Одеската милиция: Никой в пожара не е загинал от куршум


Главното управление на министерство на вътрешните работи в Одеса разкри причината за смъртта на загиналите по време на безредиците на втори май. Според ръководителят на ведомството Иван Катеринчук повечето от 48-те загинали са мъже, сред тях са и седем жени, съобщава "РосБизнесКонсултинг".

Катеринчук заяви, че шестима са загинали от огнестрелни рани, но в тялото само на един от тях е открит куршум – останалите са били ударени от метални частици и фрагменти.

Според одеската...

"Ню Йорк таймс" уволни главната си редакторка

Досегашният заместник главен редактор Дийн Бейкът (57 г.) ще управлява вестника. Това обяви в сряда пред редколегията лично издателят Артър Сулцбергер. Той уволни изненадващо във вторник досегашната главна редакторка Джил Ейбрамсън без обяснения. През 2011 г. тя стана първата жена начело на “Ню Йорк таймс”. Досегашният заместник главен редактор Дийн Бейкът (57 г.) ще управлява вестника. Това обяви в сряда пред редколегията лично издателят Артър Сулцбергер. Той уволни изненадващо във вторник досегашната главна редакторка Джил Ейбрамсън без обяснения. През 2011 г. тя стана първата жена начело на “Ню Йорк таймс”.

Фандъкова започна строителството на завода за боклук

Започна строителството на столичния Завод за механично-биологична обработка на отпадъци при село Яна.Резултатът от преработката ще бъде гориво за „Топлофикация - София“. Заводът трябва да заработи през лятото на 2015 година и ще преработва 410 хиляди тона отпадъци годишно.

Брошура на ЦИК указва как ще гласуват хората с увреждания

ЦИК е подготвила специална брошура, която указва какви са правата на хората с увреждания в деня на изборите за Европейски парламент - 25 май. Тя ще бъде разпространена сред организациите на хората с увреждания. Българите, които са неподвижни или по друга причина не могат да излязат от дома си, могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия. Те ще могат да попълнят и пуснат бюлетината в дома си. Срокът за подаване на заявления за гласуване по този начин беше до 4 май, но там където вече има създадени подвижни избирателни секции, хората с увреждания могат да заявят гласуване в къщо до 19 май. Заявлението се подава до кмета на общината, района или кметството по постоянен адрес или по настоящ адрес, ако човекът вече е включен в списъците по настоящ адрес. За гласуване с подвижна кутия към заявлението се прилага и копие от ТЕЛК.  Хората с увреждания, които ще гласуват в избирателните секции по постоянен или настоящ адрес, не трябва да представят ТЕЛК. За тях ще има обособени стаи на партерен етаж. Те могат да водят със себе си придружител, ако имат нужда от такъв. Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Георги Миланов стана шампион с ЦСКА Москва!

"Армейците" спечелиха за 12-и път първенството на Русия


Божидар Димитров: Маргарита Попова да подаде оставка

Вицепрезидентът Маргарита Попова би трябвало да подаде оставка заради критиките, които отправя към държавния глава, заяви в ефира на Нова телевизия историкът Божидар Димитров. 
Вицепрезидентът Маргарита Попова би трябвало да подаде оставка заради критиките, които отправя към държавния глава, заяви в ефира на Нова телевизия историкът Божидар Димитров.  "Не веднъж на пресконференции, Маргарита Попова е взимала думата въпреки присъствието на президента. Работил съм с нея, бяхме министри. Аз по-малко, тя повече.

Станишев: Питам Прокопиев не го ли е срам?

Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира исканото от Иво Прокопиев публично извинение. (Вижте откритото писмо на Прокопиев до Станишев ТУК.)
"Не мога да разбера защо трябва да се извинявам аз за това, че коментират нещо, което излиза в медиите. Обадиха ми се и ме попитаха какво е мнението ми, тъй като съм засегнат там в тази негова кореспонденция", Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира исканото от Иво Прокопиев публично извинение. (Вижте откритото писмо на Прокопиев до Станишев ТУК.) "Не мога да разбера защо трябва да се извинявам аз за това, че коментират нещо, което излиза в медиите. Обадиха ми се и ме попитаха какво е мнението ми, тъй като съм засегнат там в тази негова кореспонденция",

Европейският съд за правата на човека осъди Русия

Московчанката Евгения Тараненко, сега на 33 години, била арестувана през 2004 г. заедно с 40 души, участвали в демонстрация срещу политиката на руския президент Владимир Путин

Станишев: Прокопиев не го ли е срам, няма ли да се извини?

Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира исканото от Иво Прокопиев публично извинение. (Вижте откритото писмо на Прокопиев до Станишев ТУК.)
Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира исканото от Иво Прокопиев публично извинение. (Вижте откритото писмо на Прокопиев до Станишев ТУК.) "Не мога да разбера защо трябва да се извинявам аз за това, че коментират нещо, което излиза в медиите. Обадиха ми се и ме попитаха какво е мнението ми, тъй като съм засегнат там в тази негова кореспонденция",

ЕС не вижда причина за прекратяване на спецоперациите в Източна Украйна

/КРОСС/ Европейският съюз не се съмнява в правомерността на провеждането на киевските антитерористични операции в Източна Украйна, заявява представителят на ЕС в Украйна Ян Томбинский, цитиран от „Обозреватель".  Няма причина за прекратяване на спецакциите. Всяка страна притежава неотменното право да защитава своята територия от терористи, каза посланикът на Брюксел. В същото време Томбинский изтъкна, че ЕС осъжда всякакви военни конфликти и подкрепя единна независима Украйна.

Диков в БТВ; можел да прави предаване с щерка си Петя

Ако той приеме предложението, вероятно "Нека говорят", което е външна продукция на "Дрийм тийм" ("Столичани в повече"), ще спре или ще бъде преместено в друго време. Сега негови водещи са Жени Марчева и Михаил Дюзев.

Григор се реваншира за Мадрид и стигна 1/4 финал в Рим

Григор Димитров изнесе урок и се реваншира на Томаш Бедрих (Чехия) за отпадането на Мастърса в Мадрид. Българинът победи с 6:7 (3), 6:2, 6:2 съперника си и се класира за четвъртфинала на турнира Ма...

Калфин: Не е нормално и не е редно предизборно да се правят упражнения с важни сектори в икономиката

За втори път преди избори цялата държава започва да се занимава с това какви големи нарушители са електроразпределителните дружества, как ще им бъдат отнети лицензите. Досега опитът показва, че като м...

Вече си на 18 - Време е ти да избираш

Ако не се интересувате активно от политика и свързаните с Европейския съюз теми, това не е причина да не гласувате на 25 май. Всъщност едва 3% от гласуващите за европарламент младежи между 18 и 24 години в рамките на ЕС се интересуват активно от политика.

МЕТРО глобена заради заблуда с промоционални цени

Глоба от 143 717 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на хипермаркетите "МЕТРО Кеш Енд Кери България” заради заблуда на клиентите с промоционални цени. Установени са разминавания в обявените в брошурите периоди на промоциите с реално даваните в обектите на веригата, разлики в анонсираните и даваните на място цени, както и липса на промоционалните продукти в някои магазини на МЕТРО, съобщиха от антимонополната комисия в четвъртък. Според нея така компанията е подвеждала клиентите си и нарушавала конкурентните правила.   КЗК е открила, че разпространяваният от МЕТРО Каталог с промоционални предложения "Хранителни стоки” е налице както разминаване в периода на валидност на "предложения с промоционални цени” за някои от посочените хранителни продукти, така и липса на съществена и дължима информация по отношение на други хранителни продукти на място, където от дружеството е посочено, че същата може да бъде намерена.   Освен това цените на посочените като промоционални продукти не само се разминавали в различните магазини, но някъде цените са били и по-високи от обявените като "Най-добра цена за деня”. Според комисията, твърдението "Най-добра цена за деня”, с определяне на период на валидност от няколко дни на същата, не е коректно, поради динамичността на пазара и обективната невъзможност да се заложат предварително продажни цени на конкуренти за дни напред, под които цени МЕТРО да продава.   В определени обекти на МЕТРО пък промоционалните стоки са били в недостатъчни количества (под 5 кг. в магазин за ден), а за други е липсвала всякаква наличност. Изводът за незадоволено потребителско търсене се извежда от характера на магазините на МЕТРО, а именно като такива, предназначени за търговци, в които се извършват предимно продажби на едро.   КЗК установила и, че предложените от рекламодателя цени в определени дни не са били най-ниски. В тази връзка КЗК не споделя тезата на дружество за поставяне на знак за равенство между „Най-добра цена за деня“ и „вложената добавена стойност в продуктите“ по отношение на опаковане, предлагане и по-високо качество, предвид обстоятелството, че не се представят доказателства в подкрепа на тезата му за начина, по който се опаковат конкурентните стоки и техните качества.   Затова антимонополният орган смята, че обявените промоции от МЕТРО имат заблуждаващ характер и това може да подведе клиентите и да нанесе вреди на конкурентите.

Путин - неочакваният приятел на Европа

В Украйна деескалация все така не се забелязва. Владимир Путин продължава необезпокояван да демонстрира сила със съзнанието, че разрастването на размириците цели да възпрепятства (и дори провали) предсрочните президентски избори на 25 май и да наложи федерално раздробяване на страната - ситуация, която според Европейския съюз води до дълбоки щети с разразяването на криза, чиято интензивност става все по-опасна. Господарят на Кремъл, впрочем, се е посветил изцяло на това да поддържа напрежението високо.   Един от най-очевидните му лостове с неизмерим ефект е заиграването с възхода на национализма из целия континент. От началото на конфронтацията държавните медии и обкръжението на руския президент постоянно правят препратки към нацизма (в какъвто обвиняват - без да правят особена разлика между тях - всичките си украински противници).   Колкото до самия Путин, защитата му на правата на рускоезичните малцинства в Крим (по-точно в анексиран Крим) или в Източна Украйна (чието връщане под управление на Киев изглежда немислимо), честото му позоваване на историята от царско време и от времето на СССР, постоянното сочене на спотайващи се в мрака неприятели възкресяват призраците на Стария континент, който точно преди век, през 1914 г., се впусна в самоубийствен конфликт. Това, само по себе си, би било достатъчно да привлече към авторитарния лидер в Кремъл някои популисти движения от Централна Европа, които споделят този вид ретроградни идеи и толкова много се вълнуват от съдбата на националните малцинства, живеещи в съседните страни. Защитник на християнската цивилизация   Владимир Путин обаче отива по-далеч. Той се представя като защитник на християнската цивилизация, яростен противник на ислямизма, критик на безнравствеността, пазител на традиционния ред и инстанция, контролираща безсрамната свобода на словото - достатъчно лъскави етикети, за да обединят под руското знаме склонните към този вид екзалтация духове в Западна Европа.   Господарят на Русия вече може да разчита на националистическите сили в Европейския съюз, някогашни възможно най-върли антикомунисти, което (макар и в различен контекст) иронично напомня германско-съветския пакт, сключен през 1939 г., в навечерието на Втората световна война.   Свидетели сме на съчетание от противоречия, към което се добавя друго, разкритикувано остро от Лоран Фабиюс. От една страна, руснаците отхвърлят президентските избори в Украйна на 25 май заради бушуващите там размирици, а от друга - подкрепят планираните за юни президентски избори в Сирия, където досега са убити 150 000 души. . . Европейската крайна десница има солидно присъствие   При толкова "очарователни" реминисценции, не бива да се чудим, че радушният прием, оказан на Марин Льо Пен от председателя на руската Дума (камарата на депутатите) през април, се смята за такъв успех. Председателката на "Национален фронт", за която това не бе първо посещение в Русия, отбеляза голям успех в Москва, защитавайки руските машинации в Украйна. Марин Льо Пен изпрати като наблюдател на референдума в Крим (на 16 март) своя съветник по външните работи, който оглавява листата на "Национален фронт" за европейските избори в област Ил дьо Франс.   Пак в Крим човек можеше да се натъкне на представители на различни крайнодесни течения - от унгарската формация "Йоббик" през Австрийска партия на свободата та до българската "Атака".   За беда тази удивителна националистическа магма, оказала се внезапно русофилска, е на предната линия в борбата срещу Европейския съюз, срещу засилването на евроинтеграцията и разширяването на Съюза и, разбира се, срещу еврото. Злокобно съчетание: Владимир Путин се оформя на практика като противник на братска Европа, която, възникнала именно от идеята за мир, никога не е очаквала да има отявлен враг.   Дали Владимир Путин не е на път да предложи на съюза на 28-те липсващото условие за сплотяването му - общ "враг"?   По БТА

Учители от Автото: РИО – Варна се опитва да прехвърли отговорността за собствените си грешки върху нас

От КТ "Подкрепа" изпратиха писмо до медиите с изявление от учителите в Професионална гимназия по транспорт и машиностроене Варна в което те изказват несъгласието си с твърденията тиражирани от г-жа Генова началник на РИО на МОН Варна.

Потопът във видео и снимки

След вчерашните дъждове редица градове в страната бяха наводнени. След проливните дъждове и гръмотевични бури положението в Западна България беше най-тежко. В областите Стара Загора, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе ситуацията също беше кризисна. Щетите в с. Чепинци, Снимки: Булфото Реки се стичаха по улиците на Свищов, Карлово, Русе, Плевен, Велико Търново и село Чепинци. Обилните валежи наводниха приземни етажи и в Кнежа. Нанесени са щети по покривите в село Горни Дъбник. Вижте видео, което показва последиците от пороя в Карлово: Ето и кадри, заснети в Русе след вчерашните проливни дъждове:

Dow Jones записа най-слабото си представяне за последните пет седмици*

Индексът на сините чипове се смъкна със 167 пункта, докато в състава на широкия индекс S&P 500 акциите на само 66 компании поскъпнаха


Разпродажби за американските акции - Dow Jones потъва с над 200 пункта*

До момента в състава на широкия индекс S&P 500 акциите на само 35 компании поскъпват


След купона за сватбата Мария и Желю Желеви се прибрали с тролей


Студентката по история Мария Иванова Маринова и аспирантът по философия Желю Митев Желев се запознават в университетската библиотека. 
Женят през 1965 г. Той вече гони трийсетака, тя е на 23. Вдигат три сватби - в София, Грозден и Веселиново.
В столицата събират приятели и колеги в известния навремето ресторант “Червено знаме” на “Витошка”. Студентката по история Мария Иванова Маринова и аспирантът по философия Желю Митев Желев се запознават в университетската библиотека.  Женят през 1965 г. Той вече гони трийсетака, тя е на 23. Вдигат три сватби - в София, Грозден и Веселиново. В столицата събират приятели и колеги в известния навремето ресторант “Червено знаме” на “Витошка”.

Облачно време утре, максимални температури - от 15° до 20°

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°,

ЦСКА вече има продадени над 300 хиляди акции


ЦСКА мина границата от 300 хиляди продадени акции от първичното публично предлагане.

Клубът вече е продал 305 668 книжа за 917 004 лева, но това е едва 21.7% от поставената цел. Предходната граница от 200 хиляди акции бе преодоляна на 9 април.

До 19 май нов собственик трябва да намерят 1.4 млн. акции, за да бъде считана емисията за успешна. В противен случай акционерите ще получат обратно парите си.

По-рано в четвъртък изпълнителният директор на ЦСКА Александър...

Утре ще е облачно, температурите - между 15° и 20°

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°,

Наемат се 5 хил. безработни в малките населени места по програма "Сигурност"


Пет хиляди безработни от малките населени места ще бъдат назначени по националната програма "Сигурност". От бюджета са осигурени 17 милиона лева, информира БНР. Програмата ще продължи до края на 2015 година, а от 2016 година тя ще бъде с разширен обхват, съобщи  зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

Освен опазване на обществения ред и сътрудничество с органите на МВР, назначените ще изпълняват и социални функции. "Те ще помагат на възрастни хора при възникване...

Видео: Котката Тара спаси дете, нападнато от куче




Такъв инцидент може да засегне хиляди хора по света и вероятно затова видео запис на случката от Калифорния бързо стана хит в интернет.

На записа от охранителни камери се вижда как съседско куче напада 4-годишно дете на улицата.

Героят обаче е неочакван - котката Тара връхлита, точно когато кучето е започнало да дърпа за крака малкия Джеръми и прогонва нападателя.

След това котката продължава да преследва по тротоара кучето, което се оказва на...

Енергетиката на Русия - новата цел на американските санкции

FT: САЩ искат да блокират износа на нови технологии за енергийния сектор


"Прозрачност без граници" напуска Обществения съвет на ЦИК: Има яростна подготовка на контролиран вот

Асоциация "Прозрачност без граници" обяви, че напуска Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК) заради липсата на диалог и взаимодействие с гражданските организации, заради вземането на казионни решения и заради наличието на яростна подготовка на контролиран вот за предстоящите на 25 май избори за Европейския парламент. Асоциация "Прозрачност без граници" обяви, че напуска Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК) заради липсата на диалог и взаимодействие с гражданските организации, заради вземането на казионни решения и заради наличието на яростна подготовка на контролиран вот за предстоящите на 25 май избори за Европейския парламент.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Десетки превозвачи остават без лицензи

Повече проблеми, отколкото положителни новини, чуха журналистите по време на срещата по повод 10-годишнината от основаването на Съюзът на международните превозвачи в България. За проблемите с разрешителните за превоз на товари от, за и през Турция, слабият държавен контрол при лицензирането на превозвачите и проблемите с визите.

Спипаха банда за грабежи, върлувала в Сливен

Четирима бандити са били задържани за серия грабежи в района на новоселската баня в град Сливен.

Петима са задържани при спецакция на ДАНС за данъчни измами

Служители на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) под ръководството на Специализираната прокуратура и със съдействието на МВР са провели на 14 май операция по документиране и пресичане на дейността на организирана престъпна група, осъществявана на територията на град София и на град Видин, съобщиха от ДАНС.

Украйна e готова да плати 4 млрд. долара за руски газ при занижени цени

/КРОСС/ Украинската енергийна компания „Нафтогаз" е получила от руската група „Газпром" сметката за авансовото плащане на газовите доставки за юни в размер на 1,66 млрд. долара и се надява до 2 юни да успее да разреши газовия спор с руската страна, предаде Униан, позовавайки се на изказване на заместник-министъра за енергетиката Игор Диденко. Украинската компания е получила сметката, но се надява до 2 юни да проведе преговори с „Газпром" и да реши редица въпроси, заяви Диденко по време на пресконференция. „Нафтогаз" е предложила на „Газпром", срещу която подготвя процес в арбитражния съд, да фиксира цената за руския газ на 268,5 долара за 1000 куб. метра, допълва Диденко. Той е посочил, че в края на май украинската компания ще получи около 4 млрд. долара, с които е готова да плати на Русия при занижени цени.

Измир: Сълзотворен газ срещу 20-хиляден протест

Турското правителство си играе с живота на хората, заяви „Амнести интернешънъл“; снимка на премиерски съветник, ритащ протестиращ, предизвика скандал в страната

Гришо си го върна на Бердих и е на 1/4-финал в Рим

Нашето момче победи чешкия гигант в италианската столица


"Прозрачност без граници" напуска Обществения съвет на ЦИК: Вотът ще бъде контролиран

Асоциация Асоциация "Прозрачност без граници" обяви, че напуска Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК) заради липсата на диалог и взаимодействие с гражданските организации, заради вземането на казионни решения и заради наличието на яростна подготовка на контролиран вот за предстоящите на 25 май избори за Европейския парламент.

Спортната министърка: Старая се да бъда много прозрачна и абсолютно доблестна

Държавата има воля да реши въпроса със стадион "Българска армия" и спортните бази "Къро" и "Червено знаме", съобщиха от пресцентъра на министерството на младежта и спорта. Министър проф. Мариана Георгиева в четвъртък се срещна с ръководството на ЦСКА, като пое ангажимент за ремонтиране на спортните бази "Къро" и "Червено знаме", след което те да бъдат дадени на лицензираните спортни клубове. "Стадион "Българска армия" ще бъде даден на ПФК ЦСКА, но съгласно закона", заяви още Георгиева. През март 2012 г. с решение на Министерския съвет стадион "Българска армия" и базата в Панчарево се дават за ползване на ПФК ЦСКА. Натрупани са обаче 1 600 000 лева задължения при тези обекти от предишно 10-годишно ползване, които според договора е трябвало още през първата година на отдаването да се признаят като инвестиционна програма. През 2013 г. две последователни комисии констатират, че не са направени никакви инвестиции на обектите, като междувременно са натрупани нови задължения. "Там има утежнения, които ми пречат проблемът да бъде решен с един подпис. Днес не искайте от мен да нося отговорност за нещо, което се е случило преди 30 години. Ще се срещаме, докато решим всички въпроси. Готова съм на всякакви битки в политиката като министър на младежта и спорта, но съм длъжна да го правя според законите в Република България. Ще се боря за спорта, но според законите", каза Георгиева. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази мнение, че предишните правителства нищо не са направили, но се надява това правителство да намери решението за базите на ЦСКА. На срещата присъства и старши треньорът на волейболния мъжки отбор на ЦСКА Александър Попов, който каза, че "червените" вече са на ръба на оцеляването.   Maриана Георгиева, цитирана от OFFnews – едно към едно:   "Във вашето писмо, където адресат съм и аз, вие разтревожени искате срещата следващата седмица, но моята програма следващата седмица е парцелирана, така да се каже, доволно отдавна и понеже въпросите не са от вчера и понеже са сериозни, реших, че по-малкото зло или по-малката некоректност е да ви поканя днес да се случи тази наша среща, вместо да я отложа за след 25–и".   "И понеже вие сте, как да кажа, всеки път сте на stand by и сте рицари на тема футбол и спорт, хеле пък на терена Левски-ЦСКА, дори когато си говорим за портиерката на някой от стадионите".   "Още по-доблестно ще бъде – когато най-напред в МС кабинетът говореше по горещия проблем "Българска армия“ и вече наболелият във времето да се реши де юре този проблем, ми извадиха архив назад във времето на целия преход, който нагнетява проблема на ЦСКА, и ми казаха: г-жо министър, ще ви дадем архива да видите как е станало при "Герена" и да ви е по-лесно да си свършите работите“.   "Аз се старая всеки ден да бъда много прозрачна и абсолютно доблестна, смятам, че имам шанс, че някаква доволна степен успявам да държа такава линия на прозрачност и доблестност. Нямам различен режим към ЦСКА, "Левски", различните клубове.“   "Аз съм готова, като вече привикана от писмото отворено и предизвестена, готова съм, ако на вас ви харесва, първо аз да си кажа каквото мисля".   "Не знам как е станало преди 30 г., че едни от нас имаме банки, а други нямаме и заплата“.   "Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол“.   "Моля да ме чувате във всяка дума, за да не стоите във вашата обида, докато решим въпроса и докато взаимно се почувстваме в комфорт. Аз също не съм в комфорт в това напрежение и в тази обида, която е помпана в годините и сега аз я консумирам.“   "Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мене ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни.“   "Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете.“

МОН ще обяви новите стратегии за развитие на образованието

След края на май на страницата на Министерството на образованието и науката ще бъдат публикувани всички предложения, свързани с новия закон за училищното образование, съобщи във Варна проф. Анелия Кли...

Председател на Левски разкри шеф в ЦСКА: Той е попаднал случайно в спорта

"Възмутен съм от днешното изказване срещу Левски на един случайно попаднал в спорта човек", каза председателят на Обединени спортни клубове Левски Стоян Хранов, предаде БГНЕС.Хранов коментир...

ЕРП-тата отрекоха обвиненията на ДКЕВР

И трите компании заявяват, че при проверките на дейността им са търсени единични случаи, от които се правят генерални изводи, както и че не нарушават правата на клиентите си

Виц на деня - 15 май

Придворните социолози отиват при Станишев: - Шефе, имаме една добра и една лоша новина. С коя да почнем? - Казвайте първо лошата. - На изборите ГЕРБ и Реформаторския блок взимат 51%. - А добрата? - Ние, заедно с Бареков и ДПС взимаме 101%. ---------------------- Този виц битуваше още преди година с главен герой Цветан Цветанов. Днес обаче покрай изследванията на Медиана и PollWatch се савъртя отново в социалните мрежи с нови герои.

Двама гросмайстори ще участват в XIV турнир по шах на ПП ГЕРБ-Варна

Поредното 14-о издание на традиционния турнир по ускорен шах, организиран от ПП ГЕРБ - Варна, ще се състои на 17 май (събота). Записванията започват в 11,30 ч. на втория етаж на Морска гара, където ще се проведе състезанието. В него ще се включат двама гросмайстори – световният шампион за младежи Васил Спасов, който е един от най-успешните възпитаници на варненската шахматна школа, и Крум Георгиев – първият българин, победил легендарния Гари Каспаров.

Главсекът на МВР: Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари

Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения. В хода на разследването е установено, че престъпната група е работила по строго изградена схема, каза по БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

"168 часа": Оставих детето си преди 18 г. Няма ден да не мисля за него

Бела Чолакова
  Бела Чолакова  "168 часа" продължава поредицата с истории за осиновените деца, техните осиновители и биологичните им родители. В предишния брой ви разказахме за жена, която не смее да признае на детето си, че някой друг го е изоставил, за да го осинови тя. Сега ви предлагаме обратния случай - на жена,

Лазаров: Разбита е схема за контрабандни цигари

Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения.
В хода на разследването е установено, че престъпната група е работила по строго изградена схема.
Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира пред БНР, че става дума за „клонинг, за паралелна структура“, Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения. В хода на разследването е установено, че престъпната група е работила по строго изградена схема. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира пред БНР, че става дума за „клонинг, за паралелна структура“,

Великобритания повишава статута на представителството на сирийската опозиция в Лондон

/КРОСС/ Великобритания повишава статута на представителството на сирийската опозиция в британската столица до дипломатическа мисия, предава AFP, позовавайки се на изказване на британския външен министър Уилям Хейг. По този начин Лондон признава „силата на своите партньори", заявява британското министерство в свое изявление.

Защитник на "Левски" претърпя операция на ръката


Защитникът на "Левски" Пламен Крумов претърпя успешна операция на ръката, съобщиха от клуба.

Футболистът е със спукана костица на китката след дербито с ЦСКА на 8 март от 26-ия кръг на А група, загубено от сините с 0:1.

От щаба на "Левски" очакват Крумов да се възстанови за началото на подготовката за новия сезон. До края на настоящия столичани имат само един мач с "Литекс" от последния кръг в събота.

Той е без значение за сините, които остават на пето място с...

Лазаров: Разбита е схема за контрабандни цигари, дублирала обществено-икономическите отношения

Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения.
В хода на разследването е установено, че престъпната група е работила по строго изградена схема.
Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира пред БНР, че става дума за „клонинг, за паралелна структура“, Разбита е престъпна схема за контрабандни цигари, дублирала изцяло обществено – икономическите отношения. В хода на разследването е установено, че престъпната група е работила по строго изградена схема. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира пред БНР, че става дума за „клонинг, за паралелна структура“,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване