Валери Симеонов обяви медиите, дали гласност на скандалите в Слънчака за ”обвързани с престъпния свят”

http://frognews.bg/news_140119/Valeri-Simeonov-obiavi-mediite-dali-glasnost-na-skandalite-v-Slanchaka-za-obvarzani-s-prestapniia-sviat/

Вицепремиерът Валери Симеонов написа прочувствено изявление, след като в социалните мрежи и в много медии бе дадена широка гласност на скандалите този уикенд в Слънчев бряг, с негово лично активно участие.

Километрични опашки от тирове на „Дунав мост” и „Капитан Андреево”

http://www.cross.bg/gkpp-granitza-izhod-1551963.html

/КРОСС/ Километрични опашки от тирове се образуваха тази сутрин на „Дунав мост" и „Капитан Андреево, информират от МВР. На българо-сръбската граница на ГКПП „Калотина" трафикът също е интензивен на изход. Същото е положението и на българо-гръцката граница, където трафикът на ГКПП „Маказа" и ГКПП „Кулата" е интензивен за леки автомобили и автобуси на изхода. Нормален е трафикът на границата с Македония на всички гранични пунктове. На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево" има 1 км колона от изчакващи товарни автомобили на изход, а на българо-румънската граница на ГКПП „Дунав мост-Видин" има 2 км колона от изчакващи товарни автомобили на изход. Фериботът Оряхово-Бекет ще работи само в светлата част от деня поради ниско ниво на река Дунав.  

В Румъния засякоха лодка с около 70 бежанци, единият каналджия е българин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389359

В Румъния засякоха лодка с около 70 бежанци, единият каналджия е българинРумънските власти задържаха днес в Черно море лодка с близо 70 нелегални имигранти, а единият от каналджиите е български гражданин, предаде БТА. Моторна яхта, плаваща под турски флаг, е била засечена днес сутринта от румънската брегова охрана с 69 нелегални мигранти на борда, предаде агенция Аджерпрес.

Цачева обеща антикорупционен закон до края на годината

http://clubz.bg/57214-cacheva_obeshta_antikorupcionen_zakon_do_kraq_na_godinata

До края на тази година България ще има антикорупционен закон, каза днес във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева. Според нея по темата със закона се прави опит за противопоставяне на институциите, което не работи в интерес на държавността.

Финалното обсъждане на проектозакона ще бъде на 1 септември от 11 часа в Народното събрание, каза Цачева. По думите й на тази среща са поканени всички парламентарни групи. След това проектът ще бъде поставен за междуведомствено съгласуване и внесен в МС.

„Категорично отхвърлям внушенията, които се правят в общественото пространство, че това е законопроект, който предполага механичен сбор от сега действащи структури за противодействие на корупционни практики”, каза министърът. По думите й единният орган, който ще бъде създаден, е изцяло нов. Както е известно, законът предвижда мегаведомство, а отскоро се разбра, че в него ще има и служтели на ДАНС, които ще имат право да подслушват.

Проектозаконът дава отговор и на въпроса какво се случва с имуществото на тези, които са се обогатили по незаконен път, допълни Цачева. По думите й то ще бъде отнемано, като 30 на сто ще отива за социални нужди.

Цачева припомни, че новият закон разширява кръга на хората, които са длъжни да декларират конфликт на интереси, когато са на властови позиции, както и да подават годишна имуществена декларация.

Да се прокара антикорупционният закон, който буксува още от времето на Меглена Кунева, беше една от 17-те препоръки, залегнали в доклада по Механизма за сътрудничество и проверка на ЕК.

Разкриха група телефонни измамници в Ямбол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389355

Разкриха група телефонни измамници в ЯмболВ Ямбол е разкрита група телефонни измамници. Задържани са четирима, двама от тях остават в ареста със 72-часови мерки, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ямбол, предаде "Фокус". Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Русе, при отлична координация от ГД „Национална полиция“ и под ръководството

Валери Симеонов пак "възцаряваше тишината" в Слънчев бряг

http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-pak-vaztsaryavashe-tishinata-v-slanchev-bryag-news267877.html

Вицепремиерът Валери Симеонов продължи втора поредна вечер с акции из заведенията в Слънчев бряг, придружен от полиция, данъчни и всякакви видове инспектори от контролните органи. От клипове, качени от потребители във Фейсбук, се вижда, че екипите на вицепремиера са спрели озвучаването в "Бедрум бийч", съобщава “Дневник“. В едно от видеата клиентите скандират "оставка" и "каналджия" към вицепремиера. Ето и как самият Валери Симеонов описва в “Туитър“ случилото се в курорта в нощта на събота срещу неделя: “Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедруум“ – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 4.00 часа, отново беше спряло озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона. Законът и наредбите на Община Несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24.00 часа”. Вицепремиерът съобщава, че дискотека “Оксижен“ е била посетена за втора поредна вечер. В петък хората на Симеонов конфискува озвучителни уредби в "Оксижен", арестува DJ Станчо заедно с лаптопа му, от който е пускана музиката. В събота сценката се е повторила. “Рецедивистите от “Оксижен“ отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на “Оксижен“ се конфискува целия оборот от 8000 лв на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове и други“, написа Симеонов в “Туитър“. Той се хвали, че усилията му са направили Слънчев бряг едно по-тихо място. След акцията бе съобщено, че екипите са установили "нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големия ни морски курорт“. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина –издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Засечени са храни с неясен произход и изтекъл срок на годност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори на служителите. В понеделник Валери Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите два дни. В неделя вицепремиерът се обърна и към гражданите с призив да следят кои медии подкрепят действията му. Той намекна, че която медия не го подкрепя, то най-вероятно е свързана с организираната престъпност. “И не на последно място – следете внимателно кои медии – коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите“, пише Сименов.

Къмпинг против безсъние

http://www.cross.bg/kumping-svetlina-melatonin-1551962.html

/КРОСС/ Един уикенд на къмпинг може да помогне на хората, които имат проблеми със заспиването, съобщава Live Science. След като прекарат няколко нощи далеч от съвременните електрически лампи, хората заспиват по-рано от нормалното, според проучване, публикувано в списание Current Biology. Човешкият биологичен часовник се сверява отчасти от осветлението, пишат изследователите в проучването. Но съвременната ни среда на живот може да повреди нашите биологични часовници, защото се излагаме на светлина извън естествения цикъл изгрев - залез слънце. Резултатите показват, "че един уикенд на къмпинг може бързо да възстанови нашия биологичен часовник", заяви водещият автор на изследването Кенет Райт (Kenneth Wright), доцент в катедрата по кинезиология и приложна физиология в Университета в Колорадо Боулдър в ЕurekАlert!. С други думи, ако се разделим от съвременната среда на осветление, това може да ни помогне да съгласуваме биологичния си часовник с природните ритми на деня и нощта. Изследователите правят два експеримента в изследването - един през зимата и един през лятото. В първия експеримент учените изпращат петима души на къмпинг през месец декември в Колорадо. Преди пътуването учените измерват нивата на мелатонин на участниците в продължение на 24 часа, след като прекарват шест дни, водейки обичайната си схема на сън

Симеонов обеща нощен контрол на заведенията в Слънчев бряг до края на сезона

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/13/3023530_simeonov_obeshta_noshten_kontrol_na_zavedeniiata_v/?ref=rss


Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и по Черноморието ще стане еженощен до края на сезона, обеща през профила си във "Фейсбук" вицепремиерът Валери Симеонов след поредната акция на няколко институции в най-големия ни морски курорт.<br /><br />"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедрум" – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При...

Пълна с пързалки и стая за играчки - вижте най-забавната къща на света (снимки)

https://offnews.bg//dom/palna-s-parzalki-i-staia-za-igrachki-vizhte-naj-zabavnata-kashta-na-662707.html

Можете ли да си представите, че живеете в къща, проектирана като триетажна пързалка? И това не просто да бъде вашият дом, но и да бъде най-забавното място на света?

Колкото и невероятно да звучи, такава къща съществува. Построена е в квартала Нака Мегуро в Токио и е известна с името The SLIDE House.

Този уникален дом представлява правоъгълна сграда със стълбище, което я обгръща изцяло от едната страна и свързва всички три етажа.

От другата страна има пързалка, по която обитателите й могат да се спускат, когато решат, че не им се слиза по стълбите или просто за забава.


Този невероятен дом е проектиран от LEVEL Architects за двойка с три малки деца, които искали децата им да имат забавни спомени от ранна възраст.

Основната жилищна площ се намира на втория етаж. Там са хола и кухнята.

На третия етаж се намира и единствената спалня. Тя е огромна и е предназначена за цялото семейство. Разбира се, за да бъде още по-забавна къща, в центъра й има специална стая, пълна с играчки за децата.

Отвън къщата има непретенциозен вид и дори може да се обърка с малък склад.

Тихомир Иванов е последната българска надежда в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/13/3023519_tihomir_ivanov_e_poslednata_bulgarska_nadejda_v_london/?ref=rss


С финала на Тихомир Иванов на скок височина ще приключи българското участие на световното първенство в Лондон. 23-годишният състезател стигна до битката за медалите при дебюта си в шампионат на планетата, след като година по-рано беше финалист при дебюта си на олимпийските игри.<br /><br />С Иванов са свързани надеждите за най-добро българско представяне на световното първенство, което завършва днес. До момента върховото класиране на отбора е седмото място на сребърната медалистка...

Дете на 1 г. и две жени пострадаха в катастрофа на АМ "Тракия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389346

Дете на 1 г. и две жени пострадаха в катастрофа на АМ "Тракия"Две жени и дете на 1 годинка пострадаха при тежка катастрофа на 12-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Пловдив, съобщават за NOVA от МВР. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и е откарано в "Пирогов" заедно с майка си, която е на 26 години. Тя също е в тежко състояние. В колата е пътувала още една жена,

САЩ - КНДР: Много шум за нищо

http://www.cross.bg/vashington-phenyan-trump-1551961.html

/КРОСС/ Водевилът между Вашингтон и Пхенян става все по-шумен и скучен. Агенцията „Стратфор" информира своите читатели, че по мнение на американското разузнаване Северна Корея разполага с 60 ядрени заряди. Предвид това, че преди време се проведоха и термоядрени опити, може да се допусне, че севернокорейците могат вече да имат на бойно дежурство и този клас оръжие. По данни от медиите, Пентагонът вече има план за нанасяне на превантивен удар. Проблемът е, че той трябва да бъде „изпепеляващ" както твърди Доналд Тръмп. Римейк на сирийската авантюра с 60-те ракети „Томахоук" не върши никаква работа. Доналд Тръмп повишава тона с обещания за „огън и ярост" и сам се вкарва в деликатна ситуация. Това беше усетено даже от Джон Маккейн, който - дори и с рак на мозъка - е по-умерен от американския президент. Заплахите на Ким Чен Ун за нанасяне на удар върху базата на Пентагона на остров Гуам, западната част на Тихия океан, не може да стресне сериозно Вашингтон. Континенталната американска територия се защитава от многостъпална отбранителна система. Севернокорейските ракети, даже да достигнат до САЩ, по думите на американските генерали, ще бъдат неутрализирани. Проблемът е само един. Никога ефективността на противоракетната отбрана на САЩ не е била проверявана в реални бойни условия. Малко вероятно е в Пентагона да има някой, който желае да я провери точно сега в реална бойна обстановка

Каракачанов иска 90 милиона лева, за да модернизира флота

https://offnews.bg//politika/karakachanov-iska-90-miliona-leva-za-da-modernizira-flota-662709.html

Съветът по отбрана е одобрил и предстои в Министерския съвет да бъде внесен проект за инвестиционен разход за модернизация на фрегатите ни на стойност 90 милиона лева. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той уточни, че парите могат да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

В следващите месеци ще се водят активни разговори, за да се постигне по-добро заплащане за военнослужещите, като наред с увеличението на бюджета, ще се търсят и собствени приходи, посочи Каракачанов.

Ученията показаха, че въпреки недостатъчното средства, с които армията разполага, нашите офицери и войници носят службата с достойнство, заяви министърът на отбраната.

Наблюдавайки на ученията нашите военнослужещи, в сравнение с тези от съюзниците ни от други страни, които са по-добре заплатени, по-добре оборудвани, с по-модерно въоръжение, нашите категорично са много по-добри, подчерта той.

Службата в армията не е само дълг, а нещо много по-голямо. На вашите плещи пада отговорността за съществуването, просперитета, свободата и независимостта на българската нация и българската държава, каза министърът на отбраната в приветствието си към курсантите от „Випуск 2017“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна днес.

Ритуалът по присвояване на първо офицерско звание на курсантите се състоя на Морска гара Варна след тържественото издигане на флага по случай празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България.

Каракачанов иска 90 млн. лв., за да модернизира флота

https://offnews.bg//politika/karakachanov-iska-90-mln-lv-za-da-modernizira-flota-662709.html

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че има проект за модернизация на флота за 90 млн. лв. Това заяви той от Варна, където е на посещение. 

Минлата седмица Съветът по отбрана е одобрил проект за модернизация на фрегатите.

„Беше предложена сумата, чрез която фрегатите, с които разполагаме, да бъдат модернизирани и да бъдат много по-ефективни в изпълнение на своите задачи. Средствата за проекта, които са в размер на 90 млн. лева, ще бъдат заложени в следващия бюджет. Сумата е одобрена от Съвета по отбрана и предстои проектът да бъде внесен в Министерски съвет“, отбеляза министърът, цитиран от "Фокус".

Той коментира още, че основен приоритет за министерството му ще бъде обучението на личния състав.

„Ученията, които минаха - и сухопътните, и морските, показват, че въпреки недостатъчните средства, с които разполага армията, нашите военнослужещи са подготвени и носят службата си с достойнство. Наблюдавайки нашите военнослужещи, сравнени с нашите съюзници от други страни, които са много по-добре заплатени, много по-добре оборудвани, много по-модерно въоръжени, нашите войници са много по-добри. Защото е лесно да служиш в богата армия и в богата държава, трудно и достойно е да служиш, когато има трудности и да не бягаш“, каза още министър Красимир Каракачанов.

Янка Такева: На този етап ни удовлетворява това увеличение на учителските заплати

https://www.actualno.com/education/janka-takeva-na-tozi-etap-ni-udovletvorjava-tova-uvelichenie-na-uchitelskite-zaplati-news_627469.html

"На този етап ни удовлетворява това увеличение и смятам, че е едно добро начало в посока изпълнението на управленската програма в частта „Средно образование. Следващата стъпка за увеличение на работните заплати трябва да бъде с 20% през месец септември 2018 г., за да може д

Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов

http://frognews.bg/news_140118/Didjei-Stancho-Patriot-sam-no-moiat-patriotizam-e-razlichen-ot-tozi-na-Valeri-Simeonov/

Нивото на шума в дискотеката в Слънчев бряг, където вчера бе арестуван диджей Станчо, се определя от самото заведение. Това обясни легендата на столичните дискотеки пред Нова телевизия, недоумявайки защо е бил задържан.

Шарапова разкри защо Серина я нарича "малка кучка"

https://offnews.bg//tenis/sharapova-razkri-zashto-serina-ia-naricha-malka-kuchka-662708.html

Маша Шарапова, която се върна в тениса след 15 месеца наказание за допинг, разкри една от големите тайни - защо се мразят толкова със Серина Уилямс. В  "People" излезе откъс от автобиографията на рускинята, посветен на съперничеството с американката.

"У нас има обща страст - тениса. Със Серина трябва да сме приятелки, но не сме", пише Маша. Ключов в отношенията им се оказва турнирът "Уимбълдън" от 2004 година. Тогава 17-годишната Мария побеждава в два сета на финала американката.

Това е и първата титла от Голям шлем за Шарапова, постигнат срещу 6 години по-възрастната Серина. Каката се държи на корта, усмихва се, прегръща и поздравява малкото рускинче. На прибиране в съблекалнята обаче Маша чува как Уилямс плаче.

"Опитах се да избягам възможно най-бързо, но съм сигурна, Серина ме чу. Смятам, че ме ненавиждаше, защото бях още дете, а победих. Но най-много ме ненавиждаше в онзи момент, защото я чух да плаче", пише блондинката.

"Хората често ме питат защо имам 19 поражения в 21 мача срещу нея. Отговорът се крие в онази съблекалня", продължава Шарапова в своята автобиография.

Скоро след това Шарапова чува как Серина казва на колежка: "Никога повече няма да позволя на тази малка кучка да ме победи".

Иначе Шарапова е отново контузена и обяви, че пропуска трети пореден турнир - този в Синсинати. Серина пък е извън корта заради бременност.

Припомняме, че двете се хванаха здраво за косите и покрай Григор Димитров. Серина обвини нашия, че има студено сърце, заменяйки я с Маша. Шарапова отвърна, че поне не развежда женени мъже, както американката направи с треньора Патрик Муратоглу.

„Лекари без граници“ ограничават спасителните си мисии в Средиземно море 13 Август 2017 | 08:08 | Агенция "Фокус"

http://www.moreto.net/novini.php?n=357460

Международната организация „Лекари без граници“ ще ограничат съществено хуманитарните си мисии за спасяване на мигранти, бедстващи в Средиземно море, предава Deutsche Welle. Във водите вече няма да излиза корабът „Прудънс“ – един от най-големите кораби, използвани за спасяването на търсещи убежище.

Опашки от коли и недоволни пътници на граничните пунктове между Турция и България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389344

Опашки от коли и недоволни пътници на граничните пунктове между Турция и БългарияКилометрични опашки от автомобили са се образували през последните дни на граничните пунктове Капъкуле/Капитан Андреево и Хамзабейли/Лесово в посока към България. По данни на Генералната дирекция за митници и търговия Тракия колоната от чакащи автомобили на Капъкуле през последното денонощие надхвърляла два километра.

Каракачанов: Службата в армията не е само дълг, а нещо много по-голямо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389337

Каракачанов: Службата в армията не е само дълг, а нещо много по-голямо"Службата в армията не е само дълг, а нещо много по-голямо. На вашите плещи пада отговорността за съществуването, просперитета, свободата и независимостта на българската нация и българската държава", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в приветствието си към курсантите от „Випуск 2017“ на Висшето военноморско училище „Н. Й.

Симеонов: Контролът върху заведенията по Черноморието ще стане еженощен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389333

Симеонов: Контролът върху заведенията по Черноморието ще стане еженощенСлед поредните проверки на заведения и барове в Слънчев бряг през изминалата нощ под ръководството на вицепремиерът Валери Симеонов, той коментира ситуацията чрез пост във Фейсбук профила си. Публикуваме го без редакторска намеса: "Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедруум” – открита дискотека,

Буря остави населени места в Монтанско без ток

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/08/13/3023524_buria_ostavi_naseleni_mesta_v_montansko_bez_tok/?ref=rss


Квартали на Берковица и десетина села в района са без ток след гръмотевична буря, разразила се в Монтанско тази нощ, съобщи БТА. Бурята е прекъснала далекопроводи, силният вятър е прекършил дървета и клони.<br /><br />На повечето места електричеството вече е възстановено. Няма блокирани пътища.<br /><br />В монтанското село Каменна Рикса мълния е паднала върху къща. Няма пострадали хора, но е изгорял покривът.<br /><br />В Чипровци са паднали 120 л/ кв.м...

Трима са ранени при стрелба в нощен клуб в Швеция

http://www.mediapool.bg/trima-sa-raneni-pri-strelba-v-noshten-klub-v-shvetsiya-news267876.html

Трима души са ранени след стрелба в нощен клуб в шведския град Малмьо в неделя. Двама от пострадалите са с опасност за живота. На този етап властите не уточняват дали става дума за терористичен акт, но очевидци твърдят пред в."Експресен", че нападателят е крещял “Кой удари брат ми?”. По първоначални данни, същият човек е бил преди това в клуба с друг човек, тръгнал си е, но по-късно се е върнал въоръжен. Нападателят се издирва от полицията.

Русия очаква хуманитарна помощ за Сирия от международните организации

http://www.cross.bg/organizatzii-siriya-pomosht-1551960.html

/КРОСС/ Русия очаква от международните организации хуманитарна помощ за гражданите на Сирия. Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу в ефира на телевизионния канал "Россия 24", предава TACC. „Днес казваме: изпратете помощ в зоните на деескалация, там всичко е открито. Ако не можете да я закарате, ние ще го направим. Но не можем да бъдем и майка, и баща. Ето защо, разбира се, ни е нужна подкрепата на международни хуманитарни организации, на ООН", подчерта военният министър на Москва, допълвайки, че съвместната работа ще доведе до стабилизиране на ситуацията с бежанците. Съгласно думите на Шойгу, за окончателната победа срещу терористите в Сирия ключова ще бъде победата в провинция Дейр ез-Зор, която вече няколко години е под блокадата на джихадистите.  

Близо 50 души вече са жертвите на наводненията в Непал

http://www.mediapool.bg/blizo-50-dushi-veche-sa-zhertvite-na-navodneniyata-v-nepal-news267875.html

Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Непал през последните три дни е достигнал 49 души. Все още се издирват още 36 човека, съобщи “Ройтерс“. Ранените засега са 17 души. Общо 5000 души трябваше да бъдат евакуирани заради тежките наводнения в страната през последните няколко дни. Представители на правителството изразиха опасения, че броят на загиналите може да нарасне. Властите съобщават, че лошото време е прекъснало електричеството и комуникациите в най-тежко засегнатите райони, което затруднява спасителните операции и разпределянето на хуманитарна помощ. По данни на Червения кръст 100 000 души са били засегнати от природното бедствие.

Еврокомисарят по миграцията: Страните от ЕС да депортират повече мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389327

Еврокомисарят по миграцията: Страните от ЕС да депортират повече мигрантиСтраните от ЕС трябва да прилагат по-ефективно механизма за депортиране и по-активно да гонят чужденците, за които няма перспективи да останат на територията на общността. Това заяви днес в интервю за германската медийна група "Функе" европейският комисар по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от ТАСС.

Преди вота в Германия блокът на Меркел изпреварва с 14% най-близкия си съперник

http://www.investor.bg/evropa/334/a/predi-vota-v-germaniia-blokyt-na-merkel-izprevarva-s-14-nai-blizkiia-si-sypernik-244748/

За блока на Меркел са изразили готовност да гласуват 38 на сто от анкетираните, а за социалдемократите - 24 на сто

Британската полиция разследва 40 неонацисти за подготовка на терористична атака

http://www.cross.bg/teroristichna-britanskata-ataka-1551959.html

/КРОСС/ Британската полиция разследва около 40 неонацисти, заподозрени за предполагаема подготовка на терористична атака срещу мюсюлмани в страната, пише вестник The Sunday Times. Експертите смятат, че те действат в „крайнодесни горещи точки" предимно в Йоркшир, включително Лийдс, Дюсбъри и Батли, твърдят полицейски източници, запознати с разследванията. Властите вярват, че заплахата от крайната десницата се е увеличила през изминалата година след убийството на лейбъристката Джо Кокс от неонацист. Извършителят на деянието, осъден на доживотен затвор, не бе известен на полицията.  

Демонтират паметници на конфедералисти в Лексинкгън

http://www.eurochicago.com/2017/08/demontirat-pametnitsi/

Кметът на град Лексингтън в щата Кентъки Джим Грей реши спешно да демонтира два паметника на конфедералисти, за да не възникнат безредици като в Шарлътсвил, щата Вирджиния. „Ще преместим статуите в сградата на съда. Трагичните събития в Шарлътсвил ме накараха да побързам, иначе мислех да направя това изявление другата седмица“ - каза кметът. Във вторник той ще настоява пред градския съвет да отправи такова искане пред Комисията за съхраняване на историческата памет в Кентъки.

Колко близо е Северна Корея до удар по САЩ?

http://www.investor.bg/analizi/91/a/kolko-blizo-e-severna-koreia-do-udar-po-sasht-244700/

Досега нищо не подсказва, че страната вече е тествала оръжие на принципа на ядрения синтез

Официално: Димитър Димитров е новият треньор на Лудогорец

http://www.moreto.net/novini.php?n=357476

Димитър Димитров е новият треньор на Лугодорец, научи Moreto.net. Спортният директор на клуба Методи Томанов е финализирал успешно преговорите с Димитров и специалистът, работил за последно в Иртиш (Павлодар), поема шесткратните шампиони на България.

Пищна рускиня танцува по гащички на концерт на Филип Киркоров (Видео)

http://frognews.bg/news_140117/Pishtna-ruskinia-tantsuva-po-gashtichki-na-kontsert-na-Filip-Kirkorov-Video/

Пищна рускиня на сериозна възраст не издържа на чара на Филип Киркоров и изскочи на сцената по време на негов концерт в Русия, съобщи ”Руски диалог.

Изследване: спрете фруктозния царевичен сироп, за да отслабнете

http://clubz.bg/57213-izsledvane_sprete_fruktozniq_carevichen_sirop_za_da_otslabnete

При изключването на фруктозата от хранителния ни режим нашето тяло бързо може да смъкне натрупаните излишни кила, а метаболизмът ни се ускорява в рамките само на 8 дни. Това съобщава бТВ, цитирайки проф. Жан-Варк Шварц от университета „Туро” в Калифорния пред „Дейли мейл”.

Изключването на фруктозата може да пребори освен свръхтеглото, още и затлъстяването на черния дроб, както и диабета – при това без използването на лекарства.

Високофруктозният царевичен сироп обаче присъства в 75% от пакетираните храни и в безалкохолните напитки.

Той е по-евтин от захарта и с 20% по-сладък от нея. Поради тази причина е широко използван в хранителната промишленост.

Подсладителят обаче действа доста коварно на нашето здраве и се превръща в мазнини 19 пъти по-бързо от глюкозата.

Проф. Шварц провел тестове с 40 деца, страдащи от затлъстяване и изключил фруктозата от менюто им. Само след 8 дни спаднал лошият им холестерол, кръвното налягане и нивото на кръвната захар. По време на фруктозното ограничение се е понижило и затлъстяването на черния дроб – с 22%.

Ямайците обвиниха организаторите в Лондон за контузията на Болт

//dariknews.bg/novini/sviat/iamajcite-obviniha-organizatorite-v-london-za-kontuziiata-na-bolt-2042246

Съотборниците на Ямайка в щафетата 4х100 обвиниха организаторите за забавянето на финала в дисциплината и контузията, която получи Юсейн Болт в последното бягане в кариерата си.
 
Светкавицата получи крампа, малко след като тръгна на

Тихомир Иванов - последната ни надежда за медал в Лондон

//dariknews.bg/novini/bylgariia/tihomir-ivanov-poslednata-ni-nadezhda-za-medal-v-london-2042245

Тихомир Иванов излиза тази вечер след 21.00 ч. българско време в последен опит България да си тръгне с медал от Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Талантът от Плевен се класира за финала в скока на височина с нов личен резултат от 231 см
 
Българинът пок

Задържаха предполагаем член на „Ислямска държава“ в Анкара

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389322

Задържаха предполагаем член на „Ислямска държава“ в Анкара

Полицията в турската столица е задържала предполагаем член на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, докато е разузнавал за извършване на атака в Анкара, съобщава вестник Hurriyet, цитирано от "Фокус". Полицаите за борба с тероризма са заловили заподозрения, идентифициран само като М.А.

Аварийни екипи разчистват паднали клони в столицата

http://www.cross.bg/signala-kloni-sofiya-1551958.html

/КРОСС/ Аварийни екипи към Столичната община работят по 5 сигнала за паднали клони, съобщава БНР. Заради обилния дъжд в София екипите работят и по 6 сигнала за завирявания. Припомняме в началото на седмицата Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтите след пороите в София. Възстановяваха движението на бул. "Черни връх" при кръстовището с ул. "Филип Кутев", което беше стеснено заради авария в канализационната мрежа след обилните валежи. В понеделник МВР предупреди водачите да шофират с повишено внимание в кварталите Драгалевци и Бояна, както и в района на бул. Черни връх. Екипи на столичната пожарна са се отзовали на над 40 сигнала, предимно за паднали клони и дървета, след бурята в София.    

Градушка е паднала в Монтана тази сутрин

https://www.actualno.com/montana/gradushka-e-padnala-v-montana-tazi-sutrin-news_627466.html

Градушка е паднала в Монтана тази сутрин около 10.00 часа. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Към 12.00 часа най-голямо количество валежи е измерено в Ново село – 47 л/кв. м. 29 л/кв. м са отчетени в Монтана, 25 л/кв. м в Драгоман, 21 л/кв. м в Лом, 19 л/кв. м във Видин, 17 л/кв. м в Кюстендил и 15 л/кв. м в София. Очаква се валежите да продължат и през следобедните часове.

Улицата на позора – Ден 5

https://www.actualno.com/sofia/ulicata-na-pozora-den-5-news_627465.html

Вече пети ден част от столичния квартал "Стрелбище" продължава да живее в парадокс - със затворена отсечка от ключова за движението в квартала улица. Става въпрос за ул. "Майор Първан Тошев", която беше преградена на две места от строителната фирма НИКМИ. Оградата беше постав

Жена и дете загинаха при тежка катастрофа

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-zaginali-shumen-26227514

На главния път Шумен – Карнобат до разклона за село Дибич са се ударили лек автомобил и зърновоз. Двамата загинали са пътували в леката кола.

Буря и торнадо в Полша убиха петима души

http://www.mediapool.bg/burya-i-tornado-v-polsha-ubiha-petima-dushi-news267874.html

Силна буря и торнадо в Полша убиха петима души, сред които са и две деца, предаде Нова телевизия. Повече от 30 човека са ранени от падналите дървета. Торнадото е минало през градчето Сушек, където ученици са били на летен лагер. Дърветата са паднали върху палатки, в които спели 20 ученици. Общо 13 от тях са с различни наранявания и са откарани в болница. Двете загинали момичета - на 13 и 14 години, спели в палатка, когато върху нея паднало дърво. Те били на 3-седмичен скаутски лагер в северната част на Полша. Другите три жертви също са загинали под паднали дървета в градчета в същия район на Полша. Властите са наредили всички деца от лагера да бъдат евакуирани незабавно, но силната буря и падналите на пътищата дървета са затруднили работата на спасителите. Стихията е оставила без ток повече от 170 000 души в северна Полша. Ураганният вятър е нанесъл щети на 800 сгради. Властите издадоха предупреждение за опасно време, а правителството свика кризисен щаб за справяне с последствията от бурята.

Осем жертви на катастрофи за ден, половината са деца

http://www.mediapool.bg/osem-zhertvi-na-katastrofi-za-den-polovinata-sa-detsa-news267873.html

За по-малко от 12 часа в неделя загинаха осем души при три тежки катастрофи по пътищата на страната. Инцидентът с най-много жертви се е случил малко преди 15 часа на пътя Плевен – Ловеч. Лек автомобил се е ударил челно с автобус, а загиналите са четиримата пътници в колата. Малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил – мъж, жена и две деца. Според първоначални данни леката кола е влязла ненадейно в насрещното движение. Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Няма пострадали пътници от автобуса. Другата тежка катастрофа е станала на пътя София – Варна при разклона за ловешкото село Микре. В инцидента са участвали три коли. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. Загинали са 30-годишна жена и 3-годишното й дете, които са руски граждани. В ловешката болница са докарани и 5-годишното братче и дядото на загиналото дете. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. Пострадали са още две жени и дете, като едната от жените е в тежко състояние. Три линейки са били на мястото на инцидента. Пътят Варна – София беше затворен и в двете посоки. Организиран бе обход през Сопот. Първият за деня трагичен инцидент се случи в 11.30 часа на пътя Шумен – Карнобат при шуменското село Дибич. Загинали са момиче на 9 години и 58-годишна жена. При същия инцидент е пострадал и възрастен мъж, който е в тежко състояние. По първоначални данни “Опел“-ът, в който са пътували тримата, се е блъснал в камион ДАФ. Колата е била разрязана, за да бъде изваден пострадалият мъж. За няколко часа движението през Ришкия проход  се извършваше в една лента при разклона за село Дибич.

Осем души, от които четири деца, загинаха при катастрофи за ден

http://www.mediapool.bg/osem-dushi-ot-koito-chetiri-detsa-zaginaha-pri-katastrofi-za-den-news267873.html

За по-малко от 12 часа в неделя загинаха осем души при три тежки катастрофи по пътищата на страната. Инцидентът с най-много жертви се е случил малко преди 15 часа на пътя Плевен – Ловеч. Лек автомобил се е ударил челно с автобус, а загиналите са четиримата пътници в колата. Малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил – мъж, жена и две деца. Според първоначални данни леката кола е влязла ненадейно в насрещното движение. Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Няма пострадали пътници от автобуса. Другата тежка катастрофа е станала на пътя София – Варна при разклона за ловешкото село Микре. В инцидента са участвали три коли. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. Загинали са 30-годишна жена и 3-годишното й дете, които са руски граждани. В ловешката болница са докарани и 5-годишното братче и дядото на загиналото дете. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. Пострадали са още две жени и дете, като едната от жените е в тежко състояние. Три линейки са били на мястото на инцидента. Пътят Варна – София беше затворен и в двете посоки. Организиран бе обход през Сопот. Първият за деня трагичен инцидент се случи в 11.30 часа на пътя Шумен – Карнобат при шуменското село Дибич. Загинали са момиче на 9 години и 58-годишна жена. При същия инцидент е пострадал и възрастен мъж, който е в тежко състояние. По първоначални данни “Опел“-ът, в който са пътували тримата, се е блъснал в камион ДАФ. Колата е била разрязана, за да бъде изваден пострадалият мъж. За няколко часа движението през Ришкия проход  се извършваше в една лента при разклона за село Дибич.

Дете и жена загинаха при катастрофа край Шумен

http://www.mediapool.bg/dete-i-zhena-zaginaha-pri-katastrofa-krai-shumen-news267873.html

Момиче на 9 години и 58-годишна жена загинаха в неделя при катастрофа на разклона за шуменското село Дибич, предаде агенция “Фокус”. При същия инцидент е пострадал и възрастен мъж, който е в тежко състояние. Сигналът подаден минути след 11:30 часа днес. По първоначални данни “Опел“-ът, в който са пътували тримата, се е блъснал в камион. На място са изпратени полицаи, пожарникари и медицински екип. Колата е била разрязана, за да бъде изваден пострадалият мъж Движението по път II-73 Шумен - Карнобат (Ришки проход)  се извършва в една лента при разклона за село Дибич, съобщиха от пътната агенция.

Кола се удари в автобус в София, мъж е с опасност за живота

https://offnews.bg//112/kola-se-udari-v-avtobus-v-sofia-mazh-e-s-opasnost-za-zhivota-662704.html

Тежка катастрофа стана в София тази сутрин. В района на метростанция "Обеля" кола се удари в автобус на градския транспорт, съобщи МВР.

Колата е упралявана от 20-годишен мъж, който е с опасност за живота.

С него е пътувало момиче на 19 години. 

Катастрофата е станала около 11.30 часа.

Черна неделя: девет жертви на пътя (СНИМКИ)

http://clubz.bg/57212-cherna_nedelq_devet_jertvi_na_pytq_snimki

Мъж, жена и две деца са четиримата загинали при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец. 

Сигналът за катастрофата е получен минути преди 15 часа, съобщи МВР. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни, на второкласен път II-35, малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. Вследствие на инцидента на място са починали четирима души, пътували в леката кола.

Според бТВ става въпрос за мъж, жена и две деца.

Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Причината не е неправилно изпреварване или друго нарушаване на правилата за движение, казва комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР-Плевен, цитиран от телевизията.

"Нe e типичният случай - на безумно шофиране и рискови маневри, несъобразени скорости. По всички данни на свидетели, касае се за нещастен случай. Знае ли човек, може да му е прилошало, може да е получил инфаркт или инсулт на волана, защото изведнъж се отделя автомобилът от колоната, в която пътуват, и влиза в насрещното", казва комисар Начев.

Няма пострадали пътници от автобуса.

Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед, допълват от полицията.

9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич на пътя Шумен-Карнобат.

Първо бе съобщено за двама загинали при сблъсък на три коли на пътя София – Варна в района на ловешкото село Микре около 15:25 ч. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. За съжаление, и тук сред жертвите е дете - починалите са 30-годишна руска гражданка и 3-годишното й дете. После обаче почина и мъжът.

Пътят бе затворен и в двете посоки.

При друга катастрофа на АМ "Тракия" са пострадали дете на 1 годинка и две жени съобщават от МВР. Детето е в "Пирогов".

В София пък кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч. В автомобила са били момче на 20 г. и момиче на 19 г. - момчето, което е карало, е в тежко състояние.

Черна неделя: осем жертви на пътя (СНИМКИ)

http://clubz.bg/57212-cherna_nedelq_osem_jertvi_na_pytq_snimki

Мъж, жена и две деца са четиримата загинали при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец. 

Сигналът за катастрофата е получен минути преди 15 часа, съобщи МВР. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни, на второкласен път II-35, малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. Вследствие на инцидента на място са починали четирима души, пътували в леката кола.

Според бТВ става въпрос за мъж, жена и две деца.

Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Причината не е неправилно изпреварване или друго нарушаване на правилата за движение, казва комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР-Плевен, цитиран от телевизията.

"Нe e типичният случай - на безумно шофиране и рискови маневри, несъобразени скорости. По всички данни на свидетели, касае се за нещастен случай. Знае ли човек, може да му е прилошало, може да е получил инфаркт или инсулт на волана, защото изведнъж се отделя автомобилът от колоната, в която пътуват, и влиза в насрещното", казва комисар Начев.

Няма пострадали пътници от автобуса.

Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед, допълват от полицията.

9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич на пътя Шумен-Карнобат.

Двама са загинали при сблъсък на три коли на пътя София – Варна в района на ловешкото село Микре около 15:25 ч. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. За съжаление, и тук сред жертвите е дете - починалите са 30-годишна руска гражданка и 3-годишното й дете.

Пътят е затворен и двете посоки. Организиран е обход през  Сопот.

При друга катастрофа на АМ "Тракия" са пострадали дете на 1 годинка и две жени съобщават от МВР. Детето е в "Пирогов".

В София пък кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч. В автомобила са били момче на 20 г. и момиче на 19 г. - момчето, което е карало, е в тежко състояние.

Черна неделя: осем жертви на пътя

http://clubz.bg/57212-cherna_nedelq_osem_jertvi_na_pytq

Мъж, жена и две деца са четиримата загинали при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец. 

Сигналът за катастрофата е получен минути преди 15 часа, съобщи МВР. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни, на второкласен път II-35, малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. Вследствие на инцидента на място са починали четирима души, пътували в леката кола.

Според бТВ става въпрос за мъж, жена и две деца.

На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил – мъж, жена и две деца.

Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Причината не е неправилно изпреварване или друго нарушаване на правилата за движение, казва комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР-Плевен, цитиран от телевизията.

Няма пострадали пътници от автобуса.

Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед, допълват от полицията.

9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич на пътя Шумен-Карнобат.

Двама са загинали при сблъсък на три коли на пътя София – Варна в района на ловешкото село Микре около 15:25 ч. Според очевидци причината е неправилно изпреварване.

Пътят е затворен и двете посоки. Организиран е обход през  Сопот.

При друга катастрофа на АМ "Тракия" са пострадали дете на 1 годинка и две жени съобщават от МВР. Детето е в "Пирогов".

В София пък кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч. В автомобила са били момче на 20 г. и момиче на 19 г. - момчето, което е карало, е в тежко състояние.

Тежка катастрофа: четирима загинаха при челен удар

http://clubz.bg/57212-tejka_katastrofa_chetirima_zaginaha_pri_chelen_udar

Четирима са загинали при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за катастрофата е получен минути преди 15 часа. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни, на второкласен път II-35, малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. Вследствие на инцидента на място са починали четирима души, пътували в леката кола.

Няма пострадали пътници от автобуса.

Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед, допълват от полицията.

В София пък кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч. В автомобила са били момче на 20 г. и момиче на 19 г. - момчето, което е карало, е в тежко състояние.

 9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич на пътя Шумен-Карнобат.

При друга катастрофа на АМ "Тракия" са пострадали дете на 1 годинка и две жени съобщават от МВР.

Мила, гледай си в краката, а не пиши с тях!

http://pogled.info/bulgarski/mila-gledai-si-v-krakata-a-ne-pishi-s-tyah.88359

/Поглед.инфо/ Става дума за хореографката Мила Искренова, която продължава да ни натрапва фантасмагориите си за едно време, в което тя е живяла само трийсет години. Но пък заема позата на безпрекословен съдник. Така се изявява в един тлъст седмичник.

Ямайка бясна на организаторите в Лондон за травмата на Болт

https://offnews.bg//leka-atletika/iamajka-biasna-na-organizatorite-v-london-za-travmata-na-bolt-662706.html

Организаторите на Световното първенство по лека атлетика в Лондон са виновни за тъжната разляла на Юсейн Болт с пистата. Това заявиха неговите съотборници от щафетата на Ямайка.

Светкавицата тръгна трети на четвърти пост, но скъса бедрен мускул към 30-ия метър. Така отвори път за титла на Великобритания, а САЩ и Япония допълниха тройката.

Омар Маклеод заяви: "Това беше подигравка, човече! Чакахме близо 45 минути вън на студа. Мисля, че се изредиха цели три церемонии по награждаване, докато ни извикаха", сподели спринтьорът от Ямайка.

Блейк добави: "Задържаха ни твърде дълго в помещението за повикване. Ходехме твърде дълго. Юсейн беше доста студен", каза най-добрият спринтьор на Ямайка след Светкавицата, разбира се.

"Юсейн ми каза: "Йохан, мисля, че това е някаква лудост". Ние чакахме и загрявахме, после загрявахме и чакахме. Това ни изцеди силите".

Херо е новият треньор на “Лудогорец“

http://www.mediapool.bg/hero-e-noviyat-trenyor-na-ludogorets-news267872.html

Димитър Димитров-Херо бе обявен в неделя за треньор на шампионите от “Лудогорец“. Той за последно работи в Иртиш (Павлодар). Херо започна кариерата си на треньор в “Нефтохимик“ през 1985 г., където работи 12 години. През 1997 година стана треньор на “Литекс“, а година по-късно бе назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство България постигна един от най-добрите си резултати за последните 20 години - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 година, припомня “Спортал“. След като напуска националния отбор Димитър Димитров се върна “Литекс“, а след това води “Левски“, “Велбъжд“ (Кюстендил), “Локомотив“ (Пд) и “Нафтекс“. Първият чуждестранен отбор на треньора е “Ал Насър“ от Саудитска Арабия. След година в Близкия Изток Херо се върна в България, за да поеме “Черноморец“ (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския Амкар (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се върна в Саудитска Арамия, където води “Кадисия“. През 2011 г. Димитров отново стана  треньор на “Черноморец“ (Бургас) до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския Иртиш (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския “Дунав“.

Във Великобритания разследват евентуална подготовка на терористична атака срещу мюсюлмани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389316

Във Великобритания разследват евентуална подготовка на терористична атака срещу мюсюлманиБританската полиция разследва около 40 неонацисти, заподозрени за предполагаема подготовка на терористична атака срещу мюсюлмани в страната, пише вестник The Sunday Times, цитиран от "Фокус". Експертите смятат, че те действат в „крайнодесни горещи точки" предимно в Йоркшир, включително Лийдс, Дюсбъри и Батли, твърдят полицейски източници,

Бербатов отново е спряган за трансфер в Индия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/13/3023515_berbatov_otnovo_e_spriagan_za_transfer_v_indiia/?ref=rss


Българският нападател Димитър Бербатов е близо до подпис с клуба от индийската Суперлига "Керала бластърс", пише manoramaonline.com. Официалното обявяване на сделката трябва да стане в следващите два дни, твърди още изданието.<br /><br />"Керала" е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в индийската Суперлига, която през новия сезон приема формата на първенствата в Европа. Досега шампионатът в Индия вървеше в рамките на една календарна...

Отново спрягат Бербатов за трансфер в Индия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/13/3023515_otnovo_spriagat_berbatov_za_transfer_v_indiia/?ref=rss


Българският нападател Димитър Бербатов е близо до подпис с клуба от индийската Супер-лига "Керала Бластърс", пише manoramaonline.com. Официалното обявяване на сделката трябва да стане в следващите два дни, твърди още изданието.<br /><br />"Керала" е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в индийската Суперлига, която през новия сезон приема формата на първенствата в Европа. Досега шампионатът в Индия вървеше в рамките на една календарна...

14 членки на ЕС с ограничения за продажбата на земя. Какво да направи България

http://www.eurochicago.com/2017/08/14-tchlenki-na-es/

С други думи, въпреки наличието на принципа за свободното движение на капитали, 14 от 28-те държави членки на ЕС са въвели ограничения върху сделките със земя, засягащи чужденци. С оглед на вече установената практика в ЕС сред държави с геополитическо положение, подобно на нашето, България би трябвало да въведе ограничения, подобни на тези в Гърция. Има начин да направим това, без да си навлечем санкции от страна на ЕК. По-конкретно, предстои да се изработи Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС за периода след 2020 г. Започвайки тази есен, ЕК има задачата да се консултира с всички държави, членуващи в съюза, относно какви законодателни предложения да бъдат съставени, на базата на които да се изработи ОСП. Това предоставя на България уникалната възможност да даде насока на селскостопанската политика на ЕС, засягаща земеделските земи и гори в граничните му райони.

Карла дел Понте: Налице са достатъчно доказателства за осъждането на Башар Асад за военни престъпления

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389312

Карла дел Понте: Налице са достатъчно доказателства за осъждането на Башар Асад за военни престъпленияБившият главен прокурор на Международния трибунал за военните престъпления в Югославия Карла дел Понте, която обяви оттеглянето си от Комисията на ООН за Сирия, увери, че са налице достатъчно доказателства за осъждането на лидера на Дамаск Башар Асад за извършването на военни престъпления, пише турският вестник Daily Sabah, цитиран от "Фокус".

Великобритания ще напусне ЕС през март 2019 година

http://www.mediapool.bg/velikobritaniya-shte-napusne-es-prez-mart-2019-godina-news267871.html

Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз през месец март 2019 година, а едновременно с това страната ще излезе и от Митническия съюз и Общия пазар на ЕС. Това съобщиха министърът на финансите Филип Хамънд и министърът на външната търговия Лиам Фокс в обща статия, публикувана във вестник “Сънди телеграф“, цитирана от “Сега“. Двамата имат различни виждания за “Брекзит“, а целта на статията е да покаже, че правителството е изработило общ план, който ще спазва. Филип Хамънд е проевропеец, а Фокс е твърд привърженик на излизането от ЕС. "Уважаваме волята на британския народ и през март 2019 г. Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз. Ще излезем също от Митническия съюз и ще получим свобода да обсъждаме най-изгодните търговски споразумения в целия свят като независима и отворена търговска държава“, се казва в статията. "Ще напуснем и Общия пазар, защото вотът (на референдума на 23 юни 2016 г.) беше такъв и трябва да го спазим", пишат двамата министри. Според тях “Брекзит“ не може да бъде безкраен процес и деловите среди трябва да знаят кога ще приключи. Министрите смятат, че тесните връзки с ЕС трябва да се запазят в сферата на сигурността и търговията. Границата между Северна Ирландия и Ирландия няма да се затваря, а ще остане “прозрачна“ като в Шенгенското пространство. По същото време френският вестник “Фигаро“ пише, че с напредването на преговорите за “Брекзит“ все повече британци подават искания за френско гражданство, за да останат в ЕС. На седмица френските власти получават по десетина молби, но вероятността да се издадат френски паспорти на британците е малка.

Кола се удари в автобус в София, пострадалите да в критично състояние

http://www.cross.bg/kola-sustoyanie-katastrofa-1551957.html

/КРОСС/ Тежка катастрофа в София. Кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч., съобщават от МВР. В колата са пътували 20-годишно момче и 19-годишно момиче. Момчето, което е шофирало, е в много тежко състояние, с опасност за живота. То е откарано заедно със спътничката си в „Пирогов". По същото време на 12-и километър на магистрала "Тракия" в посока Пловдив е станала друга тежка катастрофа, в която са пострадали две жени и дете на 1 година. Детето е в безсъзнание. По непотвърдена информация е транспортирано в болница "Света Анна".  

17 курсанти взеха офицерски пагони пред министър и шеф на отбраната във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357474

4 жени и 13 мъже от „Випуск 2017” на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна получиха днес първите си офицерски звания. На тържествения ритуал на Морска гара присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командващият ВМС контраадмирал Митко Петев, предаде репортер на Moreto.

Международен фестивал за музика, екстремни спортове и изкуство ще разлюлее Добрич през септември

https://pressbulgaria.com/m/JEW8AB7S.html

За четвърта поредна година ще се проведе едно уникално за Добрич и страната събитие. Един фестивал съчетаващ в себе си много музика, графити, баскетбол и екстремни спортове. Рок концерт, огнено шоу, състезания по скейтборд, кънки, БМХ, планинско колоездене и баскетболен турнир са само част от програмата от събитието. Целта на фестивала е да събере на едно място млади и стари привърженици на субкултурата и спорта. Да даде поле за изява на младите таланти, така че те да се чувстват пълноценни и израстват в една динамична и културна среда. Гости от Испания, Румъния, Германия и Полша, вече потвърдиха участие в събитието. Програмата на фестивала включва още: -уроци и състезание по скейтборд -уроци и състезание по кънки -отворена тренировка и лекция по Баскетбол -отворени тренировки по бразилски бойни изкуства -народни танци -живи банди и диджеи от цяла България - AIRBAG възглавница за екстремни спортове - MiniDH състезание - Рок концерт на групите "AttaXic" "Neon Mosquito" и "Cortege" Друго дългоочаквано събитие на фестивала е и концерта на модерната балканска формация наречена "Проект DASHE". Те съчетават традиционни фолклорни мотиви с електронно звучене. Специално огнено шоу и народни танци ще съпътстват концерта. Фестивалът се нарича "Extreme connection", и ще се проведе на 08ми, 09ти и 10ти Септември на "Скейт Парк Добрич" и прилижащите му площи.

Военният министър иска 90 млн.лв за модернизация на флота

http://www.mediapool.bg/voenniyat-ministar-iska-90-mlnlv-za-modernizatsiya-na-flota-news267870.html

Военният министър Красимир Каракачанов обяви в неделя, че са необходими 90 милиона лева, за да се модернизират фрегатите на военния флот. Според него парите могат да бъдат заложени в бюджета за 2018 г, предаде БТА. Каракачанов уточни, че проектът за модернизация е приет от Съвета по отбрана, но разходите трябва да бъде одобрени и от Министерския съвет. Той напомни, че увеличението на бюджета за отбрана е наложително, за да се случат военните проекти, започнати от предишното Народно събрание. "Бюджетът реално ще бъде увеличен, ако започне реализацията на тези проекти. За авиацията са необходими 1.5 млрд. лева, за флота - 820 млн. лева, плюс 90 млн. лева за обновяване на фрегатите, за бронираната машина – 1.2 млрд. лева", каза Каракачанов. Той каза, че заплатите в армията няма да бъдат увеличавани през тази година, но има възможност това да се случи през следващата. През септември или октомври ще стане ясно с колко ще се увеличат заплатите.

Черна неделя! В катастрофи загинаха 9 души

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/cherna-nedelia-v-katastrofi-zaginaha-9-dushi-6072605

В столицата кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция „Обеля“

Черна неделя! Петима загинаха в катастрофи

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/cherna-nedelia-petima-zaginaha-v-katastrofi-6072605

В столицата кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция „Обеля“

Войната по пътищата взе живота на жена и дете

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vojnata-po-pytishtata-vze-zhivota-na-zhena-i-dete-6072605

В столицата кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция „Обеля“

Войната по пътищата взе две жертви край Шумен

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vojnata-po-pytishtata-vze-dve-zhertvi-kraj-shumen-6072605

В столицата кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция „Обеля“

Този месец се навършват 40 години от смъртта на Краля на рокендрола Елвис Пресли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6389306

Този месец се навършват 40 години от смъртта на Краля на рокендрола Елвис ПреслиТози месец си спомняме за Елвис Пресли - американската икона и крал на рокендрола, преобразил популярната култура и продал над 1 милиард албума, от чиято трагична смърт се навършват 40 години. Неговото имение в Мемфис, Тенеси - вторият най-известен дом в САЩ след Белия - очаква повече от 50 000 души на 16 август за почитането на паметта на

14-годишен загина при катастрофа край Монтана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389300

14-годишен загина при катастрофа край МонтанаП.Д. /14 г./ е починал след катастрофа вчера на пътя между селата Комощица и Якимово в община Якимово, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. Момчето пътувало на предната седалка в колата на 31-годишния И.Д. от Комощица. Заради несъобразена с пътните условя скорост той ударил отзад сламопреса, прикачена на трактор.

„Гардиън”: Лондон искаше да спечели от войната в Персийския залив

http://pogled.info/svetoven/gardian-london-iskashe-da-specheli-ot-voinata-v-persiiskiya-zaliv.88358

/Поглед.инфо/ Правителството на Маргарет Тачър виждаше иракската инвазия в Кувейт през 1990 г., която се превърна в прелюдия към войната в Персийския залив (1990-1991 г.), като начин да се възползва икономически. Това пише в. "Гардиън", позовавайки се на кореспонденция от правителството, според която конфликтът се оценява от британското Министерство на отбраната като уникална възможност за увеличаване на износа на оръжия в страните от Близкия Изток.

Каракачанов иска 90 млн. лева за модернизация на военния флот

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/13/3023505_karakachanov_iska_90_mln_leva_za_modernizaciia_na/?ref=rss


Необходими са 90 милиона лева, за да бъдат модернизирани фрегатите на военния флот, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. Той уточни, че средствата може да бъдат заложени в бюджета за 2018 г.<br /><br />По думите му проектът вече е приет от Съвета по отбрана, но трябва да бъде одобрен от Министерския съвет. Каракачанов определи като наложително увеличението на бюджета за отбрана, защото без това не може да бъдат реализирани проектите,...

Хлор изтече с ирански град, стотици пострадаха

http://www.cross.bg/hlor-izteche-s-iranski-grad-stotitzi-postradaha-1551956.html

/КРОСС/ Стотици хора пострадали при изтичане на хлор в иранския град Дезфул. Медицинска помощ със симптоми на отравяне са потърсили 362-ма души. 30 от тях остават в болница. Според държавната телевизия хлорът е изтекъл от резервоари в изоставен склад на местна компания за водоснабдяване. Град Дезфул се намира на около 800 километра югозападно от столицата Техеран, в богатата на петрол провинция Хузестан.  

Жена и дете загинаха при тежка катастрофа на пътя Шумен – Карнобат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389272

Жена и дете загинаха при тежка катастрофа на пътя Шумен – Карнобат9-годишно момиче и 58-годшина жена са загинали, а мъж е в тежко състояние при тежка при разклона за село Дибич, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен. В 11:34 часа в оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР – Шумен и оперативния център на РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че на пътя Шумен – Карнобат до разклона за село Дибич е

Очаквано: Димитър Димитров пое "Лудогорец"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ochakvano-dimityr-dimitrov-poe-ludogorec-2042243

Спортният директор на ПФК "Лудогорец" Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димитров и специалистът, работил за последно в Иртиш (Павлодар), поема шесткратните шампиони, съобщи официалният сайт на Лудогорец.
 

Жена и дете загинаха в тежка катастрофа на пътя Шумен - Карнобат

https://offnews.bg//112/zhena-i-dete-zaginaha-v-tezhka-katastrofa-na-patia-shumen-karnobat-662705.html

9-годишно момиче и 58-годишна жена са загинали, а мъж е в тежко състояние при тежка катастрофа при разклона за село Дибич, съобщиха от МВР Шумен.

Лек автомобил с шуменска регистрация се е блъснал в товарен със хасковска регистрация. 

Ня масто са присигнали полицейски служители и екип на Спешна помощ.

В болница в Шумен е транспортиран мъжът, управлявал лекия автомобил, който в момента е в тежко състояние. 

Продължават действията на екипите за изваждане от кабината на водача на товарния автомобил. Движението в посочения участък се регулира от полицаи.

Спира техническата поддръжка на тел. 112

https://www.vesti.bg/bulgaria/spira-tehnicheskata-poddryzhka-na-tel.-112-6072604

В някои от центровете в страна може да няма гласов запис при обаждане на спешния телефон

Утре ще е предимно слъчево, максималните температури - между 26 и 31 градуса

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6389290

Утре ще е предимно слъчево, максималните температури - между 26 и 31 градусаПрез нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде без валежи. Само над източните и най-вече над североизточните райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, които до сутринта ще спрат, предаде БТА. Утре времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над североизточните райони. Почти без валежи.

В Казашко празнуват Деня на моряка

http://www.moreto.net/novini.php?n=357453

Днес жителите на варненското село Казашко ще отбележат традиционния Ден на моряка и рибаря, припомня Moreto.net. Тържеството ще продължи почти през целия ден, като програмата предвижда концерт и събор за празника. Дни преди Голяма Богородица, отново ще бъде изпълнена традицията по посрещането на рибарските лодки.

Жена и дете загинаха при катастрофа в Шуменско (обновена)

http://www.cross.bg/politziyata-tezhko-sustoyanie-1551955.html

/КРОСС/ 9-годишно момиче и 58-годишна жена са загинали, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич, Шуменско, информират от областната дирекция на полицията. Сигнал за инцидента е получен в 11.34 ч., на място са изпратени екипи на МВР и Спешна помощ. По първоначални данни са се ударил лека кола и товарен автомобил. Жертвите са пътували в автомобила. Шофьорът е откаран в болницата в Шумен в тежко състояние. Екипите на полицията се опитват да извадят шофьора на камиона от кабината. Движението в посочения участък се регулира от полицейски служители. От полицията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и стриктно спазват указанията им.  

Двама загинали при удар на камион и кола край Шумен

http://www.cross.bg/intzidenta-glaven-dvama-1551955.html

/КРОСС/ Двама души загинаха при тежък инцидент на главен път край Шумен. Сигнал за катастрофата е получен в 12 часа, съобщава МВР. Веднага към мястото на инцидента са изпратени полицейски и екипи на спешна помощ. По първоначални данни, на главен път II-73, на разклона за шуменското село Дибич, са се ударили зърновоз и лек автомобил. При инцидента са загинали двама души от леката кола. Причините и обстоятелствата се изясняват. На място два екипа на Пътна полиция регулират движението.  

Кметицата на Каварна: Сформирани са 4 работни групи по казуса "Калиакра"

http://clubz.bg/57211-kmeticata_na_kavarna_sformirani_sa_4_rabotni_grupi_po_kazusa_kaliakra

Сформирани са четири работни групи за намиране на решение по казуса „Калиакра“. Това заяви кметът на Каварна Нина Ставрева по време на среща в общината с участието на министъра на околната среда Нено Димов по казуса „Калиакра“, предаде „Фокус”.

Днешната среща е продължение на започналия процес от предходните седмици по търсене на решение. По думите на министър Нено Димов проблемът е назрявал през последните повече от 15 години. Сега е необходимо да бъде намерено решение по най-добрия начин, за да бъде защитено то от него пред ЕС.

Трудността на това начинание идвала от факта, че решението касае различни интереси. Предстоят разговори на министър Димов с представители на местната общност и различни заинтересовани страни по случая.

Екоминистърът подчерта, че на практика това е трябвало да започне още преди 2005-2006 година, когато е стартирано очертаването на защитените зони.

Работната среща в сградата на община Каварна продължи при закрити за медиите врати. След приключването й ще бъдат направени изявления от кмета Нина Ставрева и министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Пред общинската сграда има малка група от протестиращи с издигнати плакати в защита на хората, чийто поминък е свързан със защитената зона - „Калиакра“, комплекс „Калиакра“ и „Белите скали“. Протестът е мирен.

Над 360 пострадали след изтичане на хлор в Западен Иран

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389284

Над 360 пострадали след изтичане на хлор в Западен ИранНад 360 души са пострадали в резултат на изтичане на хлор в западния ирански град Дезфул, съобщи държавната информационна агенция ИРНА, цитирана от ТАСС. Медицинска помощ са потърсили 362-ма души със симптоми на отравяне като дихателни и други проблеми. Според Асошиейтед прес, която се позовава на иранската държавна телевизия,

Експерти: Задава се най-голямата миграционна вълна в историята на Русия

http://frognews.bg/news_140116/Eksperti-Zadava-se-nai-goliamata-migratsionna-valna-v-istoriiata-na-Rusiia/

Русия ще преживее в следващите години най-голямата миграционна вълна от напускащи страната хора, невиждана в годините след разпада на СССР.

15 души загинаха след атентат в Куета, ИДИЛ пое отговорност

http://www.cross.bg/suobshtava-kyeta-dyshi-1551954.html

/КРОСС/ Бомба избухна в близост до пазар в пакистанския град Куета. Загинали са поне 15 души, съобщават местните власти, цитирани от Ройтерс. Базираната в Близкия изток "Ислямска държава", която има клон на бойци в Афганистан и Пакистан заяви, че мотоциклет с атентатор самоубиец е убил 17 войници. Мощният взрив е поразил патрул минаващ по пътя, съобщава министърът на провинция Балучистан Сарфраз Буги, добавяйки, че патрулът може да е бил целта. "Според информацията, която сме получили досега, има около 15 жертви; хора, които са мъченици и около 40 души са ранени", каза Буги. Той коментира, че в града е наложена извънредна ситуация. Ръководителят на екипа за обезвреждане на бомби в Куета, Аслам Тарен, съобщава, че по първоначалната информация, нападател самоубиец е блъснал мотоциклет във военно превозно средство. Пакистанската армията съобщава, че целта е бил патрулът и че сред убитите са били най-малко седем цивилни. Генерал Камар Жавед Баджва счита, че терористите се опитват да провалят честванията в понеделник за 70-годишната на независимост от Великобритания. Сепаратисти и екстремисти в Балучистан водят кампания срещу централното правителство в продължение на десетилетия, изисквайки по-голям дял от богатите на газ ресурси в провинцията. Талибани и други ислямистки бойци също действат в провинцията, която е на границите с Афганистан и Иран.  

15 души загинаха след атентат в пакистанския град Куета

http://www.cross.bg/dyshi-suobshtava-kyeta-1551954.html

/КРОСС/ Бомба избухна в близост до пазар в пакистанския град Куета. Загинали са поне 15 души, съобщават местните власти,цитирани от Ройтерс. Базираната в Близкия изток "Ислямска държава", която има клон на бойци в Афганистан и Пакистан заяви, че мотоциклет с атентатор самоубиец е убил 17 войници. Мощният взрив е поразил патрул минаващ по пътя, съобщава министърът на провинция Балучистан Сарфраз Буги, добавяйки, че патрулът може да е бил целта. "Според информацията, която сме получили досега, има около 15 жертви; хора, които са мъченици и около 40 души са ранени", каза Буги. Той коментира, че в града е наложена извънредна ситуация. Ръководителят на екипа за обезвреждане на бомби в Куета, Аслам Тарен, съобщава, че по първоначалната информация, нападател самоубиец е блъснал мотоциклет във военно превозно средство. Пакистанската армията съобщава, че целта е бил патрулът и че сред убитите са били най-малко седем цивилни. Генерал Камар Жавед Баджва счита, че терористите се опитват да провалят честванията в понеделник за 70-годишната на независимост от Великобритания. Сепаратисти и екстремисти в Балучистан водят кампания срещу централното правителство в продължение на десетилетия, изисквайки по-голям дял от богатите на газ ресурси в провинцията. Талибани и други ислямистки бойци също действат в провинцията, която е на границите с Афганистан и Иран.  

Косово загуби 15 млн. евро от МВФ

https://www.actualno.com/balkani/kosovo-zagubi-15-mln-evro-ot-mvf-news_627456.html

Поради застоя в изграждането на нови институции след предсрочните парламентарни избори, проведени на 11 юни, Прищина търпи огромни щети. Така Косово загуби 15 милиона евро от Международния валутен фонд (МВФ), тъй като договорът за кредит, предвиден за подписване през юни, бе

Тръмп подозира най-близкия си помощник Стивън Банън в разкриване на информация на журналисти

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-podozira-nai-blizkiya-si-pomoshtnik-stivan-banan-v-razkrivane-na-informatsiya-na-zhurnalisti.88357

/Поглед.инфо/ Президентът Доналд Тръмп подозира, че един от най-близките му помощници - Стивън Банън - е свързан с изтичането на класифицирана информация от кабинета към журналистите.

Мълния подпали къща в Монтанско село

https://offnews.bg//112/malnia-podpali-kashta-v-montansko-selo-662703.html

Мълния подпали къща в Монтанско по време на бурята и градушката, които се разразиха в областта.

При пожара няма пострадали, съобщи бТВ.

Още през нощта цяла Западна България попадна в капана на бурите. Обилни валежи обхванаха половината страна, на места се разрази градушка, а температурите рязко се понижиха. 

3 екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община работят по отстраняването на сигнали във връзка с обилния дъжд на територията на столицата. Получени са 5 сигнала за паднали клони, на 6 места са се получили завирявания.

Жълт код за опасност от градушки и гръмотевични бури е обявен за 9 области на страната.

Кодът е в сила за областите: София – град, София – област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив и Пазарджик.

Очаква се количеството на валежите да достигне до 30-40 л/ кв. м на места.

Нова нощна акция на Валери Симеонов в ”Слънчев бряг”

http://dnes.dir.bg/news/slanchev-brjag-aleri-imeonov-kabinet-borisov-3-26227353

Под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в „Слънчев бряг“ продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения.

Ивет Лалова се снима с легендарния Болт

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6389273

Ивет Лалова се снима с легендарния БолтИвет Лалова не успя да се класира за финала на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Лондон, но успя да запечата друг паметен момент от там в снимка - прегръдка с легендата на пистата Болт.  Ямайският спринтьор завърши трагично пътя на своята блестяща кариера, като не успя да доведе до успех мъжката щафета за страната си поради

Днес се навършват 56 г. от издигането на Берлинската стена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389266

Днес се навършват 56 г. от издигането на Берлинската стенаНа 13 август отбелязваме годишнина от издигането на Берлинската стена, разказва "Нова телевизия". След Втората световна война Франция, Великобритания, САЩ и Съветския съюз окупираха Германия и столицата й Берлин. Когато Съветският съюз наложи Берлинската блокада през 1948 г., излезе наяве голямо напрежение между западните съюзници и СССР.

Един човек е пострадал при инцидент с автобус в София

https://www.actualno.com/crime/edin-chovek-e-postradal-pri-incident-s-avtobus-v-sofija-news_627455.html

Един човек е пострадал при инцидент между автобус на градския транспорт и лек автомобил в столичния квартал “Обеля“. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидента е подаден в 11:30 часа. По първоначални данни пострадалият е шофьорът на лекия автомобил. Снимка: архив

Спасители: При гръмотевична буря - далеч от водни басейни и да не се облягаме на мокри скали

http://www.moreto.net/novini.php?n=357466

При гръмотевична буря на открито в планината хората трябва да бъдат далеч от водни басейни. Това каза за Агенция „Фокус“ Камен Якимов от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. „Има няколко основни правила в случай, че ви застигне на открито гръмотевична буря.

Задържаха българин за трафик на мигранти в Румъния

//dariknews.bg/novini/sviat/zadyrzhaha-bylgarin-za-trafik-na-migranti-v-rumyniia-2042242

Румънските власти задържаха днес в Черно море лодка с близо 70 нелегални имигранти, а единият от каналджиите е български гражданин.
 
Моторна яхта, плаваща под турски флаг, е била засечена днес сутринта от румънската брегова охрана с 69 нелегални мигр

Каракачанов иска 90 мил. лева за модернизация на фрегатите

http://dnes.dir.bg/news/modernizatzia-krasimir-karakachanov-fregati-kabinet-borisov-3-26227320

Необходими са 90 милиона лева, за да бъдат модернизирани фрегатите на военния флот, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Нинова: Поздравявам президента за позицията му по антикорупционния закон на правителството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389265

Нинова: Поздравявам президента за позицията му по антикорупционния закон на правителството"Поздравявам президента Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Споделяме мнението му, че той няма да създаде възможност за борба с коруцията по високите етажи на властта. Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа?

Бербатов отплува към Кралицата на Арабско море

https://offnews.bg//futbol/berbatov-otpluva-kam-kralitcata-na-arabsko-more-662702.html

Димитър Бербатов ще подпише до 48 часа с индийския гранд Керала Бластърс, твърдят медиите във втората най-многолюдна страна на света. Проучване на OFFNews показа, че подобен трансфер е обсъждан, а и твърде вероятен.

Треньор на тима е Рене Мюленстийн, прочутият холандец, който работеше дълги години в Манчестър Юнайтед, шест от тях като помощник на сър Алекс Фъргюсън. Познава се отлично с Бербо. После двамата се засичат и във Фулъм.

Иначе отборът е с тригодишна история, но изключително живописна. Създават го легендата в крикета Сахин Тендулкар, известен с прякора Мастър Бластър . Отборът получава това прозвище. Дребни акционери са няколко звезди от Боливуд.

Клубът е базиран в богатия град Кочи, наричан още Кралицата на Арабско море. Населението е над 600 000 жители, но с прилежащите селища образува агломерация с население от над 2,1 млн. души. Смята се за най-гъсто населения град в милиардната Индия.

Красивият морски град се явява входен пункт за местността Керала, а разположението му между Арабско море и пътищата на запад го правят притегателен център за туристите. Днешният град Кочи е известен като финансовата столица на шата Керала и втори по значение в западна Индия след Мумбай.

Бластърс играят мачовете си на стадион "Джавахарлал Неру" с капацитет 80.000 зрители! Преди година там игра бившият вратар на английските национал Дейвид Джеймс, както и испанецът Карлос Марчена, направил име във Валенсия.

Работодателски организации: Не убивайте „Дунарит”!

http://frognews.bg/news_140115/Rabotodatelski-organizatsii-Ne-ubivaite-Dunarit!/

Трите най-големи работодателски организации в България се обявиха в защита на предприятието „Дунарит” срещу което държавата предприема силно смущаващи действия. Работодателите са обезпокоени от странните акции на прокуратурата, Министерство на икономиката и МВР спрямо работещо предприятие от състава на Военно-промишления комплекс.

Варирането на кръвното налягане предразполага към деменция

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6389251

Варирането на кръвното налягане предразполага към деменцияАко кръвното налягане непрестанно варира, това е свързано с по-голям риск от деменция или болестта на Алцхаймер, сочат резултатите от японско изследване, цитирани от ЮПИ. Хората, чието систолично кръвно налягане е с всекидневни колебания, са с 2 пъти по-голям риск от всякакъв вид деменция или болестта на Алцхаймер в сравнение с онези,

Каракачанов: Заплатите в армията няма да се увеличават до края на годината

http://www.cross.bg/karakachanov-armiyata-otbranata-1551953.html

/КРОСС/ Заплатите в армията няма да бъдат увеличавани до края на годината. При обсъждането на новия бюджет за следващата година ще стане ясно дали може да има увеличение и какво да бъде то, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той е във Варна за церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". Министър Каракачанов каза, че и в Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни: Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс. Приоритет през тази година на Министерството на отбраната е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.  

Янка Такева: Учителската заплата ще стане 1500 лв., Борисов и Горанов изпълняват обещанията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389260

Янка Такева: Учителската заплата ще стане 1500 лв., Борисов и Горанов изпълняват обещанията сиУбедена съм, че учителската заплата ще стане 1500 лв. до края на управленския мандат, каза пред „Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева за увеличението на учителските заплати от 1 септември т.г. „На този етап ни удовлетворява това увеличение и смятам, че е едно добро начало в посока изпълнението на

60 деца починаха в индийска болница само за седмица

http://www.cross.bg/kislorod-detza-pochinali-1551952.html

/КРОСС/ Шейсет деца са починали в болница в северноиндийския щат Утар Прадеш тази седмица, за което местните медии обвиняват липсата на кислород, информира Ройтерс. 34 от починалите деца са били бебета в интензивно неонатологично отделение, уточни медицинският център. 12 са починали от енцефалит, а причината за смъртта на останалите не е уточнена. Според местни медии вълната от смъртни случаи се дължи на недостига на кислород, след като частен доставчик си прибрал оборудването заради неплатени сметки. Представител на болницата отхвърли тези твърдения. Според изявление на лечебното заведение в четвъртък е имало намаляване на доставките на втечнен кислород, но са били осигурени допълнителни количества от други доставчици.  

Красимир Каракачанов: Увеличението на бюджета за отбрана е наложително

https://www.actualno.com/politics/krasimir-karakachanov-uvelichenieto-na-budjeta-za-otbrana-e-nalojitelno-news_627454.html

Увеличението на бюджета за отбрана е наложително. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на ритуалите по тържествено издигане на военноморския флаг и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „В

Мълния подпали къща в Монтанско

https://www.24chasa.bg/region/article/6389256

Мълния подпали къща в МонтанскоМълния е паднала късно снощи върху къща в село Каменна Рикса, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. Мълнията е разрушила покрива на къщата и е предизвикала пожар. На мястото са били изпратени пожарникари от Монтана, които са го потушили. Няма пострадали. Бурята е прекъснала далекопроводи към няколко села в Монтанско,

Жалбите във въздухоплавателната администрация срещу авиокомпании растат

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/jalbite-vyv-vyzduhoplavatelnata-administraciia-sreshtu-aviokompanii-rastat-244743/

75% от пътниците, чиито полети са закъснели повече от 3 часа, не са получили обезщетение, сочи международно проучване

Каракачанов във Варна: Вдигаме заплатите в армията, ако спрем изтичането на пари в МО

http://www.moreto.net/novini.php?n=357473

„В момента ненужно изтичат пари в Министерството на отбраната, а в същото време не се реализират дейности, които могат да вкарат реални приходи в бюджета. Когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за хазната с много по-голямо основание ще искаме увеличение на заплатите“.

Земетресение разлюля Турция

//dariknews.bg/novini/sviat/zemetresenie-razliulia-turciia-2042240

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер бе усетено в Западна Турция.

Епицентърът се намира на 26 километра източно от Бодрум на дълбочина 4,4 километра.

Няма данни за пострадали и щети.

Каракачанов: В министерството изтичат пари, които могат се ползват за заплати

//dariknews.bg/regioni/varna/karakachanov-v-ministerstvoto-iztichat-pari-koito-mogat-se-polzvat-za-zaplati-2042220

Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още не е ясно с какъв процент. Могат да се търсят варианти като резерви в Министерството на отбраната, или приходи от различни дейности. Това коментира във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който се вк

Кола се удари в автобус в София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kola-se-udari-v-avtobus-v-sofiia-2042239

Мъж и жена пострадаха при инцидент между автобус на градския транспорт и лек автомобил в столичния квартал “Обеля“, съобщи Агенция „Фокус“.

Автобус от градския транспорт е отнел предимството на лекия автомобил в района на метростанция „Обеля“.

Сигнал з

Мъж пострада при инцидент между автобус и кола в столичния квартал “Обеля“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389255

Мъж пострада при инцидент между автобус и кола в столичния квартал “Обеля“Един човек е пострадал при инцидент между автобус на градския транспорт и лек автомобил в столичния квартал “Обел,  съобщиха за „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидента е подаден в 11:30 часа. По първоначални данни пострадалият е шофьорът на лекия

Иранският парламент одобри 520 млн. долара за балистичната програма

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/13/3023483_iranskiiat_parlament_odobri_520_mln_dolara_za/?ref=rss


Иранският парламент гласува днес отпускането на 520 млн. долара за развитието на балистичната програма на страната и за финансиране на регионалните дейностите на елитните въоръжени сили, съобщи БТА.<br /><br />"Американците трябва да знаят, че това е само първата ни стъпка", заяви председателят на парламента Али Лариджани, след като обяви, че с огромно мнозинство са подкрепени серия мерки, чиято цел е "справянето с терористичните и авантюристични действия на САЩ в...

Иранският парламента одобри 520 млн. долара за балистичната програма

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/13/3023483_iranskiiat_parlamenta_odobri_520_mln_dolara_za/?ref=rss


Иранският парламента гласува днес отпускането на 520 млн. долара за развитието на балистичната програма на страната и за финансиране на регионалните дейностите на елитните въоръжени сили, съобщи БТА.<br /><br />"Американците трябва да знаят, че това е само първата ни стъпка", заяви председателят на парламента Али Лариджани, след като обяви, че с огромно мнозинство са подкрепени серия мерки, чиято цел е "справянето с терористичните и авантюристични действия на САЩ в...

5 сигнала за паднали клони и 6 за завирявания заради обилни валежи в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389249

5 сигнала за паднали клони и 6 за завирявания заради обилни валежи в София3 екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община работят по отстраняването на сигнали във връзка с обилния дъжд на територията на столицата, съобщиха за „Фокус“ от пресцентъра на Столична община. Към момента са получени и отработени 5 сигнала за паднали клони на дървета, както и 6 за завирявания. Екипите са на място.

Навършват се 56 години от издигането на Берлинската стена

http://www.cross.bg/berlin-stena-germaniya-1551951.html

/КРОСС/ На 13 август отбелязваме годишнина от издигането на Берлинската стена. След Втората световна война Франция, Великобритания, САЩ и Съветския съюз окупираха Германия и столицата й Берлин. Когато Съветският съюз наложи Берлинската блокада през 1948 г., излезе наяве голямо напрежение между западните съюзници и СССР. Страхът от комунистическия режим доведе до увеличаване на броя на източногерманците, които емигрират в Западна Германия. Между 1949 и 1961 г. около 3 милиона граждани на Германската демократична република (ГДР) са пътували през Берлин до Федерална република Германия (ФРГ). За ГДР провалът на планираната икономика, наложена от Москва, съчетана с бягството на работниците и трафика на стоки между Изтока и Запада, представляваше сериозен икономически проблем. Решението е взето - изграждането на стена. Работата започна в ранните часове на 13 август 1961 г., припомня БГНЕС. Така на днешната дата през 1961 г. Берлин се събуди в шок - източногерманската армия започна строителството на скандалната стена. Тя първоначално бе локализирана в средата града и постепенно разширявана през следващите месеци. Зидът напълно прекъсна Западен Берлин от забранявайки на източногерманците да преминат в Западна Германия. Стената бързо се превърна в символ на Студената война и отдели хиляди семейства за цяло едно поколение. През 1987 г. президентът Роналд Рейгън поиска от Михаил Горбачов да събори тази стена

Бягство на милиардери: Михаил Прохоров спешно напуска Русия

http://www.eurochicago.com/2017/08/byagstvo-na-miliarderi/

Компанията му Dimosenco Holdings преди дни продаде пакет от акциите си в алуминиевия гигант "Русал" на Виктор Векселберг и Леонард Блаватник, За 7% от акциите двамата платиха 503.9 млн. долара, според информацията от борсата в Хонконг. Цената е 40% под пазарната! Търси се купувач и за останалите 6.7% акции на Михаил Прохоров. През юни той продаде контролния си пакет в медийния гигант РБК. Миналото лято се сбогува срещу 1.6 млрд. долара и с основния си актив в Русия - 20% от "Уралкалий"

Австралийски терорист, заловен в Турция, поиска помощ от австралийското правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6389243

Австралийски терорист, заловен в Турция, поиска помощ от австралийското правителствоЕдин от най-издирваните австралийски терористи, който от няколко месеца е арестуван в Турция, се обърна за помощ към австралийското правителство, съобщи днес австралийският в. "Хералд-Сън", цитиран от ДПА. Роденият в Мелбърн Нийл Пракаш, смятан за един от ключовите вербовчици на бойци за групировката "Ислямска държава" и на извършители на

Буря остави села в Монтанско без ток

https://www.24chasa.bg/region/article/6389245

Буря остави села в Монтанско без токГръмотевична буря се е разразила през нощта в Монтанско, на места тя е била придружена с пороен дъжд. Прекъснато е електричеството в някои квартали на Берковица и в десетина села, повечето от които в планинската част на региона, съобщиха от областната управа в Монтана, предаде БТА. Към момента в повечето от селищата електрозахранването е

Нинова: Борисов, сега къде си? Защо излъга?

http://www.cross.bg/zakon-radev-borba-1551950.html

/КРОСС/ Поздравявам президента Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Споделяме мнението му, че той няма да създаде възможност за борба с коруцията по високите етажи на властта. Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем. Президентът нямал договорка с премиера за антикорупционния закон "Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление." Това заяви във Варна президентът Румен Радев. „Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно - че дирекцията „Корупция" трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук!", категоричен бе Радев. И припомни, че винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.  

Челен сблъсък се размина на косъм: Влак с руда срещу пътници от Перник за София

https://offnews.bg//ikonomika/chelen-sblasak-se-razmina-na-kosam-vlak-s-ruda-sreshtu-patnitci-ot-pe-662698.html

Жестока жп катастрофа е била избегната на косъм в събота сутринта. Единствената причина да не броим трупове при поредната трагедия е професионализмът на дежурния ръководител движение на гара Храбърско г-жа Григорова, научи OFFNews.

За пореден път през последните години един срещу друг са се оказали два влака - пътнически, който е потеглил в 5,28 часа от Перник за София и товарен влак на частната жп компания ТБД, която е собственост на енергийния бизнесмен Христо Ковачки.

Опасната случка традиционно беше скрита от медиите.

Според информацията във вътрешноведомствения бюлетин на Национална компания "Железопътна инфраструктура" става дума за грешка на машиниста на товарния влак, който с два локомотива е теглил цели 23 вагона с руда.

В 06,10 часа сутринта при нареден входен маршрут със спиране на трети прав коловоз на гара Храбърско за среща с пътническия влак, композицията на ТБД подминава затворен изходен сигнал, срязва стрелка 1 и продължава напред. Така товарният влак се оказва върху една линия с влак 60202 на БДЖ-Пътнически превози, който в същото време е на съвсем близко разстояние.

Зверският сблъсък е избегнат само благодарение на наблюдателността на дежурния ръководител на НКЖИ на гарата. Григорова веднага забелязва, че товарната композиция е срязала стрелка и изключва напрежението в контактната мрежа.

След това машинистът на ТБД продължава с грешките. Самоволно решава да върне влака назад, но на мястото на счупената стрелка дерайлира първия вагон. За щастие при инцидентът няма пострадали, но се натрупват огромни закъснения на няколко влака, минаващи по линията.

Четирима души пострадаха след катастрофа на пътя Сопот – Микре

https://www.actualno.com/crime/chetirima-dushi-postradaha-sled-katastrofa-na-pytja-sopot-mikre-news_627453.html

Четирима души са пострадали, след като два леки автомобила са се ударили при 24 км на пътя I-4 Сопот – Микре, а трети е попаднал в канавката. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на ОДМВР-Ловеч. Инцидентът е станал около 10.15 часа.  Двама от пострадалите се п

9 проблема, с които се сблъскват само левичарите (галерия)

https://offnews.bg//offtopic/9-problema-s-koito-se-sblaskvat-samo-levicharite-galeria-662701.html

Днес отбелязваме Световния ден на левичарите.

Едва 10% от населението на земята са левичари, а от тях 1/3 са жени. Смята се, че левичарите са хора с по-артистични наклонности.

За много по-голямата част от населението да режеш с ножица, да пишеш на дъска или да използваш тетрадка със спирала не е нищо особено, но за всеки левичар тези дейности са изпитание.

Представяме ви 9 ситуации в нашата галерия, в които левичарите имат сериозни проблеми.

Едни от най-известните левичари са  Наполеон Бонапарт, Юлий Цезар, Махатма Ганди, Барак Обама, Бенджамин Франклин, Аристотел, Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Бил Гейтс, Анджелина Джоли, Рафаел Надал.

Варна отбеляза Международния ден на младежта

http://www.moreto.net/novini.php?n=357472

Варна – Европейската младежка столица през 2017 г., отбеляза Международния ден на младежта с голям концерт, научи Moreto.net. Инициативата бе организирана от Министерството на младежта и спорта и Община Варна и в нея се включиха лично министър Красен Кралев, зам.

Официално: Димитър Димитров-Херо е новият треньор на "Лудогорец"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6389241

Официално: Димитър Димитров-Херо е новият треньор на "Лудогорец"Спортният директор на ПФК "Лудогорец" Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димитров и специалистът, работил запоследно в Иртиш (Павлодар), поема шесткратните шампиони, съобщиха от пресслужбата на разградския клуб. Димитров бе определен за наставник на тима след разговори с още няколко именити треньори от България и чужбина.

Наказаха египетски спасители заради селфита пред жп катастрофа

http://www.cross.bg/spasiteli-selfita-pomosht-1551949.html

/КРОСС/ Шестима египетски спасители са наказани, защото си правели селфита със смартфоните си на мястото на жп катастрофата от петък край Александрия, съобщи снощи здравното министерство на страната. В сблъсъка между две влакови композиции загинаха най-малко 40 души. Това е един от най-тежките инциденти в египетските жп транспорт през последните години. Снимки, показващи как екип на "Спешна помощ" си прави селфита пред един от катастрофиралите влакове, предизвикаха гняв и възмущение в социалните мрежи. Потребител качи снимка на спасителите, придружена с текст: "Съвестта е в кома". Шефът на спешната помощ в здравното ведомство Ахмед ал Ансари заяви пред АФП, че шестимата спасители са преместени на работа другаде като наказание за "неуместното си поведение".    

Продължават проверките в нощни клубове в Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9vrXoW8NDF0/

С викове „Оставка“ посрещнаха тази нощ вицепремиера Валери Симеонов в култовото заведение Bedroom в Слънчев бряг. Втора вечер Симеонов обикаля курортния комплекс, за да проверява дали заведенията не вдигат шум. В социалните мрежи вече се въртят клипове, на които ясно се вижда, че посетителите хич и не са се зарадвали на проверяващите. Те не крият недоволството си. „Платили сме си, за да се забавляваме“, „От нашите пари получаваш заплата“ са само част от подмятанията, които се чуват. Всички клиенти на заведението крещят в един глас „Оставка“, а след това изпращат Валери Симеонов и проверяващите с викове „Довиждане“, съобщава Gramofona.

Наши читатели също ни информираха за снощната акция на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг,  който заедно с полицаи са извършили проверка в нощен клуб. В разгара на купона малко след полунощ е била спряна музиката и това  е предизвикало недоволството на клиентите. Няколко минути след преминаването на проверката,музиката отново е била пусната. Към момента от полицията не са коментирали снощната операция в Слънчев бряг.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване