Ципрас иска предсрочен вот в Гърция

/КРОСС/ Според преброените 83,5% от бюлетините за Европейските избори, гръцката радикална левица СИРИЗА изпреварва дясноцентристката управляваща партия „Нова демокрация" с 3,57% от гласовете, предаде радио „Атина". Тези резултати отреждат на гръцката СИРИЗА шест от oбщо 21 мандата в новия Европейски парламент, а „Нова демокрация" получава пет. За първи път евродепутати ще има крайнодясната партия „Златна зора", която се явява трета политическа сила на този вот. За нея са гласували 9,44% от гръцките избиратели. По два мандата в Европарламента ще имат новите партии „Гръцка маслина" (8%) и „Реката" (6,54%) и Комунистическата партия (6,08%). Един мандат ще има и малката дясна формация „Независими гърци".СИРИЗА печели втория тур на местния вот в областта Атика, но „Нова демокрация" е големият победител в останалите, общо 13, области. Столицата Атина и вторият по големина гръцки град Солун си запазват кметовете. Това са Георгиос Каминис, който надделя, макар с малка разлика, след оспорван вот във втори тур с представителя на СИРИЗА Гавриил Сакеларидис и ще управлява за втори мандат гръцката столица в следващите пет години. За кмет на Солун беше избран отново подкрепяният от соцалистическата партия ПАСОК Янис Бутарис, спечелил с голяма преднина пред своя съперник Ставрос Калафатис, зад който стоеше „Нова демокрация"

ГЕРБ: Защо беше закрита НЦИОМ, единствената агенция, която позна резултата

Защо беше закрита НЦИОМ? Много от тези, които закриха НЦИОМ, твърдяха, че това е агенцията, близка до Цветанов. ПП ГЕРБ винаги е залагала на професионализма. Единствената агенция, която позна, в най-голяма точност резултатите.

Изборен закон за глобалния свят, а не за крепостни по Бобовдолски сценарий


Коментарът на политолога на Огнян Минчев е публикуван във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник"

Л. В. "Бих искал да ви информирам за нещо, което смятам за нередност в избирателния процес в чужбина. Аз живея в Прага и както миналата година днес отидох да гласувам. С изненада установих, че трябваше отново да попълвам декларация за гласуване в чужбина, въпреки че бях подал такава декларация преди месец.Смятам, че това е опит за отблъскване на гласоподаватели в чужбина от страна на...

Борисов: В сряда – разпускане на парламента

/КРОСС/ В сряда - разпускане на парламента, след това - служебен кабинет, предсрочни избори и „както народът ни подреди". Така Бойко Борисов, лидер на спечелилата най-много гласове на евроизбрите партия - ГЕРБ, вижда бъдещето след 25 май 2014 година. Вотът на недоверие е категоричен и успешен. В сряда трябва да е последното заседание на парламента, на което да бъде разпуснат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията и добави: По-силен вот от този, по-голяма победа, размазваща, срещу социалистите няма - и в Европа, и в България. Станишев и БСП прогониха българите от България. 40% от тях гласуват за ГЕРБ и искат да се върнат обратно. Това значат гласовете им. - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разчете резултатите от вота в чужбина и попита риторично управляващите:" С кои очи ще ни размахват пръст от парламентарната трибуна?!" ДАНС и МВР трябва да се разформироват и на тяхно място да се поканят всички разследващи журналисти, предложи Борисов, коментирайки сигналите за купуване на гласове. С тази хипербола искам да провокирам хората да разберат, че ДАНС журналистите ги надиграха повече, отколкото ние БСП, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ поздрави колегите си от Реформаторския блок, които, по думите му, бяха подложени на огромен натиск. Бяха размазвани от сутрин до вечер със социология

ГЕРБ спечели най-много от гласовете в община Несебър

При гласуването  за избор на представители за европарламента  в Община Несебър  на 25 май партия ГЕРБ получи 2 049  гл.Гласувалите за „Коалиция за България” /КБ/  са 1 842, за „България без цензура” /ББЦ/-339, за АБВ – 207.
Съпоставянето на данните с изборните резултати за евроизборите през 2009 г. показва, че при ГЕРБ броят на гласовете намалява от 2189 на 2049, със 140 по-малко, спадът е 6 %.

Гласовете на КБ и отреждат второ място. За отбелязване е, че докато през 2009 г. за нея са гласували 873 избиратели, понастоящем те са 1842, нарастването с 969 гласа – 111 %. По ирония на съдбата разликата между ГЕРБ и КБ е 207, точно толкова колкото са гласовете за АБВ.

За Националния фронт за спасение на България, известен повече под прозвището “партията на телевизия СКАТ”, който участва за първи път на евроизбори, са гласували 465 избиратели. Съпоставката с участието му на парламентарните избори през 2013 показва отлив на гласове 1009-68 %.

                                                                Максим  МОМЧИЛОВ          

Юрий Асланов: 40 на сто от твърдото ядро на БСП не гласува


Около 40% от твърдото ядро на БСП не излезе да гласува. От там идва изненадата – ниският резултат на БСП и голямата дистанция, която набра като преднина партия ГЕРБ. Не разчитам други големи изненади в социологическите данни. Това казва след евровота Юрий Асланов, собственик и управител на социологическа агенция "Афис" и член ръководството на Института за социална интеграция, цитиран от Агенция "Фокус".  

Според социолога ниската активност на изборите за Европейски парламент е...

"Донецка народна република" въведе военно положение


Самопровъзгласилата се Донецка народна република в Източна Украйна въведе военно положение. За това съобщи Денис Пушилин, оглавяващ Върховния съвет на "републиката", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той заяви, че основната задача е да се прочисти територията на региона от украинските военни подразделения. Пушилин коментира намерението на Петро Порошенко, който според екзит-половете категорично печели вчерашната президентска надпревара, да направи първото си официално посещение в Донбас, като...

Нови хамаци, маси за тенис и шах допълват Морската градина в Бургас


Няколко нови кътове за отдих очакват посетителите на Морската градина в Бургас през новия летен сезон, съобщиха от общината в града.

Освен за разходки, плаж и разнообразни спортни занимания и колоездене паркът вече предлага и възможност да се излежавате на хамаци на сянка между графичната база и параклиса "Свети Георги".


В парк "Езеро" срещу тенис кортовете има разположени две нови маси за тенис и други маси, удобни за игра на табла и шах сред природата и...

Видео: Балъков дава футболни съвети на аматьорите




Посланикът на "Ариана Аматьорска лига" Красимир Балъков започна серия видеоклипове, в които ще дава съвети на любителите на аматьорския футбол.

Бившият полузащитник споделя натрупания дългогодишен опит и умения с играчите, които всекидневно се срещат с предизвикателствата как да подредят отбора си на терена, как да подобрят техниката си или как да подходят най-правилно при изпълнение на дузпи.

Рубриката "Съветите на Краси" може да се наблюдава в сайта...

Twitter прави емоционална карта на целия свят

Споделянето на статуси в социалната мрежа Twitter може да се превърне в база данни за определяне на психическото здраве на даден регион по света,...

Правителството на Белгия подаде оставка

Социалистическата партия остана втора на изборите за Федерален парламент и четвърта на европейските избори


Заработи единен уеб портал за 23 съдилища от съдебния район на Апелативен съд Варна

23 съдилища от съдебния район на Апелативен съд Варна се включиха в Единен уеб портал за достъп и предоставяне на информация в електронна форма за движението на съдебните дела. Освен за движението на преписките, уеб порталът позволява достъп и информация до протоколи от открити заседания и съдебни актове от електронните папки на делата, съобщиха от съда за Moreto.

Москва е готова за диалог с Порошенко

/КРОСС/ Москва е готова за диалог с избрания за президент на Украйна Петро Порошенко, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от „Интерфакс". „Готови сме за прагматичен диалог, основан на зачитането на всички споразумения, в частност в търговската, икономическата и газовата сфера, и като се има предвид търсенето на решения за съществуващите сега проблеми между Русия и Украйна", добави Лавров по време на пресконференция в Москва.  „Както каза президентът (Владимир Путин), ние ще уважим резултата от избора на украинския народ", подчерта Срегей Лавров. Миналата седмица Владимир Путин увери, че Москва ще уважи избора на украинците, въздържайки се от директен израз на позиция относно легитимността на предсрочните президентски избори в Украйна. „Най-важното е сегашните власти да уважават гражданите, народа и да позволят да бъдат намерени компромиси, като се имат предвид интересите на всички политически сили", продължи Сергей Лавров. Той осъди продължаването на военната операция срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна. По-рано украинският вицепремиер Виталий Ярема съобщи, че активната фаза от спецоперацията в Източна Украйна, която бе прекратена за президентските избори на 25 май, ще бъде подновена съвсем скоро. В тази връзка Лавров посочи, че подновяването на операцията ще бъде грешка. Той отбеляза, че шансът за започване на диалог не трябва да бъде пропрускан

Москва е готова за диалог с Порошенко

/КРОСС/ Москва е готова за диалог с избрания за президент на Украйна Петро Порошенко, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от „Интерфакс". „Слушаме какво говори Порошенко за отношенията на Украйна с Русия. Той определя връзките ни като особено важни. Както нееднократно заявяваше и президентът, ние сме готови на диалог с представителите на Киев, готови сме на диалог с Порошенко", заяви Лавров по време на пресконференция в Москва.

Хванаха яхта с 32-ма нелегални в Созопол

Афганистанците се качили на нея от Турция


Верижна катастрофа затапи Е-79 край Благоевград

Верижна катастрофа между три автомобила затрудни движението по ГП Е-79 край Благоевград, няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Юлиан Константинов си счупи крака

„Добре съм, не се притеснявайте за мен!”, сподели Юлиан от болницата и увери, че заместникът му ще се справи перфектно

Бизнесклиматът в България скоро няма да се подобри значително, сочи прогноза


Бизнесклиматът в България ще се подобри минимално през следващите пет години докато в страни като Румъния и Турция ще има по-видимо подобрение. Това показват данните на от традиционната класация Business Environment Rankings на Economist Intelligence Unit за периода 2014 - 2018 г., цитирана от "Капитал daily".

В нея страната заема 46 място сред 82 държави като подобрява позицията си с едно място. В същото време обаче Румъния е напреднала с осем позиции.

Отново на челните...

Десислава Георгиева е четвърта на скиф на Европейското първенство

/КРОСС/ Десислава Георгиева - Спортен талант на „Еврофутбол", остана на крачка от медалите на Европейското първенство по академично гребане за юноши и девойки до 18 години в Хазевинкел, Белгия.  Деси се класира четвърта на скиф, след като остана на 9,60 сек. от победителката Кристина Стараселетс от Беларус. Втора е французойката Камил Жулие, трета е рускинята Екатерина Питиримова. 16-годишната пловдивчанка преодоля дистанцията от 2000 м за време 8:01.24 мин. Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Милослав Кирчев, грабна сребърен медал в дисциплината 500 м едноместен каяк по време на третата Световна купа за годината в унгарския град Сегед. 23-годишният русенец финишира на 0,534 сек. от победителя Рене Холтен Поулсен от Дания, като измина разстоянието за 1:40.549 мин. На по-дългата дистанция от 1000 метра Мирослав завърши на 7-мо място и с изоставане от 5,742 сек. от победителя Макс Хоф от Германия. Българинът постигна време от 3:42.503 мин. Втори и трети се наредиха австралийците Мъри Стюарт и Кен Уолъс. Мирослав се пусна и на 5000 м, но не завърши. Други двама Спортни таланти на „Еврофутбол" се представиха според очакванията на състезания по планинско бягане и по голф. Васка Георгиева се класира на 2-ро място по време на Salomon Vitosha Trail 2014. Тя преодоля 12-километровото разстояние с денивелация от 600 м за 1:29.22 ч. На 19 сек. преди нея финишира Моника Филипова

Борисов: С какви очи днес Орешарски ще отиде на работа?

"Бяхме обвинени в доста неща - не сме водили кампания. Това да въртиш смешни видеоклипове по телевизиите не значи, че не правиш кампания. Посетили сме много градове и села. Там където имаме изключително успешни кметове, печелим". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойкои Борисов на специалната пресконференция на партията в НДК. И очерта предстоящото в поли "Бяхме обвинени в доста неща - не сме водили кампания. Това да въртиш смешни видеоклипове по телевизиите не значи, че не правиш кампания. Посетили сме много градове и села. Там където имаме изключително успешни кметове, печелим". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойкои Борисов на специалната пресконференция на партията в НДК. И очерта предстоящото в поли

Томислав Дончев: Налагаше се, че България тръпне от страх да не се върне ГЕРБ, а реалността е друга


Правителството в момента управлява съвършено нелегитимно. Най-добрият изход за всички е веднага да вземат решение да подадат оставка. Това каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите.
Неправилно ще бъде да четем резултатите от тези избори само политически. Трябва да ги четем обществено и граждански. Правителството в момента управлява съвършено нелегитимно. Най-добрият изход за всички е веднага да вземат решение да подадат оставка. Това каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите. Неправилно ще бъде да четем резултатите от тези избори само политически. Трябва да ги четем обществено и граждански.

Борисов: Орешарски, на чуждо място си!

Това е забележителен успех, въпреки всичко, каза водач на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев

Малинов измести Кунева с преференциалния вот

Светослав Малинов, а не Меглена Кунева, ще е евродепутатът на Реформаторския блок. Вторият в листата е изместил водача благодарение на преференциалния вот, съобщи БНР. Очаквайте подробности.

BP подписа договор за шистови залежи с „Роснефт“

Британската компания ще вложи 300 млн. долара в разработването на залежите въпреки санкциите срещу директора на "Роснефт"


Дончев: Налагаше се, че има страх да не се върне ГЕРБ, а реалността е друга


Правителството в момента управлява съвършено нелегитимно. Най-добрият изход за всички е веднага да вземат решение да подадат оставка. Това каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите.
Неправилно ще бъде да четем резултатите от тези избори само политически. Трябва да ги четем обществено и граждански. Правителството в момента управлява съвършено нелегитимно. Най-добрият изход за всички е веднага да вземат решение да подадат оставка. Това каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите. Неправилно ще бъде да четем резултатите от тези избори само политически. Трябва да ги четем обществено и граждански.

СИРИЗА спечели евроизборите, Ципрас иска предсрочен вот в Гърция


Гръцката радикална левица СИРИЗА изпреварва дясноцентристката управляваща партия Нова демокрация с 3.57 процента от гласовете, според преброените 83.5 на сто от бюлетините за Европейските избори, предаде радио "Атина".

Тези резултати отреждат шест от oбщо 21 мандата на гръцката СИРИЗА в новия Европейски парламент, "Нова демокрация" получава пет мандата, а за първи път евродепутати ще има крайнодясната партия "Златна зора", която се явява трета политическа сила на този вот. За нея са...

Тържествуващият Борисов: В сряда да разпуснем парламента и - избори (обновена)

Бяхме обвинени в доста неща - не сме водили кампания. Това да въртиш смешни видеоклипове по телевизиите не значи, че нве правиш кампания. Посетили сме много градове и села. Там където имаме изключително успешни кметове, печелим. Това обяви лидерът на ГЕРБ на специалната пресконференция на партията в НДК.

В чужбина БСП е пета сила. Става безпощад Бяхме обвинени в доста неща - не сме водили кампания. Това да въртиш смешни видеоклипове по телевизиите не значи, че нве правиш кампания. Посетили сме много градове и села. Там където имаме изключително успешни кметове, печелим. Това обяви лидерът на ГЕРБ на специалната пресконференция на партията в НДК. В чужбина БСП е пета сила. Става безпощад

Как са гласували в община Поморие

От 22922 гласоподаватели на територията на община Поморие на изборите за европарламент на 25 май са гласували 8045 или 35.10%. Най-много са гласувалите за политическа партия ГЕРБ, която получи  2240 гласа или 29.47% . След тях се нарежда ДПС – 2070 гласа или 27.23%. Гласовете на Коалиция за България и отреждат трето място с 890 гласа или 11.71%. Четвърти са България без цензура  -  890 или 11.71%. След тях се нареждат  НФСБ – 686 или 9.02% ,   Реформаторски блок – 307 или 4.40%, АБВ – 226 гласа или 2.97% , Атака – 99 гласа или 1.3%

Ето какво показват и резлтатите от евровота само за град Поморие, където са гласували 4309 избиратели или 35.87% от имащите право на глас.

 

 

ГЕРБ – 1544

Коалиция за България  - 516

България без цензура – 466

ДПС – 439

НФСБ – 426

Реформ. Блок – 256

АБВ – 163

Атака -69

Първанов зове: Левицата да се промени, ако не иска да загине

Аз чувствам вина, че АБВ не взе достатъчно, призна той


Quarto Quartet отново с първоюнски реверанс към децата

“Кварто квартет” и тази година са подготвили неповторима програма за Деня на детето. Заедно със Софийската филхармония, балет Vaya Dance Studio и свои приятели-музиканти те ще подн...

Nissan атакува „24 часа на Льо Ман“ с GT-R!

В петък, 23 май, Nissan хвърли бомбата със страхотната новина, че изважда името GT-R срещу Audi, Porsche и Toyota в „24 часа на Льо Ман“ през 2015. Японският производител ще се със...

Спряха яхта с нелегални имигранти край Созопол

Вчера към 16 часа на радарите на интегрираната система за наблюдение на морската граница в РДГП-Бургас е засечена моторна яхта, пътуваща към пристанището в Созопол. Плавателният съд не отговарял на по...

Филип Лам: Йозил е истинска мечта за нападателите

Капитанът на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор по футбол Филип Лам се изказа ласкаво за сънародника си Месут Йозил. Според бека халфът на Арсенал притежава най-добрия поглед върху играта....

Националите играят две контроли с Австралия

Мъжкият национален отбор на България ще изиграе две контроли с Австралия в четвъртък и петък. Волейболистите на селекционера Камило Плачи стартираха с две загуби в Световната лига след 2:3 и 1:3 със С...

Бареков: Ще подкрепим вот на недоверие към кабинета

"Ние ще подкрепим вота на недоверие към кабинета, ще гласуваме за свалянето на правителството на Пламен Орешарски. Това заяви днес на брифинг лидерът на "България без цензура" Нико...

Вайденфелер готов да замени Нойер

Опитният вратар на Германия Роман Вайденфелер декларира готовността си да замени титулярния страж на тима Мануел Нойер, в случай че той не успее да се възстанови за световното първенство. Нойер има к...

Победителят след тези избори е един

 Един нормален вече ден, след истерията по Евроизборите и край на изкачащите незнайни и знайни глави под път и над път от плакати, брошури, винили, бордове, банери, телевизионна, печатна, радио и интернет реклама. Резултатът от Евроизбори 2014 е един.

Унищожително ниска избирателна активност в Европа. Тенденцията е като ураганен вятър, който не подмина и България. Тези избори регистрираха явлението на изчезващия от недоверие към политиката глас не само на европееца, но и на нашенеца. Камбаната вече бие много силно. А изводът е - няма чуваемост! Политиците не чуват проблемите на избирателите в Европа. Разрив в отношенията. Балони от обещания и все повече излъгани надежди на хората. Икономическата криза постави на колене не една - две държави в света. Тези, които имаха добра и стабилна икономика, ударът ги разтърси като земетресение от 4-та степен по Рихтер.  Други като България не влязоха в Голямата депресия повторно, защото изобщо не е излизала оттам и трусът от 8 още си  въздейства, както на джоба, така и в главата на гражданите. Гърците бяха  миропомазани с огромен паричен подарък за стабилизиране. От началото на кризата нашата съседка получи 240 милиарда евро!!! финансова подкрепа по две спасителни програми от Международния валутен фонд и еврозоната от 2010 г. насам в замяна на съкращаване на разходи и осъществяване на реформи.

Едно е сигурно. Нито един от българските евродепутати и политици не поставиха ребром този важен за страната ни въпрос за спасителен план за България на най-високо равнище! Никой не тропна по евромасата на изобилието и не каза, че е издевателство и неравноправие за едни да има, а за други да няма. Просто не съществува национално отговорно мислене у нито един парашутист, изпратен от нас в Европа дори и срещу сладката заплата от 16 000 евро месечно. Страхливи, безотговорни и изпълняващи необмислени механични решения, без да си задават въпроса, защо? И как това се отразява върху живота и джоба на българина? А той, българинът, сякаш е спрял в отчаянието си и да изисква. Приел е съдбата си, нищо, че дори с малкото си джобни покриваше присъствието на бездействието на българските евродепутати там.

Плашещо. Все по - растяща и набъбваща като ядрената гъба над Хирошима е европейската администрация. Многочислена бюрокрация, която трябва да отглеждат народите на всички страни-членки и то трезво, и с всичкия си. Колосални средства членски внос и унищожителни за българската икономика пропуснати в момента шансове в усвояването на европейски средства. Но Европа не се интересува от това дали някой, който си плаща вечерята, ще си консумира яденето на масата. За нея важно е порядъчно, като всеки друг участник в съюза, да си заплатим дължимото за членството. Най-малката загуба е членският внос, който е 1 % от брутния вътрешен продукт или около 600 милиона лева годишно. За седем години това прави над 4 милиарда лева. По официалния обменен курс 4 милиарда лева са 2 милиарда евро, но по паритетна стойност, поради много по-ниското равнище на цените в България, те са равностойни на около 6 милиарда евро. За разлика от еврофондовете, членският внос се плаща веднага в началото на всяка година в брой, така че вече са платени около 4 милиарда лева. Дори само вноските на България в бюджета на ЕС, ако бъдат използвани правилно, ще има по-голяма полза за развитие на икономиката, отколкото от всичките средства от еврофондовете. Това показва простата сметка. И през новия програмен период 2014-2020 г. България ще получи най-малко пари по еврофондовете от всички страни-членки на ЕС. Главният и съществен проблем обаче е още в необузданите напъни на нашите преговарящи в лицето на Меглена Кунева още преди членството. Преговори между България и Европейската комисия в истинския смисъл на думата нямаше. Европейската комисия диктуваше своите условия, а българската страна се съгласяваше с всичко, като дама без самочувствие, и без да знае цената си. Това по-скоро приличаше на безусловна капитулация на победена държава, отколкото на преговори между партньори.

Но да се върна към началото.

Победителят след тези избори е един и той е почетният лидер на ДПС Ахмед Доган. Той показа, че за него политиката е висш пилотаж с унищожително умни ходове на шахматната дъска. Изборите бяха зявлядяни с изключителен ход, а именно не с една, с цели две политически сили. И двете щурмуват Европа със свои евродепутати, нищо че Турция е извън ЕС. Мястото на изплашилата Европа - АТАКА, вече се заема от ББЦ, а самият Николай Бареков измества от политическия небосклон Волен Сидеров. Вероятно завинаги. Резултатът на БСП е повече от катастрофален. Той подсказва, че незабавно трябва да си посипят главите с пепелта на срама и да последва колективна оставка. Нужно е Мая Манолова да развее байрака на поражението, с който да предводи процесията на прегазените към края на общата им политическа кариера. ГЕРБ и този път ги удари в земята. Въпросът е обаче с гласовете на кои избиратели. Темата на деня е в ниската избирателна активност и защо интелигентните, и умните хора в България спряха да се интересуват от политиката. За останалите, явили се на изборите - хората са казали - "или добро или нищо." Е от мен едно - нищо

Цветанов: НЦИОМ бе единствената агенция, познала резултатите. Закриха я

Защо беше закрита НЦИОМ. Много от тези, които закриха НЦИОМ, твърдяха, че това е агенцията, близка до Цветанов. ПП ГЕРБ винаги е залагала на професионализма. Единствената агенция, която позна, в най-голяма точност резултатите. Това каза Цветан Цветанов на пресконференцията на ПП ГЕРБ в международния пресцентър на НДК. Защо беше закрита НЦИОМ. Много от тези, които закриха НЦИОМ, твърдяха, че това е агенцията, близка до Цветанов. ПП ГЕРБ винаги е залагала на професионализма. Единствената агенция, която позна, в най-голяма точност резултатите. Това каза Цветан Цветанов на пресконференцията на ПП ГЕРБ в международния пресцентър на НДК.

И Донецка народна република обяви военно положение

/КРОСС/ В самопровъзгласилата се Донецка република от полунощ е обявено военно положение, съобщи председателят на Президиума на Върховния съвет на ДНР Денис Пушилин, предаде lenta.ru. Според него, решението е взето поради необходимостта “да се почисти територията на републиката от украински военни подразделения”. Пушилин коментира и новината, че първото посещение но новоизбрания президент ще бъде в Донбас. „Хайде да погледнем истината в очите. Това не е целесъобразно, тъй като народът на ДНР е против представените кандидати. Нито един от тях не осъди престъпните заповеди на властите в Киев, от които продължават да загиват мирни хора. Никой от тях не осъди събитията в Одеса. Какво има да говорим тук?”, заяви Пушилин. Той уточни, че диалогът на ДНР с Киев „е възможен само при участието на посредници”. „Ние сме готови да обсъдим въпросите за размяна на заложници и оттеглянето на украинските войски от територията на ДНР”, добави още Пушилин. Граничещата с ДНР непризната Луганска народна република обяви военно положение и мобилизация в четвъртък, 22 май. По-рано, първият вицепремиер на Украйна Виталий Ярема заяви, че армията и други силови ведомства, възобновяват активната фаза на военната операция в източната част на страната. Според поддръжниците на федерализацията, Киев сериозно е подсилил групировката си край Славянск. Тази нощ бяха възобновени боевете в околностите на града.

Данните на ЦИК при 93,45 % обработени протоколи

ГЕРБ бележи убедителна победа на изборите за Европейски депутати с около 12 % преднина пред втория - БСП. Това показват междинните данни на ЦИК към 12.00 ч. при обработени 93.45 % от протоколите на СИК в РИК. Резултатите към 12.00 ч.

Радан Кънев благодари на 150-те хиляди избиратели на реформаторите


Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев благодари чрез профила си във "Фейсбук" на 150-те хиляди привърженици, които дадоха гласа си за дясната коалиция на евроизборите вчера.

Извънпарламентарната опозиционна коалиция получава със сигурност един мандат за Европарламента като някои изчисления сочат, че може да разчита и на втори. 

"Искам да се обърна към всички тези половин милион души, чиито гласове пропиляхме през 2013 - гласували за невлезли партии, негласували от...

Google придобива компания за сателитни изображения за 1 млрд. долара

Google е на път да направи поредното придобиване за 1 млрд. долара. Технологичният гигант има намерение да закупи Skybox Imaging, компания, която...

Кримският въпрос е приоритет за Порошенко

/КРОСС/ Решението на въпроса с Крим ще бъде един от приоритетите на украинския президент, смята Петро Порошенко, който, по предварителни данни, печели изборите, съобщава ВВС. „Един от приоритети на президента и на цялата украинска власт ще бъде решението на Кримския въпрос: връщането на Крим в границите на Украйна, защитата на украинците, живеещи там, които са подложени на натиск заради произхода си", каза той на брифинг в Киев днес. Порошенко добави, че не планира смяна на министър-председателя и разчита ан сътрудничество с Арсений Яценюк. Според предварителните резултати от гласуването, Порошенко печели на първи тур с 53,72% от гласовете. Обработените до момента бюлетини са 60,15%.

Цветанов се върна на въпроса защо беше закрита НЦИОМ

/КРОСС/ Най-сериозната подкрепа за ГЕРБ е във възрастта от 30 до 50 години, каза Цветанов. Поздравявам тези, които са над 60 години, там подкрепата за ГЕРБ е 27 %, БСП там си е безспорен лидер, с 34 % подкрепа, каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция в НДК по повод резултатите от евровота, който се проведе вчера, 25 май. Снощи ГЕРБ не отидоха на традиционната пресконференция. Лидерът Бойко Борисов направи кратко изявление от пресцентъра на партията.  За политическа партия ГЕРБ победите вече са 25. БСП загуби Кюстендил, каза Цветанов, но печели в Бобов дол, допълни го Борисов. На евроизборите ГЕРБ покачва своя резултат от 627 000 на предишните евроизбори на 674 000 гласа сега, посочи още Цветанов, съпоставяйки резултатите на партиите с минали години. По отношение на социологическите проучвания Цветанов отново се върна на въпроса защо беше закрита НЦИОМ. Много от тези, които закриха НЦИОМ, твърдяха, че това е агенцията, близка до Цветанов. ПП ГЕРБ винаги е залагала на професионализма. Единствената агенция, която позна, в най-голяма точност резултатите, каза Цветан Цветанов. Той обяви последните данни, с които разполага, според които ГЕРБ има 38,4%. За ДПС - 15,6 %, за БСП - 5,4 от българите в чужбина. Цветанов се похвали и с образователния ценз на електората на ГЕРБ. Според социолозите най-много висшисти са гласували именно за тях, а много по-малко за БСП и ДПС

40 души загинаха при влакова катастрофа в Индия

Много хора са блокирани в смачканите вагони


На Кунева й се размина Брюксел

Светослав Малинов, а не Меглена Кунева от Реформаторския блок, влиза в Европарламента, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване