Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения

Престъпната група е въвеждала в заблуждение контаргентите за търговия с реални представители на фирми за производство на цигари

Изчезна свидетел по делото срещу Цветанов

Бившият шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров е изчезнал, съобщава "Правен свят". Според сайта още днес той ще бъде обявен за общодържавно издирване. Тодоров трябаше да се яви следобед като свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Разпитът му беше поискан от защитника на Цветанов - адвокат Менко Менков. Ако беше се явил, присъдата на Цветанов се очакваше да бъде прочетена тези дни - т.е. по време на предизборната кампания. Тодоров не се яви и на предходното заседание по делото, като официалната причина за това беше, че той е претърпял авария с автомобила си на път към София. Заради неявяването му Тодоров беше глобен от съдия Тони Гетов с 300 лв., като беше разпоредено свидетелят да се яви на следващото заседание по делото. Цветанов е подсъдим за това, че умишлено е отказал употребата на СРС срещу бившия директор на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров. Обвинителите смятат, че Цветанов умишлено е отказал срещу Тодоров да бъдат използвани СРС-та, макар че преди това съдия е подписал разрешение.

S&P повиши рейтингите на 4 гръцки банки

Финансовата индустрия в Гърция все още е изправена пред някои рискове заради бавното възстановяване, но банките са успели да подобрят кредитоспособността си


Румъния е станала модел в региона с борбата срещу корупцията според посланик на САЩ


След като визитата в Румъния на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън беше официално потвърдена, временно изпълняващият длъжността посланик на Съединените щати в Букурещ Дуейн Бучър заяви, че Байдън възнамерява да засегне в разговорите си с румънските власти и проблема с борбата с корупцията, пише днес вестник "Путеря", цитиран от БТА.

"Друга причина за визитата е да се насърчи Румъния да концентрира усилията си в борбата срещу корупцията, да има силни независими институции и добра бизнес...

Ицо Хазарта пуска самостоятелно парче

Премиерата на "Хип-хоп" ще бъде на 17 май


Отлагат "Млад огнборец" заради проливните дъждове

Във връзка с метрологичната прогноза и създалата се обстановка в област Перник от проливните дъждове се налага петнадесето областно състезание с Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” от Пернишка област да се отложи. То ще се проведе на 22.05.2014 г. от 10.00 ч. на стадион “Миньор” в гр. Перник.

Безработицата в страната намалява в началото на годината

Коефициентът на безработицата у нас през първото тримесечие на годината е 13%. В сравнение с година по-рано е отчетен спад в стойността на показателя...

Млади художници се изявяват в изложбата „Море от цветове” във Варна

За седма поредна година галерия “Актив Арт” и международният музикален поп-рок-джаз фестивал “Откритие” дават възможност за изява на млади автори. В това издание на съвместната инициатива се включват варненските художници Зорница Дончева - Stella и Стоян Георгиев със своя арт-проект „Море от цветове”.

ЕС включил шефа на „Газпром” в черния списък, но го задраскал

Брюксел попитал големите енергийни компании преди да наложи санкциите

Коефициентът на икономическа активност за населението нараства с 1%

Коефициентът на икономическа активност за населението на възраст 15 - 64 навършени години е 68.0%, или с 1.0 процентни пункта по-висок в сравнение с първото тримесечие на 2013 година, съобщиха от пресцентъра НСИ.

Изчезналият свидетел се появи, получи нова глоба

Орлин Тодоров бе обявен за изчезнал, след като съдебната охрана не го откри в дома му. Той обаче се появи сам в Съдебната палата и отказа да каже на съда кой го е предупредил, че ще го подслушват

Изчезналият свидетел по делото Цветанов се появи

Орлин Тодоров бе обявен за изчезнал, след като съдебната охрана не го откри в дома му. Той обаче се появи сам в Съдебната палата

Свидетелят по делото Цветанов се появи

Орлин Тодоров бе обявен за изчезнал, след като съдебната охрана не го откри в дома му. Той обаче се появи сам в Съдебната палата

Изчезна ключов свидетел по делото срещу Цветанов

Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, съобщи БНР

Мъж възстановява влакова композиция от железницата до Рилския манастир

/КРОСС/ Композиция от автентичен локомотив и 7 вагона от действалата до 1960-а година железница до Рилския манастир, ще бъде възстановена до една от спирките на закритото трасе - село Бараково. Това съобщи за БНР Методи Панайотов, създал уникална музейна сбирка за известната Балабанова фабрика в селото. От 6 години Панайотов е в непрекъснати контакти и преговори с Холдинг БДЖ, за да му преоставят оцелели автентични мощности от железницата. Мъжът е успял да издири и запазени товарен, пътнически, пощенски и санитарен вагон, които се съхраняват в селата Горно и Долно Камарци и град Дупница. Локомотивът за композицията ще е от експонат на входа на дупнишкото жп депо. Реставарцията ще е доста скъпа, но Методи Панайотов ще вложи лични средства, а ще разчита и на спонсори. Той вече е осигурил към 180 метра релси и до дни започва монтирането им при бетонната стена на бившия Книжномукавен завод в Бараково. Според мъжа за пълното възстановяване на влаковата композция ще са нужни няколко месеца. Тя ще бъде със статут на музеен експонат.  

Лекари на протест, искат още пари за здраве

Медиците излязоха за час пред болниците в страната


Концертът на Лаура Вейн се отменя

Организаторите очакват съвсем скоро нова дата, с която ще зарадват всички родни фенове и меломани

Мениджър от Украйна в "Лукойл-България"

Дмитрий Флоринский е новият директор "Продажби на дребно" в "Лукойл-България".

Росен Петров: Разбиха националната сигурност, подобно на слон в стъкларски магазин

Зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров предупреди подпалвачите на офиса на партията в столицата, че няма да ги стреснат дори с коктейли "Молотов".

"Вчера един наш офис в София беше запален с коктейл "Молотов" от една партия, известна със своите връзки с подземния свят", каза Петров по адрес на ГЕРБ в предизборен дебат по ТВ7. Зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров предупреди подпалвачите на офиса на партията в столицата, че няма да ги стреснат дори с коктейли "Молотов". "Вчера един наш офис в София беше запален с коктейл "Молотов" от една партия, известна със своите връзки с подземния свят", каза Петров по адрес на ГЕРБ в предизборен дебат по ТВ7.

Показаха Ивайла, умираща от болка след падането

Бившата "Мис България" - Ивайла Бакалова, която счупи кост на крака си при една от мисиите в мисия в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване", ще се възстанови напълно. Това увери в "Добро утро, България!" Иван Христов, който е един от продуцентите на мегариалитито.

Кметът на Своге не идва и не идва, още бил болен

Кметът на Своге за пореден път не се появи на заседанието на съда, където се очаква да бъде отстранен от длъжност.

Орлин Тодоров изчезна; пускат го за общодържавно издирване

Бившият шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване. Причината е, че той не е бил намерен в дома си, когато трябваше да бъде принудително доведен да свидетелства по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи БНР.

Samsung подготвя конкурент на Google Glass


Samsung е в процес на разработка на очила с добавена реалност, които да бъдат директен конкурент на Google Glass. Те могат да бъдат представени на пазара още през септември т.г., съобщава в. BusinessKorea.

Устройството за сега носи името Glass Gear, като не е сигурно, че ще запази думата "Glass", която може да бъде заменена с друго. "Gear" обаче почти със сигурност ще присъства в името на устройството, защото чрез нея Samsung иска да обособи гамата си от умни аксесоари.
...

25-годишен загина при тежка катастрофа в Кърджали

/КРОСС/ Мъж на 25 години е загинал при тежка катастрофа в Кърджали около 5:30 часа тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. Той се движил с лек автомобил БМВ, с кърджалийска регистрация. Не спрял на подаден стоп сигнал от полицейски служители и продължил с висока скорост по ул. „Първи май", където се ударил в разделителен бордюр между двете платна за движение. Колата се преобърнала и се забила в дърво. Водачът е починал на място. За да бъде извадено тялото, екип на пожарната служба в Кърджали е разтягал ламарини на смачкания автомобил.  

ВСС отстрани временно Пенгезов като шеф на Апелативния съд

Висшият съдебен съвет взе решение за временно отстраняване на Веселин Пенгезов от поста председател на Апелативен съд в София. Решението за отстраняване на Пенгезов беше взето с 16 гласа „за”, 1 „против” и трима се въздържаха. ВСС отстрани и шефа на Военно-апелативния съд Петър Петков. Двамата са обвиняеми за източването на средства от Оперативна програма "Административен капацитет".  Искането за отстраняването на двамата беше направено от главния прокурор Сотир Цацаров.  Пенгезов е обвинен в извършване на общо четири престъпления във връзка с проекта, като в три от тях той е посочен като помагач на полк. Петър Петков за извършване на длъжностно присвояване, а четвъртото му обвинение е за военно длъжностно престъпление по проекта. Обвинения по случая получи и шефката на кабинета на премиера Пламен Орешарски Мария Дивизиева.  Според прокуратурата Дивизиева, която по това време е била зам.-министър на държавната администрация и шеф на ОП "Административен капацитет", е съветвала Пенгезов и Петков как да прикрият, че не са обявили обществена поръчка, а вместо това са раздавали пари на физически лица.

Орлин Тодоров е обявен за издирване. Не го откриха, за да свидетелства по делото срещу Цветанов

Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, предаде БНР.
Бившият великотърновски антимафиот не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса. Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, предаде БНР. Бившият великотърновски антимафиот не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса.

Кунева: БСП унижава България в Европейския съюз

Това правителство няма сили да направи нищо полезно за България и затова трябва час по-скоро да си отиде, заяви Светослав Малинов

НСИ: БВП е нараснал с 1,1%

През първото тримесечие на 2014 г. БВП нараства с 1.1% спрямо същото тримесечие на предходната година и с 0.2% спрямо четвъртото тримесечие на 2013 година според сезонно изгладените данни за БВП по експресни оценки.

Росен Петров: Няма да ни уплашат с коктейл "Молотов"

Зам.-председателят на Зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров предупреди подпалвачите на офиса на партията в столицата, че няма да ги стреснат дори с коктейли "Молотов". "Вчера един наш офис в София беше запален с коктейл "Молотов" от една партия, известна със своите връзки с подземния свят", каза Петров по адрес на ГЕРБ в предизборен дебат по ТВ7.

Проведе се първа „кръгла маса”, посветена на националното единство на Украйна

В Киев се проведе първата кръгла маса посветена на националното единство на Украйна. Диалогът, който има за цел да понижи напрежението в източната част на страната, се състоя в столицата, ден след като привърженици на федерализацията убиха при нападение от засада седем украински военнослужещи в района на Краматорск.

Внимание: Разпространяват се фалшиви имейли от името на ОЛАФ

МВР: Получателите да не отварят файла и да не връщат отговор


Виж как котка спаси дете от озверял пес (видео)

Котка спаси сина на стопаните си от озверяло псе в Щатите. Инцидентът бе записан от видеокамера и за минути обиколи интернет пространството.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
На филмчето се вижда малкото дете, което си играе на тротоара пред къщата. Котка спаси сина на стопаните си от озверяло псе в Щатите. Инцидентът бе записан от видеокамера и за минути обиколи интернет пространството. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS На филмчето се вижда малкото дете, което си играе на тротоара пред къщата.

Виж как котка спаси дете от озверял пес

Котка спаси сина на стопаните си от озверяло псе в Щатите. Инцидентът бе записан от видеокамера и за минути обиколи интернет пространството. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS На филмчето се вижда малкото дете, което си играе на тротоара пред къщата.

Орлин Тодоров обявен за издирване. Не го откриха за свидетел по делото срещу Цветанов

Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, предаде БНР.
Бившият великотърновски антимафиот не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса. Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, предаде БНР. Бившият великотърновски антимафиот не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса.

Ангел Ризов: Нуждаем се от ясно формулирани национални приоритети

/КРОСС/ "Необходимо е да изготвим ясна формулировка на националните си интереси. Едва след тогава ще можем да дефинираме заплахите, проблемите и ситуациите, в които трябва да ги защитаваме." Това заяви по време на дебат в ефира на ТВ 7 юристът и кандидат за евродепутат от листата на АБВ Ангел Ризов. Според него промяна в концепцията ни за национална сигурност и вътрешен ред не може да бъде осъществена без съдебна реформа. "Тя трябва да бъде планирана за срок от поне седем години. Това ще съвпадне и с предстоящия програмен период и ще даде шанс да се възползваме максимално от финансовите механизми, които ЕС предлага, за да преструктурираме сектора", посочи той. По думите на Ризов страната ни има потенциал и трябва да преодолее голяма част от вътрешните си проблеми със собствен ресурс. "Трябва да се разделим с погрешната нагласа, че можем да използваме Европейския съюз като едва ли не единствен инструмент за преодоляване на вътрешните ни проблеми", заяви той. В заключение Ангел Ризов посочи, че страната ни се нуждае от цялостно преструктуриране на концепцията си за работа със средства от еврофондовете, защото този публичен ресурс е осигурен чрез вноски на всеки един от нас, обобщи той.  

БВП е достигнал 15 918 млн. лв. за първото тримесечие на 2014 г.

В периода януари – март тази година, брутният вътрешен продукт е достигнал номинална стойност от 15 918 млн. лв. По данните на Националния...

ДПС: Нямаме общо с безвкусната манипулация с Бербатов

Във връзка с разразилите се коментари и откровени спекулации относно авторството и принадлежността на календарче с лика на футболната легенда Бербатов, представено като агитационен материал на ДПС, сме длъжни да заявим, че Движението за права и свободи не само че няма нищо общо с тази безвкусна манипулация с името на г-н Димитър Бербатов, но смята това за провокация срещу ДПС и толерантния тон на предизборната кампания, който ние зададохме и следваме неизменно.

ВСС отстрани висшите съдии, замесени в аферата "ОПАК"

Висшият съдебен съвет (ВСС) реше в четвъртък да отстрани от постовете им председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Военно-апелативния съд Петър Петков.   Двамата бяха обвинени преди половин месец за необявяване на обществени поръчки по европейски проект за създаване на информационна система на военните съдилища.   По същото дело обвинение получи и началникът на политическия кабинет на министър-предесдателя Пламен Орешарски Мария Дивизиева, която към момента на стартирането на проекта (2008 г.) е била зам.-министър на администрацията и ръководител на програма ОПАК за България.

Европа си пее: Обичам шопската салата!

Нашенското ястие е най-предпочитано в ЕС


Мениджър от Украйна в „ЛУКОЙЛ-България“

/КРОСС/ Дмитрий Флоринский е новият директор „Продажби на дребно" в „ЛУКОЙЛ-България". Специалистът с 14-годишен опит в областта на маркетинга и продажбите идва у нас след успешна кариера в дъщерните предприятия на ЛУКОЙЛ в Русия, Белорусия и Украйна. От постъпването му в компанията през 2001 г. до идването в България, той изминава дълъг и разнообразен път на професионално развитие в областта на договорното право, организационния мениджмънт и търговията. Работата му в ЛУКОЙЛ-Украйна ще се запомни с успешното налагане на пазара и значителния ръст на продажбите на премиум-горивата ЕКТО. Назначаването на Дмитрий Флоринский в „ЛУКОЙЛ-България" е в рамките на програмата за мобилност на ръководните кадри в системата на ЛУКОЙЛ. Той заменя на поста директор "Продажби на дребно" Емил Костурков, който през съответния период ще прилага опита си от успешното развитие на веригата в България в експлоатацията и продажбите на мрежата бензиностанции на компанията във Финландия, където те са известни под марката „TEBOIL" .  

Еко страстите на Леонардо ди Каприо

Ди Каприо застава зад слонове, индийски тигри и защитава океаните

Ван Гаал начело на Юнайтед още днес

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал може да стане старши треньор на Манчестър Юнайтед още днес, съобщава "Sky Sports". В момента 62-годишният специалист е на тренировъчен лагер с "л...

Масово разграбват билетите за Левски - Лацио

На огромен интерес се радват билетите за юбилейния мач на Левски с Лацио, след като бяха пуснати в продажба вчера. Касите на стадион "Георги Аспарухов" осъмнаха с дълги опашки от желаещи да ...

Лекарите настояват да се отменят фиксираните бюджети на болниците

Приемът на пациенти е застрашен, алармират от Българския лекарски съюз


Тази вечер избират Мис и Мистър ИУ - Варна

Студентски съвет към Икономически университет - Варна организира конкурса "Мис и Мистър ИУ - Варна". Тази година той ще се проведе в първия четвъртък (15.05) след голямото откриване на летния клуб Xtravaganzza, съобщиха организаторите за Moreto.

153 млн. лв. инвестиции се очакват в три от държавните индустриални зони

Индустриалните паркове край Божурище, Телиш и Бургас ще разкрият 1 650 нови работни места


Ивайла Бакалова плакала половин час от болка

Ивайла Бакалова беше оперирана вчера и напусна преждевременно “Къртицата” по ТВ7. Тя счупи големия пищял на левия си крак, докато участваше в една от мисиите. Инцидентът се случи малко преди финала на шоуто, който е на 17 май. Ивайла ще носи шина поне 45 дни и няма да може дори да стъпва на пострадалия крак.
На 13 май Ивайла и съперниците  били Ивайла Бакалова беше оперирана вчера и напусна преждевременно “Къртицата” по ТВ7. Тя счупи големия пищял на левия си крак, докато участваше в една от мисиите. Инцидентът се случи малко преди финала на шоуто, който е на 17 май. Ивайла ще носи шина поне 45 дни и няма да може дори да стъпва на пострадалия крак. На 13 май Ивайла и съперниците били

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване