Калфин: Все още се търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите

http://pik.bg/калфин-все-още-се-търсят-резерви-за-коледни-добавки-за-пенсионерите-news249635.html

Калфин: Все още се търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите

Все още се търсят възможности и резерви за коледни добавки за пенсионерите. Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

За заявеното от финансовия министър, че няма да има коледни добавки, Калфин коментира: "Финансовият министър за мое голямо съжаление го каза без да сме се консултирали. Аз винаги внимавам какво говоря и търся първо консултация и общо мнение. Не мисля, че е най-добрият тон да предрешава това нещо преди да е имало разговор.

Водим разговори и с НОИ, и с Министерство на финансите. Вярно е – в тази актуализация е много трудно да се намерят допълнително средства, защото бюджетът не е в добро състояние. Но все още се търсят възможности и резерви. Не бих казал окончателно това нещо, доколкото тези разговори продължават", каза Калфин.

Следващата седмица ще стане ясно окончателно дали възрастните хора ще получат допълнителни пари по Коледа. "Има няколко законопроекта, които са подготвени в МТСП. Те са свързани с изчистване, изясняване на системите за социални плащания и по-добро фокусиране към хората, които имат най-голяма нужда от социалните плащания. Много е важно тази помощ да се фокусира върху тези, които имат най-голяма нужда от това", коментира министърът.

По думите му, ако има възможност, би се разширил кръгът на енергийно подпомаганите. Това е залегнало като ангажимент в програмната декларация на правителството. Калфин обаче уточни, че за тази зима това може да стане трудно.

За тази зима ще бъдат подпомогнати тези, които и досега са в списъка, каза той и добави: "С актуализацията на бюджета положихме всички усилия до края на годината плащанията, които в момента се правят, да са осигурени, включително и с т.нар. програма „Сигурност“, където са заети безработни за охрана на общински обекти и т.н.

Плащанията до края на годината ще бъдат гарантирани", категоричен беше Калфин.


Nokia не планира връщане към мобилните телефони

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/14/2419410_nokia_ne_planira_vrushtane_kum_mobilnite_telefoni/?ref=rss


Nokia не планира да се връща към бизнеса с мобилни телефони. Вместо това компанията ще заложи на фокус над три други сфери, обяви нейният изпълнителен директор Раджийв Съри.

Тези сфери са навигационните услуги Here, мрежово оборудване и разработка на нови технологии, казва Съри пред анализатори в Лондон и цитиран от онлайн изданието ZDNet.

След като миналата година продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft, финландската компания реши да потърси други формули за...

Падащи звезди в понеделник срещу вторник

http://www.grreporter.info/Padashchi_zvezdi_v_ponedelnik_sreshchu_vtornik/16398

Метеорният поток Леониди се смята традиционно за един от най-атрактивните метеоритни дъждове

прочети повече

Чудо край Русе: Пътниците от този смачкан джип, влачен 150 метра от влак, са живи!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426759

Мотриса удари и влачи близо 150 м джип "Сузуки Витара" със старозагорска регистрация към 12,16 ч. на неохраняем жп прелез край русенското село Червена вода, съобщиха от полицията.
Пострадали са 29-годишният шофьор и 32-годишният му навигатор, които са откарани в МБАЛ - Русе с леки контузии. Джипът е намачкан до неузнаваемост. Мотриса удари и влачи близо 150 м джип "Сузуки Витара" със старозагорска регистрация към 12,16 ч. на неохраняем жп прелез край русенското село Червена вода, съобщиха от полицията. Пострадали са 29-годишният шофьор и 32-годишният му навигатор, които са откарани в МБАЛ - Русе с леки контузии. Джипът е намачкан до неузнаваемост.

Няма скрито: Ето я новата изгора на Тачо

http://www.bnews.bg/article-121811

Както стана ясно и от самата Калканджиева, Линдарева не е единственото извънбрачно изкушение на палавия Стефан.

Най-високият и най-ниският човек в света се срещнаха в Лондон

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/14/2419424_nai-visokiiat_i_nai-niskiiat_chovek_v_sveta_se/?ref=rss


Най-високият и най-ниският човек в света си дадоха среща в Лондон вчера, като по този начин беше отбелязана шестдесетата годишнина на книгата на рекордите "Гинес".

Султан Кьосен е от Турция и се извисява на 2.54 метра. Непалецът Чандра Бахадур Данги е висок едва 54.6 см. Двамата позираха на поляна вблизост до двореца "Уестминстър" и пиха заедно чай.

"Независимо, че той е нисък, а аз съм висок, ние сме изправени пред сходни предизвикателства", коментира Кьосен пред в....

Крадци отмъкнаха ятаган, пищов и нож от къщата на Хаджи Димитър

http://offnews.bg/news/n_1/n_417643.html

Крадеци обраха родната къща на Хаджи Димитър в Сливен, като отнесоха със себе си  ятаган с кания, пищов и нож. Къщата-музей се охранява от СОТ. Алармената инсталация отчела проникването в четвъртък в 3.30 сутринта, но при проверка на място екипите на СОТ не разбрали по нищо, че в къщата има крадец. Сигналът за обира е подаден едва няколко часа по-късно, като полицията дошла на място в 8.00 часа. Разследващите установили, че в къщата е проникнато през двора на къщата, след което е разбит катинарът на едно от помещенията. Там от витрината са взети ятаган с кания, пищов и нож.  Министърът на културата Вежди Рашидов е разпоредил проверка за това как е бил охраняван обектът. За целта е назначена комисия, която трябва да извърши проверка на състоянието на музейната сбирка. Къщата е построена в края на XVIII в. в сливенския квартал „Клуцохор”. Хаджи Димитър е роден в нея на 10 май 1840 г. Първата музейна сбирка в нея е открита през 1935 г., а през 1955 г. прераства в експозиция. Възстановен е изцяло традиционният интериор в стаята, където е роден Хаджи Димитър, гостната, мутвакът (кухнята) и типичната сливенска винарска изба. В музейния комплекс е включен и ханът на хаджи Никола Асенов с прилежащите стопански постройки, където е пресъздадена обстановка, типична за предосвобожденски хан и кебеджийска работилница. На втория етаж са изложени вещи на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, фотоси и документи, свързани с героичния демарш на четата от 1868 г. Къща - музей „Хаджи Димитър” е включена в списъка на 100 - те национални туристически обекта.    

Московски сменя ръководството на "Авиоотряд 28"

http://www.cross.bg/transporta-moskovski-ministerstvoto-1439747.html

София /КРОСС/ Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството", заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той добави, че решението е изцяло негово, тъй като нямал вяра на сегашното.

Ограничен е достъпът до интернет във Висшия съдебен съвет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426763

Временно е ограничен достъпът до Интернет на служебните компютри във Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от съобщение на сайта на ВСС. 
Ограничаването се налага заради постъпили съобщения за нов тип вирусна атака на компютърната техника в органите на съдебната власт. "Комисия „Професионална квалификация, Временно е ограничен достъпът до Интернет на служебните компютри във Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от съобщение на сайта на ВСС.  Ограничаването се налага заради постъпили съобщения за нов тип вирусна атака на компютърната техника в органите на съдебната власт. "Комисия „Професионална квалификация,

"Необратимият процес на сливане" в Реформаторския блок пак забуксува

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419347_neobratimiiat_proces_na_slivane_v_reformatorskiia_blok/?ref=rss


След като приключиха преговорите за съставяне на кабинет, партиите в Реформаторския блок отново се върнаха към интригите помежду си. Започналата организация за провеждането на съюзен конгрес в началото на следващата година подразни "Движение България на гражданите". В съобщение до медиите, изпратено късно снощи, от формацията на вицепремиера Меглена Кунева съобщиха, че без да има резултати от заявените от тях реформи, не е продуктивно да се провежда конгрес, на който да бъдат проведени избори...

Радан Кънев: Реформите задължително включват лустрация

http://offnews.bg/news/n_1/n_417607.html

Това, че вещото лице Стефан Бенчев, от което откраднаха тефтерчетата на Филип Златанов, е щатен служител на управление VI на Държавна сигурност (ДС) показва, че реформите задължително включват в се бе си силен елемент на лустрация на служителите на ДС. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок. По думите му този тефтер и разследването по него, е много сериозна материя във връзка със сериозни злоупотреби с власт. „Ако става дума за битово престъпление, поставяме въпроси от технически характер. Ако става дума за умишлено отнемане на това веществено доказателство от вещо лице, става дума за пробив в националната сигурност на България”, заяви Кънев и добави, че е имало публикации, че тефтерчето ще изчезне, много преди това да се случи. Кънев допълни, че ако не е битов проблемът, става дума за пробив в националната сигурност и връзката с принадлежността на службите с държавна сигурност не са за подигравка. "Този тефтер, разследването по него, е много сериозна материя във връзка със сериозни злоупотреби с власт”, подчерта Кънев. Той обяви, че без сериозна реформа и работещи ДАНС, МВР и прокуратура, резултат няма да има.

Швеция потвърди за чужда подводница в нейни води

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/shveciia-potvyrdi-za-chuzhda-podvodnica-v-nejni-vodi-6027472

Става дума за неголяма подводница. Можем да изключим всички останали варианти. Това е грубо и недопустимо нарушение, каза върховният главнокомандващ на въоръжените сили Сверкер Йораншон

Младеж открит мъртъв в благоевградски хотел

http://www.cross.bg/murtuv-otkrit-hotel-1439750.html

/КРОСС/ 22-годишен мъж е открит мъртъв в хотел в Благоевград. Тялото му е открито към 12.15 часа днес от служители на хотела. По първоначални данни по тялото няма следи от насилие. Предполага се, че младежът се е задушил, след като повърнал в леглото.Снощи бургазлията е бил в заведение в града, пил е там заедно с приятели. Качил се да спи и е намерен мъртъв. Трупът е закаран в моргата за аутопсия. След като се направи съдебно-медицинската експертиза, ще се установи причината за смъртта на младия мъж.Полицията прави оглед на мястото и разпитва свидетели.

Кабинетът прехвърля сграда за школата на физика Тео

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kabinetyt-prehvyrlia-sgrada-za-shkolata-na-fizika-teo-6027471

На заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината

Вигенин: Плевнелиев пак лъже

http://frognews.bg/news_80295/

Бившият външен министър и настоящ червен депутат Кристиан Вигенин уличи президента Росен Плевнелев в лъжа.

Проверяват шефа на столичното следствие заради тефтерчетата на Златанов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426761

Прокуратурата ще проверява ръководителя на столичното следствие Петьо Петров, заради информацията, че негов подчинен е знаел за изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов, съобщи БГНЕС.
По-рано днес излезе информация, че следовател от столичното следствие е бил уведомен за изчезването на двата тефтера. Прокуратурата ще проверява ръководителя на столичното следствие Петьо Петров, заради информацията, че негов подчинен е знаел за изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов, съобщи БГНЕС. По-рано днес излезе информация, че следовател от столичното следствие е бил уведомен за изчезването на двата тефтера.

"Интер" освободи Мадзари, медиите говорят за завръщане на Манчини

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/14/2419365_inter_osvobodi_madzari_mediite_govoriat_za_zavrushtane/?ref=rss


"Интер" уволни треньора Валтер Мадзари след 17-месечна работа в клуба. До раздялата се стига след незадоволителните резултати на "нерадзурите".

Мадзари подписа двугодишен договор през май 2013 г., след като преди това води "Наполи". "Интер" завърши пети в Сериа А през миналия сезон, като не успя да се класира за Шампионската лига.

През настоящия сезон "нерадзурите" постигнаха четири победи в първенството и се намират на деветото място, на 12 точки от водача "Ювентус"....

Хисаря осъмна с провокативен надпис на чешма

http://plovdiv.actualno.com/Hisarja-osymna-s-provokativen-nadpis-na-cheshma-news_60369.html

Провокативен надпис „Ще ви колим, гяури!" е бил изрисуван със спрей на една от чешмите с минерална вода в градския парк на Хисаря, съобщава Дарик.  Това е станало в нощта срещ...

Първанов извади документ, че не е бил клиент на КТБ

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-izvadi-dokument-che-ne-e-bil-klient-na-KTB-news_60372.html

Никога не съм бил клиент на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви многократно президентът на България в периода 2002 - 2012 година и лидер на АБВ Георги Първанов. Той представи и доказателств...

Пуснаха информационен клип за изплащането на влоговете в КТБ

http://business.actualno.com/Pusnaha-informacionen-klip-za-izplashtaneto-na-vlogovete-v-KTB-news_60373.html

Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) информира вложителите в „Корпоративна търговска банка“ АД за условията и реда за изплащане на суми по гарантираните им влогове в...

Българско сладко и изтънчено вино кашер за рождения ден на посланика на Израел

http://plovdiv.actualno.com/Bylgarsko-sladko-i-iztyncheno-vino-kasher-za-rojdenija-den-na-poslanika-na-Izrael-news_60377.html

В тесен кръг, но по еврейския календар, с много подаръци поднесени от приятели - така посланикът на Държавата Израел у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз отпразнува 60-годишния си юбилей днес. Според традиция...

Най-много бактерии у дома се крият в хавлиените кърпи

http://www.moreto.net/novini.php?n=270742

Забравете за дръжките на вратите и тоалетните чинии - най-много бактерии у дома се крият в хавлиените кърпи, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". Причината за тяхната заразност се изразява в способността им да задържат влагата, което позволява на микроорганизмите да се размножават.

Временно е ограничен достъпът до интернет във Висшия съдебен съвет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426741

Временно е ограничен достъпът до Интернет на служебните компютри във Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от съобщение на сайта на ВСС. 
Ограничаването се налага заради постъпили съобщения за нов тип вирусна атака на компютърната техника в органите на съдебната власт. Временно е ограничен достъпът до Интернет на служебните компютри във Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от съобщение на сайта на ВСС.  Ограничаването се налага заради постъпили съобщения за нов тип вирусна атака на компютърната техника в органите на съдебната власт. "Комисия „Професионална квалификация,

Влак помете джип в Русенско

http://www.cross.bg/vlak-pomete-rysensko-1439746.html

/КРОСС/ Влак помете джип в Русенско. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота.Инцидентът е станал по време на тридневното офроуд състезание, което се провежда в региона. Джипът от Стара Загора е участвал в надпреварата по предварително определен маршрут. Шофьорът не е спрял на неохраняемия жп прелез, въпреки подадената звукова сигнализация от жп влекача.При опита си да премине, джипът е бил ударен и влачен около 150 м. По чудо двамата състезатели не са получили сериозни травми. На мястото на катастрофата са били изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ", съобщи bTV.

Борисов получи поздравления за встъпването в длъжност

http://www.cross.bg/borisov-bulgariya-plan-1439745.html

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов получи поздравителна телеграма по повод встъпването в длъжност от министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху. В писмото си той изразява убеденост, че Борисов ще води България към още по-мащабно развитие и благоденствие. „По време на предишния Ви мандат нашите страни успяха да изградят силно партньорство и истинско приятелство", посочва премиерът на Израел. Той отбелязва, че очаква да работи с Борисов за по-нататъшното издигане на сътрудничеството между двете страни.„Бих желала да изразя надеждата, че Полша и България ще продължат активно да развиват двустранните си отношения, а също така ще ги разширят с нови области на взаимодействие", пише в поздравителното си писмо до министър-председателя на България премиерът на Полша г-жа Ева Копач. Тя отправя искрените си пожелания към Бойко Борисов за благополучие и успехи.Министър-председателят на Република Македония Никола Груевски отправя искрени и сърдечни поздравления по повод избирането на г-н Борисов за премиер на Република България и му пожелава успех. „Искам да използвам този специален повод, за да изтъкна интереса и готовността на Република Македония за по-нататъшно развитие на двустранните взаимоотношения чрез засилване на връзките на най-високо равнище и съдействие в области от взаимен интерес", отбелязва г-н Груевски

Прокуратурата проверява шефа на столичното следствие Петьо Петров заради тефтерчетата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426748

Прокуратурата ще проверява ръководителя на столичното следствие Петьо Петров, заради информацията, че негов подчинен е знаел за изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов, съобщи БГНЕС.
По-рано днес излезе информация, че следовател от столичното следствие е бил уведомен за изчезването на двата тефтера. Прокуратурата ще проверява ръководителя на столичното следствие Петьо Петров, заради информацията, че негов подчинен е знаел за изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов, съобщи БГНЕС. По-рано днес излезе информация, че следовател от столичното следствие е бил уведомен за изчезването на двата тефтера.

Вижте къде ЧЕЗ ще спира за малко тока:

http://frognews.bg/news_80294/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Цирк в НС! Атанасова: Ще ви наказвам, Манолова: Сериозно?!

http://www.bnews.bg/article-121826

Мая Манолова и Десислава Атанасова продължават да си съскат по време на комисията, която трябва да изработи новия правилник на Народното събрание. Стигна се до там председателката в лицето на герберката да заплаши с дисциплинарни мерки. Манолова дори не повярва: Сериозно?!, запита иронично социалистката.

Кабинетът даде на златния физик Теодосий сградата на изоставения техникум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426723

Кабинетът реши да помогне на златния физик Теодосий Теодосиев и с прието днес постановление на Министерския съвет изоставеният техникум в Казанлък се дава за безвъзмездно ползване на школата на Тео.
Там физикът иска да създаде модерна школа по физика, където да обучава ученици напълно безплатно и да ги подготвя за престижни олимпиади и състезания Кабинетът реши да помогне на златния физик Теодосий Теодосиев и с прието днес постановление на Министерския съвет изоставеният техникум в Казанлък се дава за безвъзмездно ползване на школата на Тео. Там физикът иска да създаде модерна школа по физика, където да обучава ученици напълно безплатно и да ги подготвя за престижни олимпиади и състезания

“Образи незаличими” събрани от един цигулар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4425131

80 снимки, запечатали част от създаденото на сцената на Народния театър между 1945 и 1951 г., ще посрещат през следващите седмици почитателите на националната ни трупа. Изложбата бе открита в централното фоайе и е част от поредицата събития, с които НТ "Иван Вазов" отбелязва своята 110-годишнина.
Кадрите са от архива на покойния цигулар Стоян... 80 снимки, запечатали част от създаденото на сцената на Народния театър между 1945 и 1951 г., ще посрещат през следващите седмици почитателите на националната ни трупа. Изложбата бе открита в централното фоайе и е част от поредицата събития, с които НТ "Иван Вазов" отбелязва своята 110-годишнина. Кадрите са от архива на покойния цигулар Стоян...

Откраднаха колелото, с което българин обиколи 100-те национални обекта

http://offnews.bg/news/n_1/n_417620.html

Колелото, с което IT специалистът Петър Велков обиколи 100-те национални туристически обекта, бе откраднато, съобщи БНТ. Кражбата е станала на 11 ноември в района на ,,Лъвов мост”, близо до улица ,,Козлодуй”, съобщава БНТ. Тогава Велков заключил велосипеда на ограда пред входа на офиса, където работи. Колелото изчезнало вечерта, малко след 22 часа. Същата нощ Петър подал сигнал в полицията. Публикувал и снимки на велосипеда в интернет с надеждата някой да го е видял. Колелото е в окаяно състояние след 5-те си хиляди километра пробег без грам ремонти и профилактика и едва ли ще бъде разглобено за части, защото тях няма кой да ги купи. ,,Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен личен другар в продължение на месец и половина”, казва Велков. IT специалистът смята, че ще открие колелото, защото няма друг подобен модел в страната. Специфични са багажниците, които са доста по-масивни от традиционните багажници за велосипеди. Стойката също е много масивна, а кормилото е със специфична форма тип пеперуда. За момента обаче резултат от издирването на колелото няма. Петър се съмнява, че кражбите в района идват от изоставен блок, който бил собственост на фалирала фирма. Ден след кражбата той се обадил на 112, защото видял, че в нея влизат хора. Полицията проверила сградата и намерила различни вещи, за които органите на реда предположили, че са крадени. "Предположението е, че сградата се е превърнала в нещо като депо на обирджии. Съответно някой свива нещо отнякъде, изсипва го тук. Отбира каквото му е нужно, а другото го изхвърля като боклук в сградата”, казва велосипедистът. Всеки, който има информация за емблематичното колело може да се обади на тел. 112 или пък да намери Петър на неговата фейсбук страница " България на две колела ”.

Намаляват доходите на домакинствата спрямо преди година

http://www.mediapool.bg/namalyavat-dohodite-na-domakinstvata-spryamo-predi-godina-news227207.html

През третото тримесечие на 2014 г. общият доход средно на лице от домакинство е 1 195 лв. и спрямо година по-рано намалява с 3.7%, сочат данни на Националния статистически институт, обявени в петък. В същото време разходите на домакинствата се запазват, а потреблението – най-вече на хранителните продукти – се свива. В структурата на общия доход с най-висок дял се пада на постъпленията от работна заплата – 54.3%, пенсиите осигуряват 26.2 на сто от доходите в домакинствата, от самостостоятелна заетост приходите са 8.1%, а от социални помощи - 3.1%. Спрямо преди година по-съществено нараства относителният дял на дохода от работна заплата - с 1.4 процентни пункта, и на доходите от пенсии - с 1.1 процентни пункта.   В номинално изражение в края на септември в сравнение с преди година работната заплата намалява от 657 лв. на 649 лв., доходът от самостоятелна заетост нараства с 2.5% (от 94 лв. на 97 лв.), постъпленията от пенсиите са същите, а доходите от социални помощи се вдигат с 9.1% (от 34 лв. на 37 лв.). Относителният дял на паричния доход на домакинствата в общия доход е 97.9% през отчетения период, а делът на дохода от натура е 2.1%. Структура на доходите през третото тримесечие на 2013 и 2014 г. Според статистическите данни средно член на домакинство харчи по 1147 лв. и остава почти без промяна спрямо година по-рано. От разходите най-голям дял се пада на храната и поддръжката на жилището – 49.3%, следвани от разходите за транспорт и съобщения - 11.8%. Най-съществено перо от бюджета на българските домакинства са разходите за храна и безалкохолни напитки - 379 лв. средно на лице в домакинството за третото тримесечие на 2014 година. Като абсолютни стойности те намаляват с 2.2% спрямо третото тримесечие на предходната година, а относителният им дял в общия разход представлява 33.1% и намалява с 0.8 процентни пункта на годишна база. По 187 лв. средно се падат на човек от домакинство за вода, ток, отопление, обзавеждане и поддържане на дома. Относителният дял на тези разходи е 16.2% от общия разход, което е с 0.7 процентни пункта по-малко в сравнение със същия период на 2013 година. Разходите за транспорт и съобщения през третото тримесечие на 2014 г. се увеличават спрямо преди година със 7.9% и достигат 136 лв. средно на лице, а относителният им дял нараства с 1 процентен пункт и представлява 11.8% от общия разход на домакинствата. Разходите за здравеопазване се повишават от 52 лв. на 57 лв. средно на лице от домакинството в края на септември и формират 5% от общия разход. За алкохол и цигари на всеки член от домакинство се падат по 49 лв., което е 4.2% от разходите и запазва параметрите си спрямо година по- рано. Разходите за облекло и обувки се увеличават от 39 лв. средно на лице от домакинство през третото тримесечие на 2013 г. на 45 лв. Разходите на през третото тримесечие на 2013 и 2014 г. Потреблението на основни хранителни продукти средно на лице от домакинство намалява през третото тримесечие на 2014 г. спрямо същото тримесечие на 2013 година. Най-съществено намалява потреблението на зеленчуци - от 30.3 на 28.4 кг, и на хляб и тестени изделия - от 24.5 на 22.9 кг. Без промяна остава консумацията на месо, месни произведения, зрял фасул и захар, сочи още статистиката. Потребление на домакинствата през третото тримесечие на 2013 и 2014 г.

Планова подмяна на електромерите в Западна България за периода 17-21 ноември

http://www.cross.bg/sofiya---1439744.html

/КРОСС/ ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: София-градНа 17.11.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - София - Младост 2: бл. 238, вх. 6На 17.11.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - Лозен, Общ. Столична - Альовица/ 34/: 1, 10, 13, 13А, 14, 15, 16, 18, 18А, 19, 2, 20, 21, 24, 3, 4, 43, 5, 6, 7, 8, 9, бл. къща; Борова Гора: 1, 10, 11, 12, 13, 13А, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 4, 6, 7, 8, 9; Бреза/30/: 1, 10, 11, 13, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Васил Левски/люти Дол: 1, 11, 15, 30, 42, 43, 45, 49А, 55, 70; Вилна: 1, 11, 14А, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31, 5, 7, 9, вила, къща; Вилна Зона Караджин: ул

Обран е музеят на Хаджи Димитър в Сливен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419407_obran_e_muzeiat_na_hadji_dimitur_v_sliven/?ref=rss


Ятаган с кания, пищов и нож с историческа стойност са откраднати от музея на Хаджи Димитър в Сливен, съобщи областната дирекция на МВР.

Обектът е охраняван, а сигналът за проникване е отчетен между 3.30 и 4.00 часа вчера сутринта. Полицията обаче била информирана едва в 8 часа за инцидента.

Криминалистите установили, че крадецът е влязъл в двора на къщата през странична врата, разбил ключалката на входната и на още една врата, качил се на втория етаж, счупил витрината и...

2014 година – по-успешна от 2013-та за пазара на имоти у нас

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/2014-godina--po-uspeshna-ot-2013-ta-za-pazara-na-imoti-u-nas-183801/

Съживяването на жилищния пазар ще съживи икономиката, както и строителния бизнес, прогнозира мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева

Прогноза за догодина: Всеки втори с алергия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4425249

Очаква се към 2015 г. всеки втори човек на планената да страда от алергична болест, прогнозираха експерти от Българското дерматологично дружество.
По традиция организацията стартира вчера кампания, която е част от инциативата на Европейската академия по дерматология. Тази година целта  е ранното откриване на кожните професионални заболявания.
В м Очаква се към 2015 г. всеки втори човек на планената да страда от алергична болест, прогнозираха експерти от Българското дерматологично дружество. По традиция организацията стартира вчера кампания, която е част от инциативата на Европейската академия по дерматология. Тази година целта е ранното откриване на кожните професионални заболявания. В м

Област Варна не е напълно готова за зимното поддържане на пътищата

http://www.moreto.net/novini.php?n=270740

Варненска област не е напълно подготвена за поддръжката на пътищата през зимния сезон. Това става ясно от карта на страната, показваща готовността на регионите за студените месеци през годината, публикувана в сайата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Рускиня напусна Норвегия поради страх, че могат да й отнемат детето

http://www.cross.bg/deteto-norvegiya-astahov-1439742.html

/КРОСС/ Рускиня, живееща в Норвегия заедно с дъщеря си, напусна страната и се върна в Русия, поради страх, че норвежките социални служби могат да й отнемат детето. Това съобщи пресслужбата на упълномощения към президента на РФ по правата на детето Павел Астахов, цитиран от РИА Новости. По данни на пресслужбата, руското семейство пребивава с десетгодишната си дъщеря в Норвегия с работна виза. Майката работи като учител, а бащата е лекар. На  4 ноември майката е посетена от служител на норвежката служба за защита на детето „Барневарн”, който съобщил на жената, че в училище с дъщеря й са разговаряли специалисти, които я отвели в социалните служби, след което решили да поканят и майката за беседа. Трябвало да извикат и бащата, но обаждане от тяхна страна така и не постъпило. Въпреки това, родителите посетили социалния център и след разговора момиченцето било върнато на родителите. Според Астахов, семейството е било под наблюдение от четири месеца, а детето е могло да бъде отнето във всеки един момент. Родителите споделят, че причината за всичко това се крие в анонимно съобщение, изпратено на социалните служби и чийто източник е неизвестен, тъй като всеки може да направи доноса – от познати и учители до съученици на момиченцето. „След този случай момичето започна да се страхува да ходи на училище, защото вече знаеше, че могат да я вземат във всеки един момент и да не се върне повече вкъщи

Влак удари джип в Русенско, двама са ранени

http://frognews.bg/news_80293/

Влак удари джип в Русенско. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота.

Цитат на деня: И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419385_citat_na_denia_i_az_ne_haresvam_che_obama_e_cvetnokoj/?ref=rss


"Дамата никога не е била министър… ...На мен ми трябваха две години, само за да разбера шефа на Съюза на артистите какво прави." - така шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев мотивира мнението си, че министърът на културата Вежди Рашидов заслужава да прекара на този пост втори мандат, за да разгърне дейността си. "И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка. Избрали са го и управлява", добави той.

Мутафчиев влезе в остър сблъсък с главната редакторка на...

Откриха анаболи в стаята на починалия в Благоевград спортист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426729

Издъхналият днес в благоевградския хотел "Луксор" 22-годишен младеж е студент в Национална спортна академия, а около трупа му ченгетата намерили хапчета-анаболи, пише struma.com.
 До момента полицията отказва информация за евентуалните причини за смъртта на младежа. 
Младежът е гост на хотела от вчера, Издъхналият днес в благоевградския хотел "Луксор" 22-годишен младеж е студент в Национална спортна академия, а около трупа му ченгетата намерили хапчета-анаболи, пише struma.com.  До момента полицията отказва информация за евентуалните причини за смъртта на младежа.  Младежът е гост на хотела от вчера,

Московски: Сменям ръководството на Авиоотряд 28, там няма никакви средства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426733

Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е, тъй като нямам вяра на сегашното.
Това заяви в Народното събрание министърът на транспорта, Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е, тъй като нямам вяра на сегашното. Това заяви в Народното събрание министърът на транспорта,

Откриха анаболи в стаята на починалия в Благоевград спортист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426718

Издъхналият днес в благоевградския хотел Издъхналият днес в благоевградския хотел "Луксор" 22-годишен младеж е студент в Национална спортна академия, а около трупа му ченгетата намерили хапчета-анаболи, пише struma.com. До момента полицията отказва информация за евентуалните причини за смъртта на младежа. Младежът е гост на хотела от вчера,

Московски: Сменям ръководството на Авиоотряд 28

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426711

Има варианти Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е, тъй като нямам вяра на сегашното. Това заяви в Народното събрание министърът на транспорта,

Не се съпротивлявайте на иновациите, те носят благоденствие

http://www.grreporter.info/Ne_se_sprotivlyavayte_na_inovaciite_te_nosyat_blagodenstvie/16397

В условията на засилени корпоративни интереси иновациите не могат да се развият, защото са потиснати от правителствата и установените интереси, които не искат да допуснат нови играчи, казва награденият с Нобел за икономика професор Едмунд Фелпс.

прочети повече

Ясни са и зам.-министрите на правосъдието

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/iasni-sa-i-zam.-ministrite-na-pravosydieto-6027469

Това са досегашните зам.-министри на правосъдието Петко Петков и на вътрешните работи Андрей Янкулов

Фолкаджийки в див скандал за мъж, вижте кой е той (видео)

http://www.bnews.bg/article-121789

Най-новите попълнения на „Ара мюзик” – Ирена и Александър дебютираха пред камерата на BLife. Двамата разкриха, че не са готови на всичко в името на славата и добавиха, че ще залагат на пеенето и хубавите песни.

Опасност! Марица скъса дига при Пазарджик

http://frognews.bg/news_80292/

Река Марица скъса дига при Пазарджик и заплашва да залее помпените станции. Градът е пред бедствено положение. Без вода могат да останат както жителите на Пазарджик, така и хората от околните села – Мокрище, Главиница, Капитан Димитриево и Радилово, съобщи БиТиВи.

Очакват с над 28% по-малко инвестиции в промишлеността догодина

http://econ.bg/Новини/Очакват-с-над-28-по-малко-инвестиции-в-промишлеността-догодина_l.a_i.607421_at.1.html

Обемът на инвестициите в промишлеността през 2015 г. ще са с над 28% по-малко в сравнение 2014 г. Това става ясно от инвестиционната бизнес анкета на...

Бизнесдама под домашен арест иска свобода, привиждат й се хлебарки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426710

Бизнесдамата Надежда Минчева, която втори месец е под домашен арест, е пред пълен психически срив, съобщава Бизнесдамата Надежда Минчева, която втори месец е под домашен арест, е пред пълен психически срив, съобщава "Марица". Здравето е влошено, привиждат й се рояци хлебарки и по спешност е била приета в центъра за психично здраве, където е лекувана. Изписана е с диагноза "остра стресова реакция”. Според лекуващия лекар причината за проблемите на

Рашидов разпореди проверка за обира от къщата-музей на Хаджи Димитър

http://www.cross.bg/kyltyrata-kushtata-myzeii-proverka-1439741.html

/КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще разпореди извършването на пълна проверка в къщата-музей на Хаджи Димитър в Сливен във връзка с извършения обир в родния дом на легендарния войвода. Комисията, която ще извърши проверка на състоянието на музейната сбирка в родния дом на войводата, обхващаща нейното стопанисване и най-вече - мерките за сигурност в тази наша национална светиня, ще бъде назначена със заповед на министър Вежди Рашидов.В комисията ще бъдат включени инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство", както и експерти от Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства" в Министерството на културата. Проверяващите инспектори от Министерство на културата ще имат за първостепенна задача да преценят дали са достатъчни мерките, взети от длъжностните лица в музея за опазването и съхраняването на безценните експонатите в къщата-музей.

Физикът Тео получава сграда от държавата за научната си школа

http://offnews.bg/news/n_1/n_417616.html

На заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината за създаване на Национална школа по физика, съобщиха от правителствената пресслужба.  Целта е имотът да бъде ремонтиран и използван за нуждите на създадената от преподавателя Теодосий Теодосиев Национална школа по физика. Лично премиерът Борисов е съобщил новината на физика Теодосий Теодосиев.  Лидерът на ГЕРБ заяви, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Борисов уточни, че ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала. Теодосий Теодосиев и неговата история за създавнето на школа и световни кадри по физика обиколи цяла България. Вдъхновени от ентисуазма му, хора създадоха фондация на негово име, която за броени дни събра близо 50 000 лева за каузата на физиката. 

Синдикати и социалисти искат бюджетният дефицит да не надхвърля 3 %

http://frognews.bg/news_80291/

След среща със синдикати и работодатели лидерът на БСП Михаил Миков обяви общото разбиране, че бюджетният дефицит от 3 процента не трябва да се превишава с актуализацията на тазгодишния бюджет.

Офроуд джип видя истински зор - влак го помете

http://www.bnews.bg/article-121822

Влак блъсна джип "Сузуки", участващ в състезанието по офроуд край Русе. Двама души от автомобила са леко пострадали.

Вируси атакуват съдебната власт, ВСС забрани интернет

http://www.bnews.bg/article-121824

Висшия съдебен съвет забрани на служителите на съдебната власт за ползват интеренет заради нов тип вирусна атака в компютрите им.

Пета жертва взеха пороите и свлачищата в Италия

http://www.moreto.net/novini.php?n=270726

Проливните дъждове, бурните ветрове и свлачищата в Северна Италия взеха пета жертва, предаде Франс прес, като се позова на италианските власти. В Москацано, югоизточно от Милано, пожарникари откриха трупа на 36-годишен общински съветник, опитвал се да стигне до местен ресторант, преди да бъде повлечен от водите на придошла река.

Фрог оплакна очи из най-красивата софийска сграда

http://frognews.bg/news_80286/

Ново издание на „Пътепис” на най-големия турски пътешественик Евлия Челеби ще радва почитателите на добрата книга в България. Премиерата се състоя в резиденцията на турския посланик в София, а старите софиянци познават тази сграда като една от най-красивите постройки в центъра на столицата.

Пътищата и снегопочистващите фирми не са готови за зимата

http://www.cross.bg/firmi-putishta-lazarov-1439740.html

София /КРОСС/ Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от 17 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. От понеделник освен в 27-те областни пътни управления и в пътноподдържащите фирми се въвежда 24-часов режим на работа. От тази дата всички снегопочистващи фирми са задължени да прилагат правилата за почистване на пътищата по време на зимна обстановка, подчерта на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. На 18 ноември ще бъде проверено дали фирмите, при които са констатирани пропуски в подготовката са ги отстранили и разполагат с техника и материали, посочи министърът.Поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще бъде осигурено от над 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. Към днешна дата по опорните пунктове са доставени над 142 хиляди тона пясък, близо 54 хиляди тона сол, както и над 3700 тона луга.Все още не е осигурена в нужната степен готовността за поддържане на пътищата в областите София, Перник, Плевен, Стара Загора и Смолян. От пътноподдържащите фирми е изискано незабавно да бъдат предприети спешни мерки за отстраняване на пропуските, подчерта инж. Лазаров. В област Смолян фирмата има готовност за работа, но договорът й изтича в края на месеца и предстои подписването на договора с новия изпълнител

Пътищата и снегопочистващите фирми не са готови за зимата

http://www.cross.bg/materiali-firmi-tona-1439740.html

София /КРОСС/ Пътищата и снегопочистващите фирми не са напълно готови за зимата. Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа през зимата. По думите му все още не са налични всички материали и химикали, които са необходими за пътното поддържане и почистване. В момента почистващите фирми разполагат с 53 620 тона сол при изискване от 76 150 тона. Пясъкът е 142 575 тона, а изискванията са за 233 124 т. Лугата също е далеч под минимума - 3 731 т, а изискването е за 8 000 т. Снегопочистващите машини са 2376 броя, а необходимият брой е 3092", съобщи инж. Лазаров.„Тези материали няма да стигнат до края на зимния сезон, но не пречи той да бъде започнат. Условието пред фирмите е да бъдат осигурени всички необходими материали, като те ще могат да работят с наличните в момента. По тази причина фирмите са предупредени за необходимите количества, с които трябва да разполагат", каза инж. Лазаров.„Проблемът с машините не е толкова голям, защото преоборудването става много бързо с помощта на гребла и кошове. Очакваме при проверките, които ще бъдат извършвани на 18 ноември, да няма проблеми. При констатирани нарушения фирмите ще носят и финансови санкции", обясни инж. Лазаров.

Калфин: Още се търсят възможности за коледни добавки

http://frognews.bg/news_80290/

Все още се търсят възможности и резерви за коледни добавки за пенсионерите, заяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин по БНР.

14 ноември: Една странна Мисис и вариации на задника на Ким Кардашиян

http://society.actualno.com/14-noemvri-Edna-stranna-Misis-i-variacii-na-zadnika-na-Kim-Kardashijan-news_60364.html

За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява да ограничава опозицията. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от БСП – лява България Мая Манолова....

Проектозаконът за училищното образование се отваря за нова широка дискусия

http://www.mediapool.bg/proektozakonat-za-uchilishtnoto-obrazovanie-se-otvarya-za-nova-shiroka-diskusiya-news227206.html

Просветният министър Тодор Танев обяви, че досегашният дебат по проекта за нов закон за училищното образование ще бъде разширен и в него ще се включат родители, общини, бизнесът и дори ще се обсъжда в тематични групи в интернет, преди да бъде внесе за одобрение в парламента. Искаме следващата учебна година да започне по новия Закон за училищното образование, но не бива да бързаме, каза Танев в петък при посещение на 38-мо основно училище "Васил Априлов" в София, където е учил. За да влезе в сила законът от новата учебна година, той трябва да бъде приет до края на юли от Народното събрание - преди депутатите да излязат в лятна ваканция, отбеляза министър Танев. Законопроектът за училищното образование се подготвя от осем години, като има няколко негови варианта, написани от различните ръководства на Министерството на образованието и науката през годините. За да трае един закон, трябва да се мисли, как ще изглежда той отвъд мандата на партиите на власт, коментира министърът на образованието. Той добави, че трябва да се мисли как ще изглежда този закон с хоризонт от десет години и тогава той ще е истински. Нека в този дебат по законопроекта, който е бил досега, да бъдат включени също родителите и общините, каза Танев.  Политиките в образованите се правят от специалистите в държавния сектор, от бизнеса и от гражданите, които са потърпевши от това, което се прави, допълни той. Според него тези три страни трябва да бъдат равно представени, а не държавният сектор да е водещ, както се е правило до момента. "Ще пусна на всички да сътворяват политиката, а тя след това ще бъде одобрена от парламента, защото е събрала най-важното - общественото съгласие", обясни министър Танев. Той добави, че може да се правят и анкети, свързани със законопроекта за образованието. От ръководството на училището министър Танев получи почетен знак с лика на Васил Априлов. Директорът на училището Виолета Игова и учители поискаха да бъде променено съдържанието на учебниците, защото "не е адекватно", както и да се намали броят на учебниците.

Тони Стораро е пренощувал в хотела, където откриха мъртвия спортист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426697

Фолкзвездата Тони Стораро по чиста случайност е пренощувал в благоевградския хотел „Луксор”, където по-рано днес бе намерен трупът на 22 –годишен младеж, предаде struma.bg.
Джипът на популярния певец все още е паркиран пред хотела. Стораро е бил на участие в благоевградски клуб и останал да преспи в Благоевград. Фолкзвездата Тони Стораро по чиста случайност е пренощувал в благоевградския хотел „Луксор”, където по-рано днес бе намерен трупът на 22 –годишен младеж, предаде struma.bg. Джипът на популярния певец все още е паркиран пред хотела. Стораро е бил на участие в благоевградски клуб и останал да преспи в Благоевград.

Чуколов: Да се приеме Закон за доброволчеството

http://pik.bg/чуколов-да-се-приеме-закон-за-доброволчеството-news249628.html

Чуколов: Да се приеме Закон за доброволчеството

Народният представител от АТАКА от Старозагорски избирателен район Десислав Чуколов зададе въпрос на вътрешния министър Веселин Вучков в рамките на парламентарния контрол, относно зверските изтезания над възрастни хора с моторна резачка в село Мало Градище.
Зверството, при което бяха ограбени и бити възрастни хора, предизвика широк обществен отзвук, заради безпрецедентната жестокост на крадците – късане на скалп и пускане на резачка за дърва пред лицето на жената. Местните живеят в абсолютен страх и шок. В тази връзка народният представител попита дали са установени извършителите на това престъпление и какви мерки е взело МВР, за да не се допуснат повторни инциденти?
        Вътрешният министър отговори, че има известно развитие по случая. Открит е мобилният телефон на възрастните хора в заложна къща и лицата са идентифицирани и установени. Това, което трябва да се предприеме е по-силно полицейско присъствие, а за да го има това присъствие, трябва да има заплати за тях.
        Десислав Чуколов заяви, че АТАКА още от 2005 г. настоява за засилено полицейско присъствие в малките населени места, както и за Закон за доброволчеството, за да могат да се организират хората и да се защитават.
Той обърна внимание на факта, че хората по селата събират пари, за да ги охраняват частни фирми. „Дотам ли  докарахме България държавата с най-много полиция на глава от населението да не може да брани възрастните ни родителите“, попита националистът. Той посъветва народните представители да се приеме Закон за доброволчеството, както и поправките в НК на АТАКА, свързани с неизбежната самоотбрана, които са внесени и в 43-я парламент.  „Ще видите как рязко ще се променят нещата“, завърши Чуколов.

Интервю на президента Путин за ТАСС

http://www.cross.bg/g-pytin-ikonomika-1439739.html

/КРОСС/ В събота в австралийския Бризбейн започва срещата на върха на Г-20. В навечерието на заминаването му за Австралия, Владимир Путин даде интервю за руската информационна агенция ТАСС. Интервюто се публикува със съкращения. -  Отивате на следващата среща на върха на Г-20. До колко форматът на "двайсетицата" все още е нужен, и до колко е логично, страните от Г-20, които се стремят да си сътрудничат и да развиват световната икономика, да налагат санкции срещу един от членовете на организацията? Владимир Путин: Аз мисля, че е нужен. Защо? Тъй като това е мястото, или площадката, на която можете да се срещнете, да обсъдите двустранните отношения и глобални въпроси и да си изработите поне някаква обща представа за това, къде е проблемът и как да го решим, да бъде показан пътя на съвместната работа. Това е най-важното, защото, да се разчита, че всичко, което се говори там, ще бъде направено, е абсолютно нереалистично, като се има предвид, че и самите решения не носят задължителен характер. И отчасти не се изпълняват. И те не се изпълняват, тогава и там, когато и където това явно не съответства на интересите на някого, преди всичко става дума за глобалните играчи. Например, една страна от Г-20 взе решение за засилване на ролята на развиващите се икономики в МВФ, за преразпределение на квотите. Конгресът на САЩ блокира това решение, и край

Пиян шофьор падна с кола в изкоп

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426689

Пиян до козирката шофьор падна с автомобила си в изкоп за новата канализация в центъра на Монтана. При катастрофата няма пострадали, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал в четвъртък в 18. 10 ч. на кръстовището към Областната дирекция на МВР. "Ситроен Ксантия" се движел по пътя, но внезапно завил към изкопа и се срутил в трапа. Пиян до козирката шофьор падна с автомобила си в изкоп за новата канализация в центъра на Монтана. При катастрофата няма пострадали, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в четвъртък в 18. 10 ч. на кръстовището към Областната дирекция на МВР. "Ситроен Ксантия" се движел по пътя, но внезапно завил към изкопа и се срутил в трапа.

И след отказа на Горанов Калфин все още търси пари за коледни добавки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/14/2419386_i_sled_otkaza_na_goranov_kalfin_vse_oshte_tursi_pari/?ref=rss


Все още се търсят възможности и резерви за коледни добавки за пенсионерите, съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Калфин заговори за евентуалната възможност в първия си работен ден като министър, но вчера в телевизионно интервю финансовият министър Владислав Горанов заяви, че извънредно плащане няма да има, а всички допълнителни постъпления ще бъдат насочени към покриването на бюджетния дефицит, който надхвърля разрешеното от Брюксел...

Даниел Митов: България подкрепя преговорите за ТПТИ

http://www.cross.bg/mitov-enchev-partnyorstvo-1439737.html

/КРОСС/ България, както и другите страни от ЕС, подкрепя воденето на преговори за сключване на единно, амбициозно и всеобхватно Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. Отчитаме необходимостта от повишаване на икономическия растеж в ЕС и засилване на стратегическото партньорство със САЩ, заяви министърът на външните работи Даниел Митов в отговор на въпрос от Велизар Енчев. По думите му МВнР следва официалната българска позиция, представяна на заседанията на Съветите на ЕС във формат външни работи и търговия. Тя е формулирана и приета от с решение на предишното правителство. Съмненията и спорните въпроси са естествени при такова голямо и сложно споразумение, посочи Митов. Тези противоречия следва да бъдат преодолявани именно по време на преговорния процес. Най-добрият начин България, като член на ЕС, да защити своя национален интерес е да участва активно в преговорите със свои позиции. България е правила това и ще продължи да го прави. В своя разговор с посланика на САЩ съм подкрепил не самото споразумение, каквото още няма, а воденето на конструктивни преговори между ЕС и САЩ за неговото сключване, отбеляза Митов. Като основна цел на партньорството, Митов посочи увеличаването на търговията и инвестициите, посредством разгръщането на потенциала на трансатлантическия потенциал. Решението за сключване на търговски споразумения се взема с квалифицирано мнозинство от Съвета на ЕС

Мъртвият спортист е арабин, удавил се в повръщано

http://frognews.bg/news_80289/

22-годишният спортист от Бургас, който издъхна в благоевградски хотел, е с арабско име. Около момчето имало следи от повръщано. Младежът е намерен около 12.15 часа, а малко по-късно сигналът е постъпил в полицията, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР в Благоевград, цитирани от struma.com.

Чуколов: Да се приеме Закон за доброволчеството

http://www.cross.bg/chykolov-zakon-prisustvie-1439738.html

/КРОСС/ Народният представител от "Атака" от Старозагорски избирателен район Десислав Чуколов зададе въпрос на вътрешния министър Веселин Вучков в рамките на парламентарния контрол, относно зверските изтезания над възрастни хора с моторна резачка в село Мало Градище.Зверството, при което бяха ограбени и бити възрастни хора, предизвика широк обществен отзвук, заради безпрецедентната жестокост на крадците - късане на скалп и пускане на резачка за дърва пред лицето на жената. Местните живеят в абсолютен страх и шок. В тази връзка народният представител попита дали са установени извършителите на това престъпление и какви мерки е взело МВР, за да не се допуснат повторни инциденти? Вътрешният министър отговори, че има известно развитие по случая. Открит е мобилният телефон на възрастните хора в заложна къща и лицата са идентифицирани и установени. Това, което трябва да се предприеме е по-силно полицейско присъствие, а за да го има това присъствие, трябва да има заплати за тях. Десислав Чуколов заяви, че "Атака" още от 2005 г. настоява за засилено полицейско присъствие в малките населени места, както и за Закон за доброволчеството, за да могат да се организират хората и да се защитават.Той обърна внимание на факта, че хората по селата събират пари, за да ги охраняват частни фирми. „Дотам ли докарахме България държавата с най-много полиция на глава от населението да не може да брани възрастните ни родителите", попита националистът

Милка Манева завърши шеста на световното по вдигане на тежести

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/14/2419336_milka_maneva_zavurshi_shesta_na_svetovnoto_po_vdigane/?ref=rss


Българката Милка Манева зае шестото място в категория до 69 кг. на световното първенство по вдигане на тежести в Алмати.

Тя завърши с общ сбор от 234 кг., като записа резултат от 102 кг. в изхвърлянето и 132 кг. при изтласкването. Втората българска представителка в Алмати направи два успешни опита в изтласкването със 129 кг. и 132 кг., но опитът ѝ със 135 кг. беше неуспешен.

Манева оставя силен сезон зад гърба си, след като по-рано през годината грабна сребърния медал на...

Помляха Веждито в ефира на БТВ! Направиха го на трапезен министър, неграмотен, брутален, арогантен, невежа и фукльо

http://www.zapernik.com/politika/pomlyaha-vejdito-v-efira-na-btv-napraviha-go-na-trapezen_35770/

В тежък сблъсък по темата „за” и „против” Вежди Рашидов да бъде министър на културата влязоха в ефира на bTV председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев и критикът и журналист Копринка Червенков. Тя унищожи словесно Рашидов, докато Мутdфчиев го бранеше ревностно.

С уточнението, че наблюдава случващото се в българската култура повече от 30 години, критикът обяви, че Рашидов няма абсолютно никаква представа защо е министър и къде се намира. Тя го определи като неграмотен,...

Продължава

Тони Стораро пренощувал в хотела, където откриха трупа на спортист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426680

Фолкзвездата Тони Стораро по чиста случайност е пренощувал в благоевградския хотел „Луксор”, където по-рано днес бе намерен трупът на 22 –годишен младеж, предаде struma.bg.
Джипът на популярния певец все още е паркиран пред хотела. Стораро е бил на участие в благоевградски клуб и останал да преспи в Благоевград. Фолкзвездата Тони Стораро по чиста случайност е пренощувал в благоевградския хотел „Луксор”, където по-рано днес бе намерен трупът на 22 –годишен младеж, предаде struma.bg. Джипът на популярния певец все още е паркиран пред хотела. Стораро е бил на участие в благоевградски клуб и останал да преспи в Благоевград.

Унищожиха фалшиви дрехи, парфюми и козметика (снимки)

http://pik.bg/унищожиха-фалшиви-дрехи-парфюми-и-козметика-снимки-news249626.html

Унищожиха фалшиви дрехи, парфюми и козметика (снимки)

Хиляди дрехи, обувки и козметика с лого на световноизвестни марки бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. 1 136 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки бяха нарязани с машина, а 842 червила, пудра, спирали за очи и парфюми бяха натрошени, съобщиха от Агенция "Митници".

По-голяма част от текстилните изделия, сред които спортни екипи, анцузи и спортните обувки са фалшификати на световноизвестни марки „Tommy Hilfiger", „Adidas", „Puma" и „Nike". Козметиката и парфюмите са фалшификати на „L'Oreal", „Maybelline", „Lankom", „Boss", „Coco Chanel", „Armani", „Dolce&Gabana" и „Versace".

Имитациите са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при опити да доставени както на българския пазар, така и в другите страни-членки на Европейския съюз.

Най-любопитно е откриването на унищожената днес декоративна козметика, която е била скрита в шкаф за инструменти на товарен камион, пълен всъщност с менте-червила, пудри и спирали за очи.

„Еврофутбол“ застава зад националите ни срещу Малта

http://www.cross.bg/evrofytbol-fytbol-fytbolistite-1439736.html

/КРОСС/ „Еврофутбол", като ексклузивен партньор на българският национален отбор по футбол и БФС, отново показва абсолютната си подкрепа към момчетата на Любо Пенев. Освен, че коефициентите на букмейкърската къща за срещата показват тотален успех на футболистите ни, всички нейни служители и участници стискат палци за отлично представяне в неделя. Логото на компанията стои на тренировъчните екипи на футболистите, а самите те ще бъдат и лица на част от благотворителните й инициативи. „Еврофутбол" пожелава на всички почитатели на българския футбол много щастливи моменти, а на „лъвовете" - много успехи!

Ако бие Кличко, Кобрата взема само единия му пояс?

http://www.bnews.bg/article-121821

Кобрата ще се окичи само с пояса на Международната боксова федерация (IBF), ако победи Кличко, твърди boxingscene.com.

Варненци се включиха с флашмоб в Световния ден за борба с диабета

http://www.moreto.net/novini.php?n=270747

Във флашмоб по повод Световния ден за борба с диабета се включиха 20-ина млади хора във Варна с отношение към заболяването. Облечени в сини тениски и със син балон в ръка те се хванаха за ръце в синия кръг на надеждата, символ на единството и подкрепата на всички, страдащи от диабет.

Безработицата намаляла с 0.5% за 1 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_417602.html

Безработицата в страната е намаляла с 0.5% за една година - през октомври 2014 спрямо октомври 2013 година, съобщи Агенцията по заетостта. През октомври 2014 г. безработица е 10,7%, а година по-рано е била 11,2%. Регистрирани в бюрата по труда са 351 445 души – с 15 522 души по-малко в сравнение с миналата година. Спрямо септември 2014 г. равнището през октомври се покачва с 0,2 процентни пункта, което означава, че броят на регистрираните безработни се е увеличил с 6070 души. През 2013 г. безработните през октомври са били с 12 404 повече спрямо септември. Очаква се до края на годината безработицата да се увеличи заради изтичащите програми за субсидирана заетост. Прогнозите са договорите на общо над 17 хил. лица да изтекат през последните три месеца на годината. През октомври 2014 г. на работа са постъпили 22 392 безработни (с 3894 души повече спрямо предходния месец). 71% от тях – 15 933 души, са се реализирали в реалния сектор. Спрямо октомври 2013 г. постъпилите на работа на първичния пазар се увеличават с 2976 души. През октомври 2014 г. новорегистрираните безработни в бюрата по труда са 45 218 души - с 4931 по-малко спрямо октомври 2013 г. Новорегистрираните младежи до 24 години са 6332 (14% от всички новорегистрирани), като броят им нараства с 486 души спрямо септември. Новорегистрираните младежи до 29 години (включително и тези до 24 г.) са 12 871 и представляват 28.5% от всички новорегистрирани, като броят им нараства с 1348 души спрямо септември. Новорегистрираните безработни над 50 години са 11 991 и представляват 26.5% от всички новорегистрирани, като броят им нараства с 2899 лица спрямо септември.

Безработицата расте и през октомври

http://www.vesti.bg/pari/biznes/bezraboticata-raste-i-prez-oktomvri-6027467

Процентът на безработните се увеличава с 0,2 процентни пункта в сравнение със септември

Борисов: Радостен съм за парите

http://frognews.bg/news_80288/

"Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по оперативна програма „Околна среда”. Европа видя, че в България има нормално действащ парламент и демокрация. Ние много се постарахме тези дни и благодарение на всички депутати, и тяхната воля, и усилия да има правителство, успяхме да върнем доверието". Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов.

1357 нелегални имигранти и 14 трафиканти заловени край Одрин през октомври

http://www.mediapool.bg/1357-nelegalni-imigranti-i-14-trafikanti-zaloveni-krai-odrin-prez-oktomvri-news227205.html

Турската жандармерия в Одрин е заловила през миналия месец 1357 нелегални имигранти при опит да преминат нелегално през турската граница към България или Гърция. Заловените са главно от Сирия, Ирак и Афганистан. Двама имигранти са били открити на ГКПП "Капъкуле" в ремаркето на тир. През нощта те са се промъкнали към тира, докато шофьорът чакал на опашката за митницата, прерязали брезента на ремаркето и се вмъкнали в него, като се укрили между товара. Във връзка със зачестилите оплаквания от шофьорите на тирове, които по няколко дни са принудени да чакат на границата, властите са засилили контрола около опашките от чакащи тирове. Двама имигранти са били заловени в такси на ГКПП "Капъкуле". Властите в Одрин задържали и 14 души, заподозрени в трафик на хора.

Путин: "Роснефт" няма финансови проблеми

http://www.cross.bg/rosneft-pytin-problemi-1439734.html

/КРОСС/ Финансовата проверка на "Роснефт" показа, че най-голямата руска петролна компании няма никакви проблеми, каза Владимир Путин в интервю за агенция ТАСС. Той подчерта, че в този контекст трябва да се обоснове необходимостта от отделяне на средства, както и да се докаже, че те ще се върнат в икономиката. Президентът не изключи, че "Роснефт" може да получи подкрепа от Фонда за национално развитие на Русия, ако правителството сметне това за необходимо. По-рано ръководителят на "Роснефт" Игор Сечин поиска на компанията да бъдат отпуснати 1,5 трилиона рубли.  

Влак помете джип от офроуд рали на прелез в Русенско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426683

Влак помете джип в Русенско, съобщи bTV. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота.
Инцидентът е станал по време на тридневното офроуд състезание, което се провежда в региона. Джипът от Стара Загора е участвал в надпреварата по предварително определен маршрут. Влак помете джип в Русенско, съобщи bTV. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота. Инцидентът е станал по време на тридневното офроуд състезание, което се провежда в региона. Джипът от Стара Загора е участвал в надпреварата по предварително определен маршрут.

Бой Джордж се разболя

http://www.cross.bg/boii-dzhordzh-se-razbolya-1439735.html

/КРОСС/ Британската групата Culture Club отмени турнето си в САЩ и Великобритания заради заболяване на вокала си Бой Джордж. BBC съобщава, че музикантът има полип на ларинкса и за възстановяването му може да се прибегне до хирургична намеса. Първото за 12 години турне на бандата трябваше да започне на 15 ноември с изпълнения в Калифорния. Предвидени са 11 концерта. "Бих искал да се представя по най-добрия начин, но специалистите ми казаха, че на този етап това е невъзможно, каза певецът и изрази надежда възможно най-скоро да се върне на сцената.

Microsoft изпревари ExxonMobil по пазарна капитализация

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/microsoft-izprevari-exxonmobil-po-pazarna-kapitalizaciia-183800/

Откакто Сатя Надела пое технологичната компания през февруари, цената на акциите скочи с 34%

БГ анимацията "Българ" вече и на 3D по кината

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bg-animaciiata-bylgar-veche-i-na-3d-po-kinata-6027466

Звезди, почитатели на поредицата, дори се включиха в разпространяването за премиерата, тъй като са фенове на епизодите, които от години разсмиват в интернет

Чакаме Румъния, за да намалим таксите за Дунав мост 2

http://news.ibox.bg/news/id_655618835

Около половин милион моторни превозни средства са минали по моста от началото на годината

Юнкер представи списък с приоритетите за ЕС за 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/14/2419339_junker_predstavi_spisuk_s_prioritetite_za_es_za_2015_g/?ref=rss


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи 10 приоритета за работата на ЕС през 2015 г. и призова за по-добра координация между европейските институции, предаде Евроактив.

В писмо до председателя на Европейския парламент (ЕП) и Италианското председателство на ЕС Юнкер и заместникът му Франс Тимерманс заявиха, че сътрудничеството между институциите ще помогне на решаването на проблемите с безработицата, последствията от икономическата криза и конфликтите в съседните...

Петролът на ОПЕК поевтиня силно

http://www.mediapool.bg/petrolat-na-opek-poevtinya-silno-news227204.html

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се понижи силно до 75,15 долара за барел, информира на сайта си петролният картел в петък. В сряда един барел от кошницата на ОПЕК се търгуваше за 76,96 долара. За определяне на цената на петрола на ОПЕК се използва т. нар. петролна кошница, включваща 12 основни сорта петрол за износ на страните членки на картела. Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата" на ОПЕК предходния работен ден.

Влак влачи 150 метра джип на прелез в Русенско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426678

Влак помете джип в Русенско, съобщи bTV. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота.
Инцидентът е станал по време на тридневното офроуд състезание, което се провежда в региона. Джипът от Стара Загора е участвал в надпреварата по предварително определен маршрут. Влак помете джип в Русенско, съобщи bTV. Пострадали са двамата мъже в автомобила. Те са откарани в русенската болница без опасност за живота. Инцидентът е станал по време на тридневното офроуд състезание, което се провежда в региона. Джипът от Стара Загора е участвал в надпреварата по предварително определен маршрут.

Намалят ли влакове, съкращенията са неизбежни

http://www.bnews.bg/article-121814

Спомените не се забравят, не е шлифер да го съблечеш. Така обясни пред BNews първата реакция на остро недоволство сред жепейците на връщането на старите шефове на БДЖ председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Отблокиране на финансирането по ОПОС е знак за връщане на доверието към България

http://www.moreto.net/novini.php?n=270739

Вицепремиерът Томислав Дончев се похвали, че от ЕК са отблокирали финансирането по оперативна програма "Околна среда". „Това, което искам да кажа е на какво се дължи тази стъпка и този акт. Отвъд всички положени административни усилия, свързани с подобряването на системите за управление и контрол, отвъд всички аргументи, които българските власти са дали на Европейската комисия, отвъд всички положени политически усилия от нас и от служебното правителство, това е знак за връщането на доверието към България", коментира Дончев.

ФИФА обяви 10-те най-красиви гола на 2014 (видео)

http://www.bnews.bg/article-121820

Наградата на ФИФА за най-красив гол през годината носи името на Ференц Пушкаш. Критериите за определяна на най-красивия гол са попадението трябва дабъде кръсиво, важността на мача трябва да бъдe взета под внимание, попадението не трябва да е в резултат на късмет, грешки или отклонение от съотборник или противников играч и голът трябва да бъде съпътстван от феър плей.

Икономиката в еврозоната леко ускорява ръста си и инфлацията

http://www.mediapool.bg/ikonomikata-v-evrozonata-leko-uskoryava-rasta-si-i-inflatsiyata-news227203.html

Брутният вътрешен продукт (БВП) на целия Европейския съюз е нараснал с 0,3 на сто, а на еврозоната - с 0,2 на сто през третото тримесечие спрямо предходния тримесечен период, сочи предварителна оценка на европейската статистическа служба Евростат, публикувана в петък. През второто тримесечие на текущата година икономическият растеж на ЕС бе 0,2 на сто, а на еврозоната - 0,1 на сто. Отчетено на годишна основа, растежът е 1,3 на сто за ЕС и 0,8 на сто за еврозоната, оставайки без промяна спрямо второто тримесечие на 2014 година. БВП на България се е повишил с 0,5 на сто, отчетено на тримесечна основа и с 1,6 на сто спрямо третото тримесечие на 2013 година. През второто тримесечие на 2014 г. растежът на българския БВП бе 0,3 на сто на тримесечна основа и 1,8 на сто на годишна. Данните на Евростат посочват също така, че дългогодишната рецесия в Гърция е свършила. Според тримесечни данни, които не са публикувани по-рано, растежът на гръцката икономика се е възобновил през първото тримесечие на годината. БВП на Германия се е увеличил с 0,1 на сто през третото тримесечие. Резултатът съответства на очакванията и позволява на най-голямата европейска икономика да избегне рецесия. През предходното тримесечие БВП се е свил с 0,1 на сто, посочва Федералната статистическа служба, която е преразгледала леко нагоре първоначалните данни за спад от 0,2 на сто. Нов спад между юли и септември щеше да означава "техническа рецесия". През летните месеци външната търговия и потреблението на домакинствата са спасили положението. Потребителските разходи са се увеличили значително, а износът е нараснал с по-бърз темп от вноса. Инвестициите обаче са намалели значително спрямо предходното тримесечие. Франция е постигнала икономически растеж от 0,3 на сто през третото тримесечие спрямо второто, обяви френският Национален статистически институт (Insee). Резултатът е по-добър от очакваното и е най-бързият темп на растеж от над една една година, отбелязва ДПА. Анализаторите очакваха увеличение от едва 0,1 на сто през третото тримесечие. На годишна основа БВП на Франция се е увеличил с 0,4 на сто през третото тримесечие. Статистическият институт обаче е преразгледал надолу оценката за икономиката през второто тримесечие - до свиване с 0,1 на сто вместо първоначално обявения застой, допълва АФП. Министърът на финансите Мишел Сапен отбеляза в комюнике, че прогнозата на правителството за растеж от 0,4 на сто през 2014 година се затвърждава, като в същото време той коментира, че активността остава много слаба, за да създава заетост. Италия е останала в рецесия през третото тримесечие, когато брутният й вътрешен продукт се е свил с 0,1 на сто спрямо предходните три месеца. Резултатът съответства на очакванията на икономистите. На годишна основа свиването е 0,4 на сто. През последните седмици Италианският статистически институт Истат и правителството залагат на спад от 0,3 на сто на БВП за цялата 2014 година, след което очакват възстановяване на растежа през 2015 и 2016 година. Румънската икономика е нараснала с 1,9 на сто през третото тримесечие на годината в сравнение с второто. Спрямо същия период на миналата година брутният вътрешен продукт е нараснал с 3,2 на сто. Годишната инфлация през октомври се е ускорила до 0,4 на сто в еврозоната и 0,5 на сто в ЕС, което се отчита като оптимистичен признак. България е сред страните с най-голяма дефлация, отчете Евростат.

Сериозен спад в добива на мед в Добрич заради времето отчетоха пчелари

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/14/2419337_seriozen_spad_v_dobiva_na_med_v_dobrich_zaradi_vremeto/?ref=rss


Значително по-слаб добив на пчелен мед в Добричкия регион – един от най-големите производители на продукта в цялата страна, отчете областният координатор на националното сдружение "Съюз на българските пчелари" Янко Янков, цитиран от БТА. Причината за сериозния спад в сравнение с обичайния добив на мед в този регион, по думите му са лошите метеорологични условия през тази стопанска година.

Производството на мед в спаднало до 35% от обичайните 40-60 килограма от кошер заради големите...

Оперираха двама от ЦСКА

http://news.ibox.bg/news/id_1745848544

Сендрино Мисиджан и Пламен Крачунов бяха успешно оперирани

Няма следи от насилие по тялото на мъртвия младеж в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426669

Собственикът на хотел Собственикът на хотел "Луксор", където преди няколко часа бе намерен мъртъв 22-годишен младеж Недялко Левунлиев отказа да коментира трагичния инцидент. Наш репортер се свърза с него по телефона. "Пътувам към Благоевград. Не съм бил в хотела и нищо все още не знам. Нямам информация какво се е случило. Едва ли моментът е подходящ за изявления."

Операция "Весела Коледа" сваля цените на потребителските стоки във Венецуела

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/14/2419348_operaciia_vesela_koleda_svalia_cenite_na/?ref=rss


Президентът на Венецуела Николас Мадуро даде ход на план, известен като "Операция Весела Коледа", в рамките на който ще бъдат намалени цените на играчките, дрехите и електроуредите за крайните потребители, съобщи "Ройтерс". Целта на кампанията е да увеличи популярността на президента в контекста на отслабващата икономика на страната.

Войници продават субсидирани храни за празниците, а 27 000 държавни инспектори притискат фирмите да намаляват цените. Мадуро се надява по празниците да...

Пет пъти са се увеличили дълговете на БДЖ

http://www.cross.bg/moskovski-miliona-taksite-1439733.html

/КРОСС/Пет пъти са се увеличили дълговете на БДЖ за около година. Това заяви в НС министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Въпреки това обаче той е доволен от работата по оздравяване на компанията. Московски похвали екипа, с който е работил в предишния си мандат. По думите му, е постигнат добър резултат. Намалихме загубите с темпо от близо 20 милиона лева на годишна база на около 3 милиона лева. Към момента загубата вече е 15 милиона лева т.е. за около година се увеличи пет пъти", обясни Московски. По думите му, ако 70% от товарите излязат от сегашната компания на БДЖ, означава, че тя практически е приключена. Министър Московски съобщи още, че предстоят двустранни срещи - България-Румъния, на които ще се обсъди възможността за намаляване на таксите за преминаване на леки коли по "Дунав мост" 2 в двете посоки. В НС министърът обясни: „Тъй като размерът на таксите за преминаване през „Дунав мост" 2 се определят с решения на двете правителства - българското и румънското, е необходимо да се проведат консултации между тях за евентуалното намаляване на тези такси на леки автомобили в двете посоки". От страна на Букурещ обаче все още няма потвърждение за такава среща

Мъртвият спортист е арабин, подозират препиване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426665

22-годишният спортист от Бургас, който издъхна в благоевградски хотел, е с арабско име. Около момчето имало следи от повръщано. Младежът е намерен около 12.15 часа, а малко по-късно сигналът е постъпил в полицията, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР в Благоевград, цитирани от struma.com.
Момчето е било на гости на сина на винения бос Недялко 22-годишният спортист от Бургас, който издъхна в благоевградски хотел, е с арабско име. Около момчето имало следи от повръщано. Младежът е намерен около 12.15 часа, а малко по-късно сигналът е постъпил в полицията, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР в Благоевград, цитирани от struma.com. Момчето е било на гости на сина на винения бос Недялко

Печалби от тираж №91 на Българския спортен тотализатор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426667

"6 от 49", I теглене (8, 12, 14, 18, 19, 22) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 21 по 1672,20 лв. III гр. (4) - 1144 по 30,70 лв. IV гр. (3) - 17 268 по 2,90 лв. Джакпот - 1 039 193,81 лв. IІ теглене (25, 27, 31, 32, 41, 43) I гр. (6) - няма Джакпот - 688 955,86 лв. Тото джокер Позиция: 1, 6, 9. Цифра от фабр. номер: 2, 5, 6. I гр.

Красимир Ципов: Предстои сериозен анализ на свършеното от главния секретар на МВР

http://frognews.bg/news_80287/

Предстои да се направи сериозен анализ на работата на главният секретар на МВР през последната една година. Това каза новият зам.-шеф на МВР Красимир Ципов по „Фокус”.

Партията на Кунева не иска да се бърза с избора на лидер на РБ

http://www.mediapool.bg/partiyata-na-kuneva-ne-iska-da-se-barza-s-izbora-na-lider-na-rb-news227202.html

Партията на вицепремиера Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ) смята за непродуктивно да се провежда съюзен конгрес на Реформаторския блок (РБ) при сегашното високо ниво на недоверие към партиите в РБ. Изпълнителният съвет на ДБГ, който е заседавал в четвъртък вечерта, излезе със становище, че без да има резултати от реформите, не е продуктивно да се провежда съюзен конгрес на РБ. Лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев заяви в петък пред репортери, че той е за провеждането на съюзен конгрес. Той не коментира решението на ДБГ. "Най-големи поддръжници на конгреса са колегите от ДСБ, а господин Радан Кънев повдигна въпроса на парламентарна група последния път. Ние искахме отсрочка, тъй като за нас беше важно да попитаме и Изпълнителния съвет и териториалните органи на ДБГ какво мислят за този силует, и това беше обратната връзка. Истината е, че има голямо недоверие в РБ на този етап и ние трябва да се борим с това недоверие", коментира организационният секретар на ДБГ Димитър Делчев пред БНР. "ДСБ не е настоявала нищо, но Блокът има решение. Надявам се, че никой не се отмята от него, защото това би било много неразумна стъпка. Нищо повече не мога да кажа. Крайно време е да го има този конгрес", заяви от своя страна лидерът на ДСБ Радан Кънев. Корман Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство" също смята, че конгрес трябва да има: "Бих казал, че има различия, бих казал, че има по-силни или по слаби лидерски амбиции, което е нещо естествено и нормално, но идеята е на подобни форуми е и стремежът да направим нещо по-голямо, общо, което е по-силно и мисля, че не трябва да се отклоняваме от него. Категорично трябва да има конгрес, на който да се избере лидер. Това може да се случи в края на зимата, началото на пролетта". Съюзният конгрес трябваше да съвпадне с откриването през септември на предизобраната кампания на Реформаторите за предсрочните парламентарни избори, но тогава се отложи за по-късна дата, а Радан Кънев и лидерът на СДС Божидар Лукарски оттеглиха кандидатурите си за председател на Блока. Тогава бе казано, че най-важната задача е РБ да постигне успех на изборите и че съюзният конгрес ще се проведе около 10 ноември. За мен отиването на един конгрес просто, за да избереш ръководство, не е достатъчно, коментира пред журналисти в парламента избраният за съпредседател на ПГ на РБ Найден Зеленогорски от партията на Кунева. Моментът за подобно мероприятие, според него, ще е тогава, когато усилията на правителството и управляващото мнозинство дадат положителни резултати. Силно се съмнявам, че през януари и февруари ще има такива, добави той. Зеленогроски не се ангажира кога ще има положителни резултати, отбелязвайки, че такива могат да се очакват в по-средносрочен период, но не конкретизира какво разбира под "средносрочен". При положение, че РБ е младши партньор в правителствената коалиция с ГЕРБ, която се опира на подкрепата на още две формации – АБВ и Патриотичния фронт, изпълнението на исканите от РБ реформи, а оттам и на съдбата на Блока, става заложник на волята и интересите на политическите сили извън РБ. ДБГ недоволства от Гражданския съвет на РБ, който "клати лодката" Зеленогорски даде да се разбере, че ДБГ ще настоява за премахването на Гражданския съвет на РБ – структура, създадена при учредяването на съюза, която да е мост към гражданското общество и която участва при формирането и взимането на политическите решения на РБ. Партиите на Кунева и Лукарски изпитват сериозно недоверие към Гражданския съвет заради публичната позиция на мнозинството от членовете му в подкрепа на Радан Кънев за лидер на РБ. Актуален повод за недоволството на ДБГ и СДС стана и позицията на Гражданския съвет за оттегляне на номинацията Божидар Лукарски за министър на икономиката, която председателството на РБ подмина с мълчание. През последните месеци ДБГ неприкрито блокира работата на съвета, разказаха негови представители. Нека бъдем честни, коментира Зеленогорски, нашата иновация - Гражданският съвет, беше много интересна и даде добър резултат, но в решителни моменти имаше разклащане на лодката, което е крайно недопустимо тогава, когато водехме преговори за участие в управляващо мнозинство да има атаки от съвета. Според него лодката вече не се клати, дошло е време да се изчистят нещата, защото РБ е дългосрочен проект. Затова се налагало националните събрания на всяка една от формациите да се съберат и да решат дали съхраняват идентичността си или вървят към единна формула, единна партия. ДБГ констатират високо равнище на недоверие между част от партиите в РБ и изразяват своята готовност да работят за възстановяване на добрите коалиционни отношения, се казва в становището, одобрено от ръководството на формацията. "При такова недоверие провеждането на конгрес преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията. Основен критерий за възстановяване на коалиционни отношения ще бъде начинът на работата в парламентарната група на РБ", смятат от ДБГ. "Бъдещето на РБ зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи. През тяхната реализация се доказва потенциала за лидерство. Затова считаме, че Съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите", заявяват от ДБГ. Предстои да се види каква ще е официалната позиция на СДС, но очакванията са тя да съвпада с тази на ДБГ.

Борисов: Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по ОП Околна среда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426659

"Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по оперативна програма „Околна среда”. Европа видя, че в България има нормално действащ парламент и демокрация. Ние много се постарахме тези дни и благодарение на всички депутати, и тяхната воля, и усилия да има правителство, успяхме да върнем доверието". "Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по оперативна програма „Околна среда”. Европа видя, че в България има нормално действащ парламент и демокрация. Ние много се постарахме тези дни и благодарение на всички депутати, и тяхната воля, и усилия да има правителство, успяхме да върнем доверието".

Мъртвият спортист е арабин, подозират препиване и удавяне в повръщано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426631

22-годишният спортист от Бургас, който издъхна в благоевградски хотел, е с арабско име. Около момчето имало следи от повръщано. Младежът е намерен около 12.15 часа, а малко по-късно сигналът е постъпил в полицията, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР в Благоевград, цитирани от struma.com.
Момчето е било на гости на сина на винения бос Недялко 22-годишният спортист от Бургас, който издъхна в благоевградски хотел, е с арабско име. Около момчето имало следи от повръщано. Младежът е намерен около 12.15 часа, а малко по-късно сигналът е постъпил в полицията, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР в Благоевград, цитирани от struma.com. Момчето е било на гости на сина на винения бос Недялко

Продават на търг първия запис на Елвис

http://www.cross.bg/turg-elvis-zapis-1439732.html

/КРОСС/ Първият музикален запис на Краля на рокендрола Елвис Пресли, направен през лятото на 1953 г., ще бъде продаден на търг в САЩ. Това съобщиха представители на фонда, който се разпорежда с наследството на музиканта.През юни 1953 г. 18-годишният Пресли записва срещу 4 долара в Sun Studios в Мемфис две парчета - "My Happiness" и "That's When Your Heartaches Begin". Смята се, че младежът е искал да подари записите на майка си. „Записът се предлага за първи път на търг. Той принадлежи на частно лице, което го пази от около 60 години", коментира организаторът на аукциона. Наддаването ще се проведе в имението на музиканта "Грейсленд" в Мемфис, което сега е музей. На търга ще бъдат представени още 68 предмета, свързани с Елвис, включително и първата му шофьорска книжка.

Марияна Петрова: Абсолютно задължително е децата да имат предмет по плуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=270737

През тази година във Варна сме обучили за млади спасители още 23-и деца, които са между 12 и 17 години. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Марияна Петрова, експерт към Водноспасителната служба на БЧК – Варна. Тя посочи, че в последните няколко години се организира турнир „Млад спасител”, чиято цел е да мотивира децата да проявяват интерес към тази професия.

СГП не е спирала разследването по казуса с откраднатите тефтери на Златанов

http://www.cross.bg/ykazaniya-razsledvaneto-prokyror-1439729.html

/КРОСС/ Досъдебното производство, свързано с кражбата на тефтерите на Филип Златанов, се намира в Софийската районна, а не в Софийската градска прокуратура. Прокурор от СРП лично извършва действия по разследването, като са дадени указания от СГП, поради високия обществен интерес по казуса и при необходимост, в работата да се включи втори наблюдаващ прокурор, заявява СГП по повод информация в медиите от днес. В писмените указания на градския прокурор Христо Динев се посочва още, че трябва да се изготви план за разследването и в случай на възлагане на отделни действия по разследването на разследващ или друг орган, да се дадат конкретни указания, за чието изпълнение да се следи стриктно. В нито един момент не е имало устни указания, които да се разминават с писмените такива. Делото за кражбата на двата бележника бе изискано от Шесто РУП-СДВР на 12 ноември т. г. Причината, поради която е изискано делото, е изпращането му на СРП с изложените вече по-горе указания на градския прокурор. На 12 ноември т. г. - датата, на която е изискано и досъдебното производство от Шесто РУП, се проведе и съвместен брифинг със СДВР, на който Динев обяви, че разследването ще се извършва лично от прокурор от компетентната прокуратура

Борисов: Европа видя, че в България има нормален парламент и демокрация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4426642

"Радостен съм, че ни възстановяват ефрофондовете по оперативна програма „Околна среда”. Европа видя, че в България има нормално действащ парламент и демокрация. Ние много се постарахме тези дни и благодарение на всички депутати, и тяхната воля, и усилия да има правителство, успяхме да върнем доверието".

АПИ затваря планински проходи през зимния сезон

http://society.actualno.com/API-zatvarja-planinski-prohodi-prez-zimnija-sezon-news_60360.html

Някои от планинските проходи в България ще бъдат затворени за зимния сезон, за да се избегнат инциденти на пътя. Това съобщи на пресконференция шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" Л...

22-годишен почина в хотел в Благоевград

http://blagoevgrad.actualno.com/22-godishen-pochina-v-hotel-v-Blagoevgrad-news_60361.html

22-годишният младеж, който издъхна днес в благоевградския хотел "Луксор",  е студент в Национална спортна академия, а около трупа му ченгетата намерили хапчета-анаболи, пише struma....

Добротата на дядо Добри докосна света

http://curious.actualno.com/Dobrotata-na-djado-Dobri-dokosna-sveta-news_60362.html

Все повече чужди издания пишат за дядо Добри и неговите добрини, които докосват сърцата на много хора по света. Попаднахме на една хубава статия от чуждестранен сайт, която разказва на читателите си з...

Швейцария помага на шест врачански общини

http://vraza.actualno.com/Shvejcarija-pomaga-na-shest-vrachanski-obshtini-news_60365.html

Швейцарска помощ ще получат общините Мизия, Мездра, Хайредин, Борован, Роман и Бяла Слатина, които бяха наводнени, съобщава Дарик.  Дарението включва болнично и друго обзавеждане, инвентар, ...

След 6 години рецесия, Гърция отново бележи ръст

http://balkani.actualno.com/Sled-6-godini-recesija-Gyrcija-otnovo-beleji-ryst-news_60367.html

Брутният вътрешен продукт на Гърция е нараснал до 1,7 през третото тримесечие на годината, съобщи гръцката статистическа служба "Елстат", цитирана от БГНЕС. В сравнение с второто тримесечие...

Москвич се заби в пътнически влак в Добрич

http://dobrich.actualno.com/Moskvich-se-zabi-v-pytnicheski-vlak-v-Dobrich-news_60366.html

Рано тази сутрин, между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, водач на лек автомобил "Москвич" предприема забранено преминаване, съобщиха от...

Тефтерчето ми е по-откраднато от тефтерчето ти

http://politics.actualno.com/Teftercheto-mi-e-po-otkradnato-ot-teftercheto-ti-news_60356.html

Тазседмичната комедия със сигурност е под мотото "Къде ми е тефтерчето?". Изчезването на веществените доказателства по досъдебно производство, което в нормална държава щеше да е тема номер е...

Цените на хромбуците ще паднат под 150 долара

http://www.cross.bg/pazara-dolara-lenovo-1439730.html

/КРОСС/ Мобилните компютри под управление на Chrome OS набират популярност. Подобни устройства са привлекателни с ниската си цена и базираното в облака съхранение на данни за приложения в сферата на образованието и за малкия бизнес.Няколко големи компании партнират на Google (разработчика на Chrome OS) в налагането на хромбуците на пазара. Сред тях са китайският ИТ гигант Lenovo и тайванската Asus, които планират да пуснат устройства на цени по 149 долара през първата половина на 2015 г., съобщи digitimes.com.Ултраевтините хромбуци ще стъпят на хардуерна платформа от Rockchip. По-рано тази година китайският производител на чипове за приложения сключи стратегическо споразумение с Intel, което е предпоставка за усъвършенстване на неговата технология.Едночиповата система (SoC) Rockchip RK3188 включва четири изчислителни ядра (CPU) и вече се използва в бюджетен ноутбук на Lenovo, който излезе на пазара през октомври. Моделът има 10,1-инчов екран и работи под управление на Android.Очаква се до края на тази годината или в началото на следващата Lenovo да пусне и хромбук на база SoC Rockchip RK3288 с 11,6-инчов екран. Подобно устройство показа Asus на изложението Computex 2014, а излизането му на пазара е предвидено за първата половина на 2015 г.И двата хромбука ще струват по 149 долара, твърдят тайванските източници. По-рано пък се появиха информации, че в началото на 2015 г. Lenovo ще атакува пазара с хромбуци на цена около 170 долара на базата на SoC от Rockсhip

Кабинетът реши да помогне на учителя Тео

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426629

Учителят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, който се заел създаде модерна школа, където да обучава ученици безплатно, получава малко очаквана помощ от държавата.
Днес беше с постановление на Министерски съвет беше решено изоставеният техникум в Казанлък, където се обучават младите физици, да се даде за безвъзмездно ползване на школата на Учителят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, който се заел създаде модерна школа, където да обучава ученици безплатно, получава малко очаквана помощ от държавата. Днес беше с постановление на Министерски съвет беше решено изоставеният техникум в Казанлък, където се обучават младите физици, да се даде за безвъзмездно ползване на школата на

Мъж падна в асансьорна шахта в СПА хотел

http://www.cross.bg/muzhut-zashtitite-asansyora-1439731.html

/КРОСС/Мъж е паднал в асансьорна шахта в СПА хотел във Велинград. 66-годишният софиянец е транспортиран е в "Пирогов" с фрактури на краката, на тазобедрената става и на лумбални прешлени и с опасност за живота. Инцидентът е станал на първия етаж на СПА хотела, в който мъжът е бил отседнал. При опит да влезе в асансьора, вратите са се затворили частично и той е тръгнал, но вероятно някоя от защитите не е сработила и мъжът е бил повлечен нагоре. Впоследствие вратата се е отворила и той се е намерил под асансьорната кабина в шахтата, като е паднал от около 5 метра височина. По първоначална информация става въпрос за неправилна експлоатация на асансьора. Тепърва разследването ще установява дали съоръжението е било изправно, извършван ли е технически преглед, защо не са сработили някои от защитите и дали и с какво мъжът е сгрешил при използването му.    

Надпис смути Хисаря: Ще ви колим, гяури!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4426649

Провокативен надпис „Ще ви колим, гяури!" е бил изрисуван със спрей на една от чешмите с минерална вода в градския парк на Хисаря, съобщи Дарик.
Чешмата е изрисувана в нощта срещу четвъртък. Сигналът в общината е бил подаден от хора, които са отивали сутринта да си налеят лековита вода.
"Разпоредила съм да го почистят, уведомили сме и полицията", Провокативен надпис „Ще ви колим, гяури!" е бил изрисуван със спрей на една от чешмите с минерална вода в градския парк на Хисаря, съобщи Дарик. Чешмата е изрисувана в нощта срещу четвъртък. Сигналът в общината е бил подаден от хора, които са отивали сутринта да си налеят лековита вода. "Разпоредила съм да го почистят, уведомили сме и полицията",

НАГРАДА "ДЕЛО НА ГОДИНАТА"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246766_%D0%9D%D0%90%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%94%D0%90+%22%D0%94%D0%95%D0%9B%D0%9E+%D0%9D%D0%90+%D0%93%D0%9E%D0%94%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90%22

 Магистрати, прокурори, нотариуси, адвокати на крака пред Еню Комитов

Церемонията събра над 3000 лв. за болни от церебрална парализа деца

 

На стилна церемония бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ вчера вечерта в зала София на хотел Кемпински. Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на две болни от церебрална парализа деца – 13-годишната Снежанка и 7-годишният Божидар, както и на 8-годишният Елвер, който е в будна кома.

Изисканата вечер започна с невероятно изпълнение на солистката на ансамбъл Българе Албена Вескова, която събра бурните аплодисменти на юристите.

След ния водещите на на събитието – правистите Юлиян Демирев и Нина-Никол Хамилтън (която блестеше в уникална червена рокля от Брайдъл Фешън), превърнаха „Темида-цената на истината“ в конкуренция на Оскарите. Номинираните и наградените излизаха на стилно украсена сцена, в унисон с тематиката. Скулптура на темида строго дирижираше парада, а декораторите бяха помислили и за най-малките детайли.

На огромните видеостени се въртяха видеовизитки на всеки един от номинираните в 8-те категории – Адвокат на годината, Жена Адвокат на годината, Кантора на годината, Дело на годината, Прокурор на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината и Правосъдие зад граница. Бяха дадени и две специални награди – за юрист в медиите приза отиде при адвокат Биляна Тончева, а статуетката за Правосъдие зад граница попадна в ръцете на Силви Гаврилов, председател на Клуба на адвокатите франкофони. Наградите им бяха връчени съответно от издателят на сп. „Власт-бизнес и политика“ г-н Светослав Стефанов и от директора на БНР – програма Хоризонт г-н Васил Чобанов.

Тази година юристи и медии номинираха заслужили магистрати, нотариуси, адвокати и прокурори от цялата страна, които пропътуваха разстоянието до София, за да получат това огромно признание.

Първите номинирани бяха от категорията Съдия на годината. Това са – Георги Ушев, Магдалина Иванова, Богдана Желявска, Янко Георгиев и Янко Янев. За да връчи статуетката Темида на сцената излезе Соня Колтуклиева, а приза отиде при Богдана Желявска от Софийски Градски съд.

В категорията млад юрист бяха номинирани  Гинка Христова , Борислав Чолаков, Михаил Миланов от София,    Светослав Бързанов от Варненската колегия и  Денис Мустафа и Милена Станджикова от Пловдивската колегия. За да връчи наградатаТемида за Млад юрист на сцената излезе ръководителят на магистърската програма по европейско право в СУ и носител на катедра Жан Моне на Европейския съюз доц. доктор на юридическите науки Атанас Семов. След прочувствена реч, той обяви за победител Гинка Христова.

В категорията Кантора на годината конкуренцията бе убийствено жестока, а секретарят на Софийска адвокатска колегия г-н Владимир Дончев, дори се пошегува от сцената, че му е „неудобно да гледа такива мастити адвокати в очите, затова им е обърнал гръб“. Той обяви за победител кантората „Андрей Делчев и партньори – Евролекс България“. Конкуренция на сцената им правиха „Вълчев и Борисов“, „Пенков, Марков и партньори“, „Рашев и партньори“ и „Базлянков, Станоев и Ташев“.

Номинираните нотариуси бяха Албена Наумова, Весела Ивчева, Виолета Петрова, Цветелина Гечева и Меглена Ангелова – Цацарова. Статуетката Темида връчи главният редактор на в-к Новинар г-н Стоян Сираков на нотариус Цветелина Гечева.

В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. На сцената в пълен състав излязоха Константин Симеонов от Благоевградската колегия, Богдан Йорданов от Бургаската АК, Васил Ставрев от Варна, Иван Кръпов от София и Атанас Богданов от Пловдивската адвокатска колегия. След като ги поизпоти, водещата от Нова тв Люба Кулезич обяви победителят в таки категория. Със статуетка Темида си тръгна Иван Кръпов.

Последва женското оръжие в адвокатурата и номинациите за Жена Адвокат на годината. А номинирани бяха  Екатерина  Димитров,  Ренета  Даньовска, Росица Вучева, Снежина Спасова, Магдалена Колева и Радост Караиванова. Правосъдният репортер на в-к Стандарт Захари Белчев връчи статуетката на Екатерина Димитрова.

Номинираните за Прокурор на годината бяха Валентин Ангелов и Руси Алексиев от София, Христо Георгиев от Благоевград, Дарин Лаков от Ботевград, полк. Емил Ангелов от Пловдив. Издателят на в-к „19 минути“ Борис Ангелов обяви от сцената победителя Руси Алексиев от Апелативна прокуратура.

В категорията Дело на годината се надпреварваха пет знакови дела от годината - Бойко Борисов срещу Волен Сидеров – спечелено от Борисов, адвокат по делото Марин Марковски, Прокуратурата в Пловдив срещу Гълъбовската група - 11 подсъдими са оправдани по 37 обвинения  – адвокати по делото Людмил Рангелов , Тодор Асенов , Пенка Георгиева, Христо Георгиев, Иванка Вандова, Ивет Анадолска, Андрей Едрев осъди държавата, заради договорите с Дънди Прешъс Метълс – адвокат по делото Петър Николов, „България без цензура“ срещу ЦИК – спечелено от ББЦ – адвокат по делото Иван Гебрелиев,  Процесуално представителство на засегнатите от Решение Ц-33/14.09.2012 г. на ДКЕВР ВЕИ производители с цел неговата отмяна – адвокат по делото Владимир Пенков. Да връчи статуетката Темида на сцената излезе издателят на klassa.bg и информационна агенция Крос г-н Дриндолов. Той обяви за победител в категорията Дело на годината Прокуратурата срещу Гълъбовската група. На церемонията присъстваха дори кмета, зам-кмета и общинските съветници на град Гълъбово.

Най-вълнуващият момент бе когато на сцената излезе председателят на Софийска адвокатска колегия г-н Петър Китанов, за да обяви приза за цялостен принос в правосъдието. Уникална като изработка статуетка Темида получи адвоката от кариерата, пет пъти преизбиран за председател на САК, един от най-добрите адвокати по наказателни дела Еню Комитов. Цялата зала стана на крака и бърните аплодисменти за секунди успяха да приглушат появилите се сълзи в очите на някои от гостите. «За нашия бащица Еню Комитов», с вълнение изрече Петър Китанов.

За доброто настроение на гостите по време на церемонията се грижеше и певицата от Гласът на България Брияна Пантелеева.

На финала се разигра томбола, в помощ на трите болни дечица. Бяха разиграни три платинени карти от фитнеси Пулс, два уикенда в Гранд хотел Банско, 1 метър Шоколад, СПА процедура от Персона, козметика с екстракт от охлюви, луксозна вратовръзка от Кашарел, барокови чаши от Премиум стайл, бутилка вино и козметични процедури от Дерма Кер.

Събитието се проведе и не без помощта на уиски Джеймисън, вино Минков Брадърс, вино Ле Пфотограф, бутик за цветя Пасифлори.

С медийното партньорство на БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО, ВЕСТНИЦИТЕ СТАНДАРТ, НОВИНАР, КЛАСА, 19 МИНУТИ, ТЪРГОВСКИ ВЕСТНИК, СПИСАНИЕ БИ ТУ БИ, ИНФОРМАЦИОННИТЕ АГЕНЦИЯ БЛИЦ И КРОС, ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛИТЕ БИ НЮЗ, БЪЛГАРИЯ УТРЕ, НЮЗ.БГ, БЪЛГАРИЯ НЮЗ, ТУДЕЙ.БГ, НОВА МЕДИЯ, НОВИНИТЕ БГ, ИН ЛАЙФ, ВЕСТНИКА НА БЪЛГАРИТЕ В САЩ И КАНАДА БЪЛГАРИЯ СЕГА, БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ В САЩ И КАНАДА БГ7ТВ, КОЯТО ЩЕ ИЗЛЪЧИ ЦЯЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ, ИНЖ. ПЛАМЕН КОЛЕВ И НАЙ-ГОЛЯМОТО УЕБ СПИСАНИЕ ХАЙ ЛАЙФ, КАКТО И ОСНОВНИЯТ СЪОРГАНИЗАТОР СПИСАНИЕ ВЛАСТ – БИЗНЕС И ПОЛИТИКА. С ПОДКРЕПАТА НА ЛЮБА КУЛЕЗИЧ И ПРЕДАВАНЕТО Й „НА ЧИСТО“, КАКТО И НА МИРА ДОБРЕВА И НЕЙНОТО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТ1. 

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 17 - 21 ноември 2014 г.

http://www.zapernik.com/pernik/planirani-prekusvaniya-na-elektrozahranvaneto-na-teritoriyata-na-pernishka-oblast-obslujvana_35769/

Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Пернишка...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване