Разбиха мощен канал за цигари менте

Мощен канал за фалшиви цигари, действал на три континента, е бил разкрит от МВР и прокуратурата. В схемата е участвал бивш депутат, сменил няколко партии, а групата е получавала чадър от високопоставен ръководител на вътрешното министерство по време на управлението на Цветанов.

СКАНДАЛ! Вандали налепиха плакатите на Бареков в Перник с грешен номер на бюлетината

Плакати на партията на Николай Бареков "България без цензура"  в Перник бяха облепени с грешен номер, предадоха от офиса на ББЦ пред "За Перник".

"В страха си нашите политически опоненти прибягват до всевъзможни гнусни предизборни трикове. Върху номера бюлетината на плакатите на България без цензура, разлепени в Перник е залепен номера на бюлетината на друга партия", съобщиха от офиса на ББЦ.

"Това е груба манипулация,...

Продължава

Помориец загина, заклан от бензинова резачка

Кървава трагедия застигна отново Поморие! Млад мъж е бил заклан от бензинова резачка за дърва. Ужасният инцидент се е разиграл вчера в следобедните часове в двор на частен дом, съобщи burgasutre.bg.
Загиналият е на 26 години и е от Поморие. Той е помагал при рязането на дървени трупи. С машината е работил по-възрастен мъж /55 г. Кървава трагедия застигна отново Поморие! Млад мъж е бил заклан от бензинова резачка за дърва. Ужасният инцидент се е разиграл вчера в следобедните часове в двор на частен дом, съобщи burgasutre.bg. Загиналият е на 26 години и е от Поморие. Той е помагал при рязането на дървени трупи. С машината е работил по-възрастен мъж /55 г.

Григор Димитров обърна Бердих и е на четвъртфинал в Рим


Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи шестия в света Томаш Бердих и се класира за четвъртфиналите на мастърса в Рим.

Хасковлията постигна обрат с 6:7(3), 6:2, 6:2 и ще спори с германския ветеран Томи Хаас за първото си класиране на полуфинал в турнир от такъв ранг.

В първият сет Бердих поведе с ранен пробив, но Димитров успя да го върне, след което загуби тайбрека с шест поредни точки в полза на чеха.

Това обаче не оказа влияние на българина и...

Холивудска лента ще разкаже за разтърсващите разкрития на Едуард Сноудън

По книгата на Глен Грийнуолд за разтърсващите разкрития на Едуард Сноудън за американския шпионаж ще бъде направен филм. Двамата режисьори Майкъл Уилсън и Барбара Броколи, които направиха многобройни филмови адаптации по романите на Ян Флеминг за Джеймс Бонд, имат проект да поставят на екран книгата на британския журналист "Няма къде да се скриеш" като политически филм, който говори на днешните зрители.

Орешарски: По борсата личи, че икономиката се възстановява

За специалистите фондовата борса е индикатор на тенденции, барометър на икономическите цикли. Затова аз разчитам първите сигнали, идващи от края на миналата година и тази откъм борсата, като сигнали за икономическото възстановяване. Това заяви в сряда премиерът Пламен Орешарски на тържество по случай 100 години Българска фондова борса. За специалистите фондовата борса е индикатор на тенденции, барометър на икономическите цикли. Затова аз разчитам първите сигнали, идващи от края на миналата година и тази откъм борсата, като сигнали за икономическото възстановяване. Това заяви в сряда премиерът Пламен Орешарски на тържество по случай 100 години Българска фондова борса.

Петричев: Георги Терзиев бе ударен с камък

Георги Терзиев бе ударен с камък! Това разкри изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който изрази възмущението си от феновете на Ботев (Пловдив). Както вече съобщихме, привържениците на ...

Църквата и Мюфтийството: Някой ни провокира!

Светият синод и Главно мюфтийство излязоха с позиции, с които осъждат хакерската атака на сайта на БПЦ.

Джакпотът във второ теглене на играта 6/49 за неделя ще е над 2 613 000 лева

За следващия 40-и тираж на БСТ във второ теглене на играта 6/49 ще се натрупат 2 613 000 лева, след като в днешния 39-и тираж нямаше участник, който да познае печелившата комбинация от числата 21, 22, 29, 32, 35, 44, съобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ).
Никой не позна числата на късмета 5, 15, 17, 26, 29, За следващия 40-и тираж на БСТ във второ теглене на играта 6/49 ще се натрупат 2 613 000 лева, след като в днешния 39-и тираж нямаше участник, който да познае печелившата комбинация от числата 21, 22, 29, 32, 35, 44, съобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ). Никой не позна числата на късмета 5, 15, 17, 26, 29,

Перничанката Съни и формацията "София" ще подарят концерт на ценителите на джаз и поп музиката

В програмата на концерта са включени интерпретации на популярни парчета от репертоара на Рей Чарлс, AББА, Франк Синатра, Лушис Армстронг, както и емблематични български песни.

Хитови поп и джаз парчета от различни периоди и автори ще прозвучат в концерт на Съни и "София джаз бенд" на 19 май от 17:30 часа пред Двореца на културата в Перник, съобщиха за ZaPernik.com.

Концертът е подарък за ценителите на хубавата музика от Двореца на културата и ще събере в рамките на около час популярни парчета от репертоара на Рей Чарлс, AББА, Франк Синатра, Луис Армстронг и др. Ще прозвучат и изпълнения на популярни български песни, изпълнявани...

Продължава

Проклятието има ново име “Севиля”

Ужасната прокоба над “Бенфика” получи ново име - “Севиля”. Испанците спечелиха трофея в Лига Европа след 0:0 в 120 дълги минути и драма с дузпи. Две спасявания на вратаря Бето, португалец, отчаяха португалския гранд.

“Бенфика” загуби осми финал след клетвата, сложена върху клуба от Бела Гутман през 1962 г. Треньорът тогава зарича тима да не спеч Ужасната прокоба над “Бенфика” получи ново име - “Севиля”. Испанците спечелиха трофея в Лига Европа след 0:0 в 120 дълги минути и драма с дузпи. Две спасявания на вратаря Бето, португалец, отчаяха португалския гранд. “Бенфика” загуби осми финал след клетвата, сложена върху клуба от Бела Гутман през 1962 г. Треньорът тогава зарича тима да не спеч

Кметът на община Видин обяви бедствено положение

Видин /КРОСС/ Бедствено положение заради опасност от наводнение е обявил кметът на община Видин Герго Гергов. Основание за крайната мярка дава ситуацията в района на село Иново, където тази сутрин река Деленска е скъсала защитната дига на десния бряг. Разливът е с видима площ 2 хиляди декара. Наводнени са частни земеделски земи, повечето от тях засяти с жито. Образувалият се отвор в дигата е с около 8 метра ширина.Този проблем възникна тази сутрин. Към 10,30 часа получихме сигнал, че дигата е компроментирана. Създадена е пълна организация, свикан е Кризисен щаб. Над 20 камиона карат материали момента от бариерите в Гранитово и Кереево, две фадроми работят тук, една фадрома работи на Пречиствателна станция - Видин. Чакам от Пожарната да пристигнат специални кулове за затлачване на диги и компроментиране на вода. Сега взехме временно решение с едни бетонни панели да се опитаме да спрем водата и да я залеят от двете страни. Те с кран ще бъдат пускани вътре. Вероятно ще осъмнем тук, обясни кметът на община Видин Герго Гергов.Решение за отклоняване на движението по главен път Видин-Брегово взе Кризисният щаб на община Видин. Движението е отклонено през селата Капитановци и Акациево. На ГКПП "Брегово" влизащите в страната водачи ще бъдат предупреждавани и пренасочвани откъде да преминават. На специален пропускателен режим в района на бедствието ще са само автомобили на Спешна медицинска помощ и Пожарна безопасност и защита на населението, съобщи БНР.

Джакпотът във второ теглене на играта 6/49 за неделя ще е над 2 613 000 лева

За следващия 40-и тираж на БСТ във второ теглене на играта 6/49 ще се натрупат 2 613 000 лева, след като в днешния 39-и тираж нямаше участник, който да познае печелившата комбинация от числата 21, 22, 29, 32, 35, 44, съобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ).
Никой не позна числата на късмета 5, 15, 17, 26, 29, За следващия 40-и тираж на БСТ във второ теглене на играта 6/49 ще се натрупат 2 613 000 лева, след като в днешния 39-и тираж нямаше участник, който да познае печелившата комбинация от числата 21, 22, 29, 32, 35, 44, съобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ). Никой не позна числата на късмета 5, 15, 17, 26, 29,

Меркел: Тясното сътрудничество с Русия трябва да бъде продължено

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел подчерта, че въпреки украинската криза, тясното сътрудничество с Русия трябва да бъде продължено. "Убедена съм, че тясното сътрудничество с Русия в средносрочен и дългосрочен план трябва да продължи", каза Меркел, цитирани от немски медии. Канцлерът също така подчерта, че Германия изключва възможността за военно решение на кризата в Украйна и продължава да разчита на дипломатическо решение на ситуацията. Меркел не се съгласи с твърдението на министъра на икономиката Зигмар Гагбриел, който по-рано заяви , че "е било неразумно в Украйна да се създава впечатлението, че тя трябва да избира между Русия и ЕС".

Financial Times: Зад скандала с ЕРП-тата в България има руски интереси

"Случаят с чешки и австрийски инвеститори отблъсква партньорите на България в ЕС и увеличава подозренията за тайно руско влияние“, пише в статия на Financial Times по повод споровете за плащания между НЕК и трите дружества - EVN, CEZ и Energo-Pro. „Европейската комисия и шест страни от ЕС се оплакаха в България от начина, по който се третира случаят, а той е тест за върховенството на закона", пише изданието. "Случаят (с трите електроразпределителни дружества в България) се следи като барометър за руското влияние сред загриженост, че местни бизнесмени с руска подкрепа лобират да изградят свои дяловe в бизнеса с пренос на енергия, ако чуждестранните инвеститори бъдат лишени от лицензите си“, допълва Financial Times.  Вестникът цитира писмото от еврокомисаря Гюнтер Йотингер до българския енергиен министър, в което се отбелязва, че комисарят следи отблизо „ситуацията във връзка с продължаващите процедури за отнемането на лицензите от ДКЕВР и, ако се наложи, ще предприеме необходимите юридически стъпки, за да гарантира пълното спазване на законите на ЕС. Йотингер допълва, че спорът трябва да се реши в търговски съд, а не с политически мотивирано нареждане на регулатора. Посланиците на Германия, Франция, Австрия, Чехия, Дания и Финландия са предупредили Пламен Орешарски, че отнемането на лицензите "ще изпрати крайно негативен сигнал към всички настоящи и бъдещи инвеститори в България", пише още Financial Times. Премиерът отвръща, че просто се прилага законът и никой не притиска регулатора, въпросът за цената на тока е "експлозивна материя" в страната, а медиите представят предстоящото решение като шанс за тласък към управляващите социалисти точно преди изборите за Европейски парламент, допълва изданието.  Financial Times отбелязва, че ЕРП-та се оплакват от ограниченията на българския регулиран пазар, че в сектора години наред са допускани системни грешки, цените са намалявани от политически съображения и още се усеща ефектът от рязкото увеличаване на сегмента на възобновяеми източници. Огнян Минчев от Института за регионални и международни изследвания споменава за руско влияние в случаите с ЕРП-та и с "Южен поток", което често се осъществява чрез местни медии, контролирани от българи в близки връзки с Русия. "Руското влияние в енергетиката на България е повсеместно", казва той.

Пернишкият творец Валентин Топалов представи България на световен форум в Париж

В продължение на два месеца художникът рисува и обменя опит с творци от цял свят в Cite des art в столицата на Франция Париж.

Художникът Валентин Топалов представи България на престижен световен форум в Париж. Той бе сред избраниците от цял свят, които в продължениие на няколко месеца имаха възможност да творят, да се потопят в артистичната атмосфера на френската столица и да обменят опит помежду си в прочутото Cite des art.

Този своеобразен град на изкуствата събира художници и музиканти от цял свят, които са преминали съответни конкурси в своята страна, за да могат да се възползват от...

Продължава

Собственикът на "Бони" изхвърча от пътя и загина (обзор)

Основателят и собственик на месопреработвателната компания “Бони холдинг” Борислав Николов загина при автомобилна катастрофа в сряда на магистрала “Тракия” близо до Ихтиман в посока Пловдив.
Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията около 17,40 ч.
Предполага се, че джипът “Мерцедес GL 63” се е движил с несъобразена скорост на мокрия ... Основателят и собственик на месопреработвателната компания “Бони холдинг” Борислав Николов загина при автомобилна катастрофа в сряда на магистрала “Тракия” близо до Ихтиман в посока Пловдив. Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията около 17,40 ч. Предполага се, че джипът “Мерцедес GL 63” се е движил с несъобразена скорост на мокрия ...

Невиждани порои удавиха Сърбия

Цяла Сърбия е обхваната от невиждани бури, а дъждът, който не спира да вали, предизвика хаос в сръбската столица, предадоха агенциите. Една жена се е удавила, а стотици хора са евакуирани след тежките наводнения. Стотици жители на Белград не могат да напуснат домовете си заради наводненията, а други не могат да се върнат в тях.

Спасител в Одеса: Хората се задушиха, но не от дима

Почти всички, които загинаха в профсъюзния дом в Одеса при пожара на 2 май, са издъхнали за броени секунди. Това пише във фейсбук шефът на украинската служба по извънредните ситуации за Одеска област Владимир Боделан.
“Убеден съм, че 99,99% от хората в профсъюзния дом са загинали за броени секунди, а не са се задушили от дим или пък са изгорели в Почти всички, които загинаха в профсъюзния дом в Одеса при пожара на 2 май, са издъхнали за броени секунди. Това пише във фейсбук шефът на украинската служба по извънредните ситуации за Одеска област Владимир Боделан. “Убеден съм, че 99,99% от хората в профсъюзния дом са загинали за броени секунди, а не са се задушили от дим или пък са изгорели в

108 286 невалидни парафа за референдум

Точно 36 674 от нужните 500 хил. подписа не достигат в подписката за референдум за изборните правила, за да бъде парламентът задължен по закон да насрочи дата за допитване. Това става ясно от протокол от ГРАО за проверката на парафите, внесени от Инициативен комитет начело с юриста проф. Георги Близнашки. Инициативата бе в подкрепа на настояването Точно 36 674 от нужните 500 хил. подписа не достигат в подписката за референдум за изборните правила, за да бъде парламентът задължен по закон да насрочи дата за допитване. Това става ясно от протокол от ГРАО за проверката на парафите, внесени от Инициативен комитет начело с юриста проф. Георги Близнашки. Инициативата бе в подкрепа на настояването

Атомна централа евакуирана заради пожари в Калифорния

Част от персонала на АЕЦ “Сан Онофре” беше евакуиран заради бушуващи пожари в Югоизточна Калифорния, САЩ, съобщи АП.
Огънят започнал близо до град Ранчо Бернардо. Пожарът е обхванал площ от 280 хектара. За бързото му разпространяване допринася 40-градусовата жега в щата.
Стихията се разпространява от силен вятър. Част от персонала на АЕЦ “Сан Онофре” беше евакуиран заради бушуващи пожари в Югоизточна Калифорния, САЩ, съобщи АП. Огънят започнал близо до град Ранчо Бернардо. Пожарът е обхванал площ от 280 хектара. За бързото му разпространяване допринася 40-градусовата жега в щата. Стихията се разпространява от силен вятър.

32 хиляди студенти се обучават във Варна

През учебната 2013/2014 година общият брой на студентите в област Варна, включващ записаните в четирите образователно-квалификационни степени („професионален бакалавър”, „бакалавър”, „магистър” и „доктор”), възлиза на 32.2 хил., което е с 937 души, или с 2.

За разделното събиране на боклука в Перник

ЗДРАВЕЙТЕ,ПИША ВИ ЗА НА ПРАКТИКА ПРОВАЛЕНОТО РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА СМЕТ И МНОГОТО ПАРИ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА,ЕТО ВИ ОЩЕ ЕДИ ПРИМЕР ПОДКРЕПЕН СЪС СНИМКА,ТОЧНО ПРЕД ДЕТСКАТА ЯСЛА ЗАД ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО СЕ НАМИРАТ КОНТЕЙНЕРИТЕ НА ЕКОглуПАК КОИТО ПРЕЛИВАТ ОТ БОКЛУЦИ А ЕДНО КУЧЕ СЕ Е КАЧИЛО И РАЗХВЪРЛЯ,И ТОВА Е ДО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ,НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИ!!!

850 лева средна заплата догодина

Средната месечна заплата в България ще се повиши до 434 евро през 2015 г., или приблизително 850 лв. Прогнозата е на “УниКредит” и бе представена по време на годишната среща на ЕБВР във Варшава.
За 2014 г. очакванията са да е 420 евро (около 822 лв.). От анализа на “УниКредит” става ясно още, че през 2008 г. е била 279 евро (около 546 лв.), а пр Средната месечна заплата в България ще се повиши до 434 евро през 2015 г., или приблизително 850 лв. Прогнозата е на “УниКредит” и бе представена по време на годишната среща на ЕБВР във Варшава. За 2014 г. очакванията са да е 420 евро (около 822 лв.). От анализа на “УниКредит” става ясно още, че през 2008 г. е била 279 евро (около 546 лв.), а пр

Джакпот над 2,6 млн. чака феновете на тотото в неделя

София /КРОСС/ За следващия 40-и тираж на БСТ във второ теглене на играта 6/49 ще се натрупат 2 613 000 лева, след като в днешния 39-и тираж нямаше участник, който да познае печелившата комбинация от числата 21, 22, 29, 32, 35, 44. Никой не позна числата на късмета 5, 15, 17, 26, 29, 45 и в първо теглене на същата игра. Така за неделя джакпотът се очаква да достигне 392 000 лева. В играта 6/42 също нямаше позната шестица сред числата 2, 6, 16, 22, 41, 42. Джакпотът за следващия тираж ще бъде 913 000 лева. В първо теглене на играта 5/35 маркираните числа бяха 4, 13, 21, 27, 28, а във второ теглене на същата игра - 9, 18, 21, 24, 33. В играта Тото Джокер бяха изтеглени позициите 5, 3, 7, а късметлийските цифри бяха 7, 2, 8. В днешния тираж голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс" е сума в размер на 10 000 лева, спечелена в град Велико Търново. Участниците в игрите на БСТ могат да правят своите залози и онлайн, на страницата на БСТ - www.toto.bg.

Земеделци от пловдивско на среща с ръководството на ДФ „Земеделие"

Пловдив /КРОСС/ На 16 май (петък) от 11.00 часа, в пресцентъра на Международен панаир Пловдив ще се проведе среща с представители на ръководството на ДФ „Земеделие" с браншови организации, земеделци и животновъди от Пловдивска област. Срещата е по покана на г-н Георги Гергов, председател на ОблС на БСП Пловдив и народния представител проф. Светла Бъчварова, председател на Комисията по земеделие в 42 Народно събрание.По актуални въпроси на земеделците ще отговарят Виолета Александрова - заместник-изпълнителен директор с ресор "Прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони" и Татяна Ангелова - заместник-изпълнителен директор с ресор „Държавни помощи" и програма САПАРД.Срещата е отворена за медии.

Бой Пулев - Кличко все по-реален

Боят Кубрат Пулев - Владимир Кличко става все по-реален. Световният боксов съвет (WBC) не се съгласи украинецът веднага да се бие с шампиона на най-авторитетната версия при тежките боксьори.

Доскоро титлата на WBC се държеше от Витали Кличко, който я оваканти при оттеглянето си от ринга и поясът вече е притежание на канадеца Бърмейн Стивън. От ц Боят Кубрат Пулев - Владимир Кличко става все по-реален. Световният боксов съвет (WBC) не се съгласи украинецът веднага да се бие с шампиона на най-авторитетната версия при тежките боксьори. Доскоро титлата на WBC се държеше от Витали Кличко, който я оваканти при оттеглянето си от ринга и поясът вече е притежание на канадеца Бърмейн Стивън. От ц

Кейт Мидълтън разделила принц Хари и Кресида

/КРОСС/ Кейт Мидълтън има пръст в раздялата на принц Хари и Кресида Бонас. Новината, че принцът и русокосата красавица са скъсали, шокира британския народ, включително и дворцовата свита, защото почти всички бяха убедени, че двойката ще се ожени и ще заживее щастливо. Появиха се всякакви версии за причините, довели до разрив в отношенията между двамата млади. Едни смятаха, че Кресида не иска да се съобразява с дворцовите норми, други твърдяха, че принцът се е изморил от егоизма на своята любима. Трети смятаха, че пръст в това има херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. И се оказаха прави. Оказа се, че Кресида Бонас поддържа много тесни отношения с доведената си сестра Изабела, която преди време е била основна конкурентка на Кейт за сърцето на принц Уилям. Ако Хари и Кресида се бяха оженили, то Изабела неизменно щеше да се превърне в чест гост на двореца, което от своя страна би й позволило безпроблемно да се вижда с Уилям.

Числата от тираж №39 на Българския спортен тотализатор

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Русия разчита на повече активност от страна на ЕС по проблема с украинския газов дълг

/КРОСС/ Русия е разочарована от липсата на конкретни предложения от страна на ЕС за решаване на проблема с украинския газов дълг и разчита на по-активните действия на европейските страни за разрешаване на ситуацията, заяви руският президент Владимир Путин в специално обръщение към европейските лидери, подчертавайки, че Русия е била принудена да въведе авансови плащания за газа, подаван към Украйна. „В началото на април се обърнахме с предложение за незабавно провеждане на консултации с цел изработване на съгласувани действия за стабилизиране на украинската икономика и обезпечаване на устойчиви доставки и транзит на руски газ, в съответствие с договорните условия, напомня Путин. Той отбелязва, че през това време в Москва са били проведени консултации с представители на редица държави извън състава на ЕС, в рамките на които „партньорите напълно разграничиха загрижеността за ситуацията с украинския газов дълг и рисковете от недостатъните количества на газ в украинските подземни хранилища". „Що се отнася до страните от ЕС, за това време се състоя единствено срещата във Варшава на делегацията начело с комисар Йотингер с представителя на украинската страна Юрий Продан", подчертава той. „За съжаление, сме принудени да констатираме, че конкретни предложения за стабилизиране на ситуацията с изпълнението на украинските договорнизадължения и гарантиране на надежден транзит не бяха получени", заявява Путин

ДПС обеща пари за Северозапада

“През следващия програмен период инвестициите от Европа ще бъдат пренасочени предимно към Северозападна България, защото това е най-изостаналият регион и политиците са в дълг към хората тук.” Това заяви водачката на евролистата на ДПС Филиз Хюсменова пред препълнената зала със симпатизанти в Бяла Слатина късно в сряда. “През следващия програмен период инвестициите от Европа ще бъдат пренасочени предимно към Северозападна България, защото това е най-изостаналият регион и политиците са в дълг към хората тук.” Това заяви водачката на евролистата на ДПС Филиз Хюсменова пред препълнената зала със симпатизанти в Бяла Слатина късно в сряда.

„Четвърта власт” с номинация за „Еми”

Сериалът на БНТ „Четвърта власт” беше селектиран и включен в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – в наградите „Еми” на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, съобщи БНТ.
Хитовата поредица ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал в 42-рото издание на наградите. Сериалът на БНТ „Четвърта власт” беше селектиран и включен в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – в наградите „Еми” на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, съобщи БНТ. Хитовата поредица ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал в 42-рото издание на наградите.

Голмайсторът Безяк: Всички сме герои, оставам в Лудогорец

"Всички сме герои – и тези, които бяха на терена, и тези, които бяха на резервната скамейка", заяви след спечеления финал за Купата на България голмайсторът за Лудогорец Роман Безя...

Всички финали за Купата, Ботев върви по пътя на Бенфика

Ботев (Пловдив) загуби шести пореден финал за купата на България. За последно пловдивчани печелят трофея през 1981 г., а от тогава винаги се оказват в подножието на върха. При Лудогорец пък няма празн...

Само проблемът "Барселона" може да лиши Испания от величието

След като worldcup2014.actualno.com ви представи  шансовете на Бразилия на Мондиала, е ред на световния шампион Испания. "Ла Фурия", която е на прага на историята. Този път предизви...

Бетон засипва римската Via Principalis на Лъвов мост

Продължават строително-унищожителните работи на "Лъвов мост" като се извършва поредният погром върху историческата памет на София, предупреди арх. Димитър Димитров от Сдружение „Граждани за устойчиво развитие“. Използват се машини, с които се пробива над три метра от главната римска улица на Сердика Via Principalis, в близост до Лъвов мост, където се прави ремонт.

„Четвърта власт” номиниран за наградите „Еми”

Сериалът на БНТ „Четвърта власт” беше селектиран и включен в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – в наградите „Еми” на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, съобщи БНТ.
Хитовата поредица ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал в 42-рото издание на наградите. Сериалът на БНТ „Четвърта власт” беше селектиран и включен в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – в наградите „Еми” на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, съобщи БНТ. Хитовата поредица ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал в 42-рото издание на наградите.

Автопревозвачи заплашват с протести заради проблеми с лицензите

Ако до 15 юни държавните институции не предприемат конкретни мерки за решаване на проблемите им, международните автомобилни превозвачи заплашват с протестни действия, предаде БТА в четвъртък.   На национален форум в НДК от Съюза на международните превозвачи обявиха, че международният автомобилен превоз на товари е в криза и това се дължи на недостатъчно ефективната дейност на държавната администрация. Те настояха незабавно да се прекрати порочната практика за издаване на лицензи на превозвачи, които не отговарят на еврокритериите.   Организацията настояват да се затегне контролът върху издаването на лицензите и да се отнемат не правомерно издадените разрешителни. Браншовиците искат в най-кратки срокове да се предприемат ясни и категорични мерки по възстановяването на традиционните за България пазари за превоз в Турция, Близкия Изток и страните от бившия руски пазар, включително въвеждането на реципрочни такси за чуждите превозвачи, като по този начин пазарът се регулира съгласно принципите на лоялната конкуренция, искат още превозвачите.   В отговор зам.-министърът на транспорта Антон Гинев обясни, че преговорите с турската страна за уреждането на броя на разрешителните за извършване на превози през териториите на двете държави продължават, като за база ще се използва нератифицираната спогодба от 2012 г.   Като водач на работната група в преговорите с Турция зам.-министърът отбеляза, че основното искане на турската страна е за отпадане на платените разрешителни от 43 евро. Приходите в държавата от тези такси са около 20 млн. лева годишно. Турската страна обаче не е съгласна и готова да легализира напълно пазара за превози за трета страна, отбеляза Гинев. Той каза, че е възможно увеличаване на бройката разрешителни за българските превозвачи за трета страна, но при условие, че отпаднат платените разрешителни за турските превозвачи, но не е заявено точното количество.   От март т. г. страната ни е поискала Смесена комисия по автомобилен транспорт с Иран да преговаря по проблемните въпроси на международните превози, по които все още няма отговор от тяхна страна, информира Гинев. Като най-проблемни там той определи въведените митнически ограничения от иранска страна. Гинев посочи, че всички проблеми и с Турция, и с Иран са въпрос на двустранни спогодби, при които всяка страна в максимална степен защитава собствените си интереси, така ще постъпи и България.   По отношение на административните тежести, които международните превозвачи посочиха сред основните си проблеми, Гинев информира, че на 17 май в Министерския съвет ще се разгледа предложението за намаляване на таксите по тарифа 5, които Автомобилна администрация събира от превозвачите.   Ще бъде обсъдено и другото искане за отпадане на нотариалните заверки. Проблемът с кадрите в международните превози обаче трябва да се регулира от самия бранш, който да ги подготвя и задържа в страната, посочи Гинев.

Пубертетът вече е от 8 до 23 години

Oт 90-те години насам се наблюдава едно устойчиво явление - пубертетът започва все по-рано и завършва все по-късно. Това поставя цялото общество пред предизвикателства, с които не се е срещало през миналите векове. Долната граница на тийнейджърството се измества между осмата и десетата година.

Константин Проданов: България се нуждае от цялостна и категорична реформа на данъчната система

/КРОСС/ България се нуждае от цялостна и категорична данъчна реформа. Първата стъпка е премахване на плоския данък и въвеждането на прогресивното семейно и подоходно облагане. Това ще позволи тежестта от налога да бъде разпределяна много по-справедливо. По-богатите ще поема своята социална отговорност, а семействата с деца и работещи, един или двама родители, ще бъдат справедливо толерирани от закона с по-ниска ставка. Това заяви по време на дебат икономистът и кандидат от листата на АБВ за евродепутат Константин Проданов. Според него държавата трябва да осигури данъчни облекчения и за бизнеса, който влага сериозна част от печалбата си в реинвестиции и дългосрочни активи. Преференции трябва да получат и фирмите, които откриват работни места в слабо развитите региони или инвестират във високотехнологичните отрасли. По думите на Проданов страната ни се нуждае и от нов подход при формиране на политиката на доходите. Решението не е в популистични предложения за ръст на минималната работна заплата и доходите. То се крие в реално планиране и разчет, които да предвиждат трайно и дългосрочно постъпателно увеличение на най-ниското трудово възнаграждение, както и на заплатите в сектори като образование и здравеопазване, които страдат най-много от липса на качествени и млади кадри. Не на последно място държавата трябва да поеме своята отговорна роля на инвеститор в икономиката. Средствата за това могат да бъдат осигурени с нисколихвен външен заем

Никол Кидман откри фестивала в Кан с грация и танц


Като "великолепна и много спокойна" бе оценена появата на Никол Кидман на червения килим на стартиралия вчера 67-ми кинофестивал в Кан. Световната звезда, изпълняваща главната роля в биографичния филм за Грейс Кели "Грейс от Монако" на режисьора Оливие Дахан ("Животът в розово") неволно попадна под огъня на словесни престрелки и юридически надлъгвания.

Неприятностите на Дахан започнаха още миналия ноември, когато продуцентът на филма Харви Уейнстейн не прие монтажната версия на...

Бареков дава на прокурор сигналите за покупка на гласове

Лидерът на ББЦ ще внесе сигнал в прокуратурата с всички данни за покупка на гласове, които са му подали хората в цялата страна по време на предизборната обиколка, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Държавните пари ще отидат за черни каси за купуване на гласове, заяви той в интервю по бТВ, визирайки ГЕРБ, ДПС и БСП. Лидерът на ББЦ ще внесе сигнал в прокуратурата с всички данни за покупка на гласове, които са му подали хората в цялата страна по време на предизборната обиколка, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Държавните пари ще отидат за черни каси за купуване на гласове, заяви той в интервю по бТВ, визирайки ГЕРБ, ДПС и БСП.

МОН с нова стратегия за развитие на кадрите в образованието

/КРОСС/ Всички предложения, свързани с новия Закон за училищното образование, ще бъдат публикувани след края на май на страницата на Министерството на образованието и науката, съобщи министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във Варна. Клисарова представи новата стратегия за развитие на кадрите в образованието пред директори на училища от Варна. В центъра на новата стратегия е поставен учителят и връщането на авторитета му в обществото, посочи министър Клисарова. „След края на май основните въпроси, по които не можем да постигнем консенсус, ще бъдат сложени на страницата на министерството. Законът се бави, защото е много труден. Това зависи от Народното събрание", каза министър Клисарова в коментар на Закона за училищното образование. Оптимизацията на училищната мрежа в морската столица бе тема на разговора на проф. Клисарова с общинските съветници от комисията по образование.

Шопската салата печели евровота

Шопската салата се оказа най-харесваната рецепта в инициативата на Европейския парламент „Вкусът на Европа”. „В изборната нощ най-важното е кой в крайна сметка ще получи вота ни. Тогава е времето, когато най-накрая ще видите как сте повлияли на бъдещето на Европа. Защо трябва да изкарвате такава нощ сами?”, питат от официалната Фейсбук страница на ЕП. От там предлагат всеки, който има желание, да стане домакин на парти в изборната нощ

Жандармерист плаши футболни фенове с тейзър

Предотвратено е разрастване на напрежението

Фърдинанд: Нямах време да помисля за бъдещето си

/КРОСС/ Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който през лятото ще напусне клуба, все още не е решил къде ще продължи кариерата си. От 35-годишния англичанин се интересуват различни клубове от Европа и САЩ. „През следващите дни ще започна да мисля за следващата си стъпка, после ще реша какво да правя", каза Фърдинанд, цитиран от Sky Sports. „Не съм имал много време да мисля за всичко това, защото трябваше да завърши сезонът. Аз не искам да се разсейвам от играта и се наслаждавах на времето в Манчестър Юнайтед", добави играчът.

Бареков дава на прокурор сигналите за покупка на гласове

Лидерът на ББЦ ще внесе сигнал в прокуратурата с всички данни за покупка на гласове, които са му подали хората в цялата страна по време на предизборната обиколка, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Държавните пари ще отидат за черни каси за купуване на гласове, заяви той в интервю по бТВ, визирайки ГЕРБ, ДПС и БСП. Лидерът на ББЦ ще внесе сигнал в прокуратурата с всички данни за покупка на гласове, които са му подали хората в цялата страна по време на предизборната обиколка, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Държавните пари ще отидат за черни каси за купуване на гласове, заяви той в интервю по бТВ, визирайки ГЕРБ, ДПС и БСП.

От началото на годината близо 30 медици от Варненската лекарска колегия са заминали да работят в чужбина

От началото на годината близо 30 медици от Варненската лекарска колегия са заминали да работят в чужбина. Това заяви д-р Румен Христов, член на Варненска лекарска колегия и детски хирург в болница „Св. Анна”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна .

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване