Негодна за пиене вода във варненския квартал "Аспарухово"

http://www.cross.bg/raiiona-piene-kvartal-1545144.html

/КРОСС/ Водата в района на свлачището на улица „Розова долина" в квартал „Аспарухово" е негодна за пиене, установи изследване на специализираната лаборатория на ВиК-Варна, съобщава БНР. Водоснабдяването в района е спряно вече 24 часа и ще бъде възстановено по преценка на Общината. Не се налага поставяне на водоноска, тъй като в района има собствен водоизточник с годна за пиене вода.  

Борисов: Европейски паспорти биха дали перспектива за хората от Балканите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-evropejski-pasporti-biha-dali-perspektiva-za-horata-ot-balkanite-2028355

Премиерът Бойко Борисов предложи да има европейски паспорти за хората от Балканите. "Ще го обсъдя с колегите, казах днес една идея, за да има перспектива и за хората в Балканите", коментира той пред журналисти след участието си в дискусията "Европа отново на път" в София.
 
"Не е обсъ

Работна среща за проблемите в здравеопазването организира Гюнай Хюсмен

//dariknews.bg/regioni/razgrad/rabotna-sreshta-za-problemite-v-zdraveopazvaneto-organizira-giunaj-hiusmen-2028357

Работна среща на тема: "Обсъждане на мерки за подобряване на здравеопазването в област Разград" организира утре Областният управител Гюнай Хюсмен. В нея ще участват: директори на болничните заведения на територията на областта, на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравно-осигурите

Шведският хор "Перуника" ще гостува в Добрич

//dariknews.bg/regioni/dobrich/shvedskiiat-hor-perunika-shte-gostuva-v-dobrich-2028356

Женски хор „Перуника“ от Стокхолм, Швеция, с диригент Михаил Делчев ще изнесе концерт в Добрич по покана на общината на 11 юни от 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Входът е свободен.

Хорът е сред участниците в Международния хоров фестивал „Черноморски звуци

Открито обвиниха Иран покрай ”Катарския случай”

http://dnes.dir.bg/news/zaliv-katar-diplomaticheski-shiiti-25866382

И Йемен скъса дипломатическите си отношения с Катар, и с това държавите, наказали богатото емирство в Персийския залив станаха пет.

Иван Тодоров на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bg

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6262777

Иван Тодоров на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bgСнимката на Виктория е поредната, изпратена до "24 часа", във връзка с инициативата ни за празника на детето 1 юни. Виктория е на 2 години и 11 месеца. На 1 юни е с любимите герои Маша и Мечока  "24 часа" и сайтът за бебета, деца и техните родители - mama24.bg, призоваха който желае да изпрати снимка на дете,

Зигмар Габриел пристигна на посещение в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262771

Зигмар Габриел пристигна на посещение в ТурцияГерманският външен министър Зигмар Габриел днес пристигна на еднодневно посещение в Турция, където ще се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу и с президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде ДПА, цитирана от БТА. Посещението на Габриел се осъществява на фона на напрежението между Турция и Германия заради спора за посещения на германски депутати

При какви условия ще плащаме за роуминг в ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_657331.html

При какви условия ще плащаме за роуминг при разговори в ЕС след 15 юни? Този въпрос разясни председателят на Комисият за защита на потребителите Димитър Маргаритов. "При въвеждането на новите правила за роуминга е важно да съсредоточим вниманието си върху ограниченията във връзка с т. нар. „справедливо ползване”. При неограничен брой минути в пакета си ще имаме неограничени обаждания в Еврозоната. Ако има лимит, след изчерпването му ще плащаме според тарифния план към договора си. Трябва да внимаваме и по отношение на тарифирането на интернет трафика", коментира той в рубриката „Чети етикета” по bTV. „Ограничения ще има и по отношение на максималния срок, в който след влизането в различна от националната мрежа, потребителят ще може да се възползва от тези условия. После е възможно да настъпят и допълнителни тарифирания”, предупреди Маргаритов. И добави: „Тези нива, след които се начисляват определени такси, са въведени, за да може там, където има т. нар. безлимитни сегменти по договорите, да се постигнат някакви справедливи ограничения.” Гражданите трябва да са наясно, че различното таксуване на роуминга от 15 юни не означава безплатни международни разговори , тъй като новите правила обхващат само държавите в ЕС. При разговори с държави извън този обхват, таксуването ще се извършва съгласно определените тарифи на всеки от мобилните оператори на съответната държава. Потребителите следва да бъдат информирани, когато се извърши промяната в общите условия, чрез които тези нови правила ще бъдат въведени. „Би могло да бъде нелоялна търговска практика, в случай че съгласно действащите тарифни планове мобилните оператори направят рестрикции, за които потребителите не са били уведомени”, посочи председателят на КЗП пред Нова тв. Маргаритов призова да не се подписват нови договори само заради промените . „Но тъй като е възможно и по съвпадение точно в този период при изтичането на срочни договори на потребители да има нови оферти за подписване на нови срочни договори, много внимателно да проверят дали дори при запазване или дори намаляване на цените на услугите, които ползват, не се добавят някакви нови услуги”, каза още той. Председателят на КЗП разясни правата на потребителите при подписването на договори за телекомуникационна услуга. „Обикновено хората не обръщат внимание, но това е една постановка в Закона за електронните съобщения. Не сме длъжни да подпишем клауза, която предвижда, че договорът влиза в сила веднага. Ако не го направим, в 7-дневен срок от подписването на основния договор, имаме право да се откажем. При различни условия – може операторът да не ни е пуснал услугата в тези седем дни, докато ние внимателно не прочетем срока на договора и не преценим, че той не е такъв, какъвто сме си го представяли.  Когато договорът е сключен от разстояние (предлагат Ви го по телефона, Вие се съгласявате и Ви изпращат договора по куриер), безусловното право на отказ е до 14 дни, подобно на търговията в Интернет.

Тийнейджъри провокирали паническото бягство в Торино

http://dnes.dir.bg/news/torino-tiyneyjari-real-panika-uventus-25866318

Инцидентът на площада в Торино по време на мача между „Ювентус” и „Реал” е бил провокиран от тийнейджъри, които са имитирали терористи, установи разследването.

Според Цацаров процедурата за нов ВСС е в синтез със закона

https://www.actualno.com/society/spored-cacarov-procedurata-za-nov-vss-e-v-sintez-sys-zakona-news_615171.html

Процедурата протече в синтез със закона. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след като с жребий бе определен и четвъртият представител на прокурорите във ВСС. „Изборът протече при изключително голяма активност. Това показва заинтересованост от страна на колеги

Преговорите за обединяване на Кипър ще бъдат подновени през юни

http://www.mediapool.bg/pregovorite-za-obedinyavane-na-kipar-shte-badat-podnoveni-prez-yuni-news264783.html

Лидерите на гръцката и турската общност на Кипър се съгласиха днес преговорите за обединяване на острова да бъдат подновени по-късно през юни в Женева, съобщи генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.    Договорката бе постигната на продължилата четири часа среща между ръководителите на двете общности - Никос Анастасиадис и Мустафа Акънджъ, и шефа на световната организация. Разговорите бяха водени в централата на ООН.    Кипърският президент Анастасиадис е настоявал страните в преговорите да се заемат първо с въпроса за изтеглянето на турските войски от острова (35 000 души), но Акънджъ е заявил, че не може да бъдат поставяни предварителни условия. 

Това е най-луксозния влак в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/tova-e-naj-luksozniia-vlak-v-sveta-6069954

Билетите, които са разпродадени до март 2018 г., достигат до 10 хил. долара. Те покриват четиридневно пътуване в Япония

Вижте отвътре най-луксозния влак в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/vizhte-otvytre-naj-luksozniia-vlak-v-sveta-6069954

Билетите, които са разпродадени до март 2018 г., достигат до 10 хил. долара. Те покриват четиридневно пътуване в Япония

Вижте отвътре най-луксозният влак в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/vizhte-otvytre-naj-luksozniiat-vlak-v-sveta-6069954

Билетите, които са разпродадени до март 2018 г., достигат до 10 хил. долара. Те покриват четиридневно пътуване в Япония

Тийнейджъри провокирали паническото бягство в Торино, пошегували се

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262761

Тийнейджъри провокирали паническото бягство в Торино, пошегували сеИнцидентът на площада в Торино по време на мача между „Ювентус” и „Реал” е бил провокиран от тийнейджъри, които са имитирали терористи, установи разследването, предава Нова телевизия.   Полицията е изгледала видеозаписи от мястото на събитието и е задържала двама младежи, които са предизвикали паническото бягство.

Вижте как изглежда отвътре най-луксозният влак в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/vizhte-kak-izglezhda-otvytre-naj-luksozniiat-vlak-v-sveta-6069954

Билетите, които са разпродадени до март 2018 г., достигат до 10 хил. долара. Те покриват четиридневно пътуване в Япония

Сертификатите за високоефективната енергия стават едномесечни

http://www.investor.bg/energetika/472/a/sertifikatite-za-visokoefektivnata-energiia-stavat-ednomesechni-240597/

Документите доказват произхода на енергията и са основание за получаване на преференциални цени от производителите

С жребий бе избран 4-тият член на прокурорската колегия на ВСС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262725

С жребий бе избран 4-тият член на прокурорската колегия на ВССОгнян Дамянов от Окръжна прокуратура Разград е 4-тият член на прокурорската колегия на ВСС. Той бе избран точно в 10 ч. с жребий. До тук се стигна след като вчера Дамянов и Ясенка Шидарнинова получиха равен брой гласове. Жребият бе изтеглен с присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров и членовете на изборната комисия.

Нинова: Да не допускаме Европа на различни скорости

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262760

Нинова: Да не допускаме Европа на различни скоростиДа не допускаме Европа на различни скорости. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дискусията „Европа отново на път“, предаде „Фокус“. По думите на Нинова за тези 10 години, през които България е член на ЕС, Европа е преживяла кризи – финансова, икономическа, социална, а сега – и мигрантска.

140-килограмов мъж тормози съседите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262688

140-килограмов мъж тормози съседите сиСемейства от столичния кв. “Лозенец” от години са подложени на стрес и тормоз от съсед, който чупи врати и драска колите им, оплакаха се те пред “24 часа”. Георги Шанев тежал към140 кг и живеел в кооперацията на ул. “Янко Софийски войвода” 18 заедно с майка си Иванка. Най-безкомпромисен бил към крушките и входната врата на кооперацията,

Трупове на агнета изплаваха на варненски плажове

http://www.moreto.net/novini.php?n=352756

Трупове на агнета изплаваха вчера на плажа в "Аспарухово" и на части от ивицата в "Златни пясъци", и изплашиха случайни минувачи, научи Moreto.net. Според варненци във фейсбук това били румънски агнета. Обадихме се в 17 часа на телефон 112, но до 22 часа труповете бяха все още там, написаха читатели.

Трезеге и Карембьо идват за мача на Бербатов

http://clubz.bg/54726-trezege_i_karembo_idvat_za_macha_na_berbatov

Малко повече от седмица преди мача на година в България - благотворителният двубой между сборни звездни отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни, списъкът набъбна с още двама големи.

Това са бившите френски национали Давид Трезеге и Кристиан Карембьо. Любопитно е, че двамата потвърждават дни след финала на Шампионската лига "Ювентус" - "Реал" (Мадрид). Трезеге е легенда на Юве и присъства на двубоя в Кардиф, а Карембьо е обличал екипа на "Реал".

Ето как Бербо представи французите във фейсбук:

Той е чужденецът с най-много голове в историята на „Ювентус“ - 171. В Шампионската лига държи рекорда за гол, при който топката е изстреляна с най-висока скорост - 157.33 км/ч в четвъртфинала между „Монако“ и „Манчестър Юнайтед“ през 1998 г. Има по две шампионски титли на Франция (с „Монако“) и на Италия (с „Ювентус“). Голмайстор на Серия А и най-добър футболист в Италия за 2002 г., финалист в Шампионската лига през 2003-а, носител и на Суперкупата на Италия през тези два сезона.

С националния отбор на Франция става световен шампион за юноши до 19 г. през 1996 г., за да дойдат и изключителните успехи на голмайстора с мъжкия отбор. Триумфира на световното първенство през 1998 г., а след това и на Евро 2000 в Белгия и Холандия - златното момче на Франция вкарва решителния „златен гол“, с който тимът му бие Италия с 2:1 и вдига трофея. Стига до финал и на Мондиал 2006.

Легендарният голаджия на „Ювентус“ Давид Трезеге! Световен и европейски шампион с Франция.

И още една легенда: Той е в състава на Франция за триумфите на световното първенство през 1998 г., на европейското през 2000 г. и Купата на конфедерациите през 2001 г. Става шампион на Франция с „Нант“ през 1995-а. Преминава в „Сампдория“, след което идват годините на най-големите успехи с „Реал“ (Мадрид). Печели два пъти Шампионската лига - през 1998 и 2000 г. 

Емблематичният халф на „Реал“ (Мадрид) Кристиан Карембьо! Световен и европейски шампион с Франция.

Големите шампиони Трезеге и Карембьо! Очакваме ги в отбора на Фиго за Мача на годината в София!"

Обявените звезди дотук:

All Stars

Луиш Фиго
Роберто Карлош
Робер Пирес
Деко
Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Дуайт Йорк
Мичел Салгадо
Максуел
Йенс Леман
Франческо Толдо
Нуно Гомеш
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

United Stars

Димитър Бербатов
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
Рио Фърдинанд
Патрис Евра
Едвин ван дер Сар
Роби Кийн
Христо Стоичков
Красимир Балъков
Стилиян Петров
Мартин Петров

Турските власти взимат гражданството на 130 души, сред които Гюлен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262749

Турските власти взимат гражданството на 130 души, сред които ГюленТурските власти са започнали процедура за лишаване от гражданство на 130 души, сред които са мюсюлманският проповедник Фетхуллах Гюлен и редица депутати от прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), предаде ТАСС, цитирана от БТА. По данни на в. "Хюриет дейли нюз" всичките 130 души ще загубят турското си гражданство,

Борисов поиска европейски паспорти за балканските народи, чиито държави не са в ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262633

Борисов поиска европейски паспорти за балканските народи, чиито държави не са в ЕСКато нация трябва да бързаме да реформираме и изпълняваме критериите, за дабъдем приети в Еврозоната и не бива да даваме никакви основания на другите държави да говорят за Европа на две скорости. Ние ще дадем максимума от себе си, но съм оптимист, като виждам, че сме единни и можем съвместно да дадем усилия.

Тревога! Нов вирус краде данни във Фейбук

http://frognews.bg/news_135905/Trevoga!-Nov-virus-krade-danni-vav-Feibuk/

Във Фейсбук върлува нов опасен вирус. Той е способен само при едно кликване да открадне от потребителя всички налични данни за него и дори да източи пари. Това съобщава изданието Daily.

Борисов обяви влизането в еврозоната за задължително и поиска създаване на армия на ЕС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/05/2983334_borisov_obiavi_vlizaneto_v_evrozonata_za_zaduljitelno/?ref=rss


"Еврозоната е задължителна", каза премиерът Бойко Борисов по време на дискусията "Европа отново на път", предаде агенция "Фокус". "Дори и в България си позволяваме да казваме: когато станем готови, когато ние решим, тогава ще влезем в еврозоната. А когато сме подписвали, много ясно е записано, че трябва да приемем еврото – имаме договор", поясни министър-председателят.

Борисов подчерта, че политическият елит трябва да положи всички...

Мохд Абуаси: Атентатите ще продължават дори да бъде ликвидирана „Ислямска държава“

http://offnews.bg/news/n_1/n_657337.html

Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекратиха дипломатическите си отношения с Катар с аргумента, че страната подкрепя тероризма. Откакто се говори за тероризъм обаче, той става все по-силен, каза в интервю директорът на Центъра за близкоизточни изследвания у нас д-р Мохд Абуаси.  Очаквано ли беше прекратяването на дипломатическите отношения на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет с Катар? Това беше очаквано след ескалацията в отношенията на тези държави с Катар. Те са в един лагер в Близкия изток и в Персийския залив срещу турско-катарския лагер. Турско-катарският лагер, който подкрепя „Мюсюлманските братя“, води балансирана политика спрямо Иран, в Сирия имат своя политика, спрямо Йемен – по същия начин, в Либия те подкрепят ислямистите срещу силите на Хафтар ( генерал Халифа Хафтар, първоначално приближен, а след това враг на Муамар Кадафи, бел. ред. ), които са подкрепени от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Така че, на фона на тези различия, когато Тръмп направи посещение в региона, Саудитска Арабия възлагаше големи надежди да застане зад създаването на „близкоизточно НАТО“, за което Катар и Турция имаха особено отношение. За това не можаха да постигнат и споразумение, включително и за регионалните конфликти. Това ядоса Саудитска Арабия, която иска да бъде основен фактор, който ръководи арабския свят, и така започнаха нападки срещу Катар с цел да ги принудят на прекъснат отношенията си с Иран, с Ирак. По отношение на Египет – там е ясно, че те отдавна имат лоши отношения, защото Катар не подкрепи правителството на Абдел Фатах ал Сиси и продължи да защитава „Мюсюлманските братя“. При Турция нещата са сходни. Катар предизвикаха Саудитска Арабия и американците до голяма степен като установиха военни отношения с Турция, която вече има своя военна база в Катар. Мотивите, които излагат държавите, прекратили отношенията с Катар, са свързани с това, че страната подклажда тероризма... Тези мотиви са основателни. Катар поддържа „Ал Кайда“ в Сирия. Това не е тайна. Те смятат „Ал Кайда“ за опозиция в Сирия, а не за терористична организация. Също така има и друг момент, че Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, както и Бахрейн, квалифицират „Мюсюлманските братя“, като терористична организация, а е известно, че Турция и Катар поддържат тази организация официално. Но от друга страна да не забравяме, че и Саудитска Арабия подкрепя тероризма. Разликата е в това кой кои терористи подкрепя. Те финансират хора от „Ислямска държава“ в Ирак. „Ислямска държава“ нямаше как да се развива без спонсорството от Саудитска Арабия. Да не забравяме, че самата идеология на терористичните организации, включително и на „Ал Кайда“, която се подкрепя от Катар, идва основно от Саудитска Арабия и най-голям брой терористи в редиците на „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“ са от Саудитска Арабия. На фона на тези процеси в Близкия Изток Европа продължава да е мишена за терористите. Взимат ли се достатъчно мерки за предотвратяването на нападения, като последното в Лондон? Повишаването на мерките за сигурност могат да помогнат за осуетяването на един атентат, но тези атентати ще продължават да се случват, защото не се води борба срещу източника на тези атентати. Източникът на тези атентати е самата идеология. Тези джихадисти, които пропагандират денонощно във Великобритания от техните джамии – но не само във Великобритания, а и в цяла Европа, толерират салафитската идеология. Никой от тях обаче не е обявен извън закона. Буквално преди няколко дена един шейх от Великобритания, доктор, адвокат и проповедник, обяви чрез Ютюб, че лидерът на „Ал Кайда“ в Сирия – Ал Джолани, за когото има обявена награда от 10 млн. долара от САЩ, е светец. Това става пред очите на службите. Великобритания в момента плаща цената на толерантността спрямо ислямистите и политическия ислям. Великобритания най-много в Европа толерираха и продължават да толерират тези ислямисти. Да не забравяме, че 7 от основните теоретици на „Ал Кайда“ са живели във Великобритания и упражняваха дейност съвсем свободно. Тази смяна на тона, която виждаме във Великобритания и САЩ обаче, няма ли да промени нещата? Аз не съм много оптимист, защото САЩ, Великобритания и Франция, ще продължават да използват тероризма като политическа карта. Не видяхме да се съсредоточат усилия в Сирия срещу „Ислямска държава“. За американците в Сирия не е приоритет да воюват срещу „Ислямска държава“, а да воюват срещу влиянието на Иран, срещу влиянието на Русия там. Дори преминават територии, контролирани от „Ислямска държава“, за да воюват със сирийската армия. Така че, докато тероризмът не е приоритет и всички не го смятат за приоритет и го използват като политическа карта, тези атентати ще продължават, дори и да бъде ликвидирана „Ислямска държава“ в Сирия и в Ирак, след като продължава да бъде проповядвана идеологията от Саудитска Арабия. Тя е официална идеология в страната. Ако трябва да се започне война срещу тероризма, тя трябва да се започне от Саудитска Арабия. В момента Саудитска Арабия се представя като най-големия център за борба с екстремистката идеология, а тя всъщност е най-големият център на тази идеология. Така че лицемерието продължава и приказките за борбата срещу тероризма проявяват негативните си ефекти – колкото повече се говори срещу тероризма, той расте и позициите му укрепват. Ако проследим, откакто САЩ започнаха да водят война срещу тероризма през 2001 година след 11 септември, тогава „Ал Кайда“ и тази идеология беше в Афганистан. А сега виждаме какво става. Логично ли е една „Ислямска държава“ на територията на Сирия руснаците със сирийската армия да освободят 2/3 от териториите, които бяха под контрола на ИД, а американците един град опитват да освободят 6-7 месеца?  Явно е не, че американците искат да подкрепят ИД, но техните политически калкулации пречат за ликвидирането на ИД. ИД не е велика сила, която е непобедима, не е така, щом иракската армия и без милициите успяха да освободят Мосул е ясно. На този фон къде се намира България? Ние, трябва да водим балансирана външна политика, с която да определим националните си интереси - какво печелим и какво губим, дори в рамките на ЕС. Защо трябва да сме длъжни да слушаме всичко? Не всички държави в ЕС са на едно мнение. Защо и ние да нямаме собствено мнение, когато става въпрос за защита на националните ни интереси?  Можем да вземем пример от Франция по отношение на имамите и как властите се отнасят към религиозните институции. Какво пречи да имаме нов Закон за вероизповеданията? Някой ще каже, че този закон може да включва и църквата, но тя е нещо съвсем различно. Тя по конституция представлява християнството, докато мюфтийството не е представител на мюсюлманството. В исляма няма такива институции. В Египет кой назначава имамите? Държавата. Във Франция кой назначава имамите? Пак държавата. Да не говорим, че в конституцията е записано, че религиозните институции не могат да бъдат използвани за постигането на политически цели, а ние видяхме участието на мюфтийството в предизборните кампании у нас години наред. У нас как могат да се назначават имами, които са завършили в Саудитска Арабия, където се преподава само уахабизъм? Тези хора се назначават пред очите на държавата. За това имаме нужда от нов закон, от нов подход. Ние не можем да кажем, че мюфтийството и църквата са равни. Това са две различни неща. Мюфтийството е неправителствена организация, църквата е институция, а в исляма няма институции. Мюфтийството не е институция. У нас държавата няма контрол над джамиите. Тогава какво се случва в тези джамии? Ние може да знаем какво се случва, но не можем да предприемем нищо. В Египет например частни училища, които преподават Корана, ги забраниха. В Тунис – по същия начин, в Йордания – по същия начин. Радикалицзацията само в джамиите ли се случва? Не е ли интернет мястото, където може да се видят проповеди, призоваване към война..? Това, което виждаме в интернет, нали трябва някой да го обясни? Ако няма местен човек, който да го обясни, как ще стане.., ако няма кой да обясни как се случват нещата? Този човек, който е отишъл в Сирия, например, не го е прочел в интернет. Парите, които са му дадени, не са получени през интернет. И основното нещо е, че стигнахме дотук, защото в Европа толерираха тези фондации. Например от България няма членове в редиците на „Ислямска държава“. Докато от всички останали държави на Балканите – Косово, Македония, Албания и Босна, има стотици джихадисти в „Ислямска държава“. Обяснението е, че ние у нас не толерирахме тези фондации, които в момента работят свободно в тези държави, които споменах. Но нали се твърди, че и у нас има такива фондации... Те са нелегални, което означава, че тяхното действие е ограничено. Я си представете, че са легални, разпространяват книги легално, проповядват легално...

Още арести в Лондон след атаката

http://www.cross.bg/dyshi-subota-barking-1545143.html

/КРОСС/ Британската полиция задържа рано сутринта още няколко души в Източен Лондон във връзка с нападението от събота, при което загинаха седем и бяха ранени около 50 души, предаде Ройтерс. Полицията арестува вече 12 души в лондонския район Баркинг през уикенда, а тази сутрин е извършила акции в Нюхам и Баркинг и е задържала неустановен брой хора. "Опитваме да установим дали нападателите в събота са действали сами, или има и други замесени в планирането на атаката", каза шефката на лондонската полиция Кресида Дик. Премиерът Тереза Мей ще председателства днес заседание на кризисния комитет "Кобра", на което ще се дискутира още какви стъпки да бъдат предприети, след като Великобритания стана жертва на терористичен акт за трети път за по-малко от три месеца.    

Турция започна процедура по лишаване на Гюлен от гражданство

https://www.actualno.com/asia/turcija-zapochna-procedura-po-lishavane-na-gulen-ot-grajdanstvo-news_615165.html

Турските власти започнаха процедури по лишаването от гражданство на 130 души, сред които ислямският проповедник Фетулах Гюлен и редица депутати от прокюрдската Демократична партия на народите. Това пише в електронната си версия вестник „Хюриет дейли нюз“, позовава

14 демонстранти са арестувани при протести в Портланд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262729

14 демонстранти са арестувани при протести в ПортландПолицията арестува 14 души и иззе оръжия при протести в американския град Портланд, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Стотици хора се събраха в центъра на Портланд на демонстрация в подкрепа на американския президент Доналд Тръмп и свободата на словото, повече от седмица след като в града двама души бяха смъртоносно намушкани при опит да

Ботев атакува Лига Европа с Неделев и нов бразилец

http://offnews.bg/news/n_1/n_657335.html

Ботев Пловдив започна рано подготовка заради участието в предварителните кръгове на Лига Европа. Добрата новина е присъствието на Тодор Неделев. Халфът беше сред първите, които се появиха на сбора в Коматево. Левичарят играе под наем от Майнц 05, но след смяната на треньорското ръководството в немския тим най-вероятно ще остане при „жълто-черните”. Тошко помогна много за спечелване на Купата на България преди малко повече от седмица. Иначе в първата тренировка взеха участие 20 футболисти, сред които и новото попълнение 25-годишният Алваро Джулиано. Халфът за последно играе в бразилската серия D, а преди това е носил екипа на Ботафого (2012/3), Монте Азул (2014) и Бататайс (2015). Тойще носи екипа с номер 10. От сбора отсъства полският вратар Даниел Кайзер, а чужденците Меледже и Косоко се очаква да се присъединят към тима в сряда или четвъртък. Треньорът Николай Киров заяви, че бъдещето на Антонио Вутов и Виктор Генев не зависи от ръководството на тима и двамата трябва сами да решат дали ще продължат с Ботев Пд. Юношите на Левски са желани от родния им тим.

Хасково минава на воден режим

http://offnews.bg/news/n_1/n_657333.html

Заради открития уран във водата и изключване на две помпени станции от днес Хасково минава на воден режим.  Жителите на града няма да имат вода веднъж седмично по 12 ч. Във всеки от делничните дни в един от определените райони подаването ще бъде спирано. През уикенда вода ще има в целия град. Тази сутрин водата бе спряна в първата зона, което предизвика недоволство. Режимът важи за северната част на града. Южната се захранва от други станции, които осигуряват достатъчни количества и режим не се налага. В центъра вода също ще има постоянно. Според градската управа засегнати от мярката ще са около 35000-40 000 жители. Съвсем скоро се очаква лабораторията на БАН да обяви резултата от изследването за алфа активността на водните проби, взети в Хасково.

Акция на КАТ за алкохол и дрога в цялата страна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262728

Акция на КАТ за алкохол и дрога в цялата странаОт днес до 11 юни ще има операция на Пътна полиция в цялата страна. Катаджиите ще проверяват за каращи след употреба на алкохо, наркотици или други упойващи вещества. Акцията е на под патронажа на  Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и е в целия ЕС, съобщават от МВР. Тя ще продължи до 11 юни,

Цацаров: Чужденци може да са зад канала, вкарал загиналите мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262666

Цацаров: Чужденци може да са зад канала, вкарал загиналите мигранти"Може да се окаже, че организаторите на канала, през който са влезли загиналите на магистрала "Тракия" бежанци са чужди граждани. Това каза Сотир Цацаров преди минути. Той даде и за пример разбития преди дни канал през летище "София", организирано от граждани на Бангладеш. По думите му загиналият 16-годишен шофьор и собственикът на буса са просто

Държавните инвестиционни фондове планират разпродаване на активите си на Острова

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/dyrjavnite-investicionni-fondove-planirat-razprodavane-na-aktivite-si-na-ostrova-240594/

Около 41% от институциите с активи за около 12 трлн. долара заявяват, че очакват да заемат позиции към разпродаване във Великобритания

Опашка за билети от хасковските театрални празници

//dariknews.bg/regioni/haskovo/opashka-za-bileti-ot-haskovskite-teatralni-praznici-2028353

Стартира продажбата на билети за постановките, включени в афиша на тазгодишните театрални празници в Хасково. 11 спектакъла са включени в програмата на 12-то им издание, което стартира официално от 12 юни и ще продължи до 18 юни. “Театър, обичам те” е мотото им, съобщи в студиото на Дарик директ

Най-бързият асансьор в света в сграда със 111 етажа над земята

//dariknews.bg/novini/liubopitno/naj-byrziiat-asansior-v-sveta-v-sgrada-sys-111-etazha-nad-zemiata-2028341

Компанията "Хитачи" създаде най-бързия асансьор в света, съобщи в. "Дейли мейл".

Свръхвисокоскоростния асаньсор на "Хитачи", монтиран във финансовия център Си Ти Еф в град Гуанчжоу, разви по време на изпитания скорост 75 км/ч (1260 м/мин).

Седмица на водното спасяване в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/sedmica-na-vodnoto-spasiavane-v-plovdiv-2028349

С настъпването на активния плувен сезон се оживиха басейните, реките и къпалните места. Хиляди граждани на различна възраст през горещите и задушни летни дни намират прохлада и отмора във водата. Това е повод да се припомни на обществеността, че всяка година във водните площи на региона стават удав

Световноизвестни музиканти идват на „Джаз форум Стара Загора“

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/svetovnoizvestni-muzikanti-idvat-na-dzhaz-forum-stara-zagora-2028348

„Международният джаз форум Стара Загора“ под наслов „Големите звезди и големите оркестри“ за първи път тази година ще започне на 8 юни в 18,30 ч. с диксиленд шествие на участниците по централните улици на областния град. С фестивалния химн „Зара Джаз фанфари“ час по-късно започва официалното открив

Тамбурашкият оркестър участва в карнавално шествие по случай Празника на розата в Казанлък

//dariknews.bg/regioni/ruse/tamburashkiiat-orkestyr-uchastva-v-karnavalno-shestvie-po-sluchaj-praznika-na-rozata-v-kazanlyk-2028350

На 4-и юни Тамбурашки оркестър „Русе“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова участва в карнавално шествие по случай Празника на розата в гр. Казанлък. Оркестърът беше поканен от Община Казанлък да се включи в отбелязване на 114-те празници на розата, ка

Нивото на заплаха от тероризъм във Великобритания остава "сериозно"

//dariknews.bg/novini/sviat/nivoto-na-zaplaha-ot-terorizym-vyv-velikobritaniia-ostava-seriozno-2028346

Нивото на заплаха от тероризъм във Великобритания ще остане "сериозно", след като екстремисти убиха седем и раниха 48 души в събота в Лондон, заяви днес премиерът Тереза Мей, цитирана от Ройтерс. "Това означава, че е много

7 държави прекратиха дипломатическите си отношения с Катар

//dariknews.bg/novini/sviat/7-dyrzhavi-prekratiha-diplomaticheskite-si-otnosheniia-s-katar-2028240

Ръководената от Саудитска Арабия коалиция обяви днес, че прекратява участието на Катар в общата военна операция срещу бунтовниците хуси, установили контрол над голяма част от територията на Йемен, съобщи телевизия Ал Арабия, предаде ТАСС.

Внимание! Не е пешеходна пътека!

//dariknews.bg/regioni/sofiia/vnimanie-ne-e-peshehodna-pyteka-2028340

Пешеходна пътека! Не е пешеходна пътека! Това се чудеха хората, застанали на тротоара на бул "Дондуков" №78.

По време на ремонта на бул. "Дондуков" бе маркирана пешеходна пътека. Хората от квартала, в рамките на месец, се научиха да пресичат там, тъй

Финландската учителка Мария Хелстола провежда обучения по “Драма метод за преподаване на езици” в София и Пловдив

https://pressbulgaria.com/m/GPB94ASZ.html

Финландската учителка Мария Хелстола гостува в България по покана на Център за творческо обучение, за да проведе две обучения по “Драма метод за преподаване на езици”. Първото ще се състои на 6 юни 2017 (вторник) в офиса на Център за творческо обучение в София, а второто на 7 юни 2017 (сряда) в пловдивския Дом на културата „Борис Христов“. Продължителността на обученията е от 10.00 до 16.30 ч., а работният език е английски. Хелстола е учител по фински език и литература от училището “Ана Тапион” в град Айто, Финландия, член на борда на асоциацията, посветена на финландското образование по драма (Finnish Drama Education Association (FIDEA), както и редактор на изданието на асоциацията FIDEA-journal. Целта на обучението е учители и други професионалисти от сферата на образованието да бъдат запознати с драма-метода за преподаване на езици (вкл. майчин език). Хелстола ще сподели опита си и част от философията на финландската образователна система, за чиито постижения все по-често се говори не само в България, но и по целия свят. Акценти ще са използване на драма-метода при преподаване на езици, както и литература, последвано от дискусия относно метода. За записване и повече информация тук: http://cct.bg/news/zapoviadajte-na-obuchenie-drama-metod-za-prepodavane-na-ezitci-160.html

Etihad Airways и Emirates спират полетите до Доха

http://www.cross.bg/doha-strani-poletite-1545142.html

/КРОСС/ Базираните в Абу Даби и Дубай авиопревозвачи Etihad Airways и Emirates обявиха, че прекратяват полетите до Катар, след като Обединените арабски емирства заедно с други страни от Персийския залив обяви, че прекъсва дипломатическите си отношения с Доха в безпрецедентна криза в региона, съобщава "Франс прес". И двете авиокомпании спират полетите от вторник, след като ОАЕ, Саудитска Арабия, Бахрейн и Египет обявиха, че ще прекъснат всички въздушни, сухопътни и морски връзки с Катар в рамките на 24 часа. "Етихад", която извършва четири полета до Доха ежедневно, че мярката ще бъде в сила "до по-нататъшно обявление". Безпрецедентните мерки срещу Доха включват нареждане на катарските граждани да напуснат в рамките на 14 дни съответните страни и забрана на гражданите на трите страни от Персийския залив да пътуват до Катар. Летището в Доха, заедно с летищата в Дубай и Абу Даби, се превърнаха в основни транспортни центрове, след като Emirates, Etihad и Qatar Airways овладяха значителна част от трансконтиненталните пътувания по маршрути, свързващи западните страни с Азия и Австралия.    

Путин проговори пред US телевизия: Нямам компромати за Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=352749

Руският президент даде интервю за американската телевизия NBC, в което отрече да разполага с компрометираща информация за президента Доналд Тръмп. Интервюто бе излъчено в предаването "Неделя вечер с Мегин Кели" и е взето в Москва.

Цацаров: Чужденци стоят зад канала с катастрофиралите на „Тракия” мигранти

http://www.cross.bg/tzatzarov-bulgariya-taka-1545141.html

/КРОСС/ Най-вероятно каналът, през който катастрофиралите на АМ „Тракия" са влезли в България, е организиран от чужденци, пребиваващи у нас. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Нова ТВ. При инцидента в неделя загинаха общо 10-има души - 9-има бежанци и 16-годишният шофьор на катастрофиралия бус - български гражданин. След произшествието беше задържан и собственикът на превозното средство - също българин. "Групата мигранти е влязла у нас през страна, която не е членка на Европейския съюз", съобщи още Цацаров. „Схемата, която се прилага през последните месеци, е бежанци да се транспортират с товарни автомобили, които уж пренасят материали за строителство по границата", разкри още обвинител номер 1. Той подчерта, че каналджиите не се интересуват от статута на бежанците, които прекарват през страната ни. „За тях мигрантите са стока. Но така у нас могат да влязат всякакви лица, опасни както за България, така и за цяла Западна Европа", заяви Цацаров.    

Борисов поиска създаване на европейска армия

https://www.actualno.com/politics/borisov-poiska-syzdavane-na-evropejska-armija-news_615163.html

Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на дискусията „Европа отново на път“. "Каква е Европа в момента? Ние свикнахме някак си с новините. Ако направя една справка - аз съм написал 20-30 съболезновате

Сакскобургготски: Заедно трябва да изградим бъдещето на ЕС

http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-evropeyski-parlament-25866215

Приносът на България при нейното председателство може да бъде в сигурността на Черноморския регион, както и за екологията, посочи Симеон Сакскобургготски.

Жертвите от ”Тракия” част от канал на чужденци

http://dnes.dir.bg/news/valentin-radev-sotir-tzatzarov-bezhanskiat-natisk-25866131

Организатори на канала за трафик на бежанци, с който е свързана катастрофата на АМ "Тракия", са влезли законно у нас чужденци, търсещи убежище и получили статут

Нова република осъди Стара Загора за обществените й поръчки

http://offnews.bg/news/n_1/n_657334.html

Бившият депутат и кандидат за депутат от Нова република Петър Славов осъди община Стара Загора. Той беше завел дело срещу кмета на общината заради отказа да предостави обществена информация във връзка с доста наболялата тема за Обществените поръчки и как се разходват данъците на старозагорци за външни доставки. Старозагорският административен съд отмени отказа и сега кметът трябва да предостави данните. Славов беше кандидат за депутат именно от Стара Загора.  Информацията бе поискана от Славов и колегите му Мартин Димитров и Методи Андреев с тяхно заявление по Закона за достъп до обществена информация от 6 февруари тази година. След отказа от страна на общината, постановен в края на февруари, още тогава тримата бяха категорични, че ще настояват съдът да задължи кмета да отговори на тези важни за старозагорци и жителите на областта въпроси. След заведеното съдебно дело и проведените съдебни заседания, съдът уважи доводите и жалбата на Славов и колегите му по въпроса за даване на публичност на всички сключени договори за външни услуги, доставки и строителство от община Стара Загора за периода 2014 - 2017 година, както и с кои лица и на каква стойност са тези договори. Очакваме община Стара Загора в най-кратки срокове да изпълнят съдебното решение и Законът за достъп до обществена информация и да предоставят търсените данни на всички граждани.

Станишев: Да покажем, че България не е само потребител, но е фактор за вземане на решения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262702

Станишев: Да покажем, че България не е само потребител, но е фактор за вземане на решения"Трябва да покажем, че България може да бъде не само потребител на еврофондовете, но и фактор за вземането на решенията."Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на дискусията ,"Европа отново на път". "Всички ние осъзнаваме, че живеем във време на тектонични промени- тероризъм, мигрантски вълни, неравенства.

Жребият изпрати разградския прокурор Огнян Дамянов във ВСС

https://www.actualno.com/society/jrebijat-izprati-razgradskija-prokuror-ognjan-damjanov-vyv-vss-news_615161.html

Прокурорът от Окръжна прокуратура - Разград Огнян Дамянов ще е новият член на висшия съдебен съвет. Изборът му стана чрез жребий между кандидатите за членове на ВСС от квотата на прокурорите. Жребият беше между Огнян Дамянов от Разград и Ясенка Шигарминова, прокурор от Апе

Резултатите на седмокласниците по-високи от миналогодишните

http://offnews.bg/news/n_1/n_657332.html

Резултатите на седмокласниците от първите модули на двата изпита за прием в гимназиите - български език и литература и математика, са по-високи от миналогодишните, научи OFFNews от проверяващи работите. Какъв е средният брой точки от тестовете обаче все още не е известно, казаха от МОН в отговор на наше запитване. Няма яснота и за представянето на учениците на вторите модули по двата изпита. Предстои изнасянето на детайлна информация от МОН за оценките, която да помогне на кандидатите и родителите да се ориентират къде стоят спрямо конкуренцията. Това ще стане на пресконференция, която най-вероятно ще се проведе тази седмица. Документите за първото класиране се подават от 16 до 22 юни.

Доналд Тръмп дебютира в светския живот на Вашингтон

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6262690

Доналд Тръмп дебютира в светския живот на Вашингтон 
Президентът Доналд Тръмп направи дебюта си в светския живот на Вашингтон в неделя, като оглави годишната гала-вечер за набиране на средства за театър "Форд", където е убит Ейбрахам Линкълн, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Мелания Тръмп придружаваше съпруга си на галата, на която бяха и вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му,

Борисов призовава за обща за ЕС армия

http://www.cross.bg/dali-borisov-otbrana-1545140.html

/КРОСС/ "Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на дискусията „Европа отново на път", предаде „Фокус". "Каква е Европа в момента? Ние свикнахме някак си с новините. Ако направя една справка - аз съм написал 20-30 съболезнователни адреса само в последните месеци. Чудим се какво да напишем в тях. Всяка сутрин се събуждаме и дали в Лондон, дали в Афганистан, дали на друго място - десетки убити и ранени. И се въртим около средствата и не си говорим за причините, които не са удобни политически. А то е толкова ясно докато върви надпревара за въоръжение. Изведнъж стана модерно да говорим колко пари - в милиарди евра и долари да се отделят за въоръжение. Само преди 25 години каква радост беше, когато се говореше за разоръжаване, за намаляване на бюджетите за отбрана", коментира Борисов. "Вместо ЕС да каже - добре защо не си направим обща европейска армия. Какво по-просто от това? Имаме единни решения. Колко танка има Германия, Франция, България - дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло", допълни той.    

Шампионска титла за варненския Чар-ДКС

http://www.moreto.net/novini.php?n=352750

Отборът на "Чар ДКС"-Варна в състав Елизабет Йовчева, Анна Келман и Звезда Игнатова е безапелационният победител и шампион при девойките старша възраст на завършилото в "Арена Армеец" държавно отборно първенство по художествена гимнастика.

Станишев: Не може да сме само консуматор на еврофондове

http://dnes.dir.bg/news/sergey-stanishev-evropeyski-parlament-25865992

Убеден съм, че Европейският съюз ще оцелее, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Цяло десетилетие руски шпиони и дипломати са дестабилизирали Македония

https://www.actualno.com/balkani/cjalo-desetiletie-ruski-shpioni-i-diplomati-sa-destabilizirali-makedonija-news_615154.html

Почти цяло десетилетие руски шпиони и дипломати са участвали в пропагандни дейности за всяване на раздори в Македония като част от усилията да бъде спряно присъединяването на балканските страни към НАТО. Това показват разузнавателни документи, с които разполагат Organized Cri

Борисов: Европа трябва да има обща отбрана

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-evropeyski-parlament-otbrana-25866132

Премиерът Бойко Борисов се обяви за това Европа да има обща отбрана и армия и така да се бори с тероризма.

Борисов: Европа трябва да има обща отбрана

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-25866132

Премиерът Бойко Борисов се обяви за това Европа да има обща отбрана и така да се бори с тероризма.

Кои са най-добрите розета от актуалната реколта

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/05/2983326_koi_sa_nai-dobrite_rozeta_ot_aktualnata_rekolta/?ref=rss


Най-добрите розета от актуалната реколта бяха определени през уикенда на седмото издание на традиционното изложение Rose Wine Expo в Казанлък. Специалната дегустационна комисия, включваща академични преподаватели, енолози, международни съдии, професионални сомелиери и журналисти, пишещи за виното, присъди голямата награда "Златен киликс" на Salty Hilss Rose фран 2016 на изба Черноморско злато.

Златни медали получиха още три вина - Pentagram Rose Syrah 2016 на...

Полицай от Манчестър трогна мнозина с постъпката си

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/policaj-ot-manchestyr-trogna-mnozina-s-postypkata-si-6069949

По време на изпълнението на Джъстин Бийбър служител от силите на реда хвана за ръка няколко деца и всички заедно танцуваха в кръг, подскачайки

Танцуващият полицай, който спечели сърцата на всички

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/tancuvashtiiat-policaj-kojto-specheli-syrcata-na-vsichki-6069949

По време на изпълнението на Джъстин Бийбър служител от силите на реда хвана за ръка няколко деца и всички заедно танцуваха в кръг, подскачайки

Отмениха наредбата за одобряване на нови учебници

https://pressbulgaria.com/m/XLJGQNPB.html

Върховният административен съд отмени наредбата, по която се одобряват учебниците по новите учебни програми. Мотивите са: допустати съществени нарушения на административнопроизводствените правила, свързани с наличието на мотиви, съответно доклад и спазване на установения законов ред за публикуването на проекта и на мотивите към него на интернет страницата на органа, водещи до незаконосъобразността му.

Цацаров: Прокуратурата влезе в мина "Оброчище"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262655

Цацаров: Прокуратурата влезе в мина "Оброчище"Прокуратурата проверява мина "Оброчище", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Още вчера окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов е започнал проверка с ДАНС, полицията и НАП за изпълнение на данъчните закони. Днес пък се проверява и дали количествата манганова руда, които са декларирани съответстват с добитите.

Лекари търсят контакти с посолствата на загиналите мигранти, за да бъдат разпознати

https://www.24chasa.bg/region/article/6262673

Лекари търсят контакти с посолствата на загиналите мигранти, за да бъдат разпознатиВ моргата на Областната болница в Пазарджик остават 10-те трупа на загиналите нелегални мигранти и шофьора по време на катастрофата на магистрала „Тракия“, каза  директорът на МБАЛ – Пазарджик д-р Васил Вълчев, цитиран от "Фокус". Той обясни, че ще се търсят контакти с посолствата на Афганистан, Пакистан и Сирия,

32-годишен мъж намушкан в Бургас, оперират го

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262644

32-годишен мъж намушкан в Бургас, оперират го32-годишен мъж от Бургас е бил намушкан при странни обстоятелства в дома си в бургаския комплекс "Изгрев" около 7:30 ч. тази сутрин, съобщиха с от полицията. Той веднага е бил отведен в болницата, където все още хирурзи го оперират. При пристигане на полицаите в жилището на младия мъж, се намирали две момичета на възраст 19-20 г.

Сакскобургготски: Единството на Европа е на карта, трябва да запазим бъдещето на ЕС

https://www.actualno.com/politics/sakskoburggotski-edinstvoto-na-evropa-e-na-karta-trjabva-da-zapazim-bydeshteto-na-es-news_615156.html

Всички заедно трябва да запазим и изградим бъдещето на ЕС, така че следващото поколение да живее по-добре. Това каза Н. В. Симеон Сакскобургготски, министър-председател на България (2001-2005), по време на дискусията „Европа отново на път“. „Аз съм роден преди 80 години - с

Йемен също скъса дипломатическите си отношения с Катар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262656

Йемен също скъса дипломатическите си 
отношения с КатарМеждународнопризнатото правителство на Йемен скъса днес дипломатическите си отношения с Катар и обвини монархията от Персийския залив, че работи с неговите врагове, свързаните с Иран бунтовници хуси, съобщи държавната агенция Саба, цитирана от Ройтерс и БТА. "Взаимоотношенията на Катар с превратаджийските милиции и подкрепата му за екстремистки

Бягай, скрий се, сигнализирай: какво да се прави при нападение с огнестрелни или хладни оръжия

http://www.dnevnik.bg/video/2017/06/05/2983303_biagai_skrii_se_signalizirai_kakvo_da_se_pravi_pri/?ref=rss




Бягай, скрий се, сигнализирай – това са трите ключови неща, които цивилен трябва да направи при атака с огнестрелни или хладни оръжия, съветва британската полиция. От силите на реда подчертават, че тази стратегия може да спаси живота на свидетелите.

БЯГАЙТЕ към безопасно място, вместо да се предавате или да преговаряте. Действайте бързо и тихо, без да губите време да взимате вещите си. Настоявайте другите хора наоколо да дойдат с вас, но не се...

Скъсването на отношенията с Катар няма да засегне борбата с тероризма

http://www.cross.bg/katar-otnosheniyata-tilursun-1545139.html

/КРОСС/ Решението на Саудитска Арабия, Египет, ОАЕ и Бахрейн да скъсат отношенията си с Катар няма да се отрази сериозно на борбата с „Ислямска държава". Това смятат държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и министърът на отбраната Джеймс Матис. „Не очаквам това да има някакво сериозно значение за общата ни борба с тероризма в регионален и глобален план", коментира Тилърсън пред репортери в Сидни след среща между министрите на външните работи и отбраната на Австралия и САЩ. Той обаче призова страните, членуващи в Съвета за сътрудничество в Залива, да изгладят различията си. Координираното прекъсване на дипломатическите отношенията е драстична ескалация на споровете около подкрепата на Катар за най-старото ислямистко движение в света - „Мюсюлмански братя". Доха е обвинявана и че подкрепя дневния ред на Иран - главния съперник на тези арабски държави в региона. Ръководената от Саудитска Арабия коалиция обяви днес, че прекратява участието на Катар в общата военна операция срещу бунтовниците хуси, установили контрол над голяма част от територията на Йемен.    

Русия търси в Йордания ключа за стратегията си в Сирия

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/06/05/2982555_rusiia_tursi_v_iordaniia_kljucha_za_strategiiata_si_v/?ref=rss


Новините отпреди седмици, според които Доналд Тръмп е споделил строго класифицирана информация с Русия, сега неочаквано са започнали да притесняват Москва.

Първоначалната информация гласеше, че разкритията на Тръмп може да са поставили в опасност израелски шпионин, внедрен в "Ислямска държава". Впоследствие обаче се появиха и данни, че източникът на информацията може да е бил йорданец и това хвърли сянка върху съюза между Москва и Аман и готовността им да си...

Общинска фирма в София дава евтини имоти, но крие наемателите

http://clubz.bg/54725-obshtinska_firma_v_sofiq_dava_evtini_imoti_no_krie_naematelite

Общинската фирма "Заводпроект" е отказала да даде информация за наемните цени и наемателите на апартаментите, които стопанисва. Това съобщи на личния си профил във Фейсбук общинският съветник от ДСБ Иво Божков. Той и колежката му Марта Георгиева са изпратили въпрос до фирмата и са получили отговор, в който обаче само са изброени имотите, които тя стопанисва. Божков обяснява, че има неофициална информация за това, че тези имоти се дават на цени много под пазарните нива, а сред наемателите има доста известни имена.

Преди дни бе публикувана информация, че номинирата за еврокомисар Мария Габриел е ползвала апартамент от тази фирма, като за него е плащала наем, който е по-нисък от пазарните нива. Габриел потвърди информацията, но отрече да е ползвала привилегии.

В отговора си до Божков и Георгиева управителят на "Заводпроект" Асен Дерменджиев мотивира отказа си да съобщи кои са наемателите в имотите на фирмата с това, че тази информация представлява лични данни. Посочват се 28 имота, като се пояснява, че 27 от тях са дадени под наем.

Наскоро списание "Аспекто" разкри, че през 2010 г. номинираната за еврокомисар Мария Габриел е получила под наем евтино жилище, което е собственост на "Заводпроект". Самата Габриел потвърди информациията. Тя поясни, че не е искала някакви привилегии, а просто е имала нужда от помещение.

Проверка на "Биволъ" обаче показа, че ползването на този имот не е отбелязано в декларацията на Габриел като евродепутат. От ГЕРБ засега са отказали да коментират темата.

През 2014 г. общинският съветник от БСП Николай Белалов отправя питане по темата до кмета Йорданка Фандъкова. Отговорът е, че Столична община няма ведомствен фонд и не е предоставяла жилище на Габриел.

Общината обаче е 100% собственик на фирмата "Заводпроект" ЕООД . В отговора на Фандъкова е посочено, че управлението на имотите на тази фирма "се извършва с цел печалба и отдаването им под наем е съобразено с пазарните условия".

Ето какво написа по този повод Божков в профила си във Фейсбук:

"СКАНДАЛНО!!! Общинската фирма "Заводпроект", тайна касичка на "Софийски имоти", отказа да ни предостави информация за наемните цени и наемателите на апартаментите, които стопанисва с търговска цел. Подигравката спрямо Марта Георгиев, мен и всички софиянци е толкова нагла и показателна, че в отказа си ни пращат списък с апартаментите само с име на улица, без да сложат дори номер. 

Според Биволъ и списък, с който те разполагат, но който не е получен по официален път, в наемателите виждаме доста познати имена, като това на брата на бившия главен архитект Петър Диков, на който е даден апартамент от 60 квадрата в центъра на София за 120лв!!!

Скандалното отношение спрямо общинските съветници и всички софиянци, които искат да знаят дали е вярно, че общински апартаменти се отдават на смешни цени, няколко пъти под пазарните на хора, които са всичко останало, но не и нуждаещи се няма да бъде оставено без реакция.

Ще продължаваме да настояваме за #ПРОЗРАЧНОСТ и публикуване на тази информация, както и за понасяне на отговорност!!!"

 

Шофьор полетя в пропаст край Петрич, загина на място

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/shofior-poletia-v-propast-kraj-petrich-zagina-na-miasto-2028329

62-годишен мъж издъхна, след като падна с автомобила си в пропаст в местността "Купенски скали" край Петрич.

Инцидентът е станал на 4 юни около 12.20 часа.  Пристигналите на място полицейски служители установили, че джипът е „Нисан Терано“, който не е регистриран по надлежния ред, а

Отопляват хижа в Пирин със слънчеви колектори

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/otopliavat-hizha-v-pirin-sys-slynchevi-kolektori-2028331

Хижа „Яворов” вече ще се отоплява със слънчеви колектори. Туристическата база вече няма да ползва въглища и дърва, както досега, за да не вреди на околната среда.

Първоначално ще бъдат монтирани до сградата три слънчеви колектори, които са осигурени от Общината. Всички дейности по тя

"Европа на път" събра на една маса Борисов, Станишев, Нинова и Сакскобургготски

//dariknews.bg/novini/bylgariia/evropa-na-pyt-sybra-na-edna-masa-borisov-stanishev-ninova-i-sakskoburggotski-2028332

Европа трябва да има обща отбрана. Това коментира по време на дискусия "Европа отново на път" премиерът Бойко Борисов. По думите му така ще се спестят пари, а и Европа ще действа единно. Премиерът лансира още една

1200 абитуриенти в Шумен трябва да поемат сами здравните си осигуровки

//dariknews.bg/regioni/shumen/1200-abiturienti-v-shumen-triabva-da-poemat-sami-zdravnite-si-osigurovki-2028330

Близо 1 200 абитуриенти от област Шумен, които са положили успешно държавен зрелостен изпит през тази година, трябва да плащат сами здравните си вноски докато започнат висшето си образование, съобщиха от НАП - Шумен.

Учениците, завършили гимназия, трябва да се осигуряват сами докато

3 години затвор за грабеж

//dariknews.bg/regioni/sliven/3-godini-zatvor-za-grabezh-2028088

 Ефективно наказание от 2г. „лишаване от свобода“ получи Сашо А. на 26 години от  Сливен за грабеж над жена. Той е приел всички факти по обвинителния акт и е признал вината си за това, че на  23.10.2015г. в гр. Нова Загора, отнел чужди движими вещи  на обща стойност от 51 лв., от владението на възр

Мая Манолова: Депутатите да обсъдят законодателни промени срещу нагли работодатели, като „Евроманган!”

//dariknews.bg/regioni/dobrich/maia-manolova-deputatite-da-obsydiat-zakonodatelni-promeni-sreshtu-nagli-rabotodateli-kato-evromangan-2028333

Омбудсманът Мая Манолова посети днес за четвърти път през последните два месеца мангановата мина „Оброчище”, повикана от стачкуващите миньори.
 
„Ситуацията след третото ми посещение тук си остава същата. Отново хората бяха в стачка под земята, отново концесионерът не си е изпълнил ан

Ценовската „Зорница“ спечели поредно златно отличие от Калофер

//dariknews.bg/regioni/ruse/cenovskata-zornica-specheli-poredno-zlatno-otlichie-ot-kalofer-2028334

Самодейците от Смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово за пореден път доказаха, че изпълненията им граничат с професионализъм. От националния фолклорен събор „Ботеви дни и нощи“ в Калофер изпълнителите се завърнаха със специална грамота от кмета на града Румен Стоянов. В рамките на събора се

Симеон: Не бива да допускаме ЕС да се разпадне

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262645

Симеон: Не бива да допускаме ЕС да се разпаднеПо природа съм оптимист, за някои и наивник, но истински вярвам в Европа. Надеждата ми е, че докато гледаме в бъдещето, в другите планети, няма да пропуснем другите до нас. Надеждата ми е, че няма да допуснем ЕС да се разпадне. Това заяви цар Симеон Втори в словото си пред конференцията "Европа отново на път".

Как реагираха пазарите на новата криза в Залива

https://news.bg/economics/kak-reagiraha-pazarite-na-novata-kriza-v-zaliva.html

Пет държави от региона прекъснаха дипломатически и икономически връзки с Катар

Акция! Проверяват масово шофьрои за употреба на алкохол и наркотици

http://www.moreto.net/novini.php?n=352752

От днес до 11 юни е в ход специализирана полицейска операция, която се провежда по линия на TISPOL. Ще се извършват проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от МВР за Moreto.net. От днес на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.

КЗП: Трябва да се внимава за ограниченията при новите правила за роуминга

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262621

КЗП: Трябва да се внимава за ограниченията при новите правила за роумингаПри въвеждането на новите правила за роуминга е важно да съсредоточим вниманието си върху ограниченията във връзка с т.нар. „справедливо ползване”. При неограничен брой минути в пакета си ще имаме неограничени обаждания в Еврозоната. Ако има лимит, след изчерпването му, ще плащаме според тарифния план към договора си.

Катар осъди "неоснователното" скъсване на дипломацията с 4 държави

http://www.cross.bg/katar-egipet-durzhavi-1545138.html

/КРОСС/ Катар осъди решението на три държави от Персийския залив и Египет да преустановят дипломатическите си отношения с Доха, предава AFP. „Мерките са неоправдани и се основават на фалшиви и неоснователни твърдения", се казва в изявление от Министерството на външните работи на Катар по повод безпрецедентните стъпки, предприети от Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Египет. "Целта е ясна, тя е налагането на настойничество върху държавата. Това само по себе си е нарушение на нейния суверенитет като държава", се казва още в разпространения текст.  

Акция проверява шофьорите в ЕС за употреба на алкохол и наркотици до 11 юни

http://www.cross.bg/alkohol-ypotreba-veshtestva-1545137.html

/КРОСС/ Ще се извършват проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици От днес на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства. В операцията се включва и страната ни. Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества. Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества. По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.    

"Ролан Гарос" предлага любопитни осминафинали днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_657329.html

На кортовете в Париж става все по-горещо. Днес предстоят редица любопитни осминафинали на "Ролан Гарос". На централния корт Анди Мъри ще открие програмата срещу талантливия руснак Карен Хачанов. Крайно интересен се очаква да бъде сблъсъкът на Фернандо Вердаско и Кей Нишикори, а домакините ще очакват с огромен интерес мача на техния любимец Гаел Монфис срещу бившия шампион Стан Вавринка. „Филип Шатрие“, след 12,00 часа българско време: Карла Суарес Наваро - Симона Халеп Анди Мъри – Карен Хачанов Стан Вавринка – Гаел Монфис Каролин Гарсия - Ализе Корне „Сюзан Ленглен“, след 12,00 часа: Елина Свитолина – Петра Мартич Фернандо Вердаско - Кей Нишикори Марин Чилич – Кевин Андерсън Вероника Сепеде Роиг - Каролина Плишкова

Южна Корея обяви пакет от стимули за 10 млрд. долара

http://www.investor.bg/aziia/336/a/iujna-koreia-obiavi-paket-ot-stimuli-za-10-mlrd-dolara--240584/

Средствата ще се насочат за създаване на нови работни места и повече социални помощи

Арабист: Мигрантите са хора, които ИДИЛ тепърва „зарежда” в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=352746

„Мигрантите са хора, които ИДИЛ тепърва „зарежда” в Европа”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” арабистът Мажд Алгафари. Той е на мнение, че джихадистките групировки финансират пътуванията на мигрантите. Алгафари и експертът по сигурност Димитър Гърдев се обединиха около тезата, че политкоректността по отношение на мигрантите се е провалила.

Събор на българите „Към Завета – Кубрат ‘2017“

http://www.eurochicago.com/2017/06/sabor-na-balgarite/

В София бе изграден Международен организационен комитет, чиито членове най-учтиво Ви канят и призовават да се включите в поредния Международен събор на българите «КЪМ ЗАВЕТА – КУБРАТ 2017», който ще се проведе на 16 и 17 септември 2017 г. в с. Мала Перешчепина, Новосанжарски район, Полтавска обл., Украйна. Предвидени са разнообразни културни прояви, екскурзии, научни дискусии и др. (www.kubrat.in). Всеки от нас има възможността поне веднъж в живота си да посети Мемориала и могилата на великия създател на съвременната българска държавност кан Кубрат. И в сложната динамика на времената да осмисли на това свято място името си на българин и своята принадлежност към един от най-древните съхранили се народи на земята.

Крал Артур - реална личност или легендарен герой

https://www.vesti.bg/lyubopitno/zagadki-i-misterii/kral-artur-realna-lichnost-ili-legendaren-geroj-6069948

Артур се появява за пръв път в историята в записките на уелски историк, а по-късно Галфрид Монмутски описва живота му в Камелот, рицарите на кръглата маса и още...

“Марко Маркович Брас Бенд” и Koza Mostra с уникaлно шоу на 10 юни в “Маймунарника”

http://www.cross.bg/mostra-myzika-koza-1545136.html

/КРОСС/ Многократните носители на "Златен тромпет" за най-добър духов оркестър на фестивалът ,,Гуча'' в Сърбия - "Marko Markovic Brass Band" и екстравагантните балкански рок-ска титани - Коza Mostra от Гърция, ще забият за първи път на една сцена в София - на 10 юни в клуб "Маймунарника" в Борисовата градина. Очаквам ни невиждано и нечувано до сега балканско Гуча-парти - луда комбинация от музиката на две банди, с балкански дух и емоция, неповторима енергия, ритми и настроение! Билетите за Гуча-шоуто на "Марко Маркович Брас Бенд" и Koza Mostra на 10 юни в клуб "Маймунарника" се продават с пълна сила в системата на Eventim.bg. Цената им е 15 лв. за билет, а в деня на събитието ще е 20 лв. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", бензиностанции ОМВ, книжарници Оrange, Български Пощи, магазин "На Тъмно". Началoто е в 19.00 ч., а освен участието на двете групи ще има и DJ парти с музика от балканите от всякакъв тип: духови оркестри, по-твърдо пънк-ска с балканско звучене и по традиция - български хора. Eдин от най-големите виртуози на балканските ритми - тромпетистът Марко Маркович ще забие мощно в "Маймунарника" заедно със своя оркестър от 9 души тромептисти - "Marko Markovic Brass Band". Обявен от познавачите за най-добрият брас и джаз бенд на планетата, в музиката си те обединяват буйната балканска страст с любовта към живота

Катар: Скъсването на дипломатически отношения с нас е неоправдано

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262605

Катар: Скъсването на дипломатически отношения с нас е неоправданоКатар смята за неоправдано решението на четири арабски страни да скъсат дипломатическите си отношения с емирството, заяви външното министерство в Доха, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Доха изразява "съжаление" за решението на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет за скъсване на отношенията.

Инвестициите в бизнес имоти в Европа забавят ръста през първото тримесечие

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/investiciite-v-biznes-imoti-v-evropa-zabaviat-rysta-prez-pyrvoto-trimesechie-240588/

Германия се затвърждава като водещ пазар, а Мадрид изпреварва Париж и вече е вторият най-активен градски инвестиционен пазар

За седмица Борисов при трима световни лидери

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262586

За седмица Борисов при трима световни лидериПремиерът Бойко Борисов ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон на 6 юни в Париж. На следващия ден е първата за новия му мандат среща с канцлера Ангела Меркел в Берлин, както “24 часа” писа. Така в рамките на седмица той ще има 3 ключови визити. На рождения си ден 13 юни Борисов е поканен от президента Ердоган и премиера Йълдъръм в

Златото продължава да поскъпва

http://econ.bg/Новини/Златото-продължава-да-поскъпва_l.a_i.743648_at.1.html

Злaтoтo мoжe дa yвeличи пeчaлбитe cи cлeд изĸaчвaнe дo нaй-виcoĸoтo нивo зa шecт ceдмици нa фoнa нa paзoчapoвaщитe мeceчни oтчeти зa зaeтocттa и...

"Ролан Гарос": Програмата на Евроспорт за 5 юни

https://www.24chasa.bg/sport/article/6262613

"Ролан Гарос": Програмата на Евроспорт за 5 юниСветовният номер едно Анди Мъри среща Карен Хачанов в дебютния му осминафинал на турнир от Големия шлем. Шампионът от 2015 г. Стан Вавринка се изправя срещу атрактивния представител на домакините Гаел Монфис. Понеделникът от „Ролан Гарос“ по Евроспорт включва още мача на топфаворитката за титлата при жените Симона Халеп и френското дерби Гарсия –

Как да се справим с оксидацията на клетките? Натурално решение!

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6258302

Как да се справим с оксидацията на клетките? Натурално решение!Маслото от кайсиеви ядки е най-богатият природен източник на витамин В17, който е известен като натурален химиотерапевтичен агент. Изследвания показват, че витамин В17 има селективно действие, като атакува увредените от мутации клетки и не засяга здравите клетки. Действа антивирусно и противовъзпалително.

Свързан ли е Тръмп с Русия – една снимка говори

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/svyrzan-li-e-trymp-s-rusiia-edna-snimka-govori-6069951

Владимир Путин седи до бившия съветник по националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин, по време на вечеря в Москва преди две години

Сакскобургготски: Борисов да се заема с тероризма

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-simeon-saxkoburggotski-evropeyski-parlament-terorizam-25865923

Бившият премиер Симеон Сакскобурготски заяви, че България трябва да положи усилия в борбата с тероризма, като премиерът Бойко Борисов лично се заеме с темата.

Всички голове на Кристиано Роналдо в Шампионската лига този сезон (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6262595

Кристиано Роналдо стана голмайстор на тазгодишното издание на Шампионската лига с 12 попадения. Това стана за пети път поред, което е рекорд. Преди него четири поред имаше Лионел Меси от "Барселона". Предлагаме ви всички 12 гола на португалеца през този сезон в Шампионската

Златото поскъпна четвърта поредна седмица

http://www.investor.bg/surovini/365/a/zlatoto-poskypna-chetvyrta-poredna-sedmica-240587/

В петък цената на благородния метал се повиши до най-високото си ниво от месец насам

Голям пожар бушува в Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262568

Голям пожар бушува в ИстанбулГолям пожар бушува в истанбулския квартал Шишли, съобщава електронното издание на в. "Сабах", цитиран от БТА. Пожарът се е разразил рано сутринта в бившата централа на турската компания за телекомуникации Тюрк Телеком. Засега не са известни причините за огъня, който е възникнал на третия етаж на сградата. Гъст черен дим се издига над зданието.

Катар обвини съседите в опит за преврат, Сана също къса отношения с Доха

https://www.actualno.com/asia/katar-obvini-sysedite-v-opit-za-prevrat-sana-syshto-kysa-otnoshenija-s-doha-news_615146.html

Катар обвини страните от Персийския залив в опит за преврат, за да го поставят под опека и контрол, предава ТАСС. Йемен също обяви, че къса дипломатическите си отношения с Катар. Това е петата поред страна, която обявява за прекратяване на отношенията си с богатото на природ

113 наказателни производства са решени през месец май

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/113-nakazatelni-proizvodstva-sa-resheni-prez-mesec-maj-2028320

През месец май прокурорите от Районна прокуратура - Стара Загора са решили по същество 113 наказателни производства, като в съда са били внесени 113 прокурорски акта срещу 121 лица.
От тях 15 обвинителни акта срещу 19 лица,  66 споразумения за решаване на делото срещу 70 лица и 32 предложени

Радосвета Симеонова с титла на 5000 метра стипълчейз

//dariknews.bg/regioni/dobrich/radosveta-simeonova-s-titla-na-5000-metra-stipylchejz-2028321

Радосвета Симеонова от СКЛА”Добруджа-99” спечели шампионската титла на 3000 метра стипълчейз на националното първенство във Велико Търново. 
Радосвета показа надмощие и заслужено завоюва титлата с време 10.48 м., следвана от Силвия Георгиева (Евър -Варна) с 11.03 м. и Симона

Диабетната ретинопатия е коварна, навременната профилактика е най-доброто лечение

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/diabetnata-retinopatiia-e-kovarna-navremennata-profilaktika-e-naj-dobroto-lechenie-2028325

Диабетната ретинопатия е най-честото очно заболяване при диабетиците и броят на засегнатите расте с всяка година, казва д-р Димитриос Власиадис, началник очно отделение в пловдивска болница.
По думите му, зрителното нарушение при диабетиците се дължи на проблемите с оросяването на ретината.<

Около 100 нуждаещи се са получили подкрепа от социалния център в Каолиново

//dariknews.bg/regioni/shumen/okolo-100-nuzhdaeshti-se-sa-poluchili-podkrepa-ot-socialniia-centyr-v-kaolinovo-2028327

Около 100 възрастни хора с трайни увреждания и самотно живеещи от община Каолиново са подкрепени от новоизградения Център за почасово предоставяне на социални услуги в домашна среда.

Проектът „Независим живот в община Каолиново“ цели намаляване на бедността и насърчаване на социалнот

Тръгна делото срещу бившия ректор на Медицинския университет в София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/trygna-deloto-sreshtu-bivshiia-rektor-na-medicinskiia-universitet-v-sofiia-2028326

В Софийския градски съд тръгна делото срещу бившия ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев. Негов съпроцесник е Алексей Алексеев - бивш главен секретар на учебното заведение. Двамата са на съд за склю

Вижте пакета от предложения на КНСБ за управленската програма на кабинета

//dariknews.bg/novini/biznes/vizhte-paketa-ot-predlozheniia-na-knsb-za-upravlenskata-programa-na-kabineta-2028290

Минималната работна заплата да не се облага с данък общ доход, а заплатите на учителите да бъдат повишени с 25% през следващата година - това са част от предложенията на КНСБ към управленската програма на правителството. Синдикатът

Шведски турист изрита в главата камериерка в Слънчев бряг

https://www.actualno.com/society/shvedski-turist-izrita-v-glavata-kamerierka-v-slynchev-brjag-news_615143.html

Шведски турист ритна в главата камериерка в Слънчев бряг, вследствие на което жената изпаднала в безсъзнание. Инцидентът е от 3 юни, съобщават от ОДМВР - Бургас. Според сигнала, подаден в полицията, 65-годишната камериерка била нападната от 53-годишен швед. Случката се разигра

Главчев: Няма специална опасност за България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262570

Главчев: Няма специална опасност за БългарияНяма някаква специална опасност за България, няма промяна в средата на сигурността у нас, но страната ни така или иначе взема мерки, както останалите страни, с по-голямо внимание. Това заяви председателят на парламента Димитър Главчев в коментар на поредния терористичен акт в Лондон преди началото на конференция "Европа отново на път".

Кампания подсигури 30 тома книги за народната библиотека в Пловдив

https://www.actualno.com/goodnews/kampanija-podsiguri-30-toma-knigi-za-narodnata-biblioteka-v-plovdiv-news_615142.html

Кампанията "Да спасим книга" подсигури 30 тома книги за народната библиотека в Пловдив, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Кирил Балдев, инициатор на акцията. Книгите са осигурени от дарителка от Пловдив. „Имаше много хора, които изразиха желание да дарят книги п

"Газпром" прави следващите стъпки за заобикаляне на транзита на газ през Украйна

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-pravi-sledvashtite-stypki-za-zaobikaliane-na-tranzita-na-gaz-prez-ukraina-240583/

Монтажният кораб Pioneering Spirit вече се намира край Анапа, откъдето трябва да започне строителството на морската част на "Турски поток"

Над 33 000 фалшиви стоки изловиха варненските митничари за месец

http://www.moreto.net/novini.php?n=352743

Митически служители от Митница Варна задържаха през месец май 33 709 артикули по съмнения, че са фалшиви, съобщиха от Агенция "Митници" за Moreto.net. При всички осем случая пратките са пристигнали с контейнери от Китай.

Показват работите на седмокласниците тази седмица

http://offnews.bg/news/n_1/n_657330.html

Столичните седмокласници ще могат да се видят оценените си писмени работи тази седмица, гласи разпореждане на началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева. Оценките бяха обявени в събота . Учениците трябва да са придружени от родител (настойник) и да носят ученическа лична карта (ученическа книжка), а родителят - документ за самоличност. Работите по български език и литература ще се показват в 22 СУ (бул. "Витоша" №134) на 6, 7 и 8 юни от 9 до 17 ч. Работите по математика ще бъдат достъпни на същите дати - 6, 7 и 8 юни , в 18 СУ (ул. "Пиротска" №68), също от 9 до 17 ч. Работите по изобразително изкуство ще бъдат показвани от 9 до 17 ч. на 7, 8 и 9 юни в училището, където е положен изпитът.  Не се разрешава изнасяне, копиране, преснимане или преписване на изпитна работа и на рецензиите/бележките на оценителите, пише в заповедта на Кастрева. Кандидат-гимназистите подават документи за желаните училища от 16 до 22 юни. Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Всяка избрана паралелка трябва да бъде вписана като отделно желание.

Войната е за душите и умовете, не за територии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6261766

Войната е за душите и умовете, не за територииВреме е САЩ и Русия да спрат да делят терористите на “наши” и “ваши” Поредният атентат, поредните съболезнования, поредното оцветяване на Айфеловата кула в знамето на нападната страна...Най-ужасното е, че скоро това дори няма да е новина. Просто свикнахме. Практически терорът победи, ние живеем в страх.

Kaнадка загинала в ръцете на годеника си по време на атентата в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6262536

Kaнадка загинала в ръцете на годеника си по време на атентата в ЛондонКанадката Кристин Арчибалд е първата идентифицирана жертва на терористичната атака в Лондон вчера, пише "Индипендънт". Жената е загинала в ръцете на годеника си, твърдят очевидци.  "Сестра ми и Тайлър бяха сгодени. Той е напълно съкрушен след смъртта й, Той я е държал и е гледал как тя умира в ръцете му",

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване