Държавната администрация отваря вратите си за студенти

Министерски съвет (МС) организира за първи път „Дни на отворените врати“ в административното си поделение. Инициативата се провежда на 15 и 16 май и...

35-ти Международен майски хоров конкурс старира във Варна

Днес Община Варна открива 35-то издание на Международен майски хоров конкурс „Проф. Георги Димитров”, съобщиха организаторите за Moreto.net. В това мащабно международно събитие, което ще протече през дните 15, 16, 17 и 18 май са включени 14 събития – концерти, конкурси, творчески срещи.

Ракитич най-добър във финала

Заслужавахме тази титла, обяви хърватинът, който бе хванат да се целува със съотборника си Даниел Карисо


Лавров: Русия е категорично против влизането на Украйна в НАТО

/КРОСС/ Русия категорично се противопоставя на присъединяването на Украйна към НАТО. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Bloomberg. "Опитите да се вкара Украйна в НАТО ще бъдат много негативни за цялата система на европейската сигурност, и ние ще бъдем категорично против това", - каза той, като добави, че това пряко засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия. В същото време, министърът подчерта, че Москва призовава ба бъдат разследвани използваните в Киев хеликоптери с отличителните знаци на ООН в хода на силовата операция в югоизточната част на страната. „Искаме да разберем, как хеликоптери с отличителните знаци на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна", отбеляза Лавров. „Украйна както никога преди се доближи до гражданска война", подчерта още руският министър. Според него, президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. „Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба", отбеляза руският външен министър. „Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ", допълни още Лавров. По думите на руския външен министър, Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. „Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане", допълни той.  

Донецката народна република утвърди примерна конституция

/КРОСС/ Върховният съвет на Донецката народна република утвърди примерен текст на бъдещата си конституция, съобщи „РИА Новости", позовавайки се на нейния говорител Виталий Иванов. Късно снощи в медиите се появи и снимка на документа, за който Иванов изтъкна, че все още е само примерен и ще претърпи множество изменения. „Ще внесем изменения, които да зищитят интересите на всички групи от населението на Донецка област", каза още той. Съгласно документа се увеличава състава на депутатите до 150 души, като се въвежда и професионален ценз за тяхното излъчване. Те ще се занимават със социално-икономическите, дипломатическите и военни въпроси в областта. Говорителят на нововъзникналия местен парламент заяви, че е имало искания за провеждане на референдум относно приемаето на конституцията, но поради изострената политическа обстановка предложението е била отхвърлено.  

Понижения за индексите в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 10/28, а при 8 позиции няма промяна


Започва описването на щетите от вчерашния порой


Днес метеоролозите не очакват опасни явления и в цялата страна е обявен код "зелено", съобщи Националният институт по метеорология и хидрология при БАН.

Проливните дъждове  вчера създадоха проблеми в почти цялата страна като най-сериозно е положението в областите Стара Загора, София, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе, обобщава Би Ти Ви. 

Ураганен вятър опустоши плевенското село Горни Дъбник. С поражения по покривите и стените са стотина къщи, унищожени са и посевите...

С над 6% са нараснали доходите на домакинствата, разходите остават без промяна

Доходите от работна заплата се повишават с 10% на годишна база до 663 лв. средно на лице от домакинство през първото тримесечие


Газова авария край Банкя прати двама в Пирогов

Несъгласуван ремонт на водопровод и обилният дъжд са предизвикали свлачище в участък на газовото трасе в Банкя, съобщиха от "Софиягаз".

Ники Кънчев и Румяна Нейкова подкрепят недоносените деца в България

 Министерство на здравеопазването работи по 

Национална програма за грижа за недоносените деца

 

14 май 2014 г. – Днес, на пресконференция в Специализирана болница за активно лечение по детски болести - София олимпийският шампион Румяна Нейкова и известният водещ Ники Кънчев дадоха старт на  информационната кампания „Най-големи герои са най-малките“, организирана от фондация „Нашите недоносени деца“. Целта на кампанията е да постави във фокуса на общественото внимание нуждата от специални грижи за недоносените деца, тъй като всяко десето бебе в България се ражда недоносено. Все още темата не се дискутира в българското обществото и често родителите на недоносени новородени се оказват в ситуация, в която не знаят какво да очакват, какви са нуждите на детето им и към кого да се обърнат за подкрепа. На пресконференцията присъстваха и водещи неонатолози, които очертаха основните проблеми в здравните грижи за недоносените деца, а именно липсата на достатъчно специалисти в неонатологичните отделения, нуждата от високотехнологична апаратура и медикаменти, рехабилитацията след излизане от болницата. Поради ранното си раждане, недоносените бебета не са напълно развити и имат незрели органи и системи. Имунната система на недоносените деца е много крехка, поради което те са изключително застрашени от развитие на инфекции, които понякога могат да бъдат фатални. Тъй като белите дробове са недоразвити, при недоносени деца честотата на инфекции на дихателните пътища е 10 пъти по-висока в сравнение с доносени.

 На събитието Румяна Нейкова и Ники Кънчев представиха видеоклиповете на кампанията с тяхно участие. Те подчертаха, че инициативата няма за цел да набира средства, а да предизвика съпричастност, защото всеки един може да подкрепи битката за  живот на недоносените деца по своите възможности. Всеки, който желае да изрази своята символична подкрепа може да го направи, като хареса Фейсбук страницата „Недоносени бебета“.

В инициативата, освен известните българи, се включват компании и медии, чрез които посланията да достигнат до широката общественост.

Съществена част от кампанията е походът „Най-големи герои са най-малките“, който ще се проведе на 17 май (събота) в Борисовата градина в подкрепа на недоносените деца. Той ще започне от 11:00 часа при езерото „Ариана“ и ще продължи към Лятната сцена, където ще има арт ателиета и изпълнения на детски формации.

„Усложненията при недоносените деца не са малко, поради неразвитостта на органите им. Нищо не завършва с изписването на детето от неонатологичното отделение – децата имат респираторни усложнения, развиват ретинопатии и имат нужда от рехабилитация. Остър проблем сега е, че няма достъп до рехабилитационни грижи в страната. Има региони, в които родителите имат големи транспортни разходи за грижата за децата. Това, което целим, е в цялата страна да има необходимите условия и ресурси, за да могат всички деца от всички региони да имат еднакъв достъп до рехабилитация. В момента се работи по Национална програма за грижа на недоносените деца, която в рамките на около 2 месеца трябва да бъде финализирана – тя ще обхваща няколко етапа, включително обучение на специалисти, което да доведе до много добри крайни резултати”, сподели доц. Ралица Георгиева, началник на отделението по неонатология на МБАЛ по детски болести – София.

„Стресът, който преживява едно семейство на недоносени дете, е неописуем. Те дори не знаят, че има специалност, посветена на недоносените деца. Ние искаме национална програма, която да показва на родителите къде и при кого да отидат, за да не се лутат в безтегловност.”, отбеляза проф. Боряна Слънчева, национален консултант по неонатология.

Олимпийският шампион Румяна Нейкова, лице на кампанията „Най-големи герои са най-малките” сподели „Аз също съм родител и наистина, гледайки отстрани, лесно е да печелиш златни медали, но по-трудно е да си родител. За съжаление, училище за родители няма, а проблемите идват без да ги очакв аме. Все още децата нищо не разбират, но живота на родителите им се променя на 180 градуса.”

„Не бива да подценяваме тези 1000 грама. Те се борят! Те оцеляват! Толкова много медийни партньори показва, че обществото ни е узряло за подкрепа и съпричастност към най-малките”, изтъкна Ники Кънчев, журналист, водещ и лице на кампанията.

 „Когато си родилка, имаш хиляди въпроси, какво остава, ако имаш недоносено дете?” повдигна въпросът и модератора на събитието, актрисата Силвия Лулчева.

Всеки може да се включи в кампанията „Най-големи герои са най-малките”, просто като хареса Фейсбук страницата „Недоносени бебета”.

Преглед на варненския печат - 15 май

"Скандал беляза гласуването на посмъртната награда на митрополит Кирил. Журналисти спориха за делото и приноса на покойния владика". Това е водещ материал за вестник "Черно море". Скандал беляза гласуването на Голямата награда "Варна" на митрополит Кирил по време на тържествената сесия на Общинския съвет в града.

Химия с подобна на амфетамин реакция имало в "течния бонбон", продаван в училищна лавка

Амфетаминът, открит в „течния бонбон”, продаван в столичното 120-о училище, не е амфетамин, а „химия, която реагира като такъв". Това обясни доц. Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в „Пирогов” и национален консултант по токсикология, пред bTV. Именно в лабораторията на института бе открит амфетаминът, Амфетаминът, открит в „течния бонбон”, продаван в столичното 120-о училище, не е амфетамин, а „химия, която реагира като такъв". Това обясни доц. Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в „Пирогов” и национален консултант по токсикология, пред bTV. Именно в лабораторията на института бе открит амфетаминът,

КЗК наказа "Метро" със 143,7 хил. лева за нелоялна конкуренция

Промоцията „Най-добра цена за деня“ подвежда потребителите и нарушава конкуренцията, отчете регулаторът


Григор Димитров срещу Бердих по пътя към четвъртфиналите

/КРОСС/ За втора поредна седмица Григор Димитров ще се изправи срещу чеха Томаш Бердих в опит да достигне втория си четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс". Преди седмица българинът допусна обрат и загуби в три сета, а днес в Рим ще има нова възможност да сложи край на серията от пет последователни отпадания в трети кръг, която започна през 2013 г. в Париж и продължава с всичките надпревари от втората по сила верига през 2014 г. Четвъртият двубой между Димитров и Бердих е четвърти в програмата на третия по големина корт "Пиетранджели" и ще започне не преди 16.45 часа. Димитров води с 2:1 победи в директните мачове с Бердих, които винаги завършват в три сета. Ако българският тенисист запише трета победа, ще спечели 180 точки за световната ранглиста и ще очаква победителя от мача между Станислас Вавринка и Томи Хаас в опит за първи път да достигне полуфинал в сериите "Мастърс". След мача си на сингъл Димитров ще трябва да играе и на двойки, където заедно с чеха Лукаш Росол се класираха за четвъртфиналите след победа над вторите в световната ранглиста Александер Пея и Бруно Соареш. Техни съперници по пътя към полуфиналите ще са Марин Чилич и Сантиаго Гонсалес.  

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

ЦИК: Няма сигнали за купуване на гласове, избирателните секции в чужбина са повече

В Централната избирателна комисия (ЦИК) не са постъпвали сигнали за купуване и продаване на гласове. Това каза за Фокус говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Постъпвали са жалби във връзка с излъчване на агитационни материали в В Централната избирателна комисия (ЦИК) не са постъпвали сигнали за купуване и продаване на гласове. Това каза за Фокус говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Постъпвали са жалби във връзка с излъчване на агитационни материали в

Делото срещу Цветан Цветанов е на своя финал

СГС ще заседава по делото срещу Цветан Цветанов. Процесът срещу бившия вътрешен министър е на своя финал и се очаква да приключи днес. На последното заседание преди два дни ключовият свидетел по делото - бившият шеф на РЗБОП- Велико Търново Орлин Тодоров, не се яви и съдът постанови днес той да бъде принудително доведен, за да даде показания.

Няма спрян ток във Видинска област заради наводненията

Обилните дъждове в цялата страна през изминалата нощ създадоха и силите на пожарната във Видин. Около 01:00 часа през нощта (15 май) е отводнен приземен етаж на къща в село Буковец. В 02:30 часа бил ...

WBC: Стиверн е длъжен да се бие с Уайлдър, а не против Кличко

Президентът на WBC Маурицио Сулейман заявил, че Бермейн Стиверн е длъжен да се бие с Дионтей Уайлдър. Миналия уикенд той спечели вакантната титла на световен шампион на WBC в супертегка категория, с...

Арестуваха двама, били с колове човек във Варненско

Полицията в община Провадия, област Варна е арестувала двама души, които са нанесли побой на 54-годишен мъст с колове. Драмата се е разиграла в село Житница. След нападението жертвата е със средна тел...

FT: Имало е таен план за излизане на Гърция от еврозоната

Британският вестник "Файненшъл таймс" продължава да публикува тайни доклади за задкулисни драматични събития, свързани с гръцката криза, предаде БГНЕС. Според твърденията на вестника в нача...

Шоу: Надявах се максимум на място сред 30-те

Защитникът на Саутхемптън Люк Шоу не може да си намери място от радост заради повиквателната за националния отбор за световното първенство в Бразилия. Той призна, че максималното, на което се е надява...

Буфон: Успяваме, когато сме в ролята на аутсайдер

Вратарят на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон приветства избора на състав на селекционера Чезаре Прандели. Според него всички повикани са заслужили мястото си на Мондиала. "Прандели избра идеале...

Украинската Национална гвардия използва хеликоптери със знака на ООН в Краматорск

/КРОСС/ Три бойни мИ-24 и един транспортен Ми-8 използваха украинските военни в ожесточените сблъсъци в с.Октябърско По думите на военния специалист и публицист Александър Широкорада, тази бойна техника е била употребена в хода на миротворческа операция в Конго, като хеликоптерите тогава са били друг цвят. „Това са щурмови бронирани хеликоптери, - заяви експертът. - В Конго те бяха използвани за подпомагане на мисията на ООН. На тях ясно се виждат обозначения в син цвят. Аз не зная, използвани ли са тези хеликоптери и в Африка, но е факт, че там са използвани украински хеликоптери. ООН плаща добре за това", заяви Широкорад. Според експертът, ООН трябва да прекъсне всички връзки с украинското министерство на отбраната. „В противен случай, ще се разрази международен скандал.Руското външно министерство, безусловно, трябва да даде своята оценка относно този факт. Украинските военни компроментират ООН. Без съответните санкции за влизане на войска, ООН не е миротверец. Всъщност, това са пирати", заяви още Широкорад. Според опълченците, боят до Краматорск започнал заради това, че военните се опитвали да се запасят с боеприпаси за установките „Град", разположени в планината Карачун. Местни жители съобщиха, че в село Октябърско, където се провеждали ожесточени битки, има десетки жертви от страна на опълченците.  

Хакнаха сайта на Българската православна църква заради Джумая джамия

/КРОСС/ Сайтът на най-старото официално вероизповедание в страната ни - Българската православна Църква е хакнат. На страницата http://www.bg-patriarshia.bg/ излиза текст, който гласи, че това е в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив. "Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България", гласи текст, който потвърждава хакерското нападение. Текстът е на червено-черен фон. "Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват", се казва в посланието на интернет-нападателите. Те обвиняват вероизповеданието, което е спасило страната ни от турско робство в мълчаливо съгласие с нападението над джамията. "Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове", пишат хакерите. "Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила

Звездни паспорти

Личните документи на Джон Ленън и Мерилин Монро


След референдума в Шотландия, бъдещето на британското знаме е несигурно

Векове наред британското знаме (известно като Union Jack, символ на съюза) е било символ на властта на Великобритания по цял свят. В случай, че Шотландия избере независимост обаче, бъдещето на знамето е поставено под въпрос, разказва "Ройтерс".

Причината за това, е че бяло-синият кръст на св. Андрю вероятно ще бъде премахнат от знамето в случай, че шотландците гласуват да се отцепят от Обединеното кралство на 18 септември.  

Понеже знамето не е официален флаг на...

ЦЕРН търси български студенти

Световната ядрена организация ЦЕРН търси да назначи български студенти. Бъдещите висшисти, които изучават информационни технологии, математика, физика или инженерни науки, могат да кандидатстват за лятната академия край Женева.

Италианската икономика се сви за второ поредно тримесечие

БВП на страната е намалял с 0,5% на годишна база в периода януари-март


Амфетаминът в "течния бонбон" се оказа химия с подобна реакция

Амфетаминът, открит в „течния бонбон”, продаван в столичното 120-о училище, не е амфетамин, а „химия, която реагира” като такъв. Това обясни доц. Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в „Пирогов” и национален консултант по токсикология, пред bTV. Именно в лабораторията на института бе открит амфетаминът, Амфетаминът, открит в „течния бонбон”, продаван в столичното 120-о училище, не е амфетамин, а „химия, която реагира” като такъв. Това обясни доц. Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в „Пирогов” и национален консултант по токсикология, пред bTV. Именно в лабораторията на института бе открит амфетаминът,

Видео: "Маями" и "Сан Антонио" се класираха за финалите в НБА


Миналогодишните финалисти в Националната баскетболна асоциация "Маями хийт" и "Сан Антонио спърс" се класираха за финалите в Източната и Западната конференция. 

"Горещите" победиха "Бруклин нетс" с 96:94 и спечелиха полуфиналната серия с 4:1, за да достигнат четвърти пореден финал на Изток. Те спечелиха предишните три, а в опит да продължат серията си ще се изправят срещу "Индиана пейсърс" или "Вашингтон уизърдс". 

Леброн Джеймс отново поведе шампионите към успеха, като...

Амфетаминът, открит в „течен бонбон" в училище, не е амфетамин

/КРОСС/ "Амфетаминът, открит в „течния бонбон", продаван в столичното 120-о училище, не е амфетамин, а „химия, която реагира" като такъв." Това обясни в „Тази сутрин" доц.Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в „Пирогов" и национален консултант по токсикология. Именно в лабораторията на института бе открит амфетаминът, след като майка на ученичка го изпратила за проверка. „Става въпрос за „кръстосан отговор" - фалшиво позитивна реакция, при който някаква друга съставка реагира като амфетамин, а не може да бъде реално да бъде. Друга съставка, някаква химия, е дала позитивна реакция за амфетамин, без да има амфетамин. Невъзможно е да има", заяви доц. Гешева. По думите й такива съединения във водна среда са нетрайни - съществуват само 2-3 часа. Затова нещо, произведено в Китай и след това транспортирано до България, едва ли ги съдържа. Друг аргумент за липсата на субстанцията според нея е скъпата цена на амфетамина. „По-скоро последствие имат тези всички Е-та и тази химия, наблъскана във всякакъв продукт, и този аспартам, низвергнат в Америка, макар и в микроколичества. Той е 200 пъти по-сладък от захарта. Натрупва се в организма, защото го приемаме с всякакъв вид храни. Това количество след години какво ще отключи, Бог знае", коментира още консултантът

Стотици китайци избягали от Виетнам в Камбоджа

При антикитайски протести във Виетнам са убити 20 души


Тайланд: Премиерът да се спасява с бягство от среща

Стотици протестиращи нахлуха през страничен вход във военния комплекс, където временният премиер разговаряше с Избирателната комисия

Варненските лекари излизат на протест

Лекари от Варна ще протестират символично за един час днес по обяд. От регионалната колегия на Българския лекарски съюз отправиха призив към медиците да вземат участие в протестната акция, насрочена за времето от 12.30 до 13.30 часа.

ДПС: Нямаме нищо общо с тази безвкусна манипулация с Димитър Бербатов

/КРОСС/ "Във връзка с разразилите се коментари и откровени спекулации относно авторството и принадлежността на календарче с лика на футболната легенда Бербатов, представено като агитационен материал на ДПС, сме длъжни да заявим, че Движението за права и свободи не само че няма нищо общо с тази безвкусна манипулация с името на г-н Димитър Бербатов, но смята това за провокация срещу ДПС и толерантния тон на предизборната кампания, който ние зададохме и следваме неизменно." Това се казва в официална позиция на ДПС относно календарче с лика на Бербатов. "Разчитаме на компетентността и обективността на българските медии, както и на зрелостта на избирателите да отличават предизборната агитация с всички нейни компоненти и правила, регламентирани от Изборния кодекс от провокациите и спекулациите, маскирани като такава", се казва още в изявлението.  

Попова категорична, че няма "да подлива вода" на Плевнелиев

Попова отговори, че изобщо няма никакви съмнения, че ще излязат от сградата на „Дондуков 2" заедно така, както са влезли. Тя отрече и да има каквито и да било отношения с други партии.

Обсъждаме затрудненията пред търговията в Югоизточна Европа и Черноморския регион

Българската търговско-промишлена палата организира конференция за обсъждане на затрудненията пред търговията в Югоизточна Европа и Черноморския...

Петков: Пирински, остана без опора от опорните точки

/КРОСС/ "Опорните точки на БСП станаха достояние на цяла България. Но и без да изтича информация за тях, от медиите ги виждаме и чуваме всеки ден", това заяви Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на АБВ. "Така от устата на Пирински преди дни изтече опорната точка, че „всеки глас за АБВ е глас за ГЕРБ". Това, разбира се, са пълни глупости. Но тези, които те познаваме, Пирински, не сме учудени от факта. Знаем, че ти често говориш неистини", казва още той. "Преди следващия път да заговориш за АБВ, отговори на два въпроса: 1.От колко региона в страната беше изгонен? 2.Достойно ли е третото място в листата за такъв услужлив партиен функционер като теб?", призова Петков.    

Днес се гледа делото срещу Цветанов

Софийски градски съд ще гледа днес делото срещу Цветан Цветанов. Бившият министър на вътрешните работи е обвинен по чл. 288, пр.2, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс заради това, че е отказал да разпише прилагането на специални разузнавателни средства по отношение на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.

50-годишен загина при катастрофа на "Тракия"

"Мерцедес"-ът му преминал предпазна ограда и се преобърнал


Преглед на печата, четвъртък, 15 май

СТАНДАРТ: Цените тръгнаха нагоре  Цените отново тръгнаха нагоре, след като през първите три месеца от годината инфлацията беше...

Донецката народна република си прие конституция

Броят на местните депутати бе закован на 150 души

Обявяват резултатите от президентските избори в Афганистан

/КРОСС/ Избирателната комисия в Афганистан ще огласи днес резултатите от президентските избори на 5-и април. Предварителните данни от преброяването бяха оповестени три седмици след вота, но окончателните бяха отложени заради моногобройните сигнали за фалшификации, съобщава БНР. Властите обявиха, че нито един от кандидатите не е набрал повече от необходимите 50 процента от гласовете. Според предварителните сметки с най-много шансове за участие във втория тур на 14-и юни са бившият министър на външните работи Абдула Абдула с 45 и бившият финансов министър Ашраф Гани Ахмадзай с 32 на сто от гласовете.  

Опозицията срещу пенсионната реформа в Германия се засилва

Бизнесът в Германия заедно със своите политически съюзници предприе поредна атака срещу предложенията на правителството пенсионната възраст за мъжете с над 45-годишен стаж да бъде свалена на 63 години, а надбавките за майките да бъдат увеличени.

Как се гласува с бюлетината за евровота

Какви елементи има бюлетината обяснява говорителят на ЦИК Цветозар Томов

Главният свидетел по делото срещу Цветанов обявен за национално издирване?

Орлин Тодоров – основния свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – и днес не се яви в съда. По неофициална информация Тодоров е изчезнал и никой не знае к...

Калфин смята, че големите партии работят за по-ниска избирателна активност

Главното ми впечатление от обиколките ми в страната е, че основните политически партии искат да приглушат инереса на избирателя към евроизборите. Това каза пред журналисти в Бургас водачът на листат...

Тим от Висшата лига пожела Гаджев

Мениджърската агенция "New Era Globul Managment", която има договор със Стойчо Стоев, се заинтересувала от ситуацията около Владимир Гаджев и опитва да му помогне за трансфер в Уест Бромич, ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване