Рачков се хвали с прелестите на Мария

Димитър Рачков събуди завистта на фейсбук приятелите си като качи полуголи снимки на Мария Игнатова.
Над един от горещите кадри актьорът е сложил само едно сърчице, без да напише и дума, а приятелите му не крият завистта си.
На втората снимка се вижда, че двамата не просто се плацикат в морето, а имитират една от култовите сцени във филма „Мръсни Димитър Рачков събуди завистта на фейсбук приятелите си като качи полуголи снимки на Мария Игнатова. Над един от горещите кадри актьорът е сложил само едно сърчице, без да напише и дума, а приятелите му не крият завистта си. На втората снимка се вижда, че двамата не просто се плацикат в морето, а имитират една от култовите сцени във филма „Мръсни

15 400 забравили да платят данък

Общо 15 400 българи не са си платили данъка за доходите през 2013 г., който трябваше да внесат до края на април т.г. Общата дължима сума е 5,5 млн. лв. От съобщението на Националната агенция за приходите става ясно, че през целия месец май данъчните са звънели по телефоните на длъжниците, за да ги подканят да си платят. Общо 15 400 българи не са си платили данъка за доходите през 2013 г., който трябваше да внесат до края на април т.г. Общата дължима сума е 5,5 млн. лв. От съобщението на Националната агенция за приходите става ясно, че през целия месец май данъчните са звънели по телефоните на длъжниците, за да ги подканят да си платят.

Ганайски магьосник: Аз предизвиках травмата на Роналдо

Известният в Гана магьосник Нана Кваку Бонсам пое отговорността за контузия №1 преди предстоящото световно първенство - тази на португалската звезда Кристиано Роналдо. Играчът на Реал (Мадрид) може да...

Спипаха бус с 12 нелегални имигранти, един ранен

Шофьорът на микробуса с бежанците засякъл колата на граничарите и опитал да я изтласка от пътя. Това наложило използването на служебно оръжие. Произведени са предупредителни изстрели във въздуха и в гумите на движещия се пред тях автомобил. Един от афганистанците-бегълци е ранен в крака.

Стотици убити при сражения в Източна Украйна

300 са убитите проруски сепаратисти в Славянск, а ранените са 500 в двудневни тежки сражения. Това съобщи ръководителят на информационната група на антитерористичната операция в Донецка област Владислав Селезньов вчера. От армията загинали 2-ма войници, а 42 са ранени. Селезньов отрече за свалени хеликоптери. 300 са убитите проруски сепаратисти в Славянск, а ранените са 500 в двудневни тежки сражения. Това съобщи ръководителят на информационната група на антитерористичната операция в Донецка област Владислав Селезньов вчера. От армията загинали 2-ма войници, а 42 са ранени. Селезньов отрече за свалени хеликоптери.

Бивш военен простреля младеж в Пловдив

По разкази на очевидци младежът е прострелян в бедрото от негов познат, с когото имали съдебен спор

Мъж е прострелян в Пловдив, няма опасност за живота му

По разкази на очевидци младежът е прострелян в бедрото от негов познат, с когото имали съдебен спор

Шоков (токов) удар

Кражба на меден проводник остави без ток 19 блока с над 600 абонати в столичния квартал „Бъкстон” вчера сутринта. Драмата на всички тези семейства е, че освен на тъмно заради бързите ръце на крадците, голяма част от тях са останали и без електроуреди.

Предстоящи събития в страната за утре, 5 юни

/КРОСС/ София.От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. София.От 09:00 часа в Зала „Роял" на х-л „Балкан", София (бившият х-л Шератон), ще се проведе Шестата Академия по практична дерматология и естетична медицина. София.От 09:00 часа в хотел „Хилтън" ще се проведе пресконференция на тема: „Първите седем": Конференция по въпросите на ранното детско развитие". София.От 09:20 часа в зала „Запад" на Народното събрание, Делегация на Групата за приятелство с България в парламента на Република Хърватия, водена от нейния председател Илия Филипович, ще бъде на посещение в България. София.От 09:30 часа ще се проведе заседание на ВСС. София.От 09:30 часа СГС, 4 състав, ще заседава по дело НОХД № 2485/2013 - срещу Тошко Добрев, бивш изпълнителен директор на „Софийски имоти" (чл. 219 от НК). София.От 10:00 часа в сградата на ДКЕВР, ще се проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно заявление, подадено от "ЧЕЗ Разпределение България". София.От 10:00 часа, в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев", адрес: гр. София, ул. Цар Калоян, № 8, ет. 4., ще се проведе конференция „Адвокати в защита на децата". София.От 11:00 часа в сградата на ДКЕВР, ще се проведе обществено обсъждане на проект на "Общи условия за използване на електроразпределителната мрежа на "ЧЕЗ Разпределение България". София

През септември ще се гледат арбитражните искове за АЕЦ „Белене“

До края на юни предстои да има размяна на документи между България и Русия по арбитражното дело за АЕЦ „Белене“. Очаква се до края на септември...

Кражба на кабел за 40 лева застраши човешки живот

Кражба на проводник, който струва 40 лева, стана причина за голяма авария в 6 блока в столичния жк “Бъкстон”. В резултат изгоряха уреди за хиляди левове. В един от блоковете е имало човек с домашен апарат за командно дишане, за когото е докаран специален агрегат преди ЧЕЗ да спре тока в 6,20 часа. Аварията е отстранена в 12 часа. Кражба на проводник, който струва 40 лева, стана причина за голяма авария в 6 блока в столичния жк “Бъкстон”. В резултат изгоряха уреди за хиляди левове. В един от блоковете е имало човек с домашен апарат за командно дишане, за когото е докаран специален агрегат преди ЧЕЗ да спре тока в 6,20 часа. Аварията е отстранена в 12 часа.

Поне 15 нови екипа в Спешна помощ в София

Д-р Александър Златанов обещава промени в работата на Спешния център още от утре

"Тошиба" се оттегли като инвеститор в VІІ блок в АЕЦ "Козлодуй"

Японската компания "Тошиба Корпорейшън" е решила да се оттегли като стратегически инвеститор в проекта за строеж на VІІ блок в АЕЦ "Козлодуй" като мястото й ще бъде заето от компанията "Уестингхаус Електрик", в която е основен акционер. Това съобщиха от правителствената пресслужба в сряда и обясниха смяната с това, че "Уестингхаус" притежава технологията АР-1000, по която ще се прави новата ядрена мощност у нас. "Този статут ще позволи по-голяма оперативност и ефективност при управлението на организационните, технологичните и финансовите въпроси по време на преговорите и отваря пътя за структурирането на проекта", пише в съобщението. Предварителното споразумение между "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) и американската компания "Уестингхаус" за извършване на предварителна работа по съгласуване на техническите и финансово-икономическите параметри на проекта за изграждане на VІІ блок на АЕЦ "Козлодуй" бе подписано в началото на декември 2013 г. "Тошиба" трябваше да вложи в новия реактор до 30% от стойността му и да привлече като кредитори за останалото финансиране американската експортна банка "Ексимбанк" и Японската банка за международно сътрудничество. Очакванията са до септември 2014 г. да приключат преговорите за цената на ядрения блок. В техния ход обаче от страна на "Тошиба Корпорейшън" и "Уестингхаус Електрик"" било направено предложение за промяна на стратегическия инвеститор. Заради това е сключен анекс към миналогодишното споразумение. По-рано през деня от "Уестингхаус" съобщиха, че са подписали споразумения за сътрудничество с българските компании "ЕнергоСервиз", "ЕНПРО Консулт" и "ОСКАР-ЕЛ" при изграждането на AP-1000 вVІІ блок на АЕЦ "Козлодуй”.   Тези споразумения ще гарантират значителна част от автоматизацията, безопасността и контролa и инженерната дейност, като ще доведат до печалби в размер на стотици милиони лева и до създаване на стотици постоянни работни места за български инженери и техници, пише в съобщението на "Уестингхаус". В него се допълва, че в процеса на изграждане на бъдещия блок близо  500 местни работници ще бъдат наети на площадката на реактора, а още 15 000 ще бъдат заети при осъществяване на веригата за доставки. Това щяло да намали безработицата в региона от сегашниет 13 на сто на 9 процента. Щом реакторът бъде завършен, неговата експлоатация ще изисква между 500 и 800 висококвалифицирани специалисти.

"Атака" с жалба до Цацаров и иск до КС за касиране на вота

 В жалба до главния прокурор Сотир Цацаров кандидатите за евродепутати от партия Атака Магдалена Ташева, Павел Шопов, Явор Нотев, както и проф. Станислав Станилов, оспорват законността на проведените избори за членове на Европейския парламент.

Късният следобед от пресцентъра на "Атака" съобщиха, че са

събрали необходимите подписи за искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените евроизбори.

В съобщението са посочени имената на подписалите се депутати. Сред тях, освен 21 народни представители от "Атака", са и 28 народни представители от Коалиция за България.

Националистите твърдят, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност, съобщиха от пресцентъра на партията.

В жалбата до главния прокурор пише, че при провеждането на изборите е установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите.

Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки, пише в жалбата на "Атака".

Националистите смятат и че резултатите от изборите са опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.

Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот, се казва още в жалбата.

По такъв начин изборните резултати са манипулиран и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове, добавят от "Атака".

С оглед на гореизложеното и на основание чл.394, ал.2 от Изборния кодекс, въз основа на настоящата жалба, Ви моля да сезирате с мотивирано искане Конституционния съд на Република България да се произнесе по законосъобразността на избора на членове на Европейския парламента на изборите проведени на 25 май 2014 г.", завършва жалбата на "Атака".

Партията подготви искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП и започна събирането на необходимите 48 подписа, като потърси подкрепа от депутатите от "Коалиция за България". Късният следобед "Атака" внесе искане до КС за касиране на изборите.

Решение за отмяна на изборите може да вземе само Конституционният съд. Прокуратурата е една от институциите, които могат да оспорят законността на вота пред съда.

След парламентарните избори миналата година, когато ГЕРБ поискаха касиране на вота заради скандала с Костинброд в деня за размисъл, главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че никога няма да се възползва от правомощията си да оспорва изборните резултати.

Междувременно Реформаторите също искат ЦИК да извърши ново определяне на изборния резултат, след като се съобрази с решението на Конституционния съд за ново преброяване на бюлетините и преразпределяне на 17-тия мандат.

Днес Реформаторският блок внесе искане до Президента, НС, МС, ВКС, ВАС и Главния прокурор за сезиране на Конституционния съд за незаконност на изборните резултати.

Лидерите на петте партии от Реформаторския блок и проф. Тодор Танев от Гражданския съвет на РБ подписаха искането за оспорване законността на избора на 17-ти член на Европейския парламент. Реформаторите искат Конституционният съд да се произнесе по законността на избора на базата на повторно преброяване на бюлетините.

Партия "Национален фронт за спасение на България" също внесе жалба с искане за касиране на изборите за Европейски парламент от 25 май. Искането е адресирано до: президентството, Министерски съвет, ГЕРБ и Главна прокуратура. Основанията за искане на касиране на изборите са свързани с нарушения на Конституцията на България, Изборния кодекс и Венецианската конвенция.

ОП „Регионално развитие”

 На 03.06.2014 г. с писмо ГД „Регионална и градска политика“ на ЕК уведоми Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ (ОПРР) за временно прекъсване на плащанията по приоритетни оси 1 „Интегрирано устойчиво градско развитие“ и 3 „Устойчиво развитие на туризма“, във връзка с междинни искания за средства подадени на 3 април и 27 май 2014 г. от страна на Сертифициращия орган на обща стойност около  90 млн.евро.

Плащанията към бенефициентите по приоритетни оси „Регионална и местна достъпност“, „Местно развитие и сътрудничество“ и „Техническа помощ“ на ОПРР продължават.

Временната мярка е свързана с констатациите от рутинен одит на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., извършен в периода 7-11 април 2014 г. от одитори на ГД „Регионална и градска политика“. Одитната проверка обхваща извадка от проекти реализирани в периода 2010 - 2013 г.

Към днешна дата в Управляващият орган на ОПРР не е получен предварителен одитен доклад.

В писмото на ГД „Регионална и градска политика“ са представени обобщени констатации от проверката, но не са описани детайлно констатираните нарушения. Визират се нарушения на процедурите за обществени поръчки, проведени от бенефициентите: общините Бургас и Асеновград, УАСГ и НСПБЗН-МВР. Подробни аргументи за констатациите и съответни препоръки се очаква да бъдат представени в предварителния одитен доклад, който все още не е получен в Управляващия орган.

Съгласно писмото, за да бъдат процедирани горецитираните плащания е необходимо:

• да бъде направена повторна проверка на проведени обществени поръчки за представителна извадка на договорите по приоритетни оси 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и 3 „Устойчиво развитие на туризма“;

• подобряване на контролните механизми за предварителен и последващ контрол на обществените поръчки;

• изготвяне на допълнителни указания към бенефициентите по отношение на процедурите за обществени поръчки.

Във връзка с дадените препоръки Управляващият орган на ОПРР стартира подготовката за повторна, последваща проверка на процедури за обществени поръчки, по договори,  финансирани от приоритетни оси 1 и 3. Работи се и по допълнителни инструкции към бенефициентите по отношение на процедурите по ЗОП, включващи най-срещани нарушения при подготовката и провеждане им. Започна преглед и актуализация на процедурите и контролите за предварителен, текущ и последващ контрол на обществените поръчки от страна на Управляващия орган.

Новият шеф на Спешна помощ в София встъпи в длъжност


Новият изпълняващ длъжността директор на "Спешна помощ" в София д-р Александър Златанов встъпи в длъжност на фона на протестите на подчинените си в подкрепа на предишния директор Георги Гелев. 

Гелев беше отстранен след смъртен случай заради закъснение на линейка, а това фокусира общественото внимание върху проблемите в работата на спешните медици - недостига на екипи, ниските възнаграждения, липсата на техника. 

Златанов е бил посрещнат спокойно от служителите, информира...

Регистрацията на коли само при нотариус

Регистрацията на автомобили вече да се извършва само от нотариуси заедно с изповядването на сделката, а не собствениците да се редят на опашка в КАТ. Това предвижда одобрена от правосъдното министерство концепция, която е изработена по предложения на Нотариалната камара.
615 нотариални кантори ще обслужват хората по-бързо от 28-те областни Регистрацията на автомобили вече да се извършва само от нотариуси заедно с изповядването на сделката, а не собствениците да се редят на опашка в КАТ. Това предвижда одобрена от правосъдното министерство концепция, която е изработена по предложения на Нотариалната камара. 615 нотариални кантори ще обслужват хората по-бързо от 28-те областни

Бареков решава до утре – либералите или консерваторите в Европарламента

До 24 часа „България без цензура" ще реши към коя от групите в Европейския парламент да се присъедини. Нашият избор ще бъде направен между групата на либералите и групата на консерваторите, ще обявим решението си до четвъртък вечер, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков от Брюксел. Там той имаше поредица от срещи с партиите от Европейския парламент. До 24 часа „България без цензура" ще реши към коя от групите в Европейския парламент да се присъедини. Нашият избор ще бъде направен между групата на либералите и групата на консерваторите, ще обявим решението си до четвъртък вечер, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков от Брюксел. Там той имаше поредица от срещи с партиите от Европейския парламент.

Спецбанда удря най-големите нотариални кантори в Бургас

Бургас /КРОСС/ Спецбанда атакува най-големите нотариални кантори в Бургас, научи Флагман.бг. от отлично информиран източник. Бригадата, за която до този момент разследващите не могат да намерят и следа, действа изключително професионално. До този момент, за период от около месец, са известни четири атаки. При всяка от тях престъпниците действат по един и същ начин - заглушават сигнално-охранителната техника (СОТ), а след това разбиват вратите на канторите и проникват в тях. Предполага се, че бандата търси предимно пари и документи.Официална информация за поредицата нападения до този момент няма. Не е изключено атакуваните кантори да са доста повече. В средите на нотариусите темата е широко коментирана, всички са убедени, че спецбандата ги удря целенасочено. Мнозина вече имат алтернативна охрана на офисите си или избягват да оставят ценни вещи и пари.Първи под прицела на бандата е бил кабинетът на нотариус Антоанета Дичева, който е ударен на 15 април. Крадците са заглушили СОТ-а и са изкъртили блиндираната входна врата. Обърнали са цялата кантора. "Учудваме се кои може да са нападателите и какво са търсили. В сградата ни - на ул."Цариградска" 24 е атакувана само нашата кантора, а има много други офиси. Очевидно не е дело на аматьори", коментираха от кантората. Мистерията е още по-пълна и заради това, че от кабинетите не е откраднато нищо.В нощта на 13-и срещу 14 май е обрана и Бинка Кирова

“България без цензура“ решава до 24 часа – либералите или консерваторите в ЕП

До 24 часа „България без цензура До 24 часа „България без цензура" ще реши към коя от групите в Европейския парламент да се присъедини. Нашият избор ще бъде направен между групата на либералите и групата на консерваторите, ще обявим решението си до четвъртък вечер, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков от Брюксел. Там той имаше поредица от срещи с партиите от Европейския парламент.

Експерт: Обама се опитва да възроди антируския блок в Европа

/КРОСС/ Президентът Барак Обама е поискал от Конгреса да бъдат отпуснати един милиард щатски долара за засилване на военното присъствие на САЩ в Източна Европа, за да се създаде антируски блок на страните от Източна Европа, заяви в интервю за "Гласът на Русия" Матеуш Пискорски, ръководител на Европейския център за геополитически анализи, базирани в Полша. "Обама се опитва да възроди съюза на страните от Централна Европа, които със сигурност ще имат антируски позиции в контекста на украинската криза. Обама е поканил различни лидери от Централна и Източна Европа на среща във Варшава, за да обсъдят възможността за укрепване на американското присъствие там. Това означава, че вероятно Обама ще се опита да повлияе на тези, които искат да продължат линията на конфронтация с Русия", каза още експертът. "Това ще съживи цялата идея за новата и стара Европа. Ще се създаде един антируски/проамерикански блок, в рамките на който ние ще трябва да си взаимодействаме, на фона на нарастващото присъствие на военните и разузнавателните сили на САЩ", добави той.  

Мъри надделя над Монфис и излиза срещу Надал на "Ролан Гарос"

В истинска драма се превърна последният четвъртфинал в мъжката схема на "Ролан Гарос". В него Анди Мъри победи с 3:2 сета Гаел Монфис - 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0 и ще играе на полуфинал с Рафа...

Модрич: Обещавам да не ни е срам от феновете на завръщане

Полузащитникът на Хърватска Лука Модрич обеща на феновете добро представяне на тима на световното първенство в Бразилия. Футболистът на Реал (Мадрид) разкри как върви подготовката на "шахматистит...

Г-жо кмет, върнете ни града!

Здравейте г-жо Фандъкова! Как сте? Надявам се сте добре. Аз не съм добре, г-жо Фандъкова. Заради случващото се в града, който Вие управлявате. И за който сме ви гласували доверие като граждани, живеещи в столицата. Защото Вие, г-жо Фандъкова, и вашите предшественици не успявате да направите един нормален град. А задълбочавате лудницата, в която София се е превърнала. Лудница от неподдържани пътища. Лудница от липса на градоустройствен план. Лудница от направомерни строежи. Лудница от липса на паркове и зелени площи. Лудница от стар, мръсен, бавен градски транспорт - неефективен, склонен да проверява пътниците чрез наказателен модел контрольор-гражданин и така да се държи с хората не като с клиенти, а като с престъпници. Лудница от липса на контролни органи, които да поддържат реда и да глобяват шофьори-нарушители и пешеходци-нарушители. Лудница в град, в който линейките не могат да стигнат навреме. Лудница в град, в който шофьорите месечно трябва да дават маса пари, за да запълват щетите от неподдържани пътища. Лудница, защото ремонтите се правят на парче и без идея. Лудница, защото се чака с години, за да се почнат мащабни ремонти. И когато те започнат, всички се правят едновременно, превръщайки трафика в какофония. Лудница, защото няма прозрачност. Лудница, защото местата, където майките могат да се движат с детски колички, се броят на пръсти

Фирми ще се откриват и закриват по-бързо

Пореден пакет с мерки за намаляване на административната тежест върху фирмите и гражданите одобри правителството вчера. Те целят улесняване на процедурите за стартиране на бизнес, издаване на разрешителни за строеж, прекарването на ток за новопостроена сграда, регистрация на собственост, каза вицепремиерът Даниела Бобева.
Пореден пакет с мерки за намаляване на административната тежест върху фирмите и гражданите одобри правителството вчера. Те целят улесняване на процедурите за стартиране на бизнес, издаване на разрешителни за строеж, прекарването на ток за новопостроена сграда, регистрация на собственост, каза вицепремиерът Даниела Бобева.

Реставрират "Трапезица" с 1,5 милиона лева

/КРОСС/ Хълмът "Трапезица" във Велико Търново да бъде реставриран, предвижда нов проект на Община Велико Търново и Министерството на културата. Дейностите ще започнат от западната част на хълма, където великотърновският археолог проф. Константин Тотев откри уникален крепостен зид, строен още по времето на цар Калоян. Той е достигал до шест метра височина и е предпазвал най-важната сграда на хълма - царската резиденция на Асеневци. Разработката е за възстановяване на 100 метра от стената, която ще е висока поне четири метра. Автор е местният архитект Пламен Цанев. Около 1,5 милиола лева целева субсидия очаква да получи община Велико Търново през следващите месеци, за да започне дейността. По проекта ще се оформи също централна пешеходна алея от калдаръм, която ще е дълга 450 метра. Тя ще отвежда туристите от горната станция на зъбчатата железница до Южната кула. По главната пътека посетителите ще могат да разгледат всички исторически забележителности. Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков обясни, че сегашният проект допълва сегашната разработка за социализация на Трапезица за над 3 милиона лева, пише Преса.    

50% от имейлите в Gmail не са защитени

Google добави нова секция към своите ежемесечни доклади, отнасяща се до сигурността на входящия и изходящия поток от електронни писма в Gmail. В нея...

Бареков все още се колебае между консерваторите и либералите


След като днес по обяд в Брюксел лидерът на "България без цензура" и избран за евродепутат Николай Бареков съобщи, че той и другият евродепутат от коалицията - Ангел Джамбазки, ще се присъединят към групата на консерваторите, сега от прессъобщение на партията се разбира, че си е дал още 24 часа да избира между консерваторите и либералите. 

До 24 часа "България без цензура" ще реши към коя от групите в Европейския парламент да се присъедини. Нашият избор ще бъде направен между групата...

Халеп и Петкович стигнаха първи полуфинали в Големия шлем


Румънката Симона Халеп и германката Андреа Петкович се класираха за първи път за полуфиналите в турнир от Големия шлем в тениса. Двете ще се изправят една срещу друга на предпоследното стъпало преди титлата от "Ролан Гарос".

Халеп се наложи с 6:2, 6:2 срещу шампионката от 2009 г. Светлана Кузнецова. Петкович постигна успех със същия резултат срещу Сара Ерани от Италия.

Денят на "Ролан Гарос" беше белязан от силния дъжд, който повлия на мачовете в програмата. Срещите...

Четенето като антидепресант

Четенето е един от най-ефикасните начини за борба със стреса. При терапевтичното четене се предпочитат книги от хартия. Електронните четци, компютрите и медиите не са препоръчителни. В популярните романи героите правят неща, които обикновените хора не се осмеляват да вършат.

Тв водещият Милен Цветков катастрофира 2 пъти за седмица

Милен Цветков удари колата си два пъти за една седмица в София.
Тв водещият пътувал във вторник покрай зала “Универсиада”, когато към 10,30 ч колата пред него рязко спряла. Той натиснал спирачки, но опрял в автомобила.
“Колата и жената, която я управляваше, са абсолютно невредими. И драскотина няма по автомобила. Предницата на моя обаче е... Милен Цветков удари колата си два пъти за една седмица в София. Тв водещият пътувал във вторник покрай зала “Универсиада”, когато към 10,30 ч колата пред него рязко спряла. Той натиснал спирачки, но опрял в автомобила. “Колата и жената, която я управляваше, са абсолютно невредими. И драскотина няма по автомобила. Предницата на моя обаче е...

Назначиха нов шеф на ВМА

Новият началник на Военномедицинска академия е анестезиологът проф. Николай Петров. Той е назначен с указ на президента Росен Плевнелиев, подписан на...

Лидерът на "Златна зора" остана без имунитет

/КРОСС/ Гръцкият парламент остави без имунитет лидера на крайнодясната партия "Златна зора" Николаос Михалолиакос и двама от неговите заместници.Всички 224 деутати с изключение на един подкрепиха предложението за отнемане на парламентарния имунитет на основателя на "Златна зора", на неговата дясна ръка Христос Папас и на Янис Лагос.Гръцките прокурори поискаха налагането на тази мярка, след началото на наказателното производство срещу тримата за "притежание на незаконни оръжия".Николаос Михалолиакос е в предварителния арест от септември заради "членство в криминална организация". Той и 16 депутата бяха превозени от затвор близо до Атина до парламента. Михалолиакос осъди действията за отмяна на имунитета като "политическа и съдебна конспирация" срещу неговата партия. "Отнехте ми гражданските права по незаконен и оскърбителен начин", каза той.По време на дебатите около 400 членове на "Златна зора" се събраха пред сградата на парламента, за да подкрепят лидера и заместниците му. "Не" на затвора за националисти", скандираха активистите.

НЗОК всеки месец в преразход по лекарствата за домашно лечение

София /КРОСС/ Бюджетът на Здравната каса за лекарствата за домашно лечение издъхва. Оформя се сериозен дефицит. В търсене на решение - касата започва преговори с фармацевтичните компании.Всеки месец касата харчи повече от планираното за лекарства за домашно лечение. И ако не се вземат спешни мерки, бюджетът и по това перо ще излезе на червено рано-рано.По план НЗОК трябва да харчи месечно около 44 милиона лева за лекарства за домашно лечение. Реално обаче харчи по около 48 милиона. При груба сметка това означава дефицит в края на годината от около 50 милиона лева - пари, които трябва да дойдат от някъде, за да не останат пациентите без лечение.Затова и касата започна преговори с фармацевтичните компании. Чакат се и няколко законодателни промени, които също биха стопили малко харчовете.Най-големият преразход на средства за домашно лечение има за така наречена биологична терапия на пациенти с ревматологични заболявания. Боряна е сред тези пациенти. Преди години й откриват болестта на Бехтерев."За да мога да бъдат тук днес, това е благодарение на тази терапия, защото аз в началото не исках да я започвам, страхувах се, защото е нова, защото може би има странични ефекти, но нямах избор. В един момент стана така, че аз не мога да се движа и можеше да не мога да ходя на работа", обяснява Боряна Ботева, пациент.Биологичната терапия започва у нас през 2010 година. Броят на пациентите, които се лекуват с нея, расте с по около 1000 души на година

Моуриньо предрече 1/8-финалите на Мондиала

/КРОСС/ Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо даде своята прогноза за това кои отбори ще достигнат до осминафиналите на Световното първенство. Според него Уругвай, Колумбия и Босна и Херцеговина няма да успеят да преминат групите си. "Специалният" определи следните осминафинали: Бразилия - Холандия Кот Д'Ивоар - Англия Франция - Нигерия Германия - Белгия Испания - Мексико Италия - Гърция Аржентина - Швейцария Русия - Португалия  

Бареков скочи: Борисов командва бТВ "на къса каишка"

Борисов командва "на къса каишка" бТВ, няма да им гостувам в сутрешния блок, разяри се лидерът на ББЦ Николай Бареков по повод некоректното поведения на медията, поканила го и отложила гостуването му след това.

Майката на Съни за 9-годишната присъда за шофьора, който я уби: Неадекватна е!

"Нищо няма да ми върне дъщерята. Тя и още едно ангелче - Елена и още пет инвалидизирани хора, а покрай тях - още стотина разбити живота... Не е адекватна тази присъда!" Това заяви в „Дневен ред" по TV7 Мирослава Асенова, майка на убитата Съни. 

Момичето загина, пометено от пиян таксиджия на „Цариградско шосе" през юли 2013 г. Михаил Куртев бе ос "Нищо няма да ми върне дъщерята. Тя и още едно ангелче - Елена и още пет инвалидизирани хора, а покрай тях - още стотина разбити живота... Не е адекватна тази присъда!" Това заяви в „Дневен ред" по TV7 Мирослава Асенова, майка на убитата Съни. Момичето загина, пометено от пиян таксиджия на „Цариградско шосе" през юли 2013 г. Михаил Куртев бе ос

ЕК към страните в Южен поток: Ще ви накажем като България, ако нарушавате правилата

ЕК откри процедура срещу България и ще направи същото и срещу други от ЕС, ако не спазват правилата. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу часове преди началото на първата, извънредна среща на Г-7 в Брюксел. Кризата в Украйна показа, че енергийната сигурност на ЕС трябва да бъде повишена. Еврокомисията ще направи така, че всяка енергийна инфраструктура, като "Южен поток", да отговаря изцяло на европейското законодателство, каза Барозу. ЕС трябва да говори като един, обратното е срещу нашите интереси, заяви Барозу. Г-7 трябва да убеди Русия да не използва газа като политическо оръжие и да остави това оръжие, допълни председателят на ЕК. Скоро се очаква постигането на честна сделка между Москва и Киев по доставките и цените на газа, каза още Барозу. По повод обявеното от ръководството на БСП намерение "Южен поток" да бъде построен, независимо от риска от санкции, говорителят на Европейската комисия Антоан Коломбани заяви пред БНР: "Ние наистина поискахме от България да прекрати проекта, докато водим дискусии с българските власти по проблема. Нашата позиция остава непроменена". Коломбани припомни, че в момента тече първият етап от наказателната процедура и че този процес има ясно регламентирани стъпки. Те предвиждат още едно- второ и последно писмено предупреждение. Ако и след него няма положителен резултат, Еврокомисията може да внесе случая в Европейския съд.

S&P 500 заби 16-и рекорд от началото на годината

Индексите на Wall Street затвориха на зелена територия след серията данни за икономиката на САЩ и преди заседанието на ЕЦБ


Стрелбата в Пловдив – заради пари

/КРОСС/ Простреляният в Пловдив мъж се намира в шокова зала на УМБАЛ "Свети Георги". Лекарите му правят пълни изследвания и в зависимост от състоянието ще го преведат в съответната клиникаПрипомняме, че екшънът в града под тепетата се разигра около 17 часа тази вечер, на кръстовището на "Пере Тошев" и "Даме Груев". Стрелецът - бившият военен Димитър Начев, е открил огън по момче, продаващо царевица на пазара - Андреан Калев, заради пари, проиграни на рулетка. Според запознати, двамата мъже се познавали от доста време. Начев няколко пъти си искал с добро парите от Калев, но той отказвал да му ги даде, съобщава „Марица".    

Майката на прегазената Съни: 9-годишна присъда за шофьора – неадекватна е!

"Нищо няма да ми върне дъщерята. Тя и още едно ангелче - Елена и още пет инвалидизирани хора, а покрай тях - още стотина разбити живота... Не е адекватна тази присъда!" Това заяви в „Дневен ред" по TV7 Мирослава Асенова, майка на убитата Съни. Момичето загина, пометено от пиян таксиджия на „Цариградско шосе" през юли 2013 г. Михаил Куртев бе ос

Джаред Лето и Джейк Гиленхал се борят за ролята на Едуард Сноудън

/КРОСС/ Джаред Лето най-вероятно ще изиграе Едуард Сноудън в биографичния филм на Оливър Стоун. Според букмейкърите той е предполагаемият избор на Стоун, като след него се нареждат Ед Нортън, Джейк Гиленхал, Том Харди, Райън Гослинг, Арън Джонсън и други. "Това е една от най-великите истории в наше време. Истинско предизвикателство. Радвам се, че вестник "Гардиън" работи с нас", заяви Оливър Стоун през изданието.    

Жельо Душев: Този туристически сезон започва трудно, но не и безнадеждно

Официалното започване на сезона винаги е било около 21 май – празникът на Св. Константин и Елена. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна новият председател на Варненската туристическа камара Жельо Душев. Той посочи, че определено този туристически сезон започва трудно, но не и безнадеждно.

Надал загуби сет срещу Ферер, но мина безметежно на полуфинал на "Ролан Гарос"

Макар и с малко проблеми, осемкратният шампион на „Ролан Гарос” Рафаел Надал успя да издържи най-сериозното си изпитание дотук в тазгодишния турнир във френската столица &ndash...

САЩ: Две деца са обвинени в убийство заради интернет

Момичета на 12 г. опитвали да "задоволят желанията на виртуален лидер" в сайт за страшни истории

Проф. Николай Петров вече е бригаден генерал и шеф на Военна болница

Проф. Николай Петров е утвърден за началник на Военномедицинската академия с указ на президента Росен Плевнелиев, подписан на 3 юни, стана ясно вчера.
Анестезиологът проф. Петров е удостоен с висшето офицерско звание бригаден генерал.
 До момента той е шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, известна като една от най-добрите реа Проф. Николай Петров е утвърден за началник на Военномедицинската академия с указ на президента Росен Плевнелиев, подписан на 3 юни, стана ясно вчера. Анестезиологът проф. Петров е удостоен с висшето офицерско звание бригаден генерал. До момента той е шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, известна като една от най-добрите реа

ОП „Иновации и конкурентоспособност“ чака одобрение от ЕК

Проектът на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) за програмен период 2014-2020 г. е внесен в Европейската комисия (ЕК) за...

Турчинов реши частично да блокира границата с Русия

/КРОСС/ Започва частично затваряне на пограничните райони в централната част на Луганската и южната част на Донецката област, обяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов, съобщава РИА Новости. „Tова е един от основните елементи на анти-терористична операция. Убеден съм, че по този начин локализирането на терористите ще бъде значително ускорено", обясни Турчинов.  

Какви кашпи, бе мърлячи?

За убитото момче на пешеходната зона в Стара Загора става дума. Днес слагат кашпи антиубийци. Ще бъдат преграда срещу нови трагедии. Моля? Убиецът си е убиец. Него Господ ще го съди. А другите? Кашпите са декор, но декор ли бе полицията в Стара Загора през тези години? Защо допусна забранената зона да бъде за привилегировани? А, кмете? Знам, че ще

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване