Тодоров обвини "Левски" в натиск за лиценза на ЦСКА и предложи прекръстване на сините


Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров отрече твърденията, че червените няма да получат лиценз за европейските клубни турнир.

Той обвини вечния съперник "Левски" в сериозен натиск, с който цели да заеме мястото на "армейците" в квалификациите на Лига Европа. Тодоров предложи сините да се прекръстят, защото подобно недостойно поведение петни името на Васил Левски.

Очаквайте подробности!

"Зелените": Мястото на България е при Матушка Русь


 

В рубриката "Зеленикакви вести" "Зелените" продължават ироничната си кампания във "Фейсбук". Неотдавна там се появиха подробно аргументираните предложения Делян Пеевски да бъде предложен за всички места за български евродепутати и България отново да стане народна република. Ето новата идея:

 
"Зелените" приветстваме всенародния ентусиазъм за излизане от омразния на всички ни перверзен юдомасонски Европейски съюз и за присъединяване на родното ни отечество (Народна)...

Нападнаха и ограбиха две жени в Пловдив, едната е в болница

Две пловдивчанки са нападнати и обрани в рамките на ден, съобщиха от полицията в града под тепетата.
19-годишна девойка е ограбена снощи към 22 часа. Момичето е атакувано от непознат мъж в междублоковото пространство на ул. „Георги Кондолов” в район „Южен”. Нападателят ударил потърпевшата, взел й мобилния телефон и избягал в неизвестна посока. Две пловдивчанки са нападнати и обрани в рамките на ден, съобщиха от полицията в града под тепетата. 19-годишна девойка е ограбена снощи към 22 часа. Момичето е атакувано от непознат мъж в междублоковото пространство на ул. „Георги Кондолов” в район „Южен”. Нападателят ударил потърпевшата, взел й мобилния телефон и избягал в неизвестна посока.

WBC отряза Владимир Кличко - трябва да излезе срещу Кобрата

/КРОСС/ Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC. В специално съобщение босът на организацията обяви, че Кличко ще трябва да почака, защото шампионът има да изпълнява задължение. "Споразумението трябва да бъде уважавано", написа Сюлейман. „Взехме решение на последната конвенция, че Дионтей Уайлдър е официалния претендент. Бърмейн Стивърн ще трябва да се бие първо с него!", уточни той. Това означава, че Владимир Кличко е задължен да се бие с Кубрат Пулев на 6 септември в Хамбург, пише Спортал. 38-годишният Кличко искаше да вземе овакантения от брат си Виталий шампионски колан в WBC, който се отказа заради политически ангажименти в Украйна. Желанието на украинеца беше да обедини всички титли на водещите федерации, тъй като той притежава шампионските колани на IBF, WBO и WBA. IBF.    

Зам.-шефът на „Военна информация" обвинен в злоупотреба със служебно положение?

 Военноокръжна прокуратура - София, ще обвини заместник- шефа на "Военна информация", полк Митко Торански в злоупотреба със служебно положение?Това хвърля в тежък шок ръководството на военното ведомство. За сега скандалът се приглушава, но се очаква да избухне с пълна сила!

WBC отряза Владимир Кличко за титлата на брат му. Трябва да излезе срещу Кобрата

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко (Укр) да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC.
В специално съобщение босът на организацията обяви, Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко (Укр) да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC. В специално съобщение босът на организацията обяви,

Черешите вървят по минимум 7 лв. килото този сезон

Сортовете “Хрущялки” и „Биволско око“ поскъпват до минимум 7 лв. за килограм. Апетитните череши вече вървят по 70 стотинки за 100 грама на...

Орлин Тодоров се появи в съда

Ключовият свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов Орлин Тодоров неочаквано се появи в Съдебната палата доброволно, въпреки че беше обявен за общодържавно издирване.

Всеки седми лев в БВП у нас идва от туризма

14% от Брутния вътрешен продукт на България идва от туризма, това е структуроопределяща индустрия и е добре, че държавата го осъзнава и я подкрепя.

Бум в измамите с командировки на българи в Германия

След отварянето на германския трудов пазар за българи е регистриран ръст на злоупотребите с родни фирми, които командироват работници в страната


Дадоха 7 млн евро за „Тайната вечеря“

Версия на „Тайната вечеря“ от един от водещите представители на течението поп арт – Анди Уорхол, бе продадена за близо 7 милиона евро. Тази солидна...

Samsung Galaxy S5 с по-добри продажби от Galaxy S4

Технологичният гигант успя да продаде 11 млн. бройки от модела през първия месец от пускането му


България пак ще настоява 67 града да получат финансиране от „Региони в растеж"

Въпросът е дали средствата ще увеличат жизнения стандарт на населението или просто ще бъдат „усвоени”


За първи път техникум удостоен с награда „Варна” за 2014 година

Колективът на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов” – Варна е удостоен с награда „Варна” в системата на училищното образование и предучилищното възпитание в категорията "Колектив на годината" в областта на средното училищно образование и обслужващите звена за периода 15.

Рафи, Део, Лео, Играта и Жана гости на финала на Купата на Coca-Cola

Неделя е решаващят ден, в който ще се изиграят полуфиналите и големият мач за определяне на тазгодишния победител в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“. Битките на терена започват ...

Хаас чака Григор или Бердих на 1/4 финал в Рим

Направилият отличен сезон през миналата година Станислав Вавринка бе изненадващо отстранен от ветеранът Томи Хаас в днешния 1/8-финал между двамата от "Мастърса" в италианската столица Рим. ...

Миков: Борисов си има кабинет от 70 квадрата и 4 стаи в бившия Партиен дом

"Бойко Борисов има кабинет от 70 квадрата и 4 стаи в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър Първи". Не му е отнеман кабинет в основната сграда на парламента, защото такъв никога не му е бил персонално отреждан, спорната стая 20 е била дадена на ГЕРБ. Това заяви председателят на НС Михаил Миков пред "24 часа".

Извънредно положение в Сърбия заради наводнения

Жителите на Босна и Херцеговина имаха тежка и безсънна нощ заради наводненията, а дъждът над страната не престава да вали

След "Монд" и "Ню Йорк таймс" смени внезапно главния си редактор

Постоянният спад на тиражите принуди две от най-големите и авторитетни западни издания - френският "Монд" и американският "Ню Йорк таймс" - внезапно да сменят главните си редактори.   Компанията, която управлява най-авторитетния американски вестник - "Ню Йорк таймс", уволни неочаквано главната му редакторка Джил Ейбръмсън, по-малко от три години след назначаването й, предаде Ройтерс. Обявено бе също така, че мястото й ще заеме Дийн Бекит, досегашен заместник-главен редактор на вестника.   Предния ден най-тиражният френски вестник - "Монд" - остана без главен редактор, след като главната му редакторка подаде оставка поради тежки конфликти със собствениците.   60-годишната Ейбръмсън стана първата жена главен редактор на "Ню Йорк таймс" през 2011 година. Бекит е носител на престижната награда "Пулицър" като репортер и бивш главен редактор на "Лос Анджелис таймс". Той пък е първият чернокож американец, който поема влиятелния нюйоркски всекидневник.   Рокадата е поредният сигнал за неразбориите в семейството, което контролира "Ню Йорк таймс", посочва Ройтерс. Компанията разпродава активи, съкращава персонала и търси нови източници на приходи заради спада на приходи от печатна реклама.   Издателят Артър Сулцбергер заяви пред изненадания редакционен екип в сряда, че назначаването на Бекит "ще подобри някои аспекти на мениджмънта на новините", но не конкретизира за какви промени става дума. Те обаче не засягали журналистическата линия на вестника, нито неговото дигитално бъдеще.   Почти по същото време Натали Нугеред, първата жена главен редактор на тиражния левоцентристки френски всекидневник "Монд", подаде оставка, след като не успя да спечели битката за дълбоки промени във вестника с останалите членове на висшето ръководство, съобщи Ройтерс.   Миналата седмица седем души от висшия редакционен екип подадоха оставки от постовете си, оспорвайки намерението на Нугеред да въведе нов печатен формат на вестника, да извърши персонални промени и да въведе таблетно издание.   "Личните и преките атаки срещу мениджмънта и срещу самата мене не ми дават възможност да осъществя намеренията си за реформи, които изложих пред акционерите и които изискват широко съгласие сред редакционния екип", написа тя в имейл до колектива.   Оставката й идва само година, след като спечели с 80 процента вота вътре в колектива за избор на главен редактор. През последните години вестникът затъна в дългове, както и много други медии по света, в резултат на икономическата криза и конкуренцията от безплатните новинарски сайтове в интернет.

Хиляди протестират в Измир заради трагедията в мината

Над 20 000 жители на турския град Измир протестираха след трагедията в мината, коствала живота на 282 миньори, предаде агенция Доган.

Открито писмо на Иво Прокопиев до Сергей Станишев

Noresharski.com препубликува отвореното писмо на Иво Прокопиев съиздателя на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев до лидера на БСП  и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев във връзка с публикувани в сайта БЛИЦ писма от личната поща на Прокопиев до журналисти от изданията на Икономедиа по повод намерението на държавата да отнеме лицензите на ЕРП-та.

Според информация в БЛИЦ това са са „опорни точки“, по които действат не само изданията на „Икономедиа“, но и ГЕРБ и Реформаторският блок. Станишев незабавно коментира статиите на предизборни срещи в Троян, още преди други медии да са съобщили за тях,  преди да има потвърждение за достоверността на писмото, и без да обръща внимание, че очевидно става дума за нарушаване на неприкосновеността на личната кореспонденция. Изказванията му срещу Прокопиев бяха включени и в платените предизборни репортажи за изявите на БСП в телевизионните блокове в сряда вечер.

Писмото е препубликувано от Dnevnik.bg

 Г-н Станишев,

с това писмо искам от Вас публично извинение. За политик като Вас, с претенции да бъде лидер на социалистите в Европа, не е допустимо по този груб начин за тяснопартийни цели да навлиза в личното пространство на журналисти и издатели и да съучаства в арогантното погазване закона.

Единственият скандал в режисираното публикуване на моя частна кореспонденция с редакторите на „Капитал“ и „Дневник“, е че този който го е направил, е извършил престъпление по българското законодателство.

В тази връзка не си ли задавате следните въпроси:
Нормално ли е някой да има достъп до електронната поща на една от малкото независими медии в държавата?

Следенето, подслушването и шпионажът на журналисти ли са моделът на демокрация и гражданско общество, за който вие и Партията на европейските социалисти се борите на предстоящите избори за Европейски парламент? Това ли е добрата практика в Европа, която искате да пренесете в България? (Моля, поправете ме, ако вече не споделяте европейските ценности и не смятате европейските практики за добри.)

Ако Вие не осъдите публично този безпрецедентен акт на политическо хакерство и не се противопоставите публично на посегателството срещу личността на който и да е български гражданин, се превръщате в съучастник. Аз не съм Ваш политически опонент, както никога не съм имал претенции да бъда участник в политиката, но дори и да бях, подобно безобразие, пак би било възмутително.

Цялата режисура, предварителна подготовка и апломб на този псевдо „И-мейл гейт“, показаха съвсем ясно, че за вас политическата цел в предстоящите избори оправдава всички средства, включително и незаконни действия пред очите на цялото общество.

Настоятелно Ви моля, прочетете още веднъж писмото ми до редакторите на „Капитал“ и „Дневник“ и отговорете конкретно, къде видяхте „сценарий за дискредитиране на правителството“ и кое в писмото е задкулисно или скандално?

И не е ли по-скандално това, че отново в името на лична корист и на партиен интерес, чрез политизирането на ключови регулатори, систематично се разрушава доверието в икономиката на България? Че хаосът, който вашето управление непрекъснато произвежда в ключови сектори, застрашава интересите на хиляди легитимни инвеститори в българската икономика, на техните работници и служители и техните семейства. Че в момента заради корупцията, беззаконието и липсата на каквато и да е възможност и перспектива в България прогонвате в чужбина още едно поколение? Може би и това е калкулирано като политически успешен ход, защото така скоро няма да има кой да гласува за промяна.

Вероятно не можете дори да си го представите, но за разлика от медиите, които безропотно изпълняват в детайли предварително подготвените политически кампании, в „Капитал“ и „Дневник“ има стандарти и правила, те се спазват и журналистите търсят за позиция всички засегнати страни. Включително представители на вашето правителство, на вашата партия и контролираните от вас регулаторни органи.

Като издател на „Капитал“ и „Дневник“ и един от основателите на „Икономедиа“, не само имам право, а смятам за свое гражданско задължение да казвам откровено какво мисля, когато някой по очевиден начин дестабилизира държавата в името на своя личен и политически интерес.

Г-н Станишев,

позволявам си да се обърна към Вас публично и да поискам извинение за недопустимите квалификации, които направихте за мен и за това, че грубо използвахте името ми за нуждите на предизборната кампания на БСП. Тази кампания се плаща от всички данъкоплатци, включително и от мен.

Затова, настоявам да се извините не само на мен, а и на всички мислещи и независими българи с достойнство, които не се страхуват да казват истината на глас и искат в България да има правила и върховенство на закона, а не върховенство на силните на деня.

Иво Прокопиев

 

The post Открито писмо на Иво Прокопиев до Сергей Станишев appeared first on Noresharski.com.

Путин: Каквото се използва във военната промишленост, да се произвежда на наша територия

/КРОСС/ В сряда в резиденцията си в Бочаров ручей руският президент Владимир Путин откри серия от срещи с представители на Генералния щаб, ВВС, ВМС, войските за въздушно-космическа отбрана и други силови ведомства, съобщи телевизия „Россия 24". Главната задача, която президентът постави е производството на всичко необходимо за отбранително-промишления комплекс да се произвежда на територията на Русия, „за да не зависим от никого". „Трябва да направим всичко възможно, така че всичко, което се използва в отбранителната промишленост, да бъде произвеждано на наша територия, за да не бъдем зависими от никого", заяви Путин. В края на април Украйна отказа доставката на необходимите компоненти за руския отбранителен комплекс. Тогава Владимир Путин заяви, че руската отбранителна промишленост е в състояние да осъществи замяна на украинската продукция за период от 1,5-2,5 г. Владимир Путин редовно провежда срещи с представители на отбранителния сектор. Подобна серия от срещи бе проведена през ноември миналата година. Руският президент изрази увереност, че самостоятелността на отбранителния комплекс ще бъде от полза и за руската промишленост.  

Концерт “15 години “Благовестие”

koncert

На 17 май от 18.00 ч. Дамски хор “Благовестие” с диригент Йорданка Панчева-Туджарова при Храм “Рождество на Пресвета Богородица” – Поморие ще отбележи своята 15 годишнина с концерт. В програмата ще вземе участие и Дамски хор “Тримонциум” при Община Пловдив с диригент Ваня Атанасова.

Стойнев: ЕИБ проявява интерес към газовата връзка с Гърция

Енергетиката ни не е за продан, но се нуждае от инвестиции, коментира енергийният министър


WBC отряза Владимир Кличко за титлата на брат му. Излиза срещу Кобрата


Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко (Укр) да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC.
В специално съобщение босът на организацията обяви, Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко (Укр) да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC. В специално съобщение босът на организацията обяви,

Капитанът на потъналия южнокорейски кораб ще бъде съден за убийство


Капитанът на потъналия през април южнокорейски кораб и трима членове на екипажа са обвинени в убийство, съобщи "Ройтерс". Трагедията отне живота на 280 души, повечето от тях ученици.

Прокурорите обвиняват 11 от членовете на екипажа на кораба в престъпно нехайство. Екипажът се разследва, понеже се смята, че са напуснали кораба преди повечето пасажери.

"Капитанът, първият и вторият заместник и главния инженер са напуснали кораба преди пасажерите, което е довело до огромен...

Цитат на деня: И двама еврокомисари работят срещу българските интереси


"Това е най-бруталното, което се случва тези дни - ГЕРБ, Реформаторският блок, Институтът за пазарна икономика, комбинирани с двама еврокомисари, да работят срещу българските интереси и срещу това най-накрая да бъдат защитени българските граждани".

Депутатът от БСП и зам.-председател на енергийната комисия Явор Куюмджиев пред Би Ти Ви. Цитатите са от текста на интервюто, публикуван едно към едно от БТА. 

По думите му твърдението в студиото на другия събеседник - Александър...

Захарни заводи отчете консолидирана загуба от 1,087 млн. лв.

На неконсолидирана база дружеството отчете печалба за тримесечието от 285 хил. лв.


Изгубено е мъжко хъски в района на стадион Миньор в Перник

Изгубено е мъжко хъски в района на пернишкия стадион "Миньор", съобщиха стопаните му до ZaPernik.com.

Кучето е в неизвестност от 11 май. Отговаря на името Допър и е с кайшката си. Един от отличителните му белези е различния цвят на очите.

Стопаните му умоляват всеки, който го открие или има информация за кучето да сигнализира на: 0895430282 или 0889363650.

Москва: Украйна няма пари да плати доставките на газ

Украйна пък поиска компенсации за природния газ в хранилища в Крим


110 минути на Мариана Георгиева с ЦСКА

Спешна среща заради проблемите на спортен клуб ЦСКА се проведе днес в спортното министерство между ресорния министър Мариана Георгиева и представители на армейците, както и част от феновете им. В сряда ЦСКА изпратиха отворено писмо, в което заплашиха с протест заради неуредици със спортните бази на клуба. На днешната среща Георгиева и червените се разбраха работна група от юристи на ведомството и на спортния клуб да подготвят предложение за законодателни промени, които да изчистят проблемите със спортните бази и клубове на ЦСКА. Министър Георгиева прояви изключително търпение към феновете и представителите на ръководството на клуба, които неведнъж избухваха в крясъци. В крайна сметка им обеща да направи всичко в правомощията на спортното ведомство, за да подпомогне спортния клуб. През 110-минутния разговор, който често преминаваше в монолог на Георгиева, нямаше как – заедно с отзивчивостта и търпението, впечатление да не направи и причудливата лексика на министъра. За разлика от друг път, Георгиева не заложи на високите фигури на речта. Освен гвоздеят „в съзнание съм“, днес министър Георгиева демонстрира и нови любими думи в своя речник като „доволно“ и „доблестен“. Ето част от по-любопитните моменти от срещата: „Във вашето писмо, където адресат съм и аз, вие разтревожени искате срещата следващата седмица, но моята програма следващата седмица е парцелирана, така да се каже, доволно отдавна и понеже въпросите не са от вчера и понеже са сериозни, реших, че по-малкото зло или по-малката некоректност е да ви поканя днес да се случи тази наша среща, вместо да я отложа за след 25–и.“ „И понеже вие сте, как да кажа, всеки път сте на stand by и сте рицари на тема футбол и спорт, хеле пък на терена Левски ЦСКА, дори когато си говорим за портиерката на някой от стадионите.“ „Много ви моля, около Коледа или Нова година зам.-министърът Васил Маринов имаше пространно интервю, където изрева в едно от изреченията-отговори, че МВР не иска този стадион. Написаха ми след това писмо – вземете си го, ние сме натрупали милиони задължения.“ „Още по-доблестно ще бъде – когато най-напред в МС кабинетът говореше по горещия проблем „Българска армия“ и вече наболелият във времето да се реши де юре този проблем, ми извадиха архив назад във времето на целия Преход, който нагнетява проблема на ЦСКА, и ми казаха: г-жо министър, ще ви дадем архива да видите как е станало при "Герена" и да ви е по-лесно да си свършите работите.“ „Аз се старая всеки ден да бъда много прозрачна и абсолютно доблестна, смятам, че имам шанс, че някаква доволна степен успявам да държа такава линия на прозрачност и доблестност. Нямам различен режим към ЦСКА, Левски, различните клубове.“ „Аз съм готова, като вече привикана от писмото отворено и предизвестена, готова съм, ако на вас ви харесва, първо аз да си кажа каквото мисля.“ „Не знам как е станало преди 30 г., че едни от нас имаме банки, а други нямаме и заплата.“ „Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол.“ „Моля да ме чувате във всяка дума, за да не стоите във Вашата обида, докато решим въпроса и докато взаимно се почувстваме в комфорт. Аз също не съм в комфорт в това напрежение и в тази обида, която е помпана в годините и сега аз я консумирам.“ „Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мене ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни.“ „Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете.“

Светлозар Лазаров: Нанесохме сериозен удар на сивия сектор

"С пресичането на тази група за контрабанда на цигари се нанесе силен удар върху контрабандата и сивия сектор", каза за БНТ главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. "Един от договорите е за 80 милиона лева, а това е изключително голям обем от престъпна дейност.

Литва забрани енергийните напитки за лица под 18 г.

Литва забрани продажбата на енергийни напитки на лица под 18 години заради опасения за здравето на подрастващите.

Покана за пресконференция в ОДМВР – Плевен

На 16 май /петък/ от 10.00 часа ще бъдат оповестени подробности за успешни реализации от последните дни

11 шофьори получиха честитки от КАТ в навечерието на абитуриентските балове

11 водачи са глобени при проведената вчера в Перник спецакция „Шофирай отговорно и толерантно”.

В разстояние на час и половина на пътя Перник-Кюстендил при кръстовището за бившия завод „Кристал” са проверени 75 МПС. Операцията, в която са участвали и представители на сдружение “Отворена младеж”, е била по метода на широкообхватния контрол в комбинация с позитивна интервенция в посока на насърчаване на отговорното шофиране и...

Продължава

Манолова: Борисов послушно изпълнява опорните точки на Прокопиев

С внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. Вот по време на кампания е като любов по време на холера, защото това не е дебат, а скандал.

Стая на ГЕРБ в парламента е запечатана. Борисов: Миков показа злоба и страх

Депутатите от ГЕРБ с изненада са установили, че една от стаите им в парламента е запечатана и със сменена ключалка. Това е по-малката стая на партията, в която се подвизаваше лидерът на партията Бойко Борисов и пресцентъра на партията. Пред нея Борисов правеше изявленията си за журналисти. От ГЕРБ признаха, че са получили заповедта за освобождаване на стаята, подписана от председателя на Народното събрание Михаил Миков преди два месеца, но тя била връчена на "момичетата" (секретарките на парламентарната група) и никой не поканил ръководството на партията на разговор. В заповедта се посочва, че стаята се отнема, за да може да се използва пълният капацитет на Народното събрание. Красимир Велчев обясни, че в стаята има компютри и документи на партията, а Димитър Главчев е притеснен, че някой може да е подхвърлил нещо при запечатването. Такива неща се правят в присъствието на двете страни, напомни Главчев.  По думите им с това действие БСП иска да каже на ГЕРБ: "Вие сте най-голямата партия, но ние командваме". Това издавало и страх от вота на недоверие срещу правителството на тема енергийна политика, който ГЕРБ утре обеща да внесе в деловодството. От "Атака" също е отнета една стая, но те сами са изнесли документите си оттам. Не е ясно все още за какво ще бъдат използвани тези стаи. От ГЕРБ подозират, че тяхната стая ще бъде предоставена на четиримата независими депутати, които се водят депутати на Николай Бареков . Лидерът на партията Бойко Борисов коментира казуса във "Фейсбук": "Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ. Миков знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори. Днес той е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката. С този си акт Михаил Миков показва безсилие, злоба и страх. Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента". Коментърат на зам.-председателката на парлавента Май Манолова , която даде брофонг за очаквания вот на недоверие от ГЕРБ, беше: "Решението е в правомощията на председателя на парламента и се чудя защо хора, който не влизат в пленарна зала инат нужда от допълнителни помещения. Мясото на депутатите е в пленарната зала на парламента, а не по кабинетите. Но какво ли да очакваме от ГЕРБ. Мисля, че решението се отнася и до стаи на АТАКА"

„Табак маркет“ АД ще участва в тазгодишното 5-то издание на изложението „Франчайзинг Експо 2014“

„Табак Маркет“ АД ще представи възможностите за съвместна работа с малки и средни фирми на предстоящото изложение „Франчайзинг Експо 2014“. Това е един своебразен форум за връзка между франчайз компаниите, каквато е „Табак Маркет“ АД и желаещите да стартират и развиват собствен бизнес в България.
Компанията „Табак Маркет“ АД развива първата „Табак Маркет“ АД ще представи възможностите за съвместна работа с малки и средни фирми на предстоящото изложение „Франчайзинг Експо 2014“. Това е един своебразен форум за връзка между франчайз компаниите, каквато е „Табак Маркет“ АД и желаещите да стартират и развиват собствен бизнес в България. Компанията „Табак Маркет“ АД развива първата

Появи се свидетел № 1 по делото срещу Цветанов

Орлин Тодоров увери, че е в съда по своя воля

Национална програма „Сигурност“ осигурява 5 000 работни места за опазване на обществения ред

Днес бяха сключени първите трудови договори по програмата със 180 безработни лица от област Ямбол

Минчо Празников прогнозира:Невиждана жега това лято, 45 градуса на сянка през август

Задава се най-горещото лято в история на метеорологията - и у нас, и по света. Това твърдят немските климатолози от университета...

Продължава

Мая Манолова: С вота на недоверие Борисов изпълнява опорните точки на Прокопиев

"С внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. Вот по време на кампания е като любов по време на холера, защото това не е дебат, а скандал". Това заяви Мая Манолова, зам.-председател на НС и член на ИБ на БСП, пред централата на партията на „Позитано" 20. По думите и внасяне на вот на недоверие по време н "С внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. Вот по време на кампания е като любов по време на холера, защото това не е дебат, а скандал". Това заяви Мая Манолова, зам.-председател на НС и член на ИБ на БСП, пред централата на партията на „Позитано" 20. По думите и внасяне на вот на недоверие по време н

Тази събота - първият голф турнир на Nissan в България

/КРОСС/ Първият турнир, организиран от Nissan в България, ще се проведе на 17 май в Голф клуб "Св. София". Турнирът има за цел да подкрепи развитието на голфа у нас и съответно да представи най-актуалните модели на Nissan пред българските голфъри и гостите на клуба. 80 играчи, разделени в две дивизии според хендикапа, ще се състезават във формат индивидуален стейбълфорд. Спечелилите първото място в А и В дивизии ще бъдат зарадвани с голф пътуване за двама до Кипър - 5 нощувки в 5* хотел. Самолетните билети са осигурени от Air France, официален партньор на турнира. Заелите второ и трето място ще получат предметни награди. Nissan ще подкрепи развитието на детския голф в България, като дари сумите, събрани от такси за игра в турнира, на Българската Голф Асоциация. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на участието на двама млади български голфъри в Junior British Open 2014.  

Боян Янков: Превърнете различията си в предимства

Днес с успешен бизнес, преди 7 години Боян започва подготовката си за предприемачество с помощта на Джуниър Ачийвмънт България

Стойчо Стоев: В момента "Лудогорец" и "Ботев" са лицето на българския футбол


"Лудогорец" и "Ботев" са настоящото лице на българския футбол, смята старши треньорът на разградчани Стойчо Стоев. Според него тези два клуба показват правилния модел, по който трябва да се работи.

Днес от 19.15 часа те ще се срещнат във финала за Купата на България. Това ще бъде петият мач помежду им през сезона, като четирите двубоя в А група завършиха наравно.

"Може би причината е, че сме равностойни. "Ботев" направи доста сериозна селекция. Те имат финансов ресурс,...

Нови работни места се откриват в индустриалните зони

/КРОСС/ 153 млн. инвестиции и 1650 работни места се очаква да се открият в трите нови индустриални зони в Божурище (София), Телиш (Плевен) и Бургас. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на пресконференция днес, на която бяха представени резултати от дейността на Национална компания „Индустриални зони". Данните са на база подписани договори с фирми, които ще извършват дейност на територията на зоните. Драгомир Стойнев припомни, че компанията е създадена през 2009 г. от кабинета на Сергей Станишев с идеята за привличане на чуждестранни инвестиции. „Тогавашният финансов министър Пламен Орешарски отпусна 100 млн. лева за създаването й, а следващият - Симеон Дянков си взе обратно 70 млн. лева от бюджета й. Сега компанията отново работи изключително активно", заяви министър Стойнев. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) ЕАД управлява осем зони - три съществуващи от преди свободни зони в Русе, Видин и Свиленград и новоизграждащите се в Божурище, Телиш, Бургас, Варна-Запад и Карлово. Всички те са с обща площ около 6,6 млн. кв.м., от които 73 900 кв.м. застроени и 225 500 кв. м открити складови площи. В съществуващите свободни зони - Русе, Видин и Свиленград само през последната година са сключени 26 договора с фирми основно в областта на производството, строителството и търговията и са реализирани инвестиции за около 3 млн. лева, заяви Атанас Ненов, изпълнителен директор на НКИЗ

Боян Янков: Превърнете различията си в предимства

Днес с успешен бизнес, преди 7 години Боян започва подготовката си за предприемачество с помощта на Джуниър Ачийвмънт България

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване