15 000 силно облъчени в АЕЦ "Фукушима-1"

През трите години, които изминаха от аварията в японската АЕЦ " Фукушима - 1" (11 март 2011 г.), около 15 хиляди работници са били изложени на силно радиоактивно лъчение. Както посочва вестник "Асахи", нивото на облъчване е било пет милисиверта /мСв/ годишно, като нормата е 1 мСв.

Тройката поиска от Гърция да намалява заплати


Тройката от международните кредитори поиска гръцките власти да намалят заплатите на новите държавни служители и да премахнат автоматичното увеличение на минималната заплата, която в момента е 586 евро.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В. Тройката от международните кредитори поиска гръцките власти да намалят заплатите на новите държавни служители и да премахнат автоматичното увеличение на минималната заплата, която в момента е 586 евро. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В. "Катимерини" съобщава,

20 служители на US компания на борда на изчезналия край Виетнам самолет

Сред 227-те пътни на борда на пътническия самолет Боинг 777-200 на компанията "Малайзия еърлайнз", който в събота изчезна край бреговете на Виетнам, са 20 служители на американска компания от Тексас за полупроводници.

Слух: Украйна си изнесла златото в САЩ


Украйна е изнесла в САЩ част от златните си запаси, твърди руският сайт iskra-news.info.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Според негови източници на миналата нощ около 2 часа нерегистриран самолет излетял от летище Бориспол. Преди това на пистата паркирали четири инкасо коли и два тежки Украйна е изнесла в САЩ част от златните си запаси, твърди руският сайт iskra-news.info. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Според негови източници на миналата нощ около 2 часа нерегистриран самолет излетял от летище Бориспол. Преди това на пистата паркирали четири инкасо коли и два тежки

Украинското правителство минава на режим на икономии

Украинското правителство реши да ограничи заплатите на висшите чиновници, да намали броя на служебните автомобили и разходите за командировки, с оглед бюджетни икономии. Текстът на решението бе публикуван на сайта на Министерския съвет.

Охраната на Mega Dance Center преби момче, в бар Джораре пияни компании се сбиха на 8 март!

Младо момче е изяло як пердах от охраната на нощното заведение Mega Dance Center в столицата, съобщи перничанин - свидетел на случката пред zaPernik.com.

Дискотеката се намира в Зимния дворец в Студентски град в столицата. Битият е студент. Все още не се знае причината за побоя.

На място са пристигнали полицейски автомобили, както и екип на бърза помощ с линейка.

Освен това две компании празнуващи Осми рат в столичния квартал Младост 1 са се сбили...

Продължава

Централна Европа иска американски газ

Полша, Чехия, Словакия и Унгария призоваха американския Конгрес да им помогне да получават американски природен газ, за да намалят зависимостта си от доставките на “Газпром”, съобщи “Файненшъл таймс”,.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Посланиците в четирите държави от т.нар. Полша, Чехия, Словакия и Унгария призоваха американския Конгрес да им помогне да получават американски природен газ, за да намалят зависимостта си от доставките на “Газпром”, съобщи “Файненшъл таймс”,. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Посланиците в четирите държави от т.нар.

Die Zeit: Украинските олигарси запазват властта си

/КРОСС/ Новата украинска власт, която „едвам стои на крака", назначи на длъжността губернатор на Днепропетровска област милиардера Игор Коломойски, собственик на финансово-промишлената група „Приват". Много наблюдатели смятат, че новото ръководство се опитва по такъв начин да опровергае обвиненията в национализъм и антисемитизъм. Та нали Коломойски се е прославил благодарение на щедрата си поддръжка за местната еврейска общност?!Но украинските средства за масова информация, както пише Мориц Гатман в своя материал, публикуван в немския вестник Die Zeit, откриват в това назначение съвсем друга причина. Според тях, новата власт не разполага с политици, които да имат всички необходими знания и да се ползват в региона с уважение, затова тя назначава за губернатори стари олигарси. В съседния Донецк, например, мястото на губернатора бе заето от Сергей Тарута, чието състояние се оценява приблизително на 600 млн. долара. Но Тарута, на свой ред, е „човек" на най-богатия украинец и реален „крал" на Донецкия басейн Ринат Ахметов. Общо в предприятията, които влизат в неговата многоотраслова финансово-промишлена група System Capital Management, работят около 300 хиляди души. Освен това, Ахметов контролира около 40-50 депутати от „Партията на регионите" във Върховната Рада. Още десетина са под контрола на олигарха Дмитрий Фирташ, натрупал състояние от търговия с газ

"Амнести" иска да узакони проституцията

“Амнести интернешънъл” направи рязък завой от досегашната си позиция и пусна документ, призоваващ за легализиране на проституцията, предаде Си Ен Ен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Документът “Декриминализиране на проституцията” твърди, че сводниците трябва да бъдат оставени да работят. “Амнести интернешънъл” направи рязък завой от досегашната си позиция и пусна документ, призоваващ за легализиране на проституцията, предаде Си Ен Ен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Документът “Декриминализиране на проституцията” твърди, че сводниците трябва да бъдат оставени да работят.

61 любители риболовци спасени в Ладожкото езеро

Повече от 60 любители риболовци бяха спасени във водите на Финския залив и Ладожкото езеро, съобщи Северозападният регионален център на руското Министерство на извънредните ситуации.

Москва: САЩ да внимават какво правят

Външният министър на Русия Сергей Лавров предупреди Вашингтон да не предприема необмислени стъпки, които неизбежно биха ударили САЩ като бумеранг и биха накърнили американско-руските отношения. Изказването на руския дипломат е станало факт по време на телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде Ройтерс. Външният министър на Русия Сергей Лавров предупреди Вашингтон да не предприема необмислени стъпки, които неизбежно биха ударили САЩ като бумеранг и биха накърнили американско-руските отношения. Изказването на руския дипломат е станало факт по време на телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде Ройтерс.

Политиците да си декларират и любовниците, препоръчва БОРКОР

Политици и висши чиновници да декларират своите любовници и приятели и техните интереси и да могат да бъдат проверявани дали не са ги облагодетелствали с обществени пари.

Свои улучиха Пике в главата с монета

Монета, запратена от привърженик на „Барселона”, улучи по главата каталунския ас Жерар Пике. Атаката се разрази след изненадващата загуба с 0:1 при гостуването на „Валядолид” снощи.
Ултраси от радикалната запалянковска фракция „Бойшос” причакатха отбора пред стадиона. И когато националът Пике излезе от арената, полетя монетата. Футболистът бързо с Монета, запратена от привърженик на „Барселона”, улучи по главата каталунския ас Жерар Пике. Атаката се разрази след изненадващата загуба с 0:1 при гостуването на „Валядолид” снощи. Ултраси от радикалната запалянковска фракция „Бойшос” причакатха отбора пред стадиона. И когато националът Пике излезе от арената, полетя монетата. Футболистът бързо с

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване