Намереният в къща в София снаряд е транспортиран за унищожаване на военен полигон


Намереният вчера в къща в столицата снаряд от Втората световна война ще бъде обезвреден от сапьори на Министерството на отбраната на войсковия полигон в Сливница, съобщиха от пресцентъра на ведомството днес. Искането за обезвреждането на боеприпаса, който в различните съобщение се появява ту като граната, ту като снаряд, е дошло от МВР днес сутринта. Според министъра на отбраната Ангел Найденов става дума за снаряд с дължина около 30 см.  

От откриването на опасната находка вчера в...

Брилянтните Байерн

Нищо не може да спре новия футболен хегемон

    


ГЕРБ: Има риск от окончателно спиране на ОП „Околна среда“

Във връзка с изплуването на името на Томислав Дончев в скандалното тефтерче на бившия председател на КУПКИ Филип Златанов, депутатът заяви, че е разговарял веднъж или два пъти по телефона със Златанов

Нов трус удари Вранча

Поредният земен трус с магнитуд над 4 по Рихтер е бил регистриран в сеизмичния район Вранча в Румъния, съобщи ruse-news.com.
По данни на Геофизичния институт по геофизика в столицата на северната ни съседка силата на труса в района на епицентъра е бил 4,9 по Рихтер. Според Средиземноморския европейски сеизмологичен трусът е бил с магнитуд 4,7. Поредният земен трус с магнитуд над 4 по Рихтер е бил регистриран в сеизмичния район Вранча в Румъния, съобщи ruse-news.com. По данни на Геофизичния институт по геофизика в столицата на северната ни съседка силата на труса в района на епицентъра е бил 4,9 по Рихтер. Според Средиземноморския европейски сеизмологичен трусът е бил с магнитуд 4,7.

Нов трус във Вранча, най-силният от началото на годината

Поредният земен трус с магнитуд над 4 по Рихтер е бил регистриран в сеизмичния район Вранча в Румъния, съобщи ruse-news.com.
По данни на Геофизичния институт по геофизика в столицата на северната ни съседка силата на труса в района на епицентъра е бил 4,9 по Рихтер. Според Средиземноморския европейски сеизмологичен трусът е бил с магнитуд 4,7. Поредният земен трус с магнитуд над 4 по Рихтер е бил регистриран в сеизмичния район Вранча в Румъния, съобщи ruse-news.com. По данни на Геофизичния институт по геофизика в столицата на северната ни съседка силата на труса в района на епицентъра е бил 4,9 по Рихтер. Според Средиземноморския европейски сеизмологичен трусът е бил с магнитуд 4,7.

Бомбата от ул. „Аспарух" ще бъде унищожена на полигона в Сливница

/КРОСС/ В 10.40 ч. днес в Министерството на отбраната е получено писмено искане от МВР за унищожаването на снаряда, открит вчера в софийска кооперация. Формирование от Сухопътните войски за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - Горна баня транспортира в 14.20 ч. невзривения снаряд до войскови полигон в Сливница. Боеприпасът ще бъде унищожен при спазване на мерките за безопасност. Съставът на специализираният модул с ръководител майор Димитър Щерев включва петима военнослужещи и два броя техника, посочва пресцентърът на МО. Бомба от бомбардировките над София по време на Втората световна война стана причина за евакуацията на живеещите в кооперация на столичната улица „Аспарух" снощи. Боеприпасът е бил открита по време на ремонт на тавана на кооперацията на номер 7. На мястото бе извикана полиция, а районът бе отцепен.  

Разяснения: Заемите под 400 лева - вече под ударите на закона

Заемите под 400 лева вече попадат под ударите на закона. Така дори за малките суми ще можем да търсим правата си, ако станем жертва на незаконни такси и лихви. Галина работи в софтуерна компания. Преди половин година има спешна нужда от малко, но "бързи" пари.

Съществува риск ЕК да спре ОП "Околна среда"

Ако до края на май Европейската комисия (ЕК) не започне да възстановява плащанията по оперативната програма "Околна среда" (ОПОС), съществува риск от...

Акция на МВР и НАП откри "липсващи търговци"

13 фирми в София, Велико Търново, Силистра и Шумен, търгуващи с бързооборотни стоки са проверени при съвместна специализирана операция на МВР и НАП.

Дончев проговори: Чул се веднъж-два с Филип Тефтерчето

Томислав Дончев призна, че е водил разговори с Филип Златанов. Той, обаче, отрече да е оказвал натиск на Златанов да притиска бивш зам.-министър на икономиката. Преди време излезе информация, че е в бележника на Златанов е записано, че е имало подобно обаждане от Дончев.

Вероника Делибалтова е новият председател на Младежкото обединение в БСП

/КРОСС/ Новият председател на Младежкото обединение в БСП е Вероника Делибалтова, гласуваха участниците във Втората отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Вероника Делибалтова е родена на 14 юни 1988 г. в Сливен. Завършила е ГПЗЕ „Захарий Стоянов" в Сливен и право в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Новият лидер на младите социалисти членува в БСП от 2006 г., като през 2009 г. е избрана за председател на МО на БСП - Сливен. От учредяването на Младежкото обединение Делибалтова е член на Националния съвет и Оперативното бюро на организацията. На Втората отчетно-изборна конференция на младите в БСП бе избран и нов Национален съвет на МО и бе прието обръщение във връзка с предстоящите евроизбори.    

Жандармерист и полицейски син загинаха при катастрофа до Перущица, други трима са в болница

Двама мъже загинаха, а други трима пострадаха при катастрофа на пътя между Перущица и Брестовица.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Жестокият инцидент е станал около 7.30 часа. Автомобил БМВ, управляван от 35-годишен брестовичанин, е предприел изпреварване на Форд, уточняват от ОДМР-Пловдив. Двама мъже загинаха, а други трима пострадаха при катастрофа на пътя между Перущица и Брестовица. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Жестокият инцидент е станал около 7.30 часа. Автомобил БМВ, управляван от 35-годишен брестовичанин, е предприел изпреварване на Форд, уточняват от ОДМР-Пловдив.

Военните ще унищожат на полигон намерения в къща в столицата стар снаряд

Стар снаряд от Втората световна война, открит на таван на къща на ул. "Аспарух" в центъра на столицата, ще бъде унищожен от военните на полигона в Сливница.   Министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи пред БНР в неделя, че транспортирането и унищожаването на трийсетсантиметровия снаряд ще стане максимално бързо.   "Днес сутринта в 9.50 часа е получено писмено искане, подписано от ръководно лице от Министерството на вътрешните работи. Задействани са веднага специализираните модули. Очаквам в близко време съответно да получа информацията за унищожаване на снаряда. Става дума за снаряд с дължина около 30 сантиметра. Обезопасен е районът, но това е ангажимент, който трябва да има МВР", коментира Найденов.   До обед в неделя районът около къщата, където бе намерен снарядът, оставаше отцепен.

Военните "освободиха" София от бремето на снаряда

София вече не живее с бремето на снаряда на улица "Хан Аспарух" в близост до Петте кьошета. Военните прецениха, че може и да не чакат понеделник, за да изнесат гранатата от войната, която бе...

Ново представление на Тити, събира милостиня за Левски с есемеси

В Левски нещата не вървят на добре и основното доказателство за това е излизането на Тити Папазов на сцената. Шоуменът и баскетболен треньор, а в по-добрите времена и мотиватор на футболния отбор, се ...

Майката на стрелеца от Лясковец не жали за убития командос

Вече изтръпнах, не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече. Това заяви пред Нова телевизия майката на стрелеца от Лясковец Стефанка Петкова. Взимам успокоителни, не са ми предписани...

Трамвай блъсна възрастен мъж в София

Пострадалият е настанен в "Пирогов" с опасност за живота

    


ГЕРБ: Рискуваме 2 млрд. лв. по ОП „Околна среда"

Разплатените за реализация на проектите по ОП „Околна среда" 1,5 млрд. лв. са под риск, каза народният представител от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова. „Средствата са под риск, защото днес е краят на март и средствата не са възстановени.

Топ хотели треперят за отзивите в нета

В света имало само четири хотелски вериги - Mandarin Oriental, Ritz Carlton, Four seasons и Hyatt. Другите просто съществуват. 
За да стъпиш в някой от тези хотели, не ти трябват пари, а много пари. И най-вече да получиш правото да отседнеш в тях. 
Разбира се, тази теория вероятно са я измислили мениджърите на въпросните вериги, за да ядосват ост В света имало само четири хотелски вериги - Mandarin Oriental, Ritz Carlton, Four seasons и Hyatt. Другите просто съществуват. За да стъпиш в някой от тези хотели, не ти трябват пари, а много пари. И най-вече да получиш правото да отседнеш в тях. Разбира се, тази теория вероятно са я измислили мениджърите на въпросните вериги, за да ядосват ост

Десетки помогнаха на семейството от Мламолово, чийто дом изгоря от мълния

Десетки хора помогнаха на възрастното семейство от бобовдолско, чийто дом изгоря от мълния преди седмица, съобщи Нова телевизия.
Хора от цялата страна занесоха храна и вещи на Станка и Крум Стоянови от Мламолово, а в ремонта на къщата се включи цялото село.
Близо седмица след пожара къщата на 80-годишните Станка и Крум все още изглежда като след Десетки хора помогнаха на възрастното семейство от бобовдолско, чийто дом изгоря от мълния преди седмица, съобщи Нова телевизия. Хора от цялата страна занесоха храна и вещи на Станка и Крум Стоянови от Мламолово, а в ремонта на къщата се включи цялото село. Близо седмица след пожара къщата на 80-годишните Станка и Крум все още изглежда като след

8 убити при сблъсъци на изборите в Турция

Изборният ден в източните части на страната приключи

Десетки помогнаха на семейството, чийто дом изгоря от мълния

Десетки хора помогнаха на възрастното семейство от бобовдолско, чийто дом изгоря от мълния преди седмица, съобщи Нова телевизия.
Хора от цялата страна занесоха храна и вещи на Станка и Крум Стоянови, а в ремонта на къщата се включи цялото село.
Близо седмица след пожара къщата на 80-годишните Станка и Крум все още изглежда като след война. Десетки хора помогнаха на възрастното семейство от бобовдолско, чийто дом изгоря от мълния преди седмица, съобщи Нова телевизия. Хора от цялата страна занесоха храна и вещи на Станка и Крум Стоянови, а в ремонта на къщата се включи цялото село. Близо седмица след пожара къщата на 80-годишните Станка и Крум все още изглежда като след война.

Статистика на пороците: България е на осмо място в света по евтина бира

България е на осмо място в света по най-евтина бира, която се произвежда в самата държава, съобщава в. Global Post, цитиран от "Фокус", като посочва колко струват различните пороци в страните по света.   Бутилка от половин литър българска бира може да бъде закупена за 77 цента в родината си. Най-евтина е местната бира във Виетнам - 59 цента, а най-скъпа - в Иран - 7.24 долара.   Най-изгодната цена за кутия цигари Marlboro в света е в Пакистан - 1.02 долара, а най-високата - в Австралия (16.23 долара).   Бутилката вино със средно качество струва най-евтино в Молдова - 2.97 долара. Цената й в съседна Македония е 4.45 долара, а в Саудитска Арабия, където алкохолът официално е забранен - 99.99 долара.   Кока-кола/Пепси-кола в бутилка от 0.33 литра е най-евтина в Пакистан - 0.33 долара, и най-скъпа в Швейцария - 4.43 долара.   Един грам канабис може да се купи в Индия само за 8 цента, докато в ОАЕ, където притежанието и употребата на наркотици се преследва много строго от закона - той струва 110 долара.   Кокаинът е най-евтин в Боливия и Колумбия - 3.50 долара за грам. Най-висока е цената в Австралия - 300 долара.   Една таблетка екстази може да се купи най-евтино в Полша (1.70 долара) и в Сърбия (2.65 долара). Най-висока е цената му в Мианмар (68.10 долара) и Русия (57.50 долара).   В Кения може да се купи един грам хероин за 1.90 долара, следвана от Афганистан (2.40 долара). В Бруней обаче цената на този вид наркотик е 1330.40 долара (цената в САЩ е 200 долара).   Един грам метамфетамин струва само 1 долар в Лаос и 2.65 долара в Сърбия, а в Австралия - 641.40 долара.

Катастрофа уби жандармерист и полицейски син до Перущица, други трима са в болница

Двама мъже загинаха, а други трима пострадаха при катастрофа на пътя между Перущица и Брестовица.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Жестокият инцидент е станал около 7.30 часа. Автомобил БМВ, управляван от 35-годишен брестовичанин, е предприел изпреварване на Форд, уточняват от ОДМР-Пловдив. Двама мъже загинаха, а други трима пострадаха при катастрофа на пътя между Перущица и Брестовица. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Жестокият инцидент е станал около 7.30 часа. Автомобил БМВ, управляван от 35-годишен брестовичанин, е предприел изпреварване на Форд, уточняват от ОДМР-Пловдив.

5 храни, от които се затъпява

Обичате да похапвате бургер с пържени картофки, някоя друга поничка за десерт и да дъвчете дъвка след хранене? Всеки ще ви каже, че от това се затлъстява, но цялата истина е, че освен това се и... затъпява. Да, дори и от дъвката. Изследване на британски учени разкрива, че хората, които дъвчат дъвка преди или докато запаметяват някаква ... Обичате да похапвате бургер с пържени картофки, някоя друга поничка за десерт и да дъвчете дъвка след хранене? Всеки ще ви каже, че от това се затлъстява, но цялата истина е, че освен това се и... затъпява. Да, дори и от дъвката. Изследване на британски учени разкрива, че хората, които дъвчат дъвка преди или докато запаметяват някаква ...

Младите социалисти с нов председател

Вероника Делибалтова е новият председател на Младежкото обединение в БСП, стана ясно след гласуване на провелата се вчера и днес Втора отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП.

Станишев към младежите в БСП: Приоритетна задача е да сте групи за натиск


За младежкото обединение приоритетна задача е да сте групи за натиск, защото вие сте гражданското общество, каза днес лидерът на БСП Сергей Станишев на второто отчетно събрание на младежкото обединение към партията. "Искам от вас да бъдете защитници, да поставяте въпросите и обществото да знае, че има кой да го защити. Вие трябва да бъдете тези, които се борят с неправдата. Ако във всяка община имате групи за натиск към институциите, които отстояват интересите, вие ще бъдете още повече и още...

Десницата била основния опонент на АБВ

Основният опонент на движение АБВ за предстоящите Европейски избори е десницата в България. Техните идеи и цели, коренно се разминават с нашите и това е основната причина да ги смятаме за най-големият ни конкурент.

Линдзи Вон ще пропусне старта на сезона в Световната купа


Четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон ще пропусне началото на новия сезон.

Американката продължава "бавното възстановяване" от последната операция на дясното коляно и се надява да се завърне по пистите най-рано през декември.

Пред "Асошиейтед прес" Вон съобщи, че има увреждане на менискуса. Тежката травма я извади от Световното първенство през февруари 2013 г. и се поднови отново през ноември и декември.

"Надявам се да...

Кафе с цигара? Една много лоша комбинация

Така не можем да оценим вкуса на напитката, смятат френски учени

    


Утре по Черноморието ще бъде слънчево

През нощта ще е ясно, с минимални температури между 1° и 6°. На отделни места е възможно да се образува слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е съвсем слаб. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°.

Мъж загина при пътен инцидент в Попово

35-годишен мъж е загинал при катастрофа в Попово тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Търговище.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Инцидентът станал около 7 часа на пътя за село Кардам, община Попово. Н.Ш. от Попово, 35-годишен мъж е загинал при катастрофа в Попово тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Търговище. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Инцидентът станал около 7 часа на пътя за село Кардам, община Попово. Н.Ш. от Попово,

Страните от ЕС отказват срещи с руски дипломати, оплака се Лавров

Държавите от Европейския съюз масово отказвали срещи с руски дипломати. Това се оплака министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Според него, тези действия напълно противоречат на правилат...

Манжуков говорел по телефона, когато убиецът го гръмнал

Бизнесменът Борислав Манджуков и убиецът му не са се познавали. Килърът е влязъл във входа след бизнесмена и стрелял, докато жертвата му говорела по телефона, обяви пред TV7 старши комисар Константин ...

Критично остава състоянието на нахапаната от питбули жена

86-годишната жена, която вчера бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, съобщи БГНЕС.
Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се 86-годишната жена, която вчера бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, съобщи БГНЕС. Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се

Дискриминират ни, скочиха ВЕИ-тата

Повод за това бе поредното ограничаване на мощностите

Нахапаната от питбули жена остава в критично състояние

86-годишната жена, която вчера бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, съобщи БГНЕС.
Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се 86-годишната жена, която вчера бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, съобщи БГНЕС. Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се

Родителите на починалото бебе в Стара Загора събират подписка срещу личния си лекар


Родителите на починалото бебе Павел от Стара Загора събират подписи за отнемане на лекарските права на д-р Лидия Бориславова, която беше личен лекар на детето. Тримесечното бебе почина в края на януари след посещение при джипито и посатвяне на задължителна ваксина, като експертизата показа, че смъртта няма връзка с ваксинацията, а е причинена от остра вирусна инфекция, довела до бързоразвиваща се пневмония.

Около 1000 души вече са поставили името си под искането за отнемане на...

Групите за натиск към институциите трябва да станат приоритет на младежите в БСП

/КРОСС/ За Младежкото обединение приоритетна задача е да продължите да бъдете и още повече да сте групи за натиск, защото вие сте истинското гражданско общество. Искам от вас да бъдете защитници на каузата на справедливостта и когато в една община видите, че кметът или Общинският съвет вършат безобразия, вие да реагирате, вие да поставяте въпросите, така че обществото да знае, че има кой да ги защити. Когато се вижда хладно бюрократично отношение от държавни институции, вие трябва да бъдете тези, които се борите с неправдата. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП, по време на Втората отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Според него ако младежите свършат тази работа и ако във всяка община има такива групи за натиск към институциите, които отстояват интересите на хората, Станишев е убеден, че на следващата национална конференция те ще бъдат още повече и още по-мотивирани. "Искам новоизбраният председател, новоизбраният Национален съвет, бъдещото ръководство, да се захванете с такава работа много сериозно. Само така ще ви вярват хората", категоричен е той. Станишев заяви, че ще се разчита на Младежкото обединение изключително много и в тази кампания за европейски избори. "Вие бяхте много важни и ценни по време на кампанията за националните избори, за което отново благодаря

Крим мина на московско време от днес

Всички обществени часовници в Симферопол и целия Крим преместиха стрелки по московско време. Така официално полуостровът премина на централното руско часово време. По-рано Крим прие и руската рубла като официална валута.

Земеделците на Ставрева се съюзиха с ГЕРБ

Ще работят за незабавни предсрочни парламентарни избори

Временна организация на движението заради започващия строеж на метрото по бул. „Черни връх”

/КРОСС/ Във връзка със започващия на 1 април строеж на продължението на метрото по бул. „Черни връх", се въвежда временна организация на движението за период от 11 месеца.  Одобреният проект за временната организация и безопасност на движението по време на Етап 1 за строителството на метрото по бул. „Черни връх" от ул. „Елин връх" до бул. „Тодор Каблешков" обхваща два основни участъка:• По бул. „Черни връх" от ул. „Елин връх" до ул. „Орел" - строителството на метроконструкциите в неговия обхват ще се извърши тунелно, т.е. в него организацията на движението няма да се променя за целия период на строителство, който по договор е 22 месеца, броено от 1 април 2014 г.;• По бул. „Черни връх" от ул. „Орел" до бул. „Тодор Каблешков" с МС12 - строителството на метроконструкциите в неговия обхват ще се извърши по открити методи и в неговия обхват организацията на движението ще се променя поетапно. Заемат се две строителни площадки на бул. „Черни връх", както следва: • Строителна площадка №1 за стартова шахта и обектово селище, която обхваща територията на трамвайното ухо (обръщалото), пазара и източното пътно платно на бул

Дончев: Разговарял съм един или два пъти със Златанов

Разговарял съм веднъж или два пъти по телефона с Филип Златанов. Срещал съм го веднъж на булевард "Витоша". Това заяви водачът на листата за евровота на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС. Коментарът на Дончев беше във връзка с изплуването на неговото име в скандалното тефтерче на бившия председател на КУПКИ Филип Златанов.

Още един труп на пътя: Мъж се размаза в дърво!

35-годишен мъж е загинал при катастрофа в Попово тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Търговище.

Евертън подгони Арсенал

"Карамелите" победиха Фулъм с 3:1 и се доближиха на 4 точки от четвъртото място

    


Мъж загина при катастрофа в Попово

35-годишен мъж е загинал при катастрофа в Попово тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Търговище.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Инцидентът станал около 7 часа на пътя за село Кардам, община Попово. Н.Ш. от Попово, 35-годишен мъж е загинал при катастрофа в Попово тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Търговище. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Инцидентът станал около 7 часа на пътя за село Кардам, община Попово. Н.Ш. от Попово,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване