Прогноза за времето - 18 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=355659

Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна. Главно над южните райони ще има превалявания от дъжд, които по-късно вечерта ще спрат. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне.

Жена получи развод, защото мъжът ѝ не ѝ отговарял в социална мрежа

https://www.actualno.com/curious/jena-poluchi-razvod-zashtoto-myjyt-ne-otgovarjal-v-socialna-mreja-news_622887.html

Тайвански съд даде развод на жена, която се оплака, че съпругът ѝ игнорира съобщенията, които тя ме праща в социалната мрежа Line, предаде БГНЕС. В продължение на цели шест месеца мъжът получавал и четял съобщенията на жена си, но не й отговарял. Той не реагирал дори и когато тя

Митничари откриха контрабандно злато в бельото на българки

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mitnichari-otkriha-kontrabandno-zlato-v-belioto-na-bylgarki-2037388

Контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити задържаха при съвместни действия митнически и гранични служители на пункт Лесово, съобщиха от Агенция „Митници”.

Пет години от атентата в Сарафово, делото все още не е започнало

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pet-godini-ot-atentata-v-sarafovo-deloto-vse-oshte-ne-e-zapochnalo-2037380

Днес се навършват пет години от атентата на летището в Сарафово, станал на 18 юли 2012 г. Тогава в късния следобед взрив, скрит в раницата, избухна в автобус с израелски туристи. Загинаха шестима души, сред които българският шофьор Мустафа Кьосов.

Предупреждават за силен вятър и вълнение по цялото Черноморие

//dariknews.bg/novini/bylgariia/preduprezhdavat-za-silen-viatyr-i-vylnenie-po-cialoto-chernomorie-2037384

Предупреждение за силен вятър и вълнение е в сила за цялото Черноморие, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология.

Кога се зав

България чества 180 години от рождението на Левски

https://offnews.bg//obshtestvo/balgaria-chestva-180-godini-ot-rozhdenieto-na-levski-660716.html

Днес България чества 180 години от рождението на Васил Левски. Чествания ще има в цялата страна.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържествената програма от 21.00 ч. на пл. „Васил Левски“ в Карлово.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия и ще произнесе тържествено слово. Румен Радев ще поднесе и венец пред паметника на Апостола на свободата.

В 18.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети с. Лесичово и ще участва в церемония по откриване на паметен знак на Васил Левски.

Празникът на Карлово и честването на 180 години от рождението на Васил Левски започват със света литургия в църквата "Свети Николай" в 9.00 часа. След това кметът и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Васил Левски Гина Кунчева. 

В Борисовата градина пред бюст-паметника на Апостола на свободата ще се проведе тържествено честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. В програмата, организирана от Столична община, ще участват актьорите Мариус Донкин и Красимира Кузманова, Теодосий Спасов, мъжки камерен хор „България” и Гвардейският представителен духов оркестър.

От 10.00 ч. на пл. „Константин Костенечки“ в село Костенец (Софийска област) ще бъде открита паметна плоча в чест на Васил Левски. Паметната плоча е изработена с подкрепата на ВМРО.

Събитието ще започне с водосвет, ще присъстват народни представители от парламентарната група на Обединени патриоти, членове и симпатизанти на ВМРО от региона.

От 10 ч. Благоевград ще отбележи 180 години от рождението на Васил Левски с тържествен ритуал за полагане на цветя пред бюст-паметника на Апостола на българската свобода в града.

Проявите в негова чест ще продължат с рецитал в Регионалната библиотека "Димитър Талев".

За поредна година паметта на Дякона ще бъде почетена в Благоевград и със състезание по дълъг скок под мотото "Достойни за името на Апостола". Организаторите на традиционната надпревара по лъвски скок, която ще се състои на пистата в спортния комплекс "Пирин", са община Благоевград и лекоатлетически клуб "Джордан". Тя ще започне в 10.00 часа, а възрастови за участниците няма.

Тържественото честване в Габрово ще бъде от 17.30 ч. пред Възпоменателната морена в градинката до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”.

В честването ще вземат участие актьори от Драматичен театър „Рачо Стоянов“, оркестър „Габрово” и Регионален исторически музей – Габрово.

Крем супа от тиква

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6341170

Крем супа от тиква Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Разследват избягната по чудо авиокатастрофа

http://dnes.dir.bg/news/pilot-pista-inspektori-chakashti-26076763

Американски инспектори разпитват пилота и помощник пилота на самолета на "Еър Канада", който едва не се приземи върху 4 самолета на летището в Сан Франциско.

Япония обеща 1 млрд. долара на ООН

https://www.actualno.com/asia/japonija-obeshta-1-mlrd-dolara-na-oon-news_622886.html

Япония обеща, че ще инвестира 1 млрд. долара в подкрепа на програмата на ООН за развитие, превръщайки се в един от най-големите донори в сферата на помощта в света, предаде БГНЕС. Външният министър на Страната на изгряващото слънце Фумио Кишида заяви по време на среща в ООН, ч

Евакуират 40 000 души заради огнената стихия в Канада

http://dnes.dir.bg/news/kanada-kolegi-polozhenie-potopat-26076725

Гигантски горски пожари в западната канадска провинция Британска Колумбия наложиха вчера евакуация на около 40 000 души.

Православен календар за 18 юли, вижте кой има имен ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6341094

Православен календар за 18 юли, вижте кой има имен денСв. мчк Иакинт в Амастрида. Св. мчк Емилиан Доростолски  Емилиан се родил в град Доростол (дн. Силистра) през IV в. Бил роб при един грък и тайно изповядвал Христовата вяра. Император Юлиян изпратил в този край жесток управител, който бил идолопоклонник. Той поискал гражданите да му докладват кои от тях са християни, но те не издали никого.

Полицаи отново излизат на серия от протести

http://clubz.bg/56301-policai_otnovo_izlizat_na_seriq_ot_protesti

ПРОТЕСТИ ПРОТЕСТИ протест полицаи МВР Народно събрание

Полицаите в София излизат на пореден протест с искания за увеличение на заплатите. Униформените ще изразят недоволството си в 18,30 часа пред храма "Свети Седмочисленици".

Те ще бъдат последвани от своите колеги в някои от най-големите градове на страната, съобщи бТВ. 

Служителите на реда обявиха исканията си още на 5 юли на голям митинг в София.

С днешната демонстрация започва серия от регионални протести - във Варна  (20 юли), Добрич (25 юли) и Гоце Делчев (27 юли).

Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове в страната, обявиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

На протеста от 5 юли в София служителите в системата се заканиха да протестират на всички професионални празници на вътрешното министерство, които до края на годината са общо пет.

Недоволството на униформените продължава, въпреки че миналата седмица парламентът реши те да получат на ръка левовата равностойност на униформеното облекло, което не са получили от МВР в годините от 2011 до 2015 г. 

Доналд Тръмп заплаши Венецуела с икономически мерки

http://dnes.dir.bg/news/merki-venetzuela-sabranie-sasht-izbori-2016-26076670

Доналд Тръмп заплаши Венецуела със "силни и бързи икономически мерки", ако президентът Николас Мадуро продължи усилията си за промяна на конституцията.

Любим виц на Играта

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6341060

Любим виц на Играта Генко и Искра лежат на дивана. Нейният телефон е в кухнята. Чува, че е получила съобщение. Става, отива и вижда съобщение от Генко: “Така и така си станала, донеси, моля, една

Две изключително силни земетресения в Тихия океан, има опасност от цунами

https://www.actualno.com/asia/dve-izkluchitelno-silni-zemetresenija-v-tihija-okean-ima-opasnost-ot-cunami-news_622883.html

Земетресение с магнитуд 7,7 по скалата на Рихтер удари в понеделник източното крайбрежие на Русия, което породи опасност от цунами в някои части от Тихия океан, предаде БГНЕС. По данни на Геологическа топографска служба на САЩ, трусът е бил усетен на 199 км югоизточно от Никол

80-годишен атлет вае мускули във фитнес залата (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/80-godishen-atlet-vae-muskuli-vyv-fitnes-zalata-video-2037374

80-годишен атлет вае мускули във фитнес залата. Историята е от Германия, а главен герой е Волфганг, който е състезател по вдигане на тежести от 1955 г.

Проверете какво знае Google за вас

//dariknews.bg/novini/liubopitno/proverete-kakvo-znae-google-za-vas-2037330

Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас.

Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите

Травмиращите събития състаряват мозъка

//dariknews.bg/novini/liubopitno/travmirashtite-sybitiia-systariavat-mozyka-2037275

Стресово житейско събитие може да окаже опустошителен ефект върху мозъка и да го състари с най-малко четири години, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Развод, съкращение от работа,

Полярен студ скова Аржентина, двама души измръзнаха до смърт

//dariknews.bg/novini/sviat/poliaren-stud-skova-arzhentina-dvama-dushi-izmryznaha-do-smyrt-2037371

Студен фронт от Южния полюс обхвана Аржентина и отне живота на двама души, предаде Асошиейтед прес. Жертви на зимата станаха 54-годишен бездомник в морския курортен град Мар дел Плата и 41-годишен мъж в провинция Санта Фе.

Боршош вече е обвиняем по казуса "НДК"

http://clubz.bg/56300-borshosh_veche_e_obvinqem_po_kazusa_ndk

ПОЛИТИКА румяна арнаудоваcr

Има предявено обвинение срещу бившия вече шеф на НДК Мирослав Боршош, съобщи говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова по бТВ. 

Тя не пожела да съобщи какво точно съдържа обвинителният акт, тъй като било редно Боршош узнае за това при явяването си при следователя.

"Той сам си публикува призовката в личния си профил във фейсбук. Мога само да кажа, че поводът е сигнал на ДАНС, постъпил в прокуратурата през февруари 2017 г., за нецелево разходване на средства за ремонта на НДК", допълни Арнаудова.  

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че трима министри - Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов, ще бъдат разпитани по случая "Мирослав Боршош".

На 14 юли бившият шеф на НДК оповести във фейсбук: 

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!"

Говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова, която днес даде изявления и по трите национални телевизии, разказа още подробности от дейността на прокуратурата в последните дни: 

"Мъжът от Бяла, пребил Алекс пред дискотека заради цигара на 8 юли сутринта, е с ново обвинение - убийство по хулигански подбуди. Категорични сме, че ще защитаваме обвинението "доживотен затвор".

Тя коментира още и проблемът с насилието над медиците, по пътя и в училищата.

"Не можем да се съгласим, че държавата не може да се справи с това насилие. Взе се решение, лекарите и спешните кабинети да имат денонощна връзка с прокурорите, за да събираме повече доказателства и да можем бързо да убедим съда, че лицето е виновно", отбеляза Арнаудова.

"Ще се искат най-тежките наказателни санкции, когато законът го допуска. Нямаме данни съдените към моменти да са се оказвали невменяеми", допълни тя. 
 

От плажа срещу „Гранд Хотел Поморие” на турист е открадната чанта с пари

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4Qy2kNHNYOA/

На 17.07.т.г. около 08.20 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 41- годишен полски турист, отседнал в Поморие за това, че предния ден от плажа, разположен срещу „Гранд Хотел Поморие”, му е открадната оставена без надзор платнена  мъжка чанта, съдържаща сумата от 1 700 евро, кредитна карта и лични документи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Земетресение от 7,8 удари северния Пасифик

http://dnes.dir.bg/news/zemetresenie-porazhenia-aljaska-kamchatka-potopat-26076669

Мощно земетресение с магнитуд 7,8 удари в северния Пасифик, между Алеутските острови на Аляска и руския полуостров Камчатка.

Земетресение от 7,8 удари северния Пасифик

http://dnes.dir.bg/news/zemetresenie-porazhenia-aljaska-kamchatka-26076669

Мощно земетресение с магнитуд 7,8 удари в северния Пасифик, между Алеутските острови на Аляска и руския полуостров Камчатка.

180 години от рождението на Апостола

http://pogled.info/bulgarski/180-godini-ot-rozhdenieto-na-apostola.87687

/Поглед.инфо/ На днешния ден, 18 юли се навършват 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

След инструкции от Белия дом Борисов поиска ЕС да е колективен член на НАТО

http://pogled.info/svetoven/sled-instruktsii-ot-beliya-dom-borisov-poiska-es-da-e-kolektiven-chlen-na-nato.87688

/Поглед.инфо/ Дали Ангела Меркел и Еманюел Макрон ще приемат армиите им да се командват от НАТО, където първа цигулка свирят щатски генерали и адмирали?

СЗО алармира: Всяко десето новородено остава без ваксини

//dariknews.bg/novini/sviat/szo-alarmira-vsiako-deseto-novorodeno-ostava-bez-vaksini-2037367

Около 12.9 млн. новородени деца по света, или почти всяко десето дете, са останали без никакви ваксини през 2016 г. За това свидетелстват данни, публикувани на официалния сайт на Световната здравна организация.

Служителите на МВР отново излизат на протест

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sluzhitelite-na-mvr-otnovo-izlizat-na-protest-2037368

Синдикалната федерация на служителите в МВР започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София днес.

Какво наказание ще бъде наложено на убиеца на Алекс от Бяла?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-nakazanie-shte-byde-nalozheno-na-ubieca-na-aleks-ot-biala-2037369

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна. Това заяви говорителят на главния пр

Навършват се 5 години от атентата на летище „Сарафово”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kk6ZMfp9J64/

Навършват се 5 години от атентата на летище „Сарафово”, при който загинаха 7 души. Терористичният акт стана на 18 юли 2012 година. Тогава алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни детонира взривно устройство в багажника на автобус, паркиран на летището и пълен с туристи от Израел. Сред шестимата загинали бе и българинът Мустафа Кьосов – шофьор на автобуса. Самият атентатор бе седмият загинал. Ранени бяха 35 души. 5 години след нападението, заради различни процедури, делото за атентата не успява да тръгне. Обвиняеми по него са Мелиад Фарах и Хасан ел-Хаджи Хасан, които са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол, но местонахождението им остава все още неизвестно. Те са привлечени задочно в наказателния процес и са обвинени като помагачи на самовзривилия се Мохамед Хасан ел Хюсейни, като и на двамата са назначени служебни защитници от Бургаската адвокатска колегия, съобщава Фокус. Следващият опит делото да тръгне ще бъде на 20 септември.

Министрите тотално замразиха популяризирането на европейските програми

http://pogled.info/bulgarski/ministrite-totalno-zamraziha-populyariziraneto-na-evropeiskite-programi.87685

/Поглед.инфо/ За половин година две правителства – служебното “Герджиков” и третото правителство на Бойко Борисов тотално замразиха популяризирането на европейските програми. Това се разбира от месечната справка на Единния информационен портал на Структурните фондове на ЕС.

Полицейски протести започват от столицата днес

http://pogled.info/bulgarski/politseiski-protesti-zapochvat-ot-stolitsata-dnes.87686

/Поглед.инфо/ Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли.

Мощно земетресение с магнитуд 7,8 разтърси северния Пасифик

//dariknews.bg/novini/sviat/moshtno-zemetresenie-s-magnitud-78-raztyrsi-severniia-pasifik-2037366

Мощно земетресение с магнитуд 7,8 удари в северния Пасифик, между Алеутските острови на Аляска и руския полуостров Камчатка, съобщи Геофизическият институт на САЩ, цитиран от Ройтерс.

РИА Новости: До 3-4 месеца Македония влиза в НАТО

//dariknews.bg/novini/sviat/ria-novosti-do-3-4-meseca-makedoniia-vliza-v-nato-2037355

Въпросът за присъединяването на Република Македония към НАТО може да бъде решен до 3-4 месеца. Това е съобщил европейски дипломат пред РИА "Новости".
 
"Има рязко ускоряване на преговорите. До 3-4 месеци планираме да приключим, а това

Почти половината присъди у нас са условни

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pochti-polovinata-prisydi-u-nas-sa-uslovni-2037357

Почти половината присъди у нас са условни. Това сочи анализ на Националния статистически институт (НСИ), цитиран от

Отбелязваме 180-годишнината от рождението на Апостола с прояви в цялата страна

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/otbeliazvame-180-godishninata-ot-rozhdenieto-na-apostola-s-proiavi-v-cialata-strana-2037350

Отбелязваме 180 години от рождението на Васил Левски. Годишнината ще бъде почетена с прояви в цялата страна.
 
В София тържествената церемония ще се проведе пред бюст-паметника на Апостола Бор

Предложение: Високи сгради да има само в периферията на столицата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/predlozhenie-visoki-sgradi-da-ima-samo-v-periferiiata-na-stolicata-2037349

Без таван за височината на сградите – само в три зони на София, за останалата част остават ограниченията до 75 метра, а в комплексите до 125 метра. Контролът върху строителството на небостъргачи да бъде изцяло в

Малки градове се конкурират със столиците по условия за правене на бизнес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6339452

Малки градове се конкурират със столиците по условия за правене на бизнесПо-малките градове в България и Унгария създават по-благоприятни условия за бизнес в опит да се конкурират със столиците София и Будапеща. Това е записано в нов доклад на Групата на Световната банка, който бе представен у нас. Румънската столица Букурещ, от друга страна, надминава по-малките градове в повечето изследвани показатели като се

Руски ракети, тъжни американци и глупави поляци

http://pogled.info/svetoven/ruski-raketi-tazhni-amerikantsi-i-glupavi-polyatsi.87682

/Поглед.инфо/ Американските генерали се сблъскват с проблем: демонстрираните в Сирия руски ракети X-101 се оказват с фантастична ефективност. Бойните изстрелвания показват, че модернизираната версия може да пренасочва ракетата по време на полет. Това означава, че тези ракети могат да унищожават не само неподвижни цели, чиито координати са предварително известни, но също и мобилни цели. Това означава, че руските стратегически ракетоносци Ту-160 и Ту-95, освен другите си предимства, вече имат (или ще имат в близко бъдеще) възможността да унищожават на разстояние от 4,5 км, американските авионосни ударни групировки, маневриращи в океана.

Dagbladet/Норвегия: Западът не се и опитва да разбере Русия...

http://pogled.info/svetoven/Dagbladet-norvegiya-zapadat-ne-se-i-opitva-da-razbere-rusiya.87683

/Поглед.инфо/ Русия не е такава, какъвто е Западът. И никога няма да бъде като Запада. Затова, абсолютно безполезно е да се хвърлят милиони за налагане на демокрация, да се прави от Русия това, което сме ние. Какво е свободата на словото, ако няма какво да се яде? Нашите усилия да разпространяваме демокрацията по целия свят са съвременна форма на империализъм. Между другото, Крим никога не е бил украински. И никога нямаше да победим Хитлер, ако не беше Съветския съюз...

Феникс/Китай: Путин и хидрата на руската корупция

http://pogled.info/svetoven/feniks-kitai-putin-i-hidrata-na-ruskata-koruptsiya.87684

/Поглед.инфо/ Избирайки между икономическото развитие и борбата с корупцията, Русия е изправена пред "дилемата на затворника": как да се противостои на корупцията и в същото време да не пострадат интересите на елита? Досега Путин ефективно успява да реши тази задача: ярко доказателство е "жертвата" Улюкаев. Но опозицията набира сила и се фокусира върху корупцията. Ще се справи ли Путин?

С 15 млн. лв. развиват социално предприемачество

https://www.24chasa.bg/novini/article/6339378

С 15 млн. лв. развиват социално предприемачествоС 15 млн. лв. развиват социално предприемачество 15 млн. лв. е бюджетът по схемата “Развитие на социалното предприемачество” на Програмата за развитие на човешките ресурси. В петък бе крайният срок за подаване на предложения и възражения по условията за кандидатстване. От средствата 2,25 млн. лв. са национално съфинансиране,

Роден е Васил Левски

https://www.actualno.com/chronicles/roden-e-vasil-levski-news_621179.html

Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски е роден на 18 юли (6 юли стар стил) 1837 г. в Карлово в семейството на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванова. Има двама братя — Христо и Петър — и две сестри — Ана и Марийка. Той е популярен в народния и художествени

11 нестандартни идеи за сватбени подаръци

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6338179

11 нестандартни идеи за сватбени подаръциИзбягвайте сервизи, миксери и ютии Лятото освен време за море е и сезонът на сватбите. Заради хубавото време, възможността за церемонии на открито и отпуските повечето двойки избират топлите месеци за сватбения си ден. А за гостите идва трудната задача да изберат хубав подарък. Отдавна не са на мода легените и тенджерите под налягане,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване