Ликвидираха един от лидерите на „Ислямска държава”

http://petel.bg/Likvidiraha-edin-ot-liderite-na----Islyamska-darzhava---__130436

Снимка  Един от лидерите на терористичната групировка "Ислямска държава" - Абу Салман ал-Аскари, който е отговорен за провеждането на...

Жертва на екстрасенса Деси: Започна да ме обарва и да ми къса дрехите (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046102

Десислав Велков, който е по-известен като „феномена“ Деси от Пелово, продължава да издевателства над момичета. Две от жертвите му проговориха в „Господари на ефира“. Малко преди да бъде арестуван отново, Деси е сниман от „Господарите“ в Пловдив.
„Той започна да ми мачка ушите. Болезнено беше. Опитах се няколко пъти да се дръпна,
Десислав Велков, който е по-известен като „феномена“ Деси от Пелово, продължава да издевателства над момичета. Две от жертвите му проговориха в „Господари на ефира“. Малко преди да бъде арестуван отново, Деси е сниман от „Господарите“ в Пловдив. „Той започна да ми мачка ушите. Болезнено беше. Опитах се няколко пъти да се дръпна,

Жертва на екстрасенса Деси: Започна да ме обарва и да ми къса дрехите (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5046082

Десислав Велков, който е по-известен като „феномена“ Деси от Пелово, продължава да издевателства над момичета. Две от жертвите му проговориха в „Господари на ефира“. Малко преди да бъде арестуван отново, Деси е сниман от „Господарите“ в Пловдив.
„Той започна да ми мачка ушите. Болезнено беше. Опитах се няколко пъти да се дръпна,
Десислав Велков, който е по-известен като „феномена“ Деси от Пелово, продължава да издевателства над момичета. Две от жертвите му проговориха в „Господари на ефира“. Малко преди да бъде арестуван отново, Деси е сниман от „Господарите“ в Пловдив. „Той започна да ми мачка ушите. Болезнено беше. Опитах се няколко пъти да се дръпна,

1 година условно и 10 000 лева глоба за мъж, блудствал с момиче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046080

Районният съд във Велико Търново е постановил 1 година условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за мъж блудствал с 13-годишно момиче. Магистратите са отредили още жертвата да получи от И.Г. 10 000 лв обезщетение за причинени неимуществени вреди. 
Осъденият перверзник е със средно образование, женен и с чисто съдебно минало до сега.
Районният съд във Велико Търново е постановил 1 година условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за мъж блудствал с 13-годишно момиче. Магистратите са отредили още жертвата да получи от И.Г. 10 000 лв обезщетение за причинени неимуществени вреди.  Осъденият перверзник е със средно образование, женен и с чисто съдебно минало до сега.

Община Пловдив била разрешила социален, а не молитвен дом в "Столипиново"

http://www.mediapool.bg/obshtina-plovdiv-bila-razreshila-sotsialen-a-ne-molitven-dom-v-stolipinovo-news240441.html

Община Пловдив не е издавала строително разрешително за молитвен дом в етническия квартал "Столипиново“, а само за социален дом, уточни временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Димитър Кацарски по повод информацията от бившия главен мюфтия Недим Генджев, че на организацията Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание било позволено от общината да строи "социален молитвен дом". В него щяло да има компютърна зала, зала за молитва, трапезария за социално слаби, безплатен медицински център с лекар и зъболекар, както и търговска част . По думите на Казарски, за да може да се извършват религиозни дейности, то предназначението на имота в Подробния устройствен план трябва да е за религия. "В този конкретен случай предназначението на имота е за обществено обслужващи дейности и там молитвен дом не може да има“, заяви Кацарски, цитиран от Дарик радио. Говорителят на Главно мюфтийство Ахмед Ахмедов пък посочи, че Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание няма нищо общо с мюфтийството. "Главно мюфтийство не може да носи отговорност или да упражнява контрол върху дейностите, които евентуално ще се извършват на този обект, защото хората, които стоят зад проекта са си отделно регистрирано от нас изповедание“, обясни Ахмедов.

Спечели двойна покана за откриващия танц на One Dance Week

http://offnews.bg/news/n_1/n_572393.html

OFFNews и One Dance Week дават възможност на двама от вас да спечелят двойна покана за откриващия танц "Животно" на компания Daniel Abreu на фестивала на 17 октомври в залата на пловдивския Дом на културата “Борис Христов”. Само отговорете на въпроса: Колко международни хореографски творби ще представи тазгодишното издание на фестивала? Отговорите си може да дадете под новината във Фейсбук или като коментар в сайта ни, като за втория начин е необходимо да включите в полето за коментар (не за имейл) и своята електронна поща, за да се свържем с вас. Победителите ще бъдат обявени в петък следобяд в сайта ни. "Животно" е хореографска творба, която ни потапя в енигматична атмосфера от натрупващи се една върху друга картини и сцени на физически и емоционални реакции и екстремни ситуации, в които се активира инстинктът. На сцената се разгръщат образи, разказващи за любов, емоционално уединение, борба, успокоение. Разиграват се действия, ситуации, реакции и взаимоотношения, които са свързани с идеята за животинското, налично във всяко човешко същество, и инстинкта за оцеляване. Интензивната енергийна, движенческа и визуална среда пресъздава непредсказуемия, реактивен свят на импулсите. Тук отново се случва характерното за стила на компанията смесване на танц и екшън, които се преплитат, движейки се около текстовете на Марина Вайнер. Създател на този въздействащ спектакъл е хореграфът Даниел Абреу, носител на множество международни награди. Той създава компанията през 2004 г., представила до момента над 30 спектакъла в Европа, Америка и Азия. Основна посока на работата ѝ е използването на физическия инструментариум на тялото като средство за превеждане на поетиката на ежедневния живот в сценични образи. Ако не сте сред печелившите, може да си купите билет на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim , а за онези, които искат да станат част от всички събития на One Dance Week, има специален Фестивален пас на цена от 40 лв.

Феновете на ЦСКА: Дни на размисъл, заслужава ли си да търпим още?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5046084

Феновете на ЦСКА разпространиха декларация, в която обявяват позицията си по вземането на съдбоносни решения за клуба. Ето и нейният текст:
В дните, в които очакваме поредното
Феновете на ЦСКА разпространиха декларация, в която обявяват позицията си по вземането на съдбоносни решения за клуба. Ето и нейният текст: В дните, в които очакваме поредното "съдбовно" решение за ЦСКА, искаме да заявим ясно следните три неща: ПЪРВО: До всички анонимни политици, позволяващи си да канят своите опоненти на неделния ни мач срещу

Катастрофа в София! Мотор и лек автомобил се нацепиха на булевард

http://pik.bg/катастрофа-в-софия-мотор-и-лек-автомобил-се-нацепиха-на-булевард-news416929.html

Катастрофа в София! Мотор и лек автомобил се нацепиха на булевард

Катастрофа между лек автомобил и мотор е станала на бул. „Шипченски проход”, в района на зала „Универсиада”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Сигналът за инцидента е постъпил към 13:45 ч. Според първоначалната информация, няма пострадали.

Нанесени са само материални щети. На място има екипи на "Пътна полиция", движението в района се осъществява нормално. Причините за инцидента се изясняват.

УЕФА обяви разпределението на урните за Евро 2016

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/14/2628577_uefa_obiavi_razpredelenieto_na_urnite_za_evro_2016/?ref=rss


УЕФА обяви разпределението на отборите за баражите за Евро 2016. Сред поставените ще бъдат Швеция, Босна и Херцеговина, Украйна и Унгария, докато Дания, Ирландия, Норвегия и Словения са непоставени.

Жребият ще бъде изтеглен в неделя, 18 октомври, а срещите ще се изиграят на 12 и 17 ноември. Победителите от четирите образувани двойки ще се присъединят към 20-те тима, които вече си осигуриха участие на шампионата във Франция през следващото лято.

За определяне на...

Погнаха автокъщите в Търново

http://pik.bg/погнаха-автокъщите-в-търново-news416928.html

Погнаха автокъщите в Търново

Близо 1800 автомобила са проверени през последните дни във Велико Търново при съвместна операция на НАП и структурите на МВР. Освен данъчните в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство.

"Задачата на съвместните екипи е да установят произхода на средствата за закупуване на автомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за пресъпления, свързани с търговията с превозни средства. Инспекторите на НАП вече са открили несъответствия с данъчния режим, като предстои извършването на ревизии на вносители на автомобили", информираха от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново пред „Труд”.

От приходното ведомство уточниха, че сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача физическо лице и собственикът на автомобила в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо.

"Друга масова практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени. Често се прави масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България", разкриват данъчни.

25 са автокъщите във Велико Търново. Съвместните проверки на двете ведомства ще продължат в целия регион.

Рефан официално е партньор на "Берое"

http://frognews.bg/news_99816/Refan-ofitsialno-e-partnjor-na-Beroe/

ПФК "Берое" привлече нов рекламодател и партньор - това е българският производител на парфюмерия и козметика "Рефан България" ООД. Логото на водещата в България марка ще бъде върху ключови места на стадиона и базата, на екипите на представителния отбор, както и на всички отбори в ДЮШ на "Берое", където е и основния фокус на новия ни партньор.

Европейската комисия поиска промяна на Дъблинските споразумения за бежанците

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/14/2628575_evropeiskata_komisiia_poiska_promiana_na_dublinskite/?ref=rss


Европейската комисия поиска преразглеждане на регламента от Дъблин, според който мигрантите, навлезли във вътрешността на Европейския съюз, трябва да бъдат връщани в държавата от Общността, където първо са пристигнали, предаде БТА.

Заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс коментира на пресконференция, че този регламент е бил изготвен и въведен в действие при различна обстановка. По неговите думи ЕС се налага да действа сега спешно, за да се справи с мигрантската вълна....

Вредно ли е парното отопление за здравето?

http://www.cross.bg/bolesti-geni-parnoto-1484256.html

/КРОСС/"Вечното лято", осигурявано от изкуственото осветление и парното отопление може да потисне гените, които ни помагат да се борим с болести като грипа, съобщи в "Дейли телеграф". Това може да увреди имунната система и да предразположи към болести и ранна смърт, твърдят учени от университета на Абърдийн. Учени от университета на Кеймбридж установиха, че една четвърт от човешките гени имат сезонни вариации. Те могат да бъдат потиснати от парното отопление и изкуственото осветление. Според учените това поставя хората на риск от болести. Сезонните вариации означават например, че през зимата се включват гени, които помагат на тялото да се бори с инфекции. Те се изключват през по-топлите месеци, когато рискът от зараза намалява. Учените се опасяват, че възможността да затопляме домовете си и да живеем на приятна температура целогодишно, както и да се радваме на силна светлина до късно вечер, може да обърква сезонните гени, защото телата ни си мислят, че е вечно лято. През септември университетите на Манчестър и Единбург публикуваха изследване, според което хипофизата в основата на мозъка реагира различно в зависимост от наличната светлина и така осигурява вътрешен генен календар за бозайниците. Дейността на тези "календарни клетки" се променя драматично през годината, като през зимата и лятото се произвеждат различни протеини

Йоко Оно: Страх ме е от убиеца на Джон Ленън

http://offnews.bg/news/n_1/n_572334.html

"Да, притеснявам се. Преди време казах, че Марк Чапман е луд, но вероятно не е. Вероятно е имал цел, която е искал да постигне. Не мисля, че го е извършил само от емоционална подбуда. Има причина, проста или сложна, която го оправдава пред себе си, което е плашещо". Това споделя в интервю за The Daily Beast Йоко Оно. Жената, останала в историята като човека, разделил Бийтълс, говори за сексуалността, наркотиците и убиеца на Джон Ленън. Миналата година на Марк Чапман, излежаващ доживотна присъда за убийството на Джон Ленън, за осми път беше отказано помилване. Оно е на мнение, че щом веднъж Чапман е убил, може да го направи отново, като този път жертвата може да бъде тя или синът й. Запитана относно наркотиците, които са използвали с Джон Ленън, Йоко Оно не се притеснява да сподели, че основно на пушили марихуана, но че никога не я е харесвала. Джон Ленън можеше да спи с мъже, но не намери нито един, достатъчно атрактивен, споделя Йоко Оно пред The Daily Beast. Слуховете за любовна авантюра между Джон и мениджъра Браян Ъпстейн тя определя за неверни. Според нея Ъпстейн е имал желание това да се случи, но Ленън го е отблъснал. Оно смята, че връзката между Ъпстейн и Джон е била "любов, която никога не е консумирана". Тя разказва, че в началото на годината, през която е убит, Джон Ленън е споделил с нея, че е можел да спи с мъж, но не е, защото не е имало достатъчно привлекателен за него.

БНТ2 отбелязва четвъртия си рожден ден с велопоход

http://www.cross.bg/televiziyata-ti-litzata-1484257.html

/КРОСС/ БНТ 2 ще отбележи четвъртата си годишнина на 16-ти октомври с различни инициативи в цялата страна. Голям велопоход ще тръгне в 8:30 сутринта от сградата на БНТ в София на ул. „Сан Стефано" 29. Маршрутът ще мине по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", през НДК, по бул. "България", бул. "Гоце Делчев" и ще завърши при централния вход на Южен парк. Във велопохода ще вземат участие много от лицата на БНТ 2, сред които - Карина Караньотова, Васко Громков, Тони Рапонска, Илия Илиев, Румен Йовчев, Николай Дограмаджиев. Във велосипедното шествие ще се включат и участниците от сдружение "Велоеволюция". Поканени са и всички зрители на БНТ 2! Като продължение на мащабната кампания на БНТ 2 ,,Купувам българско‘‘, лицата на телевизията ще водят час по здравословно хранене с български млечни продукти пред децата в столичното 139-то училище ,,Захарий Круша‘‘. В ролята на учители ще влязат водещата на новините Филипа Иванова и едно от лицата на най-новото предаване на БНТ 2 ,,Вотът на потребителя‘‘. Подаръци ще получат и най-верните зрители на телевизията, които участват в играта на фейсбук страницата БНТ 2. Всяка вечер до 16-ти октомври те ще отговарят на въпроси, свързани с историята на телевизията, нейните кампании и предавания. Навръх рождения ден ще бъдат изтеглени победителите в състезанието. Те ще получат чаши тефтери със зеленото лого на БНТ 2

Четвъртокласник от Варненско в болница след инцидент на училищни стълби

http://www.moreto.net/novini.php?n=303841

Момче от варненското село Приселци беше откарано по спешност в болница, след като падна от училищни стълби. Инцидентът е станал след края на часовете днес по обед, потвърди за Moreto.net шефът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Дженифър Лорънс се обяви срещу сексизма в Холивуд

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/dzhenifyr-loryns-se-obiavi-sreshtu-seksizma-v-holivud-6043777

Актрисата написа статия против неравното заплащане между мъжете и жените в киноиндустрията

Прокурор от Трибунала в Хага поиска разследване на войната между Русия и Грузия

http://www.mediapool.bg/prokuror-ot-tribunala-v-haga-poiska-razsledvane-na-voinata-mezhdu-rusiya-i-gruziya-news240440.html

Прокурорът от Международния наказателен съд в Хага Фату Бенсуда поиска разрешение да започне разследване на предполагаеми военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени по време на войната между Грузия и Русия през август 2008 г. Петдневният военен конфликт приключи в полза на Русия, след което Москва призна независимостта на грузинския сепаратистки района Южна Осетия. Хиляди хора от грузински произход са разселени принудително по време на войната, а 5000 жилища са били разрушени. В Южна Осетия грузинското население е намаляло с най-малко 75%. Ако искането на прокурор Фату Бенсуда бъде одобрено от съдиите в Международния наказателен съд, то ще бъде първото разследване на конфликт извън Африка, информират световните агенции.

Михаил Миков: БСП е категорично против данък "градина"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046067

Лидерът на левицата се срещна с жители на с. Кортен
Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В с. Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната
Лидерът на левицата се срещна с жители на с. Кортен Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В с. Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната

Варшава: Не ни е нужно разрешение от Русия за ремонт на българските МиГ-29

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5046056

ЛЮБОМИР ДЕНОВ, Наш пратеник в Бидгошч
Модернизираме двигателите по иновативни технологии. Не сме зависими от Москва при доставката на резервни части, твърди директор на полски авиационен завод
Не ни е нужно разрешение от руския производител, за да ремонтираме български изтребители МиГ-29. Това обяви Лешек Валчак,
ЛЮБОМИР ДЕНОВ, Наш пратеник в Бидгошч Модернизираме двигателите по иновативни технологии. Не сме зависими от Москва при доставката на резервни части, твърди директор на полски авиационен завод Не ни е нужно разрешение от руския производител, за да ремонтираме български изтребители МиГ-29. Това обяви Лешек Валчак,

69-ти сме по корупция от 175 страни

http://www.bnews.bg/article-142565

"Трансперънси интернешънъл" мери индекса по манипулирани избори, подкупи и подправени лекарства в болниците.

"Който не харесва Ларгото, да не минава оттам"

http://offnews.bg/news/n_1/n_572370.html

На когото не му харесва Ларгото, просто да не минава оттам, заяви пред bTV директорът на НИМ Божидар Димитров във връзка с критиките към качеството на реставрацията на древна Сердика. "Граждани взимат отношение по въпроси, по които нямат образование, не знаят каква е световната практика. Това, което виждам, е съгласувано с всички български и международни правила. Планът е изграден от най-големия български архитект Васил Китов, сега се довършва от друг - арх. Фърков", коментира той, като сравни критикуващите с китайски хунвейбини. Димитров бе категоричен, че римските тухли, които се слагат на обекта, са български. Пред OFFNews обаче вчера ръководителят на разкопките Марио Иванов заяви, че те идват от Турция. "Така строят римляните. Откъде да намериш римски тухли", запита директорът на НИМ. Според него планът е одобрен от специалисти на Националния институт за паметниците на културата, Инспектората на Министерството на културата и ресорния заместник-министър. Той не одобри и идеята за стъклен покрив, която според Марио Иванов е най-доброто решение . "Ще го насерат гълъбите само след половин година, а вътре печки ли да слагаме, за да поддържаме нужната температура", каза Димитров. Историкът провъзгласи противниците на възстановките за "джихадисти", тъй като без намесата на реставраторите, находките ще се унищожат.

Автотърговци внасят бракувани трошки, поправят и продават у нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5046050


Близо 1800 автомобила са проверени през последните дни в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, съобщиха от приходната администрация във Велико Търново.
Освен данъчните в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното
Близо 1800 автомобила са проверени през последните дни в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, съобщиха от приходната администрация във Велико Търново. Освен данъчните в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното

Над 100 чужденци задържани край София, Враца и село Ракитница

http://offnews.bg/news/n_1/n_572350.html

15 афганистанци са заловени в две коли край София. Двама водачи на товарни автомобили, превозвали нелегално 64 чужди граждани, са задържани в ОДМВР-Враца, а други 44 чужденци са заловени от гранични полицаи в землището на с. Ракитница. Водачите на двата автомобила край София , превозвали нелегални имигранти, са задържани от магистралните полицаи на ОД на МВР - София, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция. Около 18:00 часа вчера (13 октомври) служители на на МВР - София подали сигнал за спиране на лек автомобил на главен път 1-8 с необичайно голям брой пътници. Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си, ускорявайки скоростта. След кратко преследване полицейските служители спрели автомобила, в който освен водача били установени още седем чужденци, представящи се за граждани на Афганистан. Лицата са отведени в РУ- Сливница за продължаване на работата с тях от служители на група "Миграция". Водачът - криминално проявен столичанин на 31 години, е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа във връзка с чл. 281 от НК. Около 02:20 часа на 14 октомври в района на 13 км на автомагистрала „Тракия“ служители на областната дирекция спрели лек автомобил, в който при последвалата проверка установили общо 8 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Двама от тях били открити в багажника на автомобила. Водачът- на 58 години от Пловдив, криминално проявен, е задържан в ареста на РУ- Елин Пелин за срок до 24 часа във връзка с чл. 281 от НК. Чужденците са отведени в РУ- Елин Пелин за продължаване на работата с тях. По двата случая са образувани преписки. Снощи в 20:37 ч., в района на с.Бели извор, полицейски служители на ОДМВР- Враца спрели за проверка два товарни автомобила, които се движели по път Е-80. Зад волана на товарен автомобил "Мерцедес" е бил Н.Б. (54г.), а И.Н. (31г.) управлявал следващия го товарен „Форд" – двамата от Видин. При проверката станало ясно, че в двата автомобила пътуват 64 чужди граждани без документи за самоличност. След медицински преглед чужденците са откарани и настанени в разпределителен център в гр.Елхово. Двамата шофьори са задържани в РУ-Враца. Образувано е досъдебно производство. В късните часове на 12 октомври т.г. граничен наряд на ГПУ- Брегово е задържал 44 чужди граждани. Те били засечени в землището на с. Ракитница , представили се за граждани на Ирак и Сирия. Чужденците са задържани, изяснява се самоличността им.

Михаил Миков: БСП е категорично против данък "градина"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5046034


Лидерът на левицата се срещна с жители на с. Кортен
Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В с. Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната
Лидерът на левицата се срещна с жители на с. Кортен Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В с. Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната

Казанджиев в Радювене: Ремонтираме читалището и изграждаме довеждащия водопровод

http://www.cross.bg/seloto-chitalishteto-lovech-1484255.html

/КРОСС/"Първото читалище, което ще ремонтираме със средства по оперативните програми в следващия мандат, ще е вашето". Това обяви на среща с жителите на с. Радювене кандидатът за кмет на Ловеч от БСП Минчо Казанджиев. Той съобщи още, че вече е утвърдено трасето за проектиране изграждането на обект „Допълнително водоснабдяване на с. Радювене от водоснабдителна група „Черни Осъм" и следващата година ще бъде окончателно решен проблемът с водоснабдяването в селото. Преди да започне строителството на довеждащия водопровод, ще бъдат проведени процедурите по одобряване на ПУП, обезщетяване на собствениците и възлагане на инвестиционния проект.Казанджиев се ангажира още в общинско помещение в селото да бъде изграден младежки клуб, както и да бъде решен въпросът с пътуващите ученици до училищата (извън средищните) в Ловеч. Ще продължат ремонтите на улици в селото, гробищният парк ще бъде почистен, ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, уличните лампи ще бъдат подменени с лед осветители. Дългогодишният кмет на община Ловеч и сега кандидат за четвърти мандат пое и ангажиментът да бъдат подпомогнати хората, които искат да се занимават със зеленчукопроизводство и овощарство, с префенциално предоставяне на земи, както и гарантира облекчени условия за продажба на продукцията на дребните земеделски производители

НСИ отчете слаба годишна инфлация през септември

http://econ.bg/Новини/НСИ-отчете-слаба-годишна-инфлация-през-септември_l.a_i.700435_at.1.html

През септември спрямо предходния месец август е отчетена дефлация в размер на 0,1%. За първите девет месеца спрямо същия период на миналата година е...

Съдят психолози на ЦРУ за тормоз по време на разпит

http://www.moreto.net/novini.php?n=303793

Американска правозащитна организация даде под съд бивши психолози на ВВС в САЩ, изготвили програмата за разпит на ЦРУ, предаде Асошиейтед прес. Според организацията методите, които са одобрили и преподавали психолозите Джеймс Мичъл и Джон Джесен, са нанесли тежък физически и психологически тормоз на пленниците на ЦРУ.

Case Study Conference на IAB MIXX AWARDS

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/case-study-conference-na-iab-mixx-awards-6043788

Showcase на специална селекция от най-добрите кампании в света ще направи журито на IAB MIXX AWARDS

Общо 15-има афганистанци са задържани в две леки коли край София

http://www.mediapool.bg/obshto-15-ima-afganistantsi-sa-zadarzhani-v-dve-leki-koli-krai-sofiya-news240439.html

Общо 15-има нелегални имигранти от Афганистан са били задържани в две леки коли край София, съобщиха в сряда от МВР. Шофьорите на автомобилите са арестувани, като по случаите са образувани преписки. Около 18.00 часа във вторник полицаи се опитали да спрат кола с необичайно голям брой пътници на главен път 1-8. Шофьорът обаче ускорил скоростта, като униформените все пак успели да го спрат след кратко преследване. Освен него в колата се оказали седем чужденци, представящи се за афганистанци. Около 2.20 часа в сряда в района на 13 км на магистрала "Тракия" полицаи спрели кола, в която пътували общо 8 чужденци без документи, също представящи се за граждани на Афганистан. Двама от тях били открити в багажника на автомобила.

ИД екзекутира каналджия, защото "крадял мюсюлмани"

http://asia.actualno.com/ID-ekzekutira-kanaldjija-zashtoto-kradjal-musulmani-news_501448.html

Джихадистите от Ислямска държава обезглавиха заподозрян като „трафикант на хора“ мъж край град Алепо в Сирия. Тялото на обезглавения мъж след това е било разпънато на кръст, а на гърдите му била залепена бележка с надпис на арабски език, предаде БГНЕС. Привърженик на ИД твърди в Twitter, че наказанието било изпълнено, тъй като екзекутираният „крадял мюсюлмани“, което означава, че се опитвал да помогне на някой избяга от терористичната група, но това не може да се потвърд

Международната общност ще засили подкрепата за хора, бягащи от природни бедствия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/14/2628569_mejdunarodnata_obshtnost_shte_zasili_podkrepata_za/?ref=rss


Правителствата на 110 държави са обещали да подобрят действията, за да се помага на хората, принудени да напуснат домовете си и да преминават границите поради природни бедствия, както и да се вземат превантивни мерки за подобни случаи, предаде "Ройтерс".

Министри и други длъжностни лица приеха необвързващ документ в Женева във вторник, за да защитят тези, разселени в други страни от земетресения, вулкани и опасности, свързани с климата, като наводнения, бури, засушавания и покачване...

Ето каква е истината! Русия не подкрепяла Башар Асад, а сирийската държава

http://petel.bg/Eto-kakva-e-istinata--Rusiya-ne-podkrepyala-Bashar-Asad--a-siriyskata-darzhava__130432

Снимка Булфото Москва не поддържа президента на Сирия Башар Асад, но смята за важно да съхрани държавността в Сирия. Това заяви...

"Бомбата" от Турция! Официално: Вдигат АЕЦ в Лозенград на границата с България

http://petel.bg/Bombata-ot-Turtsiya--Ofitsialno--Vdigat-AETS-v-Lozengrad-na-granitsata-s-Balgariya__130433

Турция планира трета АЕЦ на границата с България. Турският министър на енергетиката Али Риза Алабоюн обяви, че мощностите ще са в...

Трагедията край Лесидрен! Шофьорът, убил две деца на пътя, си отива у дома

http://petel.bg/Tragediyata-kray-Lesidren--SHoforat--ubil-dve-detsa-na-patya--si-otiva-u-doma-__130434

Снимка Булфото Филип Михайлов, който уби с колата си 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов през август, остава под домашен...

Анализът на Радостин Стойчев: Германия все още не е намерила себе си

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/14/2628548_analizut_na_radostin_stoichev_germaniia_vse_oshte_ne_e/?ref=rss


Най-успешният български волейболен треньор през последното десетилетие Радостин Стойчев е специалният анализатор на "Дневник" за европейското първенство, което се провежда в България и Италия. Всеки ден той ще прави анализ на мачовете от предната вечер, разбира се, с акцент върху представянето на отбора на Пламен Константинов. 

Вчерашният ден от надпреварата на европейското първенство донесе интересни резултати. Основната изненада в плейофите беше двубоят на Естония със Сърбия,...

Променят движението на София заради празника на авиацията

http://pik.bg/променят-движението-на-софия-заради-празника-на-авиацията-news416914.html

Променят движението на София заради празника на авиацията

От 08:00 до 10:.00 часа на 15 октомври се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Народно събрание”, с изключение на десет автомобила и 4 автобуса, превозващи участниците в мероприятието и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 10:00 до 11:00 часа на 15 октомври се забранява влизането по крайна дясна лента и се разрешава паркирането на пътните превозни средства, обслужващи мероприятието по югоизточното пътно платно на бул. „Асен Йорданов” между площад на Авиацията и светофара при зала Арена Армеец, като не се засягат спирките на масов градски транспорт.

Столична дирекция на вътрешните работи осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Данъчни и полиция погнаха автокъщите в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046025

Близо 1800 автомобила са проверени през последните дни във Велико Търново при съвместна операция на НАП и структурите на МВР. Освен данъчните в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство.
Близо 1800 автомобила са проверени през последните дни във Велико Търново при съвместна операция на НАП и структурите на МВР. Освен данъчните в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство.

Кубрат Пулев: Не вярвам да има някакви обърквания

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/kubrat-pulev-ne-viarvam-da-ima-niakakvi-obyrkvaniia-6043787

Спортният канал Diema Sport 2 ще предава на живо дългоочаквания двубой на 17 октомври, който ще се проведе в германския град Карлсруе

Две от жертвите на Деси от Пелово проговориха. Разкрива ужасяващи подробности (снимки)

http://pik.bg/две-от-жертвите-на-деси-от-пелово-проговориха-разкрива-ужасяващи-подробности-снимки-news416913.html

Две от жертвите на Деси от Пелово проговориха. Разкрива ужасяващи подробности (снимки)

Десислав Велков, който е по-известен като Деси от Пелово, продължава да издевателства над момичета. Две от жертвите му проговориха пред Трафикнюз.

"Взимаше ни личните карти и ни записваше данните. Показваше някаква карта и твърдеше, че е служител на МВР и е частен детектив и ми задаваше въпроси от кога не съм правила секс, кога за първи път съм правила. Той започна да ми мачка ушите. Болезнено беше. Опитах се няколко пъти да се дръпна, но той се приближаваше все повече. Започна да ме обарва и да ми къса дрехите", разказа една от жертвите му от Пловдив.

"Каза, че ще ми направи сеанс, с който да ми пречисти енергията. Хвана ми ушите и започна да ги дърпа. Имах чувството, че ще ги скъса. Изпука ми вратът", оплаква се друго момиче от Пловдив.

Двете момичета са със счупени уши, а почеркът на Десо било именно това – така той набелязвал жертвите. На странните му интервюта са станали жертва стотици жени.

"Росатом“ ще увеличи поръчките си към подизпълнители до 944 млрд. рубли догодина

http://www.mediapool.bg/rosatom-shte-uvelichi-porachkite-si-kam-podizpalniteli-do-944-mlrd-rubli-dogodina-news240438.html

Руската държавна корпорация "Росатом“ планира да увеличи поръчките си към подизпълнители и доставчици с 12% до 944 млрд. рубли през следващата година, съобщи генералният й директор Сергей Кириенко на форума "Атомекс-2015“, който се провежда в Москва от 13 до 15 октомври. За 2015 г. планираните обеми на поръчки към фирми  партньори са били за 838 млрд. рубли, а година по-рано почти два пъти по-малко - 432 млрд. рубли. По думите на Кириенко ръстът на поръчките се дължи на нарасналите договори на "Рожсатом" за строеж на ядрени централи в чужди държави. Компанията в момента има договори са построяването на 30 ядрени блока в 12 държави. Той посочи, че именно чуждите поръчки ще осигуряват ръста на компанията, тъй като "при тези темпове на ръст на руската икономика много нови енергоблокове в Русия няма да са необходими“. Кириенко напомни пред участниците във форума, че има обновяване на енергийната стратегия на Русия, подготвена от Министерство на енергетиката. "И ние се вписваме в нея, тъй като не трябва да строим паметници във вид на ядрени енергоблокове. Трябва да построим работещи обекти, от които ще има нужда и чиято електроенергия ще бъде продадена“, заяви той. По думите на шефа на "Росатом", благодарение на задграничните поръчки компанията успява да запази серийното производство на енергоблокове в Русия, въпреки че в плановете си от 2007-2008 г. е предвиждала пускането на 2-3 реактора на година в страната, сега се предвижда въвеждането в експлоатация само на един годишно. Кириенко посочи, че в момента се водят преговори за изграждането на още 30 реактора, които са на различен етап от разговорите, но "Росатом" рачтита половината от тях да приключат със сключен договор. В деловата програма на Международния форум на доставчиците от ядрения отрасъл „Атомекс 2015“ участват над 500 представители на 190 руски и международни компании, което е с 40 процента повече спрямо миналата година.

Варненец е най-добрият барман в света

http://www.moreto.net/novini.php?n=303839

Варненецът Васил Колев спечели световната титла в категория "Изборът на бармана" по време на световното първенство за бармани в София, научи Moreto.net. Васко пребори представителите на 11 държави с уникалния си коктейл "Розови сълзи".

инж. Иван Генов: Важното е да се изгражда нова мощност

http://www.cross.bg/blok-kozlodyii-bulgariya-1484254.html

/КРОСС/"На България ѝ трябва 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". 7 блок, заедно с 5 и 6 блок, ще бъде изключително конкурентен на регионалния пазар и това е най-лесният начин ние да инвестираме в още 60-80 години експлоатация на атомните централи в България. Няма значение дали този блок ще бъде американски или руски. Важното е да се изгражда нова мощност." Това каза в предаването "12+3" бившият директор на АЕЦ "Козлодуй " инж. Иван Генов. "Уестингхаус" представи меморандум и това споразумение, ако правителството беше преподписало, трябваше да започне работа по изясняване на въпросите, които премиерът Борисов поставя. Целта на меморандума беше започване на съвместна работа, намиране на финансиране, разрешение на ЕС за изграждане на мощности в България, лицензирането на тази мощност и етапите на строителството. Остават излишно похарчени пари за първите 4 договора, сключени по време на предното управление на Бойко Борисов за изграждане на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Електроенергията не поскъпва драстично", коментира инж. Генов. "Основната причина за състоянието (на енергийния сектор - бел.ред.) е скъпата електроенергия, закупувана от ВЕИ-тата и двете американски централи. Тези въпроси, ако не се решат, непрекъснато ще имаме проблеми."

Французин поиска да бъде вписан като „неутрален пол”, съдът му разреши

http://frognews.bg/news_99815/Frantsuzin-poiska-da-bade-vpisan-kato-neutralen-pol-sadat-mu-razreshi/

Интерсексуален французин получи разрешение от съда в град Тур в свидетелството му за раждане да бъде вписано "неутрален пол", съобщи АФП.

„Ислямска държава“ или ПКК може да стоят зад атентата в Анкара

http://offnews.bg/news/n_1/n_572371.html

„Ислямска държава“ или Кюрдската работническа партия може би стоят зад атентата в Анкара преди дни. Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу. Особено важна улика са ДНК-тестовете на единия от двамата атентатори-самоубийци, подчерта Давутоглу, като допълни, че те могат да дадат поглед на възможните връзки на терористите. При атентата в Анкара по време на мирно шествие загинаха 97 души, а стотици бяха ранени. Това е най-кръвопролитният атентат в съвременната история на Турция. Изказването на Давутоглу стана по време на срещата му с премиера Бойко Борисов в Истанбул в рамките на традиционния глобален форум за миграция и развитие, чийто домакин е Турция. На срещата присъства и външният министър Даниел Митов. "Оценяваме огромните усилия и трудности, които турската държава има, за да задържи милионите бежанци на своя територия. Уверих турския си колега, че на Европейския съвет ще защитаваме нашата позиция за изграждане на зона за сигурност в Сирия и включване на Турция в третия пакет на сигурните държави", написа във Фейсбук Борисов след срещата с Давутоглу. "В двустранните си отношения ще работим и за либерализиране на визите между България и Турция, тъй като това е важно както за туризма, така и за бизнеса като цяло", допълни той. Премиерът подчерта, че само след няколко дни ще бъде открит последният участък от магистрала „Марица”, след което по думите му до Истанбул ще се стига по-бързо с кола, отколкото със самолет. „Благодарих на премиера и на неговия здравен министър за добрата работа по бартера на ваксини. Така страната ни получи необходимите 5-валентни ваксини, а в замяна предоставихме на Турция БЦЖ ваксини срещу туберкулоза, които се произвеждат у нас”, посочи още Бойко Борисов. „Посещението ми бе кратко, но то е израз на приятелство, благодарност и съпричастност", подчерта той. По-рано днес премиерът Борисов разговаря по телефона с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата са обсъдили кризата с бежанците. По време на разговора Ердоган е настоял, че трябва да се облекчи товарът на Турция с бежанците, като е призовал въпросът да бъде разгледан по време на предстоящото заседание на Европейския съвет. Борисов пък е обявил, че Ердоган има подкрепата на България по въпроса, и е обещал да постави въпроса пред европейските институции.

Борисов: Стигнах до извода, че Цветанов е накарал кандидат на РБ да шофира пиян (обновена)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045333

Гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Варна Чавдар Трифонов, стигнах до извода, че още 2007 година началникът на щаба ни Цветанов е “накарал” кандидата на Реформаторския блок да пие и да шофира в нетрезво състояние.
Това написа премиерът Бойко Борисов на официалната си страница в социалната мрежа "Фейсбук".
Гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Варна Чавдар Трифонов, стигнах до извода, че още 2007 година началникът на щаба ни Цветанов е “накарал” кандидата на Реформаторския блок да пие и да шофира в нетрезво състояние. Това написа премиерът Бойко Борисов на официалната си страница в социалната мрежа "Фейсбук".

Иванов притеснен от атентат срещу демокрацията и цивилизацията

http://frognews.bg/news_99814/Ivanov-pritesnen-ot-atentat-sreshtu-demokratsiiata-i-tsivilizatsiiata/

Атентат срещу демокрацията и цивилизацията. Тази квалификация направи министърът на правосъдието Христо Иванов по повод промените в Конституцията и неполучилата подкрепа идея за явно гласуване във Висшия съдебен съвет.

Михаил Миков: БСП е категорично против данък „градина”

http://www.cross.bg/mikov-izraziha-protiv-1484253.html

/КРОСС/Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В с. Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната кооперация в селото. Кортенци разказаха на лидера на левицата за своите проблеми и за това как по времето на социализма селото е било с добре развита инфраструктура и земеделие. Те изразиха своето възмущение от идеята на управляващите да въведат данък върху зеленчуковите градини в дворовете им. Миков ги увери, че БСП е против това предложение и ще направи всичко възможно, за да убеди народните представители да гласуват против. Жителите на селото изразиха и разочарованието си от държавната политика към земеделския сектор, защото по думите им до преди 20 години в Кортен е имало стотици глави добитък, а сега са около 180. Преди това Миков посети Новозагорския завод „Перла АД", където се произвеждат земеделски машини и елементи за тях. Там той заедно с кандидата за кмет на левицата се срещна с работниците в завода, които изразиха своята подкрепа към Пепа Беева и споделиха, че се надяват производството в завода отново да достигне темповете от преди 20 години. Лидерът на БСП посети и панаира на занаятите в Нова Загора, който се организира по случай празника на града - Петковден

Да се застъпим за Турция в Брюксел, обеща Борисов на Давутоглу

http://news.ibox.bg/news/id_943652712

На Европейския съвет ще защитаваме позицията си за изграждане на зона за сигурност в Сирия и включване на Турция в третия пакет на сигурните държави. Борисов е изтъкнал, че оценяваме огромните усилия и трудности, които турската държава има, за да задържи милионите бежанци на своя територия.

Миков: БСП е категорично против данък „градина”

http://frognews.bg/news_99813/Mikov-BSP-e-kategorichno-protiv-danak-gradina/

Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства.

Операторите на ТВ7 хвърлиха колективна оставка! Те са бесни: За Люба Кулезич пари има, а за нас няма

http://pik.bg/операторите-на-тв7-хвърлиха-колективна-оставка-те-са-бесни-за-люба-кулезич-пари-има-а-за-н-news416911.html

Операторите на ТВ7 хвърлиха колективна оставка! Те са бесни: За Люба Кулезич пари има, а за нас няма

Операторите на ТВ7 са хвърлили колективна оставка, пише "Блиц".

Журналистите, които се славят като едни от най-добрите в бранша били разочаровани, че ръководството се гаври с тях, подхвърля им жълти стотинки и не знаят, кога ще вземат заплати. Много от тях са притиснати от кредити и вече са затънали в борчове.

В същото време те са принудени да слушат постоянните лъжи на ръководството на телевизията, която в момента е оглавявана от шофьора Кирил Благоев. Самият Благоев очевидно е бушон в схемата, но срещу голяма заплата е готов на всичко.

"За Люба Кулезич пари има, а за нас няма", коментират журналисти и оператори в ТВ7, които са отвратени, че банкерът-беглец прибра отново под крилото си компрометираната журналистка. Те още помнят, как при първия си престой в телевизията Кулезич прибираше по 50 000 лева. Крупната сума отиваше изцяло в джоба на алчната Кулезич, защото сътрудниците й получаваха жълти стотинки. След воаяжа до Белград, който е бил сериозно финансиран от укриващия се Цветан Василев, недоволството в ТВ7 е достигнало връхната си точка.

Не е ясно, как ще продължи да работи ТВ7 без оператори. Хората постоянно получават обещания, как всичко ще бъде наред. Последната залъгалка е влизането на "руски инвеститори". Зад тях всъщност е скрит бившият соц.депутат Николай Малинов, който е сочен за аватара на скандалния руски олигарх Константин Малофеев. Малофеев пък не може да влиза в държави от ЕС, защото е в забранителния списък на Съюза и Съединените щати заради участието си в кримската инвазия.

Онлайн референдум пита „забранените” от парламента въпроси

http://offnews.bg/news/n_1/n_572352.html

Онлайн платформа - „Забраненият референдум” - дава възможност всеки българин, който поиска, без ограничение във възрастта, местоживеенето или по някакъв друг признак, да даде своя вот по двата отхвърлени от парламента въпроси – за мажоритарния вот и задължителното гласуване. Платформата няма претенции за представителност, не се събират лични данни като ЕГН или адрес на „гласоподавателите”. Единствената идентификация е чрез адрес на електронна поща, а да гласуват имат право дори младежи до 18 г. Платформата е отворена за гражданския вот до 25.10.2015г. – денят, когато ще се осъществи и редовният национален референдум. Зад кампанията „Забраненият референдум” стоят стотици граждани и граждански организации от цялата страна. За целите, очакваните резултати и смисъла да създадеш платформа, която се стреми да променя нагласата „нищо не зависи от мен” разказва Ива Таралежкова – председател на УС на мрежата Форум Гражданско Участие – основен организатор на кампанията. - Г-жо Таралежкова, как и защо възникна идеята за кампанията „Забраненият референдум”? „Забраненият референдум” е реакция. Това е отговорът на повече от 240 активни граждани и граждански организации на решението на депутатите да отхвърлят два от общо трите въпроса, които първоначално бяха предвидени за включване в националния референдум на 25-и октомври. Остана единствено въпросът за електронното гласуване. Социологическите проучвания, както и събраните през 2014 г. над 500 000 подписа в подкрепа на провеждането на референдум за изборните правила показаха, че другите два въпроса са също толкова важни за хората. За да предостави възможност на гражданите да изразят мнението си по тях, Форум Гражданско Участие в широка коалиция от партньори и съмишленици от цялата страна стартира инициативата „Забраненият Референдум”. В основата на инициативата е провеждането на онлайн референдум по отхвърлените от парламента въпроси. За целта създадохме платформа zareferendum.bg, където гражданите могат да заявят своята позиция за мажоритарния вот и задължителното гласуване. Платформата е максимално ясна и опростена. По никакъв начин не се опитваме да агитираме гражданите как да гласуват. Напротив, публикували сме информационен лист с аргументи „за” и „против” и по двата въпроса и всеки гласуващ свободно отбелязва позицията си. Кампанията ни стартира точно преди месец – на 13.09.2015 г., с импровизирано „Гражданско събрание", което имаше в дневния си ред една единствена точка – вземане на решение за провеждане на онлайн референдум. Гласуването на „гражданското събрание” се извърши от 11 точки на България - Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, с. Горица, Карлово, Плевен, Пловдив, Русе, София и Търговище. С 238 гласа „за” и 2 „против” събранието даде „зелена светлина” на инициативата. И само в първите два дни от кампанията гласуваха повече от 200 човека... - Какъв е смисълът от такава инициатива, след като това не е официален референдум? Смисълът на инициативата е, че тя насърчава хората да изразят мнението и позицията си. И то да я изразят онлайн – а живеем във време, в което хората са много активни именно там. Вярваме, че инициативата ще достигне и до младите хора, за които виртуалната среда е „втори дом” и ще ги мотивира да изразяват гражданската си позиция. Младите хора имат нужда от информация и образование по въпроса „какво означава да си гражданин”. Надяваме се, че гласуването на zareferendum.bg и запознаването с информацията, публикувана там ще ги накара да проявят повече активност и желание да се включват в обществени дебати. От друга страна, гласуването онлайн на платформата е и един вид „репетиция” за електронното гласуване, което вярваме, че ще бъде въведено в България – неизбежно е, като се има предвид развитието на технологиите, мисленето на хората, а и динамичния живот, който живеем. В тази връзка - инициативата допълва и подкрепя националния референдум. - Кои са организациите и гражданите, които подкрепят идеята? „Забраненият референдум” е подкрепен от множество неправителствени организации – членове на ФГУ и на други мрежи. Инициативата е подкрепена и от активни граждани от цялата страна, както и такива, живеещи в чужбина. Още в началото сформирахме широка коалиция от партньори, които се ангажираха с конкретни дейности по кампанията – напр. помагат на хора, които нямат необходимите умения да гласуват, да разпространяват информация и т.н. Смятаме, че участието в кампанията допълнително ще активизира нашите партньори. - Стартирахте преди месец? Какво се случи оттогава? Гласуват ли гражданите?  Началото беше наистина много силно. Както вече споменах, само за първите два дни бяха натрупани над 200 гласа. Постепенно първоначалният ентусиазъм поспадна, но все пак гражданите продължават да гласуват. Впрочем, осъзнаваме, че това е нормално и обяснимо. За да има постоянен ентусизъм, той трябва да се поддържа постоянно. Особено, когато става дума за „гражданството”. Ситуацията на българина е такава, че той трябва „да гаси много пожари”, свързани със всекидневното му съществуване. И ролята му на гражданин остава някъде в периферията... Някак си знаем, че това е важно, но винаги други неща са приоритетни. Би било хубаво да осъзнаем, че ако сме активни граждани, отстояваме позициите си, не се страхуваме да питаме и да искаме, то тогава и битието ни ще се промени. Всъщност – ние това целим. Но, да се върна на въпроса. Това, което правим е момента е да върнем ентусиазма на гласуващите. Реализираме съпътстващи инициативи, публикуваме активно в социалните мрежи, насърчаваме хората един по един. Защото вярваме, че идеята си заслужава усилията. - При какъв брой събрани гласове ще считате кампанията си за успешна? В началото на инициативата говорихме, че кампанията ще бъде успешна, ако съберем над 480 гласа, т.е. ако позицията си изразят два пъти повече граждани, отколкото са депутатите. Разбира се, този резултат беше надхвърлен още през първите няколко дни на кампанията. Друго възможно число е 2500, т.е. колкото гласа са необходими за регистриране на инициативен комитет за застъпничество в ЦИК. Достигането до тази бройка би било хубав резултат. Всъщност, както ви казах в началото, идеята на тази кампания не е да броим гласове, а да стимулираме гражданите да са активни и да изразяват позицията си. В тази връзка, ние отчитаме всеки един глас като постижение. Защото, както гласи африканска поговорка, „за да отгледаш едно дете е нужно цяло село”.

Мария Календерска: Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората

http://www.cross.bg/kalenderska-obshtinski-obshtinata-1484252.html

/КРОСС/В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти, уверявам ви всичко ще бъде инвестирано в здравеопазване и образование. Когато започнем да правим качествени ремонти и да не ги повтаряме, ще можем да си купим линейки и да отпуснем стипендии за лекари, които да се обучават в София, а след това да остават да работят в столицата. Това заяви кандидатът за кмет на ПП „България без цензура" Мария Календерска и водач на листата за общински съветници с Бюлетина №9 по време на среща със симпатизанти от столичния район "Надежда". „София трябва да се управлява с уклон към хората. Не може в столицата да има домове за 2430 бездомни кучета и приют, разположен на цели 20 дка, а в същото време да има подслон само за 370 бездомници", категорична е Календерска. Според нея общината трябва да влезне в повече публично частни партньорства и да направи домове за възрастни и бездомни хора. „Отново да се възобнови социалният патронаж и социалните кухни, от които много хора получаваха топла храна поне веднъж на ден", е още един от приоритети на Календерска, след влизането й в Столичния общински съвет. Вярвам, че щом сте тук, не живеете много по-добре в последните години, в които ни управлява г-жа Фандъкова. С тези думи Календерска се обърна към събралите се симпатизанти

Американски и руски „на косъм“ в небето на Сирия

http://www.bnews.bg/article-142567

Правят конферентна видеовръзка, за да обсъдят начините за избягване на конфликт.

Японското правителство става по-песимистично за икономиката

http://www.investor.bg/aziia/336/a/iaponskoto-pravitelstvo-stava-po-pesimistichno-za-ikonomikata-204098/

Месечният икономически доклад на властите в Токио посочва изненадващия спад в индустриалното производство през август и увеличената складова наличност

Организират бенефис на Александрина Милчева на 27 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045997

Бенефис в чест на прочутото мецосопрано Александрина Милчева организират Софийската опера и балет и Държавната опера – Пловдив, на 27 октомври от 19.00 ч. Събитието ще се състои в залата на първия ни оперен театър с участието на оркестъра на Пловдивската опера с диригент Лучано ди Мартино и хора на Софийската опера.
Бенефис в чест на прочутото мецосопрано Александрина Милчева организират Софийската опера и балет и Държавната опера – Пловдив, на 27 октомври от 19.00 ч. Събитието ще се състои в залата на първия ни оперен театър с участието на оркестъра на Пловдивската опера с диригент Лучано ди Мартино и хора на Софийската опера.

Организират бенефис на Александрина Милчева на 27 октомври

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046006

Бенефис в чест на прочутото мецосопрано Александрина Милчева организират Софийската опера и балет и Държавната опера – Пловдив, на 27 октомври от 19.00 ч. Събитието ще се състои в залата на първия ни оперен театър с участието на оркестъра на Пловдивската опера с диригент Лучано ди Мартино и хора на Софийската опера.
Бенефис в чест на прочутото мецосопрано Александрина Милчева организират Софийската опера и балет и Държавната опера – Пловдив, на 27 октомври от 19.00 ч. Събитието ще се състои в залата на първия ни оперен театър с участието на оркестъра на Пловдивската опера с диригент Лучано ди Мартино и хора на Софийската опера.

Най-красивите естествени гърди в шоубизнеса (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/naj-krasivite-estestveni-gyrdi-v-shoubiznesa-video-6043786

Макар големият бюст и безкрайно дългите крака да се смятат за олицетворение на женствеността, то мъжете невинаги се прехласват по жени с пищен бюст

Стари товарни контейнери са новата ниша за дребния бизнес в Южна Африка

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/14/2627721_stari_tovarni_konteineri_sa_novata_nisha_za_drebniia/?ref=rss


Малко на запад от Йоханесбург се намира "27 кутии" - оцветен като мозайка търговски център, изграден изцяло от... стари товарни контейнери.

27 метални контейнера, подредени като тухлички от "Лего", са се превърнали в сграда на три етажа. В нея се събират плод-зеленчук, кафенета, барбекю ресторант, бутик за детски дрехи и магазинче за наем за колела.

Разрастването на дребния бизнес е в застой, както и цялата икономика на страната. Потребителите не са били толкова скептични...

Таксиметрова фирма глобена, че колите й са със стикери като на конкурент

http://www.mediapool.bg/taksimetrova-firma-globena-che-kolite-y-sa-sas-stikeri-kato-na-konkurent-news240437.html

Таксиметровата компания "ОН Сититранс“ ЕООД е глобена с 3520 лв. или 8% от оробота й за 2014 г. заради това, че нейните коли носят стикер, който силно имитира знака на конкурента им "за едно евро" ООД, съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията в сряда. Антимонополната комисия е установила, че "ОН Сититранс“ ЕООД от над четири години поставя на таксиметровите си автомобили два варианта на стикери с изображения, във висока степен сходни с тези на "За едно евро“ ООД, която притежава регистрирана марка, който слага на своите коли от 2005 г. Предвид дългогодишното присъствие на пазара на таксиметровите автомобили на "За едно евро“ ООД комисията приема, че външният вид на автомобилите се наложили на пазара на таксиметрови услуги сред потребителите най-вече с рекламното си лого във формата на печат с две концентрични окръжности, както и с рекламните стикери. Използването им и от "ОН Сититранс" въвежда клиентите в заблуждение, смята КЗК.

Сидеров подкара и Бъчварова, съди я за клевета

http://frognews.bg/news_99812/Siderov-podkara-i-Bachvarova-sadi-ia-za-kleveta/

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров реши да съди и шефа на МВР Румяна Бъчварова за клевета. Същата участ вече споходиха главния прокурор Сотир Цацаров, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ивайло Христов - баш карък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045949

“Каръци” - най-новият филм, режисиран от актьора Ивайло Христов, носи успех след успех на своя създател. След като през юни спечели Голямата награда “Златен св. Георги” от 37-ия международен кинофестивал в Москва и приза на киноклубовете в Русия, в неделя той победи и в тазгодишното издание на фестивала на българското игрално кино “Златна роза”
“Каръци” - най-новият филм, режисиран от актьора Ивайло Христов, носи успех след успех на своя създател. След като през юни спечели Голямата награда “Златен св. Георги” от 37-ия международен кинофестивал в Москва и приза на киноклубовете в Русия, в неделя той победи и в тазгодишното издание на фестивала на българското игрално кино “Златна роза”

МК: Няма унищожена археология на столичното Ларго

http://society.actualno.com/MK-Njama-unishtojena-arheologija-na-stolichnoto-Largo-news_501444.html

Няма унищожена археология на столичното Ларго. Това каза заместник-министъра на културата Бони Петрунова, по време на медийно представяне на резултатите от работната група от експерти, които по-рано днес направиха анализ на изпълнението на реставрационните работи на проект „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика”. "Целта на тази среща беше да си кажем всички неща, които ни тревожат и вълнуват. Ако трябва да обобщя резултатите от нея, в общи линии взехме под внимание изказа

Задържаха 17-годишен за серия кражби от автомобили

http://plovdiv.actualno.com/Zadyrjaha-17-godishen-za-serija-krajbi-ot-avtomobili-news_501445.html

13 кражби от различни марки автомобили на територията на Трето районно управление в Пловдив е извършил само за два месеца младеж, задържан на 12 октомври тази година, предаде  БГНЕС.  Непълнолетният е от Възпитателно училище - интернат, откъдето многократно е бягал. Отварял колите с отвертка, от тях задигал всичко ценно- музикални уредби, телефони, таблети. В последния от случаите използвал момент, в който шофьор на товарен камион слязъл само за да провери дали има препятствие зад авт

Една година условно получи лекар заради смърт на пациентка

http://sofia.actualno.com/Edna-godina-uslovno-poluchi-lekar-zaradi-smyrt-na-pacientka-news_501449.html

Софийският градски съд (СГС) осъди на една година условно д-р Виктор Попов - хирург от “Пирогов”, който бе обвинен, че е причинил смъртта на пациентката Галина Нигохосян, информира Topnovini.bg. 32-годишната майка на 8-месечно момиче почина след операция на апендицит, направена на 27 февруари 2012 година. Тя издъхва два дни по-късно. Д-р Попов е лишен и от правото да упражнява професията си 1 година. "Не се чувствам виновен", каза д-р Попов. Близките на Галина коментираха, че макар

"Росатом" увеличава обема на поръчки за догодина

http://europe.actualno.com/Rosatom-uvelichava-obema-na-porychki-za-dogodina-news_501452.html

Обемът на поръчките на руската държавна корпорация „Росатом“ към подизпълнители и доставчици през 2016 г. ще нарасне с 12% до 944 млрд. рубли. Това заяви генералният директор на „Росатом“ Сергей Кириенко на форума „Атомекс-2015“. За 2015 г. планираните обеми на поръчки към подконтрактори са за 838 млрд. рубли. През 2014 г. обемът на поръчките на „Росатом“ е бил 432 млрд. рубли. Според Кириенко днес с по-бързи темпове расте обемът на покупките за

Момче се обяви за принц от друга планета и избяга от къщи

http://curious.actualno.com/Momche-se-objavi-za-princ-ot-druga-planeta-i-izbjaga-ot-kyshti-news_501436.html

Тринадесетгодишно момче от гр. Чанша, провинция Хунан, избягало от дома си, оставяйки на родителите си прощално писмо, в което наричало себе си 139-годишен принц от друга планета, разказва CCTV News. Миналата неделя Лей Чжихун написал на родителите си писмо, в което се провъзгласил за принц на Звездата и Нощта от планетата Бисуому, разположена на 600 млрд. светлинни години от Земята. Той заявил, че истинският син на семейството загинал в детската градина и той решил да приеме облика на починал

Няма пари за нов път Варна-Бургас

http://pik.bg/няма-пари-за-нов-път-варна-бургас-news416904.html

Няма пари за нов път Варна-Бургас

Няма осигурено финансиране за изграждането на нов път между Варна и Бургас. Това посочва в писмен отговор на депутатски въпрос регионалният министър Лиляна Павлова.

Павлова все пак уточнява, че се търсят различни варианти, включително и публично-частно партньорство. До момента у нас няма път, който да е изграден на подобен принцип.


От отговора на регионалния министър става ясно, че движението между магистралите “Тракия” и “Хемус”, поне в близките пет-шест години, ще се осъществява по досегашния път, който в разгара на активния туристически сезон е силно натоварен. През 2013 г. са анализирани седем варианта за изграждане на нов път. “В резултат на направените анализи, като най-удобен се очертава вариантът за изграждане на скоростен път с проектни параметри на автомагистрала и обща строителна и транспортна дължина около 95 километра”, пише Лиляна Павлова. Вариантът за скоростен път ще спести около 15% от разходите за изграждане на автомагистрала “Черно море”, уточнява министърът на регионалното развитие и благоустройството.


В отговора си Павлова посочва, че през септември 2015 г. са подадени документи за финансиране изготвянето на проект за строителството на скоростен път между двата морски центъра. Средствата ще са по Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. Министърът очаква до две години проектът за нов път да е готов, но за момента няма яснота откъде ще се намерят средства за самото строителство на близо 100-те километра път, които да облекчат трафика от и до най-големите черноморски курорти – Слънчев бряг, Свети Влас, Златни пясъци, Св. Константин и Елена и др.

Иванов „алармира" за атентат срещу демокрацията и цивилизацията

http://www.cross.bg/ivanov-tzivilizatziyata-demokratziyata-1484251.html

/КРОСС/Атентат срещу демокрацията и цивилизацията. Тази квалификация направи министърът на правосъдието Христо Иванов по повод промените в Конституцията и неполучилата подкрепа идея за явно гласуване във Висшия съдебен съвет (ВСС). Според него разправиите около измененията на основния закон на първо четене от НС са по-скоро шум. Да приключи този шум, настоява правосъдният министър. Вложихме чудовищна енергия в това колко вредно е явното гласуване, ядосан е той. Това беше атентат срещу демокрацията, срещу цивилизацията, категоричен бе Иванов. Очаквам в парламента да се формира конституционно мнозинство, обнадежден е министърът, но подчерта: „Не очаквам нищо от авторите на заклинания". В момента в Народното събрание е проектът на становище на Венецианската комисия за промените в основния закон. На 23 октомври Иванов ще е на заседанието, когато трябва да излезе окончателното становище. Той се надява то да даде тласък и увереност на политическите сили, че съдебната реформа е необходима.  

Лекарският съюз: Укриването на заболяване да се криминализира

http://www.moreto.net/novini.php?n=303836

Укриването на опасно заболяване да се криминализира. Това заяви д-р Галинка Павлова от Българския лекарски съюз с мотива, че много често пациенти, на които им предстоят операции, умишлено не споделят, че са инфектирани, примерно с хепатит.

Операторите в ТВ 7 масово хвърлят оставки! Докато едни мизерстват, други лапат големия пай

http://petel.bg/Operatorite-v-TV-7-masovo-hvarlyat-ostavki--Dokato-edni-mizerstvat--drugi-lapat-golemiya-pay__130426

Снимка Булфото Операторите на ТВ7 са хвърлили колективна оставка, научи Блиц от хора в медията. Журналистите, които се славят като едни...

Извънредно! Турция строи АЕЦ на границата с България

http://petel.bg/Izvanredno--Turtsiya-stroi-AETS-na-granitsata-s-Balgariya-__130427

Преди малко изтече новина от турския вестник "Радикал" относно строежа на трета атомна централа в Турция. Ядрените мощности ще са буквално на километри от границата с България. Очаквайте подробности!

Младежи опознаха различни професии и създаваха събития в "Арлекин Арт"

http://petel.bg/Mladezhi-opoznaha-razlichni-profesii-i-sazdavaha-sabitiya-v-Arlekin-Art__130428

С две прекрасни събития приключи проектът на Сдружение "Арлекин арт " - "Бъди креативен - създай събитие". Проектът е с финансовата...

Варненец отиде да си тегли пенсията, но сметката му се оказа празна! Видео разкри кой е пипал картата му

http://petel.bg/Varnenets-otide-da-si-tegli-pensiyata--no-smetkata-mu-se-okaza-prazna--Video-razkri-koy-e-pipal-kartata-mu__130429

Снимка Булфото Окръжна прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в окръжния съд срещу Камелия Иванова за използване на дебитна карта...

ЕКСКЛУЗИВНО! Поредна издънка на Реформаторите! Жестоко видео показва кандидат-кмета им от Свищов на маса с Красьо Черния

http://pik.bg/ексклузивно-поредна-издънка-на-реформаторите-жестоко-видео-показва-кандидат-кмета-им-от-св-news416899.html

ЕКСКЛУЗИВНО! Поредна издънка на Реформаторите! Жестоко видео показва кандидат-кмета им от Свищов на маса с Красьо Черния

Видео, публикувано днес в мрежата YouTube, показа кандидата за пети кметски мандат в Свищов Станислав Благов, който демонстрира близки отношения със скандалния бизнесмен Красимир Георгиев - Красьо Черния.

ВИП-овете се забавляват в банкетната зала на Академията в Свищов.

Твърди се, че записът е направен по време на празнична вечер със студенти в н. нар. "вечери на специалността".

Това е втората жестока издънка на Реформаторите, след като агенция ПИК разобличи Чавдар Трифонов, че е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

 

Станислав Благов е кмет на Свищов от 3 ноември 1999 г. Сега е кандидат за пети мандат, издигнат от коалицията "За Свищов (Реформаторски блок, ПП "ВМРО-Българско национално движение" (БНД), ПП "Синьо единство", НДСВ, ПП "Зелените", ПП "Обединени земеделци", ПП "Никола Петков", ПП "Българска социалдемократическа партия" (БСДП), ПП "Обединен блок на труда - български лейбъристи" (ОБТ-БЛ)".

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро “черничък плевенчанин с ланци” обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати. Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него. Въпросните магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени. Тогава Георгиев обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове. Срещу него имаше няколко дела - за търговия с влияние в съдебната система, за лъжесвидетелстване, за укриване на данъци в размер на 95 000 лева. Делото за търговия с влияние не стигна до съда, защото беше прекратено от разследващите, по останалите дела Георгиев беше оправдан.

Номинирането на Благов за водач на листата на Реформаторския блок във Велико Търново на предсрочните парламентарни избори през 2014 г. предизвика недоволство в редиците на коалицията заради връзките на Благов с Красьо Черния. В позиция до медиите тогава "Движение България на гражданите" във Велико Търново заяви, че възразява срещу решението на Разширения граждански съвет на Реформаторския блок за включването на Благов.

"Категорично не приемаме господин Станислав Благов, кмет на община Свищов от 1999 г., председател на националния изборен щаб на политическа партия „Синьо единство“ по време на европейските избори през м. май тази година, член на същата тази политическа сила, която работи срещу нашата коалиция преди 3 месеца, тежко обвързан с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия, да има каквото и да място в която и да листа на Реформаторския блок", се казва в позицията, цитирана от Офнюз.

Потрошиха офиса на ВМРО в Банско (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_572351.html

В нощта на 13 срещу 14 октомври неизвестен нападател е строшил прозорците на партийния клуб на ВМРО в гр. Банско. Офисът се намира на ул. „Радон Тодев“ № 8 в града, като в него се помещава и предизборният щаб на кандидатите за местната власт на коалиция „Заедно за Община Банско“, начело с бившия кмет Александър Краваров, който е основен претендент за градоначалник, съобщават от пресцентъра на "войводите". Полицейският патрул се е озовал на повикването тази сутрин след сигнал на активисти за извършената политическа вандалщина. "Камъните срещу нашия клуб са камъни срещу реда, човещината и най-вече срещу българското знаме, което се вее над нашия клуб, заявиха от ВМРО и коалиция „Заедно за Община Банско“, пишат от ВМРО. Инициаторите на този грозен акт трябва да се търсят преди всичко в криминалните политически среди в района, смятат потърпевшите. По случая е образувано досъдебно производство.

Нов кръст за годишнината на единствената старообрядна руска църква в Татарица

http://www.cross.bg/tataritza-selo-arhiepiskop-1484250.html

/КРОСС/Архиепископ Флавиан, който е начело на Славската епархия към Руската православна старообрядна църква в Румъния, където се числи църквата в силистренското село Татарица, бе гост на 14 октомври на престолния празник на храма „Покров на Пресвета Богородица", намиращ се в квартала на село Айдемир от 265 години насам. Заедно със свещенойерей Флор, който от близо 4 години е отец в храма, както и с гости от Румъния, Негово Високпреосвещенствно отслужи празничната литургия, след която бе осветен нов голям кръст, изграден на видно място в селото. В тържеството участваха заместник областният управител Младен Минчев, представители на Общинска администрация, кандидати за кметове и др. От името на Областна администрация Силистра на домакините бяха поднесени поздравителни адреси, посветени на празника.. Сред гостите бе и представител на консулството на Руската федерация в град Русе. Високопоставеният служител на църквата архиепископ Флавиан е възпитаник на Успенския старообряден мъжки манастир, където се намира духовно-административният център на Славската епархия, и вече 15 години е архиепископ, както и преподавател в Румънската православна духовна академия. Понастоящем в село Татарица живеят под 200 души, наследници на казаци староверци, пристигнали в българските земи преди близо три века. По традиция техният църковен празник завърши с рибен курбан, подготвен за над 100 вярващи и гости.

Мария Календерска: Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045990

Изграждането на студентския кампус може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София
В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти,
Изграждането на студентския кампус може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти,

Преподаватели от Софийския университет за болните въпроси и новата политика

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/14/2628419_prepodavateli_ot_sofiiskiia_universitet_za_bolnite/?ref=rss


"Дневник" публикува поредица от статии на учени и преподаватели за промените, от които се нуждае Софийският университет "Св. Климент Охридски". Предстоящият избор на ректор предизвиква обсъждания в университетските среди. Преподаватели от различни факултети огласиха преди дни 13 искания към бъдещия ректор. Редакцията представи краткия вариант.    
Днес помества разширения вариант заради важността на предложенията и заради писмото до "Дневник" по повод обвинения към авторите на исканията в...

От утре тракторите излизат по пътищата

http://www.grreporter.info/ot-utre-traktorite-izlizat-po-ptishchata/18047

По време на разговора с министъра представителите на фермерите не са получили конкретни отговори нито относно промените в данъчното облагане, нито относно социалното си осигуряване

прочети повече

Щастливото детство на 2-годишната Зики от Филипините

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045983

2-годишната Зиан Гарсия - Зики, от Филипините расте щастливо на раменете на баща си. Оттам сигурно светът за нея изглежда по-различен - по-необятен и израстващ пред очите й. Раменете на баща й обаче са не само далекоглед, те са и сцена - за акробатичните номера, които изпълнява още преди да навърши годинка.

Мария Календерска: Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045982

Изграждането на студентския кампус може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София
В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти,
Изграждането на студентския кампус може да се превърне в бъдещето на нашите деца и бизнес плана за София В нашата програма няма много обещания, има стратегия. Вместо да инвестираме в дупките, ние ще инвестираме в хората. Това ще бъде нашата мисия. Ако глобя фирмите, които правят некачествени ремонти,

Градският транспорт до по-късно тази вечер заради волейбола

http://www.bnews.bg/article-142566

Преди 20 часа бул. „Асен Йорданов” ще бъде затворен, за да може от двете му страни да паркират автомобили.

Отчетоха 35% ръст на пазара на луксозни имоти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045978

Заможните собственици на бизнес и чуждестранните експерти на високи позиции са основен двигател в най-високия сегмент на имотния пазар.
От началото на 2015 година пазарът на луксозни имоти демонстрира сериозно раздвижване, като общият брой на сделките в сегмента е с 35% по-голям от този през цялата 2014 г.
Заможните собственици на бизнес и чуждестранните експерти на високи позиции са основен двигател в най-високия сегмент на имотния пазар. От началото на 2015 година пазарът на луксозни имоти демонстрира сериозно раздвижване, като общият брой на сделките в сегмента е с 35% по-голям от този през цялата 2014 г.

"Рено" може да възроди "Москвич", за да продава с тази марка моделите на "Дачия"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/10/14/2628531_reno_moje_da_vuzrodi_moskvich_za_da_prodava_s_tazi/?ref=rss


Руското представителство на френския концерн "Рено" е подало заявка в службата по патентите на страната заявка за запазване на търговската марка "Москвич", съобщи "Известия". Най-вероятно под нея ще бъдат пускани моделите на "Дачия", които сега в страната се брандират като "Рено".

Румънската марка не е позната в Русия и това е причината за смяната на емблемата. Подобен подход "Рено" има и в Латинска Америка. Крайната цел на възраждането на "Москвич" като че ли е, евтините модели на...

Отчетоха 35% ръст на пазара на луксозни имоти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045967

Заможните собственици на бизнес и чуждестранните експерти на високи позиции са основен двигател в най-високия сегмент на имотния пазар.
От началото на 2015 година пазарът на луксозни имоти демонстрира сериозно раздвижване, като общият брой на сделките в сегмента е с 35% по-голям от този през цялата 2014 г.
Заможните собственици на бизнес и чуждестранните експерти на високи позиции са основен двигател в най-високия сегмент на имотния пазар. От началото на 2015 година пазарът на луксозни имоти демонстрира сериозно раздвижване, като общият брой на сделките в сегмента е с 35% по-голям от този през цялата 2014 г.

"Рено" може да възроди "Моквич", за да продава с тази марка моделите на "Дачия"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/10/14/2628531_reno_moje_da_vuzrodi_mokvich_za_da_prodava_s_tazi/?ref=rss


Руското представителство на френския концерн "Рено" е подало заявка в службата по патентите на страната заявка за запазване на търговската марка "Москвич", съобщи "Известия". Най-вероятно под нея ще бъдат пускани моделите на "Дачия", които сега в страната се брандират като "Рено".

Румънската марка не е позната в Русия и това е причината за смяната на емблемата. Подобен подход "Рено" има и в Латинска Америка. Крайната цел на възраждането на "Москвич" като че ли е, евтините модели на...

Семинар разяснява на жени-предприемачи във Варна възможности за еврофинансиране

http://www.moreto.net/novini.php?n=303754

На 15 октомври 2015 г. във Варна ще се проведе семинар за жени-предприемачи на тема „Актуални възможности за европейско финансиране на бизнеса“. Събитието се организира от Областния информационен център - Варна съвместно с Дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ при Община Варна и Асоциация „Да съхраним жената“, научи Moreto.

Давутоглу: "Ислямска държава" и кюрдски терористи може би стоят зад атентата в Анкара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045954

Според министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия може би са съпричастни към терористичния акт в Анкара от събота, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус.
„Има голяма вероятност „Ислямска държава“ и ПКК да стоят зад терористичната атака в Анкара.
Според министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия може би са съпричастни към терористичния акт в Анкара от събота, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус. „Има голяма вероятност „Ислямска държава“ и ПКК да стоят зад терористичната атака в Анкара.

Щастливото детство на 2-годишната Зики от Филипините (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045908

2-годишната Зиан Гарсия - Зики, от Филипините расте щастливо на раменете на баща си. Оттам сигурно светът за нея изглежда по-различен - по-необятен и израстващ пред очите й. Раменете на баща й обаче са не само далекоглед, те са и сцена - за акробатичните номера, които изпълнява още преди да навърши годинка.

Дефлацията продължава и през септември

http://www.mediapool.bg/deflatsiyata-prodalzhava-i-prez-septemvri-news240436.html

Спадът на потребителските цени продължава четвърти пореден месец и през септември дефлацията е 0.1 на сто, а от началото на годината – 0.5 процента, съобщиха от националния статистически институт в сряда. Средногодишната инфлация за периода октомври 2014 - септември 2015 г. спрямо същия предходен периода минус 0.1%. През септември обаче поскъпват продуктите в малката кошница, което засяга най-бедните хора. Там инфлацията е 1.01%, а спрямо края на миналата година няма промяна. Така за 20 процента от хората са поскъпнали с 1.9 на сто хранителните продукти, при нехранителните повишаването на цените е минимално – 0.3%, а при услугите няма промяна. Като цяло през септември спрямо предходния месец са поевтинели горивата, а от там и транспорта и самолетните билети, мебелите, бялата техника и автомобилите втора употреба, обувки, както и някои видове меса, част от плодовете и зеленчуците, както и алкохолни и безалкохолни напитки. Поскъпнели са  кафе, цигари, някои млечни продукти, въглищата за отопление,  козметичните продукти, услугите в кафенета и ресторанти, кина, театри и образованието.

БЛС: Укриването на заболяване да се криминализира

http://www.cross.bg/hepatit-zarazyavane-slyzhitelite-1484249.html

/КРОСС/Укриването на опасно заболяване да се криминализира. Това заяви д-р Галинка Павлова от Българския лекарски съюз с мотива, че много често пациенти, на които им предстоят операции, умишлено не споделят, че са инфектирани, примерно с хепатит. Предложението бе направено по време на представянето на кампания, която има за цел да изследва за наличие на хепатит В и хепатит С служителите на центровете за спешна медицинска помощ в страната Тя е организирана от Фондация "Позитивен избор" и от Центъра за защита на правата в здравеопазването и е под патронажа на Министерство на здравеопазването. Според статистиката всеки осми лекар у нас е изложен на риск от заразяване с хепатит, като в най-голяма степен това се отнася до спешните медици. По неофициални данни в България засегнатите от хепатитни вируси са около 500 000 души, но голяма част от това не знаят това. Всеки осми лекар е застрашен от заразяване с хепатит В или хепатит С, каза д-р Павлова. На пресконференцията стана ясно още, че предстои да започне скринингова кампания за хепатит В и хепатит С сред сред служителите на центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна. Кампанията ще продължи до края на следващата година. До момента са били изследвани работещите в ЦСМП Пловдив, Асеновград, част от персонала на МБАЛ "Св.Мина" - Пловдив. Не са открити положителни резултати за двете заболявания, каза Тодор Петров от фондацията

"Брикел" залага 51 млн. лв. за инвестиции до 2019 г.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/brikel-zalaga-51-mln-lv-za-investicii-do-2019-g-204094/

Със средствата компанията ще се стреми да модернизира съоръженията си, за да покрие екоизискванията

Давутоглу: "Ислямска държава" и кюрдски терористи може би стоят зад атентата в Анкара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045942

Според министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия може би са съпричастни към терористичния акт в Анкара от събота, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус.
„Има голяма вероятност „Ислямска държава“ и ПКК да стоят зад терористичната атака в Анкара.
Според министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия може би са съпричастни към терористичния акт в Анкара от събота, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус. „Има голяма вероятност „Ислямска държава“ и ПКК да стоят зад терористичната атака в Анкара.

ДПС осъди България в Страсбург заради отменения вот в Турция през 2009 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045938

ДПС, неуспелият депутат Рушен Риза и 101 гласоподаватели от Турция осъдиха България в Страсбург заради отменения от Конституционния съд (КС) вот в южната ни съседка през 2009 г. Европейският съд за правата на човека днес постанови, че с касирането на над 18 000 гласа от Турция и пренареждането на мандатите,
ДПС, неуспелият депутат Рушен Риза и 101 гласоподаватели от Турция осъдиха България в Страсбург заради отменения от Конституционния съд (КС) вот в южната ни съседка през 2009 г. Европейският съд за правата на човека днес постанови, че с касирането на над 18 000 гласа от Турция и пренареждането на мандатите,

Цветанов: Поморие да подкрепи централния нападател на ГЕРБ с №9 Иван Алексиев

http://frognews.bg/news_99811/TSvetanov-Pomorie-da-podkrepi-tsentralniia-napadatel-na-GERB-s-9-Ivan-Aleksiev/

Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие.

Информация за феновете преди четвъртфинала България - Германия

http://offnews.bg/news/n_1/n_572336.html

С оглед огромния интерес към четвъртфинала от Европейското първенство по волейбол за мъже България – Германия от Българска федерация по волейбол и ръководството на „Арена Армеец” информират феновете за организацията и предприетите действия за улеснение на всички гости на залата за важния мач за селекцията на Пламен Константинов и българския спорт. Двубоят България – Германия започва в 20,45 часа. Градският транспорт ще работи с удължено работно време, за да могат феновете да се приберат спокойно по домовете си, независимо колко дълго продължи срещата. Организаторите съветват запалянковците да използват обществения градски транспорт. Преди 20 часа бул. „Асен Йорданов” ще бъде затворен, за да може от двете му страни да паркират автомобили. КАТ ще регулира движението, за да може потокът от хора преди, по време и след мача да се изтича възможно най-бързо. Пред залата ще има и концентрация на таксиметрови автомобили за желаещите да ползват такъв транспорт след края на двубоя. От 17,45 часа в „Арена Армеец” е първият четвъртфинал в София – Полша срещу Словения. Входовете на залата за мача България – Германия ще бъдат отворени след края на срещата Полша – Словения. Във фензоната пред „Арена Армеец” ще може да се наблюдава и първият двубой за деня.. А феновете, които не са успели да се сдобият с билети за двубоя на България, ще имат шанса да гледат срещата с Германия на видеостената, за да бъдат и те близо до отбора на Пламен Константинов.

Европейският парламент отпуска над 400 млн. евро за справяне с мигрантската криза

http://www.moreto.net/novini.php?n=303814

Европейският парламент се очаква да гласува тази вечер на еднодневната си сесия в Брюксел отпускането на 400 милиона евро от бюджета на Европейския съюз (ЕС) за тази година за справянето с мигрантската криза. Предвижда се от тази сума 300 милиона евро да бъдат насочени към държави извън ЕС, приемащи бежанци от Сирия, а 1,3 милиона евро да бъдат за допълнителен персонал на европейските миграционни служби.

Да не си играем с храната? Да, бе, да! А ако се получи това...

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/da-ne-si-igraem-s-hranata-da-be-da-a-ako-se-poluchi-tova-6043779

Какво би станало, ако оризът се превърне в панда, картофите в пиленца, чери доматите в цветя, морковите в сърчица, царевицата в миньони?

Цветанов: Поморие да подкрепи централния нападател на ГЕРБ с №9 Иван Алексиев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045917

Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател
Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател

Спартак дава двама национали

http://petel.bg/Spartak-dava-dvama-natsionali__130422

Двама играчи на Спартак ще участват с националния отбор на България по футзал в световните квалификации във Финландия. Това са Даниел...

В момента! Полицията на крак, откриха мъртъв човек в столичен апартамент

http://petel.bg/V-momenta--Politsiyata-na-krak--otkriha-martav-chovek-v-stolichen-apartament__130425

Снимка Булфото, архив Труп на 50-годишен мъж, открит в дома му в ж.к. "Толстой" в столицата вдигна накрак полицията. Преди няколко часа...

Втори смъртен случай от туберкулоза в Бургаско

http://burgas.actualno.com/Vtori-smyrten-sluchaj-ot-tuberkuloza-v-Burgasko-news_501433.html

Втори смъртен случай от туберкулоза регистрираха от Районната здравна инспекция в града само в рамките на две седмици, показа справка на Topnovini.bg. По данни на инспекцията починалата е девойка на възраст между 20-24 години. През изминалата седмица в региона имаше още един смъртен случай на 47-годишен клошар. За времето от 5-ти до 11-ти октомври здравната инспекция в Бургас е регистрирала и един случай на ку-треска. Болестта е широко разпространена по животните. Основен източник на инфекцият

Излекувана от ебола медсестра е в критично състояние

http://europe.actualno.com/Izlekuvana-ot-ebola-medsestra-e-v-kritichno-systojanie-news_501434.html

Британската медицинска сестра, която беше успешно излекувана след контакт с болен от ебола в Сиера Леоне през януари, сега е в критично състояние. Причината са редки усложнения с вируса. Това заявиха от болницата в Лондон, в която тя се лекува, предаде BBC. „Със съжаление съобщаваме, че състоянието на Полин Кафъркий се промени и сега тя е в критично състояние. Паолин се лекува от ебола в изолирано отделение на Кралската болница в Лондон“, гласи изявлението. Вирусът ебола взе н

ЕК предупреди страните членки да спазят обещанията си за квотите за бежанци

http://europe.actualno.com/EK-predupredi-stranite-chlenki-da-spazjat-obeshtanijata-si-za-kvotite-za-bejanci-news_501437.html

Европейската комисия (ЕК) предупреди правителствата, че не изпълняват обещаните ангажименти за справяне с миграцията. Ден преди срещата на върха на държавните и правителствени ръководители, изпълнителният орган на ЕС напомни, че квотите за прием на 160 000 бежанци трябва да започнат да се прилагат. Въпреки че схемата за разпределение на бежанци от Италия вече работи, само 5 държави досега са предложили места за прием по квотната система - Финландия, Германия, Франция, Испания и Португалия. Б

Джамия или нещо друго ще се строи в Столипиново?

http://plovdiv.actualno.com/Djamija-ili-neshto-drugo-shte-se-stroi-v-Stolipinovo-news_501438.html

След изборите, през ноември, Асоциация на Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание, оглавена от бившия главен мюфтия Недим Генджев, започва строеж на социален дом в Столипиново. Още преди пет години той заяви подобно намерение, но заповедите на кмета на Пловдив за одобряване на ПУП-ПРЗ, въз основа на който е издадена виза за строеж, са от май и август 2013 година, предаде БГНЕС. Според проектните документи, подадени в Община Пловдив и публикувани в профила на асоциацията, сградата ще бъде по

С над 30% е скочила цената на доматите и картофите

http://business.actualno.com/S-nad-30-e-skochila-cenata-na-domatite-i-kartofite-news_501439.html

С 32.8% се е повишила цената на доматите през септември в сравнение с август т.г., показват данните на Националния статистически институт (НСИ). С края на летния сезон скок отбелязват и картофите с 34.9%, краставиците с 10.2% и зелето с 19%. Ябълките и гроздето обаче са намалели с около 10%. Намалели са цените и на най-масовия бензин А95 - със 7%, както и туристическите пътувания - с 14.7%, допълва още Topnovini.bg. Данните на НСИ показват 1% дефлация в сравнение с август месец. Инфлацията от

Лекарите искат присъда за пациенти, криещи умишлено опасни болести

http://healthy.actualno.com/Lekarite-iskat-prisyda-za-pacienti-krieshti-umishleno-opasni-bolesti-news_501441.html

Криминално наказание да грози всеки, който скрива от какво е болен. Това искане отправиха от Българския лекарски съюз (БЛС) заради зачестилите случаи на пациенти, които не казват, че са болни например от хепатит, защото им предстои операция, информира "Дарик". Предложението бе отправено по време на представянето на кампания, която има за цел да поощри изследванията за наличие на хепатит В и хепатит С служителите на центровете за спешна медицинска помощ в страната. Според статистиката всеки осми

Абсурдна пешеходна пътека се появи в центъра на Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/Absurdna-peshehodna-pyteka-se-pojavi-v-centyra-na-Plovdiv-news_501442.html

Странна пешеходна пътека изникна на кръстовището на улиците „Иван Вазов” и „Авксентий Велешки”, съобщава изданието Mixnews.bg. Вместо маркировката да е подредена в права линия, тя поема рязко надясно на половината на платното. Снимката с недоумицата е публикувана във Facebook, а под нея авторът е написал: „По тази пешеходна пътека водим сина си на училище...“. Трудно се намира коментар за това поредно безумие, което може да обърка и малчуганите, които учат в

Кандидат-кмет на Реформаторите на маса с Красьо Черния

http://www.bnews.bg/article-142564

След осъдения за шофиране с алкохол кандидат във Варна, гръмна и скандал с избраника на РБ в Свищов.

Видео показа кандидат на Реформаторите с Красьо Черния и Величко Адамов, той се оплака от черен пиар

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/14/2628482_video_pokaza_kandidat_na_reformatorite_s_krasyo/?ref=rss


 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Тримата ... Красимир Георгиев - Черния, Величко Адамов и Стани...Tримата "..." Красимир Георгиев - Черния, Величко Адамов и Станислав Благов.

Posted by Свищов Днес on 13 октомври 2015 г.
...

България препълнена с юристи

http://news.ibox.bg/news/id_1134476464

Годишно подписват 2000 удостоверения на завършили юристи

Цветанов: Поморие да подкрепи централния нападател на ГЕРБ с №9 Иван Алексиев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5045910

Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател
Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател

Фотогалерия: 100 години от включването на България в Първата световна война

http://www.dnevnik.bg/photos/2015/10/14/2628266_fotogaleriia_100_godini_ot_vkljuchvaneto_na_bulgariia/?ref=rss


На този ден преди 100 години България влиза в Първата световна война /1914 - 1918/ на страната на Тройния съюз - Автро-Унгария, Германия, Турция. Известна тогава като Голямата война, Първата световна, освен че преначертава картата на Европа, приключва за България със съкрушителния Ньойски диктат, който слага край на надеждите за обединение на българите, от които близо милион и половина към оня момент са извън пределите на Третата българска държава.

Влизането на България във войната...

Ананиев: Изненадан съм от твърдението, че няма пари за тунелите

http://www.cross.bg/tynelite-pari-tvurdenieto-1484248.html

/КРОСС/'Изненадан съм от твърдението, че няма пари за тунелите, защото те са обекти от значение за националната сигурност." Това каза в студиото на ТВ7 народният представител и член на транспортната комисия от РБ Настимир Ананиев каза. По думите му належащите сериозни ремонти в тунелите могат да се се финансират от бюджетния излишък. Депутатът заяви, че е изненадан от твърдението на Лиляна Павлова, че няма пари за сериозните поправки, от които тунелите имат нужда, след като премиерът е обявил няколко дни по-рано, че има събрани 2,3 млн лв. бюджетен излишък. Според него транспортната мрежа в страната ще стане много по-сигурна, ако има повече камери. Той предложи в стратегическите обекти да има видеонаблюдение, което да записва действията на всички участници в движението. Народният представител поясни, че е много важно записващите устройства да свързани с всички институции. Според него със софтуер може да се направи връзка между устройствата и записите да се ползват както от КАТ, така и от АПИ. Попитан за предложените от Министерския съвет промени в Закона за движение по пътищата, той изрази задоволство, че в законопроекта се намаляват значително позволените нива на алкохол в кръвта за неопитните водачи. Младите водачи, според статистиката, предизвикват голяма част от произшествията на пътя, затова за тях има специални регулации в новия законопроект, заяви още реформаторът. Според Настимир Ананиев строгите промените в Закона ще имат възпиращ ефект.

Роналдо: Искам да приключа кариерата си в "Реал" след 5-6 години

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/14/2628529_ronaldo_iskam_da_prikljucha_karierata_si_v_real_sled/?ref=rss


Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо няма намерение да напуска настоящия си клуб. Португалският нападател иска да прекрати кариерата си на "Сантиаго Бернабеу", а амбицията му е да играе най-малко до 35 години.

"Искам да печеля още. Все още се чувствам добре, чувствам се млад. Сега съм на 30. Искам да играя още пет-шест години и през тези години искам да се справям добре и да опитам да запазя нивото си от последните няколко сезона", каза Роналдо в интервю за "Марка".
...

Видео: Руските полети в Сирия са в пъти по-малко, твърди военен от САЩ

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/14/2628527_video_ruskite_poleti_v_siriia_sa_v_puti_po-malko/?ref=rss


Руснаците на няколко пъти са попречили на коалиционни патрули в сирийското небе и миналата събота бойни самолети на САЩ и Русия са били толкова близко, че пилотите им са имали визуален контакт.

Инцидент не е имало, тъй като и двамата са се държали професионално, но това е поредният случай, показващ колко е наложително двете страни да се договорят за общи протоколи за поведение по време на полети.

Това съобщи полк. Стив Уорън - базираният в Багдад говорител на...

Откриха голямо газово находище в шелфа на Румъния

http://www.vesti.bg/pari/biznes/otkriha-goliamo-gazovo-nahodishte-v-shelfa-na-rumyniia-6043782

Според сеизмичните данни площта на находище може да достигне 39 кв. км и над 300 млрд. куб. метра газ

Михаил Миков ще посети Харманли, Димитровград и Хасково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5045893

На 15.10 (четвъртък) председателят на БСП Михаил Миков ще посети Любимец, област Хасково. От 14:30 часа там ще се проведе среща с гражданите на площад „3-ти март“.
От 16:00 часа в Харманли председателят на БСП ще разговаря със симпатизанти на партията в Куклен център (бул, „България“ 13)
Срещи с граждани ще се проведат от 17.
На 15.10 (четвъртък) председателят на БСП Михаил Миков ще посети Любимец, област Хасково. От 14:30 часа там ще се проведе среща с гражданите на площад „3-ти март“. От 16:00 часа в Харманли председателят на БСП ще разговаря със симпатизанти на партията в Куклен център (бул, „България“ 13) Срещи с граждани ще се проведат от 17.

С.Константинов: Вместо да вземат отпечатък, да снимат пациентите с вестник пред болницата

http://www.cross.bg/konstantinov-otpechatuk-stefan-1484247.html

/КРОСС/"Всеки пациент при приемането и изписването му да бъде сниман пред съответната болница, държащ вестник от деня, с ясно видима първа страница и дата. При посещение в аптека освен задължителния вестник, да се държи и полученото лекарство". Това предложи в шеговит пост бившият здравен министър Стефан Константинов по повод идеята на здравния министър Петър Москов в болница да се влиза само срещу пръстов отпечатък. По думите на Константинов вариантът „уникална снимка с печатен идентификатор" ще предотвратява кражбите и източването на публични средства. Освен това ще има социален ефект, тъй като ще бъдат назначени чиновници, които да следят в реално време съвпадението между заснети и отчетени пациенти. Ето и целият пост на Стефан Константинов, подписан от него с пръстов отпечатък и цифров код:  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване