Тежка катастрофа край Благоевград, кола се заби в ТИР

https://www.actualno.com/crime/tejka-katastrofa-kraj-blagoevgrad-kola-se-zabi-v-tir-news_619838.html

Трима румънски граждани пострадаха при тежка катастрофа в района на полигона край Благоевград. Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 6 часа, предаде кореспондентът на Actualno.com Ерол Емилов. Румънец, управляващ лек автомобил "Тойота" е предприел рисково изпреварване, вс

Откриха тялото на 13-годишно момиче в река Искър, издирват още едно

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otkriha-tialoto-na-13-godishno-momiche-v-reka-iskyr-izdirvat-oshte-edno-2033961

В река Искър вчера е открито тялото на 13-годишно момиче от град Тръстеник. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен.
 
По първоначална информация детето се е къпало в реката. Извършен е оглед. Не са установ

НДК си има нов директор

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ndk-si-ima-nov-direktor-2033962

Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК, съобщи на брифинг министърът на културата Боил Банов.

Певец ли е Мирослав Боршош? (видеа)

https://offnews.bg//kultura/pevetc-li-e-miroslav-borshosh-videa-659421.html

Сагата около шефското място в НДК разтресе държавата през последната седмица.

След изненадващото уволнение на Мирослав Боршош от министъра по европредседателството Лиляна Павлова и още по-изненадващото му връщане на поста след личната намеса на премиера Бойко Борисов, кадровият казус бе обвързан със спекулации за тежки зависимости и корупция.

Стана политически.

И докато прокуратурата проверява сигнали за обществените поръчки на бившия-нов шеф на НДК, който пък вчера реши да се оттегли от управлението докато магистратите разследват, в социалните мрежи нов живот получиха клипове с музикални изпълнения на културния мениджър.

Много хора се питат: Певец ли е Мирослав Боршош?

Чуйте и преценете сами:

Песента "Как е възможно" е от 2014 г. Продуцент е компанията "Артишок Продакшънс", а музиката, текста и изпълнението са на Боршош.

От същата година е и песента "Ако още веднъж".

Движението на тунел "Ечемишка" ще бъде пуснато днес

http://econ.bg/Новини/Движението-на-тунел-Ечемишка-ще-бъде-пуснато-днес_l.a_i.744864_at.1.html

Движението в дясната тръба на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" ще бъде пуснато днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това...

Мъже тичаха на токчета на „Мадрид Прайд”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6309205

Мъже тичаха на токчета на „Мадрид Прайд”Мъже на токчета тичаха по улиците на Мадрид. Състезанието е част от фестивала „Мадрид Прайд”, съобщава Нова тв. Тази година испанският град е и световна Прайд столица и се очаква в града да се стекат повече 3 милиона

Как да има рейтинг такъв Парламент?! Провежда се кампания за оплюване на президента!

http://www.cross.bg/samo-nyama-f--1547577.html

/КРОСС/ Дебатът в Народното събрание за създаване на временна анкетна парламентарна комисия по повод процедурата за избор на изтребител в действителност само затвърди предварителното убеждение, че мотивите за такава нямат нищо общо със сериозни съмнения за лобизъм и фаворизиране на производител, а имат съвсем други причини и цели. Предложението бе несъстоятелно и поради това, че тепърва предстои провеждане на преговори с потенциалните доставчици, т.е. няма приключила процедура, проекто-решение и обосновка, по която Парламентът да дебатира. А в изготвената досега експертиза, отразена в докладвания пред служебното правителство протокол и проверена от новото правителство, няма основание за съмнения, защото тя стъпва на стандартите на Съюзното командване по операциите и конкретни критерии към бойните способности. Освен това, за първи път е използван софтуер, който изключва човешка намеса при оценка на показателите и изчисление на коефициентите. Междуведомствената група включва не само военни, но и представители на ДАНС, Министерството на финансите, Министреството на икономиката и т.н. Затова един професионалист като генерал Константин Попов, разкъсван между битието си на депутат и бивш летец, признава, че е «направена комплексна и задълбочена оценка преди закупуването на изтребител за страната ни»

4-те зодии, които всеки трябва да има в живота си

https://www.actualno.com/curious/4-te-zodii-koito-vseki-trjabva-da-ima-v-jivota-si-news_619859.html

Това са любимите ни зодии, без които НЕ МОЖЕМ. Истината е, че тези зодии наистина внасят много щастие в живота ни. Може и да не го осъзнаваме, но всъщност животът ни без тях би бил скучен, сив и никак не толкова щастлив. Ето кои са те... 1. ТЕЛЕЦ Телците са като таралеж в гащите, вс

Шефът на Здравната каса подаде оставка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/C1AZ1mj0rBM/

Управителят на Националната здравно-осигурителна каса д-р Глинка Комитов подаде оставка. Тя е била депозирана в деловодството на Народното събрание и е мотивирана с лични причини.

Председателят на здравната комисия в парламента – д-р Даниела Дариткова, потвърди пред БТВ, че оставката ще бъде приета.

Комитов оглави Здравно-осигурителната каза през март 2015 г.

Кандидатурата му тогава беше единствената и беше подкрепена при гласуването в Народното събрание от парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и АБВ. Срещу нея се обявиха от БСП и „Атака”, а ДПС се въздържа.

В периода 2002 – 2010 г. Комитов беше зам.-управител на НЗОК, а след това – до 2013 г. беше управител на Столичната здравноосигурителна каса.

Дават пари за униформи на полицаите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309215

Дават пари за униформи на полицаитеДа се отпуснат средства за униформи на полицаите - това реши Народното събрание на първо четене с изменение на Закона за МВР по предложение на Цветан Цветанов и колегите му от ГЕРБ. Решението бе прието единодушно със 171 гласа "за". И друга придобивка дават приетите текстове. Отпада възможността полицаят да не може да зареди гориво,

73% от хората на обичат да гледат снимки на приятелите си от почивки във фейсбук

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6309212

73% от хората на обичат да гледат снимки на приятелите си от почивки във фейсбукДори и да обичате да си правите селфита, докато сте на почивка, не ги пускайте във Фейсбук, защото ще подразните приятелите си. Анкета разкри, че повечето хора се изнервят от подобни кадри, съобщи Метро, цитиран от БТА. Цели 73 процента от анкетираните от застрахователната компания "Авива" са казали,

Мащабен военен парад посрещна в Хонконг президента на Китай

http://dnes.dir.bg/news/prezident-parad-honkong-aktivisti-25984942

Китайският президент Си Цзинпин наблюдава днес в Хонконг, най-мащабния от 20 години военен парад в бившата британска колония, предадоха Франс прес и БТА.

Фонд "Земеделие" изплати 6.5 млн. лв. за дребни земеделски стопани

http://www.dnevnik.bg/evropa/evrofinansirane/oblasti/zemedelie/2017/06/30/2998573_fond_zemedelie_izplati_65_mln_lv_za_drebni_zemedelski/?ref=rss


Държавен фонд "Земеделие" преведе 6 547 208 лева на 5 729 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани, подали заявления за Кампания 2016, съобщиха от институцията.<br /><br />Влизането в схемата беше възможно единствено през референтната 2015 г.<br /><br />Право на подпомагане имат тези стопани, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ и отговарят на минималните изисквания за получаване на директни плащания.<br /><br />За...

Едни от най-красивите пеперуди в света ще бъдат показани в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ehH7TNC7k2A/

За поредна година едни от най-красивите пеперуди в света ще бъдат показани в Бургас. Изложбата се открива на 3 юли, понеделник в кръглата зала на експоцентър “Флора” и ще остане там до края на месец август.

Изложбената зала ще бъде превърната в тропическо кътче, където пеперудите ще летят свободно. Температурата и влажността на въздуха в помещението ще се поддържат на необходимите нива, за да се пресъздаде естествената среда на живот на пеперудите.

Първите какавиди на впечатляващите видове вече пристигнаха във “Флората”.
Новият момент тази година е, че  всяка седмица ще пристигат и различни видове нощни пеперуди.

Отбележете уникалната изложба като задължителна спирка в летните си приключения и не пропускайте възможността да запечатате в снимка срещата с прекрасните видове.
Организатори на изложбата са Община Бургас и Регионалният исторически музей.

 

Кристиано Роналдо показа близнаците си

http://www.mediapool.bg/kristiano-ronaldo-pokaza-bliznatsite-si-news266007.html

Кристиано Роналдо показа близнаците си Ева и Матео, родени от сурогатна майка на 8 юни в САЩ, на снимка в социалната мрежа "Туитър".  Носителят на "Златната топка" напусна лагера на националния отбор на Португалия след загубата от Чили с дузпи на Купата на конфедерациите в Русия. Той няма да играе в мача за третото място с Мексико и ще се отдаде на почивка. До момента Кристиано не бе виждал децата си на живо. "Толкова съм щастлив, че мога да гушна тези две нови любови в моя живот", пише Роналдо в профила си в "Туитър". Асът на "Реал" (Мадрид) има по-голям син - Кристиано-младши, който също е от сурогатна майка.Той се роди през юли 2010 г. В близките дни Кристиано Роналдо трябва реши бъдещето си дали остава в мадридския гранд "Реал" или не. Един от най-добрите футболисти в света заплаши да напусне Испания, обиден заради делото, заведено срещу него от прокуратурата за укриване на данъци.

Инцидент с миньор в рудник край Златоград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309207

Инцидент с миньор в рудник край ЗлатоградМиньор е ранен по време на работа в рудник „Мързян“ край златоградското село Ерма река. Трудовият инцидент е възникнал по време на нощната смяна два часа след полунощ. По първоначални данни, при извозване на рудничен материал с руднична вагонетка, е пострадал 40-годишен мъж от с. Старцево, общ. Златоград.

Румънски камион с войници падна в пропаст, има загинали

http://frognews.bg/news_137413/Rumanski-kamion-s-voinitsi-padna-v-propast-ima-zaginali/

Трима румънски войници загинаха, а девет бяха ранени, след като снощи военен камион падна в 100-метрова пропаст в окръг Арджеш в южната част на страната, съобщават румънските медии.

Доброволци на БЧК ще раздават минерална вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354522

Доброволци от БЧК-Варна ще раздават по улиците на града минерална вода заради екстремно високите температури. Това съобщи за Радио Варна Илия Раев - председател на областното ръководство на организацията. Акцията е днес между 12.

Вдовиците на двама загинали на АМ ”Хемус” започват протести

http://dnes.dir.bg/news/zaginali-hemus-protesti-25984919

Вдовиците на загиналите при катастрофата в аварийната лента на магистрала "Хемус” Иван Димитров и Йото Ахчийски все още чакат правосъдие и започват протести.

Корнелия Нинова: Гордея се с кметовете на БСП

http://www.cross.bg/ninova-pavlikeni-horata-1547576.html

/КРОСС/ "Честит празник на жителите на Павликени. Желая ви здраве, разбирателство и успех. На кмета г-н Манолов и неговия екип - все така да се грижат за хората и да създават по-добри условия на живот". Това заяви в Павликени лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост на тържествата по случай празника на града. Тя каза още, че се гордее с кметовете на левицата. "Те са най-близо до хората, до ежедневните им проблеми. Кметовете са тези, които решават проблемите на хората", каза още Нинова. По думите ѝ кметовете и общинските съветници стават приоритет в системата на БСП като помощ, внимание и подкрепа. "Благодаря на всички, които подкрепят г-н Манолов - жителите, народните представители, които всяка седмица са в избирателните си региони", заяви лидерът на левицата. Кметът Емануил Манолов подари на Нинова икона, тъй като на този ден църквата отбелязва паметта на Светите апостоли Петър и Павел. Празника на Павликени уважиха с присъствието си и народните представители от "БСП за България" Весела Лечева и Валентин Ламбев, кметове на населени места от общината, както и председатели на областната и общинските структури на БСП.  

В 10 области на страната има висок риск от избухване на пожар

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2998572_v_10_oblasti_na_stranata_ima_visok_risk_ot_izbuhvane/?ref=rss


Заради високите температури в България в последните дни днес в 10 области в страната е обявен екстремален индекс за пожароопасност. През деня температурите ще достигат до 40 градуса, а на места дори могат да ги прехвърлят.<br /><br />Опасност от избухване на пожар има в областите Видин, Плевен, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Хасково, Стара Загора и Благоевград. От Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха, че при този индекс са възможни бързо...

Задържаха 18- годишен от Поморие, извършител на домови кражби

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/EzNZVOo2AZQ/

На 29.06.т.г. служители от Районно управление – Поморие са задържали за срок от 24 часа криминално проявения  С.К., 18- годишен от Поморие, който е извършител на три домови кражби, осъществени по аналогичен начин – чрез срязване на  противокомарна мрежа и проникване през прозореца на жилищата в тъмната част от денонощието, докато обитателите се намират в него. Извършените домови кражби са следните :

– на 15.06.т. за времето от 03.30 ч. до 08.30 ч. С.К. проникнал в квартира, наета от 31 -годишния Б.П. от Монтана, разположена на поморийската улица „Хан Аспарух”, като откраднал лични документи и сумата от 40 лв.

– на 23.06.т.г. от частен дом, разположен на поморийската улица „Екзарх Йосиф», обитавана от 70- годишна поморийка, С.К. отнел две дамски чанти, съдържащи  мобилен телефон и сумата от 1 335 лева.

– на 28.06.т.г. С.К. проникнал в частен дом, разположен на поморийската улица «Оборище», обитаван от 57 -годишна поморийка, като извършил кражба на телевизор.

В процеса на работа по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя са извършени множество процексуално-следствени действия, сред които разпит пред съдия и следствен експеримент. Голяма част от вещите – обект на престъпленията са намерени и иззети,съобщават от полицията. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Един опасен познат на име "Петя"

https://www.actualno.com/features/edin-opasen-poznat-na-ime-petja-news_619833.html

Много украински и международни фирми станаха жертва на масирана хакерска атака. Вирусът носи закачливото име "Петя.А". На фирмите и компаниите обаче, чиито компютърни системи бяха атакувани, никак не им е до смях. Компютърният вирус "Петя.А" засегна първо петролния концерн "

Един е загинал и 26 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309190

Един е загинал и 26 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие в странатаЕдин човек е загинал и 26 са ранени при 23 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Един от пострадалите е с опасност за живота. В столицата са станали 4 тежки и 138 леки пътни инцидента, при които има един загинал и четирима ранени. От началото на годината загиналите при пътни инциденти са 282,

Мляскане в дома на Радичков

http://www.barometar.net/88942/

  Някои хора стигат дъното, без да го осъзнават. Във формата „Черешката на тортата“, в който родни ВИП-ове се правят на готвачи, в страна, където хиляди хора не са помирисвали месо от години и ядат основно боб и картофи се появи актрисата Мария Статулова. Наедряла, подпийнала, префърцунена, тя направи 8 /осем/ салати в дома на […]

Цигари без бандерол откриха полицаи при проверка от магазин в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/A-j98rNlFuc/

На 29.06.т.г. в магазин за пакетирани стоки, разположен на поморийската улица «Оборище», собственост и 42 -годишния Б.А., служители от Районно управление – Поморие извършили проверка, като намерили и иззели 232 къса цигари, необлепени с акцизен бандерол, съхранявани под щанда. Работата по случая продължава

Alibaba пуска конкурент на Amazon Echo?

http://www.investor.bg/novini/261/a/alibaba-puska-konkurent-na-amazon-echo-242169/

Китайската компания може да влезе в надпреварата на домашните дигитални помощници

Защо УЕФА изхвърли ЦСКА-София за 3 години (документите)

https://offnews.bg//futbol/zashto-uefa-izhvarli-tcska-sofia-za-3-godini-dokumentite-659418.html

Истината черно на бяло! OFFNews се добра до най-важното писмо на УЕФА до БФС (с копие до "Армията"). В него подробно и хронологично са обяснени събитията от последните 12 месеца, започнали с трансформацията на Литекс и Чавдар Етрополе до ЦСКА-София, и завършили с изваждането на последния тим от турнирите за 3 години.

Публикуваме документа, който е получен във футболния съюз на 29 май, тази година, в интерес на всички фенове. Ясно и просто е написано всичко, а умният човек може да прецени има ли доноси, кой е виновен и законно ли е действано на българска територия. Приятно четене:

"Молба за изключение от 3-годишното правило , дефинирано от Член 12 (2) и (3) на Правилникът на УЕФА за лицензиране и финансов феърплей - ПФК ЦСКА-София.

Уважаеми, господин Михайлов

Отнасяйки се до молбата на БФС за изключение от Член 12 (2) и (3) (тригодишно правило на УЕФА за лицензиране и финансов феърплей - издание от 2015 година), която беше подадена в УЕФА на 12 май 2017 година, моля да бъде отбелязано от ваша страна, че тя беше разгледана внимателно.

След описанието на този случай и според причини, описани в мотивите долу, заключаваме, че ЦСКА-София е в конфликт с Член 12 от CL&FFP и с основните причини за съществуването на "тригодишното правило". Така молбата ви за изключение на "тригодишното правило" за ЦСКА-София е отхвърлена.

Взимайки предвид всички аспекти на този случай, финалното решение на УЕФА е: правните и други промени в клуба от юни 2016 година са в нарушение с Член 12 от CL &FFP. Следва, че ЦСКА-София не може да кандидатства за лиценз за турнирите на УЕФА през следващите два сезона - 2017/18 и 2018/19.

Моля, запознайте се с мотивите на аргументираното ни решени, взето според Анекс I на CL&FFP. И ви умоляваме да информирате клуба.

заб. копие е пратено до ЦСКА-София


подпис:
УЕФА
Теодор Теодоридис
Генерален секретар

МОТИВИТЕ

МОЛБА

Според политиката за изключения, допускана от правило 4 и Анeкс I на Правилникът на УЕФА за Клубно лицензиране и Финансов Феърплей (накратко CL& FFP), Българският футболен съюз (БФС) надлежно попълни молба за изключение по отношение на тригодишното правило, дефинирано от Член 12 на CL&FFP.

Молба за изключение, подписана от БФС, беше подадена заради промяна на клубната структура, която прекъсва клубното членство по смисъла на Член 12.

СЛУЧАЯТ

През 2015 година ПФК ЦСКА (накратко старият ЦСКА) не получава лиценз за участие в топнивото на вътрешното първенство. Като допълнение клубът е пратен в местната трета дивизия.

През сезон 2015/2016 ПФК Литекс Ловеч (накратко Литекс), постоянен член на БФС, притежаван от г-н Гриша Ганчев, който през този сезон дава своите дялове на своя син г-н Данаил Ганчев, участва в българската топлига. По-нататък, при лицензирането през 2016 година Литекс кандидатства за лиценз "Б", за да участва през сезон 2016/17 в местната втора лига.

На 27 май 2016 ПФК ЦСКА-1948 АД, бивш футболен клуб ПФК Чавдар АД, притежаван от г-н Гриша Ганчев (38,1 процента) и други - г-н Юлиян Седефов Инджов (38,1), г-н Христо Стоичков (20) и други (3,8), придобива 100 процента от дяловете на Литекс и променя клубната структура, като сменя и името от Литекс на ПФК ЦСКА-София (за кратко нов ЦСКА), сменя седалището от Ловеч на София, сменя цветовете и други.

Колкото до ПФК Чавдар АД, акционерно дружество, създадено през 2008 година, сменя името си на ПФК ЦСКА-1948 АД. Според кореспонденцията с БФС от 20 юли 2016 година - това е бивш клуб и член на БФС, докато подава молба да не участва повече в състезанията и да бъде прекратено членството му в БФС.

По-нататък, според потвърждението от БФС, ПФК ЦСКА-1948 АД "не функционира като футболен клуб в България и е само акционерно дружество", като също така е "едноличен собственик и акционер във футболен клуб ПФК ЦСКА-София" (нов ЦСКА).

Лицензионната комисия на БФС дава лиценз "Б" на Литекс на 3 юни 2016 година. На същата дата Литекс праща писмо до Лицензионната комисия, като информира за смяната на клубната структура (смяна на името, седалище, цветове и т.н.) , която се е случила на 27 май. И също така, че компанията ПФК ЦСКА-1948 АД е придобила 100 процента от дяловете на Литекс.

Лицензионната комисия на БФС одобрява тези промени на 30 юни 2016 година. В допълнение новият ЦСКА сменя стадионите от Градски стадион Ловеч, първо на Национален стадион "Васил Левски" в София и после на стадион "Българска Армия", също в София. И двете промени също са одобрени от Лицензионната комисия на БФС съответно на 30 юни и на 28 юли 2016 година.

На 13 юли 2016 г. БФС информира УЕФА, че Литекс е сменил своята собственост и името на ПФК ЦСКА-София. БФС също така умолява тези промени да бъдат отбелязани в турнира на Младежката Шампионска лига, за която Литекс се е класирал. Затова УЕФА изисква допълнителна информация, отнасяща се за тези промени, която е предоставена от БФС на 20 юли същата година.

След преглед на новата информация УЕФА информира БФС на 27 юли 2016 година, че новият ЦСКА не може да бъде допуснат до състезанието, тъй като направените операции "са придружени от куп мерки, което води до заключението, че ПФК ЦСКА-София е нов и различен клуб от Литекс Ловеч". Така "допускайки ПФК ЦСКА-София (новият ЦСКА) до УЕФА Младежка Шампионска лига през сезон 2016-2017, ще бъде нарушено Правило 51bis (3) на УЕФА. Нито БФС, нито клубът обжалват това решение!

По-нататък, следвайки промените в първенството на България, новият ЦСКА участва в местната топ лига за сезон 2016/2017.
В последната кореспонденция с БФС от 15 май 2017 година е потвърдено, че старият ЦСКА е банкрутирал и има установени задължения от 11 милиона евро. Също така БФС потвърждава, че е основан нов Литекс. Той е член на БФС, като по настоящем играе в по-ниска аматьорска дивизия, като е елиминиран на полуфинал за местна купа.

Член 12 на CL&FFP (дефинира лиценза на кандидата и тригодишното правило) постановява, че "кандидат за лиценз може да бъде само футболен клуб, който е регистриран член в асоциация член на УЕФА. Членството (на старта на сезона на лицензиране) трябва да е минимум три години без прекъсване.

Всяка промяна на правната структура на кандидата (включително, например, промяна на седалище, име и клубни цветове или прехвърляне на дялове между различни клубове) през този период с цел да бъде улеснено негово класиране по спортни заслуги уврежда почтеността на състезанието и се счита за прекъсване на членството".

В светлината на изложеното БФС подава молба за изключение на Член 12 в полза на новия ЦСКА.

Новият ЦСКА прави изложение, че обосновката на направените промени са "усилията ни да създадем допълнителни приходи, да увеличим фенската база и да ползваме всички маркетингови възможности, като използваме термина ЦСКА".

Тази комплексна операция, която включва смяна на собственост, на клубното име, на клубните цветове, а също така и смяна на седалището от Ловеч в София, което е повече от 150 километра, нарушава член 12.

В същото време град Ловеч и неговите привърженици губят своя основен клуб, а новият Литекс Ловеч играе в долна аматьорска дивизия.

Така описани всички гледни точки водят до становището ни, че операциите, предприети от новия ЦСКА, водят до съвсем нов клуб сравнение с Литекс, както е дефинирано по правило 12.

Трябва да бъде отбелязано , че новият ЦСКА използва същото седалище, цветове, лого и стадион като стария ЦСКА. Нещо повече, новият ЦСКА претендира за историята и постиженията на стария ЦСКА. А неговото акционерно дружество ПФК ЦСКА-1948 съдържа в себе си годината, в която е създаден старият ЦСКА.

Все още обаче задълженията на стария ЦСКА не са платени, а кредиторите са ощетени, което е срещу основния смисъл на Член 12, т.е. защита на кредиторите и честността на състезанията.

Следствие от правните промени, предприети от новият ЦСКА, е прекратяване на съществуването на Чавдар и Литекс, които са заменени с нов ЦСКА. Като допълнение, нов Литекс Ловеч е основан в резултат на тези действия. Последно, новият ЦСКА участва в топлигата на България, освободен от дълговете, те остават за стария ЦСКА, който се състезава в трета дивизия преди да прекрати дейност.

Според описанието на този случай и заради причините, изнесени горе, заключаваме, че ПФК ЦСКА-София е в конфликт с Член 12 на CL&FFP и с основния смисъл на "тригодишното правило".
По тази причина молбата за изключение от "тригодишното правило" за ЦСКА-София е отхвърлена.

Нион, 29 май, Теодор Теодоридис, Генерален секретар на УЕФА".

ОЧАКВАЙТЕ ДО ЧАСОВЕ само в OFFNEWS

- Още един интересен документ, хвърлящ светлина по темата.

- Очакваме другите медии да бъдат колегиални и да цитират OFFNews.

МВР: Шофьорите масово не плащат глобите от електронни фишове

http://econ.bg/Новини/МВР-Шофьорите-масово-не-плащат-глобите-от-електронни-фишове_l.a_i.744863_at.1.html

Шофьорите масово бойкотират плащането на глоби за нарушение по пътищата, които са им наложени чрез електронни фишове. Това се разбира от писмен...

Естония поема председателството на ЕС

http://www.cross.bg/estoniya-evropa-ratas-1547575.html

/КРОСС/ Правителството на Естония поема шестмесечното ротационно председателство на ЕС от 1 юли. То обяви и своите приоритети в този период, докато делегация от Европейската комисия, водена от председателя ѝ Жан-Клод Юнкер и от председателя на Европейския съвет Доналд Туск пристига за двудневно посещение в страната, предава „Фокус". „Естония е готова за председателството", заяви премиерът на Естония Юри Ратас. „Ние сме готови да водим съюз от 28 страни-членки, дом на близо 500 млн. души. Програмата, одобрена днес, отразява нашето желание да запазим ЕС обединен, силен и гледащ напред. Единството означава подкрепа на европейските идеи, принципи и цели, но и да се направи така, че никой да не се чувства пропуснат или изоставен", добави той. Програмата на естонското председателство е съставена от четири основни сфери: 1. Открита и иновативна европейска икономика, при която ще бъде премахната ненужната бюрокрация. Подкрепяне на икономическия ръст и създаването на работни места при възползване от потенциала на единния пазар. 2. Сигурна и безопасна Европа, при която да има общи решения при сигурността и политиката на външните граници, както и по въпроса за миграцията и приема на мигранти. 3. Дигитална Европа и свободно придвижване на данни, при които да се развие цифрово общество. Предвижда се бърз, висококачествен и достъпен интернет като основа за умна и водена от данни икономика. 4

Самостоятелна катастрофа на пътя Бургас – Поморие, с удар в пътна мантинела

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/hdYqLjX1QqM/

На 29.06.т.г. около 07.13 ч. на пътя Бургас – Поморие, поради движение с  несъобразена с интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, удряйки се в предпазната пътна мантинела, л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 43- годишната К.Г. от Поморие, съобщават от полицията. Тя е с контузия на гръдния кош,  прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Тереза Мей получи доверието на британския парламент

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280574_%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B0+%D0%9C%D0%B5%D0%B9+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA

 Правителството на премиера Тереза Мей получи доверието на британския парламент благодарение на подкрепата на ултраконсервативната северноирландска Демократична юнионистка партия.

Депутатите от Камарата на общините одобриха с 323 гласа законодателната програма на Тереза Мей, а 309 депутати гласуваха против, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Така на практика Тереза Мей затвърди позицията си на премиер на страната три седмици след предсрочните избори, които свика.

Евентуалното отхвърляне на законодателния план на Мей би било голям и вероятно фатален удар срещу нея, след като администрацията й беше отслабена заради предсрочните избори, на които консерваторите изгубиха мнозинството си в парламента, припомня АП.

Заради крехката подкрепа на властта на правителството министрите бяха принудени часове преди гласуването да обещаят, че ще плащат абортите на жени от Северна Ирландия. Тъй като абортите са забранени в Северна Ирландия, освен ако не е застрашен животът на майката, много жени са принудени да пътуват до други части на страната, но плащат за процедурите.

Лейбъристите призоваха кабинета на Тереза Мей да се откаже от съкращаването на публичните разходи, да отмени лимита за заплащането на държавните служители и в службите за спешна помощ, както и да смекчи условията за Brexit, така че да се запази пълния достъп до единния пазар в ЕС.

По статията работи: Миглена Иванова

Смартфоните правят хората по-глупави, твърдят учени

http://www.moreto.net/novini.php?n=354269

Не само използването, но дори и присъствието на смартфон в същото помещение прави хората по-глупави. Нещо повече, това важи и когато телефонът е изключен, твърдят учени от Университета на Тексас в Остин, съобщава онлайн изданието CNET.

СРЗИ: Глобите за нарушения при експлоатация на басейни са от 100 до 1500 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309186

СРЗИ: Глобите за нарушения при експлоатация на басейни са от 100 до 1500 лв.

Според действащата нормативна уредба, сумите от издадените наказателни постановления могат да варират от 100 до 1500 лв. (за физически лица) и от 1000 до 5000 лв. (за юридически лица). Това съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция за извършваните проверки на плувните басейни в София, цитирана от “Фокус“.

Протестиращи разказаха за полицейско насилие в Асеновград, МВР отрича

https://www.actualno.com/crime/protestirashti-razkazaha-za-policejsko-nasilie-v-asenovgrad-mvr-otricha-news_619822.html

"След снощния протест не можем да говорим за задържани лица. Това каза Атанас Илков, директор на полицията в Асеновград. "Бяха изведени двама души, които непосредствено след това са освободени. Нямало е насилствени действия от страна на полиция срещу протестиращите", комент

Директорът на НЗОК подаде оставка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/direktoryt-na-nzok-podade-ostavka-2033925

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Глинка Комитов е депозирал оставката си, информира Дарик председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Даридкова. Тя допълни, че причините за това неофициално са изцяло лични.

Издирват още двама за сблъсъците в Асеновград, ще бъдат повдигнати обвинения за заплахи и опит за убийство

http://www.cross.bg/popov-asenovgrad-rymen-1547574.html

/КРОСС/ Още две лица се установяват във връзка с инцидента, при който бяха бити млади спортисти на язовир „40-те извора" край Асеновград. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, предаде „Фокус". Самоличността им все още се установява. Предстои те да бъдат задържани и да им се повдигнат обвинения. Румен Попов заяви, че на част от задържаните 9 души ще бъдат повдигнати повече от едно обвинение - освен за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост, също за нанасяне на средна телесна и за закана за убийство. „По досъдебното производство има данни, че някои от участващите в побоя роми са се заканвали персонално на пострадалите, че ще отрежат главите им и други подобно заплахи", посочи прокурорът. На двама от участниците ще бъдат повдигнати обвинения и за това, че са направили опит за убийство на пострадалите чрез прегазване с автомобил. Прокуратурата не разполага с данни за закани в интернет, но това също се проверява. Работи се и за установяване на лица, които са се опитали да подклаждат етническо напрежение. Появиха се информации, че по време на протеста в четвъртък вечер служителите на реда са използвали сила срещу хората, но от прокуратурата не разполагат с данни за полицейско насилие и за задържани участници в него. Прокурорът също така уточни, че фалшив сигнал за убит обитател на ромската махала "Лозница" е провокирал сблъсъците в понеделник следобяд пред местната болница

Два автобуса катастрофираха на пътя Бургас – Созопол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZC-Xbnd967M/

На 30.06.т.г. около 09.19 ч. по пътя Бургас – Созопол, в района на спирка „Моряк”, възниква пътен инцидент, при който автобус „Волво”, с бургаска регистрация, управляван от 52- годишния В.Г. от с. Русокастро, общ. Камено, превозващ група чешки турист в посока Южното Черноморие, застига и блъска отзад втори автобус „Волво”, с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, с който се превозвали 14 пътника.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на „Спешна медицинска помощ”, като е констатирано, че по-сериозно пострадали са водачът на л.а. „Волво” – В.Г. и неговия спътник и представител на чешката фирма – С.Б., 67- годишен, словашки граждани. Двамата са откарани към „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а останалите чешки туристи / в по-голямата си част в шок от катастрофата, без сериозни наранявания/ са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница „Бургасмед”, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

Пътната отсечка Бургас – Созопол в частта си до разклона за с. Атия е затворена до преместването на авариралите автобуси с помощта на тежка техника

Още двама ще бъдат задържани след безредиците в Асеновград

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2998567_oshte_dvama_shte_budat_zadurjani_sled_bezredicite_v/?ref=rss


В момента се установява самоличността на още двама души, замесени в сбиванията със спортисти на язовир "40-те извора" край Асеновград. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, цитиран от агенция "Фокус".<br /><br />Предстои те да бъдат задържани и да им се повдигнат обвинения. Румен Попов заяви, че на част от задържаните вече 9 души ще бъдат повдигнати повече от едно обвинение – освен за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост, също за нанасяне...

Говорителят на Ердоган към германски политици: Изявленията ви са неприемливи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309183

Говорителят на Ердоган към германски политици: Изявленията ви са неприемливи
Ибрахим Калън, говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, остро критикува изявленията на германски политици в навечерието на срещата на Г-20, съобщава информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), предава “Фокус“. Според него, те категорично са неприемливи. В писмена декларация Ибрахим Калън обръща внимание,

Граждани на 6 държави влизат по нови правила в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309125

Граждани на 6 държави влизат по нови правила в САЩВ 3 часа българско време в Съединените щати влезе в сила частична забрана за пътуване на граждани на 6 мюсюлмански държави. Американските власти обявиха нови драстично по-строги критерии за получаване на визи от гражданите на тези страни. От днес гражданите на Иран, Либия, Сирия, Сомалия, Судан и Йемен ще трябва да доказват близки "роднински и

3 км е опашката на ГКПП "Капитан Андреево" и 2.5 км на ГКПП "Лесово"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309174

3 км е опашката на ГКПП "Капитан Андреево" и 2.5 км на ГКПП "Лесово"Към 06.00 часа трафикът на българо-турската граница е интензивен. На ГКПП "Капитан Андреево" има 3 км колона от товарни автомобили на изход, а на ГКПП "Лесово" има 2.5 км колона от товарни автомобили на изход. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция". Нормален е трафикът на контролните пунктове на границите с Румъния, Сърбия,

Протестиращи в Асеновград: Полицаи ни биха! (снимки)

http://dnes.dir.bg/news/asenovgrad-protesti-25984975

Напрежението в Асеновград не стихва. Участници в протеста снощи се оплакаха от полицейско насилие. От МВР отричат. Голям протест ще има и в неделя.

Прогноза за месец юли - типично лято

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-mesec-uli-tipichno-ljato-news_619818.html

Очертава се типичен летен месец юли. Това стана ясно от краткото резюме на месечната прогноза за юли, направено от синоптика Анастасия Кирилова от БАН. По думите ѝ 1 юли със сигурност ще е един от най-горещите през месеца, ако не и най-горещият. За утре, събота, се очакват темп

Стипендии за образование в чужбина от „Иди, учи и се върни“

http://www.eurochicago.com/2017/06/idi-utchi-i-se-varni/

32 000 лева бяха дадени за стипендии за магистратура в чуждестранен университет от сдружение “Тук-Там”. Това се случи в рамките на фонда “Иди, учи и се върни”, който сдружението стартира миналата година. Стипендиите подкрепят млади българи, които искат да продължат образованието си в чужбина, а после да се върнат в България и да допринасят с наученото. В инициативата се включи и националният превозвач Bulgaria Air, който осигури три двупосочни самолетни билета за трима от наградените. Тази година щастливците са четирима, а областите, в които се развиват разнообразни.

Вдовиците на загиналите на пътя навръх Великден се стягат за протест

http://frognews.bg/news_137412/Vdovitsite-na-zaginalite-na-patia-navrah-Velikden-se-stiagat-za-protest/

Вдовиците на загиналите при катастрофата на АМ „Хемус” Иван Димитров и Йото Ахчийски все още чакат правосъдие.

Две деца се удавиха, намериха трупа на едното

http://dnes.dir.bg/news/detza-trup-iskar-udaviha-25984818

Две деца се удавиха в река Искър, продължава издирването на тялото на едно от децата. Тялото на 13-годишно момиче беше извадено късно вечерта от водолазите.

Арестуваните роми в Асеновград се заканвали да режат глави

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309137

Арестуваните роми в Асеновград се заканвали да режат главиЧаст от деветимата роми, които са арестувани след сблъсъците в Асеновград, са се заканвали към близките на пострадалите гребци с отрязване на глави и убийство. Двама от задържаните са искали да прегазят с коли придружители на пострадалите деца и треньори от спортен клуб "Асеновец". Това съобщи преди минути на брифинг пред община Асеновград

Световната банка емитира първите в света облигации в случай на пандемия

http://econ.bg/Новини/Световната-банка-емитира-първите-в-света-облигации-в-случай-на-пандемия_l.a_i.744862_at.1.html

Световната банка публикува специални облигации за подкрепа на фонда, която се занимава с финансиране на борбата с епидемиите по света. Облигациите ще...

Пламен Димитров: 70 процента от българите получават под средната работна заплата

http://www.cross.bg/zaplata-leva-rabotna-1547573.html

/КРОСС/ Минималната пенсия за стаж и възраст от 1 юли става 180 лева, а от 1 октомври ще бъде 200. Експертите са категорични, че увеличението на другите пенсии е най-добре да зависи не от бюджетните дотации в осигурителната система, а от приходите, които се реализират чрез осигурителни вноски. Повече приходи могат да дойдат от по-високи доходи и повече заети. На този фон продължава спорът между синдикати и работодатели за механизъм, по който да се определя минималната работна заплата (МРЗ). Темата в студиото на БНТ "Денят започва" коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров. Вчерашното заседание беше отложено заради липсата на Валери Симеонов. Димитров каза, че не са стигнали до някакво решение. На експертно ниво са проведени вече десетки срещи, както и на политическо, но в последните няколко години аргументите от двете страни са същите и не се придвижват към консеснсусна точка. За президента на КНСБ един е основният индикатор - реалната работна заплата и как се осреднява през националната статистика. По негово мнение МРЗ трябва да се съотнася около 50% от това, което реално получаваме в джоба си като средна величина. Той каза, че съгласието като че ли е на лице, че тя не може да бъде по-малка от досегашната. По-важно е да имаме някакви срокове, в които да се договаряме и да стигнем и до следващите стъпки

Правителството на Ана Бърнабич положи клетва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309160

Правителството на Ана Бърнабич положи клетваСърбия вече официално има ново правителство, водено от премиера Ана Бърнбич, пише белградското издание „Политика“, цитирано от Фокус. Кандидатурата на Бърнабич, която е първата жена министър-председател в историята на страната, при това с хомосексуална ориентация, подкрепиха 157 депутати от парламентарното мнозинство на управляващата коалиция.

100 състезатели в днешния параолимпийския турнир „Варна 2017“

http://www.moreto.net/novini.php?n=354521

Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и спортните клубове за хора с увреждания организират за поредна година параолимпийски турнир “Варна 2017”. В проявата, която ще се проведе днес - 30.06.2017 г., ще вземат участие около 100 състезатели от България и чужбина.

Румен Гечев: Заемът от 200 млн. евро е кредитен капан за България

https://www.actualno.com/politics/rumen-gechev-zaemyt-ot-200-mln-evro-e-krediten-kapan-za-bylgarija-news_619821.html

Този заем е кредитен капан за България, не е ясно какво ще е съотношението за използването на парите. Обявено е, че едната част ще са за образование, а другата за помощ за бежанци мигранти и разселени лица. Това заяви икономистът и бившият вицепремиер в правителството на Жан

Спор за къмпинг ”Каваци” между Баневи и Димитър Каратиста

http://dnes.dir.bg/news/banevi-kavatzi-25984786

Спор за къмпинг „Каваци” се води между собствениците - известното бизнес семейство Баневи, и охранителния бос Димитър Спасов - Каратиста.

Никол отпразнува рождения си ден заедно с Гришо (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6309131

Никол отпразнува рождения си ден заедно с Гришо (Снимки)Никол Шерцигер отпразнува рождения си ден заедно с половинката си Григор Димитров. На снимката двамата изглеждат щастливи заедно и са в компанията на приятели на Никол. Шерцингер стана на  39 години вчера. Певицата сподели и няколко видеа от тържеството в историята си в

Майки на деца с увреждания посрещат депутатите пред парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309159

Майки  на деца с увреждания посрещат депутатите пред парламентаМайки на деца с увреждания са пред парламента, за да посрещнат депутатите, които влизат на работа. Те искат да бъдат чути техните искания и да се промени законовата база, за да имат децата им адекватна подкрепа и грижи, съобщи Би Ти Ви. Направихме няколко протеста и най-после нашите искания са чути, дано да се реализират и чрез законови поправки,

Още два дни топлинен мор, после хлад и бури

http://frognews.bg/news_137411/Oshte-dva-dni-toplinen-mor-posle-hlad-i-buri/

В петък и събота се очаква да настъпи пикът на жегите у нас. В първия ден от уикенда максималните температури ще бъдат между 37 и 42 градуса. Това каза в ефира на „Здравей, България” синоптикът от БАН Анастасия Кирилова.

Температурите падат, задават се бури и градушки

http://frognews.bg/news_137411/Temperaturite-padat-zadavat-se-buri-i-gradushki/

В петък и събота се очаква да настъпи пикът на жегите у нас. В първия ден от уикенда максималните температури ще бъдат между 37 и 42 градуса. Това каза в ефира на „Здравей, България” синоптикът от БАН Анастасия Кирилова.

Обвиняем в Асеновград има дело и за радикален ислям

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/obviniaem-v-asenovgrad-ima-delo-i-za-radikalen-isliam-6070955

Някой се опитва да извлече дивиденти от инцидента, смята окръжният прокурор Румен Попов

Прокуратурата: Ромите са мислели, че един от тях е убит

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prokuraturata-romite-sa-misleli-che-edin-ot-tiah-e-ubit-6070955

Някой се опитва да извлече дивиденти от инцидента, смята окръжният прокурор Румен Попов

Глинка Комитов подаде оставка като шеф на Здравната каса

http://clubz.bg/55705-glinka_komitov_podade_ostavka_kato_shef_na_zdravnata_kasa

Снимки 2 Глинка Комитов 23062015 2

Д-р Глинка Комитов депозира в деловодството на Парламента своята оставка като управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Това заяви председателят на Здравната комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в Народното събрание.

Комитов се позовал на Закона за здравното осигуряване, който му дава такава възможност, без да посочи мотиви за своето решение.

„Смятам, че мотивите му са изцяло лични, - каза Дариткова. - Решението е негово лично и ние ще спазим процедурата по приемането на оставката с решение на Народното събрание, ще стартираме процедура за избор на нов управител, който трябва да приключи в 30-дневен срок от приемането на оставката.“

Все още няма кандидат да наследи комитов. Всяка парламентарна група може да номинира кандидат за управител.

Трима войници са загинали, а още девет са ранени при катастрофа на камион в Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309144

Трима войници са загинали, а още девет са ранени при катастрофа на камион в РумънияТрима румънски войници загинаха, а девет бяха ранени, след като снощи военен камион падна в 100-метрова пропаст в окръг Арджеш в южната част на страната, съобщават румънските медии, предава БТА. В камиона пътували 13 румънски военни, които се връщали към град Къмпулунг Мусчел от мисия на военния полигон Чинку.

Лавров обсъжда с Тилърсън руско-американските отношения

http://www.cross.bg/lavrov-tilursun-vunshnite-1547572.html

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън са обсъдили по телефона актуалните въпроси от руско-американските отношения, предаде „РИА Новости", цитирана от „Фокус". „Вечерта на 29 юни по американска инициатива се състоя телефонен разговор между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Бяха обсъдени актуалните въпроси от руско-американския дневен ред", пише в официално заявление на руското министерство на външните работи.

Майки на деца с увреждания: Умираме бавно и мъчително, искаме живот за децата ни

//dariknews.bg/novini/bylgariia/majki-na-deca-s-uvrezhdaniia-umirame-bavno-i-mychitelno-iskame-zhivot-za-decata-ni-2033935

 
Майки на деца с увреждания се събраха пред парламента, за да поискат за пореден път адекватна държавна политика. Майките ще следят и предстоящия дебат в пленарната зала, поискан от депутати от БСП. Социалистите имат въпроси към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно

Депутатите гласуват парите за полицаите

http://econ.bg/Новини/Депутатите-гласуват-парите-за-полицаите_l.a_i.744861_at.1.html

Парламентът трябва да приеме на първо четене промени в Закона за МВР, с които полицаите ще получат повече пари за дрехи. На тези служители на реда,...

От Нюкасъл до Лондон през Испания, защото е по-евтино

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/06/30/2997864_ot_njukasul_do_london_prez_ispaniia_zashtoto_e/?ref=rss


Да пътуваш от единия край на Англия до другия през Испания, защото ти излиза по-евтино. Някой може да си помисли, че това е шега, но за 21-годишния британец Джо Фюрнес това е спестяване на 50 паунда и няколко часа, прекарани във влак.<br /><br />Историята започва, когато живеещият в Нюкасъл младеж решава да посети свои приятели в Лондон. Разстоянието между двата града е 465 километра и Фюрнес решил да пътува с влак. В продължение на няколко седмици той следял как се движат цените,...

Резистентността към антибиотици е проблем, по-страшен от СПИН

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6308561

Резистентността към антибиотици е проблем, по-страшен от СПИНПредписването да става само при клинични и лабораторни данни за инфекция, казва Д-р Марияна Радева, специалист по микробиология и вирусология в МОБАЛ - Велико Търново Антибиотичната резистентност е все по-често срещана при бактерии, причиняващи сериозни инфекции като сепсис, диария, пневмония, уроинфекции и пр.

Спорт по тв днес: финал на Евро 2017 за младежи, тенис от Ийстборн, "Уимбълдън" и Анталия, конен спорт от Божурище, голф и тото

https://www.24chasa.bg/sport/article/6308580

Спорт по тв днес: финал на Евро 2017 за младежи, тенис от Ийстборн, "Уимбълдън" и Анталия, конен спорт от Божурище, голф и тото                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Да наказват и тук с глоба за графити

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6308633

Да наказват и тук с глоба за графити Фенове на “Ботев” (Пловдив), тръгнали с автобуси за мач в Албания, отнесоха глоба, след като на бензиностанция край Крива паланка изписвали графити с обидно съдържание. Странно е защо един запалянковец тръгва на мач в чужда държава, като прибира в багажа си спрей за графити. Явно не за да изписва стихове или художествени произведения,

Зам.-министър: Как ще има лимит на ражданията, все едно да има лимит на дишането

https://www.actualno.com/healthy/zam-ministyr-kak-shte-ima-limit-na-rajdanijata-vse-edno-da-ima-limit-na-dishaneto-news_619816.html

Идва ми да се пошегувам, но малко ме е страх да не бъда разбран грешно. Това не е сериозно – как лимит на ражданията, все едно лимит на дишанията. Изключено е, това е някакво недоразумение, коментира зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков. Ненков говори и по темата, че м

25% от Антарктида остават без лед до 2100 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=354503

Зоните, свободни от лед в Антарктида, могат да се разраснат до почти 25 процента до 2100 г. заради изменението на климата, което драматично ще промени биологичното разнообразие на континента. Това се предупреждава в научна статия, цитирана от ДПА.

Опасни горещини, термометрите минават 40 градуса

http://www.mediapool.bg/opasni-goreshtini-termometrite-minavat-40-gradusa-news266006.html

Времето ще е опасно горещо в петък и събота, предупреди Националният институт за метеорология и хидрология към БАН. Оранжев код е обявен в 21 области на страната. В тях максималните температури на сянка ще надхвърлят 40 градуса по Целзий. Ясното време и топлият западен вятър ще засилват усещането за непосилна жега. Най-горещо ще бъде в Сандански и Хасково. Дори на брега на морето няма да има спасение от жегата. Там максималните температури на сянка ще са 34–36градуса, което е със 7–8градуса повече от четвъртък. Температурата на морската вода ще бъде между 23и 26градуса. Вълнението ще е 1-2 бала. София е една от малкото области днес, където кодът за предупреждение за опасно време е жълт с максимални температури от 35–38градуса.В 6 часа сутринта температурата беше 18 градуса. В планините също ще е горещо и безоблачно. Очакваната максимална температура на връх Мусала е 18градуса на сянка. В събота се очаква да бъде пикът на горещините и прогнозата е термометрите да надхвърлят 42 градуса. От неделя се очаква да започне захлаждане, а температурите да се понижат с близо 10градуса.

Азис: Ако Господ създаде свой хор, аз ще съм солистът

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6309134

Азис: Ако Господ създаде свой хор, аз ще съм солистътВече милион гледания има клипът на Азис н Ю Туб, каза той в интервю за Нова тв. Както 24 часа писа, клипът му развълнува и хора, които не харесват музиката му. Вярвам, че ръката, която подава бутилка на жадния, ще бъде приета независимост дали е мюсюлманин или друг. Ясно е, че не можем да живеем заедно, но нека поне се търпим, да не се избиваме.

Продължава издирването на едно от децата, удавили се в Искър

http://frognews.bg/news_137410/Prodaljava-izdirvaneto-na-edno-ot-detsata-udavili-se-v-Iskar/

Продължава издирването на едно от момичетата, които се удавиха в река Искър вчера. Тялото на 13-годишно дете беше извадено късно вечерта от водолазите. Другото все още не е открито.

Голов дебют за Божидар Краев в Дания (ВИДЕО)

http://clubz.bg/55704-golov_debyut_za_bojidar_kraev_v_daniq_video

Божидар Краев, който точно преди седмица навърши 20 г., вкара гол още в първия си мач за новия клуб "Мидтиланд". 

Това стана при домакинството на датчаните от Лига Европа срещу "Дери Сити" (Северна Ирландия) - 6:1. 

Продаденият от "Левски" наскоро нападател влезе в игра в 72-ата минута и 11 по-късно опъна мрежата с хубав удар от границата на наказателното поле, като фиксира крайния резултат. Врачанинът можеше да се разпише още преди това. Той се включи много активно в играта на тима си.

 

 

Датчаните си осигуриха надежден аванс и почти сигурно класиране за следващата фаза - вторият предварителен кръг, където на теория могат да се паднат с български отбор.

Сериозни шансове да продължат напред имат "Левски" и "Ботев" (Пловдив), които спечелиха съответно срещу "Сутиеска" (Черна гора) и "Партизани" (Тирана) с по 3:1. "Дунав" (Русе) пък приема "Иртиш" на Димитър Димитров-Херо след 0:1.

"Беше прекрасен мач. Много съм щастлив от дебюта и гола си, коментира Краев на английски пред местна телевизия. - Чувството при гола беше невероятно. Ще опитвам да вкарвам и в бъдеще, ще работа усърдно за това. Важното е да помагам на отбора и да продължавам все така. Бяхме добре подготвени за мача и имахме отлично начало. Шест гола е добре. Има още един мач. Направихме добра първа крачка, но трябва да довършим започнатото в Ирландия."
 
 
"Всички са много гостоплиемни към мен. Оценявам това и съм много благодарен. Отборът е много силен, съотборниците ми са чудесни", завърши младият футболист.

Политиките на правителствата – вторичен продукт на бизнес интереси

http://www.eurochicago.com/2017/06/politikite-na-pravitelstvata/

Давам два слайда за най-големите компании в света. При приходи от над 100 млрд. долара, камо ли пък няколко стотици, всяка от тях слага в джоба си огромното мнозинство от държавите по света. Тези картинки показват, че макар че светът се управлява от правителствата, правителствените политики, дори и в най-могъщите държави, са само производна величина, вторичен продукт на такива бизнесинтереси.

"Левски" и "Ботев" стартираха с победи в Европа, "Дунав" - с минимална загуба

http://www.cross.bg/minyta-gostyvaneto-kraya-1547571.html

/КРОСС/ Сравнително добър беше стартът на българските отбори в първия квалификационен кръг на Лига Европа. „Левски" и „Ботев" записаха категорични победи, а „Дунав" минимална загуба. Първи участието си в надпреварата започна „Дунав" с гостуването си на водения от Димитър Димитров - Херо казахстански Иртиш. Русенският тим загуби с минималното 0:1. Голът падна още в 5-ата минута и бе дело на Бугаев. „Ботев" постигна победа с 3:1 при гостуването си на албанския „Партизани" в Тирана. Домакините поведоха още в 4-тата мин. с гол на Сукай. Пловдивчани обаче направиха обрат с попадения на Косоко (27, 88) и Неделев (62). Единствено „Левски" бе домакин. „Сините" спечелиха с 3:1 срещу черногорския Сутиеска. Още до почивката българският тим водеше с 3:0. Мапуку вкара още в 1-вата минута, а след това бе точен и в 21-вата. Прохазка се разписа в края на полувремето. Гостите върнаха едно попадение чрез Маркович (79), а освен това завършиха и с човек по-малко след червен картон на Радишич минута преди края.

НАТО ще подобрява възможностите във военно отношение във всички сфери

https://www.actualno.com/america/nato-shte-podobrjava-vyzmojnostite-vyv-voenno-otnoshenie-vyv-vsichki-sferi-news_619813.html

Решението на НАТО да засили военния си потенциал засяга всички области – от киберсигурността до ядреното сдържане. Това заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис след срещата на министрите на отбраната на Северноатлантическия алианс. Срещата на министри

Част от Евксиноград без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=354520

Част от местност Евксиноград ще е без вода днес поради авария, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Очаква се повредата да бъде отстранена привечер, а водоподаването възстановено до 19 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

Гечев: Правителството поставя страната в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280573_%D0%93%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B

 Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро. Това смята депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му договорът, сключен между управляващите и ЕС, позволява парите могат да бъдат изразходвани, освен за образование, за мигранти и разселени лица на територията на страната. „Никъде не пише какво е съотношението, дали няма да бъдат използвани 5 евро за образованието, а другите – за разселване на бежанците?”, попита Гечев. Той определи новия заем като кредитен капан. „Българското общество и парламент са подведени”, категоричен бе Гечев пред bTV. Според него след отказа на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да приемат мигранти, трябва една държава, която да е послушна. „Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те трябва да отидат някъде другаде”, намекна Гечев. Според депутата на левицата другото притеснително е, че влизаме в риск чисто финансово ако вземем нов заем. „Ако наистина имаме 13 млрд. лв. резерв, защо трябва да влизаме в такъв риск с мигранти за 200 млн. евро”, допълва Гечев. Скандалът НДК „Свидетели сме на пълен цирк. Искаме да разберем кой е оказвал натиск на Мирослав Боршош”, категоричен е Гечев. По думите му залогът за този скандал е председателство на Съвета на ЕС в България, което реално започва само след няколко месеца. Комисията за изтребителите „Интересите са и геополитически, и лобистки. Има един разлом в ориентацията на България – тя трябва да купи изтребители, които са съобразени с нейните икономически възможности”, смята Гечев.  

 
 Blitz.bg

Движението на тунел "Ечемишка" ще бъде пуснато днес

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2998566_dvijenieto_na_tunel_echemishka_shte_bude_pusnato_dnes/?ref=rss


Движението в дясната тръба на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" ще бъде пуснато днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това трябва да стане в 10 ч., като преди това съоръжението ще бъде инспектирано от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателя на АПИ Дончо Атанасов.<br /><br />С пускането на тръбата в посока Варна трафикът към морето ще се облекчи. До сега той се извършваше двупосочно само...

Спряно е движението по главния път Е-79 заради катастрофа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309120

Спряно е движението по главния път Е-79 заради катастрофаСпряно е движението по основен път Е-79, заради катастрофа станала на изхода на Благоевград по посока Петрич, информира БНР. Един човек е пострадал леко. От полицията не дават информация кога ще бъде възстановено

Започват спасителни разкопки на крепост край Ивайловград заради иманяри

http://www.cross.bg/krepostta-belgrad-belogradetz-1547570.html

/КРОСС/ Националният исторически музей (НИМ) започва спасителни археологически разкопки в крепостта Белоградец, разположена на хълмисто плато над село Гугутка, Ивайловградска община. Аварийните действия на НИМ се налагат заради зачестилите сигнали за иманярска дейност в крепостта. Причината за този внезапно бликнал иманярски интерес, според директора на НИМ, е наистина хубав документален филм на една българска телевизия, съобщават от музея. „Нещата, които научиха от този филм не само милионите зрители, но и иманярите, са, че крепостта е една от най-големите измежду шест хиляди на българска територия, запазена е много добре до 8-9 метра височина и е една от тридесетте крепости, в които е имало феодален замък. Този в Белоградец е запазен до втория етаж включително", съобщават от НИМ. За ръководител на разкопките е назначен Филип Петрунов, който разкопава в момента крепостта Лютица, в близко съседство с Белоградец. Любопитното е, че средновековното име на крепостта се е запазило сред местното българско население. То означава "Малкия Белград" и обикновено се дава, когато преселници от Голям Белград основават ново селище. Но на територията на средновековните български царства има три големи Белграда - днешната сръбска столица, Белгород - Днестро́вский в Украйна и Белград (Берат) в Албания. Откъде са дошли преселниците, засега е загадка. Най-вероятно - от украинския Белград

Пречи ли енергийната бедност на зелените цели на Европа?

http://www.investor.bg/evropa/334/a/prechi-li-energiinata-bednost-na-zelenite-celi-na-evropa-242094/

Субсидиите в подкрепа на уязвимите потребители могат да се окажат ключови по отношение на замърсяването на въздуха, пише EurActiv

Днес е страхотен празник! Ще черпят мъжете, чието име значи "пратеник"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280572_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%B5+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA%21+%D0%A9%D0%B5+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BF%D1%8F%D1%82+%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D

 На 30 юни църквата чества Съборa на светите славни и всехвални 12 апостоли. Той е общ празник за дванадесетте основни ученици на Христос, обявени за светци. Апостолите се разделят на основните ученици – Дванадесетте свети апостоли, т.е. тези които пряко от него са получили учението му; останалите – Седемдесетте апостоли – отново преки ученици, но не от най-близкия кръг и на апостоли, които са приели учението на Христос. В ранните години на християнството съществуват полемики доколко е допустимо езичници да бъдат покръствани. Във връзка с това през 63 година сл. Хр. в Йерусалим се състои т.нар. "Апостолски събор", при който надделява тезата на апостол Павел, че в "Христа няма нито юдеин, нито елин" и проповядването на учението се възприема и препоръчва за всички хора, независимо от техния произход и предишна религия. Църквата е чествала паметта на всички апостоли заедно. По-късно тя е добавила към тях и апостол Павел. Затова наричат още празника Павловден. Днес имен ден празнуват всички с името Апостол. От гръцки то означава "пратеник".

 
 Blitz.bg

Арестуваха мъж, представящ се за роднина на жертви от „Гренфел Тауър“, за да получи пари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309112

Арестуваха мъж, представящ се за роднина на жертви от „Гренфел Тауър“, за да получи париБританската полиция е арестувала мъж, представяйки се лъжливо за роднина на загинали по време на пожара в „Гренфел Тауър“, за да получи пари и квартира, пише The Independent, цитиран от "Фокус". „52-годишният мъж се представи за съпруг и баща на жертви от пожара. Той се опита да получи финансова подкрепа, твърдейки,

Чакахме лятото, все се оплаквахме колко вали, колко е студено – ето ни лято

https://www.actualno.com/cite/chakahme-ljatoto-vse-se-oplakvahme-kolko-vali-kolko-e-studeno-eto-ni-ljato-news_619814.html

Това каза водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев предвид много горещото време и след като има прогнози за 40 и над 40 градуса по Целзий.

Проектът за нови линейки се бави, но няма да загубим парите от ЕС

https://offnews.bg//zdrave/proektat-za-novi-linejki-se-bavi-no-niama-da-zagubim-parite-ot-es-659417.html

Забавяне на проекта за модернизация на спешната помощ има, ще подадем документи, за да стартира той, през декември. Няма обаче да загубим европейските пари. 

Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков по Нова тв. „ЕС е решил да подари на България 84 милиона евро, за да може нашата страна да си обнови системата на спешната помощ, текат процедури. Местата, на които ще бъде инвестирано с тези пари, са над 200”, обясни д-р Ненков. 

Сумата е по проект за купуване на 400 нови линейки, изграждането на 76 изцяло нови спешни центъра, както и реконструкция и ремонт на 155 вече съществуващи сгради. Проектът беше одобрен от кабинета "Борисов-2" по програма "Региони в растеж".

Няма да има лимит на ражданията, това е несериозно, коментира Ненков появили се информации, които той определи като недоразумение.

Къде в Европа жилищата поскъпват най-силно?

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kyde-v-evropa-jilishtata-poskypvat-nai-silno-242160/

България, редом с Ирландия и Германия, се нарежда сред перспективните дестинации за инвестиции в следващата година, според онлайн портал

Обявиха бедствено положение в Берлин заради проливни дъждове

http://www.cross.bg/voda-beshe-berlin-1547569.html

/КРОСС/ Проливни дъждове и гръмотевични бури станаха причина за наводнения в Северна и Източна Германия, Под вода останаха пътища и сгради, блокирани бяха магистрали, а стотици домакинства са подали сигнал за бедствие, предава БНТ. В Берлин беше обявено извънредно положение, след като повече от 700 мазета и подземни паркинги са наводнени. С часове остана затворен път А100 - един от най-натоварените в града. Спряно беше движението на две линии на метрото, които също бяха под вода. Няма данни за пострадали хора. Наводнения има още в Брандербург, Долна Саксония, както и в Хановер.

Тръмп: Гордея се, че изтеглих САЩ от Парижкото споразумение за климата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309113

Тръмп: Гордея се, че изтеглих САЩ от Парижкото споразумение за климата
Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити твърдо решението си да изтегли своята страна от Парижкото споразумение за климата, което е подписано от почти всички държави, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Много сме горди с това", обяви Тръмп в реч, посветена на развитието на американския енергиен сектор.

Украйна поиска гигантска доставка на въглища от САЩ

https://www.actualno.com/europe/ukrajna-poiska-gigantska-dostavka-na-vyglishta-ot-sasht-news_619812.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че Украйна е поискала от САЩ доставка на милион тона въглища незабавно. Съобщението на Тръмп е направено в Министерството на енергетиката на САЩ, предаде БГНЕС. Пред Fox News президентът на Украйна Петро Порошенко беше обявил на 21 юни, че

Семейство Баневи и Митко Каратиста в схватка за къмпинг „Каваци“

http://clubz.bg/55703-semejstvo_banevi_i_mitko_karatista_v_shvatka_za_kymping_%E2%80%9Ekavaci%E2%80%9C

Свадата за къмпинг "Каваците" между фамилия Баневи и охранителния бос Димитър Спасов - Каратиста не стихва.

Пред Нова телевизия Евгения Банева заяви, че хората му ги рекетирали със силови методи като през 90-те години. 

В момента там има охрана както от яки момчета на "Делта гард" - фирмата на Димитър Спасов, така и от техни хора.

Преди дни местните медии съобщиха, че Каратиста е нахлул в къмпинга заедно с 20 въоръжени гардове, защото имотите били негови и влезе в конфликт с охраняващата фирма там. 

Спасов претендира да е собственик на имота, който му се полагал заради дълг на Баневи към него за стотици хиляди левове. 

Местната охрана обаче отказва да напусне къмпинга, тъй като имала редовен договор с реалния, според нея, собственик. 

„От май 2016 г. с нотариална заверка на подписите „Хелио Тур С” АД (собственост на Баневи) е отдало под наем на дружеството „Джи енд Джи 90” терени и сгради на територията на къмпинг „Каваци”, заяви Евгений Мосинов - адвокат на Каратиста. 

„Към момента на сключването на договора подписалият от страна на „Хелио Тур С” Зорница Илиева е била законно вписана в Търговския регистър“, уточни той. 

„Вписването на Илиева е станало с два фалшиви подписа. Има преписка в Първо районно управление на полицията, която се води срещу нея”, каза обаче Евгения Банева, която е изпълнителен директор на „Хелио Тур С”. 

Според нея Илиева е сключила тези договори миналата година „в хипотезата, в която тя сама се е вписала в Търговския регистър, което е слабост на системата“.

Банева уточни, че Илиева е тяхна бивша служителка, срещу която имат редица жалби, включително за кражби.

Според бизнесдамата става дума за рекет и изнудване, защото другата фирма настоявала за част от оборотите.

„Нашата сага с този човек е от 4 години. Вие разбирате, че ако някой за 4 години претендира за нещо, е имал предостатъчно време да си предяви претенциите в съда и съответно, ако е прав, да си докаже правото на вземане. Всички договори са абсолютно фалшиви“, коментира тя. 

Миналата година по това време домът на семейство Баневи в столичния квартал "Бояна" беше опожарен. Според тях човекът, който поръчва атаките срещу тях, се ползва с чадър на най-високо ниво. 

От 1 до 5 юли варненци могат сами да отчетат електромерите си

http://www.moreto.net/novini.php?n=354519

От 1 до 5 юли клиентите на ЕНЕГРО-ПРО във Варна и Североизточна България ще могат да отчетат сами показанията на електромерите си. Възможността се дава във връзка промяната на цените на електроенергията от 1 юли, научи Moreto.net. В връзка с очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за промяна на цените на електроенергията, считано от 1 юли 2017 г.

Миграционният указ на Доналд Тръмп влезе в сила

http://www.investor.bg/sasht/337/a/migracionniiat-ukaz-na-donald-trymp-vleze-v-sila-242164/

Гражданите на Иран, Либия, Сирия, Сомалия, Судан и Йемен ще трябва да доказват близки "роднински и бизнес" връзки, ако искат да получат американска виза

Повече пари за четвъртокласни пътища поискаха от Сдружението на общините

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309097

Повече пари за четвъртокласни пътища
поискаха от Сдружението на общинитеКметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и шеф на Националното сдружение на общините, поиска подкрепата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за увеличение на средствата за четвъртокласната общинска инфраструктура. Това стана по време на дискусията "Магистрала "Хемус" – възраждането на българския Север",

Румен Гечев: Правителството на Борисов ни вкарва в кредитен капан да приемаме бежанци

http://www.cross.bg/gechev-bezhantzi-pravitelstvoto-1547568.html

/КРОСС/ "Не приемаме споразумението между правителството и банката за развитие на Съвета на Европа за заем от почти половин милиард лева. В приложението му пише че средствата ще се използват за образование и професионално обучение и помощ за бежанци - мигранти и разселени лица. Не пише обаче, какво е съотношението за разходването на парите. Да не се окаже, че за образование ще се дадат 5 евро, а останалите за разселване на бежанци?" Това заяви пред БТВ народният представител от „БСП за България" Румен Гечев. „Това е един кредитен капан за България, защото след като правителството на Бойко Борисов получи тези средства, как ще откаже квоти за разпределение на бежанци за България?", добави той. Икономистът беше категоричен, че по този начин управляващите поставят страната ни в изключително опасна ситуация. Той припомни, че Полша, Унгария, Чехия и Словакия категорично отказаха да изпълнят разпореждането на Брюксел за разселване на мигранти. „Сега ще трябва да се намери някоя страна, която да е послушна, някакъв слугинаж трябва да влезе в сила, защото тези мигранти трябва да отидат някъде, след като другите източноевропейски страни ги отказаха. Като взимаш заем с такива цели, трябва да изпълниш ангажиментите си", каза проф. Гечев

Румен Гечев: Правителството поставя страната в опасна ситуация с новия заем от 200 милиона евро

http://www.cross.bg/gechev-evro-migranti-1547568.html

/КРОСС/ „Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро", смята депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му договорът, сключен между управляващите и ЕС, позволява парите могат да бъдат изразходвани, освен за образование, за мигранти и разселени лица на територията на страната. „Никъде не пише какво е съотношението, дали няма да бъдат използвани 5 евро за образованието, а другите - за разселване на бежанците?", попита Гечев от ефира на БТВ. Той определи новия заем като кредитен капан. „Българското общество и парламент са подведени", категоричен е Гечев. Според него след отказа на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да приемат мигранти, трябва една държава, която да е послушна. „Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те трябва да отидат някъде другаде", намекна Гечев. Според депутата на левицата другото притеснително е, че влизаме в риск чисто финансово ако вземем нов заем. „Ако наистина имаме 13 млрд. лв. резерв, защо трябва да влизаме в такъв риск с мигранти за 200 млн. евро", допълва Гечев.

Испания и Германия определят европейския шампион днес

https://offnews.bg//futbol/ispania-i-germania-opredeliat-evropejskia-shampion-dnes-659416.html

Много тенис предлага днешният ефир, но събитието на деня определено е финалът на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години. Излизат Испания и Германия. "Ла Фурия" е пълна със звезди на Реал, Атлетико и Арсенал. Но Германия на финал никога не може да бъде аутсайдер.


10.00 ч Тенис, турнир за мъже в Анталия - Mtel sport 1 (пряко)

11.30 ч Голф, Open de France - Mtel sport 2 (пряко)

13.00 ч Тенис, "Уимбълдън“ (кв.) - Eurosport 2 (пряко)

13.00 ч Тенис, турнир за жени в Ийстбърн - F+/Sport+ HD (пряко)

14.30 ч Конен спорт, СК в Божурище - БНТ 1/БНТ HD (пряко)

15.00 ч Тенис, турнир за мъже в Анталия - Mtel sport 1 (пряко)

17.00 ч Тенис, турнир за мъже в Ийстбърн - Eurosport 1 (пряко)

21,45 ч Футбол до 21 г., Германия - Испания - ’’Диема спорт“2 (пряко)

Директорът на НЗОК е подал оставка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/direktoryt-na-nzok-e-podal-ostavka-2033925

Директорът на НЗОК Глинка Комитов е подал оставка, каза за БТА председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.

Оставката е депозирана вчера след 17:00 ч. в деловодството на Народното събрание.

Два автобуса катастрофираха на пътя Бургас-Созопол (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/burgas/dva-avtobusa-katastrofiraha-na-pytia-burgas-sozopol-video-2033899

Чешки и български автобуси се удариха на пътя Бургас-Созопол. Няма загинали, но има ранени пътници. img wide]32637785[/img]

По последни данни причината за катастрофата е, че едното возило е наст

Предупреждават за огромна опасност от пожари

http://www.cross.bg/pozhari-indeks-opasnost-1547567.html

/КРОСС/ Екстремален индекс за пожароопасност има в 10 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Степента на предупреждението важи за части от областите: Видин, Плевен, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Хасково, Стара Загора и Благоевград. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за опасност от пожари има в цяла Севeрна България, с изключение на област Ловеч, както и в южната и югоизточната част на страната. Тази степен на предупреждение означава, има риск за възникване на пожари в местности с гори и храсти. На хората се препоръчва да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, нито да изхвърлят незагасени цигари.  

Честно, този цирк ни идва в повече!

http://clubz.bg/55702-chestno_tozi_cirk_ni_idva_v_poveche

„Честно казано, някак си този цирк ми идва в повече!“, каза главният прокурор Сотир Цацаров на последното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). След което стана и си тръгна, а с него и останалите членове от мнозинството. И друг път ВСС е прекъсвал работата си, но никога не го е правил по такъв безпардонен и самоволен начин.

За какъв „цирк” става всъщност дума? Главният прокурор сам го описа, преди да си излезе: видял публикации в онлайн медии, които отразяват случващото се пред сградата на ВСС - малобройна група граждани демонстрират в подкрепа на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който от месеци е обект на наказателна акция на мнозинството във ВСС заради острите си критики срещу системата. Хората символично бяха поставили болтове пред входа - заради отказа на прокуратурата да разследва отвинтването и изпадането на болтове от колата на НСО, която обслужваше Панов.

Болтове срещу агнешки главички

Поставянето на болтове на тротоара пред сградата на ВСС било цирк. Но не е цирк, когато пред входа на ВСС застават здрави момчета с прясно одрани агнешки главички в ръце (да, точно такава сценка имаше наскоро). Протестиращи, които излизат с лицата и имената си, били цирк. Анонимни момчета, криещи се зад детски маски, не са цирк. Сценката, която изглеждаше като от мафиотски филм, бе приета хладнокръвно. Не последва нито възмущение, нито прекъсване на заседанието. Но гражданският протест, проведен изцяло в рамките на закона, доведе до репликата „Този цирк ми идва в повече!”.

Нещо не е наред, нали? Дори само това сравнение показва достатъчно красноречиво колко преобърната е координатната система и как политико-съдебно-медийното мнозинство пренаписва със замах основни ценностни представи за приемливо и неприемливо. Когато от едната страна стои един магистрат със своите позиции - независимо дали ги одобряваме или не, а от другата страна ръмжи цялата институционална машина, това не може да е просто конфликт между две групи. Когато от едната страна стоят малко на брой критици на системата и привърженици на нейното реформиране - със своите аргументи и биографии, а от другата страна са гръмките обвинения за световна конспирация срещу статуквото - с техните анонимни автори в кафяви медии и скъпоструващи, отново анонимни очернящи плакати из цяла София, това не може да бъде просто конфликт между две конкурентни групи. А точно така се опитват да ни го обясняват.

Очевидното срещу пропагандата

Разликата в мащаба е очевидна. Разликата в тона е очевидна. Разликата между автентично и дирижирано е очевидна. Когато политико-съдебно-медийното мнозинство се опита да превърне Лозан Панов в посмешище заради отказа му да отмине инцидента с болтовете, здравият разум онемя. Прокуратурата отказа да разследва инцидента. Болтовете сами се отвинтили заради лошия път. Представителството на Мерцедес също онемя. Когато Националната служба за охрана не може да достави услугата „охрана”, а това съвпада с институционалните заплахи срещу Панов, никой не иска дори да разследва. Както не искаше да разследва ЦУМ-гейт, както не разследва записите „Двете каки”, както не провери кой от ВСС се отчита със СМС-и пред ръководителя на изпълнителната власт.

И когато един съдия каже: „Вижте, имаме структурен проблем - не може една фигура да е над всичко и над всички”, машината се задвижва, за да се представят нещата просто като личен конфликт или противоборство между две конкурентни групи. Но тази схема все по-трудно работи. Само 8% от българите имат доверие в прокуратурата, само 9% - в съда. Осемте най-големи международни бизнес асоциации в България предупредиха в писмо, че ако прокуратурата остане безконтролна и продължи да се меси в работата на съдиите, икономиката няма да тръгне нагоре. Просто нещата вече са прекалено очевидни. Толкова очевидни, че дори и съвсем малоброен протест е в състояние да извади от равновесие статуквото.

Тектът е от Дойче веле.

Премълчаната истината за електромобилите

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/premylchanata-istinata-za-elektromobilite-6070930

Проучване на шведския Институт за екологични изследвания казва, че батерията за електромобила е изхвърлила тонове въглероден двуокис преди въобще да стигне до вграждане в него.

До месец ще има обвинение за хулиганите в Асеновград

http://frognews.bg/news_137409/Do-mesets-shte-ima-obvinenie-za-huliganite-v-Asenovgrad/

До момента има 9 обвиняеми лица и 9-те имат обвинения за хулиганство, 2 от тях са и с обвинение за нанасяне на средни телесни повреди. Всички те са участници в хулиганските действия в Асеновград от понеделник. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в ”Денят започва”.

Официално откриха улицата на занаятите във Варна

http://www.barometar.net/88940/

С песни и танци вчера беше открита улицата на занаятите във Варна. Новата атракционна зона е разположена в района на Централния пазар и се очаква през лятото да е сред притегателните места в града. На площ от девет павилиона на ул. „Дрин“, включващи стъклопис, иконопис, грънчарство, тъкачество, плъстене, гравьорство, дърворезба, изработка на накити и демонстриране […]

Фалшив сигнал за убит ром провокирал сблъсъците в Асевноград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309105

Фалшив сигнал за убит ром провокирал сблъсъците в АсевноградФалшив сигнал, че ром е убит при инцидента с гребците в Асеновград е провокирал мелето, каза пред Нова тв окръжният прокурор на Пловдив Димитър Попов. Според него не бива да се прави аналогия с Катуница, защото там конфликтът е бил натрупван с години. Целенасочено някой се опитва да извлече дивиденти от ситуацията,

Арменец опита да вреже колата си в мюсюлмани в Париж, искал отмъщение

http://www.cross.bg/kolata-myusyulmani-opita-1547566.html

/КРОСС/ Мъж се опита да се вреже с колата си в група мюсюлмани във предградие на Париж, съобщи „Паризиен", след което новината беше потвърдена и от полицията. Опитът за атентат станал пред джамия в Кретей. Мъжът обаче се забил в оградите пред мюсюлманския храм. След това слязъл от колата си и бързо бил арестуван. Извършителят е християнин от арменски произход. Пред полицията той обяснил, че искал да отмъсти за ислямистките нападения в "Батаклан" и "Шанз Елизе". Според медиите във Франция няма признаци той да е бил под въздействието на алкохол или наркотици.Няма нито един пострадал след опита за нападение, уточняват властите. Опитът за подобен акт става сама няколко седмици, след като в Лондон се разигра подобна сцена и мъж вряза колата си в група мюсюлмани пред джамия, вследствие на което един човек загина, а 11 други бяха ранени.

Винъс Уилямс участвала в катастрофа във Флорида, в която загинал 78-годишен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6309096

Винъс Уилямс участвала в катастрофа във Флорида, в която загинал 78-годишенАмериканската тенисистка Винъс Уилямс участвала в катастрофа във Флорида, при която загинал 78-годишен мъж, предава Би Би Си. Инцидентът станал на 9-ти юни, а Жером Барсон - мъжът, пострадал в него, бил откаран в болница. Лекарите се борели за живота му 2 седмици, но Жером починал. Докладът на полицията сочи,

Във Варна погребални агенции вземат в пъти повече за кремация

http://www.barometar.net/88938/

Частни погребални агенции използват незнанието на близките на покойник и за кремацията му искат няколко пъти по-висока сума от реалната, която се предлага от общинската фирма „Обреди”. Това заяви управителят на Централните гробища във Варна Тодор Генков, който посочи, че крайната цена на общинското дружество е 515 лева. Сумата включва транспорт на покойника до единствения […]

Теодор Ушев влиза в журито на оскарите

http://www.mediapool.bg/teodor-ushev-vliza-v-zhurito-na-oskarite-news266005.html

Режисьорът и аниматор Теодор Ушев ще е първият българин, който ще оценява кандидатите за най-престижните награди за кино в света - оскарите. Това съобщи той в профила си във "Фейсбук". Статусът му завършва с шеговития коментар: "Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели Оскар следващата година." Тази година Теодор Ушев беше номиниран за "Оскар" за анимацията си "Сляпата Вайша" по разказ на Георги Господинов. Преди ден Националният филмов център обяви, че ще финансира новия му проект – "Пумпал".

Лек автомобил се заби челно в ТИР

http://dnes.dir.bg/news/tir-blagoevgrad-chelen-udar-lek-avtomobil-25984579

Тежка катастрофа стана на бензиностанцията в района на полигона в Благоевград. Челно се удариха ТИР и лек автомобил.

Падналата от високо говорителка Татяна Титянова щяла да се жени за Дейвид Бауи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309041

Падналата от високо говорителка Татяна Титянова щяла да се жени за Дейвид БауиВсе още е мистерия дали трагично загиналата преди 28 г. жена, която е и художничка, се е самоубила, или е била убита Млада жена кърми тримесечното си бебе - дъщеричката си Глория. В паузите между грижите хваща четките и боите и рисува. Рисува себе си с тъжни очи, прегърнала малката си рожба. Като Мадоната и младенеца.

Новият кабинет на Тереза Мей издържа своеобразен вот на доверие

https://www.actualno.com/europe/novijat-kabinet-na-tereza-mej-izdyrja-svoeobrazen-vot-na-doverie-news_619811.html

Долната камара на британския парламент отхвърли поправката на опозиционната Лейбъристка партия за подкрепа на оставането на Великобритания в общия пазар и Митническия съюз на ЕС. Поправката беше подкрепена от 101 депутати, против нея се обявиха 322 души, предаде БГНЕС. Лейб

Нощен щурм на циганската махала в Асеновград

http://www.moreto.net/novini.php?n=354518

Напрежението в Асеновград ескалира снощи. Протестиращите тръгнали на шествие към сградата на Общината, след което щурмуват ромската махала в града. При опит да пробият кордона от полицаи и жандармеристи, полицията установява двама души, които провокират с агресивни действия.

Делата за корупция - от СГС вкупом към Специализирания съд

http://clubz.bg/55701-delata_za_korupciq_ot_sgs_vkupom_kym_specializiraniq_syd

Делата за корупция, подкуп, длъжностни присвоявания срещу хора, заемащи висши държавни длъжности, да се преместят в Специализирания наказателен съд. Това е една от промените в НПК, които парламентът одобри днес на първо четене. Проектът за промени е на Министерския съвет и бе подготвен още от предишния кабинет "Борисов", но времето на 43-ия парламент не стигна, за да бъдат приети.

Местенето на делата за корупция в спецсъда се подкрепя и от главния прокурор Сотир Цацаров. Сега тези дела се гледат в Софийския градски съд. Спецсъдът бе създаден в първия мандат на ГЕРБ, като основен защитник на идеята делата за организирана престъпност да се отделят в нов съд бе на Цветан Цветанов. С годините се оказа, че съдът е слабо натоварен, а неотдавна анализ на ВКС разкритикува модела на специализираното правораздаване заради начина, по който е създаден "без визия". 

От БСП се обявиха против поправката.

„Създаването на нарочен съд въз основа на заеманата длъжност не ни се струва удачно и конституционно съобразно“, обясни Филип Попов от левицата.

В проекта има и други мерки, които според правителството щели да ускорят правораздаването. Предвижда се "незабавно изпълнение на присъдите", за да бъде предотвратено бягството от правосъдие като случая "братя Галеви", например. Предвижда се разширяване на приложението на бързото производство за 14 дни, бързо правосъдие и по инициатива на пострадалите, въвеждане на дистанционен разпит на вещо лице.

Друга промяна е въвеждането на разпоредително заседание, на което ще се решават окончателно въпросите относно допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство. От БСП се обявиха и против това. Според критиците на предложението то е насочено срещу това дела да се връщат от съда заради пропуски на прокуратурата по време на досъдебната фаза. 

ГЕРБ изненадващо подкрепиха предложените от БСП поправки за отпадане на възможността осъдени лица да инициират предсрочно освобожаване. Темата стана актуална покрай исканията за освобождаване на осъдени от групата на "Наглите". В крайна сметка съдът не го допусна.

Тръмп отправи оскърбителни лични нападки срещу двама журналисти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6309091

Тръмп отправи оскърбителни лични нападки срещу двама журналистиПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отправи груби обиди към двама водещи на популярна новинарска програма на телевизия Ем Ес Ен Би Си (MSNBC), които го разкритикуваха, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Тръмп нарече "умопобъркана" журналистката Мика Бжежински, дъщеря на починалия наскоро известен политолог Збигнев Бжежински,

Проектът за обновяване на спешната помощ се бави, признаха от здравното министерство

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/06/30/2998563_proektut_za_obnoviavane_na_speshnata_pomosht_se_bavi/?ref=rss


Има забавяне на проекта за модернизация на спешната помощ. Това призна пред Нова телевизия зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.<br /><br />Той уточни, че в момента се работи по наваксването на изоставането в реализацията на проекта. Ненков потвърди думите на здравния министър Николай Петров от началото на седмицата, че няма да загубим европейските пари, отпуснати за модернизацията на спешната помощ.<br /><br />"Европейският съюз е решил да ни подари...

ООН потвърждава химическа атака в Сирия, но не и кой я е извършил

http://www.cross.bg/oruzhiya-pyblichno-potvurzhdava-1547563.html

/КРОСС/ Доклад потвърждава химическата атака, извършена със зарин или подобно на него вещество в началото на април в Хан Шейхун, Сирия, предава news.bg. Той е изготвен от Организацията за забрана на химическите оръжия. Доказателствата са проби от телата на загиналите, околната среда и разкази на свидетели. Все още няма отговор на въпроса обаче кой точно е отговорен за нападението. Сирийските власти отричат да имат вина. Русия е на същото мнение. САЩ удариха след атаката сирийска военновъздушна база с крилати ракети, след като обвиниха сирийската армия в избиването на десетки цивилни с нервнопаралитичен газ, който бил съхраняван в ударената база.Докладът дори не е публично оповестен, но някои дипломати на ООН вече коментираха публично. Американският представител Ники Хейли заяви, че вече има потвърждение, че подобни оръжия за били използвани срещу сирийския народ.

СДС, ДСБ, "Движение 21" и АБВ без право стоят в държавни сгради, твърди областният управител

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2998483_sds_dsb_dvijenie_21_i_abv_bez_pravo_stoiat_v_durjavni/?ref=rss


Партиите "Съюз на демократическите сили" (СДС), "Демократи за силна България" (ДСБ), "Движение 21" и "Алтернатива за българско възраждане"(АБВ) все още не са напуснали държавните сгради, които използват за централи, макар и срокът за това да е изтекъл през май. Това се казва в отговор до "Дневник" от областния управител на София Николай Пехливанов.<br /><br />Според Закона за политическите партии право на държавни помещения имат...

Без да имат право СДС, ДСБ, "Движение 21" и АБВ все още ползват държавни сгради за централи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2998483_bez_da_imat_pravo_sds_dsb_dvijenie_21_i_abv_vse_oshte/?ref=rss


Партиите "Съюз на демократическите сили" (СДС), "Демократи за силна България" (ДСБ), "Движение 21" и "Алтернатива за българско възраждане"(АБВ) все още не са напуснали държавните сгради, които използват за централи, макар и срокът за това да е изтекъл през май. Това се казва в отговор до "Дневник" от областния управител на София Николай Пехливанов.<br /><br />Според Закона за политическите партии право на държавни помещения имат...

Само в OFFNews: Истината на УЕФА за ЦСКА-София

https://offnews.bg//futbol/samo-v-offnews-istinata-na-uefa-za-tcska-sofia-659415.html

Решението на УЕФА да изхвърли ЦСКА-София от Европа за 3 години беше очаквано, но въпреки това разпали горещи дискусии във футбола ни. Имало доноси, намеси от трети клубове, немарливост на БФС.

Други пък бяха на мнение, че Борислав Михайлов е прекалил в опитите да вкара по втория начин тима на Гриша Ганчев в Лига Европа. 

OFFNews се добра до документи по казуса, които досега не са излизали в нито една медия и дават всички отговори. Най-важно от тях е писмото на УЕФА с подробна аргументация защо налага тригодишната забрана на ЦСКА-София. От него ще разберете истината и само истината от извора:

- Има ли доноси в УЕФА?

- Според централата има два пострадали клуба от трансформациите на Литекс в ЦСКА-София?

- УЕФА е категорична - ЦСКА няма наследник без платени 11 милиона евро дългове!

- Решението е било предизвестено от една година, но нито ЦСКА-София, нито БФС са имали възражения.

Очаквайте всеки момент писмото на УЕФА само в OFFNews!

Момчил Неков: Мария Габриел няма стратегия по нейния ресор

http://www.cross.bg/nekov-hranite-gabriel-1547562.html

/КРОСС/ „Мария Габриел отговаря на въпроси, които са от ресорите на различните еврокомисари. Това означава, че тя няма стратегия по нейния ресор - дигитализация", коментира българският евродепутат Момчил Неков в предаването „Тази сутрин" по БТВ. „Тя не каза нищо за дигиталните умения и гражданите", коментира още той. По думите му според последни проучвания до 2020 г. 95% от професиите в ЕС ще изискват минимални дигитални умения, като в момента едва 40% от населението има такива. В България само 34% имат дигитални умения. „Тук говорим за социално изключване на тези хора", коментира Неков. „Всяка държава има правото да има еврокомисар, всеки сектор е важен, а дигитализацията е определено важен ресор. Габриел каза, че ще слуша приоритетите на Юнкер, което потвърждава, че това е политическо назначение", категоричен е евродепутатът. Той говори и по актуалната тема за качеството на храните. „Разликата в качеството на храните между Западна и Източна Европа е корпоративен расизъм", каза Неков. Преди дни се оказа, че двоен стандарт при храните все пак има. Данните от проверката на Агенцията по безопасност на храните показаха разлики между еднакви продукти на българския и на западноевропейския пазар. По думите на Неков в страни като Чехия, Хърватия и Словакия също се правят подобни изследвания на храните

Гърция е напът да убеди инвеститорите, че няма отново да е проблем за Европа

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gyrciia-e-napyt-da-ubedi-investitorite-che-niama-otnovo-da-e-problem-za-evropa-242062/

Вероятно до края на годината страната ще излезе на международните пазари, а през лятото на 2018 година - и от спасителната програма, смятат кредиторите ѝ

Германия узакони еднополовите бракове

//dariknews.bg/novini/sviat/germaniia-uzakoni-ednopolovite-brakove-2033907

Бундестагът одобри узаконяването на еднополовите бракове в Германия, предаде Франс прес.

Франция ще разреши лесбийски

Депутатите приеха промени за изплащането на суми за полицейски униформи

//dariknews.bg/novini/bylgariia/deputatite-prieha-promeni-za-izplashtaneto-na-sumi-za-policejski-uniformi-2033909

Със 171 гласа "за" депутатите единодушно приеха промени в Закона за МВР, внесени от Цветан Цветанов от ГЕРБ и група народни представители. В доклада на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред се посочва, че основната цел е създаването на законов тек

Два автобуса катастрофираха на пътя Бургас-Созопол

//dariknews.bg/regioni/burgas/dva-avtobusa-katastrofiraha-na-pytia-burgas-sozopol-2033899

Чешки и български автобуси се сблъскаха на пътя Бургас-Созопол, който е напълно затапен и в двете посоки. От Бургас задръстването започва от парк „Росенец“, а в обратна посока – още преди Созопол. Движението е напълно блокирано, минавайте по другия път през село Маринка.

По първонача

Последен ден за смяна на личния лекар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354446

Днес е последния ден, в който варненци могат да сменят личния си лекар, припомня Moreto.net Смяната става чрез бланка "Регистрационна форма за постоянен избор". Пациентът попълва личните си данни и предава на бъдещия си лекар да попълни своята част от информацията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване