Шофьорът, прегазил Паоло, лежи с белезници в болницата. Не помни всичко

Шофьорът Георги Сапунджиев, който премаза с джипа си 4-годишния Паоло в понеделник на пешеходната улица в Стара Загора, остава в болница до петък. Той лежи с белезници и под охрана в Клиниката по неврохирургия със спукано тъпанче на лявото ухо и с мозъчно сътресение, обясни д-р Стефан Шишков от МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Шофьорът Георги Сапунджиев, който премаза с джипа си 4-годишния Паоло в понеделник на пешеходната улица в Стара Загора, остава в болница до петък. Той лежи с белезници и под охрана в Клиниката по неврохирургия със спукано тъпанче на лявото ухо и с мозъчно сътресение, обясни д-р Стефан Шишков от МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Дете на косъм от трагедия като тази с Паоло в Пловдив

Трагедията с 4-годишния Паоло, убит от джип в пешеходната зона в Стара Загора, се е разминала на косъм в Пловдив.   "Моето внуче за малко не бе прегазено на 17 май от автомобил до Цар Сименовата градина. Това алармира притеснен читателят на на Марица.бг Атанас Петров.
 Човекът бил потресен от смъртта на момченцето в Стара Загора и смята, Трагедията с 4-годишния Паоло, убит от джип в пешеходната зона в Стара Загора, се е разминала на косъм в Пловдив. "Моето внуче за малко не бе прегазено на 17 май от автомобил до Цар Сименовата градина. Това алармира притеснен читателят на на Марица.бг Атанас Петров. Човекът бил потресен от смъртта на момченцето в Стара Загора и смята,

Хирурзи отстраниха огромна 9-килограмова киста от яйчника на жена

Хирурзи отстраниха огромна 9-килограмова киста от яйчника на жена в частна болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение.
47-годишната пациентка постъпила в болницата с оплаквания за подуване на корема, болки, гадене и повръщане, затруднено дишане. Тя дори не е предполагала какво образувание носи. Хирурзи отстраниха огромна 9-килограмова киста от яйчника на жена в частна болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение. 47-годишната пациентка постъпила в болницата с оплаквания за подуване на корема, болки, гадене и повръщане, затруднено дишане. Тя дори не е предполагала какво образувание носи.

Дете на косъм от трагедия като тази с Паоло в Пловдив

Трагедията с 4-годишния Паоло, убит от джип в пешеходната зона в Стара Загора, се е разминала на косъм в Пловдив.   Трагедията с 4-годишния Паоло, убит от джип в пешеходната зона в Стара Загора, се е разминала на косъм в Пловдив. "Моето внуче за малко не бе прегазено на 17 май от автомобил до Цар Сименовата градина. Това алармира притеснен читателят на на Марица.бг Атанас Петров. Човекът бил потресен от смъртта на момченцето в Стара Загора и смята,

Откриха 5 трупа на бебета в мазе във Финландия

5 трупа на новородени бебета са били открити в мазе в жилищна сграда в град Оулу, в северозападната част на Финландия, предаде АФП.
Сигналът бил подаден от охраната на блока, които поискали съдействие за откриване на източника на ужасна миризма, идваща от мазето. Така служителите на реда се натъкнали на телата на новородените. 5 трупа на новородени бебета са били открити в мазе в жилищна сграда в град Оулу, в северозападната част на Финландия, предаде АФП. Сигналът бил подаден от охраната на блока, които поискали съдействие за откриване на източника на ужасна миризма, идваща от мазето. Така служителите на реда се натъкнали на телата на новородените.

Съветници се притесняват от изоставане в сроковете за кандидатурата "Варна 2019"

Опасение от изоставане в сроковете за подготовка на апликационната форма за втория етап на кандидатурата за Варна за Европейска столица на културата 2019, изразиха членовете на общинската комисия по култура и духовно развитие по време на заседание.

Разбра се къде е Волен - във Виена, да брани Европа от гейовете

След като се покри след неуспеха на "Атака" на евроизборите, около въпроса къде е Волен Сидеров вече се носят слухове, граничещи с легенди. "Атакист" № 1 не се е появявал пред медиите от 25 май, а една от версиите за отсъствието му бе, че е заминал за Москва. Швейцарското издание Tagesanzeiger обаче дава отговор на въпроса . Оказва се, че лидерът на "Атака" е посетил Австрия, където е бистрил бъдещето на ЕС в компанията на представители от крайни, националистически, антиевропейски и популистки партии от Европа. Миналата събота около кметството във Виена десетки хиляди се бяха събрали, за да подкрепят болните от СПИН в рамките на Life Ball - международен фестивал, който чества радостта от живота. На сцената край кметството, като израз на тазгодишното мото на фестивала - "Градината на земните удоволствия", е пяла Кончита Вурст. В същото време, само на няколко метра от фестивала на свободния дух, в двореца Лихтенщайн е имало тайна среща на крайни, антиевропейски, националистически и популистки европейски партии. Разговорите са се провели при закрити врата, въпреки това Tagesanzeiger е успял да събере информация от три независими източника. Никоя медия не е била уведомена за събитието, а срещата е преминала под строга охрана. Официалната тема на срещата е бил въпросът как да се възроди духът на Свещения съюз, създаден преди 200 години на Виенския конгрес. В хода на разговора обаче е заявено, че най-голямата опасност за Европа идва от гей-лобитата и принципите на либерализма, на които трябва да се даде отпор. Домакин на срещата е бил руският олигарх Константин Малофеев. Важни гости от Русия са били и идеологът на идеята за Евразийския съюз Александър Дугин и познатият с националистическите си рисунки художник Иля Глаузанов. По информация на швейцарското издание на срещата са присъствали лидерът на френския Национален фрон Марин Льо Пен, председателят на дясната популистка формация Партия на свободата - Хайнц-Кристиан Щрахе, Серж дьо Пален - съпруг на наследницата на "Фиат" Маргарита Аниели, както и испанският принц Сикст-Анри дьо Бурбон, един от лидерите на крайното карлистко движение в страната. На разговорите е присъствал и председателят на "Атака" Волен Сидеров. Гости на събитието са били и десни екстремисти от Хърватия, Русия и Грузия. Основен говорител на срещата е бил руският журналист Дугин, който е използвал възможността, за да възхвали идеята за Евразийски съюз под ръководството на Русия. Дугин не е пропуснал да спомене хвалебствени слова и за президента Владимир Путин. Твърди се, че всички участници в срещата са дали обещание да не разкриват подробности за нея, а следващите разговори са насрочени за следващия януари и най-вероятно ще се проведат в Москва.

Проф. Петър-Емил Митев: Необходим е диалог между политиците

София /КРОСС/ България се нуждае от преход към политическа стабилност. Сами по себе си обаче нови избори няма да осигурят политическия диалог. Това каза за БНР социологът и политолог проф. Петър-Емил Митев. Според него, предизборната политическа кампания е била съвкупност от монолози и партиите са говорели само на собствените си електорати.Как можем да говорим за голяма политическа коалиция, което би било естествено в страна с друга политическа култура, когато лидерът на една основна политическа сила нарича своите колеги в парламента „гушат се като болни прасета". Да не цитирам изразите на представител на друга политическа сила, която така и не стигна до европейския парламент. Това което ни е необходимо е диалог, защото ни е необходима политическа рационалност, необходимо ни е осмисляне на нашите национални интереси, на нашата национална позиция, коментира той. Според експерта, липсата на диалог ще задълбочи конфронтацията и ще сплоти червения електорат. Има пряка връзка между това, че протестите в София отидоха и това, че голяма част от избирателите на социалистите не си направиха труда да отидат до урните, смята професорът. Успешните представяния на ДПС и ГЕРБ на евровота увеличава тяхната политическа тежест в европейските партии, в които те членуват и това дава самочувствие на лидерите им, отбеляза социологът.

Коя е най-сексапилната жена на всички времена?

В топ 3 на FHM са Рейчъл Стивънс, Дженифър Лопес и Кели Брук


Вигенин спокоен, БСП не изгубили изборите заради него

Възможно е да е предизвикало известни въпроси и напрежение у част от избирателите, но не мисля, че външнополитически въпроси са били водещи за това част от традиционните избиратели на БСП да не вземат участие в тези избори. Това заяви външният министър Кристиан Вигенин по повод коментарите от Позитано 20, че позицията на правителството за кризата в Украйна е причината за големия крах на изборите на 25 май.

Немски музей показва "жива" реплика на отрязаното ухо на Ван Гог


Центърът за изкуство и медия в немския град Карлсруе представя на посетителите си копие на ухото на Винсент Ван Гог, създадено с помощта на генетичен материал от един от живите роднини на холандския художник, живял през 19 век, предаде "Асошиейтед прес".

Автор на репликата е Диймут Щребе, който е използвал за изработката живи клетки от Люве ван Гог, пра-пра-внук на брата на Винсент на име Тео.

С помощта на 3D-принтер клетките са били оформени така, че да изобразяват...

Обама към източноевропейските страни: Ще защитаваме териториалната ви цялост


В специалната си реч по случай тържествените чествания на 25-ата годишнина от падането на комунизма в Полша Барак Обама определи страната като пътеводен фар за източната си съседка и осъди руската "агресия" към Украйна.

Американският президент избра да посети Полша в символичен за нея ден – на 4 юни 1989 г. в страната се провеждат първите демократични избори. В обръщението си към събралите се на Замковия площад във Варшава хора той сравни дългата борба на Полша срещу окупацията и...

За касиране на изборите "Атака" иска подкрепа от БСП, а НФСБ – от ГЕРБ


Депутатите от "Атака" Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев са изпратили жалба до главния прокурор Сотир Цацаров, в която оспорват законността на изборите за евродепутати на 25 май. Със същото искане партията на Валери Симеонов НФСБ се е обърнала до президентството, Министерския съвет, прокуратурата и парламентарната група на ГЕРБ. Като основна причина двете националистически формации посочват купуването на гласове.

Според Изборния кодекс законността на вота се оспорва пред...

Плевнелиев: Плаващ терминал за втечнен газ е работеща идея за България

Плаващ терминал за втечнен газ е работеща идея за България. Трябва да положим максимални усилия за неговата реализация. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти във Варшава. 

България трябва да поеме ясни ангажименти за своята енергийна сигурност и диверсификация, добави Плевнелиев. Енергийната сигурност беше една от осн Плаващ терминал за втечнен газ е работеща идея за България. Трябва да положим максимални усилия за неговата реализация. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти във Варшава. България трябва да поеме ясни ангажименти за своята енергийна сигурност и диверсификация, добави Плевнелиев. Енергийната сигурност беше една от осн

Отлагат гласуването на новия външен заем

София /КРОСС/ Ратификацията на законопроекта за емитиране на държавни облигации на стойност 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари) на един или повече траншове ще бъде гласувана от парламентарната комисия по бюджет и финанси по време на утрешното й заседание. Това съобщи председателят на комисията Йордан Цонев. Днес комисията разгледа законопроекта, но заради процедурни причини до гласуване не се стигна. В пленарна зала законопроектът ще бъде гласуван в петък. Програмата на парламента за тази седмица предвиждаше точката да бъде първа в дневния ред на парламента в четвъртък.

Драгомир Стойнев: Не е в интерес на държавата да се политизира "Южен поток"

Приканвам всички политици да не политизират с наказателната процедура за "Южен поток". Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, съобщи БГНЕС.
Енергийният министър добави, че това не е в интерес на държавата ни. Чувам коментари на опозицията и на президента, че едва ли не, Приканвам всички политици да не политизират с наказателната процедура за "Южен поток". Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, съобщи БГНЕС. Енергийният министър добави, че това не е в интерес на държавата ни. Чувам коментари на опозицията и на президента, че едва ли не,

Наистина ли разбираш от футбол?


Броите ли дните до старта на световното първенство по футбол? Имате ли фаворит? А знаете ли кой ще бъде новият световен шампион? 

Ако да - споделете го с "Дневник" и може да спечелите таблет.

Традиционната вече игра "Прогнозирай" се завръща не с една, а с две награди, осигурени от Plesio - таблет и телевизор, а за познавачите се дава шанс да изпробват възможностите си още преди първия съдийски сигнал.

Тази година играта е в два етапа - в първия ще ви зададем...

Плевнелиев осъди Русия и поиска засилено военно сътрудничество със САЩ

Президентът Росен Плевнелиев осъди Русия за "агресивното налагане на нов ред, базиран на правото на силата и на неспазването на международните норми" и допусна налагането на още санкции на европейско ниво, ако продължи да дестабилизира региони в Украйна. Държавният глава се срещна във Варшава с новия украински президент Петро Порошенко, като е поел ангажимент да посети страната му в скоро време.   "През 21-и век трябва да се работи за изграждането на стабилност и доверие и не би следвало да се подклажда напрежение в съседни държави. ЕС не може да толерира поведение на агресивно налагане на нов ред, базиран на правото на силата и на неспазването на международните норми", заяви държавният глава.   Той коментира още, че ако се стигне до трета фаза на санкции срещу Русия, включително икономически, България трябва да бъде на висотата на своята отговорност, като достоен член на ЕС.   "Ние трябва да помогнем на Русия да работи за доверие и да спазва правилата на международния правов ред“, подчерта държавният глава. Президентът отбеляза, че ЕС не може да толерира поведение на "агресивно налагане на нов ред, базиран на правото на силата и на неспазването на международните норми", каза Плевнелиев.   Засега обаче България е една от страните, които се противопоставят на налагането на икономически санкции срещу Москва и един от най-активните двигатели за реализирането на стратегическия за Москва проект за газопровода "Южен поток" извън европейските правила.   Порошенко е поел ангажимент от своя страна пред българския държавен глава, че след встъпването си в длъжност като президент на Украйна ще се отнесе много сериозно към правата на българите в страната.   Двамата президенти са разговаряли в рамките на форума на високо равнище във Варшава, посветен на 25-годишнината от демократичните промени в Централна и Източна Европа.   Плевнелиев коментира още, че България трябва да е активна в рамките на обявената от американския президент Барак Обама предстояща програма на стойност 1 млрд. долара за военно сътрудничество в Източна Европа. По програмата ще бъдат финансирани съвместни учения на страните от региона и разширяване на отбранителните способности.   "България трябва бъде активна в рамките на програмата и да подготви и предложи качествени проекти", каза Плевнелиев.   "Президентът Обама посочи много ясно, че Америка стои твърдо зад своя ангажимент към демократичните държави членки на НАТО. Всяка една страна обаче трябва да направи необходимото, защото сигурността не се подарява, тя трябва да бъде изработена със съвместни, колективни усилия", каза още Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата си.   Според него страната ни трябва да бъде по-активна при реализацията на съвместни отбранителни проекти с партньорите от НАТО.   България може да изпълнява съвместно с Румъния и Турция задачите по охрана на въздушното пространство в региона на Черно море. Съществуват и възможности за съвместно изпълнение на проекти по концепцията за интелигентна отбрана заедно с другите държави от НАТО в региона, посочи президентът.   Правителството обяви по-рано, че няма необходимост от допълнителни сили и въоръжение на НАТО към момента, въпреки че заради ограничените си ресурси бойната ни авиация едва смогва да проследи все по-честите полети на руски разузнавателни и товарни самолети над Черно море.   Плевнелиев отново призова България да отдели повече пари за отбрана, а на срещата на върха на НАТО в Уелс през есента според него страната трябва да препотвърди ангажимента си в рамките на Алианса за достигане ниво на разходите за отбрана и сигурност от 2 на сто от БВП.   В момента бюджетът за отбрана е около 1.3% от БВП, като основната част отива за заплати и поддържане на наличните способности. Тригодишната бюджетна рамка също предвижда бюджетът да се движи приблизително в тези граници.

Драгомир Стойнев: Не политизирайте "Южен поток"

Приканвам всички политици да не политизират с наказателната процедура за Приканвам всички политици да не политизират с наказателната процедура за "Южен поток". Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, съобщи БГНЕС. Енергийният министър добави, че това не е в интерес на държавата ни. Чувам коментари на опозицията и на президента, че едва ли не,

Дават 223 961 лв. за кухнята в Евксиноград

Общо 223 961 лв. ще бъдат дадени за оборудване на кухнята и за мебели в правителствената резиденция “Евксиноград”. Това се вижда от обществената поръчка, която обявиха от Министерския съвет. За мивки и печки са предвидени 102 123 лв. Мебелировката ще струва на данъкоплатците 106 638 лв. Поръчани са и два верижни транспортера за 15 200 лв. 
Строите Общо 223 961 лв. ще бъдат дадени за оборудване на кухнята и за мебели в правителствената резиденция “Евксиноград”. Това се вижда от обществената поръчка, която обявиха от Министерския съвет. За мивки и печки са предвидени 102 123 лв. Мебелировката ще струва на данъкоплатците 106 638 лв. Поръчани са и два верижни транспортера за 15 200 лв. Строите

Новите автобуси, трамваи и тролеи може и да не тръгнат от Брюксел към София


Спрените плащания по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие" застрашават едни от най-големите проекти на Столичната община - завода за отпадъци, ремонта на пространството около Националния дворец на културата (НДК), обновлението на градския транспорт с нови автобуси, тролейбуси и трамваи, изграждането на канализацията на Банкя, реконструкцията на Централната баня и много други по-малки проекти. Само за тази година са застрашени общо 210 млн. лева.

Такива опасения...

Орешарски: Новите министри се избират както старите

Номинацията на ДПС за министър на околната среда на Станислав Анастасов е била обсъдена с премиера Пламен Орешарски.Това потвърди самият той в кулоарите на парламента и обясни, че това е една от силните кандидатури. Премиерът сподели, че изчаква двете парламентарни групи да уточнят своите коментари върху програмите, изпълнението, работата на кабинета, хоризонтите и в следващите няколко дни предстои да има новини в тази връзка.

Парадокси във Варна – печелиш конкурс, който губиш!

Нов прочит на сентенцията „Последният ще бъде пръв“ приложиха край морето – проекти, получили от жури високи оценки, не са финансирани, за разлика от тези, с по-слаби резултати от тях

Асен Агов и Румен Петков заговориха в един глас за енергетиката

Опитът за раздържавяване на естествените монополи не носи добро, ако няма независим и много добър регулатор. Това каза Асен Агов относно заложеното в новата енергийна стратегия условие да има приватиз...

Португалия


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне. 
  Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1....

Германия


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне.

Играчи Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1. Мануел...

Установена е самоличността на намерения труп във Варна

Установена е самоличността на откритото във Варна тяло на мъж. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна говорителят на Областната дирекция на МВР – Варна Ивана Милева. Тялото е на 24-годишен мъж от Варна. Ивана Милева допълни, че на този етап не може да коментира дали има открити улики за престъпление.

Алжир


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне. 

Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1. Седрик си...

САЩ


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне.

Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1. Тим...

Колумбия


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играчa на фокус и историческото представяне. 
  Играчи Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           Фарид...

Отбори


Световното първенство в Бразилия остава в непроменен формат с 32 отбора.

Домакинът на шампионата се класира по право, а останалите места бяха разпределени чрез квалификации между 207 отбора от шестте конфедерации на ФИФА.

Елиминациите бяха решени в общо 820 мача с 2303 отбелязани гола. Двадесет и три от най-добрите 24 състава в ранглистата на ФИФА се класираха за турнира.

Сред финалистите рекордьор по участия е Бразилия с 20, следван от Германия и Италия с по...

Южна Корея


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на европейското първенство в Полша и Украйна. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, звездата и историческото представяне.

Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1. Рьонг Сунг...

Русия


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне. 
  Играч
Години
Ръст
Мачове
Години
Клуб
Вратари           Игор...

Класиране


Световното първенство в Бразилия остава в непроменен формат с 32 отбора.

Домакинът на шампионата се класира по право, а останалите места бяха разпределени чрез квалификации между 207 отбора от шестте конфедерации на ФИФА.

Елиминациите бяха решени в общо 820 мача с 2303 отбелязани гола. Двадесет и три от най-добрите 24 състава в ранглистата на ФИФА се класираха за турнира.

Сред финалистите рекордьор по участия е Бразилия с 20, следван от Германия и Италия с по...

Стадиони


Световното първенство по футбол в Бразилия ще се играе на 12 стадиона.

Специално за турнира бяха построени седем нови съоръжения, а останалите пет бяха изцяло реновирани.

Началото на мондиала ще бъде поставено на 12 юни с двубоя между Бразилия и Хърватия на "Арена де Сао Пауло", а финалът е на 13 юли на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.




Гана


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне. 

Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           Адам...

Белгия


В тази секция "Дневник" представя всички участващи отбори на световното първенство. Във всяка секция ще можете да намерите статистика за селектираните футболисти, данни за схемата на игра, слабите и силните страни, както и информация за треньора, играча на фокус и историческото представяне.

Играч Години Ръст Мачове Голове Клуб Вратари           1. Тибо...

Насрочиха делото за конфискация на имущество на Галеви за 23 юли

Съдът насрочи дата на делото за конфискация на имущество на Галеви
Окръжният съд в Кюстендил е насрочил дата по делото за конфискация на имущество на братя Галеви, съобщи адвокат Анани Константинов, един от особените представители на Пламен Галев по делото, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Съдът насрочи дата на делото за конфискация на имущество на Галеви Окръжният съд в Кюстендил е насрочил дата по делото за конфискация на имущество на братя Галеви, съобщи адвокат Анани Константинов, един от особените представители на Пламен Галев по делото, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Туркменистанец осъди България в Страсбург

Страната ни ще трябва да плати 7138,78 лв. по делото


ВАС остави Мирослава Тодорова в районния съд

София /КРОСС/ Петчленен състав на Върховния апелативен съд отказа окончателно да спре наложеното от Висшия съдебен съвет (ВСС) наказание на съдия Мирослава Тодорова. В края на март ВСС изпрати съдия Тодорова за две години в Софийския районен съд заради нейно старо провинение - бавното написване на мотивите по две дела. Съдебният съвет в предишния му състав уволни Тодорова за това нарушение, но тя спечели делото в съда и бе върната на работа като съдия в Софийския градски съд.Веднага след понижаването си до районен съдия Мирослава Тодорова заведе дело пред ВАС с искане съдът да спре предварителното изпълнение на това наказание. Тя настояваше да продължи да правораздава в градския съд, докато ВАС се произнесе по същество по казуса. Сега това нейното искане бе отхвърлено.Определението на ВАС не подлежи на обжалване.

Свиват се срокове по решения за енергийна и екооценка на бизнес проекти

За подобряване на бизнес климата у нас, който според различни класации през последната година се влошава, правителството одобри в сряда нови мерки за облекчаване на инвеститорите у нас. Основно те са свързани със съкращаването на сроковете за вземане на решение за извършване на екологична оценка, на здравна оценка и на оценка на енергийната ефективност на бизнесплановете, въвеждането на служебен обмен на информация.   За гражданите отпадат разрешителните за строеж на беседки, чешми, барбекю и други подобни подобрения в двора на къщите им. Данъчните оценки на имотите вече ще стават готови за три дни и се предвижда, когато документът е издаден от общината, където трябва да се плати данък върху наследствата и данък при придобиване на имущества, такъв да не се предоставя.   Кабинетът изчислява, че в момента издаването на строителни разрешителни включва 18 процедури, които отнемат на бизнеса средно 104 дни. За облекчаване на инвестиционните намерения се планира да се намалят проектните части, които се изискват за издаване на разрешение за строеж за определени категории обекти. Отпада изискването за доклад за енергийна ефективност от специално лицензирани лица и фирми на етап инвестиционен проект.   Ще се преразгледат и изискванията към строежите за изготвяне на проект за пожарната безопасност и на план за управление на строителните отпадъци.   Предвижда се облекчаване на процедурата по издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация. Ще се намали от 30 на 20 дни срокът за издаване на решение за нуждата от извършване на оценка за въздействието върху околната среда. От 30 на 14 дни се свива времето за издаване на здравно заключение за инвестиционен проект, като е възможно дори да отпадне изискването за такова, когато спецификата на обекта не налага това.   Намалява се срокът за издаване на становище по въвеждане в експлоатация на обект от 30 на 14 дни.   Предвижда се още да се изготвят предложения за облекчаване на процедурата по свързване с електричество и намаляване на разходите за инвеститорите, облекчаване на документацията при плащане на данъци и социални осигуровки. Предвижда се още да се работи по ускоряване на процедурата по закриване на бизнес. В момента последната процедура трае средно 3.3 години, а възстановяването на средствата е 32.6%. Свързването на новопостроена сграда с електрическата мрежа пък в момента отнема 130 дни, а разходите за това са 320% от дохода на глава от населението.   Общините и Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще си обменят служебно информацията за новопостроените сгради. Служебно ще се набавят данните и при регистрация на собственост, като отпада изискването за представяне на удостоверение за наличие или липса на задължения от общините и на актуално състояние.   От правителствената пресслужба съобщават още, че ще се облекчат и документацията и формулярите, свързани с процедурите по плащане на данъци и социални осигуровки. Същото се отнася и при внос и износ на стоки.   По всяка от мерките на компетентните министри е възложено да изготвят необходимите проекти на закони и подзаконови нормативни актове. Сроковете, в които трябва това да стане, обаче не са посочени.   Решението на правителството идва на фона на показателите за България в доклада "Правене на бизнес" на Световната банка. Освен това подобряването на бизнес средата в България е сред основните приоритети на правителството, залегнали в програмата му "Държавност, развитие, справедливост", съобщават от правителствената информационна служба.

Косят 220 дка в „Левски“ до средата на другата седмица

Около 220 дка в междублоковите пространства под и над бул. „Васил Левски“ предстои да бъдат изкосени, за да приключи напълно първичното обработване на тревните площи в район „Приморски“. Това каза кметът на района Петя Проданова. Тя допълни, че вече е направено вторично косене на булевардите „Княз Борис I” и „Васил Левски“, предаде репортер на Moreto.

Вигенин не приема, че БСП губи изборите заради него

Ниският резултат на евроизборите не бил повлиян от позицията за Украйна

Плевнелиев: Високите сметки за ток се решават с енергийна ефективност

Президентът призова за ускоряване на работата по газовите връзки, които ще гарантират сигурност и диверсификация на доставките


Съдът насрочи дата на делото за конфискация на имущество на Галеви

Съдът насрочи дата на делото за конфискация на имущество на Галеви
Окръжният съд в Кюстендил е насрочил дата по делото за конфискация на имущество на братя Галеви, съобщи адвокат Анани Константинов, един от особените представители на Пламен Галев по делото, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Съдът насрочи дата на делото за конфискация на имущество на Галеви Окръжният съд в Кюстендил е насрочил дата по делото за конфискация на имущество на братя Галеви, съобщи адвокат Анани Константинов, един от особените представители на Пламен Галев по делото, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Сайтът на плача е онлайн, вижте оценките за VII клас!

Резултатите от националното външно оценяване на седми клас вече се публикувани. Родителите могат да направят справка, като въведат входящия номер и ЕГН-то на ученика.

Уволненият шеф на ОД на МВР-Бургас влезе в болница

Бургас /КРОСС/ Настоящият, все още, директор на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров е откаран в болница, научи Флагман.Бг от отлично информиран източник. От снощи Димитров е настанен в Неврохирургично отделение на частната болница „Лайф Хоспитал", настоял е за дискретност.От там потвърдиха за специалния пациент, който бил с усложнено състояние по стара диагноза, свързана с дискова херния. Прилага му се революционна озонова технология за облекчаване на болките. Днес на обед той щял да бъде изписан от здравното заведение, но се налагало всеки ден от тук нататък да посещава за терапията това специализирано отделение.Комисар Димитров е отстранен от поста директор на ОД на МВР-Бургас, тъй като срещу него тече дисциплинарно производство, предвиждащо уволнението му. За поста вече се стяга благоевградският му колега комисар Георги Костов, който снощи пред наш източник е потвърдил, че тези дни го подготвяли за представяне в Бургас.

9 г. затвор за пияния таксиметраджия, помел 12-има

9 години зад решетките даде Софийският апелативен съд на таксиджията-убиец от бул. "Цариградско шосе" Михаил Куртев, който сгази 12 души на спирка на градския транспорт. 6-годишната Елена и 25-годишната Станислава Асенова издъхнаха в болницата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване