Мишел Темер пристигна в Москва, където утре ще води преговори с Путин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291735

Мишел Темер пристигна в Москва, където утре ще води преговори с ПутинБразилският президент Мишел Темер пристигна днес на посещение в Русия, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. Самолетът му кацна на московското летище "Внуково", където Темер бе посрещнат официално. Тази вечер президентите на Бразилия и Русия ще присъстват на балетен галаконцерт в Болшой театър, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Папа Франциск замина на поклонническо пътуване из Северна и Централна Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291727

Папа Франциск замина на поклонническо пътуване из Северна и Централна ИталияПапа Франциск се отправи днес на поклонническо пътуване из Северна и Централна Италия, за да отдаде почит пред паметта на двама свещеници от миналото, видни фигури от историята на италианската църква, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. Аржентинският папа пристигна тази сутрин в Бодзоло - малък ломбардски град в северната част на полуострова,

Нападателят от Лондон блъснал минувачи, помагащи на припаднал човек

https://offnews.bg//sviat/napadateliat-ot-london-blasnal-minuvachi-pomagashti-na-pripadnal-chov-658618.html

Мъжът, врязал се в хора пред джамия с микробус в Лондон, е ударил хора, събрали се, за да помогнат на припаднал възрастен човек, съобщи британският вестник "Гардиън".

Нападателят беше идентифициран като Дарън Осбърн от Кардиф, на 47 години. Той беше задържан след атаката, при която загина един човек, а 10 бяха ранени.

Съседите му го описват като странен и агресивен. 

Преди дни той казал на десетгодишно дете от мюсюлманско семейство, че е "продукт на кръвосмешение". Освен това мъжът бил изхвърлен от заведение, след като проклинал мюсюлмани и казал, че ще причини щети. 

Разследващите смятат, че Осбърн има връзки с крайнодесни организации. 

Очевидец на нападението обяви, че е спрял с приятели да помогне на лежащ на земята възрастен човек. Според него по време на атаката Осбърн е крещял, че иска да избива мюсюлмани. 

Припадналият мъж е идентифициран като 51-годишния Макрам Али. Мъжът е дошъл в съзнание малко преди микробусът да мине през него, разказва имамът Мохамед Махмуд, който също се оказал на мястото на инцидента. Именно той е спрял множеството, което нападнало Осбърн.

Махмуд видял полицейска кола и размахал ръце, за да може служителите да задържат нападателя и да помогнат на пострадалите. 

Британският премиер Тереза Мей осъди атаката и обеща да се бори срещу тероризма, независимо кой е извършителят. 

Въпреки това представители на мюсюлманската общност изразиха безпокойство, че британските власти не подхождат така сериозно към инцидента, както към другите атаки в Лондон и тази в Манчестър.

Планински водач: Не рискувайте с лошо маркираните пътеки

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/planinski-vodach-ne-riskuvajte-s-losho-markiranite-pyteki-2031726

Да не тръгваме по не добре маркирани туристически пътеки без предварителна подготовка или планинар, познаващ маршрута. Това посъветва планинският водач Никола Игнатов. В интервю за Дарик той заяви, че в Родопите има чудесни места за разходка, но неопитните туристи могат да се изгубят.

ТФ "Нова генерация" в година на творчески приятелства

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/tf-nova-generaciia-v-godina-na-tvorcheski-priiatelstva-2031727

Това е “Годината на голямото творческо приятелство”, сподели пред Дарик ръководителят на Танцова формация “Нова генерация”- Кюстендил Евгени Вучков, след поредния концерт пред кюстендилската публика, в общинския театър.
В края на март бе и големия концерт на НФА''Фил

Манол Генов: Отказвам се от имунитета си, прокуратурата да изчисти името ми

//dariknews.bg/novini/bylgariia/manol-genov-otkazvam-se-ot-imuniteta-si-prokuraturata-da-izchisti-imeto-mi-2031725

Народният представител от БСП Манол Генов се отказва от имунитета си след като главния прокурор Сотир Цацаров го поиска. Това се казва в изявление на депутата, разпространено от пресцентъра на партийната централа.

По-рано от прокуратурата съобщиха, ч

Скайп не работи в почти целия свят

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291717

Скайп не работи в почти целия святНеотдавна Microsoft кардинално обнови интерфейса и функционалността на своя месинджър Скайп. Според реакциите в Глобалната мрежа, нововъведенията се харесаха на повечето потребители.  Според съобщенията в социалните мрежи, проблемът е масов. Някои български потребители също са засегнати. Голям е броят на потребителите, съобщаващи,

Разкриха „наркосклад” в селска къща край Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291725

Разкриха „наркосклад” в селска къща край Добрич
В частен имот на територията на село Бранище, област Добрич, в специално изградени тайници в жилището са установени и иззети по надлежния ред кафяво прахообразно вещество с тегло 28,2 грама, реагиращо на хероин, бяло прахообразно вещество с тегло 4,1 грама, реагиращо на кокаин, три броя електронни везни и множество други веществени доказателства.

До 10 дни социалните работници в Бургас ще решат дали ще протестират за по-високи заплати

https://www.24chasa.bg/region/article/6291707

До 10 дни социалните работници в Бургас ще решат дали ще протестират за по-високи заплати

До десетина дни социалните работници в Бургас ще решат дали ще протестират, съобщи социален работник от града, цитиран от “Фокус“. Предстои разговор с ръководството на КТ „Подкрепа“ за съдействие. Исканията на служителите са за по-добри условия за работа. Поводът за недоволството на работещите в сектора е случай от края на май месец,

Роби Уилямс участва в благотворителен сингъл за пострадалите в Гренфел тауър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6291701

Роби Уилямс участва в благотворителен сингъл за пострадалите в Гренфел тауърРоби Уилямс записа вокалната част от благотворителен сингъл в полза на пострадалите от пожара в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон, съобщи БТА.  43-годишният певец пристигна със самолет в Лондон от Ирландия, където в момента е на турне. Той се присъедини към други музиканти, участващи в записа, който цели да се съберат средства за пострадалите

Шести ден на „Похода за справедливост” на турската опозиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291691

Шести ден на „Похода за справедливост” на турската опозицияШестият ден на „Похода за справедливост” от Анкара до Истанбул на турската опозиция започна днес в 08.00 часа от село Булак край Казърджахамам, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитира "Фокус". В похода вземат участие лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу и неговата съпруга

Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ГЕРБ - убил пешеходец

https://offnews.bg//temida/prokuraturata-poiska-imuniteta-na-deputat-ot-gerb-ubil-peshehodetc-658622.html

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане в Народното събрание за свалянето на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Причината е наказателно производство, образувано по обвинителен акт от 22 юни 2016 г.

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 г. блъснал пежеходец, като причинил смъртта му. Според държавното обвинение Гамишев превишил скоростта за движение в благоевградското с. Копривлен с личния си автомобил „Хюндай Санта Фе“,. Вместо разрешените 50 км в час, той преминал през селото с 68 км/ч.

В резултат и поради непредпазливост блъснал пресичащия пътното платно пешеходец, като причинил смъртта му.

Делото е образувано през 2016 г., но през май месец тази година е прекратено, тъй като адвокатът на Гамишев предоставил удостоверение, че е избран от депутат и се ползва с имунитет. 

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев.

Мавзолей от римско време тъне в забрава на центъра на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353822

Всеки ден пешеходците по площад „Независимост” минават покрай гробница от римско време, без дори да подозират, че в центъра на Варна има мавзолей на 1700 години. Гробницата е открита през 1860 г. по време на строежа на стария конак.

Системата за онлайн билети на БДЖ ще заработи от началото на 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291703

Системата за онлайн билети на БДЖ ще заработи от началото на 2019 г.Системата за онлайн билети ще заработи от началото на 2019 г. Това каза по време на брифинг Пламен Пешаров, управител на „Пътнически превози“ в БДЖ, във връзка с европейската нотификация, която след проучване на ЕК разрешава отпускане на държавна помощ за дружеството, предаде „Фокус“. От месец септември стартираме експерименталното внедряване на

Изплатените хонорари вече могат да се проверяват онлайн в НАП

http://clubz.bg/55339-izplatenite_honorari_veche_mogat_da_se_proverqvat_onlajn_v_nap

Администрацията следва стриктно заръките на премиера Бойко Борисов и все повече се електронизира. Националната агенция за приходите днес пусна нова онлайн услуга - "Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица“. Тя е достъпна както с ПИК (персонален идентификационен код), така и с електронен подпис, съобщиха данъчните.

Новата услуга дава възможност на гражданите да проверяват дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, които не са по трудов договор, като например хонорари.

Е-услугата предоставя информация също за вида и размера на изплатения доход, както и удържан данък. Така с помощта на справката физическите лица ще могат коректно да отразяват изплатените им доходи в годишната си данъчна декларация.

От НАП обръщат внимание, че ако потребителите на услугата установят, че са допуснали грешка във вече подадената декларация за облагане на доходите от 2016 г., те имат възможност да я поправят. 

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация в срок до 30 септември 2017 г.

Председателят на новата агенция "Електронно управление" Росен Желязков заяви, че премиерът Борисов е разпоредил никой от отговорните кадри по институциите да не излиза в отпуск, докато не административните улеснения за граждани не станат факт. 

В момента основният проблем е свързането между отделните електронни регистри на ведомствата. 

Бикини парти посрещна шампионите от Голдън Стейт в Града на греха (снимки)

https://offnews.bg//izvan-terena/bikini-parti-posreshtna-shampionite-ot-goldan-stejt-v-grada-na-greha-658620.html

Нетрадиционен комитет по посрещането организираха в Лас Вегас за шампионите на НБА. В този град определено знаят как да направят купона на всеки посетител.

Модели по бикини бяха събрани, за да приветстват героите от Голдън Стейт. На финала Стеф Къри и компания биха Кливлънд Кавалиърс.

Те се насладиха на парти край басейна с цяла тайфа красиви момичета. Хубаво е да си шампион, да!

Дреймънд Грийн, Ман Барнс и ДжаВейл МакГий забиха здраво на Encore Beach Club Friday. Баскетболистите се опитаха да изпият целия алкохол на частния басейн. 

Те започнаха с шотчета от прочутата текила Don Julio 1942. Къде без американските уискита - от Hennessy до Jack Daniel's. Лееше се и уникалната водка Grey Goose, любима и на куп български естети, сред които Мъри Стоилов.

Накрая звездите от НБА полъчаха гигантска бутилка шампанско Perrier Jouet Rose. Защо толкова много пиячка? "Защо, по дяволите, не", отговориха те.

След труса на Лесбос Близо 700 сгради не подлежат на ремонт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291686

След труса на Лесбос Близо 700 сгради не подлежат на ремонтБлизо 700 от 1245 сгради, които пострадаха при земетресението миналата седмица на егейския остров Лесбос, са определени от инспектори като неподлежащи на ремонт, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА. По-конкретно 690 сгради са били определени като "неизползваеми". Само 547 сгради от проверените са се оказали безопасни за обитателите им,

Да подкрепим българското в класацията „Любима марка”! Сега е моментът! Ето къде и как

http://frognews.bg/news_136815/Da-podkrepim-balgarskoto-v-klasatsiiata-Liubima-marka!-Sega-e-momentat!-Eto-kade-i-kak/

Днес е последният етап от гласуването във втория кръг за класацията ”Любима марка”. Българската компания „Рефан България“ води ожесточена битка с конкуренцията от чужбина. Благодарение на активната подкрепа на клиенти, приятели и почитатели на Рефан миналата година компанията спечели първо място в Категория „Козметика“ от класацията „Любима марка на българския потребител“!

Съветът на ЕС коригира бюджета за 2014-2020 г. заради "новите приоритети"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/syvetyt-na-es-korigira-biudjeta-za-2014-2020-g-zaradi-novite-prioriteti-241520/

Новите средства ще бъдат основно насочени към нови работни места, подкрепа на растежа и проблемите с миграцията

Португалия е на път да овладее пожара, взел 64 жертви

http://www.mediapool.bg/portugaliya-e-na-pat-da-ovladee-pozhara-vzel-64-zhertvi-news265510.html

Огнеборците са на път да овладеят огромния горски пожар в Централна Португалия, отнел живота на 64 души, съобщи Асошиейтед прес.   Над 1000 пожарникари и девет противопожарни самолета се борят с огъня в Педрогау Гранд, бушуващ трети пореден ден. Според ТАСС за борба с пламъците са мобилизирани към 2000 души.    Агенцията за гражданска защита изрази надежда, че днес ще успее да овладее пожара, въпреки че се очаква температурите да достигнат 43 градуса по Целзий, а поривистият вятър продължава да е заплаха.   Вчера броят на жертвите се увеличи от 63 на 64 и властите се опасяват, че той може да нарасне. Пострадалите са 135. В района на Педрогау Гранд са изгорели около 26 000 хектара гори.   Правителствени представители съобщиха, че премиерът Антониу Коща е разпоредил разследване на причините за случилото се. Според местната полиция пожарът е бил предизвикан от паднала мълния. В Португалия беше обявен тридневен траур, който приключва днес.

Над 700 кампании са подпомогнати със 7 млн. лева за 10 г. през единния дарителски номер

http://www.mediapool.bg/nad-700-kampanii-sa-podpomognati-sas-7-mln-leva-za-10-g-prez-edinniya-daritelski-nomer-news265509.html

Над 700 дарителски кампании е организирал единният дарителски номер у нас DMS 17 777 за 10 години, откогато системата съществува. Това отчетоха от благотворителната инициатива във вторник. За десет години дарителите са изпратили малко над 7.5 млн. текстови съобщения и са набрани над 7 млн.лв Кампаниите са "шарени" както са различни нуждите на обществото, обясни Елица Баракова от фондация BCause. Красимира Величкова от Български дарителски форум допълни, че целта е все по-малко хора да се нуждаят от дарения за лечение, в момента 60 на сто от кампаниите са именно за това. DMS участва и в набиране на средства за подпомагане на читалища, рушащи се храмове, бедстващи животни, за инициативи на общини. Най-успешна е била тази в помощ за Аспарухово, за която са получени от дарители над 1 млн.лв., посочи Величкова. От DMS обаче отбелязват, че у нас няма закон за публичното набиране на средства, който да регламентира създаването на контролен орган срещу злоупотреби. В момента в ход са 92 кампании. Дарителството чрез SMS продължава да бъде и предпочитаният начин за подкрепа на каузите, като цяло се повишава доверието в системата. От набраните за миналата година средства -близо 1 млн.лв., 85 на сто са именно чрез SMS. Делът на онлайн даренията е 15 процента като се запазва положителната тенденция към нарастване от 2015 г. Увеличава се и броят на дарителите, пожелали да сключат договор за дарение. Вече близо 10 000 са хората, които даряват редовно по два лева месечно. За 2016 г. са сключени 74 индивидуални договора за направени онлайн дарения за 26 386 лв.

Кола блъсна жена на ул. „Георги С. Раковски“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291684

Кола блъсна жена на ул. „Георги С. Раковски“

Жена е блъсната от автомобил на ул. „Раковски“. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР, цитирани от “Фокус“. Към 11.30 часа е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие. Пострадалата е била откарана за преглед в болнично заведение. По първоначална информация жената не е сериозно

Разединените френски социалисти търсят нова идентичност след катастрофалното си представяне на изборите

http://www.mediapool.bg/razedinenite-frenski-sotsialisti-tarsyat-nova-identichnost-sled-katastrofalnoto-si-predstavyane-na-izborite-news265508.html

След слабото представяне на Социалистическата партия в първия кръг на парламентарните избори във Франция, в сайт за недвижими имоти се появи реклама: "Историческа сграда за продажба - бившата централа на Социалистическата партия на улица "Солферино" 10. Продажбата е заради лошите изборни резултати."   Това беше шега, но след боя, който партията понесе на втория тур в неделя, бъдещето на сградата може наистина да бъде подложено на обсъждане, той като тя ще се опита да преоткрие себе си, за да оцелее. Броят на депутатските й места в 577-членната долна камара на парламента падна от 280 през 2012 г. на едва 29 и е най-ниският в историята на следвоенната Пета република. В националното събрание ще доминира партията на президента Еманюел Макрон, центристката "Република напред", която направи на пух и прах традиционната двупартийна система.   Социалистите може да бъдат извадени от строя за години напред и да са със слабо влияние в парламента, където досега бяха основна пречка за по-либералните икономически реформи, които инвеститорите се надяват, че Макрон ще донесе. Ако социалистите завият наляво, за да привлека избиратели, чиято растяща подкрепа на по-крайно левите идеи помогна на Джереми Корбин във Великобритания, те ще трябва да се конкурират с "Непокорна Франция" на Жан-Люк Меланшон.   Поразителното поражение отразява по-общо борбата на левите партии в Европа да преодолеят вътрешните си разногласия и да печелят гласове. Пет години след като обявиха избирането на Франсоа Оланд за нова зора за френските социалисти, те дори няма да бъдат официална опозиция - тази роля ще бъде поета от консервативната партия "Републиканците".   "Рухването на Социалистическата партия е несъмнено", заяви Жан-Кристоф Камбаделис в неделя, след като обяви, че се оттегля от лидерския пост. "Президентът на републиката получи цялата власт." Камбаделис добави, че е време "да бъде създадена нова политическа сила вляво".   Кризата, в която изпаднаха социалистите, води началото си от завоя, направен от Оланд в средата на мандата му, от самообявил се "враг" на банкерите и защитник на работниците към защитник на пробизнес реформи. Решението на Оланд разедини партията, излагайки на показ дълбокото разделение между умерени и твърдолинейни леви депутати, а когато реформите не успяха да стимулират икономиката, социалистите загубиха подкрепа. Оланд стана първият президент в следвоенна Франция, който не се кандидатира за преизбиране. Кандидатът на партията Беноа Амон възприе послание, клонящо към крайнолявото. Но твърдолинейните леви избиратели вече се бяха насочили към Меланшон, докато "прогресивните" партийни особи, клонящи към центъра, се присламчиха към Макрон. Амон беше пети в социологическите проучвания, повеждайки партията към катастрофалното й представяне на парламентарния вот в неделя.   "Социалистическата партия е преживявала кризи и преди, но тази е с безпрецедентни мащаби", заяви историкът и неин член Дени Льофевр.   Непосредствена грижа за Социалистическата партия ще бъдат финансите заради рязкото съкращаване на държавните субсидии. Френските политически партии получават от държавния бюджет по 1,42 евро годишно за всеки глас, подаден за тях на парламентарните избори, и по 37 хиляди евро за всеки избран депутат. След изборите през 2012 г. социалистите получаваха по 24,9 милиона евро годишно от държавата - приблизително половината от общия им бюджет, според изчисленията на френските медии. Сега сумата рязко ще намалее.   Социалистическата партия има малко дългове, но загубата на финансиране ще означава да намали дейността си точно в момент, когато има нужда да помири отделните фракции, след като Оланд загуби контрол. Социалистическата партия е стигала до почти сигурна смърт и преди - през 1969 г., когато получи само 5 на сто на президентските избори, и през 1993 г., когато беше почти заличена като основна партия на парламентарни избори, спечелвайки само 53 депутатски места.   И след двата случая социалистите се възстановиха, но този път връщането им ще е много по-трудно.   Мащабите на победата на Макрон показаха огромно разочарование от двете основни традиционни партии. Тя нанесе удар върху разделението ляво-дясно и остави социалистите притиснати между мощна центристка партия и задържалата се на повърхността партия "Непокорна Франция".   "От стратегическа гледна точка те са заклещени между Макрон и Меланшон", каза Антонио Баросо, аналитик в "Темео интелиджънс". "И вече са опетнена марка, част от традиционната система, част от старата политика." От десетилетия раздробената левица във Франция винаги се е сплотявала от общ враг отдясно, но победата на Макрон може да я разцепи по линията прогресивни и традиционни социалисти. Джим Шийлдс, професор по френска филология в университета Астън, заяви, че партията трябва да преоткрие себе си, за да оцелее.   "Това означава (Социалистическата партия) да се заеме със собствените си идеологически противоречия и да приеме ясна политическа посока, която да не обслужва крайната левица в опозиция, като едновременно клони към центъра в управлението", посочи Шийлдс.   Себастиан Деная, 38-годишен привърженик на Оланд, който изгуби депутатското си кресло в първия тур, заяви ,че новата Социалистическа партия трябва да е "социалдемократическа, европейска и зелена". Според него все още има място за обновена левоцентристка партия, защото плановете на Макрон за съкращения в администрацията и разхлабване на трудовите регулации показват, че той на практика е десен.    Други от традиционната левица начело с Амон смятат, че е възможно сближаване с Меланшон, който критикува ЕС и богатите и влиятелните.   Но в типично войнствена реч в неделя вечерта, която контрастираше ярко с пораженския тон на социалистите, Меланшон, бивш троцкист, не показа признаци, че иска да работи с партията, която напусна през 2008 г. Амон и лидерът на зелените Яник Жадо смятат да поставят началото на ново движение на 1 юли. Междувременно бившата правосъдна министърка Кристиан Тобира, парижката кметица Ан Идалго и нейната колега от Лил лансираха процес за размисъл под наслов "От утре". Но може би е твърде късно.   "Няма причини да се подкрепя сега Социалистическата партия, заяви политологът Тома Генол. "Те може да се опитат да създадат нова партия, но тя ще е сателит, кръжащ около Меланшон или около Макрон."   По БТА.

Режат приема и парите за някои направления във висшето образование

https://www.actualno.com/education/rejat-priema-i-parite-za-njakoi-napravlenija-vyv-vissheto-obrazovanie-news_617944.html

Трябва да се намали приема и финансирането по част от професионалните направления във висшето образование, каза министърът на образованието Красимир Вълчев на дискусия по темата, организирана от КНСБ. Това са предимно създадените в последните 25 години направления. Става

Калгари се нуждае от 1,8 млрд. долара, за да покрие разходите за олимпийските игри през 2026 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/20/2992515_kalgari_se_nujdae_ot_18_mlrd_dolara_za_da_pokrie/?ref=rss


Калгари трябва да осигури 1,8 млрд. долара, за да покрие разходите по евентуално домакинство на зимните олимпийски игри през 2026 г. Това обяви работна група, която проучва потенциална оферта на канадския град.

Все още се взимат предвид всички фактори и условията в страната, за да се определи бюджет за игрите.

"Убеден съм, когато казвам, че бордът и организационният комитет са прегледали внимателно всички аспекти на наддаването за домакинство...

Как посрещаме бежанците е ключов тест за нашата хуманност и добрина

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6291649

Как посрещаме бежанците е ключов тест за нашата хуманност и добринаИзгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей, те пият, а тънат сърцата им в рани, и пеят, тъй както през сълзи се пей. 118 години и границите на 3 века ни делят от написването на този

Йълдъръм към Ципрас: Газопроводите през България ще гарантират енергийната сигурност на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=353819

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви пред своя гръцки колега Алексис Ципрас, че газопроводите, които ще пресекат българската територия ще осигурят енергийната сигурност на Европейския съюз. Министър-председателите на Гърция и Турция Алексис Ципрас и Бинали Йълдъръм обсъдиха в Атина продължаването на газопровода „Турски поток“ на гръцка територия.

Акушерката Ковачева удряла бебето Никол с юмруци и бутилка, сочи експертиза (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291640

Акушерката Ковачева удряла бебето Никол с юмруци и бутилка, сочи експертиза (Видео)Новородената Никол е била удряна с юмруци и най-вероятно - бутилка. Това сочи съдебно-медицинската експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, предаде Нова тв. Тя е обвинена в опит за убийство на бебето. Записите как удря детето потресоха България през пролетта на 2015 г. Специалистите, представили своите заключения пред съда,

Мъж, ухапан от 3-метров алигатор в Тексас (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6291440

Мъж бе ухапан от алигатор в Тексас. Огромното влечуго беше забелязано в двор, където се отглеждали домашни животни. Опитвайки се да го залови, един от мъжете се е натъкнал на силните челюсти на

Вицепрезидентът: Европейските и националните политики за бежанците платиха данък на популизма

http://www.cross.bg/iliyana-iiotova-bezhantzite-1546541.html

/КРОСС/ Европейските и националните политики за бежанците платиха данък на популизма. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри медиен форум по повод Световния ден на бежанеца на тема „Когато обществото срещна бежанците". Форумът се организира от Българския Червен кръст и Върховния комисариат за бежанците към ООН. „За интеграция вече не се говори, нещо повече повдигането на този въпрос вече среща недоволството на европейските граждани. Няма значение дали ще става във Франция преди изборите, в германския Бундестаг или заради наредба 208 в България", посочи вицепрезидентът. Според Илияна Йотова темата за сигурност на всяка цена, която се наложи и заема над 70% от публикациите, измести фокуса на проблемите към ограничаване на достъпа до Европа и превръщането на Европа в крепост за правата на „едните" срещу правата на „другите", които вярват, че ще ги намерят именно там. „Какво разказваме за мерките, които държавата предприема, за да е гарант за нашата сигурност, но и за спазване правата на тези хора?! Напоследък разговорът е само около оградата, чийто фокус на предназначение също се измести - от съоръжение за сигурност в преграда за бежанци", отбеляза вицепрезидентът. Илияна Йотова припомни, че на 18 април 2015 , 800 човека загубиха живота си близо до италианските брегове на Лампедуза и тази драма отбелязва началото на "кризата с бежанците"

Столични полицаи работят по изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидент, станал в столично училище

http://press.mvr.bg/NEWS/news170620_08.htm

16-годишен ученик е отведен в полицията, ще бъде разпитан в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая

Хитлеровата младеж или как се създава „чиста раса“

https://www.vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/hitlerovata-mladezh-ili-kak-se-syzdava-chista-rasa-6070532

Младите момичета са привлечени в нацистката философия и в тяхна основна цел се превръща да станат майки и да отгледат перфектни деца, за да подсигурят бъдещето на 1000-годишния Райх

Високи температури до 53 градуса провалиха десетки полети в САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/20/2992523_visoki_temperaturi_do_53_gradusa_provaliha_desetki/?ref=rss


Атмосферна система с високо налягане, обхванала район, където се събират границите на щатите Колорадо, Юта, Аризона и Ню Мексико, предизвика необичайно високи за сезона температури и принуди авиокомпании да отменят десетки полети от летището във Финикс.

В понеделник националната метеослужба на САЩ предупреди, че в Долината на смъртта в Източна Калифорния и град Нийдълс до границата с Аризона температурите може да достигнат 53 градуса тази седмица.

Оттеглиха от парламента проектозакона за празник на унгарците в Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291516

Оттеглиха от парламента проектозакона за празник на унгарците в РумънияПроектозаконът за обявяване на 15 март за празник на унгарската общност в Румъния беше оттеглен от дневния ред на заседанието на Сената, предаде агенция Аджерпрес, цитирана БТА  Румънските медии съобщиха по-рано, че проектозакони на партия Демократичен съюз на унгарците в Румъния /ДСУР/ са получили одобрение в ресорните парламентарни комисии в

Турски самолет кацна аварийно след удар от мълния

http://www.cross.bg/samolet-avariiino-istanbyl-1546540.html

/КРОСС/ Излетял от летище „Ататюрк" в Истанбул турски пътнически самолет бе поразен от мълния и принуден да се върне обратно за аварийно кацане, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Тежкият инцидент е станал снощи към 21.30 часа със самолет Боинг 737-800, изпълняващ редовен полет от Истанбул до Казан със 101 души на борда. Пилотът е бил принуден да направи няколко кръга над града за да изразходва горивото и към 23.50 часа успешно е извършил аварийно кацане на летище „Ататюрк", посочва още ДХА.  

Задържат под стража шофьор, убил човек при катастрофа в село Орляк

//dariknews.bg/regioni/dobrich/zadyrzhat-pod-strazha-shofior-ubil-chovek-pri-katastrofa-v-selo-orliak-2031717

Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен съд Добрич от 7 юни т.г. и измени от „домашен арест“ в „задържане под стража“ мярката за неотклонение на Нуредин Алиш, привлечен като обвиняем за причиняване в пияно състояние смърт на пътя,<

Врачанските ученици – с добри резултати от НВО и ДЗИ

//dariknews.bg/regioni/vraca/vrachanskite-uchenici-s-dobri-rezultati-ot-nvo-i-dzi-2031720

Прогрес в усвояването на знанията и в резултатите от националните външни оценявания за 4 и 7 клас, и държавните зрелостните изпити отчетоха от Регионалното управление на образованието във Враца. Ако миналата година четвъртокласниците ни са заемали 18-о място в страната по оценки от Националното вън

150 състезатели опъват платна в Бургаския залив

//dariknews.bg/regioni/burgas/150-systezateli-opyvat-platna-v-burgaskiia-zaliv-2031718

Ветроходци от цялата страна ще опънат платна в Бургас в Деня на основаването на Международния олимпийски комитет – 23 юни. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата „Черноморец Бургас“. До неделя /включително/ ще бъдат провеждани състезателни гонки в акваторията пред

Победителите в националния конкурс за рисунка „Моето АЗ“

//dariknews.bg/regioni/sliven/pobeditelite-v-nacionalniia-konkurs-za-risunka-moeto-az-2031719

Наградиха отличените участници в Шестия национален конкурс за млади художници „МОЕТО АЗ”. Събитието се проведе в тунджанското село Роза.
Организатори на конкурса, организиран в памет на младата и даровита местна художничка Мими Гърбачева, са община „Тунджа” и читалище „Светлина - 1929”, с. Р

Катастрофа с четири автомобила на пътя Добрич - Силистра

//dariknews.bg/regioni/dobrich/katastrofa-s-chetiri-avtomobila-na-pytia-dobrich-silistra-2031724

Катастрофа с четири автомобила е станала вчера, информират от ОД на МВР Добрич. Инцидентът възникнал в 9.20 ч. на пътя за Силистра, на около 1 км преди разклона за село Златия.

35-годишен шофьор на лек автомобил „Мерцедес” със силистренска р

Прокуратурата протестира присъдите на убийците на Нягол, поиска по-големи

//dariknews.bg/regioni/varna/prokuraturata-protestira-prisydite-na-ubijcite-na-niagol-poiska-po-golemi-2031722

Окръжната прокуратура във Варна протестира размера на наложените наказания на тримата охранители в Гранд мол и настоява за наказания 20 години лишаване от свобода, информират от прокуратурата.

Общо 49 години затвор получиха тримата охранители от Гран

Здравните власти отказали на онкоболна жена алтернативно лечение

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zdravnite-vlasti-otkazali-na-onkobolna-zhena-alternativno-lechenie-2031721

Здравните власти не позволили на тежко болна жена да се лекува чрез алтернативна медицина, независимо че състоянието й било безнадеждно. В резултат на това дъщерята на вече покойната пациентка завежда дела срещу здравното министерство, едно, от които вече е спечеле

Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ за катастрофа

http://dnes.dir.bg/news/imunitet-sotir-tzatzarov-dimitar-gamishev-25941394

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Евънс: Фед трябва да изчака края на годината за ново повишаване на лихвите

http://www.investor.bg/sasht/337/a/evyns-fed-triabva-da-izchaka-kraia-na-godinata-za-novo-povishavane-na-lihvite-241504/

Според председателя на Фед за Чикаго централната банка все още има сериозни пропуски в постигането на инфлационната си цел

Главният прокурор иска имунитета на соцдепутата Манол Генов за купуване на гласове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291630

Главният прокурор иска имунитета на соцдепутата Манол Генов за купуване на гласовеГглавният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от парламентарната група на "БСП за България" Манол Генов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Пловдив,

Здравният министър обеща проверки и промени срещу липсата на лекарства

http://www.mediapool.bg/zdravniyat-ministar-obeshta-proverki-i-promeni-sreshtu-lipsata-na-lekarstva-news265507.html

Чрез постоянни проверки и законодателни промени здравното министерство ще се опита да намери решение с липсата на някои лекарства на пазара у нас, заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров. “От една страна, ще бъдат проверките и те няма да бъдат кампанийни, имаме вече план за това. От друга страна, ще се опитаме през някои законодателни промени да регламентираме по-добре движението на лекарствата“, каза Петров във вторник пред БНР. Той посочи, че точно достъпът до медикаменти ще бъде една от темите на бъдещото българско председателство на ЕС, наравно със затлъстяването при децата, като вторият въпрос предизвиква голям интерес. “Всичко това, което зависи от храните, ние трябва да го изследваме, да го дебатираме и да го профилактираме. Мерките ще бъдат насочени в много посоки, като се тръгне с рекламата, с маркетинга, ако щете ще се стигне като предложение и за обществените поръчки за осигуряване на хранене в детските заведения и в училищата. Предложенията ще дойдат и от други страни, не само от България. Ние ще реферираме темата, но дискусията ще бъде отворена. Предизвика много голям интерес и се надявам да се приключи с някакво добро решение на ниво Европейски съвет“, каза той. Според министъра реформата в здравеопазването означава правила и контрол и затова министерството ще се опита да създаде повече регламенти в системата. “Правила на работа, правила на заплащане, защото правилата означават и контрол. В този ред на мисли, това, което ще се опитаме да направим като реформа, е точно това – повече регламенти, не изземване на функциите, не одържавяване, не подчиняване на болничните заведения, не, те си имат своята административна управленческа свобода, но трябва да спазват правилата“, коментира той. С 30 на сто повече ще се натовари здравната система, ако се въведат диагностично свързаните групи, каза още проф. Петров. По думите му клиничните пътеки у нас са по-скоро недофинансирани, но на този етап няма по-добро решение от от тях. “Това не е най-добрата система и всички го знаем добре. Алтернативна такава се обсъжда от години, като системата за диагностично-свързаните групи, добра система, работи в някои страни, но само един бегъл предварителен разчет означава минимум 30 процента повече средства за здравеопазване, което пък връща темата отново по клиничните пътеки, за това дали са добре остойностени, дали са коректно остойностени, защото има залитане и в едната, и в другата посока, но по-масовата практика е да са недоостойностени“, каза той.

Константинов: Нужна ни е нова избирателна система, да се поучим от Франция

http://frognews.bg/news_136814/Konstantinov-Nujna-ni-e-nova-izbiratelna-sistema-da-se-pouchim-ot-Frantsiia/

Според математика Михаил Константинов е възможно да има и нов референдум. По думите му обаче трябва да се поучим от Франция и последните им парламентарни избори, които се проведоха преди дни. Математикът ги определи като пълен крах заради тежестта на мандатите.

Руският закон срещу гей пропагандата е дискриминационен, реши съдът в Страсбург

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/20/2992551_ruskiiat_zakon_sreshtu_gei_propagandata_e/?ref=rss


Европейският съд по правата на човека определи закон, забраняващ пропагандата на "нетрадиционни сексуални отношения" сред малолетни, като дискриминиращ хомосексуалните в страната, предаде "Ройтерс".

Съдът се зае със случая, след като към него се обърнаха трима руски гей активисти, глобени заради плакати, призоваващи хомосексуалността да бъде приета в руското общество между 2009 и 2012 г. През 2013 г. въпреки критики от правозащитници, чуждестранни...

Мълния порази турски пътнически самолет и предизвика аварийно кацане

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291633

Мълния порази турски пътнически самолет и предизвика аварийно кацанеИзлетял от летище „Ататюрк” в Истанбул турски пътнически самолет бе поразен от мълния и принуден да се върне обратно за аварийно кацане, съобщава информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от “Фокус“. Тежкият инцидент е станал снощи към 21.30 часа със самолет Боинг 737-800, изпълняващ редовен полет от Истанбул до Казан със 101 души

Експерт пред Фрог: Посмъртно болтовете на Мерцедес не могат да се саморазвият от завои

http://frognews.bg/news_136813/Ekspert-pred-Frog-Posmartno-boltovete-na-Mertsedes-ne-mogat-da-se-samorazviiat-ot-zavoi/

Категорично не могат да се развият от завои болтовете на автомобил Мерцедес. Те не могат по никакъв начин да се саморазвият и за това си има причина. Главата на болта е конусовидна. Т. е, когато се стяга болта, този конус влиза в отвора на джантата и понеже е под формата на конус, се законтря.

Герои на Молиер дефилират пред Народния театър в първия ден на лятото

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6291634

Герои на Молиер дефилират пред Народния театър в първия ден на лятотоАктьори от „Мнимият болен” ще посрещат зрителите със серенада от 7,34 сутринта утре, през целия ден билетите за „Театър пред театъра” ще са на цени 12 и 15 лева Герои на Молиер, пременени в пищни барокови костюми и перуки, ще събудят софиянци утре рано сутринта, в първия час на астрономическото лято.

Георги Търновалийски с приемна в община Калояново

http://www.cross.bg/turnovaliiiski-obshtinata-obshtina-1546539.html

/КРОСС/ Липсата на работна ръка за бизнеса в общината, рехабилитацията на инфраструктурата и запазването и реконструирането на запуснати общински и частни сгради бяха сред въпросите, които жителите на община Калояново поставиха по време на приемната на народния представител от БСП за България Георги Търновалийски. „Повече от година се бави отговора от Фонд „Земеделие" по два проекта на общината за реконструкция на междуселски пътища и рехабилитация на уличната мрежа, като по проектите, които сме входирали по мярка 7.2. няма никакво движение.", постави остро въпроса зам.-кмета на общината Веселин Бонов, който заедно с общинските съветници от левицата представи належащите проблеми пред общината. Търновалийски се ангажира да постави въпроса пред министъра на земеделието, тъй като в подобна ситуация се намира не само община Калояново. „Това е проблем, който трябва да намери своето решение, за да не се спъва работата на местната власт и да се развива общината. В подкрепа на общините ние, народните представители от БСП за България внесохме и жалба в Конституционния съд, касаеща закона за публичните финанси, тъй като сме свидетели на несправедливо отпускане на средства на приближени до управляващите общини. Това трябва да се прекрати и всяка община да има шанс да получи допълнителни средства за развитие.", категоричен бе социалистът

В Закона за храните да има изисквания за качеството им, предлагат производители

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/20/2992514_v_zakona_za_hranite_da_ima_iziskvaniia_za_kachestvoto/?ref=rss


Всеки хранителен продукт в търговската мрежа трябва да е придружен от документ, препращащ към наличието на задължителни изисквания към състава, характеристиките и наименованиeто на продуктите. Тогава потребителите биха се ориентирали много по-лесно, казва в интервю за БТА Светла Чамова, председател на Съюза по хранителна промишленост.

И вместо да си купуват "вегетарианска луканка", щом има името "луканка" на етикета, то той трябва да е продукт,...

По-малко деца ходили на ясла във Варненско през 2016 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=353805

Намалява броят на децата, които посещават ясли във Варненско през миналата година. Това отчетоха от Националния статистически институт (НСИ), научи Moreto.net. През 2016 година в самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на ДГ в областта са постъпили 2 170 деца, или с 42 деца по-малко в сравнение с 2015 година, показват данните на НСИ.

ЕК разреши правителството да подпомогне БДЖ със сумата от 224 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291629

ЕК разреши правителството да подпомогне БДЖ със сумата от 224 млн. лв.В петък получихме дългоочакваното разрешение от ЕК, българското правителство да има право да подпомогне БДЖ. Сумата, за която имаме разрешение е 224 млн. лв. Това каза по време на брифинг Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председател на Борда на директорите на БДЖ във връзка с нотификацията от ЕК,

"Лудогорец" ще привлече аржентински вратар

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/20/2992511_ludogorec_shte_privleche_arjentinski_vratar/?ref=rss


Вратар от Аржентина ще е първото ново попълнение на "Лудогорец". Шампионите очакват 31-годишния Хорхе Броун, съобщават медиите в родината му.

Стражът ще подпише договор за три сезона. Броун има 27 мача до момента през сезона за "Колон", където играе като преотстъпен от "Росарио сентрал".

Очаква се вратарят да се присъедини към лагера на "Лудогорец" в Австрия до края на месеца. Вероятно целта на ръководството е...

Билетите за боя на века струват от 2000 до 84 000 долара

https://offnews.bg//bojni/biletite-za-boia-na-veka-struvat-ot-2000-do-84-000-dolara-658615.html

Билетите за мача на века в бойните спортове вече са с обявени цени, съобщава The Irish Sun. На 26 юни в Лас Вегас ще се бият Конър МакГрегър и Флойд Мейуедър. Мястото тръгва от 2000 долара и удря 84 000 долара.

Боят в средна категория (до 69,85 килограма) ще е по правилата на бокса. Домакин е T-Mobile Arena, която побира 20 000 зрители и приема куп събития в бокса и ММА.

Официалното потвърждение на мача беше направено на 15 юни. На ирландеца се полагат около 75 милиона долара, а за американеца сумата тръгва от 100 милиона.

40-годишният Мейуедър е шампион при професионалистите в пет категории. Той има уникалните 49 победи от 49 мача, като 26 от тях са с нокаут.

Всъщност, последната му загуба датира от далечната 1996 година. Тогава на Олимпиадата в Атланта американецът губи полуфинала срещу нашия Серафим Тодоров.  

28-годишният МакГрегър има 24 битки в ММА, от които 18 нокаута, но и три поражения.

Най-яките мъже, най-яките битки от бойните спортове може да гледате само по

спортните канали на Мтел.

Сотир Цацаров поиска имунитета на депутати от ГЕРБ и БСП (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/20/2992507_sotir_cacarov_poiska_imuniteta_na_deputati_ot_gerb_i/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на двама народни представители, съобщиха от държавното обвинение. Единият е Димитър Гамишев от ГЕРБ, а другият - Манол Генов от БСП.

Гамишев е предаден на съд за това, че в края на ноември 2014 г. в благоевградското село Копривлен блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител, който загинал. Разследването показва, че Гамишев се е движил с личния си автомобил със...

Орязват приема и финансирането на направления във ВУЗ-те

http://www.cross.bg/napravleniya-obrazovanie-sindikatite-1546538.html

/КРОСС/ Трябва да се намали приема и финансирането по част от професионалните направления във висшето образование, каза министърът на образованието Красимир Вълчев на дискусия по темата, организирана от КНСБ. Това са предимно създадените в последните 25 години направления. Става дума най-вече за професионални направления Икономика, Администрация и управление, както и Туризъм. За повечето позиции там е необходимо средно образование, посочи просветният министър. Ще се стимулира приемът в инженерните професионални направления, а така също и в аграрните и педагогическите, тъй като там има най-голям недостиг на кадри. Синдикатите изтъкнаха проблеми, свързани със заплащането на преподавателите в университетите. Има сериозна разлика в средните заплати-например 2060 лв. е средното възнаграждение в Икономическия университет във Варна, а 860 лв. е за Минно-геоложкият университет в София. Според КНСБ най-онеправдани са младите асистенти, които средно получават 600-700 лв. месечно. Синдикатите изтъкват, че е необходимо увеличение с поне 20% в началото.  

Сотир Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ заради смърт на пътя

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/20/2992507_sotir_cacarov_poiska_imuniteta_na_deputat_ot_gerb/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев, съобщиха от държавното обвинение. Срещу него има наказателно производство за пътен инцидент, при който има загинал пешеходец.

Гамишев е предаден на съд затова, че в края на ноември 2014 г. в благоевградското село Копривлен блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител, който загинал. Разследването показва, че Гамишев се...

Мадона си купи имение в Португалия

http://www.mediapool.bg/madona-si-kupi-imenie-v-portugaliya-news265506.html

Мадона си купи имение за над 6.3 милиона щатски долара в Португалия, за да може синът й да продължи тренировките си по футбол в младежкия отбор на Бенфика, съобщи Контактмюзик. Изпълнителката на хита "Vogue" е дала внушителната сума за имота в близост до Лисабон, за да помогне на 11-годишния си осиновен син Дейвид, който тренира с младежите на футболния клуб, да продължи спортната си кариера. "Мадона посети Португалия първо през март и феновете полудяха. Един дори ѝ изпрати съобщение в Инстаграм, че е брокер и тя започна да го следва. Тогава стана очевидно, че тя иска да се премести за постоянно", каза анонимен източник пред в. "Сън". "Сега из целия град се говори, че Мадона ще се установи в това имение. Агентите на недвижими имоти потвърдиха, че са го продали на известна личност. Това е зашеметяваща сграда, разположена върху хълмове. В нея има голям брой спални и бани, декорирани в удивителен ориенталски стил, въпреки че плановете са да се смени интериорният дизайн", добави той. 58-годишната Мадона определя двете си биологични и четирите си осиновени деца като своето "най-голямо постижение".  

Задържаха над 10 000 играчки заради съмнения, че нарушават права на търговски марки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291619

Задържаха над 10 000 играчки заради съмнения, че нарушават права на търговски марки

Над 10 000 играчки задържа митническа мобилна група при проверка на контейнер, пристигащ от Китай на МП Пристанище Варна Запад, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Открити са фигурки, пистолети, колички и конструктори, носещи логата и търговските наименования на Batman, Minions, Cars и Lego.

Цацаров в списък с "нередовни" декларатори на имущество

http://clubz.bg/55338-cacarov_v_spisyk_s_neredovni_deklaratori_na_imushtestvo

Промененият закон доведе до това, че главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му и бъдещ член на ВСС Евгени Диков попаднаха в "позорния списък" на магистрати неподали имуществени декларации.

От справка на "стената на плача" на сайта на ИВСС се виждат имената на 28 съдии прокурори и следователи, които не са спазили закона да декларират новопридобито имущество, кредити, вземания, включително и на близки лица, с които съжителстват, и т.н.

 

Съвсем скоро пък от Сметната палата, където Цацаров е подал декларация (каквито бяха правилата преди, б.р.), изкараха, че председателят на ВКС Лозан Панов не е подал в срок при тях. 

От съда реагираха на мига, че не само председателят на ВКС и не само другите "двама големи" в системата, а нито един магистрат вече не е длъжен да подава на Сметната палата.

"От 2017 г. съдиите, прокурорите и следователите, включително председателите на ВКС и ВАС и главният прокурор, не подават декларации пред Сметната палата, а в Инспектората към ВСС", съобщиха от съда, цитирайки съобщение на самата... Сметна палата.

"Грешката" на палатата разбира се не попречи на т. нар. кафяви медии веднага да подгонят Панов с въпроси какво криел и защо не подал декларация.

Сега от ИВСС отбелязват под черта, че Цацаров все пак е декларирал имуществото си, макар и извън срока, и че е писал до Сметната палата. 

Арестуваха Майлс Телър за пиянство

http://www.cross.bg/telur-maiils-politziyata-1546537.html

/КРОСС/ Актьорът Майлс Телър беше задържан в нетрезво състояние на обществено място, предаде Контакт мюзик. От полицията в Сан Диего, САЩ, съобщават, че 30-годишният актьор е бил арестуван в неделя сутринта, след като е бил забелязан да се клатушка и пада на улица в града. В понеделник Телър написа в Twitter, че полицията не разполага с доказателства, за да повдигне обвинение срещу него. Говорител на полицията обаче заяви, че актьорът е бил арестуван, след като е отказал доброволно да отиде в център за детоксикация Представител на Майлс Телър не е отговорил на молбата за коментар.  

Главният прокурор поиска имунитета на депутат от БСП, купувал гласове

https://www.actualno.com/politics/glavnijat-prokuror-poiska-imuniteta-na-deputat-ot-bsp-kupuval-glasove-news_617941.html

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от БСП Манол Генов. Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Пловдив, изпратено по компетентност на Софийска градска

Руският закон за „хомосексуалната пропагандата“ бил дискриминационен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291610

Руският закон за „хомосексуалната пропагандата“ бил дискриминационенВъв вторник, 20 юни, Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) призна руския закон за забрана на пропагандата на хомосексуални отношения сред непълнолетни за дискриминационен, предава Deutsche Welle, цитира "Фокус". Законът бе приет от Държавната дума на 11 юни. Съгласно положенията му, за нарушаването му са предвидени глоби в размер от четири

Петкова: Участието на "Росатом" като изпълнител в АЕЦ "Белене" е вън от съмнение

http://www.investor.bg/energetika/472/a/petkova-uchastieto-na-rosatom-kato-izpylnitel-v-aec-belene-e-vyn-ot-symnenie-241516/

Руската компания ще е партньор на България и във варианта за изграждане на седми блок в Козлодуй, заяви енергийният министър в Москва

Отново се разгоря големият пожар в Португалия (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291515

Отново се разгоря големият пожар в Португалия (Снимки)Отново се разпали големият пожар в Полтугалия, отнел живота на 64 души от събота насам, предава Нова телевизия. Това е най-големият подобен инцидент на територията на страната.  Температурите в Централна Португалия се повишиха до 38 градуса и огънят тръгна отново. Армията помага на пожарникарите да гасят пламъците.

Едногодишно дете почина след падане от петия етаж в Стара Загора

http://www.mediapool.bg/ednogodishno-dete-pochina-sled-padane-ot-petiya-etazh-v-stara-zagora-news265505.html

Момиче на година и 7 месеца почина след падане от петия етаж на жилищен блок в Стара Загора, съобщи Дарик радио. Инцидентът е станал около 17 часа в понеделник. Момичето било в една от стаите на жилището заедно със своя брат-близнак. Тръгнало да търси майка си, която по това време простирала. Отворило комарник на прозорец и паднало. Момичето било откарано в спешното отделение на университетската болница "Проф. Стоян Киркович” с множество наранявания, но в крайна сметка починало.  

Идея в ГЕРБ: да има нов референдум за избирателната система

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/20/2992509_ideia_v_gerb_da_ima_nov_referendum_za_izbiratelnata/?ref=rss


ГЕРБ обмисля да се проведе нов референдум, в който гражданите да се произнесат по всички видове избирателни системи. Това каза пред БНР председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. Той направи коментара, след като миналата седмица парламентът отхвърли на първо четене проекта на ГЕРБ за Изборен кодекс, с който трябваше да се въведе мажоритарния вот по резултатите от инициирания от "Шоуто на Слави" референдум.

Председателят на правната...

Тяло на мъж лежа с часове на паркинг в столичния квартал "Люлин"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291586

Тяло на мъж лежа с часове на паркинг в столичния квартал "Люлин"Труп на възрастен мъж е открит тази сутрин в квартал „Люлин“, съобщиха от СДВР, цитирани от “Фокус“. Сигналът е получен около 6.40 часа тази сутрин. Трупът на мъжа е открит в близост до блока, в който той е живял. Според първоначалния оглед няма следи от насилие. Предстои да се установи каква е причината за смъртта.

Цацаров иска имунитета на депутат, убил човек на пътя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291600

Цацаров иска имунитета на депутат, убил човек на пътяДнес, 20 юни 2017 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Снемането на имунитета на народния представител Димитър Гамишев е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22 юни 2016 г.

Намаляваме емисиите на парникови ЕС газове до 0% през 2030

http://www.moreto.net/novini.php?n=353816

Министърът на околната среда и водите Нено Димов участва в редовното заседание на Съвета по околна среда в Люксембург. Съветът обсъди две законодателни предложения по приноса на секторите извън Европейската схема за търговия с емисии - част от общите усилия за намаляване на емисиите на ЕС с най-малко 40% до 2030 г.

Арестуваха четирима членове на семейството на нападателя от "Шанз-Елизе"

https://offnews.bg//sviat/arestuvaha-chetirima-chlenove-na-semejstvoto-na-napadatelia-ot-shanz-658613.html

Френската полиция арестува четирима членове на семейството на ислямския екстремист, който загина вчера след неуспешен опит за атентат в центъра на Париж. 

Мъжът се вряза с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" и бе смъртоносно ранен. В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат "Калашников" и пистолети. 

Нападателят беше идентифициран като Адам Дзазири, на 31 години. 

Задържани са бившата съпруга на Дзазири, неговият баща, брат му и неговата съпруга, съобщи Франс прес, позовавайки се на източник от правосъдната система, цитирана от БТА. 

Те са арестувани след обиск в жилището на семейството в Плеси-Пате, градче на 30 км южно от Париж.

Дзазири е родом от салафистко семейство, не е осъждан, но от 2015 г. е имал така нареченото "досие С" - според властите е представлявал потенциална заплаха за сигурността, тъй като е бил член на радикално ислямистко движение. 

Според бащата на Адам Дзазири той е имал регистрирано оръжие и се е упражнявал в стрелба. Информацията, че Дзазири е имал разрешително за притежание на оръжие въпреки своето "досие С", потвърждава и източник, запознат с делото. 

Френският вътрешен министър Жерар Колон обяви, че ще поиска в сряда Министерският съвет да удължи извънредното положение в страната от 15 юли до 1 ноември тази година.

Във Франция е въведено извънредно положение след атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души. От януари 2015 до момента при атентати във Франция, по-специално срещу сили на реда, са загинали 239 души, допълва АФП.

2-те зодии, които ще загубят любовта си през месец ЮЛИ

https://www.actualno.com/curious/2-te-zodii-koito-shte-zagubjat-lubovta-si-prez-mesec-uli-news_617940.html

Този месец ще е много динамичен в любовен план и някои от зодиите ще загубят стара любов, но е много вероятно да срещнат нова. Ето кои са те: Овен Юли ще ви донесе много изненади, някои от тях няма да са приятни, но за всяка си има причина, която ще разберете на по-късен етап. Мн

Пълна промяна за спалнята с малък бюджет

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6290245

Пълна промяна за спалнята с малък бюджетЗа какво да заделите средства по-напред. Дали за нови гуми за колата или за по-голямо детско колело. Кухнята има нужда от една боя след зимата, а спалнята по всичко личи, че остава на опашката. Не бързайте да я отписвате, нито желанието да се събуждате с пролетно свежо настроение. Може да преобразите спалнята,

Нападателят пред джамия в Лондон блъснал минувачи, помагащи на припаднал човек

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/20/2992484_napadateliat_pred_djamiia_v_london_blusnal_minuvachi/?ref=rss


Мъжът, врязал се в множество пред джамия с микробус късно вечерта в неделя, ударил хора, събрали се около припаднал възрастен човек, пише британският вестник "Гардиън".

В понеделник полицията съобщи, че извършителят на атаката, при която загина един човек, а 11 бяха ранени, е 47-годишният Дарън Осбърн от Кардиф. Съседите му в Пентуин - квартал в Кардиф, където той е живял няколко години - го описаха като "странен" и "агресивен". През уикенда...

8 американски охранители бяха застреляни в Афганистан от талибани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291429

8 американски охранители бяха застреляни в Афганистан от талибаниОсем охранители на американска военна база в Афганистан бяха убити, предаде Асошиейтед прес, предава БТА. Двама техни колеги бяха ранени при атаката късно снощи. Въоръжени мъже открили стрелба по охранителите, които отивали на работа във военновъздушната база "Баграм", в северната афганистанска провинция Парван.

Дете е в болница след падане от ограда в кв. „Княжево“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291471

Дете е в болница след падане от ограда в кв. „Княжево“Дете е откарано в болница след падане от ограда в кв. „Княжево“. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР, предаде "Фокус". Оградата е била висока около 2 метра. Детето е било с баща си и е откарано за преглед в УМБАЛСМ

Цацаров поиска имунитета и на Манол Генов

http://www.cross.bg/asenovgrad-manol-genov-1546536.html

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура - Пловдив, изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура. От събраните в хода на досъдебното производство доказателства се установява, че в периода 01.03.2017 г. - 30.03.2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал предлагането и даването на имотна облага - паричната сума от 25 лв. за глас на живущи в Асеновград физически лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза и в полза на политическа партия на изборите за народни представители. Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, в съучастие с извършителя Константин Атанасов - главен архитект на Община Асеновград, като подбудител, умишлено го склонил да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на противозаконна дейност - строителство, без изискуемото по чл.84, ал.1 и ал.2 от ЗКН съгласуване на проектната документация за строителство, в поземлен имот в гр. Асеновград, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство - охранителна зона на групов паметник на културата "Метошка махала"

В австралийски град монтират светофари с лика на Мери Попинс

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6291478

В австралийски град монтират светофари 
с лика на Мери ПопинсВ австралийски град монтират светофари със силуета на Мери Попинс в чест на авторката на историите за вълшебната гувернантка, съобщава ЮПИ, цитирана от БТА. Първите два светофара вече са поставени на различни кръстовища в град Мериборо - родното място на писателката Памела Травърз. До края на финансовата година ще бъдат монтирани още три подобни

В австралийски град монтират светофари с лика на Мери Попинс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291478

В австралийски град монтират светофари 
с лика на Мери ПопинсВ австралийски град монтират светофари със силуета на Мери Попинс в чест на авторката на историите за вълшебната гувернантка, съобщава ЮПИ, цитирана от БТА. Първите два светофара вече са поставени на различни кръстовища в град Мериборо - родното място на писателката Памела Травърз. До края на финансовата година ще бъдат монтирани още три подобни

"Кауфланд" дава над 250 хил. лв. на родни фермери за сертификация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291506

"Кауфланд" дава над 250 хил. лв. на родни фермери за сертификация"Кауфланд България" инвестира над четвърт милион лева за сертифициране на български производители на плодове и зеленчуци по международния стандарт G.A.P. (Good agriculture practice). Това съобщи председателят на управителния съвет на компанията Димитър Спасов. Това се прави с помощта на Световната банка.

Лондон ще излезе със свое предложение за правата на живеещите европейци на Острова

http://econ.bg/Новини/Лондон-ще-излезе-със-свое-предложение-за-правата-на-живеещите-европейци-на-Острова_l.a_i.744312_at.1.html

ЕС и Великобритания се разбраха за техническата организация и графика на водене на преговори за раздяла, съобщиха в Брюксел главните преговарящи...

Без вода в сряда

//dariknews.bg/regioni/ruse/bez-voda-v-sriada-2031706

„Водоснабдяване и канализация ООД –Русе“ уведомява, че във връзка с реконструкция на водопровод по ул. „Славянска“, ще бъде нарушено водоподаването на 21.06.2017 г. от 09:00 до 18:00 часа за следните абонати: По ул. “Тома Кърджиев“; по ул. „Отец Паисий“-от ул. „Добруджа“ до ул. „Славянска“;

Когато любопитна мечка и полицай се срещнат на пътя (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kogato-liubopitna-mechka-i-policaj-se-sreshtnat-na-pytia-video-2031707

Полицейски служител от Флорида, САЩ, направи опит да завърже разговор с дива мечка, след като забеляза животното да пресича местен път, съобщи ЮПИ.

Театрално студио при СУ „Христо Ботев” с Голямата награда от Ученическия театрален фестивал

//dariknews.bg/regioni/ruse/teatralno-studio-pri-su-hristo-botev-s-goliamata-nagrada-ot-uchenicheskiia-teatralen-festival-2031708

В неделя във фоайето на Доходно здание се състоя церемонията по награждаване и закриване на Двадесет и първото издание на Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов” – Русе 2017 г., организиран от Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство, с подкрепата на ДТ „Сава О

БСП номинира шестима за членове на ВСС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bsp-nominira-shestima-za-chlenove-na-vss-2031712

БСП номинира шестима за членове на ВСС. Това са Марина Дойчинова, Даниела Марчева, Диана Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева и Светлана Бошнакова.
 
Като критерии лидерът на социалистите Корнелия Нинова посочи, че са търсили професиона

Ограничават движението заради  шампионат по колоездене

//dariknews.bg/regioni/sliven/ogranichavat-dvizhenieto-zaradi-shampionat-po-koloezdene-2031709

За нормалното протичане на шампионата по колоездене се ограничава движението  на автомобили от разклона за село Гавраилово (км 378+860)  до пътния възел в кв. „Речица“.

Въведената забрана е за сряда, 21 юни от 16.30 до 20 часа,  съобщават от АПИ.

Шофьорите могат да изп

Турският консул в Кърджали: Визитата на Борисов в Анкара е знак за още по-силно приятелство и диалог

//dariknews.bg/regioni/kyrdzhali/turskiiat-konsul-v-kyrdzhali-vizitata-na-borisov-v-ankara-e-znak-za-oshte-po-silno-priiatelstvo-i-dialog-2031710

Областният управител на Кърджали Никола Чанев прие генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Двамата обсъдиха актуални външно-политически и социално-икономически теми, касаещи двустранното партньорство.
„Имаме активни търговски връзки, а скорошната

18-годишен направи опит за купуване на гласове

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/18-godishen-napravi-opit-za-kupuvane-na-glasove-2031640

18-годишен от Свищов е обвинен в извършването на престъпление против избирателното право на гражданите.  В периода от 1 до 26 март март тази година С. С. от крайдунавския град е предложил на двама души 50 лв., за да упражнят правото си на глас за определена политич

Френският военен министър подаде оставка заради партиен скандал

http://www.mediapool.bg/frenskiyat-voenen-ministar-podade-ostavka-zaradi-partien-skandal-news265504.html

Френският министър на въоръжените сили Силви Гулар подаде оставка, съобщи Франс прес.   Тя е изразила желание пред президента Еманюел Макрон да не бъде част от новото правителство.   Гулар се оттегля, за да покаже "добра воля" в предварителното разследване срещу нейната центристка партия Демократично движение (Модем), която е съюзник на Макрон, за фиктивно назначаване на сътрудници в Европейския парламент, пише вестник "Монд".   Тя стана министър на въоръжените сили преди малко повече от един месец, след встъпването в длъжност на новия френски президент.   Макрон реши да остави извън френското правителство, в което ще бъдат направени промени след парламентарните избори този месец, своя близък помощник Ришар Феран.    Бившият социалист бе министър на териториалното сближаване. Името на Феран обаче бе замесено в афера за финансови злоупотреби.   Макрон бе избран за президент на Франция с обещание за ново начало в националната политика.   Президентските и парламентарните избори в страната преминаха под знака на срива на старите традиционни партии, замесени в скандали. 

Френският военен министър на подаде оставка заради партиен скандал

http://www.mediapool.bg/frenskiyat-voenen-ministar-na-podade-ostavka-zaradi-partien-skandal-news265504.html

Френският министър на въоръжените сили Силви Гулар подаде оставка, съобщи Франс прес.   Тя е изразила желание пред президента Еманюел Макрон да не бъде част от новото правителство.   Гулар се оттегля, за да покаже "добра воля" в предварителното разследване срещу нейната центристка партия Демократично движение (Модем), която е съюзник на Макрон, за фиктивно назначаване на сътрудници в Европейския парламент, пише вестник "Монд".   Тя стана министър на въоръжените сили преди малко повече от един месец, след встъпването в длъжност на новия френски президент.   Макрон реши да остави извън френското правителство, в което ще бъдат направени промени след парламентарните избори този месец, своя близък помощник Ришар Феран.    Бившият социалист бе министър на териториалното сближаване. Името на Феран обаче бе замесено в афера за финансови злоупотреби.   Макрон бе избран за президент на Франция с обещание за ново начало в националната политика.   Президентските и парламентарните избори в страната преминаха под знака на срива на старите традиционни партии, замесени в скандали. 

Какво разкрива формата на устните ви за характера

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kakvo-razkriva-formata-na-ustnite-vi-za-haraktera-6070533

Плътни ли са устните ви? Или по-тънки? Или може би пухкави, но все пак - малки. Вижте какво значи това

Водна пързалка падна и рани деца в Черна гора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291442

Водна пързалка падна и рани деца в Черна гораСилен вятър събори водната пързалка с височина 10 м в курорта Сутоморе, рани деца и предизвика паника, предава сръбската телевизия "Вktv" (Братя Карич), предаде "Фокус". Според телевизията наранявания по главите, ръцете и краката са получили десетина деца, които са се намирали на самата пързалка по време на инцидента.

Арестуваха тотомилионер за нападение с пушка и косачка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291431

Арестуваха тотомилионер за нападение с пушка и косачкаПолицията арестува тотомилионера Румен Пеовски, атакувал жители на село Покровник. Видимо пиян снощи малко след 21 часа Пеовски нападнал комшиите в селото с косачка, а след това и с ловна пушка, с която се сдобил, след като разбил касата на баща му в къщата в Покровник, съобщи struma.bg. Той гонил комшии и деца,

Лекари от ВМА извадиха 50-сантиметров тумор от бедрото на мъж

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6291446

Лекари от ВМА извадиха 50-сантиметров тумор от бедрото на мъж50-сантиметров тумор от крака на 71-годишен мъж извадиха медицински специалисти от Военномедицинска академия, съобщиха от лечебното заведение. 3-килограмоовото образувание бе отстранено след извършена сложна хирургична интервенция, продължила 3 часа. Лекарите уточниха, че в случая става въпрос за бързо растящ тумор в бедрото,

Българи подбивали туристическия пазар в Гърция

https://offnews.bg//turizam/balgari-podbivali-turisticheskia-pazar-v-gartcia-658617.html

Българи, македонци и сърби купуват апартаменти в Северна Гърция и ги отдават под наем на ниски цени, без да плащат туристически такси. 

Чужденците, собственици на малки имоти в Халкидики, почиват в тях само по двайсетина дни през лятото, а през останалото време подбиват цените на туристическия пазар. Те отдават стаите на свои сънародници, които представят като роднини или приятели.

Според шефа на Федерацията на туристическо настаняване в Халкидики и Солун Димитрис Хадалис, те набират клиенти чрез обяви във вестниците в собствените си страни, пише в. "Български новини". Имотът пък е регистриран като селска къща, за която се плащат по-ниски данъци. Така се създава нелоялна конкуренция в района и се пречи на редовните данъкоплатци да отдават имотите си. 

Според "Български новини" местните гърци се страхуват да се оплакват, за да не пострадат от засегнатите чужденци. Процъфтява и контрабандата.

Новите собственици от трите държави вече се разпростирали и до най-скъпите райони на Касандра. 

280 литра контрабанден алкохол е иззет при спецакция в Годеч

http://press.mvr.bg/NEWS/news170620_07.htm

В операцията са участвали служители от икономическа полиция и РУ- Годеч

Еколози и полицаи спасиха щъркел на магистрала"Тракия" край Пазарджик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291437

Еколози и полицаи спасиха щъркел на магистрала"Тракия" край ПазарджикЕкоинспектори от Пазарджик и служители на „Пътната полиция“ спасиха ранен щъркел, заседнал между мантинелите на 89-­ти километър, съобщава БНР. Според очевидци птицата е била ранена от преминаващ ТИР и от удара щъркелът е заседнал между двете мантинели и въпреки опитите не е успял да се освободи.  На място  полицаите са оказали помощ на щъркела и

Главният прокурор поиска имунитета на депутата Димитър Гамишев

http://www.cross.bg/gamishev-dimitur-proizvodstvo-1546535.html

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев. Снемането на имунитета на народния представител е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22.06.2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт срещу него. Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27.11.2014 г. в с. Копривлен, като правоспособен водач, шофирал със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от с. Копривлен в посока към с. Парил, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно разпоредбата на чл. 21, ал.1 от ЗДвП: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство от категория „В" в населено място е забранено да превишава стойността на скоростта от 50 км/час", в следствие на което по непредпазливост е блъснал пресичащия пътното платно пешеходец, като причинил смъртта му. Образувано е НОХД № 342/16 г. по описа на Окръжен съд - Благоевград. В осмото съдебно заседание, проведено на 15.05.2017 г. защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверениеиздадено от ЦИК, от което е видно, че Димитър Гамишев е избран за народен представител. С определение от 15.05.2017 г. ОС - Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.В Софийски градски съд е образувано НОХД № 2270/2017 г

Мъж се заби с колата си в бетонен мост във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=353802

41-годишен софиянец пострада вчера след катастрофа във Варненско, съобщиха от МВР за Moreto.net. Неприятният инцидент станал около 14 часа на пътя Вълчи дол - Генерал Киселово. Мъжът бил зад волана на тойота, но поради движение с несъобразена скорост, загубил контрол над возилото, излязъл от пътя и се забил в бетонен мост.

Лозан Панов се отказa от автомобила на НСО

http://www.mediapool.bg/lozan-panov-se-otkaza-ot-avtomobila-na-nso-news265503.html

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се отказва от служебния автомобил, предоставен му от Националната служба за охрана (НСО), обяви самият той във вторник. Причина за решението му е постановеният преди ден отказ на Военно-окръжната прокуратура да образува разследване за инцидента с развитите и липсващи болтове от задната лява гума на първата кола на НСО – "Мерцедес" S класа, която ползваше магистратът. Панов и шофьорът му установиха, че два от въпросните болтове липсват, а останалите три са разхлабени на връщане от командировка в Берковица на 1 юни. Шефът на ВКС уведоми няколко дни по-късно президента Румен Радев, а впоследствие прокуратурата започна проверка. В понеделник наблюдаващият военен обвинител полк. Спас Илиев заключи, че нямало данни за престъпление – болтовете да са развити от служители на НСО или от "трети лица". В постановлението си той посочваше, че най-вероятно гумата се е разхлабила заради многото завои по пътя от Берковица до София. Илиев дори допусна, че било възможно шофьорът на Панов умишлено да е разхлабил болтовете, уточнявайки, че двамата се познавали от "детски години". От постановлението така не стана ясно какви са причините разследващият да спомене подобна версия при положение, че сам подчертава, че доказателства за нея липсват. "За мен е странна констатацията, че специализираният транспорт на НСО предлага S класа, на която могат болтовете при интензивно движение със завои да се саморазвият до изпадане. В постановлението на прокуратурата не се казват няколко важни обстоятелства, за които съм дал своите обяснения. Първо, с водача на автомобила сме информирали НСО и неговите началници, говорил съм с директора и съм обяснил какво се е случило, разбирам, че той не е разбрал. На следващия ден съм написал писмо до НСО. Това е и причината няколко дни по-късно да информирам президента. Едва след това имаше реакция на прокуратурата", коментира във вторник Панов пред медиите. Заключението на проверката означава, че НСО не предоставя сигурност По думите му версията на полк. Илиев за саморазвиването на петте болта на задната лява гума на луксозния автомобил на НСО означава само едно – "че няма сигурност при осигуряването на специализирания транспорт на НСО и в този смисъл това, което мога да направя, е да се откажа от използването на автомобил на НСО и да ползвам автомобилите на ВКС, което направих още днес". Панов ще уведоми своевременно началника на НСО Ангел Антонов за решението си, като изрази надеждата този път той да разбере какво му казва. Председателят на ВКС категорично изключи версията шофьорът, с когото е пътувал до Берковица, да е развил умишлено болтовете. "Днес се придвижих с автомобил на съда и не виждам нищо лошо и нередно. Никой не може да ме задължи да ползвам такъв транспорт. Ще направя каквото е необходимо", добави върховният съдия след заседанието на Съдийската колегия на ВСС. Две експертизи подкрепяли тезата, че болтовете са се саморазхлабили По-късно във вторник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разясни пред медиите, че две независими една от друга експертизи подкрепят тезата, че болтовете в случая са се саморазвили. По думите й специалистите, ангажирани с проверката, посочили, че колата на НСО не е дефектна и въпреки високия си клас, е възможно болтовете да се саморазвият. "Изследвано е минута по минута почти – какво е било поведението и на шофьора, и на автомобила, и единствено в град Берковица, по данни на самия шофьор, е имало едни 15 минути, в които той твърди, че е оставил автомобила без надзор", коментира Арнаудова, подчертавайки че няма никакви доказателства за друга версия. Тя разказа още, че единият от експертите, който е представител на марката за България, е заявил, че саморазвиване на болтовете е възможно, ако пътят, по който се движи колата, има завои и неравности. Другите двама обясняват още, че това може да се случи, ако с колата е шофирана агресивно – например с рязко ускоряване и спиране или т.нар. дрифт на място. "Съдиите се довериха на съвестта си" Междувременно Лозан Панов коментира и проведения през уикенда пряк избор на шестима членове на ВСС от съдиите. Шефът на ВКС заяви, че е бил приятно изненадан високата избирателна активност. "Съдиите се довериха на съвестта си, за да имат Висш съдебен съвет, в който да побеждават аргументите, нормалността, изобщо, коректният диалог. Надявам се, че това ще се случи", добави висшият магистрат. Той за пореден път потвърди позицията си, че парламентарната квота в кадровия орган на съдебната власт трябва да бъде намалена, за да има мнозинство на съдии, избрани от съдии. "Имаме шестима съдии, избирани от магистратите, имаме шестима, избирани от парламента и двамата председатели на ВКС и ВАС. Те не се избират от магистратите, а от Пленума на ВСС. Той се състои само от шестима магистрати съдии, а останалите са избрани от квотата на колегите прокурори, един следовател и 11 избирани от парламента. Очевидно е, че когато говорим за несъстояла се реформа, то точно това не се случи през онзи декември на 2015 г. Посоката на реформата, за мен, категорично трябва да бъде насочена към намаляване на парламентарната квота във ВСС – не за нейното премахване, а за намаляване, за да може обществото чрез парламента да има своята позиция във ВСС", обясни председателят на ВКС. Съдийската колегия поздрави новоизбраните членове на ВСС Малко по-рано Съдийската колегия на ВСС поздрави избраните от съдиите шестима членове на съвета – Цветинка Пашкунова, Красимир Шекерджиев, Олга Керелска и Севдалин Мавров от Върховния касационен съд, Атанаска Дишева от Върховния административен съд и председателят на Бургаския окръжен съд Боряна Димитрова. По време на заседанието стана ясно, че някои неуспели кандидати са заявили намерение да обжалват резултатите от вота пред съда и затова искат от ВСС да качи на сайта си запис от гласуването. Подобна заявка направи още в нощта на втория тур в неделя бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов, който получи само 193 гласа подкрепа. Галя Георгиева първа взе думата, за да поздрави избраните кандидати, както и тези, които не са събрали необходимите им гласове. Тя предложи колегията да покани на свои заседания новоизбраните членове на ВСС като израз на приемственост. Колегата й Калин Калпакчиев пък изрази идея настоящият състав на ВСС да обобщи какво е свършил през мандата си, както и това, което не е успял. Съдийската колегия специално отбеляза заслугата на главния секретар на съвета Димитър Тончев за безупречната организация на изборите от професионалната квота. По този повод председателят на ВАС Георги Колев предложи да се обмисли някакъв вариант за компенсации и стимулиране на служителите от администрацията, защото положените от тях усилия са били на изключително високо ниво.

Лозан Панов се отказвa от автомобила на НСО

http://www.mediapool.bg/lozan-panov-se-otkazva-ot-avtomobila-na-nso-news265503.html

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се отказва от служебния автомобил, предоставен му от Националната служба за охрана (НСО), обяви самият той във вторник. Причина за решението му е постановеният преди ден отказ на Военно-окръжната прокуратура да образува разследване за инцидента с развитите и липсващи болтове от задната лява гума на първата кола на НСО – "Мерцедес" S класа, която ползваше магистратът. Панов и шофьорът му установиха, че два от въпросните болтове липсват, а останалите три са разхлабени на връщане от командировка в Берковица на 1 юни. Шефът на ВКС уведоми няколко дни по-късно президента Румен Радев, а впоследствие прокуратурата започна проверка. В понеделник наблюдаващият военен обвинител полк. Спас Илиев заключи, че нямало данни за престъпление – болтовете да са развити от служители на НСО или от "трети лица". В постановлението си той посочваше, че най-вероятно гумата се е разхлабила заради многото завои по пътя от Берковица до София. Илиев дори допусна, че било възможно шофьорът на Панов умишлено да е разхлабил болтовете, уточнявайки, че двамата се познавали от "детски години". От постановлението така не стана ясно какви са причините разследващият да спомене подобна версия при положение, че сам подчертава, че доказателства за нея липсват. "За мен е странна констатацията, че специализираният транспорт на НСО предлага S класа, на която могат болтовете при интензивно движение със завои да се саморазвият до изпадане. В постановлението на прокуратурата не се казват няколко важни обстоятелства, за които съм дал своите обяснения. Първо, с водача на автомобила сме информирали НСО и неговите началници, говорил съм с директора и съм обяснил какво се е случило, разбирам, че той не е разбрал. На следващия ден съм написал писмо до НСО. Това е и причината няколко дни по-късно да информирам президента. Едва след това имаше реакция на прокуратурата", коментира във вторник Панов пред медиите. По думите му версията на полк. Илиев за саморазвиването на петте болта на задната лява гума на луксозния автомобил на НСО означава само едно – "че няма сигурност при осигуряването на специализирания транспорт на НСО и в този смисъл това, което мога да направя, е да се откажа от използването на автомобил на НСО и да ползвам автомобилите на ВКС, което направих още днес". Панов ще уведоми своевременно началника на НСО Ангел Антонов за решението си, като изрази надеждата този път той да разбере какво му казва. Председателят на ВКС категорично изключи версията шофьорът, с когото е пътувал до Берковица, да е развил умишлено болтовете. "Днес се придвижих с автомобил на съда и не виждам нищо лошо и нередно. Никой не може да ме задължи да ползвам такъв транспорт. Ще направя каквото е необходимо", добави върховният съдия след заседанието на Съдийската колегия на ВСС.

Лозан Панов отказа да ползва автомобил на НСО

http://www.mediapool.bg/lozan-panov-otkaza-da-polzva-avtomobil-na-nso-news265503.html

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов обяви, че се отказва от автомобила на Националната служба за охрана (НСО) и занапред ще ползва кола на съда. Причината за решението му е вчерашния отказ на военната прокуратурата да разследва инцидента с отвинтените и липсващите болтове на една от гумите на досегашния му автомобил. На 1 юни Панов и шофьорът му от НСО са установили на връщане от Берковица към София, че два от болтовете на задната лява гума на служебния автомобил липсват, а останалите три са развити. Прокуратурата обаче отказа да разследва инцидента, тъй като според наблюдаващия прокурор Спас Илиев няма доказателства гумата да е била разхлабена умишлено от някого – нито от гард на НСО, нито от "трети лица". "За мен е странна констатацията, че специализираният транспорт на НСО предлага S класа, на която могат болтовете при интензивно движение в завои да се саморазвият до изпадане. Това означава само едно, че няма сигурност при осигуряването на специализирания транспорт от страна на НСО и в този смисъл, това, което аз мога да направя, е да се откажа от използването на автомобил на НСО", заяви във вторник Панов на влизане в заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). "За мен важният извод е, че транспортът, който би трябвало да е специализиран, професионален, не дава тези гаранции с оглед самото заключение на прокурорите. Саморазвиване на болт при пътувне при много завои, позволете да кажа, е малко странно като извод", каза Панов. Председателят на ВКС припоми, че още в деня, когато с шофьора му са констатирали развитите болтове се е обърнал към директора на НСО Ангел Антонов, а на следващия ден е подал и писмен сигнал. И до днес той няма отговор. Панов каза още. че не се съмнява в шофьора. Лозан Панов коментира още, че е бил приятно изненадан от съдийския избор за членове на следващия Висш съдебен съвет (ВСС), от начина, по който са гласували магистратите, оценявайки кандидатите по вътрешно убеждение, а не по инструкции от някъде. За пореден път той се обяви за конституционна промяна, която да промени съотношението съдии - прокурори в парламентарната квота на съвета.

DJAIKOVSKI и S.A.R.S. се включват в Love CHange Music Festival

http://www.cross.bg/djaikovski-rachel-festival-1546534.html

/КРОСС/ Моrcheeba и The Sweet Life Society откриват на 2 септември, а билетите влизат в продажба от днес С Мorcheeba в оригинален състав и The Sweet Life Society /на 2 септември/ и DJAIKOVSKI и S.A.R.S. /на 3 септември/ - новият Love CHange Music Festival очаква меломаните в края на лятото в Ловеч! Във втората вечер на музикалното събитие /на 3 септември/ на сцената в Парк бившата казарма ще видим на живо електронният гуру от Македония - DJAIKOVSKI с банда на живо и вокалистката Rachel West. Хедлайнер на вечерта ще е сръбската поп-рок банда - S.A.R.S., добре позната и обичана от феновете у нас. Вече е известна и пълната музикална програма на събитието. Наред с международните участници, в него ще се включат и едни от най-популярните български групи и артисти - Мастило, Ruth Koleva Live Band, Kottarashky & The Rain Dogs, Шкода, Plastic Bo. VS Духов оркестър "Ловеч", No Project Band. Програмата с участниците по дни можете да видите по-долу. Билетите за Love CHange Music Festival влизат в продажба от днес /20 юни, вторник/. Те могат да се закупят от системата на Eventim.bg и партньорските каси в цялата страна. В това число: в Билетен център НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", магазини "Техномаркет", бензиностанции ОМВ, Български пощи и други. Цената на билетите е както следва: • Билет за Ден 1 - 02.09.2017, събота: 30 лв. / в деня на събитието: 35 лв.• Билет за Ден 2 - 03.09.2017, неделя: 25 лв

Най-добрият играч на Левски избяга от лагера в Правец

https://offnews.bg//futbol/naj-dobriat-igrach-na-levski-izbiaga-ot-lagera-v-pravetc-658612.html

Мехди Бурабия изпълни заканата си и напусна Левски. По информация на БТА халфът си е тръгнал от лагера в Правец, за да реди трансфер в Турция. Припомняме, Мехди се обиди жестоко на привържениците, които тръгнаха го събличат след последната загуба 0:3 от ЦСКА-София.

Мароканският халф в понеделник не тренира със своите съотборници и се очаква в близките дни да премине в редиците на турския Коняспор. Бурабия е един от най-важните играчи в състава на Николай Митов, но е получил предложение за над два пъти по-голямо възнаграждение от комшиите.

Левски първоначално е отхвърлил оферта на стойност близо 250 хиляди евро за офанзивния халф, но втората е била значително по-добра и ръководството на "сините" е приело да се раздели с Бурабия. Сумата е около половин милион.

Ако Бурабия бъде продаден, Левски ще остане без почти цялата си халфова линия от миналата година, след като Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер напуснаха със свободни трансфери, а Божидар Краев ще заиграе в датския Мидтюланд с трансфер за около половин милион евро.

Бурабия беше най-силният футболист на "сините" за миналия сезон. Николай Митов се беше заканил да гради играта на новия Левски около чужденеца. 

Нова стратегия била нужна за пълната либерализация на пазара на ток

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/20/2992478_nova_strategiia_bila_nujna_za_pulnata_liberalizaciia/?ref=rss


Според председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов България се нуждае от нова енергийна стратегия. Той каза това по време конференция "Индустрия, енергетика и климатични промени 2017", организирана от индустриалния клъстер "Средногорие", съобщи БТА.

Иванов смята, че в България чрез създаването на енергийна стратегия, която да бъде утвърдена от Народното събрание, ще има фундаментална визия и стратегически приоритети на...

Кабел запали ТЕЦ Перник. Няма опасност, огънят е овладян

https://offnews.bg//112/kabel-zapali-tetc-pernik-niama-opasnost-oganiat-e-ovladian-658614.html

Около 7 часа тази сутрин в ТЕЦ Република в Перник е възникнал пожар. Причината е кабел на лентата, от който са паднали въгленчета и са се произвели пламъци.  

Това обясни пред агенция "Фокус" директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Перник комисар Емил Марков.

Пожарът е причинен от кабел на лентата, която вкарва въглища в ТЕЦ-а, обясни той.

Пожарът е загасен. Лентата е пусната в движение и пожарни екипи извършват оглед. Не е имало опасност за населението. ТЕЦ-ът не е спирал работа.

Откриха тайник с колекция от нацистки артефакти в Аржентина (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6291409

Откриха тайник с колекция от нацистки артефакти в Аржентина (Снимки)
В тайна стая на обикновено жилище в близост до аржентинската столица Буенос Айрес полицията се е натъкнала най-голямата колекция от нацистки артефакти, откривана някога в латиноамериканската страна, предава Интефакс, цитира "Фокус". Сред находките – общо 75, има бюст на Адолф Хитлер, украсени със свастики сервизи и играчки,

"Локо" Горна Оряховица спечели детския футболен турнир в Елена

https://www.24chasa.bg/region/article/6291418

"Локо" Горна Оряховица спечели детския футболен турнир в ЕленаМалките футболисти на „Локомотив“ Горна Оряховица са победители в детския турнир по футбол в Елена. На финалната среща те се наложиха с 3:1 над своите връстници от ФК „Етър“ В.Търново и грабнаха купата. За трето и четвърто място играха отборите на „Чумерна“ Елена и „Олимпия“ Стара Загора. В редовното време не се стигна до гол.

Молбите за разрешение за наемане на непълнолетни вече се подават онлайн

http://econ.bg/Новини/Молбите-за-разрешение-за-наемане-на-непълнолетни-вече-се-подават-онлайн_l.a_i.744311_at.1.html

Работодателите ще могат да подават по електронен път молби за разрешение за работа на непълнолетни лица. Това се предвижда промяната в Наредбата за...

Испанската прокуратура погна и Жозе Моуриньо за данъци

http://clubz.bg/55336-ispanskata_prokuratura_pogna_i_joze_mourino_za_danyci

Испанската прокуратура няма спирка. Поредната футболна звезда, подведена под отговорност за укриване на данъци, се казва Жозе Моуриньо, информира "Ройтерс". Преди броени дни дело бе заведено срещу Кристиано Роналдо, а оттам се стигна до обида от страна на аса и желание да напусне Испания и "Реал" (Мадрид).

Според обвинението Жозе, сега начело на "Манчестър Юнайтед", прикрил по незаконен начин 3,3 милиона евро. Това станало през 2011-а (1,6 млн.) и 2012 г. (1,7 млн.), когато Специалния бе треньор на "Реал" (2010-2013 г.).

Любопитното е, че има свързващо звено между Роналдо и Моуриньо и това е мениджърската агенция на топ агента в света на футбола Жорже Мендеш. Още по-интересно е, че други две звезди, зад които стои Мендеш, също имат данъчни проблеми със закона - Радамел Фалкао и Анхел ди Мария.

Към момента няма реакция от страна на Моуриньо и неговия мениджър.

Междувременно испанското онлайн издание "Ел конфиденсиал" пише, че Роналдо е привикан да даде първи показания по своя казус на 31 юли.

Вчера неговият съотборник Лука Модрич също стана клиент на прокуратурата, но не на испанската, а на хърватската. Халфът попаднал под ударите й за лъжествидетелстване по делото срещу бившия президент на "Динамо" (Загреб) Здравко Мамич.

Срещу Мамич тече процес за финансови машинации, сред които е трансферът на Модрич от "Динамо" в "Тотнъм" през 2008 г. 

Личните данни на 198 милиона американци изтекоха в интернет

http://clubz.bg/55335-lichnite_danni_na_198_miliona_amerikanci_iztekoha_v_internet

Лични данни на 198 милиона американски граждани изтекоха в интернет заради грешка на агенция за анализи, участваща в предизборната кампания на президента Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

В 1,1 терабайта информация са включени дати на раждане, адреси, телефонни номера и политически възгледи на почти всички регистрирани гласоподаватели или близо 62% от населението на САЩ.

Изтичането е открито от Крис Викъри, анализатор на кибер рискове във фирмата UpGuard.

Информацията е събрана от много източници - от постове в социалната мрежа Reddit, до анкети, проведени от комитети, които събират средства за Републиканската партия.

Данните се съхраняват на сървър на агенция Deep Root Analytics и са били достъпни за всеки, който е имал линк към сървъра. За последен път те са обновени през януари след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп и не е ясно колко дълго са били онлайн. 

"Поемаме пълна отговорност за тази ситуация. На базата на информацията, която сме събрали досега, смятаме, че системата ни не е станала жертва на хакерска атака", заяви основателят на Deep Root Analytics Алекс Лъндри пред технологичния сайт "Гизмодо". "Когато разбрахме за случая, обновихме настройките и ограничихме достъпа до протоколите."

Освен адреси и телефонни номера, протоколите съдържат информация за религиозните и политическите убеждения на американските гласоподаватели, както и мнението им по противоречиви теми като свободното притежание на оръжие, правото на аборт по желание и провеждането на изследвания със стволови клетки.

Данните е трябвало да бъдат използвани от Републиканската партия за създаване на общ профил на избирателя на базата на събраната лична информация и убеждения на гражданите.

"Притеснително е че подобна огромна база данни може да бъде създадена и съхранявана онлайн без дори най-проста защита от публичен достъп", пише Дан О'Съливън в сайта на Upguard. "Възможността да се събере и съхранява незащитена информацията предизвиква въпроси за отговорността на частните корпорации и политическита кампании към гражданите."

Политическите партии редовно събират данни за избирателите, но това е най-мащабното подобно изтичане в САЩ досега.

Задържаха за 72 часа мъж, откраднал дарения от столичен православен храм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291415

Задържаха за 72 часа мъж, откраднал дарения от столичен православен храмСофийската районна прокуратура обвини Людмил Любенов за извършена от него кражба на дарения от православен храм „Св. Дух“, находящ се в столичния квартал „Надежда“, съобщават от сайта на прокуратурата. На 17.06.2017 г. Любенов разбил с техническо средство поставената в храма метална каса, предназначена за дарения, като взел от нея над 750 лв.

Борисов забранил лятната отпуска в МС, докато административната реформа не е факт

http://www.moreto.net/novini.php?n=353806

Служителите в Министерски съвет, които ще се занимават с въвеждане на административната реформа, няма да излизат в отпуск през лятото, докато тя не бъде въведена. Това обяви пред Нова телевизия председателят на новата агенция "Електронно управление" Росен Желязков.

Тиражите на вестниците падат и през 2016-а

https://offnews.bg//medii/tirazhite-na-vestnitcite-padat-i-prez-2016-a-658609.html

Ясна тенденция на спад на вестникарските тиражи у нас и намаляване на броя на периодичните издания отчете НСИ, като публикува статистика за издателския бизнес.

През 2016 година сумарните годишни тиражи на излизащите общо 262 вестника са намалели в сравнение с 2015 г. - тенденция, която започва още през 2013-а (виж графиката). Общият им годишен тираж е 229 млн. броя, като спрямо предходната година заглавията намаляват с 21 (7,4%), а тиражите - с 38 млн. (14,3%).

Общият годишен тираж на ежедневниците, които през 2016 г. са били 44, е 135,5 млн. броя. Средният им общ еднократен тираж е 377 хил. броя, докато година по-рано е бил 444 хил.:

Общ еднократен (дневен) тираж на ежедневниците по години:

2008 - 862 000

2009 - 728 000

2010 - 640 000

2011 - 827 000

2012 - 639 000

2013 - 547 000

2014 - 481 000

2015 - 444 000

2016 - 377 000

Вестниците, излизащи 2-3 пъти седмично, са 15 с общ годишен тираж 4,8 млн. Седмичниците са 111 и са издадени в общо 85,8 млн. копия. Близо 50% от вестниците (126) се издават в София. Почти всички вестникарски издания са на български език, 4 се издават на турски, два на руски и по един на английски и немски.

През 2016 г. са издадени 533 списания и 101 бюлетина, като в сравнение с 2015 г. списанията намаляват с 1.5%, а бюлетините се увеличават със 7.4%, сочи още статистиката.

Изследването цитира данни на Националната библиотека на база всички депозирани там издания.

Френският военен министър подаде оставка

https://offnews.bg//sviat/frenskiat-voenen-ministar-podade-ostavka-658608.html

Френският министър на въоръжените сили Силви Гулар подаде оставка, след като срещу партията ѝ Демократично движение (Модем) е започнало разследване. 

Гулар е обявила, че не иска да бъде част от новото правителство, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Силви Гулар стана министър преди малко повече от месец, след встъпването в длъжност на новия френски президент.

Макрон реши да остави извън новото френско правителство, в което ще има промени след парламентарните избори, своя близък помощник Ришар Феран. Бившият социалист беше министър на териториалното сближаване.

Името на Феран обаче бе замесено в афера за финансови злоупотреби.

Президентските и парламентарните избори в страната преминаха под знака на срива на старите традиционни партии, замесени в скандали, което се оказа плюс за центриста Еманюел Макрон.

Шефът на ВКС се отказа от "опасните" S класи на НСО

https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-vks-se-otkaza-ot-opasnite-s-klasi-na-nso-6070534

Ден след като военната прокуратура отказа да образува досъдебно производство за инцидента с колата на Панов, на която се развили болтовете, той се качи на автомобил на съда

Турция призова Германия да преразгледа позицията си относно "гюленистите"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291370

Турция призова Германия да преразгледа позицията си относно "гюленистите"Турският министър на отбраната Фикри Ъшък призова германския си колега да преразгледа позицията на страната относно лица, които са заподозрени в участие в опита за преврат в Турция миналата година и които са потърсили убежище в Германия, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА. Във връзка с неотдавнашното решение на Германия да изтегли

Лозан Панов се отказа от кола на НСО

http://frognews.bg/news_136812/Lozan-Panov-se-otkaza-ot-kola-na-NSO/

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов обяви, че вече няма да използва автомобил на НСО заради вчерашния отказ на прокуратурата да разследва случая с развитите болтове на една от гумите на служебната кола на Панов.

Подпали се ТЕЦ „Република“ край Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/6291410

Подпали се ТЕЦ „Република“ край ПерникПожар е възникнал малко след 07 часа тази сутрин в ТЕЦ „Република“ в Перник. Това каза за „Фокус“ директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Перник комисар Емил Марков. Пожарът е причинен от кабел на лентата, която вкарва въглища в ТЕЦ-а. От този кабел са паднали въгленчета и се произвели пламъци.

В Полша задържаха един от най-издирваните италиански мафиоти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6291408

В Полша задържаха един от най-издирваните италиански мафиотиАнтонио С. – член на италианската камора, беше задържан от полската полиция въз основа на международна заповед за арест, информира РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Съобщава се, че мафиотът е бил част от клана Контини. През 2011 година съд в Неапол го осъжда на 11 години затвор за международна търговия с наркотици и участие в мафиотски структури.

Погнаха и Жозе Моуриньо за укриване на данъци в Испания

//dariknews.bg/novini/sviat/pognaha-i-zhoze-mourinio-za-ukrivane-na-danyci-v-ispaniia-2031698

Испанската прокуратура продължава знаковите си акции сред футболния свят. Докато сагата с Кристиано Роналдо тепърва ще търпи развитие, сега под ударите на местното законодателство може да попадне и мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, съобщава

Катастрофа край Тополчане взе жертва, пострада и 7 – годишно дете

//dariknews.bg/regioni/sliven/katastrofa-kraj-topolchane-vze-zhertva-postrada-i-7-godishno-dete-2031697

60-годишен мъж загина на място при катастрофа край село Тополчане. Трагичният инцидент е станал днес в 09.40 часа, съобщиха от полицията в Сливен.

Лек автомобил  „Пежо”, управляван от загиналия се е ударил с лек автомобил „Рено”, управляван от 47-годишен водач от  Карнобат.   Водачът

Договориха скорошно отваряне на ГКПП-та в Крушари и Кайнарджа

//dariknews.bg/regioni/dobrich/dogovoriha-skoroshno-otvariane-na-gkpp-ta-v-krushari-i-kajnardzha-2031701

В най-скоро време ще бъдат открити два нови гранично пропускателни пункта на границата между България и Румъния. Това се договориха на двустранна среща министърът на вътрешните работи на България Валентин Радев и румънският му колега Роберт Марин. Новите ГКПП-та са Круша

Почина Карла Фенди - една от основателките на модна къща Fendi

//dariknews.bg/novini/sviat/pochina-karla-fendi-edna-ot-osnovatelkite-na-modna-kyshta-fendi-2031703

Карла Фенди - една от петте сестри основателки на модна къща "Фенди", почина на 80-годишна възраст след дълго боледуване, съобщиха ТАСС и Франс прес като цитират италиански медии.

Проф. Христо Трендафилов: Цар Симеон е велик европейски просветител и мислител

//dariknews.bg/regioni/shumen/prof.-hristo-trendafilov-car-simeon-e-velik-evropejski-prosvetitel-i-mislitel-2031704

Дългогодишният преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ професор Христо Трендафилов получи престижната Национална награда Христо Г. Данов за 2017 година в категорията “Хуманитаристика” за книгата си „Цар и век. Времето на Симеона“. 

Наградата се присъжд

Малката Никол е удряна с юмруци, чудо е, че е жива

//dariknews.bg/novini/bylgariia/malkata-nikol-e-udriana-s-iumruci-chudo-e-che-e-zhiva-2031693

Новородената Никол е била удряна с юмруци и вероятно с бутилка. Можела е да почине заради нанесения побой, сочи петорна медицинска експертиза. Това стана ясно при днешното заседание на делото в Софийски градски съд за опит за убийство срещу акушерката Емилия Ковачева.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване