Новото ръководство на Penny Market Румъния разширява веригата в страната

През следващите две години веригата ще се разшири с още 10 магазина и ще изгради и трета логистична платформа в Молдова


Бобан Грънчаров отказал на ЦСКА

Бобан Грънчаров е бил близо до трансфер в ЦСКА преди месец, твърди "Меридиан мач". Именно тогава е станало ясно, че македонецът напуска настоящия си тим Таврия и търси клуб, в който да продъ...

Босът привика всички в Ботев на отчет

Собственикът на Ботев (Пловдив) Цветан Василев привиква на килимчето днес оперативното ръководство на клуба. Всички, от отговорника за строежа на стадиона - Ангел Палийски, през спортните спецове Мъри...

Калифорния - магнит за престъпници

Калифорния е станала център на гигантска престъпност. Бандите често са по-добре въоръжени от местните власти. Особено край границата с Мексико процъфтяват търговията с оръжия и наркотици, прането на...

MINI ни омайва с SuperleggeraTM Vision

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 е мястото, където BMW Group по традиция хвърля по някоя бомба. Първата идва в лицето на тази специална концепция: MINI SuperleggeraTM Vision. ...

Съдът оправда Цветанов по делото за присвояване

Софийски градски съд оправда Цветан Цветанов по делото за присвояване, предаде “Фокус”. Съдът произнесе присъдата по делото срещу бившия вицепремиер и вътрешен министър и го призн...

Стрелба с трима убити в американски мотел

 Трима души загинаха при стрелба в мотел на американския курортен град Миртъл Бийч, щата Южна Каролина.

Други четирима са ранени, предаде Асошиейтед прес. Неизвестен мъж открил стрелба пред многобройните посетители на мотела. Личността и мотивите му остават неизвестни. Полицията все пак смята, че атаката е била планирана. 
Нападението е извършено по време на годишния фестивал на рокери на около 24 км от местопрестъплението. Според полицията досега й се е налага да разследва инциденти с потрошени мотоциклети, а не с убийства.

До 31° и слънце до обед, после облаци

Времето до обяд ще е слънчево, след пладне с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Времето до обяд ще е слънчево, след пладне с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

До 31° и слънце днес

Времето до обяд ще е слънчево, след пладне с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Времето до обяд ще е слънчево, след пладне с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Подземен въглерод заплашва климатичното равновесие

 Откриването на значителни количества въглерод, съхранен дълбоко под почвата, може да бъде допълнителна заплаха за климата на планетата. Проучването, публикувано в неделя, разкрива същността на подценяваната досега опасност.
Въз основа на проучвания, извършени в щата Небраска в САЩ в региона на Великите равнини (Great Plains), подземен слой, който може да достигне шест метра погребан под седиментите, оказва се е особено богат на въглерод, съобщават учените в списание "Нейчър Геосайънс" (Nature Geoscience).
Откриването на слой на такава дълбочина е "забележително", защото това означава, че ние в момента подценяваме обема на въглерода, съхраняван в подпочвените слоеве на планетата, казват те. Въглеродът е вероятно да бъде освободен при ерозията или пряко при човешки дейности като селското стопанство, минни разработки, строителство. След това той се трансформира във въглероден диоксид (CO2 ) и по този начин може да допринесе за изменението на климата.
"Има много въглерод в дълбочина, където никой не може да го измери", казва Ерика Мерин-Спиота (Erika Marin-Spiotta), изследователка в Университета на Уисконсин-Медисън и водещ автор на изследването, като отбелязва , че повечето научни изследвания в тази област обикновено се ограничават до първите трийсет сантиметра под повърхността.
Слоят от повърхността, от който се заинтересували изследователите, се е формирал между 15 000 и 13 500 години по-рано. Този слой, който тогава е бил на повърхността, сега е разположен на дълбочина до шест метра под огромно натрупване на седименти преди около 10 хил. години.
Рязка промяна в климата по това време предизвиква увеличаване на отлагането на седименти, което довежда до натрупването на въглерода от растенията, както и след пожари.

Има много въглерод в дълбочина 

Такива подземни слоеве, богати на въглерод, може потенциално да съществуват и на други места по света, погребани под няколко вида седименти, казва Ерика Марин-Спиота .
Част от този въглерод никога няма да достигне атмосферата и следователно няма да играе никаква роля в глобалното затопляне. Но някои подземни слоеве могат да бъдат потенциално подложени на повторна експозиция при изграждането на пътища или минни разработки. Промените могат да доведат до изкарване "на светло" на микроби от дълбините или хранителни вещества, което може да стимулира получаването на СО2.

На тази дата: Европейската общност приема единен флаг


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 26 май 1986 г. Европейската общност (ЕО) приема синия флаг с 12 златни звезди за общ флаг на съюза.

Днес флагът е добре известен на всички и се асоциира само с ЕС, макар и да е бил...

Прогноза за времето - 26 май

Преди обяд ще бъде слънчево, след пладне с купеста облачност, по-значителна над планинските области, където на отделни места краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб. Максимални температури между 26° и 31°, в София 26°, по Черноморското крайбрежие по-ниски 21°-24°.

Барозу: Ще имаме европейски парламент с проевропейско мнозинство

Всички политически водачи в ЕС трябва да помислят за своята отговорност за резултатите от изборите, заяви председателят на ЕК


Делян Пеевски се отказва от евродепутатско място

 Делян Пеевски, който беше втори в листата на ДПС, обяви тази вечер, че се отказва от мястото си на евродепутат и го отстъпва на Искра Михайлова, министър на екологията в кабинета на Орешарски.

Пеевски заяви това на пресконференцията на ДПС в НДК. Тази вечер той за първи път се появи на публично място откакто подаде оставка като шеф на ДАНС след масови протести през юни.

"Евродепутатството не е самоцел за мен и ще го докажа тази вечер. Чувствам за мой морален дълг да изплатя доверието си към структурите си, затова отстъпвам мястото си на Искра Михайлова в европарламента. Тя ще бъде достоен евродепутат", заяви Пеевски.

Той благодари на избирателите за гласовете и за доверието "въпреки едната година, когато бях подложен на атаки от много от медиите". Така и не разбрах в какво ме обвиняват, каза Пеевски.

Той заяви, че не таи злоба към никого. "Да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо за България. Видяхме, когато се появи недоволство се оттеглих, после не чух за какво са критиките към мен. Една година "Пеевски, Пеевски" и "Кой кой", не чух стойностни обвинения към мен или някой да извади нещо към мен. Ако имаше такова нещо, щях да се оттегля от политиката. Когато всичко това свърши, кой ще ми се извини", каза Делян Пеевски.

"Моята отговорност е да работя за моите избиратели, както съм работил досега", отговори той на въпрос дали ще ходи на работа в парламента.

Лютви Местан също коментира темата.

"Г-жа Искра Михайлова ще бъде заместена, ако това ще се случи от много, много стойностен министър. ДПС има една много солидна банка от кадри. Това няма да бъде строга партийна номинация, а ще покрива профила на експерта. Това качество ще доминира. Не мога все още да съобщя името, нуждаем се от анализ", заяви председателят на ДПС.

По прогнозни данни за резултатите от изборите на социологическите агенции ДПС ще има четири мандата

Има наказателен вот на левите избиратели

Курумбашев: Резултатите от вота не са повод за срам


“Фондацията” събира другите от “Щурците” и ФСБ

Невиждан досега у нас мегаконцерт замислят музикантите от “Фондацията” на 10 ноември в зала “Арена Армеец”, на който ще излезе гръбнакът на българския рок. Те ще поканят на сцената останалите от групите, от които тя бе създадена по идея на Дони в началото на 2013 г. Така редом до Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански щ Невиждан досега у нас мегаконцерт замислят музикантите от “Фондацията” на 10 ноември в зала “Арена Армеец”, на който ще излезе гръбнакът на българския рок. Те ще поканят на сцената останалите от групите, от които тя бе създадена по идея на Дони в началото на 2013 г. Така редом до Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански щ

ЦСКА с офанзива за Давид Каядо

ЦСКА преговаря с бившето крило на Берое Давид Каядо, информира "Меридан мач". В момента португалецът е играч на украинския Таврия (Симферопол). След анексирането на Крим към Русия ФИФА наред...

В Пловдив затвориха членовете на цяла СИК

Мъката с преброяването на бюлетините от приключилите снощи евроизбори продължава. В Пловдив положението изглежда крайно отчайващо. Стана ясно, че в сградата на Пловдивския панаир, където е разполо...

КПР приютява ненужния в Челси Лампард

Легендата на Челси Франк Лампард може да продължи кариерата си в Куинс Парк Рейнджърс, след като почти сигурно "сините" няма да му предложат нов договор. 35-годишният играч е голмайстор ном...

Екзоскелет увеличава многократно силата на пожарникари

Средното тегло на оборудването на пожарникарите е 25 килограма, но понякога, в зависимост от ситуацията, то достига 70 кг. Представете си колко трудно е на човек, носещ такива тежести, да се катери по...

Тунчев: Напуснах Локо (Пд) заради Коко Динев

Александър Тунчев е първото лятно попълнение на ЦСКА. Той подписа с „червените" дни след края на първенството. Така той става поредният играч на „армейците", който ще изк...

Защо остаряваме бързо?

Образът на младостта е неизменна част от съвременните представи за красота. Ето защо остаряването е един от най-големите несъзнателни страхове на всеки човек. Процесът на стареене започва още след 25...

В Кърджали - припаднали членове на ЦИК след натиск от РИК

Новопявила се наблюдателка направи страхотен скандал в Кърджали. Това се е случило в 61-ва СИК на града, предаде Нова телевизия. Причината – членовете на въпросната СИК единодушно решили да...

Как гласувахме по градове

Предстои окончателната обработка на протоколите от всички избирателни комисии


Министър Данаил Папазов: Не вярвам БДЖ да фалират, но няма сценарий влаковете да спрат


- Г-н Папазов, има ли опасност от фалит на БДЖ?
- Правим всичко възможно да не допуснем такъв сценарий и се надявам да успеем.
- А има ли резервен план, ако бъде обявена несъстоятелност на БДЖ? 
- Има, разбира се. Но резервния план сега няма да го коментираме. На 26 май (днес - бел. ред.) има събрание на кредиторите. - Г-н Папазов, има ли опасност от фалит на БДЖ? - Правим всичко възможно да не допуснем такъв сценарий и се надявам да успеем. - А има ли резервен план, ако бъде обявена несъстоятелност на БДЖ? - Има, разбира се. Но резервния план сега няма да го коментираме. На 26 май (днес - бел. ред.) има събрание на кредиторите.

Спарки Елтос счита, че ще продължи да е действащо предприятие

Уникредит Булбанк разсрочва задълженията на дружеството по получени заеми от банката


Алергия към вода? Възможно е

Състояние е известно като аквагенна уртикария


Костадинка Кунева най-вероятно ще е евродепутат

Българската синдикалистка е сред 6-тимата избрани от СИРИЗА след преброяването на 7,8% от бюлетините.

прочети повече

Трусът повреди градския часовник на Варна

Махалото на градския часовник на Варна се е повредило от земния трус в Егейско море. Това съобщи часовникарят Боян Николов, който вече 71 години поддържа 125-годишния английски механизъм на една от емблемите на Варна.
В късния съботен следобед репортер на "Труд" видя, че часовникът изостава с 1 час. 85-годишният дядо Боян обаче не си бе у дома. Махалото на градския часовник на Варна се е повредило от земния трус в Егейско море. Това съобщи часовникарят Боян Николов, който вече 71 години поддържа 125-годишния английски механизъм на една от емблемите на Варна. В късния съботен следобед репортер на "Труд" видя, че часовникът изостава с 1 час. 85-годишният дядо Боян обаче не си бе у дома.

Левски в дуел със Славия за лидер на Любимец

Левски може да вземе втори играч от Любимец. След като през зимата "сините" привлякоха Антон Огнянов, сега в псисъка за селекция е халфът Иван Вълчанов. Сериозен интерес към него има и от Сл...

Да влезем на чист въздух

„Поленова алергия”, „алергичен ринит”, „сенна хрема” – едно и също наименование за заболяване, от което страда всеки четвърти в св...

Играй и спечели с Actualno.com и "Който оцелее ще разказва"

В рамките на две седмици Actualno.com и „Форум Филм България” ти дават уникалния шанс да спечелиш специални брандирани награди от най-новия филм на Сет Макфарлан („Прятел...

Пиргова се оля - работниците трябвало да гласуват за БСП

Не смятам, че точно на тези избори има корпоративен вот. Това заяви в свой коментар доцент Мария Пиргова, която е бивш заместник-председател на партия „Лидер” и чиято дъщеря Достен...

Йешич: Аз казах, ръководството решава

Миодраг Йешич почти сигурно няма да остане начело на Литекс. Очаква се днес сръбският специалист да бъде освободен, въпреки че класира тима за Лига Европа. Най-кьсно в петък ловчанлии ще имат нов наст...

Литва заложи пак на жена-президент, Качински печели в Полша

Победител на евроизборите в Полша е опозиционната консервативна партия "Закон и справедливост" (ЗиС) на бившия премиер Ярослав Качински, предаде БГНЕС. При преброяване на 91% от бюлет...

Лудогорец се готви за Европа с мач със Стяуа

Лудогорец уреди първата си контрола за лятната подготовка. Разградчани ще срещнат Стяуа на 1 юли. Мачът с шампиона на Румъния ще е в Англия, където и двата тима ще са на подготовка. "Зелените&qu...

Голям брой българи гласуваха с преференция

Между 35% и 45% от българите са се възползвали от преференциалния вот. Това посочи говорителят на ЦИК Цветозар Томов, предаде Агенция "Фокус". Още снощи са били обработени 55% от данните ...

Миков проваля референдума за изборните правила

Референдумът за изборните правила, който защитава инициативен комитет начело с професор Георги Близнашки, е на път на практика да се провали. Референдумът няма да е задължителен, защото не бяха събра...

Златото остава в подножието на 1 300 долара

Инвеститорите продължават да следят ситуацията в Украйна, но не се наблюдават резки движения


Като президент Порошенко ще трябва да се разбере с Русия

Руският печат за победата му със смазваща преднина на вота


Обама се среща с Плевнелиев в Полша


Обама се среща с Плевнелиев в Полша на 3-4 юни. Тогава президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне с държавните глави на страните от Централна и Източна Европа, предаде РИА Новости.
Полският президент Бронислав Коморовски организира серия от мероприятия, посветени на 25-ата годишнина от частично свободните парламентарни избори. Обама се среща с Плевнелиев в Полша на 3-4 юни. Тогава президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне с държавните глави на страните от Централна и Източна Европа, предаде РИА Новости. Полският президент Бронислав Коморовски организира серия от мероприятия, посветени на 25-ата годишнина от частично свободните парламентарни избори.

Папата кани лидерите на Израел и палестинците заедно във Ватикана

Папата се помоли на бетонната стена между Израел и Западния бряг. Тя беше издигната от израелската страна, за да спира достъпа на терористи откъм палестинската територия.

Ще оправдае ли очакванията растежът в САЩ?

Новата седмица ще предложи серия от данни за състоянието на най-голямата икономика в света


Петролът поскъпна до 5-седмичен връх

Ръстът дойде след неочаквано силния спад на запазите от суровината в САЩ


Внимание: Крадци в банкомата

Кеш или с карта ще платите? Българите все още предпочитат в брой, а една от основните причини е страхът от кражба. Основание за предпазливост има, тъй като българските апаши са сред световните първенци по кражби на банкови данни. Как могат да ви оберат?
Скимирането е кражба на данни от магнитната лента на кредитни и дебитни карти. Кеш или с карта ще платите? Българите все още предпочитат в брой, а една от основните причини е страхът от кражба. Основание за предпазливост има, тъй като българските апаши са сред световните първенци по кражби на банкови данни. Как могат да ви оберат? Скимирането е кражба на данни от магнитната лента на кредитни и дебитни карти.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване