Установиха кой открадна мобилния телефон на 27- годишна поморийка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9dCkpT90fDM/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение кражбата на мобилен телефон, собственост на 27- годишна поморийка, осъществена на 10.09.т.г. от дома й, разположен на поморийската улица «Гоце Делчев», е установен извършителят на деянието, съобщиха от пресцентъра на полицията. Това е криминално проявеният А.П., 27- годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия телефон. Работата по случая продължава.

Уточниха районите, застрашени от наводнения

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HUnPsX5lK2c/

Басейнова дирекция „Черноморски район“ проведе третата среща-консултация със заинтересованите страни и обществеността за обсъждане на картите на заплахата и на картите на риска от наводнения за общините в областите Бургас, Сливен и Ямбол. В обсъждането се включиха представители на почти всички черноморски общини за областите Бургас, Сливен и Ямбол, областните администрации, бизнеса и НПО. Срещата е в изпълнение на проект „Разработване на планове за управление на риска от наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ и е не само информационна, а предоставя възможност за идентифициране на значими проблеми в определените райони, които ще се вземат под внимание при изготвянето на Плана за управление на риска от наводнения (ПУРН) за Черноморския район за басейново управление.
Първа стъпка при съставяне на плана е изготвената Предварителна оценка на риска от наводнения, при която са взети под внимание над 760 случая на минали наводнения на територията на Басейновата дирекция „Черноморски район“. Включени са и 220 минали наводнения по преценка на специалистите и са обединени върху 241 точки, където е имало сериозни бедствия. Въз основа на тях, чрез прилагане на национални критерии, са определени общо 45 района със значителен потенциален риск от наводнения.
Изготвени са и карти на районите с риск от наводнения където са показани неблагоприятните последици от наводненията за всеки един от вероятностните периоди, изразени чрез брой засегнати жители, жилищни райони, комунална, транспортна и техническа инфраструктура, индустриални източници,залени територии, зони по Натура 2000 обявени за опазване на местообитания и биологични видове.
След изготвяне на картите ще бъде съставена и програма от мерки за предотвратяване на риска от наводнения в определените райони. Тя ще включва конкретни мерки или комбинация от мерки за решаване на установените проблеми и постигане на поставените конкретни цели управление на риска от наводнения за всеки от районите. Крайният срок на проекта е октомври 2015 г. След одобряване, планът ще влезе в действие за период от 6 години, след което подлежи на актуализация.
С финализиране на проекта се очаква да започне прилагането на отделните мерки като се използва европейско финансиране.
На срещата присъстваха представители на почти всички черноморски общини за областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Изключително откритие: Камъчета на Марс са пренесени на десетки километри от река

http://petel.bg/Izklyuchitelno-otkritie--Kamacheta-na-Mars-sa-preneseni-na-desetki-kilometri-ot-reka__130372

Снимка bg.wikipedia.org Представете си бълбукаща река, която си проправя път през скали и камъчета - от време на време течението преобръща...

ОФК “Поморие” приема “Нефтохимик”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/wrs9kVvLIoc/

ОФК “Поморие” приема в морско регионално дерби отбора на ПФК “Нефтохимик” Бургас на 17.10. 2015 /събота/ от 16:00 часа на градския стадион в град Поморие.
Очаква се срещата да предизвика повишен зрителски интерес, както сред привържениците на домакините и на гостите, така и на много фенове от региона.
Отборът на домакините от Поморие има амбицията да запази I-то място в групата, докато гостите от Бургас ще се стремят да спрат негативната си серия.
От отбора на ОФК “Поморие” ще отсъстват контузените: Диян Лефтеров, Красимир Пчеларов и Фарадин Хасан.

Сюлейман I е принуден да вдигне обсадата на Виена

http://chronicles.actualno.com/Sulejman-I-e-prinuden-da-vdigne-obsadata-na-Viena-news_500832.html

Обсадата на Виена през септември - октомври 1529 г. е първият опит на Османската империя, водена от султан Сюлейман I, да завладее столицата на Австрия Виена. Обсадата е крайната точка на османското нахлуване в Европа и отблъскването на турците слага край на разширението на империята им в Европа, макар през 1683 г. те да правят втори опит за превземането на Виена. Обсадата на Виена през 1529 г. става най-важното сражение, което Сюлейман не спечелва. Сблъсъкът на османците с обединените християн

В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена

http://society.actualno.com/V-sutreshnite-chasove-na-mesta-v-nizinite-vidimostta-shte-e-namalena-news_501223.html

В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8° и в Североизточна България, в отделни райони, защитени от вятъра, е възможно да се образува слана, съобщиха от НИМХ. Облачността ще е разкъсана, по-късно през деня на места намаляваща до предимно слънчево време. Максимални температури между 13° и 18°, в крайните северозападни райони малко по-ниски. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца. На

Крилати фрази от Леонардо да Винчи

http://literature.actualno.com/Krilati-frazi-ot-Leonardo-da-Vinchi-news_500887.html

За дейността на Леонардо като писател се знае твърде малко. Всъщност не можем да говорим за някакво литературно произведение, завършено приживе. В книгата "Фрагменти" на издателство Изток-Запад са събрани са щрихи, бележки и разсъждения, често написани в полетата на другите му съчинения. Понякога написаното е било подчинено на графично изображение или на научно изследване.   Запаси се с нещо през младостта, за да не ти липсва в старостта. И ако в старостта искаш да имаш за храна знани

Die Welt: ЕС обеща пари за бежанците – и не ги даде

http://petel.bg/Die-Welt--ES-obeshha-pari-za-bezhantsite-----i-ne-gi-dade__130371

Снимка Булфото В борбата срещу кризата с бежанците държавите от Европейския съюз се съгласиха да отделят средства за преодоляването й,...

Нов ад на пътя! Автомобил се се заби в стълб на сантиметри от магазин (снимки и видео)

http://pik.bg/нов-ад-на-пътя-автомобил-се-се-заби-в-стълб-на-сантиметри-от-магазин-снимки-и-видео-news416593.html

Нов ад на пътя! Автомобил се се заби в стълб на сантиметри от магазин (снимки и видео)

Нова ад на пътя се случи тази нощ. Малко след 1 ч. автомобил катастрофира във Варна.

Катастрофата станала на бул. "Владислав" (точно след кръстовището на "Дом за красотата"), съобщи Petel. Шофьорът изгубил контрол над автомобила, навлязъл в пешеходната зона, преминал на сантиметри от магазин и се забил в стълб.

 

 

 

Все още няма информация дали има загинали и тежко пострадали при катастрофата.

Нов ад на пътя! Автомобил се се заби в стълб на сантиметри от магазин

http://pik.bg/нов-ад-на-пътя-автомобил-се-се-заби-в-стълб-на-сантиметри-от-магазин-news416593.html

Нов ад на пътя! Автомобил се се заби в стълб на сантиметри от магазин

Нова ад на пътя се случи тази нощ. Малко след 1 ч. автомобил катастрофира във Варна.

Катастрофата станала на бул. "Владислав" (точно след кръстовището на "Дом за красотата"), съобщи Petel. Шофьорът изгубил контрол над автомобила, навлязъл в пешеходната зона, преминал на сантиметри от магазин и се забил в стълб.

Все още няма информация дали има загинали и тежко пострадали при катастрофата.

Още един склад експлодира в китайския Тянцзин

http://news.ibox.bg/news/id_1645597073

Върху 700 квадратни метра са се съхранявали 3 тона лесно запалими вещества

И Борисов се включи в атаката срещу Чавдар Трифонов във Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/14/2628140_i_borisov_se_vkljuchi_v_atakata_sreshtu_chavdar/?ref=rss


Минути преди полунощ, министър председателят Бойко Борисов също се включи в атаката срещу Чавдар Трифонов, кандидат на коалицията "Реформатори и патриоти" за кмет на Варна.

В профила си във Фейсбук Борисов написа следното:

"Гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Варна Чавдар Трифонов, стигнах до извода, че още 2007 година началникът на щаба ни Цветанов е "накарал" кандидата на Реформаторския блок да пие и да шофира в нетрезво състояние.

Ивайло Петев: Бъдещето ми е светло

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/14/2628134_ivailo_petev_budeshteto_mi_e_svetlo/?ref=rss


Селекционерът на националния футболен отбор Ивайло Петев обяви, че бъдещето му е "светло" и никой не трябва да се притеснява в троснато интервю пред БНТ след победата с 2:0 над Азербайджан.

В него нито коментира слуховете за негово уволнение, нито даде някаква смислена оценка на работата си до момента или играта на отбора.

"Имам договор за три години. Бъдещето ми е светло, не се притеснявайте", заяви той.

"Винаги съм имал мотивация (да работя с националния...

Позицията на Великобритания за Сирия е „хаотична и безсмислена“

http://svetoven.pogled.info/news/68434/Pozitsiyata-na-Velikobritaniya-za-Siriya-e-haotichna-i-bezsmislena

/Поглед.инфо/ Силна група от умерени бойци е фантазия, която британското правителство трябва да си избие от главата; те имат нужда от трезв анализ за ситуацията в Сирия, каза бившият посланик на Великобритания в Сирия Питър Форд

Холандия няма да играе на европейско за първи път от 1984 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/14/2628133_holandiia_niama_da_igrae_na_evropeisko_za_purvi_put_ot/?ref=rss


Една от водещите европейски футболни сили Холандия няма да бъде представена на финалите във Франция през 2016 г. 

Шампионите от 1988 г. останаха четвърти в първата квалификационна група, след като загубиха като домакини с 2:3 от Чехия в последната си среща. "Лалетата" пропускат първи европейски финали от 1984 г., отново във Франция.

Бронзовите медалисти от световното първенство в Бразилия останаха на пет точки дистанция от третото място. Те трябваше да спечелят днес и да...

Частен съдия изпълнител разпродава старите тролеи на Перник, обявени за публична продан са 15 тролейбуса, два камиона, два микробуса и два леки автомобила

http://www.zapernik.com/pernik/chasten-sudiya-izpulnitel-razprodava-starite-trolei-na-pernik-obyaveni-za_40208/

Разпродават автопарка на фалиралата общинска фирма „Тролейбусен транспорт” в Перник. Частен съдия изпълнител обяви за публична продан 15 тролейбуса, два камиона, два микробуса и два леки автомобила. Разпродажбата е в ход. Тя започна да тече от този понеделник и ще продължи до 12 ноември, съобщи БНР.

Пазарната стойност на четири от тролеите е по 12 600 лв., като наддаването ще започва от 9 450 лева. Сумата се равнява на 75% от оценката. За останалите 11 тролея ще се...

Продължава

Отбелязваме празника на Света Петка

http://pik.bg/отбелязваме-празника-на-света-петка-news416454.html

Отбелязваме празника на Света Петка

На 14 октомври отбелязваме църковния празник Света Петка.

Преподобна Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през XI век. Води благочестив живот, а след смъртта й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура от ислямската асимилация. Цар Иван Асен IІ ги пренася в Търново, където се пазят до превземането на града от турците. След дълги странствания мощите намират покой в румънския град Яш, където се намират и досега.

Празникът в чест на Света Петка - Петковден, се смята за завършек на лятото и есента, а с това и на активния стопански цикъл. На този ден обикновено става заплождането на домашните животни, известно още като овча сватба или мърлене. В християнската митология Света Петка се почита като покровителка на жените и техните домашни дейности - предене, тъкане, кроене, шиене. В района на Тракия около Петковден са известни специални жертвоприношения на черни кокошки, наричани Кокоша черква, Господева черква, Божи дух и др.

На Петковден се месят колаци, като най-големият от тях се нарича на Св. Петка. Хлябът и къщата трябва да се поръсят със светена вода и цялото домочадие да се поклони трикратно на погачата. Обредната трапеза включва овче месо, курбан чорба, яхния с праз, сарми. На този ден имен ден празнуват: Петко, Петка, Петкан, Петра, Петрана, Петрина, Петрия, Петричка, Петкана, Пенко, Пенка, Параскев, Параскева, Парашкев, Парашкева, Паруш, Кева. По повод тържественото отбелязване на празника във Видин, в старинен храм „Св. Петка-Параскева Търновска“, в старопрестолния град, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от 17:00 ч. на 14 октомври, ще бъде отслужена вечерна служба, която ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с духовници от Видин.

От 9:00 ч. ще бъде отслужена тържествена света Литургия, която ще оглави Негово Високопреподобие архимандрит Самуил. От 8:30 ч. с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави тържествената света Литургия в храм „Св. Параскева“ в гр. Вълчедръм, Ломска духовна околия. След духовното тържество, епископ Поликарп ще поздрави вярващите християни и ще им преподаде Архипастирското благословение на Видинския митрополит Дометиан. 

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5041260

Атанас Тилев, бизнесмен, 71 г.
Васко Василев, цигулар, 45 г.
Диана Дамянова, собственик на пиар агенция Д & Д.
Жаклин Михайлов, журналист, 52 г.
Никола Добрев, член на УС на КРИБ.
Пламен Стоименов, фоторепортер във в. “Труд”, 42 г.
Стефан Шарлопов, бизнесмен, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, 54 г.
Атанас Тилев, бизнесмен, 71 г. Васко Василев, цигулар, 45 г. Диана Дамянова, собственик на пиар агенция Д & Д. Жаклин Михайлов, журналист, 52 г. Никола Добрев, член на УС на КРИБ. Пламен Стоименов, фоторепортер във в. “Труд”, 42 г. Стефан Шарлопов, бизнесмен, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, 54 г.

Самонаблюдението е ключът към откриване на рака на гърдата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5043261

Проф. д-р Метин Чакмакчъ, директор на новооткрития Център за лечение на рак на гърдата към Анадолу Медицински Център

Възможно ли е чрез мамография да се постави диагноза рак на гърдата?
Да, възможно е, защото мамографията е най-значимият скрининг тест за диагностициране на злокачествени образувания в млечните жлези,
Проф. д-р Метин Чакмакчъ, директор на новооткрития Център за лечение на рак на гърдата към Анадолу Медицински Център Възможно ли е чрез мамография да се постави диагноза рак на гърдата? Да, възможно е, защото мамографията е най-значимият скрининг тест за диагностициране на злокачествени образувания в млечните жлези,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване