Сексът през лятото е по-опасен

http://curious.actualno.com/Seksyt-prez-ljatoto-e-po-opasen-news_46564.html

През лятото температурите се покачват, расте и сексуалният апетит, но експертите предупреждават за опасностите, които грозят любовните ви авантюри по време на горещия сезон. Това е времето от година ...

Земетресение 5,2 разлюля Иран

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244485_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+5%2C2+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D1%8E%D0%BB%D1%8F+%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BD

 еметресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер бе регистрирано в неделя в иранската провинция Хузестан, на границата с Ирак, съобщи американският Институт за геоложки проучвания.

 

Трусовете са регистрирани в 07.14 часа местно време (05.44 бълг.вр.). Огнището е на дълбочина от около 10 км, а епицентърът на земетресението е на около 480 км югозападно от столицата Техеран.

Още няма информация за жертви или разрушения.

Това не е първото земетресение в региона през тази седмица – на 18 август в провинция Илам бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер. Пострадаха около 250 души. Според агенцията ИРНА, по-значителни разрушения е имало в град Мурмур и осем други населени места в района.

Меркел в Киев: Искаме войната да свърши

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244484_%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB+%D0%B2+%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8

 Германският канцлер Ангела Меркел призова и двете страни в конфликта между Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна да сключат споразумение за прекратяване на огъня, предадоха световните агенции.

 

На съвместна пресконференция в Киев след среща с украинския президент Петро Порошенко Меркел подчерта, че преговорите не могат да постигнат успех, ако само една от страните има интерес към дипломатическо решение. “Трябва да има две страни, за да бъдат успешни.

 

Не можете да постигнете  мир сами

 

Надявам се, че преговорите с Русия ще доведат до успех”, заяви Меркел.

 

Украинският президент заяви, че е готов да работи с Европа, за да постигне мир в страната си, но подчерта, че Украйна няма да се откаже от територии, нито от независимостта си. Време е за мир в Донбас и мирът може да се възцари бързо, след като бъдат отстранени сепаратистките бойци и “чуждите наемници”.

 

“Украинската страна и нашите европейски партньори ще направят всичко възможно за постигането на мир - но не на цената на суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна”, подчерта Порошенко.

 

Меркел изтъкна, че териториалната цялост на Украйна е цел на германската външна политика. Тя обяви също въвеждането на финансови мерки, целящи да подпомогнат украинския енергиен и воден сектор, както и за облекчаване на съдбата на бежанците.

 

По данни на ИТАР-ТАСС, Украйна ще получи кредитни гаранции на стойност над 500 милиона евро за възстановяване на повредената по време на бойните действия енергийна и водна инфраструктура в източните региони. Бежанците ще получат още 25 милиона евро. За нови санкции срещу Русия не се говори, отбеляза Меркел.

 

Порошенко нарече тази помощ “началото на плана Меркел за възстановяването на Донбас”.

 

Според Меркел, която

 

има водеща роля в преговорите

 

по време на едномесечната криза, главното препятствие пред сключването на споразумение за прекратяване на огъня е липсата на контрол на границата между двете страни. Западът твърди, че има доказателства за контрабанда на оръжия от Русия за бунтовниците. Москва отрича обвиненията.

 

Меркел подчерта, че посещението й в Киев е “свидетелство за това, че Германия иска да постигне уреждане на конфликта в Източна Украйна. Искаме войната да свърши”, заяви тя. “Важно е, че президентът Порошенко обяви мирен план, предвиждащ национален диалог, децентрализация на властта и запазване на националната идентичност”, подчерта Меркел. “Необходимо е да се прекратят военните действия и да се започне мирен диалог”, смята тя.

 

Порошенко заяви, че

 

ще координира с ЕС действията си

 

на предстоящите на 26 август преговори в Минск с участието на Украйна, страните от Митническия съюз и представители на ЕС.

 

Меркел от своя страна обяви подкрепата на Германия за преговорите и увери, че “Президентът Порошенко е готов за обсъжданията в Минск, включително по въпроса за създаване на зона за свободна търговия с ЕС”. “А ние от своя страна ще бъдем готови за обсъждане на въпросите, за да не възникват търкания в търговията с Русия”, подчерта тя.

 

Порошенко иска мирно решение на конфликта в Източна Украйна, а Берлин иска да му помогне, подчерта Меркел и изрази надежда, че преговорите ще доведат до мир. “Украйна вече прояви инициатива в тази посока”, посочи германският канцлер. За да се стигне до мир обаче Украйна трябва да възстанови контрола над собствената си граница, добави Меркел и предложи споразумение между Москва и Киев за наблюдение на границата от ОССЕ.

 

“Ние говорихме с президента Порошенко, че въпросът за руския език не е проблем, въпросът за идентичността не е проблем”, заяви Меркел.

 

Според дипломати Меркел има две цели: на първо място да покаже подкрепата си за Киев в конфликта с Русия, както и да призове Порошенко да бъде открит за мирни предложения, когато се срещне с Путин идната седмица.

Българи окупираха Егея, кеф за ден-два

http://frognews.bg/news_75115/

Близките брегове на Бяло море в Гърция са окупирани от българи от югозапада. Този сезон туроператорите направиха големия удар с еднодневни турове до плажовете на юг. Ако преди от Благоевград дневно тръгваше по един автобус, то сега заминават минимум пет. Това прави около 250 души всеки ден, и то от един град.

Откриха ново огнище на син език в Кюстендилско

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244483_%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D0%BD+%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA+%D0%B2+%D0%9A%D1%8E%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%

 Още едно огнище на заболяването син език е констатирано в Ново село, община Кюстендил. Наблюдават се още четири села. Толкова са засега и смъртните случаи в района. "На този етап заболяването при нас протича благоприятно, тъй като нямаме голям брой заболели животни. Ежедневно се извършват клинични прегледи от инспекторите от отдел "Здравеопазване" и всеки ден докладваме в централното ръководство в София", подчерта директорът Първан Дангов. До момента са взети 15 кръвни проби от животни. Те са пратени за изследване в София, откъдето се чака потвърждение или отхвърляне на резултата. Извършена е превантивно дезинфекция с техника и ресурс на ОДБХ. Заболяването не е опасно за хората, успокои д-р Първан Дангов. Не се наблюдава заразяване от животно на животно. "Няма как да се случи да има заразено месо в магазинната мрежа, тъй като е забранено придвижването на животни в областта с цел търговия, единствено за клане", добави директорът на ОДБХ Първан Дангов.

Разследват първи сигнал за купуване на гласове

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244482_%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B

 МВР разследва първи сигнал за купуване на гласове за предстоящите на 5 октомври парламентарни избори, разкри вчера служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Данните за алъш-вериша били подадени в петък и ставало въпрос

 

за схема на територията на София

 

МВР шефът уточни, че в сигнала се разкриват подробности за течаща подготовка за купуване на гласове, но отказа да открехне повече вратата по случая. „Няма как да си сваля картите 2 месеца преди изборите. Не знам колегите преди мен как са работили при провеждане на такива избори, но за мен е много важна предварителната подготовка, говоря за оперативната работа, която трябва да извършим, за да хванем точно подготовката“, коментира пред Нова тв Бакалов. Той категорично отказа да посочи в аванс коя партия е описана в сигнала за купуване на гласове, като обясни, че всичко ще стане ясно ден след изборите.

 

Вътрешният министър побърза да уточни, че ведомството му няма да чака само сигнали от граждани, за да се задейства срещу търгашите.

 

Ние сме активната страна

 

такива са моите разпореждания, за да имаме възможности за събиране на информация”, подчерта Бакалов. И заяви, че МВР ще гарантира „с цялата си сила и мощ” провеждането на честни избори.

 

Както „Монитор” писа, вече бе разбита и първата група за купуване на гласове, след като се оказа, че има данни в тази посока срещу задържаната банда на братята Ангел Попов-Главестия и Веселин Попов-Лунгара.

 

Министърът на вътрешните работи коментира, че т. нар. корпоративен вот затруднява най-много службите. „Не толкова за разкриване, колкото за доказване. Но корпоративният вот, лихварските вотове, те са в нашия поглед и интерес”, уточни Бакалов. Той разказа, че има случаи, в които и кметове се включват в търговията с гласове в полза на определена политическа сила. Методите им за влияние над електората били различни, като открои бизнеса с дървата за отопление и цената, на която се продават. „В деня на изборите също се провежда активна кампания по купуване на гласове. Определени лица например много често

 

се превръщат в таксиметрови служби

 

без да са такива”, изтъкна Бакалов още машинации.

 

МВР шефът уточни, че въпросът дали ще се прилагат и СРС-та за разкриване на търговците на гласове, включително и спрямо политически лидери, е в ръцете на прокуратурата. „Те са господари на разследването, така че те определят дали да поискат използването на специални разузнавателни средства при постъпването на сериозен сигнал”, поясни Бакалов.

 

Служебният министър допълни, че в момента във ведомството му изчисляват колко средства са отишли за охрана по време на протестите. „Все още нямаме окончателните резултати. Може би другата седмица ще бъда наясно. Милиони е било, но колко точно ­ не мога да кажа на този етап”, заяви Бакалов.

Защо момичетата предпочитат морето пред планината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4259741


Стар ерген споделя:
– Да живееш сам освен преимущества, си има и своите недостатъци. Например винаги е мой ред да мия чиниите.
***
Влиза един в магазин за авточасти и казва на продавача:
– Дайте ми един пепелник за “Трабант”.
– Добре, трампата е взаимноизгодна...

***
Шефове споделят опит:
– Как така твоите служители никога не закъсняват? Стар ерген споделя: – Да живееш сам освен преимущества, си има и своите недостатъци. Например винаги е мой ред да мия чиниите. *** Влиза един в магазин за авточасти и казва на продавача: – Дайте ми един пепелник за “Трабант”. – Добре, трампата е взаимноизгодна... *** Шефове споделят опит: – Как така твоите служители никога не закъсняват?

Най-скъпият град за култура

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244481_%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0

 Лондон е най-скъпият град в Европа за културни дейности, изпреварвайки Париж по цена на билетите за балет и опера, показва изследване на Post Office Travel Money. Макар че някои музеи и художествени галерии са със свободен вход, Лондон като цяло изпреварва другите 11 големи града на Стария континент.

 

За целите на изследването била изчислена комбинираната цена на посещение от двама души в музей, художествена галерия, историческо място, балет, опера и класически концерт.

 

Всичко това в Лондон струва 256 паунда, като най-скъпи са билетите за двама за Кралския балет – 91 паунда, и за опера – 117,50 паунда. Най-евтините градове са Варшава в Полша, където комбинираните културни дейности струват само 70 паунда, Будапеща – 80 паунда, Прага – 93 паунда и Дъблин – 102 паунда.

Дузина деца и родители убиха акула, за да си направят селфи

http://www.bnews.bg/article-114482

Хората вече не знаят как да си взаимодействат с естествения свят на природата, гледат най-големите чудеса на света ни на четириинчовите екрани.

Готвят бунт на Женския пазар

http://frognews.bg/news_75114/

Тотална чистка е направена на Женския пазар, който ще отвори на 1 септември. Зарзаватите и сергиите с гащи и вехториите отстъпиха място на 90 нови и модерни павилиона, които са разположени в кокетни къщички. В обновената част ­ между улиците „Св. св. Кирил и Методий” и „Екзарх Йосиф”, няма да се продават и краставици и домати.

В Русия забраняват US бърбъна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244480_%D0%92+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+US+%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D0%BD%D0%B0

 Американските символи в Русия продължават да търпят поражения. След като контролните органи затвориха 4 ресторанта на „Макдоналдс” в Москва и започнаха масови проверки на веригата, се заеха и с щатския бърбън. От повечето магазини в Свредловска област

 

вчера изчезнаха напитките

 

с известните марки „Джак Даниълс” и „Джим Бийм”, информира сайтът Сноб.ру.

 

Това се случва 20 дни след като в страната беше забранена продажбата на друга американска марка уиски - „Кентъки Джентълмен”.

 

Газета.ру информира, че при проверка на Роспотребнадзор в „Джак Даниълс” е било открито средство за лечение на краста и било установено, че маркировката на „Джим Бийм” „не отговаря на изискванията на руското законодателство”. Недопустимият примес в първия бърбън

 

се нарича бензолбезонат

 

който е признат за най-ефикасното средство за борба с кожното заболяване, пише още Газета.ру. В състава на алкохола обаче то предизвиквало алергични реакции и функционални изменения в централната и нервна система, категорични са експертите.

 

От Роспотребназдор уточняват, че претенциите им са насочени не само към определена пратка от „Джак Даниълс”, а към производителя на напитката като цяло. Дали обаче това означава, че американското уиски скоро ще изчезне от рафтовете в цялата страна, не става ясно. От съобщението на санитарните органи става ясно само, че „ситуацията с бърбъна се намира под контрола на Роспотребнадзор”.

 

От официалния представител на търговската марка в Русия “Браун-Форман Рус” заявиха, че ще проведат независима експертиза на качеството на алкохола си. Пресата посочва, че САЩ е вторият по обем доставчик на уиски в Русия след Великобритания.



100 милиона любители на чашката
На американския алкохол се падат едва 7,6% от общия внос на уиски в Русия. По данни на агенцията ЦИФРРА този вид алкохол употребяват около 20 млн. от всички 100 млн. руснаци любители на чашката.

 

Междувременно стана ясно, че 84% от братушките подкрепят продоволствените санкции, наложени от Русия на ЕС и САЩ. Това показват данни на ВЦИОМ.

Почина мъжът, блъснат на Е-79 край Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/pochina-myzhyt-blysnat-na-e-79-kraj-blagoevgrad-6020684

Почина блъснатият от лек автомобил снощи мъж на главен път Е-79 край Благоевград. След извършеният от полицията оглед е установено, че той е бил велосипедист, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Вашингтон тайно си сътрудничи с Асад

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244479_%D0%92%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE+%D1%81%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B8+%D1%81+%D0%90%D1%81%D0%B0%D0%B4

 Американските власти с помощта на федералната разузнавателна служба на Германия предали на Дамаск информация за точното местонахождение на ислямистките лидери, твърди британският всекидневник “Инди­пен­дънт”, като се позовава на свой източник.

 

Според изданието възможно е това да обяснява факта, че сирийската авиация и артилерия са успели да нанесат точни удари

 

по щаба на ислямистите

 

Ако надвисне заплаха целият район на Алепо да бъде завзет от “Ислямска държава” в Ирак, като бъде установен пълен контрол над антиправителствените сили срещу режима на Асад, САЩ вероятно ще бъдат принудени открито или тайно да подкрепят сирийския президент, когото се опитват да свалят, отбелязва “Индипендънт”, цитиран от Ройтелс.

 

В момента сирийските правителствени сили се сражават в района на град Рака, опитвайки се да удържат базата на ВВС Табка. Нейната загуба би открила пред терористите път към четвъртия по големина сирийски град Хомс.

 

При обсъждане в четвъртък на действията на САЩ на територията на Сирия председателят на Обе­динения комитет на началник щабовете на САЩ генерал Мартин Демпси заявил, че е невъзможно да се победи “Ислямска държава”, без да се предприемат мерки срещу частите на групировката, намиращи  се на сирийска територия.

 

Съединените щати са готови да действат срещу “Ислямска държава” в Сирия в случай на заплаха срещу Америка, съобщи вчера в. “Уолстрийт джърнъл”.

 

Пентагонът предупреди за опасността

 

представлявана от “Ис­­лямска държава” и смята, че може да се наложат операции в Сирия, след като въздушните удари през последните седмици спряха напредъка на сунитската екстремистка групировка в Ирак.

 

Подготовката на удари срещу “много важни цели” на “Ислямска държава”, включително ръководители на групировката, може да отнеме между един час и една седмица, заявил американски военен представител пред вестника. “Ако става въпрос за тренировъчни лагери, можем да го направим много скоро”, подчертал той.




Белият дом не изключва въздушни удари в Сирия

Бен Роудс
Белият дом също заяви завчера, че може да стане необходимо нанасянето на въздушни удари в Сирия. “Ако видим заговор срещу американци, заплаха за САЩ, произлизаща от където и да било, ние сме готови да вземем мерки срещу тази заплаха”, заяви заместник-съветникът на Белия дом по националната сигурност Бен Роудс, цитиран от вестника.

Аквапарк

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/24/2366494_akvapark/?ref=rss


"Дневник" препечатва текста от портала "Култура" 

Попаднах в аквапарк. Стана покрай сина ми и покрай моята племенница – по-голямата, защото по-малката все още оцветява русалки от комикси и намира миниатюрни мидички в пясъка. Как успява да ги забележи, не знам. И не изпитва нуждата от аквапарк все още.

Аквапаркът е голямо и светло място, на което хората се катерят по стълбите, отвеждащи ги до змиевидни пързалки, лежат в басейните и край тях, докато пият по нещо. Но онова,...

Проблемът с бежанците е глобална задача на ЕС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244478_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D1%82+%D1%81+%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B5+%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0

 - Ваше превъзходителство, наболял проблем в момента са бежанците, особено по външните граници на ЕС в нашия район. Как виждате неговото решение?

 

- Управлението на нелегалната миграция през последните години се превърна в остър проблем за страните, които се намират на южните външни граници на ЕС. Вследствие на хуманитарната криза в Сирия на България й се наложи да поеме несъразмерно голям дял от миграционните потоци, особено на сухопътните си граници. От своя страна, Гърция, която разполага с изключително голяма брегова ивица, е подложена на постоянен натиск от нарастващи миграционни потоци и нелегална миграция. Искам да отбележа, че само през първите три месеца на 2014 г. бяха задържани 9500 души за нелегално проникване на територията на нашата страна.

 

Смятаме, че проблемът се нуждае от решаване на две нива. Първа и непосредствена необходимост е солидарността и подкрепата на държавите като Гърция, България и Италия, които са принудени, освен с управлението на миграционните потоци, да се заемат и с неотложните нужди на хората. Трябва да се осъзнае, че този проблем не може да бъде решен поединично и индивидуално от всяка отделна страна: нужен е единен подход и разпределение на тежестите, които възникват в отделните държави-членки, тъй като става дума за общоевропейски проблем.

 

В това отношение гръцкото председателство постигна утвърждаването на Правилника за наблюдение на външните морски граници на ЕС в рамките на оперативното сътрудничество, което се координира от FRONTEX. В центъра на вниманието бе поставен принципът на солидарността, на базата на развитието на ефективни политики за репатриране, обвързани с визовите политики и реадмисията.

 

- Подкрепяте ли нашата страна за Шенген?

 

Гърция подкрепя стабилно и неизменно искането на България и на Румъния за присъединяване към Шенгенското пространство. Впрочем двете страни вече имат „зелена светлина” от Европейската комисия. Освен това присъединяването ще допринесе за по-нататъшното сътрудничество между нашите две страни, както и за успешното управление на проблемите на нелегалната миграция. Надяваме се и онези държави, които продължават да изразяват някакви възражения, да се убедят в скоро време за готовността на България.

 

- Какво е състоянието на двустранните ни отношения в момента? В кои области сте съсредоточили вниманието си?

 

- Областите на сътрудничество между нашите две страни са многобройни. Най-важните от тях са туризмът, културата, изграждането на инфраструктурни обекти, трансграничното сътрудничество, енергетиката, търговията, отбраната. Както и съвместната борба с негативни явления като тероризма, организираната и конвенционалната престъпност, противодействието на нарастващата нелегална миграция.

 

Икономическото сътрудничество между нашите две страни продължава да се развива на високо равнище. Гърция остава трета в списъка на най-големите инвеститори в България с общ размер на инвестираните капитали от порядъка на 2,8 милиарда евро, със създадени над петдесет хиляди нови работни места, със силно присъствие в банковия сектор. В областта на енергетиката следва да се отбележат усилията за реализиране на тръбопровода за природен газ Trans Adriatic Pipeline (ТAP) за прокарване на интерконекторни тръбопроводи като IGB, за изграждане на други инфраструктурни обекти в подкрепа на Южния коридор за природен газ, който ще съдейства за сигурността и за диверсификацията на енергийните източници.

 

- За всички държави-членки един от основните проблеми е безработицата. Взеха ли се мерки за нейното намаляване по време на председателството на Гърция, което изтече в средата на годината?

 

- Днес безработицата е най-сериозният проблем, пред който са изправени европейските общества. Икономическата криза, която извади на бял свят по най-неприятния възможен начин деформациите на европейските икономики, ни дава съществен урок за бъдещето. За да може Европа да се справи успешно с проблемите на безработицата и особено на младежката безработица, тя ще трябва да подобри конкурентоспособността си, като инвестира в научните изследвания, в иновациите и в насърчаването на предприемачеството. Гръцкото председателство инициира редица мерки в това отношение с крайна цел увеличаване на заетостта. Сред тях е утвърждаването на законодателния пакет за собствените приходи, който ще осигури стабилното финансиране на европейските граждани чрез Многогодишната фискална рамка. Бяха прокарани и законодателни решения, свързани с развитието на достоверни и резултатни електронни комуникации между фирмите, гражданите и държавните органи. А също и Инструкцията за откъсване на трудещи се, която усъвършенства правилата за функциониране на вътрешния пазар на труда и подпомага борбата със скритата безработица.

 

- Каква е гръцката позиция за кризата в Украйна?

 

- От самото избухване на кризата Гърция се обяви в подкрепа на спазването на принципите и нормите на законността и на международното право. В сътрудничество с партньорите ни от ЕС, но и на двустранна основа, се стремим да съдействаме за намирането на решения по дипломатически и политически път. Както знаете, неотдавна Гърция пое от България председателството на Черноморското икономическо сътрудничество. От само себе си се разбира, че за развитието и икономическия прогрес на страните от Черноморската зона е необходимо възстановяване на стабилността и на сътрудничеството.

 

- Гърция подкрепя разширяването на ЕС. Какви са мотивите й за това?

 

- Единадесет години след приемането на Дневния ред от Солун гръцкото председателство по един много по-динамичен и категоричен начин потвърди през  май ангажимента на ЕС към европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Считам, че амбицията на тези страни за присъединяване към съюза способства за подобряването на регионалната стабилност и сигурност, за укрепването на демократичните институции и за развитието на района чрез спазване на принципите на добросъседството, на регионалното сътрудничество, на зачитането на международния правов ред и на усвояване и прилагане на европейските ценности.

 

- Как се чувствате като посланик в България?

 

Впечатленията ми през първите девет месеца след акредитирането ми в България укрепват убеждението ми за един много интересен и богат като опит мандат във вашата страна, която е едновременно съсед, съюзник и партньор на Гърция. Гледам напред с оптимизъм и надежда за още по-голямо взаимно разбирателство и взаимодействие между нашите приятелски народи.



Това е той
Роден е в  Кавала през 1953 г.

 

Завършва политически науки в университета „Пантеон” в Атина, после добива магистърска степен по международни отношения в Keele University, Великобритания.

 

Дипломатическата му кариера започва в Министерството на външните работи на Гърция, като в различни периоди работи в различни дирекции.

 

Работи в посолствата във Венеция (Италия), Абу Даби (Обединени арабски емирства), Брюксел (Белгия), Париж (Франция)

 

Преди да дойде в България, от 2009 до 2013 г. е посланик в Република Сърбия.

 

От 2013 г. е ръководител на мисията у нас.

 

Награден от президента на Република Гърция с ордена Висш офицер на Ордена на феникса.

Най-важното от Варна във вчерашния 23 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262007

Дариха 70 легла и матраци на пострадалите в „Аспарухово” Пострадали от наводненията в „Аспарухово”, останали без покъщнина и имущество, получиха като дарение легла, матраци и комплект завивки със съдействието на районната администрация и доброволци от Българския червен кръст.

Безглутенов сладкиш с ленено семе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4259727

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Цвета Йорданова Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Цвета Йорданова

“Атлетико” грабна и Суперкупата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244477_%E2%80%9C%D0%90%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%E2%80%9D+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%B0+%D0%B8+%D0%A1%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Шампионът на Испания „Атлетико” (Мадрид) спечели и Суперкупата на страната, след като победи „Реал” с 1:0 на своя стадион „Висенте Калдерон”. С общ резултат 2:1 Дюшекчиите грабнаха трофея за 5-и път в историята си и за първи път от 29 години насам.

 

Единственото попадение в реванша, в който на домакините им стигаше и нулево реми,

 

падна още във втората минута

 

Комбинация във въздуха между новите попълнения Антоан Гризман и Марио Манджукич изведе на стрелкова позиция хърватския таран, който простреля Икер Касияс. „Белите” се опитаха да отвърнат бързо, но Хамес Родригес пропиля двете най-добри положения преди почивката.

 

В края на полувремето наставникът на „Атлетико” Диего Симеоне беше изгонен заради протест към четвъртия съдия на двубоя. Реферът Давид Фернандес Борбалан обаче пожали Кристиано Роналдо, който влезе след паузата. При изпълнение на корнер пред вратата на домакините носителят на „Златната топка” свали с юмруци на земята бранителя на домакините Диего Годин. Арбитърът вдигна само жълт картон на португалеца въпреки откровените удари без топка. „Реал” все пак завърши в намален състав след втори жълт картон за Модрич в края.

 

От състава на „белите” отсъства Анхел ди Мария, който всеки момент вероятно ще напусне „Сантяго Бернабеу”.

 

Не се нуждаехме от Ди Мария

 

През второто полувреме загубихме контрола върху мача и дори дадохме повече възможности на „Атлетико”, заяви наставникът на Кралския клуб Карло Анчелоти. Наскоро италианецът обяви, че тимът му може да спечели всичко тази година. „Не сме говорили за спечелването на шест трофея. Просто казах, че сме най-добрият кандидат за купите. Не играхме добре този мач, но е по-добре да загубиш този мач, отколкото финала на Шампионската лига в Лисабон”, допълни Анчелоти.

Наши жрици грабят и дрогират в Испания

http://frognews.bg/news_75113/

Испанската полиция в сътрудничество с българските и германските власти разби престъпна група, принуждаваща сънароднички да проституират, както и да дават дрога на клиентите си, след което да източват банковите им карти.

Болница в Донецк пострада при обстрел, няма ранени

http://europe.actualno.com/Bolnica-v-Doneck-postrada-pri-obstrel-njama-raneni-news_46559.html

Болница е пострадала при обстрел в центъра на украинския град Донецк в неделя сутринта, предаде AFP. Служителите на засегнатото здравно заведение "Калинина" са заявили, че няма пост...

Служебният министър: Държавата абдикира от културата, за 2 месеца няма да я оправим

http://politics.actualno.com/Slujebnijat-ministyr-Dyrjavata-abdikira-ot-kulturata-za-2-meseca-njama-da-ja-opravim-news_46563.html

"Мога да започна като китайска капка да повтарям: Проблемът в културата не е в нейното качество. Нашите артисти, художници, библиотекари са прекрасни хора. Проблемът е, че от години, от десетилет...

Нашенци майсторят роботи за Бандерас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244476_%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%82+%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81

 Български магьосници на  декора и специалните ефекти са в основата на новия филм на Антонио Бандерас “Automata”. Става дума за нашенците от Bird Art Studio- Лилия Колева-Бърдарова, съпругът й Васко Бърдаров и колегата им Емилиан Бонев. Тримата са сред хората, които изнасят на плещите си всички бляскави  продукции,които се снимат у нас. Под сръчните ръце на Васко са излезли и повечето от роботите, които са главни действащи лица в новата лента на италианеца. Трейлърът на хита вече е по кината. Действието във филма се развива през 2044 г., когато роботи, живеещи с хората, развиват по-висок интелект и стават по-силни от създателите си.

 

Бандерас снимаше филма си у нас през миналата година. Поръчката за човешките копия била възложена на Bird Art Studio. Един ден обаче „Г-н Зоро” по своя инициатива дошъл при  българите. Той останал впечатлен от това, което му показали. И се държал изключително мило и приятелски. Пред репортер на „Монитор” Лилия Бърдарова  подчерта, че при тях не идват всеки ден холивудски звезди. А напротив - тя и  колегите й работят отдалечени от бляскавата шумотевица  в Киноцентъра.  

 

Припомняме, че Лили, Васко и Емилиан са хората, които направиха почти целия реквизит за третата част на сагата „Непобедимите”. Филмът вече се завъртя по кината. Васко направи  късметлийския пръстен, който героят на Слай – Барни Рос, носи. Емилиан пък сътвори екипите на младите звезди на сагата - Ронда Руси, Келън Лъц, Виктор Ортиз, Глен Пауъл.

Само 150 къщи в Мизия стават за живеене

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244475_%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE+150+%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8+%D0%B2+%D0%9C%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BD%D0%B5

 От близо 700 къщи в град Мизия само около 150 до 200 ще са годните за живеене според статистическите резултати, но не мога да се ангажирам напълно с тези данни. Това каза за „Фокус" Виолин Крушовенски, кмет на град Мизия.

 

„Продължава огледът на къщите в Мизия, кои са годни за живеене. Трудно е да се огледат всички неща. Има паднали постройки, обозначени със знак червено, също така има такива, които на пръв поглед са здрави, но също са

 

обозначени с червен код

 

което значи, че не са годни за живеене. Къщите, обозначени с жълт код, са с повишена опасност, а със зелен код са годни за живеене", обясни Крушовенски.

 

„Най-малко са сградите, които са маркирани със зелен код. От близо 700 къщи в град Мизия около 150 до 200 ще са годните за живеене според статистическите резултати, но статистиката се променя постоянно. До сряда ще знаем точната бройка на къщите, които трябва да бъдат съборени и укрепени", допълни той.

 

„Описването на щетите започна преди няколко дни. Имаме представители от община Перник, Мездра, Плевен и др. Очакваме да дойдат още оценители. В момента

 

работят около 8 оценители

 

като за всички имоти в Мизия са малко", каза още кметът на Мизия. Виолин Крушовенски добави, че в петък в Мизия е пристигнал автобус с доброволци от София.

 

„Така общо с нашите доброволци са 40. Те са позиционирани в детската градина в новото село, там, където сме определили да бъде базовият лагер на доброволците”, допълни кметът.

Четирима са задържани в момент на незаконни археологически разкопки

http://press.mvr.bg/NEWS/news140824_01.htm

Операцията е проведена от служители на ГД “Криминална полиция” и ОДМВР - Стара Загора; иззети са множество монети, накити, керамика от античността

Плувкинята Рангелова ще скача с бънджи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4259911

Нина Рангелова е пред предизвикателството на скок с бънджи в Берлин. Най-бързата българка във водата заяви пред приятели, че ако подобри 3 национални рекорда на шампионата, ще пробва екстремен скок с ластично въже. В Берлин услугата се предлага в 40-етажния хотел “Парк Ин” на “Александерплац”.
А рекордите на Нина на шампионата вече станаха три. Пъ Нина Рангелова е пред предизвикателството на скок с бънджи в Берлин. Най-бързата българка във водата заяви пред приятели, че ако подобри 3 национални рекорда на шампионата, ще пробва екстремен скок с ластично въже. В Берлин услугата се предлага в 40-етажния хотел “Парк Ин” на “Александерплац”. А рекордите на Нина на шампионата вече станаха три. Пъ

Търговията на гласове започна с безработни

http://frognews.bg/news_75112/

Нова схема са измислили търговците на гласове. Купувачите набират безработни, на които се предлага да припечелят някой друг лев по време на предсрочните избори за Народно събрание на 5 октомври.

Пътна обстановка в страната - 24 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262006

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: посока Бургас-София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/ч; посока София-Бургас от км 83+000 до км 84+000,.

Нов проблем с малайзийски самолет, този път няма жертви

http://asia.actualno.com/Nov-problem-s-malajzijski-samolet-tozi-pyt-njama-jertvi-news_46557.html

Самолет на Малайзийските авиолинии е бил принуден да се върне на международното летище в Куала Лумпур по-малко от час след излитането си за Токио заради проблем с налягането в самолета. "Не е мо...

6,6 по Рихтер разлюля Чили, 5,2 удари Иран

http://asia.actualno.com/66-po-Rihter-razlulja-Chili-52-udari-Iran-news_46558.html

Трус с магнитуд 6,6 разлюля централната част на Чили, показват данни на Института за геоложки проучвания на САЩ. Земетресението е станало в 18,32 местно време, на около 108 км северозападно от столица...

Земетресение 5,2 разлюля Иран

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-52-razliulia-iran-6020683

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер бе регистрирано в неделя в иранската провинция Хузестан, на границата с Ирак, съобщи американският Институт за геоложки проучвания.

Латвия узакони вещиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4259927

В Латвия се появи място, където в определени дни от годината е разрешено да се извършват магьоснически ритуали пред очите на всички любопитни. Решението бе взето от Климулдския общински съвет, а след това бе насрочен и вселатвийски конгрес на вещиците, пише сайтът Делфи.
В другите райони в Латвия да се вършат магьоснически ритуали на обществени В Латвия се появи място, където в определени дни от годината е разрешено да се извършват магьоснически ритуали пред очите на всички любопитни. Решението бе взето от Климулдския общински съвет, а след това бе насрочен и вселатвийски конгрес на вещиците, пише сайтът Делфи. В другите райони в Латвия да се вършат магьоснически ритуали на обществени

Мъжките кусури според зодията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4258822

ОвенПоставя напиедесталМъжът Овен е забавен и прелива от енергия. С него не скучаете, той ви обгрижва и ви носи на ръце. Но е ужасен в едно отношение - поставя любимата на пиедестал. Тя е най-прекрасната, най-сексапилната, най-умната и единствената достойна. Не е лесно да се живее с такъв взискателен обожател. Когато ... ОвенПоставя напиедесталМъжът Овен е забавен и прелива от енергия. С него не скучаете, той ви обгрижва и ви носи на ръце. Но е ужасен в едно отношение - поставя любимата на пиедестал. Тя е най-прекрасната, най-сексапилната, най-умната и единствената достойна. Не е лесно да се живее с такъв взискателен обожател. Когато ...

Най-четеното в "Дневник" през седмицата: Ислямисти пуснаха видео с обезглавяването на журналист

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/24/2366805_nai-chetenoto_v_dnevnik_prez_sedmicata_isliamisti/?ref=rss


Убийството на американски журналист от ислямисти е най-четената статия в "Дневник" тази седмица с почти двойно повече посещения от втория по популярност текст. Близо 20 000 отваряния (към 20 часа вчера) има текстът за видеото, показало на света екзекуцията.

Историята за самолета от Нигерия, който ще бъде ремонтиран в София, след като не е приет в две други държави събра 11 670 посещения, което му отрежда втората позиция. Екстравагантното решение на Чарли Шийн да напълни с пари кофата...

24 август в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=262005

79 г. — Изригва вулканът Везувий; градовете Помпей, Херкулан и Стабий са погребани под вулканична пепел и хиляди хора загиват. (някои учени смятат, че това става на 24 октомври) 410 г. — Аларих I крал на вестготи превзема и ограбва три дена Рим.

Нигерски министър задържан за трафик на бебета

http://www.vesti.bg/novini/nigerski-ministyr-zadyrzhan-za-trafik-na-bebeta-6020682

Земеделският министър на Нигер е задържан в събота за предполагаем трафик на бебета от съседна Нигерия.

Прогноза за времето - 24 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262004

Около и след обяд отново ще има значителна облачност. Отначало в Северна България, а по-късно и на места в Горнотракийската низина и Родопската област ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад- северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина ще е умерен до силен.

"София диша" променя движението в столицата

http://society.actualno.com/Sofija-disha-promenja-dvijenieto-v-stolicata-news_46555.html

Във връзка с организирането на традиционния фестивал за култура и изкуство - "София диша 2014", се предвижда временна организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община. П...

Увеличената раждаемост изненадала неприятно здравното министерство

http://society.actualno.com/Uvelichenata-rajdaemost-iznenadala-neprijatno-zdravnoto-ministerstvo-news_46560.html

Хиляда бебета повече са се родили у нас досега в сравнение с миналата година. 40 799 новородени са проплакали до момента срещу 39 489 през 2013 г. Въпреки че сме далече от бейби бум, цифрите дават няк...

Газова експлозия в Бразилия

http://www.vesti.bg/novini/gazova-eksploziia-v-braziliia-6020681

Най-малко 10 души бяха ранени в събота при експлозия на газ в центъра на най-големия бразилски град Сао Пауло, съобщава телевизионният канала Telesur.

Честит рожден ден на Христо Петров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4259849

Днес рожден ден празнува един от талантливите художници на Днес рожден ден празнува един от талантливите художници на "24 часа" Христо Петров. Той е много добър колега, а илюстрациите, които прави за вестника, са винаги качествени и сполучливи. Пожелаваме му много здраве, любов и

Спорт по телевизията в неделя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4259949

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

На 24 август рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4259845

Проф. Виктор Златков, изпълнителен директор на Проф. Виктор Златков, изпълнителен директор на "Майчин дом" Проф. Георги Фотев, социолог Димитър Шумаров, член на УС и изпълнителен директор на Пощенска банка Иван Петков, посланик в Македония Д-р Иванка Ципоркова, офталмолог в МБАЛ "ЗДРАВЕ" - гр. Пазарджик Костадин Филипов, журналист и тв водещ Любка Рондова, народна певица

Само 160 милиона не са договорени по програмата за растеж

http://society.actualno.com/Samo-160-miliona-ne-sa-dogovoreni-po-programata-za-rastej-news_46551.html

Около 160 милиона лева от публичната инвестиционна програма "Растеж и развитие на регионите" ще върнат в бюджета общини и министерства. Това предвижда проектопостановление на служебното прав...

Сакскобургготски и Мария Луиза ще обжалват решението за Царска Бистрица

http://society.actualno.com/Sakskoburggotski-i-Marija-Luiza-shte-objalvat-reshenieto-za-Carska-Bistrica-news_46552.html

Царят Симеон Сакскобургготски и сестра му княгиня Мария Луиза най-вероятно ще обжалват решението на Софийския окръжен съд за Царска Бистрица. Това обявиха от пресслужбата на царското семейство в комен...

Почина мъжът, блъснат на Е-79 край Благоевград

http://crime.actualno.com/Pochina-myjyt-blysnat-na-E-79-kraj-Blagoevgrad-news_46553.html

Почина блъснатият от лек автомобил снощи мъж на главен път Е-79 край Благоевград. След извършения от полицията оглед е установено, че той е бил велосипедист, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Т...

Самуил скара Благоевград, пращат петиция до президента

http://blagoevgrad.actualno.com/Samuil-skara-Blagoevgrad-prashtat-peticija-do-prezidenta-news_46554.html

Цар Самуил скара Благоевград. 7200 души във Фейсбук подкрепиха идеята на писателя от Карлово Кирил Милчев градът да се прекръсти на Самуиловград. Инициативен комитет, подкрепен от сдружение "Азбу...

50 са жертвите на свлачището в Хирошима

http://www.vesti.bg/novini/50-sa-zhertvite-na-svlachishteto-v-hiroshima-6020680

Най-малко 50 души са жертвите на свлачището, което в нощта срещу 20 август затрупа няколко квартала в японския град Хирошима, съобщи централното управление по пожарна безопасност, което изпълнява функцията на министерство на извънредните ситуации и на бърза помощ.

Новата ОСП – как ще разпределят средствата други страни-членки

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3dcb58b5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C850Ca0Cnovata0Eosp0E0Ekak0Eshte0Erazpredeliat0Esredstvata0Edrugi0Estrani0Echlenki0H1786620C/story01.htm

Голяма част от решенията могат да бъдат преразгледани и евентуалните грешки да бъдат поправени, твърди анализаторът Николай Вълканов от ИПИ


US Open ще има нов крал

http://tennis.actualno.com/US-Open-shte-ima-nov-kral-news_46546.html

Краят на август вече чука на вратата, а с него и краят на лятото, но всеки край е едно ново начало. А за тенис маниаците началото е повече от нетърпеливо очаквано – стартът на последния за г...

Облаци и краткотрайни дъждове следобед, захладнява привечер

http://society.actualno.com/Oblaci-i-kratkotrajni-dyjdove-sledobed-zahladnjava-privecher-news_46550.html

На слънчево време ще се радваме днес само до обед. След пладне ще се появят облаци. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици на повече места в Северна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от з...

Любим виц на Любен Дилов от фейсбук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4259852

Из виладжийския живот:
- Снощи у вас имаше як купон, а? Танци, викове...?! - Ами! По време на вечеря дядо внесе един кошер, за да покажел как пчелите правят Из виладжийския живот: - Снощи у вас имаше як купон, а? Танци, викове...?! - Ами! По време на вечеря дядо внесе един кошер, за да покажел как пчелите правят

Тунис наложи данък "довиждане" за чужденците

http://www.vesti.bg/novini/tunis-nalozhi-danyk-dovizhdane-za-chuzhdencite-6020679

Тунизийските власти въвеждат нов данък, който ще бъдат принудени да плащат чужденците, за да напуснат страната.

Пентагонът харчи 1,6 млрд. за пушачите в армията

http://www.vesti.bg/novini/pentagonyt-harchi-16-mlrd.-za-pushachite-v-armiiata-6020677

1,6 милиарда долара са годишните разходи на Пентагона за преодоляване на последиците от пристрастяването към тютюна на американските военнослужещи.

Земетресение 6,6 разлюля Чили

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-66-razliulia-chili-6020678

Силно земетресение, с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер, разлюля централната част на Чили, съобщи геоложката служба на САЩ. Засега не се съобщава за пострадали и сериозни разрушения.

Земетресение 6,4 разлюля Чили

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-64-razliulia-chili-6020676

Силно земетресение, с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, разлюля централната част на Чили, съобщи геоложката служба на САЩ. Засега не се съобщава за пострадали и сериозни разрушения.

Стартира тв "Украйна днес" на английски

http://www.vesti.bg/novini/startira-tv-ukrajna-dnes-na-anglijski-6020675

Международен новинарски телевизионен канал Ukraine Today /"Украйна днес"/ започна излъчванията си, съобщава на сайта си украинският медиен холдинг "1 +1 медия".

Снаряд удари църква в Донецка област, трима убити

http://www.vesti.bg/novini/snariad-udari-cyrkva-v-donecka-oblast-trima-ubiti-6020674

Снаряд удари църквата "Свети Йоан Кронщадски" по време на вечерна служба в събота в Киров град, Донецка област. Убити са трима души, шестима са хоспитализирани, съобщиха от пресслужбата на Горловска епархия.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4259724

Проф. д-р Виктор Златков, изпълнителен директор на “Майчин дом” - София, 59 г.
Виолета Цветкова, отговорен редактор в отдел “Култура”
Проф. д-р Георги Фотев, социолог, преподавател в НБУ, 73 г.
Димитър Шумаров, изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка, 53 г.
Иван Петков, посланик в Македония, 61 г.
Д-р Иванка Ципоркова, офталмолог. Проф. д-р Виктор Златков, изпълнителен директор на “Майчин дом” - София, 59 г. Виолета Цветкова, отговорен редактор в отдел “Култура” Проф. д-р Георги Фотев, социолог, преподавател в НБУ, 73 г. Димитър Шумаров, изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка, 53 г. Иван Петков, посланик в Македония, 61 г. Д-р Иванка Ципоркова, офталмолог.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване