27 души са ранени при сблъсък на две мотриси на градската железница в Берлин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308122

27 души са ранени при сблъсък на две мотриси на градската железница в Берлин

Общо 27 души са ранени при челен удар на две мотриси на градската железница във федералната германска столица, съобщава берлинският вестник Der Tagesspiegel, цитиран от Фокус. Говорител на пожарните служби отбеляза, че пострадалите са получили „предимно леки наранявания“ с оглед на тежкото произшествие. Сигналът за инцидента е постъпил в 11.

Признаха вината на петимата обвиняеми за убийството на Борис Немцов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308131

Признаха вината на петимата обвиняеми за убийството на Борис НемцовМосковски съд призна вината на петимата обвиняеми по делото за убийството на опозиционния политик Борис Немцов, съобщи БТА. Очаквайте

Бизнесменът Ивайло Пенчев: И най-добрите се изкушават да пръднат, ако няма да ги усетят

https://offnews.bg//ikonomika/biznesmenat-ivajlo-penchev-i-naj-dobrite-se-izkushavat-da-pradnat-ak-659386.html

Бизнесменът Ивайло Пенчев, който обеща да изгради онлайн система за честни и прозрачни обществени поръчки до Коледа, обяви, че вече е готов с платформата и, че тя ще заработи още от 10 юни.

Новината дойде под формата на "обръщение към свободните българи", което собственикът на Walltopia и Auxionize публикува във фейсбук.

Ето текста му:

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ

СВОБОДНИ БЪЛГАРИ,

Обещах ви, че за Коледа "Окшънайз" ще бъде готов за ползване от държавните и общинскии институции. 

Е да, ама сърце юнашко не трае! Не ни се чака до Коледа.

ПУСКАМЕ ГО ДРУГИЯ ПОНЕДЕЛНИК - ДЕСЕТИ ЮЛИ!

От десети, всеки който харчи нашите пари, ще може да го прави напълно прозрачно за всички нас, ползвайки Окшънайз.

Държавният чиновник ще може публично да описва предмета на покупката

И ДОКАТО ГО ОПИСВА, ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ВИЖДАМЕ КАКВО ПИШЕ!

НА ЖИВО!

Ако човечецът е решил да заложи критерии, в полза на приятели, всички заинтересувани бъдещи доставчици ще видят престъплението още в зародиш и ще могат също така публично да реагират – кой с псувня, кой с мъдри думи, кой с цитати на членове от закони.

Когато предметът на покупката е описан и всички заинтересовани са имали време да се изкажат относно безпристрастността на заданието, започва поддаването.

И ОТНОВО: ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ НА ЖИВО ПРОЦЕСА НА ПОТДАВАНЕ ТАКА, КАКТО ГО ВИЖДАТ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ.

НА ЖИВО!

Когато търгът приключи, идва най-хубавото. Всички участници включително и ВСИЧКИ НИЕ ще видим всички подробности по търга – оферти, качени файлове, коментари, имена на офериращите, ВСИЧКО!

ВСИЧКО!

И СЪЩО ТАКА НА ЖИВО ЩЕ ВИДИМ ОБЯВЯВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛ И АРГУМЕНТАЦИЯТА НА ОБЯВЯВАЩИЯ!

НА ЖИВО!

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ!??

ЗА ПРЪВ ПЪТ В ИСТОРИЯТА, ВСИЧКИ НИЕ, СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ, ЩЕ МОЖЕМ ДА НАБЛЮДАВАМЕ НА ЖИВО КАК ЧИНОВНИЦИТЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ!
!!!

И АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, ЧЕ ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ ЗАРАДИ НЯКАКВА СИ КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ, НИЕ ЩЕ МУ ТЕГЛИМ ЕДНА ЛЮТА МАЙНА.

ЗАЩОТО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ, КОЙТО И ДА Е БИЛО ЧИНОВНИК ДА ХАРЧИ НАШИТЕ ПАРИ ТАЙНО ОТ НАС!

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТТА Е НАЙ-ДОБРАТА СРЕДА ЗА ПРОЦЪФТЯВАНЕ НА ИЗМАМАТА!

ПРОЗРАЧНОСТТА, КОЯТО ОКШЪНАЙЗ СЪЗДАДЕ Е ПО-ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ В БИТКАТА С ИЗМАМИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЗА И ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА ПИСАНИ НЯКОГА НЯКЪДЕ ОТ НЯКОГО!

За да ме разберете, ще ви дам един пример:

Колко от вас са летели със самолет?

А на колко от вас им се е допърдявало по време на полет?

А колко от вас са пръдвали, надявайки се, че шумът на двигателите ще заглуши чревния тътен, а вентилацията ще се погрижи за уханието?

А сега тези, които сме го правили да си представим как щяхме да постъпим в тих самолет без вентилация?

Казвам ви: И НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗМЕЖДУ НАС СА ИЗКУШЕНИ ДА ПРЪДНАТ, АКО НЯМА ДА БЪДАТ ЗАБЕЛЯЗАНИ. А ДОРИ И НАЙ-ЛОШИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО СТОРЯТ ПУБЛИЧНО!
РАЗБРАХТЕ МЕ.

Еврокомисията предложи "Европейска пенсия" за работещите в друга страна от ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/06/29/2998135_evrokomisiiata_predloji_evropeiska_pensiia_za/?ref=rss


Планове за нова "европейска пенсия" в помощ на тези, които се местят из страните-членки на ЕС обяви днес европейският комисар за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, съобщава "Гардиън."<br /><br />Паневропейският персонален пенсионен продукт (ПЕПП) ще позволи на хора, които работят в различни страни от ЕС лесно да спестяват в една и съща сметка. Брюксел ще препоръча на страните-членки да дадат най-добрите данъчни условия на европейския спестовен план, за...

Миграционната вълна премина връхната си точка и намалява

http://www.cross.bg/oisr-molbi-chlenki-1547516.html

/КРОСС/ Миграционните потоци към Западна Европа преминаха най-високата си точка и вече започват да намаляват, смятат експерти от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В публикувания си ежегоден доклад ОИСР анализира миграционните проблеми в страните членки на организацията. „Намалява безпрецедентно високото равнище на миграция, което се наблюдаваше в периода от края на 2015 до началото на 2016-та", се посочва в изследването. От началото на тази година са регистрирани 72 000 нелегални мигранти от Африка, пристигнали в Европа. „Това е 12 пъти по-малко в сравнение с равнището от втората половина на 2015 година", подчерта при представянето на доклада в парижката централа на ОИСР Стефано Скарпета - директор на отделя по заетост, труд и социални проблеми. В Доклада се отбелязва, че през 2015 и 2016 в страните членки на ОИСР са били подадени „1,6 млн. молби за предоставяне на убежище". През 2016 са били удовлетворени молбите на 1,5 млн. души. За четвърта поредна години най-много мигранти е приела Германия, която е дала разрешение на 675 000 души да останат в страната. След нея се нарежда САЩ с 260 000 удовлетворени молби, трета е Италия със 120 000 мигранти, получили право на убежище. ОИСР констатира, че в периода 2015-16 молбите за убежище са намалели с 25% във всички членки на организацията с изключение на Германия. Най-много молби са подавали граждани на Сирия, Афганистан и Ирак.  

Съдът освободи заради болест 21-годишния младеж, нападнал незрящи туристи в Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5y52Srf7o68/

syd2Тодор Николов, който нападна незрящи туристи в Несебър и удари в главата асистентката им, е освободен от съда, предаде БНР. 21-годишният младеж е пуснат от ареста, след като защитата му представи документи като доказателство за това, че младият мъж е много болен. Той имал високо кръвно налягане, заболявания на щитовидната жлеза и очите.
Вещо лице ще трябва да установи какво е здравословното състояние на обвиняемия Николов и дали заболяванията му са пречка, той да остане в следствения арест. Прокурорът по делото Радост Бошнакова, категорично възрази срещу съдебното решение. “Същият трябва да бъде осигурен, за да се изгледа делото. Сега ако избяга. Това, което разчетох от приложената епикриза, за мен е повишено кръвно налягане и заболяване на щитовидната жлеза. Това мисля, че човек с обикновени познания в областта на медицината може да даде като становище. Ние всички сме подложени на висок стрес. Имаме високо кръвно и страдаме от някакви заболявания. Какво означава това, че не трябва да идваме на работа ли?”, коментира тя.
До момента Тодор Николов отказва да обясни причините за агресивното си поведение, каза още Радост Бошнакова.
Срещу него е повдигнато обвинение за едро хулиганство и употреба на сила срещу беззащитни хора без личен мотив. Съдебното заседание, на което ще бъде разгледана повторно мярката за неотклонение на обвиняемия, ще се проведе след седмица.

Освободиха бияча на слепите в Несебър

http://frognews.bg/news_137375/Osvobodiha-biiacha-na-slepite-v-Nesebar/

Биячът на слепите туристи в Несебър Тодор Николов е бил освободен от ареста. Въпреки настояването на прокуратурата да му се наложи мярка „задържане под стража”, защитата му представи пред съда доказателства, че мъжът е болен.

Черно море представя отбора срещу румънци

http://www.moreto.net/novini.php?n=354499

Последната контрола на Черно море от лятната подготовка ще е срещу румънския Дунареа Калъраш, съобщиха от клуба за Moreto.net. По предварителна програма “моряците” трябваше да играят с Добруджа, но добричлии са отказали мача заради вътрешни проблеми.

По-малко кражби са регистрирани от началото на сезона в община Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kd2CwCkK-aM/

30% по-малко кражби са регистрирани от началото на сезона на територията на община Несебър. Това съобщи гл. комисар Христо Терзийски – директор на ГД “Национална полиция” на брифинг в Бургас днес.

Между 30 и 50 опитни служители на «Митниците» ще са на разположение за включване в проверките на ОДМВР – Бургас и Национална агенция по приходите, стартирали в резултат на дейността на междуведомствения координационен център, изграден през миналата година, съобщи на брифинга директорът на Агенция «Митници» – Георги Костов. По думите му митничарите ще осъществяват контрол на акцизните стоки, чието потребление през активния летен туристически сезон се е увеличило многократно. Според Костов неплащането на акциз без значение за алкохол, цигари или горива, води до големи щети за държавния бюджет.

Думите му подкрепи и зам. министъра на финасите Бойко Атанасов, който изтъкна че увеличаването броя на отчетените продажби за миналия летен сезон е успех за цялото общество, тъй като приходите от държавния бюджет ползват всеки един гражданин. Според Атанасов контролът и проверките от страна на държавата идват, когато има нелоялни и непроявяващи самоконтрол към спазване на финансовата дисциплина търговци. Те ще са и на прицела на проверките, осъществявани от съвместни екипи на служители от МВР, НАП и Агенция «Митници».

Според Васил Панов – Директор на Дирекция «Контрол» в НАП акцентът на тези проверки ще е свързан със запечатване на търговски обекти при констатирано неиздаване на касови бележки. Стремежът е това запечатване да се извършва в срок от 24 часа от установяване на нарушението, като идеята е търговците да бъдат дисциплинирани към спазване на законовите изисквания. Панов счита, че затварянето на търговските обекти – нарушители е средство, а не резултат, какъвто се явява вдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите норми.

За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1 000 командировани полицаи от вътрешността на България ще подкрепят действията на колегите си от ОДМВР – Бургас, съобщи главен комисар Христо Терзийски – директор на главна дирекция «Национална полиция». По думите му сред тях освен служители от патрулно-постова дейност и пътни полицаи, ще има и множество оперативни работници, които ще насочат усилията си към ограничаване случаите на джебчийски кражби, чиито извършители са най-често от областите Плевен и Силистра. След броени дни на територията на Бургаски регион пристигат командировани нови десет пътни полицаи, снабдени с отлично материално-техническо оборудване, сред което и тестове за наркотици и дрегери за алкохол. Те заедно с колегите си ще се включат и в проверките на скъпите и луксозни автомобили, стартирали през миналия летен сезон на територията на Слънчев бряг. Благодарение действията на целия полицейски състав, към момента се отчита намаление на регистрираните криминални деяния, осъществени на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър / намалението е с 30 % на броя на извършените кражби и намаление в случаите на противозаконно отнемане на МПС/, отчете главен комисар Христо Терзийски. По думите му целта на съвместните действия на представителите от  междуведомствения координационен център е елиминиране на нарушенията на най-високо ниво, както и дисциплиниране  на нарушителите, което да се отрази положително на криминогенната обстановка в най-големия курорт в България – Слънчев бряг.

От 1 до 5 юли клиентите на ЕНЕРГО-ПРО могат да отчетат сами показанията си във връзка с промяната на цените

http://www.cross.bg/energo-pro-klientite-promyanata-1547515.html

/КРОСС/ В връзка с очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за промяна на цените на електроенергията, считано от 1 юли 2017 г., ЕНЕРГО-ПРО ще фактурира потребената от клиентите електроенергия съгласно утвърдените цени на КЕВР в съответствие с Общите условия за снабдяване и разпределяне на електрическа енергия на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Компанията отново ще даде възможност за самоотчет на показанията на клиентите, които пожелаят да го направят. В периода 01-05.07.2017 г. всеки клиент на ЕНЕРГО-ПРО на регулиран пазар, който желаe да се възползва от възможността за самоотчет, може да декларира данните от електромера си  в удобен за него център за обслужване на компанията, на телефон 0700 1 61 61 или на имейл service@energo-pro.bg. Необходимо е при предоставяне на отчетените показания клиентът да посочи своя клиентски и абонатен номер, за да се гарантира коректността на тяхното отразяване в системата на компанията. Подаването на показания от страна на клиентите е индивидуален избор и не отменя редовния отчет, който служителите на ЕНЕРГО-ПРО извършват всеки месец. Отчитането на потребената от битовите клиенти електроенергия ще се извърши по график, който е публикуван на интернет страницата на ЕНЕРГО-ПРО на адрес https://www.energo-pro.bg/bg/Grafik-za-otchitane-na-elektroenergiya-Bitovi-klienti

Пиронкова изпусна номер 2 в света

https://www.24chasa.bg/sport/article/6308086

Пиронкова изпусна номер 2 в светаЦветана Пиронкова може да не е във форма, да не тренира редовно заради контузии, но когато стъпи на трева, е друг човек. Най-добрата българска тенисистка в последните години влезе в основната схема на турнира в Ийстборн като "щастлива губеща" от квалификациите. И бе на крачка от победа срещу втората в световната ранглиста на брега на

Ирак обяви края на халифата на "Ислямска държава" след превземането на джамия в Мосул

http://www.mediapool.bg/irak-obyavi-kraya-na-halifata-na-islyamska-darzhava-sled-prevzemaneto-na-dzhamiya-v-mosul-news265980.html

Иракската армия обяви края на халифата на терористичната организация "Ислямска държава", предаде Ройтерс.   "Тази измислена държава падна", каза говорителят на командването на иракските сили, провеждащи офанзивата за отвоюване на Мосул, бригаден генерал Яхия Расул, пред иракската държавна телевизия.   По-рано в четвъртък иракските правителствени сили установиха контрол над историческата джамия Ан Нури в най-големия град в северната част на страната, откъдето именно преди три години групировката "Ислямска държава" провъзгласи своя "халифат".   Освобождаването на джамията Ан Нури е символично важна победа за иракските войски, които се бият от повече от осем месеца за отвоюване на Мосул.   Градът де факто бе столица на ИД в Ирак. Черното знаме на ислямистите се развяваше над джамията от юни 2014 г.   Преди броени дни терористите взривиха джамията, което мнозина анализатори възприеха като знак за признаване на поражението на ИД. След тази експлозия прочутото наклонено минаре на ислямския храм бе разрушено, но части от самата джамия, в това число и кубето, оцеляха.   Цитираният говорител на иракските въоръжени сили каза, че в Мосул не е останал район под контрола на джихадистите, предаде ТАСС.

Първо в "24 часа": Гласуват Габриел за еврокомисар на 4.VII.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308120

Първо в "24 часа": Гласуват Габриел за еврокомисар на 4.VII.Номинацията на Мария Габриел за еврокомисар ще бъде гласувана от Европейския парламент във вторник, научи "24 часа". Междувременно трите комисии на Европейския парламент, които я изслушаха на 20 юни, излязоха официално с висока оценка на кандидатурата ѝ. Определиха, че Габриел има “добро разбиране на главните предизвикателства,

Германия налага със закон ограничения върху свободата на словото в интернет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308114

Германия налага със закон ограничения върху свободата на словото в интернетГерманският Бундестаг е пред приемане на законопроект, който ще наложи тежки наказания за използването на език на омразата в социалните мрежи в интернет, предаде Асошиейтед прес. Агенцията припомня, че подобни ограничения вече съществуват в Германия, включително и отдавнашната забрана да се отрича Холокоста,

Пиронкова с драматична загуба от световната номер 2

http://www.cross.bg/pironkova-svetovnata-po-kusno-1547514.html

/КРОСС/ В изключително оспорван и драматичен мач Цветана Пиронкова загуби от световната номер 2 Симона Халеп на 1/8-финалите на турнира в Ийстбърн (Великобритания). Първата ни ракета, която в момента е едва 149-а в ранглистата, успя да се противопостави на румънката и загуби много трудно след 7:6 (6), 6:7 (4), 5:7. Срещата започна още в сряда, но заради дъждовете на Острова бе прекъсната и завърши ден по-късно. Преди прекъсването Пиронкова бе повела със 7:6 в първия сет и 2:1 във втория. В първата част тя показа огромен характер като отрази 5 сетбола при 4:5 и от 0:40 успя да обърне, а по-късно и да спечели сета. След подновяването на играта мачът продължи да бъде все така оспорван, като се наложи да бъдат изиграни максимален брой геймове, а в статистиката накрая бе записана внушителната продължителност за женски мач от 2 часа и 40 минути. С участието си на този етап от надпреварата Пиронкова си осигури 55 точки за световната ранглиста и 9850 долара от наградния фонд, възлизащ на над 800 хиляди долара.  

Google се насочва към реклами с виртуална реалност

http://www.investor.bg/novini/261/a/google-se-nasochva-kym-reklami-s-virtualna-realnost-242125/

Компанията все още експериментира в тази област, но представи първа версия на нов рекламен формат

Окончателно: Протест на полицаите ще има

http://www.moreto.net/novini.php?n=354494

Протестът на 5 юли остава. Това е протест насочен срещу ниските възнаграждения в МВР, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов след срещата на синдикатите с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с неговите заместници.

Туристическият маркетинг на България - с един фокус

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/turisticheskiiat-marketing-na-bylgariia-s-edin-fokus--242134/

Опитите да се популяризират всички богатства на страната са много трудни, коментира д-р Барбара Пейдже-Робъртс

Пиронкова отпадна от втората в света

https://offnews.bg//tenis/pironkova-otpadna-ot-vtorata-v-sveta-659384.html

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби от номер 2 в света Симона Халеп в доиграването на своя мач от осминафиналите на турнира в Ийстбърн.

Пловдивчанката, която влезе в схемата като "щастлива губеща", отстъпи след 7:6(6), 6:7(4), 5:7 в равностоен двубой, в който имаше своите шансове за успех.

Доиграването започна с точка за пробив в полза на румънката. Цвети успя да го отрази и впоследствие спечели гейма, затвърждавайки пробива.

При следващото сервиране на Пиронкова обаче първият сервис не влизаше и Халеп бързо стигна до три поредни брейкбола. След като спаси първия с прекрасна къса топка, тя се пропука при следващото разиграване и загуби предимството си.

Третият сет започна със сравнително бърз сервис гейм в полза на Цвети. При първото подаване на Халеп българката изпусна два брейкбола и резултатът беше изравнен.

Нашето момче се възползва от няколко непредизикани грешки на опонентката и проби в шестия гейм за 4:2. В деветия гейм българката затвори бързо гейма си на 0, а същото направи и Халеп за 5:5.

Румънката направи решителен брейк за 6:5 и след това сервираше за мача. Тя поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с форхенд уинър.

Путин и Тръмп ще имат кулоарна среща на Г-20

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-putin-g-20-sasht-izbori-2016-25982644

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп ще се срещнат в кулоарите на форума на върха на Г-20 в Хамбург.

Полицаите излизат на протест на 5 юли

http://econ.bg/Новини/Полицаите-излизат-на-протест-на-5-юли_l.a_i.744835_at.1.html

Протест ще има на 5 юли, заявиха от синдикатите на служителите в МВР след среща с вътрешния министър Валентин Радев. Причината - не е постигната...

Опитват концесия за тунела под Шипка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307848

Опитват концесия за тунела под ШипкаТунелът под Шипка е приоритет.  Той ще бъде направен след завършването на околовръстния път  и може би ще е първият проект, който ще пуснем като пилотен под формата на концесия или публично частно партньорство, каза министър Николай Ненков на въпрос на габровски журналист по време на дискусията "Магистрала Хемус - развитие на Българския Север"

Зигмар Габриел: Ще отхвърлим молбата на Ердоган да говори пред турци в Хамбург

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308090

Зигмар Габриел: Ще отхвърлим молбата на Ердоган да говори пред турци в ХамбургМолбата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да говори пред турската общност покрай срещата на Г-20 в Германия следващата седмица ще бъде отхвърлена, заяви германският външен министър Зигмар Габриел, предаде ДПА, цитирана от БТА. Турция вчера официално е поискала разрешение за проява на Ердоган пред турски граждани, живеещи в Германия,

Бившият македонски премиер Никола Груевски се сдоби със сериозни обвинения

https://www.actualno.com/balkani/bivshijat-makedonski-premier-nikola-gruevski-se-sdobi-sys-seriozni-obvinenija-news_619728.html

Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски получи няколко обвинения от Специалната прокуратура на Катица Янева, предаде БГНЕС. Срещу Груевски и най-близките му министри - Миле Янакиевски и Гордана Янкуловска има повдигнати обвинения за "престъпно об

Скандал между лекарите и Касата има ли финансови ограничения за лечебни дейности

//dariknews.bg/novini/bylgariia/skandal-mezhdu-lekarite-i-kasata-ima-li-finansovi-ogranicheniia-za-lechebni-dejnosti-2033817

Скандал между Лекарския съюз и Здравната каса за това дали има финансови ограничения за някои лечебни дейности, сред които и онкологични. Напрежението възникна след последното решение на надзорния съвет на касата, според което се в

"Дунав" загуби първата битка с "Иртиш"

http://clubz.bg/55686-dunav_zagubi_pyrvata_bitka_s_irtish

"Дунав" (Русе) загуби с 0:1 от "Иртиш" откриващия двубой от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Мачът се игра в град Павлодар, реваншът е идната седмица на българска земя.

Единственият гол реализира Игор Бугаев още в 4-ата минута.

Първите минути на срещата бяха изцяло за домакините, които имаха няколко ситуации и за втори гол. Русенци поизравниха играта с течение на мача и най-вече след почивката. 

В 55-ата минута Мирослав Будинов се размина с гола, а в 66-ата удари греда. В края на срещата Юлиян Ненов, който преди броени дни загуби своя баща - бившият вратар Румен Ненов, центрира към Будинов, той отклони кълбото с глава, но пак се размина с равенството.

В последните минути българският тим имаше превес. 

Определено може да се каже, че "Дунав" има шансове срещу "Иртиш" - съперникът не е толкова страшен, колкото очакваха всички.

Мачът на "Ботев" (Пловдив) срещу "Партизани" (Тирана) още върви, а "Левски" приема черногорския "Сутиеска" от 20 часа на "Герена".

Нов абсурд: Обмислят как да застроят "Бедечка" въпреки референдума

https://offnews.bg//obshtestvo/nov-absurd-obmisliat-kak-da-zastroiat-bedechka-vapreki-referenduma-659376.html

Въпреки че огромната част от гласувалите в старозагорския референдум поискаха "Бедечка" да си остане парк, сега е в ход "прецизиране на границите на запазване на живописната местност, а замисълът е строителството да бъде разрешено в най-южната част на зелената площ. Това алармират екоактивистите от "Запазете Бедечка.

Според тях в този район има сериозен инвеститорски интерес на големи компании, който се опитва да преначертае границите на парка. Проблем има и в северната част на "Бедечка", където апетитите са да се появят още четири кооперации преди предстоящия пълен край на строителството. 

Паркът отново стана част от обсъжданията на експертния съвет по устройство на територията в Стара Загора. Продължението на сагата е меко казано странно. Проверка на групата „Запазете Бедечка“ показа, че поне трима от участниците в Обществения експертен съвет за устройство на територията дори не знаят за съществуването на точка от дневния ред за „Бедечка“ в иначе рутинното заседание. Това обаче не е попречило да се появи протокол, който позволява застрояване на южната част на зелената площ в парк „Бедечка“.

Във въпросния протокол пише, че където не преобладават дървета, трябва да остане в сила плана за застрояване, който действаше досега. Така близо една трета от парк "Бедечка" би могла да се застрои – макар че близо 20 хиляди души току-що гласуваха паркът да се запази с ясни граници. Границите дори фигурираха във въпроса на референдума.

Става дума за свободните терени и стадиона в най-южната част на парка. В част от тях действително няма гъсто залесяване, но това са идеални терени за спорт и атракции, както и за свободни затревени пространства в рамките на парка.

Според данните, с които „Запазете Бедечка“ разполага, стадионът е предимно собственост на Недялко Недялков, доскорошен депутат и доскорошен председател на Общинския съвет на града. Подписът му явно стои дори под решения, свързани с „Бедечка“, но за вече година комисията за конфликт на интереси така и не съумява да излезе със заключение.

Бърза справка в имотната декларация на Недялков показва дори цените на придобиване на имотите в „Бедечка“.

Това обаче не пречи той наскоро да каже, че няма земи в парка.

С ключов парцел в зелената площ явно разполага и „Лидъл“.

Парцелът е на място, в което има доста катротекирани дървета и е на практика последната възможна зелена връзка между парк „Зеления клин“ и парковете „Бедечка“ и „Загорка“. Точно през този парцел преминава и диагоналната пешеходна връзка на квартал „Самара“ със сърцевината на града.

Терен в района имат и компании с имена като „Сентрал парк Загоре“, „Феърплей“, както и поредица частни лица.
По този повод защитниците на Бедечка започват изпращане на писма до собствениците на подобни парцели в целия парк, с които да помолят крупните компании да намерят начин да запазят парцелите си зелени и част от парка – било с преговори, било с дарения или замени.

Наскоро кметът Тодоров заяви, че собствениците на терени в Бедечка ще получат достойна замяна и паркът ще се запази. Защитниците на парка настояват за еднакъв подход към малки и големи собственици.

Именно големите компании са и онези, които сравнително по-лесно ще могат да се преосмислят намеренията си към даден парцел.

Според проекта за спасяване на парка въпросните терени в южната част са предвидени за парк и за спорт и атракции, а не за застрояване. Проектът за запазване на целия парк Бедечка бе изработен от урбанисти, след като Общинският съвет в Стара Загора почти единодушно гласува предложението на Живко Тодоров за максимално запазване на зелената площ.

Още не е ясно кое е накарало т.нар. експертен съвет да се опита отново да ревизира този план. „Експертите", чието мнение по закон е само консултативно, правят това за втори път в рамките на два месеца. Предният път се позоваха на наличието на вече построени сгради в южната част на парка. Бърза справка в кадастъра (виж снимката) обаче покзва, че само половината от тези сгради фигурират. На следващата илюстрация ясно се вижда, че освен червените петна (отразените сгради), има поне още толкова застроени площи.

Незнайно как обаче експертният съвет се опита със становище да ревизира служебно решението на общинския съвет и кмета, подкрепено и с референдум. Докато се очакват отговорите на тези въпроси, защитниците на Бедечка подготвят нови протестни действия, включително и съдебни.

Манол Генов: Като депутат съм длъжен да отговоря на притесненията на хората

http://www.cross.bg/genov-manol-prokyror-1547513.html

/КРОСС/ "Вярно е, късно вечерта потърсих районния прокурор на Асеновград, защото бях притеснен от случващото се в града и ескалирането на напрежението. Обадих се, защото ме потърсиха много мои съграждани с молба за помощ." Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Манол Генов по повод думите на главния прокурор по негов адрес. Сотир Цацаров обяви пред медии, че Манол Генов е търсил районния прокурор след безредиците в Асеновград и го "помоли" да не продължава да го прави, за да не се политизира конфликта. Генов уточни, че като народен представител е длъжен да слуша избирателите си и да се старае да им помага. "В нито един момент не съм правил квалификации и не съм изразявал политическа позиция. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно, още повече съжалявам, ако споделените от мен опасения не бъдат забелязани." - отбеляза Манол Генов.

Румен Радев търси инвеститори в Румъния

http://dnes.dir.bg/news/biznes-rumania-prezidentat-radev-25982679

България и Румъния ще търсят разширяване на икономическото си сътрудничество, най-малкото защото имат обща граница и тя е река Дунав.

45 градуса в зарината с боклуци Гърция

http://dnes.dir.bg/news/gartzia-jega-boklutzi-pobedata-siriza-25982571

С информация на няколко езика, включително и на български, гръцките власти информират туристите за сахарски горещини. В същото време Гърция потъна в боклуци.

Пиронкова отпадна от турнира в Ийстборн след епична битка със световната №2

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/29/2998165_pironkova_otpadna_ot_turnira_v_iistborn_sled_epichna/?ref=rss


Цветана Пиронкова отпадна от турнира на трева в Ийстборн след епична битка със световната №2 Симона Халеп. В двубой, който се игра два дни и продължи 2 часа и 39 минути игрово време, румънката се наложи с 6:7 (6), 7:6 (4), 7:5.<br /><br />Пиронкова водеше с пробив във втория и третия сет, а при 4:3 в решаващия сет дори имаше "скрит мачбол". Тя обаче не успя да довърши започнатото вчера и допусна втора загуба във втория си мач с Халеп.<br /><br />Румънката се...

Меркeл забрани на Ердоган да говори пред турци в Германия

http://frognews.bg/news_137374/Merkel-zabrani-na-Erdogan-da-govori-pred-turtsi-v-Germaniia/

Германското правителство смята, че не е ”уместно” президентът Реджеп Тайип Ердоган да направи публични изяви в Германия извън срещата на Г-20, като се има предвид текущото напрежение между двамата съюзници на НАТО, каза на 29 юни германският външен министър Зигмар Габриел.

Песков: Путин и Тръмп ще се срещнат на форума на Г-20

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308067

Песков: Путин и Тръмп ще се срещнат на форума на Г-20Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп ще се срещнат в кулоарите на форума на върха на Г-20 в Хамбург, но не е планирана отделна среща. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА. "При всички случаи ще се срещнат там, в кулоарите на този форум на върха,

МВР отчете тенденция за намаляване на катастрофите

http://dnes.dir.bg/news/mvr-katastrofi-25982570

По данни на МВР има лека тенденция за намаляване на пътнотранспортните произшествия. В страната са станали с 420 катастрофи по-малко, загиналите са 12 по-малко.

Адел шокира феновете си, приключва с концертите

http://www.cross.bg/kontzert-london-adel-1547512.html

/КРОСС/ Британската певица Адел шокира феновете си, като обяви, че има намерение да се откаже от „живите"участия. Това тя направи по време на последния си концерт в Лондон. 29-годишната певица гастролира из целия свят през последните 15 месеца в рамките на световното ѝ турне, свързано с промоцията на най-новия ю, трети студиен албум "25". Последният етап от него предвижда концерти в Лондон, като финалният и концерт ще се проведе на стадион "Уембли" на 2 юли. Именно и това вероятно ще бъде последната ѝ изява пред публика. „След години на път и обикаляне по света това е последният ми концерт. Турнетата са нещо сложно и тежко и не ми се отразяват никак добре. Истината е, че аз съм домошар и малките радости в живота ме правят изключително щастлива. Много съм чувствителна и не се чувствам добре, когато съм на турне. Направих над 120 концерта по света и въпреки че беше тежко и трудно, бях много развълнувана и доволна от успеха. Избрах финалният ми концерт да бъде тук, защото Лондон е моят дом. Ще продължа да правя музиката си и се надявам, че вие ще продължите да ме подкрепяте. Може би никога повече няма да правя концерти, може би се виждаме за последен път, това никой не може да каже. Но бъдете сигурни, че ще помня този концерт до края на живота си", обяви Адел по време на концерта си.  

Пясъчни скулптури на световни изобретения по брега на Дунав (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6308061

Пясъчни скулптури на световни изобретения по брега на Дунав (Видео)Алея на световни изобретения, сътворени от пясък, бе изградена на кея в Русе. Тя представя творбите на 10-има скулптори от осем страни, които в продължение на седмица работиха по темата, съобщава БГНЕС. Фигурите, високи по 3 метра, са изработени от 700 тона пясък. Някои от произведенията са доста конкретни, други пък залагат на абстракцията.

В община Тополовград ще се изгражда Център за активно включване

https://www.actualno.com/haskovo/v-obshtina-topolovgrad-shte-se-izgrajda-centyr-za-aktivno-vkluchvane-news_619729.html

В Тополовград се предвижда изграждането на Център за активно включване. Това ще стане по проект „Център за активно включване в община Тополовград”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г., съфинансиран от Европейския съюз чре

Германският турист, вилнял във варненско заведение остава в ареста за 72 часа

http://www.moreto.net/novini.php?n=354502

С постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа е задържан в ареста 20-годишният германски турист, който вилня в заведение на курорта "Св. Св. Константин и Елена", съобщиха от прокуратурата за Moreto.net.

Задава ли се търговска война между ЕС и САЩ

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/zadava-li-se-tyrgovska-vojna-mezhdu-es-i-sasht-6070932

Американският министър на търговията Уилбър Рос рязко отмени визитата си в Германия и това е поредният недобър сигнал

Временна парламентарна комисия ще проверява как са разходвани средствата в НДК

http://econ.bg/Новини/Временна-парламентарна-комисия-ще-проверява-как-са-разходвани-средствата-в-НДК_l.a_i.744834_at.1.html

Парламентът единодушно със 187 гласа „за" утвърди състава на Временната анкетна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на...

Барние: България може да помогне за успеха в преговорите за Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/barnie-bylgariia-moje-da-pomogne-za-uspeha-v-pregovorite-za-brexit-242133/

Главният преговарящ заяви, че сред 27-те страни членки със сигурност има единодушие в позициите по темата

Пак обрат: Мирослав Боршош се оттегля от НДК

http://clubz.bg/55685-pak_obrat_miroslav_borshosh_se_otteglq_ot_ndk

Уволненият от Лиляна Павлова, а след това възстановен от премиера Бойко Борисов директор на НДК Мирослав Боршош се оттегля от управлението на НДК. Решението му е да не бъде изпълнителен директор на Двореца, докато текат проверките за начина на управление. 

Ето и изявлението, разпространено от НДК:

В последните дни сме свидетели на безпрецедентна  атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към  Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България. Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен.

Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока.

Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно. Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата.

Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи. 

Очаквайте подробности.

Eвропейската комисия: Защитата от кибератаки в Европа е недостатъчна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308036

Eвропейската комисия: Защитата от кибератаки в Европа е недостатъчнаМасовата кибератака, която във вторник удари фирми от цял свят, показа, че трябва да се води по-интензивна борба с подобни заплахи, заяви европейският комисар по въпросите на сигурността Джулиан Кинг, цитиран от Франс прес и БТА. "Зависимостта ни от интернет, от свързани технологии и уреди, засега надхвърля способността ни да се защитаваме.

Полицията окупира столичния бул. „Витоша”

http://frognews.bg/news_137373/Politsiiata-okupira-stolichniia-bul-Vitosha/

Полицейска операция бе извършена на столичния бул. „Витоша” в центъра на София. Според информация на БТВ става дума за операция срещу лица, които са оперативно интересни.

Нобеловият лауреат за мир Лю Сяобо тежко болен, иска да напусне Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307958

Нобеловият лауреат за мир Лю Сяобо тежко болен, иска да напусне КитайКитайският нобелов лауреат за мир Лю Сяобо, който е тежко болен от рак и бе освободен условно от затвора за лечение, иска да напусне Китай и да се лекува в чужбина, предаде Франс прес, като се позова на негови близки. Неговата съпруга Лю Ся е изпратила официално искане до китайското министерство на държавната сигурност да разреши на мъжа й,

Излезе брой 99 на "Българска наука"

http://www.cross.bg/dopulnenoto-izdanie-broii-1547511.html

/КРОСС/ Излезе брой 99 на "Българска наука". Темата на броя е актуална за сезона и е посветена на комарите. Ще намерите новини, свързани с астрономията, историята, биологията, медицината и археологията. Очаква ви и изключително интересният материал на Н.К. Витанов, който разказва за волжките българи през призмата на социалната динамика. В броя е поместено интервю с Наско Стаменов, когото много от вас може би познават от "Корпуса за бързо гърмене". Тези и още мнооого интересни материали сме ви подготвили в 99 брой на списание Българска Наука! Разгледайте списанието тук Съдържание: НаукаОнлайн курс на БГ Наука за автори - 8"Реших да се занимавам с химия във втори клас" - Наско Стаменов 12Най-големите проблеми на науката в България не са парите 17Националният комитет по теоретична и приложна механика и Институтът по механика - БАН ОБЯВЯВАТ КОНКУРС..

Няма да има отделна среща между Путин и Тръмп на Г-20, обяви Кремъл

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/29/2998232_niama_da_ima_otdelna_sreshta_mejdu_putin_i_trump_na/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп ще се срещнат само в кулоарите на форума на страните от Г-20, който ще се проведе в Хамбург идната събота и неделя.<br /><br />Това предвиждат засега плановете на двамата държавни глави, обяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.<br /><br />"При всички положения ще се срещнат там, но не е планирана (отделна) среща за момента," каза Песков, цитиран от ТАСС. "За никаква среща не се...

Над четвърт милион българи се чувстват самотни

http://www.mediapool.bg/nad-chetvart-milion-balgari-se-chuvstvat-samotni-news265979.html

Около 4 на сто от българите се чувстват самотни и няма с кого да споделят личните си проблеми, показват данни от проучване на Евростат за възрастното население в ЕС през 2015 г. По този показател средно около 6 процента от възрастните хора в ЕС се чувстват самотни и няма от кого да потърсят помощ, ако се наложи, показва анализът. Ако се приложи процентът на самотните българи спрямо общия брой на населението у нас, излиза, че над четвърт милион българи са изпаднали в изолация и самота. По данни на НСИ от последното преброяване у нас – има тенденция за увеличаване на домакинствата без деца. Според родната статистика най-висок е бил у нас процентът на едночленните домакинства – около 30 на сто, двучленните домакинства са били 28 на сто, а домакинствата с едно, две или повече деца, съответно - 20 на сто, 13 на сто и 7 на сто. При последното преброяване домакинствата у нас са били около 2.8 милиона. Около 73 на сто от домакинствата у нас живеят в градовете, а 27 процента – в селата. В селата е регистриран и най-висок дял самотно живеещи хора у нас.  

Вицепрезидентът: Държавата трябва да подкрепя малките общини за съхраняването на културно-историческото наследство

http://www.cross.bg/pavlikeni-vitzeprezidentut-iliyana-1547510.html

/КРОСС/ „Държавата трябва да помага повече на общини като Павликени, които полагат неимоверни усилия за съхраняването и развиването на своето културно-историческо наследство". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе на посещение в Павликени по повод 74-годишнината от обявяването му за град. Вицепрезидентът припомни, че Павликени не е просто едно малко населено място или само важен железопътен център, а град с почти двухилядолетна история. „Най-голямото богатство на Павликени са хората и днешното присъствие на всички институции е доказателство, че държавата започва да подкрепя малките общини, за да се развива инфраструктурата, да има работа и перспектива за младите", посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът поздрави почетните граждани на Павликени - учители, писатели, самодейци, дарители. Илияна Йотова специално се обърна към Павлина Николова, която има над 30 години стаж като начален учител и благодари за това, че е научила поколения българчета на четмо и писмо, и да обичат България. Вицепрезидентът приветства и усилията на общинското ръководство, които през последните години са възродили привлекателния вид на Античния керамичен център, за да бъде той достояние на български и чуждестранни гости. Нека да покажем на Европа и света богатството на древната ни култура, призова Илияна Йотова

ОИСР: Миграционната вълна започва да намалява

http://www.moreto.net/novini.php?n=354493

Миграционните потоци към Западна Европа преминаха най-високата си точка и вече започват да намаляват, смятат експерти от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В публикувания си ежегоден доклад ОИСР анализира миграционните проблеми в страните членки на организацията.

Скандал между Лекарския съюз и Касата има ли финансови ограничения за някои лечебни дейности

//dariknews.bg/novini/bylgariia/skandal-mezhdu-lekarskiia-syiuz-i-kasata-ima-li-finansovi-ogranicheniia-za-niakoi-lechebni-dejnosti-2033817

Скандал между Лекарския съюз и Здравната каса за това дали има финансови ограничения за някои лечебни дейности, сред които и онкологични. Напрежението възникна след последното решение на надзорния съвет на касата, според което се в

Задържаха турчин, издирван за убийство в Норвегия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307961

Задържаха турчин, издирван за убийство в НорвегияИскането на Окръжната прокуратура в Добрич да бъде наложена мярка „Временно задържане под стража“ за срок до 40 дни на турски гражданин бе уважено от състав на Добричкия окръжен съд. 40-годишният Хасан Калънчбил установен и задържан на ГКПП- Дуранкулак. Той е издирван за убийство, извършено в Кралство Норвегия.

За трети път Европейската комисия издава препоръки за здравната система на България

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/06/29/2998184_za_treti_put_evropeiskata_komisiia_izdava_preporuki_za/?ref=rss


България е една от 13 държави в Европейския съюз, в които се отчита затруднен достъп до медицински услуги и е една от петте държави, към които Европейската комисия отправя препоръки за реформи в здравната система. Това е третият доклад, придружен с препоръки, които страната получава, докато за другите европейски държави не са се налагали по толкова.<br /><br />Това съобщи Филип Домански от Генерална дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните" в Европейската комисия...

Агенцията за закрила на детето събира представители на ВУЗ-ове в Балчик

https://www.24chasa.bg/region/article/6307951

Агенцията за закрила на детето събира представители на ВУЗ-ове в Балчик
Кръгла маса на тема „Устойчиви партньорства и решения за активно сътрудничество между академичните среди и Държавната агенция за закрила на детето“ ще проведе в Балчик утре. . Председателят на агенцията Офелия Кънева ще представи постигнатите резултати в съвместната работа с висшите училища и ще бъдат дискутирани предложения за създаване на

Джошуа: Писна ми да чакам Кличко, в края на годината ще се бия с него или с Пулев

https://www.24chasa.bg/sport/article/6307945

Джошуа: Писна ми да чакам Кличко, в края на годината ще се бия с него или с ПулевТърпението на световния шампион в свръхтежка категория на боксовите версии IBF и WBA Антъни Джошуа явно се изчерпва. На англичанина му писна да чака отговор от украинеца Владимир Кличко дали ще има реванш между двамата и реши да го сръчка. "Няма да го чакам вечно. Кличко трябва да вземе решение. Да, ние засега го чакаме, но си имаме и свои планове.

Започват проверки на ромския квартал в Асеновград

http://frognews.bg/news_137372/Zapochvat-proverki-na-romskiia-kvartal-v-Asenovgrad/

Започва проверка на всички живеещи в ромската махала на Асеновград след създалото се напрежение в града. Това стана ясно след срещата при кмета Емил Караиванов, на която присъстваха главният секретар на МВР Младен Маринов и вицепремиерът Валери Симеонов.

500 земетресения са регистрирани в Охрид и околностите му за 10 дни

https://www.actualno.com/balkani/500-zemetresenija-sa-registrirani-v-ohrid-i-okolnostite-mu-za-10-dni-news_619726.html

"Това е изключително активна седмица, имаше около 500 земетресения", заяви Драгана Черних от Сеизмологичната обсерватория в Скопие. След серията сравнително слаби земетресения, жителите на Охрид и околните населени места се опасяват от нов, по-силен трус, пише македонското

Путин се среща със знаков американски политик

http://www.cross.bg/pytin-kisindzhur-durzhaven-1547509.html

/КРОСС/ Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще проведе среща с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, предава TACC. „Кисинджър се намира в Москва във връзка с участие в „Примаковски четения", които стартираха днес. Възможността ще бъде използвана за кратко общуване (между Путин и Кисинджър)", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, напомняйки, че руският президент ще приеме и германския външен министър Зигмар Габриел на 29 юни. Кисинджър е съветник по националната сигурност на САЩ и държавен секретар в разгара на Студената война през '70-те години. Той е и носител на Нобелова награда за мир заради приноса си за прекратяването на войната във Виетнам.  

Джокович показа колебания, но продължава към полуфиналите в Ийстборн

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/29/2998188_djokovich_pokaza_kolebaniia_no_produljava_kum/?ref=rss


Световният №4 Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от категория "АТП 250" в Ийстборн. Сърбинът се наложи над американеца Доналд Йънг с 6:3, 7:6 (9) за 95 минути.<br /><br />Водачът в основната схема изигра безупречен първи сет, който успя да спечели само за 26 минути. Във втория обаче той показа колебания, като допусна късен пробив и даде възможност на съперника да сервира за изравняване на сетовете.<br /><br />Йънг, който в паузата между...

Николай Нанков: 75 километра от автомагистрала „Хемус“ ще бъдат изградени в настоящия мандат на правителството

http://www.moreto.net/novini.php?n=354497

75 километра от автомагистрала „Хемус“ ще бъдат изградени в настоящия мандат на правителството. В рамките му ще стартира доизграждането и на още 100 километра, заяви при откриването на Националната дискусия на тема „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север“ във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Наков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Над 30% от заявленията за класиране в гимназиите са подадени онлайн

http://www.mediapool.bg/nad-30-ot-zayavleniyata-za-klasirane-v-gimnaziite-sa-podadeni-onlain-news265978.html

Над 31% от заявленията за участие в първото класиране за профилираните и професионалните гимназии в страната са подадени в електронната система на МОН. Тя заработи за първа година като алтернатива на кандидатстването с документи на хартия в училищата-гнезда. 15 308 седмокласници и техните родители са написали желаните училища и паралелки директно в онлайн платформата. Общият брой на заявленията за първо класиране бяха 49 032, като 33 724 са подадени на хартия. Най-висок процент електронни документи има в областите Пазарджик – 97 %, Перник – 91 %, Смолян – 60 %, Хасково – 59 %, Варна – 51 %,  Ловеч – 44 %, Велико Търново и Кърджали по 43%, Сливен – 42 %, Видин, Търговище и Шумен по 39 %. За София-град 26 % от заявленията са пуснати в платформата на МОН. Най-малко са се възползвали от електронното подаване в областите Враца – 3 %, Благоевград, Русе и Силистра по 8 %, Бургас – 12 %,  Габрово – 13 %, Добрич – 15 % и Кюстендил – 16 %. От всички кандидати за място в профилираните и професионалните гимназии в страната 47 045 са били класирани. От тях 31 377 са по първото си желание. В профилираните паралелки са били приети и могат да се запишат 25 699 бъдещи осмокласници, а в професионалните – 21 346. Младежите, които най-много са искали да учат професия, са 14 575. Записването на учениците започна вчера, 28 юни 2017 г. То ще продължи до утре, 30 юни 2017 г. В същия срок се подадат заявления за участие във второто класиране. Некласираните до момента младежи участват в него автоматично без да попълват допълнителни документи. Недоволните от първия етап трябва да подадат заявленията си в училищата, в които са били приети, без да пренареждат желанията си. При втория тур може да бъдат класирани на по-предно желание или да останат в същото училище, където им се пази място. Списъците с приетите ще бъдат обявени до 4 юли 2017 г.

Спират ТИР-овете по магистралите

http://frognews.bg/news_137371/Spirat-TIR-ovete-po-magistralite/

ТИР-овете по магистралите ще бъдат спрени през цялото лято. Целта е да се облекчи трафика за пътуващите към морето.

Духов оркестър ще има в Силистра, но на санитарния минимум

https://www.24chasa.bg/region/article/6307935

Духов оркестър ще има в Силистра, но на санитарния минимум
Духовия оркестър на Силистра посрещна днес с музика, в знак на протест общинските съветници и кмета на града. Музикантите бяха изправени пред заплахата да останат на половин заплата, заради промени в структурата на администрацията и липсата на приходи, за сметка на разходите. С „Тих, бял Дунав“ градския духов оркестър изрази несъгласието си с

Специализираната прокуратура на Македония поиска затвор за Груевски

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307936

Специализираната прокуратура на Македония поиска затвор за Груевски

Специализираната прокуратура на Македония изисква мярка за задържане за 18 високопоставени бивши, но и настоящи служители, а засега няма обвинения за длъжностни лица от партията „Демократичен съюз за интеграция“, съобщава електронната медия „Плус Инфо“, цитирана от “Фокус“. „В грешка сте, че обвиненията ще се работят през септември.

Рязък спад на мигрантите отчетоха от МВР

http://www.cross.bg/granitzata-izhod-treti-1547508.html

/КРОСС/ „От началото на 2017 г. на изход на държавната граница са задържани 1847 лица, а през 2016 г. броят им е бил 3797 граждани на трети страни. Отчита се намаление с 51,4% на изход. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев", цитиран от „Фокус". С 84 % по-малко пък са задържаните нелегални мигранти, които искат да влязат в България. На натоварена е границата с Турция, където от началото на 2017 г. „Най-натоварен вход е границата с Турция. Задържани са 380 граждани на трети страни", каза той.  „Преобладават гражданите на Пакистан и Ирак. Най-натоварената граница на изход е границата със Сърбия. Там са задържани 1634 граждани на трети страни", посочи Радев. По думите му от началото на годината са образувани 97 досъдебни производства за незаконно пребиваване на границата и трафик на хора, като е повдигнато обвинение на малко над 160, от които осъдени са 133 души.  

Нов опит за продажбата на банка "Виктория"

http://clubz.bg/55684-nov_opit_za_prodajbata_na_banka_viktoriq

Фондът за гарантиране на влоговете даде разрешение на синдика на изпадналата в несъстоятелност през 2014 г. КТБ да започне процедура по продажба на 100% от капитала на дъщерната й ТБ "Виктория" .

Срокът за подаване на писма за интерес към придобиването е до 21 юли 2017 г. 

„С оглед гарантиране на прозрачност на процедурата по продажбата на "Виктория" е публикуван маркетинговият документ за инвестиционна възможност, заедно с придружително писмо към него, който да информира потенциалните купувачи“, уточняват от фонда. 

Това не е първият опит на синдиците да продадат „Виктория“, която е изцяло собственост на КТБ. Миналата година на два пъти имаше удължаване на срока за удължаване на оферти. 

През март БНБ отказа на „Търговска банка Д“ (бившата Демир банк) да придобие „Виктория“. 

Според Централната банка това не би гарантирало създаването на устойчив бизнес модел и би изисквало постоянна капиталова и ликвидна подкрепа от банката - собственик. 

Във фаталната за банковата система 2014 г. тя също бе поставена под специален надзор, но бе отворена през декември същата година, за разлика от компанията си майка. 

След стрес-тестовете банката показа подобрен резултат, което бе поводът синдиците на КТБ да удължат срока за оферти за придобиването на „Виктория“. 

Документът за продажбата можете да видите ТУК.

На работа с тротинетка, но не съвсем

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6307574

На работа с тротинетка,
но не съвсемВ някои страни придвижването с велосипед или скутер е традиция, а усъвършенстването им прави избора много богат. Phatty scooter е разработка от тази година, която представлява хибрид между тротинетка и скутер. Двуколесното е с малък електромотор, благодарение на който максималната скорост, която може да се достигне, е 32 км. в час.

Доплащането и недостигът на кадри са основен проблем на здравеопазването ни според ЕК

http://www.mediapool.bg/doplashtaneto-i-nedostigat-na-kadri-sa-osnoven-problem-na-zdraveopazvaneto-ni-spored-ek-news265977.html

За трети път България получава препоръки от Европейската комисия за подобряване на системата на здравеопазване, каза представителят на Европейската комисия от Генерална дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните" Филип Домански. Той участва в шестия Национален конгрес на пациентските организации. Необходимо е да се подобри моделът на здравното осигуряване, да се намали нивото на преките плащания и да се преодолее недостига на медицински специалисти, посочи Домански препоръките от последния доклад. Продължителността на живота в България е една от най-ниските в Европа, нивата на детска смъртност, на смъртност от предотвратими заболявания, на преждевременна смърт са два пъти по-високи в сравнение с европейските показатели, допълни още Домански. Той засегна и темата за достъпа до здравеопазване, като уточни, че той е ключът към намаляване на неравенството сред различни групи от населението. Трябва да се търси възможност за усъвършенстване на здравноосигурителния модел, каза Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване. По думите й възможностите на солидарния модел не са безкрайни, а демонополизация на НЗОК ще допринесе за предвидимост в системата. Тя коментира, че една от най-важните предпоставки, за да се случи демонополизацията, е създаването на единна национална здравно-информационна система с всички нейни компоненти – електронно пациентско досие, електронна рецепта, електронни пациентски регистри и пр. “В същото време трябва добре да се обмислят и ясно да се дефинират параметрите на заместващото осигуряване, за да не се допусне отпадането на големи групи от хора в състояние на социална нищета“, каза Дариткова. Тя увери, че както и досега широко разпространените социалнозначими заболявания, ще останат в обсега на базисното осигуряване, гарантирано от НЗОК.

Доплащането и недостига на кадри са основен проблем на здравеопазването ни според ЕК

http://www.mediapool.bg/doplashtaneto-i-nedostiga-na-kadri-sa-osnoven-problem-na-zdraveopazvaneto-ni-spored-ek-news265977.html

За трети път България получава препоръки от Европейската комисия за подобряване на системата на здравеопазване, каза представителят на Европейската комисия от Генерална дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните" Филип Домански. Той участва в шестия Национален конгрес на пациентските организации. Необходимо е да се подобри моделът на здравното осигуряване, да се намали нивото на преките плащания и да се преодолее недостига на медицински специалисти, посочи Домански препоръките от последния доклад. Продължителността на живота в България е една от най-ниските в Европа, нивата на детска смъртност, на смъртност от предотвратими заболявания, на преждевременна смърт са два пъти по-високи в сравнение с европейските показатели, допълни още Домански. Той засегна и темата за достъпа до здравеопазване, като уточни, че той е ключът към намаляване на неравенството сред различни групи от населението. Трябва да се търси възможност за усъвършенстване на здравноосигурителния модел, каза Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване. По думите й възможностите на солидарния модел не са безкрайни, а демонополизация на НЗОК ще допринесе за предвидимост в системата. Тя коментира, че една от най-важните предпоставки, за да се случи демонополизацията, е създаването на единна национална здравно-информационна система с всички нейни компоненти – електронно пациентско досие, електронна рецепта, електронни пациентски регистри и пр. “В същото време трябва добре да се обмислят и ясно да се дефинират параметрите на заместващото осигуряване, за да не се допусне отпадането на големи групи от хора в състояние на социална нищета“, каза Дариткова. Тя увери, че както и досега широко разпространените социалнозначими заболявания, ще останат в обсега на базисното осигуряване, гарантирано от НЗОК.

Земята в Добричко поскъпва с около 14 процента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307928

Земята в Добричко поскъпва с около 14 процента
През 2016 г. средната рента от един декар земеделска земя в област Добрич достига 85 лв., което е с 3.7% по-високо спрямо 2015 година - сочат данните на Териториалното статистическо бюро-Добрич. В страната средната достига 44 лв. Най-високите ренти през миналата година са дадени в община Балчик – 96 лева/дка, в община Добричка – 89 лева/дка.

"МакКинзи": Над 10 000 китайски компании работят в Африка

http://econ.bg/Новини/-МакКинзи-Над-10-000-китайски-компании-работят-в-Африка_l.a_i.744833_at.1.html

Повече от 10 000 китайски компании работят в Африка, което е четири пъти повече от предишните оценки, като 90% от тях са частни. Това се посочва...

Ирак обяви края на халифата на "Ислямска държава" след превземането на джамията Ан Нури в Мосул

http://www.moreto.net/novini.php?n=354495

Иракската армия обяви края на халифата на терористичната организация "Ислямска държава", предадоха Ройтерс, ТАСС, цитирани от БТА. "Тази измислена държава падна", каза говорителят на командването на иракските сили, провеждащи офанзивата за отвоюване на Мосул, бригаден генерал Яхия Расул, пред иракската държавна телевизия.

Глаукома и високо кръвно мъчат 21-годишния бияч на туристи в Несебър

https://offnews.bg//temida/glaukoma-i-visoko-kravno-machat-21-godishnia-biach-na-turisti-v-neseba-659382.html

Ендокринно заболяване, високо кръвно, глаукома и нервно-вегетативна дистония тормозят нападателят от Несебър, който наби незрящи туристи от Словакия. Това стана ясно в четвъртък на заседание на съда, на което прокуратурата поиска постоянния му арест. 

21-годишният Тодор Николов е обвинен за хулиганство, за което може да получи до три години затвор. 

Според защитата му Тодор е бил изписан от болница ден преди инцидента. Адвокатката поиска назначаването на експертиза, за да се изясни дали подзащитният ѝ може да се лекува в ареста. 

Прокурорът по делото се противопостави на това искане, като изложи аргументи, че в този период Тодор може да избяга и да се укрие, след като изтече 72-часовото му задържане, което изтича довечера.

Съдът се съгласи да отложи делото и го насрочи за 6 юли, когато трябва да бъде изслушано вещо лице. Тогава ще стане ясно и дали здравословното състояние на Тодор му пречи да бъде в ареста.  

Младежът беше задържан след излъчен по медиите видеоматериал от охранителни камери и на позвъняване на спешния тел. 112. Инцидентът е от миналата събота - 24 юни. Отишлите на място полицаи са установили, че на мястото има лека катастрофа. Тогава свидетелите на престъплението на се информирали полицията, че е имало и нападение. 

От кадрите, запечатали инцидента, става ясно, че след като младежът слиза от колата, за да раздаде правосъдие, тя тръгва на собствен ход и се удря в уличен стълб. 

Глаукома и високо кръвно тормозят 21-годишния бияч на туристи в Несебър

https://offnews.bg//temida/glaukoma-i-visoko-kravno-tormoziat-21-godishnia-biach-na-turisti-v-nes-659382.html

Ендокринно заболяване, високо кръвно, глаукома и нервно-вегетативна дистония тормозят нападателят от Несебър, който наби незрящи туристи от Словакия. Това стана ясно в четвъртък на заседание на съда, на което прокуратурата поиска постоянния му арест. 

21-годишният Тодор Николов е обвинен за хулиганство, за което може да получи до три години затвор. 

Според защитата му Тодор е бил изписан от болница ден преди инцидента. Адвокатката поиска назначаването на експертиза, за да се изясни дали подзащитният ѝ може да се лекува в ареста. 

Прокурорът по делото се противопостави на това искане, като изложи аргументи, че в този период Тодор може да избяга и да се укрие, след като изтече 72-часовото му задържане, което изтича довечера.

Съдът се съгласи да отложи делото и го насрочи за 6 юли, когато трябва да бъде изслушано вещо лице. Тогава ще стане ясно и дали здравословното състояние на Тодор му пречи да бъде в ареста.  

Младежът беше задържан след излъчен по медиите видеоматериал от охранителни камери и на позвъняване на спешния тел. 112. Инцидентът е от миналата събота - 24 юни. Отишлите на място полицаи са установили, че на мястото има лека катастрофа. Тогава свидетелите на престъплението на се информирали полицията, че е имало и нападение. 

От кадрите, запечатали инцидента, става ясно, че след като младежът слиза от колата, за да раздаде правосъдие, тя тръгва на собствен ход и се удря в уличен стълб. 

Българското председателство на ЕС с план да обедини 27-те

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/29/2998200_bulgarskoto_predsedatelstvo_na_es_s_plan_da_obedini/?ref=rss


"По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те държави, за да запазим европейския дневен ред и посока", заяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на международна конференция "Качество на европейската интеграция на България – 10 години след присъединяването" в Нов български университет.<br /><br />На конференцията Павлова посочва, че членството на България в ЕС е станало национална кауза, а българското...

Българсокто председателство на ЕС с план да обедини 27-те

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/29/2998200_bulgarsokto_predsedatelstvo_na_es_s_plan_da_obedini/?ref=rss


"По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те държави, за да запазим европейския дневен ред и посока", заяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на международна конференция "Качество на европейската интеграция на България – 10 години след присъединяването" в Нов български университет.<br /><br />На конференцията Павлова посочва, че членството на България в ЕС е станало национална кауза, а българското...

Бивш футболист на "армейците" пое школата на ЦСКА 1948

https://offnews.bg//futbol/bivsh-futbolist-na-armejtcite-poe-shkolata-na-tcska-1948-659378.html

Георги Кьосев е новият директор на Детско-юношеската школа на ЦСКА 1948. Бившият футболист на ЦСКА подписа договор и до края на седмицата ще обяви датата и мястото за кастинга за набиране на таланти в школата.

Ръководството на клуба се надява, че Кьосев ще се окаже точният човек за работата. Той има опит с детските школи, след като е работил в такава в Швеция.

Георги Кьосев е роден на 22.05.1974 г. Играел е за Хебър, Миньор (Перник), ЦСКА, Видима-Раковски и шведския Йоребру СК.

Два поредни сезона е голмайстор на Б група с отбора на Хебър. Вицешампион на България през 2000 година с отбора на ЦСКА. С "червените" участва и в европейските клубни турнири.

През 2007 година Кьосев слага край на състезателната си кариера и става треньор в Детска академия по футбол. Бил е треньор още на Струмска Слава (Радомир) в Югозападната Трета лига.

Привличането му е част от стратегията на новака във "В" група за събиране на "червени сърца". ЦСКА 1948 ще играе целия сезон на отличния стадион в Драгалевци, собственост на Румен Чандъров.

Всеки момент клубът ще обяви цените на билетите и ще покаже новите екипи, които са уникални за българския футбол.

Валентин Радев: Има опасност синдикатите да бъдат употребени политически

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307902

Валентин Радев: Има опасност синдикатите да бъдат употребени политическиГоляма част от кандидатите за служба в МВР нямат качества за това, заяви вътрешният министър  Посъветвах ги да не се заиграват политически, защото могат да бъдат употребени, заяви вътрешният министър Валентин Радев след срещата си със синдикалистите от МВР по повод срещата им с Корнелия Нинова. Според Радев в исканията им и преговорите с

120 ученици се включват в състезанието „Какво? Къде? Кога?“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354481

Националното младежко състезание по евристично мислене „Какво? Къде? Кога?“ започва от 15 часа на 1 юли - събота в Юнашкия салон, научи Moreto.net. В състезанието се включват 20 отбори с по 6 участници от клубове на знаещи в цялата страна.

Еврейската организация в България подари синагогата във Видин на общината

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/29/2998186_evreiskata_organizaciia_v_bulgariia_podari_sinagogata/?ref=rss


Община Видин ще стопанисва синагогата в града, след като прие сградата като дарение от организацията на евреите в България "Шалом", съобщава БТА. Приемането на имота бе гласувано на днешното редовно заседание на Общинския съвет.<br /><br />От "Шалом" са поставили няколко условия при предоставянето на сградата. Те настояват синагогата да се ползва като културен център, да бъде обособена част за молитвен храм и в срок до 5 години общината да започне...

World Class Барман на годината: Финалът

https://www.actualno.com/showbusiness/world-class-barman-na-godinata-finalyt-news_619718.html

Diageo Reserve World Class е най-голямото и авторитетно състезание за бармани в света, което се проведе в България за трета поредна година. В епичната битка се включват стотици държави, които излъчват своя топ барман след множество предизвикателства, а най-добрите от всички краища на с

Пак буйстващ западен турист на морето - германец чупи бутилки и вади нож

http://www.cross.bg/tyrist-obrazyvano-proizvodstvo-1547507.html

/КРОСС/ Досъдебно производство е образувано срещу 20-годишен младеж за непристойно поведение. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 0:40 часа в сряда, в заведение в курорта „Св. Константин и Елена" 20-годишен германски турист чупил инвентар и бутилки, отправял заплахи за саморазправа и демонстративно вадил нож. Заради грубото нарушаване на обществения ред и общоприетите норми, той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. На 20-годишният турист са повдигнати обвинения по чл. 325 и чл. 216 от НК.

Министър Кралев се срещна с представители на италианския бизнес в България

https://www.24chasa.bg/sport/article/6307908

Министър Кралев се срещна с представители на италианския бизнес в България
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководството на асоциацията на италианските предприемачи в България – Конфиндустрия България. На срещата присъстваха новият председател на асоциацията Мария Луиза Мерони, заместник-председателят й Пламен Дилков и директорът Мила Ненова. Това съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

19-годишна уби приятеля си във видео на живо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307878

19-годишна уби приятеля си във видео на живоМомиче от Минесота е обвинено за това, че застреля приятеля си онлайн в „Ютюб“, докато двамата снимаха видео с „шега“, предава vesti.bg Деветнадесетгодишната Монализа Перес уби Педро Руиз пред десетки хора, които гледаха излъчването на живо. Във видеото той държи книга пред гърдите си, за която двамата с приятелката му са мислели,

Шведските боровинки могат да излязат „горчиви”

https://www.24chasa.bg/region/article/6307888

Шведските боровинки могат да излязат „горчиви”
Няколкостотин сезонни работници се очаква да заминат и тази година на работа в Швеция за участие в кампанията за бране на боровинки – каза на пресконференция началникът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. Той посочи, че в тази връзка от Агенцията по заетостта обръщат внимание преди тръгване всеки сезонен работник да проучи агенцията

Температурни рекорди в много градове у нас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/temperaturni-rekordi-v-mnogo-gradove-u-nas-2033812

Температурни рекорди в редица областни градове в Северозападна и централната част на Северна България бяха постигнати днес. Това съобщи за БТА Димитър Александров - дежурен синоптик в плевенския филиал на Националния институт по ме

Катар отхвърли исканията на арабските си критици

http://frognews.bg/news_137370/Katar-othvarli-iskaniiata-na-arabskite-si-krititsi/

Катар отхвърли списъка с искания, предоставен му от други арабски държави в Близкия изток. Страната обаче е готова да обсъди „легитимните проблеми” с критиците си.

Тео Ушев ще е жури на Оскарите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6307882

Тео Ушев ще е жури на ОскаритеАниматорът и режисьор Теодор (Тео) Ушев ще е жури на наградите „Оскар“. Новината съобщи самият той във профила си във „Фейсбук“. „С гордост мога да съобщя, че получих покана за гласуващ член на Американската академия за киноизкуство“, написа той. „Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели „Оскар“ следващата година“,

Русия обвини САЩ, че готвят провокация в Сирия

https://offnews.bg//sviat/rusia-obvini-sasht-che-gotviat-provokatcia-v-siria-659377.html

Русия обвини САЩ, че подготвят провокация в Сирия, за която след това ще бъде обвинено правителството на Башар Асад. 

Съобщение идва, след като американското правителство предупреди, че Асад готви нова химическа атака, като посочи, че той ще плати "висока цена", ако го направи. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Москва е получила информация, според която сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят силите на Асад за използване на химическо оръжие. 

С подобна позиция излезе и сирийското външно министерство. От ведомството обявиха, че предупреждението на САЩ към сирийското правителство да не извършва нова химическа атака е безпочвено и зад него се крие оправдание за нова атака в Сирия от страна на САЩ, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Източник на сирийската държавна телевизия посочи, че обвиненията на Вашингтон за планирано от Дамаск химическо нападение са не само подвеждащи, но и "лишени от всякаква истина и не са базирани на никакви факти". 

През април САЩ нанесоха въздушен удар срещу сирийска военна база, която според тях е била използвана за смъртоносно химическо нападение.

Русия тогава обяви, че не е имало химическа атака, а жертвите са загинали под въздействието на отровни вещества, разпространили се във въздуха, след като сирийски военни самолети са атакували бунтовнически склад за химически оръжия.

Пускат нападателя на незрящи туристи, бил много болен

http://dnes.dir.bg/news/nesebar-bolen-todor-nikolov-nezrjashti-turisti-25982300

Тодор Маринов Николов, нападнал слепи хора в Несебър, се оказа болен и днес най-вероятно ще бъде освободен от ареста.

Икономическото доверие в Еврозоната е на 10-годишен връх

http://econ.bg/Новини/Икономическото-доверие-в-Еврозоната-е-на-10-годишен-връх_l.a_i.744832_at.1.html

Потребителското и бизнес доверие в еврозоната достигнаха през юни до най-високите нива от преди глобалната финансова и икономическа криза,...

ЕК с предложение за единна база данни за осъждани чужденци

http://www.cross.bg/iioyrova-suzdadena-baza-1547506.html

/КРОСС/ Европейската комисия предлага в ЕС да бъде създадена единна база данни за чужденците от трети страни с осъдителни присъди. Това обяви днес европейският комисар за правосъдието, потребителите и равенството между половете Вера Йоурова, цитирана от ТАСС. Според нея тази мярка ще бъде част от борбата с тероризма. "Предлагаме да се създаде нова система с имената и пръстовите отпечатъци на лицата, което не са граждани на ЕС и имат в миналото наказателна присъда в някоя от страните на ЕС", каза Йоурова. "Ще бъде създадена и експертна група на високо равнище, която ще обсъди мерки за предотвратяване на радикализацията и разпространяването на екстремизма", добави Йоурова.  

Икономическото доверие в еврозоната достига 10-годишен връх

http://www.investor.bg/novini/130/a/ikonomicheskoto-doverie-v-evrozonata-dostiga-10-godishen-vryh-242132/

Евростат констатира и повишение на икономическото доверие във Франция в реакцията на победата на Еманюел Маркон

Летни занимания за учениците (част 3)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/06/29/2995616_letni_zanimaniia_za_uchenicite_chast_3/?ref=rss


Лятната ваканция за най-малките вече започна, големите броят последни учебни дни. Традиционно "Детски Дневник" събра няколко предложения за по-различни изживявания - нетрадиционни и не твърде популярни занимания - за трите почивни месеца за учениците.<br /><br />За курсовете по роботика, лятното зооучилище, киноучилище, училище по изкуства на "Изиарт" и лятното училище в регионалния исторически музей в Русе можете да прочетете в първата част. За курсове по...

Полицейска операция на бул. "Витоша", търсят трафиканти на мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307822

Полицейска операция на бул. "Витоша", търсят трафиканти на мигрантиПолицейска операция тече на бул. "Витоша" в София, съобщи зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев на брифинг в МВР. Издирват се оперативно интересни лица във връзка с извършени престъпления, но още не е завършила и не мога да съобщя резултати", каза той. Едно от престъпленията, за които с еиздирват бандитите, е трафик на мигранти,

Тео Ушев става част от журито на Оскарите

https://offnews.bg//kultura/teo-ushev-stava-chast-ot-zhurito-na-oskarite-659380.html

Режисьорът Тео Ушев е получил покана да стане част от журито на най-престижните кино награди в света - "Оскарите". 

Новината съобщи самият Ушев във фейсбук профила си: 

"С гордост мога да съобщя, че получих покана за гласуващ член на Американската Академия за Киноизкуство. Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели Оскар следващата година".

Както знаете, филмът на Ушев "Сляпата Вайша" бе номиниран за "Оскар", но не успя да спечели в категорията за най-добър късометражен анимационен филм.

Въпреки това, режисьорът не спира да жъне успехи зад граница, а поканата от страна на Американската академия за киноизкуство е поредното признание за работата на българина, който в момента работи съвместно с Канадския филмов институт. 

Тео Ушев ще е жури на наградите "Оскар"

http://clubz.bg/55683-teo_ushev_shte_e_juri_na_nagradite_oskar

Режисьорът и аниматор Теодор (Тео) Ушев е поканен за жури на наградите "Оскар". Новината съобщи самият той в профила си във фейсбук.

„С гордост мога да съобщя, че получих покана за гласуващ член на Американската академия за киноизкуство. Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели „Оскар“ следващата година“, споделя Ушев, който получи номинация за "Оскар" за филма „Сляпата Вайша“ (Blind Vaysha), но се успя да се пребори за статуетката.

Най-новият проект на Ушев и първата му пълнометражна екранизация ще започне да се снима в България през есента на 2018 г. Филмът е по романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров. Това е и първият режисьорски проект на Ушев, финансиран у нас и подкрепен от Националния филмов център. Той ще е копродукция с Канада и Румъния, а сценарист е авторът на романа.

Лентата е антиутопия и е на практика първи опит в българското кино в областта на научната фантастика. Тя ще разкаже историята на безсмъртна нация, която иска да напусне земята от борда на Пумпала. В това общество женският пол е вече ненужен, ще бъде съхранена само една мостра на приказно красива жена, която ще бъде отнесена в Космоса, разказа Би Ти Ви.

Романът „Пумпал“ излезе преди по-малко от две месеца на българския пазар. Още тогава стана ясно, че Тео Ушев има интерес към проекта – в Дома на киното той откри изложба с илюстрации, вдъхновени от „мрачната фантазия“ на Владислав Тодоров. Аниматорът е и автор на корицата на изданието.

Полицията в Гърция арестува двама българи за трафик на мигранти

http://www.moreto.net/novini.php?n=354476

Полицията в Гърция арестува двама български шофьори заради трафик на мигранти. 12 пакистанци и двама индийци са били укрити в специално изготвен тайник на камиона им, съобщават гръцките власти. Двамата 48-годишни мъже са задържани при акцията на магистрала "Егнатия", докато са пътували от България.

Porsche Cayenne: Лютив германец

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/porsche-cayenne-liutiv-germanec-6070928

Всеки готвач ще ви каже, че манджата я правят подправките. А лютото, освен че ви кара да се изпотявате и нервно да се почесвате по главата, е задължително за апетита.

Борисов отива в Хърватия за Срещата на върха на ПСЮИЕ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308137

Борисов отива в Хърватия за Срещата на върха на ПСЮИЕ 
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 30 юни, в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ ще се проведат в Дубровник. Хърватия пое ротационното председателство на Процеса за

Вътрешният министър е притеснен как ще се охранява председателството

https://offnews.bg//politika/vatreshniat-ministar-e-pritesnen-kak-shte-se-ohraniava-predsedatelstvo-659379.html

За да бъдат увеличени заплатите на полицаите най-силният аргумент е предстоящото председателство на Съвета на ЕС. По този начин вътрешният министър Валентин Радев ще опита да убеди финансовия министър и премиера за увеличението на заплатите на полицаите. 

По-рано днес стана ясно, че по тази тема синдикатите и МВР не са постигнали съгласие, като на 5 юли се очаква да се проведе голям протест на служители от цялата страна. 

След срещата Радев каза, че не е оптимист по отношение на заплатите за тази година. Според него по-вероятно е увеличението да стане с новия бюджет. 

"Няма как септември месец да обсъждаме стария бюджет. Нещо черезвичайно ли се е случило?", каза Радев на брифинг в МВР. Той все пак посочи, че председателството "идва със страшна сила, и там нещо трябва да се направи". 

Министърът каза също, че на дневен ред остава проблемът с недостига на полицаи, но това не зависело само от заплащането. По думите му роля играело и "качеството" на кандидатите. 

"Но всички сме съгласни, че тези, които са на терен, не са достатъчни, тъй като не намираме достатъчно кандидати. Когато обявим конкурси, се оказва, че те не са достатъчно качествени. Тестът за интелигентност е една от причините, каза той. Това води до образование, където трябва да се дават пари и кръгът се затваря", обясни Радев.

Той каза, че със синдикатите са се разбрали по всички теми. За неосигуреното облекло за последните 6 години е взето бързо решение и в момента вървят законодателни промени, така че близо 30 млн. лв. да бъдат дадени на служителите, които през годините са си купували униформи със собствени средство. Радев обясни, че решението на проблема с дрехите е бил решен, но не под натиск от синдикатите.  

Радев каза, че предупредил синдикатите да няма "заиграване с партиите", защото лесно щели да бъдат употребени. Той обясни, че има предвид среща на профсъюзите с лидера на БСП Корнелия Нинова. 

ЕС и Япония са близо до постигане на сделка за свободна търговия

http://www.investor.bg/analizi/91/a/es-i-iaponiia-sa-blizo-do-postigane-na-sdelka-za-svobodna-tyrgoviia-242130/

Това повишава перспективите за сключване на двустранни и дори многостранни сделки с Япония през следващите две години, коментират анализатори

Столичният кв. "Стрелбище" излезе на бунт срещу небостъргач

http://www.mediapool.bg/stolichniyat-kv-strelbishte-izleze-na-bunt-sreshtu-nebostargach-news265976.html

Столичният квартал "Стрелбище" протестира в четвъртък срещу намерението за изграждане на 150-метров небостъргач на 44 етажа върху градинката на ъгъла на булевардите "България" и "Петко Ю. Тодоров". Те събраха подписка с искане да не се издава разрешение за строеж, която ще бъде внесена в Столична община и Министерството на регионалното развитие. Недоволните са се организирали в нициативната група "Помощ за Стрелбище". Ако проектът бъде реализиран, това ще бъде най-високата сграда в София. За сравнение, "Капитал Форт", вдигнат на бул."Цариградско шосе" на изхода на София, е 126 метра. Площта, на която е предвидено да се строи, е около три декара и се намира на ъгъла на бул."България" и "Петко Ю. Тодоров" в посока Южния парк. Теренът е собственост на строителната компания НИКМИ, която вдигна трите кули на "Милениум център". Според общия устройствен план на София теренът е отреден за озеленяване и върху него може да бъде изградено само кафене, църква или тоалетна. Двама главни архитекти на София – първо Петър Диков, а след него и Здравко Здравков отказват да променят предназначението му и да издадат разрешение за строеж. Аргументът им е, че проектът е в разрез с Общия устройствен план на столицата и е с непълна документация. Освен това достъпът на хората, които живеят в съседните пет и шест -етажни блокчета ще бъде напълно отрязан. Другият им мотив е свързан с транспортната комуникация. Преминаването през кръстовището на бул."България" и бул. "Иван Гешов", което и в момента е натоварено и се образуват огромни задръствания, ще стане невъзможно, по мнение на архитекти. Инвеститорът няма и становище от РИОСВ дали има нужда от оценка за въздействието върху околната среда, няма и заснемане на зелената система. Проектът не е съобразен с влязлата в сила кадастрална карта на района, не е съобразен и с техническата инфраструктура под терена, не е представен на заинтересованите лица – в случая живеещите в съседство. Това обаче не спира инвеститора НИКМИ, който обжалва Общия устройствен план (ОУП) на столицата. По закон ОУП е задължителен и не може да се оспорва. На това мнение е първата съдебна инстанция – Административният съд, но не и втората, която е окончателна. В края на 2016 г. тричленен състав на Върховния административен съд в състав Ангел Калинов, Джузепе Роджери и Любомира Мотова решават в полза на НИКМИ. Според тримата съдии Общият устройствен план е "нищожен в съответната част", която се отнася за имота на НИКМИ. Нещо повече, тримата съдии задължават главният архитект Здравко Здравков да "издаде искания административен акт" в срок от 14 дни. Той не го прави и следва санкция от 1000 лв. за Здравков, която той обжалва. По думите на главния архитект съдът го задължава да наруши закона. Жителите на "Стрелбище" твърдят, че ще се съпротивляват докрай на бетонирането на градинката, която ползват за отдих и спорт. Притесненията им са, че ако бъде построен небостъргачът, околното пространство ще се "наводни" с около 4000 души, които няма как да бъдат поети от съседните малки и тесни улички. Освен това достъпът до домовете на някои от жителите на квартала ще бъде затруднен. Те и сега се налага да преминават през частен имот на банка, за да стигнат до жилищата си. НИКМИ придобива имота след заменка Строителната компания НИКМИ придобива общинския имот от втори опит чрез скандална заменка през 2006 г., припомни общинският съветник от БСП Борис Цветков. Първият доклад за замяна на общинската градинка с площ от 3060 кв.м срещу терен на НИКМИ от 374 кв.м, намиращ се в м."Бул. България – 2 част" е внесен от четирима общински съветници. Това са Петър Атанасов и Атанас Медникаров от ССД (партията на бившия кмет Стефан Софиянски -бел.ред.), Кирил Арсов от НДСВ и Радослав Тошев от "Гергьовден", който година по-късно става общински съветник от ГЕРБ. Това се случва на 27 юли 2006 г. - последното заседание на Столичния общински съвет (СОС) преди лятната ваканция. Разглеждането на доклада е отложено за следващата сесия на СОС. На 26 октомври 2006 г. същите четирима общински съветници внасят отново предложението за замяната и то е одобрено с гласовете на 38 съветници от групите на СДС, ССД, "Гергьовден" и НДСВ. "Против" са гласували съветниците от БСП и ДСБ. В решението на СОС е посочено, че замяната трябва да стане по пазарни цени. Общинската градинка от 3060 кв. м е оценена на 4 млн. лв., докато теренът на НИКМИ от 374 кв.м е оценен на 222 140 лв. Това са цените, под които сделката не трябва да стане. СОС възлага на кмета да изпълни решението. По това време председател на СОС е Владимир Кисьов, а столичен кмет е Бойко Борисов, който довършва мандата на Софиянски и няма собствена група в СОС. Тогавашният областен управител на София Тодор Модев (БСП) спира решението за скандалната замяна като незаконосъобразно. Нататък следва дълга съдебна битка на НИКМИ за изграждането на небостъргача, която завършва с успех за компанията, но предизвиква гнева на столичани. НИКМИ на Милчо Благоев и Николай Козанов Строителната фирма НИКМИ е създадена от Николай Козанов и Милчо Благоев още в първите години след смяната на режима през 1989 г. В началото на 1990-те двамата са сочени за близки до СДС и тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски (който първоначално е представител на СДС и години по-късно учредява партията си ССД -бел.ред.), тъй като фирмата им необяснимо печели множество атрактивни общински имоти в централната част на София, част от които придобива чрез заменки. След това без особени проблеми по времето на 10-годишния кметски мандат на Софиянски и главния архитект Стоян Янев НИКМИ получаваше разрешителни за строеж за високи сгради. Така на мястото на съборената стара градска библиотека се появи "Гранд хотел София" през 2004 г. Две години по-късно беше пуснат и "Сентръл парк" срещу НДК, който е с над допустимите параметри на застрояване спрямо съседните сгради. НИКМИ са ремонтирали и Терминал 1 на Летище София за около 7 млн. долара, както и сградата на Българското национално радио, заради което тогавашният директор Александър Велев за малко не загуби поста си. Сред последните проекти на фирмата е "Милениум център" – трите кули край НДК, който се възползва от вратичка в Закона за устройство на територията, за да заобиколи всички градоустройствени изисквания. А заради продажбата на терена Софиянски дори получи обвинение от прокуратурата, но след това беше оправдан от съда.

Столичният квартал "Стрелбище" излиза на бунт срещу небостъргач

http://www.mediapool.bg/stolichniyat-kvartal-strelbishte-izliza-na-bunt-sreshtu-nebostargach-news265976.html

Жители на столичния квартал "Стрелбище" излизат на протест в 19 часа в четвъртък срещу намерението за изграждане на 44-етажен небостъргач (150 метра) на мястото на градинка, съобщиха от инициативната група "Помощ за Стрелбище". Ако проектът бъде реализиран, това ще бъде най-високата сграда в София. За сравнение, "Капитал Форт", вдигнат на бул."Цариградско шосе" на изхода на София, е 126 метра. Площта, на която е предвидено да се строи, е около декар и се намира на ъгъла на бул."България" и "Петко Ю. Тодоров" в посока Южния парк. Теренът е собственост на строителната компания "НИКМИ", която вдигна трите кули на "Милениум център". Според общия устройствен план на София теренът е отреден за озеленяване и върху него може да бъде изградено само кафене, църква или тоалетна. Двама главни архитекти на София – първо Петър Диков, а след него и Здравко Здравков отказват да променят предназначението му и да издадат разрешение за строеж. Аргументът им е, че проектът е в разрез с Общия устройствен план на столицата и е с непълна документация. Освен това достъпът на хората, които живеят в съседните пет и шест -етажни блокчета ще бъде напълно отрязан. Другият им мотив е свързан с транспортната комуникация. Преминаването през кръстовището на бул."България" и бул. "Иван Гешов", което и в момента е натоварено и се образуват огромни задръствания, ще стане невъзможно, по мнение на архитекти. Инвеститорът няма и становище от РИОСВ дали има нужда от оценка за въздействието върху околната среда, няма и заснемане на зелената система. Проектът не е съобразен с влязлата в сила кадастрална карта на района, не е съобразен и с техническата инфраструктура под терена, не е представен на заинтересованите лица – в случая живеещите в съседство. Това обаче не спира инвеститора НИКМИ, който обжалва Общия устройствен план (ОУП) на столицата. По закон ОУП е задължителен и не може да се оспорва. На това мнение е първата съдебна инстанция – Административният съд, но не и втората, която е окончателна. В края на 2016 г. тричленен състав на Върховния административен съд в състав Ангел Калинов, Джузепе Роджери и Любомира Мотова решават в полза на НИКМИ. Според тримата съдии Общият устройствен план е "нищожен в съответната част", която се отнася за имота на НИКМИ. Нещо повече, тримата съдии задължават главният архитект Здравко Здравков да "издаде искания административен акт" в срок от 14 дни. Той не го прави и следва санкция от 1000 лв. за Здравков, която той обжалва. По думите на главния архитект съдът го задължава да наруши закона. Жителите на "Стрелбище" твърдят, че ще се съпротивляват докрай на бетонирането на градинката, която ползват за отдих и спорт. Притесненията им са, че ако бъде построен небостъргачът, околното пространство ще се "наводни" с около 4000 души, които няма как да бъдат поети от съседните малки и тесни улички. Освен това достъпът до домовете на някои от жителите на квартала ще бъде затруднен. Те и сега се налага да преминават през частен имот на банка, за да стигнат до жилищата си.

Биячът на незрящи туристи се оказа много болен, пускат го за изследвания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307855

Биячът на незрящи туристи се оказа много болен, пускат го за изследвания21-годишният Тодор Николов от Несебър, който нападна незряща група туристи в центъра на стария град на 24 юни се оказа сериозно болен. По време на заседание на райноия съд в Несебър неговият адвокат Веселина Василева представи медицинска документация, според която младият мъж страда от сериозно ендокринно заболяване, високо кръвно,

Николай Михайлов, „Трейс Груп Холд“: След „Хемус“ е време за тунелите под Шипка и Петрохан (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307866

Николай Михайлов, „Трейс Груп Холд“: След „Хемус“ е време за тунелите под Шипка и Петрохан (Видео)След като бъде направена магистрала „Хемус“ трябва да започне изграждането и на инфраструктурата север-юг, която включва тунел под Шипка, тунел под Петрохан и магистрала „Черно море“. Това коментира на форума, организиран от „24 часа“ във Велико Търново инж. Николай Михайлов от „Трейс Груп Холд“. В случая говори много повече като председател на

84% по-малко нелегални мигранти отчете вътрешният министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307846

84% по-малко нелегални мигранти отчете вътрешният министърС 84 % по-малко са задържаните нелегални мигранти от началото на 2017 г. в сравнение със същия период на м.г., съобщи на брифинг в МВР вътрешният министър Валентин Радев. На българо-турската граница те са 380. От началото на 2017 г. заловените нелегалните мигранти са общо 1847, а през м.г. са били 3777.

Кои са храните, които трябва да избягва всяка зодия

https://www.actualno.com/curious/koi-sa-hranite-koito-trjabva-da-izbjagva-vsjaka-zodija-news_619711.html

Зодиакалният знак отчасти определя личността, съвместимостта с други зодии, вашите нагласи, но и храните, който ви се отразяват добре или пък е наложително да избягвате. Има ястия, които са по-предпочитани от други или такива, които въобще не желаете да опитате. Foodpanda, подбра

„Джулай морнинг” – от Тутракан до Каварна и Шабла

https://www.24chasa.bg/region/article/6307851

„Джулай морнинг” – от Тутракан до Каварна и Шабла
За втора поредна година вокалистът на „Юрая Хийп” Джон Лоутън ще изпее хита на групата „Джулай морнинг” на 1 юли при изгрева на слънцето в град Тутракан, на брега на река Дунав. Заедно с него ще бъдат група „Б.Т.Р.” и бившият ккмет на Каварна Цонко Цонев. „ Малко преди изгрева ще започнат „Б.Т Р.”, после излиза Джон Лоутън,

Цветан Цветанов: "Хемус" е задача на всички партии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307770

Цветан Цветанов: "Хемус" е задача на всички партии"Идеята да разясните всичко, което ще се случи със строителството на магистрала "Хемус", си заслужава да бъде подкрепено, но трябва да поемете ангажимент в края на годината или началото на другата да отчетете свършеното по етапите на аутобана", каза на форума "Магистрала "Хемус" - развитието на българския север" председателят на парламентарната

Яворови дни, 2017 – програма

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/uat_gFkM0Y0/

59 години Яворови дни, Поморие 2017  /6 – 8 юли/

 

И ти се върна! – празник ден…

  Ще дъхна аз и с кървав пламък

  ще пламне тук дърво и камък.

  Бъди при мен-бъди у мен…

  Сред кървав пламък и през дим,

  сред задух нетърпим,

  небето в твоя поглед

   дивно ще се отражава.  

  Душа за него ще копней!

  Ти него гледай и ми пей

  за хладния покой, за вечната забрава.

  1. ЮЛИ / четвъртък /

18.00 ч.            Заупокойна молитва за Пейо Яворов

Храм „Св. Рожд. Богородично“

 

19.00 ч.            „Полъх от класиката”

Читалище         Изложба – ХГ „проф. Илия   Петров”  – Разград

„Просвета“

 

20.00 ч.             Откриване на ЯВОРОВИ ДНИ 2017

Паметник

на Яворов            Слово на Добрина Топалова

 

21.00 ч.             „Цар последен”- историческа драма от Райна Томова

Читалище          Режисьор Йосиф Сърчаджиев,

Просвета 1888″  ДТ „Гео Милев” Стара Загора,     с участието на школа  БАГА-ТУР

  1. ЮЛИ / Петък /

 

11.00 ч.         Национален рецитал-конкурс – I кръг

Читалище

„Просвета“

18.30 ч.         Юбилейна вечер „Четем „Безсъници” отново, след 110 години” с

Читалище         участието на проф. Михаил Неделчев, проф. Цветан Ракьовски, доц. Елка

„Просвета”      Трайкова, д-р Добрина  Топалова.

Представяне на книгите „ Яворов. Сюжетите на последните години” ,

„Кръгът „Мисъл” в годината на големите литературни юбилеи” – Михаил

Неделчев и книгата на проф. Цветан Ракьовски „Яворов  Анхиалски

сюжети”

dsc03065f_000-121.00 ч.           „The Sound of  Bulgarian A Cappella” – концерт на група „ Спектрум”

Летен театър   „Яворов”

 

08.ЮЛИ  / Събота /

18.30 ч.          „Уроци по мълчание”-последната поетична книга на Валентина Радинска,

Арт кафе            представена от Керана Ангелова

„Омара”

 

19.00 ч.        Национален рецитал-конкурс

заключителен етап

Летен театър

„Яворов“       Музикална пауза с възпитаниците  на НУМСИ-Бургас

 

Връчване на наградите от националния конкурс за поезия

„ От заник слънце озарени,

алеят морски ширини…“

 

Сватбите във Варна отново на мода

http://www.moreto.net/novini.php?n=354489

Младоженци вдигат сватби, облечени в строителни гащеризони и в рокерско облекло. Това разкри Янна Иванова от Ритуалната зала във Варна, по думите на която желаещите да сключат граждански брак се увеличават. Досега заявките са 800, като до края на годината броят им вероятно ще се удвои.

Димитър Бербатов поддържа форма с йога

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6307760

Димитър Бербатов поддържа форма с йогаБългарската футболна звезда Димитър Бербатов поддържа формата си с йога. В социалните мрежи Берба пусна снимка как практикува кабинетна йога.  Както е известно след като разтрогна договора си с гръцкия "ПАОК" българският нападател е без отбор. В момента Бербатов тренира с "Берое", като дори игра в контролната среща на тима срещу "Славия".

Катар няма да изпълни исканията на арабските държави

http://www.cross.bg/katar-durzhavi-arabskite-1547505.html

/КРОСС/ Катар е готов да обсъди "легитимните проблеми" с арабските държави за прекратяване на регионална криза, но представеният миналата седмица списък съдържа искания, които не е възможно да бъдат изпълнени, тъй като няма истина в тях, съобщава Ройтерс. Дипломатическият разрив възникна този месец, след като Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет прекъснаха отношенията си с Катар, обвинявайки емирството, че подкрепя тероризма и поддържа съюзнически контакти с Иран. Четирите държави изпратиха в Доха списък с 13 искания, включително спиране на телевизия "Ал Джазира" и намаляване на контактите с Иран. Доха има 10 дни да ги изпълни. Крайният срок изтича в събота. Катарският външен министър Мохамед бин Абдулрахман ал Тани заяви, че Доха е заинтересована да участва в преговори за легитимните казуси, засягащи арабските държави, но подчерта, че някои от исканията са не разумни. "Не можем да прекъснем връзките с така наречената "Ислямска държава", "Ал Кайда" и ливанската групировка "Хизбула", защото такива контакти не съществуват", поясни той. "И не можем да изгоним членовете на Революционната гвардия на Иран, защото в Катар няма такива", добави министърът. Посланикът на ОАЕ в Русия предупреди, че срещу Катар могат да бъдат наложени нови санкции, ако не изпълни исканията. Дипломатът добави, че арабските държави могат да притиснат търговските си партньори да избират между тях и Доха.    

Димитър Бербатов поддържа форма с йога

https://www.24chasa.bg/sport/article/6307760

Димитър Бербатов поддържа форма с йогаБългарската футболна звезда Димитър Бербатов поддържа формата си с йога. В социалните мрежи Берба пусна снимка как практикува кабинетна йога.  Както е известно след като разтрогна договора си с гръцкия "ПАОК" българският нападател е без отбор. В момента Бербатов тренира с "Берое", като дори игра в контролната среща на тима срещу "Славия".

Цецка Цачева ”влезе” в затвора в Бургас (снимки)

http://dnes.dir.bg/news/burgas-zatvor-tzetzka-tzacheva-kabinet-borisov-3-25982218

Министърът на правосъдието Цецка Цачева откри изнесена съдебна зала в затвора в Бургас.

Министър Нанков обеща да завърши поне 75 км от "Хемус" за 4 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307816

Министър Нанков обеща да завърши поне 75 км от  "Хемус" за 4 годиниМинимум 75 километра от автомагистрала "Хемус" ще бъдат завършени до края на мандата на настоящото правителство. В тези четири години ще стартират поне още 30 километра, а цялата магистрала ще бъде завършена до седем години. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на дискусията "Магистрала "Хемус"

Архитекти, изкуствоведи, художници за паметника пред НДК: Демонтажът е завръщане към соца

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/06/29/2997346_arhitekti_izkustvovedi_hudojnici_za_pametnika_pred_ndk/?ref=rss


"Примитивна и реваншистка акция" и "завръщане на идеите към соца" - така архитекти, изкуствоведи и художници определиха демонтажа на паметника "1300 години България" пред НДК в блицанкета на "Дневник". Паметникът е нарочен за демонтаж и преместване с решение от 2014 г., което Столична община съобщи, че ще изпълни това лято.<br /><br />Повторни протести на Съюза на художниците, петиция и граждани, които за кратко блокираха кръстовище край НДК...

Дамаск: Обвиненията на САЩ оправдават ново нападение срещу нас

http://www.cross.bg/himicheska-vashington-damask-1547504.html

/КРОСС/ Сирийското правителство обяви, че предупреждението на САЩ към Дамаск да не извършва нова химическа атака е безпочвено и цели да оправдае ново нападение на Вашингтон срещу арабската държава, съобщава държавната телевизия, цитирана от Ройтерс. Припомняме, тази седмица Вашингтон заплаши Дамаск да отговори с военна сила, ако сирийското правителство извърши химическа атака. Телевизията отбелязва, позовавайки се на източник от външното министерство, че обвиненията на Вашингтон не само са подвеждащи, но са и "лишени от някаква истина и не се основават на никакви факти". Белият дом предупреди Башар Асад, че ще "плати висока цена", ако извърши химическа атака.    

Ново поколение роботи разгадават човешките чувства и предпочитания

http://econ.bg/Новини/Ново-поколение-роботи-разгадават-човешките-чувства-и-предпочитания_l.a_i.744831_at.1.html

Анализаторите на вкусове и детекторите на мозъчни импулси са последният писък на модата при високотехнологичните продукти на Международното изложение...

Финландци показаха бойна машина пред наши военни край Казанлък

http://www.cross.bg/mashina-boiina-armiya-1547503.html

/КРОСС/ Два дни финландска компания доставчик на услуги за отбрана, сигурност и поддръжка на авиационна техника, прави демонстрация на нов модел бойна машина за пехотата пред представители на Българската армия и журналисти, предава БНР. Вчера на полигона в Казанлък бяха проведени демонстрационни стрелби, а днес на язовир "Копринка" бяха показани възможностите на машината да се движи във вода. Според вицепрезидента на компанията производител бойната машина е "идеалната амфибия". Екипажът е тричленен, но има място за още осем военни. На сушата развива до 100 километра в час. Тествана е в бойна обстановка от полските военни в Афганистан, но първоначално започва да се произвежда за нуждите на финландската армия. Вече е на въоръжение в редица страни като Швеция, Хърватия, Норвегия, САЩ. Тестовете са част от програмата за нова бойна машина за нашата армия. Страната ни е отправила искане за информация към още 7 фирми, които произвеждат подобен тип техника, тъй като военните ни имат нужда от общо 198 машини.  

В Сливен раздават безплатно минерална вода, в селата пилеят

https://www.24chasa.bg/region/article/6307813

В Сливен раздават безплатно минерална вода, в селата пилеятВиК ще завърти кранчето на длъжниците, дълговете им надхвърлят 1,8 милиона лева Заради жегите община Сливен раздава безплатно днес и утре минерална вода от 11 до 17 часа на две места в града - диспансери с вода са поставени до Стария бряст и на Розова градина. На двете места присъстват медицински лица,

Иракската армия обяви край на халифата

http://dnes.dir.bg/news/mosul-jihad-islyamska-darzhava-halifat-25982220

Иракското министерство на отбраната обяви края на халифата на "Ислямска държава".

Полицейски протести все пак ще има

http://frognews.bg/news_137369/Politseiski-protesti-vse-pak-shte-ima/

Полицейски протести все пак ще има. Това стана ясно след среща между синдикалните организации в МВР и вътрешният министър Валентин Радев.

Неков: Виното ни има шанс да бъде защитено в Китай

http://dnes.dir.bg/news/vino-rakia-china-rozovo-maslo-momchil-nekov-jon-klark-25982173

Българското розово масло, родни вина и ракии имат реален шанс да бъдат защитени в Китай.

Украйна може да бъде глобена заради кавгата с Русия за "Евровизия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6307812

Украйна може да бъде глобена заради кавгата с Русия за "Евровизия"Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) оповести, че Украйна рискува да плати сериозна глоба заради забавянето в организацията на песенния конкурс "Евровизия" в Киев през месец май и липсата на сътрудничество с ЕСРТ във връзка с участието на руски представител, съобщава Ройтерс, цитирана от “Фокус“.

Икономист: Не е нужно цените на храните у нас и в чужбина да са еднакви

http://www.moreto.net/novini.php?n=354475

„Голяма заблуда е това, че всички стоки трябва да са на едни и същи цени навсякъде”. Така икономистът Кузман Илиев коментира в ефира на „Здравей, България” актуалните данни, според които 16 от 31 хранителни продукта са по-скъпи в България, отколкото в Западна Европа.

Регионалният министър: До седем години магистрала "Хемус" ще бъде завършена

//dariknews.bg/novini/bylgariia/regionalniiat-ministyr-do-sedem-godini-magistrala-hemus-shte-byde-zavyrshena-2033811

До седем години автомагистрала "Хемус" ще бъде завършена, прогнозира във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той участва във форума "Магистрала "Хемус" - възраждане на българския Север". Пред участ

Температурни рекорди в редица градове у нас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/temperaturni-rekordi-v-redica-gradove-u-nas-2033812

Температурни рекорди в редица областни градове в Северозападна и централната част на Северна България бяха постигнати днес. Това съобщи за БТА Димитър Александров - дежурен синоптик в плевенския филиал на Националния институт по ме

Американка простреля приятеля си в YouTube

http://dnes.dir.bg/news/priatel-amerikanka-25982165

Жена от американския щат Минесота е с обвинение за убийство заради фатална стрелба с пистолет срещу приятеля си.

Защо тройкаджиите успяват

https://offnews.bg//mama-nindzha/zashto-trojkadzhiite-uspiavat-659381.html

Преди време, един от потребителите на портала The Question зададе провокативен въпрос: „Какво работи сега двойкаджията на класа ви?“ Стотиците отговори напълно развенчаха мита за връзката между оценките в училище и бъдещето на учениците. В подкрепа на тази констатация, психологът Бенджамин Харди дава своето обяснение на въпроса: „Защо тройкаджиите са по-успешни от отличниците?“ Гледната му точка бе публикувана в Observer. През 18 век системата на средното образование била организирана така, че да възпитава учениците в безпрекословно подчинение. Това било свързано с факта, че на онзи етап от развитието на индустриалния век, все повече корпорации се нуждаели от работници за фабриките си. Хора,…

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване