1 година затвор за 60 лева подкуп

Една година затвор постанови кюстендлиският съд за главния надзирател на бобовдолския затвор Христо Анастасов, хванат с подкуп от 60 лева, съобщи на сайта си ведомството.
При операция на антимафиоти на 27 май м.г. вечерта шефът на тъмничарите в тюрмата е задържан на улицата в миньорския град с 3 банкноти от по 20 лева - парите му дала приятелката Една година затвор постанови кюстендлиският съд за главния надзирател на бобовдолския затвор Христо Анастасов, хванат с подкуп от 60 лева, съобщи на сайта си ведомството. При операция на антимафиоти на 27 май м.г. вечерта шефът на тъмничарите в тюрмата е задържан на улицата в миньорския град с 3 банкноти от по 20 лева - парите му дала приятелката

Евразийският икономически съюз е логичен отговор на глобалното противопоставяне

/КРОСС/„Европейският съюз е конгломерат от разнообразни субекти с различна история, манталитет, икономика и интереси. Евразийският икономически съюз е конгломерат от държави, които в продължение на няколко века са били част от Русия. Изграденият механизъм на присъствие и принадлежност към голямото руско пространство в икономически, социален и културен аспект продължава да е силен и устойчив. Това е и съществената разлика, която е невъзможно да бъде елиминирана", обяснява в ексклузивно интервю за ГЛАСОВЕ професорът по международно право и международни отношения Нина Дюлгерова. По думите ѝ е възможно САЩ да се противопостави на Евразийския икономически съюз. „Не трябва да се забравя, че украинският казус преобърна ситуацията в постсъветското пространство. Това означава, че този съюз може да се разглежда като етап към засилване не само на икономическите, но и на военните отношения в евразийското пространство. Това е логичен елемент от процеса на евразийска интеграция", коментира още проф. Дюлгерова. - Проф. Дюлгерова, миналата седмица президентите на Русия, Беларус и Казахстан подписаха договор, с който поставиха основите на Евразийски икономически съюз. Какво точно означава това в момента и в перспектива в геополитически план? - На 29 май 2014 г. се подписа договор за създаване на Евразийски икономически съюз

Лондон иска още рестрикции за помощите за имигранти

Британският министър на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит поиска нови права за Обединеното кралство за ограничаване на социалните помощи за имигрантите от ЕС, съобщи "Дейли мейл". Той изнесе провокативна реч в Берлин, в която отправи критики към Европейската комисия за това, че налага на Лондон да плаща на всеки, който идва на Острова от Европа, без значение от обстоятелствата.

Ето го лиценза на ЦСКА!

Ръководството на ЦСКА показа на клубния сайт писмото, с което Лицензионната комисия към БФС дава лиценз на клуба за новия сезон 2014/15 г.

Така Ръководството на ЦСКА показа на клубния сайт писмото, с което Лицензионната комисия към БФС дава лиценз на клуба за новия сезон 2014/15 г. Така "червените" разсеяха всички съмнения от последните месеци, че клубът може да остане без лиценз заради някое от многобройните плащания, които едва не докараха ЦСКА до фалит.

"Атака" с жалба до Цацаров и иск до КС за касиране на вота

Късният следобед от пресцентъра на партията съобщиха, че са събрали необходимите подписи за искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП

Орешарски: Не мисля, че има връзка между спрените средства и "Южен поток"

Иска ми се да няма такава връзка и имам уверение от страна на Европейската комисия, че няма връзка между спрените преди дни европейски средства и проекта Иска ми се да няма такава връзка и имам уверение от страна на Европейската комисия, че няма връзка между спрените преди дни европейски средства и проекта "Южен поток". Това заяви премиерът Пламен Орешарски на блицконтрола в парламента в отговор на въпрос дали има някаква връзка между спрените плащания по ОП "Регионално развитие" и проекта "Южен

"Атака" с жалба до Цацаров за незаконност на изборите

От партията търсят начин да сезират Конституционния съд, освен жалбата до главния прокурор, ще събират и подписка в НС

ЕК: България остава извън еврозоната поне още 2 години

България не е готова за евровалутата, обяви днес Европейската комисия, която публикува оценката си за подготовката за еврозоната на 8 държави членки на ЕС. Готовността на страната ни за приемане на единната европейската валута ще бъде преценена отново след 2 години. От разглежданите страни единствено Литва към момента отговаря на критериите за преминаване към еврото, посочва комисията и предлага това да стане от 1 януари 2015 година . Окончателно решение за това ще бъде взето от Европейския съвет и Европейския парламент през юли. Колкото до останалите държави - България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция, нито една не покрива едновременно всички критерии за влизане в еврозоната, съобщава комисията. България отговаря на някои от критериите - ниво на инфлацията; ниво на дълга и бюджетния дефицит; дългосрочни лихвени проценти. Страната ни обаче не отговаря на условията на т.нар. механизъм ERM II - за стабилност на валутния курс спрямо еврото. Този механизъм е известен като "чакалнята за еврозоната", но България още не е част от него. "Готовността на Литва за преминаване към еврото отразява дълготрайните усилия на страната за разумна фискална политика и икономически реформи. Инерцията от тези реформи, задвижена отчасти от присъединяването на Литва към ЕС преди десет години, доведe до поразително увеличение на просперитетa литовците: БВП на глава от населението се е повишил от само 35% от средния за 28-те страни членки през 1995 г. до прогнозните 78% през 2015 г.", коментира вицепрезидентът на комисията Оли Рен.

От Атака се жалват на Цацаров; Търсят подкрепата на БСП

Националистите от Атака са категорични, че при провеждане на изборите за ЕП са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност. Именно заради това хората на Волен Сидеров желаят изборите да бъдат обявени за невалидни. От партията са подготвили искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП и започва събирането на необходимите 48 подписа. Атака ще търси подкрепа от депутатите от Коалиция за България.

SOFIX се понижи в трета поредна сесия

Акциите на БФБ-София АД поскъпнаха с 4,2% след гласувания вчера дивидент за 2013 г.


Диви зайци измират мистериозно в Родопите

Болестта туларемия, която заразява и хора, се оказа причината за мистериозно измиращите диви зайци в района на телевизионната кула на Стръмни рид край Кърджали, съобщи БГНЕС.
Заразата се е прехвърлила и в Смолянска област, твърди директорът на областната дирекция по безопасност на храните там д-р Сава Бозуков. Болестта туларемия, която заразява и хора, се оказа причината за мистериозно измиращите диви зайци в района на телевизионната кула на Стръмни рид край Кърджали, съобщи БГНЕС. Заразата се е прехвърлила и в Смолянска област, твърди директорът на областната дирекция по безопасност на храните там д-р Сава Бозуков.

Учениците ни - трети в Европа по употреба на амфетамини

София /КРОСС/ България е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от учениците, съобщи днес във Варна Антония Банчева, експерт в Националния фокусен център за наркотици и наркомании, която участва в конференция, посветена на проблемите с канабиса и новите наркотици. Организатори на форума са общината в крайморския град и международната организация "Европейски градове срещу наркотиците". В конференцията участват над 120 експерти от Швеция, Италия, Ирландия, Литва, Естония, Русия и 22 български града.Банчева допълни, че страната ни е на 13 позиция в Европа по употреба на марихуана от младежи между 15 и 24 години. Първите места в тази "класация" заемат Чехия и Дания, а най-малко дрога се пуши в Турция и Румъния.В сферата на превантивната дейност срещу употребата на наркотици България стои много добре в сравнение с останалите европейски страни, посочи Банчева. По думите й проблемът е, че у нас не се проследява ефектът от различните програми, които се реализират.На пазара все повече навлизат вещества, които имитират ефекта от познатите традиционни дроги, допълни д-р Борислав Станчев, експерт в общинската дирекция "Превенции" във Варна. По думите му за миналата година в европейски мащаб е докладвано за 83 нови вещества, които веднага са били забранени за употреба. Сред тези, които имитират марихуаната, има няколко много опасни, които водят и до смъртни случаи от свръхдозиране, каза Станчев

Свещеник получи инфаркт по време на панихида

Дупнишкият свещеник Ивайло Ханджийски е получил инфаркт по време на панихида в местния гробищен парк, пише в. „Струма”.   Изведнъж му притъмняло пред очите, задушило го и паднал на земята. Веднага е извикана линейка. Свещеникът е закаран в кардиологията на частна болница. Той имал болки в гърдите още от сутринта, а кръвното му било 180/120. Дупнишкият свещеник Ивайло Ханджийски е получил инфаркт по време на панихида в местния гробищен парк, пише в. „Струма”. Изведнъж му притъмняло пред очите, задушило го и паднал на земята. Веднага е извикана линейка. Свещеникът е закаран в кардиологията на частна болница. Той имал болки в гърдите още от сутринта, а кръвното му било 180/120.

Задържаха 10 тона контрабанден алкохол на "Кулата"

/КРОСС/ Гранични полицаи и митничари задържаха 10 тона контрабанден алкохол на ГКПП-Кулата. На 2 юни 2014 г. на пункта е пристигнал за излизане от страната товарен автомобил "Мерцедес"с гръцка регистрация, управляван от гръцки гражданин. Екипът по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС, предприел проверка на тира поради съмнения в теглото на превозвания по документи товар (тоалетна хартия). Стоката била натоварена в Сандански и съобразно талона на товарния автомобил, е собственост на гръцки гражданин и предназначена за гръцка фирма. При последвалото измерване на кантар на Агенция "Митници" и проверка с рентген e установeно, че товарът е различен от посочения. Извършена била последваща физическа проверка, при която зад "тапа" от пакети тоалетна хартия, екипите открили бутилки с алкохол от различни марки без необходимите документи за това. Част от бутилките - 12110 на брой от по 700 и 1000 милилитра, били без, а друга - с акцизен бандерол. Шофьорът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство в ГПУ-Петрич, провеждат се процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура в Благоевград.    

Отлагат гласуването на новия външен заем

Ратификацията на законопроекта за емитиране на държавни облигации на стойност 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари) на един или повече траншове ще бъде гласувана от парламентарна...

Ройс: Йозил разполага с класата да се конкурира с Роналдо

Халфът на германския национален отбор Марко Ройс похвали своя съотборник Месут Йозил, който според него може да се конкурира с играчи като Кристиано Роналдо за Златната топка. Не отдавна плеймейкърът...

Денят в снимки

Мрежестият питон Поли и колоритен фен на Мексико


Шофьорът убиец остава в болницата до петък

Според д-р Стефан Шишков, завеждащ Отделението по неврохирургия, където е настанен Сапунджиев, травмите му са резултат от физическа агресия, а не от самонараняване в ареста, каквито версии се появиха в публичното пространство

Свещеник получи инфаркт по време на панихида

Дупнишкият свещеник Ивайло Ханджийски е получил инфаркт по време на панихида в местния гробищен парк, пише в. „Струма”.   Изведнъж му притъмняло пред очите, задушило го и паднал на земята. Веднага е извикана линейка. Свещеникът е закаран в кардиологията на частна болница. Той имал болки в гърдите още от сутринта, а кръвното му било 180/120. Дупнишкият свещеник Ивайло Ханджийски е получил инфаркт по време на панихида в местния гробищен парк, пише в. „Струма”. Изведнъж му притъмняло пред очите, задушило го и паднал на земята. Веднага е извикана линейка. Свещеникът е закаран в кардиологията на частна болница. Той имал болки в гърдите още от сутринта, а кръвното му било 180/120.

Стотици жалби в „Приморски“ заради инфраструктурата в района

Около 60 % от 413-те жалби в дирекция „Устройство на територията“ в район „Приморски за първите пет месеца на годината са свързани със състоянието на инженерната инфраструктура. Това посочи кметът на района Петя Проданова, предаде репортер на Moreto.

Литва е готова за еврозоната, България - не

България не е готова да влезе в еврозоната, тъй като не изпълнява критерия за стабилност на валутния курс и се представя зле по избрани индикатори, свързани с бизнес средата, се казва в доклад на ЕК

В НС откриха изложба за закрилата на децата в България в началото на ХХ-ти век

София /КРОСС/ В присъствието на председателя на Народното събрание Михаил Миков днес председателите на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 42-то НС Христо Монов откриха в парламента документалната изложба „Закрилата на децата в България - началото", посветена на грижата за децата в България от преди 90 години и дейността на Съюза за закрила на децата. Изложбата е посветена на 1 юни - Деня на детето, чието честване през 1927 г. е първият опит грижите за децата в България да бъдат превърнати в национална програма и от обект на милостиня и съжаление, децата да станат обществена грижа, заяви в словото си при откриването Ева Жечева. На него присъстваха председателят на Държавната агенция за бежанците г-н Николай Чирпанлиев, зам.-председателят на Държавна агенция „Архиви" доц. д-р Върбан Тодоров, Таня Радочай - представител на УНИЦЕФ за България, секретарите на президента по социална политика Деяна Костадинова и по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов, депутати от всички парламентарни групи. „Нашето желание е да припомним традициите, които България има в грижата за децата, да насочим общественото внимание към доброволството и благотворителността, към значимостта на всяко дете", заяви Ева Жечева

НАП запорира заплатата, ако не платим данъците си

Националната агенция за приходите обяви, че ще запорира заплатите на хората, които не платят данъците върху доходите си. Само през последните 30 дни данъчни служители са звънели на 15 400 души, които не са внесли данъците върху доходите си. Задълженията им към бюджета са общо 5,5 млн. лв. "Невнасянето на данъка върху доходите в 14 дневен срок след позвъняването води до стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете. Един от най-често използваните способи за събиране на неплатен данък върху доходите е налагането на запор върху заплатата на длъжника", се казва в прессъобщение от приходната агенция. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане или длъжникът даде обезпечение, към запор няма да се пристъпва. "Предишни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок", пишат още от НАП. До края на година ще се проведат общо 17 информационни телефонни кампании. Целта им ще бъде да убедят длъжниците - 64 000 физически и юридически лица - да платят доброволно.

Съдът окончателно отказа да спре изпълнението на наказанието на Мирослава Тодорова


Петчленен състав на Върховния апелативен съд (ВАС) отказа окончателно да спре изпълнението на наказанието - понижаване в ранг на Мирослава Тодорова, съобщи "Правен свят", цитирайки определението на съда.

Тодорова беше върната за две години в Софийския районен съд от Висшия съдебен съвет (ВСС) през април. Това се случи, след като кадровият орган на Темида трябваше да се произнесе повторно по дисциплинарното дело на Тодорова. През юли миналата година съдът отмени уволнението й и върна...

Европейската комисия препоръча Албания да получи статут на кандидат-членка


Европейската комисия препоръча Албания да получи статут на кандидат-членка на ЕС, съобщи "Ройтерс". Брюксел е отчел прогреса в балканската държава и призова за ускоряване на реформите преди и след решението, което предстои през юни тази година.

"Основавайки се на нашите изводи, потвърждаваме без всякакво съмнение, без условия или резерви препоръката страните в ЕС да одобрят статута на Албания на кандидат-членка", заяви еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле пред журналисти в...

НФСБ внесе искане за касиране на евровота

София /КРОСС/ Партия „Национален фронт за спасение на България" внесе жалба с искане за касиране на изборите за Европейски парламент от 25 май.Искането е адресирано до институции, които могат да сезират Конституционния съд - Президентство, Министерски съвет, ПГ на ГЕРБ и Главна прокуратура.Основанията за искане на касиране на изборите са свързани с нарушения на Конституцията на България, Изборния кодекс и Венецианската конвенция. Последната изисква да няма промяна в Избирателния кодекс по-малко от една година преди изборите. В България 29 дена преди изборите беше извършена поредната промяна, заради което вероятно ще претърпим санкции.Основният мотив за искането обаче е масовото купуване на гласове. В жалбата си от партията посочват скандалния случай с контролиране на вота на служителите от мините в Бобов дол, с. Бутан и община Козлодуй, с. Брестовец, Плевенско, и на много други места. „Изборните резултати за членове на Европейски парламент, избрани с листите на „Коалиция за България" и ДПС са резултат от масовото осъществяване на незаконните практики за купуване на гласове. Практиката за купуване на гласове именно от тези две формации съществено опорочава вота и действителността на подадените за тях гласове", се посочва в жалбата

Литва е изпълнила всички критерии да влезе в еврозоната догодина


Европейската комисия оцени готовността на осем страни от Европейския съюз да се присъединят към еврозоната и представи днес своя доклад за сближаването за 2014 г. Напредъкът на тези държави по пътя към приемане на общата валута е неравномерен, но Литва вече е изпълнила всички критерии, съобщи еврокомисията.

Брюксел предлага Съветът на ЕС да вземе решение, че Литва може да приеме еврото от 1 януари 2015 г. Съветът ще вземе окончателно решение през втората половина на юли, след като...

ЕК: България и Румъния не са готови за еврозоната

/КРОСС/ България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция в момента не са готови да се присъединят към еврозоната. Това се посочва в доклада на Европейската комисия."Нито една от седемте държави-членки на ЕС в момента не отговаря на всички критерии, необходими за преминаване към еврото. Затова положението в тези страни ще бъде преразгледано след две години", посочват от комисията. За да се присъедини една страна към еврозоната, бюджетният й дефицит не трябва да е по-висок от 3% от БВП, държавният дълг не трябва да надвишава 60% от БВП. Към момента в Европейския съюз се намират 28 страни, като 18 от тях са в еврозоната. Великобритания и Дания отказват да се присъединят към нея.По-рано Европейската комисия препоръча приемането на Литва в еврозоната от 1 януари 2015 година.    

И Трошево остана без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - части от кв.Младост и кв.Трошево до 22 часа. По-рано днес съобщихме, че поради авария без вода остават следните места: - района около около Регионалната здравна инспекция до 18 часа - местности Добрева чешма, Лозите и Черноморска панорама до 14 часа.

Станислав Анастасов ще става екоминистър без ден трудов стаж

/КРОСС/ДПС ще предложи Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Лютви Местан. „Него имах предвид под характеристиката за млад, енергичен, високо интелигентен кандидат за министър на околната среда и водите", каза още Лютви Местан. Според двама източници на Клуб Z от средите на ДПС обаче "интелигентният кандидат" няма нито ден трудов стаж извън работата си в централата на ДПС, където изпълнявал функциите на "мъжка секретарка", по думите на съпартийците му. Анастасов е станал част от Младежкото ДПС преди 8 години като "младо момче, организираше, тичаше, правеше, струваше", съобщи нашият източник. Друг представител на партията коментира новината за номинацията на младия кадър с думите "Това е виц!" Нашите източници предположиха, че Анастасов е избран, защото е безкрайно верен на председателя Лютви Местан и е "сложен, за да подписва". Съпартийците на бъдещия министър го описват като "свръхамбициозен и с усет за нагаждане". Станислав Анастасов е бил за кратко съветник на икономическия министър Драгомир Стойнев, а на последните избори за Европейски парламент бе на шеста позиция в листата на ДПС. През 2007 г. за номинирания за министър разказва в. "Капитал" в материал за кадровата банка на ДПС

България е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от ученици

България е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от учениците, съобщи днес във Варна Антония Банчева, експерт в Националния фокусен център за наркотици и наркомании, която участва в конференция, посветена на проблемите с канабиса и новите наркотици.

Орешарски: Няма връзка между "Южен поток" и спрените евросредства

Не бих искал да правя аналогия и пряка връзка по отношение на спрените преди дни европейски средства и проекта "Южен поток". Имаме уверение от страна на Европейската комисия, че такава връзка няма.

Стойнев не вярва, че ни спират европари заради "Южен поток"

Няма нарушение на правилата за търговете, категоричен е министърът


Излязоха резултатите от външното оценявана на седмокласниците

Резултатите от националното външно оценяване за седми клас с оценките по български език и литература и по математика вече могат да бъдат проверени на специалния сайт http://7klas.mon.bg. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.   Седмокласниците ще могат да проверят оценките си и в училищата, в които учат.   От 17 до 20 юни кандидат-гимназистите ще трябва да подадат документи за участие в първото класиране. Училищата ще имат шест дни да обработят заявленията.   На 26 юни ще станат ясни имената на първите класирани. Записването за участие във втория етап ще продължи до 4 юли, а резултатите ще станат ясни на 10 юли.   Финалното - трето класиране, ще бъде обявено на 17 юли.   В сряда тръгва и кампанията за записване на приетите на първо класиране деца за първи клас в столичните училища, което бе обявено вчера.   По оценки на образователното министерство тази есен за първи път на училище ще тръгнат 11 600 деца, което е малко повече от миналата година.

ЕК няма да ни спира парите заради проекта „Южен поток“

Говорителката на европейския комисар по регионална политика Йоханес Хан – Ширин Уилър, заяви, че Европейската комисия не готви спиране на средствата...

Литва се присъединява към еврозоната

Литва премина ключово препятствия в процеса по приемане на еврото, като спечели подкрепата на Европейската комисия да стане 19-та държава, използваща единната европейска валута от следващата година.

3-месечна немска овчарка подкара кола и я потопи в езеро

Немска овчарка на 12 седмици подкара колата на собственика си и я потопи в езеро, пише Немска овчарка на 12 седмици подкара колата на собственика си и я потопи в езеро, пише "Бест Дейли".  Джон Костело от Кантън, щата Масачузетс, се качил в колата и включил двигателя. Кученцето Роузи скочило вътре и бутнало лоста за скоростите. Автомобилът подскочил, кучето залитнало и натиснало педала за газта и колата заедно с пътниците паднала в

Орешарски: Не мисля, че има връзка между спрените средства и "Южен поток"

Иска ми се да няма такава връзка и имам уверение от страна на Европейската комисия, че няма връзка между спрените преди дни европейски средства и проекта "Южен поток". Това заяви премиерът Пламен Орешарски на блицконтрола в парламента в отговор на въпрос дали има някаква връзка между спрените плащания по ОП "Регионално развитие" и проекта "Южен Иска ми се да няма такава връзка и имам уверение от страна на Европейската комисия, че няма връзка между спрените преди дни европейски средства и проекта "Южен поток". Това заяви премиерът Пламен Орешарски на блицконтрола в парламента в отговор на въпрос дали има някаква връзка между спрените плащания по ОП "Регионално развитие" и проекта "Южен

Евроизборите поощриха ДПС

/КРОСС/Изборите за Европейски парламент поощриха една партия - ДПС - заяви политологът проф. Георги Карасимеонов по време на форума "Политика и общество", организиран от фондация "Фридрих Еберт" на тема: "Изводите от изборите за Европейски парламент в България". Свои коментари направиха и колегите му Регине Шуберт от фондацията, проф. Петър-Емил Митев и Румяна Коларова. Георги Карасимеонов се спря на два процеса, които се откроиха след изборите. За разлика от предишните евроизбори при сегашните имаше редица индикации за промени, които настъпват в партийната система, както и сигнали за отношението на избирателите към управлението на страната. Въпреки че се запази лявоцентристкият блок, съотношението в него рязко се промени в полза на ДПС. В бъдеще, обаче, той прогнозира, е ДПС ще бъде отслабена, ще намалява нейната коалиционна сила. А БСП получи нов конкурент в лявото пространство. Върхушката в тази партия е силно укрепена и засега няма вариант за нов лидер, различен от Станишев. А това е слабост на самия Станишев - да не подготви свой наследник досега, каза той, цитиран от temadaily.bg. Вътре в БСП няма такова съотношение на силите, което да предизвика промяна. Въпреки че АБВ не изпрати депутат в ЕП тя има достатъчно капацитет, за да разчупи монопола в лявото пространство на следващите парламентарни избори. На трето място - утвърди се дясноцентристкият блок, в който доминира ГЕРБ

Над 83% са договорените средства по ОП “Рибарство”

Над 83% са договорираните, а близо 40% са изплатените средства по Оперативна програма “Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 към 31 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието.
Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013. В работната среща взеха участие зам. Над 83% са договорираните, а близо 40% са изплатените средства по Оперативна програма “Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 към 31 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието. Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013. В работната среща взеха участие зам.

Над 83% са договорираните средства по Оперативна програма “Рибарство”

София /КРОСС/ Над 83% са договорираните, а близо 40% са изплатените средства по Оперативна програма "Рибарство" (ОПРСР) 2007-2013 към 31 май 2014 г. Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013. В работната среща взеха участие зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, г-н Франгискос Николиан и г-н Кристиан Бадиу от ГД „Морски въпроси и рибарство" към Европейската комисия, както и представители на браншови организации от сектор „Рибарство".Представителите от Европейската комисия (ЕК) съобщиха, че има огромно подобрение в работа по Програмата през последната една година, но процесите трябва да продължат. Г-н Франгискос Николиан сподели своите очаквания, че към края на 2014 г. ще има активизиране на разплащанията, което ще повиши усвояемостта.Зам.-министър Валентина Маринова коментира, че е изключително доволна от високата оценка на партньорите ни от ЕК. „Предстои много работа по ОПРСР. Приключването на първия програмен период е от изключително значение, защото постигнатите успехи и набелязаните проблеми ще ни послужат за основни отправни точки при работата през новия период", каза зам.-министър Маринова. Тя допълни, че се полагат всички усилия, за да се усвояват възможно повече средства по Програмата, защото това е предпоставка за отваряне на нови работни места в малките райони на страната

Генерал на СВР предсказва победа на ДНР и ЛНР във войната за независимост

/КРОСС/ Донецка и Луганска народни републики рано или късно ще победят във войната за независимост, смята директорът на Руския Институт за Стратегически Изследвания (РИСИ) генерал-лейтенант на Службите за външно разузнаване (в оставка) Леонид Решетников, предаде РИА Новости. «Национално-освободителната борба в югоизточна Украйна може да се проточи и дори да има временни поражения но в перспективата си, тя трябва да завърши с победа, защото хората там не искат да живеят по моделите на САЩ», заяви Решетников пред журналисти. По негово мнение, сега Украйна се намира в задънена улица: «Във всеки един момент ситуацията може да се наклони в една или друга посока, но морално-етичния фактор при всички случаи е в опълченците».

Готови са резултатите от външното оценяване за 7 клас

Срокът, в който учениците трябва да подадат документи за участие в първото класиране, е от 17 до 20 юни

Немска овчарка на 3 месеца подкара кола и я потопи в езеро

Немска овчарка на 12 седмици подкара колата на собственика си и я потопи в езеро, пише "Бест Дейли". 
Джон Костело от Кантън, щата Масачузетс, се качил в колата и включил двигателя. Кученцето Роузи скочило вътре и бутнало лоста за скоростите.
Автомобилът подскочил, кучето залитнало и натиснало педала за газта и колата заедно с пътниците паднала в Немска овчарка на 12 седмици подкара колата на собственика си и я потопи в езеро, пише "Бест Дейли".  Джон Костело от Кантън, щата Масачузетс, се качил в колата и включил двигателя. Кученцето Роузи скочило вътре и бутнало лоста за скоростите. Автомобилът подскочил, кучето залитнало и натиснало педала за газта и колата заедно с пътниците паднала в

Забравените реки на България


Водата и реките са най-важният природен ресурс на България. Това са посочили 72% от анкетираните в най-новото проучване на "Алфа Рисърч" за нагласите на населението към проблемите в околната среда за 2014 г. В същото време хората не припознават състоянието им като сериозен проблем (замърсяването на водата е едва на седмо място – 32% от участвалите в допитването). Тези данни са повтаряема тенденция и в предходните години на същото изследване.

Проблемите, свързани с опазването на...

Над 83% са договорените средства по ОП “Рибарство”

Над 83% са договорираните, а близо 40% са изплатените средства по Оперативна програма “Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 към 31 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието.
Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013. В работната среща взеха участие зам. Над 83% са договорираните, а близо 40% са изплатените средства по Оперативна програма “Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 към 31 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието. Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013. В работната среща взеха участие зам.

GRReporter.info отново с награда, този път международна.

С първото ни участие на медийни и дигитални награди извън България, на сайта беше присъдена бронзова награда в категорията Best vertical/thematic site в престижният конкурс DI/ME 2014 (digital/media awards).

прочети повече

Българи преобразиха още един Mercedes

Доработката на интериора на E55 AMG 4Matic е дело на Vilner


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване