Пияна девойка нацели полицейска патрулка с мерцедес в Слънчев бряг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967019

Две красавици от Ямбол, отседнали да летуват в Слънчев бряг, разиграли истински среднощен екшън в курорта. Те се опитали да се доберат до хотела си с луксозен мерцедес, който карали последователно, но накрая се блъснали в полицейска патрулка - и то в момент, в който ченгетата били вътре.
Пияна ямболлийка била спряна за проверка от полицаите в
Две красавици от Ямбол, отседнали да летуват в Слънчев бряг, разиграли истински среднощен екшън в курорта. Те се опитали да се доберат до хотела си с луксозен мерцедес, който карали последователно, но накрая се блъснали в полицейска патрулка - и то в момент, в който ченгетата били вътре. Пияна ямболлийка била спряна за проверка от полицаите в

Посланици у нас притеснени от отхвърления закон "антикорупция"

http://offnews.bg/news/n_1/n_555826.html

Посланици на страни-членки на Европейския съюз излязоха с обща позиция, в която изказват притеснението си от отхвърлянето на проектозакона срещу корупцията по високите етажи на властта в българския парламент. Миналата седмица депутатите от всички парламентарна групи, с изключение на ГЕРБ и Реформаторския блок, гласуваха против предложения от вицепремиера Меглена Кунева проектозакон. Ден след това от партията на Кунева ДБГ намекнаха, че ще напуснат коалицията, ако законът не бъде приет. Все пак управляващите се разбраха проектозаконът да бъде внесен отново след три месеца.  Според посланиците решението на депутатите е негативен сигнал. Те припомнят, че Европейската комисия поставя борбата срещу корупцията в България на водещо място в мониторинговите си доклади. Публикуваме пълната позиция без редакторска намеса: На 2 септември българският парламент отхвърли на първо четене проектозакон за борба с корупцията по високите етажи на властта. Отхвърлянето без по-нататъчно обсъждане на проектозакона, предложен от правителството изпраща негативен сигнал за борбата с корупцята. Ефективната борба с корупцията е изключително важен елемент от върховенството на закона и е поставен сред приоритетите на Европейската комисия в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка. Тези доклади са одобрени както от нашите правителства, така и от поредица правителства на България. Надяваме се, че политическите партии, които са отхвърлили антикорупционния проектозакон (включително тези, които не са гласували), ще представят нови идеи възможно най-скоро, за да покажат, че не омаловажават борбата с корупцията на всички нива. Позицията е подписана от посланиците на Нидерландия, Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Белгия, Ирландия, Полша, Дания, Финландия, Италия, Кипър, Испания, Люксембург и е подкрепена още от посланиците на Норвегия и Швейцария.

"Турски поток" тръгва като газопровод само за Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/07/2605213_turski_potok_trugva_kato_gazoprovod_samo_za_turciia/?ref=rss


Изграждането на проекта "Турски поток" ще започне само с една от планираните 4 тръби и тя ще доставя природен газ единствено за турския пазар. Строителството на останалите тръби ще започне след като се оцени има ли търсене на руския газ в Европа, заяви пред журналисти заместник ръководителя на "Газпром" Александър Медведев.

"Договорихме се с турските партньори, че първо ще се работим по тръба №1, а след това ще огледаме останалите. Но ако някой си мисли, че Турция се е отказала от...

Посланици: Отхвърлянето на антикорупционния закон е негативен сигнал

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/poslanici-othvyrlianeto-na-antikorupcionniia-zakon-e-negativen-signal-6042233

Дипломатите отбелязват още, че „ефективната борба срещу корупцията е решаващ елемент от върховенството на закона“

Офицерът, открил 3-годишния Айлян на брега: Заболя ме сърцето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967042

Турският жандармерист, открил тялото на 3-годишния Айлян на брега на Егейско море, проговори и разказа пред турските медии, че се е молел на Аллах момченцето да е живо.
Майор Мехмет Чиплак сподели, че се е сринал психически, когато е осъзнал, че малкото момченце е мъртво.
"Казвах си "Господи, моля те да е живо"", когато приближавах детето.
Турският жандармерист, открил тялото на 3-годишния Айлян на брега на Егейско море, проговори и разказа пред турските медии, че се е молел на Аллах момченцето да е живо. Майор Мехмет Чиплак сподели, че се е сринал психически, когато е осъзнал, че малкото момченце е мъртво. "Казвах си "Господи, моля те да е живо"", когато приближавах детето.

Обраха две хотелски стаи във варненски курорти

http://pik.bg/обраха-две-хотелски-стаи-във-варненски-курорти-news395161.html

Обраха две хотелски стаи във варненски курорти

Неизвестен крадец е задигнал 1500 евро, 500 щатски долара и 30 000 руски рубли от хотелска стая в курорта "Св. Св. Константин и Елена", съобщиха от полицията.

Сигналът за посегателството е подаден вчера, 6 септември. Апашът е проникнал в стаята през незатворена врата на тераса. Значителната сума пари е взета от дамска чанта, която била оставена в гардероб.

Още два сигнала за кражби са получили униформените във Варна в петък, 4 септември. Отново неизвестен е задигнал 2500 евро от хотелска стая в курорта "Златни пясъци".

Крадецът е проникнал в помещението през незаключена входна врата. От търговско помещение на ул. "Акад. Курчатов" пък са задигнати 1680 лв. и 1912 румънски леи.

И по трите случая са образувани досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура във Варна.

 

Отец обижда и бие сестра в манастира "Св. Атанасий" край Чирпан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967017

Отец се държа грубо със сестра в манастира „Св. Атанасий“, съобщи Кремена Карауланова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия. За да покаже как в най-стария манастир в Европа, Божий служител се държи с възрастна дама, Кремена е публикувала видеоклип.
„Често посещавам този манастир, но това, на което станах свидетел, меко казано ме потресе.
Отец се държа грубо със сестра в манастира „Св. Атанасий“, съобщи Кремена Карауланова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия. За да покаже как в най-стария манастир в Европа, Божий служител се държи с възрастна дама, Кремена е публикувала видеоклип. „Често посещавам този манастир, но това, на което станах свидетел, меко казано ме потресе.

Отец обижда и бие сестра в манастира "Св. Атанасий" край Чирпан

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967038

Отец се държа грубо със сестра в манастира „Св. Атанасий“, съобщи Кремена Карауланова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия. За да покаже как в най-стария манастир в Европа, Божий служител се държи с възрастна дама, Кремена е публикувала видеоклип.
„Често посещавам този манастир, но това, на което станах свидетел, меко казано ме потресе.
Отец се държа грубо със сестра в манастира „Св. Атанасий“, съобщи Кремена Карауланова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия. За да покаже как в най-стария манастир в Европа, Божий служител се държи с възрастна дама, Кремена е публикувала видеоклип. „Често посещавам този манастир, но това, на което станах свидетел, меко казано ме потресе.

Тест ще показва с каква скорост стареем

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/test-shte-pokazva-s-kakva-skorost-stareem-6042234

Установяването на "биологичната възраст", както я наричат учените, е много по-полезно за здравните грижи от това да се гледа рождената дата на човека, смятат от "Кингс колидж"

Тест показва с каква скорост стареем

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/test-pokazva-s-kakva-skorost-stareem-6042234

Установяването на "биологичната възраст", както я наричат учените, е много по-полезно за здравните грижи от това да се гледа рождената дата на човека, смятат от "Кингс колидж"

Изтребителите Су-30СМ за първи път изпълниха бомбардиране по наземни цели на ученията в Крим

http://www.cross.bg/tzeli-ycheniyata-nazemni-1479966.html

/КРОСС/ Неотдавна включените в състава на Морската авиация на Черноморския флот най-нови многофункционални изтребители Су-30СМ за първи път изпълниха практическо бомбардиране по наземни цели в рамките на ученията по управление на авиацията и средствата за ПВО на флота в Крим. Това заяви пред журналисти представителят на флота Николай Воскресенски. „Изтребителите от състава на отделния морски щурмови авиационен полк нанесоха удари с авиационни средства за поразяване по позиции на мишени в района на морския десантен полигон Опук в Крим“, каза той. В същото време удари с неуправляеми ракети и бомби по наземни цели на полигона нанесоха и фронтовите бомбардировачи Су-24М. „Решавайки задачите в учението, изтребителите и фронтовите бомбардировачи на Черноморския флот също така отработиха организиране на атака на корабна ударна група на условен противник и действаха в интересите на Кримската групировка за ПВО. Според резултатите от ученията на пилотите от ЧФ е поставена оценка „отлично“, съобщи Воскресенски.

Франция и Катар се включват във въздушните удари срещу ИД

http://offnews.bg/news/n_1/n_555782.html

Френски изтребители ще започнат да поразяват цели на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи президентът на страната Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес. От изказването му стана ясно, че разузнавателните полети за набелязване на мишени ще започнат още утре. Според в. "Hurriyet" и Катар ще се включи във въздушните удари срещу джихадистите, позовавайки се на източник от турското правителство. Катарските изтребители най-вероятно ще бъдат базирани във военно-въздушните бази в Диарбекир, Малатия и Инджирлик. Относно бежанската вълна Оланд заяви, че ще се изградят контролни центрове, които ще се грижат за отсяването на тези, които бягат от война и пристигнали в Европа по друга причина. По предварителни данни във Франция ще бъдат настанени 24 000 бежанци.

Кой е виновен за провала на националния отбор

http://www.cross.bg/fytbolisti-otbor-provala-1479967.html

Единадесет. Толкова години минаха от последното участие на българския национален отбор по футбол на голямо първенство. По всичко личи, че броенето ще продължи, без да е ясно докога. След европейското в Португалия през 2004 г. отборът така и не успява да намери място във финалите. Веднъж остава близо до класиране, друг път е много далеч. Дори при разширения формат за Евро 2016, което ще се проведе с 24 отбора, България не можа да стигне поне до бараж. Теоретично съществуват някакви математически шансове, но така или иначе загубите от Норвегия и Италия начертаха пътя. Привържениците на футбола вече просто констатират поредните провали. След като още през юли клубните отбори вкупом напуснаха с наведени глави европейските турнири, сега и националният отбор няколко мача преди края на квалификациите вече знае съдбата си. А чия е отговорността за провала не е ясно. Или поне ако се слушат отговорните фактори. Президентът на БФС Борислав Михайлов и вицепрезидeнтът му Йордан Лечков казаха в един глас, че те вече не играят и следователно вина нямат. Нищо не зависи от тях. "Ние сме направили цялата стратегия за развитие, която не се изпълнява по клубовете и всеки си прави каквото си иска. Футболният съюз е направил абсолютно всичко. Ако някой търси вината у него, е сбъркал много", каза Михайлов. Клубовете са затънали в своите си проблеми. Въпреки провала си в Шампионската лига "Лудогорец" изгради гръмка селекция с куп чужденци

Москов: През март 2016 година няма да има листа на чакащи в онкологията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967012

Някъде към март следващата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на инспекция по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и
Някъде към март следващата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на инспекция по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и

Офицерът, открил 3-годишния Айлян на брега: Молех Господ да е жив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967006

Турският жандармерист, открил тялото на 3-годишния Айлян на брега на Егейско море, проговори и разказа пред турските медии, че се е молел на Аллах момченцето да е живо.
Майор Мехмет Чиплак сподели, че се е сринал психически, когато е осъзнал, че малкото момченце е мъртво.
Турският жандармерист, открил тялото на 3-годишния Айлян на брега на Егейско море, проговори и разказа пред турските медии, че се е молел на Аллах момченцето да е живо. Майор Мехмет Чиплак сподели, че се е сринал психически, когато е осъзнал, че малкото момченце е мъртво. "Казвах си "Господи, моля те да е живо"", когато приближавах детето.

Москов: През март 2016 година няма да има листа на чакащи в онкологията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967023

Някъде към март следващата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на инспекция по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и
Някъде към март следващата година листата на чакащи тук в онкологията ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите да бъде задоволена. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на инспекция по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД заедно с министър-председателя Бойко Борисов и

България ще настоява в Брюксел за извънредна финансова подкрепа за производителите на мляко

http://www.moreto.net/novini.php?n=300693

България ще иска извънредна финансова подкрепа за производителите на мляко. Затова ще настоява днес министърът на земеделието Десислава Танева, която участва на заседанието на Съвета на министрите по земеделие в Брюксел. У нас средните изкупни цени на млякото са под средните за Европейския съюз и в този смисъл помощта е от изключително значение, подчертава ресорният министър.

Ексклузивно! Снимки от мястото! Зверски сблъсък с мотор на бул. "Сливница" във Варна! Летят линейки

http://petel.bg/Ekskluzivno--Snimki-ot-myastoto--Zverski-sblasak-s-motor-na-bul--Slivnitsa-vav-Varna--Letyat-lineyki__125864

Читател изпрати снимки от последните минути. Нова катастрофа е станала във Варна - този път на бул. "Сливница".  Моторист е паднал и е...

Рибите във Варненското езеро не са умрели от нефтено отравяне

http://petel.bg/Ribite-vav-Varnenskoto-ezero-ne-sa-umreli-ot-nefteno-otravyane-__125863

Експерти на Басейновата дирекция и РИОСВ-Варна, съвместно с Регионалната лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда,...

Променят временно маршрута на автобус № 48 във Варна

http://petel.bg/Promenyat-vremenno-marshruta-na-avtobus-----48-vav-Varna__125862

Променят временно маршрута на автобус № 48 От 9-ти септември /сряда/ се въвежда временна промяна в маршрута на автобус № 48, съобщават от...

Първи снимки от мястото на челната катастрофа във Варна! Дете и старица са в болница

http://petel.bg/Parvi-snimki-ot-myastoto-na-chelnata-katastrofa-vav-Varna--Dete-i-staritsa-sa-v-bolnitsa__125860

Фото Петел.бг Челен сблъсък между „Рено Меган“ с варненска регистрация и „Жигула“ стана на пътя за Каменар, малко след изхода на...

Детските във ваучери вместо в пари за малолетните майки

http://offnews.bg/news/n_1/n_555787.html

В някои случаи майките вече няма да получават детските помощи чрез пари в брой, а чрез помощи в натура. Това става ясно от обнародвания на 28 юли променен Закон за семейни помощи за деца. Новите правила в закона предвиждат, че детските помощи могат да бъдат или под формата на пари, или под формата на ваучери, с които майките да могат да купуват определени продукти за децата си. Списъкът с въпросните възможни продукти предстои да бъде съставен от Агенцията за социално подпомагане.  Само и единствено ваучери ще получават майките, които не са навършили 18 години. Други случаи, когато детската помощ може да е в такава форма, са, когато служители на Дирекция „Социално подпомагане” установят, че родителите не полагат грижи за детето или използват паричната субсидия за собствени нужди. Със сигурност парична помощ ще продължат да получават получават майките, когато става въпрос за: - еднократна помощ при бременност - еднократна помощ при раждане - еднократна помощ при осиновяване - еднократна помощ при отглеждане на близнаци - еднократна помощ за отглеждане на дете от майка или осиновителка студентка, която е на редовна форма на обучение - еднократна помощ помощ за безплатно пътуване веднъж в годината с железопътния или автобусния транспорт в страната за многодетни майки.

19-годишен шофьор уби две деца на пътя

http://www.bnews.bg/article-141183

Младият водач изгубил контрол над колата, обърнал се в канавка.

Започна проверка заради клипа с полицейско насилие

http://www.cross.bg/proverka-otkriti-klipa-1479965.html

София /КРОСС/ Започнала е проверка в столичната полиция заради видеоклип, на който се вижда как униформени служители бутат с крака бездомник в София. Случката се е разиграла на територията на Трето РПУ в София.По данни на БНР мъжът от видеоклипа е 35-годишен. Той е бездомник, нямал е лични документи в себе си по време на проверката. Служителите на реда, които също се виждат на клипа, вече са разпитани. Според обясненията им мъжът ги е заплашвал, че е болен от СПИН и хепатит и заради това смеели да го пипат с ръце. Освен това в бездомника са открити спринцовки с неизвестно до момента вещество. Най-вероятно става дума за лимонтозу , с което по принцип наркозависимите разтварят хероин.Мъжът има над 10 регистрации за разбиване на мазета. В чантата до него са открити и инструменти за такава дейност. Той е бил задържан за 24 часа и след това освободен.

Лихви по депозити паднаха до 0,2%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4967007



По разплащателни сметки вече няма доходност

Лихвите по депозити продължават да падат и стигнаха до рекордно ниски нива, показа проверка на “24 часа” сред условията, които предлагат банките.
От началото на август част от големите банки са променили лихвените си бюлетини. Вследствие на това при някои от тях доходността от срочни едногодишни
По разплащателни сметки вече няма доходност Лихвите по депозити продължават да падат и стигнаха до рекордно ниски нива, показа проверка на “24 часа” сред условията, които предлагат банките. От началото на август част от големите банки са променили лихвените си бюлетини. Вследствие на това при някои от тях доходността от срочни едногодишни

Войските в Централна Русия са приведени в пълна бойна готовност в рамките на внезапна проверка

http://www.cross.bg/otbranata-okrug-voenen-1479960.html

/КРОСС/ В понеделник руският президент и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на РФ Владимир Путин нареди да бъде проведена внезапна проверка на Централен военен окръг, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу на съвещание с ръководния състав на военното ведомство в Националния център за управление на отбраната. „В съответствие с разпореждането му войската от окръга, част от силите на авиацията от други военни окръзи, въздушно-десантните войски и военно-транспортната авиация от 9.30 ч. московско време се привеждат в бойна готовност „Пълна“, заяви руският министър на отбраната. По думите му, внезапната проверка на бойната готовност в Централен военен окръг ще се проведе от 7 до 12 септември. В пълна бойна готовност се привеждат не само силите в този окръг, но и част от авиацията в другите окръзи, силите за ВДВ и Военно-транспортната авиация, уточни още Шойгу. Той нареди на главнокомандващия Въздушно-космическите сили Виктор Бондарев в рамките на внезапната проверка на войските от Централния военен окръг да бъдат отработени задачите по разсредоточаване на авиацията на оперативните летища на ЦВО и да бъде организирана подготовката на армията на ВВС и ПВО, Далечната и Военно-транспортната авиация. „Да бъдат отработени въпросите по разсредоточаване на авиацията на оперативните летища в Централен военен окръг с последващо изпълняване на учебните задачи (в хода на проверката)“, каза министърът на отбраната на РФ

Борисов: Много вярвам на Москов

http://frognews.bg/news_97328/Borisov-Mnogo-viarvam-na-Moskov/

Предложенията от министър Москов, на който аз много вярвам и затова сме стъпили изцяло на неговото разбиране за здравна реформа - ще получи пълната подкрепа и в парламента, каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница, предаде БГНЕС.

Варненски доброволци дариха пари за пострадалите в Непал

http://www.moreto.net/novini.php?n=300648

В средата на месец май, младежите от варненската доброволческа организация "Делфините", заедно с доброволци от Фондация "Деца на Балканите", организираха благотворителен обяд в помощ на бедстващите хора в Непал.

Щатският долар губи позиции след разочароващите данни за пазара на труда в САЩ

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shtatskiiat-dolar-gubi-pozicii-sled-razocharovashtite-danni-za-pazara-na-truda-v-sasht-201865/

Дългоочакваните данни за американския трудов пазар не успяха да разсеят разнопосочните нагласи по отношение на момента на увеличение на основния лихвен процент

Цветанов: ГЕРБ стои твърдо зад приемането на антикорупционния закон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966972

Темата за борбата срещу корупцията е основна тема за всички политически партии. Това заяви пред журналисти зам. –председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус“. Той коментира и антикорупционния закон, който не беше приет, като посочи, че към настоящия момент законодателството е достатъчно добро.
Темата за борбата срещу корупцията е основна тема за всички политически партии. Това заяви пред журналисти зам. –председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус“. Той коментира и антикорупционния закон, който не беше приет, като посочи, че към настоящия момент законодателството е достатъчно добро.

Намериха убита жена, захвърлена в гората

http://www.cross.bg/nameriha-ybita-zhena-zahvurlena-v-gorata-1479964.html

Варна /КРОСС/ В събота в гориста местност между с. Юнец и с. Кривня близо до Долни чифлик, е намерено тялото на жена, съобщиха от полицията във Варна.До момента информацията е оскъдна.По време на процесуално - следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.Работата по случая продължава, самоличността на жената не е установена към момента, съобщава petel.bg  

ЦРУ увеличи броя на българите с 262 177

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966996

Населението на България към лятото на 2015 г. наброява 7 186 893 души, съобщава ЦРУ в интернет страницата си.
Преди около половин година в секцията “The World Factbook” пишеше, че българите са 6 924 716 души.
Въпреки корекцията данните на ЦРУ за демографското състояние на България продължават да бъдат негативни.
Населението на България към лятото на 2015 г. наброява 7 186 893 души, съобщава ЦРУ в интернет страницата си. Преди около половин година в секцията “The World Factbook” пишеше, че българите са 6 924 716 души. Въпреки корекцията данните на ЦРУ за демографското състояние на България продължават да бъдат негативни.

Според данни на ЦРУ: Българите са се увеличили с 262 177 за няколко месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966971

Населението на България към лятото на 2015 г. наброява 7 186 893 души, съобщава ЦРУ в интернет страницата си.
Преди около половин година в секцията “The World Factbook” пишеше, че българите са 6 924 716 души.
Въпреки корекцията данните на ЦРУ за демографското състояние на България продължават да бъдат негативни.
Населението на България към лятото на 2015 г. наброява 7 186 893 души, съобщава ЦРУ в интернет страницата си. Преди около половин година в секцията “The World Factbook” пишеше, че българите са 6 924 716 души. Въпреки корекцията данните на ЦРУ за демографското състояние на България продължават да бъдат негативни.

Франция започва въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/07/2605147_franciia_zapochva_vuzdushni_udari_sreshtu_isliamska/?ref=rss


Френският президент Франсоа Оланд разпореди началото на подготовка за въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия, предадоха "Ройтерс" и Би Би Си. Държавният глава обяви на пресконференция, че от утре страната му започва разузнавателни полети.

"Имаме доказателства, че бойци на "Ислямска държава" от Сирия готвят атаки срещу редица страни, сред които и Франция", обясни Оланд на пресконференция. Той обаче изключи възможността за изпращане на сухопътни войски в Сирия.
...

Чревна инфекция уби старица в Лясковско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966990

70-годишна жена от Община Лясковец е починала преди броени дни от бактериална стомашно-чревна инфекция.Двама души от великотърновска област пък са се заразили с лаймска болест, а други двама са прекарали марсилска треска. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново.
Санитарните органи информират,
70-годишна жена от Община Лясковец е починала преди броени дни от бактериална стомашно-чревна инфекция.Двама души от великотърновска област пък са се заразили с лаймска болест, а други двама са прекарали марсилска треска. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново. Санитарните органи информират,

Русия: ЕС се завръща на Балканите

http://europe.actualno.com/Rusija-ES-se-zavryshta-na-Balkanite-news_494168.html

Решението на Брюксел до края на годината да започне преговори за членство на Сърбия означава, че сме свидетели на активното политическо завръщане на ЕС в интеграцията на Балканите. Това пише руското издание "Комерсант" в анализ, озаглавен "ЕС се завръща на Балканите, за да попречи на Русия", предаде БГНЕС. В текста се казва и още, че споразумението между властите в Белград и Прищина, което бе постигнато в края на месец август, не е просто само крачка към нормализацията на отношенията между Сър

"Деца на колела" пожъна голям успех в Ловеч

http://lovech.actualno.com/Deca-na-kolela-pojyna-goljam-uspeh-v-Lovech-news_494167.html

На 6-ти септември, навръх 130-ата годишнина от Съединението на България, паркът „Стратеш“ в Ловеч беше арена на зрелищна детска велонадпревара в дисциплината спускане. Повече от 90 деца и младежи на възраст от 4 до 17 години се включиха във второто издание на събитието и мериха сили по бързото и технично трасе, което бяха подготвили организаторите, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. Участниците в надпреварата бяха разделени в 6 отделни възрастови гру

Маргаритов похвали работата на оглавяваната от него КЗП. Имало напредък при контрола

http://society.actualno.com/Margaritov-pohvali-rabotata-na-oglavjavanata-ot-nego-KZP-Imalo-napredyk-pri-kontrola-news_494166.html

В сравнение с минали периоди нарушението, което можем да окачествим като едно от най-тежките, а именно – предоставянето на туристическа услуга в некатегоризиран обект, се среща в около 50% по-малко случаи в сравнение с други години. Това коментира Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в ефира на БНР на Българското национално радио. По думите му това показва напредък по отношение ефективността от контрола. Маргаритов отчете, че се наблюдава спад на

Пожарната в Асеновград ще прави демонстрации

http://asenovgrad.actualno.com/Pojarnata-v-Asenovgrad-shte-pravi-demonstracii-news_494165.html

Дейността на Пожарната в Асеновград ще бъде демонстрирана пред граждани. На 14.09.15 г. - Кръстовден - се навършват 110 години от Първия пожарникарски събор в град София. На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещото изграждане и развитие на пожарното и спасителното дело в страната. Съборът се открива от най-възрастния пожарен командир Г. Атанасов от Пловдив. Във връзка с то

Древните египтяни развъждали хищни птици за жертвоприношения

http://interest.actualno.com/Drevnite-egiptjani-razvyjdali-hishtni-ptici-za-jertvoprinoshenija-news_494105.html

Древните египтяни отглеждали хищни птици за жертвоприношения. До този извод са стигнали изследователи от Американския университет в Кайро под ръководството на проф. Салима Икрам (Salima Ikram). Статията на учените е публикувана в Journal of Archaeological Science, пише сайтът на UPI. Изследователите анализирали древноегипетска мумия на птица, съхранявана в музея Изико (Южна Африка) с компютърна томография. Изяснило се, че птицата е загинала от насилствено хранене – след като е изяла враб

Русия плати цената за Съединението и независимостта на България

http://www.cross.bg/bulgariya-suedinenieto-rysiya-1479963.html

Русия плати цената за Съединението и независимостта на България, припомни в неделя лидерът на "Атака" Волен Сидеров в авторското си предаване „Неделник" излъчено по тв АЛФА.В деня, когато отбелязахме 130 години от Съединението националистът се позова на исторически факти: през 1885 г. Княжество България е една орязана територия от Санстефанска България, за която пледират граф Игнатиев, руският цар и руското правителство. Това, което получаваме реално на Берлинския конгрес през 1878 г. всъщност няма нищо общо с истинските етнически граници на България, подчерта Сидеров.Парчето земя между Дунава и Стара планина, което бива наречено Княжество България не е суверенно княжество, то е подчинено на султана и на Високата порта. Всъщност получаваме попечителство на султана над Княжеството, а Източна Румелия или южната част от България остава като една провинция, в която има български управници, но е изцяло под контрола на Турция.Според лидера на "Атака", на Берлинския конгрес „дядовците на днешните лидери в Европейския съюз седнаха и нарязаха България като баница". Победата ни в Сръбско-българската война е причината Съединението да бъде оставено Съединението без военна намеса на Турция. Това се случва, защото Русия плаща цената, като опрощава контрибуциите, които Турция и дължи

Бойко Борисов: Много вярвам на Москов за здравната реформа, ще получи подкрепа в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967000

Предложенията от министър Москов, на който аз много вярвам и затова сме стъпили изцяло на неговото разбиране за здравна реформа - ще получи пълната подкрепа и в парламента.
Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница /СБАЛО/, предаде БГНЕС.
"Аз съм поел личен ангажимент към Москов в тази
Предложенията от министър Москов, на който аз много вярвам и затова сме стъпили изцяло на неговото разбиране за здравна реформа - ще получи пълната подкрепа и в парламента. Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на обиколка в специализираната онкологична болница /СБАЛО/, предаде БГНЕС. "Аз съм поел личен ангажимент към Москов в тази

MВР започна хайка за колани и каски в Пернишко

http://pik.bg/mвр-започна-хайка-за-колани-и-каски-в-пернишко-news395152.html

MВР започна хайка за колани и каски в Пернишко

Засилени полицейски проверки за спазване на обезопасителните правила по време на движение започва в Перник. Това съобщи началникът на „Охранителна полиция“ Васил Василев.

„Ще се следи за поставянето на колани и детски столчета в колите, както и за ползването на каски от мотористите. Проверките ще се извършват по системата за широкообхатен контрол. Те ще продължат до 13 септември. Целта ни е затягане на дисциплината на водачите и пасажерите“, каза Василев, цитиран от "Мироглед".

От МВР в Перник отчитат и нова тенденция при катастрофите. За първи път тази година водеща причина за произшествията е неспазване на дистанцията. До сега катастрофите ставаха основно заради превишена скорост.

Франция се подготвя да нанесе въздушни удари срещу Ислямска държава в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966970

Франция е започнала подготовка за извършването на въздушни удари срещу цели на
Франция е започнала подготовка за извършването на въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава" в Сирия, каза президентът Франсоа Оланд. Страната ще извършва разузнавателни полети над Сирия, за да се подготви за нанасяне на въздушни удари срещу обекти на Ислямска държава. На извънредна пресконференция френският държавен глава говори и за

С решение на ЦИК назначиха Общинската избирателна комисия в Бургас

http://pik.bg/с-решение-на-цик-назначиха-общинската-избирателна-комисия-в-бургас-news395151.html

С решение на ЦИК назначиха Общинската избирателна комисия в Бургас

С решение на ЦИК е назначена Общинската избирателна комисия в Бургас за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г, предаде „Фокус”. В ЦИК са постъпили документите от проведените консултации за състава на ОИК в община Бургас и предложение на кмета на общината. В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Бургас.
Протоколът е подписан с особено мнение от представителя на партия „Атака".

ЦИК е взела решение като е назначила Общинска избирателна комисия в община Бургас, област Бургас, в състав от 13 членове, както следва: председател Елка Стоянова, зам.-председатели Георги Михов и Михаил Хаджиянев, секретар Имухан Хюсеин и членове : Наталия Минкова, Камелия Димитрова, Силвия Желева, Божан Божанов, Момчил Момчилов, Данаил Средков, Константин Костов и Зоя Пенева.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Според Цветанов в смесените райони имало много популизъм

http://www.mediapool.bg/spored-tsvetanov-v-smesenite-raioni-imalo-mnogo-populizam-news238910.html

В България има региони със смесено население, където много трудно се формира реален политически живот. Там популизмът и търсенето на етнически сблъсък е силно изразено. Това е разликата между ГЕРБ и другите партии – ние обещаваме само това, което можем реално да изпълним като ангажимент. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на конференцията "Бъдещето на политическите партии", цитиран от пресцентъра на ГЕРБ в понеделник. Форумът е организиран от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България", "Мартенс център" и фондация "Конрад Аденауер". По думите на Цветанов именно по тази причина партията участвала самостоятелно в изборите и провеждала кампания "лице в лице". Той даде рецептата и за "бъдеще на партиите", според която всяка формация трябва да бъде национално отговорна и присъствието й в политическия живот да се формира от реалните политики, които прилага. "Популизмът взе превес в Европа и в България, давайки обещания без покритие. Не трябва да допускаме явления като СИРИЗА или "Подемос". Поеха се ангажименти пред обществото, тези партии получиха кредит на доверие, но нямаше как да избягат от ясните правила за съществуване на демократичната държава при решаването на проблемите", обясни той. Цветан Цветанов посочи като основна предпоставка за независимост на партиите начинът за финансирането им. Държавната партийна субсидия е най-важният елемент, който беше постигнат в българското законодателство през 2009 година – показва много ясно дали една партия е демократична и прозрачна или зависима, посочи той.

Код "червен"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/07/2605018_kod_cherven/?ref=rss


В края на януари министър Москов обяви като един от приоритетите си преструктурирането на Спешната помощ. Днес са налице редица резултати: повишаване на заплатите, обновяване на парка, обучение на парамедици, телемедицина, преструктуриране и пр. И най-новият – въвеждане на т.нар. триаж на пациентите. Казано по-просто, обслужване според спешността на състоянието им.

Звучи интересно. Какво се крие зад тази чуждица?

Класифицирането на пациентите, поискали спешна помощ, според...

Борисов: Предложенията на Москов ще получат пълна подкрепа

http://www.cross.bg/moskov-borisov-petur-1479962.html

София /КРОСС/ Здравният министър Петър Москов ще получи пълната подкрепа на ГЕРБ в парламента при приемането на промените в Закона за лечебните заведения. Това увери премиерът Бойко Борисов при посещение в столичната Онкологична болница.„Предложенията на Петър Москов, на когото аз много вярвам, ще получат пълната подкрепа и в парламента. Поел съм личен ангажимент към него в тази програма. Свел съм на парламентарната ни група и се надявам в най-кратки срокове законът да бъде приет", каза още Борисов. След като миналата седмица текстовете в закона, които предвиждат сливане на лечебните заведения, скараха депутатите в Здравна комисия, днес ресорният министър Петър Москов изрази убеждение, че тези текстове трябва да останат.Министърът добави, че всяко предложение за прецизирането им ще бъде разгледано.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Габрово и Велико Търново

http://pik.bg/министърът-на-енергетиката-теменужка-петкова-ще-посети-габрово-и-велико-търново-news395150.html

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Габрово и Велико Търново

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова утре ще посети Габрово и Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

В 9.30 часа министър Петкова ще инспектира подстанция "Синкевица" в Габрово, кв. "Борово", ул. "Никола Войновски" 101 А. Посещението е част от продължаващата проверка на Министерството на енергетиката на трите електроразпределителни дружества и на Електроенергийния системен оператор за готовността им за предстоящия зимен сезон.

В 10.30 ч. Петкова ще посети детска ясла "Зора" в Габрово, кв. Младост, ул. "Зора" 2. След 11.45 ч. енергийният министър ще посети и Велико Търново - детска градина "Ивайло", ул. "Вежен" 1. Обектите са одобрени за финансиране по Норвежката програма за изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност, се посочва в съобщението. 

AFP: Германия ще приеме 31 хиляди бежанци, Франция – 24 хиляди

http://www.moreto.net/novini.php?n=300688

Германия и Франция ще приемат близо половината от 120-те хиляди бежанци, които трябва да бъдат преместени от държавите по границата на ЕС според план на председателя на европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Това съобщава AFP, като се позовава на източник от ЕК.

Бус затисна 2-годишно, счупи му ръката

http://www.cross.bg/bys-zatisna-godishno-schypi-my-rukata-1479961.html

Пловдив /КРОСС/ Дете е със счупена ръка и охлузни рани след инцидент вчера в село Неделево. Сигналът е подаден в 20 часа в РУ - Труд. По първоначални данни, при извършване на маневра микробус Форд затиснал със задна дясна гума момченце на 2 години. Детето е настанено в болница за наблюдение. 58-годишният водач на моторното превозно средство е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство и работата на разследващите продължава.

Остава седмица до края на "Спомен от лятото 2015"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/07/2605143_ostava_sedmica_do_kraia_na_spomen_ot_liatoto_2015/?ref=rss


Втората седмица на септември дойде с по-хладно време и напомни за настъпващата есен. А с наближаването й се задава и краят на фотоконкурса "Спомен от лятото 2015". Остава само седмица, в която може да споделите своите красиви летни преживявания, запечатани от обектива на фотоапарата, а с това и да печелите награди.

Снимки за фотоконкурса на "Дневник" изпращайте до 23.59 ч. на 14 септември. Регистрираните потребители ще могат да гласуват за публикуваните фотогалерии до 22...

На училище: Три важни правила в дневния режим

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/09/07/2597990_na_uchilishte_tri_vajni_pravila_v_dnevniia_rejim/?ref=rss


Тази статия е публикувана за пръв път в "Детски Дневник" преди три години, а сега решихме да я предложим отново на читателите си заради полезните съвети преди началото на новата учебна година.

Тъжно е да го изрече човек, но лятната ваканция почти свърши. Наближава 15 септември и идва времето, в което децата трябва да започнат постепенно да се връщат към училищния режим. Дори и да не сте от привържениците на строгите правила, е добре да знаете, че подреденото всекидневие ще помогне на...

ФБР шпионирало 24 години Габриел Гарсия Маркес

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/fbr-shpioniralo-24-godini-gabriel-garsiia-markes-6042231

От разсекретени документи става ясно, че заповедта за следенето е била подписана лично от директора на ФБР Едгар Хувър

Около 30 000 трафиканти са отговорни за имигрантската криза в ЕС, смята Европол

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/07/2605145_okolo_30_000_trafikanti_sa_otgovorni_za_imigrantskata/?ref=rss


Около 30 000 души са заподозрени в трафик на имигранти към територията на Европейския съюз, смята Брюксел, предаде AFP, цитирана от France 24.

Бизнесът на трафикантите печели милиарди евро от отчаянието на растящия брой хора, бягащи от войната и бедността на места като Сирия, Афганистан, Еритрея и Сомалия, според предствители на ЕС.

Трафикантите са организирани в широки мрежи, все по-често си служат със социалните медии и имат организирани маршрути. Според Европол, все...

Около 30 хил. трафиканти са отговорни за имигрантската криза в ЕС, смята Европол

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/07/2605145_okolo_30_hil_trafikanti_sa_otgovorni_za_imigrantskata/?ref=rss


Около 30 000 души са заподозрени в трафик на имигранти към територията на Европейския съюз, смята Брюксел, предаде AFP, цитирана от France 24.

Бизнесът на трафикантите печели милиарди евро от отчаянието на растящия брой хора, бягащи от войната и бедността на места като Сирия, Афганистан, Еритрея и Сомалия, според представители на ЕС.

Трафикантите са организирани в широки мрежи, все по-често си служат със социалните медии и имат организирани маршрути. Според Европол все...

РБ пита за монопола върху акцизните складове

http://www.mediapool.bg/rb-pita-za-monopola-varhu-aktsiznite-skladove-news238909.html

Реформаторският блок ще предложи нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), защото сегашният не е ефективен по отношение монопола при горивата, обяви депутатът от Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров в понеделник пред БНР.   Мандатът на КЗК изтича през есента на тази година. Преди лятната ваканция на парламента депутатите промениха закона така, че настоящият председател Петко Николов да не може да се кандидатира за трети мандат. Николов оглави ключовия регулатор през 2003 г. по време на правителството "Сакскобургготски".   Предложението за промяна на закона беше на Мартин Димитров и Петър Славов от РБ.   Мартин Димитров каза пред БНР, че дизелът в България миналата седмица е бил вторият най-скъп в Европейския съюз (ЕС) без данъци. "Това е проблем не просто за нас като битови потребители, а за цялата икономика, защото дизелът е в основата на транспорта. Това пречи и на икономическия растеж", коментира той.   Според него наличието на такова отклонение в цените на горивата спрямо средните за ЕС показва, че има проблеми с конкуренцията. "Какви точно, не беше изяснено от специализирания орган КЗК толкова години и според нас тази КЗК никога няма да бъде ефективна по тази тема. Затова ще има нова комисия след наше предложение", заяви Мартин Димитров.   Според него има проблеми при вноса и ограничена конкуренция. Мартин Димитров ще внесе питане към финансовия министър Владислав Горанов кой е собственик на акцизните складове.   "Според доклад от 2011 г. собственик е една фирма. Ако в момента продължава да бъде една фирма, ясно е, че тя не би се радвала да има по-евтин внос от чужбина. В момента изясняваме кой притежава тези складове", каза депутатът.   "Предложили сме и междуправителствени споразумения между България и Румъния, за да могат да бъдат ползвани техни акцизни складове и директно там да се държат задължителните резерви и оттам да се внасят директно горива в България. И сега може да стане, но не е ясно дали резервите могат да бъдат държани в съседни държави, което би облекчило и би насърчило конкуренцията", каза Мартин Димитров.   Той се обяви за законови промени, с които да бъде насърчено отварянето на нови данъчни складове, ако това е скъпо сега, защото така би се засилила конкуренцията.   Контрабандата на горива води до загуба за бюджета. Затова са монтирани уреди в акцизните складове, допълни той: "Някои уреди, които кабинетът "Орешарски" спря, бяха пуснати сега. Освен това, правителството заяви и допълнителни мерки за контрол. Контролът е едната страна. Другата е, че е необходима повече конкуренция, повече играчи на пазара, които да внасят горива, за да може цените в България да не се различават от тези в ЕС".   Според Димитров българските професионални шофьори предпочитат да зареждат зад граница заради по-ниските цени и от това бюджетът губи. Депутатът обаче смята, че митниците се справят добре, защото събираемостта е подобрена.

Екоминистърът се среща с папата

http://www.cross.bg/okolnata-sreda-klimata-1479959.html

София /КРОСС/ На 16 септември всички министри на околната среда ще имат уникалната възможност да се срещнат с папа Франциск. Това е едно от ключовите събития за Министерството на околната среда и водите, което бе обявено от екоминистър Ивелина Василева на работна закуска по повод 25-годишнината на Министерството на околната среда и водите. Двамата еврокомисари по околната среда и по климата също ще присъстват на срещата с папата.Василева припомни, че преди месец папата излезе с общо послание, в което обвърза темата за устойчивото развитие с тази за бедността.2015 г. е посветена на климата. През декември предстои да се проведе заседание в Париж по Конвенцията за климата към ООН. Очаква се да се подпише споразумение, което да задължи 194-те държави-членки на конвецията да провеждат политики и да се ангажират с конкртетни мерки относно промените на климата.На 18 септември министър Василева ще участва в извънредно заседание на министрите на околната среда в Брюксел. Очаква се тогава да бъде формулирана обща позиция на ЕС, която ще бъде защитавана на заседанието на конвенцията, информира "24 часа".

Лесничей открил разложения труп на жена край варненско село

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966962

Разложен труп на жена на около 45-50 години бе открит от лесничей в гората между варненските села Юнез и Кривини, община Долни чифлик. Горският маркирал дъбовите дървета за сеч в събота, когато видял тялото на неизвестната жертва.
Разложен труп на жена на около 45-50 години бе открит от лесничей в гората между варненските села Юнез и Кривини, община Долни чифлик. Горският маркирал дъбовите дървета за сеч в събота, когато видял тялото на неизвестната жертва. "От полицията идваха два дни по ред, разпитваха в селото. Никой обаче няма представа коя е жертвата.

Внимание!!! Разпространете спешно! Опасни лампи в Морската градина на Варна! Смъкнаха кожата на дете

http://petel.bg/Vnimanie----Razprostranete-speshno--Opasni-lampi-v-Morskata-gradina-na-Varna--Smaknaha-kozhata-na-dete__125861

Варненка сигнализира за опасни лампи в Морската Градина на Варна. Синът й е пострадал при допир с необезопасено осветително тяло в района...

Пияни момичета удариха колата си в патрулка в Слънчев бряг

http://petel.bg/Piyani-momicheta-udariha-kolata-si-v-patrulka-v-Slanchev-bryag__125858

На 07.09.т.г. около 01.40 ч. в района до спирка «Палма» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка Мерцедес с...

Току що! Има развръзка на случая с изчезналата 30-годишна Колина

http://petel.bg/Toku-shho--Ima-razvrazka-na-sluchaya-s-izcheznalata-30-godishna-Kolina--__125857

Случаят с издирването на 30-годишната Колина Стоицова от София приключи благополучно. Жената, която беше издирвана от 1 септември е...

Евгени Минчев приюти Златният Орфей в хола си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966930

С пищно парти в дома си, известният Пиар и благотворител лорд Евгени Минчев, отбеляза 50 юбилей на Златният Орфей. Сред изключителна украса и кетеринг, прозвуча познатият сигнал на най-престижния конкурс за българска популярна песен. На почетната маса бяха настанени първата носителка на Златният Орфей Мими Николова,
С пищно парти в дома си, известният Пиар и благотворител лорд Евгени Минчев, отбеляза 50 юбилей на Златният Орфей. Сред изключителна украса и кетеринг, прозвуча познатият сигнал на най-престижния конкурс за българска популярна песен. На почетната маса бяха настанени първата носителка на Златният Орфей Мими Николова,

Евгени Минчев приюти Златният Орфей в хола си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966949

С пищно парти в дома си, известният Пиар и благотворител лорд Евгени Минчев, отбеляза 50 юбилей на Златният Орфей. Сред изключителна украса и кетеринг, прозвуча познатият сигнал на най-престижния конкурс за българска популярна песен. На почетната маса бяха настанени първата носителка на Златният Орфей Мими Николова,
С пищно парти в дома си, известният Пиар и благотворител лорд Евгени Минчев, отбеляза 50 юбилей на Златният Орфей. Сред изключителна украса и кетеринг, прозвуча познатият сигнал на най-престижния конкурс за българска популярна песен. На почетната маса бяха настанени първата носителка на Златният Орфей Мими Николова,

Малолетен обра два магазина във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300682

На 5 септември са подадени два сигнала за кражби от различни магазини за хранителни стоки, намиращи се на територията на ж.к. "Чайка" и ж.к. "В. Левски". Неизвестно лице е извършило кражбата на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки на обща стойност около 50 лв.

Приятелката на германеца го намерила убит в хотел на Златни пясъци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966946

Приятелката на германеца, който дошъл ден или два по-рано на почивка у нас, го намери мъртъв в хотелската му стая в хотел
Приятелката на германеца, който дошъл ден или два по-рано на почивка у нас, го намери мъртъв в хотелската му стая в хотел "Магнолия" на Златни пясъци. Дамата трябвало да почива с убития, но пристигнала у нас в неделя. "На 6 септември, около 17,45 часа, след подаден сигнал, е установено, че в хотелска стая в Златни пясъци е извършено тежко

Вкараха в ареста двама младежи, изнудвали германец

http://www.cross.bg/aseniya-gabrovo-kazanluk-1479958.html

Казанлък /КРОСС/ На 5 септември 2015 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът наложи мярка „задържане под стража" на 20-годишната Асения Ц., от гр. Габрово, и на Богдан И., на 21 г. от гр. Габрово, привлечени като обвиняеми за изнудване и противозаконно отнемане на превозно средство с намерение противозаконно да го присвоят - престъпление по чл. 213а ал.2 т.1 т. 2 и т. 4 връзка с чл. 213 ал. 1 и чл. 346 ал. 1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура е повдигнала обвинение по първия текст и срещу Калоян Х., на 24 г., от гр. Габрово, който е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 2 септември 2015 г. в РУ-Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 за германски гражданин, на когото на бензиностанция в града противозаконно му е отнет лек автомобил. На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г. Той заявил, че е пристигнал в Република България на 22 август 2015 г., за да се срещне с 20 годишната Асения Ц. Двамата се познавали от пролетта на 2015 г., когато жената работела в Германия. Тя се прибрала в България, но двамата поддържали връзка по интернет.Когато пристигнал у нас, на 22 август 2015 г., А. С. се настанил на хотел в гр. Габрово. На 1 септември 2015 г. А.С. заедно с Асения Ц., Богдан И. и Калоян Х. заминали с автомобила на немския гражданин - «Фолксваген Голф 6», с немска регистрация, за Черноморието. На 2 септември 2015 г. четиримата се връщали от морето

Учителка от Разград отвори българско училище в Глостър

http://www.cross.bg/ychilishte-bulgarsko-otvori-1479957.html

/КРОСС/ Две нови български училища ще учат на четмо и писмо децата на нашите емигранти в Западна Англия. През уикенда в графство Глостър отвори врати неделното училище „Христо Ботев" в което ще се обучават на роден език и традиции 53 българчета на възраст от 3 до 16 години. Децата ще бъдат разпределени в три групи, а ръководител на педагогическия екип ще е разградчанката Здравка Ненчева -Дейвис, която преподава английски език в Глостър.Новото българско училище се финансира изцяло с доброволни дарения, но сградата в която ще учат българчетата е собственост на общината в английското графство. Организатор на неделното училище е българо-британската фондация „Свети Георги", която обединява усилията на членове на българската колония в Западна Англия. Родолюбивата организация планира да отвори тази есен още едно българско училище в Бристол. То ще носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов и ще събере децата за първи път тази неделя, съобщава "Стандарт".

Кой е виновен за провала на националния отбор

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/07/2605121_koi_e_vinoven_za_provala_na_nacionalniia_otbor/?ref=rss


Единадесет. Толкова години минаха от последното участие на българския национален отбор по футбол на голямо първенство. По всичко личи, че броенето ще продължи, без да е ясно докога.

След европейското в Португалия през 2004 г. отборът така и не успява да намери място във финалите. Веднъж остава близо до класиране, друг път е много далеч.

Дори при разширения формат за Евро 2016, което ще се проведе с 24 отбора, България не можа да стигне поне до бараж. Теоретично съществуват...

ОПЕК предлагала членство на Русия

http://econ.bg/Новини/ОПЕК-предлагала-членство-на-Русия_l.a_i.695509_at.1.html

От организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) предлагали членство на Русия. От Москва обаче са отказали да се включат в картела. Това е...

Тежко престъпление край Варна; убита е жена

http://frognews.bg/news_97327/Tejko-prestaplenie-krai-Varna-ubita-e-jena/

Тяло на жена е открито в гориста местност между селата Юнец и Кривина в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитиран от Фокус.

Държавата започна проверка на измрялата риба във Варна. Експертите са на място!

http://pik.bg/държавата-започна-проверка-на-измрялата-риба-във-варна-експертите-са-на-място-news395139.html

 Държавата започна проверка на измрялата риба във Варна. Експертите са на място!

По случая с голямото количество измряла риба във Варненското езеро е започнала проверка, в която е включен целият ресурс на Басейнова дирекция и РИОСВ – Варна. По същото време, в който читатели изпратиха снимки на мъртвите пасажи до „Петел“, сигналът е постъпил и до държавните институции.

От Басейнова дирекция обясниха, че ще се направят всички възможни проби, за да се установи дали става въпрос за замърсяване на водите на езерото, както и какъв е евентуалният му източник.

Специалистите обаче допълниха, че е възможно да става въпрос за естествено измиране заради липсата на кислород във водата. Това не рядко явление и на практика се повтаря всяка година, макар и на по-ранен етап през лятото. Водите край Езерово, където тази сутрин мъртвата риба покри брега, са критично място, на което се повтаря това явление. От Басейнова дирекция обаче подчертаха, че ще направят проверка на всички обстоятелства, включително и на самата риба. Засега не е ясно дали става въпрос за един или няколко вида водни обитатели.

Гръцки кораб спаси над 60 бедстващи бежанци край Лесбос

http://www.mediapool.bg/gratski-korab-spasi-nad-60-bedstvashti-bezhantsi-krai-lesbos-news238908.html

Над 60 бедстващи бежанци във водите на няколко мили от гръцкия остров Лесбос са били спасени с помощта на ферибот, съобщава БНР в понеделник. Екипажът на плавателния съд е забелязал случайно имигрантите, сред които имало и деца без спасителни жилетки. Спасени са общо 61 души, като все още не е ясно колко точно са били пасажерите на потъналата лодка. Според местните власти над 17 000 имигранти се намират в момента на Лесбос без да има необходимите условия за настаняване. Според жителите броя на бежанците е повече от 30 000. Всекидневно се съобщава за сблъсъци между имигрантите и полицията. Кметът на Лесбос заяви, че островът е "под обсада от бежанци" и очаква "спешни мерки, макар и късно". Охраната на град Митилини на Лесбос задържа двама души, хвърлили коктейли "Молотов" по палатки на бежанци, настанени в градския парк. Жертви за щастие няма. Жителите на Лесбос заплашват, че в знак на протест няма да гласуват на парламентарните избори. Междувременно полицията на Александруполи задържа пореден български каналджия. Според първоначалната информация в товарен камион, шофиран от българина, са били открити 26 сирийци.

ФБР е следило Габриел Гарсия Маркес цели 24 години

http://www.mediapool.bg/fbr-e-sledilo-gabriel-garsiya-markes-tseli-24-godini-news238907.html

Федералното бюро за разследване на САЩ в продължение на 24 години е следило световноизвестния колумбийски писател и носител на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес, съобщава в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА. След смъртта на писателя през април тази година ФБР е предоставило на изданието част от неговото досие. "Вашингтон пост" е получил 137 разсекретени страници, но останалите 133 остават секретни. Вестникът съобщава, че от получените страници не става ясно какви са били мотивите на бюрото да следи Маркес. Наблюдението започнало през 1961 г., когато 33-годишният Маркес пристигнал в Ню Йорк със съпругата и сина си като кореспондент на кубинската информационна агенция Пренса Латина. Очевидно работата за кубинска агенция е подтикнала ФБР да започне да следи писателя, но няма обяснения защо това е продължило толкова много години. Само няколко месеца, след като започнал работа за кубинската агенция в Ню Йорк, Маркес е бил уволнен от властите в Хавана, защото не е бил достатъчно радикален. ФБР обаче е продължило да се интересува от него. Разследващите са следили писателя и след 1982 година, когато Маркес е удостоен с Нобеловата награда за литература. Публикуваните във "Вашингтон пост" данни показват, че разпореждането за наблюдението на Маркес е било дадено лично от шефа на ФБР Едгар Хувър, ръководил бюрото почти половин век. Синът на Маркес си спомня, че баща му разказвал как през 1960 или 1961 г., когато се връщал от работата, забелязал, че е следен пеша от двама мъже. Тогава предположил, че са или от кубинското разузнаване, или от ЦРУ. Един от първите записи в досието на ФБР за Маркес е от 8 февруари 1961 г. и изглежда е направен лично от директора Едгар Хувър. В него се казва, че винаги, когато писателят влиза в САЩ за каквито и да е цели, бюрото следва незабавно да бъде уведомявано. В досието му имало и описание за ръст и тегло, които с годините се актуализирали, а под особеност било записано лаконичното: "носи мустаци". Агентите на ФБР записали, че при едно посещение Маркес платил $200 месечно за хотелска стая, в която бил с жена си и 2-годишния си син Родриго Гарсия. Докладвано било, че няма посетители. Изданието припомня, че досието на Маркес е продължение на дългата практика за наблюдение от страна на ФБР по времето на Хувър. Тогава са следени политици, художници и писатели. ФБР е подложило на същите процедура хора като Норман Мейлър, Ърнест Хемингуей и Джон Стайнбек.  

9 сезон на "Столичани в повече" стартира на 25 септември

http://cinema.actualno.com/9-sezon-na-Stolichani-v-poveche-startira-na-25-septemvri-news_494155.html

Девети сезон на хитовата комедийна драма „Столичани в повече” стартира на 25 септември от 21.30 часа по bTV. Още първият епизод ще представи на зрителите новото положение, в което се намират героите след събитията в изминалия сезон. Рангел Истината е лицето, с чиято нова история зрителите на bTV ще „отпразнуват” първата си среща с новия сезон на „Столичани в повече”. Бившият вече служебен министър-председател е с мярка неотклонение и първият в България, на ко

Откриха останки от маймуна на 1,3 млн. години

http://interest.actualno.com/Otkriha-ostanki-ot-majmuna-na-13-mln-godini-news_494114.html

Учените са открили останки от древна маймуна на територията на Доминиканската република. Според изчисленията на изследователите възрастта на примата е около 1,3 млн. години. Статията на изследователите е публикувана в сп. The Journal of Human Evolution. Костите принадлежат на примат от вида Antillothrix bernensis – един от двата представители измрели маймуни, обитавали Хаити. До откриването на тези кости най-древните останки от маймуна са датирали от 10 000 години. Но сега детайлно изу

Броени дни до първите концерти на Легендите

http://music.actualno.com/Broeni-dni-do-pyrvite-koncerti-na-Legendite-news_494154.html

Летните театри в Бургас и Варна първи посрещат грандиозното им шоу Броени дни остават до първите два концерта, с които ще стартира грандиозното турне на супергрупата Легендите! Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от Тангра, Йордан Караджов от Сигнал, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров вече се подготвят с усилени репетиции да се срещнат с публиката в Бургас и Варна на 14 и 15 септември. С шоуто си четири поколения музиканти ще представят четири десетилетия от историята на българ

Работна група ще се занимава с "мъртвите души" в училище

http://education.actualno.com/Rabotna-grupa-shte-se-zanimava-s-myrtvite-dushi-v-uchilishte-news_494151.html

Работна група с участието на представители на Министерството на вътрешните работи ще бъде създадена, за да проследи след 15 септември въпроса с "мъртвите души" в училище. Това съобщи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, предаде БНР. По думите й над 500 ученици не са посещавали трайно училище през миналата учебна година, а на сайта на министерството са получени пет сигнала за фиктивно записани в клас деца. "Те са пренасочени за проверки към съответните регионални инспекторати п

Отложиха събарянето на 2 постройки в Гърмен за утре

http://society.actualno.com/Otlojiha-sybarjaneto-na-2-postrojki-v-Gyrmen-za-utre-news_494162.html

Събарянето на две от незаконните постройки в гърменския квартал „Кремиковци” се отлага за утре. Това каза Асим Адемов, зам.-областен управител на Благоевград, предаде Фокус. Причината за отлагане на събарянето е, че постройките са масивни – едната на два, другата на три етажа. Дейностите по премахване на постройките приключва за днес. Събарянето на останалите две ще започне в 10.00 часа утре. Така общият брой на незаконните постройки, които ще бъдат съборени стават 6, вместо п

ЮНЕСКО не дава да има нови ски зони на Банско

http://blagoevgrad.actualno.com/UNESKO-ne-dava-da-ima-novi-ski-zoni-na-Bansko-news_494160.html

ЮНЕСКО няма никакво намерение да позволи част от Национален парк „Пирин“ да бъде изключена като световно наследство, за да може да се развива туризъм. Това става ясно от официален документ, представен пред „За да остане природа в България“, публикуван и на сайта на неправителствената организация. Става въпрос за изваждане на около 4 000 хектара от „Пирин“, като аргументът е през 2008 година държавата включила още 12 000 хектара от територията на Пирин в защит

Америка и ЕС се споразумяха за защита на личните данни

http://www.moreto.net/novini.php?n=300663

Америка и Европейският съюз постигнаха споразумение за защита на личните данни, споделени с цели за прилагане на закона като разследвания на терористични атаки, се посочва в документ, цитиран от "Ройтерс". Двете страни преговарят от четири години върху така нареченото споразумение "чадър" (umbrella agreement), което трябва да защитава личните данни, обменени между полицейските и правосъдните органи по време на разследвания.

Франция е готова да нанася въздушни удари по позиции на ИД в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-oland-frantziya-1479956.html

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Париж ще се обяви за отмяна на антируските санкции, ако напредъкът в решаването на украинската криза продължи. "Минските споразумения трябва да бъдат изпълнение преди края на годината. Необходимо е да се стигне до края, включително и въпросите около провеждането на местните избори, законите за автономията, децентрализацията на регионите в източната част на Украйна. Ако този процес бъде завършен, ще предприема мерки за отстраняване на санкциите", каза Оланд по време на пресконференция в понеделник. Той съобщи още, че от вторник Франция ще започне да изпраща разузнавателни полети над позиции на групировката „Ислямска държава" в Сирия. По думите му подобна мярка ще позволи нанасянето на удари по джихадистите на територията на Сирия. "Разпоредих на министъра на отбраната от утре да извършват разузнавателни полети на границата на Сирия", каза Оланд.Френският президент допълни, че страната му не възнамерява да води сухопътна кампания в Сирия.Във връзка с миграционната криза в Европа Оланд заяви, че в следващите две години страната му е готова да приеме 24 000 бежанци.

Откраднаха 9000 лв. от офис в Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966927


Полицията във Велико Търново разследва обир на крупна сума от фирмен офис в старопрестолния град. Неизвестни апаши са задигнали около 9000 лв., държани в метална каса, в нощта на 3 срещу 4 септември. Крадците проникнали в офиса след като последователно разбили секретните патрони на две входни врати.
Полицията във Велико Търново разследва обир на крупна сума от фирмен офис в старопрестолния град. Неизвестни апаши са задигнали около 9000 лв., държани в метална каса, в нощта на 3 срещу 4 септември. Крадците проникнали в офиса след като последователно разбили секретните патрони на две входни врати.

Вижте снимки от събарянето на къщите в Гърмен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966890

Тази сутрин багер започна новото събаряне на незаконни къщи в ромската махала в Гърмен. Акцията започна със събарянето на две постройки. След като багерите разрушиха третата къща обаче се наложи бутането на къщите да бъде спряно, защото жител на квартала припадна. 
След събарянето на третата къща циганите в Гърмен станаха много неспокойно и
Тази сутрин багер започна новото събаряне на незаконни къщи в ромската махала в Гърмен. Акцията започна със събарянето на две постройки. След като багерите разрушиха третата къща обаче се наложи бутането на къщите да бъде спряно, защото жител на квартала припадна.  След събарянето на третата къща циганите в Гърмен станаха много неспокойно и

Младежите на БСП Перник: Образованието на децата е застрашено

http://www.zapernik.com/politika/mladejite-na-bsp-pernik-obrazovanieto-na-decata-e-zastrasheno_39832/

Младежко обединение на БСП – Перник изрази своята позиция за приетия закон за предучилищното и училищното образование. Според младите социалисти този закон ще доведе до задълбочаване на неравенствата в обществото и ще застраши достъпа до образование на децата от малките населени места. „Държавата ще отделя милиони от оскъдните пари за средното...

Продължава

Кристина Ташева се пребори за три златни медала в Германия

http://pik.bg/кристина-ташева-се-пребори-за-три-златни-медала-в-германия-news395138.html

Кристина Ташева се пребори за три златни медала в Германия

Кристина Ташева - Спортен талант на „Еврофутбол“, спечели три златни медала от международния турнир по художествена гимнастика „Падер“, който се проведе в германския град Падерборн през уикенда.

Тя бе безапелационна при жените и в събота се качи на най-високото стъпало в многобоя. В неделя състезателката на столичния клуб „Академик“ постигна едни от най-високите оценки в кариерата си – 17.700 на обръч и 17.650 на бухалки, което й осигури още две златни отличия на отделните уреди.

„Изключително сме доволни от резултатите и от играта на Криси“, сподели от летището треньорката й Елена Дукова. Припомняме, че миналата година 21-годишната софиянка спечели 4 медала от същото състезание – злато на бухалки и три сребърни – в многобоя, на обръч и на топка. Кристина Ташева е Спортен талант на „Еврофутбол“ за втора поредна година, а състезателната й подготовка и възстановяване се поема от едноименната програма на българския букмейкър. Успехи постигнаха още от Спортните таланти на „Еврофутбол“.

Мариела Николова зае 9-о място при девойките на Балканиадата по ветроходство, която се състоя от 31 август до 06 септември в сръбския град Голубац. За съжаление, при почти пълно безветрие бяха проведени едва три гонки в класа на Мариела - „Лазер 4.7“, което й донесе 20-а позиция в общото класиране. Нейният брат – Даниел Николов, е 17-ти, след като се проведоха едва четири гонки в клас „Лазер Стандарт“. Майкъл Иванов спечели убедителни победи в класове МХ2 и МХ1 в 7-я кръг от Републиканския шампионат по мотокрос на полигона „Горна Росица“.

В неделя 17-годишният пилот, който е Талант на „Еврофутбол“ за първи път, зарадва зрителите край Севлиево с перфектното си каране. Майкъл, който тази година грабна първите си точки от Световния шампионат, смени на два пъти мотоциклета си - при МХ2 той кара с машина „Хускварна”, а при МХ1 - с „Ямаха”. Националът на България по джудо – Ивайло Иванов постигна две победи в Лигата на Германия. 21-годишният ни състезател прибави два ценни успеха за клубния си тим Потстдам в отборния шампионат, след като отстрани двама представители на Мюнхен.

Денислав Коджабашев не успя да се представи добре на Откритото първенство на Австрия по тенис на маса. Българският параолимпиец игра в турнира за всички състезатели и регистрира две загуби н квалификационната група – от хърватина Фране Кожич с 2-4 гейма и от играещия за Италия Нягол Стоянов със същия резултат.

Ръководството на ГЕРБ в Плевен регистрира първа партията за местните избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966889

Със заявка за поредна победа на изборите ГЕРБ се регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) – Плевен. Заедно с областния координатор на партията Владислав Николов и общинския председател на ГЕРБ Мартин Митев на регистрацията присъстваха Любка Костова, Владислав Монов, Красимир Трифонов, Станислав Петков и Христослав Михайлов от ГЕРБ.
Със заявка за поредна победа на изборите ГЕРБ се регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) – Плевен. Заедно с областния координатор на партията Владислав Николов и общинския председател на ГЕРБ Мартин Митев на регистрацията присъстваха Любка Костова, Владислав Монов, Красимир Трифонов, Станислав Петков и Христослав Михайлов от ГЕРБ.

България да бъде осъдена по делото "Калиакра", предлага генералният адвокат на Европейския съд

http://www.dnevnik.bg/zelen/jiva_planeta/2015/09/07/2605115_bulgariia_da_bude_osudena_po_deloto_kaliakra_predlaga/?ref=rss


България е нарушила две европейски директиви, като е позволила изграждането на ветропаркoве в защитената зона за птиците "Калиакра" и изграждането на голф игрище и туристически обекти в защитена зона "Белите скали".

Това потвърждава генералният адвокат на Европейския съд в официалното си становище от 3 септември 2015 г. по делото "Калиакра", като предлага България да бъде осъдена. Решението на съда се очаква до края на годината. Става дума за нарушение на Директивата за птиците и...

Ръководството на ГЕРБ в Плевен регистрира първа партията за местните избори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966923

Със заявка за поредна победа на изборите ГЕРБ се регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) – Плевен. Заедно с областния координатор на партията Владислав Николов и общинския председател на ГЕРБ Мартин Митев на регистрацията присъстваха Любка Костова, Владислав Монов, Красимир Трифонов, Станислав Петков и Христослав Михайлов от ГЕРБ.
Със заявка за поредна победа на изборите ГЕРБ се регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) – Плевен. Заедно с областния координатор на партията Владислав Николов и общинския председател на ГЕРБ Мартин Митев на регистрацията присъстваха Любка Костова, Владислав Монов, Красимир Трифонов, Станислав Петков и Христослав Михайлов от ГЕРБ.

Германия и Франция ще поемат най-много бежанци по новия план на ЕК

http://www.mediapool.bg/germaniya-i-frantsiya-shte-poemat-nai-mnogo-bezhantsi-po-noviya-plan-na-ek-news238906.html

Германия и Франция ще поемат най-много бежанци по новия план на Европейската комисия (ЕК), който предстои да бъде одобрен на 9 септември. Това съобщи електронното издание на френския вестник "Монд".   Властите в Германия са призовани да приемат нови 31 444 бежанци, а във Франция – 24 000 бежанци.   Плановете са 28-те страни членки на Евросъюза да приемат нови 120 хиляди бежанци от зони с военни конфликти.   В момента най-много има в Унгария – 54 000, Гърция – 50 400 и Италия – 15 000.   Това прави 62% от подалите молби за получаване на бежански статут на лицата, влезли в Европа през последните три месеца, съобщава "Монд", който твърди, че разполага с подготвяния от Брюксел документ.   Очаквайте подробности

Новата българска квота ще е 1500 бежанци

http://www.mediapool.bg/novata-balgarska-kvota-shte-e-1500-bezhantsi-news238906.html

Според новите предложения на Европейската комисия за бежански квоти от България ще се очаква да приеме 1500 души. Това е повече от първоначалните планове, но същевременно българската квота, естествено, е сред най-малките в съюза.   Нови подробности от плана на комисията за разпределение на пристигнали досега в Италия, Гърция и Унгария общо 160 хиляди бежанци, който се очаква да бъде представен от Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент на 9 септември, бяха изнесени в понеделник от френския вестник "Монд".   Същевременно говорител на ЕК съобщи в понеделник и за намерението на комисията на разселените имигранти да бъде забранено да пътуват в Шенгенското простарнство. Преди това те няма да имат и правото да избират в коя страна да бъдат преместени.   Българската квота   Според новите предложения на ЕК България ще трябва да приеме по 2-ма бежанци на 10 000 души от населението. По този показател тя е на едно от последните места в ЕС заедно с Румъния, Полша, Литва и Кипър и съответно квотата й ще е една от най-малките.   Става дума за 1500 души през следващите две години според публикацията на "Монд". Ако тази бройка се потвърди, тя ще е по-висока от първите планове на ЕК от май, които в крайна сметка не бяха приети. Тогава Европейската комисия предложи България да приеме 788 имигранти, включително сирийци и еритрейци, приети в Италия (343) и Гърция (229), а също и 216 бежанци, пристигнали в други държави по света.   Най-много бежанци ще приемат Германия и Франция Европейската комисия ще предложи на Германия и на Франция да приемат през следващите две години съответно 31 443 и 24 031 бежанци, за да облекчат трите най-тежко засегнати от миграционната криза европейски страни Италия, Гърция и Унгария. Общо Жан-Клод Юнкер ще предложи в сряда формула за разпределяне на 120 000 бежанци в допълнение към така и неприетото преразпределение на 40 000 мигранти, обявено през май, което обаче се отнася само за Италия и Гърция. На пресконференция в Париж френският президент Франсоа Оланд потвърди тази бройка за своята страна. Той изрази увереност, че ЕС ще успее да овладее миграционната криза и каза, че ще предложи в Париж да се проведе международна конференция по проблема за бежанците.   На пресконференция в Берлин пък канцлерката Ангела Меркел заяви, че Германия "ще се промени" от масивния приток на мигранти, но обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, което според нея е възможно. Говорейки за "емоционално разтърсващия уикенд", когато в Германия пристигнаха около 20 000 бежанци, канцлерката изрази задоволството си, че "Германия е станала страна, с която хората свързват надеждите си. Това е много ценно, ако погледнем историята си". Тя подчерта, че Германия ще даде защита на тези, които се нуждаят от нея, но тези, които нямат шанс за получаване на убежище, ще трябва да се върнат бързо по домовете си, отбелязва Асошиейтед прес. Изразявайки още веднъж убеждението си, че Германия ще може да посрещне и интегрира пристигащите с хиляди бежанци, Меркел призова за усилия от страна на ЕС. "Няма да се справим без европейска солидарност", подчерта тя.   "Германия, Австрия и Швеция не могат да бъдат единствените страни, приемащи бежанци", добави на същата пресконференция вицеканцлерът и министър на икономиката Зигмар Габриел от ГСДП. "Не може някои страни да казват: "Нямаме нищо общо с това", заяви и Меркел. Тя обаче изрази надежда, че ситуацията ще се промени.   Според вчерашна информация на германския “Франкфуртер Зонтагсцайтунг” обаче, потвърдена от днес и от британския "Файненшъл таймс", ЕК обсъжда предложение, което ще даде възможност на някои страни от Европейския съюз да се "откупят" като платят пари, за да не участват временно в квотната система за прием на бежанци. Тези правителства ще трябва освен това да изтъкнат обективни причини защо не искат да се включат. Такъв пример е желанието на Полша да приеме голям брой бежанци от Украйна, ако конфликтът там се утежни, допълва британският вестник.   Меркел, Габриел и Хорст Зеехофер, председател на третата партия от управляващата коалиция, Християнсоциалния съюз, се споразумяха през нощта за нов финансов пакет от 6 милиарда евро за приемането и интеграцията на бежанците. От тях 3 милиарда евро ще бъдат дадени на местните и регионални власти. Берлин иска и да ускори процедурите за разглеждане на молбите за убежище, да преразгледа системата за парични помощи на искащите убежище и да насочи средствата, предвидени за помощи, към предотвратяване на миграцията. Правителството се надява до края на месеца да представи за обсъждане съответните закони, които да бъдат приети през октомври.   Ограничения за разселените имигранти Бежанците, пристигнали досега в Италия, Гърция и Унгария, които ще бъдат разселени в други държави от ЕС, няма да имат правото да пътуват в Шенгенското пространство. Това съобщи в понеделник говорителят на Европейската комисия Наташа Берто, цитирана от БТА.   Освен това разселените няма да имат право сами да избират къде да бъдат преместени. От всички тях ще бъдат взимани отпечатъци и ще им бъдат издавани документи. Тези документи ще им дават единствено право на пребиваване в приемащата държава и някои социални придобивки, но не и право на пътуване. Дали разселените нарушат тези правила, ще бъде установявано при проверки от полицията.   Идеята на ЕК за въвеждането на постоянен механизъм за разселването на бежанци в ЕС подлежи на одобрение с квалифицирано мнозинство от европейските министри, уточни говорителят. Такова мнозинство в Съвета на ЕС се осигурява с гласовете на 55 процента от държавите от ЕС или с гласуване със "за" от 16 от общо 28 държави. Другият начин за постигане на квалифицирано мнозинство е предложението да бъде подкрепено от държавите в ЕС, които представляват най-малко 65 на от цялото население на Общността.

Новата българска бежанска квота - между 1500 и 2172

http://www.mediapool.bg/novata-balgarska-bezhanska-kvota---mezhdu-1500-i-2172-news238906.html

Според новите предложения на Европейската комисия за бежански квоти от България ще се очаква да приеме 1500 души. Това е повече от първоначалните планове, но същевременно българската квота, естествено, е сред най-малките в съюза, твърди вестник "Монд" в понеделник. Според информация на агенция Ройтерс обаче България трябва да приеме 2172 души. Двете медии публикуват, позовавайки се на неназовани европейски източници, нови подробности от плана на комисията за разпределение бежанци, който се очаква да бъде представен от Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент на 9 септември. Преди четири месеца Европейската комисия предложи на страните от ЕС да приемат 40 хиляди бежанци, настанени към този момент в Италия и Гърция, за да бъде облекчено бремето на тези две държави. Този план така и не бе приет и не бе приведен в действие. На фона на нарасналия мигрантски приток ЕК предвижда сега в Европейския съюз да бъдат разселени още 120 000 бежанци, намиращи се в Италия, Гърция и Унгария, или общо 160 000 души. Бройката от 160 000 бежанци ще включва 66 400, пристигнали в Гърция, 54 000, пристигнали в Унгария, и 39 600, пристигнали в Италия. Предвижда се бежанците да бъдат разпределени според формула, наречена "разпределителен ключ", при която приемането на бежанците се определя на 40 процента от националния доход на приемащата страна, на 40 процента от населението, на 10 процента от нивото на безработицата и на 10 процента от броя на бежанците, които съответната държава е настанила преди тазгодишната криза, твърди Ройтерс. Великобритания, Ирландия и Дания не участват в политиката на ЕС за убежището. Ирландия доброволно пожела да приеме 600 човека съгласно предишната схема за преразпределение на 40 000 кандидати за убежище. Великобритания ще приеме до 20 000 сирийски бежанци през следващите пет години, обяви днес премиерът Дейвид Камерън. Бежанците, които ще бъдат разселени във Великобритания, обаче ще дойдат директно от лагери в съседни на Сирия държави, а не от страни в ЕС. Британският премиер направи това изявление на фона на засилващия се обществен натиск в страната правителството да помогне на сирийските бежанци. Миналата седмица Камерън обеща Великобритания да приеме хора, бягащи от гражданската война в Сирия, след като снимката на тригодишно мъртво сирийско кюрдско момченце на плаж в Турция предизвика вълна от съчувствие сред британците. Същевременно говорител на ЕК съобщи в понеделник и за намерението на комисията на разселените имигранти да бъде забранено да пътуват в Шенгенското простарнство. Преди това те няма да имат и правото да избират в коя страна да бъдат преместени. Българската квота Според новите предложения на ЕК България ще трябва да приеме по 2-ма бежанци на 10 000 души от населението. По този показател тя е на едно от последните места в ЕС заедно с Румъния, Полша, Литва и Кипър и съответно квотата й ще е една от най-малките. Става дума за 1500 души през следващите две години според публикацията на "Монд". Ако тази бройка се потвърди, тя ще е по-висока от първите планове на ЕК от май, които в крайна сметка не бяха приети. Тогава Европейската комисия предложи България да приеме 572 имигранти, включително сирийци и еритрейци, приети в Италия (343) и Гърция (229). Ройтерс, като се позова на европейски източник, твърди, че според новите бежански квоти България трябва да приеме 2172 души. Тази бройка включва 572-те бежанци, предложени през май, плюс още 1600 сега. Най-много бежанци ще приемат Германия и Франция Европейската комисия ще предложи на Германия и на Франция да приемат през следващите две години съответно 31 443 и 24 031 бежанци, за да облекчат трите най-тежко засегнати от миграционната криза европейски страни Италия, Гърция и Унгария, твърди "Монд". На пресконференция в Париж френският президент Франсоа Оланд потвърди именно тази бройка за своята страна. Той изрази увереност, че ЕС ще успее да овладее миграционната криза и каза, че ще предложи в Париж да се проведе международна конференция по проблема за бежанците. Според Ройтерс обаче, новият пакет от национални квоти за преразпределяне на бежанци предвижда Германия да приеме над 40 000, а Франция - 30 000. На пресконференция в Берлин пък канцлерката Ангела Меркел заяви, че Германия "ще се промени" от масивния приток на мигранти, но обеща да работи, за да може промените да бъдат положителни, което според нея е възможно. Говорейки за "емоционално разтърсващия уикенд", когато в Германия пристигнаха около 20 000 бежанци, канцлерката изрази задоволството си, че "Германия е станала страна, с която хората свързват надеждите си. Това е много ценно, ако погледнем историята си". Тя подчерта, че Германия ще даде защита на тези, които се нуждаят от нея, но тези, които нямат шанс за получаване на убежище, ще трябва да се върнат бързо по домовете си, отбелязва Асошиейтед прес. Изразявайки още веднъж убеждението си, че Германия ще може да посрещне и интегрира пристигащите с хиляди бежанци, Меркел призова за усилия от страна на ЕС. "Няма да се справим без европейска солидарност", подчерта тя. "Германия, Австрия и Швеция не могат да бъдат единствените страни, приемащи бежанци", добави на същата пресконференция вицеканцлерът и министър на икономиката Зигмар Габриел от ГСДП. "Не може някои страни да казват: "Нямаме нищо общо с това", заяви и Меркел. Тя обаче изрази надежда, че ситуацията ще се промени. Според вчерашна информация на германския “Франкфуртер Зонтагсцайтунг” обаче, потвърдена от днес и от британския "Файненшъл таймс", ЕК обсъжда предложение, което ще даде възможност на някои страни от Европейския съюз да се "откупят" като платят пари, за да не участват временно в квотната система за прием на бежанци. Тези правителства ще трябва освен това да изтъкнат обективни причини защо не искат да се включат. Такъв пример е желанието на Полша да приеме голям брой бежанци от Украйна, ако конфликтът там се утежни, допълва британският вестник. Меркел, Габриел и Хорст Зеехофер, председател на третата партия от управляващата коалиция, Християнсоциалния съюз, се споразумяха през нощта за нов финансов пакет от 6 милиарда евро за приемането и интеграцията на бежанците. От тях 3 милиарда евро ще бъдат дадени на местните и регионални власти. Берлин иска и да ускори процедурите за разглеждане на молбите за убежище, да преразгледа системата за парични помощи на искащите убежище и да насочи средствата, предвидени за помощи, към предотвратяване на миграцията. Правителството се надява до края на месеца да представи за обсъждане съответните закони, които да бъдат приети през октомври. Ограничения за разселените имигранти Бежанците, пристигнали досега в Италия, Гърция и Унгария, които ще бъдат разселени в други държави от ЕС, няма да имат правото да пътуват в Шенгенското пространство. Това съобщи в понеделник говорителят на Европейската комисия Наташа Берто, цитирана от БТА. Освен това разселените няма да имат право сами да избират къде да бъдат преместени. От всички тях ще бъдат взимани отпечатъци и ще им бъдат издавани документи. Тези документи ще им дават единствено право на пребиваване в приемащата държава и някои социални придобивки, но не и право на пътуване. Дали разселените нарушат тези правила, ще бъде установявано при проверки от полицията. Идеята на ЕК за въвеждането на постоянен механизъм за разселването на бежанци в ЕС подлежи на одобрение с квалифицирано мнозинство от европейските министри, уточни говорителят. Такова мнозинство в Съвета на ЕС се осигурява с гласовете на 55 процента от държавите от ЕС или с гласуване със "за" от 16 от общо 28 държави. Другият начин за постигане на квалифицирано мнозинство е предложението да бъде подкрепено от държавите в ЕС, които представляват най-малко 65 на от цялото население на Общността.

Във Варна стартира акцията „Децата тръгват на училище!Да ги пазим на пътя!“

http://www.moreto.net/novini.php?n=300685

Начало на ежегодната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя" ще даде днес специализирана полицейска операция на „Пътна полиция“-Варна. Това съобщиха за Moreto.net от ОД на МВР. Операцията ще се състои между 14.

“СкандаУ” в общ концерт с Лео и Играта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4965673


Йонислав Йотов – Тото и Лъчезар Евтимов, които феновете познават като дует “СкандаУ”, правят общ концерт с Лео и Играта. Четиримата изпълнители са поканени да пеят в Радомир, а сцената ще бъде издигната пред Младежкия дом в града. С участието, което е под мотото “Още миг лято”, изпълнители и фенове ще изпратят последните топли дни.
Йонислав Йотов – Тото и Лъчезар Евтимов, които феновете познават като дует “СкандаУ”, правят общ концерт с Лео и Играта. Четиримата изпълнители са поканени да пеят в Радомир, а сцената ще бъде издигната пред Младежкия дом в града. С участието, което е под мотото “Още миг лято”, изпълнители и фенове ще изпратят последните топли дни.

Тяло на жена открито в гора край Долни Чифлик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966884

Тяло на жена е открито в гориста местност между селата Юнец и Кривина в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитиран от Фокус.
По време на процесуално-следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на
Тяло на жена е открито в гориста местност между селата Юнец и Кривина в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитиран от Фокус. По време на процесуално-следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на

Тази вечер стават ясни финалистите в Big Brother 2015

http://petel.bg/Tazi-vecher-stavat-yasni-finalistite-v-Big-Brother-2015__125856

Аделина Четиримата номинирани получават възможност да си купят място на финала  Финалът на Big Brother 2015 е само на една крачка разстояние!...

"Ислямска държава" хакна сайта на наш евродепутат

http://petel.bg/Islyamska-darzhava-hakna-sayta-na-nash-evrodeputat__125855

Снимка: Блиц Интернет страницата на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки...

Лавров: Москва никога не е крила доставката на военна техника за сирийските власти

http://www.cross.bg/lavrov-rysiya-siriiiskite-1479955.html

/КРОСС/ Русия никога не е крила, че доставя военно оборудване на сирийските власти за борба с тероризма. Това заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова, коментирайки провелия се по-рано днес телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери. По думите й Лавров е потвърдил, че подобна помощ се е оказвала винаги и че руската страна никога не е крила това. Тя добави, че Лавров отново е напомнил нееднократните призиви на Москва към международната коалиция за сътрудничество със сирийските власти под егидата на Съвета за сигурност на ООН за борба с ИД. По време на разговора Лавров е уведомил американския си колега, че в момента е твърде рано да се говори за участието на Русия в операцията срещу терористите от "Ислямска държава" в Сирия. "Сергей Лавров е обърнал внимание на държавният секретар на САЩ на коментарите на президента Владимир Путин във Владивосток, че да се говори за участие на Русия в бойните действия в Сирия е преждевременно", каза още Захарова.  

Посланици на 16 държави обявиха отхвърлянето на антикорупционния закон за лош сигнал

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/07/2605112_poslanici_na_16_durjavi_obiaviha_othvurlianeto_na/?ref=rss


Посланиците на 14 държави от Европейския съюз, подкрепени от колегите си от Норвегия и Швейцария, в съвместно изявление определят отхвърлянето на правителствения законопроект срещу корупцията по високите етажи на властта още на първо четене за лош сигнал в борбата срещу това явление. Те призовават народните представители от всички групи да покажат, че не омаловажават проблема. 

Законопроектът, разработен под егидата на визепремиера и представител на Реформаторския блок Мегрена Кунева, беше отхвърлен миналата семица като "за" гласуваха депутатите от ГЕРБ и Реформаторския блок, депутатите от БСП бяха против, а ДПС, АБВ, Патриотичният фронт и "Атака" се въздържаха. Същото направиха и представителите на БДЦ, а други двама гласуваха против.

"Това, че предложеният от правителството първоначален текст беше отхвърлен без по-нататъшно парламентарно обсъждане, е негативен сигнал в рамките на борбата срещу корупцията. Ефективната борба срещу корупцията е решаващ елемент от върховенството на закона", пишат посланиците на Нидерландия, Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Белгия, Ирландия, Полша, Дания, Финландия, Италия, Кипър, Испания и Люксембург.

"Надяваме се, че отхвърлилите проектозакона политическите партии (включително онези, които не гласуваха) ще представят възможно най-скоро нови идеи за справяне с този проблем, като по този начин покажат, че неуспехът в това гласуване не означава, че народните представители омаловажават борбата с корупцията на всяко едно ниво", се казва в изявлението на европейските дипломати.

Те напомнят, че Европейската комисия поставя тази борба на водещо място в дневния ред в своите последователни доклади по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) и че тези доклади са одобрени както от правителствата на техните страни, така и на поредица български правителства. 

Микробус блъсна 2-годишно момченце и му счупи ръката

http://pik.bg/микробус-блъсна-2-годишно-момченце-и-му-счупи-ръката-news395132.html

Микробус блъсна 2-годишно момченце и му счупи ръката

Дете е със счупена ръка и охлузни рани след инцидент в село Неделево. Сигналът е подаден в 20 часа снощи в РУ – Труд.

По първоначални данни, при извършване на маневра микробус “Форд” затиснал със задна дясна гума момченце на 2 години. Детето е настанено в болница за наблюдение. 58-годишният водач на моторното превозно средство е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство и работата на разследващите продължава. 

 

Чака се присъда срещу България заради ветропарковете в Калиакра

http://www.mediapool.bg/chaka-se-prisada-sreshtu-bulgaria-zaradi-vetroparkovete-v-kaliakra-news238905.html

Генералният адвокат на Европейския съд официално е потвърдил, че България е нарушила еврозаконодателството като е позволила изграждане на  ветропаркoве в защитената зона за птиците "Калиакра” и построяването на  на голф игрище и туристически обекти в защитена зона "Белите скали”. Неговото предложение, внесено на 3 септември, е България да бъде осъдена, а решението на съда се очаква до края на годината, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в понеделник. Така наказателната процедура срещу България, точеща се седем години, влезе във финалната си права като очакванията на няколко правителства, че съдът ще ни се размине, не се оправдаха и скоро ще стане ясно каква ще е цената, която трябва да плати страната ни за норушенията. Екоминистърът Ивелина Василева коментира по-късно пред журналисти, че очаква решението на съда в началото на 2016 г. и изрази надеждата, че той ще вземе предвид реализираните редица мерки по отстраняване на нарушенията. Тя също така отбеляза, че внесеното по процедура предложени на генералния адвокат изрично посочва, че са редуцирани претенциите срещу страната ни, тъй като 200 от инвестиционните проекти няма да се реализират. Василева припомни, че от 2008 г., когато бе внесена жалбата от страна на екозащитниците досега са предприети редица мерки като мораториум върху по-нататъшно изграждане на ветрогенератори в Добруджа и загубата на давност на издадените разрешителни за строеж на перки, ако инвестиционните планове не са изпълнени в петгодишен срок от одобряването им. Беше и разширена зоната НАТУРА 2000, допълни министърът на околната среда и водите. Въпреки това налице са проблемите с одобряването и реализирането на пагубни за биоразнообразието проекти и Еврокомисията има достатъчно основания да пледира пред Европейския съд за неизпълнение на ангажиментите на България по прилагане на природозащитното законодателство, посочват от БДЗП. Дружеството цитира мотивите на генералния адвокат на Европейския съд за осъждането на България. Според него страната ни е извършила нарушения като не е извършила екооценки преди да разреши строежа на вятърните електрически централи на „Ей И Ес Гео Енерджи“ ООД, "Дисиб“ ООД, "Лонгман Инвестмънт“ ООД, "Калиакра уинд пауър“ АД, "ЕВН Енертраг Каварна“ ООД, "Уиндтех“ ООД, "Брестиом ООД“, "Еко Енерджи“ ООД  и "Вертикал - Петков и с-ие“ ООД, както и на съоръженията на "Трейшън клифс голф енд спа резорт“ ООД в рамките на териториите на защитените зони "Калиакра“ и "Белите скали“. От БДЗП посочват, че въпреки положените от страна на държавната администрация усилия за намаляване на отрицателния ефект на тези проекти върху биоразнообразието днес в Защитена зона "Калиакра” все още има актуални 461 проекта, без да се включват ветроенергийните проекти. От тях са реализирани 16 проекта, а 262 проекта са одобрени и могат да бъдат реализирани. Останалите проекти все още са на фаза процедура за одобряване или на етап планиране, но бъдещето им е неясно. В защитена зона „Белите скали”, където значителна част от местообитанията са вече унищожени поради изградените голф игрища, са реализирани 19 проекта, но още 61 проекта са одобрени и могат а се реализират, а други 24 са на етап планиране или процедура. Тези факти посочват, че рискът за биоразнообразието в този район остава сериозен, смята екоорганизацията.

XII Международна конференция "Сигурността в Югоизточна Европа" – „Новата геополитическа динамика“

http://press.mvr.bg/NEWS/news150907_06.htm

Покана за предшестваща пресконференция - 8 септември /вторник/; 11.00 ч. в Информационния център на МО /бул. „Г.С. Раковски“ № 106

Кървав екшън в Хасково! Пияни бабаити наръгаха млад мъж, с опасност за живота е

http://pik.bg/кървав-екшън-в-хасково-пияни-бабаити-наръгаха-млад-мъж-с-опасност-за-живота-е-news395131.html

Кървав екшън в Хасково! Пияни бабаити наръгаха млад мъж, с опасност за живота е

Пияни бабаити наръгаха с нож в корема 28-годишен хасковлия рано тази сутрин. От полицията съобщиха за Марица.бг, че животът на пострадалия е в опасност, а нападателите му Младен М. (41) и Огнян А. (44 г.) са издирени и арестувани. Двамата са криминално проявени, а в досиетата им фигурират кражби и грабежи.

Поелите алкохол членове на контингента срещнали Емин С. на кръстовището на булевард „България” с улица „П. Р. Славейков”.

Според разследващите до този момент жертвата и бабаитите не се познавали. Без причина те се нахвърлили на младия мъж и го намушкали два пъти в корема. Емин се свлякъл на земята, а нападателите му избягали. Те били издирени и закопчани от криминалисти малко по-късно. Пострадалият е откаран в хасковската болница, където му е направена спешна операция. Шефът на хирургията в МБАЛ-Хасково коментира, че пострадалият имал 2 наранявания в тънкото черво, част от което се наложило да бъде отстранено със спешна операция. Животът на пострадалия все още в опасност. Емин е настанен в отделението за активно и интензивно лечение.

БДЖ върна вагон-ресторантите във влаковете между София и Варна

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09/07/2605100_bdj_vurna_vagon-restorantite_vuv_vlakovete_mejdu/?ref=rss


"БДЖ – Пътнически превози" възстановява от днес, 7 септември, вагоните от тип "бистро" в бързите влакове със задължителна резервация  между София и Варна. 

Пътниците ще могат да си закупуват топли и студени закуски и напитки, които се предлагат в специализирания вагон, съобщават от компанията, а предлаганият алкохол ще включва само бира.

Влаковете, в които ще има вагон-ресторанти, са бързият влак със задължителна резервация №2601 от София за Варна, който заминава от...

Жена убита в гора край Долни Чифлик

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966857

Тяло на жена е открито в гориста местност между селата Юнец и Кривина в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитиран от Фокус.
По време на процесуално-следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на
Тяло на жена е открито в гориста местност между селата Юнец и Кривина в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитиран от Фокус. По време на процесуално-следствените дейности са установени улики за извършени тежко криминално престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на

Арестуваха пиян шофьор с 3, 15 промила

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966868

Силно пиян шофьор бе заловен вчера по обед в Карлово. Около 14 часа за полицейска проверка бил спрян фолксваген, управляван от 43-годишен карловец. Той бил тестван с дрегер за алкохол и резултатът показал 3,15 промила.
Водачът веднага бил задържан. Под ключ за 24 часа са още двама шофьори - пловдивчанин седнал на волана на шевролет с 1, 26 промила,
Силно пиян шофьор бе заловен вчера по обед в Карлово. Около 14 часа за полицейска проверка бил спрян фолксваген, управляван от 43-годишен карловец. Той бил тестван с дрегер за алкохол и резултатът показал 3,15 промила. Водачът веднага бил задържан. Под ключ за 24 часа са още двама шофьори - пловдивчанин седнал на волана на шевролет с 1, 26 промила,

Предрешен като полицай мъж е задържан за опит да спира автомобили в джебелско село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/07/2605102_predreshen_kato_policai_muj_e_zadurjan_za_opit_da/?ref=rss


Мъж, който спирал автомобили, представяйки се за полицай, е арестуван в Джебел, съобщиха от областната дирекция на МВР в Кърджали.

Облечен със светлоотразителна жилетка и размахвайки стоп палка с надпис МВР, мнимият катаджия опитвал да спира автомобили за проверка в село Вълкович.

Задържан е от служители на районното управление в Джебел след подаден в събота сигнал. Тогава шофьор, който минавал през селото, се усъмнил в размахващия палка мъж и не спрял на сигнала му. След...

10 любопитни истории за деца с изключителни заложби

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/10-liubopitni-istorii-za-deca-s-izkliuchitelni-zalozhbi-6042228

Сергей Прокофиев е написал първата си опера, когато бил на 9, а джаз музикантът Мел Торм за първи път е свирил на сцената, когато бил на 4. Още впечатляващи факти от живота на успели хора, вижте:

Започна събарянето на четвърта незаконна постройка в Гърмен

http://pik.bg/започна-събарянето-на-четвърта-незаконна-постройка-в-гърмен-news395128.html

Започна събарянето на четвърта незаконна постройка в Гърмен

Започна събарянето на четвъртата незаконна постройка в гърменския кв. „Кремиковци”, предаде „Фокус“. Обитателите на къщата в продължение на половин час се опитваха да договорят със служителите на РДНСК да спрат събарянето ѝ, като заявиха, че те сами ще го извършат.

Служителите на РДНСК изрично отказаха и отправиха въпрос към тях защо не са го направили до този момент. Един от обитателите на постройката твърди, че там живее сляпо момче на 13 години, което трябва утре да бъде закарано до София, за да му бъде извършена операция. По думите му вътре има и новородено. 

Рибарите от Ченгене скеле отбелязаха една година от наводненията с празничен курбан

http://www.cross.bg/skele-chengene-navodneniyata-1479954.html

Бургас /КРОСС/ Рибарите от Ченгене скеле отбелязаха една година от наводненията с празничен курбан. Точно в дните около Съединението през 2014-та се изля порой, който потопи десетки лодки, наводни жилищни постройки и разруши пътя към местността.Днес рибарите гледат оптимистично към бъдещето и чакат морето да изстине, за да излязат близо до брега големите пасажи от лефер и паламуд. Гости на празника им бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници и много приятели."Искам да благодаря искрено на всички хора и фирми, които се включиха в разчистването и възстановяването на инфраструктурата след наводненията. Днес пътят към рибарското селище е цялостно ремонтиран. До края на годината трябва да завърши корекцията на дерето и изграждането на нов водоотливен канал. Напредва изработването на проект за цялостна модернизация на Ченгене скеле, с който кандидатстваме за европейско финансиране. Желанието ми е не само да запазим селището, но и да му дадем перспектива", каза кметът Николов.В празничния концерт се включиха с много настроение Стефан Диомов, "Петте сезона", Захари Чернев и ансамбъл "Странджа". Приятна изненада беше участието на Симеон Събев - Монката от група "Корали", който е първият изпълнител на "Бургаски вечери".

Микробус затисна 2-годишно, счупи му ръката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966852

Дете е със счупена ръка и охлузни рани след инцидент вчера в пловдивското село Неделево, станал около 20 ч. По първоначални данни при извършване на маневра микробус “Форд” затиснал със задна дясна гума момченце на 2 г. То е настанено в болница за наблюдение.
58-годишният водач на моторното превозно средство е тестван с дрегер за алкохол,
Дете е със счупена ръка и охлузни рани след инцидент вчера в пловдивското село Неделево, станал около 20 ч. По първоначални данни при извършване на маневра микробус “Форд” затиснал със задна дясна гума момченце на 2 г. То е настанено в болница за наблюдение. 58-годишният водач на моторното превозно средство е тестван с дрегер за алкохол,

Над 2 млн. лв. събраха синдиците на КТБ през миналата седмица

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/nad-2-mln-lv-sybraha-sindicite-na-ktb-prez-minalata-sedmica-201857/

Ангелчев и Илиев искат две прихващания за близо 125 хил. лв. да се обявят за недействителни, защото са възникнали след отнемането на лиценза на банката

Препълнени зали на турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4966863

С невероятен успех премина турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария.
Концертите на прочутия по цял свят български хор в събраха приятели на България и любителите на българската народна музика в 4 швейцарски града - Клотен (Цюрих), Берн, Лозана и Общалден.
Билетите бяха отдавна разпродадени.
С невероятен успех премина турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария. Концертите на прочутия по цял свят български хор в събраха приятели на България и любителите на българската народна музика в 4 швейцарски града - Клотен (Цюрих), Берн, Лозана и Общалден. Билетите бяха отдавна разпродадени.

Всеки трети учител работи на две места

http://www.moreto.net/novini.php?n=300658

Тенденцията все повече български учители да се хващат на втора работа, за да свържат двата края, се задълбочава. Вместо да се отдадат на заслужен отдих през лятото, почти всички наши преподаватели работят. Всеки втори учител и всяка трета учителка имат и второ работно място през учебната година, като има случаи на хора дори с две допълнителни работи.

Препълнени зали на турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4966767

С невероятен успех премина турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария.
Концертите на прочутия по цял свят български хор в събраха приятели на България и любителите на българската народна музика в 4 швейцарски града - Клотен (Цюрих), Берн, Лозана и Общалден.
Билетите бяха отдавна разпродадени.
С невероятен успех премина турнето на Мистерията на българските гласове в Швейцария. Концертите на прочутия по цял свят български хор в събраха приятели на България и любителите на българската народна музика в 4 швейцарски града - Клотен (Цюрих), Берн, Лозана и Общалден. Билетите бяха отдавна разпродадени.

Нов клип с полицейско насилие над безпомощен човек възмути социалните мрежи (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/07/2605096_nov_klip_s_policeisko_nasilie_nad_bezpomoshten_chovek/?ref=rss


Нов клип, показващ как полицаи се гаврят и малтретират безпомощен човек, преди да го задържат, се споделя из социалните мрежи. Материалът, качен в сайта за видеосподеляне YouTube на 6 септември със заглавие "Полицейска гавра", беше излъчен днес по няколко телевизии.

Авторът на клипа, пожелал да остане анонимен, сигнализира и "Нова телевизия", пред която обяснява, че всичко започва в ранните часове на 6 септември. Мястото - в района на Трето районно управление в София.

От клипа се вижда как полицаите ритат мъж, който е във видимо неадекватно състояние и не реагира по никакъв начин. Освен че го ритали в лицето, полицаите увивали главата на мъжа с тоалетна хартия, слагали му антена и го снимали. Едва след това го качват в патрулката.

Човекът, заснел сцената, впоследствие видял спринцовки на мястото, където се развива действието, заради което предполага, че задържаният е бил наркозависим.

От МВР казаха за "Дневник", че вече е образувана проверка по случая, а казусът действително е отскоро. До края на деня от ведомството щели да дадат и подробности.

Видеонаблюдението в Русе ще предава информация към МВР

http://ruse.actualno.com/Videonabludenieto-v-Ruse-shte-predava-informacija-kym-MVR-news_494150.html

Камерите от видеонаблюдението в новия Център за управление на транспорта, който се изгражда в Русе по проекта за интегриран градски транспорт, ще предава информацията директно към МВР. Това съобщи кметът Пламен Стоилов, съобщи БГНЕС. Стоилов коментира, че целта е да се подобри сигурността по улиците, като се дават своевременно данни на органите за опазване на обществения ред и сигурност. „За следващата година в бюджета на общината ще бъдат предвидени средства и системата ще бъде надграде

Какъв човек си според това, което харесваш във Фейсбук

http://curious.actualno.com/Kakyv-chovek-si-spored-tova-koeto-haresvash-vyv-Fejsbuk--news_494136.html

Сайт може да ни покаже какъв характер имаме и какви личности сме по това какво обикновено харесваме във Фейсбук - страници, филми, книги, статуси и пр. Учени от университета в Кеймбридж разработиха Tool, който може да анализира поведението ви в социалната мрежа и да разкрие характера ви. (Линк към приложението) Името на приложението е Apply Magic Sauce разпознава пола ви, интелигентността, политическите интереси и удовлетвореността от живота ви, а дори и сексуалните предпочитания. Освен всичк

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване