Валери Симеонов: Спираме алкохолния туризъм в Слънчев бряг

http://clubz.bg/55314-valeri_simeonov_spirame_alkoholniq_turizym_v_slynchev_brqg

Валери Симеонов. Снимка Веселин Боришев

Посетителите на Слънчев бряг са нарастнали с 80% за послените 12 години, а приходите - с 0%, защото и държавата, и повечето туроператори нищо не печелят от алкохолния туризъм. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на бТВ тази сутрин.

"Това са силно опиянени млдежи, които се движат на тумби от по 100-200 човека, със съдействието на Слънчев бряг АД. За 100 човека взима 50 лв, за 200 човека - 75 лв. От това държавата нищо не печели. Това е съсипване на реда в курорта без пари. Коленичене пред всяко желание", обясни той проблема с големите групи, организирани от някои туроператори.

По негови думи проблемът е в липсата на контрол.

"Ако един туроператор развежда пияни тълпи, то десет други страдат от това. Дават им много нискокачествен алкохол, предлага се без бутилки, те ходят с кофички. От това страдат законните зведения, които са се борили за 3, 4, 5 звезди, а всички долнопробни заведения, които са на пясъка, нямат право да бъдат там, но се водят преместваем обект", разкри той схемата.

И показа снимки на големи подобни обекти, които според него не са преместваеми по никакъв начин. Водещият Антон Хекимян посочи, че една от конструкциите на снимките е на дървени колове, което вероятно означава, че може да се премести лесно, Симеонов обаче го отряза.

"Това не са дискотеки, това са Содом и Гомор. Това съсипва туризма, тишината, реда. Това кара всички хора над 18 години да се приберат и да се заключат след полунощ", обобщи той. "Алкохолният туризъм се спира, тези така наречени бар кроулове също, имаме разговори с окръжна полиция и ръководството на АД-то. Има нарушаване на обществения ред, в договорите на туроператорите има такава клауза, от която едностранно АД-то ще прекрати договорите, и съм сигурен, че ще го направи, в качеството си на вицепремиер отговарящ за туризма ще го гарантирам да стане."

И добави, че със съдействието на "10 министерства и агенции" е организирана специална група за контрол, която целенасочено да проверява заведенията - за пожарна, здравна безопасност, и всякакви други изисквания.

"Има 1000 начина за проверка, и 1000 начина да затвориш едно заведение", заяви той.

Симеонов коментира отново и критиките от БСП и АБВ към оградата по границата, която според тях има дупки и врати, за които местни хора имат ключ.

Той заяви, че експертен оглед е направен с хеликоптер, и той лично е дарил 14 хил. лева, за да покрие разходите на Министерство на отбраната.

"Извършва се организирана кампания за оклеветяване на нещо, с което България може да се гордее. Има оръжия, които могат да върнат тълпа и от 200 000 души. Не оръжия. Само с два джипа разположени, с определени антени в тази посока. Въпросът на защита на суверенната територия е въпрос на живот и смърт", заяви той.

Но отказа да уточни за какви устройства говори. Има подобни звукови оръжия, но те по никакъв начин не могат да са толкова ефективни срещу 10 000 души, камо ли повече.

Вицепремиерът коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, който заяви, че в Турция се е извинявал заради начина, по който преди месеци Симеонов дърпаше възрастна жена при блокадата на границата от "Обединени патриоти".

"Не ме вкарвайте в такива въпроси. Аз от г-н Борисов не съм искал да ме извинява. Нас не трябва да ни касаят глобалните отношения чак толкова между Европа и Турция, за да си осигурим едно правило за реадмисия на мигранти", заяви той.

Започва юбилейното издание на театралния фестивал „Сцена край морето“ в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2vyCTEvjJjs/

Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето” ще се проведе от 23  до 26 юни 2017 г. в Поморие. Организиран е от  Община Поморие и НЧ „Светлина 1939”. Десетото юбилейно издание на фестивала ще се открие  на 23.06.2017 г.,  от 20.30 часа на откритата  сцена на читалище „Светлина 1939”  с най-новия спектакъл на домакините от ДТС„Светулка“ – „Анхиало – пристан на любовта“.

В тридневния театрален маратон ще се включат актьори от 28 колектива, за да вдъхнат живот на своите герои, да обменят опит и да създадат нови приятелства.

От 2007 г. насам театралният фестивал „Сцена край морето” утвърди културните традиции на читалището и града, популяризира българската и чуждестранна драматургия, стимулира творческата изява на любителските театрални колективи и повиши зрителския интерес към това изкуство, създадено от деца и младежи.

”Спейс Екс” отлага изстрелването на българския спътник

http://dnes.dir.bg/news/kompania-spatnik-otlaga-klapan-25939471

Частната компания "Спейс Екс" (Space X) отлага поне до петък 23 юни изстрелването на първия български геостационарен спътник BulgariaSat-1.

Един от новите членове на ВСС е от Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/edin-ot-novite-chlenove-na-vss-e-ot-kiustendil-2031500

Олга Керелска, един от новоизбраните членове от съдийската квота във ВСС е от Кюстендил.
Съдия Керелска работи във ВКС, но е започнала съдийския си стаж в Районен съд- Кюстендил от 1990 година. След това тя

Валерия Кадийска е №1 в скока на височина, при девойки до 20 г.

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/valeriia-kadijska-e-1-v-skoka-na-visochina-pri-devojki-do-20-g-2031509

Валерия Кадийска стана шампион на България в скока на височина на Националния шампионат по лека атлетика, за юноши и девойки до 20 години. Възпитаничката на треньора Вергил Анастасов преодоля 160 см. от втория си опит. Височината с

Сутрешни навици, от които трупате килограми

//dariknews.bg/novini/liubopitno/sutreshni-navici-ot-koito-trupate-kilogrami-2031517

Ядете здравословно, спортувате редовно и въпреки това не можете да свалите последните 5 килограма за тъй мечтаната перфектна фигура. Оказва се, че причината за това може да се крие в някои от ежедневните сутрешни навици.

Днес ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 27° и 32°

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/dnes-shte-e-predimno-slynchevo-maksimalnite-temperaturi-shte-sa-mezhdu-27-i-32-2031532

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места в Южна и Североизточна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

На 20 юни честваме св. Наум Охридски

//dariknews.bg/regioni/pleven/na-20-iuni-chestvame-sv.-naum-ohridski-2031570

На 20 юни православната църква чества паметта на св. Наум Охридски. Той е най-младият от учениците на светите братя Кирил и Методий и спътник на св. Климент Охридски.

Преподобни Наум е починал на 23 декември, но този ден е част от постите и затова Охридската епископия определя 20 юни к

Обществена поръчка за фирма за сметосъбиране и сметоизвозване обяви община Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/obshtestvena-porychka-za-firma-za-smetosybirane-i-smetoizvozvane-obiavi-obshtina-dupnica-2031571

Обществена поръчка за избор на фирма, която да извършва дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване обяви община Дупница. 820 000 лв. е стойността на обществената поръчка за събиране и транспортиране на битови отпадъци, строителни отпадъци, почистване на улични кошчета, машинно метене и миене на т

Без вода във вторник

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-vyv-vtornik-2031572

Във връзка с основен ремонт на водопровод, се налага спиране на водоподаването от 08:30 до 18:00 ч. на част от ул. "Ген.Николов" - от Пожарната до края на улицата,  на ул. "Христо Смирненски" и ул. "Кожарска".

Босът на "Реал" (Мадрид): Спокоен съм за Роналдо, той е наш играч

http://clubz.bg/55313-bosyt_na_real_madrid_spokoen_sym_za_ronaldo_toj_e_nash_igrach

"Спокоен съм".

Това беше първата реакция на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес на пресконференция на въпрос за разразилата се буря покрай афишираното в медиите желание на Кристиано Роналдо да напусне "Сантяго Бернабеу" през лятото.

Снощи Перес застана пред медиите за първи път след скандала. Ден по-рано той бе преизбран за бос на "белите" до 2021 г.

Строителният предприемач вярва, че Кристиано не е измамил испанската държава с 14,7 милиона евро данъци. Оттам тръгна гнева на футболиста, тъй като прокуратурата започна дело срещу португалеца.

"Познавам го, той е топ професионалист и човек, всичко това е много странно, рече Перес. - Имаме пълна вяра, че Роналдо винаги действа по правилата, защото го познаваме. Ние всички сме задължени да си плащаме данъците. Кристиано е използвал същите фирми и по време на престоя си в Англия, там не е имал проблеми. Мисля, че той не е искал да крие нищо. Следователно престъплаение няма. И не би следвало да бъде третиран като престъпник."

Последва въпрос дали с поведението си Роналдо иска да принуди "Реал" да плати глобата му.

"Този въпрос е несъстоятелен, той не е такъв човек. Ако е разстроен от нещо, не е това, отвърна богаташът. - Не съм говорил с Кристиано от финала на Шампионската лига в Кардиф. Той има договор с нас, което означава, че е футболист на "Реал". Нещо го е обидило. Ще разберем какво е, но точно сега Роналдо играе за страната си на Купата на конфедерациите в Русия и аз не искам да безпокоя него и националния тим на Португалия. Ще говорим след турнира."

Перес заяви, че "Реал" не е получавал оферти за Роналдо, Алваро Мората и Хамес Родригес. Последните двама са в полезрението на клубове като "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

Той завърши с това, че не иска да продава нито един от тези футболисти, най-малкото Кристиано Роналдо.

Изпитват Мария Габриел за еврокомисар

http://clubz.bg/55312-izpitvat_mariq_gabriel_za_evrokomisar

Важен ден за българската кандидатура за еврокомисар. Днес, от 16.00 до 19.00 часа българско време, ще се състои публичното изслушване на българския кандидат за комисар Мария Габриел. Тя беше номинирана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за комисар с ресор цифрова икономика и цифрово общество, ще бъде изслушана от няколко парламентарни комисии с цел оценяване на нейната способност да заема тази позиция.

Парламентът ще гласува в пленарна зала през юли дали да одобри нейното встъпване в длъжност, или не. Изслушването ще бъде водено от комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и култура и образование (CULT). Комисиите по вътрешен пазар и по правни въпроси и граждански свободи също са асоциирани към дискусията. Координаторите на комисиите ITRE и CULT ще се срещнат в сряда, 21 юни, когато ще обсъдят резултата от изслушването, за да могат техните председатели, съответно Йежи Бузек и Петра Камереверт, да информират председателя на парламента за тяхното решение, съобщава БГНЕС.

Многодетна майка преби социален работник в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gFlNECLXtgI/

25-годишна жена, майка на 6 деца, преби социален работник в Бургас. Това стана причина за вълна на недоволство сред социалните работници в града.

Жената е била пребита, защото казала на 25-годишната майка, че трябва да върне 250 лв., които е получила като социални помощи. Жената е с изместване на челюстта и синини по тялото. Нападателката е от ромски произход. Тя е задържана за срок до 24 часа.

Последното дете на 25-годишната майка е новородено и е дадено в дом. Нито едно от другите 5 деца на нападателката не посещава училище, което е и причината социалните помощи към тях да бъдат спрени.

Ситуацията стана причина за масово недоволство между социалните работници в Бургас, които редовно се оплакват от насилие срещу тях. По думите им това не е изолиран инцидент, те били заплашвани с парчета стъкла, брадви и безброй вербални заплахи, предава Кросс.

24 –годишен нанесъл побой на малкия си брат, който е в много тежко състояние

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CKUcpISHwFQ/

На 19.06.т.г. около 22.30 ч. в Първо РУ – Бургас е получено съобщение за инцидент на ул. „Тамара” №34 в кв. „Победа”, при който криминално проявеният М.А., 24 -годишен от Бургас нанесъл побой на брат си – К.С., 16 -годишен. Пострадалият в безпомощно състояние, с видими подутини и отоци в областта на главата, е транспортиран до болница „Бургасмед” за оказване на медицинска помощ. Там е установено, че 16- годишният младеж е в безсъзнание, в много тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, като е настанен за лечение в отделение „Реанимация”. М.А. е задържан за срок до 24 часа, като е констатирано, че е употребил алкохол с концентрация – 1,30 промила, както и наркотични вещества /метамфетамин/, съобщават от ОД на МВР-Бургас. По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

 

Волумето на Макс: Бойко Борисов е виновен. И държавата

//dariknews.bg/regioni/burgas/volumeto-na-maks-bojko-borisov-e-vinoven.-i-dyrzhavata-2031567

Кучето изкриви задни крака в онази характерна поза, в която застава първия приятел на човека в такова положение и пусна щедро по средата на градинката. Едро псе, голямо, добре гледано, изтърси от задницата си продукт, почти колкото човешки, аз минавах току по тротоара, много близо, та го видях дост

Наистина ли дяволът има рога, копита и опашка?

//dariknews.bg/novini/komentar/naistina-li-diavolyt-ima-roga-kopita-i-opashka-2031466

Защо дяволът винаги е изобразен с рога, копита и опашка? Той наистина ли ги има? И ако да, за какво са му? За отговорите на тези въпроси отново се насочваме към Питанка на Драго Симеонов.

Ето какво научихме:

Думата Дявол идва

Поредна фенка на Барби наля в операции 20 000 паунда, за да прилича на кукла (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/poredna-fenka-na-barbi-nalia-v-operacii-20-000-paunda-za-da-prilicha-na-kukla-snimki-2031565

Британката Рейчъл Еванс инвестира 20 000 паунда в множество хирургически процедури, за да постигне прилика с кукла Барби, пише „Дейли мейл“.

Президентът на Коста Рика глътна оса по време на интервю (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/prezidentyt-na-kosta-rika-glytna-osa-po-vreme-na-interviu-video-2031568

Президентът на Коста Рика Луис Гилермо Солис Ривера по време на пресконференция случайно изяде оса. Любопитният инцидент дори е заснет на видео, което е публикувано в социалните мрежи. Президентът бил на посещение в южната част на страната да откриването на асфалто

Почина студента, освободен от Пхенян. Тръмп е бесен

http://dnes.dir.bg/news/koma-koreja-student-sasht-izbori-2016-25939470

Американският студент Ото Уормбиър, който бе държан 17 месеца в затвор в Северна Корея и върнат в САЩ в състояние на кома преди по-малко от седмица, е починал.

Почина американският студент, освободен от Пхенян

http://dnes.dir.bg/news/koma-koreja-student-25939470

Американският студент Ото Уормбиър, който бе държан 17 месеца в затвор в Северна Корея и върнат в САЩ в състояние на кома преди по-малко от седмица, е починал.

Отново не бе даден ход на делото за атентата край Сарафово

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/X40e01hKoK8/

Отново не бе даден ход на делото за атентата на летище Бургас през юли 2012-та година. Причината отново е нередовно призоваване на част от пострадалите израелски граждани и едно от юридическите лица. Също така българският адвокат на израелците е извел пред съда обективни причини за своето отсъствие и желанието си делото да не започне.

Следващият опит ще бъде на 18-ти юли, когато е и годишнината от трагичните събития на бургаската аерогара. Очакванията на съда са, че близките на пострадалите ще бъдат у нас, за да отдадат почит към загиналите. Поради тази причина, заседанието ще се състои в Бургаския окръжен съд, предава БНТ.

ОФК “Поморие” започна подготовка за новия сезон 2017/2018

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qBiHKv2VNjU/

Отборът на ОФК “Поморие” започна  подготовка за новия сезон 2017/2018 на Втора Професионална Лига. Старши треньорът Малин Орачев и неговите помощници – Стайко Стайков и Боян Андонов изведоха на градския стадион в Поморие  да тренират 20 състезатели. От миналогодишния състав липсваха следните футболисти: Милен Танев, който премина в Елитния “Верея” /Ст. Загора/; Иван Колев преминал в “Локомотив” /Пловдив/; Мартин Василев; Димитър Илиев и Станислав Жеков. Очаква се до края на седмицата към отбора да се присъединят още 5-6 нови състезатели.

По програма футболистите на Поморие ще тренират двуразово на стадион Поморие до 24.06.2017 г., а от 25 юни до 05 юли 2017 г. ще се проведе подготвителен тренировъчен лагер в гр. Смолян, където ще се играят 2 контролни срещи.

Програма на контролните срещи на ОФК “Поморие”:

– 01.07. с ФК “Марица” /Пловдив/ в гр. Смолян;

– 05.07. с ПФК “Лудогорец 2″ в гр. Смолян;

– 08.07. с ОФК “Несебър” на стадион Каблешково;

– 12.07. с ФК “Созопол” на стадион “Созопол – Арена”;

– 15.07. с ПФК “Ботев” Гълъбово на стадион Каблешково.

19401678_1736548363310689_408624464_o 19401266_1736548033310722_243038756_o 19358933_1736548596643999_563741163_o 19243580_1736548679977324_188688018_o-1

Скандалът в УНСС и тъжната истина за българското образование

http://clubz.bg/55311-skandalyt_v_unss_i_tyjnata_istina_za_bylgarskoto_obrazovanie

За тези, които са пропуснали, да припомним с няколко думи. Изпит в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Професорката пристига с 30 минути закъснение, а пет минути по-късно предлага: който иска тройка, да си остави празните листове и студентската книжка и да напусне. 90 на сто от студентите се възползват от офертата. След още десет минути следва нова - който иска четворка, да напусне. Остават четирима. Малко по-късно двама от тях си казват нещо, което е възприето като опит за преписване. „Ако искате тройки, по-добре излезте“, им казва професорката и те излизат. Остават само двама. След още 30-40 минути е обявено, че изпитът е приключил (час по-рано от регламента). Минута след като са предали работите си, двамата научават, че са „разтягали локуми“ - и получават двойки. Единият от тях прави опит да потърси правата си в администрацията, където обаче му казват, че не могат да направят нищо. Предлагат му да подаде жалба до ръководителя на катедрата. Ръководител на катедрата обаче е професорката, от която той иска да се оплаче. Тогава студентът решава да разкаже цялата история във Фейсбук.

Изолирано явление?

Някои от прочелите я не му вярват, което е донякъде естествено - всичко е толкова абсурдно и даже смешно, че звучи като измислено, като виц. Но е истина - потвърждават го други участници в събитията. Както и резултатите от официалната проверка и последвалото (само)отстраняване на изпитващата.

От друга страна може да се допусне, че по изключение професорката точно в този ден е била изнервена, уморена или пък си е имала друга важна работа, тъй че фалшивият изпит е просто изолирано явление. Но едва ли - в социалната мрежа мнозина бивши студенти пишат, че, първо, тази „пародия на преподавател“ е „пословична“ с начина си на изпитване и че при нея „винаги е било така“. И, второ, че в същия този университет са се сблъсквали с много други подобни абсурди, които „отдавна са практика“. И припомнят разкритата преди години схема за уреждане на изпити срещу заплащане, каквито машинации впоследствие бяха разкрити и в други университети.

Възможно е, разбира се, нещата вече да са се променили. Някои даже твърдят, че въпросният университет се развивал много добре и че не бива да бъдем „черногледи“. Защото заради един фалшив изпит и една „пародия на преподавател“ не могат да се правят обобщаващи изводи за целия университет. Още по-малко пък за цялото българско висше образование.

Кой уронва престижа на университета?

Може би щяха да са прави, ако историята беше приключила дотук. Но най-потресаващото в нея тепърва предстоеше - реакцията на работещите и учещите в университета. Оказа се, че за всички тях фалшивият изпит не е проблем. Проблемът е, че се е разчуло за него. С изключение на оценените с двойки двама студенти, отказали да участват във фалшив изпит и след това проговорили пред телевизията, не се чу нито един глас на възмущение, осъждане или поне разграничаване от станалото.

Ръководството на университета, например, можеше да накаже провинилия се преподавател, да анулира изпита и да поощри изобличилите безобразието студенти. Нищо подобно. Преподавателката бе оставена да се пенсионира без последствия и сега вероятно ще продължи да „сее знания“ на хонорар в някой друг университет. Фалшивият изпит не е анулиран, понеже това щяло да създаде хаос. Както се казва, пито-платено. Провелата изпита професорка обясни, че така „помагала на децата“. А накрая с последно предупреждение за изключване бе наказана не тя, а разприказвалият се студент, понеже съобщавайки истината, бил „уронил престижа на учебното заведение“.

Но дори и това учебно заведение да е имало някакъв престиж, сега той е не просто уронен, а направо сринат. И то не от някого другиго, а от самата т.нар. академична общност. Първо, защото с напълно неадекватната си реакция даде основание за съмнението, че всичко в този университет може да е фалшива привидност - като непроведения, но зачетен изпит. И второ, с урока, който дава на своите възпитаници - че истината и справедливостта нямат значение, че когато се сблъскат с лъжата и несправедливостта, трябва да си мълчат, че няма нужда да се полагат много-много усилия в ученето, защото важни са бележките и подписите в книжките, а не знанията. Както и да се плащат навреме таксите, разбира се.

Урокът е научен

Ако се съди по преобладаващата реакция на „възпитаниците“, урокът е добре усвоен. Първо от онези 90 и повече процента, които с готовност са се включили в имитацията на изпит, получили са си тройките и четворките и сега си мълчат - какво толкова, важни са „взетите изпити“, не знанията. А тези, които не мислят така (ако има такива), са научили, че няма смисъл, а е и опасно да се противопоставят на системата.

Стигна се даже до алтернативен студентски протест в защита на „несправедливо“ обвинената преподавателка. Протестиращите смятат, че поведението на оплакалия се студент е „недостойно и целящо единствено лична облага с цел пиар". В телевизионен репортаж говорител на протеста бе попитан дали „проблемът е в оповестяването или в самия изпит". „Проблемът е в оповестяването“, отговори той, без дори да се замисли.

За много студенти е осъдително не поведението на преподавателката, а реакцията на изобличилия я студент. Преобладаващото мнение в интернет форумите гласи, че и той нямаше да каже нищо, ако не беше получил двойка. „Ако толкова много искаш качествено образование, избери си друг университет“, съветват го колегите му. Също като ректора на УНСС, който през 2013 година посъветва протестиращите студенти да емигрират, след като не им харесва в България. Съветът е излишен. И без това всеки, който иска сериозно образование и може да си го позволи, бяга от България. И само малцина се връщат.

„Ами сега след тия подигравки и кампания срещу университета - как децата ни ще си намерят работа“, пита по телевизията майка на студентка. Притеснението ѝ е излишно - работодателите и без това знаят много добре доколко могат да разчитат на новоизлюпените висшисти.

Разбира се, далеч не всички студенти и преподаватели в България са такива. И точно заради тях не бива да се мълчи. Защото техните усилия са обезсмислени и смазани от средата - имитация на изпити, имитация на университети, имитация на образование.

Дойче веле.

Росен Цветков встъпи в длъжност

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/rosen-cvetkov-vstypi-v-dlyzhnost-2031561

Областният управител Невена Петкова представи пред екипа на Областната администрация втория си заместник - Росен Цветков, който официално встъпи в длъжност. Новият заместник областен управител е назначен със Заповед на Министър – председателя.
 

Училището в Дъбница отесня, искат допълнителни класни стаи

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/uchilishteto-v-dybnica-otesnia-iskat-dopylnitelni-klasni-stai-2031563

Училището в гърменското село Дъбница е тясно да побере всички ученици. Това стана ясно днес на изнесената приемна на народния представител Богдан Боцев в общината. Наскоро просветното министерство се съгласи учебното заведение в населеното място от основно да стане обединено и да обучава деца до 10

Всеки ден близо 20 деца са убивани или ранявани с огнестрелни оръжия в САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/vseki-den-blizo-20-deca-sa-ubivani-ili-raniavani-s-ognestrelni-oryzhiia-v-sasht-2031564

Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба с огнестрелно оръжие в САЩ всеки ден, като на най-голям риск са изложени момчетата, тийнейджърите и чернокожите. Това сочи доклад на американските Центровете за контрол и превенция на заболяванията,

Какви автомобили карат българите?

//dariknews.bg/novini/tehnologii/kakvi-avtomobili-karat-bylgarite-2031562

Малко над 400 леки автомобила се падат на 1000 жители в България, сочат данни от анализ на Евростат за наличието на стари коли и купуването на нови автомобили в ЕС през 2015 г. Според анализа, броят на автомобилите в България се увеличава с по около 100 коли на година

Евростат: Над 400 коли се падат на 1000 жители в България

http://dnes.dir.bg/news/koli-bulgaria-evrostat-25939465

Малко над 400 леки автомобила са се падали на 1000 жители в България през 2015 година.

Финландската полиция разполага с данни за подготовката на атентат в столицата

http://pogled.info/svetoven/evropa/finlandskata-politsiya-razpolaga-s-danni-za-podgotovkata-na-atentat-v-stolitsata.86925

/Поглед.инфо/ Централната криминална полиция във Финландия е получила сигнал за подготовката на терористичен атентат, който е трябвало да бъде извършен в столицата в края на миналата седмица. Това съобщи днес ТАСС, позовавайки се на изявление от пресслужбата на ведомството.

Млада мюсюлманка бе отвлечена и убита пред джамия близо до Вашингтон

http://pogled.info/svetoven/amerika/mlada-myusyulmanka-be-otvlechena-i-ubita-pred-dzhamiya-blizo-do-vashington.86926

/Поглед.инфо/ Млада мюсюлманка на 17 години бе убита в неделя, след като бе отвлечена пред джамия близо до Вашингтон. За момента престъплението не е определено като расистко.

От университета потвърдили, че Мария Пенева не е имала магистърска диплома при встъпването си в длъжност

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/ot-universiteta-potvyrdili-che-mariia-peneva-ne-e-imala-magistyrska-diploma-pri-vstypvaneto-si-v-dlyzhnost-2031560

Заместник ректорът по учебна дейност на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" проф. д.ф.н. Стоян Буров е отговорил писмено на запитване, отправено от депутата Кристина Сидорова, свързано с магистърската диплома на заместник областния управител на Габрово Мария Пенева. От него става ясно, че Пенева не е

Ще има ли «Берберска република»?

http://pogled.info/svetoven/shte-ima-li-berberska-republika.86922

/Поглед.инфо/ "Метеж на берберски наркотърговци": така определят местните служби за сигурност текущите събития в Мароко – една от най-стабилните досега арабски държави. Иде реч за протести, прерастващи в бунтове, на коренното население – берберите, които се противопоставят на кралската власт, под лозунга: "Да живее Рифската (берберска) република!"

Рекс Тилърсън е разработил програма за развитие на отношенията с Русия

http://pogled.info/svetoven/reks-tilarsan-e-razrabotil-programa-za-razvitie-na-otnosheniyata-s-rusiya.86923

/Поглед.инфо/ Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разработил програма, в която са изложени три основни направления за изграждането на конструктивни работни отношения с Русия. Това заяви днес американският сайт "Бъзфийд", позовавайки се на свои източници в Държавния департамент.

Личните данни на близо 61% от американците се оказаха със свободен онлайн достъп

http://pogled.info/svetoven/amerika/lichnite-danni-na-blizo-61-ot-amerikantsite-se-okazaha-sas-svoboden-onlain-dostap.86924

/Поглед.инфо/ Компанията за анализ на данни „Дийп Рут Аналитикс” призна, че по погрешка е изнесла в базата данни със свободен достъп личните данни на близо 200 млн. американски гласоподаватели, или общо 61% от населението на САЩ. Това съобщи днес в. „Хил”, след като течът беше публично оповестен от експертите на организацията за уеб защита „Ъп Гард”.

Благотворителна фотоизложба  #ЗаНики

//dariknews.bg/regioni/haskovo/blagotvoritelna-fotoizlozhba-zaniki-2031556

Благотворителна изложба  #ЗаНики организират областният управител на Хасково Станислав Дечев съвместно с Клуба по фотография към хасковския Младежки център. Изложбата ще бъде открита на 26 юни, понеделник, от 12 часа, във фоайето на областната администрация. Тя включва 25 фотографии от конкурса за

Комисии на ЕП изслушват Мария Габриел

//dariknews.bg/novini/sviat/komisii-na-ep-izslushvat-mariia-gabriel-2031540

Две комисии на Европейския парламент - по култура и по промишленост, изследвания и енергетика, ще изслушат на 20 юни от 16.00 ч. българско време кандидата за еврокомисар Мария Габриел.
 
Оценката от изслушването ще бъде обявена на 21 юни. Ако бъде одо

Ученици на посещение в ЕП по покана на евродепутата Андрей Новаков

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/uchenici-na-poseshtenie-v-ep-po-pokana-na-evrodeputata-andrej-novakov-2031557

Петимата ученици от Националната художествена гимназия по приложни изкуства в Трявна, резбовали логото на българското председателство, заминават за Брюксел във вторник по покана на евродепутата Андрей Новаков. Техните дърворезби ще бъдат изложени в Комитета на регионите, по време на официален ко

Съветници даряват за 10 църкви 4 570 лв. от заплатите си

//dariknews.bg/regioni/haskovo/syvetnici-dariavat-za-10-cyrkvi-4-570-lv.-ot-zaplatite-si-2031558

4 570 лв. от съветническите си заплати даряват за 10 църкви димитровградските общинари. Средствата са събрани в периода от началото на миналата година до месец май на тази. Инициативата общинските съветници в Димитровград да отделят от възнагражденията си за благотворителни каузи бе на председателя

Общината в Димитровград започва проверки за изоставени коли

//dariknews.bg/regioni/haskovo/obshtinata-v-dimitrovgrad-zapochva-proverki-za-izostaveni-koli-2031559

Кампания за премахване на изоставени паркирани по улиците в Димитровград стари автомобили, които не са в движение, стартира общината, съобщават от администрацията. Със заповед на кмета Иво Димов от 28 май 2015 г. е назначена комисия от общински специалисти, "Общинска полиция" и кметовете или намест

Война на кеша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288776

Война на кешаWar on Cash (война срещу кеша) не е име на холивудска суперпродукция. Това е жаргон, използван от европейския печат, за да опише опита на Eвропейската комисия рязко да ограничи плащанията в брой в ЕС. Целта е до края на 2018 г. чрез законодателни промени всяка държава сериозно да намали тавана за кешови плащания.

Радев покани Путин за 3 март догодина

http://clubz.bg/55310-radev_pokani_putin_za_3_mart_dogodina

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с българския си колега Румен Радев, писа снощи "Московский комсомолец".

Пресслужбата на Кремъл отбелязва, че е потвърдена заинтересоваността от развитието на двустранното сътрудничество, в това число и в енергийната сфера. Путин и Радев също така обсъдиха подготовката на съвместните мероприятия по случай важните в двустранен контекст дати. Това са 25-тата годишна от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество (4 август 2017 г.) и 140-тата годишнина от Освобождението на България от османско иго, което се отбелязва на 3 март 2018 г., се посочва в съобщението на Кремъл, цитирано от "Фокус". 

По-късно също снощи и българското президентство пусна информация за телефонния разговор:

Държавният глава Румен Радев поздрави в телефонен разговор президента на Руската Федерация Владимир Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия – 12 юни. По време на двадесетминутния разговор, който се проведе по инициатива на българския президент, беше отбелязана дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ.

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава отправи покана към своя руски колега да направи официално посещение в  страната ни през 2018 г. Президентът Путин благодари за поканата и я прие, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодари на президента Радев и за приноса му за развитието на двустранните отношения.

По инициатива на руския президент беше направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и беше изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода.

Както се вижда от съобщенията българският президент Радев изобщо не е повдигнал темата за скандалното изявление на Путин, че кирилицата идва от македонската земя.

Той очевидно е пренебрегнал и предупрежденията на висши дипломати, че визита на Путин у нас по време на председателството на България на Евросъюза няма да бъде посрещнато с ръкопляскане в Брюксел. 

Кандилцето

http://pogled.info/bulgarski/kandiltseto.86919

/Поглед.инфо/ Пристигна в последния момент и успя да я изпрати до гробището. А когато хората си разотидоха, си даде сметка, че е много изморен и няма никакъв смисъл да потегля отново обратно.

National Interest: Новите «мощни оръдия» на руската армия

http://pogled.info/svetoven/russia/National-Interest-novite-moshtni-oradiya-na-ruskata-armiya.86920

/Поглед.инфо/ В руската армия започна да постъпва обновена версия на самоходната артилерийска установка "Mста-С". Новата самоходна артилерия ще остане на въоръжение, докато армията не получи в масови количества още по-съвършената самоходна артилерийска установка 2С35 "Коалиция-СВ".

В европейския лексикон влезе понятието Czexit

http://pogled.info/svetoven/evropa/v-evropeiskiya-leksikon-vleze-ponyatieto-Czexit.86921

/Поглед.инфо/ Бившият чешки президент Вацлав Клаус има солидна репутация на евроскептик. Опитният 75-годишен политик не вярва в голямото бъдещето на Европейския съюз, наричайки политиката на Брюксел "ирационална идеология на европеизъм и правозащитничество, допълнено с планове за създаване на ново европейско общество." Не случайно, преди дни той заяви: „Дошло е време да се готвим за излизане от Евросъюза. За Чехия, това е единственият добър избор”.

Звездата от "Междузведни войни" Кари Фишър е приела кокаин преди смъртта си

//dariknews.bg/novini/sviat/zvezdata-ot-mezhduzvedni-vojni-kari-fishyr-e-priela-kokain-predi-smyrtta-si-2031555

Докладът за аутопсията на Кари Фишър показва, че е имало кокаин в кръвоносната система на актрисата, когато й прилошало по време на самолетен полет миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Следователите обаче не могат да определят к

Дискутират проблемите на индустриалната археология в Тютюневия град

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/diskutirat-problemite-na-industrialnata-arheologiia-v-tiutiuneviia-grad-2029431

Дискусия и практически семинар на тема „ИНДУСТРИАЛНА АРХЕОЛОГИЯ – Живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство“ инициира фондация „Пловдив 2019“. Те ще се състоят от 13.00 до 17.00 часа в Тютюневия град.

Целта на форума е да представи нова и нехарактерна з

Как котките се превърнаха в домашни любимци?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-kotkite-se-prevyrnaha-v-domashni-liubimci-2031554

Домашните котки по света са около 500 милиона. Но какъв е произходът им и как са се превърнали в домашни любимци? Учени са намерили отговор на този въпрос, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Оказва се, че всъщност домашната котка не произ

Ново напрежение между България и Русия за кирилицата - Борисов отказа среща с Карпов*

http://pogled.info/svetoven/russia/novo-naprezhenie-mezhdu-balgariya-i-rusiya-za-kirilitsata-borisov-otkaza-sreshta-s-karpov.86917

/Поглед.инфо/ В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ шахматистът и депутат от руската Дума Анатолий Карпов по повод скандала около изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонските земи. Карпов уточни, че границите на държавите са били съвсем различни, когато азбуката е била създадена.

Внимателно с данайци и еврократи, предлагащи дарове

http://pogled.info/svetoven/evropa/vnimatelno-s-danaitsi-i-evrokrati-predlagashti-darove.86918

/Поглед.инфо/ След Брекзит референдума и отново след избирането на Макрон ЕС реагира по единствения начин, известен на еврократите – с идеи за повече интеграция, ограничаване на националния суверенитет, създаване на парламент на Еврозоната и ускорено приемане в нея на страните-членки със запазени национални валути.

Ще се редуват слънце и облаци

//dariknews.bg/regioni/shumen/shte-se-reduvat-slynce-i-oblaci-2031480

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места в Южна и Североизточна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в Шумен 27

Македонският премиер Зоран Заев на визита у нас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/makedonskiiat-premier-zoran-zaev-na-vizita-u-nas-2031539

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Македония Зоран Заев, който е на официално посещение в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Двамата ще разговарят в Министерския съвет  на 20 юни.

Предвидени

Лили Кючукова реди изложба в пловдивската галерия „Възраждане“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/lili-kiuchukova-redi-izlozhba-v-plovdivskata-galeriia-vyzrazhdane-2031274

Лили Кючукова е една от най-деликатно живописващите художнички. Нейният рисувателен свят е посветен изцяло на женското присъствие. Един женски мир изпълнен с елегантност, деликатност, загадъчност на формите, поетичност в образите, меланхолна красота и финес. Лили рисува женската душа и нейните мечт

Заради ниски оценки: Обявяват нов конкурс за шеф на КОЦ Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zaradi-niski-ocenki-obiaviavat-nov-konkurs-za-shef-na-koc-plovdiv-2031451

Предложение за нов конкурс за избор на управител на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив ще бъде разгледано на сесията на ОбС утре. Причината – средноаритметичните оценки на кандидатите, участвали в предишния конкурс, са по- ниски от 4.50, става ясно от мотивите на вносителя на точката за

Петър Воденски: Неуспехът на НПСД и ДОСТ не означава, че няма да има следващ проект

http://pogled.info/svetoven/petar-vodenski-neuspehat-na-npsd-i-dost-ne-oznachava-che-nyama-da-ima-sledvasht-proekt.86915

/Поглед.инфо/ Интервю на Калин Първанов с Петър Воденски, дипломат, бивш посланик на България в Турция, Молдова и Кипър, полковник от българското военно разузнаване.

Как да отслабнем и да се пречистим от токсини по метода "Адамски"

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6287277

Как да отслабнем и да се пречистим от токсини по метода "Адамски"Това не е диета, а начин на съчетаване на храните Червата са вторият ни мозък, смята Франк Лапорт-Адамски, френски натуропат и остеопат, който от 20 г. живее и работи в Италия. Неотдавна на Апенините беше публикувана книгата за методологията, чрез която можем да се освободим от токсините в организма,

Тита заляга над учебниците, предстоят й изпити

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6287289

Тита заляга над учебниците, предстоят й изпитиТита е едно от най-новите попълнения в продуцентската къща на Криско. Звездата ѝ изгря в музикалното шоу “Х Фактор” през 2014 г. в групата Sweet 16 заедно с Гери-Никол и Мишел. Първият ѝ хит “Вуду кукла” събра над 11 милиона гледания само в официалната страница, а сега песента “Късай” набира скорост в социалните мрежи и дискотеките.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване