Линейка откара Цар Киро в болницата

http://www.cross.bg/kiril-hotela-rashkov-1420132.html

Пловдив /КРОСС/ Кирил Рашков бе откаран с линейка в болницата. Това стана преди минути, след като полиция обискира хотела и дома му в Пловдив. Медицинският автомобил бе съпровождан от полицейски автомобили.Както вече съобщихме близо час е претърсвала полицията джипа на Кирил Рашков „Мерцедес" GL. Возилото е паркирано на булеварда пред хотела. Кирил Рашков е бил изведен с белезници пред хотела. След това обаче върнат обратно. Сега отвън има полицейска камионетка и линейка. Дошли са синът му Ангел и внукът му Кирил. Пълно е с камери на медии. Видимо отвън не се забелязва движение да има в хотела. От прокуратуратата казаха, че до половин час ще има официална информация по случая, съобщава "Марица".

Вижте драмата с Цар Киро в снимки

http://pik.bg/вижте-драмата-с-цар-киро-в-снимки-news201038.html

Вижте драмата с Цар Киро в снимки

Към 19.20 ч Кирил Рашков бе откаран с линейка от хотела си към болница. На цар Киро често му се случва да се разболява при полицейски акции, коментираха събралите се пред хотела му зяпачи. 

По-рано днес маскирани полицаи нахлуха в хотела на Рашков и в кооперацията на дъщеря му и започнаха обиски. Претарашиха и мерцедеса на циганския бос, а след това му щракнаха белезниците, пише "24 часа".

Полицаи пред хотела
 
 
От тази кола полицията е извадила цар Киро
Внуците на Рашков наблюдаваха сцената от градинката
 
Полицаи и пред къщата на дъщерята Събка

 

Войводи се събират в Жеравна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4182977

Национален събор "Войводска среща" ще се проведе за първи път в Жеравна от 18 до 20 юли. Идеята е на създателя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров и сдружение "Пазители на българщината", а поводът - 177-ата годишнина от рождението на Васил Левски.
Съборът свиква всички регистрирани войводи и чети у нас.
Национален събор "Войводска среща" ще се проведе за първи път в Жеравна от 18 до 20 юли. Идеята е на създателя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров и сдружение "Пазители на българщината", а поводът - 177-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Съборът свиква всички регистрирани войводи и чети у нас.

Цар Киро арестуван за притежание на машини за производство на дрога

http://www.mediapool.bg/tsar-kiro-arestuvan-za-pritezhanie-na-mashini-za-proizvodstvo-na-droga-news222525.html

Ромският бос Кирил Рашков, популярен с прозвището си цар Киро, бе задържан в четвъртък в Пловдив. Причината са открити и иззети машини за производство на наркотици, съобщиха пред Mediapool от прокуратурата.   По-рано през деня маскирани полицаи обискираха автомобила "Мерцедес" на Цар Киро, дома и хотела му в града. Рашков бе изведен с белезници. На място бяха и двама от неговите внуци.   Цар Киро излезе от затвора през октомври м.г., след като излежа присъда за закана с убийство. Той бе осъден на три и половина години затвор, но впоследствие наказанието му бе намалено с една година.   На 23 септември 2011 година в пловдивското село Катуница след свада с клана Рашкови 19-годишният Ангел Петров бе прегазен от бус с близки до ромската фамилия. При последвалите размирици в селото сърцето на приятеля му Павел Толев не издържа и младежът загина. Жителите на Катуница въстанаха и запалиха палатите на ромската фамилия. В началото на 2012 година Кирил Рашков бе осъден заради закана за убийство срещу вуйчото на прегазения Ангел - Веселин Христев.   Кирил Рашков бе осъден и за неприличен жест към медиите по време на едно от заседанията по делото му. Съдът призна него и съпругата му и за виновни по обвинение за укриване на данъци. Внукът му Кирил Рашков също получи 2-годишна ефективна присъда, но за опит за убийство.

Ракета пада до израелски ядрен реактор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184919

Две ракети, изстреляни от екстремисти от ивицата Газа, са ударили до израелския град Димона, близо до който е ядреният реактор на страната, предаде АФП, позовавайки се на военен източник.
Ракетният обстрел между Израел и Палестина се ожесточи и вчерашният трети ден от началото на конфликта бе най-смъртоносен. Две ракети, изстреляни от екстремисти от ивицата Газа, са ударили до израелския град Димона, близо до който е ядреният реактор на страната, предаде АФП, позовавайки се на военен източник. Ракетният обстрел между Израел и Палестина се ожесточи и вчерашният трети ден от началото на конфликта бе най-смъртоносен.

Временно спряха камионите през ГКПП – „Капитан Андреево”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185081

Временно е преустановено преминаването на товарни автомобили през ГКПП – „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е възникнал теч от камион, натоварен с варели. Екипи от спасители пристъпват към обработка на товара. Веществото не представлява опасност за здравето на хората.
Около 17, Временно е преустановено преминаването на товарни автомобили през ГКПП – „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е възникнал теч от камион, натоварен с варели. Екипи от спасители пристъпват към обработка на товара. Веществото не представлява опасност за здравето на хората. Около 17,

Прокуратурата разследва смъртта на стареца, затиснат от дърво по време на бурята

http://www.cross.bg/sofiya-durvo-sobstvenost-1420130.html

София /КРОСС/ Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд.Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.Изпочупени стъкла все още висят от фасадите на сградите в столицата. Повечето обществени постройки са оградени с ленти, има и изместени спирки.Старите сгради в София са в окаяно състояние. Една такава се намира на ул."Лавеле" и е общинска собственост. Разчистването е продължило до късните часове на вчерашния ден. Щетите по нея бяха описани днес.Работниците от фирмите по чистотата цял ден събираха боклуците по улиците на града. Над 92 тона листа и клони са докарани в Хан Богров след градушката, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.„Зелени системи" едва смогват да изрежат всички счупени, паднали или наклонени дървета.Според правилата етажната собственост трябва да се събере, да вземе решение и с протокол да поиска от общината опасното дърво да бъде отрязано, съобщи bTV.

"Алфа Рисърч" прогнозира: Драматични тенденции в развоя на предстоящите избори! Oчакват се големи изненади

http://pik.bg/алфа-рисърч-прогнозира-драматични-тенденции-в-развоя-на-предстоящите-избори-oчакват-се-гол-news201033.html

"Алфа Рисърч" прогнозира: Драматични тенденции в развоя на предстоящите избори! Oчакват се големи изненади

Имаме правило да не коментираме изследвания на други агенции. Това каза социологът Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" по повод оповестеното изследване на "Галъп" за нагласата на избирателите пред БНТ.

Според нея е възможна изненада на предстоящите предсрочни избори.

"Голяма част от наблюденията бяха валидни преди няколко месеца. Плод на умение е да успееш да хванеш тенденциите. Според нас тенденциите са по-драматични. Паниката и страховете на хората са много по-големи. Хаосът в управленските решения също е голям. Не виждаме нещата да отиват на по-добре и хората нямат основания да са по-спокойни, за съжаление", отбеляза социологът.

"Хората имат нужда от стабилност след една година на изключителна нестабилност. Не можем да си представим, че ще имаме такива ситуации, които в момента наблюдаваме - хаос в здравеопазването, проблеми в енергетиката. Хората искат съгласие по важни въпроси", заяви Димитрова. Според нея българите ще потърсят консенсусен вариант в предстоящите избори.

"В средата на лятото не можем, да направим твърда прогноза. Съществува толкова голяма несигурност и криза, които пречат на точната прогноза. Най-рано можем да прогнозираме в началото на септември. Възможно е изненадата от евроизборите да се повтори и на парламентарните избори", заяви още Боряна Димитрова.

МЗ внесе искането за актуализация на бюджета на Здравната каса

http://econ.bg/Новини/МЗ-внесе-искането-за-актуализация-на-бюджета-на-Здравната-каса_l.a_i.555154_at.1.html

Министерството на здравеопазването е внесло в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на НЗОК. Това съобщиха от здравното...

Продават къща със собствена жп гара

http://www.cross.bg/gara-razpolaga-sobstvena-1420129.html

/КРОСС/ В Уелс продават къща със собствена жп гара срещу скромната сума от 535 000 евро, съобщава The Telegraph. Каменната сграда с пет спални се продава от 1975 година насам. Къщата разполага с антре, дневна, кухня с трапезария към нея, зимна градина. Основната й особеност обаче е, че разполага със своя жп гара, от където могат да бъдат спрени преминаващите влакове.

Прокуратурата разследва смъртта на пенсионера, затиснат от дърво по време на бурята

http://pik.bg/прокуратурата-разследва-смъртта-на-пенсионера-затиснат-от-дърво-по-време-на-бурята-news201037.html

Прокуратурата разследва смъртта на пенсионера, затиснат от дърво по време на бурята

Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд, съобщи bTV.

Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.

Изпочупени стъкла все още висят от фасадите на сградите в столицата. Повечето обществени постройки са оградени с ленти, има и изместени спирки.

Старите сгради в София са в окаяно състояние. Една такава се намира на ул."Лавеле" и е общинска собственост. Разчистването е продължило до късните часове на вчерашния ден. Щетите по нея бяха описани днес.

Работниците от фирмите по чистотата цял ден събираха боклуците по улиците на града. Над 92 тона листа и клони са докарани в Хан Богров след градушката, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

„Зелени системи" едва смогват да изрежат всички счупени, паднали или наклонени дървета.

Според правилата етажната собственост трябва да се събере, да вземе решение и с протокол да поиска от общината опасното дърво да бъде отрязано.

Щетите от градушката могат да достигнат 100 млн. лв.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/shtetite-ot-gradushkata-mogat-da-dostignat-100-mln.-lv-6016993

Засега компаниите не дават знак за проблеми с изплащането на обезщетенията и обещават сумите по застраховките да се изплатят възможно най-бързо

Росен Марков строи църква

http://www.moreto.net/novini.php?n=257577

Варненският зевзек Росен Марков легна днес пред община Варна. Причината е бавенето на разрешение за строеж на църква в Гробищния парк край с. Тополи, която Марков иска да изгради със собствени средства. Лидерът на партията на българските мъже чака това разрешение вече около 4 г.

Турция ще преговаря с кюрдските бунтовници

http://europe.actualno.com/Turcija-shte-pregovarja-s-kurdskite-buntovnici--news_38901.html

Турция ще поднови мирните преговори с кюрдските бунтовници. Днес депутатите от парламента на югоизточната ни съседка приеха законопроект във връзка с това. Ходът цели да привлече гласовете на кюрдскот...

Ситуацията в Ловешко се нормализира след утихването на бурята

http://society.actualno.com/Situacijata-v-Loveshko-se-normalizira-sled-utihvaneto-na-burjata--news_38905.html

Бурята в Ловешко утихна. Постъпили са над 30 сигнала от граждани, като предимно става въпрос за паднали дървета, наводнени улици, наводнени приземни етажи на обществени и частни сгради. Това каза Вл...

Джихадисти докопали ядрени материали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184901

Терористите, които обявиха халифат в части от Ирак и Сирия са се докопали до 40 кг уранови сплави от изследователски реактор в Мосул, предаде Ройтерс.
За това алармира иракският посланик в ООН. От Международната агенция за атомна енергия обаче обявиха, че уранът не е обогатен, а САЩ посочиха, че ислямистите едва ли разполагат с технологии да го Терористите, които обявиха халифат в части от Ирак и Сирия са се докопали до 40 кг уранови сплави от изследователски реактор в Мосул, предаде Ройтерс. За това алармира иракският посланик в ООН. От Международната агенция за атомна енергия обаче обявиха, че уранът не е обогатен, а САЩ посочиха, че ислямистите едва ли разполагат с технологии да го

Числата от тираж №55 на Българския спортен тотализатор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185051

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Русия опроверга информацията за въвеждане на миротворци в Украйна

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-lykashevich-1420128.html

/КРОСС/ Информацията за подготовка от Москва на миротворческа мисия в Украйна, която се появи преди дни в интернет, не отговаря на действителността. Това заяви официалният представител на МВнР на Русия Александър Лукашевич, предаде ИТАР-ТАСС. Според него, тази версия „явно е разпространена специално за да провокират руската реакция". Лукашевич добави, че Русия подкрепя мероприятията, свързани с дейността на мисията на ОССЕ, и ги смята за „много важен мониторингов механизъм".    

Откараха Цар Киро с линейка

http://pik.bg/откараха-цар-киро-с-линейка-news201035.html

Откараха Цар Киро с линейка

Кирил Рашков бе откаран с линейка в болницата. Това стана преди минути, след като полиция обискира хотела и дома му в Пловдив.

Медицинският автомобил бе съпровождан от полицейски автомобили.

Както вече съобщихме близо час е претърсвала полицията джипа на Кирил Рашков „Мерцедес” GL.

Дошли са синът му Ангел и внукът му Кирил. Пълно е с камери на медии. Видимо отвън не се забелязва движение да има в хотела.

Очаквайте подробности! 

Спряха камионите през „Капитан Андреево”

http://www.cross.bg/opasnost-avtomobili-predstavlyava-1420127.html

/КРОСС/ Временно е преустановено преминаването на товарни автомобили през ГКПП - Капитан Андреево. Причината е възникнал теч от камион, натоварен с варели. Около 17.15 часа днес на пункта за излизане от страната е пристигнал товарен автомобил с румънска регистрация, превозващ менометиламин във варели.В хода на извършване на митническа проверка е установено изтичане на превозваното вещество, което е с ниска чувствителност и не представлява опасност. Камионът бил преместен, а разливът - обработен от служители на РЗПБЗН - Свиленград.На място са и екипи от спасители, които пристъпват към отваряне на камиона и проверка и обработка на товара до пълното му осигуряване. Веществото не представлява опасност за живота и здравето на хората.Временно е спряно преминаването на товарни автомобили в двете посоки през граничния пункт.

Animal Planet с три премиерни епизода през новата седмица

http://www.cross.bg/planet-animal-petuk-1420126.html

/КРОСС/ През следващата седмица Animal Planet представя редица екзотични поредици с премиерни епизоди.На 11 юли, петък, от 21:05 ч. предстои епизод първи от поредицата „Училище за ветеринари на сафари" по Animal Planet. 32 студенти се обучават в едно от най-трудните ветеринарни училища в света. Те се сблъскват със страха, опасността, драматични преживявания и непознати предизвикателства.На 14 юли, понеделник, от 22:00 ч. започва премиерния епизод на „Колко са сладки!".Тук ще видите забавни и смайващи бебета-животни, заснети отблизо и на забавен каданс.На 18 юли, петък, от 21:05 ч. Аnimal Planet отвежда зрителите сред „Кралиците на саваната: Изкуството на съблазняването". От предаването ще разберем коя самка използва по най-добрия начин своите женски хитрини? Лъвицата Лорън, гепардът Виктория, павианката Джоузи и слоницата Естер демонстрират своите техники на съблазняване.    

Изследват дали може да се добива енергия от сероводорода в морето

http://econ.bg/Новини/Изследват-дали-може-да-се-добива-енергия-от-сероводорода-в-морето_l.a_i.555153_at.1.html

  Експедиция, която да установи дали може да се добива енергия от сероводорода в морето, ще се състои в края на месеца. Това заяви...

"Алфа рисърч": На предстоящите избори е възможна изненада

http://www.cross.bg/izbori-dimitrova-predstoyashtite-1420125.html

София /КРОСС/ Възможна е изненада на предстоящите предсрочни избори. Това коментира пред БНТ социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". Според нея българите ще потърсят консенсусен вариант в предстоящите избори. „Паниката и страховете на хората са много по-големи. Хаосът в управленските решения също е голям. Не виждаме нещата да отиват на по-добре и хората нямат основания да са по-спокойни, за съжаление. Хората имат нужда от стабилност след една година на изключителна нестабилност. Не можем да си представим, че ще имаме такива ситуации, които в момента наблюдаваме - хаос в здравеопазването, проблеми в енергетиката. Хората искат съгласие по важни въпроси", заяви Димитрова. Те добави, че в средата на лятото не може да се направим твърда прогноза. „Съществува толкова голяма несигурност и криза, които пречат на точната прогноза. Най-рано можем да прогнозираме в началото на септември. Възможно е изненадата от евроизборите да се повтори и на парламентарните избори", каза още Димитрова.

Теч от варели спря преминаването през ГКПП-Капитан Андреево

http://www.vesti.bg/novini/tech-ot-vareli-spria-preminavaneto-prez-gkpp-kapitan-andreevo-6016996

Временно е преустановено преминаването на товарни автомобили през ГКПП – Капитан Андреево. Причината е възникнал теч от камион, натоварен с варели.

15 лева за ол инклузив при хазяи във Варна

http://www.monitor.bg/article?id=435368

„Ол инклузив за 15 лева” е най-модерното в последно време предложение, с което варненските баби посрещат летовниците пред автогарата и покрай влаковете в града. В офертата влиза сравнително скромна квартира, но освен това местните дами се наемат и да готвят на квартирантите си домашни гозби.

Maersk и MSC сключиха сделка за споделяне на капацитет

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c6092cc/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Cmaersk0Ei0Emsc0Eskliuchiha0Esdelka0Eza0Espodeliane0Ena0Ekapacitet0H1760A0A70C/story01.htm

Двата най-големи морски търговски превозвача постигнаха споразумение, което включва използването на 185 техни кораби


Откараха цар Киро с линейка (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185026

Към 19.20 ч Кирил Рашков бе откаран с линейка от хотела си към болница. На цар Киро често му се случва да се разболява при полицейски акции, коментшираха събралите се пред хотела му зяпачи. 
По-рано днес маскирани полицаи нахлуха в хотела на Рашков и в кооперацията на дъщеря му и започнаха обиски. Претарашиха и мерцедеса на циганския бос, Към 19.20 ч Кирил Рашков бе откаран с линейка от хотела си към болница. На цар Киро често му се случва да се разболява при полицейски акции, коментшираха събралите се пред хотела му зяпачи.  По-рано днес маскирани полицаи нахлуха в хотела на Рашков и в кооперацията на дъщеря му и започнаха обиски. Претарашиха и мерцедеса на циганския бос,

Образуваха производство за смъртта на пенсионера, затиснат от дърво

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185031

Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд, съобщи bTV.

Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.

Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд, съобщи bTV. Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.

Кой уби софиянеца, загинал в бурята в Борисовата?

http://www.bnews.bg/article-110787

Прокуратурата разследва има ли виновен за смъртта на 70-годишния Александър Александров, който бе убит от скършено дърво по време на градушката в столицата на 8 юли.

Полиция претърсва близо час джипа на Рашков

http://pik.bg/полиция-претърсва-близо-час-джипа-на-рашков-news201032.html

Полиция претърсва близо час джипа на Рашков

Близо час е претърсвала полицията джипа на Кирил Рашков „Мерцедес” GL. Возилото е паркирано на булеварда пред хотела. Кирил Рашков е бил изведен с белезници пред хотела, съобщи "Марица".

След това обаче върнат обратно. Сега отвън има полицейска камионетка и линейка. Дошли са синът му Ангел и внукът му Кирил.

Пълно е с камери на медии. Видимо отвън не се забелязва движение да има в хотела.

От прокуратуратата казаха, че до половин час ще има официална информация по случая

Социолози отчитат високи нива на песимизъм сред обществото

http://www.moreto.net/novini.php?n=257570

Продължава тенденцията на спад в доверието към правителството от началото на годината. Долавят се признаците на недоверие към цялата политическа прослойка, високи са нивата на песимизъм сред обществото. Това сочат данните от проучване на „Галъп интеренешънъл”, проведено между 27 юни и 3 юли т.

Врачанската жена - да я напсуваш и да я убиеш!

http://www.bnews.bg/article-110738

Две жени във Врачанско са попаднали под мъжката омраза. Едната - в Козлодуй - била заплашена с убийство, а другата - в с. Радовене, попаднала под дъжд от псувни.

БНБ трябва да обяви резултата от одита на КТБ

http://www.vesti.bg/novini/bnb-triabva-da-obiavi-rezultata-ot-odita-na-ktb-6016994

Българската народна банка трябва да обяви в петък, 11 юли, резултата от одита на Корпоративна търговска банка.

58 свободни места за кандидат-гимназисти

http://www.cross.bg/mesta-svobodni-klasirane-1420124.html

София /КРОССС/ 58 места са останали свободни в най-желаните 10 столични училища. Това сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях.Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска.В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без квоти. В 73-то СОУ , или Втора немска, има две свободни места за момчета. В Първа и Втора английска гимназия има свободни съответно 4 и 5 места.Две са местата за 164-та испанска гимназия, а във Френската са 8. Най-много свободни места -17, има в Търговско-банковата гимназия.За всички тези места могат за кандидатстват всичките 184-ма ученици, които отпаднаха при първото класиране заради недобре подредени желания, тези ученици, които досега не са участвали в класиранията и тези, които не са доволни от училището, в което са приети.Те обаче ще трябва да се отпишат.За да постигне успех, ученикът при третото класиране трябва да има сравнително висок бал и да напише възможно най-много желания, препоръчват експертите. Документи за третото класиране ще се подават на 11, 14 и 15 юли. Третото класиране ще излезе на 17 юли, а на 22 юли ще бъдат обявени и свободните места за четвъртото, съобщава БНТ.

Прокуратурата разследва смъртта на пенсионера, затиснат от дърво по време на бурята

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185020

Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд, съобщи bTV.

Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.

Прокуратурата разследва смъртта на Александър Александров, който загина в стихията в София във вторник следобяд, съобщи bTV. Пенсионерът беше затиснат от повалено дърво в Борисовата градина. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливост. Засега делото е срещу неизвестен извършител.

Пребиха зверски кмет след спор за миризлив обор

http://pik.bg/пребиха-зверски-кмет-след-спор-за-миризлив-обор-news201031.html

Пребиха зверски кмет след спор за миризлив обор

С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента, пише "24 часа".

"Загубил съм съзнание. По-късно се съвзех и повиках полиция и си извадих медицинско", разказа Чолаков, който трети мандат ръководи селото като независим.

Побоят над него бил заради съседски спор с Коритаров, който отглеждал 20-ина крави и цялата миризма от обора влизала в жилището на кмета.

"Преди 5 години Атанас пак ме наби. Тогава го осъдиха да ми плати 1000 лева обезщетение. Където ме види, ме псува и се заканва, че ще ми отреже главата", разказа Чолаков.

Наскоро управникът успял да принуди Коритаров да изведе кравите от дома си. Това го вбесило и той отново вдигнал мерника на кмета.

"Братовчед ми не е бил Чолаков", отрече вчера роднина на Коритаров.
В селото са разлепили позиви срещу кмета, в които го винят за смъртта на петима души, че са сложили край на живота си. "Това са пълни глупости. Искат да ме оклеветят. Разпространяват, че съм пияница, а аз не съм близвал алкохол в живота си", казва пострадалият управник.

Твърди, че за 11 години, откакто е на власт, е асфалтирал 13 улици, направил е парк, църква и в момента строи ВЕЦ за 12 милиона. Голяма част от жителите на Кадиево застават зад кмета си. "Ако е убиец и пияница, ще го избираме ли в продължение на три мандата", питат местните.

Районна прокуратура- Пловдив е започнала проверка след подадена жалба от кмета, в която е описал за нанесения му побой, съобщи говорителят Атанас Илиев.

Лекарите плашат с оставки след протеста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184884

Лекарите от университетските, областните и общинските болници ще излязат в петък от 12 до 12,30 ч пред лечебните заведения в знак на протест срещу бавенето на актуализацията на бюджета на здравната каса. Това съобщи д-р Димитър Димитров, председател на Асоциацията на работодателите в здравеопазването. Лекарите от университетските, областните и общинските болници ще излязат в петък от 12 до 12,30 ч пред лечебните заведения в знак на протест срещу бавенето на актуализацията на бюджета на здравната каса. Това съобщи д-р Димитър Димитров, председател на Асоциацията на работодателите в здравеопазването.

Видео: В Берлин са ядосани от шпионския скандал

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/10/2341198_video_v_berlin_sa_iadosani_ot_shpionskiia_skandal/?ref=rss



Да се шпионират съюзници е пилеене на енергия в момент, когато имаме да решаваме много важни въпроси, отговори канцлерът Ангела Меркел на въпрос как ще коментира твърденията, че в администрацията са разкрити двама души, шпионирали за САЩ, разказва Джилиън Кичънър от "Ройтерс".

Още един случай със заподозрян американски шпионин в Германия излиза на бял свят и резултатът е, че страната е поискала резидентът на американското разузнаване – служител посолството в Берлин, да...

Пребиха селски кмет след спор за миризлив обор

http://www.cross.bg/cholakov-kmeta-atanas-1420123.html

Пловдив /КРОСС/ С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента."Загубил съм съзнание. По-късно се съвзех и повиках полиция и си извадих медицинско", разказа Чолаков, който трети мандат ръководи селото като независим.Побоят над него бил заради съседски спор с Коритаров, който отглеждал 20-ина крави и цялата миризма от обора влизала в жилището на кмета."Преди 5 години Атанас пак ме наби. Тогава го осъдиха да ми плати 1000 лева обезщетение. Където ме види, ме псува и се заканва, че ще ми отреже главата", разказа Чолаков. Наскоро управникът успял да принуди Коритаров да изведе кравите от дома си. Това го вбесило и той отново вдигнал мерника на кмета."Братовчед ми не е бил Чолаков", отрече вчера роднина на Коритаров.В селото са разлепили позиви срещу кмета, в които го винят за смъртта на петима души, че са сложили край на живота си. "Това са пълни глупости. Искат да ме оклеветят. Разпространяват, че съм пияница, а аз не съм близвал алкохол в живота си", казва пострадалият управник.Твърди, че за 11 години, откакто е на власт, е асфалтирал 13 улици, направил е парк, църква и в момента строи ВЕЦ за 12 милиона. Голяма част от жителите на Кадиево застават зад кмета си

ДАНС хвана педофил при спецакция в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184990

Бургаски педофил е арестуван при спецакция на ДАНС, съобщават от агенцията. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура-Бургас.
Операцията дълго време е планирана, а събрана информация по безспорен начин доказва, че задържаният мъж е разпространявал порнографски материали с участието на малолетни и непълнолетни. Бургаски педофил е арестуван при спецакция на ДАНС, съобщават от агенцията. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура-Бургас. Операцията дълго време е планирана, а събрана информация по безспорен начин доказва, че задържаният мъж е разпространявал порнографски материали с участието на малолетни и непълнолетни.

САЩ искат да продължат сътрудничеството си с Германия

http://www.cross.bg/germaniya-heiidun-keiitlin-1420122.html

/КРОСС/ Белият дом не коментира експулсирането на представителя на американските спецслужби в Германия, заяви Кейтлин Хейдън, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.По-рано днес германското правителство нареди представителят на разузнавателните служби на САЩ в Германия да напусне страната. "Видяхме тези съобщения и не коментираме въпроса, който, както се предполага, засяга разузнаването. Освен това, сътрудничеството ни с Германия е много важно, то помага да се гарантира безопасността на германците и американците", каза Кейтлин Хейдън.

Белият дом не коментира изгонването на представителя на ЦРУ от Германия

http://www.cross.bg/germaniya-keiitlin-beliyat-1420122.html

/КРОСС/ Белият дом не коментира експулсирането на представителя на американските спецслужби в Германия, заяви Кейтлин Хейдън, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.По-рано днес германското правителство нареди представителят на разузнавателните служби на САЩ в Германия да напусне страната. "Видяхме тези съобщения и не коментираме въпроса, който, както се предполага, засяга разузнаването. Освен това, сътрудничеството ни с Германия е много важно, то помага да се гарантира безопасността на германците и американците", каза Кейтлин Хейдън.

ДАНС арестува бургаски педофил при спецакция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184974

Бургаски педофил е арестуван при спецакция на ДАНС, съобщават от агенцията. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура-Бургас.
Операцията дълго време е планирана, а събрана информация по безспорен начин доказва, че задържаният мъж е разпространявал порнографски материали с участието на малолетни и непълнолетни. Бургаски педофил е арестуван при спецакция на ДАНС, съобщават от агенцията. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура-Бургас. Операцията дълго време е планирана, а събрана информация по безспорен начин доказва, че задържаният мъж е разпространявал порнографски материали с участието на малолетни и непълнолетни.

Боряна Димитрова: На изборите е възможно много по-ярко изразено мнозинство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341191_boriana_dimitrova_na_izborite_e_vuzmojno_mnogo/?ref=rss


На предсрочните парламентарни избори през октомври е възможно да бъде постигнато много по-ярко изразено мнозинство, прогнозира социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" в интервю за БНТ. 

Тя поясни прогнозата си с факта, че в условията на засилваща се несигурност в обществото хората се стремят към стабилност и затова резките амплитуди, както показаха и евроизборите, са очаквани.

Тревожността е висока, хаосът в управленските и кадровите решения е още по-голям, след...

Потребителите на услуги ще могат да прекратяват договор вече в срок до 14 дни

http://pik.bg/потребителите-на-услуги-ще-могат-да-прекратяват-договор-вече-в-срок-до-14-дни-news201029.html

Потребителите на услуги ще могат да прекратяват договор вече в срок до 14 дни

Потребителят ще може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок, а не в седемдневен, както досега, гласят промени в Закона за защита на потребителите, цитирани от "Дарик".

Промените в Закона за защита на потребителите бяха приети на второ четене от народните представители. Клиентът не е длъжен да обяснява защо се отказва от договора или услугата.

Според новите правила помирителни комисии към Комисията за защита на потребителите могат да решават потребителски спорове в различни области като енергетиката, топлоснабдяването, водоснабдяването, телекомуникациите, превоза на пътници и в областта на финансовите услуги.

14-дневният срок, в който потребител може да се откаже от закупена стока или услуга, започва да тече от датата на сключване на договора или от датата на приемане на стоките при договор за продажба. Това могат да бъдат договори с мобилни оператори или при пазаруване онлайн.

При връщане на стока търговецът е длъжен да обозначи на сайта си кой трябва да плати разходите в случай на връщането й в рамките на 14-дневния срок .
Ако при три поредни рекламации и ремонтни дейности по една и съща стока тя не отговаря на записаните в договора критерии, търговецът е длъжен да удовлетвори желанието на клиент за прекратяване на договор, след което трябва да възстанови цялата сума, заплатена от клиента.

Измененията в текстовете уреждат съдържанието на задължителната преддоговорна информация, която се предоставя от търговеца и неразделна част от договора от разстояние или от договора извън търговския обект.

Търговецът е длъжен да предостави задължително такава информация, както и копие от подписания договор или потвърждение на договора. При неизпълнение на тези задължения на физическите лица ще се налага глоба от 100 до 1000 лв., а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. за всеки отделен случай.

40 000 израелци нахлуват в Газа?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184879

Израелският президент Шимон Перес, който е лауреат на Нобелова награда за мир, изрази увереност, че “съвсем скоро ще има сухопътна офанзива” в ивицата Газа.
“Предупредихме ги (палестинците - б.р.) да спрат с ракетния обстрел и чакахме ден, два, три... А те дори разшириха обхвата на целите си на наша територия”, заяви Перес пред Си Ен Ен. Израелският президент Шимон Перес, който е лауреат на Нобелова награда за мир, изрази увереност, че “съвсем скоро ще има сухопътна офанзива” в ивицата Газа. “Предупредихме ги (палестинците - б.р.) да спрат с ракетния обстрел и чакахме ден, два, три... А те дори разшириха обхвата на целите си на наша територия”, заяви Перес пред Си Ен Ен.

Безплатен филм, посветен на екстремната дисциплина прожектират във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257605

Велоклуб "Устрем", списание "360" и FUNCITY организират безплатна прожекция на голям екран на филма „Където пътеката свършва/ Where the Trail Ends“. Той е посветен на най- екстремната дисциплина в планинското колоездене - фрирайда и е сниман в някои от най непристъпните места на света, научи Moreto.

Варена царевица натрови 28 души

http://www.monitor.bg/article?id=435346

Варена царевица от уличен търговец тръшна четири деца и млада жена от карловското село Розино. Със симптоми на хранително натравяне през спешното отделение на карловската болница са минали общо 28 души от ромската махала на селото.

Потребителите на услуги ще могат да прекратяват договор вече в срок до 14 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184955

Потребителят ще може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок, а не в седемдневен, както досега, гласят промени в Закона за защита на потребителите, цитирани от Потребителят ще може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок, а не в седемдневен, както досега, гласят промени в Закона за защита на потребителите, цитирани от "Дарик". Промените в Закона за защита на потребителите бяха приети на второ четене от народните представители.

Боевете в Източна Украйна не спират

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/boevete-v-iztochna-ukrajna-ne-spirat-6016992

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел поискаха от руския президент Владимир Путин да притисне проруските сепаратисти в Украйна да "започнат да преговарят ефективно"

12 млн. лв. влезли в хазната от плажовете

http://www.bnews.bg/article-110782

Близо 12 млн. лв. са приходите от концесии на плажове за 2013 г., съобщи регионалният министър Десислава Терзиева.

Какви рискове носи евтиният стент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4182785

Здравната каса оряза модерно лечение

Здравната каса оряза плащането на модерните стентове, които се поставят на пациенти със сърдечносъдови заболявания като инфаркт. От 1 юли т.г. тя покрива предимно остаряло поколение импланти, с което ни връща 10 години назад, сигнализираха дружествата по интервенционална кардиология и на кардиолозите в Българ Здравната каса оряза модерно лечение Здравната каса оряза плащането на модерните стентове, които се поставят на пациенти със сърдечносъдови заболявания като инфаркт. От 1 юли т.г. тя покрива предимно остаряло поколение импланти, с което ни връща 10 години назад, сигнализираха дружествата по интервенционална кардиология и на кардиолозите в Българ

ДАНС арестува кметица в Пловдив

http://www.monitor.bg/article?id=435345

ДАНС арестува кметицата на пловдивския район „Централен” Райна Петрова заради нарушения при доставките на хранителни продукти за детски градини, ясли и кухни. Кметицата е била задържана в сряда, а вчера е пусната на свобода срещу 5000 лв. гаранция.

Следващо управление около ГЕРБ няма да има качествено различен подход

http://www.mediapool.bg/sledvashto-upravlenie-okolo-gerb-nyama-da-ima-kachestveno-razlichen-podhod-news222524.html

"Следващото управление, вероятно около ГЕРБ, едва ли ще има качествено различен подход към управлението на страната – част от неговия дневен ред вече се задава от кризата, а още по-съществена част – от неговия неуспешен мандат и известни управленски стереотипи". Това се посочва в доклада за юли на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет, водена от бившия премиер и лидер на ДСБ Иван Костов. Според лабораторията коалиционно управление, доминирано от ГЕРБ, е най-вероятната перспектива, но то изисква предефиниране на самия модел на партията. "Семейната" (ЕНП) коалиция – тази с Реформаторския блок, налага най-съществени промени в ГЕРБ и носи високо равнище на риск и за двете формации", посочват анализаторите. В доклада се посочва, че изборът на коалиция ще бъде осъществен от "лидера на ГЕРБ съобразно неговите лични преценки и предпочитания". Според анализа страната е обхваната от обща криза, а предстоящите през есента предсрочни избори няма да променят политическата система. Вероятността кризата да хронифицира е много висока, поради това, че политическите партии, които имат преобладаващата част от доверието на избирателите, нямат потенциал или воля за реформи, посочват още от лабораторията. Оттам коментират, че до изборите не е възможна критична маса от промени, които да доведат до принципно нови отношенията между бизнеса и политиката, а следователно и за трайно излизане от политическата криза след тях. Пълният текст на доклада е достъпен само срещу заплащане.

Пребиха с дърво кмет след спор за миризлив обор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184918

С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента.
С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента. "Загубил съм съзнание. По-късно се съвзех и повиках полиция и си извадих

Спасиха Айфеловата кула и Лувъра от терористичен акт

http://www.cross.bg/aiifelovata-kyla-lyvura-1420121.html

/КРОСС/ Терористи са искали да взривят Айфеловата кула, Лувъра и атомна електроцентрала. Това стана известно от разкодираната от спецслужбите кореспонденция между 29-годишен алжирски борец и един от високопоставените членове на „Ал Кайда" в Ислямския Магреб, пише The Daily Mail. Екстремистът е бил задържан месец преди да излети за Алжир, където да бъде премине подготовка в лагер за терористи. Френските власти имат опасения, че в страната има още много бойци като задържания алжирец.

ГЕРБ: От защитното съоръжение на българо-турската граница са изградени едва 53 процента (снимки)

http://pik.bg/герб-от-защитното-съоръжение-на-българо-турската-граница-са-изградени-едва-53-процента-сни-news201027.html

ГЕРБ: От защитното съоръжение на българо-турската граница са изградени едва 53 процента (снимки)

От планираното защитното съоръжение на българо-турската граница, в цялостен вид всъщност са изградени едва 53 процента. Това стана ясно от проверка на място, извършена днес от народните представителите на ПП ГЕРБ членове в Комисията по отбрана, в 42-то Народно събрание.

Депутатите инспектираха 16-километров участък между ямболските села Лесово и Голям Дервент.

Не сме доволни от видяното”, категоричен бе народният представител Валентин Радев и припомни многократно отлаганите срокове за завършване на съоръжението.

Той посочи, че не може нещо, което е трябвало да стане през март, да стане през август може би. Радев отново постави като друг основен проблем цената на оградата. „Има подаден сигнал до прокуратурата и чакаме тя да се произнесе – 5,1 млн. равно ли е на 9,5 млн.”, попита той.

По думите му е недопустимо милион и половина лева да са за сметка на Министерство на отбраната, особено при намаления с 60 милиона бюджет на ведомството през тази година, в сравнение с 2013г. „Защо българската армия се ангажира с изграждането на това защитно съоръжение толкова дългосрочно?

Това не е работа на войската”, коментира още депутатът от ГЕРБ. Бившият зам.-военен министър при правителството на ГЕРБ изрази задоволство от свършеното от армията, но изтъкна, че строежът е могъл да се изпълни от специализирана фирма.

Ще продължим да следим какво се случва с това съоръжение и кога ще бъде готово. Не съм убеден, че останалите 47 процента могат да бъдат изпълнени за 20 дни”, коментира и народният представител Димитър Иванов, който вчера поиска оставката на военния министър именно заради недовършената работа по оградата на границата.

Показва се „04.JPG“

 

Показва се „03.JPG“

Стотици хиляди събирачи на скрап остават безработни до дни

http://www.mediapool.bg/stotitsi-hilyadi-sabirachi-na-skrap-ostavat-bezrabotni-do-dni-news222523.html

Армия от 600 000 роми, събирачи на скрап, остава без работа и доходи от понеделник. Тогава влизат в сила промените в Закона за управление на отпадъците, които бяха приети през 2012 г. по времето на ГЕРБ. Те предвиждат хората вече да предават без пари леките си коли, хладилници и други отпадъци на общински площадки, които обаче не са изградени.   Безвъзмездното предаване е нонсенс, защото хората плащат екотакса при покупката, на която и да е стока. Така на практика законовите промени са в интерес единствено на фирмите за разделно събиране на отпадъците, които ще вземат и мизерните около двайсетина лева дневно, които изкарва един ром, бъркайки в кофите за боклук. Годишният оборот в този сектор е 2 млрд. лв., по данни на Българската асоциация по рециклиране.   С цел да се предотврати хаоса депутати от БСП, начело с Добрин Данев, бяха внесли законопроект, с който искат срокът за влизане в сила на промените в закона, приети по времето на ГЕРБ, да бъде удължен до 1 януари 2016 г. Отсрочката се дава с идея през това време да се приеме изцяло нов закон за отпадъците, който да промени философията на настоящия и хората да не бъдат принуждавани да предават безплатно желязо, електроуреди и други отпадъци за преработка.   ГЕРБ бойкотира промените   Законопроектът на БСП трябваше да бъде разгледан за първо четене в парламентарната комисия по екология в четвъртък. Депутати от ГЕРБ обаче се въздържаха при гласуването на дневния ред и така заседанието на комисията пропадна.   Това предизвика вълна от освирквания и викове на гневни собственици на фирми за скрап, присъстващи на заседанието на парламентарната комисия.   "Бизнесът ще реагира остро. Ще покажем в понеделник какво е народът. Това е цирк. Как не ви е срам. Не може ли да се държите като депутати. Дайте на бизнеса да работи. Държава няма. Има една разорана нива, която остави ГЕРБ, БСП довърши, а ДПС нокаутира", каза Иво Йорданов, член на управителния съвет на Българската асоциация по рециклиране (БАР).   Той беше най-остър от присъстващите бизнесмени, чиито нерви не издържаха и се наложи да го укротяват.   "Ивелина, (Василева, бивш зам.-министър на екологията и настоящ депутат от ГЕРБ – бел.ред.) как не те е срам!?. Знам кой е човекът, който ви нарежда. Това е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Обслужвате интересите на оползотворяващите организации", каза Иво Йорданов.   Политическите сили не се разбрали за отсрочка   Няма решение на политическите сили за приемането на този законопроект, отговори Ивелина Василева на нападките.   Тя обясни, че на консултативния съвет при президента на 17 юни, както и на последващите консултации, политическите партии са се разбрали кои законопроекти трябва да бъдат приети в малкото оставащо време. Този не е в списъка, каза Василева и напусна заседанието на комисията, което се превърна в "разговор с избирателите", по думите на Страхил Ангелов, депутат от БСП.   Временният председател на екокомисията Добрин Данев призова депутатите от ГЕРБ да кажат дали подкрепят или не законопроекта. Вместо това, част от тях напуснаха.   Очаквания за ръст на кражбите   Борислав Малинов, председател на управителния съвет на БАР, предупреди, че влизането в сила на промените в Закона за отпадъците от понеделник ще има много тежки последици за българската индустрия.   600 000 души, събирачи на скрап ще останат без поминък, каза Малинов. По думите му това са предимно роми, които средно изкарват между 5 и 20 лв. дневно.   Тези хора ще трябва да си намерят друго препитание и не е изключено кражбите да се увеличат, прогнозира Михаил Михайлов, член на управителния съвет на БАР. "Така днес, ако крадат метали, утре ще убиват, защото са гладни", предупреди той.   Според него да се забранява да предаваш отпадъци за скрап, защото се крадат релси, е сбъркана философия. Това означава и болниците да се затворят, защото и там се краде, контрира Михайлов.   Борислав Малинов повтори тезата на асоциацията, че влизането в сила на закона ще удари "Стомана Перник", тъй като основна част от суровината, която ползва, е от скрап. Освен това поне около 6 хил. души от наетите около 16 000 в 500 рециклиращи фирми ще бъдат освободени, каза още Малинов.   Тласкате ни към сивата икономика, единодушни бяха присъстващите представители на БАР.   Правен вакуум   Създава се правен вакуум и на практика от понеделник промените в закона за отпадъците няма как да се спазват, каза Джевдет Чакъров от ДПС. Той допълни, че именно поради тази причина ДПС подкрепя предложението за отсрочка за влизане в сила на промените.   Чакъров също смята, че философията на закона за отпадъците е сбъркана и е необходим изцяло нов закон. Според него за да се спрат кражбите на релси и кабели е необходим силен контрол от всички страни и най-вече от търговците на скрап.   Законът не може да се прилага   Законът за управление на отпадъците беше приет през 2012 г. от управляващите от ГЕРБ. Той предвижда от 13 юли 2014 г. забрана на продажбата от физически лица на метални и всякакви други отпадъци на лиценцираните площадки за скрап.   Търговците на скрап ще могат за изкупуват старо желязо и цветни метали само от фирми като предаваната суровина трябва да има документ за произход. Гражданите пък по закон трябва да предават безвъзмездно своите метални, стъклени, хартиени, пластмасови и други отпадъци на общински площадки. Такива трябва да има във всяка една от 264-те общини, но до момента не е изградена нито една, според депутата Добрин Данев.   Заради липсата на общински площадки на практика законът няма да може да се прилага от понеделник, каза зам.-министърът на екологията Чавдар Георгиев. Според него е необходимо приемането на изцяло нов закон, каквото време няма при отиващото си Народно събрание. За това най-разумното решение било отлагане на срока за влизане в сила на промените.   "Надявам се, че ГЕРБ ще преосмислят позицията си и отсрочката ще бъде приета", каза Георгиев. По думите му, ако това не се случи МОСВ ще трябва да наложи санкции на всички общини за неизпълнение на законовите изисквания.   Не е изключено първите потърпевши да са кметовете на ГЕРБ, като санкцията варира от 5000 до 15 000 лв.

Кирил Войнов: Трябва да се обучат кметовете как да действат при кризи

http://frognews.bg/news_72891/

Кметовете на всички населени места трябва да минат на обучение как да действат по време на кризи. Това каза бившият шеф на пожарната Кирил Войнов по БНТ.

Има 58 свободни места за гимназиите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184949

Общо 58 места останаха свободни в най-желаните 10 столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях, съобщи БНТ.
Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска.
В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без Общо 58 места останаха свободни в най-желаните 10 столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях, съобщи БНТ. Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска. В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без

Стъклата свършиха, автокъщите фалират

http://www.monitor.bg/article?id=435334

Стъклата за коли свършиха в София, а автокъщите са на път да фалират. Това са резултатите от силната градушка, която се изсипа над столицата във вторник. Стихията нанесе сериозни щети на хиляди частни автомобили, но не подмина и тези на борсите. Много тържища за коли в София вчера се оплакаха, че са на път да обявят банкрут, тъй като стоката им е съсипана.

Украйна трупа военна техника до Крим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184902

Украинците изпращат военна техника към границата с Крим, съобщи LifeNews.
Движението е засечено край с. Стрелковое. Придвижват се БТР-и, реактивни системи за залпов огън от типа “Град” и зенитноракетен комплекс от класа “Оса”, който се използва за контрол на въздушното пространство.
В района на летището в град Донецк пък се водиха бойни действия Украинците изпращат военна техника към границата с Крим, съобщи LifeNews. Движението е засечено край с. Стрелковое. Придвижват се БТР-и, реактивни системи за залпов огън от типа “Град” и зенитноракетен комплекс от класа “Оса”, който се използва за контрол на въздушното пространство. В района на летището в град Донецк пък се водиха бойни действия

58 свободни места за кандидат-гимназисти

http://pik.bg/58-свободни-места-за-кандидат-гимназисти-news201025.html

58 свободни места за кандидат-гимназисти

Общо 58 места останаха свободни в най-желаните 10 столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях, съобщи БНТ.

Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска.

В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без квоти. В 73-то СОУ , или Втора немска, има две свободни места за момчета. В Първа и Втора английска гимназия има свободни съответно 4 и 5 места.

Две са местата за 164-та испанска гимназия, а във Френската са 8. Най-много свободни места -17, има в Търговско-банковата гимназия.

За всички тези места могат за кандидатстват всичките 184-ма ученици, които отпаднаха при първото класиране заради недобре подредени желания, тези ученици, които досега не са участвали в класиранията и тези, които не са доволни от училището, в което са приети.Те обаче ще трябва да се отпишат.

За да постигне успех, ученикът при третото класиране трябва да има сравнително висок бал и да напише възможно най-много желания, препоръчват експертите. Документи за третото класиране ще се подават на 11, 14 и 15 юли. Третото класиране ще излезе на 17 юли, а на 22 юли ще бъдат обявени и свободните места за четвъртото.

Мирослав Николов: Уволниха ни на нелегитимно заседание, ще обжалваме

http://frognews.bg/news_72890/

Не сме подавали оставки. В движение научихме, че сме освободени, заявиха бившите вече шефове на ДФ „Земеделие” Мирослав Николов и Виолета Александрова.

Спецполицаи арестуваха Кирил Рашков

http://www.moreto.net/novini.php?n=257607

Спецполицаи арестуваха Кирил Рашков в хотела му Пловдив. Засилено е полицейското присъствие пред сградата. В момента Кирил Рашков е седнал пред хотела, охраняван от полицаи. В градинката пред хотела пък полицаи с маски разпитват хора.

Потребителите на услуги ще могат да прекратяват договор вече в 14-дневен срок

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184775

Потребителят ще може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок, а не в седемдневен, както досега, гласят промени в Закона за защита на потребителите, цитирани от "Дарик".
Промените в Закона за защита на потребителите бяха приети на второ четене от народните представители. Потребителят ще може да се откаже от договора от разстояние или извън търговския обект в 14-дневен срок, а не в седемдневен, както досега, гласят промени в Закона за защита на потребителите, цитирани от "Дарик". Промените в Закона за защита на потребителите бяха приети на второ четене от народните представители.

Квартиранти паркират за 150 лв. в центъра на София

http://www.monitor.bg/article?id=435332

Живеещите в центъра на столицата ще могат да паркират около дома си с годишна винетка в синя и зелена зона дори и по настоящ адрес. Това предвижда новата наредба за паркирането, която се подготвя от Столичния общински съвет. Досега право на стикер имаха само хората с постоянен адрес в платените карета, за разлика от наемателите с настоящ например.

ГЕРБ провери – от оградата с Турция били изградени само 53%

http://www.cross.bg/gerb-ogradata-suoruzhenie-1420120.html

/КРОСС/ От планираното защитното съоръжение на българо-турската граница, в цялостен вид всъщност са изградени едва 53 процента. Това стана ясно от проверка на място, извършена днес от народните представителите на ПП ГЕРБ членове в Комисията по отбрана, в 42-то Народно събрание. Депутатите инспектираха 16-километров участък между ямболските села Лесово и Голям Дервент. „Не сме доволни от видяното", категоричен бе народният представител Валентин Радев и припомни многократно отлаганите срокове за завършване на съоръжението. Той посочи, че не може нещо, което е трябвало да стане през март, да стане през август може би. Радев отново постави като друг основен проблем цената на оградата. „Има подаден сигнал до прокуратурата и чакаме тя да се произнесе - 5,1 млн. равно ли е на 9,5 млн.", попита той. По думите му е недопустимо милион и половина лева да са за сметка на Министерство на отбраната, особено при намаления с 60 милиона бюджет на ведомството през тази година, в сравнение с 2013г. „Защо българската армия се ангажира с изграждането на това защитно съоръжение толкова дългосрочно? Това не е работа на войската", коментира още депутатът от ГЕРБ. Бившият зам.-военен министър при правителството на ГЕРБ изрази задоволство от свършеното от армията, но изтъкна, че строежът е могъл да се изпълни от специализирана фирма. „Ще продължим да следим какво се случва с това съоръжение и кога ще бъде готово

Вижте какво е останало от колата, погребала трима край с. Бяла река (снимка)

http://pik.bg/вижте-какво-е-останало-от-колата-погребала-трима-край-с-бяла-река-снимка-news201024.html

Вижте какво е останало от колата, погребала трима край с. Бяла река (снимка)

Само ламарини, смачкани на топка, са останали от тойотата, в която загинаха трима край с. Бяла река. На място умря и шофьорът на другата кола, пише "24 часа".

Към 23.30 снощи, на изхода от с. Бяла река към Хасково се блъскат челно "Фолксваген Шаран", управляван от 39-годишен димитровградчанин и "Тойота Корола", зад чийто волан е 24-годишен пловдивчанин.

Удърът е смъртоносен. Двамата водачи загиват на място. По-късно на път за болница издъхват 34-годишна жена и 39-годишен мъж, и двамата от Пловдив. Те са се возили в тойотата, която е пътувала към града на тепетата. По чудо остава жив техният спътник - 17-годишен младеж от с. Храбрино. Той е с опасност за живота в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги". Младежът е с разкъсан черен дроб и множество травми в корема, казаха от здравното заведение.

Най-вероятно причина за катастрофата е навлизането на фолксвагена в насрещното движение. Не е ясно дали му е прилошало или е заспал, коментираха униформени. Осигурено е 24-часово дежурство на полицията в този участък заради засиления трафик на турски гастарбайтери.

 

Кирил Рашков е показно задържан в Пловдив (допълнена в 20.25)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341188_kiril_rashkov_e_pokazno_zadurjan_v_plovdiv_dopulnena_v/?ref=rss


Кирил Рашков, известен още като Цар Киро, е арестуван при зрелищна акция в центъра на Пловдив, съобщи Би ти Ви.

Той бил изведен около 17 часа от хотела си, в който живее, окован в белезници и оставен да седи пред сградата заедно със свои роднини в обкръжението на маскирани полицаи. 

Според пресцентъра на пловдивската полиция Кирил Рашков е задържан във връзка с друга голяма операция на полицията без да се дават повече подробности. 

По-късно БНТ уточни, че...

Кирил Рашков е показно задържан в Пловдив

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341188_kiril_rashkov_e_pokazno_zadurjan_v_plovdiv/?ref=rss


Кирил Рашков, известен още като Цар Киро, е арестуван при зрелищна акция в центъра на Пловдив, съобщи Би ти Ви.

Той бил изведен около 17 часа от хотела си, в който живее, окован в белезници и оставен да седи пред сградата заедно със свои роднини в обкръжението на маскирани полицаи. 

Според пресцентъра на пловдивската полиция Кирил Рашков е задържан във връзка с друга голяма операция на полицията без да се дават повече подробности. 

Меркел гони резидента на ЦРУ в Берлин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184922

Германия предприе извънредно необичайната мярка спрямо свой съюзник от НАТО - изгони резидента на ЦРУ от Берлин. Това се дължи на разкритията през последната седмица, че двама германци - от немското разузнаване БНД и от министерството на отбраната, са шпионирали за Вашингтон.
“Изгонването на US резидента е резултат от липсата на сътрудничество от Германия предприе извънредно необичайната мярка спрямо свой съюзник от НАТО - изгони резидента на ЦРУ от Берлин. Това се дължи на разкритията през последната седмица, че двама германци - от немското разузнаване БНД и от министерството на отбраната, са шпионирали за Вашингтон. “Изгонването на US резидента е резултат от липсата на сътрудничество от

Порой отложи евромача на Литекс

http://bgfootball.actualno.com/Poroj-otloji-evromacha-na-Liteks-news_38898.html

Двубоят на Литекс срещу Верис (Молдова), реванш от първи квалификационен кръг на Лига Европа, бе отложен с 24 часа, съобщиха от ловешкия клуб. Проливният дъжд, който се изсипа над Ловеч и региона в ...

Шефът на БЧК: Засега от Ловеч не са се обърнали към нас, значи ситуацията е овладяна

http://society.actualno.com/Shefyt-na-BChK-Zasega-ot-Lovech-ne-sa-se-obyrnali-kym-nas-znachi-situacijata-e-ovladjana-news_38903.html

За момента към БЧК не са се обърнали за съдействие от Ловешка община, което значи, че ситуацията е овладяна. Червеният кръст е в непрекъсната връзка с областния управител на Ловеч и кризисния щаб, и...

58 свободни места за кандидат-гимназисти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184915

Общо 58 места останаха свободни в най-желаните 10 столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях, съобщи БНТ.
Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище Общо 58 места останаха свободни в най-желаните 10 столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях, съобщи БНТ. Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска. В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без

Мирослав Николов: Съмнявам се да е имало кворум на заседанието на ДФ "Земеделие"

http://econ.bg/Новини/Мирослав-Николов-Съмнявам-се-да-е-имало-кворум-на-заседанието-на-ДФ-Земеделие-_l.a_i.555147_at.1.html

Съмнявам се, че е имало кворум на заседанието на Управителния съвет на ДФ "Земеделие". Това обяви в ефира на БНТ Мирослав Николов, за който по-рано...

Столичният общински съвет планира разширяване на зоните за платено паркиране

http://www.mediapool.bg/stolichniyat-obshtinski-savet-planira-razshiryavane-na-zonite-za-plateno-parkirane-news222522.html

Синята и зелената зони за паркиране в София ще бъдат разширени от есента. Това предвижда нова наредба на Столичния общински съвет, съобщиха в четвъртък председателят на съвета Елен Герджиков и съветникът от ГЕРБ Зафир Зарков.   Сред идеите, залегнали в нея е хората, живеещи в такава зона, да получават намаление за винтка. Освен това СОС планира да регламентира 10-минутен гратисен престой в зоните за платено паркиране, за да могат гражданите да водят децата си до деткста градина или училището, например.   Предложения за разширение на зоните постъпвали от районни кметове и граждани, пред чиито жилища на границата на зелената зона се струпвали паркирани коли. Общинарите не коментираха въвеждането и на трета зона - жълта, която беше предложена от "Център за градска мобилност".   Съветниците аргументираха идеята за разширение на обхвата с желанието на общината да стимулира гражданите да използват по-активно градския транспорт и така да се намалява автомобилният трафик в центъра на града.

Кратка буря и дъжд нанизаха три коли на пътя Русе-Бяла

http://www.bnews.bg/article-110786

Три автомобила се блъснаха при верижна катастрофа на пътя Русе-Бяла заради хлъзгавия път след кратка бура и дъжд.

Близо 12 млн. лв. са приходите от концесии на плажове за 2013 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=257588

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри заседанието на Комисиите за контрол върху цялостното изпълнение на концесионните договори за морски плажове на форум в град Бургас. Според министър Терзиева приходите от концесионни плащания за 2013 г.

Ислямисти искали да взривят Лувъра и Айфеловата кула

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184890

Членове на “Ал Кайда” планирали да извършат серия от атентати срещу известни исторически забележителности във Франция, съобщи в. “Дейли телеграф”.
Целите на терористите били Айфеловата кула, музеят Лувър и театралният фестивал в Авиньон. Сред другите набелязани мишени има популярни заведения и полицейски участъци. Членове на “Ал Кайда” планирали да извършат серия от атентати срещу известни исторически забележителности във Франция, съобщи в. “Дейли телеграф”. Целите на терористите били Айфеловата кула, музеят Лувър и театралният фестивал в Авиньон. Сред другите набелязани мишени има популярни заведения и полицейски участъци.

Гуцанов: Новото ръководство на БСП трябва да покаже по-голяма човещина и да спазва обещанията си

http://pik.bg/гуцанов-новото-ръководство-на-бсп-трябва-да-покаже-по-голяма-човещина--и-да-спазва-обещани-news201019.html

Гуцанов: Новото ръководство на БСП трябва да покаже по-голяма човещина  и да спазва обещанията си

 Актуализацията на бюджета на Здравната каса и исканията на ГЕРБ да се ревизира и държавният бюджет?

Борислав Гуцанов заяви, че не може да каже какво ще се случи, но е явно, че има проблем в здравеопазването и най – вече в НЗОК и този въпрос трябва да бъде разгледан. Той подчерта, че предложението на Министерски съвет трябва да влезе в комисиите и чак тогава на базата на данните трябва да се вземе решение, а не да се действа емоционално.

Борислав Гуцанов беше категоричен, че за последната една година не е имало месец, в който да не са били правени опити за всяване на страх, че ще свършат парите за болниците и няма да има дори за лекарства, но няма нито един месец, в който това да се е случило. Той продължи, че преди една година ВМА е била поета с огромни дългове, а в момента бившият й директор отново дава съвети какво трябва да се направи, вместо да каже защо са били натрупани такива огромни дългове.

Относно твърденията на ГЕРБ, че държавата е катастрофирала, депутатът от КБ заяви, че Бойко Борисов трябва да бъде по – сдържан, защото държавата на практика е била катастрофирала преди година и половина и затова хората са свалили ГЕРБ от власт. Що се отнася до ревизията на държавния бюджет, то въпросът е подобен на този със Зравната каса, всичко е въпрос на информация, с която се разполага.

В момента премиерът смята, че актуализация не е необходима, защото събираемостта е достатъчно добра. Борислав Гуцанов подчерта, че изпълнителната власт е тази, която отговаря за актуализацията на бюджета, а не президентската администрация.

Каква е пътната карта на България до 5 – ти октомври.

 Борислав Гуцанов подчерта, че в момента най – лошото е, че различни институции започват да се месят в работата на Народното събрание. Точно затова е трябвало да се върне държавността и поради тази причина е бил направен компромисът с коалицията с ДПС. Относно пътната карта на държавата, депутатът от КБ заяви, че каквото и да е следващото управление на България, то се нуждае от консенсус между политическите партии.

 Борислав Гуцанов беше категоричен, че в оставащите дни до края на 42 – то Народно събрание най – важното нещо е да се решат проблемите в здравеопазването, на първо място Здравната каса и на второ място Законът за здравето. На базата на този закон вече могат да се направят много по – точни анализи и много средства да бъдат спестени, както и да се повиши качеството на здравеопазването. Депутатът от КБ беше категоричен, че в момента няма по – важен закон от него и затова трябва да се стигне до консенсус.

Данните от изследването на „Галъп”, че продължава тенденцията на спад на доверието към правителството и ГЕРБ продължава да води пред БСП.

    Борислав Гуцанов заяви, че не иска да коментира изследвания на социологически агенции. Той продължи, че хората наистина имат основание в момента да са песимистично настроени. Според него българите в момента искат да има по – здрава ръка и по – ясна перспектива. Затова трябват радикални действия и промяната в държавата зависи от БСП и от самата промяна на БСП. Той добави, че ако БСП успее, това ще доведе до много важни процеси в държавата.

Борислав Гуцанов беше категоричен, че след конгреса в края на юли новото ръководство трябва да покаже какво ще се случи в държавата при управление на БСП, да покаже по – голяма човещина и откровеност пред хората и да се спазват обещанията.Според депутата от КБ БСП е натоварена с големи очаквания и затова разочарованието е проекция на очакването. Освен това често БСП се сблъсква с една реалност, която няма как да бъде преодоляна и това няма как да бъде обяснено на хората. Това е голяма грешка на БСП, защото нищо не трябва да се премълчава.

 „Този конгрес е от изключителна важност за развитието на държавата и трябва да направим такава политика и ръководство, което да очертае друга перспектива пред държавата, да вдъхне кураж и надежда на хората, защото хората са тотално обезверени и всички сме виновни за това нещо. Това може да стане чрез новите лица в политическото ръководство на партия”, завърши Борислав Гуцанов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.  

Обама моли родители да не си пращат децата в САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184834

Президентът на САЩ Барак Обама призова хилядите отчаяни родители от Централна Америка да не пращат децата си нелегално в САЩ, предаде АФП.
“Трябва да знаете, че ситуацията е невероятно опасна и че децата ви няма да могат да останат тук”, заяви Обама. И призова Конгреса да спре да политиканства, а да отпусне исканите от него $ 3,7 млрд. Президентът на САЩ Барак Обама призова хилядите отчаяни родители от Централна Америка да не пращат децата си нелегално в САЩ, предаде АФП. “Трябва да знаете, че ситуацията е невероятно опасна и че децата ви няма да могат да останат тук”, заяви Обама. И призова Конгреса да спре да политиканства, а да отпусне исканите от него $ 3,7 млрд.

Мирослав Николов не знае да е сменен от фонд "Земеделие"

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/10/2341176_miroslav_nikolov_ne_znae_da_e_smenen_ot_fond_zemedelie/?ref=rss


Мирослав  Николов не знае да е сменен от фонд "Земеделие", както се твърди в прессъобщение на Министерството на земеделието.  Според ведомството управителният съвет на фонда е посочил днес зам.-министъра Явор Гечев за временно изпълняващ длъжността. 

Николов в интервю за БНТ постави под съмнение легитимността на днешното заседание на управителния съвет на фонда, защото дневният ред трябвало да бъде обявен четири дни по-рано. 

Ако е нелегитимно, това решение ще бъде...

Бареков дава пресконференция в Пловдив

http://pik.bg/бареков-дава-пресконференция-в-пловдив-news201018.html

Бареков дава пресконференция в Пловдив

На 11 юли (петък) 2014 г. от 14:30 часа в офиса на "България без цензура" в град Пловдив на ул. "Цар Иван Асен" № 2, лидерът на партията Николай Бареков, зам.- предсетателят Рада Коджабашева, областният председател Мартин Иванов и зам.- областният председател Дяко Дяков ще дадат пресконференция, на която ще предоставят информация и ще разкрият скандални факти за задържаната кметица на район "Централен" Райна Петрова.

Най-малко 75 души са загинали при ракетния обстрел в Газа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184865

Все по-жесток става ракетният обстрел между Израел и Палестина. В рамките на третия ден от началото на конфликта са загинали пет деца от едно семейство, съобщават властите в Ивицата Газа. 
На кадри от обстрелвания район Хан Юнис се вижда как палестински полицаи разчистват останките от взривена къща, съобщава ''Индипендънт''. Все по-жесток става ракетният обстрел между Израел и Палестина. В рамките на третия ден от началото на конфликта са загинали пет деца от едно семейство, съобщават властите в Ивицата Газа.  На кадри от обстрелвания район Хан Юнис се вижда как палестински полицаи разчистват останките от взривена къща, съобщава ''Индипендънт''.

Николов и Александрова: Няма мотив да бъдем освободени от фонд "Земеделие"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184861

Съмнявам се, че днес е имало легитимно заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие".
Това каза пред БНТ изпълнителният директор на фонда Мирослав Николов. Той заедно със заместничката си Виолета Александрова заявиха, че считат, че все още са в ръководството на фонда, въпреки че по-рано днес от МЗХ съобщиха, Съмнявам се, че днес е имало легитимно заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие". Това каза пред БНТ изпълнителният директор на фонда Мирослав Николов. Той заедно със заместничката си Виолета Александрова заявиха, че считат, че все още са в ръководството на фонда, въпреки че по-рано днес от МЗХ съобщиха,

Варненец влиза в затвора, шофирал пиян открадната кола

http://www.moreto.net/novini.php?n=257564

В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд - Варна осъди 22-годишен младеж за противозаконно отнемане на автомобил и шофиране в нетрезво състояние. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като съдът наложи на 22-годишния Н.

Харчат се пари безразборно, обяви бивш здравен министър

http://pik.bg/харчат-се-пари-безразборно-обяви-бивш-здравен-министър-news201016.html

Харчат се пари безразборно, обяви бивш здравен министър

Каша има. Проблемът не е в липсата на пари. Освен че липсват пари и се харчат пари безразборно. Така обясни проблемите в НЗОК, в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви, бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

По думите му не може да се мине без актуализация на бюджета. Ако Андреева направи проверка в дните, които й остават, ще видите за какво става въпрос, обяви Гайдарски. Ние всяка година закупуваме непрекъснато все нови съоръжения. Апарати и лекарства струват пари, подчерта той. Кои са болниците, които похарчиха толкова много пари, недоумява Гайдарски.

Мирослав Николов: Съмнявам се, заседанието на УС е било легитимно

http://www.cross.bg/aleksandrova-nikolov-violeta-1420119.html

София /КРОСС/ Все още сме ръководството на ДФ „Земеделие". Това заяви пред БНТ шефът на фонда, който днес бе освободен от поста, Мирослав Николов. И той, и Виолета Александрова бяха категорични, че не са подавали оставки. Съмнявам се, че днес е имало легитимно заседание на УС. Вчера членовете на УС подадоха оставки. Не зная кой е присъствал днес на самото заседание, каза Николов и добави, че за да бъде освободен той и заместникът му, осем човека трябва да гласуват за това. Николов добави, че ще обжалва днешното решение на Управителния съвет. Той бе категоричен, че към момента няма нито един фактически мотив, с който да искат неговата оставка и тази на Виолета Александрова. Проектите бяха забавени седем месеца. Това, че министърът не е осъществявал контрол, е друг въпрос, подчерта той. Пет пъти съм пътувал до Брюксел. Не съм ползвал отпуска и болничен. Винаги съм бил на работното си място, каза още той. От своя страна Александрова призова земеделския министър да излезе и да каже мотивите си, с които иска оставките им, защото при тях нямало сигнали. Ние нямаме вина за забавените проекти, категорична бе тя. Най-големият проблем е, че Програмата за селските райони е без сертифициращ орган. Той трябваше да бъде избран от министъра, каза още Александрова.  

Здравното министерство иска да закрие Националния център по наркомании

http://www.mediapool.bg/zdravnoto-ministerstvo-iska-da-zakrie-natsionalniya-tsentar-po-narkomanii-news222521.html

По предложение на здравния министър Таня Андреева може да бъде закрит Националният център по наркомании (НЦН). Дейността му ще се поеме от Националния център по обществено здраве и анализи и Изпълнителна агенция "Медицински одит", съобщава бТВ. До момента идеята е на ниво проект, но предстои да бъде обсъдена и гласувана при първа възможност.   В сайта на Министерството на здравеопазването е публикуван проект за постановление на МС и доклад от министър Андреева. Въпросните документи са публикувани за обществено обсъждане. Срокът е минимум 14 дни и изтича на 23 или 24 юли.   В същото време се очаква между 23 и 25 юли кабинетът да подаде оставка.   Към структурата на Националния център по обществено здраве и анализи се предвижда да преминат и лабораторията за изследване на наркозависими, консултативният център на родители и деца и функциите на национално звено за връзка и координация с Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании в Лисабон и с Европейската мрежа за информация в областта на наркоманиите (Национален фокусен център).   Осъществяването на специализирания контрол на лечебната дейност по отношение на хора, злоупотребяващи или зависими от наркотични вещества, се предвижда да се поеме от Изпълнителна агенция "Медицински одит".   Националният център по наркомании отговаря за реализацията на дейностите в областта на превенция, лечение, психосоциална рехабилитация и намаляване на здравните и социални вреди от употребата на наркотици. В НЦН е и Националният фокусен център на България, който събира и анализира данни по отношение на употребата и разпространението на наркотици в страната. Центърът не е орган на изпълнителната власт, както ни информират от Министрество на здравеопазването, твърдят от неправителствени организации, но е органът, който отговаря за координацията и реализирането на всички дейности в областта на намаляване търсенето на наркотици.   "Центърът е медиатор между изпълнителната власт и неправителствения сектор, работещ в областта на наркотиците. Чрез НЦН се реализира и Националната стратегия за борба с наркотиците", припомнят още от НПО-сектора.   Според тях е важно да се отбележи, че центърът е инициатор и автор на наредбите, регламентиращи дейността на програмите за лечение, за психосоциална рехабилитация и за намаляване на вредите. Към НЦН функционира безплатна телефонна линия за консултации, свързани с проблеми с употребата на наркотици, както и медицинска лаборатория за безплатни изследвания за кръвнопреносими инфекции.   "Щатната ни численост е 20 бр. човека, като средната ни заплата - чисто е 460 лв. Очевидно пречим не само като местоположение в центъра на града, но и като доброволно работещи в областта, с която никой не желае да се занимава", казват пък служители на центъра. И отбелязват, че "на практика, всички тези дейности ще спрат или ще бъдат затруднени до невъзможност".   "В НЦН работят реални експерти в зависимостите, всички имаме ужасен опит с Министерството на здравеопазването. Защото не е достатъчно да си лекар, та дори и психиатър, за да си компетентен относно зависимости. Идеята медицински одит да мониторира програмите за лечение е смешна. Там не се проверяват само средства, а и ефективност. За мен е дълбоко неясно как счетоводители ще оценяват ефективността на терапевтични общности и метадонови програми", казват още от центъра.

Тексасец си изби децата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184821

Хладнокръвно масово убийство за пореден път разтърси САЩ, като този път жертвите на поредния превъртял стрелец са 4 деца и двама възрастни, съобщи АП.
34-годишният Рон Лий Хаскъл нахлул в къща в предградието Спринг на Хюстън, щата Тексас, в сряда вечерта и открил целенасочено огън по намиращите се там 7 души. Хладнокръвно масово убийство за пореден път разтърси САЩ, като този път жертвите на поредния превъртял стрелец са 4 деца и двама възрастни, съобщи АП. 34-годишният Рон Лий Хаскъл нахлул в къща в предградието Спринг на Хюстън, щата Тексас, в сряда вечерта и открил целенасочено огън по намиращите се там 7 души.

Мирослав Николов: Ще обжалвам освобождаването ми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184835

"Съмнявам се, че е имало кворум за обявеното мое освобождаване от поста във фонд "Земеделие" и че е било легитимно. Ще обжалвам това решение. На мен не ми е връчван протокол от заседанието на управителния съвет. Нали вчера той подаде оставка?". Това каза Мирослав Николов по БНТ след като от фонда беше съобщено,

Вижте снимки и видео от жестокия ракетен обстрел в Газа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184815

Все по-жесток става ракетният обстрел между Израел и Палестина. В рамките на третия ден от началото на конфликта са загинали пет деца от едно семейство, съобщават властите в Ивицата Газа.
На кадри от обстрелвания район Хан Юнис се вижда как палестински полицаи разчистват останките от взривена къща, съобщава ''Индипендънт''. Все по-жесток става ракетният обстрел между Израел и Палестина. В рамките на третия ден от началото на конфликта са загинали пет деца от едно семейство, съобщават властите в Ивицата Газа. На кадри от обстрелвания район Хан Юнис се вижда как палестински полицаи разчистват останките от взривена къща, съобщава ''Индипендънт''.

Рашков е задържан за притежание и разпространение на наркотици

http://crime.actualno.com/Rashkov-e-zadyrjan-za-pritejanie-i-razprostranenie-na-narkotici--news_38895.html

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е бил арестуван за съпричастност към притежание и разпространение на наркотици. Задържането е за 24 часа по Закона за ДАНС, съобщава "Фокус". Освен Раш...

Работодателите са длъжни да осигурят хладни офиси на служителите си през лятото

http://society.actualno.com/Rabotodatelite-sa-dlyjni-da-osigurjat-hladni-ofisi-na-slujitelite-si-prez-ljatoto--news_38896.html

Летните горещини тепърва предстоят. В това време работодателите са длъжни да осигурят помещения, в които температурата не е повече от 26 градуса. Ако в офиса ви е горещо, имайте предвид, че можете д...

Бедствено положение в Ловеч, бурята продължава да вилнее

http://society.actualno.com/Bedstveno-polojenie-v-Lovech-burjata-prodyljava-da-vilnee-news_38897.html

В Община Ловеч е обявено бедствено положение. "Страхотна буря и дъжд валяха, улиците на града, особено тези в равната част, бяха наводнени с около метър и половина вода", каза кметът на Ло...

Ястребите на Вашингтон узурпираха ролята на ловците

http://www.mediapool.bg/yastrebite-na-vashington-uzurpiraha-rolyata-na-lovtsite-news222520.html

"Достойни за презрение преследват онова, което не става за ядене." Това е мнение на Оскар Уайлд за лова на лисици. Шпионирането е своего рода лов. Но в най-новия епизод от сагата с американския шпионаж срещу германците, шпионирането може да се определи по-скоро като "безотговорните преследват некомпетентните". Първо, плячката. Нископоставен чиновник в баварската централа на Федералната разузнавателна служба на Германия в имейл предлага на американците своите услуги. През последните пет години им продава над 200 документа за петцифрена сума. Неговите манипулатори имат особен интерес към парламентарната комисия, разследваща опитите на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ да шпионира Германия; според списание "Шпигел" те му казват да изпрати всичко, което може да намери за комисията. След това нашият човек в Пулах изпраща още един имейл, този път на руснаците. Дали пък няма и те да проявят интерес към неговата стока? За да докаже, че не лъже, прилага няколко тайни документа. Как може това да се е случило в отдел на федералната разузнавателна служба, който има достъп до информация за най-поверителната комисия на Бундестага? Податливостта към алчност или измяна може би е трудно да се провери. Но със сигурност този човек или е бил глупав, или не е имал инстинкт за оцеляване, или и двете. Кой го е проучвал? Кой го е назначил? Кой го е наблюдавал? Германия е в състояние да пази пространството между гредите на футболната врата, като че ли в нея има атомна бомба. Но очевидно не може да опази една парламентарна комисия за разузнаването. Второ, преследвачите. Предложението е било съблазнително. Но никой в американското посолство ли не каза: "Чакайте малко. Помните ли колко се притесни Ангела Меркел, когато подслушвахме мобилния й телефон? Ами ако се разбере за това и се наложи посланикът да вечеря сам със семейството си през остатъка от мандата си?" Може и да са помислили за това, че в речта си през юни миналата година в Берлин президентът Барак Обама доста ясно подсказа, че САЩ няма да прибягват повече до такава тактика. Може да са взели предвид, че разкритията на Едуард Сноудън на документи на АНС са го превърнали в национален герой за много германци. Може да са претеглили добре ползите от шпионажа спрямо потенциалната цена. Може дори да са помислили дали да кажат на германските власти, че имат малък проблем, в опит да поправят доверието. Но очевидно те не са си помислили нищо подобно. Американският посланик Джон Емърсън бе привикан в министерството на външните работи в Берлин. И то не в кой да е ден; той бе поканен на "разговор" на 4 юли, когато американската общност организира празненство за берлинчани, които похапват хотдог, а децата им ближат сладолед във фунии, и с благодарност си спомнят за "въздушния мост", когато американските военновъздушни сили са доставили по въздух храна и лекарства в подкрепа на града по време на руската блокада от 1948-1949 г. Тази новина достигна до канцлера по време на посещение в Пекин (седмата й визита). Застанала до премиера Ли Къцян, тя мрачно заяви, че инцидентът е "много сериозен". Отговорът на домакина й бе, че както Германия, така и Китай са "жертви на хакери". Голямата група представители на бизнеса в делегацията на Меркел трябва да са имали едно на ум. Ръководителят на контразузнаването на Германия Ханс-Георг Масен ги изпрати с публично предупреждение, че малките и средните предприятия на средната класа в страната са "лесна плячка" за систематичния кибершпионаж на китайското разузнаване, който той нарече "могъщ враг". Липсваше само новината, че германските власти са научили за изтичането на информация благодарение на приятелско предупреждение от страна на руското разузнаване. В Берлин си придадоха важност - правосъдният министър Хайко Мас каза, че обмисля действия за престъпно деяние, министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер заплаши с контрашпионаж "на 360 градуса", заговори се за изгонване на американски дипломати. Американците в това време дават слаби обещания да "работят с" германците. И двете реакции са неточни. Но те би трябвало да послужат като предупреждение. Само година след първите разкрития за шпионирането на АНС в Германия, възмущението в Берлин все още е силно; рядък случай, в който елитите са в синхрон с общественото настроение. А немощният отговор на Вашингтон не е толкова признак за вина - въпреки че вероятно е и това - колкото безпомощност пред една тайна държава, която изглежда не се подчинява на политически решения или контрол. Вчера (онзи ден - бел.р.) германски медии съобщиха, че се разследва нов случай на шпионаж - този път в министерството на отбраната. Емърсън веднага направи ново посещение в министерството на външните работи. Няма време за губене. Задава се неприятна американско-германска препирня за ролята на НАТО в украинската криза. Преговорите за споразумение между САЩ и ЕС за свободна търговия се натъкват на остра обществена съпротива. Като прибавим и сривът на доверие във връзка с шпионажа, до есента може да очакваме тройна трансатлантическа катастрофа. По БТА.

Раздават винетки за синя зона на колите, пострадали от градушката

http://pik.bg/раздават-винетки-за-синя-зона-на-колите-пострадали-от-градушката-news201015.html

Раздават винетки за синя зона на колите, пострадали от градушката

„Център за градска мобилност" ЕАД съобщава, че собствениците, чийто винетни стикери за паркиране в синя и зелена зона са били унищожени или увредени от градушката, ще могат да получат безплатно нов винетен стикер при представяне на увредения такъв.

Шофьорите ще трябва да представят и документ потвърждаващ смяната на автостъкло, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Подробности за реда и условията за издаване на дубликат на винетен стикер за локално платено паркиране в синя и зелена зони могат да се получат на телефони: 02 / 801 52 56; 02 / 801 52 57. По-рано днес беше представена нова наредба, която Столичният общински съвет ще въведе от есента, предвижда да бъде разширен обхватът на синята и зелената зона.

На пресконференция на Столичният общински съвет беше уточнено, че живеещите по настоящ адрес в зоните за платено паркиране в София вече ще имат право на винетка на преференциална цена. Наредбата предвижда един човек да получава такъв стикер само за един автомобил. Ще бъде въведена възможност за 10 минути гратис паркинг. Най-вероятно ще бъде увеличен обхватът на зоните за платено паркиране.

Съветникът на Столичния общински съвет от ГЕРБ Зафир Зарков зяви, че един човек ще може да получава един стикер за преференциално паркиране. Ако в едно домакинство има няколко собственици на коли, всеки от тях ще получи винетка. Нужно е всеки член на семейството да отговаря на определени изисквания: да има шофьорска книжка, голям талон с данните на автомобила, договор за наем на жилище в обсега на зоните или нотариален акт за собственост. "Всеки следващ автомобил на един и същ собственик ще бъде паркиран по общия ред", каза още Зафир Зарков. Така отпада възможността за получаване на винетка за втори автомобил на тройна цена, каквато възможност има в сегашната наредба.

Цената за стикер се запазва - 150 лева за синя зона и 100 лева за зелена зона. По всяка вероятност промените ще увеличат броя на издадените стикери. До момента право на тях имаха единствено гражданите с постоянен адрес, които за тази са били 9 хиляди. Без право на винетка ще останат хората с договор за наем на кола. Причината е, че този документ може да бъде лесно манипулиран и по този начин да се злоупотребява.

Цената за паркиране също се запазва - 2 лева на час за синя и 1 лев на час за зелена зона. Най-вероятно обаче ще бъде увеличен обхватът на местата за платено паркиране. Зарков заяви, че на граничните места има струпване на автомобили. Друга новост е въвеждането на десетминутно безплатно паркиране.

Според съветниците от това удобство могат да се възползват родители, които спират до детски градини и училища, за да приберат децата си. Служителите на "Центъра за градска мобилност" ще раздават талони, на които ще се отбелязва часът на паркиране.

Един талон ще може да се използва многократно, ако родителят отива в един и същ час да прибере детето си.


ДАНС закопча Цар Киро, обискира хотела му

http://www.bnews.bg/article-110785

Служители на ДАНС са задържали Кирил Рашков, известен като Цар Киро и са обискирали хотела му в центъра на Пловдив.

Луис Суарес загуби обжалването на санкцията си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184852

Уругвайският национал Луис Суарес загуби обжалването на санкцията от Международната футболна асоциация (ФИФА), което означава, че той има забрана да участва във всякакви футболни прояви за срок от 4 месеца. Освен това, нападателят няма да играе 9 мача за страната си.

Апелативната комисия към ФИФА отхвърли жалбата на Уругвайската футболна асоциац Уругвайският национал Луис Суарес загуби обжалването на санкцията от Международната футболна асоциация (ФИФА), което означава, че той има забрана да участва във всякакви футболни прояви за срок от 4 месеца. Освен това, нападателят няма да играе 9 мача за страната си. Апелативната комисия към ФИФА отхвърли жалбата на Уругвайската футболна асоциац

„Канибала“ Луис Суарес загуби обжалването на санкцията си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184843

Уругвайският национал Луис Суарес загуби обжалването на санкцията от Международната футболна асоциация (ФИФА), което означава, че той има забрана да участва във всякакви футболни прояви за срок от 4 месеца. Освен това, нападателят няма да играе 9 мача за страната си.

Апелативната комисия към ФИФА отхвърли жалбата на Уругвайската футболна асоциац Уругвайският национал Луис Суарес загуби обжалването на санкцията от Международната футболна асоциация (ФИФА), което означава, че той има забрана да участва във всякакви футболни прояви за срок от 4 месеца. Освен това, нападателят няма да играе 9 мача за страната си. Апелативната комисия към ФИФА отхвърли жалбата на Уругвайската футболна асоциац

Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС за 2013 г.

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/10/2341173_evrostat_bulgariia_e_s_nai-visoka_smurtnost_v_es_za/?ref=rss


България отчита най-голяма смъртност в Европейския съюз (14.4 на хиляда) за 2013 г. в сравнение с предходната година, се посочва в данни за населението в ЕС, представени днес от европейската статистическа служба Евростат.

Страна е сред 13-те членки, които отчитат и отрицателен прираст (-5.2 на 1000) за миналата година. Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000 при 104.3 смъртни случая на 1000 души.

За година, българското население е намаляло с 38 900 души,...

Служителите на "Автомагистрали-Черно море" излизат на нов протест

http://www.cross.bg/firmata-razvitie-regionalnoto-1420118.html

/КРОСС/ Служителите на „Автомагистрали-Черно море" ще излязат утре по обяд на протест, който ще се проведе на пътен възел „Белокопитово" на АМ „Хемус", на разклона за Търговище. Това съобщи синдикалният лидер на КНСБ във фирмата Господин Янков.Причина за гражданското им недоволство са неизплатени от държавата над 12 млн. лв. и забавени заплати за три месеца.„Правим го протеста по простата причина, че ни обещаха Министерството на регионалното развитие да се ангажира със случая и на заседание на Министерския съвет да се гласуват целеви средства, с които да се плати на фирмата за новия участък на магистралата. Заседанието на правителството вчера мина и нищо не е направено. Вече станаха много, много лъжите", обясни Янков.По думите му само след седмица трябва да започне изплащането на заплатите на работниците за месец юни. „Досега няма никаква индикация ще дойдат ли други пари и кога фирмата ще може да им плати заплатите на служителите. Аз съм се ангажирал със споразумение с директора, че пари дойдат ли ще им се осигуряват заплатите", посочи синдикалният лидер на КНСБ във фирмата.Господин Янков уточни, че не се планира по време на утрешния протест да се блокира движението, но изрази притеснение, че нещата могат и да излязат извън контрол

Бедствено положение в Ловеч заради мощна буря

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/bedstveno-polozhenie-v-lovech-zaradi-moshtna-buria-6016990

В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим

Градушка удари Ловешко, 11 села са без ток

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/gradushka-udari-loveshko-11-sela-sa-bez-tok-6016990

В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим

Конфликтът в Украйна е засегнал германския растеж

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c60596e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Ckonfliktyt0Ev0Eukraina0Ee0Ezasegnal0Egermanskiia0Erastej0H1760A0A60C/story01.htm

Германското икономическо министерство предупреди за забавяне през второто тримесечие, но цялостният положителен тренд не е засегнат


Конфликтът в Украйна е засегнал немския растеж

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c60596e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Ckonfliktyt0Ev0Eukraina0Ee0Ezasegnal0Enemskiia0Erastej0H1760A0A60C/story01.htm

Германското икономическо министерство предупреди за забавяне през второто тримесечие, но цялостният положителен тренд не е засегнат


Верижна катастрофа по пътя Русе-Бяла, движението е блокирано

http://pik.bg/верижна-катастрофа-по-пътя-русе-бяла-движението-е-блокирано-news201013.html

Верижна катастрофа по пътя Русе-Бяла, движението е блокирано

Верижна катастрофа между 3 автомобила затрудни движението по пътя Русе-Бяла, съобщи Ruse news.

Инцидентът станал около 16,30 ч малко преди разклона за с. Иваново. Трите автомобила се движели в посока Русе. Лек автомобил „Хюндай“ ударил „Мерцедес“ с румънска регистрация, той пък от своя страна блъснал движещото се пред него „Пежо“. За щастие разминало се без пострадали, сериозно увредени са „Хюндаят“ и „Мерцедесът“.

Движението в района на инцидента се осъществява само в едното платно, на място екипи на „Пътна полиция“ регулират движението.

10 години решетки за корумпиран US кмет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184828

Бившият кмет на Ню Орлиънс Рей Нейгин влиза за 10 години в затвора за подкупи и пране на пари, съобщи Би Би Си.Местен съд призна Нейгин (58 г.) за виновен във вземането на стотици хиляди долари рушвети от бизнесмени, на които осигурявал контракти за милиони за възстановяването на града след опустошителния ураган Катрина през 2005 г. Бившият кмет на Ню Орлиънс Рей Нейгин влиза за 10 години в затвора за подкупи и пране на пари, съобщи Би Би Си.Местен съд призна Нейгин (58 г.) за виновен във вземането на стотици хиляди долари рушвети от бизнесмени, на които осигурявал контракти за милиони за възстановяването на града след опустошителния ураган Катрина през 2005 г.

Буря се разрази в Ловешко, пет села останаха без ток

http://www.cross.bg/lovech-sela-loveshko-1420117.html

Ловеч /КРОСС/ Пет села в Ловешко са без ток след проливен дъжд, придружен от градушка, който падна около 17 часа в региона. Гръмотевичната буря е причинила авария на елктропроводи и е оставила селата Радювене, Изворче, Орляне, Каленик и Катунец без електрозахранване.Наводнени са били улиците в Ловеч, но засега няма сигнали за наводнени жилища и нанесени щети, съобщи БНР.

Висшият съдебен съвет обърна гръб на Европейската комисия и прозрачността

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341138_visshiiat_sudeben_suvet_oburna_grub_na_evropeiskata/?ref=rss


Новият председател на Върховния касационен съд (ВКС) ще бъде избран по старите правила, приети преди близо две години за избора на главен прокурор.

Членовете на Висшия съдебен съвет не промениха нищо от спорните разпоредби и не възприеха предложенията на своите колеги Калин Калпакчиев и Камен Иванов, като игнорираха призивите на Европейската комисия, дипломатическата общност, неправителствения сектор и
най-голямата магистратска организация - Съюза на съдиите за промяна. 

Вижте какво е останало от колата, погребала трима край с. Бяла река

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184827

Само ламарини, смачкани на топка, са останали от тойотата, в която загинаха трима край с. Бяла река. На място умря и шофьорът на другата кола.
Към 23.30 снощи, на изхода от с. Бяла река към Хасково се блъскат челно Само ламарини, смачкани на топка, са останали от тойотата, в която загинаха трима край с. Бяла река. На място умря и шофьорът на другата кола. Към 23.30 снощи, на изхода от с. Бяла река към Хасково се блъскат челно "Фолксваген Шаран", управляван от 39-годишен димитровградчанин и "Тойота Корола", зад чийто волан е 24-годишен пловдивчанин.

Верижна катастрофа по пътя Русе-Бяла

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184808

Верижна катастрофа между 3 автомобила затрудни движението по пътя Русе-Бяла, съобщи Ruse news.
Инцидентът станал около 16,30 ч малко преди разклона за с. Иваново. Трите автомобила се движели в посока Русе. Лек автомобил „Хюндай“ ударил „Мерцедес“ с румънска регистрация, той пък от своя страна блъснал движещото се пред него „Пежо“. Верижна катастрофа между 3 автомобила затрудни движението по пътя Русе-Бяла, съобщи Ruse news. Инцидентът станал около 16,30 ч малко преди разклона за с. Иваново. Трите автомобила се движели в посока Русе. Лек автомобил „Хюндай“ ударил „Мерцедес“ с румънска регистрация, той пък от своя страна блъснал движещото се пред него „Пежо“.

Доклад на Костов: Коалиция на ГЕРБ с Реформаторите носи риск и за двете формации

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341170_doklad_na_kostov_koaliciia_na_gerb_s_reformatorite/?ref=rss


Страната е обхваната от обща криза. Предстоящите през есента предсрочни избори няма да променят политическата система; вероятността кризата да хронифицира е много висока, тъй като политическите партии, които имат преобладаващата част от доверието на избирателите, нямат потенциал или воля за реформи.

Това гласи резюме на доклад "Рискове и несигурност, юли 2014 г.", изготвен от Лабораторията за управление на риска към Нов български университет и публикуван на интернет страницата й....

Градушка удари Ловешко

http://www.vesti.bg/novini/gradushka-udari-loveshko-6016991

Пет села в Ловешко са без ток след проливен дъжд и градушка.

"Южен поток" в България може да поскъпне до $4.3 млрд., пише "Ведомости"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257578

Изграждането на газопровода "Южен поток” в България може да достигне стойност от над 4 млрд. и 300 млн. долара. Тази прогноза прави руският всекидневник "Ведомости". Изданието прави изчисленията си на база данни за изграждането на участъка от тръбата в Сърбия.

Над 50 вече са натровените с царевица, в болница остават 5 момичета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184822

Над 50 души са минали снощи през спешната помощ в Карлово, след като яли царевица, купена от уличен търговец. Всички те са от един род от карловското село Розино. Тези, които са консумирали царевицата, са предимно деца. 

В инфекциозното отделение на болницата „Доктор Киро Попов" на лечение са настанени 4-, 9-, 10-, 11- и 21-годишни момичета. Две Над 50 души са минали снощи през спешната помощ в Карлово, след като яли царевица, купена от уличен търговец. Всички те са от един род от карловското село Розино. Тези, които са консумирали царевицата, са предимно деца. В инфекциозното отделение на болницата „Доктор Киро Попов" на лечение са настанени 4-, 9-, 10-, 11- и 21-годишни момичета. Две

Премиерите на TLC

http://www.cross.bg/premierniyat-epizod-alyaska-1420116.html

София /КРОСС/ През следващата седмица TLC ще ни изненада с вълнуващи епизоди от любими предавания и дългоочаквани премиери.На 11 юли, петък, от 21:00 ч. започва премиерният епизод на поредицата „Любовта не вирее в Аляска: Шансовете са добри". Ще разберем как се променя живота на шест приятелки от рибарски остров в Аляска, на които им идва до гуша от местните мъже и те се отправят към слънчевия Маями с надеждата да срещнат мечтаните си половинки.На 13 юли, неделя, от 20:00 ч. започва епизодът от поредицата „Най-лошите татуировки на Америка: Катерица, койот и артист". В тази серия ще видим момиче, което вижда нежелана изненада в татуировката си; мъж, чиято съпруга мрази татуировката му и жена, която прави най-лошата сделка в живота си.На 16 юли, сряда, от 21:00 ч. TLC премиерният епизод на „Следващият велик сладкар; Мачът започва!". Състезателите се борят за званието „Следващият велик сладкар". Тази седмица те трябва да направят торта в стил "Мексиканска фиеста" за сватбата на Марио Лопез.

Григор и Мария на плаж в Мексико

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184813

Усмихнати по бански и в отлично настроение Григор Димитров и Мария Шарапова почиват в мексикански курорт. Звездната двойка на тениса вече не се крие от нежеланите атаки на фотографите, позира за фотосите с напитки в ръце, а Гришо дори прави зайчета на една от снимките. 

Двамата заминаха веднага след турнира “Уимбълдън”, където Григор направи фур Усмихнати по бански и в отлично настроение Григор Димитров и Мария Шарапова почиват в мексикански курорт. Звездната двойка на тениса вече не се крие от нежеланите атаки на фотографите, позира за фотосите с напитки в ръце, а Гришо дори прави зайчета на една от снимките. Двамата заминаха веднага след турнира “Уимбълдън”, където Григор направи фур

„Игра на тронове” с 19 номинации за „Еми”

http://www.cross.bg/serial-dramatichen-nominatzii-1420115.html

/КРОСС/ В Лос Анджелис обявиха претендентите за телевизионните награди "Еми". С най-много номинации тази година е сериалът "Игра на тронове" - той претендира за 19 статуетки, в това число и за „Най-добър драматичен сериал". От всички категории, в които е номиниран сериалът, само три са актьорски. Питър Динклидж, познат като Тирион Ланистър и Лина Хийди, която играе Церсей Ланистър, са номинирани в категорията "Най-добър второстепенни актьор / актриса в драматичен сериал". Даяна Риг пък ще се бори за титлата за най-добра гост-актриса в драматичен сериал. "Игра на тронове" може да получи "Еми" и за най-добър режисьор и сценарий. Вторият сериал-рекордьор по номинации, е "Breaking Bad". Той е с 16 номинации, сред които за най-добър драматичен сериал и най-добър актьор за изпълнителя на главната роля Брайън Кранстън. Сред най-добре представилите се са и минисериалите "Фарго" с 18 номинации и "Зловеща семейна история" със 17 номинации. "Нормално сърце" получи 16 номинации, включително за най-добър телевизионен филм и за най-добър актьор на Марк Ръфало.В престижната категория за най-добър драматичен сериал съперници на "Игра на тронове" са "В обувките на Сатаната", "Имението Даунтън", "Къща от карти", "Момчетата от Медисън авеню", "Истински детектив"

Джъстин Бийбър с глоба и пробация за вандализъм

http://www.bnews.bg/article-110772

Съд в Ел Ей осъди скандалния канадски певец на 2-годишен изпитателен срок, на глоба от 80 хил. долара и на 5-дневен общественополезен труд .

В най-добрите софийски училища остават 58 свободни места за кандидат-гимназисти

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/10/2341158_v_nai-dobrite_sofiiski_uchilishta_ostavat_58_svobodni/?ref=rss


Общо 58 места останаха свободни в най-желаните десет столични училища, сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след седми клас в тях, съобщи БНТ.

Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91-во училище "Константин Гълъбов", наричано още Първа немска гимназия

В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без квоти. В 73-то СОУ , или Втора немска, има две свободни места за момчета. В Първа и Втора английска...

Натровените с царевица вече са над 50, в болница остават пет момичета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184810

Над 50 души са минали снощи през спешната помощ в Карлово, след като яли царевица, купена от уличен търговец. Всички те са от един род от карловското село Розино. Тези, които са консумирали царевицата, са предимно деца. 

В инфекциозното отделение на болницата „Доктор Киро Попов Над 50 души са минали снощи през спешната помощ в Карлово, след като яли царевица, купена от уличен търговец. Всички те са от един род от карловското село Розино. Тези, които са консумирали царевицата, са предимно деца. В инфекциозното отделение на болницата „Доктор Киро Попов" на лечение са настанени 4-, 9-, 10-, 11- и 21-годишни момичета. Две

19 номинации за "Еми" получи ''Игра на тронове''

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184796

"Игра на тронове" получи най-много - 19 номинации - за наградите "Еми" за предавания в праймтайма, сред които и за най-добър драматичен сериал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.
"В обувките на Сатаната" е с 16 номинации за последния сезон, сред които за най-добър драматичен сериал и най-добър актьор за изпълнителя на главната роля Брайън "Игра на тронове" получи най-много - 19 номинации - за наградите "Еми" за предавания в праймтайма, сред които и за най-добър драматичен сериал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. "В обувките на Сатаната" е с 16 номинации за последния сезон, сред които за най-добър драматичен сериал и най-добър актьор за изпълнителя на главната роля Брайън

Радослав Гайдарски: Трабва да се приключи с клиничните пътеки

http://frognews.bg/news_72889/

Трябва да се приключи с тези тъпи клинични пътеки и да се въведе нова схема на заплащане. Това каза по БиТиВи бившият здравен министър Радослав Гайдарски.

Стефан Софиянски: Последните правителства не знаеха колко не знаят

http://pik.bg/стефан-софиянски-последните-правителства-не-знаеха-колко-не-знаят-news201011.html

Стефан Софиянски: Последните правителства не знаеха колко не знаят

Най-страшното е да не знаеш колко не знаеш. А последните правителства не знаеха колко не знаят и ето ни сега на този хал. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ бившият премиер Стефан Софиянски.

Сега сме в една ситуация, в която се движим по инерция, по думите му. Според бившия кмет на София ниските амбиции на предишните правителства са причинили сегашното ни тежко, по неговите думи, положение.

Едно служебно правителство ще завари една политическа обстановка, която не е приятна, подчерта Стефан Софиянски.


Утре ще се проведе предупредителен протест на варненските лекари

http://www.moreto.net/novini.php?n=257591

Утре ще се проведе предупредителен протест на варненските лекари. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна д-р Светлин Митев, председател на Варненската лекарска колегия. Информацията за протестите е пристигнала преди малко, като в писмото изпратено от председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов се казва, че по предложение на университетските областни и общински болници е обявен предупредителен протест, който ще се проведе утре от 12.

Млада жена падна от череша, транспортират я в "Пиригов"

http://pik.bg/млада-жена-падна-от-череша-транспортират-я-в-пиригов-news201010.html

Млада жена падна от череша, транспортират я в "Пиригов"

Млада жена от Дупница падна от череша и счупи прешлен на гръбнака. 24-годишната Дани Георгиева е докарана в Спешен център - Дупница от свои близки, оплаквала се от силни болки в гърба, съобщи struma.bg.

След направени рентгенови снимки е установено, че младата жена е със счупен прешлен на гръбначния стълб и по спешност е транспортирана за столичната клиника „Пирогов", Дали Георгиева се качила на дървото да бере плодове за сладко. Стъпила на тънък клон, който се счупил, и паднала на земята.

Пострадалата е безработна. Живее заедно с родителите си.

Докараха спешно в "Пирогов" жена, паднала от череша

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184783

Млада жена от Дупница падна от череша и счупи прешлен на гръбнака. 24-годишната Дани Георгиева е докарана в Спешен център - Дупница от свои близки, оплаквала се от силни болки в гърба, съобщи struma.bg. 

След направени рентгенови снимки е установено, че младата жена е със счупен прешлен на гръбначния стълб и по спешност е транспортирана за столи Млада жена от Дупница падна от череша и счупи прешлен на гръбнака. 24-годишната Дани Георгиева е докарана в Спешен център - Дупница от свои близки, оплаквала се от силни болки в гърба, съобщи struma.bg. След направени рентгенови снимки е установено, че младата жена е със счупен прешлен на гръбначния стълб и по спешност е транспортирана за столи

Отчетите на градската прокуратура се оказаха секретни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/10/2341098_otchetite_na_gradskata_prokuratura_se_okazaha_sekretni/?ref=rss


Градският прокурор на София Христо Динев засекрети отчетните доклади на ръководената от него институция за последните седем години, защото били класифицирана информация, тъй като имат гриф "за служебно ползване". Освен това според него информацията колко оправдателни и върнати от съда дела има институцията за последните три години "не е пряко свързана с обществения живот и с организационното ръководство, контрол и организацията на работа административната единица Софийска градска...

"Игра на тронове" получи 19 номинации за "Еми"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184762

"Игра на тронове" получи най-много - 19 номинации - за наградите "Еми" за предавания в праймтайма, сред които и за най-добър драматичен сериал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. "В обувките на Сатаната" е с 16 номинации за последния сезон, сред които за най-добър драматичен сериал и най-добър актьор за изпълнителя на главната роля Брайън

Попарт аукцион

http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2014/07/10/2341070_popart_aukcion/?ref=rss


Светът е футбол. Творецът не остава безразличен към страстите на деня и увековечава мимолетната тръпка на човеконаселението във вид на въздействаща арт инсталация, част от наследството за идните поколения. Настоящият артефакт се предлага за продан, като сумата ще отиде за благотворителност, в случай че върху нея не сложи ръка г-н Дебелеевски. Използвайки като инструмент поверените му медии и Плавния грокурор, който от своя страна ще се постарае да изпере изперуемата част от арт инсталацията,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване