Британка страда от фобия от сирене

 Много хора страдат от фобии от паяци, змии, височини или тесни пространства, но за британска студентка животът е истински ад заради необичаен панически страх - от сирене, пише в. "Дейли експрес".

Мелиса Норт се ужасява до такава степен от млечния продукт, че дори не може да се доближи до щанд със сирене в магазина, без да се разплаче.

Дори само при вида на парченце чедар или бри 22-годишната студентка се облива в студена пот и е на ръба да получи пристъп на паника.

Британката се бори с необичайната си фобия от 4-годишна възраст.

"Спомням си, че бях много малка, когато гостувахме на приятелско семейство. Поднесоха ми парче сирене върху препечен хляб и незабавно разбрах, че не го искам. Вкусът му беше ужасен, но родителите ми ме бяха научили, че трябва да изяждам всичко в чинията си. Не исках да бъда груба с домакините и се насилих да го погълна. Беше отвратително. От тогава се боя от сиренето", разказва Мелиса Норт.

Фобията на Мелиса се е задълбочила заради инцидент в тийнейджърските й години, когато съучениците й, вместо да проявят разбиране към страха й, са решили да се пошегуват и са я замерили с омразния й млечен продукт. Сиренето е попаднало право в лицето й, ужасената ученичка се е сринала на пода и едва е намерила сили да изпълзи плачейки извън класната стая.

Понастоящем положението на Мелиса Норт не е по-леко, тъй като приятелят й също се забавлява с фобията й. "Гони ме из къщата с парче сирене и се налага да се заключвам в банята, докато не му омръзне", споделя студентката.

Роналдо е в шок: Освиркаха го!

Кавалерът на "Златната топка" Кристиано Роналдо имаше неприятни преживявания при победата на Реал (Мадрид) с 5:0 срещу Райо Валекано.

Районът на столичната къща, където бе открит снаряд, остава отцепен

Остава отцепен районът на необитаемата къща в столицата, където вчера беше открит снаряд. Това съобщиха за Фокус от Министерство на отбраната. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
За да бъде обезвреден снарядът, трябва да постъпи искане от МВР, служба КОС, към момента такова все още няма. Остава отцепен районът на необитаемата къща в столицата, където вчера беше открит снаряд. Това съобщиха за Фокус от Министерство на отбраната.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS За да бъде обезвреден снарядът, трябва да постъпи искане от МВР, служба КОС, към момента такова все още няма.

„Ничия земя” разказва необикновено обикновените истории

 От 5 април в ефира Нова ТВ тръгва предаването „Ничия земя“, което ще разказва обикновените истории по необикновен начин.

Негови автори са две дами, доказали себе си като безспорни разказвачи – лицето на новините Даниела Тренчева и Елена Чопакова – човекът зад човешките истории в Dikoff.

„Ничия земя” не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, просто защото институциите отдавна са абдикирали от тях. Затова и проектът се нарича „Ничия земя” – защото за първи път главните герои и сюжети ще бъдат ничиите лица и истории, изоставени и низвергнати. Във фокуса на вниманието ще попадат хората, които наистина си струва да бъдат показани – непотърсени да разкажат своя живот и своите истини; хора, които до такава степен са забравени, неглижирани и изоставени от всички, че тяхната обикновеност се е превърнала в необикновеност.

Отличителното от всички други проекти е, че всеки епизод ще разказва две различни истории – една по-забавна и друга – по-сериозна и разтърсваща. Две различни истории през погледа на двама различни автора.

„Героите от „Ничия земя” съществуват благодарение на силно развитите си инстинкти. Ще ви ги покажем такива, каквито ги видяхме и каквито те поискаха да бъдат. Вие преценете дали да им вярвате и къде са допирните точки с вас и вашия живот” – така Даниела Тренчева описва хората, за чийто „ничий” свят ще разказва. Известна с историите си в „На чисто” и „Темата на Нова”, тя е доказала таланта си да вижда там, където другите не виждат, да открива съдбите, които никой друг не открива, и да разказва историите, които хващат зрителя за гърлото.

„В „Ничия земя” ще видите другия ваш възможен живот. Ще видите и че на жълтите павета не им пука за селската кал. Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини”, описва проекта другият автор Елена Чопакова.

Режисьор на предаването е Николай Русакиев.

„Не го гледайте, ако не ви пука”, призовава в своята автореклама „Ничия земя”, заявявайки категорично своя замисъл – да превърне поне за кратко ничиите съдби в нечии, ничия живот в история, която ще развълнува, и ничията земя поне за кратко малко повече и наша.

Предаването ще се излъчва всяка събота, веднага след игралния филм в 20,00 ч. и преди „Горещо”, в рамките на 60 минути.

То е най-новият проект на Нова ТВ и продуцентска къща „Телеман”.

Ваня Монева: Родопите са порталът ни към Космоса

Освен диригент и основател на хор "Космически гласове", вие сте продуцент в БНР. Какви са функциите ви?
- Аз съм продуцент на народна музика. Отговорността е голяма. Правя записи с певци и инструменталисти, продуцирам оркестъра за народна музика, организирам концерти. Имам изключителната задача да попълвам и съхранявам фонотеката. Ходя на Освен диригент и основател на хор "Космически гласове", вие сте продуцент в БНР. Какви са функциите ви? - Аз съм продуцент на народна музика. Отговорността е голяма. Правя записи с певци и инструменталисти, продуцирам оркестъра за народна музика, организирам концерти. Имам изключителната задача да попълвам и съхранявам фонотеката. Ходя на

Морският туризъм: малко персонал или много обекти?

/КРОСС/ Хотелиери са в паника, защото нямат достатъчно персонал за летния сезон край морето, и канят наши сънародници от българската диаспора в Украйна, Молдова и Сърбия да работят, пише „Труд". Перосналът не достига, защото българските работници заминават за Германия и Англия. „Положението е сериозно, има хотели които дори може да не отворят", алармира вчера Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг. Готвачите в чужбина вземат по 2000 евро, а тук месечната им заплата е 2000 лв. „Пиколото в наш хотел получава 700 лв., а навън - пак 700, но евро. Грабят нашия квалифициран персонал. България ще си остане само с едната природа. Всеки казва - курортите ни са по-красиви, като натрупам пари и ще се върна, но като се върне, кой знае и от природата какво ще е останало", посочват хотелиери. Според други техни колеги причината е друга: „Много са обектите, това е проблемът, а не толкова, че персоналът изтича". Преди два месеца председателят на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин обяви пред „Труд", че се очаква проблем с работната ръка. Организацията поиска от социалния министър д-р Хасан Адемов България да издава зелени карти за привличане на работна ръка от Украйна, Молдова, Македония и Сърбия.  До този момент обаче няма развитие по темата

САЩ пращат в България дипломат за разговори за украинската криза

Американският помощник - държавен секретар за Европа и Евразия Виктория Нюланд пристига в понеделник в България за разговори за партньорството в рамките на НАТО, диверсификацията на енергийните доставки и икономическото сътрудничество в рамките на украинската криза.

Революция! Сложиха таван на лихвите на всички кредити!

 Парламентът направи революционна поправка в закона за потребителския кредит.

Депутатите сложиха таван на всички лихви, включително и на бързите. Той няма да може да е повече от 50,5% на година от изтеглената сума.

Таванът ще важи и за действащите в момента кредити.

Надвзетите по тях лихви след влизането на закона в сила ще трябва да бъдат върнати. 

"Всички настоящи договори, които не отговарят на този закон, се считат за невалидни. Освен това,

ако някой е платил след датата на влизане на закона в сила лихви, по-големи от законовото ограничение, ще трябва да му бъдат върнати обратно

обясни един от защитниците на поправката - Георги Кадиев от левицата.

Революционната промяна в закона, която чакат много опарени потребители, беше внесена от двама депутати от БСП –

Георги Анастасов и Борис Цветков. Първоначанално днес тя беше отхвърлена от парламента, но при поисканото прегласуване получи одобрението на повечето от народните представители.

Зад важното изменение застанаха депутати от всички групи.

То ще удари сериозно фирмите за бързи кредити, чиито лихви често са по 300%-400% и достигат до 1200%.

До слагането на таван на бързите кредити се стигна, след като в обхвата на закона бяха въведени и малките кредити – до 400 лева.

Кадиев изрази недоумението си защо банките са против този таван.

„Това не ги засяга, защото техните лихвени проценти са по-малки от 50%”,

каза той и допълни, че това засяга най-вече кожодерските фирми за бързи кредити.

Принц Джордж отново в светлините на прожектора

Нова официална снимка на сина на принц Уилям беше показана на света

Безхаберие! Няма кой да обезвреди бомба в София

Все още остава отцепен районът на необитаемата къща в столицата, където вчера при ремонт беше открит снаряд от Втората световна война.

Маричков кара песни на ФСБ, Дони е глас в "Клетва", Лечев пее Гошо Минчев

Почти година след създаването си “Фондацията” излиза за големия си концерт в зала 1 на НДК. Билетите са продадени две седмици преди 2 април. Но това не е новина, защото никоя наша група не е събирала толкова аплодисменти още от старта. “Фондацията” е обречена на успех още в зачатието си без реклама и няма нужда тепърва да се самоутвърждават. 
Почти година след създаването си “Фондацията” излиза за големия си концерт в зала 1 на НДК. Билетите са продадени две седмици преди 2 април. Но това не е новина, защото никоя наша група не е събирала толкова аплодисменти още от старта. “Фондацията” е обречена на успех още в зачатието си без реклама и няма нужда тепърва да се самоутвърждават.

Цената на агнешкото няма да скочи преди Гергьовден, уверяват овцевъдите


Няма да има рязко вдигане на цената на агнешкото месо около Гергьовден и предстоящите празници. Това увери председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров по Радио "Дарик". 

Чилингиров призова да се купува агнешко директно от фермите, за да могат потребителите да проследят по-лесно произхода и качеството на месото. Ако пазаруват от магазин пък трябва да следят за печатите, които гарантират, че месото е от България.

"Вярно е, че ще има вериги, които ще...

МВР и НАП погнаха търговци на бързооборотни стоки

Операцията е срещу схема за неправомерно ползване на данъчен кредит

Остава отцепен районът на столичната къща, където бе открит снаряд

Остава отцепен районът на необитаемата къща в столицата, където вчера беше открит снаряд. Това съобщиха за Фокус от Министерство на отбраната. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
За да бъде обезвреден снарядът, трябва да постъпи искане от МВР, служба КОС, към момента такова все още няма. Остава отцепен районът на необитаемата къща в столицата, където вчера беше открит снаряд. Това съобщиха за Фокус от Министерство на отбраната.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS За да бъде обезвреден снарядът, трябва да постъпи искане от МВР, служба КОС, към момента такова все още няма.

Михаил Константинов: Общественото доверие осмисля изборите

/КРОСС/ Статистиката е едно от неработещите неща в България. Наистина са ни преброили повече. Най-вероятно сме 7 милиона. В избирателните списъци също има 7 милиона имена - 7 милиона в списъците, 7 милиона като наличност. Трябва да оправим нещо - или броенето, или списъците, каза математикът проф. Михаил Константинов в интервю за БНТ.  Една от основните задачи на новата Централна избирателна комисия трябва да бъде изчистването на грешките в списъците чрез изборното законодателство, отбеляза Константинов. „От влизането ни в Европейския съюз ние работим по стандартите на европейската статистика. Друг е въпросът защо, спазвайки стандартите, се преброихме грешно? Ако в методологията на работата на Националния статистически институт има грешки, ако някой не си е гледал съвестно работата, ако сме объркали някакви данни - това е друг въпрос, но няма резултатите да бъдат изкривени от един политик", посочи Константинов и допълни, че ако комисиите работят съвестно, броят на имената в списъците няма да бъде толкова значим. Със скандалите около Изборния кодекс и местата в ЦИК българската политическа класа нанесе сериозен удар на държавата, отбеляза Константинов и допълни: „Политиците ни са негодни. Те не вършат работата, за която им се плаща. Българите сега са убедени, че избори се печелят с квоти. Изборите имат смисъл като доверие в изборния процес. Ако няма да си вярваме на резултата, по-добре да не правим избори"

Ролята на държавата при прогресивния капитализъм е ключова

Държавата трябва да изгражда институциите, тъй като те не се развиват спонтанно, както неолибералите вярват, смята Дейвид Сейнсбъри

    


Тапи ще спъват движението по бул. "Никола Мушанов" до юни

 Столична община започна основен ремонт на булевард "Никола Мушанов" в отсечката от булевард "Възкресение" до улица "Житница".

По план цялостната реконструкция на трасето трябва да завърши в средата на юни.

Движението е разделено на две.

В едната половина се извършва ремонт, а в другата половина има организация на движение с по една лента в посока.

Цялостният ремонт в този участък трябва да приключи за около 20 дни.

След това ще бъде създадена обратната организация.

Предвижда се да се обнови всичко, дори да се обособи велоалея.

Заместник-кметът по транспорта в Столична община Любомир Христов обяви, че

до средата на юни би трябвало да е приключило всичко - ремонт на пътните платна, включително и Овча купел до кръстовището с "Цар Борис Трети" и автогара "Овча купел".

Пътни платна, тротоари, осветление, елементите на пътната безопасност, всички основни елементи на инфраструктурата. Улицата е в доста тежко експлоатационно състояние. Има потъвания на конструкцията на пътното платно, посочи той.

За да бъде спазен пусковият срок, екипите на фирмата, която е наета за ремонта, ще работят с удължено работно време,

уточни Христов.

Служители на "Пътната полиция", заедно с представители на фирмата-изпълнител, ще програмират светофарните уредби, така че шофьорите да бъдат максимално улеснени.

Имаме уверението и на ръководството на "Пътна полиция"-София, че в рамките на пиковите часове ще имаме и постове на "Пътна полиция", които допълнително ще подпомагат движението,

надява се той.

"Прокурорът" с вход-свободен във Варна

През 60-те години на 20 век правят своите значими професионални изяви в българското кино автори като: Бинка Желязкова, Христо Ганев, Рангел Вълчанов, Валери Петров, Христо Писков, Ирина Акташева, Любомир Шарланджиев, Борислав Шаралиев, Людмил Кирков, Методи Андонов.

Първанов иска от парламента ясна позиция за Украйна

В парламента трябва да се съгласуват помежду си и да излязат с единна позиция относно кризата в Украйна. В момента на никого не е ясно какво мисли страната ни по един толкова важен европейски въпрос. ...

Хамилтън с доминантна победа в Малайзия

Нико Росберг завърши втори, а Себастиан Фетел трети

    


Местният вот в Турция - миниреферендум за Ердоган

/КРОСС/ Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова избирателите да се произнесат пред урните на днешните местните избори дали продължават да го поддържат след повече от 10 години на власт и насред яростна политическа битка и обвинения за корупция по върховете на държавата. Днешните избори за местни и общински власти са се превърнали в своеобразен референдум за премиера и неговата партия, които от седмици насам кръстосват сред 77-милионното население в енергична кампания за привличане на консервативните избиратели, отбелязва Reuters. „Всички те са предатели", заяви Ердоган за противниците си на митинг в Истанбул вчера. „Да правят каквото искат. Идете до урните утре и им дайте урок. Нека им ударим османска плесница", цитира думите му Reuters. От декември насам той изгони близо 7000 души от силите за сигурност и съдебната система и така практически блокира разследването за корупция срещу бизнесмени, близки до него и министрите му. Ердоган обвинява за това мрежата на бившия си съюзник Фехтуллах Гюлен, живеещ в самоизгнание в САЩ. Надеждите на управляващите са да повторят или дори да подобрят резултата от 2009 г., когато спечелиха на местните избори 38,8%. В края на седмицата пазарите реагираха със същото очакване. Но ако спечели под 36%, което засега изглежда малко вероятно, това ще е тежък удар за премиера и ще предизвика борба за власт вътре в самата партия

Утре започва пролетното почистване, организирано от Столична община

Tрадиционно пролетно почистване, организирано от Столична община и Столичен инспекторат, ще се проведе от 31 март до 30 април, съобщиха от Столичния инспекторат. Кампанията ще бъде открита на 1 април в 12.00 часа в парк „Заимов” (вход откъм бул. „Янко Сакъзов” срещу ул. „Васил Априлов”).
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Tрадиционно пролетно почистване, организирано от Столична община и Столичен инспекторат, ще се проведе от 31 март до 30 април, съобщиха от Столичния инспекторат. Кампанията ще бъде открита на 1 април в 12.00 часа в парк „Заимов” (вход откъм бул. „Янко Сакъзов” срещу ул. „Васил Априлов”). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Тапи ще спъват движението по бул. "Никола Мушанов" до юни

Започна основен ремонт на булевард "Никола Мушанов" в отсечката от булевард "Възкресение" до улица "Житница", като по план цялостната реконструкция на трасето трябва да завърши в средата на юни.

В Изборния кодекс има заложени схеми за служебна победа, смята Цецка Цачева


В този Изборен кодекс има заложени много схеми за служебна победа, които тепърва ще стават ясни, каза днес по Би Ти Ви председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Според нея е сигурно, че Коалиция за България ще загуби евроизборите и това е причината да се търсят "служебни предимства".

По думите на Цачева съставът на Централната избирателна комисия не би трябвало да е важен, ако правилата, по които работи, са безспорни и категорични. В случая обаче това не е така.

Според...

Пролетното почистване, организирано от Столична община, стартира утре

Tрадиционно пролетно почистване, организирано от Столична община и Столичен инспекторат, ще се проведе от 31 март до 30 април, съобщиха от Столичния инспекторат. Кампанията ще бъде открита на 1 април в 12.00 часа в парк „Заимов” (вход откъм бул. „Янко Сакъзов” срещу ул. „Васил Априлов”).
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Tрадиционно пролетно почистване, организирано от Столична община и Столичен инспекторат, ще се проведе от 31 март до 30 април, съобщиха от Столичния инспекторат. Кампанията ще бъде открита на 1 април в 12.00 часа в парк „Заимов” (вход откъм бул. „Янко Сакъзов” срещу ул. „Васил Априлов”). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Купиха столичен хотел на търг за 2,2 млн. лв.

Бутиковият столичен хотел „Коликовски“ бе купен на публична продан. Имотът на ул. „Христо Белчев“ беше пуснат на търг, след като собствениците му...

Сурвакарската група на село Долна Секирна с благодарствено писмо от карнавала "Словакия 2014"

Българският културно-информационен център в Словакия е изпратил благодарствено писмо до община Перник и кмета Росица Янакиева и до сурвакарската група от брезнишкото село Долна Секирна за активното сътрудничество и съдействие по време на организирането на карнавал "Словакия 2014", провел се в град Жилина.

Карнавалът в Жилина е най-големият фестивал на маскарадните игри в Словакия. В тазгодишното 10-то юбилейно издание са участвали рекорден брой участници...

Продължава

Французите гласуват на втория тур на местните избори

Миналата седмица социалистите бяха изпреварени от Съюза за народно движение

    


Приключи състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ"

/КРОСС/ На 27 март станаха известни победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ". Той се провежда за втора поредна година под патронажа на г-н Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Технически университет в София и Колеж по енергетика и електроника, в две основни направления - „електроенергетика" и „икономика", като основната му цел е подкрепа на средното професионално образование в страната. Тази година в конкурса взеха участие 13 технически и 6 икономически гимназии от градовете: Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Бобов дол, Дупница, Етрополе, Козлодуй,Тетевен, Своге, Копривщица и Видин. Победител в надпреварата в направление „икономика" с проект на тема „Какво ще направя за моето училище с 1000 лв." е Ивиана Младенова от Национална търговско-банкова гимназия, София. Второто място заеха двама участници: Виктория Стоянова от СОУ „Христо Ботев", Горна Малина и Дарин Ганчев от Национална финансово-стопанска гимназия,София. Проектът на Ивиана за информационна система в училище ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на ЧЕЗ

Задържаха 560 кг марихуана на ГКПП Илинден

По документи камионът провозвал пластмасови кутии за сладолед

Цачева обясни: Спорът за ЦИК – продиктуван от комплекса на БСП на "вечния губещ"

Същностни въпроси като заплатите на хората зависят от политиците, а политиците са тези, които приемат правилата, включително и за Централната избирателна комисия (ЦИК). Затова този въпрос е важен. Съставът за ЦИК не би бил от такова значение, ако изборните правила бяха безспорни – това обаче не е факт с новия Изборен кодекс.

Западът е осъзнал грешката в опита да откъсне Украйна от Русия!

Проблемът не са отношенията Русия-Украйна, заяви Лавров

    


Западът e осъзнал грешката в опитите си да откъсне Украйна от Русия!

Проблемът не са отношенията Русия-Украйна, заяви Лавров

    


Монако смени Бербатов и загуби мача

Българският нападател започна като титуляр и бе сменен в 60-ата минута, след което тимът му загуби визитата си.

Превръщат старата водна кула до централната жп гара в Перник в атракцион

Старата водна кула до жп гарата в Перник ще става атракционен обект. След обновяването й, с подходящо осветление и благоустрояване на околното пространство, старината ще стане достъпна.

Преди това обаче Националната железопътна компания трябва да предостави собствеността на кулата на община Перник. Съоръжението е строено след 1893 г., когато се открива гара Перник от жп линията София-Кюстендил, пише standartnews.bg. Служело за снабдяване с вода на забравените вече...

Продължава

При акции на МВР и Агенция „Митници” сса иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана

При съвместни акции на МВР и Агенция „Митници” са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Национална полиция” предоставя обобщени данни за резултатите от действията на смесените мобилни групи. При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на При съвместни акции на МВР и Агенция „Митници” са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Национална полиция” предоставя обобщени данни за резултатите от действията на смесените мобилни групи. При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на

Кризата в Крим - удар по местния туризъм

Транспортът се оказва един от най-големите проблеми

    


Андрей Киска е новият словашки президент

/КРОСС/ Бившият бизнесмен и известен словашки филантроп Андрей Киска спечели убедителна победа срещу премиера Роберт Фицо на вчерашния балотаж за избор на президент на страната. Според първите анализи по този начин избирателите са демонстрирали, че не желаят Фицо, определян като лявоцентрист от популистки елементи, да контролира цялата власт в Словакия. При преброени над 99% от бюлетините състезавалият се като безпартиен кандидат 51-годишен Киска печели 59,4% от гласовете срещу 40,6% за премиера. Словаците гласуваха, разочаровани от корупцията, разяждаща всички основни партии, както и от високата безработица - 13,5% през февруари. Пред привържениците си в изборния щаб Киска заяви, че ще бъде президент на всички и ще застане „зад всеки честен словак". Фицо призна поражението си и поздрави победителя. Той почти сигурно ще запази поста си, който в устройството на страната е значително по-влиятелен и разполага с повече власт. Киска е милионер, спечелил от компанията за кредити и лизинг, основана заедно с брат му, която продаде преди близо 10 години, за да основе благотворителна организация в полза на семейства с болни деца. Фицо и други негови критици го нападаха, че е аматьор в политиката, няма ясна възгледи и е печелил от „нечестно високи лихви" по отпусканите от него кредити. Нападките на премиера стигнаха дотам, че той обвини Киска, че е обвързан с църквата на сциентолозите

Квартали на София остават без вода в Деня на лъжата

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. На 1 април 2014 г. (вторник), във връзка с отстраняване на авар...

Доминираща победа за Хамилтън, втори остана Розберг

Пилотите на Mercedes записаха първа двойна победа за сезон 2014, като Хамилтът доминираше цялото състезание. Фетел и Red Bull започват да влизат в час и да намират скоростта си, но като цяло състезани...

Блок в "Младост" е без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода днес ще са абонатите в в ж.к."Младост" само бл.116 . Водоподаването ще бъде възстановено до 16часа, обещават от водоснабдителното дружество.

Голямо количество цигари, алкохол и марихуана са иззети при съвместни акции на МВР и Агенция „Митници”

При съвместни акции на МВР и Агенция „Митници” са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Национална полиция” предоставя обобщени данни за резултатите от действията на смесените мобилни групи. При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на При съвместни акции на МВР и Агенция „Митници” са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Национална полиция” предоставя обобщени данни за резултатите от действията на смесените мобилни групи. При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на

Цецка Цачева: Изборният кодекс залага схеми за служебна победа

/КРОСС/ В Изборния кодекс са заложени много схеми за служебна победа, които тепърва ще стават ясни, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в интервю за БТВ. Причината да се търсят „служебни предимства", според нея, е сигурната загуба на БСП. Съставът на Централната избирателна комисия не би трябвало да е важен, ако правилата, по които работи, са безспорни и категорични. В случая обаче това не е така, отбеляза Цачева. Съставеният Изборен кодекс е съответен на комплекса на вечно губещия на социалистите. Не можейки да разчитат на гласовете на избирателите, за да имат справедливо председател на ЦИК, те го правят служебно", допълни Цачева. Проблемът не е в това, че ГЕРБ няма заместник-председател в ЦИК, а че в нарушение на Конституцията на партията не е даден пост, които й се полага, отбеляза Цачева. „Безплатен обяд няма. Ще плащаме ние, ще плащат децата ни, ще плащат внуците ни", каза Цачева в коментар на планирания от правителството заем. Великденските надбавки и увеличението на заплатите са хубаво нещо, но реалните условия не го позволяват, допълни тя.  

Хотелиерите по морето се затрудняват да намерят персонал за началото на сезона


Хотелиерите по морето нямат готовност за началото на туристическия сезон. Голяма част от тях се затрудняват да намерят обслужващ персонал и са прибягнали до това да поканят хора от българските диаспори в Украйна, Молдова, Македония и Сърбия. Причината е, че работниците в тази сфера в България масово заминават за Германия и Англия.

За това алармира вчера Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг, цитиран от в. "Труд". "Положението е сериозно,...

Плодовете и зеленчуците предпазват от сърдечен удар само жените

Консумацията на плодове и зеленчуци предпазва от сърдечен удар само дамите, установи британско проучване. При младите жени, които се хранят здравословно, вероятността от запушване на артериите заради събирането на плака, която причинява сърдечните удари, е много по-малка от обикновено.

Колко никел е необходим на организма?

От кои храни можем да си го набавим

    


Франция гласува на втория тур на местните избори

Миналата седмица социалистите бяха изместени от опозиционната партия Съюз за народно движение

    


"Чисти ръце" уплаши менторите на Кулезич и Диков

Менторите на Сашо Диков и Люба Кулезич са много уплашени от реализацията на Закона за чисти ръце и се опитват да подменят темата като задават въпроса - защо Бареков го внесе, каза лидерът на ББЦ. Според него, обаче, няма значение дали той го е внесъл или не, а че законът е добър и ще изправи незаконно забогателите политици до стената.

Крим премина към московско часово време (видео)

/КРОСС/ С превъртане на стрелките на часовника на централната железопътна гара в Симферопол от 22 ч. на полунощ, Крим премина на московско време, завършвайки символично присъединяването на региона към Русия, съобщи Reuters.  Неколкостотин души се събраха на площада пред гарата за церемониалната смяна на времето, развяваха руския национален флаг и скандираха „Крим! Русия!" Крим вече въведе руската рубла като официална валута и започна да изплаща пенсии и заплати на държавните служители в рубли, след като на 16 март регионът гласува с огромна преднина в полза на присъединяването към Русия, припомня агенцията. video:http://www.youtube.com/watch?v=moU0CHYfDxM

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване