Извънредно положение в Хърватия, наводнена е централната част на страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304160

В централната част на Хърватия, в областта около Карловац бе обявено извънредно положение заради големите наводнения, предизвикани от обилните валежи през последните часове, съобщават хърватските медии. 
През последните 24 часа са паднали близо 62 литра на квадратен метър. В наводнените обалсти са изпратени над 100 войника, В централната част на Хърватия, в областта около Карловац бе обявено извънредно положение заради големите наводнения, предизвикани от обилните валежи през последните часове, съобщават хърватските медии.  През последните 24 часа са паднали близо 62 литра на квадратен метър. В наводнените обалсти са изпратени над 100 войника,

Иван Искров отговори на Борисов: КТБ може да се спаси само с държавна помощ

http://www.cross.bg/banka-grypa-tzentralnata-1430168.html

/КРОСС/ Управителя на БНБ Иван Искров официално отговори на разпространеното вчера отворено писмо на лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов във връзка с КТБ. Припомняме, че вчера ПП ГЕРБ изрази недоволство от начина, по който Българската народна банка управлява процеса на специален надзор над Корпоративна търговска банка и Търговска банка "Виктория". Според партията е недопустимо вече трети месец квесторите, назначени от БНБ, да не могат да предоставят изчерпателна информация за реалното състояние на банката. Прибързаните и противоречиви изказвания на управителя на БНБ Иван Искров допълнително нагнетиха напрежение и създадоха усещане за неуправляемост на процеса, посочиха от ГЕРБ. Ето и пълния текст на писмото на Искров: "Уважаеми господин Борисов, Радвам се, че темата за банковата група КТБ и нейното решаване е във фокуса на политик като Вас, когото уважавам като държавник и лидер на политическа партия.За мен като управител на БНБ също е изключително важно взимането на най-доброто решение относно КТБ. С оглед на особената обществена чувствителност по темата си позволявам да взема отношение към поставените във Вашето отворено писмо въпроси, въпреки че то не е получено официално в БНБ. Правя това чрез вече избраната от Вас публична епистоларна форма на комуникация. В отвореното Ви писмо се споменава за „прибързани и противоречиви изявления на управителя на БНБ"

Нови валежи ще повишат отново речните нива

http://pik.bg/нови-валежи-ще-повишат-отново-речните-нива-news225007.html

Нови валежи ще повишат отново речните нива

В началото на седмицата се очакват нови интензивни валежи, на места с количества между 30 и 50 л/кв.м., а в неделя ще започне плавно повишение на речните нива, съобщиха от МОСВ, предаде БГНЕС.

По данни прогнози на НИМХ, в понеделник и през нощта срещу вторник, се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м., но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България, ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м.

Днес в следобедните часове, на отделни места в планинските райони от Западна България, краткотрайно ще превали, с очаквани количества до 5 л/кв.м . И утре в следобедните часове на места в западната половина на страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Количества ще бъдат между 1 и 7 л/кв.м, като само на отделни места ще достигнат до 10л/кв.м.

Павлова: За да привлечем инвеститорите, се нуждаем от стабилна държава, ниски данъци и работеща икономика

http://pik.bg/павлова-за-да-привлечем-инвеститорите-се-нуждаем-от-стабилна-държава-ниски-данъци-и-работе-news225006.html

Павлова: За да привлечем инвеститорите, се нуждаем от стабилна държава, ниски данъци и работеща икономика

„Ще привлечем инвеститорите само ако имаме стабилна държава, ниски данъци и добре работеща икономика. Така ще бъдат създадени и нови работни места. За да имаме работеща икономика и да привлечем инвестиции, е необходимо и развитие на инфраструктурата.”

Това каза за "Фокус" Лиляна Павлова, водач на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ за Варненска област. По думите й „топ приоритет на ПП ГЕРБ е изграждането на магистрала „Хемус”, довършването на магистралите „Струма” и „Марица”, тунела „Почивка”, както и други инфраструктурни обекти, които или бяха спрени през последната година, или забавени”. Приоритет на ГЕРБ е и възобновяването на спрените европейски фондове.

„Да подкрепим общините, които фалираха и останаха разкопани, максимално бързо да стартираме финансирането по новите оперативни програми, за да предотвратим риска 2015-та да бъде също нулева година”, заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ за Варненска област Лиляна Павлова.

„Необходими са реформи в пенсионната и социалната система, защото спряната пенсионна реформа е огромен проблем за държавата и за финансите. Паралелно с това запазваме най-ниските данъци. Няма да има промяна в данъците!”, увери Павлова и допълни, че целта е създаване на стимули за привличане на инвеститори.

И стрелец тръгна след бесния питбул, разкъсал жена във Враца

http://www.bnews.bg/article-116306

Служители с упойващи стрели от БАБХ са тръгнали по следите на питбула, който преди дни нахапа зверски жена във Враца. Макар да са се отзовали на няколко сигнала, свирепото животно все още не е заловено.

Ердоган пусна снимки за срещата си с Местан

http://pik.bg/ердоган-пусна-снимки-за-срещата-си-с-местан-news225004.html

Ердоган пусна снимки за срещата си с Местан

След като вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с лидера на ДПС Лютви Местан, пресслужбата на турския държавен глава публикува снимки. На единия фотос двамата се ръкостискат. Местан и Ердоган са разговаряли в президентския дворец Чанкая в турската столица Анкара. Там са присъствали заместник-председателят на ДПС Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратка информация се отбелязва само, че разговорите са били закрити за медиите, пише "Дневник".

За срещата на това високо ниво няма никаква информация от пресцентъра на ДПС.

 

Читател: Автомобил на охранителна фирма, премина на червено, едва не ни връхлетя

http://www.moreto.net/novini.php?n=264012

Читателка на Moreto.net изпрати до редакционната ни поща клип, на който се вижда как автомобил на охранителна фирма преминава на червен светофар. При случката нарушителят едва не се блъснал в автомобилът на читателката. Ето какво ни е написала тя: "Вчера, на светофара на "Метро" във Варна, кола на фирма VIP Security премина на червен светофар, точно пред мен, като почти връхлетя отгоре ми.

Лавров: САЩ не успяха да настроят целия свят срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-lavrov-svyat-1430167.html

/КРОСС/ "САЩ не успяха да настроят целия свят срещу Русия." Това заяви министърът на външните работи Сергей Лавров в телевизионно интервю. "Съединените щати, които аз не бих се характеризирал като лоши и зли (те са това, което са - затрупани с увереност в своята изключителност), изпратиха емисари по целия свят и се опитваха да убедят всички да застанат срещу Русия, но не успяха да уговорят почти никой, освен ЕС и някои от най-близките им сътрудници извън НАТО и Европейския съюз", подчерта Лавров. Според него, Русия по никакъв начин не се чувства сама. "Аз не мога да се съглася с факта, че всички са срещу нас, че всички се срамуват от нас, че нямаме партньори, с които да водим редовни конструктивни диалози", добави той и даде пример с многобройните международни контакти, с които разполага Русия и сключените с нея споразумения, предава ИТАР-ТАСС.  

Извънредно положение в Хърватия поради наводнения

http://www.vesti.bg/novini/izvynredno-polozhenie-v-hyrvatiia-poradi-navodneniia-6022284

В централната част на Хърватия, в областта около Карловац днес бе обявено извънредно положение поради големите наводнения, които бяха предизвикани от обилните валежи през последните 24 часа.

Какво четем в тоалетната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4302188

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Цитат на деня: 9 септември донесе успехи в индустрията, науката, спорта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/09/13/2380085_citat_na_denia_9_septemvri_donese_uspehi_v/?ref=rss


"Девети септември даде възможност на България да се развива и да се постигнат много сериозни успехи в индустрията, образование, науката, спорта. Партизаните бяха признати официално  за борци от антихитлеристката коалиция".

Председателят на националния съвет на БСП Михаил Миков пред "Нова телевизия", цитиран в прессъобщение на партията.

Според прессъобщението Миков е подчертал, че преди това "е имало повече справедливост, а сега обществото е разкъсвано от чувството за...

Пак порои и гръмотевици! Нивата на реките се покачват!

http://www.bnews.bg/article-116302

Още в неделя ще започне плавно повишение на речните нива, съобщават от екоминистерството.

Кремъл: Имаме варианти за всякакви санкции

http://europe.actualno.com/Kremyl-Imame-varianti-za-vsjakakvi-sankcii-news_49795.html

За всички равнища на санкции чак до иранския вариант Русия е разработила набор от мерки, които може да влязат в ход, но това не означава, че те ще бъдат въведени. Това заяви по руската телевизия Анд...

Председателят на ИМП се жалва от свалянето на Волгин от ефир

http://society.actualno.com/Predsedateljat-na-IMP-se-jalva-ot-svaljaneto-na-Volgin-ot-efir-news_49797.html

Петиция до Управителния съвет на БНР, до СЕМ, до Европейската комисия и до „Репортери без граници” с инициатор медийният експерт и и.д. председател на УС на Института за модерна по...

Северозападна България на протест: Мост има, път няма

http://www.cross.bg/bulgariya-pravitelstvo-e--1430166.html

/КРОСС/ Кандидати за народни представители на БСП Лява България от Враца, Монтана, Видин и София област се включиха в гражданския протест срещу намерението на второто служебно правителство на ГЕРБ да извади проекта за модернизация на пътя Видин - София от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 -2020 г. Едновременно, в 11,00 ч. в събота, стотици граждани блокираха гл.път Е-79 на четири места - в района на с.Скравена, Софийско, Монтана, Мездра и град Дунавци, Видинско. Бяха издигнати плакати: „България без път към Европа", „Мост има, път няма", „Буда, Юда - на 5-ти ще разберете нашия гняв", „На злото куче ГЕРБ - зъл прът на път Е-79" и др. Имаше и препратка към посещенията на Бойко Борисов в района, който като премиер пътуваше с хеликпотер: „С хеликоптер лесно се пътува и не друса". „ГЕРБ ни отне работата, отне ни хляба. Днес - пътя Е-79, а утре и надеждата за достоен живот. Пътят няма цвят, той е надеждата ни, той е на всички, той е връзката на България с Европа", каза един от протестиращите Димитър Димитров. „Това служебно правителство вместо да сближава регионите, отново реваншистки ни разделя, наказателно ни размахва пръст, поставя ни на колене и за пореден път ни унижава", категоричен бе кандидатът за народен представител Димитър Велков. „В мандата си 2009 - 2013г

Спад на туристи и в Македония

http://www.moreto.net/novini.php?n=264030

Въпреки че бе подмината от природните бедствия, югоизточната ни съседка Македония също отчита спад на туристите това лято. Основната причина за това е по-малкият брой туристи от самата Македония. Иначе курортите в съседната ни държава се посещават основно от холандци, гърци, сърби и българи, отбелязват от бранша.

Полицаят-убиец на бебето в Крушевец проплака: Моля ви, пуснете ме да се грижа за семейството си, пия рядко

http://pik.bg/полицаят-убиец-на-бебето-в-крушевец-проплака-моля-ви-пуснете-ме-да-се-грижа-за-семейството-news225000.html

Полицаят-убиец на бебето в Крушевец проплака: Моля ви, пуснете ме да се грижа за семейството си, пия рядко

"Съжалявам много за случилото се, не е било умишлено. Не трябва да оставам в ареста, защото се налага да се грижа за семейството си." Това каза граничният полицай Костадин Стоянов, който в четвъртък премаза 11 месечната Красимира на тротоара в центъра на село Крушевец, пише Флагман.

Днес Бургаският окръжен съд гледа мярката му за неотклонение. Прокуратурата поиска Стоянов да остане в ареста, тъй като и преди нарушавал закона за движение по пътищата - няколко пъти за шофиране с превишена скорост и един път след употреба на алкохол. Адвокатът на обвиняемия Благой Потеров подчерта обаче, че количеството алкохол отрито в кръвта на Стоянов е под законовата граница - 0.3. Потеров каза, че е градски фолклор твърдението, че на Стоянов са му даване и кисели млека , за да изтрезнее . Пред съда той настоя клиента му да бъде пуснат на свобода, а най-адекватната мярка за неговото деяние е била подписка.

Пред съда Костадин Стоянов каза, че имал увеличен черен дроб и вземал лекарства. На въпрос на съдия Денчо Стоянов защо тогава е пил алкохол във въпросната нощ, граничният полицай отговори :
"Пия изключително рядко!"

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров заяви, че за последните 10 години обвиняемият има 4 подобни нарушения. През 2004-та година той отново е спипан в нетрезво състояние зад волана.


Решението на БОС ще стане ясно в 15.30 часа.

Охранителна камера заснела убийството на адвокатката на Киркоров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304143

Станаха ясни подробности за кървавото дойно убийство в Москва. Първо е убит шофьора, а след това е ликвидирана и адвокатката на Филип Киркоров Татяна Акимцова, съобщава руският сайт LifeNews. Килърът причакал жертвите си в двора пред дома на Акимцова. В момента, когато колата й  влиза в двора и шофьорът излиза на улицата,

Рекорден брой предварителни заявки за iPhone 6 Plus

http://www.cross.bg/iphone-broiiki-apple-1430165.html

/КРОСС/ Apple съобщи за рекорден брой предварителни поръчки за новия си iPhone 6 Plus. Компанията обаче не уточни за колко бройки става въпрос, коментира в анализ CNBC. Най-големите почитатели на продуктите на Apple вече могат да поръчват новия смартфон, но ще трябва да почакат между три и четири седмици, за да го получат. По-малкият вариант - iPhone 6, ще бъде пуснат за продажба през следващия петък. Търсенето на новите iPhone - и е по-голямо спрямо предишни години, потвърждават и от телекомуникационната компания AT&T, която разпространява смартфоните на Apple в САЩ. CNBC припомня, че продажбите на iPhone 5s и 5c са били около 9 млн. бройки в първия уикенд, в който са били пуснати новите устройства. Така беше подобрен предишният рекорд на iPhone 5, чиито продажби в първите три дни след пускането му на пазара надминаха 5 млн. бройки. Очакванията са, че сред най-поръчваните модели сега ще бъдат 16GB-те смартфони в златен и сребърен цвят, както и 128GB-ят сив модел, допълва още изданието, пише Investor.    

Камера е заснела убийството на адвокатката на Филип Киркоров (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304140

Станаха ясни подробности за кървавото дойно убийство в Москва. Първо е убит шофьора, а след това е ликвидирана и адвокатката на Филип Киркоров Татяна Акимцова, съобщава руският сайт LifeNews. Килърът причакал жертвите си в двора пред дома на Акимцова. В момента, когато колата й  влиза в двора и шофьорът излиза на улицата,

Кирил Добрев стопли отношения със Станишев

http://pik.bg/кирил-добрев-стопли-отношения-със-станишев-news224992.html

Кирил Добрев стопли отношения със Станишев

Шок и ужас тресе апаратчиците на "Позитано" 20 от няколко дни. Кошмарът на червената номенклатура Кирил Добрев явно е стоплил отношения с президента на ПЕС Сергей Станишев, шушукат из коридорите на червената централа, пише "Стандарт".

Добрев искаше от години оставката на Станишев като лидер на БСП, а сега се разхожда като пръв приятел с него из Габровско, коментират социалисти. И добавят, че Добрев води листата на червените в Габрово, а Станишев му отишъл на крака точно на 9 септември. Масло в огъня наляла и снимки на Добрев със Станишев, които устатият социалист публикувал във фейсбук.

"Край на интригата, аз съм на ход", написал Добрев под фотоса, на който се вижда, че играе шах със Станишев. На друга снимка пък двамата разговарят по габровските улици без следа от някакъв конфликт.     

Поморийска художничка със самостоятелна изложба в Кюстендил

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZSl16DKI5fA/

neli_todorova1

На 11 септември 2014г. от 17.30ч. бе открита поредната самостоятелна изложба на Нели Тодорова – “Преди да остане само пясъкът…” в ХГ “Владимир Димитров – Майстора”, Кюстендил. Изложбената зала гостоприемно приюти четиридесет и три платна на морска тематика.  Проявата бе открита от директора на галерията – Валентин Господинов и от художника Матей Матеев, който не само е родом от Кюстендил, а мястото на родната му къща е настоящата галерия, носеща името на знаменития български художник Владимир Димитров. Събитието бе удостоено от многобройна публика и пълна зала при изключителен интерес. Час преди откриването, кметът на града Петър Паунов посети изложбата. Колеги на авторката и съмишленици от местните артистични сфери дълго споделяха интереси по изкуството, морето и духа на двата града – Кюстендил и Поморие. От ръководството на галерията споделиха, че рядко има в града подобна като тематика и заряд изложба, а екипът се погрижи организацията да е добра.

Това е второто посещение на Нели Тодорова в Кюстендил. През 2011г. тя участва с две картини в голямата пътуваща изложба “По пътя на слънцето с приятели”, експонирана в същата зала през месец октомври тогава.

10695314_747347818635129_1643467018_n

neli_todorova1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10704885_747348588635052_1603251450_n

10704979_747348818635029_1361465130_n

МОСВ: Очакват се нови интензивни валежи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/mosv-ochakvat-se-novi-intenzivni-valezhi-6022282

На места количествата ще бъдат между 30 и 50 л/кв.м, а в неделя ще започне плавно повишение на речните нива

В Пирея задържаха българка с кокаин в бельото

http://www.cross.bg/belyoto-grama-bulgarka-1430164.html

/КРОСС/ 23-годишна българка е арестувана снощи на пристанището в Пирея, на ферибота „Блу стар 2". С помощта на полицейска куче у нея е открит 106 грама кокаин, скрит в бельото й. Жената сама е предала наркотиците. След направения обиск на дома й, са открити и конфискувани още два пакета канабис с тегло 2 и 3,1 грама, пише "Български новини".    

Изненадват ни с високи цени на зарзавата, захарта, олиото и брашното поевтиняха

http://pik.bg/изненадват-ни-с-високи-цени-на-зарзавата-захарта-олиото-и-брашното-поевтиняха-news224998.html

Изненадват ни с високи цени на зарзавата, захарта, олиото и брашното поевтиняха

Доста по-високи цени на повечето плодове и зеленчуци през първите 2 седмици на септември в сравнение със същия период на миналата година отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Не се оправдаха очакванията, че заради руското ембарго по-евтина продукция от Европа ще залее пазарите ни. По-скоро заради дъждовете реколтата е по-малко и с по-лошо качество, съобщава БНТ.

Най-голямо поражение дъждовете нанесоха на доматите. Полските поскъпнаха с цели 45% в сравнение с миналата година, а заради недостига им много търсени са и оранжерийните. Те са с 20 на сто по-скъпи. Рекордьори по високи цени са и краставиците – полски и оранжерийни, както и зеленият пипер. Неслучайно любителите на шопската салата са неприятно изненадани, а не са доволни и от качеството.

Оказа се, че и специалистите са изненадани от голямото поскъпване на плодовете и зеленчуците. „Причината е, че нямаме достатъчно българска продукция. Търговците не са настроени за внос, тъй като по това време обикновено има достатъчно българска продукция и просто се получи един вакуум. Опасенията, че ще бъдем залети от европейска продукция не се случи“, обясни Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

„Нашето производство е недостатъчно и го внасяме от страни, където в момента цените се взривиха, защото руснаците се появиха на техните пазари и изкупуват големи количества. Това са Турция, Македония, които не са членки“, заяви Александър Йоцев от Съюза на търговците на храни.

Най-голямо е поскъпването на лимоните – 72%. Цената стана твърде кисела, надмина 8 лева за кг и надхвърли тази на пържолите. Причината е, че между 2-те реколти в Гърция и Турция има вакуум, който досега се запълваше от страни като Южна Африка. Но тази година Брюксел забрани вноса, за да не се внесат зарази. Така в момента купуваме лимони от Еквадор, пакетирани в Аржентина и цените стават космически.

Специалистите съветват до 15 дни да изчакаме и да не купуваме големи количества лимони. Дотогава се очаква внос на лимони от Турция и Гърция, където тази година реколтата е с 30% по-голяма от миналогодишната и цените рязко ще паднат.

При храните през този сезон по-скоро има поевтиняване. Най-голямо при захарта, олиото и брашното. Всъщност спадът в цените на олиото е от 2 години. Причините са изключително добрите реколти от слънчоглед. Очаква се олиото да продължи да поевтинява. Подобна е и със захарта, чийто цени на едро в момента са около 1.50 за кг.

Министър Щонов открива учебната година в Езикова гимназия "Пловдив"

http://pik.bg/министър-щонов-открива-учебната-година-в-езикова-гимназия-пловдив-news224996.html

Министър Щонов открива учебната година в Езикова гимназия "Пловдив"

Служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов ще открие учебната година в Езикова гимназия "Пловдив", съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетика.

Церемонията е с начален час 9.00 часа, в двора на училището на бул. „България” 123. В 10.00 часа министър Щонов ще посети СОУ „Братя Миладинови“ на бул. „Тодор Александров” 14, а в 10.30 часа началоното училище „Климент Охридски“ на ул. „Пере Тошев” 2А.

България ще получи от Брюксел 6% от стойността на щетите от наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=264038

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това съобщи в "Седмицата" на Дарик вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. По думите й все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени.

Видинчани поискаха по-бързо да се ремонтира пътят за "Дунав мост 2"

http://econ.bg/Новини/Видинчани-поискаха-по-бързо-да-се-ремонтира-пътят-за-Дунав-мост-2-_l.a_i.567192_at.1.html

Над сто души днес протестираха на главен път Е-79 на разклона при видинския град Дунавци. Хората блокираха движението по международния път за кратко....

Круизният бум във Варна догодина може и да не се повтори

http://www.cross.bg/varna-termi-kryiznite-1430163.html

/КРОСС/ Круизният бум от тази година във Варна догодина може и да не се повтори. Това обсъждаха на кръгла маса в морската ни столица представители на най-големите круизни компании у нас. Бе изтъкнато, че до края на сезона през октомври само Варна ще е посрещнала 40 пасажера, при 13 миналата година. Така броят на круизните туристи, избрали да посетят града и неговите забележителности, ще стигне близо 25 000. На пристанище Бургас пък пристигналите пътнически кораби това лято са 13 с 18 058 пасажери на борда. В Несебър пък са акостирали 26 лайнера с 6928 пътници. Вместо да задържи и привлече тези като правило платежоспособни туристи обаче България прави всичко възможно да ги отблъсне, тъй като в момента българските пристанища са най-скъпите в Черно море. Пристанищните такси са увеличени от 1 септември и това поставя под въпрос следващия сезон на круизния туризъм у нас

Видинчани поискаха по-бързо да се ремонтира пътят за "Дунав мост 2"

http://econ.bg/Новини/Хора-от-Видин-поискаха-по-бързо-да-се-ремонтира-пътят-за-Дунав-мост-2-_l.a_i.567192_at.1.html

Над сто души днес протестираха на главен път Е-79 на разклона при видинския град Дунавци. Хората блокираха движението по международния път за кратко....

Сръбската звезда Цеца по стъпките на Преслава и Ивана

http://www.bnews.bg/article-116303

Сръбската звезда Цеца Величкович последва примера на българските си колежки Десислава, Преслава и Ивана, и седна на стола на журито в музикалното шоу The Voice.

Нагла схема за купуване на гласове! Дават дърва за огрев срещу "правилен" вот

http://pik.bg/нагла-схема-за-купуване-на-гласове-дават-дърва-за-огрев-срещу-правилен-вот-news224995.html

Нагла схема за купуване на гласове! Дават дърва за огрев срещу "правилен" вот

В планинските райони правото на сеч на дърва се получава след обещанието за "правилен" вот. Това е схема за купуване на гласове, по която работи полицията, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Министърът не разкри подробности за тази схема, но разказа за друг начин, чрез който партии купуват гласове за вота на 5 октомври. Това ставало чрез организирането на кастинги.

"След като се явят на кастинг, на хората им се обяснява, че трябва да гласуват за определена партия или коалиция и им се плаща", обясни той.

Той изрази опасения, че "кандидат-депутати може да се опитат да купуват преференциален вот" на предсрочните парламентарни избори. Не казвам това случайно, подчерта той, но допълни, че като министър не можел да разкрие повече.

Другата схема, по която работи полицията е купуването на гласове в махалите.

"В махалите хората се знаят и там също се купуват гласове", обясни Бакалов.

Намериха част от откраднатите от Банк дьо Франс банкноти

http://www.vesti.bg/novini/nameriha-chast-ot-otkradnatite-ot-bank-dio-frans-banknoti-6022283

Част от използваните банкноти, предназначени за унищожаване, откраднати от Френската банка, бяха намерени закопани в градината на един от заподозрените, съобщава изданието "Експрес".

Пострадали от наводненията обжалват в съда размера на получените помощи

http://www.mediapool.bg/postradali-ot-navodneniyata-obzhalvat-v-sada-razmera-na-poluchenite-pomoshti-news224828.html

Административния съд в Добрич са заведени 19 дела по жалби на граждани срещу размера на сумите, определени от Обществения съвет, за пострадалите от наводненията през юни. 18 дела са от граждани, получили помощ от 650 лв, а едно е за помощ от 150 лв, съобщи БНР. Общественият съвет реши да бъдат подпомогнати 700 семейства, като разпредели 449 000 лв, набрани чрез националната кампания на БЧК. 80 семейства, чиито домове са напълно разрушени, получиха по 1600 лв, 480 домакинства - по 625 лв и 140 - по 150 лв.  Делата не са насрочени, тъй като в жалбите не е посочено чий акт обжалват гражданите - на Общинския обществен съвет или на Националния обществен съвет Други две дела са заведени за отказ на Дирекция "Социално подпомагане", да бъдат предоставени еднократни помощи на пострадали от наводнението.

Цветан Цветанов: Оперативните програми са обезпечени с 32 млрд. лева

http://pik.bg/цветан-цветанов-оперативните-програми-са-обезпечени-с-32-млрд-лева-news224994.html

Цветан Цветанов: Оперативните програми са обезпечени с 32 млрд. лева

В момента сме в новия програмен период 2014-2020 година. Миналата година беше пропуснато времето от правителството на Орешарски да се подпише споразумение с ЕК, ако беше подписано от 2014 вече щяхме да сме започнали да усвояваме тези средствата. Оперативните програми са обезпечени с 32 млрд. лева. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов, който се срещна с работници в шивашки цех в Благоевград. По думите му, ако тези пари влязат в бюджета на България ще могат да се подпомогнат много сектори.

„Тези пари ще допринесат за подобряване на инфраструктурата, за субсидиите, за земеделието и за дадени сектори в политики като образование, култура, регионална политика, екология, което няма как да бъде осигурено като финансиране от местните бюджети и от Републиканския бюджет на страната”, допълни Цветанов. Той уточни, че инфраструктурата е важна както за бъдещи инвестиции, така и за разкриване на повече работни места. „Трябва да се възползваме от Оперативните програми, за да развиваме туризма, земеделието и да усвояваме субсидиите, които трябва да отиват за българските фермери, завърши Цветанов. 

Музиканти преди и след концерт (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_388305.html

Да свириш и пееш на живо пред публика никога не е било лесно. Често някои го сравняват и с тежък физически труд и ако съдим по изтощените и потни лица на музикантите след концерт, това сравнение изглежда правдоподобно.  Фотографът Брандън Анерсън създаде интересен проект, в който снима как изглеждат музиканти от различни банди преди и след концерт на живо. Снимки:  Райън от "To the wind": Кейт от "Every time I Die": Ник от "Vanna": Дрю от "Stray From The Path": Ник от "Terror": Девин от "The Color Morale": Дейви от "Vanna":

Сидеров: трябва да се върнат много неща от социализма

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/siderov-triabva-da-se-vyrnat-mnogo-neshta-ot-socializma-6022281

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен

Още 4 нарушения на пътя има полицаят, който уби бебе в Крушевец, през последните 10 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304127

4 нарушения е извършил 36-годишният Костандин Стоянов през последните 10 години, съобщи преди малко наблюдаващият прокурор Димо Маджаров. 
Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост  на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това че той е навлязъл в насрещното движение и след това 4 нарушения е извършил 36-годишният Костандин Стоянов през последните 10 години, съобщи преди малко наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.  Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост  на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това че той е навлязъл в насрещното движение и след това

В Турция избирателните секции са 136, в САЩ - 42

http://frognews.bg/news_76182/

Избирателните секции в Турция за предсрочните избори на 5 октомври са 136. Това показва решението на ЦИК за определяне на местата за гласуване в чужбина.От списъка става ясно, че само в Бурса, където има голямо съсредоточие на изселници от България, секциите са повече от 40.

ЕС ще помогне на България с 6% от стойността на щетите от наводненията

http://www.mediapool.bg/es-shte-pomogne-na-bulgaria-s-6-ot-stoinostta-na-shtetite-ot-navodneniyata-news224827.html

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел, съобщи вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова. Тя обясни пред Дарик радио, че все още в апликационната форма не е включено искане и за щетите в Мизия, защото те още не са оценени. "Апликационната форма е на стойност 302 млн. евро. Тъй като има процедура - трябва да се направи оценка на щетите, тогава да се види дали влизат в едни определени прагове и тогава да се направи апликационната форма. Сумата от 300 млн. е цялата сума на щетите. Ние ще получим около 6% от тази сума като компенсация от Фонд "Солидарност". Надяваме се това да стане в следващите 3 месеца", обясни Цанова. Според нея политическите коментари дали постигнатото при последното й посещение в Брюксел е "провал" или "успех" не могат да бъдат оборени с експертни аргументи, но времето ще покаже истината. ”Работи се по възстановяване на плащанията по спрените оперативни програми. По принцип разходите за плащане на изпълнението на оперативните програми са заложени в държавния бюджет от началото на тази година. Очакванията са обаче, че и приходи от ЕК ще идват, така че ние да останем само с нашето самоучастие. Това, което се случи - спирайки плащанията, останахме в ситуация, в която не можем да извършваме реално плащания по системата. Задължени сме по бюджет да осигурим това финансиране, така че да можем да плащаме, да обработваме документацията. Това е национално отговорно решение и за мен беше огромна грешка, че въобще спряха тези плащания през февруари. Ако те не бяха спрени, нямаше да сме в тази ситуация на риск от загуба на средства и основната причина за това са спрените плащания", каза Цанова. Тя  изрази надежда, че 2014 г. няма да е нулева за всички нови оперативни програми.

Над 10% от парите за паметник на Георги Калоянчев вече са събрани

http://www.cross.bg/byrgas-klyb-georgi-1430162.html

/КРОСС/ 12% от парите, необходими за изграждането на паметник на великия български актьор Георги Калоянчев в родния му град Бургас вече са осигурени. Те са дошли от дарения. Става въпрос за почти 10 хил. лева, докато самият паметник струва 80 хил. лева, пише "Флагман". Инициативата за набиране на средства чрез благотворителни прояви е на Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера - Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас. "През следващите три месеца сме планирали няколко културни прояви с благотворителна цел - театралната постановка „Диагноза: Едит Пиаф" в Драматичен театър „Адриана Будевска" на 25 септември, спектакъла „Среща в спомена" на Нешка Робева на 30 Октомври, две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас и ДТ „Адриана Будевска", обясни Георги Николчев, председател на Обществен дарителски фонд, област Бургас. Специално за кампанията са създадени тениски с лика на Калоянчев с мотото - „Дарявам за Калата". Те са на стойност 20 лв. и могат да бъдат закупени от павилиона „Морски знаци" в близост до сградата на Община Бургас, както и на всички концерти и специални събития, които са част от кампанията. Всички приходи от продажбата на тениските ще отидат за паметника на именития актьор.    

МОСВ предупреди за интензивни валежи следващата седмица

http://www.mediapool.bg/mosv-predupredi-za-intenzivni-valezhi-sledvashtata-sedmitsa-news224826.html

В началото на седмицата се очакват нови интензивни валежи, на места с количества между 30 и 50 л/кв.м, предупредиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ). В неделя ще започне плавно повишение на речните нива. По прогнозни данни на НИМХ в понеделник и през нощта срещу вторник, се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м, но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м. Още в събота на отделни места в планинските райони от Западна България ще превали, като очакваните количества са до 5 л/кв.м.

Семейството на британски заложник с отворено писмо до „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/deiivid-durzhava-heiins-1430161.html

/КРОСС/ Роднините на Дейвид Хейнс, британският заложник на „Ислямска държава", призоваха екстремистите да се свържат с тях. Отвореното писмо на семейството на Хейнс бе разпространено от британското външно министерство. В него роднините на заложника съобщават, че са изпратили много послания до ислямистите, които са останали без отговор. Те молят „онези, които държат Дейвид, да установят контакт с нас", предава БНР. Групировката „Ислямска държава" заплаши да убие британеца, ако американската авиация не спре да бомбардира нейни позиции. Дейвид Хейнс, който бе отвлечен миналата година докато доставяше хуманитарна помощ в Сирия, бе посочен като следваща жертва в разпространеното в началото на септември видео с обезглавяването на американския журналист Стивън Сотлоф. Призивът на семейството на британеца наподобява опитите на роднините на Джеймс Фоули, другия американски журналист, убит от екстремистите миналия месец, да установят контакт с похитителите. Преди екзекуцията на Фоули „Ислямска държава" изпрати имейл до неговото семейство, за да покаже, че той е жив и да поиска огромен откуп. Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Лондон прави всичко възможно, за да осигури освобождаването на Дейвид Хейнс.  

Бойко Борисов присъства на откриването на паметник на бореца Филиз Хайрулла в село Борци

http://pik.bg/бойко-борисов-присъства-на-откриването-на-паметник-на-бореца-филиз-хайрулла-в-село-борци-news224984.html

Бойко Борисов присъства на откриването на паметник на бореца Филиз Хайрулла в село Борци

Преди 10 години в този регион не можеше да се пътува от дупки, а сега по пътищата от Шумен през Венец и чак до Силистра се пътува като по масло. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в шуменското село Борци, където присъства на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Хайрула.


„Всички хора трябва да се познаваме, да познаваме културите и обичаите си, и да уважаваме символите си, за да живеем като приятели. Само така заедно ще можем да продължим да си строим и градим държавата", каза още Борисов. По-късно Бойко Борисов гледа конните надбягвания край селото и се срещна с местните хора. 

 

 

 

 

 

"Синя България" събира пари за Гунди и Котков

http://www.bnews.bg/article-116301

Тръст „Синя България” организира благотворително събиране на 1000 лв. за възстановяване на мемориала на Гунди и Котков на Витиня. Фен на ЦСКА вече показа пътя и дари част от сумата за левскарите.

Ангел Найденов я Долни Чифлик: Поемаме отговорност да изпълним обещаното

http://www.moreto.net/novini.php?n=264040

„Тук пред вас сме застанали хора, които се нагърбваме с отговорността да изпълним обещанията. Днес каузата ни минава през възстановяване на доверието в политика, през връщането на държавата на хората, през това, което трябва да се направи, за да има достоен живот в справедлива държава.

За ценители! Уникално селище край Варна ни връща 6500 години назад във времето (снимки)

http://pik.bg/за-ценители-уникално-селище-край-варна-ни-връща-6500-години-назад-във-времето-снимки-news224986.html

За ценители! Уникално селище край Варна ни връща 6500 години назад във времето (снимки)

На терен от 130 дка между варненските села Ветрино и Неофит Рилски е ситуиран парк, събрал няколко важни исторически епохи, пише петел.бг

 

Неопитното селище на ТРЕЖЪР България, изградено със съдействието на водещи историци, ни връща 6500 години назад във времето.

Намира се в село Неофит Рилски, само на 2 км от магистрала „Хемус“ и на 30 км от Варна.

 

Уникалното място, което преоткрива античната ни история, е отворено за посещения всеки ден от 9 до 19 часа.   

Драгомир Стойнев: Помагам на всяко предприятие, което създава работни места

http://pik.bg/драгомир-стойнев-помагам-на-всяко-предприятие-което-създава-работни-места-news224988.html

Драгомир Стойнев: Помагам на всяко предприятие, което създава работни места

„Винаги съм помагал на предприятия, които създават работни места. Така беше и с „Арсенал“, каза в Казанлък Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България” за Старозагорски избирателен район. Като важна и значителна определи той новата сделка на казанлъшката оръжейница „Арсенал“ и сподели, че е имало големи проблеми около нея, но благодарение на неговите усилия и на екипа му като министър на икономиката и енергетиката, тя е факт.

В резултат от сделката се откриват 2000 нови работни места в община Казанлък. 

„Това наистина е много важно и хората трябва да разберат, че когато министерството или държавата има стратегия да подпомага бизнеса, това се случва.“, добави  доскорошният икономически министър.

Драгомир Стойнев пристигна в Града на розите, за да представи листата на Коалиция БСП лява България.

„Виждам страх у хората, че ГЕРБ могат да се върнат във властта. Страхът е у бизнеса, че ще започне отново да бъде притискан. Страхът е и у възрастните хора, че ще бъдат обиждани и няма да получават редовно пенсиите си”, коментира зам.-председателят на БСП.

По-рано през деня Драгомир Стойнев бе в Раднево. В миньорския град той се отчете за постигнатото от него като министър за оздравяването на дружеството „Мини Марица-изток” и стопирането на приватизацията му.

„Трябва отсега да мислим за нови мощности за 15 години напред. Енергетиката не е бизнес и не трябва да се управлява като частна фирма”, сподели Стойнев. Той поясни, че планът за изграждане на два нови блока – 9 и 10 в държавната ТЕЦ „Марица-изток 2” е готов. „Всички документи са на масата в Министерството и следващото правителство трябва да си свърши работата. Ако народът избере отново ние да бъдем първа политическа сила, това означава, че там ще има нови инвестиции, които са необходими на нашата енергетика, а и на държавата”, категоричен бе Стойнев.

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” бе и в Братя Даскалови, където му обещаха изборна победа.

Снимка на деня: Ръкостискането на Местан и Ердоган

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/13/2380079_snimka_na_denia_rukostiskaneto_na_mestan_i_erdogan/?ref=rss


След като вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с лидера на ДПС Лютви Местан, пресслужбата на турския държавен глава публикува снимки. На единия фотос двамата се ръкостискат. Местан и Ердоган са разговаряли в президентския дворец Чанкая в турската столица Анкара.

Там са присъствали заместник-председателят на ДПС Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратка информация се отбелязва само, че разговорите са били закрити за медиите....

Републикански шампион по подводен риболов се удави на състезание

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2014/09/13/2380083_republikanski_shampion_po_podvoden_ribolov_se_udavi_na/?ref=rss


Републиканският шампион по подводен риболов Александър Лютаков е бил намерен удавен в петък по време на състезание в Созопол. 

Тялото на 23-годишния мъж е било открито край остров Свети Иван след петчасово издирване.

Лютаков се е състезавал за отбора "Тритон" от родния си град Бургас и е бил последна година студент във Висшето военноморско училище във Варна. 

Той се е гмурнал от северната страна на острова на 12 метра дълбочина, където има и рифове. След като не...

Гледат мярката на граничния полицай, убил бебето в Крушевец

http://www.cross.bg/granichniya-proba-stoyanov-1430160.html

/КРОСС/ Бургаският окръжен съд гледа на мярката за неотклонение на граничния полицай Костадин Стоянов, предава БНР. Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. На 11 септември той премаза с колата си 11-месечното бебе Красимира в созополското село Крушевец. Все още няма официална информация за резултатите от кръвната проба за алкохол на полицая, но вчера от Окръжна прокуратура Бургас заявиха, че между взетата на място проба и кръвния тест има разминаване. В деня на инцидента дрегерът отчете 0.63 промила алкохол в кръвта на граничния служител.  

Показен разстрел в Москва: Убиха адвокатката на ЮКОС, Плюшченко и Филип Киркоров (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_388302.html

Известната руска адвокатка Татяна Акимцева бе застреляна показно в центъра на Москва.  Убит е и шофьорът й, 44-годишен мъж, предадоха руските информационни агенции. Двойното убийство е станало в петък вечер пред дома на Акимцева, на ул. "Хашек" 6. Към 21 ч. московско време автомобилът BMW, в който били Акимцева и шофът, паркирал и двамата излезли от колата. Нападателят открил огън и двамата били убити. В момента, когато колата влязла в двора и шофьорът излязъл на улицата, за да вземе багажа на Акимцова от задната седалка на колата, се приближил мъж и стрелял два пъти в тялото на шофьора. След това настигнал Акимцова, която вече влизала във входа, и стрелял още два пъти в нея. Татяна Акимцева специализирала в икономическите дела. Тя защитава директора по икономическа сигурност на национализираната петролна компания ЮКОС Алексей Пичугин , който бе осъден на доживотен затвор. В края на юли 2014 г. Русия бе осъдена пред арбитражния съд в Хага да плати на акционерите на ЮКОС около 50 милиарда долара компенсации за нанесени щети на акционерите на компанията, която беше контролирана от някога най-богатия човек в Русия Михаил Ходорковски .  Адв. Акимцева е работила и по първото наказателно дело срещу Ходорковски. Наскоро Акимцева защитаваше интересите на руските поп звезди Филип Киркоров и Кристина Орбакайте (дъщеря на Алла Пугачова), както и на олимпийския и световен шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко. Акимцева е била адвокат и на бившата съпруга на вицепрезидента на ”Лукойол” Оксана Долгова. Един от последните случаи на Акимцева беше по делото срещу ръководителя на Федералната агенция по туризъм Дмитрий Амунц, обвинен в присвояването на 28 милиона рубли. Според колега на Акимцева убийството е свързано с работата й и дела, по които е работела в последно време. Тя е получила две заплахи за убийство, казва още Александър Карабанов. Ето видео от охранителната камера:

Очакват се нови интензивни валежи и повишение на речните нива

http://www.cross.bg/valezhi-bulgariya-lkvm-1430159.html

/КРОСС/ По данни прогнози на НИМХ, в понеделник и през нощта срещу вторник, се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м., но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България, ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м., съобщават от МОСВ. Днес в следобедните часове, на отделни места в планинските райони от Западна България, краткотрайно ще превали, с очаквани количества до 5 л/кв.м . И утре в следобедните часове на места в западната половина на страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Количества ще бъдат между 1 и 7 л/кв.м, като само на отделни места ще достигнат до 10л/кв.м. В неделя, 14 септември 2014 г., предвид очакваните валежи, ще започне плавно повишение на речните нива в Западна България.  

Времето захладнява, очаква се дъждовна седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304110

Времето захладнява и есента все по-напористо напомня за себе си. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България ще продължат, а в понеделник ще обхванат и централната част от страната. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи "Фокус".
Интензивни и значителни по количество ще са през нощта в северозападните райони, Времето захладнява и есента все по-напористо напомня за себе си. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България ще продължат, а в понеделник ще обхванат и централната част от страната. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи "Фокус". Интензивни и значителни по количество ще са през нощта в северозападните райони,

Бойко Борисов присъства на откриването на паметник на бореца Филиз Хайрулла в село Борци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304112

Преди 10 години в този регион не можеше да се пътува от дупки, а сега по пътищата от Шумен през Венец и чак до Силистра се пътува като по масло. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в шуменското село Борци, където присъства на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Хайрула. Преди 10 години в този регион не можеше да се пътува от дупки, а сега по пътищата от Шумен през Венец и чак до Силистра се пътува като по масло. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в шуменското село Борци, където присъства на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Хайрула.

Времето захладнява, очаква се дъждовна седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304096

Времето захладнява и есента все по-напористо напомня за себе си. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България ще продължат, а в понеделник ще обхванат и централната част от страната. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Времето захладнява и есента все по-напористо напомня за себе си. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България ще продължат, а в понеделник ще обхванат и централната част от страната. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи "Фокус". Интензивни и значителни по количество ще са през нощта в северозападните райони,

Менда Стоянова: Предизборната кампания е противоречива

http://pik.bg/менда-стоянова-предизборната-кампания-е-противоречива-news224982.html

Менда Стоянова: Предизборната кампания е противоречива

Ако хората гласуват за ГЕРБ ще гласуват за една стабилна България, една стабилност, от която всички се нуждаем, твърди кандидат-депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. По думите й, ГЕРБ не обещава нито невъзможни увеличения на заплати и пенсии, нито пари раздадени на калпак, нито намаляване цената на тока. Стоянова уточни, че ГЕРБ ще води една изключително отговорна финансова политика и от всички се очаква само едно – много работа. На въпрос „Положителна или негативна е предизборната кампания до този момент?”, Стоянова отговори, че е противоречива.

„Вчера сутринта имаше дебат от площада в Пловдив. Беше ужасяваща за окото и ухото гледка. Агитки крещяха, викаха едни нападки без аргументи”, каза кандидатът за депутат и добави, че за нея това не е предизборен дебат и предизборна кампания. Затова, до края на кампанията партията ще ограничи участието си в подобни формати и ще се съсредоточи върху работата на терен. По думите на Менда Стоянова, тя ще продължи при хората по места. Ще бъде разяснявана програмата на ГЕРБ, а политическите послания ще бъдат позитивни.

СЗО изнемогва срещу еболата, търси стотици доброволци

http://www.bnews.bg/article-116300

"Броят на новите пациенти се увеличава много по-бързо от възможността ни да се справим с тях. Трябва да сме поне три-четири пъти повече, за да се справим", коментира Маргарет Чан, генерален директор на СЗО.

Очаква се криза за олио заради потопите

http://www.moreto.net/novini.php?n=264037

Дъждовете и градушките съсипват слънчогледовата реколта, оплакват се земеделци. В резултат се очаква цената на олиото да скочи. В Русенско реколтата от слънчоглед е доста по-слаба от миналата година. По данни на от областната дирекция „Земеделие" в Русе общо 464 129 са декарите, засети с тази култура.

Бойко Борисов присъства на откриването на паметник на бореца Филиз Хайрулла в село Борци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304099

Преди 10 години в този регион не можеше да се пътува от дупки, а сега по пътищата от Шумен през Венец и чак до Силистра се пътува като по масло. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в шуменското село Борци, където присъства на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Хайрула. Преди 10 години в този регион не можеше да се пътува от дупки, а сега по пътищата от Шумен през Венец и чак до Силистра се пътува като по масло. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в шуменското село Борци, където присъства на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Хайрула.

ГЕРБ откри информационна шатра в Бургас

http://pik.bg/герб-откри-информационна-шатра-в-бургас-news224980.html

ГЕРБ откри информационна шатра в Бургас

ГЕРБ откри информационна шатра в Бургас. Тя се намира в центъра на града до Часовника.

Там всеки ден ще дежурят кандидатите за народни представители и общински съветници, които ще разясняват акцентите в националната и регионална програма на ПП ГЕРБ от 07.00 до 19.00 ч. От партията са избрали този директен начин за комуникация с избирателите, при които да разясняват програмата си. 

Официално позволиха на аржентинско бебе да се казва Меси

http://www.cross.bg/mesi-narechem-dete-1430158.html

/КРОСС/ По принцип, заради действащ от 1969 г. закон в Аржентина е забранено да се използват за лични имена фамилни такива. Родителите на новородения Даниел Вареле обаче получиха официално разрешение от градските власти. Сега вече бебокът ще се нарича Меси Даниел Вареле. "Решението не властите е супер, но и без него щяхме да наречем детето си Меси. Разликата е, че без официално разрешение, нямаше да можем да го регистрираме в общината. Сега вече ще можем да го направим", заяви щастливият баща на бебето. Любопитното е, че родителите планирали да нарекат новороденото Меси дори ако е момиче, пише TemaDaily. "Искахме да наречем Меси още първото ни дете. То обаче се оказа момиче. Сега със жена ми бяхме решили да наречем второто ни дете Меси, какъвто и да е полът му. Слава на Бога, оказа се момче!".  

Олиото може значително да поскъпне заради наводненията

http://www.cross.bg/rekoltata-olioto-kyltyra-1430157.html

/КРОСС/ Дъждовете и градушките съсипват слънчогледовата реколта, оплакват се земеделци. В резултат се очаква цената на олиото да скочи, съобщава Нова телевизия. В Русенско реколтата от слънчоглед е доста по-слаба от миналата година. По данни на от областната дирекция „Земеделие" в Русе общо 464 129 са декарите, засети с тази култура. А средния добив е с 37 кг на декар по-малко от миналата година. На места в русенска област градушката е унищожила цели масиви, като от слънчогледа е останало само стъблото - без пита и листа. Освен реколтата, ниска е и изкупната цена на тази култура. Потребителите са притеснени, че една такава ситуация може да доведе до поскъпване на олиото.  

Хърватия с извънредно положение заради наводнение

http://balkani.actualno.com/Hyrvatija-s-izvynredno-polojenie-zaradi-navodnenie-news_49792.html

В централната част на Хърватия, в областта около Карловац, е обявено извънредно положение поради големите наводнения, които бяха предизвикани от обилните валежи през последните 24 часа. Наводнения...

Убиецът на 11-месечната Краси изпил половин литър вино, т.е. не бил пиян

http://burgas.actualno.com/Ubiecyt-na-11-mesechnata-Krasi-izpil-polovin-lityr-vino-te-ne-bil-pijan-news_49791.html

Граничният полицай Костадин Стоянов, който преди два дни прегази и уби 11-месечната Красимира в бургаското село Крушевец, е изпил половин литър вино, преди да се качи зад волана. Това стана ясно по вр...

Андор: Великобритания да спре да мрънка

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/andor-velikobritaniia-da-spre-da-mrynka-6022279

Андор отново изтъква, че масовата имиграция от Източна Европа е добра за британските работници и правителството

Десислава Атанасова: Ще работим за преодоляване на междурегионалните различия

http://pik.bg/десислава-атанасова-ще-работим-за-преодоляване-на-междурегионалните-различия-news224978.html

Десислава Атанасова: Ще работим за преодоляване на междурегионалните различия

В програмата на ГЕРБ сме заложили специален раздел за Северозападна България. През последните 25 години в този регион нищо съществено не се е случило. Ето защо в управленската програма на ГЕРБ е предвидено тук да се инвестират 1 милиард лева годишно с една единствена цел – да се преодолеят междурегионалните различия и да започне икономиката да работи, да има достъпно здравеопазване и качествено образование. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Монтана Десислава Атанасова пред гражданите на град Лом, съобщиха от пресцентъра на партията. Заедно с останалите кандидат-депутати от листата Златко Тодоров, Петър Якимов, Росен Белчев, Веселин Николов, Калин Хайтов и Тони Ралчев те разговаряха с жителите на крайдунавския град и кв. Младеново.

„Ние сме гаранция за развитието на Северозападния регион. Не само аз, но и моите колеги, водачите на листите за областите Видин и Враца – Ивайло Московски и Петя Аврамова ще работим за това, младите хора да се върнат тук, по родните си места, а това ще стане чрез активни мерки в различни секторни политики“, каза Атанасова. 
Въпросите, които най-често гражданите на Лом ги вълнуваха бяха свързани с безработицата. „Няма да ви обещаем, че ще разкрием 250 хиляди работни места, както обещаваха и продължават да обещават други политици. Това са само предизборни обещания. Нашата цел е колкото може повече европейски средства да привлечем, за да имаме една работеща икономика. Само тогава може да има инвестиции в бизнеса, в пътната инфраструктура, което от своя страна ще доведе до нови работни места. И аз и моите колеги сме наясно, че това ще стане само тогава, когато има стабилно правителство, за да може да работи в тази посока“, категорична бе Десислава Атанасова.

Северозападът изригна: С хеликоптер лесно се пътува и не друса

http://frognews.bg/news_76177/

Кандидати за народни представители на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ от Враца, Монтана, Видин и София област се включиха в гражданския протест срещу намерението на второто служебно правителство на ГЕРБ да извади проекта за модернизация на пътя Видин – София от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014 -2020 г.

Втори руски хуманитарен конвой влезе в Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264001

Втори руски конвой, представящ се като хуманитарен, навлезе на украинска територия при граничния пункт Изварино-Донецк. Според информация на агенция Новости, 70 камиона и два „технически автомобила” са влезли в Украйна. Според руската страна, преди това са били събрани 2000 тона хуманитарен товар - продоволствия, лекарства, дизелово гориво, електрогенератори и одеяла.

ДПС се възмути от унищожаването на билборди в Дулово

http://www.cross.bg/partiyata-bilbordove-protzes-1430156.html

/КРОСС/ Общинският предизборен щаб на ДПС Дулово изразява силната си загриженост и възмущение от унищожаването на билбордове, поставени в съответствие с изискванията на закона, съобщават от пресцентъра на партията. "Тревогата ни се засилва и от факта, че до този вандалски акт се стигна след намесата от страна на общинската управа на общ.Дулово, която направи няколко неуспешни опита да компрометира предизборната кампания и да ни принуди да отстраним билбордовете", допълват от ДПС. "Нещо повече- част от унищожените билбордове изобразяваха един ключов момент от най-новата ни история - т.нар. "възродителен процес". Припомняме, че именно съпротивата срещу т. нар. "възродителен процес" доведе до промяната на политическата система и създаде условия за опазването и отстояването на правата и свободите на всички български граждани, независимо от техния етнос и религия. Много важна част не от само от политическата, а от националната памет на България. Както и досега, отново призоваваме към толерантна предизборна кампания, каквато Движението за права и свободи е водило и ще води и занапред", завършват от партията.  

Дейвид Бекъм: В модата не мога да догоня Виктория

http://www.bnews.bg/article-116213

Дейвид Бекъм заяви, че не може да бъде конкуренция на жена си Виктория в областта на модата.

Малкия Маргин и Йоско от Костинброд свалени от издирване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4302466

З
 наковите представители на престъпния свят Йосиф Йосифов-Йоско, лидер на Килърите 4, и Николай Маринов-Малкия Маргин, също престояха по няколко месеца като издирвани по цял свят с червена бюлетина. 
И двамата бягат от България през 2010 г., след като почват разследвания срещу тях. Йоско - след ареста на хората му, обвинени в наркоразпростране З наковите представители на престъпния свят Йосиф Йосифов-Йоско, лидер на Килърите 4, и Николай Маринов-Малкия Маргин, също престояха по няколко месеца като издирвани по цял свят с червена бюлетина. И двамата бягат от България през 2010 г., след като почват разследвания срещу тях. Йоско - след ареста на хората му, обвинени в наркоразпростране

Румен Петков: Парите за купуване на гласове идват от контрабанда и наркотици

http://offnews.bg/news/n_1/n_388289.html

"Уверен съм, че АБВ ще бъде част от следващия парламент, не само защото в нашите листи има сила и качество, а и защото още от самото начало заявихме категорично, че ще се борим за връщане на държавността. Хората искат отново да придобият усещане за държавност." Това заяви в ефира на ТВ7 водачът на листите на Коалиция АБВ за 15 МИР – Плевен и 30 МИР Шумен Румен Петков. "Ние ще се борим и за развитие на икономиката и енергийния сектор. Ще водим политика за изпълнение на поетите пред избирателите ангажименти. Ще отстояваме и тезата си, че страната ни има нужда от единение. Крайно време е политиците у нас да седнат на една маса и да определят няколко основни приоритета за развитие на България, по които да работят единно и дългосрочно, без значение от това кой управлява държавата", посочи още Петков. В отговор на въпрос Петков - бивш вътрешен министър - коментира и управлението на МВР от служебния кабинет. Според него ведомството е разтърсвано от проблеми и голяма част от тях се дължат на начина, по който то се ръководи. "Главният секретар на тази институция показа, че не умее да създава организация за провеждане на избори. Това бе особено видно по време на евровота, който бе белязан от масова търговия с гласове", посочи Петков. В заключение Румен Петков отправи за пореден път призив към българите да не продават своя глас. "Парите, с които се купува правото на избор, идват от контрабанда и наркотици, и всеки който е решил да продаде гласа си, трябва да знае, че това рефлектира директно върху качеството му на живот и води до реална заплаха за сигурността и бъдещето на неговите деца", завърши Петков.

Цветан Цветанов: България се нуждае от силно и стабилно правителство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304082

България се нуждае от силно и стабилно правителство. Това може да стане, когато имаме политическа сила, която е получила обществената подкрепа и има възможност да формира самостоятелно правителство. Ние се стремим за над 121 депутата в следващия парламент, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани, България се нуждае от силно и стабилно правителство. Това може да стане, когато имаме политическа сила, която е получила обществената подкрепа и има възможност да формира самостоятелно правителство. Ние се стремим за над 121 депутата в следващия парламент, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани,

Цветан Цветанов: България се нуждае от силно и стабилно правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304084

България се нуждае от силно и стабилно правителство. Това може да стане, когато имаме политическа сила, която е получила обществената подкрепа и има възможност да формира самостоятелно правителство. Ние се стремим за над 121 депутата в следващия парламент, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани, България се нуждае от силно и стабилно правителство. Това може да стане, когато имаме политическа сила, която е получила обществената подкрепа и има възможност да формира самостоятелно правителство. Ние се стремим за над 121 депутата в следващия парламент, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани,

Мотоклубовете протестират срещу лошите пътища

http://pik.bg/мотоклубовете-протестират-срещу-лошите-пътища-news224972.html

Мотоклубовете протестират срещу лошите пътища

Започват протестите на мотоклубовете в България, които се провеждат под мотото "Без камиони през почивните дни!". От 14:00 часа от километър 7-ми ще започне протестно шествие на мотоциклетисти от всички мотоклубове в Шумен, Търговище и региона. Със своите действия те искат да обърнат внимание на отговорните органи за окаяното състоянието на пътищата в страната и за нерегламентираното движение на тежкотоварни автомобилни средства, които според мотоциклетистите, са основна причина за пътните транспортни произшествия.

Основните искания на организаторите на инициативата в Шумен, са да се забрани движението на тежки товарни автомобили през почивните дни и таксите, които се събират от тях да бъдат използвани за реконструирането на пътните настилки в страната. 

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник откриха изложбата „Стабилна България. Време е!“ в центъра на града

http://www.zapernik.com/politika/kandidatite-za-narodni-predstaviteli-ot-gerb-pernik-otkriha-izlojbata_34221/

“На 5 октомври можем да осъществим необходимата промяна, която да върне страната ни на европейския път на развитие. Нека гласуваме за силно и уверено управление. Стабилността е гаранция за успех и за по-добър живот за всички. Правилният избор е номер 9 в интегралната бюлетина”, това заяви водачът на листата на ГЕРБ за 14 МИР-Перник д-р Вяра Церовска по време на откриването на изложба пред Двореца...

Продължава

Откъс от "Огромният крокодил" на Роалд Дал

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/09/13/2379994_otkus_ot_ogromniiat_krokodil_na_roald_dal/?ref=rss


Тази събота в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от "Огромният крокодил" на Роалд Дал, която излиза за първи път на български език от издателство "Ентусиаст" в превдо от английски на Катя Перчинкова и с оригиналните илюстрации на Куентин Блейк.

Книгата излиза и повод Световния ден на Роалд Дал, както и 50-годишнината от излизането на "Чарли и шоколадовата фабрика"

Публикувана е за първи път през 1978 г. и е първата от британския автор, посветена на...

Точката, от която няма връщане назад

http://www.euinside.eu/bg/news/eu-top-jobs-a-difficult-compromise

В ЕС вече започват да осъзнават заплахата, която Русия представлява. Уви, все още е твърде голямо различието в начина, по който Източната криза се интерпретира в страните-членки. Добрата новина е, че това е заложено в мандата на новия председател на Европейския съвет. Лошата обаче е, че няма вре ...

Полицаят убиец бил на половин литър вино, когато помел бебето

http://www.bnews.bg/article-116299

Прокуратурата внесе искане за налагане на мярка "постоянен арест" за граничния полицай Костадин Стоянов който на 11 септември сгази 11-месечната Красимира Кънева.

"Роснефт" и НОВАТЕК първи ще получат държавна помощ

http://www.vesti.bg/novini/rosneft-i-novatek-pyrvi-shte-poluchat-dyrzhavna-pomosht-6022280

Компаниите Роснефт и НОВАТЕК може да получат помощ от Фонда за националното благосъстояние (ФНБ) за текущи проекти още през 2014 г., съобщи руският финансов министър Антон Силуанов.

С безплатен концерт ще закрият лятната програма на варненска школа по изкуствата

http://www.moreto.net/novini.php?n=263990

С музикален спектакъл на открито „Реверберации 2”, школата по изкуства „Дедал“ - Варна ще закрие лятната си програма за обучение по ударни инструменти. Днес - 13 септември от 18.30 часа, пространството около яхт-клуб „Кап. Георги Георгиев“ отново ще съчетае шума на морските вълни с джаз импровизации и екзотични ритми, научи Moreto.

Милена: Нещастие е да ти е празна главата, а не джобът!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301589

- Истина ли е това, че Соня Васи те е разделила с Благовест?
- На една “Мелодия на годината” в Търново е станало нещо между Соня и Благовест, за което аз разбрах впоследствие и напуснах нашата връзка. Не е имало драми. Какво - да се хванем с нея за косите и да се бием ли?! Това са детски истории, бяхме малки тогава. Плюс това с някой да се карам з - Истина ли е това, че Соня Васи те е разделила с Благовест? - На една “Мелодия на годината” в Търново е станало нещо между Соня и Благовест, за което аз разбрах впоследствие и напуснах нашата връзка. Не е имало драми. Какво - да се хванем с нея за косите и да се бием ли?! Това са детски истории, бяхме малки тогава. Плюс това с някой да се карам з

Дига на река Вит край Луковит пред скъсване

http://offnews.bg/news/n_1/n_388279.html

Дигата на река Вит край луковитските села Торос и Дерманци е в критично състояние, съобщи БНР. Проверка след сигнал на жители от селата е показала, че има опасност от скъсване при нови проливни валежи и повишаване на речното ниво. За възстановителните работи по реката от областната управа ще поискат средства от Междуведомствената комисия при бедствия и аварии към Министерския съвет.

Станишев подкрепи Корнелия Нинова

http://www.cross.bg/ninova-mesta-proekti-1430155.html

/КРОСС/ Председателят на ПЕС Сергей Станишев се включи в предизборната кампания на БСП Лява България в София област. Заедно с Корнелия Нинова и кандидати за депутати от листата на БСП той гостува на традиционния туристически събор в местността „Моновец" край Правец. Социалистите поздравиха участниците в събора и ги призоваха да подкрепят БСП на предстоящите парламентарни избори, за да се чувстват сигурни, че ще има нови работни места, средства за младежка заетост и увеличаване на пенсиите всяка година. "Държавата ще бъде партньор на бизнеса и гарант за българското производство", категорични бяха кандидатите на левицата. Нинова припомни, че по публично- инвестиционната и различни програми в областта са започнати проекти за около 170 млн. лв., а служебното правителство се опитва да прекрати някои от тях. „Ние ще продължим изпълнението на публично-инвестиционната програма за развитие на малките населени места. Не само големите инфраструктурни проекти са важни, хората искат училища, болници, читалища и междуселска пътна мрежа", категорична бе Нинова.  

"Стандарт енд пуърс" повиши кредитния рейтинг на Гърция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304068

Рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” повиши с една степен кредитния рейтинг на Гърция, като все пак предвиди, че през 2014 година икономиката на страната отново ще се свие, съобщи АФП.
Агенцията повиши рейтинга на Атина от B- на B със стабилна перспектива. Тя подчерта подобряването на гръцката икономика, като посочи, Рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” повиши с една степен кредитния рейтинг на Гърция, като все пак предвиди, че през 2014 година икономиката на страната отново ще се свие, съобщи АФП. Агенцията повиши рейтинга на Атина от B- на B със стабилна перспектива. Тя подчерта подобряването на гръцката икономика, като посочи,

Превръщат Русе в Дунавска столица на кулинарията

http://www.cross.bg/kyhnya-ryse-tzenitelite-1430154.html

/КРОСС/ Кулинарно шоу събра ценителите на добрата кухня в Русе. Клубът на професионалните готвачи представи най-новите световни тенденции, съчетавайки екзотични ястия и традиционни български рецепти с нова визия. Амбициите на майсторите е да превърнат Русе в Дунавска столица на кулинарията, съобщава ТВ7. Над 20 майстори показаха творчество и кулинарни техники, създавайки истински шедьоври. Тъй като модата на гурмето вече е отминала, акцентът бе поставен върху регионалната кухня, но с нов стайлинг. На ценителите на добрата кухня бяха поднесени и уникални неща като шоколадови бонбони с бекон, антилопа куду, нилски крокодил и др.  

Пожар за милиони в университета в Нотингам

http://www.bnews.bg/article-116291

Около 60 пожарникари са се борили срещу стихията след получения сигнал в 20:30 часа снощи.

Робот кара минатюрно BMW

http://sciencelogy.actualno.com/Robot-kara-minaturno-BMW-news_49788.html

Роботизиран шофьор - това е новата идея на френската компания "Алдебаран Роботикс", която може в далечно бъдеще реши проблемите по пътищата. Или поне тези, създавани от преумора, грешна прец...

Самозапалилият се край Миролюбово мъж едва ли ще оживее

http://crime.actualno.com/Samozapalilijat-se-kraj-Mirolubovo-myj-edva-li-shte-ojivee-news_49790.html

42-годишен мъж, който се самозапали край селата Миролюбово и Бистирца, едва ли ще оживее. Мъжът е в термичен шок и със 100% изгаряния по тялото. Екип на отделението, трима реаниматори и уролог са н...

Фонд „Солидарност“ на ЕС ще отпусне 18 млн. евро за наводнените райони

http://econ.bg/Новини/Фонд-Солидарност-на-ЕС-ще-отпусне-18-млн-евро-за-наводнените-райони_l.a_i.567184_at.1.html

България ще получи 6 на сто от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър по управление на...

"Стандарт енд пуърс" повиши рейтинга на Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304000

Рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” повиши с една степен кредитния рейтинг на Гърция, като все пак предвиди, че през 2014 година икономиката на страната отново ще се свие, съобщи АФП.
Агенцията повиши рейтинга на Атина от B- на B със стабилна перспектива. Тя подчерта подобряването на гръцката икономика, като посочи, Рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” повиши с една степен кредитния рейтинг на Гърция, като все пак предвиди, че през 2014 година икономиката на страната отново ще се свие, съобщи АФП. Агенцията повиши рейтинга на Атина от B- на B със стабилна перспектива. Тя подчерта подобряването на гръцката икономика, като посочи,

Съдят Обама, Порошенко и Ван Ромпой във Венеция

http://www.cross.bg/rusel-donbas-venetziya-1430153.html

/КРОСС/ В събота във Венеция ще се проведе неформален „Трибунал на Ръсел", който ще „съди" задочно президентите Петро Порошенко и Барак Обама, както и главата на Евросъвета Херман Ван Ромпой за „военни престъпления в Донбас". Според председателя на организационния комитет на мероприятието и един от лидерите на движението за възраждане на независимата Венецианска република Алберт Гардин, техният съд ще има „голямо правно, юридическо и социално значение", предава Гласът на Русия. По думите му това ще е "глас за тежкото положение в Донбас, който ще прекъсне престъпното мълчание на Европа". "Трибуналът на Ръсел" няма никакви юридически последици.  

Властите изнемогват в битката с ало-измамниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=264020

Телефонните измами у нас се увеличават, а неофициално полицаи и прокурори признават, че не успяват да се преборят с извършителите. Златка Падинкова от МВР каза в студиото на „Тази сутрин”, че само за първите 6 месеца от годината са регистрирани 526 случая.

Моторист се заби челно в кола и загина

http://www.bnews.bg/article-116298

Мотоциклетист се заби челно в движещ се насреща му автомобил и почина от раните си в болницата в Карлово.

Наришкин: Антируските санкции ще имат последици за глобалната икономика

http://www.cross.bg/rysiya-sanktzii-ikonomika-1430152.html

/КРОСС/ Западните антируски санкции ще предизвикат последици за глобалната икономика, ще пострада населението на самите тези страни, каза говорителят на Държавната Дума на Русия Сергей Наришкин, цитиран от Гласът на Русия. „Последици ще има за цялата световна икономика, защото в тези санкции са въвлечени много страни", подчерта той. Отговаряйки на въпрос - доколко силно ще пострада Русия? - той каза следното: „Ясно е, че ще имаме и загуби. Ущърбът ще е голям за всички. Това го признават и страните, въвеждащи санкциите, като казват, че го правят в ущърб на собствените си граждани и населението на своята страна".  

Люлинският триъгълник вече е безопасен

http://pik.bg/люлинският-триъгълник-вече-е-безопасен-news224973.html

Люлинският триъгълник вече е безопасен

9 жени над 45 години. 9 грабежа. Еднаква плячка. Различни нападатели, но реализирали ударите си на едно и също място. „Люлин”, карето между блоковете 802 и 803. От началото на годината това пространство е най-често споменаваното място в 9-то РПУ.

„Грабежите са предимно издърпване на дамски чанти и накити от вратовете на жените. Например когато се прибират вкъщи на входа жената, докато отключва те и дръпнат чантата”, разказа началникът на 9 РПУ Николай Бонев пред Би Ти Ви.

Нападателите не избират случайно точно това място. Пространството е близо до метростанция, откъдето жертвите лесно могат да бъдат проследени на прибиране вкъщи. Там доскоро и осветлението е било лошо. Скоро обаче общината осветява района. Последното нападение е на 13 април.

Вече са заловени четирима нападатели, а вещите на жените върнати. Полицаите ги откриват в залажни къщи. Отново в Люлин. Продали са ги подставени лица.

В заложната къща, където работи Малин не веднъж се е случвало полицията да открива крадени вещи: „Няма как да знаем кой човек какъв е. Те като ти предоставят личната карта...”
На статистически едно от най-рисковите места в София срещаме Пенка Димитрова. Минава по този път всеки ден. Дори не е чувала за подобни нападения.

„Ходя си спокойно. Изглеждам якичка. Няма да ми се случи нищо, но ако ми се случи най-много да го напердаша. Ще се бия, ще се отбранявам”, категорична е жената.

По настояване на полицията квартал Люлин е сред кварталите в София, които общината ще оборудва с видеонаблюдение.

"Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" откри кампанията си в Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303553

Стотици симпатизанти посрещнаха съпредседателите на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Дома на техниката в Хасково. С тях беше и водачът на листата за 29-и МИР - Слави Бинев.
„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е силата която идва да защити България. В него са съчетани съвремието и традициите на Стотици симпатизанти посрещнаха съпредседателите на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Дома на техниката в Хасково. С тях беше и водачът на листата за 29-и МИР - Слави Бинев. „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е силата която идва да защити България. В него са съчетани съвремието и традициите на

"Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" откри кампанията си в Хасково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303557

Стотици симпатизанти посрещнаха съпредседателите на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Дома на техниката в Хасково. С тях беше и водачът на листата за 29-и МИР - Слави Бинев.
„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е силата която идва да защити България. В него са съчетани съвремието и традициите на Стотици симпатизанти посрещнаха съпредседателите на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Дома на техниката в Хасково. С тях беше и водачът на листата за 29-и МИР - Слави Бинев. „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е силата която идва да защити България. В него са съчетани съвремието и традициите на

Поне две жертви взе Средиземно море при потъване на лодка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303562

Най-малко двама мигранти са се удавили, а шестима са спасени при потъване на лодка в Средиземно море през изминалата нощ, предаде AFP, позовавайки се на гръцката брегова охрана.  Според първите информации корабокрушението е станало в района между Малта, Италия и Гърция.
Засега броят на жертвите не е известен, но се предполага, Най-малко двама мигранти са се удавили, а шестима са спасени при потъване на лодка в Средиземно море през изминалата нощ, предаде AFP, позовавайки се на гръцката брегова охрана. Според първите информации корабокрушението е станало в района между Малта, Италия и Гърция. Засега броят на жертвите не е известен, но се предполага,

Сидеров: Трябва да се върнат много неща от социализма

http://www.cross.bg/siderov-sotzializma-bulgariya-1430151.html

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се срещна с членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си - златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване, пенсии и образование; заплащането да е като средноевропейското, съобщават от пресцентъра на партията. „Това, което го искаме не е постигнато - всичко е в чужди ръце, заплатите са ниски, доходите са ниски, пенсиите са подигравка, здравеопазването е една подигравка и през цялото време ни се казва, че това бил правилният път, това бил правилният начин, това бил европейския, евроатлантическия. Не ме интересува как се нарича, това е неправилният начин за развитие на България", добави Сидеров. Лидерът на "Атака" се обяви и против санкциите срещу Русия и подчерта, че те се случват под давлението на САЩ и президента Обама и са вредни както за България, така и за Европа. „Но да ти кажа, г-н Обама, че историята, истинската, казва следното: българи и руси имат обща история. Не сме създавали общи пространства, имаме обща вяра, писменост. Ние сме им дали писменост, после те са я запазили. Така, че ние сме свързани и недейте да ни разделяте, защото правите много голяма грешка

Кошмарно: Фекалии заляха булевард във Варна!

http://www.bnews.bg/article-116297

Живеещите в квартала разказаха, че аварията е станала рано тази сутрин. Силната воня вмириса район с диаметър около 1 километър, а благодарение на източния вятър се очаква да стигне и по-далеч.

Цветанов: Само ГЕРБ ще продължи да работи за стабилна България

http://pik.bg/цветанов-само-герб-ще-продължи-да-работи-за-стабилна-българия-news224968.html

Цветанов: Само ГЕРБ ще продължи да работи за стабилна България

Само ПП ГЕРБ ще продължи да работи за стабилна България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в партията в Благоевград Цветан Цветанов пред събралите се граждани в град Дупница. По думите му, стабилна България може да бъде постигната само, ако на 5 октомври се гласува с бюлетина номер 9. Той призова всички избиратели да вземат активно участие в изборите, за да бъде гласувано доверието само на една политическа сила, която да е ПП ГЕРБ, защото според него, при гласуването на доверие само на една политическа сила след това може да се търси отговорност, а не както се случи при управлението на БСП и ДПС, да избягат от тази отговорност и да не се намерят виновниците за разрухата на България. България трябва да започне един нов период в своята история, при който да се забравят конфронтациите и неизпълнените обещания. Той припомни на всички жители на Дупница и за кризисната ситуация на АМ „Струма”, който проект не бе продължен от правителството на Пламен Орешарски, като Лот 4 на АМ „Струма” не се изгражда. На събитието присъства и водачът на листата на ПП ГЕРБ за кюстендилска област Кирил Калфин, който обеща на събралите се да осигури нови работни места, такива, каквито не бяха разкрити от БСП и ДПС. 

Дават дърва за огрев срещу "правилно" гласуване

http://offnews.bg/news/n_1/n_388272.html

В планинските райони правото на сеч на дърва се получава след обещанието за "правилен" вот. Това е схема за купуване на гласове, по която работи полицията, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов в предаването "Седмицата" на Дарик радио. Министърът не разкри подробности за тази схема, но разказа за друг начин, чрез който партии купуват гласове за вота на 5 октомври. Това ставало чрез организирането на кастинги. "След като се явят на кастинг, на хората им се обяснява, че трябва да гласуват за определена партия или коалиция и им се плаща", обясни той. Той изрази опасения, че "кандидат-депутати може да се опитат да купуват преференциален вот" на предсрочните парламентарни избори. Не казвам това случайно, подчерта той, но допълни, че като министър не можел да разкрие повече. Другата схема, по която работи полицията е купуването на гласове в махалите. "В махалите хората се знаят и там също се купуват гласове", обясни Бакалов.

Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303550

Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално 9-ти септември даде възможност на България да се развива и да се постигнат много сериозни успехи в индустрията, образование, науката, спорта.
Партизаните бяха признати официално за борци от антихитлеристката коалиция. Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално 9-ти септември даде възможност на България да се развива и да се постигнат много сериозни успехи в индустрията, образование, науката, спорта. Партизаните бяха признати официално за борци от антихитлеристката коалиция.

Депонират радиоактивния контейнер от "Варна-Запад"

http://www.moreto.net/novini.php?n=264033

Радиоактивен източник – метален контейнер в района на контейнерен терминал на пристанище Варна – Запад е демонтиран и предаден за депониране, съобщиха от пресцентър на РЗИ-Варна за Moreto.net. Във връзка с гореизложеното „Процедурата за аварийно реагиране при разкриване на незаконен пренос на радиоактивни материали в зоните на граничните контролно-пропускателни пунктове на Република България”, задействана на ГКПП Пристанище Варна на 21.

Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303547

Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално 9-ти септември даде възможност на България да се развива и да се постигнат много сериозни успехи в индустрията, образование, науката, спорта.
Партизаните бяха признати официално за борци от антихитлеристката коалиция. Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално 9-ти септември даде възможност на България да се развива и да се постигнат много сериозни успехи в индустрията, образование, науката, спорта. Партизаните бяха признати официално за борци от антихитлеристката коалиция.

Пътници от Пловдив в потрес! Стар автобус едва не се разпадна в движение

http://pik.bg/пътници-от-пловдив-в-потрес-стар-автобус-едва-не-се-разпадна-в-движение-news224971.html

Пътници от Пловдив в потрес! Стар автобус едва не се разпадна в движение

Стар автобус по линия №1 в Пловдив едва не се разпадна, докато докара преди минути пътници до площад Централен, съобщава "Марица".

Пасажерите изживяха истински кошмар от бумтежите и трясъите, които съпровождаха придвижването. Повечето от тях отиват на шоуто на площада за Европейска столица на културата.
При всяко спиране рейсът се тресеше, като че ще се разпадне всеки миг. Дори отвън автобусът изглежда над 20-годишен, мръсен и неугледен, а от ауспуха излизат кълбета отровен пушек. Колата е с регистрационен номер Х 0196 ВТ.

Такива рейсове често се пускат и по линия №26, тъй като конкурсът за 8-те линии на Ангел Батаклиев все още не е проведен. Превозвачите по тези маршрути, в които попада и №26, нямат заължение да ползват машини с екологичен клас.

Гечев: Минималната заплата трябва да расте само с производителността на труда

http://www.cross.bg/promeni-mlrd-byudzheta-1430150.html

/КРОСС/ Интервю с проф. Румен Гечев, бивш депутат, бивш министър на икономиката, член на Националния съвет на БСП за "Капитал". Кои данъци бихте увеличили/намалили и защо? Какви други данъчни промени предлагате? Смяната на плоския данък с прогресивно данъчно облагане е условие за реализирането на две взаимно свързани цели: първо, засилване на елемента на социална справедливост и смекчаване на поляризацията на доходите, и второ, осигуряване на допълнителни бюджетни приходи от няколкостотин милиона лева. Тези приходи трябва да се използват за инвестиции чрез публично-частното партньорство. Така средствата ще се върнат обратно при средната класа, при това с нараснала стойност. Няма развита страна, която да не е с прогресивен данък върху доходите. Дори и такива с изявени десни управления. Всъщност погрешно е да се определя прогресивното облагане като ляво или дясно просто защото никъде този проблем не е идеологизиран. Но пределният данък върху доходите трябва да се повиши умерено, да речемq около два пъти под нивото на аналогичните данъчни ставки в развитите европейски страни. Данъците върху печалбата на фирмите категорично не трябва да се променя. Бихте ли увеличили/намалили осигуровките ? Промяната на осигурителните тежести трябва да става само в контекста на всички реформи, в това число данъчните, пенсионните, здравните и др. Защото те са тясно зависими, не бива да се правят реформи на парче

Сидеров: Трябва да се върнат много неща от социализма, ако искат да ме наричат комунист

http://pik.bg/сидеров-трябва-да-се-върнат-много-неща-от-социализма-ако-искат-да-ме-наричат-комунист-news224969.html

Сидеров: Трябва да се върнат много неща от социализма, ако искат да ме наричат комунист

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си – златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване, пенсии и образование; заплащането да е като средноевропейското.

Сидеров поиска и добре платена работа за всички българи, за да останат у нас, а не да бягат в чужбина. Българската индустрия, търговия, банки да са в ръцете на българските предприемачи, а не на чужденци, които ни дискриминират, презират и ограбват, заяви още лидерът на АТАКА. „Това, което го искаме не е постигнато – всичко е в чужди ръце, заплатите са ниски, доходите са ниски, пенсиите са подигравка, здравеопазването е една подигравка и през цялото време ни се казва, че това бил правилният път, това бил правилният начин, това бил европейския, евроатлантическия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Не ме интересува как се нарича, това е неправилният начин за развитие на България“, добави Сидеров. Той подчерта, че никой, освен АТАКА не говори за доходите на българина и как могат да се повишат. Само АТАКА има програма от 151 страници, в която се казва как това може да се постигне. Сидеров припомни как под давление на американците е спрян проекта „Белене“ и проекта „Южен поток“ . Лидерът на АТАКА се обяви против санкциите срещу Русия и подчерта, че те се случват под давлението на САЩ и президента Обама и са вредни както за България, така и за Европа.

„Но да ти кажа, г-н Обама, че историята, истинската, казва следното: българи и руси имат обща история. Ние сме създавали общи пространства, имаме обща вяра, писменост. Ние сме им дали писменост, после те са я запазили. Така, че ние сме свързани и недейте да ни разделяте, защото правите много голяма грешка. Този ваш опит няма да успее, защото който е тръгвал срещу Русия си е тръгвал след това, като се е влачел с пречупен гръбнак“. Сидеров призова да не ни скарват с Русия, защото Русия ни е освободила от турско робство, а не Великобритания, не лорд Дизраели, а цар Александър II Освободител. „Той каза – ще освободим нашите християнски братя“ и затова си проливаха кръвта руснаците. Ние можем ли да го забравим това? Не можем, разбира се. Не ни карайте да забравяме историята си, защото човек без история е човек без памет, човек без ум“, добави Сидеров.

Лидерът на АТАКА се върна в началото на 90-те години, и припомни как са ни убеждавали, че Западът е всичко и всичко ще бъде по мед и масло, а то е станало още по-лошо. „Затова, изобщо не се притеснявам сега да кажа, че трябва да се върнат много неща от социализма. Ако ще да ме наричат комунист, както си искат, не ми пука, но трябва да се върнат много неща от социализма“, добави Сидеров и изброи някои от добрите страни на социализма – здравеопазване, образование, пенсионна система.

Сидеров обърна внимание как в 42-то НС с гласовете на БСП, ДПС и ГЕРБ са отхвърлени редица предложения на АТАКА, които щяха да подобрят живота на българите – изравняване на доходите със средноевропейските, партиите да не получават субсидии, да се прекратят лицензите на ЕРП-тата, да се отворят 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, да се прекратят чуждите концесии на злато, да няма санкции срещу Русия.
Сидеров подчерта, че има само две партии – АТАКА с №11, която мисли за българския народ и всички останали, които налагат колониалното робство. „Нека оттук-нататък народът да се събуди, нека да се вземе в ръце, да не слага на власт тези, които го ограбват и лъжат, да не слага колониалните слуги. Да сложи патриоти, да сложи хора, които вече са се доказали в боя, иначе няма да го бъде“, заключи Сидеров.

Във времена на криза НКЖИ пръска хиляди левове за тефтери и часовници

http://business.actualno.com/Vyv-vremena-na-kriza-NKJI-pryska-hiljadi-levove-za-tefteri-i-chasovnici-news_49787.html

Предвид постоянните оплаквания от отговорни лица колко тежко е състоянието на българските железници, от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви обществена поръчка за ...

Отново корабокрушение с нелегални имигранти

http://www.vesti.bg/novini/otnovo-korabokrushenie-s-nelegalni-imigranti-6022277

Най-малко двама нелегални имигранти са се удавили и шестима са спасени при потъването на техния кораб нощес в Средиземно море, предаде АФП, като се позовава на гръцката пристанищна полиция.

Най-малко двама са загинали при потъване на лодка в Средиземно море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303546

Най-малко двама мигранти са се удавили, а шестима са спасени при потъване на лодка в Средиземно море през изминалата нощ, предаде AFP, позовавайки се на гръцката брегова охрана.  Засега броят на жертвите не е известен. Лодката на мигрантите е потънала в Средиземно море между Малта, Италия и Гърция. Гръцки медии не изключват жертвите да наброяват Най-малко двама мигранти са се удавили, а шестима са спасени при потъване на лодка в Средиземно море през изминалата нощ, предаде AFP, позовавайки се на гръцката брегова охрана. Засега броят на жертвите не е известен. Лодката на мигрантите е потънала в Средиземно море между Малта, Италия и Гърция. Гръцки медии не изключват жертвите да наброяват

Сидеров: Трябва да се върнат много неща от социализма, ако искат да ме наричат комунист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4303541

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си – златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване, Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си – златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване,

Сидеров: Трябва да се върнат много неща от социализма, ако искат да ме наричат комунист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4303544

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си – златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване, Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със стотици членове и симпатизанти на партията в Сливен. Пред събралото се множество Сидеров заяви, че националистите искат народът ни да притежава богатствата си – златото да е в български ръце и да носи печалба на България, ЕРП-тата да са български и печалбата от тях да отива за здравеопазване,

Ангел Найденов: Поемаме отговорност да изпълним обещаното

http://www.cross.bg/horata-dolni-chiflik-1430149.html

/КРОСС/ "Пред вас сме застанали хора, които се нагърбваме с отговорността да изпълним обещанията. Днес каузата ни минава през възстановяване на доверието в политика, през връщането на държавата на хората, през това, което трябва да се направи, за да има достоен живот в справедлива държава. Листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Варна обединява хора с професионален опит и политически умения. Хора, на които убеден съм, че може да се гласува доверие." Това каза на среща с обществеността в Долни Чифлик водачът на варненската листа на социалистите Ангел Найденов, където официално бяха представени кандидатите за депутати от листата с №22. Да подкрепи листата в Долни Чифлик пристигна и председателят на БСП Михаил Миков. По думите на Найденов след този дълъг преход в държавата мнозина от българите продължават да живеят трудно и не е лесно да бъдат убедени в добрите намерения. „Не е толкова трудно да видиш проблемите на хората и ние го правим, не само сега - по време на тази кампания, а постоянно", коментира бившият министър на отбраната. „Ние, социалистите, отиваме на избори да докажем, че българските граждани искат лява политика. Българските граждани имат ясен спомен от управлението на десницата, от управлението на „постната пица" на Симеон Дянков - управление, което беше белязано с авторитарен характер от водача на ГЕРБ", заяви председателят на БСП Михаил Миков. По думите му в 42-то НС е започнало социалното размразяване

"Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" откри кампанията си в Хасково (снимки)

http://pik.bg/патриотичният-фронт---нфсб-и-вмро-откри-кампанията-си-в-хасково-снимки-news224965.html

"Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" откри кампанията си в Хасково (снимки)

Стотици симпатизанти посрещнаха съпредседателите на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Дома на техниката в Хасково. С тях беше и водачът на листата за 29-и МИР - Слави Бинев.„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е силата която идва да защити България. В него са съчетани съвремието и традициите на най-новата и най-старата патриотична партия – НФСБ и ВМРО. Ние сме формацията която поема отговорността да избави родината ни от тежкото положение, в което се намира, а нашите оръжия в тази битка са били и ще бъдат честността и истината“, заяви Валери Симеонов и представи Слави Бинев като един от най-достойните хора, от които България има нужда, и даде за пример многобройните му акции в Европейския парламент, увенчали се с успех.



На свой ред Красимир Каракачанов очерта обединението на патриотичните партии, като единствена възможност да се сложи край на 25-годишната мизерия. „Ние сме тук, за да започнем нашата война срещу бедността, ислямизацията, корупцията и монополите. За да победиш, е нужно само да повярваш в дадена кауза, а нашата кауза се нарича „България“, каза лидерът на ВМРО, като обобщи основните акценти в платформата на коалицията: възраждане на икономиката, стимул на частния бизнес, подпомагане на туризма като печеливш отрасъл, спиране на огромната по размерите си контрабанда на горива, алкохол, цигари.



„Да вземем пример от героите в нашата история – тези, на които се възхищаваме. Нека повече да не мълчим, а да направим революция, която да бъде наречена „Революция 24”, защото в Града на Богородица може да се направи само една единствена връзка - Спасителят е роден на 24 декември в 24 часа. Затова ние откриваме нашата кампания тук 24 дни преди изборите, които ще бъдат избори на вярата срещу неверието”, заяви Слави Бинев, допълвайки, че днес нещата са много по-прости отколкото в миналото, когато е трябвало да воюваш с оръжие, а днес е достатъчно да гласуваш, защитавайки интереса си с номер 24 в интегралната бюлетина.



ГЕРБ: 1 млрд. лева ще бъдат инвестирани в Северозападна България

http://pik.bg/герб-1-млрд-лева-ще-бъдат-инвестирани-в-северозападна-българия-news224960.html

ГЕРБ: 1 млрд. лева ще бъдат инвестирани в Северозападна България

Един от основните акценти в програмата на ГЕРБ е целенасочена политика не само за Видин, а за цяла Северозападна България, каза Ивайло Московски, водач на листата на ПП ГЕРБ в Пети многомандатен избирателен район – Видин.

„Предвиждаме минимум 1 млрд. лева инвестиции за Северозападна България, комбинирани през еврофондове, държавен бюджет и други финансови инструменти. Те основно ще бъдат насочени в базова инфраструктура”, каза Московски. Ще бъде въведен и механизъм за саниране на панелните блокове -100-процентова грантова схема от държавата, при която живеещите в тези сгради няма да има нужда да дофинансират. „Достатъчна е една молба от етажната собственост към общината. Общината вече ще разполага с ресурса на този фонд. Считам, че град Видин има сериозна необходимост, а това съответно ще ангажира малки и средни фирми да работят”, каза Ивайло Московски. По думите му, само тези две мерки ще имат сериозен ефект и ще да допринесат за растеж. В Оперативна програма „Транспорт” е предвидено изграждането на участъка от коридор №4 на жп линията Видин-Медковец, както и на пътят Видин-Монтана по цялото направление към София, припомни Ивайло Московски. Той добави, че има достатъчно на брой проекти, които да започнат активно да съживяват района и да осигуряват работни места.

Кънев: Социолозите, Борисов, БСП и ДПС само си мислят, че знаят резултат от изборите

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/13/2380007_kunev_sociolozite_borisov_bsp_i_dps_samo_si_misliat/?ref=rss


Лидерът на ДСБ Радан Кънев предположи, че Реформаторският блок ще има повече депутати дори спрямо неговите очаквания, но без да уточни точно колко депутати е целта му. В интервю за нощното предаване "Часът на Милен Цветков" Кънев заяви, че всички бъркат като смятат, че резултатът от изборите на 5 октомври е предварително известен.

"Социолозите си мислят, че знаят резултата и бъркат. Бойко Борисов си мисли, че знае резултата и бърка. БСП си мислят, че са втора политическа сила и ще се...

Папата ще венчае 20 двойки, включително и такива „живеещи в грях”

http://www.cross.bg/dvoiiki-papa-tzurkva-1430148.html

/КРОСС/ 20 двойки, сред които и такива, живеещи на семейни начала и дори имат деца, ще бракосъчетае папа Франциск на церемония във Ватикана утре, съобщи британският вестник „Телеграф". Това бракосъчетание е една от стъпките, които папата предприема с цел да придаде на Католическата църква по-толерантен и състрадателен облик. Масовото бракосъчетание утре, неделя, в базиликата "Свети Петър", съвпада с началото на двегодишно проучване на Ватикана на редица въпроси за семейния живот, включително предбрачният секс, противозачатъчните средства и развода. 20-те двойки, които ще бъдат бракосъчетани лично от главата на Римокатолическата църква, са от Рим. Двойките имат различна лична съдба. Някои от тях вече съжителстват, има и такива, които имат деца, както и други, които са се запознали в църквата,. Това ще бъде първото подобно събитие за Ватикана, след като папа Йоан Павел Втори венча 8 двойки през 2000 г. Асошиейтед прес коментира, че решението на папа Франциск да бракосъчетае двойки, които, от гледна точка на църковната догма живеят в грях, е нов знак за желанието му за по-милостива и прощаваща църква, която се вълнува повече от покръстването на душите, отколкото от морал и правила.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване