували  за България без цензура-ВМРО-ЗНС, ДПС ще събере 4,3%, АБВ – 3,9%, Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, БСП би взела 18,8% от гласовете, а ГЕРБ - 18%. Това показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари на Института за модерна политика (ИМП), съобщи bTV. 8% от избирателите биха гласували  за България без цензура-ВМРО-ЗНС, ДПС ще събере 4,3%, АБВ – 3,9%,

Дебютантите откриха танците на 14-то издание на Виенския бал в София

Дебютантки в бяло, водени от стилните си кавалери с фракове, откриха тази вечер, на 8-ми март, 14-то издание на благотворителния Виенкия бал в столичния "София хотел Балкан", предаде репортер на БГНЕС.

Балът е под патронажа на кмета на град София Йорданка Фандъкова и Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Герхард Райвегер. Специален гост от Виена е министърът на провинция Виена и изпълнителен градски съветник с ресор "Жилищни условия, жилищно строителство и градско обновление" Михаел Лудвиг, начело на петчленна делегация.

"Моята лична цел е да работим, за да създадем истинска виенска атмосфера на тези събития. Пожелавам ви опияняваща бална нощ", поздрави гостите на бала негово превъзходителство Герхард Райвегер, посланик на Австрия у нас. Йорданка Фандъкова закъсня за откриването, защото в същото време пристигна самолетът й от чужбина, но след два часа влезе в ролята си на домакин на пищната проява. Сред гостите се забелязаха посланиците на много държави, членове на дипломатическия корпус, банкери , представители на бизнеса.

Балът е истински празничен коктейл от прояви- тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. За първи път тази година за бала пристигна диригент от Виена - Мартин Кершбаум, а за кулинарните изненади на вечерта се грижат виенски майстори-готвачи. По традиция в зала "Средец" гостите ще могат да слушат традиционна музика, изпълнявана във виенските винарни. Ерих Циб, който изпълнява тази музика на акордеон, също пристигна от Виена специално за събитието. Дебютантите са избрани на кастинг, за да могат в бала да участват най-добрите. Сред поклонниците на валса са и балерини от балетно студио "Вая" с преподавател и хореограф Ваня Рошкова. На томболата ще се разиграят много специални награди- диамантен пръстен, творба на изобразителното изкуство и други скъпи предмети.

Във всяка от залите програмата е различна и посетителите на бала могат да избират кога, какво да гледат, или къде да се забавляват. А мястото, което са резервирали, е свързано само с консумацията.

С приходите от продажбата на кувертите ще бъде закупена апаратура за Специализираната болница по онкология в София.

Кабинетът разгръща потенциала си след евровота

Лидерът на ДПС Лютви Местан е уверен в капацитета на кабинета „Орешарски”. Вчера той бе в Шумен за среща с местните структури на партията, където бе обсъдена готовността им за европейските избори.„Правителството ще разгърне пълния си потенциал след вота на 25 май. Условието това да се случи е силната подкрепа от българските граждани”, коментира Местан. На въпрос дали приетата от БСП в петък вечерта декларация срещу езика на омразата „За изкуството да живеем заедно” не е насочена и срещу ДПС, той помоли движението да не се поставя на една плоскост с ГЕРБ и „Атака”. Оглавяваната от него партия не бивало да се укорява заради поставянето на въпроса за нерешените права и свободи на българските граждани. Местан обаче заподозря социалистите, че и те като представителите на останалите партии се включили в надпревара за гласовете срещу движението. „Много се надявам тази бясна предизборна надпревара да не е за сметка на базовите принципи, на които трябва да стъпи демокрацията в България. И освен това при толкова много накачили се на анти-ДПС клонката има реален риск тя в крайна сметка да се счупи”, предупреди Местан.Въпреки критиките си към левицата той заяви, че е уверен в целостта на коалиционните отношения. Освен това за него било много по-опасно подклаждането на етническо напрежение от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ДПС напомни, че преди 4-5 години в предаване на живо в националния ефир той е заявил, че „подкрепя изцяло възродителния процес, но се разграничава от метода, по който бил извършен”. „Тогава той каза още, че асимилирането трябвало да се направи по-хуманно, без насилствена смяна на имената, танкове и БТР-и, само със задължително въвеждане на български имена за всички новородени деца. Така след няколко поколения вече нямало да има етнически проблем”, припомни Местан думите на Борисов. Той намирал подобна теза не само за дискриминационна, но и за мракобесническа.Ден по-рано пък лидерът на БСП Сергей Станишев призова Борисов на дуел по европейските въпросии мястото на България в ЕС. Според Станишев обединена Европа има две алтернативи – ЕНП, които казват „Европа се развива добре, справяме се с кризата”, или  ПЕС, според които тя върви по грешен път и това води до масовото разочарование на хората. Станишев обясни, че ако Борисов се съгласи на дебат „очи в очи”, това щяло да даде шанс на избирателите да претеглят на „предизборния кантар” кой е техният фаворит, а не да гласуват, след като са изградили повърхностни впечатления от непрекъснатите скандали през последните години, месеци и дни. Тонът на предстоящите избори щял да се задава от БСП и ГЕРБ, затова трябвало да се внимава с подбора на изразни средства и действия. Вчера експремиерът отклони обаче поканата, посочвайки като мотив липсата на неутрален арбитър. По-късно Иван Гарелов пък се самопредложи да изпълни ролята на такъв.

Да помагаш на най-бедните, не е популизъм, заяви вчера социалистът Красимир Янков. „Ако опозицията вижда във великденските и коледните добавки за пенсионерите предизборен и популистки ход, то аз си пожелавам БСП да стане най-популистката партия и ежемесечно да увеличава пенсиите и заплатите”, каза в интервю за радио „Фокус” народният представител. Според оргсекретаря на БСП независимо от коментарите на ГЕРБ правителството трябва да се придържа към социалните си ангажименти и да оказва подкрепа на най-уязвимите обществени слоеве. „Това, че в следващите години ще има избори, означава ли, че не трябва да дадем и стотинка допълнително на нашите родители, баби и дядовци”, попита риторично Янков. По думите му управляващите сега може да бъдат обвинени от опозицията и за това, че променят Закона за потребителските кредити. „Да, нека ни обвиняват, но за нас по-важното е, че хората няма да плащат такса за предсрочно погасяване на ипотечните си кредити, ако заемите са изплатени след първата година”, категоричен бе соцдепутатът.

О. Стефанов: В новия Закон за МВР няма дух, но има философия отпреди 10-ти ноември

В новия закон за МВР няма дух, за да може прилагащият го да разбере какви са основните му цели, кого ще защитава, по какъв начин, заяви по НТВ журналистът Огнян Стефанов в коментар за новия закон за МВР.

След шестгодишно разследване: Делото за фалшивия подпис на Борисов влезе в съда


Софийската районна прокуратура (СРС) внесе в съда делото за фалшивия подпис на бившия премиер и бивш кмет на столицата Бойко Борисов. Това се случва след шестгодишно разследване, съобщи в. "Сега".

Обвиняеми са трима души – Петър Драшков (брат на бившия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков), Ивелина Трифонова и Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд. Тримата са обвинени в измама в особено големи размери.

През 2008 г. по времето,...

Търсенето на изчезналия "Боинг" продължава, опитват да го локализират чрез сигнал от мобилен телефон


Семейството на китайски пътник от изчезналия "Боинг" е установило контакт с мобилния му телефон и малайзийските власти се опитват да използват сигнала, за да локализират самолета, съобщи днес китайска телевизия, цитирана от ДПА.

Телевизия "Пекин" обяви, че също се е обадила на телефона на мъжа и е успяла да се свърже, преди връзката да прекъсне.

"Боинг 777-200" на Малайзийските авиолинии изчезна вчера сутринта по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. На борда му има 227...

След шест годишно разследване: Делото за фалшивия подпис на Борисов влезе в съда


Софийската районна прокуратура (СРС) внесе в съда делото за фалшивия подпис на бившия премиер и бивш кмет на столицата Бойко Борисов. Това се случва след шест годишно разследване, съобщи в. "Сега".

Обвиняеми са трима души – Петър Драшков (брат на бившия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков), Ивелина Трифонова и Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд. Тримата са обвинени в измама в особено големи размери.

През 2008 г. по времето,...

Кадиев: Изключванията носят втвърдяване и загуба на периферия

Последствията от прекратяване на членството на знакови фигури в БСП ще са втвърдяване и потенциална загуба на периферия, точно в момента, в който трябва да демонстрираш, че приемаш различното, заяви по НТВ депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Това решение по устав трябваше да се вземе от една общопартийна контролна комисия, която ние имаме, която следи нарушенията в устава, ако някой нарушава.

Бербатов вкара гол, спечели дузпа и изведе "Монако" до 2-1 срещу "Сошо"

Димитър Бербатов за първи път започна като титуляр в отбора на "Монако" и се отчете с гол и спечелена дузпа за победата с 2-1 срещу гостуващия "Сошо" в мач от 28-ия кръг на френското първенство. Бербатов откри резултата още в 6-ата минута след атака, започнала от Родригес и минала през Курзава.

Бареков даде половин милион от джоба си за „България без цензура”

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков е извадил близо половин милион лева от джоба си, с които е финансирал офисите си из страната и експертната помощ, оказвана на граждани в нужда. Това съобщиха от новата формация след запитване на БЛИЦ.Сумата е дарена по сметка на 29 януари 2014 г. - в периода, когато „България без цензура” бе гражданско движение, а не партия. „Волята на дарителя е тези средства да бъдат предназначени за покриване на разходите на офисите на сдружението в страната, в които се развива благотворителна дейност, в основата на която е безплатната административна и юридическа консултация на граждани в беда, чиито проблеми не са срещнали разбиране от държавните и общинските институции“, гласи официалното съобщение на партията. Бареков обясни, че парите са спечелени лично от него като висш мениджър и член на борда на две телевизии. „Държа да кажа, че моите средства не са от офшорни компании, не са от приватизация, не са от компенсаторни записи, не са и от заменки. Аз пари на българския народ не съм употребявал“, заяви новият политик. Той призна, че предстои да внесе още едно голямо дарение по сметките на формацията и призова другите политици също да използват лично спечелени пари, а не държавни средства. „Всички останали политици влязоха в политиката  бедни като църковни мишки, а си тръгнаха богати, с бронирани аудита, с по шест апартамента, с палати в Бояна. Трябва да се сложи край на този фарс“, отсече Бареков. Той обеща, че като премиер не би живял в държавна резиденция и би забранил политиците да бъдат пазени от цели кохорти от НСО. „А когато и Борисов бъде вкаран в затвора, аз лично ще дам пример, като почна да ходя с колело на работа“, допълни Бареков.Междувременно той обяви, че променя целта си за евровота и ще преследва победата вместо спечелването на 2-3 мандата в ЕП.

Всички се отрекоха от Гоце

В пълна изолация изпадна бившият държавен глава Георги Първанов, който заради опита да разцепи БСП чрез размразяването на проекта си АБВ беше изключен от редиците на партията.Нежеланието си да бъдат свързвани с Първанов и неговата формация демонстрираха знакови фигури в партията като бившия енергиен министър Румен Овчаров и евродепутатката Илияна Йотова. „Три неща избрах сам в живота си и няма никога да се откажа от тях. Това са жена ми, БСП и ЦСКА”, отвърна на въпрос дали няма да се присъедини към АБВ Овчаров, който е смятан за един от приближените до Първанов социалисти. „За мен беше очевидно, че този проект АБВ е свързан с действия в дясното политическо пространство“, коментира пък евродепутатът Йотова, която беше пресаташе на БСП в периода, в който Първанов оглавяваше партията. Тя съвсем взе на подбив бившия държавен глава, известен с псевдонима си в ДС Гоце. „Тази двойственост на АБВ с паралелната листа е някакъв световен принос”, захапа го евродепутатката. Самият Първанов също призна със съжаление, че никой от политическите лидери не е контактувал с него, откакто е напуснал „Дондуков“ 2. Той дори разказа, че се е срещнал с Иван Костов на някакво събитие, но Командира не му проговорил.

Закриват "Кукерландия" в Ямбол днес

15-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” завършва днес в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. В продължение на пет дни хиляди маскирани превземаха г...

Григор играе не по-рано от 03:00 сутринта, Федерер, Мъри и Надал с драми на Индиън Уелс

Не по-рано от 03:00 часа сутринта в понеделник (10 март) българско време ще започне участието си на Мастърса в Индиън Уелс първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Димитров излиза на корт номер 2...

15 000 силно облъчени в АЕЦ "Фукушима-1"

През трите години, които изминаха от аварията в японската АЕЦ " Фукушима - 1" (11 март 2011 г.), около 15 хиляди работници са били изложени на силно радиоактивно лъчение. Както посочва вестник "Асахи", нивото на облъчване е било пет милисиверта /мСв/ годишно, като нормата е 1 мСв.

Общият брой на служителите на компанията оператор на централата - Tokyo Electric Power /TEPСO/, които са работили на станцията за последните три години, е около 30 хиляди души. Така, почти половината от японските ликвидатори на аварията са получили доза радиация значително по-висока от установената норма.
Една от основните причини, поради които на територията на централата радиационният фон остава повишен, е обилното изтичане на силно радиоактивна вода от стоманените резервоари. Това редовно се случва от лятото на миналата година, когато бяха създадени тези хранилища. В близко бъдеще TEPСO планира да замени по-голямата част от тях с по-надеждни.

Хрупкав маслен сладкиш


Този маслен сладкиш с немски произход е от една страна съвсем обикновен и може би точно заради това толкова вкусен. Масло, захар, брашно, малко месене и магията се случва. Особено, ако децата го приготвят, помачкат тестото и замесят хрупкавата, ронлива коричка, която се превръща в неравни сладки топченца.

Непретенциозен сам по себе си, подходящ за закуска, десертът може да се превърне и в звездата на деня, ако между тестото и хрупкавия топинг се сложат ванилов крем и плодове от...

Видео: Себастиен Ожие докосва победата в рали "Мексико"


Носителят на титлата Себастан Ожие с "Фолксваген" се движи уверено към победата в рали "Мексико" ден преди края на третия кръг от Световния шампионат (WRC).

Французинът беше недостижим в маратонските отсечки през Ибарила и Отатитос, с което вече има аванс от цяла минута пред своя съотборник Яри-Мати Латваала.

Финландецът е сигурен на втората си позиция и води "Фолксваген" към двоен успех с повече от три минути и половина преднина пред третия Тиери Нювил с "Хюндай".

Свeти Четиридесет мъченици

На 9 март християните отбелязват Свeти Четиридесет мъченици. Църквата определя този ден като празник на Четиридесетте войника от арменския полк в римския гарнизон в град Севастия, които след жестоки мъчения загиват за своята вяра по време на преследванията на християните от император Ликиний през V в.

Евтиното излиза най-скъпо

Само че не станаха ли прекалено много ремонтите на току-що открити ключови обекти? Първо се отвори дупка насред Дунав мост, после пропадна част от пътя Батак - Доспат, а за капак облицовката на тунелите по магистрала “Люлин” се разпадна. Дежурното обяснение е лошо изпълнение и/или некачествени материали. 
Само че не станаха ли прекалено много ремонтите на току-що открити ключови обекти? Първо се отвори дупка насред Дунав мост, после пропадна част от пътя Батак - Доспат, а за капак облицовката на тунелите по магистрала “Люлин” се разпадна. Дежурното обяснение е лошо изпълнение и/или некачествени материали.

Откриха ДНК на атентатор от Сарафово

То било изолирано от шапки на Хасан ел Хадж Хасан, който отговарял за логистиката на атаката. Той поддържал прикритието на турист, виждали го да се връща в хотела от плажа гол до кръста.

Metropolis отново ни остави без крака

Партито беше най-добрият подарък за дамите на 8 март

    


Атлетико задмина Барса в Испания (видео)

С два гола на Давид Вия Атлетико Мадрид се поздрави с победа 2:0 при гостуването си на Селта във Виго и поне временно оглави класирането след 27 мача от испанската Примера дивисион.

Студен вятър, облаци и дъжд

Условията за туризъм по високите части на планините не са добри

ИМП: БСП-18,8%; ГЕРБ-18; Бареков-трети пред ДПС

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, избирателите биха гласували предимно за БСП - 18.8%. Следват ГЕРБ с 18 на сто, България без цензура-ВМРО-ЗНС – 8.0%, ДПС – 4.3%, АБВ – 3.9%, Реформаторски блок – 3.6%, Атака – 3.0%, НФСБ – 1.2 на сто, показват резултатите от проучване на обществено-политическите нагласи през февруари на Института за модерна политика, предаде БТВ.

16 катастрофи и четирима пострадали за денонощие във Варна

16 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При две от катастрофите са пострадали общо четирима души, всички пътници. Те се леки наранявания и са без опасност за живота.

Полицията откри шапка с ДНК на атентатор от Сарафово

В хотел в Несебър полицията е открила ДНК на един от отговорните за атентата на летище "Сарафово". Тя е на родения в Ливан канадец Хасан ел Хадж Хасан, отговарял за логистиката на атаката, съобщава в. "Преса".

Установено е, че Хасан е пристигнал в България на 28 юни 2012 г. и именно той е взривил дистанционно бомбата в раницата на камикадзето на 18 юли 2012 г. Устройството било с три килограма тротилов еквивалент. В раницата имало и две малки газови бутилки.

Роденият в Ливан, но с канадско гражданство Хасан за около седмица се настанил в хотел в Несебър. Бил сам, представял се за турист.

През цялото време на пребиваването си носел различни шапки. Две от шапките му – с емблеми на американски бейзболни отбори, са били намерени в хотелската му стая в Несебър от спецслужбите. Те са били представени за анализ и от тях властите успели да изолират ДНК. Следи от съучастника на терориста са били намерени на хавлията, с която Хасан ходел на плаж в Несебър. Тя също била в хотелската му стая. Възможно е той да е забравил вещите си в бързината преди да напусне скоростно хотела.

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.


Какви са ползите от премахването на корпоративния данък в САЩ?

Това ще доведе до драматично увеличение на инвестициите, производството, реалните заплати и спестяванията, смята професорът по икономика Лорънс Котликоф

    


Съседи се биха с брадви, трима са в болница

Съседи се биха с ножове и брадави в Белица на 8 март, съобщи БГНЕС.
След спречкването между фамилиите Къшеви и Калъчови, станало снощи на улица "Владимир Поптомов",  в болниците в Разлог и Благоевград са настанени трима души.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
57-годишният Мустафа Къшев е Съседи се биха с ножове и брадави в Белица на 8 март, съобщи БГНЕС. След спречкването между фамилиите Къшеви и Калъчови, станало снощи на улица "Владимир Поптомов",  в болниците в Разлог и Благоевград са настанени трима души. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 57-годишният Мустафа Къшев е

БОРКОР: Политиците да си декларират емоционалната си обвързаност

/КРОСС/ Политици и висши чиновници да декларират своите любовници и приятели и техните интереси и да могат да бъдат проверявани дали не са ги облагодетелствали с обществени пари. Такова становище за промени в закона за конфликт на интереси е изпратил до правителството Националният център за противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР. Емоционалната обвързаност е включена в европейските регламенти за конфликта на интереси и трябва да влезе и в нашия закон, препоръчва оглавяваната от бившия ляв депутат Бойко Великов институция. "В житейската практика това са най-често срещаните хипотези, които пораждат корупционни практики, оставащи обаче ненаказуеми, тъй като не са част от приложното поле на закона за противодействие на конфликта на интереси", гласи становището на БОРКОР. Правосъдният министър Зинаида Златанова обаче не се е съобразила с искането на БОРКОР. Мотивите са, че доказването на емоционална близост било невъзможно, според писмени отговори на МП до в. "24 часа". Проблеми с доказването вече имало с понятието "фактическо съжителство", когато мъж и жена живеят като семейство, но без брак. Емоционалната обвързаност е не само положителна, но и отрицателна и включването би означавало, че политици и чиновници ще трябва да казват и кого мразят. Освен това според правосъдното министерство било спорно дали омразата можела да породи конфликт на интереси.  

Кадиев: Втвърдяването на ядрата води до загуба на периферия

/КРОСС/ Не дължа нищо на Георги Първанов и Румен Петков, но гласувах против изключването им. С това дадохме повод на АБВ за медийни изяви. Сега БСП не трябва да се занимава със себе си, а да мисли за хората, каза в интервю за Нова телевизия депутатът от БСП Георги Кадиев. „Преди време замразихме членството им за година и това бе правилно решение. Нещо не се случи оттогава до вчера. Да, сигурно ще има втвърдяване на редиците на БСП, но това води до загуба на периферия. БСП е най-демократичната партия, но по време на гласуването се случи нещо, което не ми допада. Гласуваха 91 души, а в залата преди бяха това около 120. Много хора излязоха от залата, за да не гласуват. Това не е добър знак. Все пак говорим за Георги Първанов. Аз съм член на БСП от 2005 г. Развитието ми в БСП не се дължи на Първанов и Петков. За мен бе важно сега да се занимаваме не с тях, а с проблемите на хората", обясни Кадиев.На последните избори БСП е качила 200 хиляди гласа именно от периферията, а сега голяма част от тези гласове най-вероятно ще се оттеглят.В гласуването Кирил Добрев, Светлана Шаренкова и Георги Кадиев са гласували „против", а Анна Тодорова от София-област и Кристина Сидорова от Габрово са се въздържали.Той предположи, че заради АБВ може да има отлив от гласовете, но не потвърди дали Сергей Станишев ще бъде водач на листата на БСП на европейските избори

Форбс спира украинската версия на списанието си

Американското издателство Форбс отне лиценза на компанията UMH Group за публикуване на версията на списанието Форбс – Украйна.

11-годишно дете загина при взрив в къща в Севлиево

Ранена е 15-годишната му сестра и 31-годишен мъж

    


Все още няма следа от изчезналия малайзийски самолет

Малайзийски спасители не са успели да открият никакви отломки от самолет в района в Южнокитайско море, където се бяха появили петна от масло и се предполагаше, че това е мястото на катастрофата на "Боинг 777-200" на " Малайзийски авиолинии". Това заяви министърът на транспорта Малайзия Хишамудин Хюсеин.

Самолетът излетя от Куала Лумпур за китайската столица Пекин след полунощ в събота и изчезна от екраните в 2:40 часа местно време - 19 минути след излитането. По данни на агенция Синхуа връзката е загубена, докато самолетът е летял над Виетнам. На борда е имало 154-ма пътници от Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, шестима австралийци, петима индийци, четирима французи, трима граждани на САЩ, по двама новозеландци, украинци и канадци, по един от Русия, Италия, Холандия и Австрия.

Въздушна снимка на следи в океана около Виетнам, за които се предполагаше, че са от маслото на изчезналия самолет Въздушна снимка на следи в океана около Виетнам, за които се предполагаше, че са от маслото на изчезналия самолет Източник: ЕПА/БГНЕС

Търсенето на самолета продължава. Част от роднините на изчезналите пътници на лайнера са настанени в хотел "Лидо" в Пекин, в очакване на новини.

Междувременно САЩ изпращат в Малайзия група служители на Федералното бюро за разследване (ФБР), които ще вземат участие в изясняването на причините за изчезването на пътническия самолет на "Малайзийски авиолинии".

Решението е било взето, тъй като на борда на пътнически самолет има и американци, както и за да се установи дали случаят няма връзка с тероризъм. Такива подозрения се появиха, след като се установи, че на борда на самолета на път към Пекин не са били двама души – италианец и австриец, които били регистрирани за полета. В същото време техните паспорти според властите на Австрия и Италия, са били откраднати преди време. Както беше отбелязано от медиите, двамата сега са в безопасност у дома.

За сега не са установени данни за тероризъм, посочват представители на американската администрация. Това обаче не е окончателното заключение, твърде рано е да се каже със сигурност, че няма такава връзка, посочват те.

От своя страна малайзийският транспортен министър Хишамудин Хюсеин заяви, че четирима пътници са летели с чужди документи на борда на изчезналия лайнер.

Междувременно стана ясно, че пътническият самолет “Боинг 777-200” на компанията "Малайзийски авиолинии", който изчезна край бреговете на Виетнам, през 2012 г. е минал през ремонт поради повреда на дясното крило. Това съобщи в събота във френското радио предаването "Европа 1" експертът по авиацията Бернар Шабер.

"През 2012 г. с този самолет имаше инцидент на летището в Шанхай, Китай", каза френският експерт. Тогава лайнерът се сблъскал на пистата с друга машина, принадлежаща на Южните китайски авиокомпании. "За да бъде приведен в ред, се наложи да бъде извършена сериозна работа, по-специално трябваше да се замени част от дясното крило", уточни той. Шабер обаче

Той посочи, че в случая не може да се говори за пряка връзка между този случай и настоящия инцидент.


Любовта, отчуждението, бъдещето според режисьора Мартин Илиев


"Следвай ги" е нова поредица на "Дневник", в която ще ви запознаем с хора, за които си заслужава да научите. Повечето от тях са много млади и вече с успехи в своите области - изкуство, спорт, бизнес или в професиите, които са избрали. Други без значение от възрастта с дебют в мечтата си да създават нещо и с първи големи постижения. Приятни срещи. 

Българското късометражно кино има все по-чести изяви на европейската сцена, а към успешните продукции в късото ни кино по всяка вероятност...

Веселин Маринов мечтае да е социолог

Ако трябва да търся алтернатива за себе си, бих станал социолог. Това заяви трубадурът на старата власт - Веселин Маринов, който стяга нов албум.

Преглед на печата

/КРОСС/ Водещи заглавия на първите страници Магистрала на 7 месеца даде дефекти- в. Труд - стр. 1, 3 БОРКОР препоръчва на правителството:Политиците да си декларират и любовниците- В. 24 часа - стр. 1, 2 Водещи заглавия на вътрешните странициДекларация на БСП разсърди Местан в. Труд - стр. 2Сшанишев кани на дебат Борисов, той иска арбитър- в. Труд - стр. 2Червените ги чака инфарктен 15 март- в. Труд - стр. 2Бобева: 2 министерства може да контролират веригите- В. 24 часа - стр. 2Първанов след изключването: Цветът на АБВ е Бордо В. 24 часа - стр. 3Местан обвини БСП в абсолютна некоректност- В. 24 часа - стр. 3 Водещи интервюта   Водещи анализи ТРУДДекларация на БСП разсърди МестанЛидерът на ДПС Лютви Местан оцени като "дълбоко неприемлива и дълбоко некоректна" декларацията на БСП срещу национализма и партиите, които насаждат езика на омразата. Документът бе приет от пленума на социалистите в петък, но не бе разпространен. В него червените изразяват безпокойство от езика на омразата, който идва от "нежаланието на десницата да приеме резултатите от изборите", с него си служели "Атака" и ДПС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Според Местан декларацията е некоректна не само от коалиционна гледна точка, но и по същество в съдържателен аспект. "Да се постави ДПС на една плоскост с ГЕРБ и "Атака" е неприемливо", каза той

Образувани са досъдебни производства за последните акции на Паметника на Съветската армия

/КРОСС/ МВР е изпратило на Софийска районна прокуратура материали за последните две акции на Паметника на Съветската армия. Образувани са две досъдебни производства за унищожаване и повреждане, като практиката при предишни такива случаи беше да се разследва хулиганство, съобщава за „Дневник" Софийска районна прокуратура.Акциите бяха проведени на 23 февруари и на 2 март. При всички досегашни акции прокуратурата образуваше разследване срещу неизвестен извършител за хулиганство. Тези досъдебни производства са спрени и могат да бъдат възобновени, ако се открият нови доказателства.

Рождениците днес

Армен Назарян, старши треньор на националния отбор по класическа борба, двукратен олимпийски шампион, 40 г. Атанас Пъдев, депутат от „Коалиция за България", 39 г. Ива Екимова, тв водеща Капка Георгиева, журналист, общински съветник в СОС Проф. Симо Лазаров, композитор, преподавател по компютърна и електронна музика, 66 г. Спиридон Зегов, изпълнителен директор на волейболен клуб ЦСКА, 80 г.    

Нов случай на „малката Мария” в Катерини

Арестувани са двама роми, у които е открито малко момиченце, нямащо семейна връзка с никого от двамата, бебето има акт за раждане, издаден в Атина.

прочети повече

Съседски бой с брадви прати трима в болница

Съседи се биха с ножове и брадави в Белица на 8 март, съобщи БГНЕС.
След спречкването между фамилиите Къшеви и Калъчови, станало снощи на улица Съседи се биха с ножове и брадави в Белица на 8 март, съобщи БГНЕС. След спречкването между фамилиите Къшеви и Калъчови, станало снощи на улица "Владимир Поптомов",  в болниците в Разлог и Благоевград са настанени трима души. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 57-годишният Мустафа Къшев е

Луджев: Ограбиха държавата по схема

Държавата бе ограбена по схема, от 1988 г. тя се трансформира чрез застрахователи и приватизация. Всичко бе скрита търговия по каналите на ДС. Това заяви пред Нова телевизия Димитър Луджев.
„Има два много интересни доклада, които визират работата на ДС след 1990 година. Там става въпрос за това как минават парите от обществени в частни ръце. Държавата бе ограбена по схема, от 1988 г. тя се трансформира чрез застрахователи и приватизация. Всичко бе скрита търговия по каналите на ДС. Това заяви пред Нова телевизия Димитър Луджев. „Има два много интересни доклада, които визират работата на ДС след 1990 година. Там става въпрос за това как минават парите от обществени в частни ръце.

Д. Луджев: Държавата беше ограбена по схема

Държавата беше ограбена по схема, от 1988 г. тя се трансформира чрез застрахователи и приватизация. Всичко бе скрита търговия по каналите на ДС, каза по НТВ Димитър Луджев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване