Полицията издирва 40-годишен мъж от Благоевград (снимка)

http://pik.bg/полицията-издирва-40-годишен-мъж-от-благоевград-снимка-news249607.html

Полицията издирва 40-годишен мъж от Благоевград (снимка)

Полицията в Благоевград издирва Станислав Цветков на 40 години от гр.Благоевград. На 28.10.2014г. около обяд лицето е напуснало дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си.

Цветков е висок около 160-170 см. със слабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови панталони, зелено яке тип куртка и стари маратонки с неустановен цвят. Лицето накуцва с десния крак.

Умоляват се всички, които имат информация за лицето да се обадят на тел.112 или в най-близкото полицейски управление.

 

Мая Манолова: Завръща се мисленето, че депутатите са лентяи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419289_maia_manolova_zavrushta_se_misleneto_che_deputatite_sa/?ref=rss


БСП се оплака от ограничения в правилника на новия парламент, който все още се обсъжда във временната комисия, и предупреди, че ще го даде на Конституционния съд.

За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява да ограничава опозицията, заяви Мая Манолова от парламентарната трибуна днес.

Мисленето, че народните представители са лентяи се завръща, обяви тя. По думите й ограничава се правото на парламентарен контрол и дебати, ограничава се действеният...

Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=270730

Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците. Това заявява в обръщение към медиите и институциите адвокатът на Златанов, Ирен Савова. С оглед на това, че делото в Софийски апелативен съд все още не е приключило, считаме, че не е редно да се правят внушения и интерпретации по развръзката и бъдещото решение по него.

ЕС решава през декември ще има ли нови санкции срещу Русия

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/14/2419262_es_reshava_prez_dekemvri_shte_ima_li_novi_sankcii/?ref=rss


Европейските лидери ще решават дали да наложат нови санкции срещу Русия на среща на високо равнище на 18-19 декември. Според дипломати, цитирани от "Ройтерс", до това решение се е стигнало заради разногласия между националните правителства в Европа по въпросите за мерките спрямо Москва.

Не се изключва и възможността за провеждане на среща на върха, посветена на ситуацията в Украйна при бъдещо ескалиране на конфликта.

Външните министри на ЕС ще обсъдят украинския въпрос на...

Кърпите крият повече бактерии от тоалетната чиния

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kyrpite-kriiat-poveche-bakterii-ot-toaletnata-chiniia-6027455

Причината е способността им да задържат влагата, което позволява на микроорганизмите да се размножават

Цитат на деня: Очакванията на водачите за зимното почистване са много високи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419292_citat_na_denia_ochakvaniiata_na_vodachite_za_zimnoto/?ref=rss


Очакванията, които имат водачите за зимното почистване са много високи. Чух изказвания, че гражданите трябвало да карат с летни гуми, защото трябвало да се почиства до черно. Това не е сериозно."
Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров на пресконференция.

Той се оплака, че въпреки всички усилия хората не са доволни. "Все пак АПИ се ръководи с нормативна база, както е в цял свят" , обясни още Лазаров. По думите му времето за...

Арестуваха заместник-кмета на Съединение за подкуп от 15 бона

http://frognews.bg/news_80273/

Заместник-кметът на Съединение Георги Трендафилов е арестуван. Срещу него са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лв., предназначени за честванията на празника на гр. Съединение през 2013 и 2014 г., съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Пипнаха извергите с моторни резачки, обрали баба и дядо

http://www.bnews.bg/article-121807

Има лица, които са идентифицирани, които са занесли вещите в заложната къща. Има и задържани лица, призна МВР-шефът, но отказа да даде повече подробности, включително и за броя на задържаните.

Путин: Икономическите санкции срещу Русия, противоречат на международното право

http://www.cross.bg/pytin-merkel-sreshtata-1439709.html

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че подкопават устоите на международните икономически отношения със санкциите, които налагат на Москва. В интервю за агенция ТАСС преди началото на срещата на върха на страните от Г-20 Путин заяви, че санкциите вредят не само на Русия, но и на световната икономика. Това е вредно и разбира се ни нанася определени вреди, но е вредно и за тях, тъй като в същността си те подкопават цялата система на международните икономически отношения. Силно се надявам, че в крайна сметка те ще го проумеят и всичко ще остане в миналото, коментира руският президент. Путин заяви, че няма да повдига въпроса за санкциите на срещата на Г-20, която започва утре в Австралия, тъй като "няма смисъл". Междувременно германският канцлер Ангела Меркел изрази готовност да се срещне с президента на Русия на срещата на върха на Г20 в Австралия. „Има голяма вероятност такава среща да се състои", каза Меркел, цитирна от Die Zeit.  Канцлерът възнамерява да постави на обсъждане темата за конфликта между Русия и Украйна. Според Меркел споразумението, подписано между двете държави през септември в Минск, не се спазва цялостно. „Това предизвиква безпокойство и ще стане предмет на обсъждане в кулоарите на срещата на върха на Г20", добави Меркел. На свой ред Путин заяви преди началото на знаковото заседание, че в кулоарите му ще проведе редица двустранни срещи, включително и с Меркел.

Отново хванаха зад волана мъж с отнета книжка

http://pik.bg/отново-хванаха-зад-волана-мъж-с-отнета-книжка-news249603.html

Отново хванаха зад волана мъж с отнета книжка

Мъж с отнета шофьорска книжка е хванат повторно в нарушение – съобщават от ОДМВР-Разград.

Това е установено при полицейска проверка, извършена в град Завет около 15.35 часа на 13 ноември. 36-годишният Г.М. от село Веселец шофирал „Нисан Микра”, след като свидетелството му за правоуправление е отнето по реда на чл.171, т.1 от Закона за движение по пътищата. Срещу него има образувано и досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация 1,71 промила от 23.09.2014 година.

На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Ако искаш да уведомиш Община Перник за съсипия, няма на кой да се обадиш! Телефоните не се вдигат, а инж. Йорданов го крие секретарката

http://www.zapernik.com/pernik/ako-iskash-da-uvedomish-obshtina-pernik-za-susipiya-nyama-na_35759/

Дълго време мислих да уведомя кмета на община Перник и днес реших да го предупредя. Звъня на телефонната централа в Община Перник - 60 29 33-свободен сигнал, но не се вдига. Опитах да се обадя на тел. 684 272 - същата история.

ТРЕТИ ОПИТ, ЗАМЕСТНИК КМЕТА РОСЕН...

Продължава

АКО ИСКАШ ДА УВЕДОМИШ ОБЩИНА ПЕРНИК ЗА СЪСИПИЯ В ПЕРНИК НЯМЯ НА КОЙ. ТЕЛЕФОНИТЕ НЕ СЕ ВДИГАТ, А НА ИНЖИНЕР ЙОРДАНОВ СЕКРЕТАРКАТА НЕ ИСКА ДА ВИ СВЪРЖЕ, КАТО ДАВА УКАЗАНИЕ-ПОДОИТЕ ОПЛАКВАНЕ ЧРЕЗ ДЕЛОВОДСТВОТО???!!!

http://www.zapernik.com/krimi/ako-iskash-da-uvedomish-obshtina-pernik-za-susipiya-v-pernik_35759/

ЧРЕЗ ГАЗОФИКАЦИЯ РАЗРУШЕНИ УЛИЦИ И КРАЖБИ НА ПАВЕТА, ОТ УЛИЦИ С ТЯХ..

Дълго време мислих да уведомя кмета на община Перник и днес реших да предупредя кмета. Звъня на тел. 60 29 33-свободен сигнал но не се вдига. Опитах да се обадя на тел. 684 272 на същата история. ТРЕТИ ОПИТ, ЗАМЕСТНИК КМЕТА РОСЕН ЙОРДАНОВ С ТЕЛ. 684298 - СВОБОДЕН СИГНАЛ И ОБАЖДАНЕ С ЖЕНСКИ...

Продължава

Карамел, Арбат, Песто и още софийски точки на чужда култура

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2014/11/14/2418856_karamel_arbat_pesto_i_oshte_sofiiski_tochki_na_chujda/?ref=rss


Сладкарница Карамел е френска като концепция и изпълнение, а в нея сладки и торти приготвя ливанецът Хани, всеки посетител може да види как готви през стъклена стена, използват се само качествени продукти и френски рецепти. Хани е архитект по образование, но страстта му била готварството. И решава да й се посвети. Така стига до Париж, където прекарва седем години, за да изучава сладкарско изкуство, както и печене на хляб. Една случайна екскурзия го отвежда в България, където се влюбва в...

Назначенията не се правят по формула и по квотен принцип

http://www.mediapool.bg/naznacheniyata-ne-se-pravyat-po-formula-i-po-kvoten-printsip-news227196.html

Няма формула, по която да се правят назначенията в правителството и различните структури на изпълнителната власт, заяви в петък вицепремиерът, отговарящ за държавната администрация, Румяна Бъчварова.   "Ние сме бягали и от досегашния квотен принцип, защото той изисква задължение, а ние следим основно качествата на кандидатите", каза Бъчварова пред БНР.   Специално за заместник-министрите тя обясни, че техният избор е бил първо право на отделните министри. Където предложенията им са се оказали неподходящи, са били приемани и предложения на коалиционните партньори.   Тя даде конкретен пример само с Патриотичния фронт, като каза, че от него не са представени кандидатури за който и да било пост.   "Трябва да се прави една съществена разлика, че ГЕРБ влиза в това правителство и това управление с кадри на всички нива, които имат опит. Докато останалите ни партньори досега не са били в управлението. Предполагам, че е естествен от тяхна страна интересът и желанието да имат определени позиции, но нашият опит и разбиране за работата и отговорностите е добър коректив там, където евентуално може да има прекомерни изисквания", каза вицепремиерът.   По отношение на отговорността при евентуални неблагополучия в структури, чийто състав по партийна линия е разнороден, Бъчварова обясни, че тя ще се носи най-напред от съответния министър и номиниралата го партия. "Но общата отговорност в края на краищата е на мандатоносителя и затова са нашите изисквания", добави вицепремиерът.   Румяна Бъчварова коментира и изявлението на френския посланик от вчера за структурата на новото правителство.   "Структурaтa нa новото прaвителство мaлко ме безпокои. Твърде много министри отговaрят зa европейските въпроси", каза Ксaвие Лaпер дьо Кaбaн вчера по време нa конференция за предизвикaтелствaтa и възможностите пред бългaрското председaтелство нa Съветa нa Европейския съюз през 2018 г.. Според него сега зa европейските въпроси отговaрят министърът нa външните рaботи, вицепремиерът, отговaрящ зa координaциятa нa европейските политики, вицепремиерът по европейските фондове и вицепремиерът по въпросите нa държaвнaтa aдминистрaция.   Може би не сме били достатъчно ясни, когато сме обяснявали разпределението на отговорностите на вицепремиерите, заяви по този повод Бъчварова. "Вицепремиерът по европейските политики (Меглена Кунева – бел.ред.) отговаря за тези политики, които съществуват в момента като отделни ресорни министерства. Това е изключително важно, за да може да бъде уплътнена европейската проблематика, не само задълженията към Брюксел, а и вътре в страната, как те трябва да се реализират. Много сериозно някой трябва да се занимава и с подготовката на председателството. Що се отнася до европейските фондове, съвсем друг характер имат отговорностите на Томислав Дончев", обясни тя.   По същия въпрос в петък обяснение даде и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. "Томислав Дончев отговаря за усвояването на еврофондовете, за текущите програми и договарянето на новите. Г-жа Кунева отговаря за европейските политики по механизма за сътрудничеството и за координацията на участието на България в европейските съвети по различни теми", каза тя пред Нова телевизия.   Пред БНР пък Румяна Бъчварова декларира, че няма политическа чистка в държавната администрация: "Ние сме обявили, че няма да правим безпринципни назначения и чистки само заради политическата принадлежност на някои от служителите. Но има поредица от политически назначения, които трябва да бъдат направени. Мисля, че ние в доста кратък срок успяваме да се справим с това, като се започне от заместник-министрите, а скоро и областните управители. Това е нормално, защото всяко ново управление трябва да има екип, с който да работи. Но по никакъв начин това не е политическа чистка", каза тя.   По думите й с партньорите в управлението вече са започнали разговори за взаимодействието между парламентарните групи и правителството. "Вчера имахме разговори в парламента с ръководствата на четирите парламентарни групи и изяснявахме механизма, по който ще работим. Основно за да направим връзката, която трябва да е по-продуктивна, между правителството и ръководствата на парламентарните групи", каза Бъчварова.

Разлив на нафта предизвика тази сутрин катастрофи на пътя Казанлък-Стара Загора

http://www.cross.bg/zagora-magistrala-ychastuka-1439708.html

/КРОСС/Разлив на нафта предизвика тази сутрин катастрофи на пътя Казанлък-Стара Загора в участъка на село Ягода, на изхода от Стара Загора за магистрала „Тракия" и на самата магистрала.  10 автомобила скочиха в канавките и в двете посоки, заради разлив на нафта по платното, съобщи радио Вис Виталис. Цистерната, от която е изтекло горивото, е собственост на транспортна фирма. Тя се е движила от Казанлък към магистрала „Тракия" и е била спряна от движение едва в участъка на магистралата. Изтеклото гориво предизвика шест катастрофи по пътя Казанлък-Стара Загора в участъка на село Ягода и още няколко в отсечката за изхода от града към магистрала „Тракия". От полицията заявиха, че няма жертви от пътните инциденти. Шофьорите не са могли да разберат за разлива заради мокрия път. От Областното пътно управление заявиха за БНР, че опасните участъци вече са опесъчени. Разследване ще установява причините за пробойната в цистерната. От „Пътна полиция" призовават водачите да карат с повишено внимание и да не предприемат рискови маневри.

Депутати си спретнаха фенклуб на „Левски”

http://frognews.bg/news_80272/

Депутатите от 43-тото Народно събрание си сформираха фенклуб на футболния отбор „Левски". Идеята се появи от народния представител от Реформаторския блок Борис Станимиров, който като домакин призова всички депутати-запалянковци на синия отбор да се включат в групата.

Полякиня "възкръсна" от мъртвите

http://offnews.bg/news/n_1/n_417471.html

91-годишна полякиня, която е прекарала 11 часа в студения хладилник на моргата, след като е била обявена за мъртва, се върнала при семейството си, оплаквайки се, че й е студено, съобщи Би Би Си. Янина Колкиевиц е била обявена за починала от семейния лекар. Въпреки това екипът на моргата бил втрещен, когато забелязал торбата, в която възрастната жена била сложена, във фризера да мърда. Полицията е започнала разследване по случая. Вкъщи Янина се е затоплила със супа и 2 палачинки. Семейството и семейният лекар са в шок. Племенницата на жената е извикала доктора, след като заварила леля си привидно бездиханна. След преглед от вещото лице бабата била обявена за починала и се отправила за моргата, където да бъде подготвена за погребението си след 2 дни.  "Бях напълно сигурен, че е мъртва. Потресена съм, не знам как се е случило това, сърцето й не биеше, тя не дишаше.", каза д-р Виеслава Чиз.  Възрастната жена обаче не е разбрала в какво положение е била, защото е с късен стадий на деменция.

Зам.-кметът на Съединение е обвинен в присвояване на 15 000 лв. от общината

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419283_zam-kmetut_na_suedinenie_e_obvinen_v_prisvoiavane_na/?ref=rss


Заместник-кметът на община Съединение Георги Трендафилов е обвинен в длъжностно присвояване, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Трендафилов е арестуван вчера при операция на Икономическа полиция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Вече са му повдигнати обвинения за присвояване на 15 000 лева от бюджета на общината, извършено при условията на продължавано престъпление. Според прокуратурата средствата са били предназначени за...

Възрастна жена пострада след като автобус наби спирачки във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270725

Възрастна жена е пострадала при пътен инцидент вчера, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 13 ноември, около 17:50 часа, в гр. Варна, в района на автобусна спирка "Тракия", в автобус от масовия градски транспорт е пострадала пътничка на 77 г.

Все повече мълнии ще носи глобалното затопляне

http://climate.actualno.com/Vse-poveche-mylnii-shte-nosi-globalnoto-zatopljane--news_60334.html

Покачващите се глобални температури в резултат на климатичните промени ще доведат до увеличаване на броя на мълниите в САЩ с 50 процента до края на века, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавай...

Коя е най-популярната държава на света?

http://europe.actualno.com/Koja-e-naj-populjarnata-dyrjava-na-sveta-news_60331.html

Пренареждане в международната класация за най-популярна страна в света – на първото място застана Германия, избутвайки доскорошния победител САЩ. 50 страни участват в подреждането, изготвен...

Калфин: Няма окончателно решение за коледните добавки

http://politics.actualno.com/Kalfin-Njama-okonchatelno-reshenie-za-kolednite-dobavki-news_60335.html

Финансовият министър Владислав Горанов е казал, че няма да има коледни добавки за пенсионерите, без да съгласува това с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Това обяви самият Калфин пре...

ТУ-София и ТУ-Варна с последно поколение технологии

http://varna.actualno.com/TU-Sofija-i-TU-Varna-s-posledno-pokolenie-tehnologii--news_60338.html

С официално събитие днес в ТУ-София беше представена обновената лаборатория по “Промишлени системи за управление” към Катедра „Системи и Управление“, Факултет &...

СЗО: Няма ефективен препарат срещу ебола

http://africa.actualno.com/SZO-Njama-efektiven-preparat-sreshtu-ebola-news_60339.html

Няма ефективен препарат срещу ебола, това заявиха от Научно-техническият консултативен комитет на Световната здравна организация (СЗО) , съобщи РИА Новости. Според представители на организацията данн...

Пазарджик пред бедствено положение, Марица скъса дига

http://society.actualno.com/Pazardjik-pred-bedstveno-polojenie-Marica-skysa-diga-news_60340.html

Река Марица скъса дига при Пазарджик и заплашва да залее помпените станции. Градът е пред бедствено положение. Без вода могат да останат както жителите на Пазарджик, така и хората от околните села &am...

Почна проверка на асансьорите в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426226

Мащабна проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започна проверка за изправността на асансьорите в Благоевград. Акцията стартира преди час в блок в кв. Еленово.
Пред седмицата инспекторите са проверили 36 асансьора в Кюстендилска и Благоевградска област, като засега данните са за много нарушения. Мащабна проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започна проверка за изправността на асансьорите в Благоевград. Акцията стартира преди час в блок в кв. Еленово. Пред седмицата инспекторите са проверили 36 асансьора в Кюстендилска и Благоевградска област, като засега данните са за много нарушения.

Назначиха съдийка за заместничка на правосъдния министър

http://frognews.bg/news_80271/

Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов, съобщиха от правителствена информационна служба.

Глобалното затопляне увеличава броя на мълниите

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/globalnoto-zatopliane-uvelichava-broia-na-mylniite-6027454

Благодарение на затоплянето на планетата гръмотевичните бури ще стават все по-експлозивни през следващите десетилетия

Задържаха заместник-кмета на Съединение за присвояване на 15 000 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426486

В резултат на проведена операция на МВР – Пловдив на 13 ноември, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, е задържан Г.Т. – заместник-кмета на община Съединение, съобщиха от МВР.   На 14 ноември 2014 г. на същия са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на сума в размер на 15 000 лв., с което е ощетен общинския бюджет. В резултат на проведена операция на МВР – Пловдив на 13 ноември, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, е задържан Г.Т. – заместник-кмета на община Съединение, съобщиха от МВР. На 14 ноември 2014 г. на същия са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на сума в размер на 15 000 лв., с което е ощетен общинския бюджет.

Средната работна заплата падна на 649 лв.

http://econ.bg/Новини/Средната-работна-заплата-падна-на-649-лв-_l.a_i.607308_at.1.html

Средната работна заплата намалява през третото тримесечие на годината спрямо същия период на 2013 г. Докато миналата година доходите от трудова...

Закопчаха зам.-кмет в Пловдивско! Прибрал 15 бона!

http://www.bnews.bg/article-121805

На 13 ноември полицията в Пловдив е арестувала Георги Трендафилов – заместник-кмет на община Съединение присвоил 15 000 лв.

Ръстът в ервозоната през третото тримесечие е 0.2%, Германия избегна рецесия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/14/2419276_rustut_v_ervozonata_prez_tretoto_trimesechie_e_02/?ref=rss


Икономическият растеж в еврозоната за третото тримесечие е по-голям от очакваното – 0.2%, съобщи агенция "Ройтерс". Германската икономика избегна рецесията, а Франция надхвърли слабите очаквания за ръста си. Статистиката за цялата еврозона сочи слаб растеж въпреки очакванията за свиване на икономиките.

Най-голямата икономика в Европа постигна растеж от 0.1% за третото тримесечие на 2014 г., след като се сви с 0.1% през второто, сочат данни, публикувани днес от националната...

Трима заместници на правосъдния министър Христо Иванов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426481

Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов. Това са досегашните заместник-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов, както и Вергиния Мичева, съобщиха от правителствената пресслужба.
В последните две години Вергиния Мичева е съдия в Софийски градски Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов. Това са досегашните заместник-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов, както и Вергиния Мичева, съобщиха от правителствената пресслужба. В последните две години Вергиния Мичева е съдия в Софийски градски

Ръстът е ервозоната през третото тримесечие е 0.2%, Германия избегна рецесия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/14/2419276_rustut_e_ervozonata_prez_tretoto_trimesechie_e_02/?ref=rss


Икономическият растеж в еврозоната за третото тримесечие е по-голям от очакваното – 0.2%, съобщи агенция "Ройтерс". Германската икономика избегна рецесията, а Франция надхвърли слабите очаквания за ръста си. Статистиката за цялата еврозона сочи слаб растеж въпреки очакванията за свиване на икономиките.

Най-голямата икономика в Европа постигна растеж от 0.1% за третото тримесечие на 2014 г., след като се сви с 0.1% през второто, сочат данни, публикувани днес от националната...

Няма политическа чистка в държавната администрация

http://www.moreto.net/novini.php?n=270724

Няма политическа чистка в държавната администрация. Това заяви пред БНР вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова във връзка с обвинения за това от страна на опозицията: "Има обаче поредица от политически назначения, които трябва да бъдат направени", каза тя.

Правосъдният министър Христо Иванов с трима заместници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426475

Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов. Това са досегашните заместник-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов, както и Вергиния Мичева, съобщиха от правителствената пресслужба.
В последните две години Вергиния Мичева е съдия в Софийски градски Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов. Това са досегашните заместник-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов, както и Вергиния Мичева, съобщиха от правителствената пресслужба. В последните две години Вергиния Мичева е съдия в Софийски градски

Арестуваха заместник-кмета на Съединение за присвояване на 15 000 лв.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426472

Заместник-кметът на Съединение Георги Трендафилов е арестуван. Срещу него са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лв., предназначени за честванията на празника на гр. Съединение през 2013 и 2014 г., съобщиха Заместник-кметът на Съединение Георги Трендафилов е арестуван. Срещу него са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лв., предназначени за честванията на празника на гр. Съединение през 2013 и 2014 г., съобщиха

МВР издирва мъж от Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426210

ОДМВР-Благоевград издирва Станислав Цветков на 40 години от Благоевград. На 28.10.2014г. около обяд лицето е напуснало дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си.
Цветков е висок около 160-170 см. съсслабо телосложение,  кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови панталони. ОДМВР-Благоевград издирва Станислав Цветков на 40 години от Благоевград. На 28.10.2014г. около обяд лицето е напуснало дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си. Цветков е висок около 160-170 см. съсслабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови панталони.

Деца с увреждания държани в клетки в социален дом в Гърция

http://offnews.bg/news/n_1/n_417522.html

Деца с увереждания са заключвани в клетки в социален дом в град Лехена в Югозападна Гърция, съобщи Би Би Си. В социалния дом са настанени над 65 деца, за които се грижат шестима души. Много от децата живеят заключени в клетки или килии, в които има само легло, а децата нямат никакви лични вещи. Заради малкото количество служители на децата се случва изключително рядко да излязат от дома. Децата, които са затворени в клетки, не ги напускат, за да се хранят, а са хранени през решетките. Гръцкото правителство разбира за лошите условия в социалния дом в Лехена преди 5 години, когато в дома идват доброволци от различни европейски страни. В първия ден бях напълно шокирана. Никога не съм си представяла, че това може да се случва в съвременна европейска държава, но още повече ме изненада, че служителите се държаха така, сякаш е нещо напълно нормално, разказва доброволката Катарина Невес от Португалия, тъкмо завършила психология. Доброволците описали видяното в дома в документ, който изпратили до политици, до ЕС и до всяка организация за защита на човешките права и на правата на хората с увреждания, която успели да открият. Те получили в отговор благодарности за изпратения сигнал, но никой не обещавал да се направи нещо по въпроса, а редица институции дори игнорирали информацията. През 2010 г. сигналът на доброволците стигнал до гръцкия омбудсман за правата на децата, който посетил центъра. В доклад той описал лошите условия в дома за деца с увреждания, използването на успокоителни, завързването на деца за леглата им, поставянето на деца с ментални увреждания в клетки, наблюдаването на децата с камери. В доклада се споменавали и няколко смъртни случая в дома заради липса на наблюдение от страна на персонала. 15-годишно дете починало през 2006 г., след като се задавило с предмет, който погълнало случайно. Десет месеца по-късно починало 16-годишно дете. Аутопсията показала, че стомахът му е пълен с парчета плат, конци и бинт. След този инцидент ръководството на дома решило, че служителите не могат да се справят с безопасността на децата и затова решението било да бъдат поставени дървени решетки. В доклада си омбудсманът посочил в заключение, че това, което се случва в дома е незаконно, тъй като нарушава човешките права на децата и настоял гръцкото правителство да вземе мерки за разрешаване на ситуацията. Пет години по-късно обаче са направени само някои козметични промени. Някои от дървените решетки са боядисани и са намерени средства за създаване на дневна стая, в която обаче отново никой не се занимава с децата – те просто седят в стаята сами или гледат стените, докато са наблюдавани от служител, застанал на вратата. На всеки етаж има само по един служител и една медицинска сестра, които се грижат за повече от 20 деца. В дома няма и постоянно назначен лекар. Ако дете трябва да отиде в болница, то е придружавано от медицинска сестра, което означава, че за тези 20 деца вече се грижи само един човек. По време на нощна смяна често съм оставала сама с трима асистенти, които нямат медицинско образование, да се грижим за повече от 60 деца. Ако се появи някакъв медицински проблем, няма на кого да се надявам за помощ, освен на бог, разказа пред Би Би Си медицинска сестра, поискала анонимност. Тя обяснява, че клетките са необходими и че дават на децата повече свобода, тъй като преди това са били постоянно завързани за леглата, а сега това не се налага. Децата свикнаха с тях и ги харесват, категорична е сестрата. Мисля, че това е един от най-добрите домове за деца а увреждания не само в Гърция, но и в цяла Европа, коментира местният лекар Джордж Готис, който е доброволец в дома. Много от децата имат сериозни увреждания и оцеляват много повече от средната продължителност на живота, очаквана за състоянието им. Скъпите клетки, които са поставени, за да ги предпазят, са изиграли голяма роля за това, категоричен е Готис. Очевидно не би трябвало да имаме клетки, но е невъзможно да се грижим за децата без тях с толкова малко служители. В някои случаи държането на децата в килии е препоръчано от лекар. Въпреки тези клетки и килии, децата все пак имат известна свобода и могат да общуват помежду си, обяснява директорката на дома Джина Цокала. По думите й служителите могат да покрият само основните нужди на децата. В рамките на една смяна асистент и медицинска сестра трябва да сменят пелените на повече от 20 деца, да ги изкъпят с маркуч, да ги нахранят с лъжица и да им дадат лекарства. Правим всичко, което можем, но нямаме ресурси за повече, подчерта Цокала. Повече от две трети от тези деца са изоставени от родителите си и ние нямаме времето да им дадем емоционалната подкрепа, която ни се иска да можехме, нито да им предоставим индивидуални грижи, коментира директорката. Според представителя на международната правозащитна организация MDAC Стивън Алън обаче решетките са поставени да предпазват служителите, а не децата. Те са поставени, за да могат да управляват по-лесно децата с увреждания, а не да се грижат за тях като човешки същества, което вреди на психичното им здраве, посочи Алън. Единствените страни, които използват тези методи, са Чехия и Румъния, посочи той.

Мая Манолова захапа реформаторите: Преядохте с власт

http://www.bnews.bg/article-121804

Мартин Димитров обяви, че вижда тройна опозиция между БСП, ДПС и Атака

Нищо не е наред в подготовката за зимната поддръжка на пътищата, обобщи министър Павлова

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/14/2419281_nishto_ne_e_nared_v_podgotovkata_za_zimnata_poddrujka/?ref=rss


Липса на консумативи и достатъчно техника за зимна поддръжка на пътищата, изтекли договори с част от фирмите, вменен ангажимент да се чистят и част от градски улици, за което няма готовност, недостиг на средства в бюджета за дейността, такава е ситуацията четири дни преди обявената за 17 ноември мобилизация на всички ангажирани с проблема, отчете днес министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В момента почистващите фирми разполагат с 53 620 тона сол при...

Нищо не е наред в подготовката за зимната поддръжка на пътищата, обобщи министър Павлова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419281_nishto_ne_e_nared_v_podgotovkata_za_zimnata_poddrujka/?ref=rss


Липса на консумативи и достатъчно техника за зимна поддръжка на пътищата, изтекли договори с част от фирмите, вменен ангажимент да се чистят и част от градски улици, за което няма готовност, недостиг на средства в бюджета за дейността, такава е ситуацията четири дни преди обявената за 17 ноември мобилизация на всички ангажирани с проблема, отчете днес министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В момента почистващите фирми разполагат с 53 620 тона сол при...

19 хил. евро в заключена чанта откриха на митницата в Малко Търново

http://www.cross.bg/chanta-evro-tyrtziya-1439707.html

/КРОСС/ Недекларирани 19 хил. евро откриха митнически служители на митнически пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил, пътуващ от България към Турция. Валутата е била укрита в чанта, заключена в жабката на автомобила. Колата, марка „Алфа Ромео", е управлявана от гражданин с немски паспорт, роден в Турция. Той е заявил, че няма нищо за деклариране, но при последвалата проверка в заключената жабка на автомобила му е открита кожена чанта с 19 хил. евро.  Срещу нарушителя с инициали U.U. е съставен акт за нарушение на Валутния закон. Недекларираната валута е иззета и след приключване на административнонаказателното производство подлежи на отнемане в полза на държавата.

Ето как Крисия, Хасан и Ибрахим прекарват времето в Малта преди утрешния финал на детската Евровизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426405

Вече седмица българските надежди Крисия, Хасан и Ибрахим са в Малта, където утре ще се опитат да пленят сърцата на всички европейци и да спечелят първото място.
Освен дългите репетиции и професионалното им отношение към изявата, тримата таланти играят билярд, дават интервюта за много медии и се разхождат в града. Вече седмица българските надежди Крисия, Хасан и Ибрахим са в Малта, където утре ще се опитат да пленят сърцата на всички европейци и да спечелят първото място. Освен дългите репетиции и професионалното им отношение към изявата, тримата таланти играят билярд, дават интервюта за много медии и се разхождат в града.

Отново инцидент с асансьор. Мъж падна в шахта в хотел във Велинград

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419273_otnovo_incident_s_asansyor_muj_padna_v_shahta_v_hotel/?ref=rss


Мъж е паднал в асансьорна шахта в СПА хотел във Велинград. Човекът е на 66 години от София и е със сериозни травми. Транспортиран е в "Пирогов" с фрактури на краката, на тазобедрената става и на лумбални прешлени и с опасност за живота, съобщи "Фокус", като цитира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал на първия етаж на СПА хотела, в който мъжът е бил отседнал. При опит да влезе в асансьора, вратите са се затворили частично и той е...

2 бона глоба за жена, чийто син заплашвал с бомба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426420

На 17 декември 2012 г. полицията в Мездра е вдигната под тревога след сигнал за поставено взривно устройство близо до ресторант в железничарския град. На спешния телефон 112 са получени три съобщения за цъкащата бомба, но такава не била открита. От полицията започнали разследване по случая за лъжливия сигнал. На 17 декември 2012 г. полицията в Мездра е вдигната под тревога след сигнал за поставено взривно устройство близо до ресторант в железничарския град. На спешния телефон 112 са получени три съобщения за цъкащата бомба, но такава не била открита. От полицията започнали разследване по случая за лъжливия сигнал.

Ето как Крисия, Хасан и Ибрахим прекарват времето в Малта преди утрешния финал (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426376

Вече седмица българските надежди Крисия, Хасан и Ибрахим са в Малта, където утре ще се опитат да пленят сърцата на всички европейци и да спечелят първото място.
Освен дългите репетиции и професионалното им отношение към изявата, тримата таланти играят билярд, дават интервюта за много медии и се разхождат в града. Вече седмица българските надежди Крисия, Хасан и Ибрахим са в Малта, където утре ще се опитат да пленят сърцата на всички европейци и да спечелят първото място. Освен дългите репетиции и професионалното им отношение към изявата, тримата таланти играят билярд, дават интервюта за много медии и се разхождат в града.

Пращат в затворническа болница обвинен за блудство и грабеж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426353

Съдът в бургас отказа да пусне на свобода Христо Стоянов, известен с прякора Лещата, но  указа на  шефа на затвора да го изпрати за лечение в затворническа болница.
 Стоянов е  обвинен за грабеж и блудство, извършени на 31 юли 2014 г. Той е задържан под стража с определение на Окръжен съд – Бургас от 22.08.2014 г.
 На 29 октомври  съдът разгледа Съдът в бургас отказа да пусне на свобода Христо Стоянов, известен с прякора Лещата, но указа на шефа на затвора да го изпрати за лечение в затворническа болница. Стоянов е обвинен за грабеж и блудство, извършени на 31 юли 2014 г. Той е задържан под стража с определение на Окръжен съд – Бургас от 22.08.2014 г. На 29 октомври съдът разгледа

2 бона глоба за жена, чийто син заплашвал с бомба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426388

На 17 декември 2012 г. полицията в Мездра е вдигната под тревога след сигнал за поставено взривно устройство близо до ресторант в железничарския град. На спешния телефон 112 са получени три съобщения за цъкащата бомба, но такава не била открита. От полицията започнали разследване по случая за лъжливия сигнал. На 17 декември 2012 г. полицията в Мездра е вдигната под тревога след сигнал за поставено взривно устройство близо до ресторант в железничарския град. На спешния телефон 112 са получени три съобщения за цъкащата бомба, но такава не била открита. От полицията започнали разследване по случая за лъжливия сигнал.

Италия обмисля закон, задължаващ всички фирми да предлагат безплатен WiFi

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/14/2419211_italiia_obmislia_zakon_zaduljavasht_vsichki_firmi_da/?ref=rss


Италианският парламент скоро може да гласува закон, който да задължи всички фирми да предлагат безплатен WiFi достъп до интернет. Проектозаконът е внесен в парламента и цели да реши значителното изоставане на Италия в предлагането на безплатен WiFi, съобщава онлайн изданието ZDNet.

В Италия в момента има само 49 942 безплатни WiFi точки за достъп. В Холандия например има 2 млн., във Великобритания - 9.8 млн., а във Франция - над 13 млн. По този показател страната е на 20-то място в...

Предстои среща на представители на ТЕЦ "Варна" с новия ресорен министър

http://www.moreto.net/novini.php?n=270722

Представители на синдикалните организации в ТЕЦ Варна ще се срещнат в 13 часа днес в Министерството на енергетиката с новия ресорен министър Теменужка Петкова. На срещата ще бъде обсъдена съдбата на централата. Снощи енергетиците отново излязоха на протестен митинг под наслов „Да спрем разграбването”.

Хората без работа над 1 година се увеличават на фона на спадаща безработица

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/14/2419259_horata_bez_rabota_nad_1_godina_se_uvelichavat_na_fona/?ref=rss


Броят на хората, които не могат да си намерят работа повече от 1 година, се увеличава на фона на спадаща безработица, сочат данните на Националния статистически институт за третото тримесечие.

Между юли и септември безработните са 368.8 хил., с 10.8% по-малко, отколкото преди година. Над 60% от тях обаче са продължително безработни, тоест са без препитание повече от една година и техният дял е с 2.3% по-висок. Около 56 хил. души или 15 процента търсят първа работа. 
...

Обраха къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен

http://pik.bg/обраха-къщата-музей-„хаджи-димитър“-в-сливен-news249597.html

Обраха къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен

Крадец разби катинара на входната врата и отмъкна три експоната от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Сградата на културната институция се намира на ул. „Асеновска“, охранява се от СОТ, съобщи Дарик.

Вчера между 3,30 и 4,00 часа сутринта при получен алармиращ сигнал от СОТ се установява, че няма нарушения. По–късно в 8 часа служител на къщата-музей подава сигнал за извършената кражба, уточниха от полицията в Сливен.

Органите на реда установяват, че неизвестно лице е проникнало в двора на къщата чрез странична врата, след което е разбило заключващото устройство на входна врата на едно от помещенията и счупвайки витрина е извършило кражба на ятаган с кания, пищов и нож.

Образувано е досъдебно производство.

Попълнен е екипът на министъра на правосъдието

http://www.cross.bg/sudiya-pravosudieto-ministura-1439706.html

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов назначи тримата заместници на министъра на правосъдието Христо Иванов. Това са досегашните заместник-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов, както и Вергиния Мичева, съобщава пресцентърът на Министерството на правосъдието. В последните две години Вергиния Мичева е съдия в Софийски градски съд, командирована от Разградския окръжен съд. Преди това е била международен граждански съдия на ниво Окръжен съд в Мисията на ЕС за установяване на правов ред в Косово (EULEX Kosovo). Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски" и е работила като младши съдия в Окръжен съд - Разград, и като съдия в Районния и в Окръжния съд в Разград.  

Откраднаха колелото на мъжа, обиколил с него 100 БГ обекта

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otkradnaha-koleloto-na-myzha-obikolil-s-nego-100-bg-obekta-6027450

"Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен другар в продължение на месец и половина", споделя Петър Велков

Борисов за банковата система: Това, което най ни липсва, е оставката на Искров

http://offnews.bg/news/n_1/n_417501.html

Изходът от кризата с КТБ и съдбата на управителя на БНБ Иван Искров са част от темите, които министрите са обсъдили на извънредното заседание на правителството във вторник. Това става ясно от стенограмата на заседанието от 11 ноември, на което беше разгледана актуализацията на бюджета за 2014 година. След като финансовият министър Владислав Горанов обяснява необходимостта от промени в Закона за гарантиране на влоговете и Закона за банковата несъстоятелност, отношение по темата взима вицепремиерът Ивайло Калфин, който предлага да се направи преглед на Закона за банките. БНБ непрекъснато се правеше на разсеяна, защото ѝ липсвал закон за спешно изплащане на депозитите, после ѝ липсвал закон за отделянето на добрите от лошите активи, после й липсвало не знам какво… Мисля, че трябва да се направи цялостен преглед, за да не се повтаря по подобен начин управлението на банките в криза, коментира Калфин. В отговор премиерът Борисов обяснява, че законът е добър, но трябва да се смени управителят на БНБ. Господин Калфин, това, което най ни липсва е оставката на Искров, подуправителя, това е, което най ни липсва. Не мога да си обясня, че продължава да не я депозира в парламента, след като аз не знам една политическа партия да е казала, че стои зад него. С една дума, избирането по процедура на нов управител рязко ще подобри репутацията и по всичките тези теми, по които Вие правилно задавате риторични въпроси да не се допусне пак, просто нямаше да се случи, казва той. Борисов обяснява още, че ако БНБ се е намесила навреме, е могла да спаси КТБ още на първата седмица. „Как ние сега взимаме дълг на практика, за да подкрепим една банка и ние знаем, че го правим абсолютно съзнателно, публично, заради вложителите на банката, за да има стабилност на банковата система. То е могло в тази седмица тогавашните, експериментът „Орешарски“ и Чобанов, да съберат по същия начин Министерския съвет, да извадят половин милиард, един милиард, да подкрепят банката, да я преструктурират на добра и лоша – това, което е правено стотици пъти и дори публиката, вложителите, ние самите нямаше… Сътресения в банки има навсякъде в света. Това струва 2 милиарда, а Вие виждате тук, че за 2 милиона правосъдният министър се гърчи човекът как да си ги поиска“, пояснява Борисов и казва, че законови промени ще бъдат подкрепени, но това няма да промени ниската репутация на БНБ. Борисов казва също, че вместо да му "обясняват кога е расла и кога не е порасла" КТБ, опонентите му да се замислят за това, че при предишното управление на ГЕРБ са растели всички банки, "за да не се срутят в най-тежката криза": То и законът сега им позволяваше да спасят банката, да не се допусне това. Законът им е дал възможност да не се доведе до това. Като виждат, че се вдигат лихви, БНБ е тази, която вика шефа и пита за какво са толкова високи лихвите – да ти видя кредитния портфейл, да видя какво има вътре. Няма да се допусне. Аз съм съгласен, че ако за този грабеж няма осъдени, ако всичко това, което казвам, е направено… Защото ние взимаме решение днес и парламентът съм сигурен, че ще го подкрепи и то от всички партии – да подкрепим банковата система с тези близо 900 милиона. Сигурни сме не за друго, защото всички съзнават, че държавата е длъжна да запази вложителите. Те да са го направили същото, а не да обясняват кога е расла и кога не е порасла. При мен растяха всички банки и ние ги подкрепяхме, за да не се срутят в най-тежката криза. Но аз и в парламента го казах – това Дянков не можеше да го допусне никога. Просто щеше Искров да го изяде с парцалите и нямаше да му даде да го направи. С всичките си минуси, които публично сме си ги признали. Но в това отношение беше изключително стриктен и нямаше да се случи това. И то и затова не се случваше.

Нямало маскирани в "Червило", а размяна на удари между клиенти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426382

Не е имало маскирани, които да са нахлули в столичния клуб Не е имало маскирани, които да са нахлули в столичния клуб "Червило", казаха за "24 часа" от МВР,  и обясниха, че става въпрос за масово сбиване. Възникнал е спор между клиенти, разменили си по няколко удара, но когато дошли дежурните ченгета, никой не е искал да подава жалба, казаха от полицията. Няколко души са прегледани във ВМА и "Пирогов",

Инж. Лазаров, АПИ: Снегопочистващите фирми не са напълно готови за зимата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426377

Пътищата и снегопочистващите фирми в страната не са напълно готови за зимата. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, съобщи Фокус.
„Нека автомобилите бъдат поддържани в пълна Пътищата и снегопочистващите фирми в страната не са напълно готови за зимата. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, съобщи Фокус. „Нека автомобилите бъдат поддържани в пълна

ЛНР: Отказът на Киев от преговори в Минск показва неспособността на украинските власти

http://www.cross.bg/minsk-karyakin-grypa-1439704.html

/КРОСС/ Отказът на Киев от нови преговори на контактната група в Минск говори за нежеланието да бъде постигнато мирно урегулиране на ситуацията и свидетелства за неспособността на украинските власти. Това заяви председателят на Народния съвет на Луганска република (ЛНР) Алексей Карякин, цитиран от ТАСС. По-рано украинските медии съобщиха, че съветникът на ръководителя на СБУ на Украйна Маркиян Лубковски е заявил, че провеждането на ново заседание на контактната група по Украйна в Минск към днешна дата е невъзможно според Киев. При това, той обвини опълчението в Донбас в несъблюдаване на Минските споразумения. „Ние с нищо не сме нарушили договореностите. Тях системно ги нарушава единствено украинската страна. Това, че те отказват по-нататъшни преговори, показва тяхната неспособност като ръководители на държавата. Това е техният избор – значи те толкова искат мир”, заяви Карякин, коментирайки изявлението на Лубковски. ЛНР ще продължава и в бъдеще да се отбранява, категоричен е Карякин. „Те ни нападат и ние ще защитаваме земите си”, поясни председателят на Народния съвет на ЛНР. В отговор на въпрос, ще търси ли ЛНР начин за продължаване на срещите в рамките на контактната група по Украйна в Минск, Карякин заяви: „Топката е в техни ръце. Те нямат въглища, а не ние”.

С близо 4% са спаднали доходите на домакинствата

http://www.cross.bg/otchitat-sredno-dohodite-1439705.html

/КРОСС/С близо 4% са спаднали доходите на домакинствата през третото тримесечие на годината спрямо същия период на 2013-а г., сочат данните на Националния статистически институт. Разходите са останали почти без промяна, като според статистиката даваме по-малко пари за храна и безалкохолни напитки, но харчим повече за здравните услуги, транспорт и съобщения. Спад с 1,2 % на коефициентът на безработица, отчитат още от статистиката. Общо за периода от юли до септември средно всеки от нас е разполагал с 1195 лева, отчитат от националната статистика. За сметка на това средно сме изхарчили по 1147 лева за трите месеца, което е почти без промяна спрямо миналата година. Близо половината от харчовете са за храна и за поддържане на жилището. Като цяло разходите за хранителни продукти са намелели, като е по-малко потреблението на тестени изделия, млечни продукти и зеленчуци. Консумацията на алкохол и цигари се запазва непроменена. От статистиката отчитат увеличение на дохода от заплата, който е основен при формирането на семейния бюджет. Въпреки това прави впечатление ръстът на доходите от социални помощи като част от средствата, с които средно разполагат домакинствата. Безработицата е на ниво от 10,8 на сто за периода от юли до септември, което е спад с 1,2 на сто. Коефициентът на заетост се увеличава с 1,7 на сто, отчитат още от националната статистика.  

Инж. Лазаров, АПИ: Снегопочистващите фирми не са напълно готови за зимата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426368

Пътищата и снегопочистващите фирми в страната не са напълно готови за зимата. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, съобщи Фокус.
„Нека автомобилите бъдат поддържани в пълна Пътищата и снегопочистващите фирми в страната не са напълно готови за зимата. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, съобщи Фокус. „Нека автомобилите бъдат поддържани в пълна

Те ли ще бъдат IT лидерите на 2024 г.

http://www.investor.bg/analizi/262/a/te-li-shte-bydat-it-liderite-na-2024-g-183611/

Способностите на топ мениджърите да налагат нови технологии ще е определящо за дългосрочния им успех

Г-н Грей Ви очаква в новия трейлър на ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА СИВО

http://cinema.actualno.com/G-n-Grej-Vi-ochakva-v-novija-trejlyr-na-PETDESET-NUANSA-SIVO-news_60324.html

Дълго чаканият втори трейлър на ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА СИВО вече е факт. В него виждаме сцените, които очаквахме да видим още в първото видео от екранизацията на романа на Е. Л. Джеймс. Но чакането си е засл...

Бойко вече ни нормализира, Корман Исмаилов не е съгласен в един аспект

http://politics.actualno.com/Bojko-veche-ni-normalizira-Korman-Ismailov-ne-e-syglasen-v-edin-aspekt-news_60328.html

Европа видя, че в България има нормално действащ парламент и демокрация. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook. "Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по оп...

Къде е детското в планетата на Крисия?

http://actualno.actualno.com/Kyde-e-detskoto-v-planetata-na-Krisija-news_60323.html

Българските участници в Детската Евровизия Крисия, Хасан и Ибрахим ще излязат втори в големия финал на 15 ноември. Това определи жребият за стартовите позиции на песните, които се надпреварват за побе...

Украйна: Няма да си върнем източната част с военна сила

http://europe.actualno.com/Ukrajna-Njama-da-si-vyrnem-iztochnata-chast-s-voenna-sila-news_60329.html

Украинският външен министър Павло Климкин заяви, че Киев няма да си върне с военна сила районите в източната част на страната, които се намират под контрола на опълченците. "Става въпрос за по...

МВР не е знаело, че тефтерите са откраднати

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mvr-ne-e-znaelo-che-tefterite-sa-otkradnati-6027452

Вещото лице Стефан Бенчев не е обявил пред полицията, че от колата му са откраднати веществени доказателства

Федерер е щастлив, че Мъри все пак е спечелил гейм в мача помежду им

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/14/2419253_federer_e_shtastliv_che_muri_vse_pak_e_spechelil_geim/?ref=rss


Рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер остана доволен, че Анди Мъри е успял да спечели поне един гейм в мача помежду им от финалите на АТП в Лондон. Швейцарецът се наложи с 6:0, 6:1 и нанесе най-тежката загуба на съперника си от 2007 г.

Мъри взе единствено предпоследния гейм в двубоя, продължил едва 56 минути.

На въпроса как се е чувствал при резултат 6:0, 5:0, Федерер отговори: "Не особено добре, защото не бих искал да съм в това положение.. За да...

Порошенко: Руски военни неведнъж са пресичали границата на Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270721

Ситуацията в Източна Украйна все повече се изплъзва от контрол. Както на проевропейското правителство в Киев, така и на международните дипломати, които се опитват да урегулират кризата. Президентът на страната Петро Порошенко заяви, че руски военни са пресичали общата граница „много пъти”.

Заместник-кметът на Община Съединение Георги Трендафилов е задържан за 24 часа

http://www.cross.bg/prokyratyra-plovdiv-trendafilov-1439748.html

/КРОСС/ Заместник-кметът на Община Съединение Георги Трендафилов е задържан за 24 часа при операция на отдел „Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, проведена на 13 ноември под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив по реда на ЗМВР, съобщава пресцентърът на Окръжна прокуратура - Пловдив. Към днешната дата на Трендафилов са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 хил. лв., предназначени за честванията на празника на гр. Съединение през 2013 и 2014 година. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.Съобразно законово установените правила на подсъдността, понастоящем делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив.Разследването продължава.  

Д. Чукалов: И. Ф не е Ирина Флорин, а В. С. е Валери Симеонов

http://frognews.bg/news_80270/

Тефтерчето на Филип Златанов взриви атмосферата в парламента. На обвиненията от ПФ, че в тефтелчето има В. С, Десислав Чукалов от „Атака” заяви: : "В. С. в тефтерчето е Валери Симеонов. И. Ф. е Искра Фидосова, не е Ирина Флорин. Ясно е, че Ц.Ц. е Цветан Цветанов, а Б.Б. е Бойко Борисов. Излезте и се закълнете в най-милото си, а това за вас е властта, че не сте вие.

Столичен рецидивист е задържан при опит за кражба на Автогара - Перник

http://www.zapernik.com/pernik/stolichen-recidivist-e-zadurjan-pri-opit-za-krajba-na-avtogara_35758/

Столичен рецидивист е задържан при опит за кражба на Автогара - Перник.

Това се е случило след подаден сигнал на тел.112 тази нощ от частна охранителна фирма.

По данни на охранителите била разбита метална ролетна щора, когато се задействал СОТ - а. Органите на реда предприели незабавно претърсване на района. Минути след това белезниците щракнали около ръцете на криминално проявения И.А./56 г./ от гр. София.

Мъжът е познат с множество кражби и унищожаване и...

Продължава

Задигнаха ятаган, пищов и нож от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426357

Крадец разби катинара на входната врата и отмъкна три експоната от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Сградата на културната институция се намира на ул. „Асеновска“, охранява се от СОТ, съобщи Дарик.
Вчера между 3,30 и 4,00 часа сутринта при получен алармиращ сигнал от СОТ се установява, че няма нарушения. Крадец разби катинара на входната врата и отмъкна три експоната от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Сградата на културната институция се намира на ул. „Асеновска“, охранява се от СОТ, съобщи Дарик. Вчера между 3,30 и 4,00 часа сутринта при получен алармиращ сигнал от СОТ се установява, че няма нарушения.

Обраха къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426352

Крадец разби катинара на входната врата и отмъкна три експоната от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Сградата на културната институция се намира на ул. „Асеновска“, охранява се от СОТ, съобщи Дарик.
Вчера между 3,30 и 4,00 часа сутринта при получен алармиращ сигнал от СОТ се установява, че няма нарушения. Крадец разби катинара на входната врата и отмъкна три експоната от къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Сградата на културната институция се намира на ул. „Асеновска“, охранява се от СОТ, съобщи Дарик. Вчера между 3,30 и 4,00 часа сутринта при получен алармиращ сигнал от СОТ се установява, че няма нарушения.

Нужни са 13.4 млн. лв. за възстановяването на поделението във Враца, каза военният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419252_nujni_sa_134_mln_lv_za_vuzstanoviavaneto_na/?ref=rss


Закритото през юли 2012 година поделение във Враца ще бъде възстановено, когато се намерят нужните 13.4 млн. лева за ремонт на сградите и инфраструктурата, каза във времето за парламентарен контрол военният министър Николай Ненчев. Той допълни, че средства в бюджет 2014 за тази цел няма, това е и причината обновяването да не може да приключи, както е планирано през декември тази години.

Всъщност до момента само е избрана фирма, която да изготви проектът за ремонта и да контролира...

Мъж от Петрич издъхна след вечеря с гъби

http://pik.bg/мъж-от-петрич-издъхна-след-вечеря-с-гъби-news249594.html

Мъж от Петрич издъхна след вечеря с гъби

Мъж от Петрич почина, след като яде гъби, а жена му е настанена в болница, съобщава Струма.бг. 

Преди дни 52-годишният петричанин Румен С  донесъл вкъщи гъби, брани в района на село Марикостиново.

Жена му ги сготвила за вечеря. Два часа по-късно и двамата се почувствали зле, настанени са в петричката болница, където Румен издъхнал, съпругата му е спасена, явно яла по -малко от гъбите. 

Единадесет български града посрещат Европейската нощ на театрите в събота

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/14/2419072_edinadeset_bulgarski_grada_posreshtat_evropeiskata/?ref=rss


Почитателите на сценичните изкуства в няколко европейски страни ще посрещнат за пета поредна година Европейската нощ на театрите тази събота, 15 ноември. Инициативата събира изпълнители и зрители за една наситена със сценично присъствие вечер от 2008 г. насам. Началото е поставено в Хърватия, а по-късно се присъединяват Германия, Испания, Австрия, Чехия и България.

Мисията на театралната нощ е да популяризира професионалната и аматьорска театрална изобретателност и да привлича млада...

Критични часове: Ще успее ли Филе с кометата?

http://www.bnews.bg/article-121799

Изследователите от Европейската космическа агенция предприемат рискове, за да успеят с вземането на проби от кометата 67Р.

Виц на деня: 14 ноември

http://offnews.bg/news/n_1/n_417477.html

Човечеството се дели на една част, която може да уцели комета от милиард километра разстояние, и друга част, която не може да излъже добре за изгубен тефтер.

Бандит открадна дебитна карта от жена и изтегли 150 лева

http://www.zapernik.com/pernik/bandit-otkradna-debitna-karta-ot-jena-i-iztegli-150-leva_35757/

Перничанин е задържан за кражба на дебитна карта и последващо теглене на пари.

В края на месец октомври, във Второ РУП – Перник се оплакала 65-годишна жена, че й е откраднато портмоне, в което е имало дебитна карта и лични документи. По-късно потърпевшата получила съобщение, че са изтеглени 150 лева от картата й.

Полицаите започнали разследване. В резултат на проведените множество оперативно-издирвателни работи е установено, че извършител на деянието е криминално проявения...

Продължава

БВП нарасна с 1.6% за година

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/14/2419238_bvp_narasna_s_16_za_godina/?ref=rss


През  третото тримесечие на  2014 г. брутният вътрешен продукт на България нараства с  1.6% спрямо същия период на миналата година и с 0.5% спрямо предходното тримесечие, сочат експресните оценки на Националния статистически институт.

В номинално изражение БВП е 22.410 млрд. лв., а добавената стойност - 19.074 млрд. лв. 

За крайно потребление отиват 70.7% от БВП или 15.845 млрд. лв. Инвестициите са 21.7%, а стойността им е 4.87 млрд. лв. Външнотърговското салдо е...

Германия вече е най-популярната държава, избута САЩ от първото място

http://offnews.bg/news/n_1/n_417482.html

Германия вече е най-популярната държава в света според международно издследване, пише сп. "Тайм". Годишното проучване на "Anholt-GfK Nation Brands Index" е направено сред 20,000 души от 20 държави. САЩ "губи" за първи път от 2009 г., посочва медията. Изследването измерва глобалните възприятия върху дадените култура, политики и спорт на една държава. Според проучването тласъкът от световната титла по футбол на Германия е донесла победата и в това своеобразно състезание. САЩ пък са сдали първото място заради конфликта с Русия. Управляваната от Владимир Путин държава пък е отчела най-голям спад в изследването. Така изглежда челната десетка:

Диана Иванова и филмът й за "Свободна Европа" и ДС: Свободният човек може да говори с всички

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/11/14/2419186_diana_ivanova_i_filmut_i_za_svobodna_evropa_i_ds/?ref=rss


От 19 ч. в столичното кино "Люмиер" изследователя на близкото минало и журналист в радио "Свободна Европа" между 1994 и 2003 г. Диана Иванова ще представи документалния си филм "Чуй" за радиостанцията, смятана за един от най-големите врагове на комунистическа България. Той разглежда историята на "Свободна Европа" от създаването му до 1989 г. през разказите на негови журналисти като Владимир Костов, американски директори, слушатели и за пръв път - на служители на Държавна сигурност, работили...

Украински генерал съобщи огромния брой самоубийства и дезертьорства в украинската армия

http://www.cross.bg/ykrainskata-armiya-broyat-1439703.html

/КРОСС/ Временно изпълняващият длъжността началник на Военната служба и правния ред на ВС на Украйна генерал-майор Игор Крищун разкри шокиращи данни, пише vesti.ru. В доклада се съобщава, че в украинската армия четири пъти се е увеличил броят на самоубийствата и дезертьорите в сравнение през последната година. В доклада на ген. Крищун са сравнени данните за последните две години. Ако през изминалите дванадесет месеца са извършили самоубийство тринадесет украински войника, то през тази година броят на самоубилите се военнослужещи е нараснал до 46. Освен това, случаите на нарушаване на реда в украинската армия са се увеличили близо три пъти. Десетократно се е повишил и броят на дезертьорите, като по последни данни към бягство са прибягнали 5,5 хил. души, като почти хиляда от тях са кадрови военни, а останалите са такива, попаднали под  спонтанна мобилизация. Задържани са по-малко от половината дезертьори, съобщи Крищун, като според него, три хиляди военни до момента се счита, че са безвъзвратно напуснали, пише украинската ИА „Харьков”. Според изданието надзорното ведомство вече е образувало 222 наказателни дела по обвинение в самоволно напускане на войската на 3078 военнослужещи. Още 56 наказателни производства са образувани по обвинение в неизпълнение на военните задължения от страна на 5 хил. души, 32 от които подлежат на арест

Нова идея: културни предавания вместо новини на турски

http://www.mediapool.bg/nova-ideya-kulturni-predavaniya-vmesto-novini-na-turski-news227194.html

Вицепремиерът Румяна Бъчварова лансира в петък нова идея по въпроса за новините на турски език по националната телевизия, чието премахване е отдавнашен акцент за националистическите формации. Една от тях пък – Патриотичният фронт, постави подписа си под програмата на правителството и гласува за неговото избиране.   "Що се отнася до новините на турски по БНТ, мисля, че общото разбиране е, че те не са най-ефективната форма, под която се приобщават хората с турско етническо самосъзнание. Бихме искали този ангажимент на обществената телевизия да бъде реализиран като културни предавания, в по-широк формат, а не просто в едно изчитане на новините, което може да се окаже безпредметно", каза Бъчварова в интервю за БНР.   Според нея "това е една от класическите болни политически теми на последните години".   "Ние искаме да го решим, да премахнем този проблем, по най-добрия за всички начин. Търсим решение и в него при всички случаи ще участва и ДПС", добави тя.   Думите на лидера на ДПС Лютви Местан, който преди дни от парламентарната трибуна заяви, че свалянето на новините на турски език чертае етнически територии върху картата на България, Бъчварова отдаде на неразбиране и прекалени страхове. Тя увери, че принципът на ГЕРБ е да не прави коалиция "анти" която и да било партия.

Мъж падна в асансьорната шахта на велинградски хотел

http://offnews.bg/news/n_1/n_417459.html

66-годишен софиянец е паднал в асансьорната шахта на един от СПА хотелите във Велинград, съобщи агенция "Фокус". Той е с множество сериозни травми на краката, тазобедрената става и на лумбални прешлени. Има опасност за живота му. Според първоначалнмите данни става дума за неправилна експлоатация на асансьора, но досъдебното производство ще установи дали асансьорът е бил изправен и дали е минал технически преглед. Мъжът бил на първия етаж и се опитал да влезе в асансьора, чиито врати вече били почти затворени. Той не успял да се качи в кабината, асансьорът тръгнал и повлякъл човека нагоре. В един момент асансьорната врата, която притискала мъжа, се отворила и той паднал в шахтата под кабина. Очевидци подали сигнал на тел. 112 и на мястото на инцидента пристигнали екипи на пожарната и Спешна помощ, които извадили мъжа. Първоначално той бил настанен в болницата във Велинград, а след това по негово настояване бил откаран в "Пирогов" в София.

"Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_417466.html

"В тефтерчето е поместен отговорът на въпроса кой кой е. Аз много се учудвам, че приятелят ми в ДПС мълчат за възхода на ДПС. За това, че Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава". Това обяви Методи Андреев , който в момента е депутат от ГЕРБ, а на времето беше председател на комисията по досиетата в края на дебатите в парламента за изчезналите тефтерчета на Филип Златанов . По казуса на изслушване беше повикан l НС вътрешният министър Веселин Вучков . "Истината за това тефтерче никога няма да бъде разбрана. Тези, които разглеждаха тефтерите изпълняваха политическа задача. Тефтерите бяха черно и бордо. Комисията в предишния парламент, която похарчи 50 хил. лв. до какъв извод стига? Те не се занимаваха с  тефтерчето, в което има единственото име, което е изцяло изписано - Д. Пеевски", коментира още Андреев.  "Павел" е псевдонима на лидера на ДПС Лютви Местан , който в периода 1979-1981 година е бил сътрудник на Трето управление на Държавна сигурност (ДС). "Сава" е агентурно име на почетния председател на ДПС Ахмед Доган , който също активно е сътрудничил на ДС.

От 300 до 20 000 лева глаба ако се бъзикате с тел. 112

http://www.zapernik.com/pernik/ot-300-do-20-000-leva-glaba-ako-se-buzikate_35756/

От 300 до 20 000 лева може да ви глобят, ако подадете фалшив сигнал на спешния телефон 112. Ако повторите "майтапа" - глобата се удвоява.

Това бе разяснено от представители на Районен център 112 - София на пернишки ученици. Специалистите презентираха пред пернишките възпитаници функциите и предназначението на спешния център и защо не бива да се подават фалшиви сигнали.

Около 100 са повикванията дневно на тел.112. Най-много сигнали се подават на спешна помощ, след това на...

Продължава

Ето кои са победителите в конкурса „Визия за Варна“

http://www.moreto.net/novini.php?n=270717

Проект за обособяването на изложбен комплекс в пространството около Кукления театър, идея за трансфомиране на „Грамадата“ пред Община Варна и шарен проект за „Шишковата градинка“ са сред първенците в конкурса „Визия за Варна“. Той стартира в началото на септември и приключи на 7-ми ноември с оценяването на журито на организаторите Община Варна, Съюзът на архитектите в България, Камарата на архитектите в България и Варна Дизайн Форум.

Бизнесът очаква свиване на инвестициите в промишлеността през 2015 г.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/biznesyt-ochakva-svivane-na-investiciite-v-promishlenostta-prez-2015-g-183780/

Малко над 30% от планираните за догодина инвестиции ще бъдат насочени към увеличаване на производствения капацитет

Милиони са блокирани като бежанци в Сирия, границите се затварят

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419244_milioni_sa_blokirani_kato_bejanci_v_siriia_granicite/?ref=rss


Съседите на Сирия рязко ограничават броя на бежанците, които позволяват да се установят на тяхна територия и това превръща милиони хора в заложници на кървавия конфликт в страната им, предупредиха две от водещите световни хуманитарни агенции.

През октомври през границите на Сирия са преминали под 18 500 души, докато през миналата година всеки месец са бягали по над 150 000.

Според Норвежкия съвет за бежанците и Международния комитет за помощ наблюдаваме "тотален срив на...

„Еврофутбол”: България е абсолютен фаворит срещу Малта

http://www.cross.bg/live -nadbyagvane-koefitzienti-1439702.html

/КРОСС/ България е абсолютен фаворит срещу Малта според коефициентите на „Еврофутбол" за мача, който ще се играе в неделя от 21.45 ч. на Националния стадион „Васил Левски" в София. Освен традиционния залог за краен изход, който сочи категорична победа на момчетата на Любо Пенев - 1.11 срещу 11.00 за гостите и 4.80 за равенство, букмейкърската къща пусна още общо 72 вида прогнози, четири от които със специален код. Те показват, че най-вероятно е първи голмайстор в срещата да бъде Ивелин Попов със ставка от 3.00, „следван по петите" от Илиян Мицански, Венцислав Христов и Андрей Гълъбинов с по 3.50. Първите двама играчи са и с най-големи шансове да отбележат три и повече гола в двубоя с коефициенти, съответно за Попов 18.00, а за Мицански - 20.00. Кубрат Пулев ще срещне трудности срещу Владимир Кличко - „Еврофутбол" дава предимство на украинеца с 1.19 срещу 3.00 за българина. Независимо от това, кратка справка на букмейкърската къща сочи, че хората масово показват своята подкрепа за Кобрата, като дават прогнози за неговия успех. Повече информация за различните предвиждания и техните коефициенти за сблъсъка между двамата титани в бокса можете да намерите тук. Желаем успех на Кубрат и вярваме в неговата сила! Ето още от акцентите в програмата за идните дни:Украйна (19) - България (19) Сингъл, Live „1"- 1.33 „Х"- 3.36 „2"- 5

Alibaba пред емитиране на облигации в САЩ

http://www.investor.bg/web/456/a/alibaba-pred-emitirane-na-obligacii-v-sasht-183782/

Интернет гигантът може да продаде книжа за 8 млрд. долара след рекордното си IPO отпреди два месеца

Москвич се блъсна в пътнически влак край Добрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426332

За пореден път шофьор премина жп прелез при спусната бариера. В инцидента няма загинали.
Тази сутрин, в 05,45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил "Москвич" предприема забранено преминаване, съобщиха от НКЖИ.
Колата се удря в задната част на пътнически влак, За пореден път шофьор премина жп прелез при спусната бариера. В инцидента няма загинали. Тази сутрин, в 05,45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил "Москвич" предприема забранено преминаване, съобщиха от НКЖИ. Колата се удря в задната част на пътнически влак,

Каролев съгласен да стане съветник на Лукарски, няма да напуска фирмите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426335

Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС Владимир Каролев в отговор на въпрос дали ще напусне седемте компании, в които участва, след като ще става съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС Владимир Каролев в отговор на въпрос дали ще напусне седемте компании, в които участва, след като ще става съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.

Преписка срещу трима тийнейджъри потрошили детска площадка

http://pik.bg/преписка-срещу-трима-тийнейджъри-потрошили-детска-площадка-news249585.html

Преписка срещу трима тийнейджъри потрошили детска площадка

Установени са трима младежи, увредили елементи от детска площадка в Габрово.

В края на септември т.г. в РУП-Габрово е получен сигнал за счупени и увредени елементи от съоръжения на детска площадка, намираща се в междублоково пространство в кв. Бичкиня.

Нанесените щети са на стойност около 250 лв. След проведени ОИМ, за извършители на деянието са уличени трима непълнолетни - един на 16 и двама на 14 години от същия град. По случая е заведена преписка.

Петричанин почина след вечеря с гъби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426323

Мъж от Петрич почина, след като яде гъби, а жена му е настанена в болница, съобщава Струма.бг. 
Преди дни 52-годишният петричанин Румен С  донесъл вкъщи гъби, брани в района на село Марикостиново. Жена му ги сготвила за вечеря. Два часа по-късно и двамата се почувствали зле, настанени са в петричката болница, където Румен издъхнал, Мъж от Петрич почина, след като яде гъби, а жена му е настанена в болница, съобщава Струма.бг.  Преди дни 52-годишният петричанин Румен С  донесъл вкъщи гъби, брани в района на село Марикостиново. Жена му ги сготвила за вечеря. Два часа по-късно и двамата се почувствали зле, настанени са в петричката болница, където Румен издъхнал,

Каролев: Няма конфликт на интереси, за да напускам фирмите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426325

Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС Владимир Каролев в отговор на въпрос дали ще напусне седемте компании, в които участва, след като ще става съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС Владимир Каролев в отговор на въпрос дали ще напусне седемте компании, в които участва, след като ще става съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.

Зрелище! Мъж заби москвича си в пътнически влак край Добрич

http://pik.bg/зрелище-мъж-заби-москвича-си-в-пътнически-влак-край-добрич-news249588.html

Зрелище! Мъж заби москвича си в пътнически влак край Добрич

За пореден път шофьор премина жп прелез при спусната бариера. В инцидента няма загинали.

Тази сутрин, в 05,45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил "Москвич" предприема забранено преминаване, съобщиха от НКЖИ.

Колата се удря в задната част на пътнически влак, движещ се от Добрич за Варна.

Шофьорът е леко ранен, прегледан е на място от медицински екип на Бърза помощ и освободен. За да може да мине през прелеза един от пътниците в колата е вдигнал собственоръчно бариерните греди.

Екип на "Транспортна полиция" е на мястото за разследване на случая.

Като полетят яйцата към парламента, не ме викайте

http://cite.actualno.com/Kato-poletjat-jajcata-kym-parlamenta-ne-me-vikajte-news_60313.html

Така депутатът от БСП Мая Манолова коментира ефекта от новия парламентарен правилник, който, според нея, убива полуживия български парламентаризъм.

Актьорите от ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I отговарят на въпроси на феновете във Фейсбук

http://cinema.actualno.com/Aktiorite-ot-IGRITE-NA-GLADA-SOJKA-PRISMEHULKA--ChAST-I-otgovarjat-na-vyprosi-na-fenovete-vyv-Fejsbuk-news_60318.html

Световният ден на Сойката-присмехулка ще бъде на 17 ноември. В понеделник всички любимци на зрителите от филма ще седнат пред компютрите и ще отговарят на въпроси на фенове.  Дженифър Лорънс...

МЦ „Света София“ обявява месец за профилактика на остеопорозата

http://burgas.actualno.com/MC-Sveta-Sofija-objavjava-mesec-za-profilaktika-na-osteoporozata-news_60320.html

По данни на Международната фондация по остеопороза в света заради това заболяване се чупят 2 милиона кости, като тази стряскаща статистика води след себе си инвалидизация, обездвижване, постоперативни...

11 загинали и 104 ранени в катастрофи в Разград

http://razgrad.actualno.com/11-zaginali-i-104-raneni-v-katastrofi-v-Razgrad-news_60321.html

От началото на годината  на територията на Разградска област са настъпили общо 330 ПТП с 11 загинали и 104 ранени граждани. От общия брой на настъпилите ПТП, 13 са с участието на деца, което ...

Холандка ще покори Южния полюс с трактор

http://curious.actualno.com/Holandka-shte-pokori-Ujnija-polus-s-traktor--news_60327.html

След като премина с трактор през цяла Африка, холандка възнамерява да завърши пътуването си, стигайки до Южния полюс, съобщава Франс прес. За целта 38-годишната Манон Осевоорт трябва да пропътува 4 50...

Московски обещава да работи за по-ниска такса на "Дунав мост 2"

http://business.actualno.com/Moskovski-obeshtava-da-raboti-za-po-niska-taksa-na-Dunav-most-2-news_60326.html

Ще предложим среща с румънската страна, за да договорим намаление на таксите за преминаване на леки автомобили по "Дунав мост 2". Това обяви новият транспортен министър Ивайло Московски по в...

Мъж заби москвича си в пътнически влак край Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426298

За пореден път шофьор премина жп прелез при спусната бариера. В инцидента няма загинали.
Тази сутрин, в 05,45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил За пореден път шофьор премина жп прелез при спусната бариера. В инцидента няма загинали. Тази сутрин, в 05,45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил "Москвич" предприема забранено преминаване, съобщиха от НКЖИ. Колата се удря в задната част на пътнически влак,

Средната работна заплата падна от 657 на 649 лева

http://frognews.bg/news_80269/

През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. Спрямо третото тримесечие на 2013 г. намалява с 3.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Силно земетресение разлюля Киргизстан

http://www.bnews.bg/article-121756

Жители на селищата в Исик-Кулска област на Киргизстан съобщават за повредени къщи в резултат на силното земетресение

Мъж от Петрич издъхна след вечеря с гъби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426295

Мъж от Петрич почина, след като яде гъби, а жена му е настанена в болница, съобщава Струма.бг. 
Преди дни 52-годишният петричанин Румен С  донесъл вкъщи гъби, брани в района на село Марикостиново. Жена му ги сготвила за вечеря. Два часа по-късно и двамата се почувствали зле, настанени са в петричката болница, където Румен издъхнал, Мъж от Петрич почина, след като яде гъби, а жена му е настанена в болница, съобщава Струма.бг.  Преди дни 52-годишният петричанин Румен С  донесъл вкъщи гъби, брани в района на село Марикостиново. Жена му ги сготвила за вечеря. Два часа по-късно и двамата се почувствали зле, настанени са в петричката болница, където Румен издъхнал,

Фестивалите „Сребърни чучулиги” и „Альоша” завършват с галаконцерт в НДК

http://www.cross.bg/sofiya-plovdiv-ychastnitzi-1439701.html

/КРОСС/ Петнадесетият юбилеен фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърни чучулиги" и дванадесетият фестивал на фронтовата песен „Альоша" ще завършат с галаконцерт на отличените участници в зала 7 на НДК (15 ноември, 11 ч.). Организатори на концерта са Българският антифашистки съюз, Фондация „Устойчиво развитие за България", Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски", Националното движение „Русофили", Федерация „Съюз на съотечествениците", Руският културно-информационен център - София и МКДЦ „Дом на Москва в София". Сред наградените участници в кокурсите са вокалните формации „Орфей" (Пловдив) и „Щастливеца" (София), „Одесос"(Варна), „Пятница 13" (Ямбол), „Надежда" (София), „Славееви гласове" (Перник), фолклорната група „Златица" (с. Гаганица), дамският камерен хор „Арфа" (София), вокалната група от сътрудници в Посолството на Руската Федерация, групата за руски и цигански романси „Берьозка" (с. Расово), Милен Тотев (Ловеч), Илия Желев (Пловдив), Владимир Маринов (София), Асен Градански (Велинград), Вержинка Николова (с

Изпускат превантивно Язовир Студена заради очаквани валежи

http://www.zapernik.com/pernik/izpuskat-prevantivno-yazovir-studena-zaradi-ochakvani-valeji_35755/

Язовир Студена поетапно се изпуска заради очаквани валежи. Министерството на околната среда и водите е одобрило графика, по който ще бъде намалено количеството вода в пернишкия водоем.

Мярката е превантивна, за да предотврати евентуално преливане и наводнения в следствие на валежи. Контролираното изпускане е започнало от 1 -ви ноември. Възможно е това да вдигне леко нивото на река Струма.

Към момента в язовир Студена има 19 603 600 куб. м вода при максимален капацитет от 25.2...

Продължава

Германските медии впечатлени от Андреа, била по-популярна от Кубрат Пулев

http://web.barometar.net/65762/

С наближаване на началото на мача между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, германските медии обръщат все повече внимание на българския боксьор. Техният поглед обаче не е насочен само към Кобрата, а и към неговата красива половинка Андреа, която очевидно е грабнала окото на пресата в Германия. В петъчните си издания, „Хамбургер Монгенпост“ и берлинският „BZ“ [...]

Възрастта за пенсиониране ще се увеличва от 2015 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=270719

Масовата възраст за пенсиониране ще бъде увеличена с 4 месеца от 1 януари 2015 г., като се следва механизмът, въведен от Симеон Дянков. Всички бюджети в социалната сфера за следващата година трябва да се правят спрямо действащото в момента законодателство, гласи писмо от финансовия министър Владислав Горанов за бюджетирането за 2015 г.

Издирват втори ден загубила се старица край село Горски извор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426278

Полицаи, пожарникари от Кирково и 40 жители на село Горски извор издирват втори ден загубила се старица. 
Операцията по издирването на 87-годишната жена е стартирала в четвъртък вечер. Старицата напуснала дома си вчера около 9 часа и като не се прибрала до 19 часа, близките подали сигнал в полицията. Издирването е било организирано веднага, през н Полицаи, пожарникари от Кирково и 40 жители на село Горски извор издирват втори ден загубила се старица. Операцията по издирването на 87-годишната жена е стартирала в четвъртък вечер. Старицата напуснала дома си вчера около 9 часа и като не се прибрала до 19 часа, близките подали сигнал в полицията. Издирването е било организирано веднага, през н

Красимир Велчев: Недопустимо е партии или депутати да имат медии

http://pik.bg/красимир-велчев-недопустимо-е-партии-или-депутати-да-имат-медии-news249584.html

Красимир Велчев: Недопустимо е партии или депутати да имат медии

В Конституцията медиите трябва да станат официална четвърта власт. По този начин няма да има намеса във властите, защото според мен е недопустимо партии или депутати да имат медии. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от ПП ГЕРБ Красимир Велчев.

„Хора, които участват в трите власти, не могат да участват в четвъртата. Както аз не мога да се намесвам в работата на правораздаване, съд, прокуратура, както не трябва да се намесват народните представители в изпълнителната власт, така не би трябвало по никакъв начин те да се намесват и в медиите“, заяви Велчев.

„Не може всеки да има възможност някой да го оклевети без да носи отговорност. Има и журналисти, които са пострадали от жълтите медии“, добави Велчев. Той посочи, че почти всички сфери се нуждаят от реформи.

„Аз съм депутат и затова ще спомагам за усъвършенстването на законите, но трябва самите хора, които работят в тези сфери да предложат това“, каза още Красимир Велчев.


Михаил Миков: Ще бъде опасно за страната превишаването на бюджетния дефицит

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426309

Обединихме се около общо разбиране, а именно да се направи всичко възможно да не се превишава бюджетният дефицит от 3% при актуализацията.
Това заяви лидерът на БСП пред журналисти след проведената среща между депутати от БСП, представители на синдикатите и бизнеса във връзка с готвената актуализация на бюджета, Обединихме се около общо разбиране, а именно да се направи всичко възможно да не се превишава бюджетният дефицит от 3% при актуализацията. Това заяви лидерът на БСП пред журналисти след проведената среща между депутати от БСП, представители на синдикатите и бизнеса във връзка с готвената актуализация на бюджета,

М. Андреев: Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава

http://frognews.bg/news_80268/

Истината за това тефтерче никога няма да бъде разбрана. Тези, които разглеждаха тефтерите изпълняваха политическа задача. Тефтерите бяха черно и бордо. Комисията в предишния парламент, която похарчи 50 хил. лв. до какъв извод стига? Те не се занимаваха с тефтерчето, в което има единственото име, което е изцяло изписано - Д. Пеевски.

Борисов за европарите: Депутатите си заслужиха заплатите

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/borisov-za-evroparite-deputatite-si-zasluzhiha-zaplatite-6027449

"Това е новина, която безспорно отпушва възстановяването на средствата към България. Това действително е само първата стъпка за подобряване на тежкото състояние на ОП „Околна среда“, заяви Ивелина Василева

Миков: Ще бъде опасно за страната превишаването на бюджетния дефицит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426294

Обединихме се около общо разбиране, а именно да се направи всичко възможно да не се превишава бюджетният дефицит от 3% при актуализацията.
Това заяви лидерът на БСП пред журналисти след проведената среща между депутати от БСП, представители на синдикатите и бизнеса във връзка с готвената актуализация на бюджета, Обединихме се около общо разбиране, а именно да се направи всичко възможно да не се превишава бюджетният дефицит от 3% при актуализацията. Това заяви лидерът на БСП пред журналисти след проведената среща между депутати от БСП, представители на синдикатите и бизнеса във връзка с готвената актуализация на бюджета,

Мъж от София падна в асансьорна шахта на СПА хотел във Велинград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426299

66-годишен мъж от София е паднал в асансьорна шахта в хотел във Велинград, каза за Фокус говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.   Инцидентът е станал в един от СПА хотелите, където мъжът е бил гост. В резултат на неправилна експлоатация на асансьора, той е паднал в шахтата. Мъжът се е намирал на първия етаж на хотела, 66-годишен мъж от София е паднал в асансьорна шахта в хотел във Велинград, каза за Фокус говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Инцидентът е станал в един от СПА хотелите, където мъжът е бил гост. В резултат на неправилна експлоатация на асансьора, той е паднал в шахтата. Мъжът се е намирал на първия етаж на хотела,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване