Андрей Киска е новият президент на Словакия

Милионерът и филантроп Андрей Киска спечели категорично втория тур на президентските избори в Словакия. С избора си словаците, ясно отказаха да бъдат управлявани от една единствена партия – политическата група СМЕР на победения кандидат и премиер Роберт Фицо.

Втори тур на местните избори във Франция, или колко точно губят управляващите


Днес във Франция се провеждат балотажите на местните избори, които са първият електорален тест за управлението на президента Франсоа Оланд и неговото правителство. Очакванията са за потвърждаване на сериозния спад в подкрепата за социалистите и на историческия възход на крайната десница.

За първи път французите ще избират и общинските си съветници директно чрез партийни листи – ангажимент, което Оланд даде по време на кандидатпрезидентската си кампания през 2012 г.

Няма...

Не съм на 20, но още ставам, похвали се Бербатов

Димитър Бербатов даде интервю за френската спортна библия вестник "Екип". Нападателят е хит в Лига 1, след като има 3 гола и 3 асистенции в Монако след трансфера от Фулъм в края на януари. ...

Кримските татари се обявиха за териториална автономия


Събранието на кримските татари реши на извънредно събиране да се преговаря с анексиралата полуострова Русия за "етническа и териториална автономия". Делегатите на т.нар. Курултай се обърнаха към ООН, Съвета на Европа ЕС, ОССЕ, Организацията за ислямско сътрудничество и всички субекти на Руската федерация да подкрепят правото на татарите на самоопределение.

Документът, който бе гласуван от над 200 делегати в Бахчисарай, с еказва "За реализацията от кримо-татарския народ на правото на...

Ученичка на Кашпировски: Станишев-воин на Чингиз хан, Кунева-наложница в харем

Бойко Борисов бил генерал във всичките си прераждания. Той обаче бил пренапрегнат и трябвало незабавно да замине в Тибет, защото там му било последното прераждане. Станишев пък имал връзка с водещата Люба Кулезич, защото и той имал прераждания в Монголия. Той бил воин на Чингиз хан. "Бих предложила Люба и Станишев да работят заедно."

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Лепенка пази банковите ни карти от източване

Лепенка, която предпазва банковите карти от източване, е изобретена в България. Тя може да се купи за 9,90 лв. и всеки сам да си я залепи. Това стана...

Да изкарваш прехраната си с играене на видеоигри по цял ден


Всеки почитател на видеоигрите си е помислял какво ли би било, ако можеше да изкарва прехраната си само с играене по цял ден. За 26-годишния Джефри Ших това наистина е ежедневие, съобщава онлайн изданието Mashable.

Всеки ден от 11 ч. до 18 ч. (по часовия пояс на Лос Анджелис) той стриймва на живо как играе различни видеоигри. Видеата му са гледани от над 15 хил. души ежедневно в популярната платформа за онлайн стрийминт Twitch.

В нея той е популярен с прякора Trump и...

Жозе Моуриньо отписа "Челси" от битката за титлата


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че загубата от "Кристъл палас" е отнела всички шансове на отбора да спечели титлата във Висшата лига.

В събота сините претърпяха изненадваща загуба с 0:1 в гостуването на борещите се за оставане в елита "орли" след автогол на Джон Тери.

Лондончани остават на върха във временното класиране с 69 точки и с аванс от една пред "Ливърпул" и две спрямо "Манчестър сити". Преследвачите на "Челси" обаче имат съответно един и два мача...

Да изкарваш прехраната си с играене на видео игри по цял ден


Всеки почитател на видео игрите си е помислял какво ли би било, ако можеше да изкарва прехраната си само с играене по цял ден. За 26-годишния Джефри Ших това наистина е ежедневие, съобщава онлайн изданието Mashable.

Всеки ден от 11 ч. до 18 ч. (по часовия пояс на Лос Анджелис) той стриймва на живо как играе различни видео игри. Видеата му са гледани от над 15 хил. души ежедневно в популярната платформа за онлайн стрийминт Twitch.

В нея той е популярен с прякора Trump и...

Бербатов игра час, "Монако" загуби

Димитър Бербатов и "Монако" претърпяха конфузно поражение във френската Лига 1 - 0:1 на гости на "Евиан". Българинът за четвърти пореден път бе титуляр, но не успя да вкара гол и бе сменен от Еманюел Ривиер в 60-ата минута.

Преди почивката Бербатов изпусна две добри положения пред вратата на домакините, а след нея на два пъти "Монако" направи не Димитър Бербатов и "Монако" претърпяха конфузно поражение във френската Лига 1 - 0:1 на гости на "Евиан". Българинът за четвърти пореден път бе титуляр, но не успя да вкара гол и бе сменен от Еманюел Ривиер в 60-ата минута. Преди почивката Бербатов изпусна две добри положения пред вратата на домакините, а след нея на два пъти "Монако" направи не

10 катастрофи за денонощие във Варна

Общо 10 катастрофи са регистрирани за изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Днес+ от полицията. При пътните произшествия са нанесени само материални щети по автомобилите. В Аксаково е станал пътен инцидент с пострадал. За живота му няма опасност.

Войната за ЦИК

Заради казуса с членовете на комисията прехвърчаха искри и между верните досега партньори БСП и ДПС

    


Нови протести "срещу" и "за" застрояването на Карадере

Прояви на еколози и против "зеления рекет" в различни градове

    


Черна събота: 3-има загинаха на пътя за ден!

Трима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие.

Да те разпитва офицерът от ДС, предложил Пеевски за следовател


Вкусът в устата му е на ацетон. Тялото му - "фабрика за лакочистител". Денят е номер 24 от началото на гладната му стачка срещу комунизма. Годината - 1989 г. От Държавна сигурност (ДС) го канят "на гости", на което "не е прилично да се откаже".

"Кое битие имате предвид", пита офицерът и получава отговор: "Социалното битие". "У нас или в чужбина", продължава следователят и той му отвръща: "Аз не ги деля.".

Разпитваният е Петър Манолов - поет, общественик, по това време и...

Семейство кримки

Нa 30.03 към 17:00 в ж.к Тевa бл.100 дойдохa 4 човекa от Криминaлистическa лaборaтория.

Чaкaхa около 30 минути докaто се прибере синa нa криминaлно проявения (С.С.) нa 41 години също тaкa синa му е криминaлно проявен въпреки годините си (В.С.) 16 години.Който в същото време се държеше с оргaните нa редa все едно сa продaвaчи нa женския пaзaр.След кaто в един момент млaдежa е прекaлил с изкaзвaниятa си един от служителите нa редa в прaв текст го е попитaл...

-Искaш ли дa извикaм...

Продължава

Независим кандидат победи премиера на вот за президент на Словакия


Бившият бизнесмен и известен словашки филантроп Андрей Киска спечели убедителна победа срещу премиера Роберт Фицо на съботния балотаж за избор на президент на страната.

Според първите анализи по този начин избирателите са демонстрирали, че не желаят Фицо, определян като лявоцентрист к популистки елементи, да контролира цялата власт в Словакия.

При преброени над 99% от бюлетините състезавалият се като безпартиен кандидат 51-годишен Киска печели 59.4% от гласовете срещу...

В Турция гласуват на местни избори

Вотът се възприема като референдум за премиера и лидер на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган

Местни избори във Франция - ще ограничат ли щетите социалистите?

Франс прес

Седмица след първия тур на местните избори управляващите във Франция социалисти се надяват да ограничат щетите на втория тур на вота в неделя, където се очаква да се потвърди възходът на дясното и разширяването на влиянието на крайната десница в страната.

Преди още да е известно как ще се произнесат избирателите, сривът на левицата и най-вече на социалистите, подхранваше през цялата седмица спекулации за правителствени промени, вече считани за неизбежни.

“Ще има последствия, които ще се видят след втория тур”, заяви в четвъртък вторият човек в правителството, външният министър Лоран Фабиюс.

Оставката на премиера Жан-Марк Еро за момента не изглежда окончателно решена, въпреки че множество социалисти, включително министри, в тесен кръг искат главата му, превръщайки го в изкупителна жертва за провала на местните избори.

По общо мнение мащабът на промените в правителството ще зависи от резултатите от вота в неделя и от размерите на очакваното поражение.

Десницата се очаква поне да компенсира загубите, отбелязани на предишните местни избори през 2008 г. (90 общини) в избирателните райони с над 10 000 жители.

След победата на първи тур в Енен-Бомон, някогашният работнически бастион на Севера, Националният фронт (крайната десница) би могъл да излезе начело и в други градове като Безиер или Фрежюс в Южна Франция и да получи стотици места в общинските съвети. Значителен ефект би имало завладяването на Авиньон, друг южен град, който с театралния си фестивал стана един от символите на отворената на към света френска култура, където кандидатът на крайната десница поведе със съвсем малко резултата на първи тур.

Докато преди първия тур левицата все още имаше амбиции да спечели в десетина града - като се започне от Марсилия, втория по големина град в страната, където влиянието й изглеждаше непоклатимо - днес тя е принудена да се стреми към ограничаване на загубите.

Приоритет за социалистите е да запазят големите градове като Страсбург на изток и Тулуза на югозапад. Целта е Париж да остане вляво с Ан Идалго, заместничка на сегашния кмет Бертран Делано, въпреки че социалистическата кандидатка беше задмината на първи тур от съперничката си отдясно Натали Косюско-Моризе.

“Вероятно предстои голямо поражение” за левите, прогнозира анализатора Брис Тентюрие от института “Ипсос”.

Обявяването в четвъртък на ново рекордно ниво на безработицата за февруари от 3, 34 милиона търсещи работа не прави услуга на Франсоа Оланд. “Това припомня липсата на резултати от страна на правителството в икономическата и социалната област”, подчертава Ив-Мари Кан от института “Се Ес А”.

Председателят на Съюза за народно движение, основната формация вдясно, Жан-Франсоа Копе незабавно призова избирателите да “наложат наказание” в неделя пред урните. Заместник-председателят на Националния фронт Флориан Филипо видя в статистиката “допълнителна причина да бъде категорично наказано правителството”.

През цялата сегашна седмица социалистите уверяваха, че са чули “посланието” за “недоволство” и дори “гняв”, изразено от избирателите и от въздържалите се от гласуване, които според данните на института “Ипсос” са по-многобройни отляво (35 процента), отколкото отдясно (25 процента).

В сряда президентът Франсоа Оланд, чиято непопулярност надмина всички рекорди по-малко от две години след избирането му, разсъди, че правителството трябва “да се вслуша във французите” и да си извади поуки от вота.

Въпреки това, смята Еманюел Ривиер от “Те Ен Ес Софр”, правителството “не даде никакъв знак, който да подскаже, че се старае да смекчи наказанието на избирателите, а се ограничи само да даде надежди за намаляване на данъците.

В Социалистическата партия и особено сред активистите на ниско ниво и общинските съветници се надигнаха гласове с искане за “смяна на курса” и дори за “завой наляво”.

“Проблемът за Франсоа Оланд е, че за него е невъзможно да промени политиката заради изискванията на ЕС, докато нашият електорат очаква политика за ново начало”, коментира депутат социалист.

Франция трябва да ...

Русия заплашвала с отмъщение преди гласуването за Крим

Русия е заплашила няколко държави от Източна Европа и Централна Азия, че ще им отмъсти в случай, че гласуват в подкрепа на резолюцията за Крим на Общото събрание на ООН, информира Ройтерс.

Челен сблъсък отне живота на двама млади мъже в неделната утрин

Двама млади мъже загинаха в адска катастрофа рано тази сутрин на пътя Брестовица-Перущица. Два автомобила са се сблъскали челно с висока скорост. При удара едната от колите изхвърчала от пътя и се заб...

Бареков атакува Сашо Диков и Кулезич, Бойко им бил ментор

"Двете най-големи телевизии в България - bTV и Нова обслужват олигархията в лицето на Прокопиев, Плевнелиев и Борисов. Вчера партия "България без цензура" беше подложена на кръстосан ог...

Една секция в чужбина поема до 500 избиратели

ЦИК няма да приема заявления за гласуване в чужбина по електронна поща. Това предвиждат правилата за разкриване на секции зад граница за евроизборите на 25 май, приети от комисията. Българите в чужбина ще могат да подават заявления, че ще упражнят правото си на глас извън страната, до 29 април.

Кери и Лавров се срещат днес в Париж

Двамата външни министри са решили да се срещнат, за да разговарят още веднъж по украинския въпрос. На път от Саудитска Арабия за Вашингтон Джон Кери прави спирка във френската столица.

Крадци удариха серийно благоевградски апартаменти

Крадци атакуваха посред бял ден жилища в благоевградския квартал „Ален мак“. Престъпниците си набелязали блок 29 и атакували апартаменти на третия и четвъртия етаж в ранния следобед, пише struma.bg. От дома на Соня Огнянова задигнали 250 лв. и златна халка за 200 лв., а от комшийката й Таня Йовкова - 160 лв. Крадци атакуваха посред бял ден жилища в благоевградския квартал „Ален мак“. Престъпниците си набелязали блок 29 и атакували апартаменти на третия и четвъртия етаж в ранния следобед, пише struma.bg. От дома на Соня Огнянова задигнали 250 лв. и златна халка за 200 лв., а от комшийката й Таня Йовкова - 160 лв.

Преместихте ли стрелките на часовника?

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04 ч. местно време на 26 октомври, като часовниците се връщат с един час назад

Серийни кражби на апартаменти в Благоевград

Крадци атакуваха посред бял ден жилища в благоевградския квартал „Ален мак“. Престъпниците си набелязали блок 29 и атакували апартаменти на третия и четвъртия етаж в ранния следобед, пише struma.bg. От дома на Соня Огнянова задигнали 250 лв. и златна халка за 200 лв., а от комшийката й Таня Йовкова - 160 лв. Крадци атакуваха посред бял ден жилища в благоевградския квартал „Ален мак“. Престъпниците си набелязали блок 29 и атакували апартаменти на третия и четвъртия етаж в ранния следобед, пише struma.bg. От дома на Соня Огнянова задигнали 250 лв. и златна халка за 200 лв., а от комшийката й Таня Йовкова - 160 лв.

Англия разреши пиратските дискове

Потребителите вече ще могат да правят копия на съдържанието, но само за лично ползване

    


Доган пожела всички да се чувстват като него на 60 г.

Чувствам се прекрасно, пожелавам на всеки да се чувства като мен, когато стане на 60 години.

Търсенето на изчезналия самолет може да отнеме години

10 кораба и 10 самолет продължават издирването на Боинг-а

    


Закъсаха за персонал пред сезона на морето

Хотелиери са в паника, защото нямат достатъчно персонал за летния сезон край морето. И канят наши сънародници от българската диаспора в Украйна, Молдова и Сърбия да работят. Перосналът не достига, защото българските работници заминават за Германия и Англия.

Без скъпи коли и яхти в проектите

Фермери и бизнесмени вече няма да могат да си купуват скъпи коли и яхти с пари от Брюксел. Такива указания е изпратил до Държавен фонд „Земеделие“ вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Повод за затягане на харчовете е сигнал от Асоциацията на бенефициентите по европейските програми.

НСО с 8 г. натрупани отпуски

Гардовете на НСО са натрупали 3000 дни невзет отпуск, което прави повече от 8 години. Почивките е трябвало да бъдат използвани през миналата година, а част от тях и през 2012 г. Натрупани дни за отдих имали дори шефовете на службата ген. Тодор Коджейков и полк. Калин Иванов, които преди повече от месец подадоха оставки.

АБВ обяви евролистата, Ивайло Калфин води, №2 е Михо Михов

Ивайло Калфин вече съвсем официално е водач на листата на АБВ за предстоящите избори за европейски парламент. Вотът е на 25-и май. Новината съобщи лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция във...

Марихуана за 3 милиона лева откри МВР в румънски камион

При съвместни акции на МВР и Агенция "Митници" са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция "Национална полиция" пр...

Районът със снаряда в София още е отцепен, службите се мотаят

Районът около необитаемата къща в столицата, в която вчера беше открит снаряд, все още е отцепен от полицията. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Министерство на отбраната. З...

Хляб с домати и маслини


Дайте на едно дете топка тесто и буквално можете да наблюдавате как вдъхновено ще се забавлява с него минимум един час. Удоволствието, с което дори и най-малките малчугани месят, е вдъхновяваща гледка, а хлябът или питките, които се получават след това са още по-вкусни заради вложената радост.

Установих обаче, че след изтичането на предназначения за месене период, отнемането на тестото от детските ръце е доста трудна задача. Бихте имали сравнителен успех, без поток от сълзи, ако...

Яна Димитрова: Семейният живот с Петко Димитров много ми харесва. Чакаме син през май

Яна Димитрова е един от най-добрите професионални танцьори у нас. След участието си в първия сезон на Яна Димитрова е един от най-добрите професионални танцьори у нас. След участието си в първия сезон на "Дансинг старс" през 2008 г. стана изключително популярна. Тогава беше известна като Яна Акимова. Смени фамилията си, след като на 20 октомври миналата година се врече във вярност на бизнесмена Петко Димитров. Двамата се запознаха и танцуваха

Тандемът Гергана Змийчарова - Петринел Гочев: Вече мислим за Жана д’Арк

На близките и приятелите на Петринел Гочев и Гергана Змийчарова не им е необходимо да търсят интересна семейна сага из телевизионните канали. Имат си я на живо. При това без задължителните сълзливи сантименталности, за да "се гледа", а преливащ от професионален артистизъм и детски глъч.
Петринел е художник, скулптор и театрален режисьор, а... На близките и приятелите на Петринел Гочев и Гергана Змийчарова не им е необходимо да търсят интересна семейна сага из телевизионните канали. Имат си я на живо. При това без задължителните сълзливи сантименталности, за да "се гледа", а преливащ от професионален артистизъм и детски глъч. Петринел е художник, скулптор и театрален режисьор, а...

Ще се проведе общонационален протест в защита на Кара дере

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" подкрепя общонационалния протест в защита на Карадере и Черноморието днес, 30 март 2014 г.,научи Moreto.net. Едното искане е за спешно приемане на предложените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които спират строителството в защитените зони от европейската екологична мрежа Натура 2000, включително на Кара дере, Иракли, Странджа, Камчийски пясъци, дюните на Несебър.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат-  като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат-  като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Хотелиерите в паника, нямат персонал

Канят сънародници от Украйна, Молдова и Сърбия да работят

Пари и параноя тласкат технологичните гиганти към поглъщания

Facebook и Сие знаят, че могат да загинат за месеци, ако престанат да се развиват

    


Милионерът Киска стана президент на Словакия

Независимият 51-годишен милионер Андрей Киска е спечели президентските избори в Словакия. Той е натрупал богатството си от потребителски кредити.

Обраха Централни софийски гробища

Крадци опразниха четири метални сейфа на Централните софийски гробища. Апашите проникнали в административната сграда в нощта на петък срещу събота.

Играч на ЦСКА: Имаме шанс за титлата

"Можем да се преборим с Лудогорец", заяви Неманя Милисавлевич

    


Туристическият сезон в Крим е пред провал след руската анексия на полуострова

Туризмът – основен отрасъл в Крим – е изправен пред сериозен риск, след като живописният полуостров бе окупиран и присъединен към Русия миналия месец. Близо 80% от туристите са украинци от континенталната част, които този сезон просто няма да дойдат предвид насилственото окупиране на тази територия от руските войски.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване