Кънев: Социолозите, Борисов, ГЕРБ и ДПС само си мислят, че знаят резултат от изборите

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/13/2380007_kunev_sociolozite_borisov_gerb_i_dps_samo_si_misliat/?ref=rss


Лидерът на ДСБ Радан Кънев предположи, че Реформаторският блок ще има повече депутати дори спрямо неговите очаквания, но без да уточни точно колко депутати е целта му. В интервю за нощното предаване "Часът на Милен Цветков" Кънев заяви, че всички бъркат като смятат, че резултатът от изборите на 5 октомври е предварително известен.

"Социолозите си мислят, че знаят резултата и бъркат. Бойко Борисов си мисли, че знае резултата и бърка. БСП си мислят, че са втора политическа сила и ще се...

Осман Октай: Среща между Местан и Ердоган – изключително лош знак

http://www.moreto.net/novini.php?n=264032

„Ако е имало такава среща по време на предизборта кампания, това е изключително лош знак”. Това коментира Осман Октай за тайнствената среща между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и лидера на ДПС Лютви Местан, за която съобщиха турски медии.

Бербатов не вкара, Монако с трета поредна загуба

http://www.bnews.bg/article-116296

Димитър Бербатов нямаше шанс пред гола при поражението на Монако с 1:2 от Лион.

България ще получи 6% от стойността на щетите от наводненията от Брюксел

http://pik.bg/българия-ще-получи-6-от-стойността-на-щетите-от-наводненията-от-брюксел-news224961.html

България ще получи 6% от стойността на щетите от наводненията от Брюксел

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени, съобщи "Дарик".

"Апликационната форма е на стойност 302 млн. евро. Тъй като има процедура - трябва да се направи оценка на щетите, тогава да се види дали влизат в едни определени прагове и тогава да се направи апликационната форма. Сумата от 300 млн. е цялата сума на щетите. Ние ще получим около 6% от тази сума като компенсация от Фонд "Солидарност". Надяваме се това да стане в следващите 3 месеца", обясни Цанова.

Според нея политическите коментари дали постигнатото при последното й посещение в Брюксел е "провал" или "успех" не могат да бъдат оборени с експертни аргументи, но времето ще покаже истината. Работи се по възстановяване на плащанията по спрените оперативни програми, допълни Цанова:

"По принцип разходите за плащане на изпълнението на оперативните програми са заложени в държавния бюджет от началото на тази година. Очакванията са обаче, че и приходи от ЕК ще идват, така че ние да останем само с нашето самоучастие. Това, което се случи - спирайки плащанията, останахме в ситуация, в която не можем да извършваме реално плащания по системата. Задължени сме по бюджет да осигурим това финансиране, така че да можем да плащаме, да обработваме документацията. Това е национално отговорно решение и за мен беше огромна грешка, че въобще спряха тези плащания през февруари. Ако те не бяха спрени, нямаше да сме в тази ситуация на риск от загуба на средства и основната причина за това са спрените плащания".

Брюксел дава 6% от стойността на щетите от наводненията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303527

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени, съобщи "Дарик". България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени, съобщи "Дарик".

Има опасност от скъсване на дигата на р. Вит

http://www.cross.bg/ima-opasnost-ot-skusvane-na-digata-na-r-vit-1430147.html

/КРОСС/ Дигата на река Вит край луковитските села Торос и Дерманци е в критично състояние, като има опасност от скъсване при нови проливни валежи и повишаване на речното ниво. Това е установила проверка след сигнал на жители на селата, съобщава БНР. За възстановителните работи по реката от областната управа ще поискат средства от Междуведомствената комисия при бедствия и аварии към Министерския съвет.  

Виното и ракията поскъпват

http://econ.bg/Новини/Виното-и-ракията-поскъпват_l.a_i.567174_at.1.html

Реколтата от грозде тази година е двойно по-слаба, а качеството на плодовете е лошо. Това обясниха винопроизводители от цялата страната. ...

Ще получим 6% от стойността на щетите от наводненията от Брюксел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303521

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени, съобщи България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени, съобщи "Дарик".

Виното и ракията поскъпват

http://econ.bg/Новини/Лоша-реколта-от-грозде-очакват-земеделците_l.a_i.567174_at.1.html

Реколтата от грозде тази година е двойно по-слаба, а качеството на плодовете е лошо. Това обясниха винопроизводители от цялата страната. ...

Андрей Кехайов: Петият Югоизточноевропейски медицински конгрес ще излезе със заключителна резолюция

http://pik.bg/андрей-кехайов-петият-югоизточноевропейски-медицински-конгрес-ще-излезе-със-заключителна-р-news224957.html

Андрей Кехайов: Петият Югоизточноевропейски медицински конгрес ще излезе със заключителна резолюция

Петият Югоизточноевропейски медицински конгрес ще излезе със заключителна резолюция. Това каза  д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Български лекар” и президент на Югоизточноевропейски медицински форум. „Резолюцията е базирана на докладите, които бяха изнесени по време на конгреса в областта на онкологията, кардиологията, имунизациите, инфекциите, медицината на бедствията и авариите, съобщи "Фокус".

В тази декларация ще бъде отразено всичко, което се сподели като лекции и опит от различните страни”, обясни той. „Ние ще дефинираме тези проблеми, за да се обърнем към медицинските асоциации в съответните страни и към институциите, които имат отговорност към решаването на тези въпроси. В присъствието на председателят на „Постоянния комитет на лекарите в Европа” ни дава възможност тази резолюция да бъде разгледана и от „Постоянния комите на лекарите в Европа” и от всички други европейски и световни медицински асоциации”, каза д-р Андрей Кехайов. 

Роял и слон вместо коли в центъра на София

http://pik.bg/роял-и-слон-вместо-коли-в-центъра-на-софия-news224958.html

Роял и слон вместо коли в центъра на София

Паркоместа по софийските улици се превръщат в зона за изкуства. Автомобили отстъпват място на роял, син слон с червен балон, работилница за оцветяване, библиотека, изложба на картини. Всичко това ще се случи на 19 септември, когато в цял свят ще се отбележи PARK(ing) Day, съобщава „Стандарт“.
За четвърта поредна година в София близо 30 паркоместа ще се превърнат в малки паркчета за творчески изяви. Пред Софийската градска художествена галерия всеки ще може да посвири на огромен роял, както и да посети "концерти на възглавници". Много изненади от издателства, дизайнери, художници ще има на ул. "Цар Иван Шишман".

На ул. "Бенковски" от атрактивен двуетажен автобус ще звучи джаз и ще се раздава безплатна лимонада. PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от фондация "Кредо Бонум", Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.

България ще получи от Брюксел 6% от стойността на щетите от наводненията

http://www.cross.bg/shtetite-tzanova-plashtaniya-1430146.html

/КРОСС/ "България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел." Това съобщи в "Седмицата" на Дарик вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени. "Апликационната форма е на стойност 302 млн. евро. Тъй като има процедура - трябва да се направи оценка на щетите, тогава да се види дали влизат в едни определени прагове и тогава да се направи апликационната форма. Сумата от 300 млн. е цялата сума на щетите. Ние ще получим около 6% от тази сума като компенсация от Фонд "Солидарност". Надяваме се това да стане в следващите 3 месеца", обясни Цанова. Според нея политическите коментари дали постигнатото при последното й посещение в Брюксел е "провал" или "успех" не могат да бъдат оборени с експертни аргументи, но времето ще покаже истината. Работи се по възстановяване на плащанията по спрените оперативни програми, допълни Цанова. "По принцип разходите за плащане на изпълнението на оперативните програми са заложени в държавния бюджет от началото на тази година. Очакванията са обаче, че и приходи от ЕК ще идват, така че ние да останем само с нашето самоучастие. Това, което се случи - спирайки плащанията, останахме в ситуация, в която не можем да извършваме реално плащания по системата

Жельо Бойчев и младежите в БСП отбелязват първия учебен ден на пешеходна пътека

http://society.actualno.com/Jelio-Bojchev-i-mladejite-v-BSP-otbeljazvat-pyrvija-ucheben-den-na-peshehodna-pyteka-news_49786.html

Водачът на листата на БСП в 23-и МИР в София Жельо Бойчев и младежите от червената партия ще отбележат първия учебен ден на пешеходна пътека в центъра на столицата. На 15-и септември, точно в 8:00 час...

S&P вдигна кредитния рейтинг на Гърция

http://balkani.actualno.com/SampP-vdigna-kreditnija-rejting-na-Gyrcija-news_49784.html

Изглежда Гърция се посъвзема от страхотната криза, която я принуди да взема два заема за общо 240 млрд. евро. Поне това показва оценката на авторитетната кредитна агенция Standard & Poor's. О...

Mercedes показа обновения B-Class

http://www.cross.bg/litra-b-class-mercedes-1430145.html

/КРОСС/ Мерцедес обнови компактния ван B-Class, в това число и неговата електрическа версия Electric Drive, въпреки че тя излезе едва тази пролет. Официалната премиера на рейстайлинговата фамилия ще се състои следващия месец на Автосалон Париж 2014. Фейслифтът не е много голям - автомобилът е получил предна броня с увеличени въздухозаборници, малко променена радиаторна решетка и дневни светлини, вградени във фаровете. Основната новост тук е светодиодната оптика LED High Performance, която е достъпна като опция, а за електромобила не се предлага изобщо. Задната част на 2015 Mercedes B-Class се отличава с леко модифицирана броня и двуцветни стопове със светодиоди. В салона е познатият от други модели отделно стоящият 8-инчов дисплей, а опционално се предлага система за безключово пускане на двигателя. Моторизацията се състои изключително от четирицилиндрови аграгати. Бензиновата гама включва: B 180 (1,6 литра, 122 к.с., 200 Нм), B 200 (1,6 литра, 156 к.с., 250 Нм), B 220 4MATIC (2,0 литра, 184 к.с., 300 Нм) и B 250 (2,0 литра, 211 к.с., 350 Нм). Дизелите също са четири: B 160 CDI (1,5 литра, 90 к.с., 240 Нм), B 180 CDI (1,5 литра, 109 к.с., 260 Нм), B 200 CDI (2,1 литра, 136 к.с., 300 Нм) и B 220 CDI (2,1 литра, 177 к.с., 350 Нм). Mercedes B-Class Electric Drive е снабден с електромотор от 180 коня и въртящ момент 340 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч е 7,9 секунди, а максималната скорост - 160 км/ч

Моторист от София загина при тежка катастрофа в Калофер

http://pik.bg/моторист-от-софия-загина-при-тежка-катастрофа-в-калофер-news224956.html

Моторист от София загина при тежка катастрофа в Калофер

Моторист почина след катастрофа вчера край Калофер. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Пътният инцидент настъпил до разклон за гарата на града. При десен завой мотоциклет “Хонда”, управляван от 51-годишен мъж от София, преминал през пътна маркировка М15, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в лек автомобил “Рено”.

Пострадалият моторист е транспортиран в болница, където по-късно издъхнал. Алкохолната проба на 58-годишния шофьор на колата от село Осетеново е отрицателна. Служители от Районно управление – Карлово продължават работата по изясняване на обстоятелствата, довели до тежкото произшествие. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Премахнати са сухите клони и дървета в районите на училища и детски градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264027

Варна. Премахнати са сухите клони и дървета в районите на училища и детски градини във Варна, създавали опасност за децата. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

Лудогорец спешно взе канадски вратар да пази срещу Ливърпул

http://offnews.bg/news/n_1/n_388259.html

Лудогорец спешно подписа с нов вратар само няколко дни преди мача на разградчани срещу Ливърпул. Отборът на Кирил Домусчиев взе вратаря на канадския национален отбор Милан Борян. Причината за експресния транфсер бе контузията на втория вратар на тима Иван Чворович, който трябваше да пази вратата на Лудогорец на "Анфлийд", заради наказанието на основния вратар и национал Владо Стоянов. Милан Борян е роден на 23 октомври 1987 година в Сърбия. Притежава хърватски и канадски паспорт. Играл е в турския Сиваспор, румънския Васлуй и носителя на КЕШ от 1991 година Цървена звезда. Милан Борян няма да бъде непознат на някои от новите си съотборници в Лудогорец. Той игра за Канада в контролата срещу България през месец май в Австрия.

Самозапалилият се баща - в тежък шок и със 100% изгаряния

http://www.bnews.bg/article-116295

В момента пациентът е на апаратно дишане и е поставен в изкуствена кома, но шансовете му за оцеляване са малки, защото процентът на изгаряне е изключително висок, коментираха лекари.

Българин избран за директор на симфоничния оркестър в Кълъмбъс

http://offnews.bg/news/n_1/n_388258.html

Българският диригент Росен Миланов е избран за новият музикален директор на Columbus Symphony. Маестро Миланов ще поеме поста в симфоничния оркестър на Кълъмбъс, Охайо в началото на сезон 2015/2016, съобщи Българското национално радио. Договорът му е за 4 г. "Развълнувани сме да посрещнем маестро Миланов в нашата музикална общност! Той внася страст, творческа енергия и визия в симфоничната музика и когато всичко това се съчетие с невероятно талантливите ни музиканти, ще позволи Симфоничният оркестър на Кълъмбъс на задълбочи преследването на артистичното осъвършенстване и връзката с обществото", заявява Лиса Бартън от Борда на директорите на оркестъра. Росен Миланов дирижира за първи път състава в началото на 2012 г., а през март 2014 г. той ръководи т. нар. Happy Hour concert. В момента той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Астурия (Испания). Българският диригент е сред 100-те най-влиятелни личности в Ню Джърси, САЩ за 2014 г. В България маестро Росен Миланов беше главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР от 2003 до 2008 г. и музикален директор на Нов симфоничен оркестър в периода 1997-2013.

Тежко остава състоянието на самозапалилия се мъж в Бургаско

http://pik.bg/тежко-остава-състоянието-на-самозапалилия-се-мъж-в-бургаско-news224953.html

Тежко остава състоянието на самозапалилия се мъж в Бургаско

42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома, пише "Фокус".

Димитър Желев е безработен баща на две деца. Вчера следобед тръгнал с автомобила си от Ямбол в посока Бургас, уточни говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева.

"Мъжът е спрял между двете села Миролюбво и Изворище и се е запалил. Междувременно се е обадил на жена си й е казал, че гори. Тя съобщава на 112. Отиват на място. Човекът е с тежки наранявания. Закарват го с една линейка до Варна, където всъщност трябва да го лекуват", обясни тя.

Дежурният лекар в отделението по реанимация в многопрофилната болница във Варна заяви, че шансовете за оцеляване на мъжа са минимални. "Тежко е общото състояние, много тежко изгаряне. При такова изгаряне - минимални шансове. Прави се всичко, което е необходимо. Предприемат се определени оперативни интервенции и това е. Той е в медикаментозна кома. Обезболен е", каза дежурният лекар.

Все още не са ясни причините за инцидента. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава

Прокуратурата поиска постоянен арест на полицая Костадин Стоянов, съдът заседава в 14 ч.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303513

Състав на Окръжния съд в Бургас ще заседава извънредно в почивен ден днес във връзка с искане на прокуратурата за постоянен арест на 36-годишния Костадин Стоянов.   Граничният полицаи е обвинен за причиняване на тежка катастрофа на 11 септември в бургаското село Крушевец, при която загина 11-месечната Красимира Кънева. Състав на Окръжния съд в Бургас ще заседава извънредно в почивен ден днес във връзка с искане на прокуратурата за постоянен арест на 36-годишния Костадин Стоянов. Граничният полицаи е обвинен за причиняване на тежка катастрофа на 11 септември в бургаското село Крушевец, при която загина 11-месечната Красимира Кънева.

Все повече деца и родители избират учебници втора употреба

http://www.cross.bg/ychebnitzi-roditeli-po-evtino-1430144.html

/КРОСС/ Все повече деца и родители избират учебници втора употреба, защото излизат с една трета по-евтино от чисто новите. Статистиката на борсите от последните години показва, че почти всички родители и ученици предпочитат именно този вариант, тъй като се спестяват доста средства, съобщава Нова телевизия. Един учебник на старо излиза с 1/3 по-евтино от чисто новите учебници. А ако продадат учебниците си от предишната година и си купят нови за предстоящата, то те може да им излязат почти безплатно.  

Терор в Бургас! Студент - психопат заплашва бременни колежки: „Искаш ли да не родиш?! Млъквай!” (снимки)

http://pik.bg/терор-в-бургас-студент---психопат-заплашва-бременни-колежки-„искаш-ли-да-не-родиш-млъквай”-news224952.html

Терор в Бургас! Студент - психопат заплашва бременни колежки: „Искаш ли да не родиш?! Млъквай!” (снимки)

Студент по право в престижния Бургаски свободен университет тормози системно колежките си пред очите на преподавателите. За издевателствата на 30-годишния Михаил ни писаха читателки на Флагман, някои от тях са бременни.
Жените са в постоянен стрес от крайната агресия на колегата си, а вчера по време на лекция по „Криминалистика” налетял на една от тях. На този етап ще запазим имената им тайна, за да не бъдат нападнати от психаря. Потърпевшите са подавали нееднократно оплаквания в Учебен отдел.  Оттам са  получавали отговор, че след като си  плаща, не могат да му направят нищо.
 
„Искаш ли да не родиш?! Млъквай!”, казал той на бременна студентка, отказала да му даде да преписва. Преподавателите му правили кротко забележка, но той се оправдавал, че взема силни успокоителни, имал психични проблеми.  

„Казаха ни, че трябвало да се оплачем на охраната, а охраната няма пълномощия да го изхвърли от сградата в момент на афект.”, жалваха се пострадалите.

Студентът по право Михаил дошъл в БСУ миналата година, преместил се от София, записал задочна форма на обучение. Високата такса от 980 лева на семестър му я пращал брат му, който живеел в чужбина. Младият мъж често спял по време на лекции и това се виждало от всички преподаватели.
Михаил спял на пейките и пред БСУ до църквата. Вонята, която се носила от него, била неописуема, твърдят колегите му. Студентът е пълна мистерия за тях. Никой от тях не знае дали има дом в Бургас, ходи дни наред с едни и същи дрехи, прилича по-скоро на клошар, отколкото на бъдещ юрист.

Дали на шега или в момент на агресия той често отправял заплахи за убийство към колежките си. Вчера е нападнал момиче, ударил го. Скандалът станал, защото студентката го помолила учтиво да се премести, била нисичка, не виждала на дъската, а той стоял точно пред нея.  Тя и нейните приятелки излезли уплашени от лекцията по „Криминалистика”, докато не го усмирят. Всичките младежи от потока по право отказвали да комуникират със странника. Това допълнително го озлобявало. Мистерия е и как си взема изпитите.



Високотехнологична система пази Търговище от потоп

http://www.cross.bg/turgovishte-obshtina-obshtinata-1430143.html

/КРОСС/ Не всички общини в България са напълно неподготвени за внезапните наводнения. Примерът е от община Търговище. Системата обаче е струвала на града половин милион лева и е факт единствено благодарение на френското правителство. Търговище и някои от селата в региона се намират в рискова зона от наводняване. През 2005 г. приливна вълна от река Врана само за няколко часа приливна вълна потопи част от града, както и няколко села. Бедствието изненада всички. Сега обаче има система за ранно известяване от четири станции - две следят за резки валежите, а две за покачване нивото на реките. „Тогава станциите чрез компютъра предупреждават дежурния, че е възникнала опасност на част от територията на общината. Има програма при кризи, която се задейства от дежурния в общински съвет по сигурност и той оповестява фирмите или районите, които могат да бъдат залети", обясни главният експерт по сигурността в Община Търговище Кирил Керев в ефира на бТВ. Досегашният опит показва, че в общината за сега може да се справи с валежи до 120 литра на квадратен метър за денонощие. „Първата ни задача - рано да имаме информация, рано да подадем информация и ако се налага да проведем съответните мероприятия по извеждане на хората. Останалото няма как да го гарантираме, тук вече се искат и други мерки, допълнителни диги, изкуствено завиряване и ред мероприятия, които ние като община няма как да ги решим", посочи кметът Красимир Мирев

Тежко остава състоянието на самозапалилия се мъж в Бургаско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303487

42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома, пише 42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома, пише "Фокус". Димитър Желев е безработен баща на две деца. Вчера следобед тръгнал с автомобила си от Ямбол в посока Бургас, уточни говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева.

Състоянието на самозапалилия се мъж в Бургаско остава тежко

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303509

42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома, пише "Фокус".
Димитър Желев е безработен баща на две деца. Вчера следобед тръгнал с автомобила си от Ямбол в посока Бургас, уточни говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева. 42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома, пише "Фокус". Димитър Желев е безработен баща на две деца. Вчера следобед тръгнал с автомобила си от Ямбол в посока Бургас, уточни говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева.

Панаири, мои панаири...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301549

БОРИСЛАВ КОСТОВ
Някога /но не чак толкова/ всяко село и кажи-речи повечето градчета имаха народни събирания.Веднъж в годината на село се събираха на именните дни на светии. Съборът се наричаше понародному “сбор”. А в градовете се правеха панаири. Сборовете се провеждаха от пролетта, та чак до есенните мъгли и новото вино. Панаирите бяха си “заплюл БОРИСЛАВ КОСТОВ Някога /но не чак толкова/ всяко село и кажи-речи повечето градчета имаха народни събирания.Веднъж в годината на село се събираха на именните дни на светии. Съборът се наричаше понародному “сбор”. А в градовете се правеха панаири. Сборовете се провеждаха от пролетта, та чак до есенните мъгли и новото вино. Панаирите бяха си “заплюл

Цветан Цветанов: Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303503

Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, който се срещна с работниците от два цеха в Благоевград. „Тази една година и половина, в която управляваше Тройната коалиция е тотално загубена за България и Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, който се срещна с работниците от два цеха в Благоевград. „Тази една година и половина, в която управляваше Тройната коалиция е тотално загубена за България и

Джъстин Бийбър и Селена Гомес отново заедно

http://www.cross.bg/zaedno-biiibur-selena-1430142.html

/КРОСС/ Канадският тийн идол Джъстин Бийбър и американската певица Селена Гомез са отноо заедно, съобщава Контактмюзик. 20-годишният певец и актрисата започнаха да излизат заедно през 2011 година. Оттогава те ту се разделят, ту отново се сдобряват. Неотдавна в инстаграм се появи снимка, на която 22-годишната актриса целува Бийбър, а певецът я е прегърнал. Много скоро обаче фотографията бе свалена. Гомес и Бийбър са били забелязвани напоследък да прекарват времето си заедно, включително и на конна езда в Канада.    

Реформаторите в Бургас запалиха свещ за жертвите от комунизма

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ay_g1Rh7UXE/

По традиция Реформаторски блок – Бургас и Съюзът на репресираните в България почетоха паметта на жертвите от комунистическия режим. Заупокойната молитва за душите на загиналите, отслужена от отец Стелиян,  събра десетки бургазлии в храм „Св. Богородица” днес по обяд. Малко преди панихидата  Реформаторският блок съобщи дълго чакана новина на Съюза  на репресираните в България. А тя е, че догодина роднините на загиналите ще могат да им отдават почит пред паметника, който ще бъде изграден в градинката до Съда.

Разрешение за изграждането му бе получено преди няколко дни от Министерството на културата. Новината за монумента, който е  кауза за реформаторите, бе съобщена на председателя на Съюза д-р Андрей Найденов от Константин Райков, Живко Табаков, д-р Георги Митев и техни колеги от листата на Реформаторския блок. Всички те запалиха свещ и преляха вино за душите на невинно загиналите. Само в Бургаски район броят на репресираните и убитите от комунистическия режим след 9 септември 1944 година е около 300 души.

„Въпреки тъжния повод, днес ние имаме причина за радост, защото паметникът е пряк израз на почит  към  невинните жертви.  Техните роднини най-накрая ще има къде да ги почитат на дати, като  23 август – общоевропейски ден за почитане  паметта на жертвите на всички тоталитарни и авторитарни режими и 2 февруари – Ден на почит към жертвите на комунистическия режим в България”, каза д-р Найденов.

Сред вариантите за надписи на бъдещия паметник е посланието: „Нека никога повече не допуснем в отечеството си братоубийства. Нека споменът за невинно пролятата кръв гори сърцата ни като вечен огън! Нека никога повече не забравяме, че всички ние имаме една майка – майка България!”.

За Реформаторския блок и Съюза на демократичните сили борбата с комунизма винаги е била кауза. По време на синьото правителство е приет  Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица в периода 12 септември 1944 г. – 10 ноември 1989 г. Законът дава възможност  на  репресираните да получат обезщетение. Години след този закон  в Бургас ще се появи и паметник на жертвите.

Цветан Цветанов: Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303497

Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, който се срещна с работниците от два цеха в Благоевград. „Тази една година и половина, в която управляваше Тройната коалиция е тотално загубена за България и Убедителна победа на ГЕРБ е важна, така ще е ясно кой носи политическата отговорност. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, който се срещна с работниците от два цеха в Благоевград. „Тази една година и половина, в която управляваше Тройната коалиция е тотално загубена за България и

Проверяват училищните автобуси преди 15 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264022

От началото на този месец инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са започнали проверки на всички училищни автобуси. Акцията е разпоредена от министъра на транспорта Николина Ангелкова, като целта е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците през новата учебна година, съобщиха от транспортното министерство.

Гаджето на Джена не я оставя и за миг, сложи й охрана

http://www.bnews.bg/article-116290

Българинът, който от 16 години живее със семейството си в Чикаго, се върна у нас преди дни и тръгна по участия с любимата си, като неотлъчно наблюдава какво се случва около певицата, докато е на сцената.

Ивайло Московски: Управленската програма на ГЕРБ е реалистична

http://pik.bg/ивайло-московски-управленската-програма-на-герб-е-реалистична-news224950.html

Ивайло Московски: Управленската програма на ГЕРБ е реалистична

„ГЕРБ залага на реалистична управленска програма, не подвеждаме избирателите с непостижими перспективи и обещания“, заяви пред жителите на Драгоман водачът на листата на партията с кандидати за народни представители от София-област Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на партията. Той се срещна с хората от Драгоман заедно с кандидатите за депутати от ПП ГЕРБ Галя Георгиева, Павел Павлов, Атанас Тенев, Иван Стойнов, Лидия Николова и Ирена Коцева.

Ивайло Московски представи пред жителите на Драгоман основните акценти и приоритети от програмата на ГЕРБ и посочи, че партията не обещава мегаломански проекти, чието изпълнение да ангажира следващите поколения с изплащането на милиарди левове. Московски допълни, че в района ще започне реализацията на пътни и жп инфраструктурни проекти и ще продължи изпълнението на всички оперативни програми, които бяха спрени. „Ние продължаваме по пътя на европейското развитие на България и ще използваме всички инструменти, които той ни позволява, в интерес на Драгоман и неговите жители”, заяви Московски.

На срещата в града той представи кандидатите за народни представители на ГЕРБ от София област, които преди това разговаряха с жителите на Драгоман на градския пазар и посетиха селата Габер и Калотина.

Реформаторски блок – Бургас почете първия олимпийски шампион на България

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4kM7hl_vd-4/

Реформаторски блок – Бургас почете паметта на първия олимпийски шампион на България –Никола Станчев. По традиция родното място на бореца, село Твърдица, отбеляза рождената му дата с чествания и турнир по борба. Преди началото на турнира, реформаторите  положиха венци и цветя на мястото, където  преди 58  години Станчев триумфално е посрещнат от своето семейство и съселяни след победата си на олимпийските игри  в Мелбърн. Днес, за да напомня за славната му победа, на площада в селото  се издига паметника на бореца.

Малко след 08:00 часа тази сутрин различни политически сили и граждани също поднесоха венци и цветя пред монумента, който е  построен по инициатива и с помощта  на Реформаторски блок – Бургас. Миналата година  по идея  на реформаторите, в селото бе обособен и кът на славата в памет на Никола Станчев. Днес, за да си спомнят за него и това, което е направил,   в Твърдица се събраха кандидатите за народни представители от листата на Блока  - Константин Райков, Живко Табаков,  д-р Георги Митев  и техни колеги. Живко Табаков присъства и на турнира, като наблюдава младите надежди в борбата заедно с известния  Руси Петров.

„Никола Станчев е роден на 11 септември, но понеже  датата се падна през работната седмица  я отбелязваме днес. За третата поредна година в негова памет на стадиона в селото се провежда международен турнир по борба за деца на възраст между 14 и 15 години”, каза  кметът на Твърдица  Сотир Йовчев. Според него Твърдица винаги ще пази духа на големия борец.

Бареков: Местан да каже защо е ходил при Ердоган

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303495

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков настоя Лютви Местан да обясни защо се е срещнал с Ердоган. "Каква е била целта на срещата между президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и председателя на ДПС Лютви Местан и дали е била засегната темата за гласовете на българските паспорти в Турция?", пита Бареков. Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков настоя Лютви Местан да обясни защо се е срещнал с Ердоган. "Каква е била целта на срещата между президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и председателя на ДПС Лютви Местан и дали е била засегната темата за гласовете на българските паспорти в Турция?", пита Бареков.

Бареков: Местан да каже защо е ходил при Ердоган

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303492

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков настоя Лютви Местан да обясни защо се е срещнал с Ердоган. Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков настоя Лютви Местан да обясни защо се е срещнал с Ердоган. "Каква е била целта на срещата между президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и председателя на ДПС Лютви Местан и дали е била засегната темата за гласовете на българските паспорти в Турция?", пита Бареков.

Брад Пит ще загуби децата си, ако изневери

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/brad-pit-shte-zagubi-decata-si-ako-izneveri-6022274

Холивудската двойка се ожени тайно, но преди да си кажат "да" звездите са сключили строг предбрачен договор

Сламена къща, построена между капките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/13/2378561_slamena_kushta_postroena_mejdu_kapkite/?ref=rss


450 бали слама. С толкова може да се построи къща от 160 кв. м. площ. Напълно достатъчно, за да се разположи едно семейство. Такива са плановете на тричленната фамилия на Веселин Москов за следващото лято. Това, между дъжда и слънцето, усилено се работи по опаковането на къщата в близкото до София село Кладница, за да бъде опазена от капризите на времето.

В масовото съзнание у нас сламената къща е място, където живеят изключително бедни хора в някоя захвърлена в дъното на географията...

Състезател по подводен риболов e намерен мъртъв

http://www.vesti.bg/novini/systezatel-po-podvoden-ribolov-e-nameren-myrtyv-6022275

Тялото на 23-годишния Александър Лютаков, национал по подводен риболов, е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол.

Вандали изтръгнаха стълбове в Морската градина

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/cBN_vknZG6A/

10538073_749460711755810_3176800453073355014_n

Гамени  са изтръгнали 7 електрически стълба в Морската градина и са потрошили  автобусна спирка на ул. „Димитър Димов”. Инцидентът е станал снощи в района около Летния театър в Бургас. Вандалите са блъскали осветителните стълбове в парка и са ги съборили на земята. Рано сутринта разхождащи се бургазлии са се натъкнали на грозната гледка и са подали сигнал в Община Бургас.  Веднага на място  е изпратена поддържащата електричеството в района  фирма, която се опитва да възстанови прекъснатото парково осветление. Щетите по разбитата автобусна спирката вече са  възстановени. Община Бургас е уведомила ОД на МВР – Бургас и призовава очевидци, станали свидетели на грозната вандалщина, да подават сигнали на дежурния телефон на Общината  или в най-близкото Районно управление. Все още не е ясно доколко вандалският акт е засегнал осветлението и на останалата  част от  Морската градина.

Протести по пътищата заради лошото им състояние и липсата на пари

http://vidin.actualno.com/Protesti-po-pytishtata-zaradi-loshoto-im-systojanie-i-lipsata-na-pari-news_49782.html

Протестиращи блокираха международния път E-79 в знак на протест заради отклоняване на евросредства от проекта за модернизация на пътя Видин - София към други проекти. Блокадата стана факт при град Ду...

С половин километър маса Пловдив отпразнува наградата "Европейска столица на културата"

http://goodnews.actualno.com/S-polovin-kilometyr-masa-Plovdiv-otpraznuva-nagradata-Evropejska-stolica-na-kulturata-news_49783.html

Половинкилометрова маса, столчета и чаши вино има днес в центъра на Пловдив в чест на избора на града за Европейска столица на културата, предаде БГНЕС. Без умора от мозайката събития и многото ход...

БСП Лява България откри предизборен „Клуб 22” в Благоевград

http://www.cross.bg/horata-blagoevgrad-bulgariya-1430141.html

/КРОСС/ Предизборният щаб на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад "Георги Измирлиев". „Надявам се тук да бъде мястото, където всеки в рамките на тази кампания ще може де се запознае с нашите кандидати, от които да чуе идеи за това какво искаме да направим за България, когато спечелим изборите, заяви Вигенин. Водачът на листата символично нарече сборното място на социалистите "червеното сърце на Благоевград" и допълни, че кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са сред хората, за да чуят идеите им, да работят заедно, за да може с обединени сили да направим България по-справедлива държава. Бившият външен министър открои два ключови акцента в платформата на коалицията - образование и здравеопазване, защото по думите му това са темите в ежедневието на хората, които предизвикват най-много тревоги и припомни направеното от кабинета "Орешарски" през изминалия мандат в социалната политика - нови 50 000 работни места, увеличена минимална работна заплата, увеличение на обезщетенията за отглеждане на дете през втората година и увеличение на средствата и за първолаците. Вторият в листата д-р Владимир Пандев пожела предизборният клуб винаги да бъде пълен с членове и симпатизанти на червената идея. По думите му близостта с хората е най-важна, защото друга партия, която да стои по-близо до хората, няма

Рекорден брой секции зад граница - най-много в Турция

http://www.bnews.bg/article-116294

Очаква се най-многоизборни секции зад граница да бъдат открити в Турция - 136

ГЕРБ-Бургас почете паметта на жертвите от комунизма

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/7IcCvUWvwhQ/

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим. Областният лидер на партията Димитър Бойчев, общинският ръководител Иван Вълков, Диана Йорданова, Жечо Станков, Тодор Михалев и Таньо Костадинов уважиха събитието, организирано от Националния съюз на репресираните от комунизма в България с председател д-р Андрей Найденов. Той за поредна година отправи покана към ГЕРБ да се включи в панахидата. Тя бе отслужена  в храм „Света Богородица” в морския град.

Всички присъстващи запалиха свещ в църквата и изказаха почитта си към жертвите на комунистическия режим. Панахидата уважиха членове на Съюза, жители на Бургас.

„Ние работим активно с д-р Найденов и подкрепяме Съюза на репресираните от комунизма. Винаги сме взимали участие в организирани от тях събития, защото това начин да покажем съпричастност и да уважим паметта на стотиците жертви на комунизма –смели хора и достойни за пример хора. Те са част от историята, която са написали, борейки се срещу репресивния режим”, заяви областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

 

Скандално невежество! Кристина Димитрова не знае кой е културен министър

http://pik.bg/скандално-невежество-кристина-димитрова-не-знае-кой-е-културен-министър-news224941.html

Скандално невежество! Кристина Димитрова не знае кой е културен министър

Скандално невежество показа певицата Кристина Димитров днес. В ефира на Би Ти Ви тя чистосърдечно призна, че не знае кой е културен министър в служебното правителство.  

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра", така чрез думите на Радой Ралин се оправда тя. В същото време Димитрова е кандидат-депутат от коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Певицата каза, че ще иска удвояване на бюджета за култура и изкуство, ако влезе в парламента. 

"Вътрешнополитическите въпроси на страната трябва да се решават в България. Нито в Москва, нито в Брюксел", с апломб отсече Димитрова. 

По like-овете ще ги познаете

http://www.cross.bg/feiisbyk-sotzialnata-mrezha-1430140.html

/КРОСС/ Родните политици мерят рейтинг и в социалните мрежи. Ако допреди два мандата време профилите им във Facebook и Twitter бяха рядкост, днес лидерите на политическите партии присъстват непрекъснато в интернет. Когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи свой акаунт във Фейсбук миналата година, събитието се превърна в новина номер 1. Очаквано Генерала събра за дни хиляди приятели, а днес профилът му се следва от близо 41 114 души. Не липсваха и хакерски атаки на два пъти, но проблемът бе отстранен. Борисов публикува снимки от срещи с избиратели, кампании на ГЕРБ (като последната за помощ на пострадалите от наводнения), видео. Често коментар на Борисов по важна за деня тема се появява първо точно във Фейсбук профила му. Преди да влезе в мрежата, лидерът на ГЕРБ имаше десетки фалшиви профили. Ментетата обаче бяха буквално изтикани в ъгъла след регистрацията на официалния. Борисов поддържа и страница във Фейсбук, която е с близо 200 000 лайка. Далеч по-малко, с 4401 харесвания в социалната мрежа е дясната ръка на Генерала - Цветан Цветанов. И докато за Борисов и Цветанов е спорно дали винаги са точно те на линия, а не някой от пиар експертите на партията, то водачката на листата за 24 МИР в столицата Румяна Бъчварова обича да изразява личното си мнение в мрежата. Тя е особено активна по темите на деня. Обикновено освен обичайните статии от различни интернет издания по даден казус, Бъчварова обича да пуска и песни, които харесва

САЩ обявиха война на "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/13/2380004_sasht_obiaviha_voina_na_isliamska_durjava/?ref=rss


Белият дом заяви, че САЩ са във война срещу джихадистите на "Ислямска държава" (ИД) след някои семантични колебания по въпроса след обявената в сряда от президента Обама стратегия за борба с групировката, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Държавният секретар Джон Кери, който е на обиколка в Близкия изток за сформиране на широка коалиция срещу ИД, не изглеждаше склонен да използва термина "война" за квалифициране на разширяването на американската военна операция срещу ИД в Ирак и...

Роял и син слон с червен балон вместо коли в центъра на София

http://www.cross.bg/sofiya-royal-parking-1430139.html

/КРОСС/ Паркоместа по софийските улици се превръщат в зона за изкуства. Автомобили отстъпват място на роял, син слон с червен балон, работилница за оцветяване, библиотека, изложба на картини. Всичко това ще се случи на 19 септември, когато в цял свят ще се отбележи PARK(ing) Day, пише Стандарт. За четвърта поредна година в София близо 30 паркоместа ще се превърнат в малки паркчета за творчески изяви. Пред Софийската градска художествена галерия всеки ще може да посвири на огромен роял, както и да посети "концерти на възглавници". Много изненади от издателства, дизайнери, художници ще има на ул. "Цар Иван Шишман". А на ул. "Бенковски" от атрактивен двуетажен автобус ще звучи джаз и ще се раздава безплатна лимонада. PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от фондация "Кредо Бонум", Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.  

Московски: Управленската програма на ГЕРБ е реалистична

http://frognews.bg/news_76168/

„ГЕРБ залага на реалистична управленска програма, не подвеждаме избирателите с непостижими перспективи и обещания“, заяви пред жителите на Драгоман водачът на листата на партията с кандидати за народни представители от София-област Ивайло Московски.

200 общопрактикуващи лекари отказват да поставят Манту

http://www.moreto.net/novini.php?n=264009

Около 1/3 от личните лекари във Варна поставят Манту. Останалите почти 200 общопрактикуващи са декларирали в РЗИ отказ да извършват процедурата, която им е задължителна по договор със здравната каса. Родителите на децата, чиито лични лекари са отказали да поставят осигурената от РЗИ безплатна ваксина, трябва да плащат за това.

Дъщерята на Сашо Андреев черпи с баница, че стана говорител на Юнкер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4302592


“Българска лъвица става гласът на Европа”, “Наша красавица с висок пост в Еврокомисията”, “Българка застава до Юнкер”.
С такива заглавия в родните медии бе посрещната новината за едно от най-високите неполитически назначения на българин в Брюксел. 31-годишната Мина Андреева стана един от тримата говорители на Европейската комисия. “Българска лъвица става гласът на Европа”, “Наша красавица с висок пост в Еврокомисията”, “Българка застава до Юнкер”. С такива заглавия в родните медии бе посрещната новината за едно от най-високите неполитически назначения на българин в Брюксел. 31-годишната Мина Андреева стана един от тримата говорители на Европейската комисия.

Хотелът на богаташа Николай Галчев поевтиня с 300 000 лева

http://pik.bg/хотелът-на-богаташа-николай-галчев-поевтиня-с-300-000-лева-news224945.html

Хотелът на богаташа Николай Галчев поевтиня с 300 000 лева

С над 300 000 лева падна цената на хотел "Вароша" в Благоевград, собственост на един от най-богатите хора в областния център в близкото минало Николай Галчев. Сега луксозното семейното хотелче в една от най-хубавите части на града се продава за 1 169 400 лв. Това е втората публична продан на хотела, първият път цената му бе около 1,5 млн. лв., съобщава struma.com.

Обект на публична продан е и друга собственост на Галчев, луксозният СПА комплекс Хармония в Благоевград, за който банките искат над 2 000 000 лева. В Благоевград се говори, че строителният предприемач Николай Галчев е бил много смел, когато е взимал кредити, разчитайки на мощно лоби по върховете на властта, да му намират огромни поръчки.

В България обаче тези процеси с върхушката се променят много бързо и със смяната на властта, Галчев едва крепеше бизнеса си, нямаше строителство, нито поръчки, спря да издържа и плаща на работниците си, спря да погасява кредите си към банки и попадна на тезгяха на съдия-изпълнител. Тенденцията за срив на строителния бранш не подмина почти никой от известните предприемачи в Пиринско. Масови фалити на строителни фирми отбелязаха миналата и по миналата година, кризата се отрази най-зле на тях.

Има опасност от скъсване на дига по река Вит

http://www.mediapool.bg/ima-opasnost-ot-skasvane-na-diga-po-reka-vit-news224824.html

Дигата на река Вит край луковитските села Торос и Дерманци е в критично състояние, като има опасност от скъсване при нови проливни валежи и повишаване на речното ниво. Това е установила проверка след сигнал на жители на селата, съобщи БНР. За възстановителните работи по реката от областната управа ще поискат средства от Междуведомствената комисия при бедствия и аварии към Министерския съвет.

Престъпността, която я няма, но намалява

http://www.cross.bg/prestupnostta-razkrivaemost-dokymenti-1430138.html

/КРОСС/ МВР се отчита. За 6 месеца на 2014 г. престъпността е намаляла с 9,1% спрямо същия период на миналата година. А разкриваемостта е скочила с 4,1% - до 36%. Може да е вярно, а може и да не е. Тъй или инак следващото правителство ще надгражда над тези цифри, за да докаже, че работи по-добре от предишното. А сега статистиката за бандитизма се спряга в предизборни дебати. По принцип тя е предмет на стратегически анализи, но у нас се употребява най-вече като инструмент в политическата борба. И с този инструмент системно се злоупотребява. За 1999 г. МВР отчете спад на престъпността с 68% спрямо 1997 г., а през 2004 г. - с 45% спрямо 2000 г. Така през 2005 г. престъпността математически вече не съществуваше, но продължи да пада всяка година с 9,10 или 12-13% под нулата. Що се отнася до разкриваемостта, тя се уголемява толкова повече, колкото се смалява престъпността. През 90-те години гонеше 69% - ненадминат рекорд в света! Започна да пада от 2009 г. насам - може би за да не увреди имиджа на американците. Защото дори знаменитият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиано с неговата "Нулева толерантност" не можа да свали злодеянията в мегаполиса с повече от 40% и не успя да надхвърли 49% разкриваемост. Ами престъпните групи? ГДБОП ежегодно рапортува за около 300 групи неутрализирани и около 400 действащи. Сметнете - 15 години по 700! Излиза, че в седеммилионна България са върлували над 10 000 банди - по 40 във всеки град и по две-три във всяко село

Местан да даде обяснение защо е ходил при Ердоган

http://www.bnews.bg/article-116293

Лидерът на ББЦ Николай Бареков посочва като показателно озоваването на делегации на ДПС и ГЕРБ на едно и също място в Турция.

Подготвя се национален протест с искане за отваряне на КТБ и ТБ „Виктория“

http://econ.bg/Новини/Подготвя-се-национален-протест-с-искане-за-отваряне-на-КТБ-и-ТБ-Виктория-_l.a_i.567173_at.1.html

Подготвя се национален протест с искане за оздравяване и отваряне на Корпоративна търговска банка и на търговска банка „Виктория“. Протестът ще се...

Шампион по подводен риболов се удави край Созопол

http://www.mediapool.bg/shampion-po-podvoden-ribolov-se-udavi-krai-sozopol-news224823.html

23-годишният шампион по подводен риболов Александър Лютаков се удави в морето около остров Свети Иван край Созопол. Той е участвал в Републиканското първенство по подводен риболов, което трябвало да завърши в събота. Състезанията и награждаването обаче ще бъдат отменени, заради трагичния инцидент, съобщи Дарик радио. Александър Лютаков, който е състезател на местния клуб ”Тритон" и на този към Военноморското училище във Варна, е плувал сам до остров Свети Иван. След като не е изплувал в определеното време над водата, водолази са се гмурнали да го търсят. Повече от четири часа е продължило издирването на тялото му.

Наводнения в Индия оставиха 200 хил. откъснати от света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303477

Над 200 хиляди души остават изолирани в Индия заради наводненията, въпреки че водите постепенно се отдръпват, съобщи АФП.
През последните дни наводненията и свлачищата, които бяха предизвикани от силните мусонни дъждове, отнеха живота на над 450 души в Пакистан и Индия.
Според индийските власти само в размирния регион Кашмир са загинали най-малко Над 200 хиляди души остават изолирани в Индия заради наводненията, въпреки че водите постепенно се отдръпват, съобщи АФП. През последните дни наводненията и свлачищата, които бяха предизвикани от силните мусонни дъждове, отнеха живота на над 450 души в Пакистан и Индия. Според индийските власти само в размирния регион Кашмир са загинали най-малко

Димитър Дъбов: Всички действия на това правителство са в угода на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303480

Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни дясно управление. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново. Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни дясно управление. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново. Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни

200 хиляди в Индия отцепени от света заради наводнения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303471

Над 200 хиляди души остават изолирани в Индия заради наводненията, въпреки че водите постепенно се отдръпват, съобщи АФП.
През последните дни наводненията и свлачищата, които бяха предизвикани от силните мусонни дъждове, отнеха живота на над 450 души в Пакистан и Индия.
Според индийските власти само в размирния регион Кашмир са загинали най-малко Над 200 хиляди души остават изолирани в Индия заради наводненията, въпреки че водите постепенно се отдръпват, съобщи АФП. През последните дни наводненията и свлачищата, които бяха предизвикани от силните мусонни дъждове, отнеха живота на над 450 души в Пакистан и Индия. Според индийските власти само в размирния регион Кашмир са загинали най-малко

Григор Димитров: Благодаря ви, българи

http://www.cross.bg/tyrniri-grigor-blagodarya-1430137.html

/КРОСС/ "Здравейте, сега съм в Монте Карло, тук започвам подготовката си за азиатските турнири. В интерес на истината, мястото е много удобно за мен (а и за повечето тенисисти), - има всички условия за професионална подготовка, възможност да се тренира през цялата година на всякакви настилки, и е някак на средата между Америка и Азия - много удобно за транспорт и пътуване". Това е част от едно искрено обръщение на най-добрият български тенисист Григор Димитров, отправено към всички български фенове в социалната мрежа Фейсбук. Гришо споделя, че ще отдели време за майка си и баща си, с които рядко може да е заедно. Той ще използва времето между турнирите, за да се види на спокойствие с тях. "Искам да благодаря на всички българи, които бяха с мен през последния месец. Дадохте ми страхотна подкрепа - и на US Open, и преди това на мастърсите в Торонто и Синсинати. Четох ви във форумите на сайтовете, в twitter, Facebook, Instagram . Благодаря от сърце за безсънните нощи пред телевизорите и компютрите. На мен това ми дава много сили, още енергия, и мотивация. Турнирите бяха трудни, но знаете, че победите учат и дават опит, но загубите учат още повече", написа тенисистът на своята стена. В своя пост Гришо изтъква, че му предстоят вълнуващи серии от турнири и още по-големи успехи. "Сега е ред на добра подготовка за предстоящите турнири

Самозапалилият се мъж е в изкуствена кома

http://frognews.bg/news_76167/

В изкуствена кома и с механична вентилация е 42-годишният Димитър Желев, който се самозапали снощи на пътя между бургаските села Миролюбово и Изворище. Мъжът е със 100% изгаряния.

Тялото на удавения гмуркач е намерено на 12 м дълбочина

http://pik.bg/тялото-на-удавения-гмуркач-е-намерено-на-12-м-дълбочина-news224943.html

Тялото на удавения гмуркач е намерено на 12 м дълбочина

Тялото на 23-годишния Александър Лютаков, национал по подводен риболов, е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол.

Начинът, по който е било обърнато тялото показва, че Сашо е тръгнал да се качва, каза треньорът на загиналото момче Злати Коларов. Той допуска, че причина за случилото се може да е и внезапно възникнал здравословен проблем.

Беше изключително добър състезател, капитан на тима към военоморското училище във Варна, подчерта Коларов. Той заедно с президента на Федерацията по подводен риболов Атанас Катрафилов в момента са в РУП-Созопол, за да дадат показания.

По случая е започнало разследване. Инцидентът с Лютаков стана по време на Републиканското първенство по подводен риболов – лично и отборно. В първия ден на турнира младият мъж е спечелил титла в личната надпревара.

Дадохме старт на състезанието вчера в 9.15 ч. , участваха 13 отбора, 13 лодки тръгнаха по различни маршрути, Алаксандър е поискал да се гмурка в северната част на остров „Св. Иван”, тъй като там е попадал на богат улов, разказа пред „24 часа” Атанас Катрафилов, президент на Федерацията по подводен риболов. В 13.30 ч. лодката минала покрай мястото, за да прибере Александър, но той не бил на повърхността. Открили тай буя му. Издирването продължило до късно вечерта. Намерен е малко след 18 ч.

Не мога да се съвзема от случилото се, вчера вдигнах кръвно 240, ужасна трагедия, допълни Катрафилов без да сдържа сълзите си.

Димитър Дъбов: Всички действия на това правителство са в угода на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303474

Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни дясно управление. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново. Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни дясно управление. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново. Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни

Скандал в метрото: Кандидат-депутат разплакал касиерка

http://www.bnews.bg/article-116292

Скандалът избухнал при плащането на таксата (50 стотинки) за буферния паркинг към метрото. Според очевидци, мъжът се държал агресивно, в резултат на което касиерката се разплакала.

Русия дава пари на "Роснефт" и НОВАТЕК заради санкциите

http://europe.actualno.com/Rusija-dava-pari-na-Rosneft-i-NOVATEK-zaradi-sankciite-news_49781.html

Компаниите "Роснефт" и НОВАТЕК може да получат помощ от Фонда за националното благосъстояние (ФНБ) за текущи проекти още през 2014 г., съобщи руският финансов министър Антон Силуанов. &qu...

Блокираха международния път Е-79 заради отклоняване на евросредства

http://pik.bg/блокираха-международния-път-е-79-заради-отклоняване-на-евросредства-news224939.html

Блокираха международния път Е-79 заради отклоняване на евросредства

Над сто души блокираха главен път Е-79 на разклона при град Дунавци. Колони от опашки от ТИР-ове и автомобили, пътуващи от и за Дунав мост – 2, се образуваха от двете страни на пътя Видин – София.

Блокадата на пътя продължи 10 минути. Протестът бе организиран от три граждански сдружения срещу решението на правителството за отклоняването на средства от оперативна програма „Транспорт” за модернизация на пътя Видин – София към други обекти. Протестиращите издигнаха лозунги – „Мост има, път – няма!”, „Отнехте ни работата, отнехте ни хляба, а сега и без път!”. Сред хората имаше силно разочарование, че отново Северозападна България остава на заден план, че средства се отклоняват от най-бедните региони за сметка на други. Полиция охраняваше протестът, който премина спокойно. 

Новите санкции срещу Русия подкопават прехода към мир в Украйна, смята Путин

http://www.moreto.net/novini.php?n=263995

Москва отговори сравнително сдържано на новите пакети санкции, наложени Руският президент Владимир Путин заяви, че новият пакет западни санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процес в Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС. Той каза, че наскоро се е договорил по телефона с украинския му колега Петро Порошенко за „прехвърляне в мирно русло” на конфликта в Украйна, и после мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския Югоизток.

Яценюк: Путин иска да завземе цяла Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/iaceniuk-putin-iska-da-zavzeme-ciala-ukrajna-6022272

Все още сме на етапа на войната и ключовият агресор е Руската федерация. Путин иска още един замразен конфликт (в Източна Украйна)", заяви той

Имената в листите трябва да са подредени по азбучен ред, смята Страхил Ангелов

http://www.cross.bg/angelov-partiyata-zakonodatelstvo-1430136.html

/КРОСС/ "Изборното законодателство е такова, че има възможност за преференциален вот и хората ще го използват. Листите на всяка една политическа партия трябва да бъдат просто имена, подредени по азбучен ред." Това каза Страхил Ангелов, кандидат за народен представител от листата на коалиция „БСП лява България" в 23-ти МИР, София-град в предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия. „Не трябва да има първи,втори,трети. Хората, които гласуват за съответната партия, задължително трябва да изберат кандидат, за когото да гласуват и, който има най-много гласове, най-много обществена подкрепа, той трябва да бъде подреден на първо място. В тази посока трябва да върви нашето изборно законодателство и задължително трябва да се гласува", заяви Ангелов. На въпрос, защо от БСП са го подценили, поставяйки го на 14-то място в листата за 23-ти МИР, той отговори, че 14-то място е добро. „В момента изборното законодателство е такова, че има възможност за преференциален вот и мисля, че хората ще го използват и то не само в БСП. Това трябва да се надгражда, това една първа стъпка", каза още Ангелов. Попитан, дали е обиден на партията, той заяви, че не е. „Как може да съм обиден? Какво е виновна партията? В партията има много честни и почтени хора и аз ги поздравявам, затова че те продължават да я подкрепят, въпреки всичките недъзи, които се откроиха във времето. Партията не е виновна

Русия иска да ликвидира независимостта на Украйна, заяви премиерът Яценюк

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/13/2380003_rusiia_iska_da_likvidira_nezavisimostta_na_ukraina/?ref=rss

Украинският премиер Арсений Яценюк призова САЩ и ЕС да станат гаранти за мирния план за Украйна - осем дни след влизането в сила на примирие, сключено между Киев и сепаратистите с участието на Русия и ОССЕ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Целта на Владимир Путин е не само регионите (сепаратистките региони в Източна Украйна). Той иска да вземе цяла Украйна, като я ликвидира като независима държава", каза Яценюк, цитиран от Франс прес. 

Той говори на конференция в Киев...

Бакалов: Може да се опитат да купуват преференциален вот

http://frognews.bg/news_76166/

Кандидат-депутати може да се опитат да си купуват преференциален вот на изборите на 5 октомври. Това съобщи в "Седмицата" на Дарик вътрешният министър Йордан Бакалов.

Преди началото на учебната година проверяват училищните автобуси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303467

От началото на този месец инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са започнали проверки на всички училищни автобуси.
Акцията е разпоредена от министъра на транспорта Николина Ангелкова, като целта е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват От началото на този месец инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са започнали проверки на всички училищни автобуси. Акцията е разпоредена от министъра на транспорта Николина Ангелкова, като целта е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват

Българи от 60 държави ще изберат 43-ия парламент

http://www.cross.bg/sektzii-glasyval-ispaniya-1430135.html

/КРОСС/ На предстоящите избори, българите зад граница ще имат рекорден брой места за гласуване - цели 428 секции в 59 държави. Най-много секции ще бъдат открити в Турция - 136. 56 са в Испания, 42 в Съединените щати, 40 -във Великобритания. На всички тях Външно трябва да се осигури представител в комисиите, принтери, скенери, урни и тъмни стаички за всички секции в чужбина. За да се справи, МВнР разчита на доброволци от нашите общности. Въпреки възможностите на закона да се откриват секции и при 40 заявления, разочаровани ще останат желаещите да гласуват наши сънародници в Ямайка, Непали и Перу. В Либия няма да се гласува, защото посолството ни беше изтеглено. Но и така секциите са двойно повече. По думите на зам.-министъра на външните работи Катя Тодорова, за български депутати ще се гласува на практика на всички континенти: „В Испания за първи път ще има секция на Гран Канария, Санта Круз де Тенерифе, 4 секции в Австралия". Тя коментира, че с оглед съвременните средства като електронното гласуване, финансов анализ ще покаже дали този начин на организация на вота в чужбина е най-подходящият възможен. За да няма пак масово касиране Сега законът допуска изборният списък да се пишат на място

САЩ обявиха война на "Ислямска държава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_388245.html

САЩ се намират в състояние на война с "Ислямска държава", както и с "Ал Кайда". Това обяви прессекрена Белия дом Джош Ърнест. "Ислямска държава" показа, че е готова да тръгне на война с целия свят. Президентът, както се очаква от един американски президент, оглавява международна коалиция, която да се изправи срещу тази заплаха. От това може да се заключи, че Съединените щати са във война с “Ислямска държава” – по същия начин, по който бяхме във война с Ал Каида и съюзниците й по света", заяви Ърнест. В същото време държавният секретар Джон Кери продължава обиколката си с цел привличане на все повече съюзници към коалицията срещу "Ислямска държава", чието създаване обяви президентът Барак Обама в деня на годишнината от атентатите в Ню Йорк - 11 септември. След вчерашната си визита в Турция, която отказа пряко да се включи в нея, но ще помага логистично и с хуманитарна помощ, днес Кери пристигна в Египет за разговори. 10 арабски държави се включват в коалицията. По думите на Джон Кери общият брой на съюзните надхвърля 40: "Повече от 40 държави вече бяха предложили да съдействат по един или друг начин, още преди да тръгна от Вашингтон. В предишните дни се свързахме с много страни по света. Австралия е готова да действа, Канада – също. По-късно ще изложим кой какво ще върши в коалицията", заяви той. Днес стана ясно, че главният координатор на коалицията ще е о.з. ген. Джон Алън, командвал Международните сили в Афганистан (2011-2013), който има опит и от войната в Ирак. Планът на САЩ не е изпращане на сухопътни войски, а въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава", която контролира големи части от Ирак и Сирия. По данни на ЦРУ сунитската групировка “Ислямска държава” има над 31 хиляди бойци в Ирак и Сирия – три пъти повече, отколкото се предполагаше доскоро.

Цачева: Хората днес определят дневния ред на Народното събрание

http://pik.bg/цачева-хората-днес-определят-дневния-ред-на-народното-събрание-news224936.html

Цачева: Хората днес определят дневния ред на Народното събрание

Хората днес са тези, които определят дневния ред на Народното събрание“, коментира пред жителите на село Каменец водачът на листата на ПП ГЕРБ с кандидати за народни представители от Плевен Цецка Цачева. По време на посещението си г-жа Цачева беше придружена от кандидатите за депутати от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев и Зорница Петрова.

Вместо изкуствено да сваляме цените на тока, това което направиха социалистите и ДПС с подкрепата на „Атака“, дружествата да задлъжняват и сега да теглим заеми и да ги връщаме с лихвите, ние предвиждаме за онези, които са нуждаещи се 50% увеличение на помощите за отоплителния сезон в зависимост от ресурсите на региона- с дърва, въглища или с помощ от държавата за електрическа енергия“, заяви Цачева. „Това, което направиха миналата година управляващите и лъгаха, че ще пуснат „Белене“, че ще открият 250 000 работни места, нищо от това не се случи”, припомни водачът на листата на ГЕРБ. Пред кандидатите за депутати жителите на Каменец поставиха въпроси, свързани със земеделието и сигурността в малките населени места.

Г-жа Цачева представи управленската програма на ГЕРБ и насочи вниманието към приоритетите и мерките свързани с образованието, което трябва да бъде съобразено с нуждите на пазара, към мерките за повишаване на раждаемостта, акцент в които е програмата за ин витрокъм изграждането на добра инфраструктура, която ще позволи привличането на инвеститори и съответно ще създаде условия за повече работни места.

Проверяват училищните автобуси преди 15 септември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303463

От началото на този месец инспекторите на ИА От началото на този месец инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са започнали проверки на всички училищни автобуси. Акцията е разпоредена от министъра на транспорта Николина Ангелкова, като целта е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват

Издирват шофьор без книжка, нацепил се в патрулка

http://www.bnews.bg/article-116283

МВР издирва шофьор без книжка, който се ударил в паркирана патрулка и избягал.

Сугарев представя "БюлеТИНЯ" пред Мавзолея

http://frognews.bg/news_76165/

Кандидат-депутатите от ГЕРБ – София ще присъстват на представянето на новата книга на Едвин Сугарев

Божидар Димитров пред "Ретро" и ПИК за скандалния учебник по история: Левски не е Роко, нито Карамански!

http://pik.bg/божидар-димитров-пред-ретро-и-пик-за-скандалния-учебник-по-история-левски-не-е-роко-нито-к-news224932.html

Божидар Димитров пред "Ретро" и ПИК за скандалния учебник по история: Левски не е Роко, нито Карамански!

Скандал със съдържанието на учебник по история за 3-и клас разтресе обществеността.

От текстовете му излиза, че Симеон Велики е безволев управленец, водил безсмислени войни, а Левски е обикновен терорист. По този повод учени започват ревизия на всички учебници по история, по които се обучават българчетата.

Вече действа инициативен комитет, в който участват шефът на НИМ проф. Божидар Димитров, акад. Георги Марков, Петко Колев от фондация “Тангра ТанНакРа”, проф. Христо Матанов, проф. Пламен Павлов и доц. Николай Проданов. 

Интервю на Симо Русев

Проф. Димитров, кои са неистините в учебниците по българска история, терорист ли е Левски?

Как може да се обхване, както казваше Козма Прутков, необятното. Става дума за учебници от 3-и до 11-и клас. Не може да се пише за Симеон, че е водил много войни и нищо не е направил. А Левски да е описан като Роко или Иво Карамански, заловен от турската полиция, осъден и обесен. Човек може да остане с впечатлението, че това е напълно законно. В интерес на истината, то е много законно, само че по законите на Османската империя, а не по някакви европейски закони. А Левски е борец за свободата на България и точно това децата не научават от учебниците.

Значи има проблем?

Очевидно има проблем. И този проблем е от последните 25 години. След великата демократическа революция през 1989 г. се въведоха норми – да не е един учебник по съответния предмет, а да са няколко. Така учениците щели да се запознават с плурализма на мненията, но всъщност в един клас те няма да се запознаят с различните мнения, защото няма да учат от седемте учебника на пазара. Ще учат от един, който им е даден, и ще се запознаят с едно мнение.

Що за модел е това?

- Незнайно как през годините се наложи модел, според който министерството и издателствата си наемат хора да пишат учебници, но това не са най-добрите специалисти.

- Образователното министерство не трябва ли да играе ролята на филтър?

- Предполагам, че това се случва заради пари. Повечето от авторите са млади хора с не особено задълбочени познания по история, от различни неправителствени фондации. Или по-скоро – проправителствени фондации, но не на нашето правителство. И тия хора започват да прокарват неща под лозунга, че така трябва да бъде заради толерантността, която трябва да имаме към малцинствата, забравяйки, че тази територия е българската държава.

- Американски или арабски са фондациите, за които споменавате?

- Всякакви. Не искам да казвам имена, защото ще вляза в съдебни дела. Има обаче достатъчно податки и конкретика, като гледаме кои са в тези фондации, кои са авторите на учебниците. Ясно е.

- Преподавателите не протестират ли, нямат ли съпротивителни сили?

- Да, има съпротивителни сили в българското учителство. Вече и държавата проявява характер. Всички, които сме в комитета, сме държавни служители. Аз се провикнах при министъра: „Да оставим фалшификациите на македонците!”

- Колко време ви трябва да редактирате и коригирате учебниците?

- Да се надяваме, че ще стане за месец-два. Учебниците за тази година, разбира се, няма как да ги променим.

- Какво е 9 септември, проф. Димитров – преврат, народно въстание?

Историята, не само у нас, силно се политизира за последните 100 години. Много голямо влияние върху учените оказва политическата конюнктура. Разбрах го във Ватикана. Там обясняват, че докато не са починали протагонистите, но и техните деца и внуци, истинска история обективно не може да се напише. Има я и самоцензурата. Как сега ще напишем против Симеон Сакскобургготски и баща му Борис Трети, като той ще ни ... майката.

Или ще пишеш за Георги Михайлов Димитров – Гемето, който е долен шпионин на пет разузнавания, включително балкански, даже не толкова на съветското и американското. Но да предаваш на гръцкото, сръбското и румънското разузнаване данни за летища, за самолети, как да тровиш водата на София... И как да напишеш за него, когато дъщеря му Анастасия Мозер по едно време беше на власт. Иди напиши нещо за Сергей Станишев, син на Димитър Станишев.

Затова мисля, че обективна оценка на това, което се е случило на 9 септември, не е дадена. Не е вярно, че става дума за комунистически преврат с 30 000 убити. Извършен е наистина държавен преврат от група политически партии, обединени в Отечествен фронт. Реално превратът е извършен не от партизаните, а от военните с 546 000 души армия. Комунистите във формираното правителство са само четирима, на които Сталин е казал да са по-тихи от водата, докато не приключи войната. Чак две години по-късно комунистите взимат властта пълзящо, като отстраняват политическите си противници – едни физически, други подкупват. Важна е и ялтенската подялба. САЩ и Англия с нищо не помогнаха на българската буржоазия.

Димитър Дъбов: Всички действия на това правителство са в угода на ГЕРБ

http://www.cross.bg/dubov-sotzialnite-dimitur-1430134.html

/КРОСС/ "Служебното правителство прави неща, за които няма мандат, а в същото време всичките му действия са в угода на ГЕРБ и проправят пътя на едно пагубно за страната ни дясно управление." Това заяви водачът на листата БСП-лява България Димитър Дъбов в пловдивското село Калояново. Пред стотици жители, дошли на срещата с кандидатите за народни представители от БСП, Дъбов отново припомни социалните постижения на левицата, постигнати през последната една година от кабинета Орешарски.  "Ние спряхме растежа на годините за пенсия, върнахме правилата при индексирането на пенсиите, увеличихме социалните добавки и направихме всичко възможно да спрем увеличанатео на безработицата и да подпомогвем бизнеса да отвори нови работни места. И това само за една година", добави водачът на лявата листа в Пловдивския регион, която на тези избори се явява под номер 22 в бюлетината.  

Валери Сименонов: Против съм всички вредни проекти като "Южен поток"

http://pik.bg/валери-сименонов-против-съм-всички-вредни-проекти-като-южен-поток-news224931.html

Валери Сименонов: Против съм всички вредни проекти като "Южен поток"

Против съм всички вредни за България проекти, какъвто е „Южен поток”. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на Коалиция „Патриотичен фронт” в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Относно това, че е бил винаги противник на проекта „Южен поток”, Симеонов коментира: „Не, аз съм противник на всички вредни за България проекти. Не е, че това е „Южен поток”, ако беше в полза за България, ако носеше приходи аз щях да бъда за”. На въпрос за шистовия газ, Симеонов каза: „Трябва да се направят сериозни проучвания дали в България има или няма шистов газ. Това ще ни избави от зависимостта от най-скъпата газ – руската”. „Нека спрем да робуваме да платените агенти от „Газпром”, каквито са голяма част от еколозите. Нека видим какво имаме. Шистовият газ не е някаква проказа, това е един добив, в който са постигнати максимални защитни екологични механизми – САЩ, Франция и т.н. Като бъдещ политик, бих предложил контрола върху проучванията и добива на шистов газ да се извършва от екологичните организации”, обясни той. „ Предвиждаме данъчни промени, които да са насочени в посока облекчаване дейността на малките и средни бизнес предприятия, на малкия и среден търговец. Предвиждаме прилагането на гъвкава данъчна политика”, добави Симеонов. 
На въпрос за възможните партньори на Коалиция „Патриотичен фронт”, Валери Симеонов посочи: „Предлагам да спрем да опростачваме политиката и парламентарните взаимоотношения. Няма да се прегърнем с никой. Ще се опитаме да налагаме модела, който е в цяла Европа. С изграждане на една програма, която да включва приоритетите на държавата”.

Ученически флашмоб ще се проведе и във Варна на 15 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264017

Съюз на учениците в България организира флашмоб под надслов "Твоят начин да участваш", съобщиха организаторите за Moreto.net. Инициативата се провежда с идеята за повече участие на учениците в процесите на вземане на решения в училищното образование.

450 полицаи ще охраняват изборните секции в Смолянско

http://pik.bg/450-полицаи-ще-охраняват-изборните-секции-в-смолянско-news224930.html

450 полицаи ще охраняват изборните секции в Смолянско

По отношение на предстоящите избори мероприятията, разпоредени със заповедите на директора на ОД на МВР – Смолян, вървят по план и се изпълняват в оказаните срокове, като в момента предстои извършване на охранителни обследвания съвместно със служители от пожарната на всички помещения, където ще се гласува, като до края на следващата седмица ще бъдат осъществени. Това каза пред журналисти в Смолян Иван Демирев - началник на отдел „Охранителна полиция” към ОД на МВР – Смолян.

Ежедневно се осъществяват контакти с РИК. Всички места за гласуване ще бъдат осигурени със сигнално охранителна техника и служители на МВР, пожарната и гранична полиция. 450 служители на МВР ще охраняват 271 избирателни секции в Смолянска област.

Безработен баща от Ямбол се самозапали

http://www.vesti.bg/novini/bezraboten-bashta-ot-iambol-se-samozapali-6022271

42-годишният мъж от Ямбол със 100 процента изгаряния е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница във Варна в медикаментозна кома.

Германия изпраща 40 военни инструктори в Ирак

http://www.mediapool.bg/germaniya-izprashta-40-voenni-instruktori-v-irak-news224822.html

Германия планира да изпрати около 40 военни инструктори в Ирак, за да обучават кюрдските бойци да боравят с оръжие, съобщиха информационните агенции. Германското министерство на отбраната съобщи, че всяка от германските оръжейни пратки, които ще започнат да се превозват по въздух към Ирак по-късно този месец, ще бъде придружавана от около шестима военнослужещи. Освен това около 30 кюрдски бойци ще започнат обучение за боравене с по-сложни оръжейни системи в Южна Германия в края на месеца.

15-ти европейски ден на еврейската култура „Жените в юдаизма”

http://www.cross.bg/bulgariya-kyltyra-evreiiskata-1430133.html

/КРОСС/ Европейският ден на еврейска култура - Денят на отворените врати ще се проведе за 15-ти пореден път на 14 септември 2014 г. от 10:00 ч. в Еврейския културен дом в София, бул. „Александър Стамболийски" 50. Основната цел на Деня на отворените врати е да се популяризира еврейската култура и да се даде възможност на повече хора да се докоснат до еврейските ценности, традиции, обичаи и религия. Всяка година европейските организатори определят темата на празника и тази година тя е „Жените в юдаизма"

В Добрич граждани тръгнаха на съд заради помощите за наводненията

http://dobrich.actualno.com/V-Dobrich-grajdani-trygnaha-na-syd-zaradi-pomoshtite-za-navodnenijata-news_49780.html

Официалният протест срещу разпределението на помощите от наводненията вече е факт. В Добричкия административен съд вече са заведени 19 дела по жалби на граждани срещу размера на сумите, определени о...

ВИС-2 се завръща, писнало им от мишки

http://society.actualno.com/VIS-2-se-zavryshta-pisnalo-im-ot-mishki-news_49776.html

Легендарната групировка ВИС-2, която според мнозина българи е олицетворение на мутрите и използваната груба сила за налагане на мафиотски интереси на хора в сянка, се възражда. Това става ясно от проф...

Корупция чалгализира културното ни наследство

http://www.bnews.bg/article-116252

Министерство на културата и местната власт крадат евросредства от "реставраторски" проекти.

Ивелина Василева от ГЕРБ: Не разчитаме на празни обещания

http://pik.bg/ивелина-василева-от-герб-не-разчитаме-на-празни-обещания-news224929.html

Ивелина Василева от ГЕРБ: Не разчитаме на празни обещания

 Не разчитаме на празни обещания, а на ясни и конкретни приоритети и проекти, каза кандидатът за депутат от ГЕРБ и водач на листата в Бургас Ивелина Василева. По нейните думи, ГЕРБ има разработена регионална програма с конкретни акценти и проекти, с които кандидатите за депутати се ангажират да бъдат реализирани. „Не разчитаме на празни обещания, не разчитаме на надуване на балони, а на ясни и конкретни, формулирани приоритети и проекти, които да бъдат реализирани“, категорична бе Василева. Приоритет е провеждането на мащабна програма за енергийна ефективност. „Това, което е залегнало в националната ни програма е ангажиментът в рамките на две години да бъдат отделени 2 млрд.лв., с които ще бъде осигурено 100% безвъзмездно финансиране за санирането на многофамилни жилищни блокове. Това ще бъде приоритет и за населените места в Бургаска област. В най-големият комплекс на Бургас „Меден рудник“ има над 120 стари блокове, изградени преди доста време и с недобър облик, в които живеят над 12 000 семейства. Това, което можем да им обещаем е, че ще бъде осигурено финансиране, за да се направи цялостна модернизация и саниране на техните жилища“, посочи кандидат-депутатът. По нейните думи, по този начин ще намалеят сметките за електричество с минимум 50%, а от друга страна ще се подобри обликът на комплекса. Ще бъдат постигнати и целите за стимулирането на икономиката чрез подпомагането на дребния и среден бизнес, ангажиран с дейностите по тази програма. 
Василева припомни ангажиментите, свързани с обходите на Бургас. „Чрез реализирането на тези проекти ще се елиминират проблемите със задръстванията в централната част на града и ще се улесни достъпът до Северното и Южното Черноморие. Възнамеряваме да възстановим интензивното изграждане на пътя Бургас – Слънчев бряг, който изцяло беше стопиран през изминалата почти година и половина“, допълни тя.

„Смятаме и имаме самочувствието, че ГЕРБ умее да управлява разумно и ефективно средствата от европейските фондове и програми, които бяха спрени от ЕК по време на правителството „Орешарски“. Ще положим всички усилия максимално бързо да се отпуши спирането на средствата от страна на ЕК, да се възобновят регулярните разплащания и да се стартират новите програми от новия програмен период“, каза още Василева. 
Специален приоритет е Странджа. „За този регион ние предвиждаме прилагането на т.н. подход, воден от общността, местно развитие, чрез които ще могат да бъдат комбинирани финансови ресурси от различни фондове, за да се подпомогне съхраняването на уникалното природно и културно наследство и от друга страна – използването му да се съживят традиционни дейности и поминък за региона-биологичното земеделие, животновъдството, алтернативни форми на туризъм и културно-исторически туризъм“, посочи кандидатът за депутатът. 

По нейните думи, е необходимо специално внимание за туризмът, който формира близо 15% от БНП и дори в най-тежката криза е бележел ръст като сектор в икономиката. Тя отбеляза, че в последната година е белязал спад с 10 % на туристопотокът и приходите. „Ние възнамеряваме да бъде създадено специално министерство на туризма, което да осигури подкрепата за този сектор, да улесни административните процедури за работещите в сектора и да се акцентира върху силната реклама и изграждането на положителен образ на България като една туристическа дестинация, предлагащи много видове туризъм“, разясни Василева. 

Предвижда се специална грижа за рибарството и запазването му като традиционен поминък. Сериозен акцент е и спортът. „Смятаме, че в рамките на предстоящия мандат ще имаме възможност и ще бъдат осигурени ресурсите за изграждането на дългоочакваната спортна зала в к-с „Изгрев“, където ще могат да бъдат провеждани мащабни спортни мероприятия, да се поддържат активни спортни дейности, да се подпомагат клубовете и масовият спорт чрез осигуряването на адекватна база“, обясни Василева като допълни, че инфраструктурата може да се използва за конгреси и други форуми, които са също възможност за привличане на посетители в Бургас. Такава възможност ще се даде и след изграждане на достъпа до пристанището. „Продължаваме усилията си в развитието на тази концепция – Бургас като двигател на растежа, да предоставя адекватни условия за своите граждани и посетители, за бизнеса, който се развива тук и да има пряка обвързаност с всички останали общини и части от областта, които от своя страна да имат собственият си облик и да допринасят за ръстът, който да се отбележи в регионален план“, допълни кандидат – депутатът. „Идеята ни е да продължаваме усилията за интегрираното развитие, така че да постигнем балансирано териториално развитие и да осигурим това, което е най-важно за хората – спокойствие в дните им и сигурност за бъдещето им, тяхното и на децата им“, заяви Василева. 

Шофьор с 2,10 промила алкохол в кръвта предизвика катастрофа край Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303443

Употребил алкохол 40-годишен мъж предизвика катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС. 
Сигналът за автопроизшествието е подаден малко преди 10 часа тази сутрин от Е-79 в района на квартал Грамада.
Движещият се в посока Бело поле лек автомобил е блъснат отзад от друга кола. Произшествието е станало малко след бензиностанцията на прав Употребил алкохол 40-годишен мъж предизвика катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС.  Сигналът за автопроизшествието е подаден малко преди 10 часа тази сутрин от Е-79 в района на квартал Грамада. Движещият се в посока Бело поле лек автомобил е блъснат отзад от друга кола. Произшествието е станало малко след бензиностанцията на прав

Адвокатка на руски звезди от шоу бизнеса е застреляна в Москва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/13/2380002_advokatka_na_ruski_zvezdi_ot_shou_biznesa_e/?ref=rss

Известният руски адвокат Татяна Акимцева, представлявала в съда интересите на голям брой руски звезди от шоу бизнеса, е застреляна късно снощи в Москва, съобщават руски медии.

Предполага се, че убийството е резултат на професионалната й дейност, свързана с процес срещу престъпна групировка.

Акимцева е била защитничка на певците Ала Пугачова, Филип Киркоров и фигуриста Евгени Плюшченко.
 
"Неустановлено лице е произвело многобройни изстрели от огнестрелно оръжие...

Мъж с 2,10 промила в кръвта причини катастрофа край Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303436

Употребил алкохол 40-годишен мъж предизвика катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС. 
Сигналът за автопроизшествието е подаден малко преди 10 часа тази сутрин от Е-79 в района на квартал Грамада.
Движещият се в посока Бело поле лек автомобил е блъснат отзад от друга кола. Произшествието е станало малко след бензиностанцията на прав Употребил алкохол 40-годишен мъж предизвика катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС.  Сигналът за автопроизшествието е подаден малко преди 10 часа тази сутрин от Е-79 в района на квартал Грамада. Движещият се в посока Бело поле лек автомобил е блъснат отзад от друга кола. Произшествието е станало малко след бензиностанцията на прав

Цецка Цачева преряза лентата на нов офис на ГЕРБ в Пордим

http://pik.bg/цецка-цачева-преряза-лентата-на-нов-офис-на-герб-в-пордим-news224926.html

Цецка Цачева преряза лентата на нов офис на ГЕРБ в Пордим

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева преряза лентата на офиса на партията в Пордим. Домакин на събитието бе кандидатът за народен представител Детелин Василев. Гости бяха още кандидатите за депутати от плевенската листа на ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев и Зорница Петрова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Имаме самочувствието, че дори и в този труден момент, можем да стабилизираме държавата. За нас властта не е самоцел. Доказахме, че можем да градим, можем да управляваме. Акцентът ще падне върху Северна България, в частност върху Северозападна България – тук, където се намира и нашата област. В листата няма гастрольори. Това означава две неща – първо, че централното ръководство дава заслужена оценка на местните структури и второ, че ние като местни хора познаваме най-добре проблемите в населените места в областта и можем да бъдем най-полезни за решаването им”, каза Цецка Цачева.

„През последната година и няколко месеца, в които вотът на българските избиратели беше подменен и на ПП ГЕРБ се наложи да бъде в опозиция членската маса на партията се увеличаваше. Затова напълно естествено беше да си имаме наш офис на ПП ГЕРБ. Тук бъдещите депутати могат да правят своите приемни, защото такива ще има. В листата на ГЕРБ за разлика от тези на другите партии няма паршутисти. Това са хора от региона, които често ще се срещат с хората ,както го правеха и до момента.” , каза Детелин Василев – общински координатор на ГЕРБ – Пордим и кандидат за народен представител. 
„Радвам се, че новите членове на ПП ГЕРБ са предимно млади хора, защото на тях разчитам много. Хората трябва да бъдат активни на изборите и да отбележат номер 9 в интегралната бюлетина.”, каза Владислав Николов – кандидат за народен представител от ГЕРБ за Плевен.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева преряза лентата на новия офис, след което връчи партийните карти на новите членове.

Цецка Цачева преряза лентата на нов офис на ГЕРБ в Пордим

http://frognews.bg/news_76163/

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева преряза лентата на офиса на партията в Пордим. Домакин на събитието бе кандидатът за народен представител Детелин Василев. Гости бяха още кандидатите за депутати от плевенската листа на ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев и Зорница Петрова.

Републиканският шампион Александър Лютаков открит удавен на състезание в Созопол

http://offnews.bg/news/n_1/n_388238.html

Републиканският шампион по подводен риболов Александър Лютаков е бил открит удавен вчера, по време първенството в Созопол. Трагедията прекрати започналото вчера Републиканско първенство по подводен риболов в Созопол. Люктаков е само на 23 години, от Бургас. Първенството започнало в 10:15 и трябвало да продължи 6 часа. В лодката, с която е бил отборът на Александър Лютаков са били 4 човека. Той е пожелал да отиде от северната част на остров Свети Иван. Гмурнал се е на 12 метра дълбочина, а там има рифове. Не е изплувал след определеното време. Тялото е открито след 5-часово издирване. "Той е един от най-добрите ни състезатели. Увлякъл се е и просто му е свършил въздуха и предполагаме, че е изпаднал в аленя и е поел вода. Аутопсията ще покаже дали това е така. Той си е оставил на буя двата харпуна, ударената риба, а влязъл с трети харпун, по-малък, и е станала белята”, каза председателят на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов пред радио "Фокус". "Много съм разстроен. Предстои ни да отидем в полицията, тъй като се води следствие. Просто съм неадкватен и съм на хапчета. Аз от четири години съм председател на тази федерация и е много тежко. Има 54 участника и вече единият го няма. Александър Лютаков предния ден беше първи и днес го удостоихме посмъртно с купата, която му се полага на него за деня и вече вечно", каза още Катрафилов. Поклонението и погребението на младия състезател ще е днес от 15:30 часа в Бургас.

Лефкада - да докоснеш изумрудения рай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4302240

На хоризонта се размива безкрайна синя шир. Отдолу - изумрудено море, чиито солени вълни на пресекулки се срещат с белите като мляко камъчета на брега. Нагоре - недостижимото небе, което спорадичната гонитба на розово-бели облачета превръща в къс коприна. Понякога. 


А за разкош - няколко бели скали, които природата първо е изваяла като На хоризонта се размива безкрайна синя шир. Отдолу - изумрудено море, чиито солени вълни на пресекулки се срещат с белите като мляко камъчета на брега. Нагоре - недостижимото небе, което спорадичната гонитба на розово-бели облачета превръща в къс коприна. Понякога. А за разкош - няколко бели скали, които природата първо е изваяла като

Престъпността, която я няма, но намалява

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301671

Престъпността, която я няма, но намалява 
Анна Заркова 

МВР се отчита. 
За 6 месеца на 2014 г. престъпността е намаляла с 9,1% спрямо същия период на миналата година. А разкриваемостта е скочила с 4,1% - до 36%. Може да е вярно, може и да не е. 
Тъй или инак следващото правителство ще надгражда над тези цифри, за да докаже, че работи по-добре Престъпността, която я няма, но намалява Анна Заркова МВР се отчита. За 6 месеца на 2014 г. престъпността е намаляла с 9,1% спрямо същия период на миналата година. А разкриваемостта е скочила с 4,1% - до 36%. Може да е вярно, може и да не е. Тъй или инак следващото правителство ще надгражда над тези цифри, за да докаже, че работи по-добре

Срив в реколтата на грозде

http://www.cross.bg/sriv-v-rekoltata-na-grozde-1430132.html

/КРОСС/ Двойно по-слаба гроздова реколта с лошо качество очакват производителите в цялата страна. Дъждовете и лошото време се отразиха сериозно и на този отрасъл от селското стопанство. Съществува реален риск от скок в цената на виното и ракията, съобщава ТВ7. "Създадоха се условия за повишаване на инфекциите като мана и луидиума. На места, където лозето не е добре гледано, пораженията достигат до 100%", категоричен е доц. Иван Пачев от Института по лозарство в Плевен. В момента цените за изкупуване са между 90 ст. и 1,20 лв., но се очаква повишение.  

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

http://www.moreto.net/novini.php?n=264011

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй". В 01.30 часа 1000-мегаватовата мощност бе изключена от енергийната система на страната, съобщиха от пресцентъра на атомната централа. По време на плановия престой ще бъдат извършени необходимите ремонтни дейности, профилактика на оборудването и системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво.

Бареков пред ПИК: За какво си говориха Ердоган и Местан?

http://pik.bg/бареков-пред-пик-за-какво-си-говориха-ердоган-и-местан-news224925.html

Бареков пред ПИК: За какво си говориха Ердоган и Местан?

"Каква е била целта на срещата между президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и председателя на ДПС Лютви Местан и дали е била засегната темата за гласовете на българските паспорти в Турция?", попита пред ПИК Николай Бареков.

"Обсъждано ли е предложението на "България без цензура" да бъде въведен образователен ценз за владеене на български език като условие за право на глас и затварянето на границите с Република Турция за туристически преминавния по времето на Байрама?", пита още лидерът на "България без цензура".

Той настоя за отговор дали на въпроса: "Има ли връзка между посещението на г-н Местан в Турция и присъствието на петчленна делегация варненски изборджии от ГЕРБ в Анкара по същото време и с каква цел двете делегации на ГЕРБ и ДПС са попаднали на едно и също място.

Има ли стопляне на отношенията между господата Бойко Борисов, Касим Дал и Лютви Местан и означава ли това, че така наречения Реформаторски блок вече е сигурна патерица на ГЕРБ и ДПС в следващата управленска конфигурация под опеката на Република Турция?".

Божана Апостолова: Дупе и талант трябват за истинската литература!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4302224

Божана Апостолова е поет, прозаик и издател. Собственик е на Полиграфически комплекс и издателство “Жанет 45”. 
Божана е създател на литературния фестивал “Пловдив чете” и на перманентната културна инициатива “Младият Пловдив чете”, нейно дело е и най-престижната годишна литературна награда за поезия “Иван Николов”. Наричат я майка Тереза на бълга Божана Апостолова е поет, прозаик и издател. Собственик е на Полиграфически комплекс и издателство “Жанет 45”.  Божана е създател на литературния фестивал “Пловдив чете” и на перманентната културна инициатива “Младият Пловдив чете”, нейно дело е и най-престижната годишна литературна награда за поезия “Иван Николов”. Наричат я майка Тереза на бълга

Заместник-министърът на външните работи на Украйна напусна, заради договореностите с Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303430

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Данило Лубкивский е подал оставка заради договореностите, които вчера бяха постигнати между Украйна и Брюксел и съгласно които въвеждането на зоната за свободна търговия с ЕС ще бъде отложено, предаде Интерфакс.  „Заявлението бе изненада за мен”, заяви в социалната мрежа Лубкивский. Заместник-министърът на външните работи на Украйна Данило Лубкивский е подал оставка заради договореностите, които вчера бяха постигнати между Украйна и Брюксел и съгласно които въвеждането на зоната за свободна търговия с ЕС ще бъде отложено, предаде Интерфакс. „Заявлението бе изненада за мен”, заяви в социалната мрежа Лубкивский.

Другите минават за малко – каквото могат, отмъкват и замъкват

http://www.cross.bg/-ti-mikov-izborite-1430131.html

/КРОСС/ На 9-ти септември лидерът на БСП Михаил Миков подкара буса на Диана Найденова за рубриката „Карай направо". „На стотици места в България хората празнуват. 9-ти септември даде възможност България да се развива, да постигне много сериозни успехи в индустрията, в образованието, в науката, в спорта", заяви Михаил Миков. Той призна, че по време на режима е имали и грешки, дори „извращения". „Но лагери е имало и преди 9-ти септември. Партизаните на 9-ти бяха признати официално за бойци от антихитлеристката коалиция. А народен съд имаше и в Белгия, и във Франция", продължи Миков. Според него обаче по това време е имало повече справедливост, докато сега обществото ни е разкъсано от несправедливост. "Колко партии минаха през властта за последния четвърт век, уж завинаги, а всъщност само за малко и изчезнаха. Минават за малко - каквото могат, отмъкват и замъкват", каза още председателят на БСП. "Може ГЕРБ пак да са първи, но това не означава, че ще управляват. След изборите ще видим с кого, просто посочвам, че в политиката невинаги спечелилият изборите управлява", каза многозначително Миков.  

Алисия спретна Валерко за първия учебен ден

http://www.bnews.bg/article-116289

Алисия стегна Валерко за първия учебен ден. Певицата използва вчерашния рожден ден на сина си, за да го представи в новата му училищна униформа.

БСП Лява България откри предизборен „Клуб 22” в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303427

Предизборният щаб на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад "Георги Измирлиев".   „Надявам се тук да бъде мястото, където всеки в рамките на тази кампания ще може де се запознае с нашите кандидати, от които да чуе идеи за това какво искаме да направим за България, когато спечелим изборите, Предизборният щаб на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад "Георги Измирлиев". „Надявам се тук да бъде мястото, където всеки в рамките на тази кампания ще може де се запознае с нашите кандидати, от които да чуе идеи за това какво искаме да направим за България, когато спечелим изборите,

И част от "Левски" остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=264021

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще останат абонатите намиращи се в кв."Левски" абонатите между ул."Петър Райчев" , бул."Васил Левски" , ул."Мир" и ул.

Киев: Путин иска да завладее цяла Украйна и е заплаха за световния ред

http://www.mediapool.bg/kiev-putin-iska-da-zavladee-tsyala-ukraina-i-e-zaplaha-za-svetovniya-red-news224821.html

"Ние все още сме на етапа на война и ключовият агресор е Руската федерация. Путин иска още един "замразен конфликт" (в Източна Украйна). Целта му е да завладее цяла Украйна. Русия е заплаха за световния ред и за сигурността в цяла Европа”. Toва заяви премиерът Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. На конференция в Киев с участието на украински и европейски парламентаристи и бизнесмени, той похвали санкциите срещу Русия, наложени от ЕС и САЩ, като изтъкна, че те представляват сериозна заплаха за руската икономика. Украйна се намира в състояние на война, и докато не бъде постигнат мир, е сложно да се осъществят реални промени в страната, заяви премиерът, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му конфликтът в Източна Украйна е главният проблем пред страната. Когато бъде прекратена войната, ще се появи шанс да се привлекат международни инвестори, да се върне доверието  на местните инвеститори и да се концентрира вниманието върху реформите. Второто ключово предизвикателство пред държавата е енергетиката. Премиерът напомни, че страната засега изпитва трудности с натрупването на достатъчно количество газ за нормалното осигуряване на есенно-зимния сезон. "В нашите хранилища има до 17 млрд. куб. метра - това е недостатъчно, за да преживеем зимата, но стига, за да не замръзнем", каза Яценюк. Той отбеляза и проблемите с доставките на въглища за електростанциите на Украйна. Киев е принуден да го внася от други страни като Южна Африка, посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Пиян на 2.10 промила предизвика катастрофа на Е-79 край Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/piian-na-2.10-promila-predizvika-katastrofa-na-e-79-kraj-blagoevgrad-6022270

Употребил алкохол 40-годишен мъж предизвика катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Заместник-министърът на външните работи на Украйна подаде оставка, заради договорености с Брюксел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303409

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Данило Лубкивский е подал оставка заради договореностите, които вчера бяха постигнати между Украйна и Брюксел и съгласно които въвеждането на зоната за свободна търговия с ЕС ще бъде отложено, предаде Интерфакс.  „Заявлението бе изненада за мен”, заяви в социалната мрежа Лубкивский. Заместник-министърът на външните работи на Украйна Данило Лубкивский е подал оставка заради договореностите, които вчера бяха постигнати между Украйна и Брюксел и съгласно които въвеждането на зоната за свободна търговия с ЕС ще бъде отложено, предаде Интерфакс. „Заявлението бе изненада за мен”, заяви в социалната мрежа Лубкивский.

Осман Октай: Среща между Местан и Ердоган е лош знак

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/osman-oktaj-sreshta-mezhdu-mestan-i-erdogan-e-losh-znak-6022269

Сериозен брой гласове от Турция за българските избори идват от 2001 г. насам, откогато Реджеп Ердоган е на власт, твърди Октай

Ония 10 книги

http://www.cross.bg/naychiha-naychi-knigi-1430130.html

/КРОСС/ Понеже ако още някой поиска да разбере кои са ми 10-те любими книги (или каквото там се иска), ще повърна. Ето ви 10 книги, които ме научиха на различни неща без дори да съм ги чела изцяло. 1. "Рай", Р. Гизгинджиев - научи ме, че читателят може да има извънредно ниски критерии за стил, смисъл и качество. 2. ,,Петдесет нюанса сиво", Е.Л. Джеймс - научи ме, че и най-нечетящите дами понякога четат, стига да става дума за грубо сексче със секси богаташче. 3. <произволно избрани книги на Букай> - научиха ме, че не е нужно да пишеш нови неща във всяка следваща книга, за да прибереш 16 лева от читателя. 4. "Алхимикът", П. Коелю - научи ме да съжалявам, че съм дала пари за книга, макар и в ранна детска възраст. 5. Поредицата "Здрач" - научи ме, че очевидно роман може да се напише и с набор от 40 думи. 6. Книгите на Иво Сиромахов - научиха ме, че успехът е равен на това да струваш 10 лева и да те дават по телевизията. 7. <някоя произволно избрана книга на Кобилкина> - научих се да не се изненадвам с ужас от това, че българките издигат в култ една неумееща да спряга глаголи и да съгласува прилагателни Кобилка, която пък обича да коленичи пред мУжа си. 8. Книгите на Даниел Стийл ме научиха, че с покачването на нивото на умора у средностатистическа домакиня, умението й за възприятие на сложни съставни изречения рязко спада. 9

Поредната руска туристическа фирма обяви фалит

http://econ.bg/Новини/Поредната-руска-туристическа-фирма-обяви-фалит_l.a_i.567166_at.1.html

Още една руска туристическа фирма обяви фалит. Компанията „Море солнца" обяви, че прекратява дейноста си, информира РИА Новости. „Във връзка с...

Русия прати нов хуманитарен конвой в Украйна

http://www.bnews.bg/article-116285

От Русия посочват, че не са достигнали до споразумение с Киев за оказване на помощ.

VI блок на АЕЦ "Козлодуй" изключен за ремонт

http://offnews.bg/news/n_1/n_388233.html

Плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй” започна в ранните съботни часове, съобщиха от централата. В 1.30 ч. хилядамегаватовата мощност бе изключена от енергийната система на страната. Ще има и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво. Предвижда се ремонтът да завърши в края на октомври. До тогава V енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” ще работи със 100% натоварване съгласно указанията на Електроенергийния системен оператор.

Брад Пит няма да види децата си, ако изневери на Анджелина

http://showbusiness.actualno.com/Brad-Pit-njama-da-vidi-decata-si-ako-izneveri-na-Andjelina-news_49777.html

Актьорът Брад Пит ще загуби децата си, ако изневери на съпругата си Анджелина Джоли с друга жена. Това е само една от интересните клаузи в предбрачния договор на звездите, пише БГНЕС. Холивудската д...

БСП Лява България откри предизборен „Клуб 22” в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303419

Предизборният щаб на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад Предизборният щаб на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Благоевград бе открит в центъра на Благоевград на площад "Георги Измирлиев". „Надявам се тук да бъде мястото, където всеки в рамките на тази кампания ще може де се запознае с нашите кандидати, от които да чуе идеи за това какво искаме да направим за България, когато спечелим изборите,

Симеонов: ББЦ и Атака си делят 6-7% маргинали

http://www.cross.bg/simeonov-horata-obeshtaniya-1430129.html

/КРОСС/ "Хората, които могат да повярват на популистки обещания, изобщо не вдяват от политика. Не може да се считат за реални обещания, че някой ще открие 1 млн. работни места, ще повиши доходите за няколко месеца или ще раздаде безплатни лаптопи." Това заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 председателят на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов. Според него на такива обещания вярват само хората, които "не вдяват от политика" и посочи привържениците на ББЦ и "Атака". Двете партии си делят 6-7% маргинали, допълни Симеонов. Според него трябва да се вземат спешни мерки за попълване на бюджетния дефицит. Най-големи приходи ще дойдат след пресичане на контрабандата в митниците, където държавата губи над 4 млд. Второто важно нещо е събираемостта на данъците, а третото - елиминиране на енергийната мафия. Валери Симеонов заяви, че токът не бива да поскъпва, а напротив - да поевтинее. "По никакъв начин не трябва да се допуска увеличаване цената на тока. Това е една мантра, която се повтаря, но която всъщност цели запазване на статуквото, а статуквото е следното - енергетиката се управлява от енергийна мафия. В нейните приходи трябва да се бръкне, оттам трябва да се спре изтичането на средства", заяви Симеонов. „Заблуда, манипулация, популизъм ще бъде да лъжем хората, че тази зима доходите им ще скочат чувствително, така че да поемат нарасналите разходи", посочи още той

17 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=264010

17 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите. Трафикът по пътищата във Варна е частично натоварен в централната част на града, пътните настилки са сухи.

Отвориха пристанище Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264025

Пристанище Варна е отворено за всички кораби., научи Moreto.net от пристанищна инфраструктура.Всички въведение ограничения и забрани за отменени за отделните портове и канали. По-рано портовете Варна – Запад и Канал 2 бяха затворени за маневриране заради намалена видимост.

Цветан Цветанов: Опонентите на ГЕРБ искат ниска избирателна активност, защото само така ще се запази статуквото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303417

На 5 октомври всеки трябва да упражни правото си на глас, защото само така ще се противодейства на контролирания и платен вот. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на среща с работници в шивашки цех в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На 5 октомври всеки трябва да упражни правото си на глас, защото само така ще се противодейства на контролирания и платен вот. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на среща с работници в шивашки цех в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Състезателят по подводен риболов Александър Лютаков намерен мъртъв на 12 м дълбочина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303412

Тялото на 23-годишния Александър Лютаков, национал по подводен риболов, е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол.
Начинът, по който е било обърнато тялото показва, че Сашо е тръгнал да се качва, каза треньорът на загиналото момче Злати Коларов. Той допуска, че причина за случилото се може да е и внезапно възникнал Тялото на 23-годишния Александър Лютаков, национал по подводен риболов, е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол. Начинът, по който е било обърнато тялото показва, че Сашо е тръгнал да се качва, каза треньорът на загиналото момче Злати Коларов. Той допуска, че причина за случилото се може да е и внезапно възникнал

Цветан Цветанов: Опонентите на ГЕРБ искат ниска избирателна активност, защото само така ще се запази статуквото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303415

На 5 октомври всеки трябва да упражни правото си на глас, защото само така ще се противодейства на контролирания и платен вот. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на среща с работници в шивашки цех в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На 5 октомври всеки трябва да упражни правото си на глас, защото само така ще се противодейства на контролирания и платен вот. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на среща с работници в шивашки цех в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Поне 8000 незаети места във вузовете

http://www.cross.bg/mesta-vyzovete-nezaeti-1430128.html

/КРОСС/ Поне 7000-8000 места ще останат празни в родните университети. Такава прогноза направиха от просветното министерство броени дни преди началото на учебната година. Приблизително толкова незаети бройки е имало и миналата година във вузовете, отчетоха от ведомството на Румяна Коларова в проект на стратегия за развитието на висшето образование, пише "Преса". Причината е в сериозната демографска криза и големия брой абитуриенти, които заминават да следват в чужбина. Не са малко и младежите, които след завършване на бакалавърска степен заминават да правят магистратура зад граница и не се връщат. Заради липсата на младежи и на пари до 2016 г. у нас може да има и първи затворен университет или факултет. В момента работят 37 държавни и 14 частни университета. С това България се нарежда на едно от челните места в Европа по брой висши училища на глава от населението. Изцяло запълнени тази година бяха само медицинските университети, както и УНСС. Останалите вузове в столицата и страната се принудиха да обявят допълнителен прием след редовните си класирания с цел да наберат студенти. Над 60 са местата в Техническия университет в София, нови възпитаници чакат от Лесотехническия, Химико-технологичния и СУ.  

Петър Кънев: ГЕРБ вкара чалгата в политиката

http://frognews.bg/news_76159/

Водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за 2- ри МИР – Бургас Петър Кънев, заедно с кандидатите за народни представители Атанас Зафиров, Георги Тодоров и Ваня Чечева, се срещнаха с членове и симпатизанти на коалицията в гр. Камено. Придружаваше ги кметът на общината инж. Стефан Бонев.

Бареков: Само ББЦ може да спре ГЕРБ и да вкара ДПС на мястото му

http://pik.bg/бареков-само-ббц-може-да-спре-герб-и-да-вкара-дпс-на-мястото-му-news224922.html

Бареков: Само ББЦ може да спре ГЕРБ и да вкара ДПС на мястото му

ДПС и ГЕРБ превърнаха държавата в собствена фирма. Само ние, от коалиция „България без цензура“ можем да спрем партията на Борисов и да вкараме ДПС на мястото му.

Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на ББЦ Николай Бареков във варненското село Приселци по време на среща с членове и симпатизанти на партията.

"Откъде накъде ДПС ще решава кой за кого да гласува и как ще се управлява България. Не съм съгласен хора, които не знаят дори български език, да определят бъдещето на живеещите в България",коментира той подготвената подмяна на вота с около 200 000 гласоподаватели от Босфора.

"За да има спокойствие в държавата, трябва да настъпи промяна, но тази промяна трябва да я направи българска партия с български политициБитката ще бъде трудна, но благодарение на вас, обикновеният, трудов народ, ще успеем", категоричен е той.

Бареков посочи, че

разкриването на един милион работни места са основна цел на "България без цензура“.

Тези работни места обаче ще дойдат не по административен път, а от бизнеса. ББЦ, като партия, трябва да направи така, че бизнесът да работи нормално и той да създава заетост за хората. Според него, строителството на пътища и пристанища е нещо важно, каза той, но не бива да е самоцел, а средство да бъдат задържани или върнати младите.

Старите партии показаха, че не искат и не могат да работят.

Това може да бъде онагледено със ставащото на няколко километра от Приселци, каза Бареков, визирайки продължаващото строителство на Южен поток. Двете фирми, които работят там - едната е на ДПС, а другата на ГЕРБ. Истината е, че и двете партии си имат по едно дружество там, което след това ще им финансира кампаниите.

"Ние отиваме на тези избори без нито един лев субсидия, докато ГЕРБ и ДПС тръгват с по 100 хил. лв. държавни пари,

които сега уж даряват на хората. Те превърнаха доброволчеството във фарс - къде бяха, когато нашите доброволци ринеха с кофите и лопатите кал в Аспарухово? Кандидатите на ГЕРБ отидоха да се снимат с лъскавите лопати и да се подиграват с хората", заключи той.

По отношение на социалната политика, Бареков посочи, че трябва да бъде приоритет на държавата.

Пенсионните фондове трябва отново да бъдат напълнени, защото сега са опразнени.

Бареков каза още, че е крайно време да се подхода към раздаването на детските и жените с висше образование да получават повече, а тези без основно да не получават. Логиката е, че една майка висшистка ще възпита децата си по-добре. "Не може няколко специфични етноса да превръщат раждането на деца в бизнес – неграмотните родители раждат неграмотни деца, с това трябва да се престане. Затова тази група от хора трябва да бъдат образовани. Единият вариант е като се въведе трудовата повинност, която ще принуди мъжете от този етнос да се образоват и да добият занаят, а майките ще бъдат дисциплинирани като се въведе образователен ценз при раздаването на детските, обобщи той.


Нашата битка е със старите партии, каза пред хората от Приселци Бареков.

Той сподели, че това лято са създадени няколко проекта, които да обслужат ГЕРБ като РБ. "Те бяханаправени, за да вземат гласове от нас, не се лъжете и не давайте своя вот за тях. Само гласът за нас има смисъл, защото само ние можем да спрем ГЕРБ и ДПС", каза лидерът на ББЦ.

По-рано през деня той се разходи на варненския кооперативен пазар. Там той разговаря с много хора, които непрекъснато го спираха. На сергиите с плодове и зеленчуци Бареков си купи домати, произведени в село Езерово от младо фермерско семейство. Той посети и щандовете на рибарите – Колхозния пазар във Варна е известен с това, че е най-старото рибно тържище у нас.

Кунева призна за напрежение в Реформаторския блок, но конгрес щяло да има

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/13/2379979_kuneva_prizna_za_naprejenie_v_reformatorskiia_blok_no/?ref=rss


Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева заяви, че на членовете на партията й не им било убедително изборът на лидер на Реформаторския блок да се избира преди парламентарния вот на 5 октомври. Въпреки това обаче утрешният конгрес, на който се очаква Блокът да бъде оглавен от Радан Кънев (ДСБ), ще се състои, уточни тя.

В интервю за Нова телевизия Кунева, че тя и представителите на партията й ще са там. "Ние сме за обединение, за избиране на председател и то с...

Тейлър Суифт и Кейти Пери във война

http://www.bnews.bg/article-116187

Тейлър Суифт е известна с това, че увековечава несполучливите си връзки в песен. Мъжете вече могат да си отдъхнат, защото новата „жертва“ на звездата е от женски пол.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване