Как любовта побеждава стреса

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kak-liubovta-pobezhdava-stresa-6027447

Докосванията, изпълнени с любов могат да стимулират имунната ни система, а хора, които имат изпълнена с любов връзка живеят по-дълго от тези, при които нещата не стоят така

Ники Китаеца влиза в "Биг Брадър", иска красиви жени

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/niki-kitaeca-vliza-v-big-bradyr-iska-krasivi-zheni-6027448

В Къщата на "Биг Брадър" Китаеца прави заявка за флиртове, надява се да има повече храна, отколкото във "ВИП Брадър", а дали е склонен на компромиси в шоуто, вижте в интервю с него

0,5% е икономическият растеж през третото тримесечие

http://econ.bg/Новини/0-5-е-икономическият-растеж-през-третото-тримесечие_l.a_i.607266_at.1.html

0,5% е икономическият растеж на България за периода юли-септември 2014 г. в сравнение с предходните три месеца. Спрямо третото тримесечие на 2013 г....

Швеция има доказателства за чужда подводница, твърди издание

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419233_shveciia_ima_dokazatelstva_za_chujda_podvodnica_tvurdi/?ref=rss


Швеция има сигурни и окончателни доказателства, че чуждестранна подводница е навлязла миналия месец в териториалните й води, твърди вестник "Свенска дагбладет".

Според изданието анализът на шведските военни на данните, събрани в едноседмичното издирване съдържат свидетелства, че поне една малка чужда подводница е действала в района на Стокхолмския архипелаг.

През октомври в района на изток от столицата бе проведена най-голямата военна операция от края на студената война,...

ЕП гласува 10 млн. евро помощи за Варна и Добрич заради летните наводнения

http://www.moreto.net/novini.php?n=270716

10 млн. евро за ликвидиране на последиците от летните наводнения във Варна и Добрич се очаква да гласува днес Европейският парламент на своето пленарно заседание в Брюксел. Финансовата помощ бе одобрена от Европейската комисия, но трябва да бъде потвърдена от парламента и от Съвета на Европа.

Airbus с 16% ръст на печалбата за деветмесечието

http://www.investor.bg/evropa/334/a/airbus-s-16-ryst-na-pechalbata-za-devetmesechieto-183779/

Подобрената оперативна производителност повиши приходите и рентабилността, заяви ръководителят Том Ендерс

Павлова иска снегорините да излизат на пътищата шест часа преди снега

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/14/2419188_pavlova_iska_snegorinite_da_izlizat_na_putishtata/?ref=rss


Фирмите за почистване на пътищата ще трябва да изкарват снегорините шест часа преди да започне да вали сняг. За това ново правило съобщи пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. 

За целта са определени 200 критични точки в страната. Фирмите ще бъдат уведомявани писмено за прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН и трябва да осигурят на мястото снегорини заредени с гориво, с шофьор и готови да потеглят. 
...

Марешки отново е свързван с "Локомотив" (Пловдив)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/14/2419229_mareshki_otnovo_e_svurzvan_s_lokomotiv_plovdiv/?ref=rss


Собственикът на аптеки "Марешки" Веселин Марешки е свързван със завръщане в "Локомотив" (Пловдив), твърди "Меридиан мач".

Според информацията той разговаря с представители на настоящото ръководство на клуба. Бизнесменът предпочете да не обсъжда темата.

"Няма нищо черно на бяло. Не искам да коментирам нищо засега. Знам, че "Локо" (Пловдив) ми дължи пари, но това е най-малкият проблем. Ще се разберем", каза Марешки, цитиран от изданието.

Той дойде в "Локомотив"...

Антония Русева е другата жена, с която Тачо е изневерявал на Жени

http://web.barometar.net/65760/

Както стана ясно от самата Жени Калканджиева,  Зорница Линдарева не е единственото извънбрачно изкушение на палавия Стефан. Тачо си е  развявал коня без особено да се вълнува, че законната му половинка е достатъчно известна, за да й срине реномето и без да се притеснява, че  някой от познатите на Жени ще го засече и ще [...]

Тауър Бридж в Лондон привлича посетители със стъклена пътека на 42 м над Темза

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/11/14/2419010_tauur_bridj_v_london_privlicha_posetiteli_sus_stuklena/?ref=rss


Туристите в Лондон имат нова атракция - стъклена пешеходна пътека на Тауър Бридж, разположена на 42 м над Темза. Тя дава възможност на посетителите да наблюдават движението по моста и на реката. 

Новото съоръжение струва 1 млн. паунда, а билетчето за преминаването през снего е едва 9 паунда. 

Стъклената пътека е изградена от отделни панели с размери 11 м на 1.8 м. Втора такава ще бъде открита в източната част на моста на 1 декември. 

Според някои гледката от...

Нови дрешки и за най-малкото "Ауди"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/14/2419232_novi_dreshki_i_za_nai-malkoto_audi/?ref=rss


Най-малкият автомобил в гамата на "Ауди" - А1 и версията му с пет врати Sportback навъртяха половин милион продажби за четири години. За да се възроди интересът към него и да се привлекат още купувачи, от началото на следващата година двете коли ще се предлагат с редица промени и подобрения.

След фейслифта моделите изглежда по-спортни и модерни. В салона нови са материалите и акцентите. A1 и А1 Sportback се пледлагат с редица варианти за персонализация и спортен пакет. За първи път...

Велчев предлага медиите да станат официална четвърта власт

http://offnews.bg/news/n_1/n_417463.html

"В Конституцията медиите трябва да станат официална четвърта власт. По този начин няма да има намеса във властите, защото според мен е недопустимо партии или депутати да имат медии". Тази идея разви в кулоарите на парламента Красимир Велчев от ГЕРБ (промени в Конституцията може да прави само Велико народно събрание). Според него така хората, които участват в описаните в Конституцията три власти, няма да могат да участват в четвъртата. "Хора, които участват в трите власти, не могат да участват в четвъртата. Както аз не мога да се намесвам в работата на правораздаване, съд, прокуратура, както не трябва да се намесват народните представители в изпълнителната власт, така не би трябвало по никакъв начин те да се намесват и в медиите“, обясни Велчев. Сред колегите му законотворци с връзките си с медиите се откроява народният представител от ДПС Делян Пеевски . „Не може всеки да има възможност някой да го оклевети, без да носи отговорност. Има и журналисти, които са пострадали от жълтите медии“, допълни той. 

Иззеха наркотици и оръжие от дома на 37-годишен

http://pik.bg/иззеха-наркотици-и-оръжие-от-дома-на-37-годишен-news249575.html

Иззеха наркотици и оръжие от дома на 37-годишен

1 кг марихуана, газов пистолет с преправена цев и пълнител към него, в който има 7 бойни патрона кал. 7.65 мм, полиетиленово пакетче с 1 грам хероин, полиетиленово пликче с 1 грам метамфетамин, 2 електронни везни, въздушна пушка, газов пистолет без серийни номера и 59 ампули морфин са иззети от къща в село Оряховица.

Къщата е обитавана от 37-годишен мъж от Бургас. Той е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа.

5 катастрофи за 10 минути на един участък по пътя Казанлък - Стара Загора

http://offnews.bg/news/n_1/n_417456.html

Пет катастрофи са станали на един участък по пътя Казанлък - Стара Загора само за 10 минути, съобщи БГНЕС. Причината е разлив на нафта. Катастрофите са станали в 6-километровия участък между селата Ягода и Змейово. При инцидентите няма жертви и пострадали, нанесени са само материални щети. На мокрия участък водачите почти не са разбрали какво се случва, тъй като нито скоростта им е била висока, нито завоите са изключително опасни. Казват, че колата изведнъж се завърта и става неконтролируема. Чака се специализирана машина, за да се почистят платната. Затруднено е движението в района. Цистерната, разляла нафтата, вече е спряна от движение. Предстои да се изяснят причините, поради които има пробойна в нея. Разследването ще установи и защо се е стигнало до разлив на гориво на пътя.

Двуострото оръжие на Павел Вежинов

http://e-vestnik.bg/21679/dvuostroto-orazhie-na-pavel-vezhinov/

Издания и изложба за 100-годишнината на писателя

Снощи в Мраморното фоайе на Столична библиотека нямаше автографи, но имаше спомени – ярки, топли и с почитание. Издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“ представиха новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ от Павел Вежинов. Книгите са посветени на 100-годишнината от рождението на големия български писател, сценарист, драматург, режисьор, публицист и обществен деец.  По време на събитието беше открита и съвместна изложба „Киното е двуостро оръжие”, посветена на творбите „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ и на визуалните им адаптации. Събитията са част от културната програма на Столична библиотека „Дни на творчеството на Павел Вежинов“, посветена на юбилея, която се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Премиерата събра на едно място много близки, приятели, колеги, почитатели и читатели на Павел Вежинов. Почетни гости на събитието бяха дъщерята на писателя Павлина Делчева-Вежинова и неговата внучка Вида Вежинова, която е и редактор на новото издание на „Нощем с белите коне“ от „Ентусиаст“. Книгите представи литературният критик, историк и теоретик, общественик и публицист проф. Михаил Неделчев, а специален гост на събитието беше актрисата Пламена Гетова, участвала във филмовата адаптация на романа. Д-р Юлия Цинзова, директор на Столична библиотека, откри вечерта и запозна присъстващите с културната програма, посветена на месеца на Павел Вежинов.

Павлина Делчева сподели лични моменти и спомени със своя баща. Тя разкри интересни факти за вдъхновението на Вежинов за романа „Нощем с белите коне“, както и за истинските прототипи на героите от историята. „Винаги ми е било много интересно откъде идва картината с конете и един път той ми каза. В кабинета на баща ми имаше малка продълговата картина с розови коне на Дечко Узунов, а точно зад гърба на бюрото му имаше един индустриален пейзаж на Никола Николов, габровският художник. Всъщност от тези две картини – конете на Дечко Узунов и синият цвят на Никола Николов, татко сътвори своята картина на белите сини коне. И съм много щастлива, че нито Асен Шопов в театралната постановка, нито Зако Хеския във филма, дадоха конкретен образ на тази картина, защото и за баща ми, и за всички читатели и зрители, както и за мен, конете, нощта и детството са винаги личен спомен“, разкри Павлина Делчева.

Издателите Виктория Бисерова и Христо Блажев също споделиха своите впечатления от творчеството на Павел Вежинов. „Убедена съм, че творчеството на Павел Вежинов е променило представата за литература на много поколения читатели. Тепърва то ще има все по-голяма роля в живота на младите хора в България, просто трябва да им позволим да се запознаят с него“, сподели Виктория Бисерова от „Ентусиаст“. Такова беше и мнението на Христо Блажев, който потвърди, че и романът, и повестта биха провокирали интереса на младите читатели, които чрез тези произведения имат прекрасна възможност да открият Павел Вежинов като писател.

Проф. Михаил Неделчев разказа забавна история от спомените си за близкото си приятелство с Павел Вежинов, след което премина към литературен анализ на романа и на повестта. „Спомням си една драматична ситуация в подземието на Съюза на писателите, когато нашият учител по литературознание, големият историк и теоретик проф. Никола Георгиев в една деликатна ситуация каза на Павел Вежинов: „Татенце, татенце, защо направи така след „Синия залез“?” Репликата, сега оценявам, че беше до голяма степен несправедлива, защото очевидно е, че днес от литературно-историческата дистанция можем да видим как едни писатели остават назад, а други писатели могат наистина не само да бъдат възкресени, но и творбите им да звучат на младия читател като едно откритие. Това безспорно се случва и с „Нощем с белите коне“ и с „Бариерата“, разказа проф. Неделчев.

По ...

Треньорът на Кличко: Българинът не е нищо особено, Влад е като гладиатор

http://www.cross.bg/vladimir-pylev-klichko-1439700.html

/КРОСС/Треньорът на Владимир Кличко - Джонатан Бенкс, даде интервю пред "Абендцайтунг Мюнхен" преди мача на украинеца с Кубрат Пулев. Американецът показа повече от високо самочувствие и обяви, че българинът няма шанс. Не виждам нищо толкова специално в Пулев. Уважаваме всеки съперник, взимаме всеки насериозно, коментира съперника на своя състезател Бенакс. Кое е толкова специалното, толкова различното при Пулев? Има ли мощта да нокаутира съперник? Не сме го видели от него, допълни той.  Джонатан Бенкс посочи, че последните съперници на Владимир Кличко - Александър Поветкин и Алекс Леапай, са показвали, че могат да пратят съперници на земята само с един удар. А Пулев - смята той - не може. Ударите на Владимир са брутални. Всеки от тях те разтърсва като земетресение. Не мисля, че Пулев е психически готов за шоуто на Кличко, каза още треньорът на украинеца и допълни: 15 000 фанатични фенове, сцената, светлини. Повярвайте ми, Владимир изглежда огромен в такава ситуация. Когато го видите, виждате, че е много едър, но на ринга изглежда още по-голям. Всички мускули, цялата гледка, погледът на брат му Виталий в ъгъла. Владимир изглежда като гладиатор от друга планета. Може наистина да видите как страхът в очите на опонентите му, виждате как той пропълзява в очите им още преди първия гонг. После, когато стоманеният чук направи контакт с брадичката ти, всичко опира до самоувереност

Френският посланик: Смущават ме многото министри по евровъпроси в новото правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419225_frenskiiat_poslanik_smushtavat_me_mnogoto_ministri_po/?ref=rss


Посланикът на Франция у нас Ксaвие Лaпер дьо Кaбaн разкритикува структурата на новото правителство заради големия брой министри с европейски ресори. "Структурaтa нa новото прaвителство мaлко ме безпокои. Твърде много министри отговaрят зa европейските въпроси", каза дьо Кaбaн вчера по време нa конференция за предизвикaтелствaтa и възможностите пред бългaрското председaтелство нa Съветa нa Европейския съюз, цитиран от "Нова" ТВ.

България трябва да поеме ротaционното председaтелство нa...

Най-големият в света научен ядрен реактор ще бъде построен в Уляновска област в Русия

http://www.cross.bg/reaktor-sveta-yadren-1439698.html

/КРОСС/ Най-големият в света научен ядрен реактор ще бъде построен в Научно-изследователския институт за атомни реактори (НИИАР), намиращ се в гр. Димитровград в Уляновска област. Реакторът ще работи на бързи неутрони и ще има мощност от 150 мегавата, което го прави най-големият в света атомен реактор с научно предназначение, пише «Российская газета». Планира се той да бъде пуснат в експлоатация през декември 2019 година. На базата на новия реактор се подготвя създаването на Международен изследователски център. Сред научните цели,за разрешаването на които новият реактор ще помогне, са изучаването на нови видове ядрено гориво, строителни материали и охлаждащи средства, както и производството на радиоизотопи за медицински цели и за лечение на тежки заболявания. През 2013 г. Русия, САЩ и Франция подписаха споразумение за разбирателство при съвместното използване на реактора в НИИАР.

Френският посланик обезпокоен заради многото министри с европейски ресори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419225_frenskiiat_poslanik_obezpokoen_zaradi_mnogoto_ministri/?ref=rss


Посланикът на Франция у нас Ксaвие Лaпер дьо Кaбaн разкритикува структурата на новото правителство заради големия брой министри с европейски ресори. "Структурaтa нa новото прaвителство мaлко ме безпокои. Твърде много министри отговaрят зa европейските въпроси", каза дьо Кaбaн вчера по време нa конференция за предизвикaтелствaтa и възможностите пред бългaрското председaтелство нa Съветa нa Европейския съюз, цитиран от "Нова" ТВ.

България трябва да поеме ротaционното председaтелство нa...

Лили отсвири Николета, ще се снима в киното

http://www.bnews.bg/article-121791

Ухажвали са я и за турски сериал, но след хапливите ѝ материали за хайлайфа в таблоида на bTV тя е решена да разбие клишето на бъбривка с диалект.

Томислав Дончев: Трябва още много да работим

http://pik.bg/томислав-дончев-трябва-още-много-да-работим-news249573.html

Томислав Дончев: Трябва още много да работим

Трябва още много да работим, каза Томислав Дончев в кулоарите на парламента, предаде novini.bg.

С тези думи вицепремиерът и министър по европейските фондове във второто правителство на Бойко Борисов коментира възстановяването на изплащането на средства по Оперативната програма на Европейския съюз "Околна среда".

Той допълни, че България има още много път да извърви, за да възстанови доверието на европейските институции към страната. "Надявам се да има още програми", допълни Дончев.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че програмата трябва да заработи с бързи темпове, за да не се изпуснат срокове.


Юлия Юревич откровено: Имам връзка с Тодор Батков-младши, не с възрастен грък!

http://www.bnews.bg/article-121793

Носителката на титлата "Мис България" Юлия Юревич за първи път официално призна че е обвързана.

Парламентът ще заседава извънредно във вторник по актуализацията на бюджета

http://www.mediapool.bg/parlamentat-shte-zasedava-izvanredno-vav-vtornik-po-aktualizatsiyata-na-byudzheta-news227193.html

Парламентът ще заседава извънредно във вторник от 11.00 часа. Това решиха депутатите със 173 гласа "за", 1 "против" и 11 въздържали се.   В дневния ред на извънредното заседание е първото четене на промени в Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. и в Закона за държавния бюджет за 2014 г. Законопроектите са внесени от Министерския съвет.   Временната парламентарна бюджетна комисия одобри в четвъртък предложената от новия кабинет на Бойко Борисов актуализация на бюджета, предвиждаща свръхдефицит от 3.7 процента от брутния вътрешен продукт. С гласовете на 13 депутати, петима "въздържали се" и нито един против, комисията прие мотивите на финансовия министър Владислав Горанов, че така ще може държавата да се разплати на фирмите, което ще е в помощ на икономиката, и ще "узакони плащането на сметката", натрупана от правителството на Пламен Орешарски.   Горанов също така обеща бюджетът за 2015 г. да е в рамките на разрешения от Европейския съюз дефицит от 3 процента и дори под него.

Средната работна заплата в страната падна от 657 на 649 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426285

През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. Спрямо третото тримесечие на 2013 г. намалява с 3.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).
В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (54.3%), следвани от доходите от пенсии (26. През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. Спрямо третото тримесечие на 2013 г. намалява с 3.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (54.3%), следвани от доходите от пенсии (26.

Лидерите на Г-20 се изправят пред предизвикателството за съживяване на световната икономика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419221_liderite_na_g-20_se_izpraviat_pred_predizvikatelstvoto/?ref=rss


Лидерите на страните от Г-20 се събират през уикенда в Австралия да обсъдят начини да се вдъхнaт жизнени сили на вялата глобалната икономика, съобщи БТА. Австралия е ротационен председател на организацията, която представлява 85% от световната икономика, и се старае да съсредоточи дневния ред върху икономическите проблем.

Организираната в Бризбейн на източното крайбрежие среща на върха в събота и неделя обаче може да бъде помрачена от конфликтите в Украйна и Сирия, развитието на...

Путин нападна с критики САЩ преди срещата на Г-20

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419222_putin_napadna_s_kritiki_sasht_predi_sreshtata_na_g-20/?ref=rss


Ден преди срещата в Австралия на лидерите на 20-те водещи икономики в света руският президент Владимир Путин остро критикува САЩ в интервю за държавната агенция ТАСС, разпространено в петък.

Според него с налагането на санкции американците съсипвали международни институции, в чието създаване са участвали. Това е грешка, която се надявам в крайна сметка да бъде поправена, добавя той.

Путин казва още, че санкциите, наложени срещу страната му от САЩ, ЕС, Япония, Канада,...

Еди Рама: Въпреки Косово, Сърбия и Албания могат да постигнат съгласие по редица важни въпроси

http://www.moreto.net/novini.php?n=270697

Еди Рама заяви, че въпреки разминаването в позициите между Сърбия и Албания за Косово визитата му в Белград може да се определи като успешна и продуктивна. В интервю за Ройтерс албанският премиер изтъква, че двете страни трябва да си сътрудничат в процеса на присъединяване към Европейския съюз, въпреки различията между тях, най-вече по отношение на обявилата независимост провинция Косово, населена предимно с етнически албанци.

Новата Мисис България смайва: Вижте сами

http://curious.actualno.com/Novata-Misis-Bylgarija-smajva-Vijte-sami--news_60304.html

След броени дни – на 19 ноември - е финалът на конкурса Mrs World 2014 (Мисис Свят 2014), който ще се проведе на Соломоновите острови, САЩ. Нашата представителка там е варненката Анита Желев...

Митов: България остава непреклонна - няма да допусне ГМО

http://politics.actualno.com/Mitov-Bylgarija-ostava-nepreklonna---njama-da-dopusne-GMO-news_60309.html

Българската позиция по този въпрос остава непроменена – България не подкрепя допускане на пазара и отглеждане на ГМО на територията на Европейския съюз. Това заяви външният министър Даниел М...

Бомба избухна в атинското данъчно

http://balkani.actualno.com/Bomba-izbuhna-v-atinskoto-danychno-news_60312.html

Бомба избухна в сградата на общинската данъчна служба в Атина. Нанесени са само материални щети, съобщават гръцките медии. Експлозията е предизвикала пожар, който бързо е бил овладян, предаде БГНЕС...

Головата машина на ЦСКА няма намерение да спира

http://www.cross.bg/golovata-mashina-na-tzska-nyama-namerenie-da-spira-1439699.html

/КРОСС/Нападателят на ЦСКА Сержиу Буш се закани пред румънските медии да продължи да бележи за "армейците". Той се прибра в своята родина, за да се види с близките си, като от вчера отново е в София. Буш обаче има болки в бедрения мускул и може да не се появи на терена в предстоящата контрола с Локо (ГО) утре от 14:30 часа в Горна Оряховица. "Десетте ми гола са несъмнено много добро постижение, но не искам да спирам дотук. Чувствам се отлично в ЦСКА и няма причина да не продължа със силното си представяне. Искам да вкарам още и съм уверен, че ще го направя", заяви Буш пред "Долче Спорт", цитиран от sportal.bg. "Ако продължавам по същия начин, ще получа и повиквателна за националния", добави нападателят. На въпрос, дали би се върнал в първия си отбор ЧФР Клуж, румънецът отговори: "Ще означава много за мен. Сега клубът изпитва проблеми, особено с финансите, но съм сигурен, че всичко ще се оправи. Такъв голям отбор няма как да бъде оставен без подкрепа."    

Средната работна заплата падна от 657 на 649 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426272

През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. Спрямо третото тримесечие на 2013 г. намалява с 3.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).
В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (54.3%), следвани от доходите от пенсии (26. През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. Спрямо третото тримесечие на 2013 г. намалява с 3.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (54.3%), следвани от доходите от пенсии (26.

Кънев: Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426281

Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност. Разследването по случая с изчезналия тефтер е много сериозна материя, свързано е със сериозни злоупотреби с власт. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Реформаторският блок Радан Кънев във връзка с изслушването на вътрешния министър за изчезналото Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност. Разследването по случая с изчезналия тефтер е много сериозна материя, свързано е със сериозни злоупотреби с власт. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Реформаторският блок Радан Кънев във връзка с изслушването на вътрешния министър за изчезналото

Радан Кънев: Изчезналите тефтери са пробив в националната ни сигурност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426271

Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност. Разследването по случая с изчезналия тефтер е много сериозна материя, свързано е със сериозни злоупотреби с власт. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Реформаторският блок Радан Кънев във връзка с изслушването на вътрешния министър за изчезналото Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност. Разследването по случая с изчезналия тефтер е много сериозна материя, свързано е със сериозни злоупотреби с власт. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Реформаторският блок Радан Кънев във връзка с изслушването на вътрешния министър за изчезналото

Глобиха мъж, излъгал, че дъщеря му е отвлечена

http://pik.bg/глобиха-мъж-излъгал-че-дъщеря-му-е-отвлечена-news249570.html

Глобиха мъж, излъгал, че дъщеря му е отвлечена

Мъж от Козлодуй беше изправен пред съда заради лъжлив сигнал, подаден от него до полицията.

Делото срещу него беше разгледано преди дни от магистратите в районния съд на крайдунавския град.

Подсъдимият Т.В. бе признат за виновен за това, че на 11 август тази година е подал сигнал на телефон 112, че непълнолетната му дъшеря Г.В. е отвлечена от момче, което също нямало 18 години, пише "Конкурент".

От полицията започнали незабавно проверка по случая. Не след дълго щерката на Т.В. била открита в плевенското село Ставерци в дома на П.М., за когото бащата казал, че я е похитил.

Оказало се, че и дума не може да става за отвличане, тъй като младежите се били събрали да живеят от 10 дни със съгласието и знанието на родителите на девойката.

Заради лъжата Т.В. беше глобен с 1000 лв. Решението подлежи на обжалване пред окръжен съд.

Владимир Каролев става съветник на Лукарски

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/vladimir-karolev-stava-syvetnik-na-lukarski-6027446

В ресора има възможност да се направят реформи и ако идеите ми не се реализират, ще напусна екипа на министъра, обяви икономистът

Ал-Багдади призова следовниците си да атакуват Саудитска Арабия

http://www.cross.bg/durzhava-islyamska-bagdadi-1439697.html

/КРОСС/ Лидерът на ислямистката групировка „Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади призова следовниците му да извършат нападения срещу Саудитска Арабия и обяви, че „халифатът" му ще се разширява в четири други държави в Близкия Изток, съобщава Reuters. Водената от САЩ кампания срещу ислямистите ще се провали, добави Багдади и призова към нови „вулкани от джихад" по целия свят. Аудиозапис на изказването му е публикуван в ислямистки уебсайт. В петък беше съобщено, че Багдади вероятно е бил ранен при бомбардировка над Фалуджа, Ирак. Властите на САЩ съобщиха, че не могат да потвърдят дали лидерът на ислямистите е бил сред целите на нападението.Багдади призова последователите си в Саудитска Арабия - най-крупният производител на петрол в света, на борба срещу властите, които се присъединиха към международната коалиция, която извършва въздушни удари срещу „Ислямска държава" в Сирия. „Синове на ал-Харамайн (Мека и Медина - бел.ред.)... главата на змията и крепостта на чумата са там... извадете мечовете си, понеже не трябва да остане никакво убежище за Салолулите", заяви Багдади, използвайки обидно име, ползвано за управлението на Саудитска Арабия. След като през юни „Ислямска държава" започна офанзива в Ирак, Саудитска Арабия струпа хиляди войници по границата

Мъж падна в асансьорна шахта на 4-звезден хотел и оцеля

http://www.zapernik.com/krimi/muj-padna-v-asansiorna-shahta-na-4-zvezden-hotel-i-ocelya_35754/

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фрактури на таза и крайниците. Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в " Пирогов", в София, където снощи е опериран, съобщи "24часа", като се позова на говорителя на полицията Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал в четвъртък след обяд. Пострадалият, който е бил гост на...

Продължава

Асансьор потроши столичанин в СПА-хотел във Велинград!

http://www.bnews.bg/article-121794

66-годишен столичанин е пострадал сериозно след като е паднал в асансьорна шахта в хотел във Велинград.

Радан Кънев: Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност

http://pik.bg/радан-кънев-изчезналите-тефтери-на-златанов-са-пробив-в-националната-ни-сигурност-news249569.html

Радан Кънев: Изчезналите тефтери на Златанов са пробив в националната ни сигурност

Ако става дума за умишлено отнемане на това веществено доказателство от вещото лице, става дума за много сериозен пробив в националната ни сигурност. Имаше публикации, че тези тефтери ще изчезнат. Въз основа на данните, които бяха изнесени и въз основа на думите на вътрешния министър тези съмнения никога няма да изчезнат. Това каза депутатът от Реформаторския блок Радан Кънев от трибуната на Народното събрание.

Кънев повтори, че ако изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов не е плод на битов проблем, става дума за пробив в националната сигурност.

Подобни съвпадения стават доста често в страната ни, отбеляза той. Кънев отбеляза, че този случай е една много сериозна материя, свързана със злоупотребата с власт. Според него без сериозна реформа в правосъдието, ДАНС и МВР тези злоупотреби няма да свършат. Без работещ ДАНС, органи на реда и прокуратура резултат няма да има.

Депутатът Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт заяви, че целият този случай е част от модела: "Хляб и зрелища". Вие, господа от ляво, тъй като не можахте да дадете хляб на народа, му дадохте зрелища.

Лично аз не съм убеден, че съществува подобно тефтерче. Дали от него е извадена цялата истина, усъмни се депутатът. Според него записките в него са използвани удобно според ситуацията? Дали от него не стана ясно дали не са били описани схеми за контрол, или зависимости на златен пръст?


Русия заплаши Франция заради корабите „Мистрал“

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/rusiia-zaplashi-franciia-zaradi-korabite-mistral-6027445

Франция разполага с две седмици, за да достави на Русия първия от поръчаните съдове или рискува „сериозни“ искове за изплащане на неустойки

Русия заплаши Франция заради корабите „Мистрал“

http://www.vesti.bg/rusiia-zaplashi-franciia-zaradi-korabite-mistral-6027445

Франция разполага с две седмици, за да достави на Русия първия от поръчаните съдове или рискува „сериозни“ искове за изплащане на неустойки

Беновска пред ПИК: Защо БСП, работодателите и синдикатите скрито обсъждат Бюджет 2014

http://pik.bg/беновска-пред-пик-защо-бсп-работодателите-и-синдикатите-скрито-обсъждат-бюджет-2014-news249552.html

Беновска пред ПИК: Защо БСП, работодателите и синдикатите скрито обсъждат Бюджет 2014

Днес в зала "Запад"  в Народното събрание в 10 часа беше насрочена среща между работодателите, синдикатите и ръководството на БСП в лицето на Михаил Миков, Корнелия Нинова и Петър Кънев. Те заявиха, че ще обсъждат актуализацията на Бюджет 2014, заяви журналистката и собственичка на Радио К2 Илиана Беновска пред ПИК.

"Журналистите се бяхме събрали с огромен интерес да разберем каква е концепцията на това обсъждане, но Михаил Миков ни помоли да напуснем залата. Зададох му въпроса: Какво скришно има в обсъждането на Бюджет 2014 между официални институции, втората по представителство парламентарна група в 143-то Народно събрание, представители на работодателските и синдикалните организации, които са членове на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Миков и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заявиха, че ще се чувстват по-спокойни, ако обсъждат помежду си тези промени. На въпроса ми, че нали всичко трябва да е публично, защото ние сме ползвателите на този бюджет, а те са нашите представители, те не успяха да ми дадат убедителен отговор", каза още тя.

Беновска е категорична, че е интересен фактът, че на тази среща нямаше представителство на нито на председателят на КРИТ Огнян Донев, нито на председателят на Българска стопанска камера Сашо Дончев, нито лидерите на КНСБ и на Подкрепа Пламен Димитров и Константин Тренчев. "Тези организации бяха представени на сравнително ниско ниво. Ще видим дали това е някакъв сговор с чиновници от организациите и опозицията, ще следим събитията", заяви Илиана Беновска.

Партията на Кунева заговори за недоверие между партньорите в РБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_417420.html

Изпълнителният съвет на „Движение "България на гражданите" (ДБГ) констатира високо равнище на недоверие между част от партиите в Реформаторския блок. Това отчетено по време на заседание на съвета, съобщават от партията на Меглена Кунева . В своя позиция ДБГ заявява готовност да работи за възстановяване на добрите коалиционни отношения. Според тях основен критерий за това ще бъде начинът на работата в Парламентарната група на РБ. Хората на Кунева смятат, че свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап е неподходящо и контрапродуктивно . Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията, убедени са те. Оттам припомнят, че съюзът не е създаден като опит за поредна партия, а като платформа за реформи. Те са категорични, че бъдещето на блока зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи . През тяхната реализация се доказва потенциалът за лидерство. Затова считат, че съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите.

Панорама на българското хорово изкуство започва във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270706

Панорама на българското хорово изкуство ще се проведе от 14 до 16 ноември във Варна. Организатори на събитието са Български хоров съюз, дирекция „Култура и духовно развитие” към Община Варна и Международен майски хоров конкурс „Проф.

Лидерът на "Ислямска държава": Ислямисти, нападайте Саудитска Арабия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419200_liderut_na_isliamska_durjava_isliamisti_napadaite/?ref=rss


Лидерът на ислямистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади призова следовниците му да извършат нападения срещу Саудитска Арабия и обяви, че "халифатът" му ще се разширява в четири други държави в Близкия Изток, съобщи "Ройтерс".

Багдади добави, че кампанията срещу ислямистите, водена от САЩ ще се провали и призова към нови "вулкани от джихад" по целия свят. Изказването му беше публикувано само в аудиозапис, изнесен от уебсайт на ислямистите.

В петък беше...

Горя бивше кметство във Врачанско

http://pik.bg/горя-бивше-кметство-във-врачанско-news249567.html

Горя бивше кметство във Врачанско

Пожар лумна в сградата на бившето кметство във видинското село Ботево.

Инцидентът е станал в четвъртък около 23.40 ч. Тогава е получен и сигнал в пожарната. Разследващите все още не се ангажират с версия по случая.

Нанесените щети са в процес на изясняване. Към момента е ясно, че има изгорели мебели и опушени стени в старото кметство, пише "Конкурент".

В потушаването на пламъците са участвали две пожарни от службата във Видин.

Откраднаха колелото на човека, който обиколи с него 100-те национални турирстически обекта

http://www.cross.bg/petur-velkov-sgradata-1439696.html

/КРОСС/Откраднаха велосипеда на първия българин, който обиколи на две колела всички 100 национални туристически обекта. IT специалистът Петър Велков, чиято история БНТ показа през септември, се обърна към екипа на медията с молба за съдействие. Кражбата е станала в района на "Лъвов Мост", близо до улица "Козлодуй". На 11 ноември сутринта Петър Велков заключва своя велосипед на тази ограда - точно пред входа на офиса, където работи. Колелото изчезва вечерта малко след 22 00 часа. Още същата нощ Петър подава сигнал в полицията. Публикува и снимки на велосипеда в интернет с надеждата някой да го е видял. Пред БНТ Петър Велков каза: "Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен личен другар в продължение на месец и половина."Петър разказва, че с откраднатия велосипед е навъртял над 5 000 километра. ИТ специалистът е убеден, че ще открие колелото, защото няма друг подобен модел в страната. Велосипедист обясни още: Специфични са багажниците за дисаги, които са доста по-масивни от традиционните багажници за велосипеди. Стойката е много масивна. Хората дори я бъркат със стойка за мотор. Кормилото е със специфична форма тип пеперуда." За момента обаче резултат от издирването на крадеца няма. Петър се съмнява, че проблемите в района идват от този изоставен блок, собственост на фалирала фирма. Около сградата често се навъртали съмнителни мъже

Глобиха баща, излъгал, че дъщеря му е отвлечена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426267

Мъж от Козлодуй беше изправен пред съда заради лъжлив сигнал, подаден от него до полицията. Делото срещу него беше разгледано преди дни от магистратите в районния съд на крайдунавския град.
Подсъдимият Т.В. бе признат за виновен за това, че на 11 август тази година е подал сигнал на телефон 112, че непълнолетната му дъшеря Г.В. Мъж от Козлодуй беше изправен пред съда заради лъжлив сигнал, подаден от него до полицията. Делото срещу него беше разгледано преди дни от магистратите в районния съд на крайдунавския град. Подсъдимият Т.В. бе признат за виновен за това, че на 11 август тази година е подал сигнал на телефон 112, че непълнолетната му дъшеря Г.В.

Късо съединение подпали постройка

http://pik.bg/късо-съединение-подпали-постройка-news249564.html

Късо съединение подпали постройка

Късо съединение в стопанска постройка в с. Крайници е причинило пожар.

Инцидентът е станал снощи малко преди 20.30 ч Огънят е унищожил 25 кв.м покривна конструкция, дърва за огрев и 2 тона сено. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН - Дупница. Спасени са къща и домашни животни, информират от ОД на МВР Кюстендил.

ДАНС претърси сградата на община Неделино

http://frognews.bg/news_80267/

Няколко десетки служители на ДАНС са претърсили снощи сградата на община Неделино. Извършени са множество разпити на служители на местната власт, след които директори на дирекции, счетоводители, инвеститори и заместник-кметове.

Глобиха мъж, излъгал, че дъщеря му е отвлечена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426254

Мъж от Козлодуй беше изправен пред съда заради лъжлив сигнал, подаден от него до полицията. Делото срещу него беше разгледано преди дни от магистратите в районния съд на крайдунавския град.
Подсъдимият Т.В. бе признат за виновен за това, че на 11 август тази година е подал сигнал на телефон 112, че непълнолетната му дъшеря Г.В. Мъж от Козлодуй беше изправен пред съда заради лъжлив сигнал, подаден от него до полицията. Делото срещу него беше разгледано преди дни от магистратите в районния съд на крайдунавския град. Подсъдимият Т.В. бе признат за виновен за това, че на 11 август тази година е подал сигнал на телефон 112, че непълнолетната му дъшеря Г.В.

Бизнесът приветства електронните услуги на Патентното ведомство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426257

Казвам се Румяна Пейчева и вече 15 г. ръководя дейността, свързана с интелектуалната собственост на най-голямата българска фармацевтична компания и от позицията на този мой опит, приветствам инициативата на Патентното ведомство за въвеждане на електронните услуги.  Ние сме едни от първите ползватели на въведената от Патентното ведомство преди Казвам се Румяна Пейчева и вече 15 г. ръководя дейността, свързана с интелектуалната собственост на най-голямата българска фармацевтична компания и от позицията на този мой опит, приветствам инициативата на Патентното ведомство за въвеждане на електронните услуги. Ние сме едни от първите ползватели на въведената от Патентното ведомство преди

Почистват деретата на територията на район „Приморски“ във Варна

http://web.barometar.net/65757/

Почистват деретата и охранителните канали на територията на район „Приморски“, съобщават от  пресцентъра на районната администрация. След бедствието от 19 юни в кв. „Аспарухово” и последвалите дъждове, администрацията в района извърши оглед на място на 20 обекта намиращи се на територията му.  В резултат на проверката бяха изготвени документи за възлагане на поръчка с предмет [...]

Без дефицити и автоголове, моля

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4425558

Ако едно семейство е прекалило с разходите през последните месеци, правилната стъпка е да се дисциплинира за известен период, за да компенсира и да изплати потребителските кредити. А не още повече да задлъжнява и да съсипе бъдещето на следващите три поколения. Държавата е като голямо семейство, принципът е същият. Ако в продължение на 10 г. постига Ако едно семейство е прекалило с разходите през последните месеци, правилната стъпка е да се дисциплинира за известен период, за да компенсира и да изплати потребителските кредити. А не още повече да задлъжнява и да съсипе бъдещето на следващите три поколения. Държавата е като голямо семейство, принципът е същият. Ако в продължение на 10 г. постига

Чудо! Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта във Велинград

http://pik.bg/чудо-мъж-оцеля-след-като-падна-от-6-метра-в-асансьорна-шахта-във-велинград-news249566.html

Чудо! Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта във Велинград

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фрактури на таза и крайниците.

Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в " Пирогов", в София, където снощи е опериран, потвърди за "24часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал в четвъртък след обяд. Пострадалият, който е бил гост на хотела, се е спуснал да хване асансьора в момент, когато вратите на ескалатора са се затваряли. Той обаче е успял да провре крака си между двете крила на асансьорната врата, а с ръцете си опитал да ги разтвори. В този момент кабината тръгнала и повлякла мъжа, който увиснал с главата надолу.

Секунди по-късно вратата на кабината се отворила и столичанина полетял в шахтата под асансьорната кабина. Инцидентът е станал на първия етаж на хотела, но тъй като той е построен на склон и има приземни помещения дъното на шахтата е на около 6 метра дълбочина.

Аварийно спасителен екип от пожарникари, медици и полицаи са извадили пострадалия от дъното на шахтата. 

По неофициална информация пострадалият е бил на семинар на голяма чуждестранна петролна компания у нас, който се е провеждал в четиризвездния хотел във Велинград.

Константин Пенчев: Съдилищата продължават да са разграден двор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4425958

Как стана възможно да изчезнат тефтерчетата на Филип Златанов, системен ли е проблемът със съхранението на веществените доказателства по съдебните дела и какво е решението? Отговаря националният омбудсман Константин Пенчев.

- Г-н Пенчев, редно ли е важни веществени доказателства, като двата тефтера на Филип Златанов, Как стана възможно да изчезнат тефтерчетата на Филип Златанов, системен ли е проблемът със съхранението на веществените доказателства по съдебните дела и какво е решението? Отговаря националният омбудсман Константин Пенчев. - Г-н Пенчев, редно ли е важни веществени доказателства, като двата тефтера на Филип Златанов,

Мъж падна в 6-метрова асансьорна шахта, оцеля

http://frognews.bg/news_80266/

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фрактури на таза и крайниците. Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в " Пирогов", в София, където снощи е опериран.

Цветанов: МВР няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

http://www.moreto.net/novini.php?n=270712

"Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. То не съхранява това доказателство и не е разпоредило да се направи експертиза на това веществено доказателство".

Веселин Вучков: Информацията за тефтерите е в прокуратурата и в съда, а не в МВР

http://www.cross.bg/benchev-proizvodstvo-prokyratyra-1439695.html

/КРОСС/ Не МВР може да даде отговор на най-важните въпроси по този изключително интересен случай, заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на изслушване в НС за откраднатите тефтерчета на Филип Златанов. „Това, което мога да направя, е да споделя хронологията, която има в МВР. Вещото лице Бенчев не е служител на МВР. Разбрах за случая от медийна публикация. Първото нещо тогава бе да разбера дали е служител на МВР", посочи той. Става ясно, че Бенчев все пак е бил служител на МВР, но през 2007 г. напуска службата в МВР, поради право на пенсия. Информацията за тефтерите на Златанов е не в МВР, а в прокуратурата и съда, отбеляза Вучков. Към настоящия момент досъдебното наказателно производство във връзка с кражбата от автомобила на Бенчев се намира в Софийската градска прокуратура. „На 5 ноември тази година в 16.20 ч. е прието обаждане от Стефан Бенчев, който заявява, че е спукана една от гумите на автомобила му. След като се върнал, установил, че от задната седалка липсва чанта с документи от сумата от 200 лева. Не се споменава за липсващи доказателства. На 6 ноември Стефан Бенчев подава заявление в Шесто РПУ, като заявява писмено липсата на сума от 180 лева. На 10 ноември в Шесто РПУ е получен факс от Следствен отдел на Софийска градска прокуратура, с който се иска ксерокопие на преписката, както и справка за извършените до момента оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителя

Определиха победителите в конкурса „Визия за Варна“

http://web.barometar.net/65756/

Ясни са победителите в конкурса „Визия за Варна“, чиято цел бе да се предложат свежи идеи, касаещи оформлението и визията на характерни градски пространства, сгради, елементи на градския дизайн за площадното пространство на четири ключови места във Варна – пред сградата на община Варна, пред пл. „Екзарх Йосиф“ /Шишковата градинка/, пред Кукления театър и по [...]

Facebook променя политиката си за лични данни

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/14/2419193_facebook_promenia_politikata_si_za_lichni_danni/?ref=rss


Facebook обновява своята политка за личните данни на потребителите. Социалната мрежа ще въведе нови софтуерни инструменти, които да помагат на потребителите в управлението на достъпа до личните им данни от страна на рекламите.

Документът е значително скъсен и разчита повече на конкретиката и реогранизрането на правилата. Въвежда се и помощникът "Privacy Basics", който предлага на потребителите директен достъп до настройки като кой може да вижда публикациите им и да ги харесва, кой...

Warner Music и Tencent стават партньори в Китай

http://www.investor.bg/novini/346/a/warner-music-i-tencent-stavat-partniori-v-kitai-183776/

Китайската интернет компания ще може да използва легално музиката на звукозаписната компания

Цитат на деня: Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/14/2419192_citat_na_denia_peevski_napravi_taka_che_dps_da_se/?ref=rss


"Истината за това тефтерче никога няма да бъде разбрана. Тези, които разглеждаха тефтерите изпълняваха политическа задача. Тефтерите бяха черно и бордо. Комисията в предишния парламент, която похарчи 50 хил. лв. до какъв извод стига? Те не се занимаваха с тефтерчето, в което има единственото име, което е изцяло изписано - Д. Пеевски. В тефтерчето е поместен отговорът на въпроса кой кой е. Аз много се учудвам, че приятелят ми в ДПС мълчат за възхода на ДПС. За това, че Пеевски направи така, че...

Кървава катастрофа край Гоце Делчев! Кола изхвърча от пътя, млад мъж бере душа

http://pik.bg/кървава-катастрофа-край-гоце-делчев-кола-изхвърча-от-пътя-млад-мъж-бере-душа-news249561.html

Кървава катастрофа край Гоце Делчев! Кола изхвърча от пътя, млад мъж бере душа

22-годишен мъж пострада при зверска катастрофа край Гоце Делчев.

Вчера около 22:30 часа на път II-19 в района на разклона от село Господинци към село Буково, лек автомобил „Мицубиши” изхвърча на десен завой с бясна скорост и полетя в коритото на река Места, съобщава struma.bg.

Младежът, който е от Гоце Делчев, е настанен в болница с опасност за живота, спътникът му на 21 години също от Гоце Делчев е освободен за домашно лечение. 

Мая Манолова видя "Апокалипсис сега" в парламента

http://politics.actualno.com/Maja-Manolova-vidja-Apokalipsis-sega-v-parlamenta-news_60302.html

За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява да ограничава опозицията. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от БСП – лява България Мая Манолова. Т...

Треньорът на Кличко: Пулев не е нищо особено, Владимир е гладиатор

http://moresport.actualno.com/Trenioryt-na-Klichko-Pulev-ne-e-nishto-osobeno-Vladimir-e-gladiator-news_60303.html

Треньорът на Владимир Кличко - Джонатан Бенкс, даде интервю пред "Абендцайтунг Мюнхен" преди мача на украинеца с Кубрат Пулев. Не виждам нищо толкова специално в Пулев, заяви Бенкс. "...

Новата Мисис България шокира: Вижте сами

http://curious.actualno.com/Novata-Misis-Bylgarija-shokira-Vijte-sami--news_60304.html

След броени дни – на 19 ноември - е финалът на конкурса Mrs World 2014 (Мисис Свят 2014), който ще се проведе на Соломоновите острови, САЩ. Нашата представителка там е варненката Анита Желев...

Театърът на живота: изложба-премиера на графики и карикатури от Стефан Стефанов в Нощта на театрите

http://scene.actualno.com/Teatyryt-na-jivota-izlojba-premiera-na-grafiki-i-karikaturi-ot-Stefan-Stefanov--v-Noshtta-na-teatrite--news_60305.html

Навръх Нощта на театрите, 15 ноември, журналистът, писател и художник Стефан Стефанов ще открие първата си самостоятелна изложба на графики и карикатури в бар KANAAL (бул. „Мадрид&ldqu...

Обраха къщата-музей на Хаджи Димитър, културното министерство също проверява

http://sliven.actualno.com/Obraha-kyshtata-muzej-na-Hadji-Dimityr-kulturnoto-ministerstvo-syshto-proverjava-news_60307.html

Във връзка с дръзкия обир на ценни експонати от Къща-музей "Хаджи Димитър" в Сливен, министърът на културата Вежди Рашидов ще разпореди извършването на пълна проверка в музейния комплекс, ...

Рейтингът на Путин продължава да държи историческия максимум от 72 %

http://www.cross.bg/pytin-doverie-perioda-1439694.html

/КРОСС/ Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин продължава да държи историческия максимум от 72 %. Това показват данните от проучването, публикувано от Фонд „Обществено мнение” (ФОМ), предаде ТАСС. Допитването е проведено в периода 8-9 ноември в 64 обекта на Руската федерация, като в него са участвали 3 хил. души. На въпрос, за кого биха гласували, ако президентските избори бяха насрочени за идната неделя, 72 на сто от допитаните посочиха Путин. На второ място, с 5 на сто следва лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски, а на трето с 4 % е председателят на ЦК КПРФ Генадий Зюганов. Проучването показва, че електоралният рейтинг на Путин през последните месеци достига максималните нива. През периода от август до октомври  той и 70 %, а по данни на допитване от 2 ноември той е 72 на сто. Степента на доверие към руския държавен глава също е на стабилно високо ниво – 84 %. На въпрос към руските граждани за това, дали имат доверие на президента, 46 на сто от допитаните отговориха, че „по-скоро се доверяват”, а 38 на сто се доверяват напълно. Тези показатели на практика не се променят през последните месеци. Така например, през септември доверие към Путин изразиха 83 %, а през октомври  те вече са 84 %.

Мъж оцеля, след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на хотел във Велинград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426238

Мъж оцеля след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният  Иван Димитров  от София е с множество фрактури на таза и крайниците. Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в Мъж оцеля след като падна от 6 метра в асансьорна шахта на 4-звезден хотел във Велинград. 66-годишният Иван Димитров от София е с множество фрактури на таза и крайниците. Първоначално той е бил приет с временна опасност за живота във велинградската болница, а по-късно е транспортиран в " Пирогов", в София, където снощи е опериран

Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците

http://www.cross.bg/zlatanov-deloto-slychaya-1439693.html

/КРОСС/Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците. Това заявява в обръщение към медиите и институциите адвокатът на Златанов, Ирен Савова. С оглед на това, че делото в Софийски апелативен съд все още не е приключило, считаме, че не е редно да се правят внушения и интерпретации по развръзката и бъдещото решение по него. Нека всички ние като граждани на правова държава се отнесем с необходимото уважение и доверие към българския съд, се казва още в обръщението, цитирано от БНР.  В 9 ч. , в пленарната зала, започнаха депутатските питания към министъра на вътрешните работи Веселин Вучков по случая с откраднатите веществени доказателства по делото срещу Златанов. Случилото се с изчезването на веществени доказатлства, свързани с тефтерите на Филип Златанов подчертава, че най-големият проблем в момента в съдебната система са експертизите. Така вътрешният министър Веселин Вучков обясни пред депутатите позицията на МВР относно случая. Вътрешният министър запозна депутатите с хронологията по случая от началото на седмицата и заяви, че разследването не се ръководи МВР.  

Да имитираш 11 велики актьори за 60 секунди

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/da-imitirash-11-veliki-aktiori-za-60-sekundi-6027444

С тази нелека задача се зае британската звезда Бенедикт Къмбърбач. И определено се справи

Във Варна отбелязват 100-годишнината от рождението на Борис Христов

http://web.barometar.net/65755/

Тържества по случай 100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов ще се проведат във Варна. Проявата е организирана от Община Варна, клуб „Юнеско“ и музикално общество „Борис Христов“ в морската столица. Честването ще се състои на 15 ноември от 16 часа в зала „Пленарна“ на община Варна. В програмата е включено слово за [...]

Кристалина Георгиева за възстановените европари: ЕК счита, че работата е свършена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426229

Възстановяването на плащанията по оперативна програма Възстановяването на плащанията по оперативна програма "Околна среда" е чудесна новина за България и идва в ключов момент за страната и държавния бюджет. Това показва, че Европейската комисия отчита, когато работата е свършена и правилата са спазени. Това написа във фейсбук българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Кристалина Георгиева: Възстановяването на плащанията по ОП Околна среда е чудесна новина за България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426239

Възстановяването на плащанията по оперативна програма "Околна среда" е чудесна новина за България и идва в ключов момент за страната и държавния бюджет. Това показва, че Европейската комисия отчита, когато работата е свършена и правилата са спазени. Това написа във фейсбук българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Възстановяването на плащанията по оперативна програма "Околна среда" е чудесна новина за България и идва в ключов момент за страната и държавния бюджет. Това показва, че Европейската комисия отчита, когато работата е свършена и правилата са спазени. Това написа във фейсбук българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Почистването на дерета в район "Приморски" продължава

http://www.moreto.net/novini.php?n=270713

След бедствието от 19 юни в кв. „Аспарухово” и последвалите дъждове, администрацията на Район „Приморски” извърши оглед на място на 20 обекта намиращи се на територията му. В резултат на проверката бяха изготвени документи за възлагане на поръчка с предмет на дейност: „Аварийно почистване на участъци от дерета и отводнителни / охранителни / канали и дерета на територията на район „Приморски”.

Общината пуска клипче за Кобрата в метрото

http://offnews.bg/news/n_1/n_417452.html

В метрото ще се излъчва видеоклип за Кубрат Пулев, съобщиха от Столичната общината. Видеото ще се излъчва на 14 и 15 ноември, когато е мачът на Кобрата с Владимир Кличко. "Така Столичната община подкрепя Кубрат Пулев в битката му за световната титла на Международната боксова федерация на 15 ноември", се казва в прессъобщението.

Горя бивше кметство във Врачанско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426233

Пожар лумна в сградата на бившето кметство във видинското село Ботево. Инцидентът е станал в четвъртък около 23.40 ч. Тогава е получен и сигнал в пожарната. Разследващите все още не се ангажират с версия по случая.
Нанесените щети са в процес на изясняване. Към момента е ясно, че има изгорели мебели и опушени стени в старото кметство, Пожар лумна в сградата на бившето кметство във видинското село Ботево. Инцидентът е станал в четвъртък около 23.40 ч. Тогава е получен и сигнал в пожарната. Разследващите все още не се ангажират с версия по случая. Нанесените щети са в процес на изясняване. Към момента е ясно, че има изгорели мебели и опушени стени в старото кметство,

Томислав Дончев: Доверието към България се връща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426227

Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативна програма "Околна среда" за програмния период 2007-2013 се възстановяват, обяви вицепремиерът Томислав Дончев в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС
Ние сме тук, за да кажем на какво се дължи тази стъпка и този акт, каза Дончев. Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативна програма "Околна среда" за програмния период 2007-2013 се възстановяват, обяви вицепремиерът Томислав Дончев в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС Ние сме тук, за да кажем на какво се дължи тази стъпка и този акт, каза Дончев.

Възрастта за пенсия ще бъде увеличена

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2SyIdZb2WcE/

Масовата възраст за пенсиониране ще бъде увеличена с 4 месеца от 1 януари 2015 г., като се следва механизмът, въведен от бившия финансов министър Симеон Дянков. Това става ясно от инструкция на Министерството на финансите, пише в. “24 часа”.

Всички бюджети в социалната сфера за следващата година трябва да се правят спрямо действащото в момента законодателство, гласи писмото от финансовия министър Владислав Горанов до другите институции. Вчера от Министерството на финансите не коментираха.

Въпросът за нарастване на възрастта с 4 месеца предстои да бъде разгледан и решението трябва да е съобразено с критиките на ЕС към замразяването през 2014 г., коментираха пък от социалното ведомство.  Така от 1 януари пенсионната възраст за жените ще е 61 години, а за мъжете 64 години, цитира Кросс

Нужният осигурителен стаж пък ще е 35 години за жените и 38 години за мъжете. Хората, на които не им достига стаж, пък ще се пенсионират на 66-годишна възраст, ако имат платени осигуровки за поне 15 години.

 

 

 

Мая Манолова: Печеливши от изчезването на тефтерчето на Златанов са Ц.Ц. Б.Б и И.Ф

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426216

"От няколко дни наблюдаваме опитите на ГЕРБ да се изхлузят от този случай и хората да забравят чии инициали са в това тефтерче. Има печеливши от изчезването – лицата, чиито инициали фигурират – Ц.Ц. Б.Б И.Ф – това са лицата, които ни управляват". Това каза Мая Манолова от парламентарната трибуна по повод лично обръщение от страна на председателя "От няколко дни наблюдаваме опитите на ГЕРБ да се изхлузят от този случай и хората да забравят чии инициали са в това тефтерче. Има печеливши от изчезването – лицата, чиито инициали фигурират – Ц.Ц. Б.Б И.Ф – това са лицата, които ни управляват". Това каза Мая Манолова от парламентарната трибуна по повод лично обръщение от страна на председателя

Въпроси и отговори за тефтерчето "Златанов"

http://www.cross.bg/zlatanov-vychkov-gerb-1439692.html

/КРОСС/Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците, заявяви в обръщение към медиите и институциите адвокатът на Златанов, Ирен Савова. С оглед на това, че делото в Софийски апелативен съд все още не е приключило, считаме, че не е редно да се правят внушения и интерпретации по развръзката и бъдещото решение по него. Нека всички ние като граждани на правова държава се отнесем с необходимото уважение и доверие към българския съд, се казва още в обръщението. В 9 ч., в пленарната зала, започнаха депутатските питания към министъра на вътрешните работи Веселин Вучков по случая с откраднатите веществени доказателства по делото срещу Златанов. Случилото се с изчезването на веществени доказатлства, свързани с тефтерите на Филип Златанов подчертава, че най-големият проблем в момента в съдебната система са експертизите. Така вътрешният министър Веселин Вучков обясни пред депутатите позицията на МВР относно случая. Вътрешният министър запозна депутатите с хронологията по случая от началото на седмицата и заяви, че разследването не се ръководи МВР. Не познавам вещото лице Стефан Бенчев, заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Весели Вучков в отговор на на въпроси от депутата на БСП Атанас Зафиров. „Няма как да знам дали са се съдържали конкретни преписи в тефтерчето. Откровено казано, нямам спомен някога да съм работил със Стефан Бенчев

"МВР не може да отговаря за тефтерчетата на Златанов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_417433.html

За добро или за лошо МВР не може да даде отговор на най-големите въпроси по този интересен случай, който представлява изключителен обществен интерес. Това обяви на изслушване в парламента вътрешният министър Веселин Вучков по казуса с изчезналите тефтерчета на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов . Двата тефтера били откраднати на 5 ноември от автомобила на вещото лице Стефан Бенчев , който трябвало да им направи експертиза. Бенчев отивал в следствието, за да върне тефтерите. Слязъл, по думите му, по малка нужда, когато от колата била открадната кожената му чанта с тефтерите, документи и 180 лева. Вучков предупреди депутатите, че може единствено да представи справка от 6-то РУП за хронологията на случилото се: На 5 ноември в полицията е прието обаждане от Стефан Бенчев, който заявява, че е спукана една от гумите, след което оставил колата до спирката и отишъл да търси вулканизатор. Връщайки се, установил, че липсва чантата с документи и 200 лева. На въпрос какво точно липсва, той заявил, че става дума за сумата от около „200 лева, лични документи и други такива.“. Казал обаче, че няма време да напише какво липсва, защото не може да си остави колата и че ще се върне на другия ден. Той обаче не споменал и дума за липсващи веществени доказателства. На 6 ноември 6-то РУП Бенчев подава заявление, в което описва липсващи 180 лева, тефтери, лични документи, експертизи на СРП и флашка. На 10 ноември в 6-то РУП е получен факс от следствен отдел на СГП, с който се изисква ксерокопие на преписката и справка за установяване на извършителя. На 11 ноември в сутрешните емисии изнесе новината, че това са тефтерчетата на Филип Златанов и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, припомни още министърът. Вучков уточни, че всички документи са в Софийска градска прокуратура и затова няма какво да каже, освен това, което е изчел. Той обеща по-късно в изслушването, че ще има промени в законите, които да предотвратят подобни "издънки" с изчезване на веществени доказателства и призова да не се прехвърля отговорността за случая върху служителите на МВР. Кирил Добрев от БСП пък призова Вучков да не се сърди, че е повикан, защото става въпрос за кражба, а за кражбите отговаря МВР. "Не казахте какво се прави по разследването на тази кражба, колко души са профилактирани, колко апартамента са претърсени. Оставам с впечатление, че за 5 дни МВР нищо не е правило по този въпрос", коментира Добрев.

Горя бивше кметство във Врачанско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426195

Пожар лумна в сградата на бившето кметство във видинското село Ботево. Инцидентът е станал в четвъртък около 23.40 ч. Тогава е получен и сигнал в пожарната. Разследващите все още не се ангажират с версия по случая.
Нанесените щети са в процес на изясняване. Към момента е ясно, че има изгорели мебели и опушени стени в старото кметство, Пожар лумна в сградата на бившето кметство във видинското село Ботево. Инцидентът е станал в четвъртък около 23.40 ч. Тогава е получен и сигнал в пожарната. Разследващите все още не се ангажират с версия по случая. Нанесените щети са в процес на изясняване. Към момента е ясно, че има изгорели мебели и опушени стени в старото кметство,

БСП изслушва синдикати за актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/mikov-miliarda-aktyalizatziya-1439691.html

/КРОСС/ Позиция по темата за актуализацията на бюджета ще изложат представители на синдикатите на среща с председателя на БСП Михаил Миков в Народното събрание.  През годината бяха предложени три проекта за актуализация, всеки от които, освен обективните данни за икономическата обстановка, отразяваше и политическите намерения на съответната управленска конфигурация - кабинетите „Орешарски", „Близнашки" и сегашният, посочи председателят на БСП. Миков изтъкна разликите между вариантите за актуализация: 0,5 милиарда намаление на приходната част при Орешарски и 1,62 милиарда - при служебния кабинет. В последния вариант намалението е от порядъка на 1,61 милиарда, близко до определеното от служебния кабинет. „Трябва да положим всички усилия да не се превишава бюджетният дефицит, защото това ще бъде негативен сигнал по отношение способността на Бъглария да спазва маастрихтските критерии", посочи Миков. Участниците в срещата ще направят изявления след края на закритата за медиите среща.На срещата присъстват и зам.-председателят на ПГ „БСП лява България" Корнелия Нинова, Румен Гечев и депутати от левицата.

Дончев: Доверието към България се връща

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426207

Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативна програма Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативна програма "Околна среда" за програмния период 2007-2013 се възстановяват, обяви вицепремиерът Томислав Дончев в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС Ние сме тук, за да кажем на какво се дължи тази стъпка и този акт, каза Дончев.

Специфики на реденето на опашка в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4425015

ВСЕКИ от нас е попадал в ситуация, в която се налага да чака на опашка за нещо часове, а защо не и дни наред. След дългогодишни наблюдения и кратък, но обстоен анализ стигнах до извода, че и този процес, както всичко друго у нас, притежава своите специфики. Специфики, които го отличават от начина, по който той обикновено протича в другия свят – ВСЕКИ от нас е попадал в ситуация, в която се налага да чака на опашка за нещо часове, а защо не и дни наред. След дългогодишни наблюдения и кратък, но обстоен анализ стигнах до извода, че и този процес, както всичко друго у нас, притежава своите специфики. Специфики, които го отличават от начина, по който той обикновено протича в другия свят –

Вижте стенограмата от заседанието на правителството в сряда

http://frognews.bg/news_80264/

Отпушване на еврофондовете е най-важната задача за българското правителство. Това става ясно от стенограмата на последното заседание на Министерски съвет, което се проведе в сряда.

Мая Манолова: Има печеливши от изчезването на тефтерчето на Златанов – лицата, чиито инициали фигурират

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426202

"От няколко дни наблюдаваме опитите на ГЕРБ да се изхлузят от този случай и хората да забравят чии инициали са в това тефтерче. Има печеливши от изчезването – лицата, чиито инициали фигурират – Ц.Ц. Б.Б И.Ф – това са лицата, които ни управляват". Това каза Мая Манолова от парламентарната трибуна по повод лично обръщение от страна на председателя

Да си имаме търпението!

http://www.cross.bg/deloto-ivanov-tefterchetata-1439690.html

/КРОСС/Коментар на Иван Бедров, Клуб Z Ако тефтерчето е най-важният проблем, да им имам държавата!" Сотир Цацаров, главен прокурор. Преди години съдийката Иванова (името не е вярно) ми гостува в телевизионно предаване. Обикновено гостите оставяха чантите си или в гримьорната, или на стол зад камерите. Онзи път обаче Иванова държеше да не се откъсва от чантата си, постави я на пода в краката си и през цялото време вниманието й бе разделено между въпросите ми и чантата. „Вътре имам дела", обясни съдийката. Малко по-късно моят познат Иванов (името отново не е вярно) бе призован от прокуратурата да свидетелства по някакво дело. След като бе дал показания, Иванов получи телефонно обаждане, че трябва отново да отиде в кабинета на прокурора.„Изгубихме делото, Иванов. Изгубихме делото", казал обвинителят. Моят познат попитал толкова ли са недостатъчни доказателствата, а прокуротът обяснил: „Не, Иванов, изгубихме делото. Папките ги няма". „Има случаи съдии са си забравяли торбите с делата в трамвая", каза тези дни бившият съдия Константин Пенчев. На този фон изчезването на тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси Филип Златанов изглежда като закономерно. Цели дела и доказателствата към тях се разхождат из България и е необяснимо как някои случаи все пак биват разрешавани

ЕК възстанови плащанията по ОП "Околна среда"

http://www.moreto.net/novini.php?n=270709

Възстановени са плащанията по ОП ”Околна среда”. Официалното писмо за това е пристигнало в София на 13 ноември, съобщиха от ЕК. Предстои по-късно днес вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев и министъра на околната среда Ивелина Василева да дадат подробности.

С близо 4% са спаднали доходите на домакинствата

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/t1HWVCDGVpM/

С близо 4% са спаднали доходите на домакинствата през третото тримесечие на годината спрямо същия период на 2013-а г., сочат данните на Националния статистически институт. Разходите са останали почти без промяна, като според статистиката даваме по-малко пари за храна и безалкохолни напитки, но харчим повече за здравните услуги, транспорт и съобщения. Спад с 1,2 % на коефициентът на безработица, отчитат още от статистиката.

Общо за периода от юли до септември средно всеки от нас е разполагал с 1195 лева. За сметка на това средно сме изхарчили по 1147 лева за трите месеца, което е почти без промяна спрямо миналата година. Близо половината от харчовете са за храна и за поддържане на жилището. Като цяло разходите за хранителни продукти са намелели, като е по-малко потреблението на тестени изделия, млечни продукти и зеленчуци. Консумацията на алкохол и цигари се запазва непроменена.

От статистиката отчитат увеличение на дохода от заплата, който е основен при формирането на семейния бюджет. Въпреки това прави впечатление ръстът на доходите от социални помощи като част от средствата, с които средно разполагат домакинствата. Безработицата е на ниво от 10,8 на сто за периода от юли до септември, което е спад с 1,2 на сто. Коефициентът на заетост се увеличава с 1,7 на сто, цитира Кросс.

 

 

 

Нови рокади в земеделието не са изключени

http://econ.bg/Новини/Нови-рокади-в-земеделието-не-са-изключени_l.a_i.607221_at.1.html

Рокади в Министерството на земеделието и храните ще има. Това обаче ще стане, ако управленските екипи на съответното ниво не приемат и не са в...

ПЪРВО в ПИК! Хирургът на Бойко оперира Крачунов

http://pik.bg/първо-в-пик-хирургът-на-бойко-оперира-крачунов-news249553.html

ПЪРВО в ПИК! Хирургът на Бойко оперира Крачунов

Най-добрият роден специалист в областта на коленната хирургия д-р Тони Георгиев е опирирал успешно защитника на ЦСКА Пламен Крачунов, научи ПИК.

Интервенцията е била извършена вчера в болницата "София мед" и е преминала успешно.

Самият играч, който наказа "Левски" с гол в последната минута, се чувства добре и след като е прекарал нощта в лечебното заведение, вече е изписан.

Тони Георгиев е светило в своята професия, а преди време оперира Бойко Борисов.

Друг защитник на "червените" Сендриньо Мисиджан също е бил опериран от менискус, сподели самият той пред ПИК.

Той ще прекара няколко дни в "София мед" преди да бъде изписан.

 

 

Полицията в Благоевград издирва 40-годишния Станислав Цветков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426204

Полицията в Благоевград издирва 40-годишния благоевградчанин Станислав Цветков.
На 28.10.2014г. около обяд той е напуснал дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си, съобщиха от полицията
Цветков е висок около 160-170 см със слабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови Полицията в Благоевград издирва 40-годишния благоевградчанин Станислав Цветков. На 28.10.2014г. около обяд той е напуснал дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си, съобщиха от полицията Цветков е висок около 160-170 см със слабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови

Издирват 40-годишния Станислав Цветков от Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426194

Полицията в Благоевград издирва 40-годишния благоевградчанин Станислав Цветков.
На 28.10.2014г. около обяд той е напуснал дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си, съобщиха от полицията
Цветков е висок около 160-170 см със слабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови Полицията в Благоевград издирва 40-годишния благоевградчанин Станислав Цветков. На 28.10.2014г. около обяд той е напуснал дома си и до настоящия момент е в неизвестност за близките си, съобщиха от полицията Цветков е висок около 160-170 см със слабо телосложение, кестенява коса и кафяви очи. В деня на изчезването си е бил облечен със сини дънкови

ЕК отблокира финансирането по ОП „Околна среда"

http://www.cross.bg/bulgariya-sreda-donchev-1439689.html

/КРОСС/Преди един час ЕК съобщи, че е отблокирала финансирането по ОП „Околна среда" за България. Това казаха в Народното събрание вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и премиерът Бойко Брисов. „Този акт се дължи на това, че отвъд всички положени административни усилия, свързани с подобряването на системите за управление и контрол, отвъд всички аргументи, които българските власти са дали на ЕК, отвъд всички положени усилия от нас и служебното правителство - това е знак за връщането на доверието към България. Има много път да бъде извървян, докато върнем доверието изобщо", заяви Дончев. По думите му, има много проблеми, които трябва да бъдат преодолени и ще стоят на вниманието им през следващите седмици. „Надявам се, следващия месец да имаме подобна новина, свързана с ОП „Регионално развитие", каза на брифинг Томислав Дончев. Възстановяват се плащанията по ОП „Околна среда". Поне не могат да кажат, че депутатите не са си заслужили заплатите, заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко Борисов. Предполагам, че очаквате да кажа, че благодарение на нас това се е случило. 800 млн. лева влизат в българската икономика, обяви премиерът. Той благодари от името на правителството на народните представители. Благодарение на това, че има парламент, има 800 млн. лева по сметките на България, каза още министър-председателят

ЕК отблокира финансирането по ОП „Околна среда"

http://www.cross.bg/donchev-bulgariya-otvud-1439689.html

/КРОСС/Преди един час ЕК съобщи, че е отблокирала финансирането по ОП „Околна среда" за България. Това казаха в Народното събрание вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и премиерът Бойко Брисов. „Този акт се дължи на това, че отвъд всички положени административни усилия, свързани с подобряването на системите за управление и контрол, отвъд всички аргументи, които българските власти са дали на ЕК, отвъд всички положени усилия от нас и служебното правителство - това е знак за връщането на доверието към България. Има много път да бъде извървян, докато върнем доверието изобщо", заяви Дончев. По думите му, има много проблеми, които трябва да бъдат преодолени и ще стоят на вниманието им през следващите седмици. „Надявам се, следващия месец да имаме подобна новина, свързана с ОП „Регионално развитие", каза на брифинг Томислав Дончев. Възстановяват се плащанията по ОП „Околна среда". Поне не могат да кажат, че депутатите не са си заслужили заплатите, заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко Борисов. Предполагам, че очаквате да кажа, че благодарение на нас това се е случило. 800 млн. лева влизат в българската икономика, обяви премиерът. Той благодари от името на правителството на народните представители. Благодарение на това, че има парламент, има 800 млн. лева по сметките на България, каза още министър-председателят.  

Павлова: Строежът на „Хемус“ започва от догодина

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pavlova-stroejyt-na-hemus-zapochva-ot-dogodina-183775/

Могат да се проведат процедури за изграждането на едва 60 км нея, заяви регионалният министър

Обраха къщата на Хаджи Димитър

http://frognews.bg/news_80263/

Къщата-музей на Хаджи Димитър в центъра на Сливен е обрана от апаши, съобщи Sliveninfo.

Продават диск №1 на Стохата в търг

http://www.zapernik.com/pernik/prodavat-disk-N1-na-stohata-v-turg_35753/

Диск № 0001 от лимитираната серия в подкрепа на Стоян се продава на търг в социалната мрежа.

Инициативният комитет,който се е наел със задачата да помогне на бедстващия перничанин, оставен на улицата, е поел редица от инициативи.

Да продадат първия издаден диск на пернишката рок-легенда е една от тях.

Наддаването е стартирало на 4 ноември и ще продължи до 15 декември 2014 година.

Началната тръжна цена е 10лв., но до този момент диска на Стохата е оценен на...

Продължава

Близо 2000 деца са приети в детските ясли във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270710

1 927 деца са приети в детските ясли във Варна от началото на годината досега, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към община Варна за Moreto.net. За същия период са извършени общо седем класирания за целодневен прием на малчуганите в детските заведения, съответно на 5 март, 24 юни, 23 юли, 20 август, 10 септември, 20 септември и 12 ноември.

Киев отказва мирни преговори

http://www.cross.bg/minsk-rukovoditelya-pyshilin-1439687.html

/КРОСС/ Съветникът на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Маркиян Лубкивски изключи възможността за провеждане на нов етап от Минските преговори, съобщи rusvesna.su. При това той обясни, че според Киев опълчението в ДНР и ЛНР не изпълнява споразуменията, постигнати в Минск през септември. „Минск -2 няма да има. Ние имахме Минск-1 и договорености, които трябва да спазваме”, заяви Лубкивски пред журналисти. Тук е мястото да отбележим, че съветникът на ръководителя на СБУ в изявлението си не уточни, защо минските споразумения не се изпълняват от украинска страна. Припомняме, че на 13 ноември Денис Пушилин като упълномощен представител на ДНР при преговорите в Минск през септември, призова към възобновяване на мирния процес и начало на нови консултации между страните. Пушилин подчерта, че властите в ДНР са готови за възобновяване на преговорния процес в Минск и обвини за прекратяването на контактите между двете страни киевските власти, които „се стремят към пълното прекратяване на Минския процес”.

Нова детска библиотека към Националния дворец на децата

http://www.cross.bg/detzata-dvoretza-biblioteka-1439688.html

/КРОСС/Нова детска библиотека към Националния дворец на децата бе открита в навечерието на честването на 65-годишнината от създаването на НДД с безкористната помощ на Съюза на българските писатели. Главен инициатор на делото е Панчо Панчев, познат на децата като Дядо Пънч, каза Боян Ангелов, председател на СБП, цитиран от "Дума". Целта е да се стимулира четенето у малчуганите и юношите. Те могат да намерят в библиотеката разнообразни и близки до техните интереси книги - романи, приказки и разкази, стихотворения и гатанки, посочи шефът на СБП. Той предложи да има повече съвместни прояви с двореца, които не само биха върнали младите към четенето, но ще допринесат за опознаването на страната като създаването на христоматия "България" с художествени илюстрации. Панчо Панчев допълни, че инициативата е отворена и към нея очаква да се присъединят още български автори и издателства, които да дарят не само детски произведения, а книги и от своята библиотека. Така ще продължи да се обогатява библиотеката към двореца. Важно е да не растат неграмотни деца в България, подчерта Дядо Пънч. Той благодари на десетките писатели, дарили свои творби, и особено на няколкото издателства, отзовали се веднага на поканата и подарили книги за по двеста и повече лева. Това са издателствата - "Жанет 45" от Пловдив, "Славена" от Варна, "Театър Пан", "Изкуства", "Захарий Стоянов", "Български писател" от София

Гордея се с труда на моите родители от ДЗИ

http://society.actualno.com/Gordeja-se-s-truda-na-moite-roditeli-ot-DZI-news_60290.html

ДЗИ отвори вратите си за децата на служителите в рамките на инициативата Гордея се с труда на моите родители. Деца на служители, на възраст от 5 до 12 години, имаха възможността да се запознаят с раз...

Да, Кубрат - който не му харесва, не чете

http://actualno.actualno.com/Da-Kubrat---kojto-ne-mu-haresva-ne-chete-news_60299.html

Предстоящият мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко определено фокусира вниманието на всички българи. Даже „фокусира” си е слаба дума – това е събитие, което, на моде...

Цацаров разпореди проверка на столичното следствие по случая "Златанов"

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-razporedi-proverka-na-stolichnoto-sledstvie-po-sluchaya-zlatanov-news227192.html

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на действията на Столичната следствена служба (ССлС) по случая с мистериозно изчезналите тефтери на бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов, съобщиха от държавното обвинение в петък. Внезапната проверка е по повод изявлението на експерта Стефан Бенчев пред БНР няколко часа по-рано, че той е уведомил следовател от ССлС за изчезването на двата тефтера още преди информация за това да излезе в медиите в понеделник, обясниха пред Mediapool от прокуратурата. С изявлението си от петък сутринта вещото лице, на практика, опроверга твърденията на Цацаров, че разследващите са били уведомени чак в понеделник за случая, когато бе и образувано разследване за кражбата. По тази причина ще бъде проверено конкретно защо ръководителят на ССлС Петьо Петров, познат в магистратските среди с прозвището "Еврото", не е уведомил за това прекия си шеф - градският прокурор Христо Динев, както и Цацаров. По случая вече бе разпоредена проверка на действията на служителите в Шесто РПУ, приели сигнала на Бенчев, както и на режима за съхраняване на веществени доказателства в столичното следствие. Според официалната информация досега тефтерите на Златанов са изчезнали заедно с чантата на Бенчев от колата му около 16.20 часа на 5 ноември. Той отива в столичното Шесто РПУ на следващия ден – 6 ноември, но не записва в сигнала си, че е станал жертва на кражба, нито че изчезналите тефтери са именно на Златанов. По тази причина прокуратурата е уведомена за случая чак на 10 ноември. Изявлението на Бенчев от петък обаче дава нова светлина по казуса, повдигайки въпроса – защо следователят, на когото е съобщил за кражбата, не е споделил за това на ръководството на държавното обвинение веднага. "Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите", заяви вещото лице пред БНР. Допълни и, че "само службите, на които трябваше да предавам документите, знаеха, че ги нося". Става въпрос за столичното следствие, което му ги изискало, за да ги предаде на Софийския апелативен съд (САС), който назначи графологична експертиза още преди тази на прокуратурата. "Това, което трябваше да се доработи, са въпроси, по които досега не са извършвани изследвания. Първият въпрос, който е най-важният, има вече такива експертизи. Без тефтерчетата може да се отговори на останалите въпроси, ако се извършат изследвания на отделни фрагменти. В публичното пространство, доколкото виждам, има достатъчно фотоснимки. Предполагам, че и прокуратурата може да има снимки на съдържанието на тези бележници, така че може да даде отговор, ако се извърши изследване", коментира работата си по експертизата Бенчев. Парламентът организира безсмислено изслушване на Вучков Междувременно, по предложение на "Атака", парламентът привика на изслушване по случая вътрешния министър Веселин Вучков, което обаче се оказа напълно безсмислено, тъй като фактите, които изнесе пред депутатите, са ясни от началото на седмицата – кога и как експертът твърди, че са изчезнали тефтерите, както и това, че в момента кражбата им се разследва от прокурор, а не от МВР. "Няма как да знам дали са се съдържали конкретни преписи в тефтерчето. Откровено казано, нямам спомен някога да съм работил със Стефан Бенчев. Аз съм бил следовател и нямам спомен да съм го ползвал като вещо лице", коментира от трибуната министърът. "Не мога да кажа разпитвани ли са служители на МВР. Не ми е ролята да правя внушения или обвинения. Прокуратурата е извън МВР и нека тя да направи проверката. Преценка на прокуратурата е какви следствени действия ще се извършват. Дали МВР, дали СДВР и в частност Шесто РПУ са знаели, че в този случай става дума за тези веществени доказателства? Това е ключов въпрос. Разбирам, че МВР не са били информирани за това тефтерче "Златанов". И нямам основание да не вярвам на колегите си", добави Вучков. Той не успя да отговори на почти никой от въпросите, поставени му главно от страна на БСП и "Атака", тъй като повечето бяха за действията по разследването на кражбата, което е от компетентността на прокуратурата. Накрая Мая Манолова попита Вучков "колко хора задържахте и профилактирахте за тези 5 дни", от постъпването на сигнала, но той не разполагаше с подобна информация. "Наясно съм, че за тези пет дни МВР нищо не е направило за тази кражба", заключи колегата й Кирил Добрев, който оглавяваше временната анкетна комисия по случая "Златанов" в миналия парламент. По този повод той отбеляза, че нито една институция, освен прокуратурата, не е виждала оригиналите на двата тефтера. Уточни и, че депутатите от комисията му са работили "само по ксерокопията и слайд-шоутата, които изнесе прокуратурата". "Не знам защо сме извикали министъра на вътрешните работи, тези тефтери, не знам един ли е, два ли са, винаги са се съхранявали в една каса в ДАНС", включи се в дискусията и Атанас Атанасов от Реформаторския блок, който призова по темата да бъде привикан на изслушване шефът на агенцията Владимир Писанчев. Бившият шеф на контраразузнаването каза още, че на 17 октомври сайтът "Фактор" (който публикува през юли факсимилие от непоказани страници от тефтерите, на което личеше фамилията на депутата от ДПС Делян Пеевски – бел.ред.) е съобщил, че въпросните бележници са унищожени. "Защо не взехте отношение тогава", попита Атанасов, след което зададе въпрос към Вучков – какво е било кариерното израстване на експерта Стефан Бенчев. В отговор министърът заяви, че е запознат само с последното му работно място преди да бъде пенсиониран – Националният институт по криминалистика и криминология към МВР. По информация на комисията по досиетата, обявена още през 2010 г., Бенчев е бил и щатен служител на Шесто управление на Държавна сигурност. Методи Андреев: ДПС се чете Делян, Павел и Сава Именно този момент от биографията бе подчертан и от Методи Андреев от ГЕРБ, който прогнозира, че "истината за това тефтерче никога няма да бъде разбрана". "Тези, които разглеждаха тефтерите изпълняваха политическа задача. Тефтерите бяха черно и бордо. Комисията в предишния парламент, която похарчи 50 000 лв. до какъв извод стига? Те не се занимаваха с тефтерчето, в което има единственото име, което е изцяло изписано – Д. Пеевски. Докога в този парламент ще мълчим по въпрос всъщност кой е КОЙ. Аз много се учудвам, че приятелите ми в ДПС мълчат за възхода на ДПС. За това, че Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава", добави първият шеф на комисията по досиетата. Андреев визираше агентурните псевдоними на лидера на движението Лютви Местан и на почетния му председател Ахмед Доган. Последва реакция от Четин Казак от ДПС, който определи думите на колегата си от ГЕРБ, като "манипулативни". Мустафа Карадайъ от движението пък добави, че не е вярно, че името на Пеевски било единственото изписано изцяло, припомняйки, че в тефтерчето фигурираше фамилията на президента Росен Плевнелиев. "От няколко дни наблюдаваме опитите на ГЕРБ да се изхлузят от този случай и хората да забравят чии инициали са в това тефтерче. Има печеливши от изчезването – лицата, чиито инициали фигурират – ЦвЦв ББ ИФ – това са лицата, които ни управляват", заяви и Мая Манолова от БСП. Тя бе провокирана от саркастично предложение от шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов "да прибере бюлетините от Костиброд" преди да са изчезнали и те. Както е известно, именно Манолова подаде сигнал за аферата на надпечатаните бюлетини. "Няма как да бъдат правени аналогии с Костинброд, защото бюлетините от Костинброд не изчезнаха. Вашата манипулация с 480 000 бюлетини, готови за употреба, нямаше как да мине, защото там се действа светкавично, така че не можахте да заметете лъжите", добави Манолова. "ГЕРБ няма интерес от изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. Знаете ли колко имена започват с инициалите Ц.Ц? Вие сега правите внушения, не бе ли това един сценарий да се ликвидира ГЕРБ? Аз не се припознавам с тези инициали", декларира самият Цветанов преди това. Десислава Чуколов от "Атака" пък предложи експертът Стефан Бенчев да бъде подложен на детектор на лъжата. В отговор вътрешният министър Вучков му обясни, че всяко действия по разследването е от правомощията на прокуратурата, добавяйки, че както в България, така и в повечето страни по света, това изследване не е годно доказателствено средство.

Следствието е било уведомено за изчезналите тефтери преди медиите

http://www.mediapool.bg/sledstvieto-e-bilo-uvedomeno-za-izcheznalite-tefteri-predi-mediite-news227192.html

Експертът Стефан Бенчев е уведомил следовател от Столичната следствена служба за изчезването на двата тефтера на бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов още преди информация за това да излезе в медиите в понеделник. Това заяви самият той в интервю пред БНР в петък, опровергавайки по този начин твърденията на главния прокурор Сотир Цацаров, че разследващите са били уведомени чак в понеделник. Според официалната информация досега тефтерите на Златанов са изчезнали заедно с чантата на Бенчев от колата му около 16.20 часа на 5 ноември. Той отива в столичното Шесто РПУ на следващия ден – 6 ноември, но не записва в сигнала си, че е станал жертва на кражба, нито че изчезналите тефтери са именно на Златанов. По тази причина прокуратурата е уведомена за случая чак на 10 ноември. Изявлението на Бенчев от петък обаче дава нова светлина по казуса, повдигайки въпроса – защо следователят, на когото е съобщил за кражбата, не е споделил за това на ръководството на държавното обвинение веднага. "Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите", заяви вещото лице пред БНР. Допълни и, че "само службите, на които трябваше да предавам документите, знаеха, че ги нося". Става въпрос за столичното следствие, което му ги изискало, за да ги предаде на Софийския апелативен съд (САС), който назначи графологична експертиза още преди тази на прокуратурата. "Това, което трябваше да се доработи, са въпроси, по които досега не са извършвани изследвания. Първият въпрос, който е най-важният, има вече такива експертизи. Без тефтерчетата може да се отговори на останалите въпроси, ако се извършат изследвания на отделни фрагменти. В публичното пространство, доколкото виждам, има достатъчно фотоснимки. Предполагам, че и прокуратурата може да има снимки на съдържанието на тези бележници, така че може да даде отговор, ако се извърши изследване", коментира работата си по експертизата Бенчев. Парламентът организира безсмислено изслушване на Вучков Междувременно, по предложение на "Атака", парламентът привика на изслушване по случая вътрешния министър Веселин Вучков, което обаче се оказа напълно безсмислено, тъй като фактите, които изнесе пред депутатите, са ясни от началото на седмицата – кога и как експертът твърди, че са изчезнали тефтерите, както и това, че в момента кражбата им се разследва от прокурор, а не от МВР. "Няма как да знам дали са се съдържали конкретни преписи в тефтерчето. Откровено казано, нямам спомен някога да съм работил със Стефан Бенчев. Аз съм бил следовател и нямам спомен да съм го ползвал като вещо лице", коментира от трибуната министърът. "Не мога да кажа разпитвани ли са служители на МВР. Не ми е ролята да правя внушения или обвинения. Прокуратурата е извън МВР и нека тя да направи проверката. Преценка на прокуратурата е какви следствени действия ще се извършват. Дали МВР, дали СДВР и в частност Шесто РПУ са знаели, че в този случай става дума за тези веществени доказателства? Това е ключов въпрос. Разбирам, че МВР не са били информирани за това тефтерче "Златанов". И нямам основание да не вярвам на колегите си", добави Вучков. Той не успя да отговори на почти никой от въпросите, поставени му главно от страна на БСП и "Атака", тъй като повечето бяха за действията по разследването на кражбата, което е от компетентността на прокуратурата. Накрая Мая Манолова попита Вучков "колко хора задържахте и профилактирахте за тези 5 дни", от постъпването на сигнала, но той не разполагаше с подобна информация. "Наясно съм, че за тези пет дни МВР нищо не е направило за тази кражба", заключи колегата й Кирил Добрев, който оглавяваше временната анкетна комисия по случая "Златанов" в миналия парламент. По този повод той отбеляза, че нито една институция, освен прокуратурата, не е виждала оригиналите на двата тефтера. Уточни и, че депутатите от комисията му са работили "само по ксерокопията и слайд-шоутата, които изнесе прокуратурата". "Не знам защо сме извикали министъра на вътрешните работи, тези тефтери, не знам един ли е, два ли са, винаги са се съхранявали в една каса в ДАНС", включи се в дискусията и Атанас Атанасов от Реформаторския блок, който призова по темата да бъде привикан на изслушване шефът на агенцията Владимир Писанчев. Бившият шеф на контраразузнаването каза още, че на 17 октомври сайтът "Фактор" (който публикува през юли факсимилие от непоказани страници от тефтерите, на което личеше фамилията на депутата от ДПС Делян Пеевски – бел.ред.) е съобщил, че въпросните бележници са унищожени. "Защо не взехте отношение тогава", попита Атанасов, след което зададе въпрос към Вучков – какво е било кариерното израстване на експерта Стефан Бенчев. В отговор министърът заяви, че е запознат само с последното му работно място преди да бъде пенсиониран – Националният институт по криминалистика и криминология към МВР. По информация на комисията по досиетата, обявена още през 2010 г., Бенчев е бил и щатен служител на Шесто управление на Държавна сигурност. Методи Андреев: ДПС се чете Делян, Павел и Сава Именно този момент от биографията бе подчертан и от Методи Андреев от ГЕРБ, който прогнозира, че "истината за това тефтерче никога няма да бъде разбрана". "Тези, които разглеждаха тефтерите изпълняваха политическа задача. Тефтерите бяха черно и бордо. Комисията в предишния парламент, която похарчи 50 000 лв. до какъв извод стига? Те не се занимаваха с тефтерчето, в което има единственото име, което е изцяло изписано – Д. Пеевски. Докога в този парламент ще мълчим по въпрос всъщност кой е КОЙ. Аз много се учудвам, че приятелите ми в ДПС мълчат за възхода на ДПС. За това, че Пеевски направи така, че ДПС да се чете Делян, Павел и Сава", добави първият шеф на комисията по досиетата. Андреев визираше агентурните псевдоними на лидера на движението Лютви Местан и на почетния му председател Ахмед Доган. Последва реакция от Четин Казак от ДПС, който определи думите на колегата си от ГЕРБ, като "манипулативни". Мустафа Карадайъ от движението пък добави, че не е вярно, че името на Пеевски било единственото изписано изцяло, припомняйки, че в тефтерчето фигурираше фамилията на президента Росен Плевнелиев. "От няколко дни наблюдаваме опитите на ГЕРБ да се изхлузят от този случай и хората да забравят чии инициали са в това тефтерче. Има печеливши от изчезването – лицата, чиито инициали фигурират – ЦвЦв ББ ИФ – това са лицата, които ни управляват", заяви и Мая Манолова от БСП. Тя бе провокирана от саркастично предложение от шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов "да прибере бюлетините от Костиброд" преди да са изчезнали и те. Както е известно, именно Манолова подаде сигнал за аферата на надпечатаните бюлетини. "Няма как да бъдат правени аналогии с Костинброд, защото бюлетините от Костинброд не изчезнаха. Вашата манипулация с 480 000 бюлетини, готови за употреба, нямаше как да мине, защото там се действа светкавично, така че не можахте да заметете лъжите", добави Манолова. "ГЕРБ няма интерес от изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. Знаете ли колко имена започват с инициалите Ц.Ц? Вие сега правите внушения, не бе ли това един сценарий да се ликвидира ГЕРБ? Аз не се припознавам с тези инициали", декларира самият Цветанов преди това. Десислава Чуколов от "Атака" пък предложи експертът Стефан Бенчев да бъде подложен на детектор на лъжата. В отговор вътрешният министър Вучков му обясни, че всяко действия по разследването е от правомощията на прокуратурата, добавяйки, че както в България, така и в повечето страни по света, това изследване не е годно доказателствено средство.

МВР не е знаело, че са откраднати тефтерите на Филип Златанов

http://www.mediapool.bg/mvr-ne-e-znaelo-che-sa-otkradnati-tefterite-na-filip-zlatanov-news227192.html

Вещото лице Стефан Бенчев, от чиято кола бяха откраднати двата тефтера на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, не е казал пред МВР какви веществени доказателства са изчезнали. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Веселин Вучков по време на парламентарния контрол. Той изчете справка от 6-то полицейско управление в столицата, където е прието обаждането на Бенчев. По телефона той обяснил, че от колата му са изчезнали около 200 лв. и лични документи, но не отишъл в полицията, защото трябвало да се оправи със спуканата гума на автомобила си. На следващия ден дал писмени обяснения, според които липсват 180 лв., тефтери тип календар, експертизи на Софийска районна прокуратура, лични документи и документи на колата. Четири дни по-късно от градската прокуратура изискали въпросната преписка от полицията, както и справка какво е свършено по нея, но без да дадат повече подробности. "От справката разбирам, че МВР изобщо не е било инфромирано, че става дума за тефтерите на Златанов", заяви Вучков и обясни, че самият той е научил за кражбата от медиите. Вътрешният министър  добави, че към момента няма основание да не вярва на служителите си. "ГЕРБ няма интерес от изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. Знаете ли колко имена започват с инициалите Ц.Ц? Вие сега правите внушения, не бе ли това един сценарий да се ликвидира ГЕРБ? Аз не се припознавам с тези инициали". Това заяви Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ. "Винаги трябва да вярваш в правосъдието, независимо дали си в законодателната или изпълнителната власт или не. Имунитетът никога не е бил за мен защитна функция. Не станах министър на вътрешните работи по моя преценка. Сега моята роля като председател на парламентарната група на ГЕРБ, е по-важна, защото е важно да се осигури мнозинство в Народното събрание", каза още Цветанов.

Борисов: Вазстановяват плащанията по програма "Околна среда"

http://frognews.bg/news_80262/

Възстановяват се плащанията по ОП „Околна среда”. Поне не могат да кажат, че депутатите не са си заслужили заплатите, заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Цветанов: МВР няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426180

"Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. То не съхранява това доказателство и не е разпоредило да се направи експертиза на това веществено доказателство". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. Той заяви,

Цветанов: МВР няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426186

"Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. То не съхранява това доказателство и не е разпоредило да се направи експертиза на това веществено доказателство". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.
Той заяви, "Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение по случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. То не съхранява това доказателство и не е разпоредило да се направи експертиза на това веществено доказателство". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. Той заяви,

Борисов дойде в НС да се похвали и благодари за парите по ОП "Околна среда"

http://offnews.bg/news/n_1/n_417436.html

Премиерът Бойко Борисов дойде изненадващо в парламента, докато течеше изслушване на вътрешния министър Веселин Вучков, за да обяви лично пред депутатите, че ЕК е възстановила плащанията по Оперативна програма "Околна среда". Естествено председателят на Народното събрание Цецка Цачева веднага му даде думата, като прекъсна изслушването на Вучков.  „Предполагам, че очаквате да кажа, че благодарение на нас това се е случило. Действително много се постарахте тези дни, но дойдох да ви кажа, че благодарение на всички вас, благодарение на волята на българските депутати да имаме правителство, да имаме парламент, да сме тук всички заедно и Европа видя, че има нормално действащ парламент и демокрация 800 млн. лв. влизат в българската икономика. Това се дължи на всички вас, които сте тук и затова дойдох да благодаря от името на правителството и на колегите", обяви в кратко изказване премиерът. Борисов бързо излезе от пленарната зала и парламента, без да даде възможност на медиите да го разпитват и остави вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев да разкаже подробности.

Ангел Найденов пита: Кой има интерес от изчезването на тефтерчетата?

http://www.cross.bg/izchezvaneto-interes-angel-1439686.html

/КРОСС/Не бих подкрепил актуализацията на бюджета и не бих одобрил тегленето на нов заем. Това заяви на влизане в парламента депутатът от "БСП - лява България" и бивш военен министър Ангел Найденов. Това са допълнителни задължения, които не са обосновани. Трябва да има преразглеждане на бюджета, но не и да се приема в този му вид, допълни Ангелов. Той е категоричен, че начинът, по който се разнасят веществени доказателства, е неуместен. Такъв извод се налага след изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. По думите му трябва да се мисли за система, която да опазва веществените доказателства. А в случая трябва да се търси отговор на въпроса КОЙ - кой има интерес от изчезването на тефтерчетата.  

Размразени са парите по "Околна среда", Борисов благодари на депутатите

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/14/2419163_razmrazeni_sa_parite_po_okolna_sreda_borisov_blagodari/?ref=rss


Само преди час Европейската комисия официално съобщи, че са размразени плащанията по оперативната програма "Околна среда". Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред Народното събрание. 

Той  подчерта, че е дошъл специално в парламента да обяви новината и да благодари на всички народни представители, защото размразяването е станало възможно след като в Брюксел са видели, че страната има работещ парламент, способен да излъчи правителство. "Това се дължи благодарение на всички, които са...

Момче плаши деца, полицията го търси

http://pik.bg/момче-плаши-деца-полицията-го-търси-news249548.html

Момче плаши деца, полицията го търси

Продължават действията на служителите на ОДМВР – Смолян за установяване на неизвестно момче, което заплашва деца. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Смолян.

Сигналът е бил подаден от техните родители на тел. 112. Разследването се извършва под ръководството на Районната прокуратура. ОДМВР – Смолян призовава да не се всява паника сред жителите на града с публикуването на недоказани твърдения по случая.

Четирима депутати хвърлиха имунитети

http://www.moreto.net/novini.php?n=270708

Четирима от петимата депутати, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите, се отказаха от тях. Това стана ясно от думите на шефката на Народното събрание Цецка Цачева в началото на днешното заседание на парламента.

ЕК възстанови плащанията по "Околна среда"

http://offnews.bg/news/n_1/n_417439.html

Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативна програма "Околна среда" за програмния период 2007-2013 се възстановяват, съобщи БГНЕС Плащанията бяха спрени през 2013 година заради нарушения при процедурите по обществени поръчки. Плащанията се възстановяват след успешните преговори на служебното правителство в лицето на вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова. Официалното писмо до българската държава от ЕК е изпратено на 13 ноември. Комисията започва с изплащане на 166 млн. евро от Европейския кохезионен фонд и 74 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие. "Приветствам положителните стъпки, предприети от българските власти за подобряване и укрепване на системата за управление на оперативната програма. Плащанията към България по ОП "Околна среда" се възстановяват, което е отлична новина за българската икономика, но също така и за бъдещето на сътрудничеството между България и Европейската комисия", заяви комисарят по регионалната политика Корина Крецу, цитирана от БГНЕС. "Възстановяването на плащанията по оперативна програма "Околна среда" е чудесна новина за България и идва в ключов момент за страната и държавния бюджет. Това показва, че Европейската комисия отчита, когато работата е свършена и правилата са спазени. Предназначените за България средства трябва да се използват ефективно, защото от тях зависи подобряването на качеството на живот. Пожелавам успех на българското правителство в тази задача и обръщам внимание, че следващата година предоставя последна възможност за усвояване на парите от програмен период 2007-2013", заяви вицепрезидентът на ЕК за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.

ЕК възстанови плащанията по ОП "Околна среда"

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/ek-vyzstanovi-plashtaniiata-po-op-okolna-sreda-183774/

Страната ни е успяла да укрепи системата за управление на оперативната програма, отчетоха от Брюксел

Ограничиха движението по пътя Казанлък-Хасково

http://pik.bg/ограничиха-движението-по-пътя-казанлък-хасково-news249547.html

Ограничиха движението по пътя Казанлък-Хасково

Временно е ограничено движението при км 235+400 на път I-5 , околовръстен път Казанлък – Хасково, поради разлив на пътното платно. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Обходният маршрут е по път II-66 от старозагорското село Богомилово в посока Хасково и обратно.

Втори тигър на Путин емигрира в Китай

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/vtori-tigyr-na-putin-emigrira-v-kitaj-6027441

Придвижването на втория тигър, кръстен Устин, се следи от сателит благодарение на предавател, монтиран върху нашийника на животното

Борисов: Благодарение на това, че има парламент има 800 млн. лв. по сметките на България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426168

Възстановяват се плащанията по ОП „Околна среда”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна, съобщи Фокус. 
„Предполагам, че очаквате да кажа, че благодарение на нас това се е случило”. „800 млн. лева влизат в българската икономика”, обяви премиерът.Борисов благодари от името на правителството на народните Възстановяват се плащанията по ОП „Околна среда”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна, съобщи Фокус.  „Предполагам, че очаквате да кажа, че благодарение на нас това се е случило”. „800 млн. лева влизат в българската икономика”, обяви премиерът.Борисов благодари от името на правителството на народните

НЕК атакува консултанта на „Белене” с иск за 831,7 млн. лева

http://www.cross.bg/parsons-worley-evro-1439685.html

/КРОСС/ Сагата около проекта „Белене" придобива или поне се опитва да придобие нов обрат. Националната електрическа компания (НЕК) е завела две дела срещу Worley Parsons Nuclear Services, която беше консултант на държавното дружество по проекта за нова ядрена централа, съобщава Капитал Daily. Първото е за 831,7 млн. лв., а второто за 19,5 млн. лв., става ясно от системата на Софийския градски съд (СГС). Държавната такса от 33,27 млн. лв. по първото дело е преведена от НЕК по сметката на съда на 6 ноември 2014 година. При тежкото финансово състояние на компанията и многото неплатени фактури към производители на електроенергия сумата, която НЕК е внесла за завеждане на делото, е направо стряскаща. Причината за гигантското дело е, че НЕК опитва да действа превантивно срещу някогашния си консултант. Според източници от енергийния сектор Worley Parsons се готви да се обърне към международен арбитраж заради прекратения й договор, затова държавната компания опитва превантивно да докаже, че договорът между тях е недействителен. (За)Връзката Основанията за нововъзникналия съдебен спор вероятно се коренят в останалите неизяснени дълго време отношения между НЕК и Worley Parsons, която беше архитект-инженер и консултант по строителния надзор на проекта „Белене". Въпреки политическото решение за спирането на АЕЦ „Белене", което беше взето още през март 2012 г

В САЩ следят телефоните с фалшиви антени, твърди разследване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/14/2419162_v_sasht_slediat_telefonite_s_falshivi_anteni_tvurdi/?ref=rss


Агенция от структурите на Министерството на правосъдието на САЩ събира данни за хиляди телефони с помощта на устройства, имитиращи кулите за препредаване на сигнала от мобилните оператори. Те са монтирани на малки самолети "Чесна" и се използват от 2007г. насам, съобщи в."Уолстрийт джърнъл".

Според изданието самолетите действат най-малко от 5 от най-големите летища в страната и покриват почти цялото население.

Целта на операцията е да открие къде се намира конкретно...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване