Борсата в Токио започна седмицата оптимистично

Токийската фондова борса започна сесията в понеделник с покачване от 0,90%, окуражена от лекото покачване на курса на долара спрямо йената, което благоприятства японските компании износителки.

Мирът в Украйна ще бъде гарантиран, заяви Порошенко

Милиардерът Порошенко печели президентските избори на първия тур


Стрелба с трима убити в американски мотел

Трима души загинаха при стрелба в мотел на американския курортен град Миртъл Бийч, щата Южна Каролина.

Ако хората бяха птици

Сънували ли сте някога, че сте птица? Мечтали ли сте си да имахте крила, които да разтворите, политайки над света? 
Вероятно на всекиго се е случвало да побленува да е на мястото на пернатите. И едва ли причината е само в чувството за свобода и неограниченост, с което асоциираме полета на птиците. Способността да летят им дава една различна и вълн Сънували ли сте някога, че сте птица? Мечтали ли сте си да имахте крила, които да разтворите, политайки над света? Вероятно на всекиго се е случвало да побленува да е на мястото на пернатите. И едва ли причината е само в чувството за свобода и неограниченост, с което асоциираме полета на птиците. Способността да летят им дава една различна и вълн

ЦИК при обработени една трета от протоколите: ГЕРБ - 33.09%, БСП - 19.27%


ГЕРБ - 33.09%, БСП - 19.27% - това са резултатите, които Централната избирателна комисия обявява при обработени малко над една трета - 31.58% , от протоколите на секционните избирателни комисии.

Според официалните данни ДПС е на трета позиция с 12.29 на сто от действителните гласове, а коалицията "България без цензура" - на четвърта с 10.90 на сто. Петото място е за Реформаторския блок с 6.82% от гласовете. 


Немски национал пикае пиян в лобито на хотел, остава в състава за Бразилия

Немският национал Кевин Гроскройц скандално се е изпикал в лобито на хотел след финала в турнира за купата на Германия, който неговият Немският национал Кевин Гроскройц скандално се е изпикал в лобито на хотел след финала в турнира за купата на Германия, който неговият "Борусия" (Дортмунд) загуби с 0:2 от "Байерн" на 17 май. Гафът на футболиста явно е бил пазен в тайна, но медиите са се добрали до него. На партито след мача, с който бе закрит сезонът на "Борусия", Гроскройц

Видео: Журналистическите въпроси, на които Пеевски (не) отговори в изборната нощ


"Ако бях чул някакво обвинение, бих го разбрал и бих се оттеглил. Но за една година не чух някой да извади нещо срещу мен...И това ще изтърпя, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини?" - това попита риторично депутатът от ДПС и втори в листата на партията за евроизборите  Делян Пеевски в неделя през нощта. 

Пеевски, който беше избран за представител в Европейския парламент, но се отказа от позицията, се превърна в атракция в НДК, където партиите даваха официалните си изявления...

Откриха връзка между самбата и марихуаната

Бразилската полиция конфискува почти два тона марихуана на територията на една школите по самба в Сао Пауло, съобщи в неделя порталът Terra.com, цитиран от РИА"Новости".

Шоколадовия крал Порошенко: До 3 месеца ще реша конфликта с Русия


Петро Порошенко се появява с разкопчана риза на площада в град Уман в Централна Украйна и изнася реч пред не особено ентусиазираната тълпа. “Силна армия”, край на “хаоса” и на “войната”, повтаря от град на град прозападният милиардер, който бе фаворит за президентските избори, пише Олга Недбаева от Франс прес. Петро Порошенко се появява с разкопчана риза на площада в град Уман в Централна Украйна и изнася реч пред не особено ентусиазираната тълпа. “Силна армия”, край на “хаоса” и на “войната”, повтаря от град на град прозападният милиардер, който бе фаворит за президентските избори, пише Олга Недбаева от Франс прес.

С ГЕРБ сме конкуренти, не водим разговори за следващо правителство, обявиха реформаторите (допълнена)


Реформаторският блок не води разговори с ГЕРБ за следващо коалиционно управление и за нова тройна коалиция, обяви зам.-председателят на ДСБ Петър Москов на пресконференция в НДК след края на гласуването за евродепутати. Паралелните преброявания засега дават на коалицията едно място в европарламента, а според Москов тя участва и в битката за второ.

Говорителят на блока и лидер на ДСБ Радан Кънев добави, че ГЕРБ и реформаторите ще продължат да са конкуренти, въпреки че вече са си...

Първите данни на ЦИК: ГЕРБ с 33.19%, а БСП - с 19.32%


Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува първи официални данни за европейските избори в неделя. 

При обработени 13.6% от протоколите на секционните избирателни комисии резултатите са: ГЕРБ - 33.45%, БСП - 19.32%, ДПС - 11.89%, "България без цензура - 10.48% и Реформаторският блок - 6.9% от действителните гласове. 

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

ГЕРБ води с над 10% пред БСП

ГЕРБ печели европейските избори с 30.4% от гласовете на база 100% от въведените протоколи от Секционните избирателни комисии (СИК) в районните (РИК). С 19.94% управляващата партия БСП е на дистанция от над 10% след победителите. Коалиционният й партньор ДПС взема 17.26%, което му отрежда четирима евродепутати, колкото ще са и на БСП. Коалицията на Николай Бареков "България без цензура" има 10.66 на сто, а Реформаторският блок – 6.45 на сто.   Това съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред Mediapool в понеделник вечерта. Очаква се до сряда да приключи и повторното въвеждане от РИК-овете.   Въз основа на сегашните данни неофициално от ЦИК обясняват, че разпределението на мандатите за Европейския парламент най-вероятно ще е следното:   ГЕРБ - 6 БСП - 4 ДПС - 4 ББЦ - 2 РБ - 1 По неофициална информация на Mediapool, преференцията, която в чист вид бе приета в Изборния кодекс само за европейските избори, дава резултат за две партии.   Изненадата на вота е, че лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, който е водач на листата, е много вероятно да бъде изместен от поставения под №15 Момчил Неков. Причината е объркване сред избиратели, които масово са зачерквали номер 15 за Коалиция за България и са посочвали изричен преференциален вот за кандидат номер 15.   Другото пренареждане е в Реформаторския блок, където първи по предпочитания излиза поставения под №2 в бюлетината Светослав Малинов (ДСБ), като той измества лидера на ДБГ и водач на листата Меглена Кунева.   По неокончателни данни избирателна активност е 33.84 процента, а гласувалите са 2 061 937 души. В изборния ден в ЦИК са постъпили 183 сигнала и 71 жалби за изборни нарушения. Около 15 от сигналите са за купуване на гласове, другите се предимно за случайно разкриване на вота при откъсването на отрязъка от бюлетината или преди пускането й в урната, публикуването на прогнози за изборите в интернет и за агитация с есемеси.

ГЕРБ води пред БСП с близо 11%

ГЕРБ печели евроизборите с близо 11 % пред Коалиция за България. Това сочат междинните данни, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия в понеделник при обработени 97.5% протоколи на СИК в РИК. Резултатите са: ГЕРБ -30.47% КБ – 19.05% ДПС – 17.14% България без цензура – 10.64% Реформаторски блок – 6.41% Под чертата, но най-близко до нея остават: АБВ – 4.04%, НФСБ -3.07%, "Атака" -2.97%. При тези данни 17-те мандата за Европейския парламент се разпределят така: ГЕРБ - 6 БСП - 4 ДПС - 4 ББЦ - 2 РБ - 1 При това положение общият брой на евродепутатите на съуправляващите партии БСП и ДПС е 8, с един повече от тези на ГЕРБ и РБ. Очаква се това да послужи като аргумент на управляващите да не подават оставка, за каквато дясната опозиция настоя. Комисията изнесе и данни за резултатите от чужбина, където са обработени всички протоколи без един. Извън страната са гласували 25 679 български граждани. Разпределението само между тях е: - 38.73% за ГЕРБ, 15.71% за ДПС, 14.26% за Реформаторския блок, 8.45% за "България без цензура", 5.40% за КБ, 3.35% за АБВ, 2.41% за НФСБ, 2.16% за "Зелените" и 1.83% за "Атака". В този момент не можем да твърдим, че по отношение на преференции ще има разместване в която и да е листа, обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев по повод възможността Светослав Малинов да е изместил Меглена Кунева от листата на Реформаторския блок. Това ще можем да потвърдим, когато всички протоколи бъдат въведени повторно и се установят резултатите, подчерта той. След пристигането на всички протоколи ЦИК ще въведе повторно резултатите от тях, след което в срока предвиден от закона - до три дни след изборите, ще обяви окончателните резултати и имената на избраните кандидати.

Висящият 17-ти мандат ще покаже дали ГЕРБ и РБ повеждат пред БСП и ДПС

При 93.45% обработени протоколи, ЦИК отчита подадени гласове както следва: ГЕРБ – 30.41% Коалиция за България – 18.96% ДПС – 17.36% "България без цензура" – 10.65% Реформаторски блок – 6.36%.   Все още не е ясно при кого отива 17-ият "висящ" мандат, като математическите възможности са това да бъдат ГЕРБ, ДПС и Реформаторският блок, коментира по-рано експертът проф. Михаил Константинов пред Фокус.   "Докато не се обработят и последните протоколи, няма да знаем този мандат при кого отива", обясни той. По думите му 150 са гласовете от един протокол: "В момента разпределението е 6:4:4:2:1, но би могло да стане 7:4:3:2:1", прогнозира още проф. Константинов.   "Тъй като остатъкът е близък до една трета, кой точно ще го вземе - зависи от останалата част от протоколите", допълни той към момент, в който бяха обработени малко над 75%.   Не трябва да се забравя, че ЦИК може да вземе допълнително решение при откриване на явна статистическа грешка в някои от протоколите, уточни проф. Константинов.   Според преференциите, евродепутат от Реформаторския блок ще бъде Светослав Малинов, който беше втори в листата след Меглена Кунева, по данни на БНР.   Ако висящият мандат отиде при ГЕРБ или РБ, двете партии ще имат общо 8 мандата. ББЦ има сигурни два мандата, а това означава, че БСП и ДПС биха останали общо със 7 евродепутати. Така аргументите на сегашната управляваща коалиция да не подаде оставка отслабват и най-вероятно ще бъдат предизвикани предсрочни избори за нов парламент.   От останалите партии най-добре се представя АБВ на бившия президент Георги Първанов - с 4.04% от гласовете на избирателите, следвана от националистическите - Национален фронт за спасение на България - с 3.09% и партия "Атака" с 3%.   Междувременно водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев призова правителството да подаде оставка, а депутатът от БСП Страхил Ангелов обяви, че най-вероятно ще има предсрочни избори. Същото прогнозира и кметът на Перник Росица Янакиева, която премина в отбора на АБВ. Томислав Дончев: Правителството да подаде оставка Четейки резултатите от евроизборите, най-правилното от политическа гледна точка е правителството да внесе в деловодството на Народното събрание оставка, заяви Томислав Дончев, водач на евролистата на ГЕРБ пред Нова телевизия. "Освен формалните зависимости в политиката, ясно е че този резултат не може да предизвика директно предсрочен вот, в политиката трябва да има и морал. Всичко, което се случи през последната година, включително и този резултат е доказателство за това", смята Дончев. На въпрос, ще има ли сближаване между ГЕРБ и ДПС той отговори: "Точно тази конфигурация, която имаме в момента в парламента, е най-голямата поука, че ако чисто математически нещо се сглобява с нещо и води до възможност да управляваш, това не означава, че подобно управление е легитимно. В политиката трябва да има принципи, трябва да има обща цел. Към момента с ДПС аз не виждам общи принципи. За мен подобно взаимодействие не е логично". "Най-голямата поука, която имаме до момента е, че безпринципни коалиции не могат да се правят, защото от това губят всички. Губят и самите политически формации, очевидно губят и българските граждани", заключи Дончев. ГЕРБ отказаха да дадат пресконференция в изборната нощ и в 12 часа ще представят техния анализ за резултата от вота. Страхил Ангелов: Оставка на Станишев и предсрочни избори Резултатите от изборите за ЕП са едни от най-слабите резултати за БСП и вероятно в партията ще поискат оставката на лидера Сергей Станишев, каза Страхил Ангелов, депутат от БСП, който стана известен с посещението си в Сирия, пред Фокус. Неговата прогноза е, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. "Най-вероятно сме сбъркали в подхода към избирателите, по някакъв начин и управлението е повлияло. Трябва да направим доста сериозен анализ и да направим промени в партията, ако искаме да продължим напред, защото в противен случай тези загуби ще започнат да придобиват цикличен характер", каза Ангелов. "Не мисля, че се правят достатъчно задълбочени анализи. Предходните парламентарни избори ги загубихме, но еуфорията, че все пак беше съставено правителство с нашия мандат, засенчи анализа и той реално не се състоя", смята депутатът от БСП. Според Ангелов в момента БСП не се справя с обещанията за по-високи доходи и по тази причина вотът може би частично е наказателен за политиките на левицата, но депутатът очерта като по-голям проблема с ниската избирателна активност. Росица Янакиева: Резултатите отварят темата за предсрочни избори Резултатите от евровота дават доста ясна индикация, че предстоят промени и преструктуриране в политическото пространство, ще се отвори сериозно и темата за предсрочни парламентарни избори, коментира кметът на Перник Росица Янакиева,ь която подкрепи новата формация на бившия президент Георги Първанов, пред агенция "Фокус". Според нея резултатът, който постигна АБВ, не е лош. "Явно ГЕРБ е успяла да мобилизира потенциала си, докато БСП въпреки обширната кампания не е успяла да го направи", смята Янакиева.

Реформаторите и ГЕРБ може да имат осем евродепутати

Пет български партии ще имат представители в новия Европейски парламент. Това сочат данните на ЦИК при обработени 85% от протоколите на секционните и районните комисии. Партията на Бойко Борисов води с 30.66% от гласовете, следвана от "Коалиция за България" – с 18.98% и ДПС – със 17%. Останалите, които вкарват евродепутати са "България без цензура" - с 10.67% и Реформаторския блок - с 6.36%. Най-вероятно ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат общо осем депутати в бъдещия Европейски парламент, но е рано да се каже дали разпределението ще е седем към един или шест към два мандата, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БТА. По думите му до обяд резултатите ще покажат дали ДПС ще има трима или четирима депутати. "България без цензура" ще има два мандата, смята Томов. Останалите партии събират АБВ - с 4.04% от гласовете на избирателите, следвана от Национален фронт за спасение на България - с 3.09% и партия "Атака" с 3%. Междувременно водач на листата на ГЕРБ Томислав Дончев призова правителството да подаде оставка, а депутатът от БСП Страхил Ангелов обяви, че най-вероятно ще има предсрочни избори. Томислав Дончев: Правителството да подаде оставка   Четейки резултатите от евроизборите, най-правилното от политическа гледна точка е правителството да внесе в деловодството на Народното събрание оставка, заяви Томислав Дончев, водач на евролистата на ГЕРБ пред Нова телевизия.   "Освен формалните зависимости в политиката, ясно е че този резултат не може да предизвика директно предсрочен вот, в политиката трябва да има и морал. Всичко, което се случи през последната година, включително и този резултат е доказателство за това", смята Дончев.   На въпрос, ще има ли сближаване между ГЕРБ и ДПС той отговори: "Точно тази конфигурация, която имаме в момента в парламента, е най-голямата поука, че ако чисто математически нещо се сглобява с нещо и води до възможност да управляваш, това не означава, че подобно управление е легитимно. В политиката трябва да има принципи, трябва да има обща цел. Към момента с ДПС аз не виждам общи принципи. За мен подобно взаимодействие не е логично".   "Най-голямата поука, която имаме до момента е, че безпринципни коалиции не могат да се правят, защото от това губят всички. Губят и самите политически формации, очевидно губят и българските граждани", заключи Дончев.   ГЕРБ отказаха да дадат пресконференция в изборната нощ и в 12 часа ще представят техния анализ за резултата от вота.   Страхил Ангелов: Оставка на Станишев и предсрочни избори   Резултатите от изборите за ЕП са едни от най-слабите резултати за БСП и вероятно в партията ще поискат оставката на лидера Сергей Станишев, каза Страхил Ангелов, депутат от "Коалция за България", който стана известен с посещението си в Сирия, пред радио "Фокус". Неговата прогноза е, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори.   "Най-вероятно сме сбъркали в подхода към избирателите, по някакъв начин и управлението е повлияло. Трябва да направим доста сериозен анализ и да направим промени в партията, ако искаме да продължим напред, защото в противен случай тези загуби ще започнат да придобиват цикличен характер", каза Ангелов.   "Не мисля, че се правят достатъчно задълбочени анализи. Предходните парламентарни избори ги загубихме, но еуфорията, че все пак беше съставено правителство с нашия мандат, засенчи анализа и той реално не се състоя", смята депутатът от БСП.   Според Ангелов в момента БСП не се справя с обещанията за по-високи доходи и по тази причина вотът може би частично е наказателен за политиките на левицата, но депутатът очерта като по-голям проблема с ниската избирателна активност.   Росица Янакиева: Резултатите отварят темата за предсрочни избори   Резултатите от евровота дават доста ясна индикация, че предстоят промени и преструктуриране в политическото пространство, ще се отвори сериозно и темата за предсрочни парламентарни избори, коментира кметът на Перник Росица Янакиева,ь която подкрепи новата формация на бившия президент Георги Първанов, пред агенция "Фокус".   Според нея резултатът, който постигна АБВ, не е лош. "Явно ГЕРБ е успяла да мобилизира потенциала си, докато БСП въпреки обширната кампания не е успяла да го направи", смята Янакиева.

След 75% от протоколите: 5 партии в ЕП, ГЕРБ има 31.3%, БСП – 18.85%

Пет български партии ще имат представители в новия Европейски парламент.   По данни на ЦИК, при обработени 75.3% от протоколите, ГЕРБ получава 31.13%, "Коалиция за България" – 18.85%, ДПС – 16.41%, България без цензура – 10.66%, Реформаторският блок – 6.43%.   Движение АБВ на бившия президент Георги Първанов събира 4.1%, Национален фронт за спасение на България – 3.16%, партия "Атака" – 3.06%, партия "Глас народен" – 1.02% и коалиция КОД – 0.92 на сто от гласовете на избирателите.

Първи данни на ЦИК: 5 партии в ЕП, ГЕРБ има 33.45%, БСП – 19.32

По данни на ЦИК, при обработени 13.6 % протоколи на СИК в РИК, ГЕРБ получава 33.45%, БСП – 19.32%, ДПС – 11.89%, България без цензура – 10. 48%, Реформаторският блок – 6.90%, АБВ – 4.57%, НФСБ – 3.38%, Атака – 3.35%, Глас народен – 1.08%, Коалиция КОД – 0.98%.

ЕНП е доволна от резултатите в България, според социалистите данните за БСП не са лоши


Резултатите от изборите за Европейски парламент в България показаха, че хората явно предпочитат Европейската народна партия (ЕНП) пред социалистите. Това заяви пред журналисти в Брюксел в отговор на въпрос Жозеф Дол, председател на ЕНП, към чиято група принадлежи ГЕРБ, предаде БТА.

"Много съм доволен", добави той. Попитан дали заради резултатите настоящото българско правителство трябва да подаде оставка, Дол заяви, че това е вътрешнополитически въпрос, в който няма да се намесва....

Реформаторите: Орешарски е бившият премиер на България

Тези избори са основание за незабавно искане на оставка на правителството, заяви на пресконференцията в НДК говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. По думите му Пламен Орешарски е бившият премиер на България. На тези избори няма да се правим на победителите, ние не победихме и не постигнахме резултата, който отговаря на нашите политически амбиции - ние обаче постигнахме това, което в спорта се нарича Х на чужд терен - и то с отбелязан гол, коментира Кънев. Според него това е един много сериозен резултат, една много сериозна база за политически успехи на Реформаторския блок. Върнахме се по много категоричен начин в столицата и в големите градове на страната, каза говорителят на реформаторите. Според Радан Кънев резултатите на евровота са погром за мощната антиевропейска кампания, развита в последните месеци в България. По думите му БСП също е понесла исторически разгром. Нито един глас за Реформаторския блок няма да бъде напразен. Това, че сме обединени, ще изпълни хората с повече увереност, заяви водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

Кунева: Завоюваме стъпка по стъпка територия на нормалност

Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територи Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територи

Орешарски е бившият вече премиер на България, обявиха от Реформаторския блок


БСП понесе исторически разгром. Не знам нейните с гласове на коя от другите сериозни партии могат да се мерят заради корпоративния вот, обяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той посочи, че на този фон може да се говори единствено за незабавна оставка на правителстовото. Пламен Орешарски е вече бившият премиер на Република България. Не може да се говори в бъдеще време, заяви той

Той определи всеки глас за блока в малките населени места за индивидуален героизъм на хората, правили кампания там.

Меглена Кунева, която е единственият евродепутат на блока, че той продължава да завоюва стъпка по стъпка територия на нормалност.

Автентичното център-дясно се завърна на политическата сцена, обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той благодари на всики седесари, подкрепили блока, по места.
 
Корман Исмаилов от "Народна партия Свобода и достойнство"  благодари на хората в традиционно гласуващите за ДПС региони, които не са се огънали. Европа може да дойде в тези региони на страната, когато от там се оттегли контролирания вот, посочи той.

В момента виждаме, че правителството виси на врата на БСП като воденичен камък, омотан от ДПС, Станишев е пред това да спасява БСП или правителството, илюстрира ситуацията той. Според него това, което трябва да се случи сега, е оставка на правителстовто и Велико народно събрание за създаването на нова Конституция.

Орешарски вече е бивш премиер, обявиха Реформаторите

Антиевропейското говорене доведе тези партии до разгром

Партията на Фараж печели евроизборите във Великобритания?

Така партията на Найджъл Фараж ще получи най-много места

Меглена Кунева: Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим

Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред. Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред.

ДПС постави под въпрос бъдещето на кабинета "Орешарски"


Лидерът на ДПС Лютви Местан предвиди вариант за преразглеждането на доверието си към кабинета на Пламен Орешарски. На пресконференцията в НДК след края на изборния ден той заяви, че мандатоносителят БСП първи трябва да реши какво ще стане с правителството, но пък при необходимост от ДПС били готови да свикат заседание на централния си съвет по въпроса. 

"Това не е ДПС, която ще бяга от своя отговорност, това не е ДПС, която ще свежда политиката до гола аритметика, а която може да...

Местан уклончив ще крепи ли още Орешарски

Лидерът на ДПС Лютви Местан отговори уклончиво и с недомлъвки на въпроса дали партията ще продължи да подкрепя правителството "Орешарски" след неуспешния резултат на коалиционния им партньор - БСП. Местан обяви, че въпреки сериозния си резултат ДПС няма да настоява за повече власт. "Искам тази вечер - в нощта на 25-и срещу 26-и май, да кажа, че оттук нататък всяка една българска политическа сила, когато чуе ДПС, ще се сеща за няколко синонима - коректен, предвидим, лоялен партньор", каза Местан. Той посочи, че БСП и ДПС заедно имат осем от 18 мандата, но това, по думите на Местан, е чисто аритметическият аспект на сметките. Според лидера на ДПС политиката не е въпрос само на аритметика и изборните резултати се нуждаят от по-прецизен анализ. "Това не е ДПС, която ще бяга от отговорност и ще свежда политиката до гола аритметика. Това е ДПС, която може да чете вярно вота на своите избиратели. Отговорът на този въпрос, погледнат през призмата на волята на избирателите на ДПС, звучи по един начин - те подкрепиха съуправляващата партия ДПС с един много силен вот. В този смисъл въпросът за бъдещето на кабинета "Орешарски" не може да бъде въпрос единствено за ДПС", каза Местан. В същото време обаче лидерът на ДПС допусна, че може да свика ръководството, ако партията е изправена пред избора дали да крепи Орешарски. Попитан какво трябва да се случи, за да прецени, че е време да се вземе такова решение, Местан отговори, че е необходимо първо да се анализират изборните резултати. Заедно със сдържаната позиция обаче, попитан дали ДПС ще предложи друг министър на мястото на Искра Михайлова, която ще иде в Брюксел вместо Пеевски , Местан отговори с "да", но постави многозначителното уточнение: "Ако ще продължава кабинетът "Орешарски."

Бареков: Борисов ми е казвал, че са близки с Цветан Василев, но не ме замесвайте в това


"Борисов ми е казвал, че са близки с Цветан Василев... но наистина не ме замесвайте в това". Така лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков отговори на въпрос на "Дневник" дали банкерът и лидерът на ГЕРБ са в близки отношения.

Преди време в интервю за "Дневник" Бареков заяви, че депутатът от ДПС и отказал се от мястото си в Европейския парламент Делян Пеевски и бившият министър -председател Бойко Борисов са в близки отношения.

Бареков даде...

Бареков: Борисов ми е казвал, че са близки с Цветан Василев, но не ме замесвайте в това


"Борисов ми е казвал, че са близки с Цветан Василев... но наистина не ме замесвайте в това". Така лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков отговори на въпрос на "Дневник" дали банкерът и лидерът на ГЕРБ са в близки отношения.

Преди време в интервю за "Дневник" Бареков заяви, че депутатът от ДПС и отказал се от мястото си в Европейския парламент Делян Пеевски и бившият министър -председател Бойко Борисов са в близки отношения.

Бареков даде...

Реформаторите искат незабавна оставка на кабинета

"БСП понесе исторически разгром. Тези избори са основание за незабавно искане на оставката на правителството. Пламен Орешарски е бившият премиер на Република България", заяви Радан Кънев.

Кунева: Мой дълг е да работя за единството на Реформаторския блок

/КРОСС/ „На тези избори ние няма да се правим на победители. Ние не победихме и не постигнахме резултата, който отговаряше на нашите амбиции. Тези резултати са противоречиви за България и са погром за мощната антиевропейска кампания, която се развиваше у нас. Всички партии, които имаха антиевропейски тези останаха извън ЕП." Това заяви на следизборната пресконференция на Реформаторския блок говорителят му Радан Кънев. „През изминалия месец, докато течеше кампанията, навсякъде всички ни казваха колко е хубаво, че сме заедно. Това е първото нещо, което искам да кажа - колко е хубаво да сме заедно. Аз считам за свой пръв дълг да работя за единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и ние продължаваме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територия на нормалност и така можем да направим такава европейска държава, каквато всички българи заслужават. Аз съм щастлива, че се явихме на избори заедно." Това каза от своя страна Меглена Кунева. По думите на Божидар Лукарски днешният резултат е само началото на бъдещето на РБ. Той твърдо заяви и, че Реформаторският блок е втора политическа сила в столицата след ГЕРБ.  

Местан: България е обречена на коалиционни управления за няколко мандата напред

Независимо дали ни се иска, или не, за няколко мандата напред България е обречена на коалиционни управления, заяви Лютви Местан на пресконференция в НДК.
„Въпреки кафето в Кърджали, наистина става въпрос за друго. Независимо дали ни се иска или не, за няколко мандата напред България е обречена на коалиционни управления. Независимо дали ни се иска, или не, за няколко мандата напред България е обречена на коалиционни управления, заяви Лютви Местан на пресконференция в НДК. „Въпреки кафето в Кърджали, наистина става въпрос за друго. Независимо дали ни се иска или не, за няколко мандата напред България е обречена на коалиционни управления.

Утре цяла Европа ще говори за СИРИЗА, изригна Ципрас

Европейските избори бяха национални избори, подчерта той.

Реформаторите: Оставаме заедно, направихме пробив

Искаме незабавна оставка на правителството. Орешарски е бившият премиер на Р България. БСП понесе исторически разгром.

Цар Киро и негови роднини бяха глобени и осъдени за неплащане на данъци

Пловдивският окръжен съд наложи глоба за неплащане на данъци на трима от семейството на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, включително и на самия него, съобщиха от пресцентъра на съда. Четвърти член на семейството бе осъден условно.   На подсъдимите Кирил Рашков, сина му Ангел Рашков и Гергина Рашкова е наложена глоба по 5000 лева за всеки. Костадинка Рашкова беше осъдена на две години и осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.   Подсъдимите бяха признати за виновни, че от 15 април 2003 г. до 30 април 2011 г. в Пловдив са избегнали установяването и плащането на данъци в особено големи размери. Укритите данъци са за периода 2004 - 2010 г. включително. Има укрити данъци и за 2002 г. Извън административното наказание Кирил Рашков е осъден и на глоба от 51 516 лв. Той е внесъл в бюджета укритите данъци заедно с лихвите, които са 30 386 лева или общо 81 902 лева. Ангел Рашков като физическо лице и като управител на "Евро Стандарт" ЕООД е избегнал плащането на данъци в особено големи размери - 69 165 лв. Необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихви за 42 205 лева. Общата сума е 111 371 лева.   Гергина Рашкова е глобена 32 025 лв. като необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихви от 30 128 лева или общо 62 153 лева. Костадинка Рашкова трябва да плати глоба от 13 052 лв.   Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, защото подсъдимите признаха вината си.   Кирил Рашков, Ангел Рашков и Гергина Рашкова са внесли в бюджета дължимите от тях данъци заедно с лихвите, поради което им е наложена единствено глоба. Те се освобождават от наказателна отговорност и им се налага административно наказание глоба в максималния предвиден от закона размер от 5000 лв.   Костадинка Рашкова не е внесла в бюджета дължимите от нея данъци, поради което и е наложено по-тежко наказание. Присъдата може да се протестира пред Пловдивския апелативен съд.

Цар Киро и негови роднини бяха глобени от съда за неплащане на данъци

Пловдивският окръжен съд наложи глоба за неплащане на данъци на трима от семейството на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, включително и на самия него, съобщиха от пресцентъра на съда. Четвърти член на семейството бе осъден условно.   На подсъдимите Кирил Рашков, сина му Ангел Рашков и Гергина Рашкова е наложена глоба по 5000 лева за всеки. Костадинка Рашкова беше осъдена на две години и осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.   Подсъдимите бяха признати за виновни, че от 15 април 2003 г. до 30 април 2011 г. в Пловдив са избегнали установяването и плащането на данъци в особено големи размери. Укритите данъци са за периода 2004 - 2010 г. включително. Има укрити данъци и за 2002 г. Извън административното наказание Кирил Рашков е осъден и на глоба от 51 516 лв. Той е внесъл в бюджета укритите данъци заедно с лихвите, които са 30 386 лева или общо 81 902 лева. Ангел Рашков като физическо лице и като управител на "Евро Стандарт" ЕООД е избегнал плащането на данъци в особено големи размери - 69 165 лв. Необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихви за 42 205 лева. Общата сума е 111 371 лева.   Гергина Рашкова е глобена 32 025 лв. като необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихви от 30 128 лева или общо 62 153 лева. Костадинка Рашкова трябва да плати глоба от 13 052 лв.   Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, защото подсъдимите признаха вината си.   Кирил Рашков, Ангел Рашков и Гергина Рашкова са внесли в бюджета дължимите от тях данъци заедно с лихвите, поради което им е наложена единствено глоба. Те се освобождават от наказателна отговорност и им се налага административно наказание глоба в максималния предвиден от закона размер от 5000 лв.   Костадинка Рашкова не е внесла в бюджета дължимите от нея данъци, поради което и е наложено по-тежко наказание. Присъдата може да се протестира пред Пловдивския апелативен съд.

ЕНП остава най-голямата политическа сила в ЕП

Средната активност на изборите за ЕП за първи път се повишава, макар и само с 0,11 процентни пункта

Местан: ЦС на ДПС ще вземе решение за кабинета "Орешарски"

Бих призовал и ГЕРБ към по-засилена роля за нормализиране на политическата ситуация в страната. И без това е натоварена с такава отговорност от избирателите. Що се отнася до бъдещето на кабинета на Орешарски, искам да кажа, че оттук-нататък, всяка една българска политическа сила, когато чуе ДПС ще се сеща за няколко синонима - коректен, предвидим, лоялен партньор. Това не е ДПС, която ще бяга от отговорност, която ще свежда политиката до аритметика, която знае вота на своите избиратели.

ДПС чака БСП: Какво е бъдещето на кабинета?

Въпросът за бъдещето на кабинета „Орешарски” не е само въпрос към ДПС, но и към БСП. Очакваме ясната им позиция. Това каза лидерът на движението Лютви Местан.

Пеевски се отказа да става евродепутат (обновена)


Кандидатът за евродепутат от ДПС Делян Пеевски се отказа от спечеления мандат за евродепутат. Той беше втори в листата. Неговото място ще бъде заето от министъра на екологията Искра Михайлова.

Пеевски, който се появи на пресконференцията на партията си, благодари на структурите за доверието, което му е дадено, "въпреки последната година". "Така и не разбрах в какво ме обвиняват, дори по пътя отново по мен тичаха някои хора, които служат на други господари и ми задаваха неясни...

Търси се нов екоминистър!

Управляващата коалиция между БСП и ДПС започва да търси заместник на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, която тази нощ неочаквано, поне за медиите, стана евродепутат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване