69 диска събраха всички записи на Мария Калас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4334433

Звукозаписната компания “Уорнър класикс” преиздаде всички студийни записи на оперната легенда Мария Калас. Те са събрани в 69 компактдиска и от тази седмица са пуснати в продажба, съобщи АФП.
Уникалната по мащаб и качество колекция е плод на 18-месечни изследвания и работа над оригиналните записи от страна на специалисти по творчеството на... Звукозаписната компания “Уорнър класикс” преиздаде всички студийни записи на оперната легенда Мария Калас. Те са събрани в 69 компактдиска и от тази седмица са пуснати в продажба, съобщи АФП. Уникалната по мащаб и качество колекция е плод на 18-месечни изследвания и работа над оригиналните записи от страна на специалисти по творчеството на...

"Фолксваген" горя до черквата в Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/folksvagen-goria-do-cherkvata-v-blagoevgrad-6023407

Паркиран лек автомобил "Фолксваген" пламна днес в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Изчезналата жена в Боримечково била нарязана на части

http://frognews.bg/news_77037/

Изчезналата жена в Боримечково била нарязана на части от мъжа си. Реджеп Мечков използвал резачка за убийството на съпругата си Силвия.

Лукарски за цената на тока: Въпросът е защо, а не кога

http://offnews.bg/news/n_1/n_394401.html

Вдигане на цената на тока е необходима, но въпросът е защо, а не кога. Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски в предизборен дебат по bTV. Увеличаването на цената на тока е необходимо, след като цената беше свалена изкуствено. Цената ще трябва да се увеличи няколко пъти, но прогнозата за увеличаване с 50% е доста преувеличена, коментира Лукарски. Въпреки това Лукарски посочи, че сега не е най-подходящият момент за промяната на цената на тока. Дни преди изборите не е най-подходящия момент за промяната на цената на електроенергията и не е работа на служебното правителство да решава подобни въпроси. Но най-важният въпрос в случая е защо се налага актуализация на цената, а не кога да бъде направена тя, подчерта водачът на листата на Реформаторският блок в 23-и МИР в София. По повод проекта за актуализация на бюджета, който включва вземането на заем в размер на 4,5 млрд. лева до края на годината Лукарски заяви, че има нужда от актуализация на бюджета, но това не означава непременно вземане на нов заем. По думите му има и други инструменти, които могат да се използват, преди да се пристъпи към нов заем. На въпроса за възможните коалиции при влизане в следващия парламент лидерът на СДС отговори, че Реформаторският блок има готовност да води преговори с ГЕРБ, но не на всяка цена, а само ако от ГЕРБ подкрепят тяхната програма. По темата за КТБ Лукарски каза, че е необходимо да започне изплащането на гарантираните от държавата депозити.  БНБ твърди, че във Фонда за гарантирането на влоговете няма достатъчно пари за това, но в БНБ не си вършат добре работата. Законът трябва да се спази, категоричен е той. 

Бивш затворник: Купих си честно колело за 30 лв., полицията ме смля от бой

http://pik.bg/бивш-затворник-купих-си-честно-колело-за-30-лв-полицията-ме-смля-от-бой-news230611.html

Бивш затворник: Купих си честно колело за 30 лв., полицията ме смля от бой

Бивш затворник, излежавал присъда за отглеждане на марихуана, се оплака, че бургаски полицаи не му повярвали, че честно си купил колело. „Мъкнаха ме часове наред по управленията и ме пребиха, за да си призная, че съм го откраднал”, твърди Мирослав Велчев, който в момента живее в Поморие, но често посещава и Бургас. Той е гневен, че цял ден е бил влачен да дава обяснения, а през това време приятелката му Станислава не знаела какво става с него, съобщава "Флагман".

Според твърденията на Мирослав в четвъртък вечерта, 18 септември, в района на Новата поща в Бургас, той купувал сладкиши на гаджето си, с което живее на семейни начала. През това време негов стар познайник – наркоман, който в момента бил на метадонова програма, видял, че разполага с пари и му предложил да купи колело. Продал му го за 30 лева. „Дадох парите, след което отидохме на компютърен клуб в района на Старата поща, а през това време колелото беше до общинските велосипеди в района на ж.п. гарата. Там са забелязали нашето колело и ни извикаха в полицията. Обясних, че съм го купил, а не съм го крал и ме пуснаха.”, разказа Мирослав. На следващия ден той отишъл във Второ РУП, за да си получи колелото, но останал неприятно изненадан. „Вместо да ми върнат вещите, те ме биха, за да си призная нещо, което не съм извършил. Не ми повярваха за колелото”, възмутен е Мирослав. По неговите твърдения след 4 часов бой той бил пратен в ареста в Пето РУП. През това време приятелката му Станислава обикаляла полицейските управления да го търси и не получавала никаква актуална информация за местонахождението му.

Мирослав не отрича, че е добре познат на полицията, че и сега се забърква с наркомани. Купил си колелото, защото един негов познат на метадонова програма, видял, че има пари
 


„Бебчо, какво са направили с теб”,  състрадателно се обърна Станислава към Мирослав. Тя настойчиво заяви, че иска да търси правата си.
Мирослав изобщо не отрича, че това не е първата му среща с полицията. Преди години е имал серия криминални прояви, излязъл е от затвора само преди месеци заради отглеждане на марихуана и очевидно има солиден стаж в наркоманските среди. „Това обаче изобщо не означава, че трябва да ме бият и да ме карат да кажа, че съм откраднал колелото, когато съм си го купил”, възмутен е мъжът. Той иска да намери начин да потърси отговорност на полицая, който го е бил, заради което е направил цяла фотосесия на раните си и твърди, че ги е получил в управлението.
„Може да съм бил в затвора, но сега искам да работя и да живея спокойно с приятелката си”, обобщава Мирослав. Той се закани, че ще си извади медицинско и ще се свърже с адвокат, за да търси правата си.

"Шалке" измъкна 2:1 срещу "Борусия" (Дортмунд)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/27/2388563_shalke_izmukna_21_sreshtu_borusiia_dortmund/?ref=rss


"Шалке" победи с 2:1 "Борусия" (Дортмунд) в рурското дерби от Бундеслигата. И трите попадения в динамичния мач бяха отбелязани през първата част.

С успеха си "Шалке" изпревари големия си съперник, като събра осем точки и е седми. "Борусия" е девети със седем.

Шампионът "Байерн" победи с 2:0 "Кьолн" като гост. Марио Гьотце даде преднина на баварците в 19-ата минута, след като беше изведен сам срещу вратаря. В 66-ата Даниел Шалфар си отбеляза автогол.

В...

Свършва "Времето лети"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335126

Всеки ден в 18 ч из цяла България се случва нещо странно - пейките пред блока опустяват, хората изведнъж си намират извинение и бързо-бързо се прибират. Сядат пред телевизора,за да гледат хита “Времето лети” - турския сериал, който покори Балканите.
Драматичната история за капитана и цялата трагедия, която се разиграва, Всеки ден в 18 ч из цяла България се случва нещо странно - пейките пред блока опустяват, хората изведнъж си намират извинение и бързо-бързо се прибират. Сядат пред телевизора,за да гледат хита “Времето лети” - турския сериал, който покори Балканите. Драматичната история за капитана и цялата трагедия, която се разиграва,

"Армейците" редят контрола по съседски в паузата

http://www.bnews.bg/article-117499

Приятелски мач със сръбския Раднички (Ниш) или с турския Касъмпаша (Истанбул) се опитват да уредят от ЦСКА.

Михаил Миков: Актуализацията на бюджета обслужва ГЕРБ

http://www.cross.bg/mikov-politikata-byudzheta-1432257.html

/КРОСС/ „Получих от министъра на финансите в служебния кабинет една странна покана - за обсъждане на актуализация на бюджет. Представете си - актуализация на бюджет, внесена от служебен кабинет. Това звучи абсурдно", заяви председателят на БСП Михаил Миков в интервю за Дарик радио. Промени в бюджета са абсолютно невъзможни преди изборите и преди да е ясна политиката, допълни той.  Участие в предизборната кампания върху платформа, която помним от последните дни на предишното НС, не е работа на служебния кабинет. Това, което може да направи служебното правителство, е да си върши работата по отношение на приходите, а не постоянно да генерира апокалиптични картини и да обосновава актуализация на държавния бюджет с някакви политики, зад които не стои никаква парламентарна подкрепа", завърши Михаил Миков. В следващото правителство трябва да влязат хора, които могат да поемат политическа отговорност, да прокарват политическа линия и политики, съответстващи на очакванията на гражданите. Такава политика трябва да се прилага включително чрез бюджета и законодателството, каза Миков.  В политиката на „БСП лява България" са заложени очакванията на по-голямата част от българските граждани и единствените възможни коалиции в XLII НС ще бъдат с тези, които приемат основните пунктове от нея, категоричен е Миков. „Аз не искам Бойко Борисов да подкрепя нас, а политиката, която искат хората

4,7 млн. чужди туристи са посетили морските ни курорти това лято

http://econ.bg/Новини/4-7-млн-чужди-туристи-са-посетили-морските-ни-курорти-това-лято_l.a_i.570262_at.1.html

Около 4,7 милиона чуждестранни туристи са посетили страната ни през лятото, обясни  Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/09/27/2388570_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Дефицит от 4% и изтегляне на нов държавен дълг до 4.5 млрд. лева, предвижда проектът за актуализация на бюджета, който Министерството на финансите предлага.

- 30 нелегални бежанци са задържани при полицейска акция тази сутрин.

- Каталуня обяви референдум за независимост, по пример на...

Служебният кабинет предлага цялото изграждане на АМ „Хемус” да се включи в следващия програмен период

http://www.moreto.net/novini.php?n=265582

Бюджетът по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ е лимитиран и е в размер на 1,9 млрд евро, заедно с националното съфинансиране, а проектите, които са приоритетни за изпълнение до 2020 г. възлизат на около 4 млрд. евро. Това обобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова в Брюксел след първите неформални преговори с Европейската комисия.

Кисинджър: Демонизирането на Путин не е решение за Запада

http://www.mediapool.bg/kisindzhar-demoniziraneto-na-putin-ne-e-reshenie-za-zapada-news225323.html

"Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер", коментира бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър в интервю за британския в. "Индипендънт", цитирано от ”Дневник”. Кисинджър е известен със своите изключително дълбоки исторически познания. Авторът на ”Дипломацията” припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света. Тя е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според Кисинджър е ключът към западната реакция на руската инвазия в Украйна, отбелязва ”Индипендънт”. "Не съм съгласен с Путин, но защо някой някъде не предложи решение, което да отчита притесненията и на двете страни в контекста на една независима Украйна? Когато Европа каза, че Украйна трябва да избира между Европа и Русия в търговските преговори, може би тя трябваше да каже обратното и ако тя беше казала: Нека да намерим заедно съвместно решение, тогава може би щеше да се постигне голям напредък", казва Кисинджър. Той допълва, че отношенията на Запада с Русия не трябва да се дискутират във връзка само с един лидер, а като се вземе предвид тяхната дългосрочност в момент, в който Азия се трансформира, а ислямският свят е в постоянен катаклизъм. Кисинджър дава интервюто във връзка с премиерата на новата си книга "Световен ред", в която засяга широк спектър от теми - от създаването на Вестфалската система на международни отношения, установила се в Европа след края на Тридесетгодишната война през 1648 г. до актуални геополитически въпроси.

Детелина Николова и Цветан Цветанов прерязаха лентата на обновения парк

http://dobrudjatv.net/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf/

Кметът на Добрич Детелина Николова и заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов прерязаха днес следобед лентата на обновения и модернизиран градски парк на Добрич.Двамата слязоха по серпентината с многостъпалната водна каскада, за да стигнат до рок-сцената, където бе […]

Поне 70 пострадали при изригването на вулкана Онтаке, 32 в тежко състояние

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335376

Най-малко 70 души са пострадали при изригването на вулкана Онтаке, което започна на обед в японската префектура Нагано, предаде ИТАР-ТАСС.
32 от тях са в тежко състояние и са хоспитализирани, като 10 души от тях в Най-малко 70 души са пострадали при изригването на вулкана Онтаке, което започна на обед в японската префектура Нагано, предаде ИТАР-ТАСС. 32 от тях са в тежко състояние и са хоспитализирани, като 10 души от тях в

Преговорите със стачкуващите в "Ер Франс" отново бяха прекъснати

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/27/2388558_pregovorite_sus_stachkuvashtite_v_er_frans_otnovo/?ref=rss


Стачката във френската авиокомпания Ер Франс продължава и днес, предаде Франс прес.

Преговорите отново бяха прекъснати и основният пилотски синдикат, по призива на който стачкуват повече от пилотите, говори за стачна мобилизация отвъд 30 септември, ако преговорите не бъдат подновени бързо.

Заради стачката половината от самолетите на Ер Франс са приковани на земята. Стачката навлезе днес в 13-ия си ден. Тя започна на 15 септември. В нея участват 57 процента от пилотите....

Турция се превръща в ислямистка държава

http://www.bnews.bg/article-117510

Турция става все по-знаков субект на картата в Близкия изток, Европа и най-вече на Балканите. За генезисът на турския капитализъм и превръщането й от светска мюсюлманска държава в ислямистка, разговаряхме с тюрколожката Емилия Славкова.

Дъждът наложи промени в програмата на турнира във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265609

Дъждът отложи срещите от днешната програмата на международния турнир по тенис на червени кортове във Варна с награден фонд 10 хиляди долара. Така полуфиналните срещи на сингъл между поставената под номер 2 българка Изабелла Шиникова и четвъртата в схемата македонка Лина Гьорческа, както и между номер 1 Пернила Мендешова (Чехия) и Даниела Чобану (Молдова), бяха пренасрочени за утре от 10 ч.

ЕС и Канада сключиха споразумение за свободна търговия

http://www.mediapool.bg/es-i-kanada-sklyuchiha-sporazumenie-za-svobodna-targoviya-news225322.html

Споразумението за свободна търговия бе подписано официално в Отава ЕС и Канада, съобщи БТА, позовавайки на АФП. Договорът е още по-важен пред факта, че европейските лидери го приемат като модел за аналогичните преговори между ЕС и САЩ, предаде БТА. Документът се състои от около 1600 страници и бе публикуван официално в петък, което сложи начало на процеса по ратификацията от всички държави членки на ЕС. Някои от 28-те страни членки на съюза обаче имаха резерви към него. Министърът на икономиката на Германия Зигмар Габриел искаше предоговаряне на важна клауза от споразумението, която засяга защитата на инвестициите. Германия я смяташе за неприемлива. Механизмът, който предвижда прибягване до международен арбитраж, би могъл да позволи на мултинационални компании да оспорват пред правосъдието политики на националните правителства. Така стана със споразумението за свободна търговия между Канада, САЩ и Мексико. Еврокомисарят за търговията Карел де Гухт каза в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че ако преговорите бъдат отворени отново, това ще означава и "смърт за споразумението". "Споразумението е подкрепяно изцяло от всички членове на ЕС, включително Германия", успокои председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу на пресконференция в Отава заедно с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и канадския премиер Стивън Харпър. По думите на Барозу би било много странно, ако Германия се изкуши да блокира споразумението, понеже тя е страната от Европа, която ще извлече и най-голяма полза от него. "Убеден съм, че постигнахме възможно най-доброто споразумение и нямам никакво съмнение, че то ще бъде ратифицирано от всички страни членки", добави той. Споразумението е плод на петгодишни преговори. То трябва да бъде ратифицирано догодина и да влезе в сила през 2016 година.

Най-малко 70 пострадали при изригването на вулкана Онтаке

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335368

Най-малко 70 души са пострадали при изригването на вулкана Онтаке, което започна на обед в японската префектура Нагано, предаде ИТАР-ТАСС.
32 от тях са в тежко състояние и са хоспитализирани, като 10 души от тях в Най-малко 70 души са пострадали при изригването на вулкана Онтаке, което започна на обед в японската префектура Нагано, предаде ИТАР-ТАСС. 32 от тях са в тежко състояние и са хоспитализирани, като 10 души от тях в

Любен Дилов-син провокативен по Нова тв: Защо смятате, че заслужавате по-добри политици?

http://pik.bg/любен-дилов-син-провокативен-по-нова-тв-защо-смятате-че-заслужавате-по-добри-политици-news230629.html

Любен Дилов-син провокативен по Нова тв: Защо смятате, че заслужавате по-добри политици?

"Защо, уважаеми, смятате, че заслужавате по-добри политици", така се обърна към зрителите на Нова телевизия лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов-син. Това стана по време на предизборния дебат в телевизионното студио.

"Може да не си хвърляте боклука през прозореца, може да не блъскате хората по улиците, всичко може. Но в крайна сметка, всеки получава това, което заслужава. Всички сме направени от един и същи материал", шокиращо дори за водещите на дебата каза Любен Дилов-син.

Любен Дилов-син, който е коалиционен партьор на "България без цензура", единствен от участниците в дебата не беше облечен в официален костюм. Защото под артистичното си сако беше облякъл традиционната за ББЦ тениска. На нея е нарисувана черна котка, която като послание ще мине пътя на всички партии на изборите. 

Сирия: Антитерористичната коалиция на САЩ е нелегитимна

http://asia.actualno.com/Sirija-Antiteroristichnata-koalicija-na-SASht-e-nelegitimna-news_51977.html

Оглавяваната от САЩ антитерористична коалиция е създадена без разрешението на Съвета за сигурност на ООН и няма международна легитимност, заяви министърът на външните работи на Сирия Уалид Муалем, цит...

Нова бежанска вълна грози България

http://society.actualno.com/Nova-bejanska-vylna-grozi-Bylgarija-news_51978.html

Нова бежанска вълна идва към България. След ударите срещу „Ислямска държава” в Сирия, стотици са потърсили убежище у нас. Чужденците вече търсят нови маршрути. Част от тях отиват в...

Опасен за здравето български хляб се продава в Гърция

http://econ.bg/Новини/Опасен-за-здравето-български-хляб-се-продава-в-Гърция_l.a_i.570259_at.1.html

Опасен за здравето български хляб се продава в Северна Гърция. Хлебопроизводителите в района обвиняват търговците, че внасят опасен хляб от страната...

Парното ще се отчита по нови правила

http://www.bnews.bg/article-117505

От "Топл офикация" са спокойни, защото клиентите им вече са получили фактури, на гърба на които са обяснени новите моменти

Цветанов: Нашите опоненти искат да отвратят хората от политиката

http://pik.bg/цветанов-нашите-опоненти-искат-да-отвратят-хората-от-политиката-news230638.html

Цветанов: Нашите опоненти искат да отвратят хората от политиката

ГЕРБ винаги е била толерантна партия и сега продължава да бъде такава, ние не влизаме в конфронтация с нашите опоненти. Ние водим позитивна кампания и никога няма да се принизим към техния стил на говорене и водене на кампания. Това заяви в Балчик заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Национални я предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. По думите на Цветанов езикът на омразата в предизборната кампания цели единствено да бъде намалена избирателната активност. „Нашите опоненти искат да накарат хората да бъдат отвратени от политиката. Това ще доведе отново до техните задкулисни игри, за да съставят кабинет с договорки помежду си“, обясни Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ призова гражданите на Балчик да гласуват разумно, защото на парламентарните избори през 2013 година в изборите участваха 70 партии, а само 4 влязоха в Народното събрание. „Това означава, че гласовете на другите 66 на брой партии са отишли на вятъра. Разумът трябва да е с вас и да гласувате за партията, която може да даде стабилност на тази държава, а именно това е ГЕРБ с номер 9 в бюлетината“, призова Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че ако бъдат реализирани политиките от управленската програма на ГЕРБ, България ще се върне към икономическия растеж и стабилността, които бяха налице по време на управлението на Бойко Борисов. 
„Искам ясно да заявя тук пред вас, че ние никога няма да влезем в задкулисни игри и няма да управляваме с БСП и ДПС. И когато някой от вашите близки ви попита, вие му отговорете точно така. Ние не искаме повече някой да си купува демокрация. Ние искаме българите да разберат, че само те могат да създадат истинска демокрация, като отидат на 5-ти октомври и упражнят конституционното си право да гласуват“, заяви още председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Проекти по ПРСР за 48 млн. лева изпълняват градове и села в Добричка област

http://econ.bg/Новини/Проекти-по-ПРСР-за-48-млн-лева-изпълняват-градове-и-села-в-Добричка-област_l.a_i.570256_at.1.html

48 млн. лева ще бъдат инвестирани в област Добрич за обновяване на градската среда и привличане на туристи. В областта се изпълняват общо 22 договора...

Москва забрани чужденци да контролират и основават медии

http://www.moreto.net/novini.php?n=265576

Депутатите от Държавната Дума на Русия забраниха чужденци да контролират и да основават медии. Долната камара на руския парламент одобри на второ и трето, последно четене законопроект, който ограничава до 20 на сто дяловете на чуждестранни акционери в уставния капитал на руски медии, предаде ИТАР-ТАСС.

Дъщерята на Бил и Хилари Клинтън роди момиче

http://offnews.bg/news/n_1/n_394395.html

Бил и Хилъри Клинтън станаха баба и дядо, след като дъщеря им Челси Клинтън роди момиченце. За раждането на детето съобщи самата Челси Клинтън в Twitter. Младата майка написа, че тя и съпругът й Марк Мезвински са „изпълнени с любов, възхищение и благодарност за раждането на дъщеря им“. Говорителят на Клинтън обяви, че момиченцето се е родило в петък. Бебето ще се казва Шарлът Клинтън Мезвински. Челси Клинтън живее в Ню Йорк заедно със съпруга си. Раждането на бебето идва малко, след като Хилари Клинтън заяви, че обмисля да се кандидатира за президент на следващите избори през 2016 г. Тя обясни, че окончателното решение ще бъде взето в началото на следващата година. Хилари Клинтън беше основният съперник на кампанията за президентските избори през 2008 г.

МВР: Няма арестувани по време на ДАНСwithmе

http://www.mediapool.bg/mvr-nyama-arestuvani-po-vreme-na-danswithme-news225321.html

Съмнения за сериозни манипулации в базата данни на МВР възникнаха, след като министерството обяви, че нито един човек не е бил арестуван по време на продължилите няколко месеца антиправителствени протести ДАНСwithme. Информацията е предоставена на студента Борис Рангелов по реда на Закона за достъп до обществена информация, съобщава бТВ. Според отговора на МВР, който Борис Рангелов е получил, записаните са били лични данни само на 21 души, а видео и фото записи са правени един път, но не се съхраняват. МВР признава, че загражденията около парламента по време на протестите са били незаконни.

Официално: Изчезналата жена от Боримечково е насечена в гората, още издирват мъжа й

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335351

Открит е трупът на жената от пазарджишкото село Боримечково, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик, цитирани от "Фокус".
38-годишния мъж и 29-годишната му жена бяха издирвани от вчера следобед. В акцията се включиха, както служители на полицията от Районно управление – Пазарджик, Открит е трупът на жената от пазарджишкото село Боримечково, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик, цитирани от "Фокус". 38-годишния мъж и 29-годишната му жена бяха издирвани от вчера следобед. В акцията се включиха, както служители на полицията от Районно управление – Пазарджик,

Откриха трупа на насечената жена в Боримечково, още издирват мъжа й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335347

Открит е трупът на жената от пазарджишкото село Боримечково, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик, цитирани от Открит е трупът на жената от пазарджишкото село Боримечково, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик, цитирани от "Фокус". 38-годишния мъж и 29-годишната му жена бяха издирвани от вчера следобед. В акцията се включиха, както служители на полицията от Районно управление – Пазарджик,

Властта след вота вече е договорена и лидерите бягат от дебат

http://offnews.bg/news/n_1/n_394380.html

Има един принцип – ако кампанията е тиха, значи властта вече е договорена. Политиците говорят помежду си, а не на нас, защото важното за тях е те да се договорят, коментира пред Нова телевизия политологът Евгений Дайнов. Той е на мнение, че лидерите бягат от телевизионен дебат, защото властта вече е договорена. Всички се убедени, че Борисов ще спечели. Има хора от БСП, които никога не са спирали да си говорят с ГЕРБ. Кой е луд в тази обстановка да се повдигат въпросите за реформи? - попита Дайнов. Мисля, че след вота Борисов няма да бъде премиер. Борисов чака президентските избори, прогнозира от своя страна социологът Андрей Райчев. В тази кампания никой не говори против никого. Причината е проста - година и половина ние сме в предизборна обстановка. Всеки си пази електората и резултатът е горе-долу предизвестен, каза Райчев.

В Япония изригна вулканът Онтаке, има загинали и ранени

http://asia.actualno.com/V-Japonija-izrigna-vulkanyt-Ontake-ima-zaginali-i-raneni-news_51970.html

Един човек е загинал и близо 30 са сериозно ранени от изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано, предаде АФП, като се позовава на телевизия Ен Ейч Кей и на агенция Джидж...

Ансамбълът ни спечели злато на Световното в Измир!

http://moresport.actualno.com/Ansambylyt-ni-specheli-zlato-na-Svetovnoto-v-Izmir-news_51974.html

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика постигна феноменален успех и спечели златото в многобоя на Световното първенство в Измир. Грациите Ренета Камберова, Михаела Маевска-Велич...

Лесно е да се демонизира Путин, но не това е решението, обяви Кисинджър

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/27/2388554_lesno_e_da_se_demonizira_putin_no_ne_tova_e_reshenieto/?ref=rss


Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър дава съвети за поведението на Запада спрямо Русия в пространно интервю за британския в. "Индипендънт".

Въз основа на богатите си и дълбоки исторически познания Кисинджър припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света, като е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според...

10 сигнали за изборни измами проверяват в Плевен

http://frognews.bg/news_77036/

Над 10 сигнала за нарушения на избирателните права проверяват от полицията в Плевен.

Най-невероятните места на Земята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4333473

ЛЕДЕНАТА ПЕЩЕРА МЕНДЕНХОЛ, АЛЯСКА

Тази забележителна ледникова пещера е била част от ледника Менденхол край Джуно, столицата на Аляска. 
Образувала се е от разтопените ледове. А защо говорим за това уникално творение на природата в минало време?
За огромна съжаление то вече не съществува! Поради променящите се климатични условия и глобалното з ЛЕДЕНАТА ПЕЩЕРА МЕНДЕНХОЛ, АЛЯСКА Тази забележителна ледникова пещера е била част от ледника Менденхол край Джуно, столицата на Аляска. Образувала се е от разтопените ледове. А защо говорим за това уникално творение на природата в минало време? За огромна съжаление то вече не съществува! Поради променящите се климатични условия и глобалното з

Замразяват сцената на Фестивалния комплекс във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265603

За първи път в историята на Варна на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс ще бъде изградена ледена пързалка. Със специалната подкрепа на Община Варна на 23 и 24 ноември на варненска сцена гостува Държавният балет върху лед на Санкт Петербург - и то не с един, а с два от световноизвестните си спектакли.

Тежка катастрофа отне живота на 60-годишен мъж

http://www.bnews.bg/article-117509

60-годишен мъж е загинал на място при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград. Автомобилът му се е преобърнал в нива и се е наложило екипи на Гражданска защита да режат колата, за да извадят тялото

Мая Манолова: Цената на тока свали Борисов, а Орешарски свали цената на тока

http://www.cross.bg/tzenata-toka-svali-1432256.html

/КРОСС/ Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока, първият от които ще се състои на 29 септември, понеделник, от 17.30 ч. на „Алеята" пред театъра в Кюстендил, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в 10 МИР Кюстендил Мая Манолова и допълни, че от многобройните срещи с хората, които провежда в рамките на предизборната кампания, жителите на Кюстендилска област са безкрайно притеснени от намеренията за предстоящо увеличение.  „Не е справедливо българските семейства да плащат скъп ток, докато касите на енергоразпределителните дружества, на слънчевите централи, на американските „Марици" се пълнят с левчетата на бедните българи", каза още Манолова. По думите на водача на червената листа в Кюстендил протестът има за цел да предупреди ДКЕВР, правителство на Георги Близнашки и ГЕРБ, които стоят зад това увеличение, че хората няма да се примирят, че те не може да мизерстват, докато монополистите забогатяват. „Служебното правителство като че ли е забравило, че правителството на Пламен Орешарски свали цената на тока два пъти, а цената на тока свали правителството на Бойко Борисов. Игрите с цената на електрическата енергия са изключително опасни, посочи тя и призова кюстендилци да се включат в протестното шествие срещу предстоящото увеличение.

Закопчаха търновски хирург заради нагъл откуп

http://www.bnews.bg/article-117508

Той е бил изведен показно с белезници от Второ хирургично отделение на областната болница, разпитан е, но не е задържан в ареста

Дете загина в Сицилия при изригване на кален вулкан

http://www.vesti.bg/novini/dete-zagina-v-siciliia-pri-izrigvane-na-kalen-vulkan-6023405

Неочаквано изригване на малък кален вулкан в резервата Макалуба на остров Сицилия уби 7-годишно момиченце, предаде ИТАР-ТАСС.

Ивана на Йорданка Христова живее с Камелия в САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4333691

“Дъщеря ми е различна, но аз безкрайно много я обичам и боготворя”.
Това каза Йорданка Христова по време на една от игрите във “ВИП Брадър” тази седмица. Тогава наяве излязоха много тайни на звездите, но тази беше превърната в истинска сензация и обиколи сайтовете във всякакви разновидности. Беше украсявана, бяха цитирани хора, “Дъщеря ми е различна, но аз безкрайно много я обичам и боготворя”. Това каза Йорданка Христова по време на една от игрите във “ВИП Брадър” тази седмица. Тогава наяве излязоха много тайни на звездите, но тази беше превърната в истинска сензация и обиколи сайтовете във всякакви разновидности. Беше украсявана, бяха цитирани хора,

Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика в Измир!

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/bIkytV6nDnM/

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика постигна феноменален успех и спечели златото в многобоя на Световното първенство в Измир.

Грациите Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова, както и тяхната треньорка Ина Ананиева донесоха радост на цяла България, след като изпълниха много добре двете си съчетания и с общ резултат 34.499 точки завоюваха първото място.

Гимнастичките на Русия допуснаха груба грешка в композицията с 5 бухалки и останаха извън призовите места. Сребърните медали отидоха при Италия, а на почетната стълбичка се качиха и гимнастичките на Беларус.

„Роснефт“ и „Ексън мобил“ откриха нефт в Арктика

http://offnews.bg/news/n_1/n_394382.html

Руската компания „Роснефт“ и американската корпорация „Ексън мобил“ откриха нефтено находище в Арктика, съобщи Reuters. Според „Роснефт“ находището е от повече от 100 млн. тона нефт. Разработването на находището обаче най-вероятно ще е затруднено, тъй като големите международни компании ще трябва да ограничат дейността си в Русия заради санкциите срещу Москва. „Роснефт“ и нейният директор Игор Сечин бяха включени в списъка със санкции на ЕС и САЩ срещу Русия. С последните санкции беше ограничен достъпът на руските компании до западни технологии, а западните фирми нямат право да сътрудничат за проучванията в Арктика. „Роснефт“ иска да кръсти нефтеното находище „Победа“, обясни директорът Игор Сечин. Все още не е ясно дали от кладенеца ще могат да се добиват търговски количества петрол. Според Сечин откритите залежи са сравними с тези в Саудитска Арабия. Ще се наложи обаче да бъдат направени анализи, за да се направят категорични изводи. „Добит беше първият нефт. Той е учудващ пример за лек нефт, който въз основа на резултатите от извършения анализ е сравним със сибирския лек нефт, подчерта Сечин. „Роснефт“ и „Ексън мобил“ подписаха споразумение за разработване на залежите в района през 2011 г., като споразумението е на стойност 3,2 млрд. долара.

ИЗБОРИ 2014: Цветан Цветанов в Балчик: Българите могат сами да създадат истинска демокрация, като гласуват

http://dobrudjatv.net/%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-2014-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d1%87%d0%b8%d0%ba-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3/

ГЕРБ винаги е била толерантна партия и сега продължава да бъде такава, ние не влизаме в конфронтация с нашите опоненти. Ние водим позитивна кампания и никога няма да се принизим към техния стил на говорене и водене на кампания. Това заяви в Балчик заместник-председателят на […]

Мъж почина при катастрофа на пътя Русе – Разград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335326

Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе – Разград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Русе, цитирани от "Фокус".
Сигналът за инцидента е подаден в 14:42 на телефон 112. Колата "Пежо 106" се е движила в посока от Разград към Русе, когато на прав участък и сух път, в района преди ДЗС, водачът е изгубил управление. Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе – Разград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Русе, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден в 14:42 на телефон 112. Колата "Пежо 106" се е движила в посока от Разград към Русе, когато на прав участък и сух път, в района преди ДЗС, водачът е изгубил управление.

80 полицаи издирват 38-годишен, убил съпругата си

http://www.vesti.bg/novini/80-policai-izdirvat-38-godishen-ubil-syprugata-si-6023404

Полицията в Пазарджик издирва 38-годишен мъж за когото се предполага, че е убил по особено жесток начин своята съпруга.

Чавдар Георгиев: Политиката трябва да служи на народа

http://www.cross.bg/lyava-bulgariya-naroda-1432254.html

/КРОСС/ Предизборната среща с кандидат-депутатите от листата на „БСП лява България" в Симеоновград събра много симпатизанти и поддръжници на лявата идея в града. На 5 октомври вие и цяла България ще направи своя избор - избора между лявата и дясната идея. Ние, като представители на „БСП лява България", ще отстояваме идеята, че политиката трябва да служи на народа и сме го доказали в предходните управления, в които БСП имаше участие. Знаете, че само по време на нашето управление се обръщаше внимание на социалната сфера и се правеха стъпки към това да се подобри материалното положение, доходите, здравеопазването и образованието. Това заяви на срещата с обществеността водачът на листата на „БСП лява България"за 29 МИР-Хасково Чавдар. Той изрази мнение, че ако ГЕРБ, Бойко Борисов, реформаторите, които са крайната десница, се върнат отново във властта, всичко, което е направено до този момент, ще спре и интересите на народа ще останат отново на заден план. „Ние сме за лява политика, която работи единствено и само в интерес на народа, за разлика от десните, които обслужват олигарсите. Който иска да има собствени представители във властта и да може да разчита, че интересите му ще бъдат защитени, има само един избор - да гласува за„БСП лява България". Който иска да бъде слуга на олигарсите - нека да гласува за друг", категоричен бе Чавдар Георгиев.

Катастрофа на пътя Русе – Разград отне живота на мъж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335312

Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе – Разград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Русе, цитирани от Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе – Разград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Русе, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден в 14:42 на телефон 112. Колата "Пежо 106" се е движила в посока от Разград към Русе, когато на прав участък и сух път, в района преди ДЗС, водачът е изгубил управление.

Забавя се модернизацията на АЕЦ "Козлодуй"

http://econ.bg/Новини/Забавя-се-модернизацията-на-АЕЦ-Козлодуй-_l.a_i.570252_at.1.html

Бившето ръководство на АЕЦ "Козлодуй" е допуснало 4-месечно забавяне в сроковете при изпълнението на проекта за удължаване на живота на двата...

Слънчево време прогнозират синоптиците за цялата страна в следващите дни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/27/2388552_slunchevo_vreme_prognozirat_sinopticite_za_cialata/?ref=rss


В неделя се очаква над страната да преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде агенция "Фокус".

Утре ще духа слаб северозападен, в Източна България предимно умерен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 16°. 

Над Черноморието...

Мадрид увери, че референдумът в Каталуня няма да се състои

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/27/2388553_madrid_uveri_che_referendumut_v_katalunia_niama_da_se/?ref=rss


Испанското правителство увери категорично, че няма да има референдум за независимост на Каталуня, предаде Франс прес.

"Този референдум няма да се състои, защото е в противоречие на испанската конституция", каза Сорая Саенс де Сантамария, която е испански вицепремиер.

"Всички испанци трябва да решават какво ще представлява Испания и как ще се организира страната. Никой не е над суверенната воля на испанския народ", добави представителката на кабинета броени часове, след...

Споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада е факт

http://www.moreto.net/novini.php?n=265577

Канада и Европейският съюз официално сключиха споразумението за свободна търговия, съобщава AFP. Споразумението се възприема от европейските страни като модел за аналогичните преговори между ЕС и САЩ, придобили известност като Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции (ТТIP).

Милен Русков: Обществото ни е пред праг, който не може да прескочи

http://www.cross.bg/bulgariya-chovek-hora-1432253.html

/КРОСС/ - Г-н Русков, разкажете за четвъртата си книга, върху която работите в момента?  - Разказва се за България през `20-те години. Сюжетът е свързан с голямата политическа борба, която се води тогава. От едната страна е Военният съюз и правителството, което той издига на власт. Това е правителството на проф. Александър Цанков, управлявало от 1923 до 1925 година. По същество това е военен режим, облечен в цивилни дрехи. Другата страна е Единният фронт, съставен от комунисти, земеделци и анархисти. Тези две страни влизат в остър сблъсък. Става дума за атентатите срещу царя през 1925 г., извършен от анархистите, и този в църквата „Св. Неделя", дело на комунистите. Държавата отговаря с терора от 1925 г., когато покрай сухото изгаря и мокрото - например убийствата на Гео Милев и Христо Ясенов, както и много от безследно изчезналите, които нямат нищо общо с тези атентати.Книгата ми е за този сблъсък. Но той е разказан през доста страничната гледна точка на един човек, който не желае да има нищо общо с разправиите и случайно e въвлечен в тях. Той попада в тази борба и поради много специфичната си професия се оказва в услуга и на двете страни. И може да разкаже гледната точка и на двете страни, защото е и при едната, и при другата в различен период от време. - Включвате ли в нея и навлизането на модерността, на света в България?- О, да

Черна събота по пътищата на България

http://www.vesti.bg/novini/cherna-sybota-po-pytishtata-na-bylgariia-6023402

Трима души загинаха при две тежки катастрофи станали днес в страната. Други трима са в болница със сериозни наранявания, предаде репортер на БГНЕС.

Георги Търновалийски: Реиндустриализацията в България може да бъде успешна

http://frognews.bg/news_77033/

За добрата бизнес среда са нужни предвидимост и стабилност на политическата система. За съжаление за година и половина се изправяме за трети път пред избори и това натоварва както държавата, така и бизнеса. Това каза водачът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски на среща с пловдивски предприемачи.

Вижте изригването на вулкана Онтаке (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335300

Изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано предизвика промяна и отменяне на маршрутите на редица международни полети, предаде NHK.
Засега пренасочването се отнася само за полети, свързващи международното летище Нарита в Токио и австралийските летища Голд Коуст и Кеърнс. Компанията Jetstar също съобщи за отмяната на още Изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано предизвика промяна и отменяне на маршрутите на редица международни полети, предаде NHK. Засега пренасочването се отнася само за полети, свързващи международното летище Нарита в Токио и австралийските летища Голд Коуст и Кеърнс. Компанията Jetstar също съобщи за отмяната на още

Том Йорк от "Рейдиохед" издаде изненадващ нов солов албум

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/27/2388546_tom_iork_ot_reidiohed_izdade_iznenadvasht_nov_solov/?ref=rss


Вокалистът на групата "Рейдиохед" (Radiohead) Том Йорк изненадващо представи нов солов албум на име Tomorrow's Modern Boxes, съобщиха редица световни сайтове. Това е втори негов самостоятелен запис след The Eraser от 2006 г.

Записът обаче не се предлага в магазините, а е достъпен за сваляне единствено чрез торент софтуера BitTorrent. По ирония на съдбата това е и програмата, използвана от мнозина за сваляне на музика нелегално.

Почитателите му могат да свалят осемте песни...

Скандал завърши с бой до смърт в село Змейно

http://www.vesti.bg/novini/skandal-zavyrshi-s-boj-do-smyrt-v-selo-zmejno-6023403

Битов скандал завърши със смъртта на 56-годишен мъж от село Змейно, община Омуртаг, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Димитър Горов от БСП: Твърдо сме против увеличаване цената на тока

http://frognews.bg/news_77032/

За нас е важно поставянето на реалните всекидневни проблеми - тези, които стоят пред всяко домакинство, както и всички с национално значение. Това, което гражданите искат от нас, е държавата да има стабилно управление, сериозна лява политика, която да отчита преди всичко тежките проблеми с безработицата, инвестициите, проблемите в здравеопазването. Това заяви водачът на листата коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Ловеч Димитър Горов пред избиратели в кв. „Здравец”.

Ето изригването на вулкана Онтаке (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335291

Изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано предизвика промяна и отменяне на маршрутите на редица международни полети, предаде NHK.
Засега пренасочването се отнася само за полети, свързващи международното летище Нарита в Токио и австралийските летища Голд Коуст и Кеърнс. Компанията Jetstar също съобщи за отмяната на още Изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано предизвика промяна и отменяне на маршрутите на редица международни полети, предаде NHK. Засега пренасочването се отнася само за полети, свързващи международното летище Нарита в Токио и австралийските летища Голд Коуст и Кеърнс. Компанията Jetstar също съобщи за отмяната на още

Посланикът на България в Русия се срещна с митрополит Иларион

http://www.cross.bg/ilarion-bulgariya-kotzev-1432252.html

/КРОСС/ Среща на посланик Коцев с председателя на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Посланикът на България в Русия г-н Бойко Коцев се срещна с председателя на Отдела за външни църковни връзки в Московската патриаршия Волоколамския митрополит Иларион, съобщиха от посолството в Москва. Двамата обсъдиха развитието на духовните връзки между България и Русия и отношенията между православните църкви на двете страни. Посланик Коцев подчерта, че сътрудничеството между БПЦ и РПЦ има важен принос в развитието на двустранните отношения. Той предаде на митрополит Иларион специални благопожелания от българския патриарх Неофит. Митрополит Иларион от своя страна отбеляза традиционно добрите отношения между народите на България и Русия и между БПЦ и РПЦ. По-конкретно посланик Коцев и митрополит Иларион разговаряха за перспективите в обмена на студенти между духовните академии на двете страни. Обсъдена беше и стартиралата с голям успех тази година програма за туристически посещения на руски православни вярващи в манастирите и други православни светини в България.  

Къде се намира интернет?

http://www.investor.bg/analizi/262/a/kyde-se-namira-internet,179391/

Създателят на противоречива търсачка създаде карта на всички устройства, които имат връзка с интернет

Двама души са хоспитализирани с диагноза Марсилска треска за седмица във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265526

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници. Заболелите от чревни инфекции са намаляли в сравнение с предходната седмица, научи Moreto.net. Регистрирани са 67 случая на заболели лица от остри чревни инфекции срещу 74 за предходната седмица.

Вулканът Онтаке в Япония уби един и рани 30

http://www.vesti.bg/novini/vulkanyt-ontake-v-iaponiia-ubi-edin-i-rani-30-6023401

Един човек е загинал и близо 30 са сериозно ранени от изригването на вулкана Онтаке в централната японска префектура Нагано, предаде АФП, като се позовава на телевизия Ен Ейч Кей и на агенция Джиджи прес.

Мая Манолова: Заставаме зад гражданските протести срещу повишението цената на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335284


Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока, първият от които ще се състои на 29 септември - понеделник, от 17:30 часа, на „Алеята” пред Театъра в Кюстендил. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 10 МИР - Кюстендил Мая Манолова и допълни, че от многобройните срещи с хората, Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока, първият от които ще се състои на 29 септември - понеделник, от 17:30 часа, на „Алеята” пред Театъра в Кюстендил. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 10 МИР - Кюстендил Мая Манолова и допълни, че от многобройните срещи с хората,

Мая Манолова: Заставаме зад гражданските протести срещу повишението цената на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335288


Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока, първият от които ще се състои на 29 септември - понеделник, от 17:30 часа, на „Алеята” пред Театъра в Кюстендил. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 10 МИР - Кюстендил Мая Манолова и допълни, че от многобройните срещи с хората, Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока, първият от които ще се състои на 29 септември - понеделник, от 17:30 часа, на „Алеята” пред Театъра в Кюстендил. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в 10 МИР - Кюстендил Мая Манолова и допълни, че от многобройните срещи с хората,

Даниела Дариткова: Необходима е още една актуализация на бюджета на НЗОК

http://pik.bg/даниела-дариткова-необходима-е-още-една-актуализация-на-бюджета-на-нзок-news230624.html

Даниела Дариткова: Необходима е още една актуализация на бюджета на НЗОК

Категорично ще е необходимо да се актуализира още веднъж бюджетът на Касата, за да се успокои системата и за да могат да се гарантират както болничните услуги, така и потреблението на лекарствени препарати и в извънболничната помощ. Това каза в предаването „Метроном” на Радио "Фокус"-Смолян Даниела Дариткова, кандидат за депутат от ПП ГЕРБ от Смолянска област.

„Смятам, че преразходът в другите пера на здравноосигурителните плащания, т.е. първична помощ, специализирана помощ, изследвания, се движи горе-долу в рамките на предвиденото за годината, но категорично разчетите трябва да се актуализират и ние сме казали, че това ще бъде един от първите ни ангажименти, ако имаме възможност да влезем в управление”, каза д-р Дариткова. По думите й, за да се успокои системата трябва да се прецезира и актуализира бюджетът на Касата, а за следващата година да се направи един много обстоен и адекватен анализ на разходите, на неефективните средства, които се насочват в една или друга посока, за да може за следващата година бюджетът да бъде адекватно разчетен така че, не само да се увеличават средствата, но и ефективността от тези вложени средства да е ясна и видна. 

Бареков: Страхувам ли ви, г-н Местан?

http://www.vesti.bg/izbori2014/kampanii/barekov-strahuvam-li-vi-g-n-mestan-6023400

По думите на лидера на ББЦ предвижданата блокада на границата с Турция не е етнически и религиозен акт

Двама мъже загинаха в катастрофа край Дупница

http://frognews.bg/news_77031/

Двама мъже загинаха в катастрофа на изхода на Дупница. Една от жертвите оцеляла, но издъхнала в линейката на път за „Пирогов“.

Цъфнаха люляци

http://news.ibox.bg/news/id_1656424683

По мнението на биолозите, обяснение за необичайния

Името "Евромайки" е патентовано от Патентно ведомство

http://www.bnews.bg/article-117504

Името "Евромайки" е патентовано от Патентно ведомство, заяви на пресконференция в Пловдив лидерът на "БЪлгария без цензура" Николй Бареков.

"Монако" записа четвърта загуба в Лига 1

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/27/2388549_monako_zapisa_chetvurta_zaguba_v_liga_1/?ref=rss


"Монако" допусна четвъртата си загуба от осем мача в Лига 1 през сезона. Българският нападател Димитър Бербатов и съотборниците му отстъпиха с 0:1 от "Ница" у дома.

Двата състава не успяха да направят зрелищен мач, като головите положения бяха малко, а точните удари - само три.

"Монако" остава с десет точки и засега заема 12-ото място.

Срещата започна лошо за монегаските. Още в осмата минута Едуардо даде преднина на "Ница", като изпълни отлично пряк свободен...

Рекордни глоби грозят 6 банки във Великобритания

http://europe.actualno.com/Rekordni-globi-grozjat-6-banki-vyv-Velikobritanija-news_51966.html

Рекордни глоби може да бъдат наложени на шест банки във Великобритания във връзка със започнатото срещу тях разследване за манипулации на валутните пазари, съобщава "Файненшъл таймс". Barcl...

Рекорд! 4,7 млн. чужди туристи почивали на Черноморието

http://pik.bg/рекорд-47-млн-чужди-туристи-почивали-на-черноморието-news230622.html

Рекорд! 4,7 млн. чужди туристи почивали на Черноморието

Броят на чуждите туристи, ползвали услуги по морските ни комплекси това лято, е около 4,7 милиона.

Това посочи Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Основните пазари, от които са дошли туристи в България това лято, са Германия, Русия и Румъния, Гърция като съседни страни на България.

Туристите от чужбина са отсядали на различни места, като основно са се използвали големите морски туристически комплекси, съобщава агенция Фокус.

Най-много са посетителите в района на Слънчев бряг и заобикалящата го инфраструктура – Свети Влас, Обзор, Равда, Ахелой, Поморие, и Южното Черноморие в отсечката между Созопол, Приморско и Китен.


По думите на Драганов е отчетен изключително труден туристически сезон, който е започнал с влошаването на международното положение в региона заради Украйна, изключително тежка вътрешна политическа, социална и финансова криза и тежко метеорологично време, което пък е ограничило уикендовите пътувания.

Спадът в броя на туристите към моментае в рамките на около 10%основно заради отлива на уикендови туристи и на туристи от някои пазари, каквито са Русия, Украйна, Израел, Холандия и други, посоча още Драганов.

Добра новина е обаче, че има отлив на шлагера „алкохолен туризъм”.  Една голяма част от туристите – предимно младежи от Скандинавия и Великобритания – са предпочели други дестинации за „алкохолен туризъм”, посочва Драганов. 

По думите му, когато става въпрос за подобен род организирани мероприятия, обикновено те са с преходен характер. 

В Япония изригна вулкан, има ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=265598

Вулкан изригна в централната част на Япония, при което бяха ранени няколко души и се наложи да бъдат отклонени полети, съобщиха Ройтерс и ДПА. Метеорологичната служба заяви, че изригването на вулкана Онтаке е започнало тази сутрин (27 септември).

МВР проверява 10 сигнала за изборни нарушения в Плевен

http://www.mediapool.bg/mvr-proveryava-10-signala-za-izborni-narusheniya-v-pleven-news225320.html

Общо 10 сигнала за нарушения на избирателните права проверяват от полицията в Плевен, съобщи в събота БНР. Има образувани три досъдебни производства. Един от случаите вече е стигнал до съда. Става дума за мъж от Кнежа, който е предлагал пари на 7-8 души, за да гласуват за определена партия. Останалите две досъдебни производства са срещу неизвестни лица в общините Плевен и Червен бряг. На предишните избори за народни представители Плевен стана първият град, в който търговец на гласове получи реална присъда. Престъплението беше разкрито само за ден и обвиняемият, 30-годишен мъж от село Згалево, беше осъден на пет месеца затвор и глоба от 10 хиляди лева, припомня БНР.

Зверска катастрофа взе жертва в Дупница

http://www.bnews.bg/article-117503

Един човек загина, а други двама са ранени при тежка катастрофа в Дупница.

Битката за съда или кой сега е №1

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4333195

В четвъртък Висшият съдебен съвет (ВСС) посвети 8 часа на избора на нов председател на Върховния касационен съд (ВКС). Резултатът е ясен, т.е. резултат няма и тежката процедура, по която се определя кой ще е пръв между съдиите през следващите 7 години, трябва да започне отначало. Всеки, решил да жертва светлата част от денонощието си... В четвъртък Висшият съдебен съвет (ВСС) посвети 8 часа на избора на нов председател на Върховния касационен съд (ВКС). Резултатът е ясен, т.е. резултат няма и тежката процедура, по която се определя кой ще е пръв между съдиите през следващите 7 години, трябва да започне отначало. Всеки, решил да жертва светлата част от денонощието си...

„Нова алтернатива” предлага седемгодишна данъчна ваканция за стартиращия малък и среден бизнес

http://www.cross.bg/tzonev-alternativa-nova-1432251.html

/КРОСС/ Според Регистъра на Министерския съвет съществуват 2245 лицензионни, регистрационни и разрешителни режими, или за да съществува и работи бизнесът, са необходими около 12 хиляди документа. Това трябва да се премахне и на малкия и среден бизнес да бъде дадена възможност да се развива, за да може той да предлага нови работни места. С други думи, държавата трябва да гледа на малкия и среден бизнес като майка, а не като мащеха, заяви председателят на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев в интервю за Дарик радио.  „Ние сме реалисти и смятаме, че в едно бъдещо Народно събрание е по-добре да има повече партии, повече конкуренция на политически идеи, с цел да се състави коалиционно правителство с ясни правила, което би извело страната ни от съществуващата криза в момента", посочи Цонев. „Не бихме направили коалиция с БСП, ДПС и ГЕРБ. Те нямат право да дават обещания сега, тъй като имаха възможност да ги реализират по време на управлението си, но не го направиха", е категоричен Цонев. Събитията в Сирия и Украйна и ситуацията с „Ислямска държава" породиха в нашето общество тревога по отношение на Българската армия. Необходими са мерки, за да повярват хората, че има кой да защитава целостта на държавата

Андрей Райчев : Байко Борисов няма да бъде премиер

http://frognews.bg/news_77030/

Бойко Борисов няма да бъде премиер. Това предположение изказа политологът Андрей Райчев по Нова телевизия. Той смята, че един от основните проблеми на следващото правителство е КТБ. Това решение според него няма да е леко и то трябва да почива на широка обществена основа.

"Ливърпул" изпусна победата в мърсисайдското дерби в 92-ата минута

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/27/2388540_livurpul_izpusna_pobedata_v_mursisaidskoto_derbi_v/?ref=rss


"Ливърпул" и "Евертън" завършиха 1:1 на "Анфийлд" в първи мач от шестия кръг на Висшата лига.

Червените доминираха почти през целия мач и бяха много близо до победата в 223-ото дерби на Ливърпул, след като Стивън Джерард откри резултата от пряк свободен удар в 65-ата минута. 

Домакините обаче не успяха да затворят мача с втори гол и бяха наказани във втората минута на добавеното време след фантастичен гол на централния защитник Фил Джагиелка. 

По този начин...

Младо момиче в кома след катастрофа във Варна, двама са загинали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335270

Микробус с добричка регистрация е катастрофирал на пътя за Златни пясъци днес. Младо момиче е много тежко ранено, което е пътувало в микробуса. То е в кома, с опасност за живота, било е интубирано в шоковата зала на МБАЛ Микробус с добричка регистрация е катастрофирал на пътя за Златни пясъци днес. Младо момиче е много тежко ранено, което е пътувало в микробуса. То е в кома, с опасност за живота, било е интубирано в шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна", съобщиха спешните доктори, цитирани от Intrigi.bg. Бусът явно се е поднесъл на завоя при Горчивата чешма,

Повече българи почивали в Гърция през тази година

http://pik.bg/повече-българи-почивали-в-гърция-през-тази-година-news230616.html

Повече българи почивали в Гърция през тази година

Лятото определя като хитова дестинация Гърция, където броят на излезлите българи надхвърли 34,6% повече в сравнение с миналата година, каза Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, съобщава "Фокус". Другите предпочитани дестинации са Турция като съседна държава и европейски дестинации като Италия и Испания.

Драганов поясни, че в годишен план извън България излизат между 3 и 3,2 милиона души. Около 3,7 милиона пък са българите, които са били по Черноморието като организирани туристи през това лято и значителен брой, които са ползвали своите имоти - втори дом – отсядане при близки, роднини и приятели, и други форми на туризъм, включително използването на определени райони от Черноморието за екологичен туризъм.

„Хитът между българите беше насочен в две дестинации като модни – Лозенец и къмпинг „Градина”. Като масово посещение най-предпочитаният туристически курорт е Албена поради добрите условия, които предоставя за семейства с деца, Поморие, който също е свързан със семейства с деца, и курортите по Южното Черноморие”, подчерта Румен Драганов.

Тежка катастрофа край Варна - две жертви, младо момиче в кома

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335274

Микробус с добричка регистрация е катастрофирал на пътя за Златни пясъци днес. Младо момиче е много тежко ранено. То е в кома, с опасност за живота, било е интубирано в шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна", съобщиха спешните доктори, цитирани от Intrigi.bg.
Бусът явно се е поднесъл на завоя при Горчивата чешма, Микробус с добричка регистрация е катастрофирал на пътя за Златни пясъци днес. Младо момиче е много тежко ранено. То е в кома, с опасност за живота, било е интубирано в шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна", съобщиха спешните доктори, цитирани от Intrigi.bg. Бусът явно се е поднесъл на завоя при Горчивата чешма,

Ветровито, но без валежи утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=265578

През нощта валежите и в Източна България ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Минимални температури между 7° и 12°, в София – около 7°.

60-годишен мъж загина на място на пътя Русе-Разград

http://www.vesti.bg/novini/60-godishen-myzh-zagina-na-miasto-na-pytia-ruse-razgrad-6023399

60-годишен мъж загина на място при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград. Автомобилът му се е преобърнал в нивата и се наложи екипи на Гражданска защита да режат колата, за да извадят тялото, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

4,7 млн. чужденци са посетили Черноморието ни

http://www.bnews.bg/article-117501

Основните пазари, от които са дошли туристи в България това лято, са Германия, Русия и Румъния, Гърция като съседни страни на България.

Над 1000 животни са умрели от "син език" в сливенско

http://econ.bg/Новини/Над-1000-животни-са-умрели-от-син-език-в-сливенско_l.a_i.570242_at.1.html

Над 1000 животни в област Сливен са умрели от болестта "син език", а около 20 000 са засегнати. Това съобщи д-р Пламен Пенчев, директор на Областната...

Циганин наряза с резачка жена си

http://www.bnews.bg/article-117502

В момента в село Боримечково има засилено присъствие на жандармеристи и полицаи.

Ботев показа на Локо кой е шефът в Пловдив

http://bgfootball.actualno.com/Botev-pokaza-na-Loko-koj-e-shefyt-v-Plovdiv-news_51962.html

"Жълто-черна" доминация в Пловдив. Ботев надигра тотално Локомотив и го победи само с 2:0 на Коматево. Така "смърфовете" са без победа срещу големия си съперник, откакто Ботев се з...

Можем да "ловим" изборни нарушения с телефона си, ЦИК ще ги разглежда

http://politics.actualno.com/Mojem-da-lovim-izborni-narushenija-s-telefona-si-CIK-shte-gi-razglejda-news_51965.html

Обратното броене до предсрочния вот на 5 октомври започна. В изборния ден всеки гласоподавател вече ще може да "лови" нарушители с телефона си. С мобилен телефон в ръка и изтегляне на безп...

Тежка катастрофа взе жертва в Дупница

http://news.ibox.bg/news/id_665366448

При катастрофата има един загинал, а двама са в тежко състояние

Възстановено е движението към Златни пясъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=265601

Възстановено е движението по главния път за курортен комплекс "Златни пясъци" , съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.net. Припомняме, че пътят беше затворен за движение заради обърнал се микробус на пътното платно.

Закинтос - танцът на морето със скалите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335150

“Моля ви, стойте настрани, плашите ги. Излюпили са се много по-късно, затова им помагаме да излязат от дупките в пясъка и да се пробват да стигнат до водата.” Указанията са на симпатичен младеж в тениска на доброволческа организация, която се грижи за популацията на костенурките карета. И са към снимащите туристи, включително моя милост, скупчили “Моля ви, стойте настрани, плашите ги. Излюпили са се много по-късно, затова им помагаме да излязат от дупките в пясъка и да се пробват да стигнат до водата.” Указанията са на симпатичен младеж в тениска на доброволческа организация, която се грижи за популацията на костенурките карета. И са към снимащите туристи, включително моя милост, скупчили

50-годишен мъж е починал при катастрофа край Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335263

50-годишен софиянец е загинал в катастрофата, станала около обяд на пътя Дупница-Самоков, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил.
Загиналият е пътувал с "Фиат" към Дупница. Шофьорът изпуснал управлението на автомобила и се ударил в спряло „Ауди”. В автомобила са пътували трима души. Починал е возещият се на задната седалка пътник. 50-годишен софиянец е загинал в катастрофата, станала около обяд на пътя Дупница-Самоков, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил. Загиналият е пътувал с "Фиат" към Дупница. Шофьорът изпуснал управлението на автомобила и се ударил в спряло „Ауди”. В автомобила са пътували трима души. Починал е возещият се на задната седалка пътник.

50-годишен мъж е починал при катастрофа край Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335260

50-годишен софиянец е загинал в катастрофата, станала около обяд на пътя Дупница-Самоков, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил.
Загиналият е пътувал с 50-годишен софиянец е загинал в катастрофата, станала около обяд на пътя Дупница-Самоков, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил. Загиналият е пътувал с "Фиат" към Дупница. Шофьорът изпуснал управлението на автомобила и се ударил в спряло „Ауди”. В автомобила са пътували трима души. Починал е возещият се на задната седалка пътник.

Чужди медии ни хвалят колко много зелена енергия произвеждаме

http://econ.bg/Новини/Чужди-медии-ни-хвалят-колко-много-зелена-енергия-произвеждаме_l.a_i.570239_at.1.html

Докато гражданите започват да се чудят как ще закърпят бюджета си, страната ни се хвали с бум на зеленото производство на енергия, което се сочи за...

Димитър Горов: „БСП лява България” е против увеличаването на цената на тока

http://www.cross.bg/gorov-belene-bulgariya-1432250.html

/КРОСС/ За нас е важно поставянето на реалните всекидневни проблеми - тези, които стоят пред всяко домакинство, както и всички с национално значение. Това, което гражданите искат от нас, е държавата да има стабилно управление, сериозна лява политика, която да отчита преди всичко тежките проблеми с безработицата, инвестициите, проблемите в здравеопазването. Това заяви водачът на листата коалиция „БСП лява България" за област Ловеч Димитър Горов пред избиратели в кв. „Здравец". По думите му ролята на БСП е да защитава труда, да осигурява условия за икономически растеж и да подобрява социалната политика. „За нас финансовата и социалната стабилност са еднакво важни. Ние постигнахме социално размразяване и ще продължим усилията за повишаване на доходите", категоричен бе социалистът. По време на срещата бяха поставени проблемите за високата безработица и ниските доходи. „Застъпваме се за постъпателно увеличаване на минималната заплата, на пенсиите и на социалните плащания, съобразно с повишаване на производителността на труд и на реалната издръжка на живота", обясни водачът на листата на социалистите. При срещата си в село Баховица Димитър Горов заяви, че БСП е против увеличаване на цената на тока. Според него трябва да се предприемат активни действия за строителството на АЕЦ „Белене", удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок и продължаване на изграждането на нови мощности на Козлодуй

Пострадало при катастрофа 16-годишно момиче обречено да остане инвалид (снимки)

http://pik.bg/пострадало-при-катастрофа-16-годишно-момиче-обречено-да-остане-инвалид-снимки-news230609.html

Пострадало при катастрофа 16-годишно момиче обречено да остане инвалид (снимки)

Пострадало при катастрофа момиче е обречено да остане инвалид за цял живот. 16-годишната Тайбе Сабри стана жертва на пътен инцидент между селата Бата и Белодол на 26 август т.г., съобщава "Флагман". Момичето претърпя две тежки операции на гръбначния стълб в бургаската болница, но за лечението й трябват още пари, а родителите й нямат, разказаха нейни близки.

Катастрофата стана в края на август т.г.. Тогава 20-годишната Фатме Мустафа загуби контрол над автомобила „Деу Ланос”, който полетя в 5 метрова пропаст. С нея пътуваше приятелката й и братовчедка Тайбе. Откъсната мантинела от пътя се стовари върху Фатме и тя загина на място.

Тайбе се бори за живота си дни наред, сега пред нея стои голямо предизвикателство – да може да проходи отново. Родителите й живеят в с. Белодол и са много бедни. Баща й Лютфи отправя призив към всички, които могат да помогнат на 16-годишната му дъщеря.

Към инициативата се включи и 45-годишният маратонец Хасан Мехмед от с. Белодол.
„Аз съм готов да бягам 30, 40 или 50 км, за каузата, искам да помогна! Знам, че няма да я излекувам с маратон, но се надявам инициативата за Тайбе да получи по-голяма популярност”, каза Хасан.


Тайбе преди трагедията 


Колата на двете момичета полетя в 5-метрова пропаст

Солтарийски се оръси с 500 бона за апартамент

http://www.bnews.bg/article-117500

Борис Солтарийски си купи апартамент за 500 000 лв! Певецът признава, че заделял по някой лев, за да има пари за тези, които най-много обича.

23 задържани на протест в Харков срещу военните действия в Донбас

http://offnews.bg/news/n_1/n_394375.html

23-ма души са арестувани на протеста на Комунистическата партия „Марш на мира“ срещу военните действия в Донбас, който се проведе в Харков, съобщи РИА Новости. Акцията беше забранена от съда и съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко обяви, че полицията ще предприеме строги мерки срещу взелите участие в демонстрациите. Въпреки това в акцията се включиха около 100 души. Според участници в протеста на улиците на Харков се е появила бронетехника. От вътрешното министерство на Украйна съобщиха, че демонстрантите са задържани, защото са се включили я акцията въпреки забраната, като освен това са призовавали към тях д се включат и други граждани.

Лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС отказаха да участват в телевизионен дебат

http://frognews.bg/news_77028/

Лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС отказаха да се срещнат очи в очи в телевизионен дебат. Столовете на Бойко Борисов, Михаил Миков и Лютви Местан останаха празни в студиото на Нова тв. Водещите бяха принудени да дадат техни записи.

Само управляващи с нови идеи ще вдигнат на крак държавата

http://www.bnews.bg/article-117494

В политиката и управлението трябва да влязат нови, млади хора, с нови виждания, които са извън тези кръгове на политически зависимости, заяви Светлин Танчев.

Ердоган не изключва изпращане на войски в Сирия

http://asia.actualno.com/Erdogan-ne-izkluchva-izprashtane-na-vojski-v-Sirija--news_51957.html

Турция не изключва възможността да изпрати свои войски в Сирия, заявява президентът Реджеп Ердоган в интервю днес в турския вестник "Хюриет". "Турската армия би могла да окаже съдейс...

ДНР прекратява размяната на пленници с Киев

http://www.cross.bg/razmyanata-reshenie-prekratyat-1432249.html

/КРОСС/ Опълченците от самопровъзгласилата се Донецка народна република взеха решение да прекратят размяната на пленници с киевските власти, предава „Интерфакс".  Министърът на отбраната на ДНР Владимир Кононов съобщи, че са взели решение да прекратят размяната на военнопленници с Украйна, защото в замяна на своите войници украинската страна предава лица, които нямат никакво отношение към опълчението.  

Видео: Джордж Клуни и годеницата му се подготвят за сватбата си във Венеция

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/27/2388541_video_djordj_kluni_i_godenicata_mu_se_podgotviat_za/?ref=rss


Широко усмихнат Джордж Клуни бе хванат в обективите на медиите в петък, докато пътува заедно с годеницата си Амал Аламудин с водно такси във Венеция, ден преди очакваната тяхна сватба, предаде "Ройтерс".

Двойката пътува заедно с група приятели. В петък вечер двамата имаха разделена програма, писаха светските медии. Клуни бе в италиански ресторант с приятели, докато Аламудин бе в заведение заедно с майка си и сестра си. 


Очаква се на сватбата им да присъстват над 150...

Екип "Варна 2019" вижда търговски площи като артпространства

http://www.moreto.net/novini.php?n=265593

"Банка пространства" – така е наречена инициатива за увеличаване на артпространствата във Варна, описана във втория бидбук за кандидатурата на града като европейска столица на културата. Идеята на екип "Варна 2019" била да се свърже със собствениците на новопостроени търговски обекти, хотели и магазини, които са били принудени да освободят част от помещенията заради финансовата криза.

Hyundai i20 - големите планове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332300

Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери.
С приближаването на автосалона в Париж излязоха още официални снимки и технически подробности за новия Hyundai i20. Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери. С приближаването на автосалона в Париж излязоха още официални снимки и технически подробности за новия Hyundai i20.

Падение! Спипаха хирург с подкуп - изнудвал родители, за да се грижи за оперираната им дъщеря

http://pik.bg/падение-спипаха-хирург-с-подкуп---изнудвал-родители-за-да-се-грижи-за-оперираната-им-дъщер-news230600.html

Падение! Спипаха хирург с подкуп - изнудвал родители, за да се грижи за оперираната им дъщеря

Великотърновски хирург е бил хванат с белязани пари. Д-р Калин Везнев е бил изведен показно с белезници от Второ хирургично отделение на областната болница в петък, съобщи velikotarnovo.utre.bg. Икономическа полиция е действала след подаден сигнал от семейство, че лекарят иска 300 лв. подкуп, за да обгрижва оперираната им  17-годишна дъщеря, твърди.

Парите били белязани и тогава занесени на доктора. В хода на операцията и друг гражданин е подал сигнал, че е изнудван за пари от хирурга.

Той е бил разпитван в полицията, но до арест не се е стигнало. Освободен е без да му бъде наложена ограничителна мярка. Докторът отрича да е извършил престъпление.

По случая обаче е започнато досъдебно производство.

Новият шеф на АЕЦ "Козлодуй" открил проблеми, премълчани от предшественика му

http://pik.bg/новият-шеф-на-аец-козлодуй-открил-проблеми-премълчани-от-предшественика-му-news230604.html

Новият шеф на АЕЦ "Козлодуй" открил проблеми, премълчани от предшественика му

Ден след официалното си встъпване в длъжност новия шеф на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов опроверга предшественика си Иван Генов, че оставя централата в прекрасно състояние. Според съобщение на пресцентъра Ангелов се запознал с част от производствените програми и други, определящи състоянието на централата документи и бил изненадан от няколко тревожни проблема, пише "24 часа".

Новият изпълнителен директор констатирал пропуски в подготовката и в изпълнението на плановия годишен ремонт на 6-ти енергиен блок на централата. След спиране на блока за планов годишен ремонт са установени проблеми с охлаждането на статорната намотка на турбогенератора и теч на охлаждащия дестилат.

Ангелов констатирал, че не били предприети адекватни действия, не е определено състоянието на дефекта и не са определени подходящи технологични действия за отстраняването му. Ако подготовката на основния ремонт на 6-ти енергиен блок беше изпълнена в необходимия обем и в планираните срокове, то вече трябваше да е подменен въпросният статор на генератора със специално доставения нов от завода производител.

Въпреки реализираната доставка на нов статор, в последния момент подмяната му била отменена от старото ръководство на централата поради технологична неготовност. В момента се прави експертна оценка на дефекта и се подготвя технология за отстраняването му. Този проблем може да доведе до удължаване на предварително планирания график за ремонт, забавяне и неспазване на крайния срок, се казва още в съобщението.

Въпреки нееднократно заявяван приоритет за удължаване срока на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок, бившето ръководство на АЕЦ "Козлодуй" е допуснало 4-месечно забавяне в сроковете при изпълнението на мероприятията по удължаване на ресурса им. Това закъснение ще затрудни съществено изпълнението на тази особено отговорна и приоритетна за енергийния сектор задача и ще компрометира спазването на крайния срок, смята Ангелов. Според него за преодоляването на проблемите се изискват спешни управленски решения, които новото ръководство на централата ще предприеме веднага.

Мъж нарязал с моторна резачка съпругата си в Боримечково?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335240

Полиция и жандармерия издирват изчезнало младо семейство село Боримечково, съобщава Дарик, позовавайки се на източници от полицията.
Според официалната информация мъжът и жената са отишли в гората заедно и не са върнали.
Местните жители твърдят, че 35-годишният Реджеп е убил и нарязал с моторна резачка съпругата си и полицаите са открили и останки Полиция и жандармерия издирват изчезнало младо семейство село Боримечково, съобщава Дарик, позовавайки се на източници от полицията. Според официалната информация мъжът и жената са отишли в гората заедно и не са върнали. Местните жители твърдят, че 35-годишният Реджеп е убил и нарязал с моторна резачка съпругата си и полицаите са открили и останки

Мъж нарязал с моторна резачка съпругата си в Боримечково? Полицията на крак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4335245

Полиция и жандармерия издирват изчезнало младо семейство село Боримечково, съобщава Дарик, позовавайки се на източници от полицията.
Според официалната информация мъжът и жената са отишли в гората заедно и не са върнали.
Местните жители твърдят, че 35-годишният Реджеп е убил и нарязал с моторна резачка съпругата си и полицаите са открили и останки Полиция и жандармерия издирват изчезнало младо семейство село Боримечково, съобщава Дарик, позовавайки се на източници от полицията. Според официалната информация мъжът и жената са отишли в гората заедно и не са върнали. Местните жители твърдят, че 35-годишният Реджеп е убил и нарязал с моторна резачка съпругата си и полицаите са открили и останки

Мъж убил жена си с резачка?

http://frognews.bg/news_77027/

Семейство-мъж и жена се издирват от полицията в село Боримечково. Местните хора твърдят, че мъжът е убил с резачка съпругата си от ревност.

Вулканът Онтаке в Япония изригна

http://www.vesti.bg/sviat/vulkanyt-ontake-v-iaponiia-izrigna-6023396

Най-малко 70 души са ранени, като от тях 32 души са в болница в тежко състояние, сред които 10 са в кома

Шест банки във Великобритания са заплашени от рекордни глоби

http://www.mediapool.bg/shest-banki-vav-velikobritaniya-sa-zaplasheni-ot-rekordni-globi-news225319.html

Рекордни глоби може да бъдат наложени на шест банки във Великобритания във връзка със започнатото срещу тях разследване за манипулации на валутните пазари, съобщава ”Файненшъл таймс”, цитиран от агенция ”Фокус”. Това са ”Barclays”, ”Citigroup”, HSBC, ”JPMorgan Chase”, ”Royal Bank of Scotland” и UBS. Те са започнали преговори с финансовите регулатори в търсене на споразумение в опит да избегнат глоби до 1.3 млрд. евро. Банките спряха търговията с валута заради обвинението в манипулации, което идва след скандала с манипулиране на индекса Либор. Това е един от най-популярните индекси, който служи за основа за определяне на лихвите по редица финансови инструменти по света. Властите във Великобритания разполагат с доказателства, че банките са използвали интернет чатове и чат програми, за да оказват незаконно влияние върху индикатора WM/Reuters, който е изключително важен за определяне на валутните курсове.

11 ранени при изригване на вулкан в Япония

http://offnews.bg/news/n_1/n_394371.html

11 души са ранени при изригване на вулкана Онтаке в префектурата Нагано в централната част на Япония, съобщиха световните агенции. В момента на изригването на вулкана в района е имало над 200 алпинисти. Около 60 от тях са успели да слязат, а останалите около 150 души остават по склоновете на вулкана. Те са успели да стигнат до два алпинистки лагера, където се намират в момента заради високата концентрация на пепел във въздуха. Около 80 спасители се опитват да стигнат до тях. 11 души са ранени при изригването на вулкана. Един от ранените е откаран в болница в тежко състояние, а останалите са с леки наранявания. Според информация на агенциите четирима души са били засипани с вулканична пепел. Един от тях е бил спасен. Спасителите работят за освобождаването на останалите трима.

Нов дълг от 4,5 млрд. и бюджетен дефицит от 3,6%

http://www.bnews.bg/article-117498

Финансовото министерство официално съобщи, че предлага да вземем нов дълг в размер на 4,5 млрд. лв.

Тежка катастрофа взе жертва в Дупница

http://www.vesti.bg/novini/tezhka-katastrofa-vze-zhertva-v-dupnica-6023397

Един загина, а двама са тежко ранени при жестока катастрофа в Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Здравното министерство препоръча на родителите да не купуват сами ваксини за децата

http://www.mediapool.bg/zdravnoto-ministerstvo-preporacha-na-roditelite-da-ne-kupuvat-sami-vaksini-za-detsata-news225318.html

”Родителите да не търсят и да не закупуват сами ваксини за своите деца, защото е по-добре имунизациите на новородените да се забавят със седмица или две, отколкото да възникнат нежелани реакции”. Това препоръча д-р Радосвета Филипова, началник на отдел „Надзор на заразните болести” в здравното министерство пред ”Дарик”. Тя обясни, че основният проблем е възможното лошо съхранение на ваксините, които са на свободния пазар. Д-р Филипова каза, че макар и с известно закъснение, бебетата в България се ваксинират. За да бъдат спестени количества за най-малките, държавата засега е преустановила реимунизациите при децата. ”Имунизацията при новородени може да бъде забавена най-много с до две седмици”, каза Филипова. По думите й децата, които се раждат след 1 юни, са започнали с малко забавяне да се имунизират с четиривалентна ваксина. Тя обясни, че различни схеми за прилагане на ваксините не крият рискове. От следващата седмица започва раздаването на следващата доставка от четиривалентната ваксина, така че забавяне практически повече от тези две седмици не би трябвало да има. Здравното министерство уверява, че липсата на реимунизация няма да е пречка за децата при постъпването им в детски заведения. ”Рискът при новородените е несравним с този при нуждаещите се от реимуниазация, защото новородените бебета изобщо нямат никакъв имунитет срещу съответните заболявания. Така че ако трябва да се избира дали да бъдат имунизирани или да се прави реимунизация, мисля, че всеки родител би избрал да се имунизира новороденото дете”, каза д-р Филипова. По данни на министерството за първата половина от 2014 година обхватът на имунизациите е около 80%.

Русия не пусна евродепутат на територията си, ЕС реагира остро

http://www.moreto.net/novini.php?n=265580

ЕС осъди недопускането на евродепутата Ребека Хармс да премине руската граница и обяви, че Москва има непрозрачен „черен списък”. В сряда Хармс е спряна на московското летище „Шереметиево”. Тя е зам.-председател на четвъртата по численост и влияние фракция в Европарламента - „Зелените/Европейски свободен алианс”.

Абу Бакр ал Багдади е като Сталин, а Зауахири е ислямският Троцки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4333619

Едва ли би имало много изненадани, ако в рамките на класацията за човек на годината през 2014 г. списание “Тайм” посочи Абу Бакр ал Багдади. И дори да реши да го сложи на корицата на изданието още в първия му брой за 2015 г. Той е най-обсъжданият човек във всички медии от Русия до Съединените щати. На него са посветени голям брой публикации и Едва ли би имало много изненадани, ако в рамките на класацията за човек на годината през 2014 г. списание “Тайм” посочи Абу Бакр ал Багдади. И дори да реши да го сложи на корицата на изданието още в първия му брой за 2015 г. Той е най-обсъжданият човек във всички медии от Русия до Съединените щати. На него са посветени голям брой публикации и

Г. Марков: Ще летят камъни по БНБ, ако КТБ не отвори

http://frognews.bg/news_77026/

Започвам да си мисля, че има сценарий за Костинброд 2. Ако до декември КТБ продължи да е затворена, ще се наложи на 10 януари бъдещият ни премиер Бойко Борисов да търси жандармерия, защото ще летят камъни и по БНБ, и по банката и по президентството. Това заяви бившият конституционен съдия и ексдепутат от СДС Георги Марков във "Факторът Кошлуков" по TV7.

Сепаратистите от Донецк прекратиха размяната на пленници с Киев

http://www.mediapool.bg/separatistite-ot-donetsk-prekratiha-razmyanata-na-plennitsi-s-kiev-news225317.html

Сепартистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република взеха решение да прекратят размяната на пленници с киевските власти, предаде ”Интерфакс”, цитирана от агенция ”Фокус”. Министърът на отбраната на донецките бунтовници Владимир Кононов съобщи, че са взели решение да прекъснат размяната на военнопленници с Украйна, защото украинската страна предава в размяна на своите войници лица, които нямат никакво отношение към опълчението. Междувременно Германия обяви, че ще изпрати в Украйна 75 камиона с хуманитарна помощ, съобщава украинската агенция УНИАН. В съобщението се посочва, че украинските власти са съгласували сроковете за преминаване и доставка на товара с държавния секретар на германското министерство за икономическото сътрудничество и развитие Ханс-Йоахим Фухтел. По думите на Фухтел, камионите с продукти от първа необходимост ще пристигнат в Украйна в средата на октомври. Хуманитарният конвой ще бъде разтоварен в Харковска, Запорожка и Днепропетровска области под ръководството на украинския клон на Червения кръст.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване