4 години затвор за наркопласьор във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300700

Варненският окръжен съд призна за виновен 38-годишният Ивелин Станков от Варна затова, че на 25.02.2015г. в гр. Варна, при условията на опасен рецидив, в съучастие с Румяна Ангелова, като извършител, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение пакетчета високорискови наркотични вещества с общо нетно тегло 5,29 грама хероин и 1,61 грама кокаин, на обща стойност 1085,60 лева.

Седмица на детската пътна безопасност стартира в област Кърджали

http://pik.bg/седмица-на-детската-пътна-безопасност-стартира-в-област-кърджали-news395244.html

Седмица на детската пътна безопасност стартира в област Кърджали

Седмица за превенция на детската пътна безопасност стартира в област Кърджали. Инициативата е свързана с предстоящото откриване на новата учебна година, пише "Стандарт".

Едновременно с това ще се провежда и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

Мерките преди 15 септември са съвместни с Регионалния инспекторат на МОН, директорите на училищата и детските градини и кметовете, съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

В рамките на акцията в първия учебен ден ще има засилени дежурства в районите на учебните заведения и кръстовища около тях. Ще бъдат включени всички налични полицейски сили на територията на областта.

От началото на тази година до края на август в Кърджалийско при 22 ПТП са пострадали 24 деца и юноши, като 6 от тях са пешеходци, 12 са пътници и 6 са водачи на мотопеди или велосипеди. Само през лятната ваканция на 2015 г при 12 ПТП са пострадали 14 деца и юноши – 2 от тях като пешеходци, 8 като пътници и 4 като водач на мотопед или велосипед.

В сравнение с лятото на 2014 г. пострадалите деца и юноши са с 5 повече.

В дните преди 15 септември ще има оглед и на пътната маркировка, уличното осветление, предпазните огради, загражденията за пешеходци. В сградите на всички учебни заведения ще бъдат извършени и охранителни проверки.

Ще се засили контролът на питейните и увеселителни заведения с оглед спазване забраната за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни и малолетни.

Разкриха коя е убитата жена в гората край Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967208

Разследващите установиха личността на жената, чието тяло бе намерено в напреднал стадий на разложение в гората между с. Юнец и с. Кривина, община Долни чифлик в събота.
На зловещата гледка се натъкнал един от горските, който обикалял местността да маркира дървета, пише petel.bg.
Щом пристигнал криминалният екип, било установено,
Разследващите установиха личността на жената, чието тяло бе намерено в напреднал стадий на разложение в гората между с. Юнец и с. Кривина, община Долни чифлик в събота. На зловещата гледка се натъкнал един от горските, който обикалял местността да маркира дървета, пише petel.bg. Щом пристигнал криминалният екип, било установено,

Каролев пита: Екология, политика или просто семеен бизнес? Или Три в Едно

http://web.barometar.net/81539/

Икономистът Владимир Каролев, който е и съветник на министър Божидар Лукарски разкрива нова далавера на зеления активист Тома Белев и компания. Каролев пише: „МОСВ е отпуснало наскоро около 1 000 000 лева на две зелени НПО-та. Те се управляват от политици на партия Зелените и техните интимни половинки, някои от които участващи в органи на […]

Пътната полиция започна акция колан и каска

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/09/07/2605320_putnata_policiia_zapochna_akciia_kolan_i_kaska/?ref=rss


Служителите на пътната полиция тази седмица се фокусират върху проверки за използването на предпазните колани в автомобилите и каските от мотоциклетистите, съобщиха от МВР. Акцията е общоевропейска.

Основната цел на операцията е превенция. При проведената през март проверка е било констатирано, че намалява броят на участниците в пътното движение, които не спазват въведените стандарти за използването на обезопасителни системи по време на пътуване.

От проверените в България...

LG представя портфолио с уреди, задължителни за мечтаната кухня

http://www.cross.bg/studio-yredi-electronics-1479980.html

/КРОСС/ На IFA 2015 LG Electronics (LG) представя най-новата си линия премиум кухненски продукти с функции, съобразени с нуждите на потребителите повече от когато и да било. Акцент в линията е LG STUDIO, проектиран да се вписва безпроблемно в кухнята за максимално удобство и възможно най-добра работа, която да повиши качеството на храната на потребителите. LG STUDIO предлага пълен набор съвременни кухненски уреди като фурни, хладилници, съдомиялни машини, индукционни повърхности и газови плотове, които са отлична комбинация между функционалност и дизайн, идеални за смарт начина на живот на днешните потребители. LG STUDIO фурна: по-добро готвене без бъркотиятаФурната LG STUDIO включва технологията Easy Clean с хидрофилен емайл, позволяващ лесното почистване на петната от храна. Easy Clean технологията елиминира потенциални хранителни рискове за здравето, които могат да възникнат при използването на вредни почистващи препарати. Просто включете Easy Clean, изчакайте 15 минути, напръскайте вътрешността с вода и избършете. Няма как да е по-лесно и безопасно от това. LG Smart ThinQTM позволява на потребителите да изтеглят, обновяват и споделят рецепти с приятели и роднини чрез своите смартфони, таблети и други смарт устройства. Фурната LG STUDIO е със система NFC, която автоматично наглася режима, температурата и времето за определена рецепта след като прикачи смарт устройство към фурната

Жената, убита в гора край Долни Чифлик, е на 48 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967214

Варненската полиция издирва извършителите на две убийства, станали в курорта Златни пясъци и в община Долни чифлик. Миналата събота лесничей се натъкнал на първия труп в гориста местност между селата Юнец и Кривини. Огледът показал, че жертвата е жена, загинала от удари с остър предмет. Самоличността й бе установена чак в понеделник,
Варненската полиция издирва извършителите на две убийства, станали в курорта Златни пясъци и в община Долни чифлик. Миналата събота лесничей се натъкнал на първия труп в гориста местност между селата Юнец и Кривини. Огледът показал, че жертвата е жена, загинала от удари с остър предмет. Самоличността й бе установена чак в понеделник,

Без вода в някои части на столицата на 9 септември

http://pik.bg/без-вода-в-някои-части-на-столицата-на-9-септември-news395242.html

Без вода в някои части на столицата на 9 септември

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 9 септември, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с провеждане на степ тест на налягането във водопроводната мрежа в кв. „Драгалевци“ , се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 6:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Околовръстен път“,бул. „Черни връх“, ул. „Крайречна“, ул. „Агличе“, ул. „Андрей Бачковски“, ул. „Проф. Боньо Ангелов“, ул. „Под гората“, ул. „Невена Коканова“, Парк „Ботаническа градина“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „площад „Цар Иван Александър“; ул. „Лешникова гора“ ъгъла с ул. „Цветарска“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Васил Левски“, Център , се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по бул. „Васил Левски“ от ул. „6-ти септември“ до ул. „Данте“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Васил Левски“ ъгъла с ул. „Данте“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Любляна“, кв. „Овча купел“ , се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Любляна“ от ул. „Народен герой“ до ул. „Букет“, по ул. „Букет“ от ул. „Любляна“ до ул. „Войводина могила“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Любляна“№23.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Антон Безеншек“, кв. „Васил Левски“ , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Антон Безеншек“, по ул. „Проф. Беньо Цонев“ от ул. „Лепенец“ до ул. „Константин Фотинов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Антон Безеншек“ №2.

Във връзка с направа на връзки на новоизграден уличен водопровод на ул. „Липа“, кв. „Вердикал“ гр. Банкя , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Райко Даскалов“, по ул. „Методи Иванов“ от ул. „Липа“ до ул. „Варна“, ул. „Липа“, ул. „Тепето“, ул. „Нишава“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Райко Даскалов“ ъгъла с ул. „Липа“.

Във връзка с подмяна на уличен водопровод на ул. „Евлия Челеби“, кв. „Княжево“ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Евлия Челеби“ от площад „Сред село“ до ул. „Лазарополе“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Евлия Челеби“ ъгъла с ул. „Кореняците“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Съзнание“, кв. „Орландовци“ , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Съзнание“ от ул. „Ком“ до ул. „Снежник“ и ул. „Къпиновски манастир“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Съзнание“ ъгъла с ул. „Къпиновски манастир“.

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „София“, кв. „Орландовци“ , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „София“ №110 и №112. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „София“№110.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Le Figaro изчисли загубите за Франция от контрасанкциите на Русия

http://www.cross.bg/evro-rysiya-figaro-1479979.html

/КРОСС/ Към преките загуби на западноевропейските фермери от действащите контрасанкции на Русия се наслагват и косвени: заради невъзможността за експорт към Русия е засилена конкуренцията с други европейски страни и цените падат до границата на загуби. Всичко това води до милиарди загуби, пише френското издание Le Figaro. „Франция губи 100 млн. евро оборот заради невъзможността за експорт на свинско месо в Русия. Обаче пропуснатата печалба е много по-голяма. Финансовите последствия имат и непряк характер. Преките и косвени последствия от руското ембарго за френското свиневъдство достигат 400 млн. евро, а в мащабите на ЕС загубите съставляват 4 млрд. евро”, твърди президентът на професионалната асоциация Inaporc Гийом Руе. Le Figaro отбелязва, че загубите в отрасъла за плодове и зеленчуци съставляват 50 млн. евро за Франция и 500 млн. за Евросъюза. Загубите само от пряката печалба за млечната промишленост съставляват 109 млн. евро, продължава изданието. В публикацията се привеждат данни на Еврокомисията относно намаляване на експорта от Европа в Русия. Според тях от август 2014 г. до август 2015 г. продоволствените доставки са намалели от 9,4 млрд. евро до 5 млрд. евро, тоест с 43%.

Цветанов: Когато искаш да се бориш срещу корупцията, трябва да имаш характер и сърце

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/07/2605317_cvetanov_kogato_iskash_da_se_borish_sreshtu/?ref=rss


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов критикува възможността в антикорупционния законопроект на вицепремиера Меглена Кунева да се подават анонимни сигнали. Той се обяви за приемане на закона, но при пълно съгласие.

"Когато искаш да се бориш срещу корупцията, трябва да имаш характер, сърце и да бъдеш открит и откровен, за да можеш да постигнеш определени цели. Когато се криеш зад анонимните сигнали, как ще си потърси правата...

Синдиците са събрали над 2 млн. лв. от вземанията на КТБ

http://econ.bg/Новини/Синдиците-са-събрали-над-2-млн-лв-от-вземанията-на-КТБ_l.a_i.695519_at.1.html

Над 2 млн. лева от вземанията на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрани през миналата седмица от синдиците Росен Ангелчев и Лазар...

Фандъкова: София се пази от бежанците и с видеокамери

http://frognews.bg/news_97330/Fandakova-Sofiia-se-pazi-ot-bejantsite-i-s-videokameri/

София се пази от бежанците и с видеокамери, каза кметът на града Йорданка Фандъкова по повод множеството арести на нелегални имигранти в централната част на столицата, предаде БГНЕС.

Хуманитарните агенции на ООН са на ръба на банкрута

http://asia.actualno.com/Humanitarnite-agencii-na-OON-sa-na-ryba-na-bankruta-news_494182.html

Хуманитарните агенции на ООН са на ръба на банкрута и нямат възможността да задоволят основните нужди на милиони хора заради мащабите на бежанската криза в Близкия изток, Африка и Европа, съобщи в. "Гардиън", като цитира върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) Антонио Гутериш, предаде Mediapool. Влошаващите се условия в Ливан и Йордания, особено липсата на храна и здравни услуги, са станали непоносими за много от четирите милиона души, избягали от Сирия, което довежда до нови вълни

Гърция започва да прехвърля бежанците от островите

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-zapochva-da-prehvyrlja-bejancite-ot-ostrovite--news_494181.html

Две трети от 18 000-те мигранти, които се намират на остров Лесбос, ще бъдат прехвърлени през следващите пет дни в континенталната част на страната. Това каза гръцкият министър по въпросите на миграцията Янис Музалас, предаде БГНЕС. Пред държавната телевизия ЕРТ 1 Музалас съобщи, че вече са включени и допълнителни плавателни съдове, а част от корабите ще бъдат използвани като временни приемни центрове. Всеки ден от Турция на остров Лесбос пристигат по около 1000 души, където остават по

Александър Морфов: Хамлет, принцът на лутането

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967103

“Аз съм Хамлет, принцът на лутането” - тази красива реплика беше изречена от режисьора Александър Морфов преди цели 17 години. Бихме помислили, че това е небрежен аристократичен жест на бледия принц или самоиронична метафора на любимия в Русия български режисьор, ако фактите не показват, че тези думи отговарят много точно на ситуацията в театъра.
“Аз съм Хамлет, принцът на лутането” - тази красива реплика беше изречена от режисьора Александър Морфов преди цели 17 години. Бихме помислили, че това е небрежен аристократичен жест на бледия принц или самоиронична метафора на любимия в Русия български режисьор, ако фактите не показват, че тези думи отговарят много точно на ситуацията в театъра.

Борисов обеща на Москов подкрепа за законови промени

http://www.moreto.net/novini.php?n=300696

Здравният министър Петър Москов ще получи пълната подкрепа на ГЕРБ в парламента при приемането на промените в Закона за лечебните заведения. Това увери премиерът Бойко Борисов при посещение в столичната Онкологична болница. След като миналата седмица текстовете в закона, които предвиждат сливане на лечебните заведения, скараха депутатите в Здравна комисия, днес ресорният министър Петър Москов изрази убеждение, че тези текстове трябва да останат.

Тест показва биологичната ни възраст

http://www.cross.bg/vuzrast-horata-biologichnata-1479978.html

/КРОСС/ Експерти от Великобритания разработиха уникален метод, който изчислява биологичната възраст на хората. Тестът се основава на наблюдение на повече от сто различни гена, които са открити в тъканите на мускулите и в човешкия мозък, съобщава Би Би Си.Специалистите са сравнили получените данните за състоянието на гените на един здрав 60-годишен човек с тези на един младеж и са получили представа как изглежда идеалният модел на човешкото стареене. Разработеният уникален тест ще помогне при определянето на действителната възраст на хората и биологичната възраст на организма им. Проучванията показват, че тази разлика може да бъде до петнадесет години.По думите на учените новата технология ще помогне да се определи предразположението на хората към различни генетични заболявания.

Дани Бойл потвърди, че ще снима продължение на "Трейнспотинг"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/07/2605306_dani_boil_potvurdi_che_shte_snima_produljenie_na/?ref=rss


Режисьорът Дани Бойл заяви, че продължението на филма "Трейнспотинг" от 1996 година ще бъде следващия му голям проект, предаде The Independent.

Бойл е направил изявлението по време на представянето на новия му филм "Стив Джобс", биографичен филм за основателя на Apple, на фестивала в Телюрид.

По думите на режисьора, четирима актьори, изпълнявали главни роли в "Трейнспотинг", вече са се съгласили да се снимат и в продължението. Джон Ходж, сценарист на "Трейнспоtинг",...

Жена вися 30 минути с малки близнаци на лифта в Банско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967197

Гости на Банско висяха половин час на лифта край курорта, като накрая ги стовариха обратно в изходната точка - в Банско, вместо на Бъндеришка поляна, където всъщност си били оставили колите.
Техниката аварира, а хората се спасяваха кой както може, разказа за „Марица” пловдивчанката Таня Любомирова. Тя със семейството си,
Гости на Банско висяха половин час на лифта край курорта, като накрая ги стовариха обратно в изходната точка - в Банско, вместо на Бъндеришка поляна, където всъщност си били оставили колите. Техниката аварира, а хората се спасяваха кой както може, разказа за „Марица” пловдивчанката Таня Любомирова. Тя със семейството си,

Жена вися 30 минути с малки близнаци на лифта в Банско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967164

Гости на Банско висяха половин час на лифта край курорта, като накрая ги стовариха обратно в изходната точка - в Банско, вместо на Бъндеришка поляна, където всъщност си били оставили колите.
Техниката аварира, а хората се спасяваха кой както може, разказа за „Марица” пловдивчанката Таня Любомирова. Тя със семейството си,
Гости на Банско висяха половин час на лифта край курорта, като накрая ги стовариха обратно в изходната точка - в Банско, вместо на Бъндеришка поляна, където всъщност си били оставили колите. Техниката аварира, а хората се спасяваха кой както може, разказа за „Марица” пловдивчанката Таня Любомирова. Тя със семейството си,

Евродепутатът Емил Радев: Европейския съюз може да въведе визи за САЩ и Канада

http://web.barometar.net/81537/

Европейската комисия информира членовете на Комисията по правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент относно прилагането на Механизма за реципрочност за визите, приет през 2013 г. Механизмът предвижда Европейския съюз (ЕС) да въведе визи 24 месеца след неговото активиране за гражданите на трети страни, които дълго време изискват визи за някоя държава-член, въпреки че те […]

Министерстването на Варуфакис било кошмар за Главна дирекция „Счетоводство“

http://www.grreporter.info/ministerstvaneto-na-varufakis-bilo-koshmar-za-glavna-direktsiya-%E2%80%9Eschetovodstvo%E2%80%9C/17864

От месец февруари до подписването на споразумението с кредиторите и междувременното налагане на капиталовия контрол дирекцията е поемала основната част от сътресенията в гръцката икономика

прочети повече

Шоу в Слънчев бряг! Пияна девойка, за капак без книжка, блъсна полицейска кола

http://pik.bg/шоу-в-слънчев-бряг-пияна-девойка-за-капак-без-книжка-блъсна-полицейска-кола-news395227.html

Шоу в Слънчев бряг! Пияна девойка, за капак без книжка, блъсна полицейска кола

Две момичета от Ямбол спретнаха истинско шоу за полицията в Слънчев бряг. Приятелките Силвия А. и Росица Р. пийнали порядъчно миналата нощ, след което тръгнали да се прибират към родното си място. Около 1.40 часа обаче в района до спирка „Палма” в комплекса служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка двете дами с лек автомобил „Мерцедес А 170”. Зад волана била по-опитната от тях, но за сметка на това и по-пияна, пише Флагман.бг.

24-годишната Росица Р. от Ямбол шофирала след употреба на алкохол с концентрация – 1,33 промила, установено с дрегер. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Двадесет минути по-късно приятелката на Росица – Силвия А., 25-годишна от Ямбол при опитала да премести лекия автомобил „Мерцедес А 170”, спрян за полицейската проверка. Силвия, която също била солидно почерпена и нямала книжка, допуснала ПТП с минимални щети с паркирания служебен полицейски автомобил „Ситроен Ксара Пикасо”, с бургаска регистрация.

25-годишната Силвия също употребила алкохол с концентрация – 1,05 промила, отчетено с дрегер. Силвия отказала да даде кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

НДК представя филм за големия актьор Андрей Баташов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967166

МИРОСЛАВ БОРШОШ: EДИН ОТ ИСТИНСКИТЕ НАЧИНИ ДА ЖИВЕЕШ Е ДА СИ “С ГЛАВА В СТЕНАТА”!
Националният дворец на културата (НДК) ще представи за първи път пред публика биографичния филм за актьора Андрей Баташов “С глава в стената” с премиерна прожекция в кино “Люмиер” на 10 септември от 19:00 ч.
“Това е един от първите филми, който ние подкрепяме,
МИРОСЛАВ БОРШОШ: EДИН ОТ ИСТИНСКИТЕ НАЧИНИ ДА ЖИВЕЕШ Е ДА СИ “С ГЛАВА В СТЕНАТА”! Националният дворец на културата (НДК) ще представи за първи път пред публика биографичния филм за актьора Андрей Баташов “С глава в стената” с премиерна прожекция в кино “Люмиер” на 10 септември от 19:00 ч. “Това е един от първите филми, който ние подкрепяме,

НДК представя филм за големия актьор Андрей Баташов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967182

МИРОСЛАВ БОРШОШ: EДИН ОТ ИСТИНСКИТЕ НАЧИНИ ДА ЖИВЕЕШ Е ДА СИ “С ГЛАВА В СТЕНАТА”!
Националният дворец на културата (НДК) ще представи за първи път пред публика биографичния филм за актьора Андрей Баташов “С глава в стената” с премиерна прожекция в кино “Люмиер” на 10 септември от 19:00 ч.
“Това е един от първите филми, който ние подкрепяме,
МИРОСЛАВ БОРШОШ: EДИН ОТ ИСТИНСКИТЕ НАЧИНИ ДА ЖИВЕЕШ Е ДА СИ “С ГЛАВА В СТЕНАТА”! Националният дворец на културата (НДК) ще представи за първи път пред публика биографичния филм за актьора Андрей Баташов “С глава в стената” с премиерна прожекция в кино “Люмиер” на 10 септември от 19:00 ч. “Това е един от първите филми, който ние подкрепяме,

Над 2 млн. лв. от вземанията на КТБ събрани за седмица

http://www.mediapool.bg/nad-2-mln-lv-ot-vzemaniyata-na-ktb-sabrani-za-sedmitsa-news238914.html

Над 2 млн. лева от вземанията на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрани от синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев през миналата седмица. Това става ясно от редовния им отчет. В същото време изплатените влогове, гарантирани по закон, възлизат на над 3.65 млрд. лв., става ясно от сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в България (ФГВБ). В седмицата от 28 август до 3 септември са постъпили 140 734.77 лв. на каса. Други 1 889 184.03 лв. са били преведени по сметката в левове в обслужващата банка, а 36 760.28 евро са постъпили по евровата сметка. През предходната седмица събраната сума беше 121 185.67 лв. Двамата синдици са подготвили и две молби за разваляне на прихващания, направени след затварянето на КТБ. Едното прихващане е за близо 90 000 лева, а другото - за 35 000 лева. Междувременно Лазар Илиев и Росен Ангелчев са изискали информация от одиторски фирми за финансовото състояние на банката към края на септември 2014 г., когато бе установен отрицателният капитал на КТБ, което стана повод за отнемането на банковия лиценз. През предходните пет дни синдиците са изпратили три молби до дружества, в които КТБ е акционер, за предоставяне на финансова информация, която да се използва за оценката на масата на несъстоятелността на банката. Синдиците са изпратили писмо и до ФГВБ, с което са поискали разрешение да извършат непредвидени от бюджета за месеца разходи. Какви са разходите и за каква сума са те - не става ясно от документа. Те са се обърнали и към Комисията за финансов надзор (КФН) относно отписването на КТБ от регистъра на публичните дружества, воден от регулатора. Илиев и Ангелчев продължават с работата си по събиране на вземанията на банката, като образуват и водят съдебни производства и упражняват заложните права на банката. Тъй като в отчета всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, не става ясно срещу кои лица са образували изпълнителни производства, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение и за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители. През периода Ангелчев и Илиев са дали отговор на искане за предоставяне на информация във връзка с постъпил сигнал в Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). Кой обаче е подал сигнала, за какво е той и каква информация е била нужна на одиторската колегия също не става ясно. По същата причина не става ясно и от кои предприятия двамата синдици са поискали копия от заверените финансови отчети. През седмицата Ангелчев и Илиев продължават с работата си по разглеждане на постъпващите възражения от кредиторите за приетите вземания от КТБ. В своя седмичен отчет пред синдиците на КТБ международната компания "Аликс партнърс" (Alix Partners), която бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, посочва, че продължава работата си по проследяване на вътрешнобанковите и междубанковите трансакции на КТБ, свързани с кредитната и цялостната дейност на банката. "Аликс" продължава и с работата си по събиране и обобщаване на информация за клиенти, които имат неиздължени задължения към банката.

Над 2 млн. лв. от вземанията на КТБ са събрани за седмица

http://www.mediapool.bg/nad-2-mln-lv-ot-vzemaniyata-na-ktb-sa-sabrani-za-sedmitsa-news238914.html

Над 2 млн. лева от вземанията на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрани от синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев през миналата седмица. Това става ясно от редовния им отчет. В същото време изплатените влогове, гарантирани по закон, възлизат на над 3.65 млрд. лв., става ясно от сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в България (ФГВБ). В седмицата от 28 август до 3 септември са постъпили 140 734.77 лв. на каса. Други 1 889 184.03 лв. са били преведени по сметката в левове в обслужващата банка, а 36 760.28 евро са постъпили по евровата сметка. През предходната седмица събраната сума беше 121 185.67 лв. Двамата синдици са подготвили и две молби за разваляне на прихващания, направени след затварянето на КТБ. Едното прихващане е за близо 90 000 лева, а другото - за 35 000 лева. Междувременно Лазар Илиев и Росен Ангелчев са изискали информация от одиторски фирми за финансовото състояние на банката към края на септември 2014 г., когато бе установен отрицателният капитал на КТБ, което стана повод за отнемането на банковия лиценз. През предходните пет дни синдиците са изпратили три молби до дружества, в които КТБ е акционер, за предоставяне на финансова информация, която да се използва за оценката на масата на несъстоятелността на банката. Синдиците са изпратили писмо и до ФГВБ, с което са поискали разрешение да извършат непредвидени от бюджета за месеца разходи. Какви са разходите и за каква сума са те - не става ясно от документа. Те са се обърнали и към Комисията за финансов надзор (КФН) относно отписването на КТБ от регистъра на публичните дружества, воден от регулатора. Илиев и Ангелчев продължават с работата си по събиране на вземанията на банката, като образуват и водят съдебни производства и упражняват заложните права на банката. Тъй като в отчета всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, не става ясно срещу кои лица са образували изпълнителни производства, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение и за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители. През периода Ангелчев и Илиев са дали отговор на искане за предоставяне на информация във връзка с постъпил сигнал в Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). Кой обаче е подал сигнала, за какво е той и каква информация е била нужна на одиторската колегия също не става ясно. По същата причина не става ясно и от кои предприятия двамата синдици са поискали копия от заверените финансови отчети. През седмицата Ангелчев и Илиев продължават с работата си по разглеждане на постъпващите възражения от кредиторите за приетите вземания от КТБ. В своя седмичен отчет пред синдиците на КТБ международната компания "Аликс партнърс" (Alix Partners), която бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, посочва, че продължава работата си по проследяване на вътрешнобанковите и междубанковите трансакции на КТБ, свързани с кредитната и цялостната дейност на банката. "Аликс" продължава и с работата си по събиране и обобщаване на информация за клиенти, които имат неиздължени задължения към банката.

Здравният министър: Спираме тъжния керван от онкоболни към Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967045

Това ще стане с пръстен от модерни центрове за лъчетерапия, химиотерапия и хирургия, който ще е готов до края на годината
Инфраструктурен пръстен от модерни онкоцентрове в София, Варна, Пловдив, Плевен и Велико Търново ще поеме нуждаещите се от високотехнологичните терапии при рак и няма да се налага болните да ходят в чужбина, главно в Турция.
Това ще стане с пръстен от модерни центрове за лъчетерапия, химиотерапия и хирургия, който ще е готов до края на годината Инфраструктурен пръстен от модерни онкоцентрове в София, Варна, Пловдив, Плевен и Велико Търново ще поеме нуждаещите се от високотехнологичните терапии при рак и няма да се налага болните да ходят в чужбина, главно в Турция.

Фандъкова: София се пази от бежанците и с видеокамери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967180

София се пази от бежанците и с видеокамери. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова по повод множеството арести на нелегални имигранти в централната част на столицата, предаде БГНЕС.
„Всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете”,
София се пази от бежанците и с видеокамери. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова по повод множеството арести на нелегални имигранти в централната част на столицата, предаде БГНЕС. „Всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете”,

Фандъкова: София се пази от бежанците и с видеокамери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967170

София се пази от бежанците и с видеокамери. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова по повод множеството арести на нелегални имигранти в централната част на столицата, предаде БГНЕС.
„Всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете”,
София се пази от бежанците и с видеокамери. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова по повод множеството арести на нелегални имигранти в централната част на столицата, предаде БГНЕС. „Всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете”,

ЧЕЗ: Профилактиката на съоръженията е изпълнена на 70% и до края на октомври трябва да приключи

http://pik.bg/чез-профилактиката-на-съоръженията-е-изпълнена-на-70-и-до-края-на-октомври-трябва-да-прикл-news395218.html

ЧЕЗ: Профилактиката на съоръженията е изпълнена на 70% и до края на октомври трябва да приключи

Профилактика на съоръженията на ЧЕЗ е изпълнена на 70% и до края на месец октомври трябва да приключим до 100%, като се стараем в зимните месеци, когато вече температурите са минусови да спрем плановите изключвания, с цел да не смущаваме нашите клиенти. Това каза за „Фокус” Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

По думите му подготовката на съоръженията за предстоящия есенно-зимен сезон протича както всяка година. „Извършваме профилактика на 1/3 от трафопостовете или около 5 100 трафопоста. Извършва се заснемане на съоръженията с термовизионна камера и всички констатирани нередности при заснемането се отстраняват незабавно. Правим хидроизолация на трафопостовете, за да предотвратим течащи покриви”, заяви Василев и добави, че се правят и просеки по въздушните електропроводни линии до 20 хил. волта. „Иизвършваме дребни ремонти по електропроводните линии, по въздушните мрежи и всички съоръжения, собственост на ЧЕЗ”, посочи той. 

Изложба на севлиевски художници в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/_8n2u-bmnMI/

Exposition Sevlievo„Полъх от Балкана“ е името на изложбата, която ще бъде представена в залата на НЧ „Просвета 1888” утре, 08.09.2015 г. /вторник/ от 18.00 часа.
Експозицията има за цел да покаже очарованието, въздействието и вълшебството на планината през погледа на твореца.
Ще бъдат изложени платна на художниците: Васко Василев, Иван Иванов, Дамян Петров, Димитър Георгиев, Павлина Василева и други представители на художествената гимназия в Севлиево.
Творбите ще  бъдат изложени в залата на читалището до 22.09.2015 г. /вторник/.

Ето какво е състоянието на моториста, който пострада в меле на бул. "Сливница" във Варна

http://petel.bg/Eto-kakvo-e-sastoyanieto-na-motorista--koyto-postrada-v-mele-na-bul--Slivnitsa-vav-Varna__125875

Снимка: Читател на "Петел" Както първи "Петел" писа водач на мотоциклет пострада в катастрофа на "Сливница". Това е станало след сблъсък...

Разтърсващо признание на мъжа от клипа, който петимата полицаи ритат: Болен съм от СПИН!

http://petel.bg/Raztarsvashho-priznanie-na-mazha-ot-klipa--koyto-petimata-politsai-ritat--Bolen-sam-ot-SPIN-__125874

МВР излезе с официална позиция по случая с видеоклипа, който беше разпространен днес в медиите с твърдения за полицейско насилие. От нея...

Бисер на табела за ремонт в София

http://petel.bg/Biser-na-tabela-za-remont-v-Sofiya__125870

Снимки: Блиц Някой не прави разлика между „локал” и „локално” Авторите на табели, с които Столична община обозначава ремонтите по...

НДК представя документалния филм за Андрей Баташов „С глава в стената”

http://www.cross.bg/andreii-film-batashov-1479977.html

/КРОСС/ Националният дворец на културата ще представи биографичния филм за актьора Андрей Баташов „С глава в стената" с премиерна прожекция в кино „Люмиер" на 10 септември от 19 часа. „Това е един от първите филми, които подкрепяме, но днес няма да говорим за това какво прави Дворецът, а ще говорим за този филм и за Андрей, защото обществото ни сякаш има проблем с паметта и с това кои хора помним и кои са важните неща, които трябва да останат след нас. Този филм ни напомня, че сред нас има хора, които са много различни и плащат своята цена за това. Този филм ще напълни очите ви със сълзи, но след надписите просто се усмихнете, защото един от истинските начини да живееш живота си е да си „с глава в стената", каза на пресконференция директорът на НДК Мирослав Боршош. „Този филм има дълга предистория, предопределена от приятелството ни с Антони Цонев и Андрей Баташов. Филмът е както за Андрей, така и за цялото театрално поколение, което трябваше да преживее едно страшно цунами, което премина през българската култура и почти я отнесе. Но българският театър се оказа по-жилав от цунамито. Филмът за Андрей Баташов е една метафора - олицетворение на духовния човек в един бездуховен свят, на талантливия човек в една бездарна действителност, в която талантът не е броня и не може да опази човек. Андрей е истински аристократ - не само по произход, но и по дух

Обраха хотелските стаи на туристи край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300684

Неизвестно лице е проникнало през незатворена врата на тераса на хотелска стая в к.к. Св. Св. Константин и Елена и е извършило кражбата на сумата от 1500 евро, 500 щатски долара и 30 000 руски рубли от дамска чанта, оставена в гардероб.

София се пази от бежанците с видеокамери

http://www.cross.bg/sofiya-politziyata-bezhantzite-1479976.html

София /КРОСС/ София се пази от бежанците с видеокамери. Виждаме какви сериозни проблеми имат нашите съседи и големите европейски страни заради бежанците. Знаете, че преди две години, когато започна сериозната бежанска вълна към София, бяха разкрити три центъра за настаняване". Това заяви кметът н София Йорданка Фандъкова във връзка с бежанците, които полицията прибира от централната част на София, предаде БГНЕС. По думите на кмета ключово е решаването на въпроса със сигурността: "Създават се условия за създаване на популистки движения, но всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете".Това, което прави полицията, е контрол върху нелегално настанените бежанци. Такъв контрол, според нея, в центъра на София в момента се вижда заради непрекъснатите акции на полицията. Част от този контрол е и поставянето на видеонаблюдение и осветление по тези райони в София, където се концентрират повече такива хора. Това е направено и с реконструкцията на Женския пазар, както и района на Централната минерална баня и джамията.Залавянето на нелегалните имигранти обаче си е ангажимент на полицията и те работят в правилна посока, обясни кметът. Проверките, според нея, трябва да бъдат непрекъснато и санкциите за хора, които укриват нелегални емигранти трябва да бъдат много по-сериозни.Относно новата учебна година, Фандъкова посочи, че общинските училища и детски градини са подготвени

Бойко Борисов обяви пълна подкрепа за здравната реформа (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966988

Предложенията от министър Москов, на който аз много вярвам и затова сме стъпили изцяло на неговото разбиране за здравна реформа - ще получи пълната подкрепа и в парламента.
Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница /СБАЛО/, предаде БГНЕС.
Предложенията от министър Москов, на който аз много вярвам и затова сме стъпили изцяло на неговото разбиране за здравна реформа - ще получи пълната подкрепа и в парламента. Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница /СБАЛО/, предаде БГНЕС. "Аз съм поел личен ангажимент към Москов в тази

Франция подготвя въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

http://www.mediapool.bg/frantsiya-podgotvya-vazdushni-udari-sreshtu-islyamska-darzhava-v-siriya-news238913.html

Френският президент Франсоа Оланд нареди да започне подготовка на въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. На пресконференция в понеделник той обяви, че на следващия ден Франция ще започне разузнавателни полети над тази страна и обмисля въздушни атаки срещу екстремистите. Той обаче добави, че Франция не планира провеждане на наземна операция в Сирия, защото "това би била непоследователна и нереалистична крачка". Над 220 000 човека са убити и над 9 милиона напуснаха домовете си по време на войната в Сирия. "Ние имаме доказателства, че от Сирия се планират атаки срещу няколко страни, сред които и Франция. Длъжен съм да направя така, че да сме информирани колкото е възможно по-добре за заплахите срещу нашата страна. Затова възложих на министъра на отбраната да започнат разузнавателни полети над Сирия, които ще ни позволят да обмислим въздушни удари срещу "Ислямска държава", запазвайки правото си на собствени действия и решения", отбеляза Оланд. Той уточни, че е наредил разузнавателните полети над бази на ислямистите в Сирия да започнат още във вторник. Засега не става дума за нанасяне на въздушни удари, но "ние ще бъдем готови да нанасяме удари, след като получим разузнавателна информация", добави Оланд. Франция беше първата държава, която се присъедини към водената от САЩ коалиция за нанасяне на въздушни удари, но засега само на територията на Ирак. За разлика от Вашингтон, досега Париж се въздържаше от всякакви действия в Сирия поради опасения да не се възползва президентът Башар Асад. Франция снабдяваше с оръжие сирийски бунтовници, считани за умерена опозиция на режима на Асад. Бежанската криза в Европа, причинена предимно от огромно количество сирийци, бягащи от гражданската война в Сирия, както и неуспехът срещу Ислямска държава и нарастващото присъствие на Русия в региона, са факторите, довели до промяна на френската политика, пише "Монд". Военни самолети на френските ВВС са базирани в Йордания и ОАЕ. В същото време говорител на руското външно министерство окачестви като "преждевременни" твърденията, че Русия участва в боевете в Сирия, макар да не е тайна, че снабдява Дамаск с военна техника за борба с "терористите". САЩ, които се противопоставят категорично на режима на Асад, изразиха тревога от съобщенията за засилване на руската военна помощ за него. Русия никога не е крила факта, че доставя военна техника на Дамаск и външният министър Сергей Лавров заяви това в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, заявиха от руското външно министерство в понеделник. "Лавров потвърди, че подобна помощ винаги е била оказвана и се оказва че руската страна никога не е крила, че предоставя военна техника на официалните сирийски власти с цел борба с тероризма", каза Мария Захарова. Телефонният разговор Лавров-Кери е проведен на 5 септември по американска инициатива. От Държавния департамент на САЩ съобщиха по-рано, че Джон Кери е заявил, че съобщенията за засилено руско военно присъствие в Сирия предизвикват тревога в САЩ. Кери заяви, че нарастващото количество руски военни и техника в района може да доведе до по-нататъшна ескалация на конфликта. Той също така е предупредил за гибелта на повече мирни жители, увеличение на бежанския поток и риск от конфронтация с водената от САЩ коалиция, действаща срещу "Ислямска държава". Миналата седмица "Ню Йорк таймс" писа, позовавайки се на източници от американската администрация, че Русия е изпратила в Сирия голяма военна група, а също и диспечерски център на военновъздушните сили, който бил разположен на военно летище.

Болниците от Бургас и региона се обединяват за по-добро здравеопазване

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/O7EVR1mAQZI/

623e3d5e0f6134d67f4816457aebf0f0

Болниците от Бургас и региона постигнаха съгласие за учредяването на гражданско сдружение – консорциум. Обединението на лечебните заведения ще има за цел да осигури комплексно медицинско обслужване за пациентите, да повиши качеството на медицинските услуги и да задържи добрите медицински специалисти в региона. Другата цел на консорциума ще бъде да договори увеличение на бюджета на областта за здравеопазване.

“Радвам се, че всички по-малки и частни болници от Бургас и региона се обединяват около МБАЛ – Бургас в този консорциум, тъй като ние сме най-голямата болница. Разполагаме с 32 отделения. МБАЛ – Бургас е единствената в региона, която притежава реанимация, патоанатомия и кръвен център, който обслужва цялата Бургаска област. Болницата е единствената, която разполага с барокамера. Апаратът се използва при лечението на тежки случаи. Нормално е МБАЛ – Бургас да бъде основният стълб в консорциума и приемаме с приветствие идеята за неговото създаване”, каза директорът на лечебното заведение д-р Георги Матев.

Към момента болниците са в очакване да бъдат приети изменения в Закона за лечебните заведения, с които се въвеждат и изменения в Закона за здравното осигуряване. С тях ще бъде възможно болниците да се обединят в гражданско сдружение.

“Когато говорим за създаването на консорциум, това е едно надграждане на здравеопазването в нашия град. За да работи една такава идея, са нужни и промени в нормативната база. Когато тези промени в закона настъпят, ние ще бъдем готови да започнем веднага работа по новите стандарти в здравеопазването”, каза зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян.

На разговорите за учредяването на консорциум присъстваха представители на МБАЛ – Бургас, КОЦ – Бургас, МБАЛ “Дева Мария”, МБАЛ “Бургасмед”, МБАЛ “Д-р Маджуров”, СБАЛО – Бургас, СБАЛК “Сити Клиник”, СБП – Бургаски минерални бани, МБАЛ – Поморие, МБАЛ – Средец, МБАЛ – Карнобат, зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, народният представител Семир Абу Мелих, представител на РЗИ – Бургас и съветникът на министъра на здравеопазването по юридическите въпроси Ив. Кръстева.

Ден на отворените врати в МЦ "ОКСИЛАЙФ-СОФИЯ"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967146

На 16.09.2015г. от 18.30 специално за всички жени!
Заповядайте през септември всички: майки, съпруги, приятелки, бременни и девойки, жени в зряла възраст и направете своя ежегоден профилактичен преглед в медицински център "Оксилайф–София"!
Възползвайте се от 50% намаление от /90 лв. на 45 лв./ на преглед на уникален триизмерен ултразвуков скенер,
На 16.09.2015г. от 18.30 специално за всички жени! Заповядайте през септември всички: майки, съпруги, приятелки, бременни и девойки, жени в зряла възраст и направете своя ежегоден профилактичен преглед в медицински център "Оксилайф–София"! Възползвайте се от 50% намаление от /90 лв. на 45 лв./ на преглед на уникален триизмерен ултразвуков скенер,

Борисов застана зад здравната реформа, Москов готов на компромиси

http://offnews.bg/news/n_1/n_555835.html

Премиерът Бойко Борисов застана твърдо зад реформата на здравния министър Петър Москов и увери, че предложенията му ще получат пълна подкрепа в парламента. Това обяви Борисов, който заедно с Петър Москов и кмета на София Йорданка Фандъкова провери работата по новия лъчетерапевтичен център в София. „Здравният закон трябва да бъде приет скоро“, подчерта Борисов. Обявената подкрепа идва, след като в петък здравната комисия отхвърли ключови за реформата на Москов точки, сред които и сливането на лечебни заведения и комплексно лечение на пациентите. Текстовете бяха отхвърлени, след като депутатите от ГЕРБ гласуваха „въздържал се“. След обявената подкрепа от страна на премиера Москов пък обяви, че предложенията трябва да бъдат приети и те не трябва да оставят възможност за тълкуване. Освен това той подчерта, че те трябва да изразяват политическата воля, че системата трябва да се обърне към пациентите. В същото време обаче той подчерта, че всяко прецизиране на текстовете, което депутатите предложат, ще бъде направено и се надява това да се случи в пленарна зала. По повод новия лъчетерапевтичен център в София Москов обяви, че с новата база вече няма да се налага българите да се лекуват в чужбина. По думите му до март следващата година листата на чакащите за лъчетерапия ще се стопи. С досегашната апаратура се лекуваха по 3000 души годишно, а новите ускорители ще осигуряват по-качествена терапия за по-кратко време и така броят на лекуваните ще се увеличи, обясни здравният министър. Той подчерта, че днес ще заработят и апарати за индивидуално дозиране на онколекарства, като по този начин всеки милиграм от скъпоструващите лекарства ще се използва по предназначение. До края на годината нова апаратура за онколечение ще има още в Пловдив, Плевен и Велико Търново, каза Петър Москов, като допълни, че проектът е бил почти провален от „неразумна, крадлива дейност на ръба на закона“. Борисов препрати тези определения към бившия здравен министър Таня Андреева и към бившия премиер Пламен Орешарски. Той подчерта, че новият лъчетерапевтичен център в пример за това как се прилага здравната реформа.

ПЪРВО в ПИК! Скандал! Новият самопровъзгласил се председател на федерацията по таекуон-до в съмнителна схема със заместник-министър!

http://pik.bg/първо-в-пик-скандал-новият-самопровъзгласил-се-председател-на-федерацията-по-таекуон-до-в--news395183.html

ПЪРВО в ПИК! Скандал! Новият самопровъзгласил се председател на федерацията по таекуон-до в съмнителна схема със заместник-министър!

Скандалите в Министерството на здравеопазването се разгарят с пълна сила.

Както ПИК писа издънките този път не идват от Петър Москов, а от неговия заместник Бойко Пенков, който е един от най-близките сътрудници на Сергей Станишев.

Медията ни узна, че лаборатория "Рамус" регистрира лечебни заведения тип "манипулационна", като по този начин грубо е заобиколен Закона за лечебните заведения, а живота на стотици хиляди българи е поставен на риск. (Виж в Още по темата).

Оказва се, че собственик на скандалната лаборатория "Рамус" е лицето Росен Димитров Михайлов, обиколил медиите последните седмици да се представя за новия председател на българската таекуон-до федерация стил ВТФ. Дори на сайта на федерацията се представя за такъв. Справка в СГС показва обаче, че все още председател е Андрей Георгиев. Изборът на Михайлов се оспорва пред съда.

Относно лабораторията "Рамус" лъснаха още манипулации. Регистриране на лечебно заведение може да се състои само в рамките на областта, в която е регистрирана една лаборатория. Предполага се, че Росен Михайлов заобикаля закона като регистрира клон на търговското си дружество, води се лекар в него - клона - и после отива с писмото в РЗИ да се регистрира като манипулационна.

Също така се получиха множество сигнали, че Наредба номер 1 от 2014 г. се потъква грубо. В нея е описано до колко часа от вземането на биологичния материал пробата трябва да е в лаборатория и да се изследва. Никой не следи дали Михайлов спазва Наредбата.

В спортните среди са потресени, че този човек иска да бъде лице на олимпийска дисциплина.

Въпросът е защо правораздавателните органи, изпълнителна власт и самите клубове търпят съмненията, че Бойко Пенков покровителства притеснителни явления в здравеопазването.

Друг член на УС на федерацията Славчо Рачев от Разлог е разследван за документни измами, благодарение на които са успели да спечелят мнозинство на ОС при избора на нови членове на УС. Славчо от години пътува до САЩ да тренира там деца и възрастни.

Призоваваме компетентните органи да си свършат работата и да разнищят случая. 

Буфон: Срещу България играхме по-добре, отколкото срещу Малта

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/07/2605285_bufon_sreshtu_bulgariia_igrahme_po-dobre_otkolkoto/?ref=rss


Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон остана доволен, че е помогнал за победата с 1:0 срещу България. С успеха "скуадра адзура" запази първото си място в група Н от квалификациите за Евро 2016.

"Хубаво е, че намесите ми помогнаха да спечелим трите точки. От моя гледна точка играхме добър футбол, взехме победата и се утвърдихме на първо място в групата", каза Буфон пред "Рай спорт".

"Създадохме много положения за гол, а освен това играхме стабилно в...

Премиерът изрази подкрепа за здравната реформа

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/premieryt-izrazi-podkrepa-za-zdravnata-reforma-6042237

„Аз съм поел личен ангажимент към Москов в тази програма, свел съм я на парламентарната ни група и се надявам в най-кратки срокове този закон да бъде приет”, заяви Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница

Не е открита бомба в сградата на Столична община

http://pik.bg/не-е-открита-бомба-в-сградата-на-столична-община-news395194.html

Не е открита бомба в сградата на Столична община

Не е открита бомба в сградата на Столична община. Това съобщиха за „Фокус” от пресцентърa на СДВР. Сградата е затворена за 24 часа по закона за МВР.

Припомняме, че сигнал за бомба бе подаден в Столична община в 11.25 часа. Районът около сградата беше отцепен.

ЮНЕСКО реже щенията за още ски писти в парк "Пирин"

http://www.mediapool.bg/yunesko-rezhe-shteniyata-za-oshte-ski-pisti-v-park-pirin-news238912.html

Представители на министерствата на туризма и на спорта са искали от ЮНЕСКО да изключи още части от Национален парк "Пирин" от обекта на световното природно наследство, за да могат да се построят нови ски зони, но щенията им са били отрязани от световната организация, съобщиха от екокоалицията "За да остане природа в България". Природозащитниците се позовават на официална кореспонденция на държавните институции, според която на 15 юли 2015 г. в Париж директорите на "Административно правно обслужване“ в министерствата на туризма и на спорта заедно с шефа на фирмата "Пролес Инженеринг", която подготвя новия план за управление на Национален парк Пирин, са предложили на директора на Центъра за световно наследство на ЮНЕСКО Кишоре Рао сериозно орязване на световното наследство в Пирин. Протоколът от негова среща с българските представители показва, че пред Рао е тествана лансираната още през март идея за изключване от егидата на ЮНЕСКО на една десета от територията в Национален парк "Пирин". Аргументът за изваждане на близо 4 хиляди хектара от парка от защитата на ЮНЕСКО е, че през 2008 г. тогавашният министър на околната среда и водите разпорежда включването на допълнителни 12 хил. хектара от територията на Пирин под егидата на световната организация и така в момента целият Национален парк "Пирин" е под тази защита.  Преди пет месеца тази идея на поддръжниците на новите ски строежи в парк "Пирин" и по-специално в ски курорта "Банско" бе подмината от екоминистерството, но видно като застъпници са били привлечени министерствата по туризма и спорта, чиито ръководителите Николина Ангелкова и Красен Кралев неведнъж са се обявявали за разширяване на ски зоната. От екоорганизацията са възмутени, че действията на двете ведомства са предприети зад гърба на Министерството на околната среда и водите и че лансираната на едно от обсъжданията на новия план за управление на парка идея за изключване на нови части от парк "Пирин" от обекта на ЮНЕСКО никога не е предлагана за обсъждане на българското общество. Екокоалицията припомня, че ЮНЕСКО вече изключи ски зоните над Банско и Добринище от обекта на световното наследство през 2010 г., тъй като счете, че природата там е безвъзвратно унищожена и урбанизирана. Сега Кишоре Рао е посочил пред българските представители, че ако Министерство на туризма иска да развива туризъм, не е необходимо той да бъде в границите на обекта за световно наследство Пирин - за това имате цялата останала територия на страната. "Конвенцията за световното наследство на ЮНЕСКО изисква детайлни планове за управление на всички зони и ако планът за Пирин предвижда туристическа дейност, е необходимо той да има оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС). В момента изработеният проект на нов план за управление на Национален парк Пирин нито е детайлен, нито има доклад за оценка за въздействие върху околната среда и в този си вид не е приемлив", посочват от екоорганизацията. Друг довод за отказа на ЮНЕСКО за изключване на терени от неговата защита е, България е предложила и Конвенцията е приела, че в границите на обекта на наследството "Пирин" няма да се развива ски спорт. Междувременно министърът на околната среда и водите Ивелина Василева съобщи пред журналисти, че все още няма никакво движение по обявеното в началото на годината от правителството намерение за преразглеждане на концесионния договор с "Юлен" АД за ползване на част от националния парк "Пирин" за нуждите на ски зоната "Банско". Създадената за целта междуведомствена работна група излезе с доклад, който констатираше нарушения и предлагаше договарянето на по-висока концесионна такса, като в същото време разрешаваше нови строежи на лифтове. Този доклад обаче потъна в Съвета за развитие към правителството и той все още не се е събирал да дискутира казуса, стана ясно от думите на Ивелина Василева в понеделник. На заседание на Министерския съвет не е внасяно предложение за решаване на казуса, заяви тя. Не е насрочена и дата за разглеждане на внесения от ековедомството срещу "Юлен" съдебен иск за близо 180 хил. лв. неплатени концесионни такси от собственика на ски съоръженията в Банско

Откриха канабис, отглеждан в гора край Раковски

http://pik.bg/откриха-канабис-отглеждан-в-гора-край-раковски-news395192.html

Откриха канабис, отглеждан в гора край Раковски

Трима мъже от Раковски са в ареста, след като полицаи откриха 42 канабисови растения с височина над 2 м в гориста местност в землището на близкото село Момино.

 Растенията са били засадени между дърветата. Двама от задържаните са полагали в момента грижи за тях, а третият е арестуван, защото в двора на къщата му в Раковски са открити 6 корена от канабиса. Срещу задържаните са образувани бързи производства по чл. 354 В, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура Пловдив постанови 72 часа арест за първите двама, третият е зад решетките за 24 часа. 

БСК: Не е вярно, че бизнесът не плаща, заплатите са се вдигнали с 35% по време на кризата

http://business.actualno.com/BSK-Ne-e-vjarno-che-biznesyt-ne-plashta-zaplatite-sa-se-vdignali-s-35-po-vreme-na-krizata-news_494186.html

От Българската стопанска камара (БСК) се противопоставиха на твърденията, че бизнесът разчита на ниското заплащане на труда и въпреки растежът на икономиката не увеличава заплатите. Това се казва в позиция на работодателската организация, която и статистически данни. БСК многократно е отправяла предложения за промени в законодателството, работещи мерки и инструменти за намаляване на регулаторната тежест, насърчаване на инвестициите, реформиране на публичните институции и бюджетната сфера, пр

Утре са възможни слаби превалявания

http://society.actualno.com/Utre-sa-vyzmojni-slabi-prevaljavanija-news_494178.html

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие ще има променлива облачност, намаляваща през нощта до ясно, а през деня до слънчево. По-често значителна ще е в южните райони от страната, където е възможно през деня и слабо да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в източните райони от северозапад. Температурите ще се понижат още малко и максималните ще са между 21° и 26°.Това съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров в Националния ин

Община Бургас с проект за изграждане на спортния комплекс в „Славейков“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5AND6YcXl6g/

Община Бургас е готова с техническото задание за проектиране на плувния спортен комплекс в „Славейков“. То предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти.
Плувният басейн ще отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ и на Европейската плувна лига /ЛЕН/ за провеждане на състезания от висок ранг по следните видове спорт: плуване, водна топка и синхронно плуване.
Басейнът ще бъде изграден като многофункционално съоръжение, което да позволява през времето, в което не се провеждат състезания да се използва пълноценно за тренировъчна дейност.
Сградата ще има още спортно-възстановителен център с помещения за масажи, фитнес и сауна, лекарски кабинет и зали за обща физическа подготовка и други спортове.
Освен постройката със закрития басейн, модерният спортен център в парка на комплекс „Славейков“ ще разполага още с футболно игрище с размери 100 на 65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА, трибуни за 1200 зрители и паркинг зона.
В заданието влиза още изграждане на иновативно съоръжение с размери 40 на 20 метра в спортния център, което през топлите месеци ще се ползва като тенис корт на открито, а през зимните ще се преобразува в ледена пързалка. Модерната система ще бъде енергийно ефективна и ще преобразува енергията от топла в студена, според съответните функции на площадката.
Община Бургас поема изграждането на спортно-развлекателния комплекс след прекратяване на договора с Българската федерация по борба, поради неизпълнението му и изтичане на всички срокове.
Досега там са премахнати старите сгради, преместен е трафопостът и са извършени изкопни работи. Инвестираните до този момент средства за строителни работи в размер на 1,8 млн. лв. остават за сметка на предишния инвеститор – Българската федерация по борба и за компенсиране на неустойките по договора.

Исландия - футболното джудже, което (неслучайно) стана гигант

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/07/2605125_islandiia_-_futbolnoto_djudje_koeto_nesluchaino_stana/?ref=rss


Исландия е най-малката като население страна в историята, която ще участва на европейско първенство по футбол. Островната държава в северната част на Атлантическия океан, в която живеят едва 330 000 души (по-малко, отколкото в Пловдив), си осигури място на финалите във Франция два кръга преди края на квалификациите, въпреки че имаше нелека задача в група с Холандия, Чехия, Турция, Латвия и Казахстан.

Исландските футболисти разбиха мита за футболното джудже още в квалификациите за...

Не откриха бомба в Столичната община, сградата остава затворена до утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967134

Не е открита бомба в сградата на Столична община. Това съобщиха за Фокус от пресцентърът на СДВР.
Сградата е затворена за 24 часа по закона за МВР.
Сигнал за бомба беше подаден в Столична община в 11.25 часа. Районът около сградата беше
Не е открита бомба в сградата на Столична община. Това съобщиха за Фокус от пресцентърът на СДВР. Сградата е затворена за 24 часа по закона за МВР. Сигнал за бомба беше подаден в Столична община в 11.25 часа. Районът около сградата беше

Ранното детско развитие - без телевизия и задължително в ясла и детска градина

http://www.moreto.net/novini.php?n=300670

В нашето общество най-засегнатият сегмент са най-малките. Това заяви председателят на БЧК д-р Христо Григоров по време на конференция на тема: „Оптимизиране на ранното детско развитие:най-новите научни изследвания, реализирани в практиката".

Пияни наръгаха с нож хасковлия

http://www.cross.bg/emin-operatziya-postradaliya-1479975.html

/КРОСС/ Пияни бабаити наръгаха с нож в корема 28-годишен хасковлия рано тази сутрин. От полицията съобщиха, че животът на пострадалия е в опасност, а нападателите му Младен М. (41) и Огнян А. (44 г.) са издирени и арестувани. Двамата са криминално проявени, а в досиетата им фигурират кражби и грабежи.Поелите алкохол членове на контингента срещнали Емин С. на кръстовището на булевард „България" с улица „П. Р. Славейков". Според разследващите до този момент жертвата и бабаитите не се познавали. Без причина те се нахвърлили на младия мъж и го намушкали два пъти в корема. Емин се свлякъл на земята, а нападателите му избягали. Те били издирени и закопчани от криминалисти малко по-късно.Пострадалият е откаран в хасковската болница, където му е направена спешна операция. Шефът на хирургията в МБАЛ-Хасково коментира, че раненият имал 2 наранявания в тънкото черво, част от което се наложило да бъде отстранено със спешна операция. Животът на пострадалия все още в опасност. Емин е настанен в отделението за активно и интензивно лечение, съобщава, пише marica.bg.

България да бъде осъдена по делото „Калиакра”, предлага Европейският съд

http://www.cross.bg/bulgariya-kaliakra-zona-1479974.html

/КРОСС/ България е нарушила две европейски директиви, като е позволила изграждането на ветропаркoве в защитената зона за птиците „Калиакра" и изграждането на голф игрище и туристически обекти в защитена зона „Белите скали", потвърждава генералният адвокат на Европейския съд в официално становище от 3 септември 2015 г. по делото „Калиакра" и предлага България да бъде осъдена. Решението на съда се очаква до края на годината. Става дума за нарушение на Директивата за птиците и Директивата за местообитанията, информира Българското дружество за защита на птиците, което внесе жалба по случая в Европейската комисия през 2008 година. Причина за жалбата бе реалната заплаха от разрушаване на уникални местообитания и рискът за силно застрашени видове птици заради одобрени мащабни ветроенергийни проекти, както и огромен брой (468) инвестиционни проекти, свързани основно с жилищно и курортно строителство, както и с изграждането на голф игрища

Актуализираните европейски квоти предвиждат България да приеме нови 1500 бежанци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/07/2605276_aktualiziranite_evropeiski_kvoti_predvijdat_bulgariia/?ref=rss


България ще трябва да приеме около 1 500 нови бежанци тази година, според предложените нови квоти за имигрантите, които се очаква да бъдат одобрени в сряда.

Ако информацията, публикувана във френския вестник "Монд" се потвърди, броят на бежанците ще е по-висок от първите планове на Европейската комисия от май, които в крайна сметка не бяха приети.

Тогава Европейската комисия предложи България да приеме 788 имигранти, включително сирийци и еритрейци, приети в Италия (343) и...

Цитат на деня: Дядовците на днешните лидери на ЕС нарязаха България като баница

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/09/07/2605277_citat_na_denia_diadovcite_na_dneshnite_lideri_na_es/?ref=rss


"На Берлинския конгрес дядовците на днешните лидери в Европейския съюз седнаха и нарязаха България като баница". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от пресцентъра си, по повод 130-та годишнина от Съединението.

"Победата ни в Сръбско-българската война е причината Съединението да бъде оставено без военна намеса на Турция. Това се случва, защото Русия плаща цената, като опрощава контрибуциите, които Турция й дължи. Това е дребна подробност в историята, която се...

Мъж почина в столичен автобус

http://www.cross.bg/muzh-pochina-v-stolichen-avtobys-1479973.html

София /КРОСС/ Мъж е починал в автобус в столицата, съобщиха от СДВР.Сигналът е получен към 11.40 часа. Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт. Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" №2. По първоначални данни мъжът е на видима възраст около 60 години. В момента тече оглед на мястото на инцидента, съобщава "Фокус".

Фандъкова: София се пази от бежанците и с видеокамери

http://pik.bg/фандъкова-софия-се-пази-от-бежанците-и-с-видеокамери-news395188.html

Фандъкова: София се пази от бежанците и с видеокамери

София се пази от бежанците с видеокамери Виждаме какви сериозни проблеми имат нашите съседи и големите европейски страни, заради бежанците. Знаете, че преди две години, когато започна сериозната бежанска вълна към София, бяха разкрити три центъра за настаняване. Това заяви кметът н София Йорданка Фандъкова във връзка с бежанците, които полицията прибира от централната част на София.

По думите на кмета ключово е решаването на въпроса със сигурността. “Създават се условия за създаване на популистки движения, но всички трябва да са наясно, че трябва да се спазват демократични и хуманни принципи и да не се подлагат на риск хората, които живеят в градовете”, заяви тя. Още преди две години, когато е започнала работата по тези въпроси са били поставени и въпросите, свързани с контрола. Това, което прави полицията, е контрол върху нелегално настанените бежанци. Такъв контрол, според нея, в центъра на София в момента се вижда заради непрекъснатите акции на полицията. Част от този контрол е и поставянето на видеонаблюдение и осветление по тези райони в София, където се концентрират повече такива хора. Това е направено и с реконструкцията на Женския пазар, както и района на Централната минерална баня и джамията. Залавянето на нелегалните имигранти, обаче, си е ангажимент на полицията и те работят в правилна посока, обясни кметът.

Проверките, според нея, трябва да бъдат непрекъснато и санкциите за хора, които укриват нелегални емигранти трябва да бъдат много по-сериозни. Относно новата учебна година, Фандъкова посочи, че общинските училища и детски градини са подготвени. Има направени ремонти в 34 училища и детски градини, в 1 училище и 1 детска градина ремонтите няма да приключат навреме, но няма да се отрази това на учебния процес.

Ислямисти хакнаха сайта на Джамбазки

http://news.ibox.bg/news/id_317575981

Хакерите са оставили подпис „Ислямска държава", Джамбазки определи атаката като война

Учени направиха първата 3D карта на вътрешността на Земята

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/09/07/2604840_ucheni_napraviha_purvata_3d_karta_na_vutreshnostta_na/?ref=rss


Формирането на вулканите е сред неизвестните за учените дейности на Земята. Ясно е, че става дума за магма от мантията, но не и защо и как тя достига повърхността само на определени места.

Учени от Университета на Бъркли в Калифорния са близо до намирането на ясен отговор. Те са създали първата 3D карта на вътрешността на Земята. За целта са анализирали движението на сеизмичните вълни. 3D моделът показва на кои места магмата тръгва нагоре към повърхността.

Оказва се, че...

Мъж почина в автобус в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_555874.html

Мъж е починал в автобус в София, съобщи СДВР. Сигналът е получен в 11:40 ч. Починалият е бил в междуградски автобус, който в този момент се е намирал на ул. "Кукуш" 2. Мъжът е на видима възраст около 60 години. Тече оглед.

Ден на отворените врати в МЦ "ОКСИЛАЙФ-СОФИЯ"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967127

На 16.09.2015г. от 18.30 специално за всички жени!
Заповядайте през септември всички: майки, съпруги, приятелки, бременни и девойки, жени в зряла възраст и направете своя ежегоден профилактичен преглед в медицински център
На 16.09.2015г. от 18.30 специално за всички жени! Заповядайте през септември всички: майки, съпруги, приятелки, бременни и девойки, жени в зряла възраст и направете своя ежегоден профилактичен преглед в медицински център "Оксилайф–София"! Възползвайте се от 50% намаление от /90 лв. на 45 лв./ на преглед на уникален триизмерен ултразвуков скенер,

Плевнелиев на среща с 15 IT компании в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967107

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне в четвъртък с мениджърите на 15 топкомпании в Пловдив, които работят в сферата на IT индустрията. Преди това държавният глава ще участва в националната аутсорсинг конференция, която се организира за втора поредна година от общината и
Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне в четвъртък с мениджърите на 15 топкомпании в Пловдив, които работят в сферата на IT индустрията. Преди това държавният глава ще участва в националната аутсорсинг конференция, която се организира за втора поредна година от общината и "Индъстри уоч". На форума ще присъства и вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Меркел: Имигрантите ще променят Германия към добро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967102

Германия ще се промени към добро от масивния приток на имигранти. Това заяви днес канцлерът Ангела Меркел. Тя обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, като вярва, че това в възможно, предаде Франс прес.
Говорейки за
Германия ще се промени към добро от масивния приток на имигранти. Това заяви днес канцлерът Ангела Меркел. Тя обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, като вярва, че това в възможно, предаде Франс прес. Говорейки за "емоционално разтърсващия уикенд", когато в Германия пристигнаха около 20 000 бежанци,

20-годишна дама от Габрово организира изнудване и отвличане на ухажор от Германия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967115

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови казанлъшкият районен съд на мъж и жена от Габрово, изнудвали германец за пари. Друг техен помагач остава задържан за 72 часа.
На 2 септември 20-годишната Асения Ц., 21-годишният Богдан И. и 24-годишният Калоян. Х. опитали със заплахи да принудят 52-годишния гражданин на Германия А.С.
Постоянна мярка "задържане под стража" постанови казанлъшкият районен съд на мъж и жена от Габрово, изнудвали германец за пари. Друг техен помагач остава задържан за 72 часа. На 2 септември 20-годишната Асения Ц., 21-годишният Богдан И. и 24-годишният Калоян. Х. опитали със заплахи да принудят 52-годишния гражданин на Германия А.С.

Меркел: Имигрантите ще променят Германия към добро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967119

Германия ще се промени към добро от масивния приток на имигранти. Това заяви днес канцлерът Ангела Меркел. Тя обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, като вярва, че това в възможно, предаде Франс прес.
Говорейки за "емоционално разтърсващия уикенд", когато в Германия пристигнаха около 20 000 бежанци,
Германия ще се промени към добро от масивния приток на имигранти. Това заяви днес канцлерът Ангела Меркел. Тя обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, като вярва, че това в възможно, предаде Франс прес. Говорейки за "емоционално разтърсващия уикенд", когато в Германия пристигнаха около 20 000 бежанци,

20-годишна от Габрово откраднала колата, пленила и изнудвала германския си любовник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967108

На 5 септември 2015 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът наложи мярка „задържане под стража
На 5 септември 2015 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът наложи мярка „задържане под стража" на 20-годишната Асения Ц., от гр. Габрово, и на Богдан И., на 21 г. от гр. Габрово, привлечени като обвиняеми за изнудване и противозаконно отнемане на превозно средство с намерение противозаконно да го присвоят - престъпление по чл.

ЦИК реши спора за ръководството на Избирателната комисия във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300699

Секретар на Общинската избирателна комисия за предстоящите местен вот и национален референдум във Варна ще е Мюмюне Билялова от ДПС. Мария Тодорова от БСП ще е зам.-председател. Реформаторският блок пък остава без представител в първите 4 места в ОИК във Варна.

Столтенберг пристига в Украйна

http://www.cross.bg/stoltenberg-pristiga-v-ykraiina-1479972.html

/КРОСС/ До края на месец септември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще направи първото си посещение в Украйна. Това съобщи министърът на външните работи на страната Павло Климкин.Украинският министър добави, че точните дати на посещението ще бъдат обявени съвсем скоро.

НАТО разширява присъствието си в Украйна

http://www.cross.bg/nato-ykraiina-predstavitelstvo-1479972.html

/КРОСС/ До края на месец септември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще направи първото си посещение в Украйна. Това съобщи министърът на външните работи на страната Павло Климкин.Украинският министър добави, че точните дати на посещението ще бъдат обявени съвсем скоро. Климкин съобщи още, че по време на визитата на Столтенберг ще бъде подписано споразумение за отваряне на представителство на Алианса в Украйна."Няма да има споразумение за представителство на НАТО," - каза министърът.Той каза още, че генералният секретар на НАТО се е съгласил да участва в заседание на Съвета за сигурност на Украйна. „Това ще бъде безпрецедентно събитие", каза министърът.

Москов се зарече да ликвидира листата на чакащи в Онкологията

http://frognews.bg/news_97329/Moskov-se-zareche-da-likvidira-listata-na-chakashti-v-Onkologiiata/

Някъде към март следвашата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена, каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който дойде на инспекция, за да се запознае с напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Фокус.

Джамбазки стана жертва на „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/dzhambazki-durzhava-islyamska-1479971.html

София /КРОСС/ Интернет страницата на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки (http://djambazki.org/) е станала обект на хакерска атака.Хакерите са оставили подпис „Ислямска държава", изписано на английски. На черен фон има и надпис на арабски, типичен за ислямистите, последователи на ИД.Оставен и електронен адрес - isis_cyberarmy@mail.ru, което означава кибер армия на Ислямска държава. Сървърът на пощата е руски, но достъп до него имат потребители от цял свят.В завършек хакерите са написали „Следва продължение...". Евродепутатът Ангел Джамбазки е известен с критичния си тон относно ИД. Неведнъж е алармирал от трибуната на Европарламента за огромната заплаха, която представлява Ислямска държава за Европа, а и за целия свят. Джамбазки бе лаконичен в коментара си за случая. По думите му това е война.Припомняме, че преди дни Ангел Джамбазки сигнализира за кола с българска регистрация, обозначена със символите на ислямистите, както и за привърженици на терористичната организация от Ихтиман, които публикуват свои пропагандни снимки в интернет.

Оланд ще се застъпи за отмяната на санкциите срещу Русия при изпълняването на „Минск-2“

http://www.cross.bg/ykraiina-oland-strana-1479970.html

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд ще се застъпи за отмяната на санкциите срещу Русия, ако прогресът в разрешаването на кризата в Украйна продължи, съобщи РИА Новости. „Минските споразумения трябваше да бъдат изпълнени до края на годината. Необходимо е да стигнем до края, включително и по въпросите за провеждане на местни избори, законите за автономията, децентрализацията на регионите в източната част на Украйна. Ако този процес бъде завършен, аз ще взема мерки за снемането на санкциите“, каза Оланд на пресконференция в понеделник. Страните от ЕС нееднократно обвиняваха Русия за участие в събитията в Украйна. С това бе и мотивирано въвеждането на санкциите срещу нея. При това Москва от своя страна неведнъж е заявявала, че не се явява страна във вътрешноукраинския конфликт и не участва в събитията в югоизточната част на страна, както и, че е заинтересована от това, Украйна да преодолее политическата и икономическата криза.

Беценните истини, които ни завеща Джоко Росич

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/becennite-istini-koito-ni-zaveshta-dzhoko-rosich-6042235

"За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: „Браво, страшен си!“, казва Джоко Росич

Безценните истини, които ни завеща Джоко Росич

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/bezcennite-istini-koito-ni-zaveshta-dzhoko-rosich-6042235

"За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: „Браво, страшен си!“, казва Джоко Росич

Във Франкфурт "Дачия" ще представи първите си модели с автоматична трансмисия

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/09/07/2605273_vuv_frankfurt_dachiia_shte_predstavi_purvite_si_modeli/?ref=rss


Първите модели на "Дачия" с автоматична скоростна кутия ще дебютират на автосалона във Франкфурт, съобщиха от компанията. Всъщност става въпрос за т.нар. роботизирани трансмисии, които работят на принципа на механичните, но нямат съединител.

Кутията на "Дачия" е кръстена "Easy-R" и може да се комбинира с бензиновия двигател с 90 конски сили. Трансмисията е 5-степенна и ще се предлага за "Логан" (седан и комби) и "Сандеро".

Една от основните характеристики на кутията е...

BBC се готви за голяма трансформация

http://www.investor.bg/medii/455/a/bbc-se-gotvi-za-goliama-transformaciia-201866/

Обвинявана в прекалено големи амбиции за завладяване на пазара, медийната компания разкри новите си планове за развитие

Падналата след снеговалежите дървесина в Кърджалийско още не е почистена

http://kardjali.actualno.com/Padnalata-sled-snegovalejite-dyrvesina-v-Kyrdjalijsko-oshte-ne-e-pochistena-news_494179.html

Тонове дървесна маса, паднала под снеговете през мартенското бедствие край Кърджали, все още не е разчистена, предаде БГНЕС. По този повод днес областният управител Илия Илиев събра ръководителите на отговорните институции и разпореди приоритетно разчистване на горските пътища от посечените дървета, клони и дънери. Това трябва да стане преди началото на зимния сезон, за да се осигури безпрепятствено движение на пожарните автомобили и спасителната техника, подчерта той. Илиев поиска да бъде изго

Германия очаква 10 000 бежанци да пристигнат само за ден

http://europe.actualno.com/Germanija-ochakva-10-000-bejanci-da-pristignat-samo-za-den-news_494176.html

Германия очаква най-малко 10 000 бежанци да пристигнат днес в страната, след като през двата почивни дни на нейна територия са влезли 20 000 души. Това съобщиха властите в провинция Бавария, предаде БГНЕС. Според председателя на местния парламент Кристоф Хиленбранг броят на хората, идващи най-вече чрез влакове от Унгария и Австрия в южния град Мюнхен, е „10 000 плюс“. През последните дни Мюнхен стана основен център за нови имигранти, които после се разпределят в останалите части на

Хан отново в Македония, за да проконтролира напредъка

http://balkani.actualno.com/Han-otnovo-v-Makedonija-za-da-prokontrolira-napredyka-news_494173.html

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан ще посети Македония на 18 септември, за да чуе как се изпълнява политическия договор от 2 юни между четирите основни партии, предаде БГНЕС. Говорителката на Еврокомисията Мая Коцянчич заяви пред кореспондент на МИА, че еврокомисарят планира да даде старт на Предприсъединителния диалог на високо равнище, както е договорено от Протоколите от Пържино на 15 юли. Ако обаче до 15 септември не бъде назначен специален прокурор, което е предвидено в дого

Хакнаха сайта на Ангел Джамбазки

http://offnews.bg/news/n_1/n_555864.html

Сайтът на зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки е бил хакнат, съобщиха от ВМРО. Според ВМРО хакерите са ислямисти. При зареждане на началната страница се появява черен екран с надпис на арабски език, подпис "Ислямска държава", имейл isis_cyberarmy@mail.ru  и надпис "Следва продължение..." Сървърът на пощата е руски, но достъп до него имат потребители от цял свят, уточняват от ВМРО. "Евродепутатът Ангел Джамбазки е известен с критичния си тон относно ИД. Неведнъж е алармирал от трибуната на Европарламента за огромната заплаха, която представлява Ислямска държава за Европа, а и за целия свят", се казва в прессъобщението. Преди дни той сигнализира за кола с българска регистрация, обозначена със символите на ислямистите, както и за привърженици на терористичната организация от Ихтиман, които публикуват свои пропагандни снимки в интернет, припомнят от ВМРО.

Полицейска гавра с безпомощен мъж

http://www.moreto.net/novini.php?n=300697

Пореден фрапиращ сигнал за полицейско насилие получихме в рубриката „Моята новина”. Ритници и омотаване с тоалетна хартия преди отвеждане с патрулка - това разкрива видеоклипът. Всичко започва в ранните часове на 6-и септември, обяснява зрителят, пожелал анонимност.

Още един район във Варна остана без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=300698

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите между улиците: "Орлово гнездо", "Козница","Велека" и "Звезда" до 17 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - абонатите между бул.

Подгониха автоджигитите в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967081

Камери ще засичат и ще възпират автогонките по улиците в Русе. "Видеонаблюдението е най-ефикасната превенция", съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Записите ще се предоставят на полицията, която ще издирва и наказва любителите на високите скорости.
На 15 кръстовища вече има видеонаблюдение като първи етап от открития
Камери ще засичат и ще възпират автогонките по улиците в Русе. "Видеонаблюдението е най-ефикасната превенция", съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Записите ще се предоставят на полицията, която ще издирва и наказва любителите на високите скорости. На 15 кръстовища вече има видеонаблюдение като първи етап от открития

Заснемат индийски филм на главната улица в Пловдив (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967082

 Главната улица на Пловдив се превърна в декор за снимки на индийски филм. Снимачният екип е в България от няколко дни и вече е обиколил Созопол и Слънчев бряг, където са се състояли част от снимките.
Сюжетът на филма е тайна. Той обаче е наситен с много танци, като има и любовна интрига с щастлива развръзка.
 Главната улица на Пловдив се превърна в декор за снимки на индийски филм. Снимачният екип е в България от няколко дни и вече е обиколил Созопол и Слънчев бряг, където са се състояли част от снимките. Сюжетът на филма е тайна. Той обаче е наситен с много танци, като има и любовна интрига с щастлива развръзка.

Националите на Холандия бяха съсипани от критика, но Блинд не мисли за оставка

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/07/2605248_nacionalite_na_holandiia_biaha_susipani_ot_kritika_no/?ref=rss


Националният отбор по футбол на Холандия претърпя тежко поражение в европейските квалификации и класирането му за финалите във Франция догодина е под сериозен въпрос.

"Лалетата" загубиха с 0:3 от Турция и вече зависят от останалите отбори в групата. До края на квалификациите на тима предстои гостуване на Казахстан и домакинство на Чехия.

За да се класират, холандците трябва да спечелят и двете си срещи и да се надяват Турция да вземе максимум три точки от визитата си на...

Обир в Слънчев бряг! Oткраднаха каса с близо 15 бона от апартамент

http://pik.bg/обир-в-слънчев-бряг-oткраднаха-каса-с-близо-15-бона-от-апартамент-news395171.html

Обир в Слънчев бряг! Oткраднаха каса с близо 15 бона от апартамент

Взломна кражба за близо 15 000 лв. е извършена от апартамент в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас. Вчера в Районно управление - Несебър е получено съобщение от 49-годишен мъж от града за това, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в апартамента му, разположен в к-с "Самър Дриймс" в Слънчев бряг, откъдето е извършена кражба на метална каса, съдържаща: сумата от 2 500 евро, 9 500 лв., 150 долара, навигация за автомобил, мъжки златен пръстен с тегло около 12 гр., златно кръстче с тегло около 5 гр., фотоапарат и два мъжки ръчни часовника.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Премиери по Алек Попов и Александър Секулов откриват "Сцена на кръстопът"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/07/2602326_premieri_po_alek_popov_i_aleksandur_sekulov_otkrivat/?ref=rss


"Сестри Палавееви" по едноименния сатиричния роман на Алек Попов за сестри-партизанки ще открие "Сцена на кръстопът" в Пловдив на 10 септември, съобщават организаторите. Постановката ще се играе в дома на културата "Борис Христов". Четири български премиери и най-известните спектакли на сезона ще гостуват на 19-ото издание нао театралния фестивал до 23 септември.

"Няма ток за електрическия стол" на Александър Секулов е името на втората от тях под режисурата на Лилия Абаджиева....

Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия при мир в Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967075

Президентът на Франция Франсоа Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия, ако мирният процес в Украйна продължи, съобщава Ройтерс.
Днес той ще предложи неговата страна да стане домакин на нови преговори за ситуацията в Украйна с участието на държавните глави на Германия, Русия и Украйна.
Президентът на Франция Франсоа Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия, ако мирният процес в Украйна продължи, съобщава Ройтерс. Днес той ще предложи неговата страна да стане домакин на нови преговори за ситуацията в Украйна с участието на държавните глави на Германия, Русия и Украйна.

В Кремъл констатират неспазване на сроковете за изпълняване на „Минските споразумения“

http://www.cross.bg/sporazymeniya-srokovete-minskite-1479969.html

/КРОСС/ В Кремъл констатират неспазване на сроковете за изпълняване на „Минските споразумения“, но засега не говорят за възможност за удължаването им. „Не мога да кажа в момента“, призна пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за отношението на Кремъл към възможното удължаване на сроковете за изпълнение на „Минските споразумения“. При това, той подчерта, че „сроковете ясно са упоменати в самите „Мински споразумения“. „Затова в момента ние виждаме несъответствие на случващото се със сроковете, които са посочени“, каза Песков, като повтори, че в момента не може да добави нищо повече. Представителят на Кремъл допълни обаче, че „реализацията на „Минските споразумения“ продължава да бъде приоритетна задача“. „Просто не съществува алтернатива на това“, убеден е Песков. Представителят на Киев в контактната група и бивш президент на Украйна Леонид Кучма заяви по-рано за целесъобразността от удължаването на действието на „Минските споразумения“, ако те не бъдат реализирани до края на годината. По-рано възможността за удължаване на договореностите допуснаха и властите в Донецк и Луганск. В същото време украинската армия продължава да обстрелва населените места в Луганската и Донецката народни републики

Балотели остана без книжка

http://www.cross.bg/baloteli-mario-kmch-1479968.html

/КРОСС/ Футболистът на Милан и националния отбор на Италия Марио Балотели остана без книжка заради шофиране с превишена скорост, съобщава Giornale di Brescia. Нападателят е спрян в град Бреша, в близост до стадиона "Марио Ригамонти". Балотели е карал със скорост 90 км/ч при максимално разрешени 50 км/ч. Футболистът се извинил на полицаите и признал вината си, заявявайки, че е превишил скоростта несъзнателно. Въпреки това служителите на реда му отнели книжката до изясняване на случая.

Вирус поваля деца и младежи в Сапарева баня

http://pik.bg/вирус-поваля-деца-и-младежи-в-сапарева-баня-news395173.html

Вирус поваля деца и младежи в Сапарева баня

Вирус поваля деца и младежи в Сапарева баня. По десетина пациенти на денонощие минават през Спешен център, съобщиха от медицинското заведение.

"Летният вирус върлува в Сапарева баня. Оплакванията на пациентите са повръщане и разстройство, което може да доведе до обезводняване на организма при високите температури през последните дни. Заразяват се предимно деца и младежи, тъй като се събират на групи, нямаме възрастни пациенти, потърсили помощ. Средно на денонощие през Спешен център минават по 10-ина деца.

По-тежките случаи настаняваме в болницата в Дупница, останалите се лекуват вкъщи.

Само през нощта в събота срещу неделя в Спешния център са потърсили помощ 6 деца", заяви дежурната лекарка в Спешен център - Сапарева баня Йорданка Костова. Тя уточни, че обикновено през Спешния център с повръщане и разстройство минават по 1-2-ма души на седмица. Сега ситуацията е по-тежка.

Дарт Вейдър ще участва на местните избори в Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966931

Украинските власти регистрираха партия, нарекла се „Блок на Дарт Вейдър“ за предстоящите в страната местни избори, съобщи ТАСС.
Украинските власти регистрираха партия, нарекла се „Блок на Дарт Вейдър“ за предстоящите в страната местни избори, съобщи ТАСС. "Сега украинците няма да избират по-малкото зло, когато могат да изберат най-доброто. За което ги поздравявам“, каза председателят на партията, който официално, по паспорт, се е прекръстил на Дарт Алексеевич Вейдър.

Петилетка затвор за мъж, ограбил жена докато си изхвърляла боклука в центъра на Варна

http://petel.bg/Petiletka-zatvor-za-mazh--ograbil-zhena-dokato-si-izhvarlyala-bokluka-v-tsentara-na-Varna__125849

Следващите пет години от живота си 30-годишния Павлин Иванов от Варна ще прекара в затвора след като Окръжния съд го призна за виновен в...

Събарянето на две от незаконните постройки в Гърмен се отлага за утре

http://petel.bg/Sabaryaneto-na-dve-ot-nezakonnite-postroyki-v-Garmen-se-otlaga-za-utre__125859

Снимка: Булфото   Събарянето на две от незаконните постройки в гърменския квартал „Кремиковци” се отлага за утре, каза...

Условна присъда за пиян шофьор, убил на пътя младоженци

http://petel.bg/Uslovna-prisada-za-piyan-shofor--ubil-na-patya-mladozhentsi__125865

Снимка: Булфото Варненският окръжен съд постанови присъда „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., отложена с 5-годишен изпитателен срок,...

Защо измират рибите във варненското езеро

http://petel.bg/Zashho-izmirat-ribite-vav-varnenskoto-ezero__125863

Експерти на Басейновата дирекция и РИОСВ-Варна, съвместно с Регионалната лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда,...

ЕС категоричен: България да се готви! Приема 1500 нови бежанци и толкоз

http://petel.bg/ES-kategorichen--Balgariya-da-se-gotvi--Priema-1500-novi-bezhantsi-i-tolkoz-__125868

Снимка: Булфото Нови 1500 бежанци ще трябва да приеме България още тази година. Това гласи актуализация на предложените нови квоти, които...

7 септември - дата и снимки, които всеки българин трябва да знае и да покаже на децата си!

http://petel.bg/7-septemvri---data-i-snimki--koito-vseki-balgarin-tryabva-da-znae-i-da-pokazhe-na-detsata-si-__125867

Годината е 1940-а. България получава Южна Добруджа. Десетки хиляди българи насилствено са преселени от Северна, местните ги посрещат...

Героят за ФК Спартак Марин Русев: Не мога да опиша какво изпитвам

http://petel.bg/Geroyat-za-FK-Spartak-Marin-Rusev--Ne-moga-da-opisha-kakvo-izpitvam__125866

Тарторът на феновете на Спартак Марин Русев бе изключително щастлив след над Ботев (Брестак), който той донесе в последните...

Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия при мир в Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967068

Президентът на Франция Франсоа Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия, ако мирният процес в Украйна продължи, съобщава Ройтерс.
Днес той ще предложи неговата страна да стане домакин на нови преговори за ситуацията в Украйна с участието на държавните глави на Германия, Русия и Украйна.
Президентът на Франция Франсоа Оланд обеща да призове за отмяна на санкциите срещу Русия, ако мирният процес в Украйна продължи, съобщава Ройтерс. Днес той ще предложи неговата страна да стане домакин на нови преговори за ситуацията в Украйна с участието на държавните глави на Германия, Русия и Украйна.

Рискови за загуба на европари са 11 пречиствателни станции и две депа

http://www.mediapool.bg/riskovi-za-zaguba-na-evropari-sa-11-prechistvatelni-stantsii-i-dve-depa-news238911.html

Макар от началото на годината ударно да са пуснати в експлоатация 26 пречиствателни станции за отпадни води, а още девет да се планират да заработят до края на октомври, рискови остават други 11 такива проекта и две регионални системи за управление на отпадъците, които ще загубят част от финансирането по старата оперативна програма "Околна среда" (2007-2013).  Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти в понеделник. Тя не се нае да коментира какви пари от старата програма може да загуби страната ни, като посочи, че има пълна мобилизация за максимално усвояване на бюджета на екопрограмата.     Изпълненото по тези рискови проекти до 31 октомври ще бъде отчетено в Брюксел, за да се получат парите, а останалото ще бъде прехвърлено за финансиране по новата оперативна програма (2014-2020). Василева посочи, че с Брюксел вече са договорени 200 млн. евро. от новата програма за т. нар. фазиране на екопроектите – тоест прехвърляне на неизпълненото от стария период в новия. Рисковите водни проекти са в общините Банско, Шумен, Тервел, Ямбол, Враца, Белене, Бяла, Видин, Исперих, Силистра и в Столичната община - левия колектор на река Владая. Банско например ще остане разкопан още един зимен сезон, тъй като общината няма да успее да приключи със строежа на ВиК-мрежата в западната част на курорта и с изграждането на пречиствателната станция, обясни екоминистърът. На общината било наредено да ускори проекта и да ангажира повече строителна техника и работна ръка, но до края на октомври ще приключат само дейностите в източната част на града. Загуба на пари се очертава и при изпълнението на двете регионални системи за управление на отпадъци в Бяла, Русенско, и  в Ямболско, където новото депо за отпадъци била изградено, но нямало да се приключи навреме с рекултивирането на четири стари сметища и тези дейности ще останат за сметка на общините. Василева съобщи още, че до края на годината ще бъдат пуснати 16 покани за проектни предложения по новата оперативна програма "Околна среда" за над 1 млрд. лв. Предстои одобряването на 11 септември на критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за финансирането. Основната част от тези пари са предвидени за провеждането на бавещата се от години водна реформа, както и за укрепване на свлачища и предприемане на мерки срещу наводнения и изграждане на центрове за реакция при кризи. За мерки срещу наводнения са предвидени 115 млн. лв., 38 млн. лв. са за укрепване на свлачища и отстраняване на вече нанесени от срутени земни маси щети по пътната мрежа. Тези пари са за регионалното министерство и пътната агенция.  Ведомството на Лиляна Павлова ще получи още 15 млн. лв. за укрепване на административния си капацитет за провеждане на водната реформа. От еврофинансирането ще може да се възползва и Комисията за енергийно и водно регулиране, ВиК-операторите, както и водните асоциации. Други 61 млн. лв. са планирани за изготвяне на регионалните прединвестиционни ВиК-проучвания, както и за прехвърлянето на ВиК-активите за управление на окрупнените региони. Генералната дирекция на пожарна безопасност пък ще бъде поканена да получи финансиране за изграждането на шестте регионални центъра за реакции при бедствия и кризи.     

БДЖ връща вагон-ресторантите

http://offnews.bg/news/n_1/n_555846.html

"БДЖ – Пътнически превози" възстановява от днес, 7 септември, вагоните от тип "бистро" в бързите влакове със задължителна резервация между София и Варна, съобщиха от пресцентъра на компанията. Пътниците ще могат да си купуват топли и студени закуски, безалкохолни напитки и бира от специализирания вагон. Там няма да се продава твърд алкохол. Вагоните от типа "бистро” ще разполагат със салон за консумация с бар за обслужване на пътниците. Той е оборудван със съвременни уреди за съхранение, охлаждане и затопляне на предлаганите артикули от менюто. В салона за консумация са разположени няколко сепарета с маси и седящи места. На страничната стена в салона има барплот, който пътниците ще могат да ползват правостоящи при липса на свободни седящи места в сепаретата. Влаковете, в които ще има вагон-ресторанти, са бързият със задължителна резервация №2601 от София за Варна, който заминава от Централна гара София в 06.50 часа, и бързият влак със задължителна резервация №2602 от Варна за София, който тръгва от Варна в 7.30 часа.

Субсидиите за частни училища и градини няма да са за сметка на държавните

http://www.moreto.net/novini.php?n=300662

Идеите, заложени в Законопроекта за предучилищното и училищното образование целят да създаде равни положения за всички в образователната система. Това заяви председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

САЩ поискали от Гърция да затвори небето си за руската авиация

http://offnews.bg/news/n_1/n_555854.html

САЩ са поискали от Гърция да затвори въздушното си пространство за руската авиация за полети до Сирия, съобщи Reuters. Информацията беше потвърдена от говорителя на гръцкия външен министър. Той обясни, че искането на САЩ в момента се разглежда. За това, че е постъпило такова искане, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на свои източници в гръцкото правителство. Агенцията уточни, че ако се приеме искането, небето на Гърция ще бъде затворено за руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия.

Тръгва хайка за колани по пътищата

http://www.bnews.bg/article-141181

Униформени ще проверяват и за задължителната "Гражданска отговорност".

Хванаха мъж и три жени с контрабанден тютюн край Плевен

http://pik.bg/хванаха-мъж-и-три-жени-с-контрабанден-тютюн-край-плевен-news395167.html

Хванаха мъж и три жени с контрабанден тютюн край Плевен

При полицейска операция, проведена на територията на Второ РУ–Плевен, служителите на реда извършили проверки за разпространение на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Плевен.

От мъж на 32 г., три жени - на 42, 36 и 27 години от село Буковлък са иззети са общо около 3 кг жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща тютюн. На четиримата са съставени актове по наредба на Община - Плевен.

КЗК спря поръчка на столичен район за обучение на служители

http://offnews.bg/news/n_1/n_555852.html

Комисията за защита на конкуренцията спря поръчка на кмета на столичния район "Сердика" за класиране на участниците в обществена поръчка за организиране и провеждане на обучения на служителите от районната администрация с финансиране по Оперативна програма "Административен  капацитет" и я върна на етап разглеждне и оценяване на офертите. Причината е, че, според КЗК, оценителната комисия е нарушила процедурата, като не е изискала от двама от участниците подробна писмена обосновка за начина на формиране на техните значително по-благоприятни технически предложения.  Съгласно Закона за обществените поръчки, когато офертата на участник съдържа предложение, което е с 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на останалите оферти, комисията е длъжна да изиска подробна писмена обосновка за начина на неговото образуване. В случая предложените от „Теза“ ЕООД и Обединение „Инвеста обучения“ ДЗЗД срокове от два календарни дни за подготвяне и организиране на всяко едно от предвидените обучения на служителите на СО – район „Сердика” са с 66,6 % по-благоприятни от средната стойност на предложенията на останалите участници по този показател. "С оглед на това КЗК счита, че е налице съществено нарушение на процедурата, което води до незаконосъобразност на решението за класиране на участниците и избор на изпълнител и представлява самостоятелно основание за отмяна на обжалвания акт", пишат в прессъобщение от Комисията, от която връщат процедурата на етап разглеждане и оценяване на техническите предложения на участниците в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.

Невена Пейкова дебютира със солово парче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4965486

Преди три месеца финалистката от “Х Фактор” Невена Пейкова изпя първото си парче “Любов от пръв поглед”. Тя записа песента заедно с други две момичета от риалити формата - Михаела Маринова и Кристина Дончева. В ефира вече се завъртя дебютният солов проект на Невена “Избран”. Част от кадрите във видеоклипа са снимани под водата.
Преди три месеца финалистката от “Х Фактор” Невена Пейкова изпя първото си парче “Любов от пръв поглед”. Тя записа песента заедно с други две момичета от риалити формата - Михаела Маринова и Кристина Дончева. В ефира вече се завъртя дебютният солов проект на Невена “Избран”. Част от кадрите във видеоклипа са снимани под водата.

Спипаха пиян шофьор на камион във Варна

http://pik.bg/спипаха-пиян-шофьор-на-камион-във-варна-news395166.html

Спипаха пиян шофьор на камион във Варна

20-годишен пиян шофьор на краден камион „Ифа” са задържали варненските полицаи при извършване на проверка в събота вечерта. Полицаите са спрели шофьора в района на Западна промишлена зона.  Проверката с дрегер е установила 1,52 промила в издишания въздух. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Задържан е и 33-годишен хулиган от Вълчи дол, счупил стъклата и фаровете на „Фолксваген”. Инцидентът е станал на 5 септември. Колата е била паркирана пред частен дом във Вълчи дол. Извършителят е задържан за срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Девня.

 

 

Мъж почина в автобус в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967059

Мъж е починал в автобус в столицата. Това съобщи СДВР, цитирана от Фокус.
Сигналът е получен към 11.40 часа. Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт. Инцидентът е станал на ул.
Мъж е починал в автобус в столицата. Това съобщи СДВР, цитирана от Фокус. Сигналът е получен към 11.40 часа. Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт. Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" №2. По първоначални данни мъжът е на видима възраст около 60 години. В момента тече оглед на мястото на инцидента.

Мъж почина в автобус в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967063

Мъж е починал в автобус в столицата. Това съобщи СДВР, цитирана от Фокус.
Сигналът е получен към 11.40 часа. Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт. Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" №2. По първоначални данни мъжът е на видима възраст около 60 години. В момента тече оглед на мястото на инцидента.
Мъж е починал в автобус в столицата. Това съобщи СДВР, цитирана от Фокус. Сигналът е получен към 11.40 часа. Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт. Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" №2. По първоначални данни мъжът е на видима възраст около 60 години. В момента тече оглед на мястото на инцидента.

Археолози откриха гигантски мегалитен комплекс на 4500 години край Стоунхендж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967041

Археолози откриха комплекс на 4500 години в непосредствена близост до Стоунхендж, съобщава в.
Археолози откриха комплекс на 4500 години в непосредствена близост до Стоунхендж, съобщава в. "Дейли мирър". Находката е била осъществена с помощта на моторизиран магнитометър. Учените локализирали около 90 камъка, някои от които с височина 5 метра. Камъните са били издигнати под формата на полумесец.

Археолози откриха гигантски мегалитен комплекс на 4500 години край Стоунхендж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967053

Археолози откриха комплекс на 4500 години в непосредствена близост до Стоунхендж, съобщава в. "Дейли мирър". Находката е била осъществена с помощта на моторизиран магнитометър.
Учените локализирали около 90 камъка, някои от които с височина 5 метра. Камъните са били издигнати под формата на полумесец.
Археолози откриха комплекс на 4500 години в непосредствена близост до Стоунхендж, съобщава в. "Дейли мирър". Находката е била осъществена с помощта на моторизиран магнитометър. Учените локализирали около 90 камъка, някои от които с височина 5 метра. Камъните са били издигнати под формата на полумесец.

Мъж почина в автобус в столицата

http://pik.bg/мъж-почина-в-автобус-в-столицата-news395165.html

Мъж почина в автобус в столицата

Мъж е починал в автобус в столицата. Сигналът е получен към 11.40 часа, съобщиха от СДВР.

Починалият човек е намерен в автобус, изпълняващ маршрут на междуградски транспорт.

Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" №2.

По първоначални данни мъжът е на видима възраст около 60 години.

В момента тече оглед на мястото на инцидента. 

Труп на жена е намерен във варненско село

http://www.moreto.net/novini.php?n=300680

На 5 септември в гориста местност между с. Юнец и с. Кривина, общ. Долни чифлик, е намерено тялото на жена, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.net. По време на процесуално–следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление.

От 2008 го 2011 г. всички конкурси във Фонд "Научни изследвания" са били незаконосъобразни

http://society.actualno.com/Ot-2008-go-2011-g-vsichki-konkursi-vyv-Fond-Nauchni-izsledvanija-sa-bili-nezakonosyobrazni-news_494170.html

Съществува непрозрачност при работата на Фонд "Научни изследвания“ към момента, подозрения за корупция и конфликт на интереси. Това заяви пред БНР новият управител на Фонда Геновева Жечева. Във Фонд "Научни изследвания“ има ясни сведения за недостиг на кадри, недостатъчно квалифициран персонал, недобре подредена документация, липса на протоколи на Изпълнителния съвет и лошо поддържана счетоводна система, обясни Жечева. "От 2008 до 2011 година Фондът не е бил регистриран за държавни

България с амбицията да бъде запомнена с председателството си на Съвета на ЕС

http://politics.actualno.com/Bylgarija-s-ambicijata-da-byde-zapomnena-s-predsedatelstvoto-si-na-Syveta-na-ES-news_494172.html

България има амбицията да направи запомнящо се Председателство на Съвета на Европейския съюз. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов, който е председател на работната група „Комуникационна стратегия и културна програма”, създадена за подготовката на българското председателство. Председателството през втората половина на 2018 г. е шанс държавата ни да се утвърди като равноправен и ефективен член на Съюза, казват в прессъобщение от Министерски съвет (МС).  То е и възмож

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване