Бенитес се оплака, че съдиите свирят дузпи за "Барселона", а за "Реал" - не

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/20/2632582_benites_se_oplaka_che_sudiite_sviriat_duzpi_za/?ref=rss


Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Рафаел Бенитес се оплака от съдийството в Примера дивисион.

Според специалиста, арбитрите в Испания отсъждат леки дузпи за "Барселона", като междувременно не посочват бялата точка при по-чисти ситуации на столичния гранд.

"Само погледнете статистиката за това как се свирят дузпи през тази година за единия отбор и как за другия. Дори не искам да си отварям устата", коментира Бенитес.

Статистиката сочи, че от началото на сезона...

Ще вадят туризма от сивия сектор

http://news.ibox.bg/news/id_2020985316

Туризмът е най-доходоносният бранш у нас, констатират от КРИБ

Руската армия ще приеме на въоръжение автономни бойни роботи

http://www.cross.bg/roboti-ynikym-boiini-1484967.html

/КРОСС/ В Русия се проведоха изпитанията на комплекса „Уникум“. Новата разработка позволява автоматизирано управление на роботи с различно предназначение. Крайният продукт вече е предаден на клиента. „Програмният комплекс „Уникум“ дава на машините интелектуални възможности, позволявайки им да решават мирни и бойни задачи – поотделно или в състава на група – без участието на човека. Това е първата в Русия система на такова равнище, която успешно е преминала изпитанията, призната е за готова и е приета от държавния поръчител“. „Уникум“ е разработен от концерна „Системи за управление“. Новата технология позволява едновременно да бъдат управлявани 10 робототехнически комплекса. На бойното поле техниката може да действа както независимо, така и в състава на групировка. „Уникум“ може самостоятелно да разпределя роли вътре в групата, да заменя изведените от строя роботи, да заема стратегически важни позиции, както и да поразява цели в автоматичен режим и по искане на оператора. Трябва да се отбележи, че първият видеозапис на изпитанията на руските бойни роботи се появи в мрежата още през септември. По думите на създателите, комплексът може да управлява наземни, въздушни и морски обекти

3 години условно за Денис Ершов и Цветан Димитров, източили над милион от "Петро

http://petel.bg/3-godini-uslovno-za-Denis-Ershov-i-TSvetan-Dimitrov--iztochili-nad-milion-ot-Petro__131129

Снимка: Булфото, архив 3 години условно с по 5 години изпитателен срок получиха Денис Ершов и Цветан Димитров, които са подсъдими за...

Осъдиха съпрузи за убийство на дистрибутор - 20 години за жената, 12 - за мъжа

http://petel.bg/Osadiha-sapruzi-za-ubiystvo-na-distributor---20-godini-za-zhenata--12---za-mazha__131131

Снимка: Булфото, архив Семейна двойка от Пловдив бе осъдена за жестокото убийство на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев. Присъда от 20...

Отхвърлиха кандидатурата на Платини за шеф на ФИФА

http://petel.bg/Othvarliha-kandidaturata-na-Platini-za-shef-na-FIFA__131132

ндидатурата на Мишел Платини за президентския пост във ФИФА е била отхвърлена. Това съобщи като флаш-новина авторитетното френско...

Оперираха футболист на Черно море

http://petel.bg/Operiraha-futbolist-na-CHerno-more__131133

Футболистът на Черно море Богдан Атанасов претърпя успешна артроскопия на коляното от доцент Тони Георгиев и неговия екип в София....

Готови са проектите за пречиствателната станция на Златни пясъци и за 4,8 км канализация в „Ален мак“

http://pik.bg/готови-са-проектите-за-пречиствателната-станция-на-златни-пясъци-и-за-48-км-канализация-в--news420506.html

Готови са проектите за пречиствателната станция на Златни пясъци и за 4,8 км канализация в „Ален мак“

Двата идейни проекта - за реконструкция, модернизация и разширяване на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци и за доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа в селищно образование „Ален мак“, са готови. Това съобщи Златка Танева, ръководител на проекта за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. Златни пясъци, предаде БГНЕС.

Проектът е на стойност 48 млн. лв., финансиран по ОП „Околна среда“. Първият проект предвижда станцията да бъде с капацитет 72 150 еквивалент жители, като обхваща всички битови отпадъчни води от територията на курортите „Златни пясъци“ и „“Ривиера“, „Чайка“ и селищно образование „Ален мак“. Изпреварващо бе изградено дълбоководното заустване на пречистените води от станцията в морето. Това допринесе за частично подобрение на качествата на морската вода в близост до бреговата ивица на к.к. "Златни пясъци".

Средствата за неговото изграждане са допустими по програмата, включени са в бюджета на проекта до края на тази година ще бъдат възстановени на община Варна от оперативната програма, каза още Златка Танева. По втория проект ще бъде изградена битова гравитачна канализация с дължина 4 800 м канализационни отклонения в „Ален мак“. Проектирани са четири главни канализационни клона, които дават възможност за изграждане на второстепенната улична канализационна мрежа. Община Варна е предприела стъпки за уреждане на статута на обектите, включени в проекта, тъй като терените, върху които ще се изпълнява строежа, са собственост на „Златни пясъци“АД и „Паркстрой-Златни пясъци“ ООД.

Средствата в размер на 2 млн. лв., необходими за тяхното закупуване, са допустими разходи по програмата, и са предвидени в бюджета на втория етап на проекта. С разрешение на управляващия орган вече е подписан предварителен договор за покупко-продажбата между Община Варна и собствениците на терените. До края на годината предстои подписване на Споразумение за изпълнение на втори етап на проекта, верификация на средствата за изграждане на строеж „Дълбоководно заустване на пречистените води от ПСОВ-„Златни пясъци“. В началото на първо тримесечие на 2016 година ще бъдат закупени терените, необходими за изграждане на ПСОВ - "Златни пясъци", предстои и обявяване на обществени поръчки за изпълнение на инвестиционните проекти. Финансирането на изпълнението на инвестиционния проект ще се осъществи със средства на новия програмен период по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова пред журналиста и тв водещ Иван Гарелов: "Кметът не е цар, а служител на хората"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059478

- Г-жо Кирова, за видинчани не е тайна, че имате успешен бизнес, че осигурявате работа на много хора в града. С какво Ви привлече политиката? Не рискувате ли с желанието да смените уютното място на успешна бизнес дама с ветровития кметски стол?
- Никога не съм приемала мястото си като човек, който работи или като бизнес дама като уютно и сигурно.
- Г-жо Кирова, за видинчани не е тайна, че имате успешен бизнес, че осигурявате работа на много хора в града. С какво Ви привлече политиката? Не рискувате ли с желанието да смените уютното място на успешна бизнес дама с ветровития кметски стол? - Никога не съм приемала мястото си като човек, който работи или като бизнес дама като уютно и сигурно.

Ветото на президента върху закона за военното разузнаване мина през комисията в парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632575_vetoto_na_prezidenta_vurhu_zakona_za_voennoto/?ref=rss


Депутатите се съобразиха с ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от новия закон за военното разузнаване. Парламентарната комисия за контрол над службите е препоръчала на Народното събрание да не приема повторно поправките в Закона за военното разузнаване, заяви председателят на комисията Димитър Лазаров, цитиран от БГНЕС.

Комисията заседава извънредно, въпреки че депутатите са във ваканция до провеждането на местните избори.

За да се приеме законът повторно...

Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова пред журналиста и тв водещ Иван Гарелов: "Кметът не е цар, а служител на хората"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059462

- Г-жо Кирова, за видинчани не е тайна, че имате успешен бизнес, че осигурявате работа на много хора в града. С какво Ви привлече политиката? Не рискувате ли с желанието да смените уютното място на успешна бизнес дама с ветровития кметски стол?
- Никога не съм приемала мястото си като човек, който работи или като бизнес дама като уютно и сигурно.
- Г-жо Кирова, за видинчани не е тайна, че имате успешен бизнес, че осигурявате работа на много хора в града. С какво Ви привлече политиката? Не рискувате ли с желанието да смените уютното място на успешна бизнес дама с ветровития кметски стол? - Никога не съм приемала мястото си като човек, който работи или като бизнес дама като уютно и сигурно.

Екстравагантна сватбена фотосесия в паметника на Бузлуджа

http://www.cross.bg/plamena-vleze-svatbena-1484968.html

/КРОСС/Уникална сватбена фотосесия публикува този уикенд в своя фейсбук-профил казанлъшкият фотограф Макс Буковски. Снимките му, които казанлъчани отличават с характерен Макс-стил този път предизвикаха истински фурор сред казанлъчани. Екстравагантната идея на Макс - сватбена фотосесия в разрушения Дом-паметник на Бузлуджа обира овации и поздравления. А героите - Пламена и Иван Дервишеви. Преди известно време, трябваше да отразим едно сватбено тържество в Казанлък и тъй като сме снимали къде ли не, започнах да мисля за някое по-интересно място, където още не сме ходили. Така се роди идеята за мястото. Много пъти сме влизали в чинията, но съвсем с други намерения. На разходка или просто снимки..., но не и за сватбена сесия! Веднага ми беше ясно, че трудно ще реализирам идеята. Не всеки би се навил да влезе вътре. С рокля, с костюм. Трудна задача, разказа Буковски за kazanlak.com. Предлагах на две двойки, но поради различни обстоятелства, не можахме да реализираме идеята с тях. Най-накрая се появи подходящата двойка. Казват се Иван и Пламена. Въпреки, че са израснали в Казанлък, в момента живеят в чужбина. На втората ни среща два дни преди сватбата, реших да им предложа въпросната дестинация. Бях сигурен, че нещата с тях ще се получат. Те се спогледаха, и казаха: Ами защо не? Хайде да опитаме - казва фотографът и допълва: Направо не повярвах тогава, че се съгласиха. Разбрахме се да направим снимките на следващия ден, след сватбата

Ветото на президента на Закона за военното разузнаване мина през комисията в парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632575_vetoto_na_prezidenta_na_zakona_za_voennoto_razuznavane/?ref=rss


Комисията на Народното събрание за контрол над службите е препоръчала на парламента да не приема повторно поправките в Закона за военното разузнаване, заяви председателят на комисията Димитър Лазаров, цитиран от БГНЕС.

Комисията заседаваше извънредно, въпреки че депутатите са във ваканция до провеждането на местните избори.

За да се приеме закона повторно в пленарна зала, трябва 121 от депутатите да гласуват за него в сегашния му вид. В комисия за закона във вида, приет от...

Депутатите подкрепиха президентското вето върху "поправката Бакалов"

http://www.mediapool.bg/deputatite-podkrepiha-prezidentskoto-veto-varhu-popravkata-bakalov-news240708.html

Парламентарната комисия за контрол на службите очаквано препоръча да не се приема повторно поправките в закона за военното разузнаване, които не позволяват цивилен да управлява служба "Военна информация” и налагат директорът й Йордан Бакалов да подаде оставка. Президентът Росен Плевнелиев върна за ново обсъждане в парламента текстовете, които бяха предложени от БСП, но бяха подкрепени и от депутати от ГЕРБ. След приемането на закона Бакалов подаде оставка, но министърът на отбраната Николай Ненчев не я прие до произнасянето на президента. Премиерът Бойко Борисов от своя страна публично защити Бакалов и даде заявка, че депутатите от партията му ще променят позицията си при новото гласуване. Във вторник трима от депутатите на ГЕРБ гласуваха "въздържал се", а народният представител от управляващите Методи Андреев подкрепи промяната на закона. Срещу повторното приемане на закона бяха АБВ и ДПС. В залата при заседанието на комисията нямаше депутати от БСП. Плевнелиев обяви миналата седмица, че не приема разпоредбите, според които директорът на службата може да бъде само военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание и с десетгодишен опит в системата. Досега имаше възможност длъжността да се заема от цивилен служител и това позволи по-рано тази година службата да бъде оглавена от бившия служебен министър на вътрешните работи и бивш депутат от СДС Йордан Бакалов.

2400 цигарени заготовки са иззети при проверка в жилище в Пазарджик

http://pik.bg/2400-цигарени-заготовки-са-иззети-при-проверка-в-жилище-в-пазарджик-news420508.html

2400 цигарени заготовки са иззети при проверка в жилище в Пазарджик

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Пазарджик иззеха акцизни стоки без бандерол, съобщиха от ОД на МВР.

Вчера преди обяд, екипи извършили претърсване в жилище, обитавано от 64-годишната Ж.П.

В едно от помещенията полицаите открили 2400 цигарени заготовки, ръчно пълнени с тютюн.

Тютюневите изделия са иззети, а спрямо жената е образувано бързо производство.

Спецкомисията пусна ветото на президента на закона за военното разузнаване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059456

Парламентарната комисията за контрол на службите препоръчва на Народното събрание да не приеме повторно закона за военното разузнаване в този му вид. А иначе самото гласуване ще бъде в пленарна зала. Това каза председателят на комисията Димитър Лазаров след днешното й извънредно заседание, съобщи БГНЕС.
Парламентарната комисията за контрол на службите препоръчва на Народното събрание да не приеме повторно закона за военното разузнаване в този му вид. А иначе самото гласуване ще бъде в пленарна зала. Това каза председателят на комисията Димитър Лазаров след днешното й извънредно заседание, съобщи БГНЕС.

Фейсбук ще ви уведомява, ако правителството ви следи

http://offnews.bg/news/n_1/n_576362.html

Фейсбук вече ще ни осведомява, ако профилът ни се следи от държавната власт. При подобна атака в началната страница на социалната мрежа ще се изписва съобщение, което ще ни предупреждава. Това обяви директорът по сигурността във Фейсбук Алекс Стамос. "Винаги сме се стремили сигурността да бъде наш приоритет и решихме, че трябва да предупреждаваме потребителите, ако има спонсорирани от властта атаки към профили в сайта. Въвеждаме това заради зачестилите напоследък подобни случаи." Съобщението, което хората евентуално могат да получат, ще изглежда така за десктоп версията на социалната мрежа. Предупреждения ще се получават и в мобилните версии. // Posted by Facebook Security on  Friday, 16 October 2015

BMW показа новото BMW X1 и новото BMW 7 серия

http://www.cross.bg/novoto-seriya-avtomobili-1484966.html

/КРОСС/На изложението Автосалон 2015 г. в Интер Експо център за първи път BMW показва новото BMW X1 и новото BMW 7 серия. Цените варират, като новото Mini може да се предложи и на цена под 60 000 лв., 7-ма серия, е около 170 000 лв., BMW X1, пък е на цена от около 80 000 лв. Миланов е категоричен, че разходите на българина за автомобили все още минава през употребявания автомобил. „Твърде вероятно е тази година внесените, употребявани автомобили у нас да минат 200 000 броя. За нови леки автомобили в България през тази година, може би, средства ще намерят около 25 000 граждани и фирми. Наблюдава се ръст в инвестициите за автомобила от хората, които по-директно и лично избират колата", поясни шефът на BMW за България.  

324 сигнала за нарушения на изборния процес до 19 октомври

http://pik.bg/324-сигнала-за-нарушения-на-изборния-процес-до-19-октомври-news420500.html

324 сигнала за нарушения на изборния процес до 19 октомври

324 са получените сигнали за нарушения на изборния процес, това показват обобщени данни към 19 октомври. 161 са сигналите, получени на тел. 112, предадени по компетентност на ОДМВР и избирателни комисии. Общият брой образувани производства е 34, задържани са 13, броят предупредителни протоколи по ЗМВР е 393, съобщиха от МВР.

От старта на работата на тел. 02/982 22 32 до 19 октомври т.г., в Ситуационния център в министерството са получени общо 12 сигнала за забелязани от гражданите нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Два от тях са анонимни. От получените сигнали три са съотносими към дейността и ангажиментите на МВР, свързани с изборния процес. Изготвени са телеграми, които са изпратени за проверка.

Както бе съобщено, освен на посочения телефон, сигнали могат да бъдат подавани денонощно и на факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg . За периода от 09.10.2015 г. до 16.10.2015 г. в ДБДС, СДВР и ОДМВР са приети 15 171 заявления и са издадени 20 904 лични карти. За осигуряване на пожарната безопасност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, за периода 12 - 16.10.2015 г. органите за ПБЗН са извършили проверки в общо 2503 обекта свързани с подготовката и произвеждането на изборите. В 262 от обектите са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са връчени 262 писмени разпореждания.

Съставени са 2 акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност от служители на РДПБЗН - Благоевград и Ловеч, както и 3 констативни акта за нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност от служители на РДПБЗН Видин и Смолян. От СДВР и ОДМВР се проверяват всички сигнали от граждани и организации относно подготвяни престъпления против политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство. От ГДНП са разработени специални указания по отношение на цялостния процес по транспорта на изборните книжа за местните избори и за националния референдум.

Изготвени са графици за охрана и съпровождане на транспортните средства, извършващи доставка на изборните книжа и материали до съответните областни администрации. От СДВР и ОДМВР е организирано обезпечаването на охраната на помещенията, в които се съхраняват бюлетините до предаването им на СИК.

България е предоставяла право на пребиваване най-често на руснаци

http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-predostavyala-pravo-na-prebivavane-nai-chesto-na-rusnatsi-news240707.html

През миналата година България е предоставила право на постоянно пребиваване на 8795 граждани на държави извън ЕС. Това съобщи Европейската комисия на основата на данни на Евростат.   Най-често право на постоянно пребиваване у нас е било предоставяно на руснаци (3307), турци (2347) и украинци (598 души). Една трета от предоставените разрешения за постоянен престой в нашата страна са били заради семейни причини, 10 процента са били свързани с образование, а едва 3.5 на сто - с работа.   За останалите 56,7 на сто от предоставените разрешения за причина се посочва "друго". Общо в ЕС миналата година са били издадени 2.3 милиона разрешителни за постоянно пребиваване.   Причините за издаването на документите се разпределят почти поравно между работа, образование, семейство и "други", показват данните, цитирани от БТА.

Борисов: Не може да смогнем с асфалта, внасяме от седем страни

http://www.mediapool.bg/borisov-ne-mozhe-da-smognem-s-asfalta-vnasyame-ot-sedem-strani-news240706.html

Ударно рязане на ленти и първи копки ще има в последните дни преди местния вот на 25 октомври. В четвъртък се пуска отсечката от Дупница до Благоевград на магистрала "Струма" и движението по Западната дъга на София. За петък след обяд е графикът за пускането на дълго чаканата магистрала "Марица" от Оризово до Димитровград. Ако строителите не могат да смогнат, тогава понеделник – вторник. Темпото е зададено от премиера Бойко Борисов, който на правителственото заседание във вторник заръчва на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да събере босовете на строителните фирми и да им предаде. "Само за информация на колегите – от седем държави внасяме битум в момента. Не можем да смогнем с асфалта, който се полага в страната", отбелязва Борисов. Това става ясно от стенограмата на правителството, част от която беше публикувана от правителствената пресслужба. Поводът е картбланшът, който даде кабинетът за доизграждането на втория етап на Западната дъга на София от река Какач до Северната скоростна тангента преди да има одобрението на Европейската комисия. Бойко Борисов нарежда още на регионалния министър Лиляна Павлова да събере строителите, за да се мобилизират, да работят денонощно и всички обекти да бъдат завършени в срок, за да не се загуби европейското финансиране. "Иначе не си го мислете, че ще върнем парите в Брюксел и ще извадим 50 или 100 милиона да ви ги дадем да го довършвате. Въобще не си го мислете това! Събери ги и им кажи: Тези, които не се справят, после да не идват при мен", предупреждава премиерът. "Голямо изключение" за 134 млн. лв. за Западната дъга Строителството на Западната дъга на София се забави по времето на правителството на Пламен Орешарски. Той спря процедурата за избор на изпълнител поради липса на пари. Второто правителство на ГЕРБ пусна нова тръжна процедура, но после и то реши да я спре поради недостиг на средства и липса на време. Това стана след като консорциум "Европейски пътища" печели търг с цена от 85 млн. лв. В обединението влизат "Джи Пи Груп", "Автомагистрали Черно Море" и "Пътстройинженеринг" Кърджали. Дружеството обаче обжалва решението на пътната агенция и през август Комисията за защита на конкуренцията нареди на държавния орган да избере изпълнител, което вече е сторено. Още в сряда договорът с "Европейски пътища" ще бъде подписан, а в четвъртък ще бъде направена и първата копка на обекта, става ясно от думите на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Финансирането на обекта ще стане с европейски пари, като за целта проектът е разделен на две фази. От тях 7.422 млн. лв. са осигурени по старата оперативна програма "Транспорт". Средствата са за плащането на аванса към строителите. Останалите  126 млн. лв. се осигуряват от новата програма "Транспорт" 2014-2020 г. Това е станало чрез разработения формуляр за разделянето на проекта на две фази, е посочено в правителственото съобщение. "Правим голямо изключение с финансовия министър, това са 134 милиона!", казва Бойко Борисов на заседанието на кабинета. Павлова му обяснява, че за този обект няма риск да се загубят европейските пари и още в четвъртък най-после ще бъде пуснато движението през първия участък от 3-километра от магистрала "Люлин" до пътния възел на бул."Европа". Тази отсечка трябваше да е готова преди повече от годината, но закъсня заради археологически разкопки, отчуждителни процедури и липса на мобилизация от страна на изпълнителя – консорциум воден от "Трейс груп". Борисов: Да се работи денонощно и да се завърши Премиерът Бойко Борисов обяснява на "колегите" министри защо е важно да бъде изградена 5.5-километровата отсечка за 134 млн. лв. и нарежда строителният бранш да мине на денонощен режим на работа, за да бъдат завършени обектите.   "Като идват автомобилите от "Струма", сиреч от Солун, пристанището или въобще от Гърция, като идват тировете от Белград, сиреч от Европа, идеята е да не ги вкарваме на Южната дъга, а всички да се отклонят по Северната тангента, да отидат долу на "Хемус", които искат, другите да отидат на "Тракия" и да слязат надолу по "Тракия" и по "Марица", обяснява премиерът ефекта от изграждането на Западната дъга на София. По този начин се спира движението на тирове по Южната дъга и тя остава само за автомобилите на живеещите там и пътуващите, допълва Борисов. "Тази част, която приемаме днес, е връзката между това, което в четвъртък ще пуснем от Благоевград, от "Струма", от "Люлин" където свършва тапата, до бул. "Европа", където е на три нива съоръжението. От тази част до Северната тангента е двупосочно околовръстно, което вие прекрасно знаете как работи – когато целият огромен поток, който ще тръгне по тези магистрали, ще слезе там, каква тапа ще бъде. И за да избегнем това нещо, започваме това строителство, за да може да направим магистрален пръстен около София за всички, които директно преминават, а не се отбиват в града", разяснява Борисов. "Затова ще я приемем тази точка, но с много ясното съзнание, че да не стане да правим копка и да го спрем след това… Събери днес строителите и да се организира целият бранш да го завърши. Иначе догодина да дойдете и да кажете: Дайте 30, 40, 50 милиона от бюджета, за да си довършим това, за което имахме европейско финансиране… Ние и да обясним, че по времето на Орешарски това беше абсолютно спряно и в последната една година спасяваме парите, то е факт, но ще се отрази на бюджета и на парите, които чакат всички останали. Затова – денонощна работа, да си вземат подизпълнители, всичко, каквото е необходимо, и да го завършат. Или да остане нещичко малко, довършителни работи – я мантинела, я боядисване, където с по-дребни пари да можем да се оправим. Иначе не си го мислете, че ще върнем парите в Брюксел и ще извадим 50 или 100 милиона да ви ги дадем да го довършвате. Въобще не си го мислете това! Събери ги и им кажи: Тези, които не се справят, после да не идват при мен. Толкоз", заключава премиерът. Рисковата Северна скоростна тангента Регионалният министър Лиляна Павлова посочва, че риск има единствено за изграждането на Северната скоростна тангента, защото ако завали сняг няма да има как да я асфалтират и ще трябва да се вадят пари от бюджета. "Хубаво, риск не искам да има. Нали искат работа, нали искат пари. Ето ви работа, ето ви пари. Има си технология… Затова, когато се предлага технология, трябва да знаем какво можем", отговаря Борисов. Северната скоростна тангента е с дължина от 17 км и изграждането й започна в края на миналата година, а до преди месец на нея все още са работили археолозите, става ясно от обясненията на министър Павлова. По нейни думи вече почти са изградени 17-те пътни съоръжения по обекта и ако времето се задържи без сняг, за Нова година ще е готова.  

Започва строежът на продължението на Западната дъга на София

http://www.mediapool.bg/zapochva-stroezhat-na-prodalzhenieto-na-zapadnata-daga-na-sofiya-news240706.html

Два месеца преди изтичането на стария програмен период ще бъде даден старт на изграждането на продължението на Западната дъга на София, която трябва да свърже магистрала "Люлин" със Северната скоростна тангента. Правителството даде картбланш строителството на 5.5-километровата отсечка от столичния бул."Сливница" при магазина "Мосю Бриколаж" до началото на Северната скоростна тангента да започне преди Европейската комисия да е одобрила втората фаза на проекта. Целта е да не се губи време и участъкът да бъде построен в срок, става ясно от правителственото съобщение. Очаква се в следващите дни Агенция "Пътна инфраструктура" да подпише договора с изпълнителя "Европейски пътища" и да започне строителството на обекта. Финансирането на обекта ще стане с европейски пари, като проектът е разделен на две фази.  Необходимите средства надхвърлят 133.4 млн. лв. с ДДС безвъзмездна помощ от ЕС. От тях 7.422 млн. лв. са осигурени по старата оперативна програма "Транспорт", а останалите  126 млн. лв. по новата програма 2014-2020 г. Това е станало чрез разработения формуляр за разделянето на проекта на две фази, е посочено в правителственото съобщение. Изпълнителят Изграждането на обекта се забави изключително много заради непоследователната политика на българските правителства по отношение на обекта. По време на първото правителство на ГЕРБ пусна поръчка и почти избра консорциум от фирми начело с "Трейс груп", които да строят първия участък, но не стигна до подписване на договор. Кабинетът на Пламен Орешарски пък прекрати процедурата поради липса на средства по оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Дошлото на власт на второто правителство на ГЕРБ пусна нова тръжна процедура, но по-късно реши да я спре поради липса на пари. Това стана след спечелването на търга от консорциум "Европейски пътища", който даде най-ниска цена от 85 млн. лв. В него  влизат "Джи Пи Груп", "Автомагистрали Черно Море" и "Пътстройинженеринг" Кърджали. Обединението обаче обжалва решението на пътната агенция и през август Комисията за защита на конкуренцията нареди на държавния орган да избере изпълнител, което вече е изпълнено. Проектът  Проектът включва ново строителство на 5.53 километра път с магистрални параметри с три пътни възела. Ще има още пресичания на жп линии с надлези и пресичане на пътя за село Волуяк, свързващ първия участък от същия проект с изграждащата се към момента Северна скоростна тангента и магистралата към Калотина. Пътната отсечка е част от магистралата от София до Калотина, която е сред приоритетните проекти на правителството. До дни трябва да приключи и строителството на първия участък от Западната дъга от магистрала "Люлин" до бул."Сливница". Той е с дължина от около 3 км, като строителството му възлиза на близо 48 млн. лв. Изграждането на отсечката закъсня с повече от година, заради археологически разкопки, забавени отчуждителни процедури и слаба мобилизация от страна на изпълнителя.

Латвия обмисля ограда по границата си с Беларус

http://europe.actualno.com/Latvija-obmislja-ograda-po-granicata-si-s-Belarus-news_502603.html

Властите в Рига разглеждат възможността да постоят ограда на латвийско-белоруската граница. Причина за това е неотдавнашното задържане на две големи групи нелегални мигранти, проникнали на територията на страната от изток, предаде Latvijas Sabiedrisko mediju. „Вече две групи влязоха в Латвия през Беларус. Много европейски държави строят огради и това е решение. Разбира се, няма да стреляме по хората. Но ние трябва да ги регистрираме, заселваме, а след това, ако са икономически мигранти, а

Денис Ершов получи условна присъда

http://crime.actualno.com/Denis-Ershov-poluchi-uslovna-prisyda-news_502605.html

Бившият собственик на "Петрол Холдинг" АД Денис Ершов получи условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок от Софийски градски съд. Съдът отмени мярката за неотклонение на Ершов, както и наложената му забрана да напуска страната. Другият подсъдим по делото – Цветан Димитров, получи същата присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен срок, съобщава БГНЕС. Софийски градски съд (СГС) даде ход на процеса на 3 юни 2013 г. Тогава преди да влезе в съда, Ершов заяви: "Това е

АБВ щяло да гласува "за" поправката "Анти-Бакалов"

http://politics.actualno.com/ABV-shtjalo-da-glasuva-za-popravkata-Anti-Bakalov-news_502606.html

АБВ категорично няма да подкрепи ветото на президента срещу Закона за военното разузнаване. Решението за подкрепа стана ясно на извънредното заседание на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание и народен представител от ПГ на АБВ ген. Михо Михов заяви, че не може да приеме мотивите на Росен Плевнелиев и предупреди, че се прави опит да се партизира служба "Военна информация", която, като подчинена на министъра на отбраната и

Във Варна стартира младежки фестивал посветен на българския език и будителите

http://www.moreto.net/novini.php?n=304297

Духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил” организира от 20 октомври до 2 ноември 2015 г. младежки фестивал „Будителски слова”. Фестивалът представлява поредица от срещи със съвременни български труженици на духа и словото. Темите на срещите са посветени на българския език и будителите от времето на св.

Спецкомисията пусна ветото на президента на закона за военното разузнаване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059437

Парламентарната комисията за контрол на службите препоръчва на Народното събрание да не приеме повторно закона за военното разузнаване в този му вид. А иначе самото гласуване ще бъде в пленарна зала. Това каза председателят на комисията Димитър Лазаров след днешното й извънредно заседание, съобщи БГНЕС.
Парламентарната комисията за контрол на службите препоръчва на Народното събрание да не приеме повторно закона за военното разузнаване в този му вид. А иначе самото гласуване ще бъде в пленарна зала. Това каза председателят на комисията Димитър Лазаров след днешното й извънредно заседание, съобщи БГНЕС.

КРИБ и Йорданка Фандъкова подписаха меморандум за сътрудничество

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059443

"През последните 4 години КРИБ активно участва в консултативния бизнес съвет към кмета на София". Това каза Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) , по време на среща с кандидата за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, на която двете страни подписаха меморандум за съдействие в

Петкова: След разширяването, в Чирен ще има капацитет до 1 млрд. куб. м газ

http://www.cross.bg/petkova-sondazh-chiren-1484965.html

/КРОСС/Стартът на новия експлоатационен сондаж в Чирен е изключително важен за енергийната сигурност на страната. Чакаме този старт отдавна и виждате, че нещата се случват, благодарение на мобилизацията на „Булгартрансгаз", БЕХ, Министерство на енергетиката и експертите. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти след официалната церемония по прокарването на нов експлоатационен сондаж Е-72, с който бе дадено началото на процеса по модернизация на подземното газово хранилище в Чирен. Министър Петкова заяви, че до края на месец януари трябва да е готов сондажът Е-72, след което конструкцията ще бъде пренесена там, където ще бъде сондаж Е-73. „След което следва процедура, с която да пристъпим към втория проект, който е свързан с разширяване на капацитета на газохранилището. Трябва да преминем през определени дейности, които трябва да бъдат извършвани. Сред тях са извършването на 3D сеизмика", обясни тя. Министър Петкова заяви, че „Булгартрансгаз" кандидатства за получаване на средства от Европейската комисия в размер на 3 900 000 евро, а процедурата по 3 D сеизмиката е 7,8 млн. евро. „Трябва да са налице 10 експлоатационни сондажа, за да можем да говорим за увеличаване на капацитета на подземното газово хранилище от 550 млн. куб. м на 1 млрд. куб. м", допълни тя. „Надяваме се и ще положим усилия този процес да се случи максимално бързо

Седем са районите в Пловдивско, застрашени от наводнение

http://news.ibox.bg/news/id_15274818

Сценарии за преливане на язовир "Кричим" и разрушаването на язовир "Златовръх"

Всеки пети у нас работи под стрес

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vseki-peti-u-nas-raboti-pod-stres-204457/

Психически и физически изтощени след работа са 18 на сто от упражняващите наемен труд

Петкова: След разширяването, в Чирен ще има капацитет до 1 млрд. куб. м газ

http://pik.bg/петкова-след-разширяването-в-чирен-ще-има-капацитет-до-1-млрд-куб-м-газ-news420492.html

Петкова: След разширяването, в Чирен ще има капацитет до 1 млрд. куб. м газ

Днес слагаме началото на модернизацията на подземното газово хранилище /ПГХ/ в Чирен. Това е обект от изключително важно стратегическо значение за енергийната сигурност на България, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петрова.

С реализацията на двата проекта, свързани с модернизацията и разширяването на капацитета на ПГХ, България много скоро ще има едно от най-модерните хранилища в Европа, посочи министър Петкова. Осъществяването им ще позволи да се увеличи дневният добив от над 5 млн. куб. м и да се увеличи капацитетът за съхраняване на газ от 550 млн. на 1 млрд. куб. м , добави тя.

В Истанбул ликвидиран център за терористична подготовка на ИД, в който са били обучавани десетки деца

http://www.cross.bg/obychavani-istanbyl-podgotovka-1484964.html

/КРОСС/ Полицията в Истанбул ликвидира център за терористична подготовка на „Ислямска държава", в който са били обучавани десетки деца от Узбекистан и Таджикистан, съобщи вестник „Ватан", публикува bgnes.com. Арестувани са 50 чуждестранни граждани по време на антитерористичната операция, свързана с неотдавнашния атентат в Анкара, чийто жертви по последни данни станаха 102 души. Центърът се намирал в азиатската част на Истанбул, а задържаните лица преминавали подготовка за изпращане в Сирия и Ирак. Децата от двете средноазиатски държави били обучавани в радикалния ислям и нормите на поведение, изповядвани от „Ислямска държава". Групировката вече контролира площ от 90 квадратни километра в Сирия и Ирак. Данните за нейната численост варира от 50 000 до 200 000 души. Снимка: pravda.ru.

Георги Първанов изрази подкрепата си за настоящия кмет на община Медковец

http://pik.bg/георги-първанов-изрази-подкрепата-си-за-настоящия-кмет-на-община-медковец-news420486.html

Георги Първанов изрази подкрепата си за настоящия кмет на община Медковец

Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ изрази подкрепата си за кандидата за кмет на община Медковец – инж. Венцислав Евгениев Куткудейски, издигнат от местната коалиция „ БСП – АБВ – Медковец”. Венцислав Евгениев е кмет от 1991 г. и това е неговото седмо участие в надпреварата за кметския стол.

След като поднесе венец пред Паметника на загиналите във войните медковчани, лидерът на ПП АБВ участва в предизборната среща.

Пред препълнената зала Георги Първанов заяви категоричната си подкрепа за Венцислав Евгениев, като изрази задоволство от създаването на местната коалиция между двете леви партии /БСП и АБВ/. Той даде това като добър пример за сътрудничество между политически сили, които въпреки различията си по много въпроси, могат да гледат в една посока, когато става дума за решаване на важни човешки и обществени проблеми.

Такова единомислие БСП и ПП АБВ демонстрират и по отношение на подкрепата си за Венцислав Евгениев. По думите на Георги Първанов, трябва да има повече такива хора, които да олицетворяват готовността да работят в името на другите.

Лидерът на ПП АБВ призова присъстващите да не пропиляват следващите години, а да се отнесат отговорно към предстоящия избор и да дадат шанс на най-достойния кандидат да продължи своята работа, защото предстои решаването на още много проблеми, а това може да направи само най-добрият.

„Сигурен съм, че ще направите верния избор и Венцислав Евгениев отново ще бъде кмет на община Медковец, в която, при добро желание и с още труд, могат да се случат още много хубави неща”, заяви Георги Първанов. 

Скандалът с опасните ваксини се заплита, ведомствата се изпокриха

http://frognews.bg/news_100290/Skandalat-s-opasnite-vaksini-se-zaplita-vedomstvata-se-izpokriha/

Всички ведомства, които имат отношение към внесените 100 000 опасни ваксини срещу Хепатит В „Еувакс”, за които Фрог ви алармира, се изпокриха в дън земя. Надажедата им е нещата да отшумят и всичко да се потули. Нито един от ръководителите не посмя да застане с лицето си и да обясни защо вредната ваксина е внесена у нас на 21 юли т. г. от Турция, при положение, че от Изпълнителната агенция по лекарствата не са дали съгласие за това.

Скандалът с опасните ваксините се заплита, ведомствата се изпокриха

http://frognews.bg/news_100290/Skandalat-s-opasnite-vaksinite-se-zaplita-vedomstvata-se-izpokriha/

Всички ведомства, които имат отношение към внесените 100 000 опасни ваксини срещу Хепатит В „Еувакс”, за които Фрог ви алармира, се изпокриха в дън земя. Надажедата им е нещата да отшумят и всичко да се потули. Нито един от ръководителите не посмя да застане с лицето си и да обясни защо вредната ваксина е внесена у нас на 21 юли т. г. от Турция, при положение, че от Изпълнителната агенция по лекарствата не са дали съгласие за това.

Рибари откриха труп в Струма край Симитли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059428

Открит е труп край Симитли. Това съобщиха за Фокус от полицията в Благоевград. Рибари са видели тялото да се носи по водите на река Струма и са сигнализирали на съответните органи. Сигналът е получен в 11,40 часа.
На мястото са пристигнали веднага полиция, пожарна и Спешна помощ. Установено е, че трупът е на 69-годишен мъж,
Открит е труп край Симитли. Това съобщиха за Фокус от полицията в Благоевград. Рибари са видели тялото да се носи по водите на река Струма и са сигнализирали на съответните органи. Сигналът е получен в 11,40 часа. На мястото са пристигнали веднага полиция, пожарна и Спешна помощ. Установено е, че трупът е на 69-годишен мъж,

НАП и МВР провериха над 2000 автомобила в Пловдив

http://pik.bg/нап-и-мвр-провериха-над-2000-автомобила-в-пловдив-news420485.html

НАП и МВР провериха над 2000 автомобила в Пловдив

При съвместна мащабна операция на НАП и МВР в Пловдив са проверени 2 272 автомобила, съобщиха от пресцентъра на регионалната дирекция на приходната агенция.

Под контрола на двете ведомства само за два дни попаднаха 71 автосалона в една от най-големите за Южна България борси за превозни средства - тази край село Труд.

Освен данъчни инспектори в операцията са участвали служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство, които осигуриха ненапускане на превозните средства от обектите. Целта операцията бе установяване на произхода на автомобилите, произхода на средствата за тяхното закупуване, цените и отчитането на приходите, както и да се провери има ли данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.

При проверките три автосалона не бяха отворили за клиенти, което наложи тяхното запечатване от страна на НАП до появата на собствениците им. Същите бяха проверени впоследствие.

Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е тази на фиктивно сключване на договор между купувач физическо лице и собственика на автомобила, който е в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо.

Друга масова практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, които не отговарят на реалните пазарни цени. Съвместните проверки на двете ведомства продължават.

 

Кирил Домусчиев: Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор, а в определени отрасли и повече

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059425

Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще", предаде  „Фокус".
„Проблемът със сивия сектор е много голям.
Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще", предаде  „Фокус". „Проблемът със сивия сектор е много голям.

Кирил Домусчиев: Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059399

Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще
Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще", предаде  „Фокус". „Проблемът със сивия сектор е много голям.

Мъж е обвинен за търговия с гласове в Петрич

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632485_muj_e_obvinen_za_turgoviia_s_glasove_v_petrich/?ref=rss


Прокуратурата в Петрич е повдигнала обвинение на Христо Сиркаров, които е търгувал с гласове за предстоящите местни избори, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Според разследващите от есента на 2015 г. до 19 октомври 2015 г. Сиркаров е организирал предлагане и даване на облаги на повече от 20 души от Петрич. Целта е била те да бъдат склонени да гласуват в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция по време на предстоящите местни избори в общината.
...

Двукратна ваксинация срещу грип за най-малките деца препоръчват имунолози

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2015/10/20/2632561_dvukratna_vaksinaciia_sreshtu_grip_za_nai-malkite_deca/?ref=rss


Най-малките деца - до 8 години, които се ваксинират за първи път срещу грип, трябва да получат две дози в интервал от един месец. При тях, а също и при възрастните и хронично болните хора, противогрипната ваксина е силно препоръчителна, за да се избегнат усложнения от вируса.

Това съобщиха на пресконференция специалисти имунолози от различни столични болници. В подготовка за грипния сезон те изброиха някои основни правила за справянето с вирусите. Директорът на Инфекциозна болница...

Стресът в работната среда засяга всеки пети човек

http://www.moreto.net/novini.php?n=304316

Работата с трудни клиенти, ученици и пациенти е сред най-често срещаните рискове на работното място. Това показва второто европейско проучване на предприятията за новите и възникващите рискове, за стреса и условията на труд. Стресът в работната среда засяга всеки пети.

Сивият сектор в туризма достига 50%

http://econ.bg/Новини/Сивият-сектор-в-туризма-достига-50-_l.a_i.701362_at.1.html

Борбата със сивия сектор в туризма в стартирана. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й тласък в тази насока ще дадат...

Рибари откриха труп край Симитли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059416

Открит е труп край Симитли. Това съобщиха за Фокус от полицията в Благоевград. Рибари са видели тялото да се носи по водите на река Струма и са сигнализирали на съответните органи. Сигналът е получен в 11,40 часа.
На мястото са пристигнали веднага полиция, пожарна и Спешна помощ. Установено е, че трупът е на 69-годишен мъж,
Открит е труп край Симитли. Това съобщиха за Фокус от полицията в Благоевград. Рибари са видели тялото да се носи по водите на река Струма и са сигнализирали на съответните органи. Сигналът е получен в 11,40 часа. На мястото са пристигнали веднага полиция, пожарна и Спешна помощ. Установено е, че трупът е на 69-годишен мъж,

Джорджано с VIP концерт в Къщата на Big Brother

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059406

По време на снощния лайф, Къщата на Big Brother напусна завинаги Луна. Петият елиминиран VIP Съквартирант избра да даде щита на SDI на Кристина Димитрова, като по този начин я спаси от предстоящите номинации. След като зрителите категорично заявиха желанието си да гледат Преслава отново в Къщата, Big Brother изпълни волята им и снощи фолк
По време на снощния лайф, Къщата на Big Brother напусна завинаги Луна. Петият елиминиран VIP Съквартирант избра да даде щита на SDI на Кристина Димитрова, като по този начин я спаси от предстоящите номинации. След като зрителите категорично заявиха желанието си да гледат Преслава отново в Къщата, Big Brother изпълни волята им и снощи фолк

Джорджано с VIP концерт в Къщата на Big Brother

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059393


По време на снощния лайф, Къщата на Big Brother напусна завинаги Луна. Петият елиминиран VIP Съквартирант избра да даде щита на SDI на Кристина Димитрова, като по този начин я спаси от предстоящите номинации. След като зрителите категорично заявиха желанието си да гледат Преслава отново в Къщата, Big Brother изпълни волята им и снощи фолк
По време на снощния лайф, Къщата на Big Brother напусна завинаги Луна. Петият елиминиран VIP Съквартирант избра да даде щита на SDI на Кристина Димитрова, като по този начин я спаси от предстоящите номинации. След като зрителите категорично заявиха желанието си да гледат Преслава отново в Къщата, Big Brother изпълни волята им и снощи фолк

Служител на БФС с инфаркт, забива се в камион

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059398

Дългодишният служител на БФС Димитър Кукуванов почина нелепо. Той е получил инфаркт зад волана на автомобила си, след което се забива челно в ТИР. Доказано е обаче, че сърцето му е спряло преди удара.
Дълги години Кукуванов бе шеф на Зоналния съвет на БФС, а след това работи в отдел
Дългодишният служител на БФС Димитър Кукуванов почина нелепо. Той е получил инфаркт зад волана на автомобила си, след което се забива челно в ТИР. Доказано е обаче, че сърцето му е спряло преди удара. Дълги години Кукуванов бе шеф на Зоналния съвет на БФС, а след това работи в отдел "Детско-юношески футбол".

Централни варненски части остават без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=304326

Абонатите между улица "Отец Паисий", булевард "Сливница", улица "Струга" и булевард "Цар Освободител" ще са без вода до 19 часа днес. Това съобщиха за Moreto.net от ВиК-Варна. По-рано без вода останаха: Абонатите в част от местност Свети Никола в района на ул.

Кирил Домусчиев: Над 30% от икономиката е в сивия сектор

http://pik.bg/кирил-домусчиев-над-30-от-икономиката-е-в-сивия-сектор-news420482.html

Кирил Домусчиев: Над 30% от икономиката е в сивия сектор

Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще".

„Проблемът със сивия сектор е много голям. Над 30% от икономиката ни е в сивия сектор и има определени отрасли, където процентът е много по-голям. Един от проблемите сектори е туризмът. От друга страна той е много важна индустрия за България. За съжаление, наблюденията ни са, че туризмът и браншовите организации са доста разединени", заяви Домусчиев, цитиран от "Фокус". 

По думите му Николина Ангелкова е доста амбициозна и готова да подкрепи и помогне във всяко едно отношение на бизнеса. „От друга страна трябва да окажем съдействие на министър Ангелкова, за да реализираме идеите си в бюджета и законите. В момента произвеждате 12% от БВП и до 2020 година ще може да се стигне между 18 и 20%. Трябва да се положат много усилия този сектор да бъде подпомогнат от държавата, но и да се направят усилията той да излезе на светло", допълни Домусчиев. 

Той посочи, че колкото повече приходи има в бюджета, толкова повече пари могат да отиват за инфраструктура, стимули за бизнеса. „Трябва заедно с правителството да полагаме усилия, за да стигнем там, където искаме да бъдем. България е на първо място в ЕС по сива икономика. Сивата икономика е оценена 454 млрд. евро в ЕС", каза още Кирил Домусчиев. 

Д-р Георги Кенов от БДЦ : В Сунгурларе детските градини ще са безплатни

http://pik.bg/д-р-георги-кенов-от-бдц--в-сунгурларе-детските-градини-ще-са-безплатни-news420480.html

Д-р Георги Кенов от БДЦ : В Сунгурларе детските градини ще са безплатни

"Финасовото състояние на община Сунгурларе дава възможност детските градини да станат безплатни" – каза кандидатът за кмет на общината от партия Български демократичен център д-р Георги Кенов пред жителите на града.

Това ще е първото нещо, което ще направи Кенов, ако хората от Сунгурларе му гласуват доверие за трети мандат. След инвестиции за над 40 милиона лева, изграден воден цикъл, ремонтирани и модерни градини и училища и добра инфраструктура, общината ще  отдели повече средства за социалната си политика и за директната грижа за хората при следващ мандат на Кенов. Изграждане на детска кухня, разкриване на дневен център за хора с увреждания, са само част от нещата, които ще се случат в Сунгурларе. Хората в общината ще могат да живеят по-спокойно и сигурно, след като бъде създадена и общинската полиция, която е приоритет в програмата на Кенов за следващия мандат. Най-амбициозното начинание на кандидата на БДЦ ще бъде създаването на „Фонд инвитро” от бюджета на общината. Основната  цел при следващия мандат на д-р Кенов, ще е именно, не само да задържи младите хора в Сунгурларе, но и да създаде условия, които да привлекат нови хора, които искат да живеят нормално и достойно.

В Русия създават свръхзвуков стратегически дрон

http://www.cross.bg/dron-strategicheski-bezpilotni-1484963.html

/КРОСС/ Свръхзвуков стратегически дрон с далечина на полета около 8 хил. километра планира да представи руската държавна корпорация „Ростех“. Това съобщи на 20 октомври представителят на работната група по безпилотни летателни апарати към „Ростех“ Владимир Кутахов. „През 2016 г. … ние трябва да предадем на въоръжение на Министерството на отбраната три безпилотни комплекса с различно предназначение и един стратегически. Смятам, че след 2020 г. ние ще представим свръхзвуков дрон с далечина на полета от порядъка на 8 хил. километра“, каза той. Владимир Кутахов съобщи също, че в Урал са започнали строителството на летателно-изпитателен център за безпилотни летателни апарати.

Арестуваха шофьор с чувал злато на митница

http://petel.bg/Arestuvaha-shofor-s-chuval-zlato-na-mitnitsa-__131124

Снимка: Митница-Свиленград За контрабанда на голямо количество злато е арестуван 46-годишният шофьор на турски автобус Илхан Д.,...

Вижте официалния видеоклип към химна на Детската Евровизия в изпълнение на Крисия (видео)

http://petel.bg/Vizhte-ofitsialniya-videoklip-kam-himna-na-Detskata-Evroviziya-v-izpalnenie-na-Krisiya--video-__131125

Снимка: Булфото, архив Официалният видеоклип към химна на Детската Евровизия 2015 #Discover в изпълнение на Крисия Тодорова бе официално...

US-авиаторите със заповед да не реагират на "агресивните руснаци" в Сирия

http://petel.bg/US-aviatorite-sas-zapoved-da-ne-reagirat-na-agresivnite-rusnatsi-v-Siriya__131126

Пилотите от ВВС на САЩ са предупредени да не реагират на "агресивните полети" на руските изтребители в Сирия, предава CNN, цитирана от...

12 сигнала за нарушения са получени на откритата денонощна линия в МВР

http://pik.bg/12-сигнала-за-нарушения-са-получени-на-откритата-денонощна-линия-в-мвр-news420478.html

12 сигнала за нарушения са получени на откритата денонощна линия в МВР

От старта на работата на тел. 02/982 22 32 до 19 октомври т.г., в Ситуационния център в министерството са получени общо 12 сигнала за забелязани от гражданите нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Два от тях са анонимни. От получените сигнали три са съотносими към дейността и ангажиментите на МВР, свързани с изборния процес. Изготвени са телеграми, които са изпратени за проверка.

Както бе съобщено, освен на посочения телефон, сигнали могат да бъдат подавани денонощно и на факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg .

Разпитваха над 2 часа първия свидетел по делото срещу Янева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059364

Над 2 часа продължи разпитът на Янко Цанков, системен админ в Дирекция вътрешна сигурност на МВР. Той бе първият свидетел по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и ексшефа на Вътрешна сигурност Тодор Костадинов.   Цанков обясни, че двама души идвали в дирекцията и в отделна стая му осигурявали достъп до
Над 2 часа продължи разпитът на Янко Цанков, системен админ в Дирекция вътрешна сигурност на МВР. Той бе първият свидетел по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и ексшефа на Вътрешна сигурност Тодор Костадинов.  Цанков обясни, че двама души идвали в дирекцията и в отделна стая му осигурявали достъп до

Александър Томов: Не съм взимал пари от ЦСКА, само съм наливал

http://www.cross.bg/tzska-tomov-klyba-1484962.html

/КРОСС/Бившият главен акционер в ЦСКА Александър Томов не разбира защо е обвиняван за сегашното състояние на червените. Той твърди, че винаги само е помагал на ЦСКА и никога не е ощетявал на футболния клуб. В неделя привържениците на червените организираха мирен протест пред парламента, а част от транспарантите бяха насочени срещу Томов. "Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и не знам за какво е издигнат плакатът. Аз само съм наливал пари в ЦСКА, а не съм взимал. Правил съм всичко от изключително алтруистични намерения. Наречете го идеализъм", каза Томов в интервю за в. "Тема спорт". "Просто е нечестно да издигат такива плакати срещу мен. А и по какъв начин съм виновен за настоящата ситуация в ЦСКА. Клубът беше вкаран в предумишлен фалит и ненужен фалит. Пращането във В група и разпускането на силния ни отбор трябва да бъде разследвано", допълни той. В началото на месеца ЦСКА беше обявен в неплатежоспособност от 31 декември 2014 г. Томов, който по това време все още ръководеше клуба, обаче отрича и продължава да обвинява за случилото се с-во Манджукови и Юлиян Инджов. "Не е имало несъстоятелност. На 23 декември съдът е признал футболистите като актив на клуба, който е в размер на 18 млн. лева. Значи несъстоятелност няма. Всичко започна от умишленото неплащане на лиценза." "Говореха, че може да се създаде ново дружество и то да започне от А група

Започна модернизацията на газохранилището в Чирен

http://www.vesti.bg/pari/biznes/zapochna-modernizaciiata-na-gazohranilishteto-v-chiren-6044084

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова определи деня като важен, тъй като се слага началото на модернизацията обект, който е с изключително важно стратегическо значение за енергийната сигурност на страната

Спецкомисията одобри ветото на президента

http://www.cross.bg/prezidenta-zaema-slyzhba-1484961.html

/КРОСС/На извънредно заседание днес парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност подкрепи ветото на президента в Закона за военното разузнаване. Текстовете, които Росен Плевнелиев оспорва, касаят частта за това кой може да заема поста началник на служба „Военна информация". Предстои гласуване в пленарна зала. Парламентът прие постът началник на служба „Военна информация" да може да бъде заеман само от висш военен. Така настоящият началник на службата Йордан Бакалов, който е цивилен, не може да заема поста и подаде оставка, която министърът на отбраната не прие. Президентът Росен Плевнелиев заяви, че длъжността може да се заема от цивилен, който има опит и като член на парламентарни комисии, какъвто е случаят с Бакалов. Днес в парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения имаше дебат, в който Атанас Атанасов от РБ и Методи Андреев от ГЕРБ подкрепиха президента, а Михо Михов от АБВ и Камен Костадинов от ДПС настояха законът да остане така, както е приет. В комисия за закона във вида приет от Народното събрание гласуваха шестима депутати, против бяха трима, толкова се и въздържаха. Тримата, които гласуваха „въздържал се" бяха депутатите от ГЕРБ, един от тях - Методи Андреев гласува против. Сред тези, които гласуваха повторното приемане на закона, бяха АБВ и ДПС

Маги Халваджиян: Ако искате да сте свободни, гласувайте (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_576327.html

Популярният продуцент и режисьор Магърдич Халваджиян публикува свое видео във Фейсбук с призив хората да гласуват на референдума тази неделя.  "Не ви казвам как да гласувате, казвам, че ако искате да сте свободни, трябва да дадете своя глас", призовава Халваджиян.  Ето какво казва още продуцентът в клипа:  "Винаги сме искали да бъдем Швейцария на Балканите. Обаче швейцарците решават бъдещето си на референдуми. На нас политицте ни казват, че референдума не е сериозна работа и "нека те да си свършат работата". Да, ама не. Ние искаме да бъдем свободни хора. За това трябва да гласуваме и да решим бъдещето си. Който от вас не е разбрал, тази неделя има референдум за електронното гласуване. Не казвам кой как да гласува, казвам, че ако искате да сте свободни, трябва да дадете своя глас. Това е истината." // Magi Halvadjian за електронното гласуване и свободата#референдум2015 Posted by Бебо Халваджиян on Tuesday, 20 October 2015

Задържаха момче с трева и амфети във "Владиславово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=304310

Момче на 20 години беше задържано с дрога в квартал "Владиславово" вчера. Това съобщиха от полицията във Варна за Moreto.net. При полицейска проверка органите на реда открили у П.П. 0.66 грама трева и 0.09 грама амфетамини.

Митов отива в Гърция

http://pik.bg/митов-отива-в-гърция-news420474.html

Митов отива в Гърция

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде на официално посещение в Гърция на 21 октомври по покана на гръцкия си колега Никос Кодзиас.

Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В рамките на визитата си първият дипломат на България ще проведе срещи с президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос, с председателя на гръцкия парламент Никос Вуцис, както и с външния министър на страната Никос Кодзиас.

Ще бъдат обсъдени основни въпроси от областта на двустранните отношения, енергетиката и сигурността в региона.

 

Вяра Церовска, кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник – човекът, който дава заявка да промени Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059385

Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града.
„Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга.
Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града. „Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга.

Вяра Церовска, кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник – човекът, който дава заявка да промени Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059373

Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града.
„Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга.
Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града. „Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга.

Автоджигитът Милан Дивеков, който прегази пенсионер на "зебра", остава зад решетките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059350


Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на Милан Дивеков, който прегази пешеходец на "зебра", шофирайки с близо 100 км/ч.
Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК, че на 12 август е причинила по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Димитров. Младият мъж искаше да бъде изменена мярката му за неотклонение от
Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на Милан Дивеков, който прегази пешеходец на "зебра", шофирайки с близо 100 км/ч. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК, че на 12 август е причинила по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Димитров. Младият мъж искаше да бъде изменена мярката му за неотклонение от

Четири години след последния си албум Адел намекна за завръщане

http://www.cross.bg/adel-pesen-albym-1484960.html

/КРОСС/Свърши ли дългото чакане за почитателите на британската соул звезда Адел? Четири години след последния й албум певицата намекна за завръщането със загадъчен кратък рекламен клип, предаде Асошиейтед прес. 30-секундният тийзър е излъчен в рекламната пауза на телевизионното шоу "Х Фактор". Клипчето съдържа единствено текст на песен, изписан с бели букви върху черен фон. Чува се и характерният глас на Адел. В края му обаче не се споменават нито името на певицата, нито дата за излизането на нов албум. Говорител на британската звезда не е отговорил на молбата за коментар. Почитателите на Адел от четири години чакат любимката им да се завърне на музикалната сцена с нов проект. Според последните предположения дългоочакваният й албум ще излезе в края на ноември. С предишната си тава "21" от 2011 г. Адел спечели шест награди "Грами", припомня агенцията. През 2012 г. певицата беше удостоена с "Оскар" в категорията песен към филм за тематичното парче "Skyfall" към лентата "007: Координати Скайфол" от поредицата за Джеймс Бонд. Сайтът Контактмюзик съобщава, че Адел е отказала милиони, за да запише тематичната песен към най-новия филм за приключенията на прочутия шпионин, "Спектър", който излиза на екран след броени дни. Според спекулациите изпълнителката е сметнала, че ще й бъде твърде трудно да запише песен, с която да повтори огромния успех на хита "Skyfall"

Шоколадови бонбони, сладолед, газирани напитки - всичко отива на поскъпване с нов данък

http://healthy.actualno.com/Shokoladovi-bonboni-sladoled-gazirani-napitki---vsichko-otiva-na-poskypvane-s-nov-danyk-news_502595.html

Подробностите около известния досега данък „вредни храни“ бяха оповестени от здравния министър Петър Москов и спортния министър Красен Кралев на специална пресконференция. Налогът всъщност носи името „Данък обществено здраве“ и тепърва трябва да бъде одобрен както от Министерския съвет, така и от парламента. Съгласно предвидените текстове, които все още не са качени на сайта на здравното министерство и не ясно кога ще се случи това, продуктите, които имат добавена захар,

Броят на избирателите в община Асеновград още не е ясен

http://asenovgrad.actualno.com/Brojat-na-izbiratelite-v-obshtina-Asenovgrad-oshte-ne-e-jasen-news_502602.html

Пет дни преди насрочената дата за провеждане на изборите за местна власт и национален референдум (ако броим и днешния), все още няма данни за броя на избирателите в община Асеновград, информира кореспондентът ни в града. По последна информация, списъците трябвало да пристигнат в Областна администрация Пловдив утре /21.10.15 г./ по обяд. Едва тогава ще бъдат разпределени по места. Броят на избирателите в списъците за избори и референдум ще бъде различен, тъй като сроковете за регистриране на ли

Финансовото министерство пое дълг от 50 млн. лева под формата на държавни ценни книжа

http://www.cross.bg/knizha-tzenni-leva-1484959.html

/КРОСС/Дълг от 50 млн. лева под формата на държавни ценни книжа бе поет от Министерството на финансите. Одобрените поръчки за пореден път са по-малко от предложените ценни книжа. 65 млн. лева бе номиналната стойност на ценните книжа с падеж през април 2025 г. След проведения аукцион обаче финансовото министерство е одобрило поръчки за 50 млн. лева при среднопретеглена годишна доходност от 2,48%. За втори път този месец министерството одобрява по-малко от предложените ценни книжа. В началото на месеца продадените ценни книжа, този път 5-годишно, бяха три пъти по-малко от предложениете. В края на септември се отказа от цяла емисия, като тогава се аргументира с доброто състояние на хазната и състоянието на пазара. Следващият аукцион се очаква да бъде в края на октомври. Тогава ще бъдат предложени за продан 3-годишни държавни ценни книжа с общ номинал 150 млн. лева. Емисиите практически представляват нов дълг, обикновено използван за рефинансиране на стари задължения.  

Предизборната кампания не е "Те ти, булка, Спасовден"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/20/2632449_predizbornata_kampaniia_ne_e_te_ti_bulka_spasovden/?ref=rss

Числеността на троловетe и дислокацията на "спящите клетки" за бързо реагиране в медиите са най-дълбоко пазените "военни" тайни преди избори. Кампанията, която тази седмица навлезе във финалната си фаза, не прави изключение.

На фронта картината е почти идилична - благи лица и нови обувки. Тренирана агресивност и неочаквано остроумие. Тактично мълчание, джентълменство до неузнаваемост. Понякога нервност, но само за чар. Ентусиазъм и опит - в сплав до червено. Това обаче не е войната....

Хаджът през 2015 г. е бил най-смъртоносният в историята

http://offnews.bg/news/n_1/n_576224.html

Най-голямото годишно поклонение на мюсюлманите в света - в Мека, е било най-смъртоносно през 2015 г., пише AFP. По време на хаджа на 24 септември тази година бяха стъпкани най-малко 1849 души, по данни на властите в страните, от които има жертви. Това го прави най-смъртоносният в историята. Саудитска Арабия все още не е съобщила официално обновените данни, които вероятно не са окончателни. Първоначално властите в страната съобщиха за 769 смъртни случая, но не дадоха информация за националностите на жертвите. Данните, получени в AFP от повече от 30 страни, показват, че броят на жертвите през 2015 г. надхвърля 1426 души, колкото загинаха в най-смъртоносния досега хадж - през 1990 г. Ето разбивка по данни от правителствата на съответните държави: – Иран: 464 – Египет: 182 – Нигерия: 145 – Бангладеш: 137 – Индонезия: 129 – Индия: 101 – Пакистан: 87 – Камерун: 76 – Нигер: 72 – Сенегал: 61 – Мали: 60 – Чад: 52 – Кот д'Ивоар: 52 – Бенин: 34 – Мароко: 36 – Етиопия: 31 – Судан: 30 – Алжир: 28 – Буркина Фасо: 22 – Либия: 10 – Сомалия: 8 – Тунис: 7 – Кения: 6 – Гана: 5 – Мавриций: 5 – Танзания: 4 – Бурунди: 1 – Ирак: 1 – Йордан: 1 – Нидерландия: 1 – Оман: 1

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Витоша” инж. Валери Йорданов: Предстои изграждането на 6 нови детски градини

http://pik.bg/кандидатът-на-герб-за-кмет-на-район-„витоша”-инж-валери-йорданов-предстои-изграждането-на--news420466.html

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Витоша” инж. Валери Йорданов: Предстои изграждането на 6 нови детски градини

В клуба на ПП ГЕРБ - район „Витоша” кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Витоша” инж. Валери Йорданов и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници Мита Георгиева, Александър Иванов, Петя Белелиева, Димитър Папукчиев и Слав Стойчев проведоха среща с с преподавателите от училищата и възпитателите от детските градини в района.

„Изградихме нова сграда на ОДЗ № 116 в кв. „Павлово-Бъкстон“. Извършихме ремонтни работи в 16 общински училища и детски градини. Изградихме многофункционална спортна площадка за тенис във 2 СОУ. Изградихме и обновихме 15 детски площадки”, отчете инж. Валери Йорданов.

„Предстои изграждането на 6 нови детски градини за над 370 деца, обновяване на превозните средства на градския транспорт както и въвеждането на мерки за енергийна ефективност в две от училищата в района”, допълни още инж. Валери Йорданов. Мита Георгиева призова за висока избирателна активност и отбеляза, че е важно да се гласува както за кмет на гр. София, така и за районен кмет и за общински съветници.

Над половин милион имигранти вече са минали през Гърция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/20/2632552_nad_polovin_milion_imigranti_veche_sa_minali_prez/?ref=rss


Повече от половин милион имигранти са пристигнали по море в Гърция през тази година и с наближаване на студеното време темпото се покачва. Само в понеделник в страната са пристигнали над 8000 души, съобщи ООН.
  Мелиса Флеминг, говорителка на Върховния комисариат за бежанците, заяви, че в транзитни пунктове по островите срещу турския бряг има 27 500 души.
"Свидетели сме на поредния драматичен момент с пристигането в понеделник на повече от 8000 души, с което общият брой на имигрантите...

Мъжът, който почина в самолет, имал кокаин за 41 000 лири в стомаха си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059343

Мъжът, който почина в самолет, след като започна да буйства и ухапа друг пътник, е пренасял кокаин за 41 000 паунда в стомаха си, съобщава британският вестник "Индипендънт"
Той е бразилец, на 25г., а не на 24 г., както беше съобщено вчера. По време на полет на Aer Lingus от Лисабон до Дъблин в неделя Джон Кенеди Сантос Гурхао се почувствал зле и
Мъжът, който почина в самолет, след като започна да буйства и ухапа друг пътник, е пренасял кокаин за 41 000 паунда в стомаха си, съобщава британският вестник "Индипендънт" Той е бразилец, на 25г., а не на 24 г., както беше съобщено вчера. По време на полет на Aer Lingus от Лисабон до Дъблин в неделя Джон Кенеди Сантос Гурхао се почувствал зле и

Незаконна къща в Столипиново се срина, затрупа кола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059332

Незаконно построена къща се срина във вторник в пловдивския квартал Столипиново. Двуетажното здание, което се намира на ул "Възход" се е самосрутило към 5 часа сутринта. Няма пострадали при инцидента. Затрупан е лек автомобил.
Пропаднал е вторият етаж и частично покривът върху долното ниво, което също пропада.
Незаконно построена къща се срина във вторник в пловдивския квартал Столипиново. Двуетажното здание, което се намира на ул "Възход" се е самосрутило към 5 часа сутринта. Няма пострадали при инцидента. Затрупан е лек автомобил. Пропаднал е вторият етаж и частично покривът върху долното ниво, което също пропада.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Младост” д-р Цвета Авджиева: Разширяваме програмата за възстановяване на междублоковите пространства

http://pik.bg/кандидатът-на-герб-за-кмет-на-район-„младост”-д-р-цвета-авджиева-разширяваме-програмата-за-news420463.html

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Младост” д-р Цвета Авджиева: Разширяваме програмата за възстановяване на междублоковите пространства

В откритата приемна на ГЕРБ в кв. "Полигона", кандидатът на ГЕРБ за кмет на районн „Младост” д-р Цвета Авджиева и кандидатът за общински съветник Йордан Господинов разговаряха с гражданите.

Д-р Авджиева сподели, че в своята работа винаги се е ръководила от принципа на прозрачност и всеки един реализиран проект през първия ѝ мандат винаги е бил съгласуван с всички заинтересовани страни. В тази посока, тя призова гражданите на 25.10.2015 г. да гласуват, винаги да се информират и да изказват свободно своите виждания в публичното пространство, защото всеки сам за себе си е отговорен за средата, в която живее.

Реконструирането на междублоковите пространства и изграждането на детски площадки, бяха от водещите въпроси, които вълнуваха жителите на кв. "Полигона". Д-р Авджиева увери гражданите, че гарантирането на сигурността на децата и подтикването към спортуване са водещите приоритети през втория й мандат.

С гражданите в откритата приемна на ГЕРБ разговаря и народният представител от ГЕРБ Валентин Николов.

 

"Дойче банк" превела погрешка 6 милиарда долара на клиент

http://www.moreto.net/novini.php?n=304320

Най-голямата германска банка "Дойче банк" е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер на сметка. Млад служител на подразделението за валутни операции е направил тази грешка през юни, уточнява "Блумбърг", като се позовава на информиран източник.

Либералите спечелиха изборите в Канада

http://www.mediapool.bg/liberalite-specheliha-izborite-v-kanada-news240705.html

Либералната партия на Джъстин Трюдо, който ще състави следващото канадско правителство, спечели бляскава победа на парламентарните избори, слагайки край на десетгодишното управление на консерваторите, съобщи Франс прес.   "Ще бъда министър-председател на всички канадци", заяви усмихнат Трюдо пред множеството от хиляди възторжени привърженици. "Приятели, ние побеждаваме страха с надежда, побеждаваме цинизма с усърдна работа, побеждаваме отричащата, всяваща разделение политика с позитивна далновидност, която обединява канадците", заяви обаятелният 43-годишен син на бившия премиер Пиер Трюдо, цитиран от Ройтерс. Той обеща в течение на три години да поддържа годишен дефицит от 10 милиарда канадски долара, за да се инвестира в инфраструктура и да се стимулира слабия икономически растеж на страната. По последни данни либералите печелят 184 места в 338-местната Камара на общините в Отава. Това мнозинство ще им даде възможност да водят политика, основаваща се на предизборната им платформа, която има за цел да възстанови престижа на Канада на международната арена. Според неокончателните резултати Консервативната партия става втора политическа сила с 99 места в Камарата пред социалдемократите от Нова демократическа партия, които получават 44 места.  

Проф. Кръстьо Петков: Николай Иванов е силен и доказал се кмет!

http://pik.bg/проф-кръстьо-петков-николай-иванов-е-силен-и-доказал-се-кмет-news420460.html

Проф. Кръстьо Петков: Николай Иванов е силен и доказал се кмет!

Познавам отблизо Враца - нейната икономика, публични финанси, инвестиционни и инфраструктурни проекти. Следя и работата на Николай Иванов, който пое  управлението на общината в труден период на криза и тежко наследство. За мен равносметката от изминалия четиригодишен мандат е ясна: Николай Иванов и неговият екип превърнаха общината от изоставаща в бързо развиваща се. Общинският бюджет, активното привличане на външни инвестиционни ресурси, интензивната работа по проекти-екологични, културно-исторически и високотехнологични- са в основата на общинската динамика.

Тези постижения са оценени у нас – от експерти и институции, които партнират на общинската администрация, от синдикатите и неправителствени организации. В рамките на ЕС Враца има своето представителство – чрез участието на кмета Николай Иванов в Комитета на регионите. Европейското междурегионално партньорство и транснационалните проекти вече са усвоена територия от община Враца. Тя , на свой ред, е търсена за партниране в нови инициативи през следващия програмен период 2014-2020 г.

Във всяко управление има един принцип, чието спазване осигурява успех: професионализъм във всичко. Той е особено важен в местното управление, защото у нас на това рамнище, за съжаление, не са дадени достатъчно правомощия. Там, където не достига ресурс и държавата нехае, помагат инициативността, експертизата и екипното начало.

Успешното управление на Враца има нужда от силно продължение. Решението на Николай Иванов да се яви на изборите като независим кмет и да потърси директна  подкрепа от гражданите е правилно и перспективно. Аз го подкрепям и с моя екип ще продължа да партнирам в неговите инициативи и през следващия мандат.

МВР отделя паспортните служби и КАТ в самостоятелно предприятие

http://www.mediapool.bg/mvr-otdelya-pasportnite-sluzhbi-i-kat-v-samostoyatelno-predpriyatie-news240704.html

Всички услуги за гражданите, предоставяни от МВР, ще бъдат отделени в държавно предприятие към ведомството, което ще може да се развива самостоятелно. Това съобщи във вторник пред журналисти в МС министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя не уточни кога ще бъде създадена новата структура, която е част от административната реформа в МВР. Става въпрос за друга финансова система, при която вместо тези пари да отиват в бюджета и оттам да идват като трансфери в МВР, ще остават в дружеството, което ще може технологично по-добре да се развива, допълни министърът. В държавното предприятие ще се обособят паспортните служби, регистрацията на автомобили в КАТ, разрешителните за оръжие, както и други служби по обслужване на гражданите. "За да може в министерството да останат тези - държавните служители, в полицията да останат полицейските служители", коментира Румяна Бъчварова. По думите й идеята е в това дружество да работят основно хора по трудово правоотношение, в министерството да останат държавните служители, а в полицията - полицейските служители. Бъчварова съобщи още, че е поискала увеличение на бюджета на ведомството за следващата година, но не посочи сума: "Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си, как ще бъде разпределено, е въпрос на конкретно оперативно управление". Тя уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи.

Оставиха в ареста Милан Дивеков, прегазил възрастен мъж на пешеходна пътека

http://pik.bg/оставиха-в-ареста-милан-дивеков-прегазил-възрастен-мъж-на-пешеходна-пътека-news420461.html

Оставиха в ареста Милан Дивеков, прегазил възрастен мъж на пешеходна пътека

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Милан Дивеков, който през август на пешеходна пътека блъсна и уби възрастен мъж.

Според магистратите има реална опасност младежът да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение, както и да се укрие.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред по-висока инстанция, предаде БНР.

За тежкия инцидент през август на Дивеков беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост. Делото е насрочено за 16-ти ноември.

 

Мъжът, който почина в самолет, имал кокаин за 41 000 паунда в стомаха си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059304

Мъжът, който почина в самолет, след като започна да буйства и ухапа друг пътник, е пренасял кокаин за 41 000 паунда в стомаха си, съобщава британският вестник
Мъжът, който почина в самолет, след като започна да буйства и ухапа друг пътник, е пренасял кокаин за 41 000 паунда в стомаха си, съобщава британският вестник "Индипендънт" Той е бразилец, на 25г., а не на 24 г., както беше съобщено вчера. По време на полет на Aer Lingus от Лисабон до Дъблин в неделя Джон Кенеди Сантос Гурхао се почувствал зле и

Александър Томов: Не съм взимал пари от ЦСКА, само съм наливал

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/20/2632544_aleksandur_tomov_ne_sum_vzimal_pari_ot_cska_samo_sum/?ref=rss


Бившият главен акционер в ЦСКА Александър Томов не разбира защо е обвиняван за сегашното състояние на червените. Той твърди, че винаги само е помагал на ЦСКА и никога не е ощетявал на футболния клуб.

В неделя привържениците на червените организираха мирен протест пред парламента, а част от транспарантите бяха насочени срещу Томов.

"Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и не знам за какво е издигнат плакатът. Аз само съм наливал пари в ЦСКА, а не съм...

Южна Осетия иска референдум за присъединяване към Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/20/2632523_jujna_osetiia_iska_referendum_za_prisuediniavane_kum/?ref=rss


Отцепилата се от Грузия Южна Осетия обяви, че планира да проведе референдум по модела на Крим за присъединяване към Русия – ход, който може допълнително да влоши и без това обтегнатите отношения между Москва и Запада, предаде "Ройтерс".

Леонид Тибилов, президент на самообявилата се република Южна Осетия, изложи плановете си на среща с Владимир Сурков, един от най-близките съветници на руския президент Владимир Путин.

"Днешната политическа обстановка е такава, че ние трябва...

Вселенският патриарх пристига нa 7 ноември в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059326

Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей пристига на 7 ноември в България. Историческата визита ще продължи до 10 ноември.
На 8 ноември сутринта Вселенският патриарх и патриарх Неофит ще отслужат заедно литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски“, а в 12.30 часа същия ден Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители от
Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей пристига на 7 ноември в България. Историческата визита ще продължи до 10 ноември. На 8 ноември сутринта Вселенският патриарх и патриарх Неофит ще отслужат заедно литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски“, а в 12.30 часа същия ден Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители от

Вселенският патриарх пристига нa 7 ноември в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059313

Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей пристига на 7 ноември в България. Историческата визита ще продължи до 10 ноември.
На 8 ноември сутринта Вселенският патриарх и патриарх Неофит ще отслужат заедно литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски“, а в 12.30 часа същия ден Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители от
Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей пристига на 7 ноември в България. Историческата визита ще продължи до 10 ноември. На 8 ноември сутринта Вселенският патриарх и патриарх Неофит ще отслужат заедно литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски“, а в 12.30 часа същия ден Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители от

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Ще изградим нова спортна площадка и ще подобрим улиците в село Изгрев

http://pik.bg/кандидатът-на-герб-за-кмет-на-благоевград-атанас-камбитов-ще-изградим-нова-спортна-площадк-news420457.html

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Ще изградим нова спортна площадка и ще подобрим улиците в село Изгрев

Кандидатът от ГЕРБ за втори кметски мандат в Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена нова мултифункционална детска площадка в село Изгрев. „Това ще бъде заложено в бюджета за 2016 година. Искам да добавя, че в Благоевград за последните четири години са изградени 64 спортни и детски площадки. Сред приоритетите  на Общината през последния мандат са именно децата и осигуряване на тяхното здраве“, каза пред препълнена зала Атанас Камбитов. Той обеща, че ще бъдат подобрени и улиците в селото. Д-р Камбитов поясни, че от следващата година Общината ще може да концентрира усилия върху подобряване на условията за живот в селата, тъй като до средата на 2017 година има 176 млн. лева, защитени по европроекти.

„Благоевград е по-специфична община, ние сме градска агломерация и нямаме възможност като много други общини да усвояваме средства по проекти за селските райони. Сега, когато имаме гарантирани тези 176 млн. лева, спокойно ще може да съсредоточим усилия и върху развитието на селата“, обясни Атанас Камбитов. По време на срещата в село Изгрев  беше обсъдена и възможността за изграждане на църква в селото, както и оборудване на лекарски кабинет, който да обслужва хората, в селото. „От наша страна няма проблем да бъда ремонтирано и обзаведено помещение, което да функционира като лекарски кабинет, въпросът е да се намери лекар, който да поеме ангажимент и да работи на място“, каза д-р Камбитов. На събитието присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева и кандидати от листата на ГЕРБ за общински съветници.

 

Двама каналджии избягали при стрелбата край Средец

http://petel.bg/Dvama-kanaldzhii-izbyagali-pri-strelbata-kray-Sredets-__131120

Снимка: 24chasa.bg 54-мата афганистанци, които се натъкнали на граничен патрул край Средец на 15 октомври, са имали поне двама водачи, научи “24...

Стоичков изригна: Най-добре е Реал да няма треньор!

http://petel.bg/Stoichkov-izrigna--Nay-dobre-e-Real-da-nyama-trenor-__131121

Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе специален гост в предаването „Al Primer Toque“ на радио „Онда Серо“, в което заяви, че е...

Бойко Борисов и Радан Кънев заминават за Мадрид

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059310

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДСБ Радан Кънев летят утре заедно за Мадрид, научи
Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДСБ Радан Кънев летят утре заедно за Мадрид, научи "24 часа". Премиерът и съпредседателят на Реформаторския блок ще участват в срещата на върха на Европейската народна партия. Двамата заедно ще настояват пред правителствените лидери от дясното политическо семейство, сред които и канцлера Ангела Меркел,

2480 души ни питат "За кого гласувахте" пред урните

http://offnews.bg/news/n_1/n_576248.html

2480 анкетьори от осем социологически агенции ще питат "За кого гласувахте" пред избирателните секции в страната в деня на вота.  В ЦИК са регистрирани Алфа рисърч, Галъп, Афис, МБМД, Маркет линкс, Сова 5, Екзакта и ГИСДИ. Първите пет ще събират данни и как върви гласуването на референдума. С най-малко - едва 20 анкетьори, ще участва сдружението Гражданската инициатива за свободни и демократични избори, начело на което е Рашо Тарльовски, сменил на поста Михаил Мирчев след включването му в надпреварата за кмет на София.  "Екзакта" на Лидия Йорданова, бивш шеф на НЦИОМ, пуска 375 души за екзитпол, но "данните са само за частния ни клиент", обясни Йорданова.  432-ма души ще събират данни за "Алфа рисърч" на Боряна Димитрова. Те ще са пред секциите в София, Пловдив, Варна, Хасково, Кърджали. Освен надпреварата за кмет в тези градове, ще следим и тежестта на политическите партии през листите за съветници, както и участието, съответно гласовете "да" и "не" на референдума, съобщи Димитрова пред OFFNews. Агенцията ще представя предварителни резултати от вота и в трите големи телевизии - БНТ, бТВ и Нова.  Галъп с шеф Първан Симеонов пуска 395 анкетьори, предварителните резултати от вота и референдума агенцията ще обявява в студията на БНТ, Нова тв и БНР.  По Българско национално радио слушателите ще научат и какво показва гласуването според МБМД на Мира Янова. Агенцията ще представя цифри за София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Търново и по ТВ 7.  По БНР резултати, но само за референдума, ще съобщава Юрий Асланов, шеф на АФИС. Цифри за този екзитпол ще събират 297 души, още 192 анкетьори ще питат за гласуването за кметове и съветници.  Маркет линкс - с бивш шеф вътрлешният министър Румяна Бъчварова, ще работи с 241 анкетьори и ще представя данни по бТВ, а Сова 5 на Васил Тончев със 77 анкетьори , сочи справката в регистрите на ЦИК.   Изборно студио ще има и телевизия Bulgaria ON AIR. Сутрешното предаване за вота ще води Калин Манолов, а вечерното - Веселин Дремджиев. Медията обаче няма да представя данни от социологическа агенция. 

Кои са първите въпроси, с които ще се захване новият кмет на Варна?

http://www.moreto.net/novini.php?n=304306

Дни преди местния вот на 25 октомври Moreto.net се свърза с десетимата претенденти за кметския стол във Варна. Как отделните кандидати виждат бъдещето на града в следващите 4 години и кои според тях са основните проблеми в морската столица? Това са част от десетте въпроса, които им зададохме.

Даниел Митов отива на официално посещение в Гърция

http://pik.bg/даниел-митов-отива-на-официално-посещение-в-гърция-news420455.html

Даниел Митов отива на официално посещение в Гърция

Външният министър Даниел Митов ще бъде на официално посещение в Гърция на 21 октомври 2015 г. по покана на гръцкия си колега Никос Кодзияс.

В рамките на визитата си първият дипломат на България ще проведе срещи с президента на Република Гърция Прокопиос Павлопулос, с председателя на гръцкия парламент Никос Вуцис, както и с външния министър на страната Никос Кодзияс, съобщиха от МВнР. По време на срещите ще бъдат обсъдени основни въпроси от областта на двустранните отношения, енергетиката и сигурността в региона. 

Иван Портних: Дом "Гергана" ще има санирана сграда, нови мебели и асансьор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059305

Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора "Гергана" кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних.
Заедно с кандидата за общински съветник от листата д-р Лидия Маринова,
Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора "Гергана" кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних. Заедно с кандидата за общински съветник от листата д-р Лидия Маринова,

Дядо Николай анатемоса мирянка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059291

Владиката забрани на всички отци в епархията да й дават причастие
"Лишавам я, с властта, която Бог ми е дал, от Свето причастие и постановявам - никой в Пловдивска епархия да не дръзва да я причести, докато не се разкае за сквернословията и безсрамието си. Вън от храма!" С тези почти изкрещяни думи от амвона на църквата "Св.
Владиката забрани на всички отци в епархията да й дават причастие "Лишавам я, с властта, която Бог ми е дал, от Свето причастие и постановявам - никой в Пловдивска епархия да не дръзва да я причести, докато не се разкае за сквернословията и безсрамието си. Вън от храма!" С тези почти изкрещяни думи от амвона на църквата "Св.

Григор: Аз съм гражданин на света, но българин (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059311

Григор Димитров е една от големите звезди на IF Stokholm Open – финалист през 2014-а, шампион през 2013-а и определено интересът към него е голям. Ето и едно интересно интервю, което българинът даде за организаторите на турнира.
- Когато си в тура не ти се налага да переш, готвиш или чистиш, но вкъщи какво предпочиташ да правиш?
Григор Димитров е една от големите звезди на IF Stokholm Open – финалист през 2014-а, шампион през 2013-а и определено интересът към него е голям. Ето и едно интересно интервю, което българинът даде за организаторите на турнира. - Когато си в тура не ти се налага да переш, готвиш или чистиш, но вкъщи какво предпочиташ да правиш?

Прокуратурата не откри нищо нередно в плана на Варуфакис за драхмата

http://www.grreporter.info/prokuraturata-ne-otkri-nishcho-neredno-v-plana-na-varufakis-za-drakhmata/18074

Частта от разследването, която засяга лично бившия финансов министър бе внесена за разглеждане в парламента по наредбите в закона за отговорността на министрите

прочети повече

Иван Портних: Дом "Гергана" ще има санирана сграда, нови мебели и асансьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059290

Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора
Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора "Гергана" кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних. Заедно с кандидата за общински съветник от листата д-р Лидия Маринова,

Клиент на "Дойче банк" получи 6 млрд. долара погрешка

http://www.mediapool.bg/klient-na-doiche-bank-poluchi-6-mlrd-dolara-pogreshka-news240703.html

"Дойче банк" погрешно е изплатила на клиент на хедж фонд в САЩ огромните 6 млрд. долара, след като младши търговец на немския кредитор е обработил грешни цифри при този превод, съобщи "Файненшъл Таймс". Подобни недоразумения са известни на финансовите пазари като грешка на "дебелия пръст". Според информация на финансово издание, което цитира двама души, запознати с въпроса, грешката се е случила през юни, когато младши член на базирания в Лондон валутен търговски екип на "Дойче банк" е обработил брутни данни, вместо тяхна нетна стойността и това е довело до конкретната валутна сделка с "твърде много нули". По същото време неговият шеф е бил на почивка. Немският банков гигант е възстановил сумата от клиента още на следващия ден и за инцидента е било докладвано на Федералния резерв на САЩ, на Европейската централна банка, както и на британските финансови оторизирани органи, съобщава "Файненшъл Таймс". Донякъде невероятна история повдига нови въпроси относно оперативния контрол и управлението на риска в "Дойче банк". Това става в доста "горещ" момент за немската банка, когато тя преструктурира дейността си, разделяйки своята инвестиционна банка на две и разделяйки се с някои от своите топ банкери. Досега голямата немска кредитна институция се гордееше с така наречения "принцип на четири очи", който изисква всяка сделка да бъде преразгледана от друг човек, преди да бъде обработена окончателно. През миналия уикенд "Дойче банк" анонсира драстични промени, след като новият главен изпълнителен директор Джон Краян започна фундаментален ремонт във финансовата институция. Тези съществени промени следват оповестените преди дни трагични финансови резултати на банката, която излезе на рекордна загуба преди облагане с данъци в размер на 6.2 млрд. евро през третото тримесечие на годината.

Кубрат и Тервел Пулеви идват в Несебър да подкрепят програмата за спорта на Златко Димитров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059287

Звездите на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви пристигат на 22 октомври (четвъртък) в Несебър, за да подкрепят лично програмата за развитие на спорта в общината, разработена от екипа на кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Златко Димитров. Броени дни след победното си завръщане на ринга, Кобрата ще се срещне със спортни клубове и талантливи деца
Звездите на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви пристигат на 22 октомври (четвъртък) в Несебър, за да подкрепят лично програмата за развитие на спорта в общината, разработена от екипа на кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Златко Димитров. Броени дни след победното си завръщане на ринга, Кобрата ще се срещне със спортни клубове и талантливи деца

Сидеров отново се опита да предизвика скандал на протест на "Атака"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632520_siderov_otnovo_se_opita_da_predizvika_skandal_na/?ref=rss


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи пореден опит да привлече вниманието и да предизвика скандал, като провокира полицията по време на организиран от партията протест до Министерския съвет.

Събитието бе обявено от "Атака" вчера, като посоченият повод бе закриването на предизборната кампания. Първоначално протестът трябваше да се състои в сряда, но след като пресслужбата на кабинета съобщи, че заседанието на правителството се измества за вторник, и формацията на Сидеров промени...

Готов е покривът на Юнашкия салон, ремонтът продължава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059297

Ремонтните дейности на една от спортните емблеми във Варна - Юнашкия салон, се движат в срок. Това съобщава арх. Пламен Аврониев, който е част от проектантския екип.
Вече напълно е изграден новият покрив на сградата, положена е изцяло хидроизолацията и дренажната система в основите. Измазва се външната фасада,
Ремонтните дейности на една от спортните емблеми във Варна - Юнашкия салон, се движат в срок. Това съобщава арх. Пламен Аврониев, който е част от проектантския екип. Вече напълно е изграден новият покрив на сградата, положена е изцяло хидроизолацията и дренажната система в основите. Измазва се външната фасада,

Готов е покривът на Юнашкия салон, ремонтът продължава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059282

Ремонтните дейности на една от спортните емблеми във Варна - Юнашкия салон, се движат в срок. Това съобщава арх. Пламен Аврониев, който е част от проектантския екип.
Вече напълно е изграден новият покрив на сградата, положена е изцяло хидроизолацията и дренажната система в основите. Измазва се външната фасада,
Ремонтните дейности на една от спортните емблеми във Варна - Юнашкия салон, се движат в срок. Това съобщава арх. Пламен Аврониев, който е част от проектантския екип. Вече напълно е изграден новият покрив на сградата, положена е изцяло хидроизолацията и дренажната система в основите. Измазва се външната фасада,

Стотици бургазлии всеки ден дават идеи за развитието на Бургас в шатрата на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059273

Стотици бургазлии всеки ден посещават откритата приемна на ГЕРБ в центъра на града. В неформална обстановка те задават своите въпроси и представят идеите си на кандидатите за общински съветници, които участват на изборите с бюлетина номер 24.
До 23 октомври включително всеки може да се запознае с управленската програма на Димитър Николов и ГЕРБ.
Стотици бургазлии всеки ден посещават откритата приемна на ГЕРБ в центъра на града. В неформална обстановка те задават своите въпроси и представят идеите си на кандидатите за общински съветници, които участват на изборите с бюлетина номер 24. До 23 октомври включително всеки може да се запознае с управленската програма на Димитър Николов и ГЕРБ.

Молдовски фермери пеят "Куин" (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/moldovski-fermeri-peiat-kuin-video-6044082

В клипа, който стана изключително популярен, са включени и кадри от унищожаването на зеленчуци и плодове в Русия

Лена Енева: Морално е, когато работиш честно, добре и качествено, да очакваш същото и от този, който управлява

http://www.cross.bg/lena-eneva-gabrovo-1484958.html

/КРОСС/„В лицето на Лена имаме знаещ и можещ човек, доказал себе си. Убеден съм, че тя ще бъде добър стопанин на община Габрово ", сподели пред жителите на село Златевци народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев. Той беше на срещата, за да подкрепи кандидата за кмет Лена Енева и общински съветници в Габрово. „Била съм в кухнята на общинската администрация и съм сигурна, че моралът може да бъде постигнат - прагматично и без излишна емоция. Защото е морално, когато ти работиш честно, добре и качествено, да очакваш от този, който управлява общите блага и общите проблеми, да го върши по същия начин". Това заяви кандидатът за кмет на Габрово Лена Енева на среща с избиратели. Тя попита дали е морално хората, които плащат заплатите на чиновниците, да очакват от тях отговор как може да бъде решен проблемът им, вместо обяснението защо не може да стане. „Морално ли е да има улици, автобус, сметосъбиране и цветни кашпи в кварталите, където живеят около две трети от габровци? Дали на подобни блага не се радват по-малко от една трета от гражданите на нашия град?", продължи да пита Енева. Тя подчерта, че е работила здраво като общински съветник вече 20 години и е на мнение, че ако в местния парламент отсъждаха по морални критерии, днес Габрово е нямало да бъде наполовина намалял, спрямо годините на демократичните промени.„Вие 20 години сте пред нас, ние Ви познаваме и ви вярваме

Иван Портних: Дом "Гергана" ще има санирана сграда, нови мебели и асансьор

http://pik.bg/иван-портних-дом-гергана-ще-има-санирана-сграда-нови-мебели-и-асансьор-news420452.html

Иван Портних: Дом "Гергана" ще има санирана сграда, нови мебели и асансьор

Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора "Гергана" кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних.

Заедно с кандидата за общински съветник от листата д-р Лидия Маринова, той се срещна с директора на Дом за стари хора "Гергана" и Дом за възрастни хора с физически увреждания Филип Щерев, с персонала и обитателите на социалната институция. Ръководството на дома връчи на Портних пакет с предложения. Сред акцентите, адресирани до кандидата, фигурира увеличаване на работната заплата на персонала в размер на 10 %.

"Възнагражденията на персонала - особено на санитарите, които полагат изключително тежък и непривлекателен труд, са много ниски", мотивира се директорът. По време на срещата с възрастните хора те споделиха пред Иван Портних, че се нуждаят спешно от нов микробус, пригоден за хора с увреждания, който да ги транспортира до лечебните заведения в града. Хората настояха амортизираните легла в дома да бъдат подменени, а подлезът пред институцията - ремонтиран и осветен.

Иван Портних пое ангажимент отбивката от бул. "Княз Борис I", която отвежда до входа на Дом "Гергана", да бъде асфалтирана. "Поемам и ангажимент да може да използвате микробусите, които са оборудвани с платформи за хора с увреждания. Три от тях вече работят в „Градски транспорт” - още два ще пристигнат. Ще подменим с нови старите мебели в дома – легла, матраци, шкафчета. Предстои сградата да бъде санирана. Тази година направихме доста неща, но има необходимост от допълнително кухненско оборудване и то ще ви бъде подсигурено", каза кандидатът за кмет на Варна.

Портних пое ангажимент да бъде възстановено и осветлението в подлеза пред дома, както и да бъде поставен асансьор, пригоден за хора с инвалидни колички. Чисто нов, напълно безопасен асансьор, ще използват хората и в сградата на дом "Гергана". Капацитетът на двата дома - за стари хора и за възрастни хора с физически увреждания, е 140 души и в момента е напълно усвоен. За тях се грижат лекари, медицински сестри, санитари, рехабилитатори и психолози.

 

МВР отделя паспортна служба и КАТ в самостоятелно предприятие

http://www.moreto.net/novini.php?n=304317

Всички административни услуги, които МВР предоставя на гражданите ще се отделят в самостоятелно предприятие, включително паспортна служба, КАТ и регистрацията на коли. Това обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова във връзка с мерките в готвената административна реформа в МВР.

430 млн. куб. метра газ има в газовото хранилище в Чирен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059260

В момента в газовото хранилище в Чирен има 430 млн. куб. метра газ, а до края на октомври се очаква те да достигнат 460 млн. куб. м, предаде БГНЕС.
Изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов заяви, че България се нуждае от всякакви мощности, които ще ни утвърдят като газоразпределителен център на Балканите.
В момента в газовото хранилище в Чирен има 430 млн. куб. метра газ, а до края на октомври се очаква те да достигнат 460 млн. куб. м, предаде БГНЕС. Изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов заяви, че България се нуждае от всякакви мощности, които ще ни утвърдят като газоразпределителен център на Балканите.

430 млн. куб. метра газ има в газовото хранилище в Чирен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059237

В момента в газовото хранилище в Чирен има 430 млн. куб. метра газ, а до края на октомври се очаква те да достигнат 460 млн. куб. м, предаде БГНЕС.
Изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов заяви, че България се нуждае от всякакви мощности, които ще ни утвърдят като газоразпределителен център на Балканите.
В момента в газовото хранилище в Чирен има 430 млн. куб. метра газ, а до края на октомври се очаква те да достигнат 460 млн. куб. м, предаде БГНЕС. Изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов заяви, че България се нуждае от всякакви мощности, които ще ни утвърдят като газоразпределителен център на Балканите.

Синдикат „Образование": Новият училищен закон поставя пред реална заплаха авторитета на учителя

http://www.cross.bg/ychitelya-pedagogicheskite-ychitelite-1484957.html

/КРОСС/Синдикат „Образование" заявява недвусмислено, че новият училищен закон поставя пред реална заплаха авторитета на учителя и не гарантира опазване и израстване на неговия имидж. Имидж, на който се гради възхода на образователната система и просперитета на България, защото нация с угнетени учители, с потъпкани права, е нация без бъдеще. Композиторът на Закона, г-жа Милена Дамянова, съвместно със своята образователна комисия, с лека ръка изхвърли участието на синдикалните и работодателски организации в атестирането на педагогическите специалисти от Проектозакона преди окончателното му гласуване в Парламента. И така организациите /Синдикални и работодателски/, които обхващат близо 95% от работещите в учебните заведения, са удобно отстранени от оценяването на директорите и учителите, а неясният и неузрял като идея обществен съвет, който може да има в състава си дори двайсетгодишни родители, без никакъв поглед върху системата и съответна образователна квалификация, е с гарантирано място в комисията за оценяване качеството и работата на учителя и директора.Синдикат „Образование" изпрати протестна нота до Председателя на Парламентарната комисия по образование и до Министъра на образованието по повод подмяната на този фундаментален за социалните партньори текст.Странно е отношението в закона „Дамянова" към квалификацията на педагогическите специалисти /учители и директори/

"Дойче банк" превела погрешка 6 милиарда долара на клиент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059248

Най-голямата германска банка "Дойче банк" е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер на сметка. Млад служител на подразделението за валутни операции е направил тази грешка през юни, уточнява "Блумбърг", като се позовава на информиран източник. Шестте милиарда долара са прехвърлени на американски
Най-голямата германска банка "Дойче банк" е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер на сметка. Млад служител на подразделението за валутни операции е направил тази грешка през юни, уточнява "Блумбърг", като се позовава на информиран източник. Шестте милиарда долара са прехвърлени на американски

Стотици бургазлии всеки ден дават идеи за развитието на Бургас в шатрата на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059244

Стотици бургазлии всеки ден посещават откритата приемна на ГЕРБ в центъра на града. В неформална обстановка те задават своите въпроси и представят идеите си на кандидатите за общински съветници, които участват на изборите с бюлетина номер 24.
До 23 октомври включително всеки може да се запознае с управленската програма на Димитър Николов и ГЕРБ.
Стотици бургазлии всеки ден посещават откритата приемна на ГЕРБ в центъра на града. В неформална обстановка те задават своите въпроси и представят идеите си на кандидатите за общински съветници, които участват на изборите с бюлетина номер 24. До 23 октомври включително всеки може да се запознае с управленската програма на Димитър Николов и ГЕРБ.

Полицай извади трупа на удавника край Симитли

http://pik.bg/полицай-извади-трупа-на-удавника-край-симитли-news420451.html

Полицай извади трупа на удавника край Симитли

Извадиха трупа на удавилия се край Симитли. Безжизненото тяло е било извадено от млад полицай в района на стадиона. По първоначална информация трупът е на възрастен мъж, в момента се чакат близки за разпознаването му. На мястото е и шефът на полицейския участък в Симитли Йордан Латинов, пише struma.bg.

Напомняме, че сигнал за удавник вдигна на крак екипи на Гражданска защита и Спешен център в Симитли. Любители рибари, който целогодишно традиционно са позиционирани под моста в Симитли, ужасени са видели водите на река Струма да носят човешко тяло. Веднага сигнализирали на тел. 112.

"Дойче банк" превела погрешка 6 милиарда долара на спекулативен фонд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5059233

Най-голямата германска банка
Най-голямата германска банка "Дойче банк" е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер на сметка. Млад служител на подразделението за валутни операции е направил тази грешка през юни, уточнява "Блумбърг", като се позовава на информиран източник. Шестте милиарда долара са прехвърлени на американски

Шойгу: Русия и Куба ще укрепят военното си сътрудничество

http://www.cross.bg/shoiigy-kyba-ministur-1484955.html

/КРОСС/ Русия и Куба ще усилят не само икономическото и търговското, но и военното си сътрудничество, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде телевизия „Звезда“. На среща с делегация от Куба той отбеляза, че двете стани трябва да си сътрудничат успешно и във военно-техническата, и в гражданската сфера. По думите на Шойгу, Русия се интересува от постиженията на кубинската медицина и най-вече от производството на ваксини. Руският министър на отбраната припомни, че след преговорите в Хавана през февруари 2015 г. руската делегация е започнала диалог с кубинското министерство на здравеопазването. Шойгу подчерта, че е настъпил моментът, в който да се премине от дипломатически инициативи към практически действия.

Вече се издават удостоверения за гласуване за хората без лична карта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/20/2632511_veche_se_izdavat_udostovereniia_za_glasuvane_za_horata/?ref=rss


От днес избирателите с невалидни лични документи - открадната или загубена лична карта, с изтекъл срок на валидност, повредена или унищожена, ще могат да подават искане за издаване на удостоверение за гласуване пред звената на МВР за български документи за самоличност. Това съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

От 20 до 24 октомври отделите за документите за самоличност на областните дирекции на МВР ще приемат молбите от 8.30ч. до 17.30ч., а в изборния ден - 25 октомври,...

Необразовани хора с примитивно мислене бастисват културните светини на София

http://bulgarski.pogled.info/news/68589/Neobrazovani-hora-s-primitivno-mislene-bastisvat-kulturnite-svetini-na-Sofiya

/Поглед.инфо/ София трябва да стане културен център. И за туризъм. И за изява на българския творчески гений, и за връщане на историческото ни достойнство и културна значимост.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване