Пиронкова на разходка в Париж

Цветана Пиронкова използва свободния си ден без мач в откритото на Франция за разходка в Париж.
 Най-добрата българска тенисистка, която е с контузия на дясното рамо, ще играе във втори кръг с бившата №1 в ранглистата и шампионка за 2012 г. Мария Шарапова (Рус). 
Срещу приятелката на Григор Димитров пловдивчанката има 4 загуби от 4 двубоя. Цветана Пиронкова използва свободния си ден без мач в откритото на Франция за разходка в Париж. Най-добрата българска тенисистка, която е с контузия на дясното рамо, ще играе във втори кръг с бившата №1 в ранглистата и шампионка за 2012 г. Мария Шарапова (Рус). Срещу приятелката на Григор Димитров пловдивчанката има 4 загуби от 4 двубоя.

Част от детските надбавки под формата на учебници

/КРОСС/ Част от детските надбавки да не се дават в пари, а под формата на безплатни учебници и други пособия, свързани с образованието, кандидат-студентски курсове и др. Това се очаква да залегне в подготвяни промени в Закона за семейните помощи за деца. Идеята е средствата да се насочват правилно, например за стимулиране на образованието, а не за покупка на цигари или алкохол от родителите. Измененията трябва да станат факт до края на 2014 г, пише Преса. Има разработен законопроект, но още не сме стигнали до крайната фаза, още работим по него, коментираха за „Преса" от социалното министерство. На този етап оттам отказаха подробности по него. Засега синдикатите и бизнесът не саполучили покана за обсъждане. Пръв за промени при отпускането на помощите за деца заговори социалният министър Хасан Адемов през есента на м.г. Според него за навършилите 16 г. те не трябва да са в пари, а под друга форма - например, ваучери за учебни пособия, за да се стимулира реално образованието. В момента помощите се полагат на младежите до 20 г. възраст, ако продължават да учат. Отпускат се само на семействата с доход до 350 лв. на човек. Обхванати са близо 80% от децата в страната. За първо дете сумата е 35 лв. на месец, а за второ - 50 лв. Те гълтат по 400 млн. лв. годишно.    

Икономическите проблеми решиха изхода от евровота

Редица антиевропейски десни политически групировки в различни страни-членки на ЕС вече оповестиха, че след изборите ще образуват обща фракция

Кунева: Битката ми никога не е била за евродепутатското място

/КРОСС/ „Аз се успокоих вчера, когато видях, че Реформаторският блок е направил пробив. Признавам, че се надявах да имаме двама евродепутати, но моята мисия до голяма степен е изпълнена, тъй като направихме пробив на първите си избори заедно." Това каза Меглена Кунева от Реформаторския блок в предаването „Още от деня" по БНТ. Тя категорично заяви, че не се притеснява от възможността втория в листата на РБ Светослав Малинов да я измести от върха и да отиде вместо нея в Европарламента. „Когато си водач, не мислиш първо за себе си. Това е вярно във всички ситуации. За мен беше важно да излъчваме единствено, а това нямаше да бъде така, ако водачът агитира за себе си", категорична бе Кунева и допълни, че винаги ще бъде там, където е необходима на своите колеги. „Всички в листата ни са добри. В лицето на Малинов избирателите ни ще имат едно много добър евродепутат. Моята битка никога не е била за този пост. Моята битка е да запазя единството на РБ", каза още тя. Снимка: Булфото, всички права запазени

Мълчанието на "Атака"


Близо 24 часа след края на изборите лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите му пазят мълчание. Сидеров не дойде в неделя вечерта в НДК, където традиционно се събират формациите, участвали на изборите. Не е коментирал публично и днес осмото място на партията му в евровота с 2.97% по междинните данни на ЦИК.

"Дневник" го потърси за коментар какво ще е поведението на "Атака" за вота на недоверие и дали би поел отговорност за слабия резултат на партията му на евровота, но той е с...

Екстремизмът триумфира в евровота

Националният фронт печели във Франция с 25% при избирателна активност 43%. Това му дава 24 от 74-те места на Франция и основание на лидерката му Марин льо Пен да поиска в понеделник предсрочни избори. Френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание на кабинета. Премиерът Манюел Валс обеща данъчни облекчения след вота. Националният фронт печели във Франция с 25% при избирателна активност 43%. Това му дава 24 от 74-те места на Франция и основание на лидерката му Марин льо Пен да поиска в понеделник предсрочни избори. Френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание на кабинета. Премиерът Манюел Валс обеща данъчни облекчения след вота.

Започва борбата за новия председател на ЕК

Фаворит е дългогодишният премиер на Люксембург, кандидатът на Европейската народна партия Жан-Клод Юнкер

"Алфа рисърч": Висшистки от София гласували за ГЕРБ, БСП печели при над 60-годишните

Жена с висше образование на възраст между 31 и 60 г. от София е най-типичният гласоподавател на ГЕРБ на проведените вчера избори за евродепутати. Това показва социалнодемографският профил на гласувалите, публикуван от агенция „Алфа рисърч“.
27% от всички мъже, отишли до изборните урни, са гласували за партията на Борисов. Жена с висше образование на възраст между 31 и 60 г. от София е най-типичният гласоподавател на ГЕРБ на проведените вчера избори за евродепутати. Това показва социалнодемографският профил на гласувалите, публикуван от агенция „Алфа рисърч“. 27% от всички мъже, отишли до изборните урни, са гласували за партията на Борисов.

Източват язовир, търсят изчезнал адвокат


В Банско започна източването на язовир Белизмата като част от акцията по издирването на изчезналия адвокат Здравко Гоцевски. Той е в неизвестност от петък вечерта миналата седмица. Водолази се гмуркаха в язовира, но не откриха тялото на Гоцевски, сега предположиха, че може и да се е оплело в тинята. В Банско започна източването на язовир Белизмата като част от акцията по издирването на изчезналия адвокат Здравко Гоцевски. Той е в неизвестност от петък вечерта миналата седмица. Водолази се гмуркаха в язовира, но не откриха тялото на Гоцевски, сега предположиха, че може и да се е оплело в тинята.

Силистренец спаси дете от удавяне в Дунава

35-годишният силистренец Десислав Димитров е спасил от удавяне в Дунава 13-годишно момче. Инцидентът е станал в 15:15 часа в неделя. Докато си играело с приятели близо до бреговете на реката, момчето се подхлъзнало и паднало в придошлите води, които бързо го погълнали. Чувайки виковете за помощ, Десислав Димитров, който в момента на случката ловял риба в реката недалеч от децата, веднага се хвърлил във водата, за да спасява момчето. Той успял да го намери чак при второто си гмуркане на дълбочина около 2,5 метра, но детето не дишало. Благодарение обаче на навременните изкуствено дишане и сърдечен масаж от страна на Димитров то било спасено. В понеделник шефът на Областната дирекция на МВР в Силистра гл.инспектор Кристиян Петров връчи на спасителя благодарствен адрес и плакет в присъствието на майката на спасеното дете. „Бъдете горд със себе си! Обществото ни има нужда от такива доблестни и смели хора”, бяха думите на гл.инспектор Кристиян Петров към спасителя на детето.

100% в РИК: Ето ги предфиналните резултати от вота!

Във всички РИК вече са обработени изборните протоколи на 100%. Предстои до сряда те да бъдат въведени в ЦИК и едва тогава ще станат официални.

Т. Дончев: Тече последният шанс на Орешарски с чест да слезе от поста си

Очаквахме не победа на фотофиниша, а категорична победа, очаквахме разлика около 10%, затова се изненадахме от това, че са повече, заяви по БНТ първият в евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев.

Папата и Нетаняху влязоха в спор на какъв език е говорил Исус

Исус е бил тук, на тази територия. Той е говорил на иврит

Проверяват заплахите за убийство на членове на СИК в Кърджали

Полицейската проверка е образувана по жалба на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева

Избирателят на ГЕРБ - висшистка от София в активна възраст, на БСП - жена с основно над 60 г.

Жена с висше образование на възраст между 31 и 60 г. от София е най-типичният гласоподавател на ГЕРБ на изборите за евродепутати. Това показва социалнодемографският профил на гласувалите, публикуван от агенция „Алфа рисърч“.
27% от всички мъже, отишли до изборните урни, са гласували за партията на Борисов. Жена с висше образование на възраст между 31 и 60 г. от София е най-типичният гласоподавател на ГЕРБ на изборите за евродепутати. Това показва социалнодемографският профил на гласувалите, публикуван от агенция „Алфа рисърч“. 27% от всички мъже, отишли до изборните урни, са гласували за партията на Борисов.

Дончев: В протестния вот няма нищо лошо - той показва алтернативата

/КРОСС/ „Ние имаме добрия навик да гледаме напред и очаквахме категорична победа на ГЕРБ, а не такава, която да измерим на фотофиниш. Този резултат е въпреки всичко - въпреки контролираната медийна среда, въпреки черния пиар, въпреки купените гласове и страха." Това заяви водачът в листата на ГЕРБ и вече избран за евродепутат Томислав Дончев в предаването „Още от деня" по БНТ. Той изрази мнение, че в протестния вот няма нищо лошо, тъй като показва коя е алтернативата. Същевременно той категорично заяви, че социологически грешки от порядъка на над 10% са категорично неприемливи, като базира мнението си на факта, че професионално се е занимавал със социологически изследвания. „Няма как да не отчетем, че има нови политически играчи. Не може да не отчетем добрия резултат на ББЦ и РБ. Политическата структура е доста променена сега и то радикално", коментира Дончев своите опоненти и подчерта, че ГЕРБ ще продължава да иска оставката на правителството на Пламен Орешарски. „Не на ниво емоции, а на чисти политически аргументи идва време, когато трябва да излезеш, запазвайки достойнство. Текат последните секунди от последния шанс най-малкото министър-председателят да излезе с достойнство от тази ситуация", каза още той.    

Наводненията ще забавят икономиката на Балканите

Световната банка: Снабдяването с енергия ще бъде нарушено поне 6 месеца


Гръцката крайно лява партия СИРИЗА печели и европейските, и местните избори в страната

Лидерът на гръцката крайно лява партия СИРИЗА Алексис Ципрас призова за предсрочни избори в страната малко след обявяването на предварителните резултати от евровота в страната. В неделя, паралелно с европейските избори, в Гърция се състоя и вот за кметове и председатели на регионите.

Китай обвини McKinsey и Boston Consulting Group в корпоративен шпионаж

Решението на Поднебесната империя идва на фона на последния хакерски скандал между Пекин и Вашингтон


За първи път ДПС би в Смолянско

За първи път ДПС стана първа политическа сила в Смолянска област. Движението е спечелило 27,4% от гласовете. На второ място е ГЕРБ, а на трето - БСП. В Сливенско също има изненада - "България без цензура" (ББЦ) спечели в най-голямото ромско село в страната - Градец. Избирателната активност там обаче е изключително ниска - 12%. 





За първи път ДПС стана първа политическа сила в Смолянска област. Движението е спечелило 27,4% от гласовете. На второ място е ГЕРБ, а на трето - БСП. В Сливенско също има изненада - "България без цензура" (ББЦ) спечели в най-голямото ромско село в страната - Градец. Избирателната активност там обаче е изключително ниска - 12%.

Без прекъсване на електроенергията в почивните дни

Токът в Западна България няма да спира в празнични и почивни дни, както и в деня, който ги предхожда. Това гласят промени в общите условия на „ЧЕЗ...

Първо в BLife: Златка Райкова се захваща с мода

Златка Райкова с ново амплоа. Красивата плеймейтка се впуска в модния бранш, като основа своя модна линия "Bless by Zlatka Raykovs".

Меркел: ЕС трябва да отговори на популистите с нови работни места

Възходът на десния популизъм на европейските избори е "забележителен и достоен за съжаление", заяви германската канцлерка Ангела Меркел. Според нея най-добрият отговор е фокусът върху политика, която създава работни места и подобрява конкурентоспособността, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.   По този повод Меркел заяви, че е важно избирателите да бъдат спечелени отново и "това важи и за Франция", където крайнодесният "Национален фронт" триумфира. "Курс към повишаване на конкурентоспособността, растежа и създаване на нови работни места е най-добрият отговор за тези, които са разочаровани и сега гласуваха по начин, който никой от нас не желае".   Меркел обаче похвали политиката на реформи на френското правителство, която според нея включва "основните стъпки, които да изведат Франция до по-голяма стабилност и успехи".   Консерваторите на Меркел се представиха най-силно в Германия, но новата партия "Алтернатива за Германия", която иска южните европейски страни да напуснат еврозоната, получи 7 на сто от гласовете.   Сега предстоят сериозни дискусии за избирането на новия председател на Европейската комисия, добави германската канцлерка, като подчерта, че нито социалистите, нито консерваторите могат да съберат сами достатъчно гласове за избирането на председател. Тя обаче приветства кампанията, водена от Жан-Клод Юнкер, с която Европейската народна партия стана първата европейска политическа сила.

Евгения Банева е най-зле представилият се независим кандидат

Независимият кандидат Евгения Банева е събрала 0,279% от гласовете на евровота при 97,5% обработени протоколи от ЦИК. Сред независимите кандидати тя е на трето, последно място. На първо е бившият шеф на фондовата борса Виктор Папазов - с 0,344%, а на второ журналистката и писателка Румяна Угърчинска - с 0,327%. Най-високи резултати независимите кандидати имат в 23-и избирателен район в София. Съответно 0,716% за Виктор Тренчев, 0,679% за Румяна Угърчинска и 0,202% за Евгения Банева. Своя най-добър резултат Банева постига в Хасково - 0,434%.  Независимите кандидати обаче не са с най-ниските резултати на тези избори за Европейски парламент. Последна е Коалиция "Националистически партии в България" с 0,111%, а предпоследна е Християндемократическата партия на България - с 0,132%.

Видео: "Филм, след филм, след филм и така 2 часа" - за кинофестивала в Балчик




"Ще почва ли прожекцията?", "Филм, след филм, след филм и така два час" са част от репликите в новия анимационен трейлър на 12-ото поред издание на традиционния вече голям международен фестивал за късометражно кино "В двореца" в Балчик.

Той е режисиран от тандема Иван Богданов и Весела Данчева от продуцентска къща "Компот Колектив", като анимацията е дело на Богданов и Аспарух Петров. За звуковия дизайн отговорен е Михаил Йосифов от "Насекомикс", става ясно от...

Президентът на Литва с втори мандат за пръв път в историята на страната

/КРОСС/ Президентът на Литва Далия Грибаускайте спечели втори мандат за пръв път в историята на страната. Тя успя да спечели вота на 57.9% от гласувалите. Зигмантас Балцитис, социалдемократ, който отиде на балотаж с нея и бе подкрепен от премиера Алгирдас Буткевичус получи доверието на 40.1% от гласоподавателите. Грибаускайте е на 58 г. и е бивш комисар по Европейския бюджет. Тя е изпълнявала и длъжността министър на финансите.  

Тежка катастрофа край Търговище

Товарен автомобил и пътнически микробус са се сблъскали днес около 17:10 ч. на главния път София-Варна, на 5 км от Търговище, в местността „Парка". Сигналът е получен в 16:43. Инцидентът е станал на 5-10 км. от Търговище по пътя Търговище – Омуртаг. По първоначална информация пострадалият водач на микробуса е със счупен крайник. Той е настанен в болницата в Търговище, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Търговище. Временно, докато бъдат изтеглени от пътното платно автомобилите, движението ще се осъществява по обходен маршрут.

Бареков поиска вот за нов парламент на Димитровден

Бареков поиска предсрочни избори за парламент на Димитровден. Тогава народът цани слугите – политиците сме негови слуги и е добре той да ни избере точно на този ден, обясни лидерът на „България без цензура“. Като втори аргумент той изтъкна, че до края на октомври има достатъчно време да се проведе кампанията.

34 хиляди гласа свалили Станишев от първото място

34 000 гласа са свалили Сергей Станишев от първото място в листата на социалистите, пише Mediapool. Толкова от избирателите на БСП са гласували преференциално за 15-ия в листата (чийто номер в бюлетината също беше 15) Момчил Ненков. По всяка вероятност преференциалният вот е резултат от факта, че много от избирателите на социалистите не са разбрали как се попълва бюлетината. Има секции, особено в Дупница, Кюстендил, Бобовдол - където избирателите са зачеркнали номер 15 за Коалиция за България и номер 15 от списъка на кандидатите за евродепутати от КБ. Ако Неков стане евродепутат, отпада Достена Лаверн - пета в листата. Социалисти обаче допускат върху Ненков да бъде оказан натиск, за да се откаже от спечеления мандат. Момчил Неков е най-младият кандидат в листата, а девизът му е "Старая се", според информация на БСП Пловдив. Завършил е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. В момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на две книги - "4х4 – БСП след 1989" и "От първо лице". Втората представлява анализ на организационното развитие и вътрешнопартийната демокрация върху всички основни партии в България след 1989 г.

Кой е 15-ият в листата на БСП Момчил Неков


Момчил Неков, който беше нареден на 15-то място в евролистата на БСП и получава най-много преференциални гласове, с които е на път да измести водача Сергей Станишев, е най-младият кандидат на левицата.

Роден е през 1986 г. в Силистра, завършил е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. В момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на две книги - "4х4 – БСП след 1989" и "От първо...

Тир и микробус катастрофираха до Търговище

Шофьорът на единият автомобил е със счупени крайници

Морско кръщение за кадетите на ветроход „Калиакра”

Морско кръщение организира екипът на българския ветроход „Калиакра” за най-младите ветроходци на кораба, които участваха в регатата Black Sea Tall Ships Regatta 2014. На борда на баркентината плават 5-тима младежи от варненския ветроходен клуб „Капитан Георги Георгиев”.

Новият премиер на Индия положи клетва

/КРОСС/ Нарендра Моди положи вчера клетва като 15-и премиер на Индия в присъствието на регионални лидери в столицата Делхи, предаде АФП. „Отдали сме се на бъдещото развитие на страната и търсим вашата подкрепа, благословия и активно участие в името на разцвета на Индия", обърна се към народа 63-годишният Моди. В мащабната церемония в президентския дворец взеха участие около 4000 гости. Сред тях бяха ръководителите на Шри Ланка, Афганистан, Пакистан, Непал. Историческо бе присъствието на пакистанския премиер Наваз Шариф - за първи път в историята на сложните отношение на Делхи и Исламабад министър-председател на Пакистан е гост на подобно събитие.  

Митове и факти за щастливия брак

Мит: Децата обикновено спомагат за скрепяване на отношенията в брака


Кредиторите на БДЖ решиха да продават мотрисите "Дезиро" и товарни вагони

"Холдинг БДЖ" получи 45-дневен срок да реши каква част от заложените като обезпечение свои активи по втория облигационен заем от общо 120 млн. лв. да продаде, за да погаси просрочените си плащания към кредиторите. Това реши общо събрание на облигационерите в понеделник, на което бе обсъдена разпродажбата на 25 дизелови мотриси "Дезиро" и над 3500 товарни вагони, с които е гарантиран кредитът.   Облигационерите ще предприемат и действия по отправяне на предупреждение за обявяване на предсрочна изискуемост на целия облигационен заем, се казва в съобщение на БДЖ. По неофициална информация очакванията на ръководството на железопътния холдинг са в този срок да погаси част от забавените вноски и да постигне споразумение за преструктуриране на задълженията. Държавата настоява за десетгодишно разсрочване на плащанията, но не е ясно при какви условия би могло да стане това, след като все още се очаква официалното решение на Европейската комисия за оказване на допълнителна подкрепа на "Холдинг БДЖ".   Извънредното общото събрание на облигационерите на БДЖ беше свикано по искане на австрийската банка "КА Финанс" (KA Finanz AG) и германската "Еф Ем Ес" (FMS Wertmanagement), които са най-големите притежатели на облигации по втората емисия.   Другите притежатели на книжа са френската "БНП-Париба", белгийската "Дексиа" и Първа инвестиционна банка (ПИБ).   Втората облигационна емисия в размер на 120 млн. евро беше емитирана през 2007 г., като средствата отидоха за ремонт на над 1400 товарни вагона и за рефинансиране на стари задължения на БДЖ. Гаранция по емисията са 25-те дизелови мотриси и 5000 товарни вагона, сочат публикуваните документи в Търговския регистър.   По данни на БДЖ в периода 2010 – 2012 г. не е имало плащания по емисията. Така са се натрупали просрочия в размер на около 150 млн. лв. към петимата облигационери плюс германската банка KfW, която отпусна заема за купуването на 25-те мотриси "Дезиро", твърдят от БДЖ.   През изминалата година на кредиторите по втората емисия облигации са изплатени 27.6 млн. лв. Остават да бъдат разплатени още 186 млн. лв. до 2017 г., сочи консолидираният финансов отчет на "Холдинг БДЖ" за 2013 г. През тази година трябва да се погасят задължения в размер на 76 млн. лв.   Общо дълговете на БДЖ към различни кредитори възлизат на 631 млн. лв. към края на 2013 г. За година задълженията на железниците са намалели с рекордните 96.6 млн. лв. спрямо края на 2012 г., показва още отчета на дружеството.   По думите на транспортния министър Данаил Папазов към момента дълговете на националния превозвач са намалели до 605 млн. лв.

Нейнски: Светослав Малинов ще продължи моята работа и аз вярвам в него

/КРОСС/ "Светослав Малинов натоварва ДСБ с отговорност, след като той измести Меглена Кунева с преференциалния вот и отива в Брюксел като евродепутат. Това не е реваншизъм, а и аз не приемам да ме представлява човек като Кунева в европарламента." Това обяви пред TV7 Надежда Нейнски от „Синьо единство". „Хората не приемат вече личности, които свързват с подмяна. Ние напуснахме Реформаторския блок, защото там се отказа разговор за дясното. Дали е реваншизъм това, че Малинов смени Кунева? Не, това не е реваншизъм. Даже аз съм оптимист, защото това означава, че хората имат ясна представа какво се случва и кой кой е. В този смисъл хората натовариха с голяма отговорност ДСБ. Харесва ми това, че десницата започва да се осъзнава. Светослав Малинов ще продължи моята работа и аз вярвам в него. Десните имат инстинкт за самосъхранение и те казаха какви са техните очаквания", каза още Нейнски. Тя заяви, че ще продължи да се занимава с политика като добави, че според нея е твърде вероятно да има предсрочни избори.  

Новак Джокович започна "Ролан Гарос" с лесна победа


Финалистът от 2012 г. Новак Джокович спечели лесна победа с 6:1, 6:2, 6:4 срещу португалеца Жоао Соуса и се класира за втория кръг на "Ролан Гарос".

Сръбският тенисист, който преследва първата си титла в Париж, спази традицията никога да не губи в първия кръг на червените кортове във френската столица. В предишните си девет участия той има един финал, четири полуфинала, два четвъртфинала и по едно отпадане във втори и трети кръг.

Джокович се нуждаеше от 110 минути, за да...

Фейсбук променя настройките за поверителност

Фейсбук вече автоматично настройва публикациите ни да са видими само за приятелите ни. Досега социалната мрежа пускаше постовете ни видими за “всички”, освен ако изрично не го променим. Нововъведенията ще важат само за новорегистрирали се, съобщиха от компанията.
Динозавърче пък пита старите потребители дали искат да сменят настройките си. Фейсбук вече автоматично настройва публикациите ни да са видими само за приятелите ни. Досега социалната мрежа пускаше постовете ни видими за “всички”, освен ако изрично не го променим. Нововъведенията ще важат само за новорегистрирали се, съобщиха от компанията. Динозавърче пък пита старите потребители дали искат да сменят настройките си.

Евгения Банева би 5 партии на изборите, отстъпи на другите независими

Съпругата на Николай Банев - Евгения е събрала 0,279% от гласовете на евровота при 97,5% обработени протоколи от ЦИК. Сред независимите кандидати тя е на трето, последно място.
На първо е бившият шеф на фондовата борса Виктор Папазов - с 0, 344%, а на второ журналистката и писателка Румяна Угърчинска - с 0,327%. Съпругата на Николай Банев - Евгения е събрала 0,279% от гласовете на евровота при 97,5% обработени протоколи от ЦИК. Сред независимите кандидати тя е на трето, последно място. На първо е бившият шеф на фондовата борса Виктор Папазов - с 0, 344%, а на второ журналистката и писателка Румяна Угърчинска - с 0,327%.

"Левски" би с точка Лукойл и изравни в серията

Баскетболния "Левски" изравни във финалния плейоф на шампионите от Лукойл Академик - 1:1, след като в супер луд, луд мач победи със 76:75 в последните секунди. Тити Папазов пак скъса нервите...

100% преброени протоколи ГЕРБ много напред, БСП и ДПС с 1,68% разлика

Поредни промени, макар и миниатюрни, има в резултатите от европейските избори в България, съобщават от ЦИК. Към 19:00 часа при 100% обработени протоколи от СИК и РИК резултатите са: ГЕРБ – ...

Тити Папазов: Ако не са съдиите, ще ги побеждаваме винаги

Треньорът на баскетболния "Левски" Тити Папазов пак бе недоволен от съдиите, въпреки че тимът му спечели със 76:75 срещу Лукойл в мач от финалния плейоф в Самоков. "Ще вземем мерки. Вс...

Служителите в затворите на протест заради увеличено работно време

От няколко дни във варненския затвор и следствените арести в Шумен и Варна тече протестна подписка заради необоснована заповед на Министерството на правосъдието, касаеща промяна на работното време на...

Армията в Тайланд заплаши с репресии ако протестите се възобновят


Ръководителят на преврата, извършен от армията в Тайланд - генерал Прают Чан-Оча - заплаши с репресии, ако политическите протести в страната пламнат отново, съобщи "Ройтерс". "Ще трябва да простите всички строги мерки, тъй като те са необходими", каза Чан-Оча.

Въпреки предупрежденията малка група противници на военния преврат се събират всеки ден от началото на новото управление в Банкок, както и някои други градове в северната и североизточната част на страната. До сериозни сблъсъци...

Светла Петрова: БСП имаше исторически шанс, но го пропиля

Не може такава голяма разлика в процентите на БСП и ГЕРБ! Социолозите обслужваха политическите партии, затова истината излезе друга. Те са всичко друго, но не и социолози. Освен с нови политици, ще трябва да се обзавеждаме и с нови социолози, коментира журналитската Светла Петрова в „Лице в лице”.

Сеул и Пекин се обявиха срещу ядрените действия на Северна Корея

Китайският външен министър Уанг И и южнокорейският му колега

Pfizer се отказа от нова оферта за AstraZeneca

Щатският фармацевтичен гигант Pfizer потвърди информацията, че няма да прави нова оферта за AstraZeneca. През миналата седмица британската...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване