Тръмп и Путин имали още една среща по време на форума на Г-20 в Хамбург

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-i-putin-imali-oshte-edna-sreshta-po-vreme-na-foruma-na-g-20-v-hamburg-2037621

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са имали втора среща по време на форума на Г-20 в Хамбург, за която не е било съобщено, предаде Ройтерс, като се позовава на източник от Белия дом.

Американците са скептични към Тръмп и се страхуват от тероризма

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikancite-sa-skeptichni-kym-trymp-i-se-strahuvat-ot-terorizma-2037619

Над половината американци оценяват като цяло негативно дейността на Доналд Тръмп на президентския пост и се страхуват от терористи, финансова криза, ядрен удар и кибератаки. Това сочат публикувани вчера резултати от проучване, проведено от агенция Блумбърг, предаде ТАСС.

Тръмп и Путин се срещнали и тайно в Хамбург

http://dnes.dir.bg/news/putin-hamburg-sasht-izbori-2016-vtora-sreshta-26082284

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са имали в Хамбург втора среща , за която не е било съобщено.

Две срещи между Путин и Тръмп в рамките на Г-20

http://pogled.info/svetoven/dve-sreshti-mezhdu-putin-i-tramp-v-ramkite-na-g-20.87715

/Поглед.инфо/ Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин са провели втора среща в рамките на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, след официалните двучасови преговори.

Американците са негативно настроени срещу Тръмп, боят се от тористи и финансова криза

http://pogled.info/svetoven/amerika/amerikantsite-sa-negativno-nastroeni-sreshtu-tramp-boyat-se-ot-toristi-i-finansova-kriza.87716

/Поглед.инфо/ Повече от половината от американците оценяват негативно дейността на президента Доналд Тръмп и се страхуват от терористи, финансова криза, ядрени удари и кибер атаки.

Европа не трябва да става ядрена държава

http://pogled.info/svetoven/evropa/evropa-ne-tryabva-da-stava-yadrena-darzhava.87712

/Поглед.инфо/ Николо Макиавели, секретар на втората канцелария на Флоренция през епохата на Ренесанса, би могъл да бъде съветник по политическите въпроси във всички времена. Той съветвал управника, че в случай на постигане на победа над врага, после врагът трябва да бъде унищожен или да бъде превърнат в най-добър приятел. След края на Студената война, когато Съветският съюз слезе от световната сцена и отстъпи място на Русия, НАТО реши да следва друг съвет.

КНДР: Не ни е проблем да унищожим US базите в Южна Корея

http://pogled.info/svetoven/kndr-ne-ni-e-problem-da-unishtozhim-US-bazite-v-yuzhna-koreya.87713

/Поглед.инфо/ Американските войници, разположени в Южна Корея, са под прицела на Корейската народна армия. Това се посочва в коментар на информационната агенция ЦТАК, публикуван в сряда във в. "Родон Синмун".

Тръмп назначи Джон Хънтсман за посланик в Русия

http://pogled.info/svetoven/tramp-naznachi-dzhon-hantsman-za-poslanik-v-rusiya.87714

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп е назначил бившия губернатор на щата Юта Джон Хънтсман за посланик в Русия, съобщи пресслужбата на Белия дом.

Азиатски деликатес топи популациите на акули

//dariknews.bg/novini/liubopitno/aziatski-delikates-topi-populaciite-na-akuli-2037612

Тайландците, а и други азиатци продължават да ядат супа от перки на акула, въпреки "тревожното" намаляване на популациите им, съобщи ДПА, позовавайки се на доклад на природозащитна организация.

По света годишно 100 м

Решаването на кръстословици "подмладява" мозъка

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/reshavaneto-na-krystoslovici-podmladiava-mozyka-2037613

Всекидневното решаване на кръстословици и други видове словесни пъзели може да помогне за поддържането на мозъка по-млад с 10 години, съобщават в. "Дейли експрес" и ЮПИ, позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Пловдив се включва в националния протест "Да спрем убийствата на пътя"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/plovdiv-se-vkliuchva-v-nacionalniia-protest-da-sprem-ubijstvata-na-pytia-2037601

Пловдив се включва в националния протест "Да спрем убийствата на пътя". Той се организира от Румяна Чобанова, съпруга на убития на магистрала "Хемус" на 17 април полицай, докато помагал на катастрофирал водач.
 
"Проблемите не се реша

Над 110 000 мигранти и бежанци пристигнали в Европа през Средиземно море тази година

//dariknews.bg/novini/sviat/nad-110-000-migranti-i-bezhanci-pristignali-v-evropa-prez-sredizemno-more-tazi-godina-2037616

Над 110 000 мигранти и бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на годината, съобщи вчера Международната организация по миграцията (МОМ). "От началото на годината до 16 юли в Европа по море са пристигнали 111 148 мигранти и бежанци", заяви на пресконференция

Изчезнало германско момиче може да е сред арестувани бойци на ИД

//dariknews.bg/novini/sviat/izcheznalo-germansko-momiche-mozhe-da-e-sred-arestuvani-bojci-na-id-2037610

Германската прокуратура проверява дали 16-годишно момиче, разследвано за поддържане на контакти с групировката "Ислямска държава", е сред жени бойци, арестувани в иракския град Мосул, предадоха Ройтерс и ДПА.

Лятото се завръща

//dariknews.bg/novini/bylgariia/liatoto-se-zavryshta-2037609

Лятото се завръща и в следващите дни ще се радваме на слънце и топло време.

Какво време ни очаква през юли?


В сряда ще

Тръмп нямал втора среща с Путин на Г-20, а само "разговарял" с него

http://clubz.bg/56340-trymp_nqmal_vtora_sreshta_s_putin_na_g_20_a_samo_razgovarql_s_nego

Президентът Доналд Тръмп е имал втора срещу с руския си колега Владимир Путин по време на форума на Г-20 в Хамбург, разкри пред Си Ен Ен високопоставен чиновник от администрацията на САЩ. Разговорът е останал скрит от медиите. 

Според източника на тв канала двамата президенти са разговаряли почти час по време на официалната вечеря. Както е известно до Путин тогава седеше Мелания и Доналд Тръмп станал от мястото си и отишъл да я види. Тогава започнал разговора с Путин. Явно Мелания е станала и е отстъпила място на съпруга си, защото източникът описал ситуацията така - двамата разговаряха в присъствието само на преводача на руския президент.

Мелания и Путин на вечерята в Хамбург.

Белият дом опроверга информацията, но всъщност потвърди, че Тръмп и Путин са говорили в края на официалната вечеря. Само че това не било "среща", а просто "разговор". Говорител на Белия дом призна, че разговора е продължил близо час и че на него е присъствал само преводача на Путин, защото "такъв бил протоколът". Той поясни, че на вечерята всяка двойка имала по един преводач. Преводачът на Тръмп знаел японски, но не и руски и затова нямало какво да прави на разговора с Путин.

Досега беше известно само за ръкостискане в коридора и за една среща между Тръмп и Путин в рамките на Г-20 в Хамбург. Тя продължи 2 часа и 20 минути. На нея присъстваха външните министри на двете страни Рекс Тилърсън и Сергей Лавров. 

"Фалшива новина", веднага обяви президентът Доналд Тръмп и отправи остри критики за начина, по който са били поднесени новините за уж провелата се втора, лична среща между него и президента на Русия Владимир Путин по време на лидерския форум в Хамбург. Тръмп обръща внимание на новините, описвайки ги като „болни“ и отбелязва, че всички лидери на страните от Г-20 са били поканени на вечерята и пресата е знаела за това.

„Фалшиви новинарски истории за тайна вечеря с Путин. Това е болно. Всички лидери на Г-20, както и съпругите и съпрузите им, бяха поканени на вечерята“, написа Тръмп на профила си в социалната мрежа „Туитър“. 

Президентът обаче пропуска, че съдържанието на разговора е останало скрито от пресата.

Във втори коментар Тръмп разкритикува медиите, че се опитват да изкарат контакта му с Путин „зловещ“.

„Фалшивите новини стават все повече и повече нечестни. Дори и вечерята на 20-те лидери в Германия бе представена така, че да изглежда зловеща“, написа той. 

Говорител на Белия дом заяви, че съобщенията за втора среща между Тръмп и Путин са неистински и посочи, че двамата просто са имали кратък разговор по време на вечеря.

„Инсинуациите, че Белият дом се опитвал да прикрие каквато и втора среща са лъжливи, зловредни и абсурдни“, коментира той. 

 

Най-грандиозната медицинска измама в историята на САЩ

http://pogled.info/svetoven/amerika/nai-grandioznata-meditsinska-izmama-v-istoriyata-na-sasht.87708

/Поглед.инфо/ Над 400 лекари, медицински сестри и фармацевти са обвинени от прокуратурата на САЩ в опиоидна измама на стойност 1,3 милиарда долара. На 280 лица от медицинската професия е забранено да участват във федералните програми по здравеопазване, а на много от тях е отнет лицензът за правоспособност.

Може ли да се разговаря с Доналд Тръмп?

http://pogled.info/svetoven/amerika/mozhe-li-da-se-razgovarya-s-donald-tramp.87709

/Поглед.инфо/ Дали американският президент е "свой сред чужди" или "чужд сред свои?" Отговаря ли Тръмп за думите си и защо всяка негова нова порция показен оптимизъм по повод отношенията между САЩ и Русия, неизменно се превръща в поредното „затягане на гайките”, в поредното противопоставяне?

Промишленото производство в Русия е нараснало с 3,5%!

http://pogled.info/svetoven/russia/promishlenoto-proizvodstvo-v-rusiya-e-narasnalo-s-3-5.87710

През юни 2017 г. промишленото производство в Русия е нарастнало с 3,5% в сравнение с юни 2016 г., сочат данните на Федералната статистическа служба (Росстат). Дори в селското стопанство, въпреки неблагоприятните природни явления, ръстът достигна 3,6%! (рус.ез.)

Великобритания: Упадък и разруха

http://pogled.info/svetoven/evropa/velikobritaniya-upadak-i-razruha.87711

/Поглед.инфо/ Такова зловещо заглавие поставят експерти на британското списание Economist. Нещо повече, без никаква светска натруфеност и извъртания, те пишат: от времето на Суецката криза през 1956 г. Великобритания никога не е изглеждала толкова жалка.

Извънредно заседание на Общинския съвет-Несебър за подпомагане на чуждестранни деца

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/J8ULNgmEW0o/

obs-nesebarНа извънредно заседание председателят на Общинския съвет-Несебър Румен Кулев представи форсмажорни обстоятелства  от Иван Гургов – зам.  кмет на Община Несебър за спасителна акция на 886 чуждестранни деца, базирани  в непосредствена близост до Обзор. Установи се, че в почивната станция „Чавдар” на територията на Обзор към 13.07.2017 са настанени 886 чуждестранни деца от Русия, като периодът за престой е до 08.08.2017.

В стопанисвания  „Ленд Логистик”ЕООД от Варна няма финансови постъпления и  се намира в неспособност да изпълни ангажиментите си по изхранване и обслужване на 886-те деца на територията на почивната станция.

За тези форсмажорни обстоятелства алармира до кмета на Обзор и Община Несебър на 17 юли Александър Димитров -назначеният на трудов договор в ръководството на дружество „Ленд Логистик” .

На същата дата във връзка със създадената ситуация Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков се обръща към кмета на Община Несебър Николай Димитров за разрешаване на форсмажорните обстоятелства в Обзор за осигуряване на изхранването на 900-те деца, предоставяне на услуги по почистване, пране за спално бельо, както и заплащане на консумативи като ел.енергия, разходване на вода и заплащане на ангажиращия обслужващ персонал.

С писмо до кмета на Община Несебър на 17 юли генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук  също пише за форсмажорните обстоятелства в Обзор.

След извършване на проверката в Обзор  зам.кметът на Община Несебър Иван Гургов докладва в извънредното заседание на Общинския съвет, че фирмата „Ленд Логистик”ЕООД е отговорна и е следвало да осигури престоя на чуждестранните деца в  България. В същото време тя е изпаднала в невъзможност и е престанала да заплаща каквито и да е били разходи за нормалното функциониране на почивната станция, като включително няма средства за храна, заплати за персонала и други неотложни действия като пране на спално бельо, закупуване на миещи препарати и други консумативи.

След обсъждане на форсмажорните причини, възникнали в Обзор, с 19 гласа „за” от гласували 19 общински съветници, /гласували поименно/, Общинският съвет даде съгласие от общинския бюджет да се отпуснат средствата в размер на 80 000 лв за издръжката в почивната станция «Чавдар», осигуряването на храненето и други неотложни и необходими за децата разходи.  Срокът, за който ще бъдат плащани разходи за осигуряване функциониране на почивната станция в Обзор е до 08.08.2017.

Средствата да се прехвърляте от §9700, резерв за непредвидени разходи в §4214- обезщетение и помощи, отпускани по решение на Общинския съвет-Несебър.Предвид спешната необходимост от предоставяне на средствата и осигуряване изхранването на децата в  почивната станция, на основание чл.60 от АПК  Общинският съвет – Несебър допуска  предварително изпълнение на  взетото на 18 юли  решение. Общинският съвет-Несебър гласува  възлагането на текущия контрол по изпълнение на взетото решение да се упражнява от кмета на  Обзор.

                                                                                         Максим МОМЧИЛОВ

Захар Прилепин: Малорусия е новата Украйна

http://pogled.info/svetoven/zahar-prilepin-malorusiya-e-novata-ukraina.87706

/Поглед.инфо/ И така, в ДНР днес обявиха създаването на държавата Малорусия. На мястото на бивша Украйна. Със столица Донецк.

Политически връзки, натиск и конфликт на интереси минират делото „КЕВР“

http://pogled.info/bulgarski/politicheski-vrazki-natisk-i-konflikt-na-interesi-minirat-deloto-kevr.87707

/Поглед.инфо/ На 24 април 2017 г. прокуратурата обяви, че започва разследване срещу членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба. След достатъчно събрани доказателства на 28 юни т.г. бяха повдигнати обвинения срещу двамата бивши шефове на енергийния регулатор - Ангел Семерджиев и Светла Тодорова. И двамата са обвинени в това, че с действията или бездействието си са облагодетелствали частното дружество "Овергаз" на Сашо Дончев в ущърб на държавния и обществен интерес.

Спрете им "социала" за нападения над лекари и учители

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6343589

Спрете им "социала" за нападения над  лекари и учителиПолучава се абсурд. Държавата го издържа от данъците на работещите, праща му безплатно лекар, без да има здравни осигуровки, а той пребива екипа на Бърза помощ Спрете им социалните помощи след нападението над лекари или учители и повече няма да го правят, а цялата махала ще знае суровото наказание.

Вън от блатото Георги Парцалев

http://pogled.info/bulgarski/van-ot-blatoto-georgi-partsalev.87701

/Поглед.инфо/ Преди време, малкият спомен за Емил Димитров в тази страница видимо предизвика Вашия интерес. Сега да поемем глътка свеж въздух – вън от Блатото – с Георги Парцалев… След видеото ви предлагам и фрагменти от дописката ми „Млък, нещастници!“ – тя е известна, но на далеч по-скромна аудитория във ФБ. Написана е по повод участие на покойния Георги Калоянчев в телевизионно предаване, в което бе обсъждана хомосексуалността на Парцалев.

С руските С-400 Турция e с единия крак извън НАТО

http://pogled.info/svetoven/s-ruskite-s-400-turtsiya-e-s-ediniya-krak-izvan-nato.87702

/Поглед.инфо/ В случай, че сделката за закупуване на системите за противовъздушна отбрана бъде осъществена, това ще означава фактическо излизане на Анкара от военния съюз на НАТО и ангажиране единствено с политическия формат на алианса.

Венецуела е „буре с брут”. Ще подпали ли Тръмп фитила му?

http://pogled.info/svetoven/venetsuela-e-bure-s-brut-shte-podpali-li-tramp-fitila-mu.87703

/Поглед.инфо/ Противопоставянето между привържениците на боливарианската власт и опозиционните сили продължи толкова дълго, че вече сравняват Венецуела с буре с барут. Натрупа се огромно количество взаимна омраза, която може да избухне във всеки един момент. Напълно възможно е внезапните кървави атаки на бойните групи на опозицията, обидени за нещо на Каракас и други градове, да прераснат в „майдан по венецуелски”.

Човек на „Америка за България“ в надзора на пенсионните фондове?

http://pogled.info/bulgarski/chovek-na-amerika-za-balgariya-v-nadzora-na-pensionnite-fondove.87704

/Поглед.инфо/ Докато вървят спорове дали е редно магистратските организации да получават финансиране от чуждестранни източници като фондация „Америка за България“, близки до нея кадри се предлагат за висши ръководни постове в уж независими институции, чиято дейност е от голямо обществено значение.

"Катедралните врабчета" - бити и изнасилвани

http://clubz.bg/56339-katedralnite_vrabcheta_biti_i_iznasilvani

Най-малко 547 деца и юноши от момчешкия хор "Катедралните врабчета" в Регенсбург са били изнасилени в период от 60 години, разкрива Би Би Си.

Медията се позовава на изнесен разследващ доклад, изнесен от юриста Улрих Вебер.

Улрих Вебер.

В него са обвинени 49 служители на Католическата църква, които са насилвали физически и психически децата в периода 1945-1990 година.

Жертвите на тормоза описват училищния хор като "затвор, Ад и концентрационен лагер", се сочи в документа. Изнасилванията са били извършвани над хористи от първоначалните класове и от гимназията.

В продължение на 30 години шеф на хора е бил Георг Ратцингер, по-големият брат на сегашния папа емеритус (почетния папа) Бенедикт XVI. Георг днес е на 93 години и в доклада се посочва изрично, че той не е знаел за ужасяващите изнасилвания. Нито една от жертвите не е посочила бившият началник на хора като насилник.

Ратцингер е водил хора от 1964 до 1994 година и разказва пред разследващите, че в този период никога не се е случвало да се говори за насилие сред хористите. Никой не се е оплакал. Той се кълне, че никога не е бил някои от хористите или оказвал натиск по друг начин срещу децата.

При разследването е открило, че 500 деца са били физически измъчвани, а 67 сексуално изнасилвани през посочения период от 60 години. Според Вебер обаче насилие е било извършвано над 700 хористи, но поради "културата на мълчанието", фактите трудно се разкривали.

От 49 служители на църквата, обвинение в насилнически едйствия, 9 са извършителите на сексуални престъпления.

Хористите описват живота си в периода, когато са били ученици, като "най-ужасното време, безнадежно и характерно с насилие и страх".

А ето какво пише за скандала и Александър Андреев от Дойче веле:

„Ад”, „затвор”, „концлагер” - с тези драстични определения говорят някогашните хористи за годините, прекарани под покрива на един от най-прочутите момчешки хорове в света.

Александър Пробст, бивш възпитаник на момчешкия хор и автор на книга за преживяното там, разказва пред ДВ за униженията, насилието и побоищата, на които е бил подлаган още в подготвителните класове. Когато като 11-годишен преминал в по-горното равнище, нещата станали още по-лоши. Там един от възпитателите редовно се събирал с малка групичка юноши, с които пиел алкохол и гледал порно. По-късно влизал в момчешката спалня, бъркал под одеялото на Александър и извършвал сексуални действия - повече от сто пъти, разказва Пробст в книгата си.

Александър Пробст.

Юристът Улрих Вебер, който беше натоварен да разследва посегателствата срещу хористи, днес представи доклада си. В него се твърди, че близо 550 деца са били обект на насилие или сексуални посегателства. Вебер обвинява някогашния ръководител на хора Георг Ратцингер, брат на по-сетнешния папа Бенедикт, че си е затварял очите за посегателствата и насилията. Няма обаче сведения, че Ратцингер, който ръководи хора от 1964 до 1994 година, изрично е знаел за сексуалните посегателства.

В рамките на разследванията си, продължили две години, Вебер стига до извода, че близо 500 деца са били подлагани на физическо насилие, а 76 - на сексуална принуда. Юристът допуска, че в „сенчестата зона” навярно има още около 700 жертви. Децата, с които е разговарял юристът, твърдят, че физическото насилие било вездесъщо - и че това били „най-лошите години в живота им, доминирани от страх, насилие и безпомощност”. Особено тежка е била съдбата на най-малките, в подготвителната група. Сексуалните посегателства се движели в диапазона от „милувки до изнасилвания”. Възпитатели и духовници често биели децата до кръв, използвайки пръчки, връзки с ключове или пръстени-печат. А когато някое от децата от страх се подмокряло в леглото, възпитателите за назидание го изправяли пред всички останали.

Вебер е идентифицирал 49 извършители, на които може да се търси отговорност. Според юриста, техните деяния и по онова време са били наказуеми, но поради изтеклата давност днес вече не могат да бъдат преследвани. Дълги години в църковните среди, близки до момчешкия хор, обвиненията се омаловажаваха с твърдението, че някои от мерките за дисциплиниране на хористите били просто в съответствие с педагогиката, валидна през 1960-те години.

Юристът остро критикува тази „култура на премълчаването”, чиято цел била да се опази реномето и световната слава на момчешкия хор. Той дава и конкретен пример за „извратената система”, наложена от учители и духовници, които запушвали устата на учениците. Когато един 16-годишен ученик пострадал сериозно от тежък побой, майка му подала жалба срещу църковната управа. Съучениците на момчето обаче били принудени да излъжат, че то просто е паднало по стълбите. И в крайна сметка от училището бил прокуден ученикът, а не виновните възпитатели.

След оповестяването на доклада представители на епископството поискаха извинение от потърпевшите и заявиха: „Допуснали сме грешки, от които се поучихме”. Вебер потвърди, че организационните слабости в управлението на хора междувременно са отстранени и че там вече се практикува „педагогика в духа на времето” с особена чувствителност към психиката на децата.

Големият цигулар Дейвид Гарет идва за концерт в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6343475

Големият цигулар Дейвид Гарет идва за концерт в СофияШоуто му ще бъде на 4 февруари в зала 1 на НДК и е по покана на “БГ Саунд Стейдж”. Дейвид Гарет е роден в Германия, майка му е американка, баща му е немец. Започва да свири на цигулка на 4-годишна възраст, на 7 г. вече излиза пред публика. Става популярен по цял свят с концертите си, които превръща в изключително атрактивни спектакли.

Прокуратурата търси виновни за смъртта на военен, прегледан в болница от студент по медицина (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6343601

Прокуратурата търси виновни за  смъртта на военен, прегледан в болница от студент по медицина (Обзор)Посещението на подп. Пламен Пацов в спешното на благоевградската болница не е записвано в дневника Наказания ще има за медици, ако се окаже, че някой от тях не си е изпълнил служебните задължения по време на дежурството в Спешно-приемно отделение (СПО) на благоевградската болница. Това каза директорът д-р Огнян Митев по повод смъртта на

Груев-младши играе срещу “Рома” и ЦСКА (М)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6343586

Груев-младши играе срещу “Рома” и ЦСКА (М) Юношеският национал на България Илия Груев ще участва с клубния си тим “Вердер” в престижен турнир. От 3 до 6 август в Дортмунд ще се проведе поредното издание на EMKA RUHR-Cup. В него участват отбори до 19 г. на реномирани европейски клубове. В групата на “Вердер” са още домакините от “Борусия”, “Рома” (Ит),

Мръсното море докарва алергии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6343741

Мръсното море докарва алергииМръсното море и излагането на слънце без защитен крем докарват алергии на хиляди туристи по плажовете ни, твърди в. "Монитор". Диарии, алергии и летен грип също морят плажуващите. Една от причините е изливането на фекални води в морето, което  причинява колити, обриви и стомашни неразположения, особено при по-малките туристи.

Над 500 момчета от германски католически хор са били жертва на бой и сексуално насилие

//dariknews.bg/novini/sviat/nad-500-momcheta-ot-germanski-katolicheski-hor-sa-bili-zhertva-na-boj-i-seksualno-nasilie-2037569

Най-малко 547 момчета от известния германски католически хор в Регенсбург са станали жертва на физическо и сексуално малтретиране, включително изнасилвания, между 1945 г. и началото на 90-те години на миналия век, твърди окончателен доклад от разследването на аферата, цитиран от Фр

Кремъл:Русия държи на Минските споразумения

//dariknews.bg/novini/sviat/kremylrusiia-dyrzhi-na-minskite-sporazumeniia-2037608

Кремъл засега на коментира изявлението за създаване на Малорусия, по подчертава, че Москва държи на Минските споразумения за уреждане на конфликта в Източна Украйна. Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, съобщи

Поуките, които оцеляха 5 г. след кървавия 18 юли в Бургас

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6343632

Поуките, които оцеляха 5 г. след кървавия 18 юли в БургасСпецсъдът да не се отмята от изнесен процес в града, който преживя ужаса от терористичен акт като Лондон, Брюксел, Париж... Диана Саватева стана народен представител, след като много години беше журналист в “24 часа”. Тя сега е в парламента, но продължава да пише по актуални теми. “24 часа” ще ги публикува в приложението “Тренд” в “Колонка на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване