Възможно е САЩ да иска да приключим окончателно големите проекти с Русия

http://bulgarski.pogled.info/news/68588/Vazmozhno-e-SASHT-da-iska-da-priklyuchim-okonchatelno-golemite-proekti-s-Rusiya

/Поглед.инфо/ Русия е изпратила протестна нота заради започналите проверки на петролната компания "Лукойл", съобщи през уикенда премиерът Бойко Борисов. "Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне", обясни Борисов. Той допълни, че се проверяват и "Шел", и ОMV, но заради тях не били получени ноти.

2 177 станаха жертвите на блъсканицата по време на хаджа в Саудитска Арабия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5058485

Броят на жертвите при масовата блъсканица по време на хадж в Саудитска Арабия достигна 2 177 души, съобщава
Броят на жертвите при масовата блъсканица по време на хадж в Саудитска Арабия достигна 2 177 души, съобщава "Уошингтън пост". Броят на жертвите продължава да се увеличава след бедствието, случило се на 24 септември в покрайнините на Мека, като различни страни продължават да идентифицират тела и продължават работата по установяването на това,

Мая Манолова встъпва в длъжност като омбудсман

http://www.vesti.bg/maia-manolova-vstypva-v-dlyzhnost-kato-ombudsman-6044055

Тя ще приеме официално поста от досегашния обществен защитник Константин Пенчев

Протести срещу поемане поста на омбудсман от Манолова

http://bulgarski.pogled.info/news/68587/Protesti-sreshtu-poemane-posta-na-ombudsman-ot-Manolova

/Поглед.инфо/ Новият омбудсман на републиката Мая Манолова, която доскоро беше депутат от БСП, утре официално ще поеме поста от досегашния обществен защитник проф. Константин Пенчев. Това ще се случи в 10:00 часа утре в конферентната зала на омбудсманската институция, която се намира на ул. „Джордж Вашингтон" №22 в столицата.

Германия, Италия и Турция ще запазят контингентите си в Афганистан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/20/2632275_germaniia_italiia_i_turciia_shte_zapaziat/?ref=rss


Германия, Турция и Италия ще запазят числеността на своите мисии в Афганистан на сегашните нива, заявиха висши служители на НАТО в понеделник пред "Ройтерс", след като правителството на САЩ реши да удължи своето 14-годишно военно присъствие там.

Завземането за кратко на афганистанска регионална столица Кундуз от талибаните събуди загриженост за възможностите на афганистанските правителствени сили и сега както САЩ, така и съюзниците в НАТО смятат, че постепенното намаляване на...

Извънредно заседание за ветото на президента

http://www.cross.bg/bakalov-tekstove-prezidenta-1484939.html

/КРОСС/Комисията за контрол над службите за сигурност ще обсъди на заседание ветото на президента върху текстове от Закона за военното разузнаване. Заседанието се провежда извънредно, въпреки че депутатите са във ваканция до провеждането на местните избори. С приетите в началото на месеца текстове, предложени от БСП и подкрепени от ГЕРБ, ръководителят на военните разузнавачи трябва да е бивш военен. Това означава, че сегашният ръководител Йордан Бакалов не отговаря на условията. Той подаде оставка, която обаче не беше приета от военния министър Николай Ненчев. Премиерът Борисов също застана зад Бакалов, а малко след това президентът Плевнелиев наложи вето над тази част от закона.  

Днес ще е облачно над цялата страна, на места ще вали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5058477

Атмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. Над цялата страна ще бъде облачно. До обяд в северозападните райони ще превалява дъжд, а по-късно през деня – и на други места в Дунавската равнина и Западна България.
В източните райони и Горнотракийската низина ще се задържи без валежи и ще е малко по-топло.
Атмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. Над цялата страна ще бъде облачно. До обяд в северозападните райони ще превалява дъжд, а по-късно през деня – и на други места в Дунавската равнина и Западна България. В източните райони и Горнотракийската низина ще се задържи без валежи и ще е малко по-топло.

Днес ще е облачно над цялата страна, на места ще вали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5058483

Атмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. Над цялата страна ще бъде облачно. До обяд в северозападните райони ще превалява дъжд, а по-късно през деня – и на други места в Дунавската равнина и Западна България.
В източните райони и Горнотракийската низина ще се задържи без валежи и ще е малко по-топло.
Атмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. Над цялата страна ще бъде облачно. До обяд в северозападните райони ще превалява дъжд, а по-късно през деня – и на други места в Дунавската равнина и Западна България. В източните райони и Горнотракийската низина ще се задържи без валежи и ще е малко по-топло.

Словенската полиция използва сълзотворен газ срещу мигранти на границата с Хърватия

http://europe.actualno.com/Slovenskata-policija-izpolzva-sylzotvoren-gaz-sreshtu-migranti-na-granicata-s-Hyrvatija-news_502469.html

На един от словенско-хърватските гранични пунктове снощи се е стигнало до сблъсък на словенската полиция с група мигранти, които се опитали да пробият оградата, за да влязат в Словения, предаде агенция МИА, цитирана от БГНЕС. Словенската полиция е използвала палки и сълзотворен газ, за да им попречи да стигнат до автобуса, който е бил от словенската страна на границата. Вчера словенските власти отказаха да пуснат повече от 1000 мигранти, пристигнали от Хърватия, тъй като дневната квота е дости

Работата по Ларгото започна отново

http://society.actualno.com/Rabotata-po-Largoto-zapochna-otnovo-news_502473.html

На замразеното преди седмица Ларго кипи усилен труд, предаде Дарик. За сметка на това подлезът при ЦУМ отново е блокиран за пешеходци и хората трябва да заобикалят през подлеза на Президентството или по тротоара в посока Халите. Преди седмица Министерство на културата спря проекта за столичното Ларго след сигнал от граждани, недоволни от реставрацията. Хората се възмутиха, че по проекта, не са възстановка, а разрушение на античните ценности. Министърът събра работна група от експерти, които да

Вицепремиерът Калфин ще участва на социална приемна в Асеновград по покана на д-р Емил Караиванов

http://pik.bg/вицепремиерът-калфин-ще-участва-на-социална-приемна-в-асеновград-по-покана-на-д-р-емил-кар-news420201.html

Вицепремиерът Калфин ще участва на социална приемна в Асеновград по покана на д-р Емил Караиванов

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин ще участва в социална приемна по покана на кмета и кандидат за втори кметски мандат д-р Емил Караиванов, съобщиха от пресцентъра на БСП-Асеновград. Приемната ще бъде от 17,00 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

Пътна обстановка в страната - 20 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304266

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: област София: от км 9+210 до км 10+600 лявото платно посока (Пловдив-София) е въведена ВОБД поради извършване на превантивен ремонт. Ремонтните работи се извършват при затворено ляво платно в посочения участък, като движението посока (Пловдив-София) се прехвърля през прозорец на км 10+600 и се осъществява двупосочно в дясното платно до км 9+210, като на този км посоката на движение Пловдив-София минава в своето платно.

Брюксел съкращава парите за вино

http://pik.bg/брюксел-съкращава-парите-за-вино-news420199.html

Брюксел съкращава парите за вино

Винопроизводители скочиха срещу предложения механизъм за класиране на проекти по подмярка 4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" на ПРСР. "Ако не бъде променен механизмът за класиране на проектите, няма да има финансиране за нито един проект в сектор вино за този програмен период", заяви пред "Стандарт" Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Предвижда се приоритет да имат проектите, насочени към т.нар. "чувствителни сектори" на земеделието.От МЗХ са определили за такива секторите плодове и зеленчуци, месо, мляко, етерично-маслени култури. Сектор вино е оставен извън този списък. "Формално имаме право да участваме по тази подмярка, но реално точките, които се дават за проект в чувствителните сектори ще предопределят крайния резултат и няма да има финансиране за нито един наш проект за този програмен период", заяви Радев. Винопроизводителите са решили да дадат публичност на проблема, тъй като диалогът им с МЗХ е нарушен и досега не са получили никакъв отговор на поставените въпроси.

"Искаме земеделските сектори да бъдат третирани равноправно и проектите да бъдат класирани при конкурентна процедура", заяви Радев. Той посочи, че винопроизводителите очакват да бъде променен механизмът за класиране на проекти и правителството да преосмисли това свое действие, с което е зачеркнат сектор вино. "Ако това не се случи, ще мислим за други действия. Подготвяме писмо до ЕК, в което ще оспорим начина, по който България е формулирала приоритетите за ПРСР", заяви Радев. 

12 българи бяха ранени при пожар в Германия

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/12-bylgari-biaha-raneni-pri-pozhar-v-germaniia-6044054

Министерството на външните работи съобщи, че те са в сравнително добро състояние, но петима от останалите пострадали са с тежки наранявания

Зимата ще завари хиляди бежанци в Германия в палатки

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/20/2632233_zimata_shte_zavari_hiliadi_bejanci_v_germaniia_v/?ref=rss


Тази седмица в Германия паднаха първите снегове за годината. Хуманитарните работници се опасяват, че с тях ще дойдат и сериозни затруднения за бежанците, докато страната едва смогва да осигури подслон за всички пристигащи, преди температурите рязко да паднат,

Коледните базари, ски туризмът и греяното вино правят Германия особено привлекателна зимна дестинация. Докато германците с вълнение очакват празниците, стотиците хиляди гости в страната им се опасяват, че условията, при които ще...

„България се самоликвидира“: Последните българи и училищата в чужбина

http://bulgarski.pogled.info/news/68586/Balgariya-se-samolikvidira-Poslednite-balgari-i-uchilishtata-v-chuzhbina

/Поглед.инфо/ Не, не става дума за бежанците. Има и по-големи рискове. Например седемдесет хиляди българи на стадиона в дъжда, с купени с трудови левчета билети, на чалга позорището на Слави Трифонов са епична гледка, разколебаваща и най-големия оптимист за оцеляването на нашия етнос. Почти като гледката на близо милион „десни“ българи, гласуващи за ГЕРБ. Или на десетките хиляди, повечето „леви“, от подписката за награждаването на полицая Вълкан, поощряваща отстрела на нежелани чужденци – злополучни клиенти на нашенски трафиканти.

Заради руските удари: „Ислямска държава” подпука „Ал Кайда”

http://petel.bg/Zaradi-ruskite-udari-----Islyamska-darzhava----podpuka----Al-Kayda---__131064

Сред радикалните ислямисти в Сирия настанаха междуособици заради руските удари от въздуха, съобщава телевизия „Звезда”. В битката за...

Поредна порция вълнуващи сблъсъци в групите на Шампионската лига днес

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/20/2632213_poredna_porciia_vulnuvashti_sblusuci_v_grupite_na/?ref=rss


Тази вечер предстои нова порция вълнуващи сблъсъци в най-комерсиалния клубен турнир Шампионската лига.

Погледите на много фенове, журналисти и специалисти са насочени към представянето на английските отбори, които са на път да изгубят една от квотите си за турнира за сметка на италианските.

Най-интересният сблъсък за вечерта със сигурност е между "Арсенал" и "Байерн" (Мюнхен) в Лондон. Двата тима са на противоположни полюси в своята група F, след като баварците спечелиха...

ООН: Страни от Южна Африка са застрашени от глад

http://news.ibox.bg/news/id_1204191342

Република Малави е изправена пред най-голямата криза в снабдяването с храни

Вили Лилков, Реформаторски блок: Успех ще е разбиването на едноличния модел на ГЕРБ в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2623027_vili_lilkov_reformatorski_blok_uspeh_shte_e/?ref=rss


"Дневник" започва поредица от интервюта с кандидати за кмет на София. В тях са зададени и част от въпросите на неформалната група "Право на град", в която са събрани различни хора - архитекти, политолози, социолози, общественици и други, обединени от идеята да влияят за по-добро управление на София и по-добра градска среда.

Вили Лилков е издигнат за кандидат за кмет от коалиция Реформаторски блок. Той е депутат в този мандат отново от Реформаторския блок, а преди това беше...

Без ток днес във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=304258

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 20 октомври, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:30 ч.

Правителството разглежда проект за продажба на дълготрайни активи на БДЖ на НКЖИ

http://www.cross.bg/proekt-pravitelstvoto-aktivi-1484917.html

/КРОСС/Министерски съвет ще разгледа проект за изменение и допълнение на устройствения правилник на Изпълнителната агенция по околна среда, внесен от министъра на околната среда и водите. Правителството ще обсъди и проект на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на икономиката за 2015 г. Като точка от днешното заседание на кабинета е и проект на решение за продажба на дълготрайни активи, собственост на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД на национална компания „Железопътна инфраструктура" чрез пряко договаряне.

Забраниха на украински ТВ канал да покаже как Порошенко се ръкува с Путин

http://svetoven.pogled.info/news/68585/Zabraniha-na-ukrainski-TV-kanal-da-pokazhe-kak-Poroshenko-se-rakuva-s-Putin

/Поглед.инфо/ Бившият продуцент на телевизионния канал „112 Украйна“ Виктор Зубрицкий обяви в понеделник (19 октомври), че администрацията на украинския президент е поискала от канала да не излъчва видеозапис, на който Петро Порошенко се ръкува с руския си колега Владимир Путин, предаде „Взгляд“.

Данаил Кирилов: Затвор до 3 г. за участници и организатори на гонки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057832

Още акценти:

Веднага след изборите парламентът подхваща нова санкция за пилите шофьори - спиране на колата
Преференциите за общински съветници е добре да паднат. При сегашните с гласовете на едно семейство се пренарежда листата. Ще има сериозен дебат, не искам да го предпоставям
Би трябвало на президентските избори да се гласува вече и
Още акценти: Веднага след изборите парламентът подхваща нова санкция за пилите шофьори - спиране на колата Преференциите за общински съветници е добре да паднат. При сегашните с гласовете на едно семейство се пренарежда листата. Ще има сериозен дебат, не искам да го предпоставям Би трябвало на президентските избори да се гласува вече и

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/plashtat-bulgariya-prodykti-1484936.html

/КРОСС/123-ма чиновници от различни министерства ще бъдат командировани в чужбина за членове на секционни изборни комисии (СИК) за референдума в събота, съобщават от МВнР за „Труд". Секциите зад граница ще са 294 в 45 държави. Миналата година на парламентарните избори секциите бяха 426, а 388 държавни чиновници от различни ведомства бяха командировани. По правило една СИК в чужбина трябва да е поне от трима души, един от които да е представител на държавата. Останалите членове на СИК-овете се предалагат от партиите. Където имаме посолства и консулства, дипломатическият персонал ще участва в СИК. "Хляб, мляко и месо без данък „вредни храни"" - пише още "Труд" Няма да има данък „вредни храни" върху основни за българина продукти като хляба и хлебните изделия, млечните (сирене, кашкавал) и месото. Същото важи и за положително въздействащите върху здравето сокове и нектари от плодове, за продукти с високо съдържание на плодове и какао, за чая, конфитюра и пчелния мед.Това става ясно от Концепцията на данъка за обществено здраве, която ще представят днес спортният министър Красен Кралев и здравният му колега д-р Петър Москов.Предвижда се данък върху четири основни групи храни

Проф. Андрей Пантев: Представите ми за героизъм не са от рикошети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057760

 - Предсказанията за рухването на Европа от "емигрантска чума" будят скепсис
- Родината е като майка - когато е болна, не я напускаме

- Проф. Пантев, бихте ли дали примери за героизъм в нашата история? Какви са днешните измерения на това понятие и може ли да бъде наречен герой полицаят, който уби бежанец недалеч от българо-турската граница?
- Предсказанията за рухването на Европа от "емигрантска чума" будят скепсис - Родината е като майка - когато е болна, не я напускаме - Проф. Пантев, бихте ли дали примери за героизъм в нашата история? Какви са днешните измерения на това понятие и може ли да бъде наречен герой полицаят, който уби бежанец недалеч от българо-турската граница?

Румениге: Има и други хубави булки, но съм оптимист, че Гуардиола ще остане

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057899

До края на годината ще стане ясно дали Пеп Гуардиола ще подпише нов договор с германския гранд “Байерн”. В клуба обаче са оптимисти, че каталунецът ще остане.
Смятам, че нещата са в полза на “Байерн”. Разбира се, има и други хубави булки. Но съм оптимист, че в крайна сметка Пеп ще реши да продължи работата си в Мюнхен.
До края на годината ще стане ясно дали Пеп Гуардиола ще подпише нов договор с германския гранд “Байерн”. В клуба обаче са оптимисти, че каталунецът ще остане. Смятам, че нещата са в полза на “Байерн”. Разбира се, има и други хубави булки. Но съм оптимист, че в крайна сметка Пеп ще реши да продължи работата си в Мюнхен.

НИМХ: Дъждовно и по-студено

http://pik.bg/нимх-дъждовно-и-по-студено-news420191.html

НИМХ: Дъждовно и по-студено

Облачността ще се увеличава и вплътнява и във вторник, 20 октомври, сутринта над цялата страна ще бъде облачно. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Около обяд ще завали, главно в Северозападна България.

В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър.

Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, по-ниски ще са в Северозападна България. Привечер в северозападните райони вятърът ще започне да се ориентира от северозапад. През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

Дневните температури ще се понижат значително и максималните няма да надхвърлят 11 – 16 градуса. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи. 

WE: „Началото на края“ на НАТО?

http://svetoven.pogled.info/news/68584/WE-Nachaloto-na-kraya-na-NATO

/Поглед.инфо/ НАТО се опитва да намери нова „руска заплаха“, за да обедини страните от алианса, пише „Вашингтон екзаминър“ (Washington Examiner).

Заподозряха българския премиер в недостатъчно твърда позиция към Русия

http://bulgarski.pogled.info/news/68583/Zapodozryaha-balgarskiya-premier-v-nedostatachno-tvarda-pozitsiya-kam-Rusiya

/Поглед.инфо/ Българският премиер Бойко Борисов в понеделник (19 септември) бе извикан в прокуратурата, защото не е обявил достатъчно твърдо забраната за руски полети, пренасящи хуманитарна помощ в Сирия, предаде „Российская газета“ (РГ).

Нови стадиони и детски площадки правят Елена по-привлекателна за жители и гости

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057715

"Елена, за съжаление, не прави изключение от негативните тенденции, характерни за цялата страна, за миграция към големите градове и чужбина. Опитваме се, съхранявайки и популяризирайки културно-историческото наследство и дивната природа, обогатявайки календара на културните събития и подобрявайки транспортната инфраструктура,
"Елена, за съжаление, не прави изключение от негативните тенденции, характерни за цялата страна, за миграция към големите градове и чужбина. Опитваме се, съхранявайки и популяризирайки културно-историческото наследство и дивната природа, обогатявайки календара на културните събития и подобрявайки транспортната инфраструктура,

20 октомври в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=304208

Събития 1740 г. — Мария Тереза се възкачва на трона на Австрия. Франция, Прусия, Бавария и Саксония отказват да уважат завещанието на нейния баща Карл VI, император на Свещената римска империя, и започва Войната за австрийското наследство.

"Аз бях в плен на джихадистите"

http://features.actualno.com/Az-bjah-v-plen-na-djihadistite-news_502454.html

Терористите от "Ислямска държава" отвличат хиляди жени в Ирак и Сирия. Някои от пленничките успяват да се измъкнат. Една от тях е 22-годишната Леа. Тя разказва за мъките, на които е била подложена. В самопровъзгласения си "кръстоносен поход" в Ирак и Сирия джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) са безмилостни към представителките на малцинството на язидите. За тях жените не са нищо повече от стока, с която могат да правят каквото си поискат: Те ги продават по пазари и ги експлоатират кат

Suzuki Vitara вече се предлага и с нов 6-степенен автомат

http://cars.actualno.com/Suzuki-Vitara-veche-se-predlaga-i-s-nov-6-stepenen-avtomat-news_502457.html

„Миркат ООД“ залага на комбинация от два градски автомобила - малките Celerio и Swift - и два кросоувъра - Vitara и S-Cross. Присъствието на Suzuki на Автомобилен салон София 2015 преминава под темата “Ново начало” - естествено продължение на направените през пролетта на тази година две премиери за страната – Celerio и Vitara, а през следващата календарна година очакваме новите модели – Baleno и Ignis.   Огромни надежди за възраждането на Suzuki, а и н

Искате да проверите къде ще гласувате - проверете със SMS или онлайн

http://izbori2015.actualno.com/Iskate-da-proverite-kyde-shte-glasuvate---proverete-sys-SMS-ili-onlajn-news_502437.html

18429 – на този номер всеки може да изпрати SMS с ЕГН-то си и да му бъде върнат отговор в коя изборна секция може да гласува. Отделно всеки избирател може през сайта на ЦИК да провери къде може да гласува – с директен линк към ГРАО. А на телефон 02/982 22 3202/982 22 32 всеки може да сигнализира на МВР за изборно нарушение. Това стана ясно от обяснение на говорителя на ЦИК Александър Андреев пред Нова телевизия. На въпрос защо при бюлетините за национален референдум няма номер както

Владо Николов: Ако България беше спечелила мача с Франция щеше да е нелогично

http://volleyball.actualno.com/Vlado-Nikolov-Ako-Bylgarija-beshe-spechelila-macha-s-Francija-shteshe-da-e-nelogichno-news_502460.html

Мина замина – всяко чудо за три дни. Така определи участието на България в Евроволей 2015, капитанът на националния отбор по волейбол Владо Николов пред bTV. "Публиката ни даваше повече енергия, не бих казал, че е мотивация, караше ни да правим неща, които при нормални обстоятелства не бихме могли. Благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха в залата, за нас беше изключително важно.", допълни още Николов. На въпрос какво не достигна на България, за да продължи напред капитанът на нац

Убит е човек

http://viewpoint.actualno.com/Ubit-e-chovek-news_502255.html

Убит е човек. Вярно, не е българин. Дошъл е чак от Афганистан с надежда за по-добър живот или Бог знае заради какво. Технически казано – нелегален имигрант. Не му дължим нищо, освен уважението, което дължим на всяко човешко същество. Какво включва това уважение? В неговия случай, то не е много: 1)  Да помълчим пред смъртта му. Да признаем, че загубата му е загуба на ценност, която няма как да бъде компенсирана; 2) Да се сетим, че този човек има близки, които страдат, така как

Посрещнаха Мая Манолова с плакат "Омбудсрам"

http://politics.actualno.com/Posreshtnaha-Maja-Manolova-s-plakat-Ombudsram-news_502461.html

Тази сутрин граждани се събраха на протест пред офиса на новия омбудсман Мая Манолова, съобщи БГНЕС.  Те са издигнали плакати с надписи "Омбудсрам". В 10 ч. днес предстои Мая Манолова да встъпи в длъжност като омбудсман. Предишният омбудсман Константин Пенчев ще й предаде поста на специална церемония. Един час по-късно Манолова ще се срещне с граждански организации на хора с увреждания, с родители на деца с увреждания и с представители на животновъдни сдружения, които са потърсили за съде

Започва модернизацията на газохранилището в Чирен

http://business.actualno.com/Zapochva-modernizacijata-na-gazohranilishteto-v-Chiren--news_502462.html

Модернизацията на единственото у нас газохранилище във врачанското село Чирен започва с нов сондаж. Сондажът се планира да бъде въведен в експлоатация догодина. Проектът предвижда до 2017 г. да има общо два нови сондажа, с които да се увеличат възможностите за дневен добив и нагнетяване на природен газ при контрол на качеството. Изграждането на сондажите ще има принос за развитието на газовия пазар у нас и ще отговори на изискванията на променящата се структура на потреблението, информира БНР.

Жена се самоуби във Варна

http://varna.actualno.com/Jena-se-samoubi-vyv-Varna--news_502464.html

35-годишна жена е скочила от шестия етаж на жилищна сграда във Варна и е починала на място. Жената е била в дома си с мъжа си и детето си, което е на 1 г. По данни на полицията, сигнал за инцидента, който е станал на ул. „Брегалница” във Варна, е постъпил около 15.50 часа вчера. Улики за престъпление не са установени. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура – Варна, допълниха от полицията. Снимка: архив

Румънските власти отхвърлиха референдума за 7 блок на "Козлодуй"

http://balkani.actualno.com/Rumynskite-vlasti-othvyrliha-referenduma-za-7-blok-na-Kozloduj-news_502467.html

Общинският съвет на град Крайова отхвърли идеята за провеждане на референдум срещу изграждането на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй", предаде БГНЕС. Само 2 члена от общо 25-членния общински съвет са подкрепили идеята. Останалите са гласували по следния начин: 15 с "въздържал се" и 8 са били "против". Реферандумът трябваше да се проведе на 15 ноември. За целта местни неправителствени организации са събрали, според различните данни, между 13 000 и 15 000 подписа. Жителите на Крайова трябваше да от

Експерт за атомните мятания на България: Енергийна импотентност на властта

http://bulgarski.pogled.info/news/68582/Ekspert-za-atomnite-myataniya-na-Balgariya-Energiina-impotentnost-na-vlastta

/Поглед.инфо/ Миналата седмица правителството на България окончателно се отказа от услугите на американската компания „Уестингхаус“ (Westinghouse) по строителството на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, пише онлайн изданието „Юрейша дейли“ (Eurasia Daily).

Заради ниските лихви по влоговете: Сменяме банката с пенсионен фонд

http://petel.bg/Zaradi-niskite-lihvi-po-vlogovete--Smenyame-bankata-s-pensionen-fond__131057

Снимка: Булфото Заради ниските лихви по влоговете хората търсят начини да печелят от парите си Все по-ниските лихви по банковите...

Сондата Cassini изпрати снимки от северната част на луната на Сатурн Енцелад

http://petel.bg/Sondata-Cassini-izprati-snimki-ot-severnata-chast-na-lunata-na-Saturn-Entselad__131054

Снимки: НАСА Сондата Cassini на Националната космическа агенция на САЩ (NASA) започна да изпраща най-хубавите си снимки на северните области...

Русия няма проблеми в отношенията с Турция

http://svetoven.pogled.info/news/68581/Rusiya-nyama-problemi-v-otnosheniyata-s-Turtsiya

/Поглед.инфо/ За отсъствието на проблеми в отношенията с Турция съобщи Мария Захарова в ефира на телевизионния канал „Россия24“.

Новият омбудсман Мая Манолова встъпва в длъжност днес, във "Фейсбук" се организира протест

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2631744_noviiat_ombudsman_maia_manolova_vstupva_v_dlujnost/?ref=rss


Новият омбудсман Мая Манолова ще встъпи в длъжност днес. На церемония в присъствието на медии и служители от администрацията Константин Пенчев ще предаде на Мая Манолова поста омбудсман, съобщиха от институцията.

Час преди церемонията - от 9 часа се организира протест "Блокирай Мая Манолова". "На 20-ти октомври Мая Манолова встъпва в длъжност омбудсман. Точно тогава ние встъпваме в длъжност мирно блокиращи улицата точно там. Да видим колко ще издържи, без да ходи на работа", гласи...

Среща с участието на Русия и САЩ относно Сирия ще се проведе тази седмица

http://svetoven.pogled.info/news/68580/Sreshta-s-uchastieto-na-Rusiya-i-SASHT-otnosno-Siriya-shte-se-provede-tazi-sedmitsa

/Поглед.инфо/ Срещата между руските и американските дипломати по сирийския въпрос трябва да се състои преди края на тази седмица. Сега обсъждаме нейното място, точната дата, формата и участниците. Това заяви днес официалният представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация Мария Захарова.

Прогноза за времето - 20 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304221

От сутринта над цялата страна ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Около обяд ще завали, главно в Северозападна България. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски в Северозападна България.

Делото „Червеи” тръгва по същество

http://pik.bg/делото-„червеи”-тръгва-по-същество-news420183.html

Делото „Червеи” тръгва по същество

Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото „Червеи“. За вторник е насрочено първото заседание по същество и са призовани около 20 свидетели. Съдът трябва да каже и дали процесът ще се гледа при закрити врата или публично.

Според прокуратурата, има секретни материали и това налага ограничаване на публичността на съдебния процес, а според защитата той трябва да е публичен.

Делото срещу бившия вече председател на Софийски градски съд Владимира Янева и служителя в ДАНС тогава Тодор Костадинов беше разпределено на съдия Иван Коев. В края на септември СГС остави без уважение искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за отвод на председателя на съдебния състав. Тогава самата Янева не дойде за заседанието, за което за което страните бяха призовани за предварително изслушване. В залата беше другият подсъдим Тодор Костадинов, чийто адвокат Людмил Рангелов обясни, че явяването по дела за престъпления, за които е предвидено наказание до 5 години не е задължително и ако подсъдимият не желае да се явява само съдът може да го задължи, ако прецени, че това е необходимо за изясняване на обективната истина. По делото в съдебни заседания се очаква да бъдат разпитани общо 43 свидетели. 

Припомняме, че на 9 юли Софийската градска прокуратура (СГП) предаде на съд Владимира Янева и Тодор Костадинов. Според обвинителния акт бившият председател на Софийски градски съд Владимира Янева е извършила престъпление по служба, а Тодор Костадинов документно престъпление и компютърно престъпление. Владимира Янева е обвинена за това, че в периода от 12.09.2013 г. до 25.03.2014 г., като съдия и председател на СГС, два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила специални разузнавателни средства (СРС-та) в нарушение на Закона за СРС. Разрешенията са дадени по отношение на автоматизираната информационна система "Централен полицейски регистър", без тази система да е обект за установяване на самоличността на лица, за които са получени данни и има основания да се предполага, че подготвят, извършват или са извършили тежки престъпления. Разрешенията са за използване на всички способи, предвидени в ЗСРС, без да е възможно прилагането им по отношение на информационна система. Не са били спазени и изискванията за мотивиране на исканията за използване на СРС, нарушени са и максималните срокове за прилагането им. Янева е с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Тодор Костадинов е обвинен в това, че в същия период периода като директор на дирекция "Вътрешна сигурност"-МВР, при условията на продължавано престъпление и в кръга на службата си, на 12.09.2013 г., на 12.11.2013 г., на 28.01.2014 г. и на 25.03.2014 г. е съставил общо 6 официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел тези документи да бъдат използвани пред Председателя на Софийски градски съд, като доказателство за тези обстоятелства. На 12.09.2013 г. и на 28.01.2014 г. Костадинов е съставил две искания за използване на специално разузнавателно средство, а на 12.11.2013 г. и на 25.03.2014 г. - две искания за продължаване на експлоатацията на специални разузнавателни средства по отношение на автоматизираната информационна система "Централен полицейски регистър" /АИС"ЦПР"/.

Тодор Костадинов е обвинен и за това, че от служебен компютър е използвал компютърни данни, като се включил в домейна на МВР и с паролата на системния администратор влезнал в тези данни в компютърна система - "Интегрирана регионална полицейска система – Шумен". Той направил справка по ЕГН на човек, без разрешение от Началника на отдел "Информационни системи – Дирекция "КИС"-МВР. Това, според прокуратурата е защитено от Закона за защита на личните данни. Тодор Костадинов е с мярка от 2 000 лв. "парична гаранция". 

12 пострадали при пожар в сграда с български и полски работници в Германия

http://offnews.bg/news/n_1/n_576080.html

Дванадесет души са с изгаряния, след като в сграда в германския град Гуденсберг, обитавана предимно от работници от България и Полша, е избухнал пожар , съобщи AFP.  Петима от пострадалите са сериозно ранени от огнената стихия, допълва Фокус. Причините за пожара се изясняват, работи се и по версията за умишлен палеж. В Германия има бум на подпалвания на бежанските и имигрантските убежища. 

Цели на руските ВВС станаха 49 обекта на терористите в 5 провинции на Сирия

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/68579/TSeli-na-ruskite-VVS-stanaha-49-obekta-na-teroristite-v-5-provintsii-na-Siriya

/Поглед.инфо/ Операциите на руските въоръжени сили в Сирия, чиято цел е да подпомага сухопътните действия на сирийската правителствена войска и унищожаването на инфраструктурата на терористичната групировка "Ислямска държава", започна на 30 септември.

Любо Киров засне последния концерт в София, ще бъде излъчен на екрана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057533


Няколко камери заснеха последния концерт на Любо Киров в София през уикенда. Той ще бъде излъчен по телевизията, но все още изпълнителят не издава по коя. Режисьор на концерта бе Васил Стефанов, който е известен с музикланите клипове, които снима. По време на концерта Любо за първи път представи общата си песен с Константин Цеков от ФСБ - “За
Няколко камери заснеха последния концерт на Любо Киров в София през уикенда. Той ще бъде излъчен по телевизията, но все още изпълнителят не издава по коя. Режисьор на концерта бе Васил Стефанов, който е известен с музикланите клипове, които снима. По време на концерта Любо за първи път представи общата си песен с Константин Цеков от ФСБ - “За

Словения пропусна повечето от бежанците, чакащи на хърватската граница

http://news.ibox.bg/news/id_1866741758

Мигрантите прекараха последните няколко дни в лагери на хърватска територия до самата граница...

Ген. Григоров: Не може преднамерено да гледаме на бежанците като на врагове

http://politics.actualno.com/Gen-Grigorov-Ne-moje-prednamereno-da-gledame-na-bejancite-kato-na-vragove-news_502448.html

Заради неплатени сметки за ток на няколко пъти през последната година и половина системата за наблюдение на границата е била изключвана и е "оставяна на тъмно". Това съобщи бившият началник на „Гранична полиция” ген. Валери Григоров пред бТВ. Според него има пропуски в охраната на държавната граница. „Квалификацията и подготвеността на служителите е изключително ниска”, заяви той. Бившият шеф поясни, че докато през 2006 г. в „Гранична полиция” е имало над 90

Може би и така - неосъзнатата история на България

http://actualno.actualno.com/Moje-bi-i-taka---neosyznatata-istorija-na-Bylgarija-news_502272.html

Има едно нормално българско момче, което работи здраво, за да осигури семейството си. Прибира се изморено от работа, когато изобщо се прибира от работа, защото професията му е такава, че се труди за Държавата. И тъй като Държавата е България, той е зле платен и работи извънредно за почти без пари. Съдба, какво да се прави. Има едно българско момче, което се грижи за семейството си и колкото и да е изморено, минава през магазина, за да зарадва жена си с нещо. Което после сяда пред телевизора и п

Русия демонстрира своя военен арсенал в Сирия

http://svetoven.pogled.info/russia/news/68578/Rusiya-demonstrira-svoya-voenen-arsenal-v-Siriya

/Поглед.инфо/ В рамките на авио- и морската операция против „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия руските войски използват широк спектър от най-добрите образци на съветската военно-конструкторска школа до новите руски оръжия, които преживяват бойното си кръщение в реална обстановка. „Руски дневник“ публикува подбор от оръжия, които „изгряха“ в Сирия.

Чехия е критикувана за арести на имигранти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/20/2632164_chehiia_e_kritikuvana_za_aresti_na_imigranti/?ref=rss


Чешката полиция държи арестувани нелегални имигранти в продължение на седмици и при ограничен достъп до адвокати, преводачи и външния свят, преди да им позволи да продължат към Западна Европа, съобщaва "Ройтерс". Агенцията разказва за двама сирийци, влезли с трафикант на хора на път за Германия, но допълва, че това се случва със стотици други. Правозащитни организации твърдят, че условията често са по-лоши, отколкото в затвор, и в крайна сметка задържаните са пускани с нареждане бързо да...

Нова телевизия с екслузивен репортаж от Игнатиево за джебчийте и изборите

http://petel.bg/Nova-televiziya-s-eksluziven-reportazh-ot-Ignatievo-za-dzhebchiyte-i-izborite__131063

Кадър Нова тв Васил е мъж и съучастник на джебчийката Евгения от Игнатиево, разказва Нова телевизия. Двамата са си построили палат с...

Студът стяга тази нощ от северозапад

http://offnews.bg/news/n_1/n_576076.html

Облаци захлупват небето днес, денят обаче остава топъл. Около обяд ще завали , главно в Северозападна България, където ще е и по-хладно. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.  По Черноморието ще бъде облачно, след обяд и привечер с валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, според прогнозата на НИХМ. Над планините ще е облачно. След обяд ще превали слабо над западните части от Стара планина. Ще духа слаб, по високите части - умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е 16 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса. През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително и максималните няма да надхвърлят 11 - 16 градуса. Започват и валежи.  

Министрите обсъждат вътрешнокомпенсирани промени в бюджетите на три министерства

http://pik.bg/министрите-обсъждат-вътрешнокомпенсирани-промени-в-бюджетите-на-три-министерства-news420180.html

Министрите обсъждат вътрешнокомпенсирани промени в бюджетите на три министерства

На заседанието на Министерски съвет във вторник министрите ще обсъдят проект на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджетите на Министерството на икономиката, на МВР и на Министерството на отбраната.

В дневния ред на заседанието е предвидено и проекторешение за продажба на дълготрайни активи, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД на национална компания „Железопътна инфраструктура” чрез пряко договаряне.

На НКЖИ ще бъде предоставен възмездно право на строеж върху част от имот – публична държавна собственост. 

Преглед на печата от 20 октомври

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632247_pregled_na_pechata_ot_20_oktomvri/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

В нарушение на закона ВАС реши да си направи още една колегия
По идея на Георги Колев дузина съдии ще гледат като последна инстанция административните дела

Сега

Над 21 хиляди нелегално влезли чужденци са заловени за 9 месеца
Нито ограда, нито камери, нито патрули спират всекидневното проникване през границата

Прокурор "въртя" час и половина Борисов заради руския самолет
Премиерът обясни, че...

Парламентарна комисия се събира извънредно за президентското вето

http://pik.bg/парламентарна-комисия-се-събира-извънредно-за-президентското-вето-news420178.html

Парламентарна комисия се събира извънредно за президентското вето

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения се събира, за да гласува ветото на президента върху Закона за военното разузнаване, засягащо поста на Йордан Бакалов. Заседанието на комисията се провежда извънредно, въпреки че депутатите са във ваканция до провеждането на местните избори на 25 октомври. 

Припомняме, че директорът на служба “Военна информация” Йордан Бакалов подаде оставка веднага след като в НС гласуваха текст, според който на шефския пост може да бъде само военен. Министърът на отбраната Николай Ненчев не му прие оставката, а премиерът Бойко Борисов коментира, че има информация, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето. Мотивът за оттеглянето от поста бе обяснен с това, че в гласувания закон за военното разузнаване са заложени две пречки пред оставането на Бакалов на поста.

Първата е изискването да има над 10 г. стаж в системата за национална сигурност. Втората е шеф на военното разузнаване да бъде само висш офицер. Предишният вариант на закона допускаше назначаването и на цивилен. Бакалов бе назначен за директор на служба “Военна информация” на 19 май тази година. В коментара си Борисов заяви, че е чул за идеята за подготвян нов кандидат за поста на Бакалов. "Не виждам защо като е военно разузнаването да няма цивилен началник", каза премиерът. Това, според него, е изключение от правилото, но Бакалов е вътрешен човек от системата, освен това е бил и в комисията по сигурност в парламента. Борисов смята, че Бакалов е достатъчно добър професионалист за тази дейност.

По повод втората кандидатура, за която и той бил чул, Борисов обобщи, че като отминат изборите и хората се завърнат, ще изясни случая. Президентът Росен Плевнелиев действително наложи ветото като в аргументите си записа, че досега дейността на служба „Военна информация“ се уреждаше от два текста в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Действащият Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България е приет през 2009 г. от 40-ото Народно събрание и преценката за това дали длъжността може да се заеме от военнослужещ само с висше офицерско звание е оставена на МС и президента. През 2012 г. по предложение на Министерския съвет и с указ на президента длъжността директор на служба „Военна информация“ не е включена сред длъжностите, за които се изискват висши офицерски звания.

Сега приетата разпоредба на чл. 24, ал. 3 от Закона за военното разузнаване предвижда, че директор на службата може да бъде само военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание.

Президентът счита, че няма убедителни аргументи за премахване на възможността тази длъжност да може да се заема от цивилно лице, притежаващо професионален опит в областта на националната сигурност или въоръжените сили. „След като цивилни лица могат да бъдат заместник-директори и ще могат да изпълняват функциите и правомощията на ръководителя в негово отсъствие, не виждам основание директорът да не може да бъде лице различно от военнослужещ“, счита държавният глава.

Плевнелиев призовава също така народните представители да обсъдят отново и въведеното изискване професионалният опит за директора на служба „Военна информация“ и на неговия заместник да е придобит само във въоръжените сили или в държавни органи и структури, които осъществяват дипломатическа, отбранителна, разузнавателна, контраразузнавателна, оперативно-издирвателна, правоохранителна и охранителна дейност и които са представени в Съвета по сигурността към Министерския съвет. 

Спират водата на 11 места в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_576073.html

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата  днес, съобщиха от дружеството.  Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Оборище” се налага спиране на водоподаването от 9.00до 19.00 ч. на живеещите по ул. „Оборище” от ул. „Буная’ до бул. „Ситняково”, по ул. „Каймакчалан” от ул. „Буная” до бул. „Ситняково”. Във връзка с пресвързване на уличен водопровод на ул. „Логачка” в кв. „Бенковски”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 16.30 ч. на живеещите на ул. „Зеленска”, ул. „Оралица”, ул. „Логачка”, ул. „Крушица”, ул. „Календерска”, ул. „Веле Митрев”. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. 332 в жк „Люлин-8”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 ч. на живеещите на ул. 332 и ул. 328. Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Искър”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на живеещите на бул. „Васил Левски”, ул. „Стара планина”, ул. „Петра”, бул. „Данаил Николаев”. Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Св. Горазд” в кв. „Драгалевци”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 ч. на живеещите на ул. „Св. Горазд”, ул. „Ваклинец”, по ул. „Ябълкова градина” от ул. „Отец Генади” до ул. „Св. Горазд”, ул. „Крушова градина”, ул. „Еловица”, ул. „Кимчовец”, ул. „Гергьовче”, ул. „Ненчо Балкански”.  Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Бялата могила” в кв. „Гниляне”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 14.30 ч. на живеещите на ул. „Смолничето”, ул. „Лозята”, ул. „Бялата могила”. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Бeсарабия” в кв. „Христо Ботев”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на живеещите на ул. „Рилска обител”, ул. „Витиня”, ул. „Стоян Попов”, бул. „Ботевградско шосе”. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Долна махала” в кв. „Бенковски”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 17.30 ч. на живеещите на ул. „Глас народен”, Обрадовски път, ул. „Селска поляна”, ул. „Лазар Михайлов”. Във връзка с монтаж на водомерни възли в местност „Св. Димитър” в с. Лозен, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 17.00 ч. на живеещите в района на местност „Свети Димитър” – след манастира. Във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Еделвайс” в с. Мрамор, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 15.30 ч. на живеещите на ул. „Еделвайс” и ул. „Теменужка”. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Панайот Пипков” в кв. „Драгалевци”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на живеещите по ул. „Панайот Пипков” от ул. „Христина Морфова” до ул. „Крушова градина”.

Петрич се тресе! Нарочиха овчар за новия тотомилионер

http://pik.bg/петрич-се-тресе-нарочиха-овчар-за-новия-тотомилионер-news420125.html

Петрич се тресе! Нарочиха овчар за новия тотомилионер

Петрич се тресе от слухове кой е новият милионер в града. В неделя вечерта стана ясно, че късметлии от София и южния ни град спечелиха джакпота от 3 306 733 лева. Двамата си поделят сумата, като всеки от тях ще грабне по 1 653 366 лева. Стана ясно, че единият фиш е пуснат в централния пункт в Петрич в събота около обяд. Късметлията е попълнил талон за 2,80 лв.
Веднага в южния град плъзнаха слухове кой може да е късметлията.

Заговори се, че това е овчар, който е нает да пасе стадо на животновъд в село Първомай. Мълвата обиколи селото набързо, но се оказа, че никой не може да я потвърди категорично, информира "Стандарт". Спрягаха се различни имена - ту Цветан, ту Здравко, ту Никола, които са пастири в селището. После тръгна мълва, че късметлията бил от друго населено място, както и че пасял животните на фермер от съседното с. Кавракирово. Според едни слухове младо бедно момче е уцелило шестицата, според други - 60-годишен мъж е ударил печалбата. Снощи вече ситуацията се "избистри" и из града упорито се говореше, че беднякът милионер се казва Здравко, на около 60 г., и работел като ратай, нает да пасе стадо.

Новият тотомилионер обаче още не се е появил в централата на тотализатора, за да си потърси печалбата и да представи фиша с шестицата. В Петрич припомнят, че още през 90-те години на миналия век си спечелили славата на Град на милионерите.

 

От Топлофикация София дават съвети за по-ниски сметки

http://society.actualno.com/Ot-Toplofikacija-Sofija-davat-syveti-za-po-niski-smetki-news_502441.html

С новите цени, утвърдени от КЕВР, ще има намаление на сметките, ако потреблението се запази. Средното намаление ще е малко над 16% - толкова, с колкото КЕВР свали цената на парното, припомни Боян Паунов от Топлофикация-София пред БНТ. На въпрос защо вече всеки месец ще се плаща дялово разпределение, Паунов обясни, че това е факт, защото така по-лесно потребителите могат да понесат финансовата тежест. Досега се плащаше еднократно 25 лева за отоплителен сезон. От думите на Паунов излезе, че е ло

Катастрофа е станала на бул. "Александър Малинов" в София

http://sofia.actualno.com/Katastrofa-e-stanala-na-bul-Aleksandyr-Malinov-v-Sofija-news_502444.html

Две коли са катастрофирали на бул. „Александър Малинов”, ж-к „Младост”, съобщи Агенция "Фокус". Това е станало малко преди кръстовището на бул. „Александър Малинов” и ул. „Филип Аврамов”. Движението в района е затруднено. Към момента няма органи на реда на мястото на инцидента.

Бих си продал гласа, ако има кой да го купи – от телевизията видях и къде

http://cite.actualno.com/Bih-si-prodal-glasa-ako-ima-koj-da-go-kupi--ot-televizijata-vidjah-i-kyde--news_502443.html

Това заяви пред Нова телевизия - внукът на Тодор Живков, Тодор Славков, който е кандидат за общински съветник в София на движението "Напред България". Славков е убеден, че като общински съветник не би могъл сам да промени абсолютно нищо. Той самият не вижда дядо си като диктатор, подобен на Чаушеско, като оправда присъствието на лагери като Белене за реваншизъм след Втората световна война. Според Славков капитализмът не е формулата за хубав живот и в момента тази система се проваля. Вероятно щ

Джебчиите от Игнатиево се гласят да стават общински съветници на Аксаково

http://varna.actualno.com/Djebchiite-ot-Ignatievo-se-glasjat-da-stavat-obshtinski-syvetnici-na-Aksakovo-news_502442.html

Вторият кандидат за общински съветник в Община Аксаково е изключително интересен човек. Това е Васил Стоянов, който според Нова телевизия е един от хората в схемата за джебчийство във Варненско с център Игнатиево, по която стана шумен скандал и държавата обеща да вземе мерки. Васил е мъжът на Евгения – най-сръчната джебчийка в Игнатиево, която си призна пред скрита камера как обира клиенти по моловете в морската ни столица и как има протекция дори на високо ниво от МВР. От НАП-Варна обясн

Люта разядка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057657


Оряховски специалитет с чушки, чесън и копър
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел.
Оряховски специалитет с чушки, чесън и копър Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел.

Мачовете и спортът по телевизията днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057220

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Извънредно! Жена е скочила от 6 етаж на блок във Варна, оставила е дете на годинка!

http://petel.bg/Izvanredno--ZHena-e-skochila-ot-6-etazh-na-blok-vav-Varna--ostavila-e-dete-na-godinka-__131062

Снимка: Булфото Около 35-годишна жена е скочила вчера от шестия етаж на жилищен блок във Варна и е починала на място, научи Petel.bg....

Uber доставя тикви по поръчка днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_576069.html

Всеки, който има мобилното приложение за споделени пътувания Uber, може да си поръча тиква днес.  "Отворете приложението между 15 и 19 часа, натиснете UberТИКВИ и поръчайте вашата тиква в София. Цената за доставка на една тиква е 3 лева, за декорация или не, ние ви носим най-много по две", пише компанията в съобщение на сайта си. От текста не става ясно дали инициативата е посветена на Хелоуин.  "Ние обичаме София и знаем, че София обича Uber и за това все още сме тук. Знаем, че цените правото си на избор. Колкото и да е странно, алтернативите при пътуванията са ограничени, но можем да ви предложим избор на тикви. Ето защо, бихме искали да ви дадем възможност да си изберете измежду красиви, кръгли (и не толкова кръгли) шарени, декоративни тикви през приложението. Надяваме се Комисията за защита на конкуренцията да не ни обвини в нелоялна конкуренция. Все пак става въпрос за тикви", пише още в съобщението. От текста става ясно и, че първите 100, успешно направили заявка, ще получат и безплатна Uber тениска.  Uber беше обвинена в нелоялна конкуренция и лишена от правото да работи в страната, започна и подписка в нейна защита. На сайта си от Uber заявяват, че само за 3 дни повече от 20 хил. души са подписаха петицията в подкрепа на споделеото пътуване. 

Наши работници пострадаха при пожар в Германия

http://europe.actualno.com/Nashi-rabotnici-postradaha-pri-pojar-v-Germanija--news_502438.html

?ългарски работници пострадаха в Германия. Инцидентът е станал в понеделник вечерта, след пожар в сграда, в която са живеели близо 50 души - българи и поляци, съобщи Нова телевизия. Най-малко 12 са пострадалите при пожара. Петима от ранените са тежко състояние, а сграда е изгоряла напълно. Не съобщава самоличността и националността на пострадалите. Местната полиция е започнала разследване на причините за пожара. Не се изключва и версията за умишлен палеж, на фона на растящата враждебност към м

Появил се отникъде гигантски астероид ще прелети на Хелоуин

http://cosmos.actualno.com/Pojavil-se-otnikyde-gigantski-asteroid-shte-preleti-na-Helouin-news_502435.html

Специалистите от НАСА са открили гигантски астероид, който ще прелети в непосредствена близост от Земята на 31 октомври. Небесното тяло, получило названието 2015 TB145, е открито с разположената на Хаваите автоматична система Pan-STARRS, съобщава Gizmag. Изследователите отбелязали, че астероидът ще премине на 499 000 км от Земята, което се равнява на 1,3 разстояния от Земята до Луната. Скоростта на небесното тяло ще бъде 35 км в секунда. За сравнение Челябинският метеорит се е движил със скорос

Делото "Червеи" продължава с разпит на свидетели

http://crime.actualno.com/Deloto-Chervei-prodyljava-s-razpit-na-svideteli-news_502434.html

Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото „Червеи“. За днес (20 септември) е насрочено първото заседание по същество и са призовани около 20 свидетели, предаде БГНЕС. Съдът трябва да каже и дали процесът ще се гледа при закрити врата или публично. Според прокуратурата, има секретни материали и това налага ограничаване на публичността на съдебния процес, а според защитата той трябва да е публичен. Делото срещу бившия вече председател на Софийски градски съд Владимира Янева и

Калфин: Икономистите не са разбрали за решението за праговете за тютюна

http://business.actualno.com/Kalfin-Ikonomistite-ne-sa-razbrali-za-reshenieto-za-pragovete-za-tutuna-news_502440.html

Има ли преференция или политическа сделка относно минималните осигурителни прагове и липсата на увеличението им за тютюнопроизводството, което облагодетелства "Булгартабак" и "Кингс Табако"? На този въпрос социалният министър Ивайло Калфин отговори, че му е много забавно да го обвиняват в любов към г-н Пеевски. Според Калфин в 85 икономически области има уточнение между работодатели и синдикати и там държавата не пипа. При останалите 37 сектора, в 32 обаче не е имало диалог между синдикати и ра

Христо Трифонов: „Всичко зависи от нас хората”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/DlZoF7T3uTI/

На 19.10.2015 г. в препълнената зала на КП ”Свети Георги” гр. Поморие се проведе среща на кандидатите за общински съветници от ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи , с подкрепата на Сдружение „Свети Георги”.
По време на срещата с жителите на град Поморие водачът в листата за общински съветници Христо Трифонов представи кандидатите за общински съветници с думите: Ако се подкрепяме и сме единни ще успеем. Всичко зависи от нас, хората. Това, което трябва да направим е да изискваме повече, за да превърнем Поморие в кауза. Имаме силата, стига хората да повярват в това. Всички сме твърди характери. Листата ни за общински светници наброява 14 души:
Христо Димитров Трифонов
Тодор Иванов Диков
Мария Иванова Желева
Георги Янакиев Янчев
Галина Василева Петрова
Алекси Борисов Алексиев
Радостин Ангелов Михнев
Стефка Петрова Лечева
Димитър Трендафилов Стефанов
Славка Василева Мешкова
Катин Кирилов Опнаков
Димитър Борисов Блажев
Златина Тодорова Титева
Светлана Иванова Байрактарова
Те се представиха и отговаряха на въпроси. На срещата присъстваха областният председател на пенсионерите г-н Ферелиев, организаторът на Обединение на ПК в България г-н Бенчо Бенчев и председателят на КП кв. Меден рудник гр. Бургас г-н Бодуров, за да подкрепят кандидатурата на Сдружение „Свети Георги” с листата на Обединен блок на труда на предстоящите местни избори в община Поморие. Според тях, кандидатите за общински съветници в тази листа са хора с добри сърца. Двама от тях са хора в пенсионна вързаст, а всички останали са млади, активни, работещи хора, които с честен труд изкарват хляба си”. Присъстващите на срещата поставиха наболели проблеми за решаване в кв. „Свети Георги”, като липсата на лични лекари, заустването на дъждовната вода на плажа, непривлекателния вход на Поморие към ул. „Манастирска”, неугледния вид на бившия ресторант Лазур, обособяване на специално място за разходка на кучета и много други. Така се оформиха основните акценти за действие, като:
-Стимулиране на бизнеса, за да се развива човешкия потенциал и да остават младите хора в Поморие;
-Прозрачност на управление- да има кметски заместник, към когото хората от кв. „Св.Георги” да се обръщат ежедневно със своите въпроси;
-Подобряване на инфраструктурата, за да стане Поморие привлекателно място за живот и за туризъм;
-Изграждане на кабинети на лични лекари, за да имат възрастните хора от кв. „Св.Георги” достъп до медицинските услуги;
-Подпомагане на спорта и културата като акцентът да е върху училищната и читалищната дейности, насочени към развиване на ресурсите към децата;
-Увеличаване на картите за безплатно пътуване на хората над 70-годишна възраст и много други.
„Сдружение „Свети Георги” възникна в отговор на множеството проблеми, с които се сблъскват жителите и на новата част на Поморие, откликва и на проблемите в целия град и различните населени места в общината. В листата ни има и представители на град Каблешково” каза на финала на срещата Христо Трифонов и добави: „Ние сме безпартийни, което ни помага сами да вземаме своите решения и по лесно да откликваме на нуждите на хората”
Следващата среща е на 22.10.2015 г./ четвъртък/ от 17,30 в кафе „ИНТИЕЛ” гр. Поморие.
Номерът в бюлетината за общински съветници е номер 5: ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи , с подкрепата на Сдружение „Свети Георги”-Поморие .

Превъоръжават въздушните сили с нов изтребител

http://petel.bg/Prevaorazhavat-vazdushnite-sili-s-nov-iztrebitel__131058

Снимка: Булфото Военният министър Николай Ненчев крие проекта за превъоръжаване на ВВС с нов изтребител. Документът още не е внесе в...

Мощна експлозия срина 14 сгради в Рио де Жанейро

http://petel.bg/Moshhna-eksploziya-srina-14-sgradi-v-Rio-de-ZHaneyro__131059

Илюстрация: Булфото Мощна експлозия срина 14 сгради в Рио де Жанейро. Разрушен е цял търговски център.   Върви мащабна издирвателна...

Режим на тока за центъра на Варна и Галата

http://petel.bg/Rezhim-na-toka-za-tsentara-na-Varna-i-Galata-__131060

Профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия налага днес да бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на...

Грипът идва до дни, дебнат ни три типа вируси

http://petel.bg/Gripat-idva-do-dni--debnat-ni-tri-tipa-virusi__131061

Снимка: Булфото “Заболелите от остри респираторни инфекции се увеличиха с около 30% за седмица. Общата заболеваемост за 7 дни е близо 54 на...

Компания осъди летище "София" за 44 млн. долара

http://pik.bg/компания-осъди-летище-софия-за-44-млн-долара-news420123.html

Компания осъди летище "София" за 44 млн. долара

Летище София е осъдено да плати 44 млн. долара на кувейтско-саудитска компания, която изгради новата писта. Причината - забавяне на процедурите по отчуждаване на терените за пистата, както и неизплатени суми на изпълнителя, информира Нова телевизия.Чуждата компания се обръща към Международния арбитражен съд, за да си търси парите. От своя страна Летище София също излиза с претенции. Така започва съдебната сага.

Годината е 2006-та. Часът – 3.00 след полунощ. Тогавашният премиер Сергей Станишев вижда чисто новата писта на летището отвисоко и остава доволен.

Договорът за изграждането на пистата е подписан с кувейтско-саудитската компания през 2003 г. Цената - близо 53 млн. долара без ДДС. Проблемите започват със забавянето на процедурите по отчуждаване на терените за пистата. Не са платени и част от дължимите суми на изпълнителя.

Международният арбитражен съд признава почти всички искове на кувейтско-саудитското обединение за близо 76 милиона лева. Две български съдилища пък признават решението на международния съд.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в едномесечен срок.

Има ли пари летището да плати 76 млн. лева? За справка годишните приходи на Летище София за миналата година са 107 млн. лева, а чистата печалба - 5 250 000 лева. Сметките показват, че за да се разплати, на летището ще са му нужни 15 години. 

Прекалено много знаещ американец е обвинен в убийство

http://america.actualno.com/Prekaleno-mnogo-znaesht-amerikanec-e-obvinen-v-ubijstvo-news_502302.html

Властите на американския щат Уисконсин повдигнаха обвинение в убийство на 50-годишния Хосе Ферейра (Jose Ferreira), след като той се обадил в тв шоу. В ефира на канала WISN 12 мъжът подробно описал детайлите от изчезването на седмокласничката Кари Ан Йопек от град Милуоки през 1982 година, съобщава Associated Press. "В историята му имаше толкова подробности, прекалено много бих казал", казал директорът на тв канала Крис Грег. По думите му служителите на телевизията веднага след позвъняването с

Все още няма разбирателство за служебно правителство в Македония

http://balkani.actualno.com/Vse-oshte-njama-razbiratelstvo-za-slujebno-pravitelstvo-v-Makedonija-news_502433.html

Имаме още 20 часа да се споразумеем за служебно правителство и избора на специален прокурор, заяви председателят на Социалдемократическия съюз Зоран Заев след безрезултатната среща на лидерите на основните партии в Македония, предаде БГНЕС. "Няма споразумение. Разполагаме с още 20 часа, за да се споразумеем за служебно правителство и избора на специален прокурор", заяви Заев след края на срещата, провела се под егидата на еврокомисаря Йоханес Хан в представителството на ЕС в Скопие. "Осем часа

МВР хваща незаконно влизащите предимно на "зелена граница"

http://politics.actualno.com/MVR-hvashta-nezakonno-vlizashtite-predimno-na-zelena-granica-news_502436.html

Над 20 000 чужди граждани са влезли незаконно в България за периода 1 януари - 1 октомври тази година. Това показва справка на МВР, представена пред в. "Сега". Съгласно справката точният брой на влезлите без разрешение чужденци е 21 743 души. Над 7 хил. са хванати чак във вътрешността на страната, което означава, че са минали безпрепятствено през браздата. Въпреки че има 30-километрова ограда по границата, по-голямата част от арестуваните са задържани на зелена граница - 5348 души. МВР брои за

Деца загинаха в Либия при обстрел на болница

http://africa.actualno.com/Deca-zaginaha-v-Libija-pri-obstrel-na-bolnica-news_502431.html

Петима души, сред които и деца, бяха убити при обстрел на болница в либийския град Бенгази, съобщава АФП. За инцидента съобщиха чрез Фейсбук от самата болница "Ал Джалаа", намираща се в централния район Лаити в Бенгази. Четири от жертвите са загинали на място, а петата е починала от раните си. Повечето от убитите са деца под 10-годишна възраст, има и трима ранени. Междувременно, терористичната групировка "Ислямска държава" разпространи видео с логото на Бурка, регион в източна Либия под контро

Програма за управление на Никодим Стоянов

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SXCNyrWihnk/

Програма за управление на  НИКОДИМ СТОЯНОВ СТОЯНОВ -кандидат за кмет на община Поморие през мандат 2015 – 2019г.

ДЕВИЗ: „ЗА ОБЩИНАТА И ХОРАТА – СОЛИДАРНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ”

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Обръщам се към Вас за да поискам Вашето доверие в предстоящите избори за местни органи на властта. През изминалите години общинските съветници от Българската социалистическа партия водиха политика, отстояваща интересите и потребностите на мнозинството от гражданите, стимулираха гражданското участие в местната власт и работиха за увеличаване ролята на общината при решаване на важните за хората проблеми.
Днес се нуждаем от вашата силна подкрепа за да съумеем с общи усилия решително да увеличим своето влияние при справяне с предизвикателствата пред местното развитие и самоуправление, да изведем община Поморие на челни позиции сред Черноморските общини, да постигнем пълно и ползотворно използване на общинските ресурси в общ интерес, да способстваме за поставяне проблемите на хората в центъра на общинската политика и да не допуснем от граденото с десетилетия от всички граждани да се обогатяват малцина.
Предлагам на вашето внимание визия и програма за управление на община Поморие, която почива на левите стандарти за местно самоуправление и е открита за конструктивни предложения за изменения и допълнения.
ВИЗИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ
До 2020 год. Община Поморие да се превърне в модерна европейска община с устойчива и развиваща се икономика, привлекателна среда за живот, туристически, стопански, балнеоложки и административно-културен център на българското Черноморие, с красива и чиста природа, съхранено биоразнообразие, богато и споделено историческо наследство.
Постигането на тази стратегическа цел ще се основава на:
– Икономически растеж, заетост и доходи чрез развитие на туризъм, строителство, съвременно екологично селско стопанство, лека и преработваща промишленост и балнеология,
– Осигурен достъп до качествено образование, здравеопазване, спорт и отдих за всеки,
– Гарантирана сигурност, защита на собствеността и личната свобода.
– Пълноценно, ускорено, настойчиво и целенасочено използване на европейските фондове и програми, национални и собствени ресурси за достигане и задминаване по темпове на растеж на водещите Черноморски общини.
Всичко това – осъществено в резултат от съвместните усилия на общинската администрация, Общинския съвет, държавните ведомства и институции, неправителствените организации, гражданите и по пътя на европейската интеграция и сътрудничество.

СТРАТЕГИЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ

ЦЕЛИ: 1. Създаване на благоприятна бизнес среда за привличане на инвестиции и стимулиране на предприемачеството, стабилизиране конкурентноспособността на местната икономика, насърчаване на икономическата активност, усвояване на индустриални, логистични, туристически и жилищни зони на основата на нов общ устройствен план, развитие на селското стопанство и неземеделските дейности, за осигуряване на по-голяма заетост на жителите на общината и увеличаване на доходите им;
2. Постигане на устойчиво и балансирано развитие на общинския център и съставните населени места за успешно интегриране на туристическия, аграрния и индустриалния сектор и сектора на услугите в българските и европейските икономически структури.

ПРИОРИТЕТИ:
– Съдействие от страна на местната власт за реализиране на инвестиционни намерения и инициативи на представителите на бизнеса;
– Предоставяне на свободни общински активи (терени, помещения, оборудване и др.) на преференциални наемни цени за развитие на иновационни производства, съпътстващи дейности и др. Преустановяване практиката за необоснована разпродажба на общински активи и прецизиране програмата за управление и разпореждане с общинска собственост;
– Увеличаване на заетостта чрез създаване условия за осигуряване на нови работни места за жителите на общината, привличане на висококвалифицирани специалисти, стимулиране на младежите да се завръщат в и работят в общината след завършване на образованието си, повишаване качеството на работната сила. Учредяване на ежегодни общински стипендии за лекари и учители;
– Прилагане и развитие на форми на публично-частно партньорство между местната власт и бизнеса;
– Иницииране изграждането на нови местни бизнес структури, подобряване на административното обслужване на бизнеса и стимулиране на връзките с национални и международни организации;
– Изграждане на Информационен бизнес център в Поморие;
– Подпомагане дейността на Местните инициативни групи по програмите, финансирани от Европейския съюз;
– Организиране на обучения, консултации и подпомагане разработването на проекти от местния бизнес;
– Популяризиране програмите за професионална квалификация и преквалификация на безработните, включително и програми за разкриване на собствен бизнес,
– Постигане на по-голяма устойчивост във финансирането на бюджетните дейности в условията на финансова децентрализация, намаляване на задълженията на общината по банкови кредити, подобряване събираемостта и постепенно установяване на поносими нива на данъчните ставки и такси;
– Увеличаване на приходите чрез стопански дейности, разкриване на нови резерви и недопускане на просрочени вземания;
– Прилагане стандартите от серията ISO 9000 за управление на качеството на общинските дейности;
– Разширяване и разнообразяване дейността на общинските дружества;
– Отдаване на земеделски земи за дългосрочно ползване за създаване на трайни насаждения с цел откриване на нови постоянни работни места;

– Подпомагане на земеделските производители чрез предоставяне на преференциални условия за продажба на продукцията им.
СТРАТЕГИЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

ЦЕЛИ: 1. Създаване и развитие на съвременна жизнена и работна среда за гражданите и гостите на община Поморие;
2.Продължаване и ускоряване изграждането и модернизирането на инфраструктурата в общинския център и кметствата на общината;
3. Прилагане на европейските стандарти и европейския опит в опазването на околната среда;
4.Опазване, социализиране и популяризиране на многообразното културно-историческо наследство на Поморие и кметствата като важен фактор за съхраняване на нашата идентичност и източник на достойнство и самочувствие.

ПРИОРИТЕТИ:
– Широко обществено обсъждане и финализиране приемането на общ устройствен план на гр. Поморие,
– Ежегодно включване в поименния списък на инвестиционната програма на община Поморие на обекти, които се утвърждават от Общинския съвет, след широко обществено обсъждане;
– Проектиране, финансиране и изграждане на входните артерии на гр, Поморие;
– Проектиране, финансиране и изграждане на канализационна мрежа на гр. Каблешково;
– Продължаване на дейностите по брегоукрепване и брегозащита;
– Продължаване благоустрояването на междублоковите пространства в „Малко солено езеро” и квартал „Север”, рехабилитацията уличната мрежа в общинския център и кметствата;
– Частичен ремонт на цялата общинската пътна мрежа в най-компрометираните й зони ;
– Завършване строителството на рибарското пристанище;
– Изграждане на нова автогара в Поморие;
– Усъвършенстване на транспортната схема в общината, съобразно с потребностите на нейните граждани и гости. Рязко увеличаване на броя на паркингите и местата за паркиране чрез изграждане на многоетажни паркинги?
– Разработване и приемане на Програма за ефективно управление на пристанището
– Програма за ефективно управление и опазване на Поморийското езеро и превръщането му в туристическа атракция;
– Мерки за възстановяване на туризма в гр. Ахелой;
– Увеличаване на зелените зони и парковите площи в районите с интензивно застрояване и достигане европейските стандарти за зелени площи на един жител;
– Проектиране, финансиране и изграждане на нов сондаж за питейна вода в село Козичино;
– Предприемане на мерки за подобряване използването на водните ресурси в с. Медово и с. Каменар;
– Създаване на клъстер за продуктов туризъм на база сътрудничество на НПО и ОП „Туризъм и спорт” за разработване и популяризиране на поморийската лиманна кал и луга като туристически продукт;
– Брегоукрепване на м. „Косата” и утвърждаването й като туристическа дестинация;
– Възстановяване и благоустрояване на стария санаториум за калолечение като действащ „музей на балнеологията” и изграждане на египетски плаж;
– Възстановяване на общинския радиовъзел. Учредяване на седмичен общински вестник. Обновяване и разширяване сайта на общината;

СТРАТЕГИЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО, КУЛТУРАТА,ТУРИЗМА И СПОРТА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

ЦЕЛИ: 1. Разширяване на възможностите за предлагане на разнообразни, достъпни и качествени социални услуги на гражданите, увеличаване на техния обхват и ефективността на управление на социалните дейности и засилване на гражданския контрол по предоставянето им;
2. Осигуряване на равни възможности за образователно и културно развитие, здравно обслужване, спорт, туризъм и отдих;
3. Подпомагане дейността на самоуправляващите се културни институции и обогатяване на културния календар на Поморие и кметствата.
4.Превръщане на Поморие в целогодишна туристическа дестинация

ПРИОРИТЕТИ:
– Утвърждаване на оптимална структура на образованието с отчитане на демографските проблеми и потребностите на гражданите;
– Поддържане на материално-техническата база и изграждане на нова с цел провеждане на високоефективен учебно-възпитателен процес;
– Съдействие за постоянно повишаване квалификацията на учителите и на социалния им статус;
– Създаване на условия за пълноценно осмисляне на свободното време на децата и учащите се чрез широко използване на извънкласни и извънучилищни форми на работа с тях;
– Съдействие за разработване на проекти, осигуряване на финансиране и изграждане на спортни площадки в училищата, междублоковите пространства, детски площадки в ОДЗ и парковите зони в общинския център и кметствата;
– Подпомагане дейността на ученическото местно самоуправление и включване на учениците и младежите в инициативите на общинската администрация и Общинския съвет;
– Подкрепа на талантливи деца и ученици чрез отпускане на стипендии и годишни награди;

– Организиране на платени стажове за младежи в общинската администрация;

– Премахване на таксата за детска градина на 5- и 6-годишните деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка

– Запазване, финансово и кадрово стабилизиране и модернизиране на Многопрофилната болница за активно лечение – МБАЛ-Поморие. Закупуване на нова медицинска апаратура. Реално участие на общината в управлението на общинската болница. Съдействие за изграждането на Център за Спешна медицинска помош;
– Разкриване на Здравна къща в кв. „Св. Георги” на гр. Поморие. Решително подобряване на кадровото осигуряване и материалната база за медицинско обслужване на населението в съставните населени места;
– Подкрепа за медицинските практики в малките населени места и осигуряване на фонд „Работна заплата” от общинския бюджет чрез сключване на споразумения с общопрактикуващите лекари за назначаване на медицински лица по места за извършване на текуща патронажна и профилактична дейност;

– Осигуряване на общински жилища за медицински специалисти;
– Подобряване координацията между общинските здравни дружества, държавните звена, общопрактикуващите лекари за повишаване ефективността на общинската здравна система;
– Продължаване подпомагането на граждани, нуждаещи се от скъпоструващо лечение и с репродуктивни проблеми, със средства от общинския бюджет;

– Осигуряване на денонощно аптечно обслужване в Ахелой и Каблешково;

– Изработване на общинска програма за поетапно намаляване на безработицата с акцент върху целогодишната младежка заетост чрез осигуряване на нови работни места във взаимодействие с бизнеса и постигане на динамичен пазар на труда;
– Разработване и реализиране на общинска стратегия за развитие на социалните услуги за периода 2015г. – 2019г. в т.ч.:
o Ежегодно осигуряване на нуждаещите се от лични асистенти, домашни помощници, социални асистенти;
o Изграждане на Център за обществена подкрепа на семейства и деца в риск;
o Осигуряване на финансови средства за изграждане на Дом за стари хора в село Бата и Дневен център за възрастни хора в с. Каменар;
o Изграждане на Защитено жилище в с. Козичино;
o Разширяване обхвата на услугите чрез увеличаване броя на лицата, обслужвани от Домашен социален патронаж и нарастване пакета на услугите за гражданите в общината;
– Подпомагане на клубовете на хората с увреждания и на пенсионерите в общината;
– Стимулиране на раждаемостта чрез подпомагане на новородени с еднократна финансова помощ;

– Разширяване на партньорството с неправителствения сектор и други институции за предоставяне управлението на съществуващите социални услуги и развитието на нови на конкурсен принцип;

– Продължаване работата по привличане и назначаване на приемни семейства с цел намаляване на бедността сред децата и развитие на „Приемната грижа” като алтернатива на изоставянето и настаняването в институции;

– Създаване на привлекателна среда за спорт и развлечения чрез:
Проучване възможностите за изграждане на закрит общински плувен басейн;
Проектиране и изграждане на крайморски парк в района на нос Кротиря;
Увеличаване на средствата за финансово подпомагане на спортните клубове на конкурсен принцип.

– Обогатяване базата от културни институти чрез изграждане на художествена галерия в Поморие и музей в Каблешково;
– Ремонт на сградите на селските читалища. Подпомагане на читалищната дейност, развитие на местните културни традиции и празници;
– Осигуряване на финансови средства за ремонт на църквите в общината;

СТРАТЕГИЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

ЦЕЛИ: 1. Изграждане на ефективна и модерна общинска администрация с компетентни и мотивирани служители, способна да посрещне високите изисквания на бизнеса и гражданите за добро обслужване и висока професионална етика;
2. Утвърждаване на местното самоуправление чрез развитие на формите на пряка демокрация, широко гражданско участие и въвеждане на европейските иновационни практики;
ПРИОРИТЕТИ:
– Актуализация на общинската нормативна база, програмните, плановите и стратегическите документи на местно ниво в съответствие с европейските политики за развитие на местните общности;
– Ефективно взаимодействие между местната власт и държавните структури за осигуряване на обществения ред и сигурността на гражданите;
– Подобряване взаимодействието между Общинския съвет и кметските администрации;
– Издигане престижа и подобряване взаимодействието на общинската администрация и кметовете на кметства с обществения посредник в общината и кметските съветници в кметствата;
– Повишаване доверието на гражданите и бизнеса в администрацията чрез осигуряване на добро управление на всички нива в общинската администрация и повишаване качеството на административното обслужване;
– Издигане ефективността и ефикасността на общинската администрация чрез адекватно управление и развитие на човешките ресурси. Максимално увеличаване приложението на конкурсното начало при подбора на кадрите;
– Модернизиране дейността на общинската администрация и организациите на гражданското общество чрез широко приложение на информационните технологии;
– Повишаване квалификацията и административния капацитет на общинските специалисти, съветници и служители за разработване на проекти за финансиране по Оперативните програми на ЕС, други фондове и национални програми;
– Организиране на публични обсъждания и референдуми по важни обществени проблеми;
– Разширяване услугите на Центъра за информация и обслужване на гражданите (едно гише), усъвършенстване на електронните услуги и електронното деловодство;
– Стимулиране създаването на мрежа от неправителствени организации и подпомагане на тяхната дейност;
– Участие в съвместни инициативи и проекти от общоевропейско значение;
– Свободен достъп на гражданите до информация, свързана с дейността на общината, прозрачност в работата на общинската администрация и Общинския съвет;
– Установяване атмосфера на уважение, толерантност и зачитане на различните гледни точки;
– Активна и позитивна дейност и сътрудничество с ръководствата на всички политически партии в общината и обединяване на усилията им за постигане на устойчиво развитие;
– Активно отстояване интересите на всяко населено място и общината като цяло на регионално, областно и национално равнище;
– Активно участие на представители на общинската администрация и Общинския съвет в дейността на регионални и национални асоциации и мрежи;
– Разширяване на сътрудничеството и мрежата от партньорски и побратимени общини и използване на Програмата за побратимяване на ЕС
Уважаеми съграждани,
Голяма част от тези наши обявени намерения ще бъдат реализирани със средства от Европейския съюз, но ние няма да се ограничим само с тях, а ще търсим настойчиво и други източници на финансиране, за да подпомогнем амбициозните си планове за развитие на Поморие и общината.
Реализацията на заявените ни приоритети ще доведе до икономическо развитие и ограничаване на бедността, до подобряване на условията на живот в общината и до повишаване на гражданската активност
Уважаеми съграждани, скъпи приятели,
Подкрепете едно ново, основано на леви стандарти управление на общината. Дайте своя глас за хората, които строят модерна съвременна община, градят мостове към бъдещето, стъпвайки на корените от миналото. Хора, които умеят да аргументират своите искания пред държавата, независимо от политическата окраска на управляващите я и да печелят подкрепа.
Изберете кандидатите, които поемат ясни ангажименти, честно споделят проблемите, опират се на широка обществена подкрепа и могат да отстояват интересите на местната общност.
Знаем проблемите. Имаме решения и можем да ги реализираме.
Доверете ни се!

Гласувайте с бюлетина № 16!

Само за минути: Мъртъвци крадат фирми онлайн

http://petel.bg/Samo-za-minuti--Martavtsi-kradat-firmi-onlayn__131056

Сред жертвите на интернет-измамите в България вече има големи фирми, банки и дори водещи адвокатски кантори, признават кибер полицаите....

Св. преподобни Иларион Велики от Газа

http://celebrate.actualno.com/Sv-prepodobni-Ilarion-Veliki-ot-Gaza-news_502419.html

Преподобни Иларион Велики живял в годините 291–372. Родил се в Палестина, близо до град Газа. Родителите му били езичници. Изпратили го да се учи в Александрия, Египет. Там момъкът се запознал с християнското учение и приел с вяра свето Кръщение. Преподобни Антоний Велики чул за подвизите му. Поискал да го види и чуе и отишъл при него. Живял известно време при него. Подражавал на неговите трудове в строго постничество и постоянна молитва. После се върнал в своето отечество, Палестина. Ту

Президентското вето по поправката "Анти-Бакалов" ще бъде обсъждано в НС

http://politics.actualno.com/Prezidentskoto-veto-po-popravkata-Anti-Bakalov-shte-byde-obsyjdano-v-NS-news_502432.html

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения се събира, за да гласува ветото на президента върху Закона за военното разузнаване, засягащо поста на Йордан Бакалов. Заседанието на комисията се провежда извънредно, въпреки че депутатите са във ваканция до провеждането на местните избори на 25 октомври, припомня БГНЕС. Директорът на служба “Военна информ

Откъс от "Стратегическа дълбочина" на Ахмет Давутоглу

http://literature.actualno.com/Otkys-ot-Strategicheska-dylbochina-na-Ahmet-Davutoglu-news_502322.html

Откъс от четвърта част Близка континентална зона Европа, северна Африка, Южна Азия Централна и Източна Азия     ІІ. Политика на глобалните и регионалните  сили в близката континентална зона   Преосмислянето на стратегическото значение на континентите и елементите на континенталната зона е въпрос от особена важност за две групи държави. В първата група са държавите, способни да прилагат глобални стратегии и поради това принудени да наблюдават баланса на силите в някол

Само за минути: Наномашина от ДНК засича антителата срещу ХИВ

http://petel.bg/Samo-za-minuti--Nanomashina-ot-DNK-zasicha-antitelata-sreshhu-HIV__131052

Илюстрация: Булфото Съществуващите методи за засичане на антителата, които показват наличие на инфекция с ХИВ са бавни и сложни, пише...

Reuters: Американски войници са нахлули с танк в болницата в Кундуз

http://petel.bg/Reuters--Amerikanski-voynitsi-sa-nahluli-s-tank-v-bolnitsata-v-Kunduz__131053

Американски войници са разбили с танк вратите на болницата на хуманитарната организация „Лекари без граници“ в афганистанския град...

Пентагонът с нов план за война срещу Русия

http://petel.bg/Pentagonat-s-nov-plan-za-voyna-sreshhu-Rusiya__131055

Авторитетното американско списание за външна политика Foreign Policy съобщи ексклузивни сведения за това, че Пентагонът е обновил своя стар...

Религиозен календар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057442

Св. мчк Артемий
Артемий, египтянин по произход, служел във войската на цар Константин Велики и след това при неговия син Констанций. След смъртта на император Константин Велики православните християни изтърпели тежки гонения от сина му Констанций и от император Юлиан Отстъпник, които отхвърляли истината за божествеността на Спасителя.
Св. мчк Артемий Артемий, египтянин по произход, служел във войската на цар Константин Велики и след това при неговия син Констанций. След смъртта на император Константин Велики православните християни изтърпели тежки гонения от сина му Констанций и от император Юлиан Отстъпник, които отхвърляли истината за божествеността на Спасителя.

От днес времето застудява, идва и дъжд

http://society.actualno.com/Ot-dnes-vremeto-zastudjava-idva-i-dyjd-news_502351.html

Облачността ще се увеличава и вплътнява и днес сутринта над цялата страна ще бъде облачно. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Около обяд ще завали, главно в Северозападна България. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, по-ниски ще са в Северозападна България. Привечер в северозападните райони вятърът ще започне да се ориентира от северозапад. През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от севе

Хороскопът за 20 октомври

http://curious.actualno.com/Horoskopyt-za-20-oktomvri-news_502420.html

Овен Днес не разчитайте на пробив в сексуалните отношения и не настоявайте за секс от страна на партньора ви. Силната ви страна ще са дейностите, свързани с чужбина, висшето образование и съвместната работа с чужденци. Телец Денят ви ще е наситен с емоции и преживявания. Много и ярки. Този ден ще го запомните. Имате шанс да сключите изключително изгодна сделка, свързана с недвижимо имущество. Победата ви ще се дължи на дисциплината, от която няма да се отклоните нито за миг. Близнаци Днес

Горя сграда с наши работници в Германия

http://petel.bg/Gorya-sgrada-s-nashi-rabotnitsi-v-Germaniya__131049

Илюстрация: Булфото Дванадесет души са получили изгаряния, след като в сграда в германския град Гуденсберг, обитавана предимно от...

Германия, Франция и МВФ призовават за въвеждането на такса за парниковите емисии

http://petel.bg/Germaniya--Frantsiya-i-MVF-prizovavat-za-vavezhdaneto-na-taksa-za-parnikovite-emisii__131050

Снимка: Булфото Германският канцлер Ангела Меркел, президентът на Франция Франсоа Оланд, президентът на Световната банка Джим Йонг Ким...

CNN: Украйна носи отговорността за трагедията с малайзийския Боинг

http://petel.bg/CNN--Ukrayna-nosi-otgovornostta-za-tragediyata-s-malayziyskiya-Boing__131051

Украйна е била задължена да прекрати гражданските полети на самолетите над зоната на конфликта в Донбас. Киев не го е направил и това...

Нищета! Всяко трето българче – на крачка от мизерията

http://pik.bg/нищета-всяко-трето-българче-–-на-крачка-от-мизерията-news420070.html

Нищета! Всяко трето българче – на крачка от мизерията

Децата у нас масово живеят в мизерия. Това показват данните на Националния статистически институт за миналата година, цитирани от Нова ТВ.

За добър живот са необходими: ежегодна почивка, редовни занимания –плуване или свирене на инструмент, колело или кънки, нови дрехи и обувки, книги, пресни плодове и зеленчуци поне веднъж дневно, както и месо или риба.

В света на всяко второ дете у нас обаче има само най-необходимото – дрехи, обувки, храна и книги. Светът на всяко трето дете обаче изглежда още по-страшно. В него няма нито едно от необходимите за добър живот неща.

Данните на статистиката сочат още, че родителите с начално образование са 23 пъти по-застрашени от бедност от тези с висше.

Муамар Кадафи е убит

http://chronicles.actualno.com/Muamar-Kadafi-e-ubit-news_502260.html

Муамар Кадафи е либийски военен, полковник и политик. Роден е на 7 юни 1942 г. в района на град Сирт и е де факто ръководител на Либия от 1 септември 1969 година до кончината си през 2011. Председател на Революционното командване на Либия (1969—1977), Премиер-министър и министър на отбраната на Либия (1970—1972), Генерален секретар на Общия Народен Конгрес (1977—1979). След това се отказва от официалните постове в държавата и се титулува като „Лидер на Революцията“

Либералната партия в Канада печели парламентарните избори

http://america.actualno.com/Liberalnata-partija-v-Kanada-pecheli-parlamentarnite-izbori--news_502430.html

Либералната партия в Канада печели парламентарните избори в страната с повече от 40 % от гласовете. Това съобщи РИА Новости, като се позовава на предварителните данни от канадската Национална избирателна комисия. Според резултатите от около 6 часа сутринта, либералите имат повече от 40 % в избирателните окръзи, в които бюлетините са проверени – повече от 2,4 милиона гласа от приблизително 5,7 милиона обработени бюлетини. На второ място са консерваторите на министър-председателят Стивън Х

Ефектът на космическите полети върху мозъка - част от нови изследвания на NASA и ЕКА

http://petel.bg/Efektat-na-kosmicheskite-poleti-varhu-mozaka---chast-ot-novi-izsledvaniya-na-NASA-i-EKA__131048

Микрогравитацията въздейства върху тялото по различни начини. Ако гледаме видеокадри на астронавти на борда на Международната...

Бизнесът иска 10 млн. за реклама на туризма

http://pik.bg/бизнесът-иска-10-млн-за-реклама-на-туризма-news420159.html

Бизнесът иска 10 млн. за реклама на туризма

Поне 10 млн. лв. трябва да бъде националният бюджет за реклама на туризма. Това каза Калин Драганов от УС на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти по време на третата среща на членовете на АБТТА с местните власти. Трябва максимална промоция на страната ни в чужбина. Защото въпреки новите хотели, обучените екскурзоводи и качествения транспорт, ние не сме познати като дестинация, обясни Драганов.

Големите чужди туроператори ни включват в каталога си за година-две, а след това поради липса на интерес от туристите, отпадаме. А тези, които дойдат, остават изключително доволни. Изгубихме и два европроекта за реклама за близо 5 млн. лв., които биха довели до повече гости и по-добри резултати, пише "Стандарт". Министерството на туризма трябва да вложи повече усилия за презентирането на България като изключително интересна дестинация за културен туризъм, каза Драганов. И допълни, че посещенията на културните обекти през последните година-две са скочили до 10 пъти, предимно заради интереса на българските гости. За годината се очаква туризмът да има спад от 6-7%. Но прогнозите за зимния сезон са добри.

Тази година е най-тежката за туризма ни, каза председателят на АБТТА Байко Байков. Пропиляхме възможността да направим страната ни по-разпознаваема с един от европейските проекти, които загубихме, допълни той. Проектът беше насочен към гостуване на чужди туроператори у нас и срещи между бизнеса. Затова асоциацията организира събития като настоящата среща с местните власти и събитието Go2Bаlkans, на което предлагаме регионални пакети, каза Байко Байков.

 

 

Бежанци дали по 10 000 долара за фалшиви визи

http://pik.bg/бежанци-дали-по-10-000-долара-за-фалшиви-визи-news420149.html

Бежанци дали по 10 000 долара за фалшиви визи

По $10 000 броили трима иракчани за фалшиви германски визи, съобщиха от прокуратурата. Мъжете били задържани на пункта Капитан Андреево след проверка на документите им, когато лъснала измамата. Те обяснили, че броили "гущерите" на непознат турчин в Истанбул.

"Трите лица са пътували в автобус. Повдигнато им е обвинение за преминаване на границата без разрешение на органите на властта и за съзнателно използване на неистински или преправен документ", коментираха от районната прокуратура в Свиленград. От там допълниха, че малко след този случай са заловени още двама иракчани. Единият от тях представил при проверката шведски паспорт, който му бил предоставен от другия му сънародник. Фалшивият кетап бил купен в Истанбул за 700 долара.

Освен тези случаи в последните 2 дни в Свиленград са задържани над 20 човека, скрити в товарни жп композиции. Част от тях обяснили, че платили по 500 долара в Одрин, за да бъдат скрити във вагоните. Най-голямата група бежанци - 16 сирийци, е задържана на гарата в Капитан Андреево. Петте семейни двойки и шестте им деца се криели в товарна платформа.

Нараства търсенето на нови жилища в "Люлин" и "Надежда"

http://pik.bg/нараства-търсенето-на-нови-жилища-в-люлин-и-надежда-news420146.html

Нараства търсенето на нови жилища в "Люлин" и "Надежда"

Нараства търсенето на нови жилища в столичните квартали "Надежда" и "Люлин". Причината е в новоизградената мрежа на метрото, каза Ирена Перфанова, председател на Националното сдружение недвижими имоти. Зоните до метрото се развиват и ще стават все по-търсени, каза Перфанова. Все още обаче центърът на София е най-търсен.

От Сдружението отчитат 10% ръст на цените на имотите в София. Средната цена в териториите от среден до висок клас на центъра е между 1000 и 1200 евро на кв. м, но все още в останалите територии на центъра могат да се намерят оферти за 700-900 евро на кв. м, включително и ново строителство.

Сред зоните с най-голямо търсене са "Лозенец", "Изток", "Изгрев", "Стрелбище", "Иван Вазов" и "Гео Милев". "Младост" винаги е бил интересен район, но в "Дружба" също има интересни зони, каза Перфанова.

Селата около София привличат най-вече с празните парцели. Според Перфанова цените на парцелите не могат да отбележат такъв ръст, какъвто има при апартаментите, тъй като е нормално цената на земята да тръгне нагоре, едва след като започне да расте цената на жилищата.

Но тази година интересът към покупка на парцели за еднофамилни къщи е много по-голям от предходни години, каза Перфанова. Зоните около София са с цени от 40 евро до 250 евро на кв. м празен парцел. В квартали като "Симеоново", "Бояна", "Драгалевци" цената на новото строителство не отстъпва на цените в града - там има по-приятна среда за живеене, сградите са по-ниски и има повече зелени площи.

 

 

 

"Стандарт"

Протест на „Пегида” събра 20 000 души в Дрезден

http://news.ibox.bg/news/id_303650848

Сред плакатите се четеше надпис „Давай, Меркел, ти целуваш като Юда”

Петринел Гочев провокира с театър, живопис и скулптура

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057877

Октомври 2015-а може би е месецът на Патринел Гочев в столичния културен афиш. Преди броени дни художникът режисьор извади премиерен спектакъл - „Жокер”, в Централния куклен театър, предстоят му самостоятелна изложба и гастрол с габровската постановка „Жана Д’Арк” на сцената на столичния „Независим театър”.
Октомври 2015-а може би е месецът на Патринел Гочев в столичния културен афиш. Преди броени дни художникът режисьор извади премиерен спектакъл - „Жокер”, в Централния куклен театър, предстоят му самостоятелна изложба и гастрол с габровската постановка „Жана Д’Арк” на сцената на столичния „Независим театър”.

Любим виц на Буги Барабата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057602


Любим виц на Буги Барабата
Женски глас по телефона:
- Здравейте! Иван?
- Не е Иван, съпругата му Ирина е.
- Ирина! Поздравления! Ще ставате
Любим виц на Буги Барабата Женски глас по телефона: - Здравейте! Иван? - Не е Иван, съпругата му Ирина е. - Ирина! Поздравления! Ще ставате

Пиян ученик псува полицаи в родопско село

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057896

Ученик псува полицаи посред нощ в рудоземското село Елховец.
16-годишният В. Б. се развихрил през нощта в събота срещу неделя, съобщиха от полицията. Около 1 часа, почерпен, той излязъл от бар и започнал да се заяжда и псува други клиенти.
От бара повикали полицията. Тийнейджърът обиждал с цинизми и полицаите и буйствал,
Ученик псува полицаи посред нощ в рудоземското село Елховец. 16-годишният В. Б. се развихрил през нощта в събота срещу неделя, съобщиха от полицията. Около 1 часа, почерпен, той излязъл от бар и започнал да се заяжда и псува други клиенти. От бара повикали полицията. Тийнейджърът обиждал с цинизми и полицаите и буйствал,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване