Плащат пътни разноски и на безработни на временна работа в друго населено място

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/plashtat-pytni-raznoski-i-na-bezrabotni-na-vremenna-rabota-v-drugo-naseleno-miasto-245995/

Въвежда се изискване работодателите да плащат заплати над минималния осигурителен доход за съответната длъжност и икономическа дейност

Откъс от "Дневникът на една камериерка", Октав Мирбо

https://www.actualno.com/literature/otkys-ot-dnevnikyt-na-edna-kamerierka-oktav-mirbo-news_631320.html

Днес, 14 септември, в три часа следобед, в един мек дъждовен и сив ден заех новото си място. Дванайсетото за две години. Без да смятам, разбира се, местата, на които съм прислужвала предните години. Не бих могла да ги изброя. Какви ли не домове съм виждала, и какви хора, какви мръс

Бионсе празнува 36-ия си рожден ден днес (Галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6425881

Бионсе празнува 36-ия си рожден ден днес (Галерия)Днес поп дивата Бионсе празнува своя 36-ти рожден ден. Родена е в Хюстън, Тексас и става известна през 1997 г. като част от R&B групата “Дестинис Чайлд“. След три успешни студийни албума и няколко промени в състава на групата, през 2003 г. Бионсе издава първия си самостоятелен албум “Dangerously in Love”. Към 2017 г.

Китай ще търгува нефта в юани

http://dnes.dir.bg/news/china-neft-uani-26337248

Най-големият вносител на петрол в света - Китай, финализира подготовката за старта на Шанхайската търговска борса за фючърси на нефт, деноминирани в юани.

Тополи и Казашко остават без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=358772

Тополи и Казашко ще останат без вода днес заради авария, съобщиха от Вик-Варна за Moreto.net. Очаква се нормално водоподаване там да има около 15 часа. По-рано днес без вода останаха два големи района в централната част на Варна.

Протест в София спря движението на трамваите по Скобелев

https://offnews.bg//obshtestvo/protest-v-sofia-spria-dvizhenieto-na-tramvaite-po-skobelev-664317.html

Протест в София спря движението на трамваите по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев” преди НДК, съобщава bTV.

Хора, които живеят в кооперациите в близост, недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 години.

Те издигнаха плакати с надпис „Искаме да спим”.

„Това трасе е незаконно от години и руши нашите жилища. Притеснително е, че това е игнорирано от общината толкова време”, коментира Михаил Марков, един от организаторите на протеста.

Хора от кооперациите в близост недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 г., съобщава bTV.

Манолова погва измамниците с ”белите петна”

http://dnes.dir.bg/news/maja-manolova-nivi-beli-petna-26337249

Омбудсманът Мая Манолова организира обсъждане на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието.

Пхенян се готви за изстрелване на нова ракета

http://frognews.bg/news_141437/Phenian-se-gotvi-za-izstrelvane-na-nova-raketa/

Севернокорейският режим се готви за изстрелване на нова междуконтинентелна балистична ракета, твърди военното министерство на Южна Корея.

Дончев предлага обратни искове срещу "професионалните изнудвачи" в обществените поръчки

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/09/04/3035804_donchev_predlaga_obratni_iskove_sreshtu/?ref=rss


Възложителят да има право на обратен иск за пропуснати ползи към този, който спира обществена поръчка, ако жалбата е неоснователна. Това предложение ще направи вицепремиерът Томислав Дончев следващата седмица, когато ще събере "цялата експертна мисъл на държавата", за да се обсъди как да се реши проблемът с постоянните обжалвания на обществени поръчки.<br /><br />В интервю за "24 часа" той обясни, че е провел много разговори със свои колеги от страните - членки...

Домашна туршия или зимнина от магазина - кое е по-евтино?

http://www.moreto.net/novini.php?n=358762

Репортерът на NOVA Георги Георгиев проверки как ще ни излезе по-изгодно - ако си купим готова зимнина от магазина или ако си я произведем сами. Ако се сравнят цените на едро на основните продукти, необходими за производството на туршия, ще се види, че са поскъпнали оцетът, чушките, морковите и краставиците.

Мъж скочи в огъня на фестивала "Бърнинг мeн" и почина (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6425880

Мъж скочи в огъня на фестивала "Бърнинг мeн" и почина (Видео) Участник в ежегодния фестивал "Бърнинг мeн" в щата Невада почина, след като скочи в гигантския огън, в който по традиция се изгаря дървена статуя, съобщава ТАСС. Мъжът е успял да преодолее двата кордона на охраната, разположена по периметъра на горящата клада, след което е скочил в огъня. Намиращите се на мероприятието пожарникари са успели да

Обявиха извънредно положение в Лос Анджелис

http://www.cross.bg/polozhenie-pozhari-izvunredno-1553941.html

/КРОСС/ Извънредно положение беше обявено в Лос Анджелис, където продължава борбата с един от най-големите досега горски пожари в история на града. Пожарите покриват площ от около 5 хиляди акра. Стотици къщи бяха евакуирани, затворена е магистрала. Калифорния е засегната от гореща вълна, а пламъците се разпалват от силните ветрове. Големи пожари засегнаха и други райони в западната част на САЩ. Правителството вече обяви извънредно положение в щатите Монтана и Вашингтон.  

РЗИ – Шумен организира безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН

https://www.actualno.com/shumen/rzi-shumen-organizira-bezplatno-i-anonimno-izsledvane-za-hivspin-news_631322.html

Регионална здравна инспекция – Шумен организира безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН. Това съобщиха от инспекцията. Скринингът е във връзка с Националната лятна АНТИСПИН кампания. В периода от днес до 15 септември всички желаещи могат да се изследват в лабораторията на РЗИ – Шумен пл. „Освобождение” №1, от 9.00 часа до 16.00 часа.

Велосипедист загина на стария път Бургас - Варна

http://www.cross.bg/varna-opasnost-zhivota-1553940.html

/КРОСС/ Три тежки пътни инцидента се регистрирани в региона на Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус" - Варна от „Пътна полиция". Един от инцидентите е станал на стария път от Бургас за Варна. Около 14 часа в неделя на 150 м преди кръстовището за местност „Крушките", в посока Варна, е възникнало пътно произшествие. 19-годишен водач на лек автомобил от Варна, по време на маневра за изпреварване на друг автомобил, е блъснал велосипед, който се е движил пред него. След удара 32-годишният колоездач е починал на място. При друго произшествие, в района над кв. „Виница", по пътя за Кичево, е пострадал моторист - румънски гражданин. Той е настанен в болнично заведение с опасност за живота. От полицията допълниха, че в града също е регистриран тежък инцидент с пострадал, който е с контузии, но няма опасност за живота му.

„Пролет“ разширява производството си за нови световни модни брандове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6425877

„Пролет“ разширява производството си за нови световни модни брандовеФабриката за чанти в Димитровград инвестира 6 млн. лева в най-съвременните цифрови технологии и машини ,,Пролет“ ЕООД е най-голямото и модерно предприятие за производство на дамски чанти и кожени аксесоари в България. Предприятието е създадено през 1964 г. като поделение на държавната фирма за чанти ,,Чайка“. През 1994 г.

Пуснаха снимка на Георги, убил жена си в Пещера

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-mvr-peshtera-26337168

44-годишният Георги Генов от Пазарджик, който уби съпругата си Катя на оживено кръстовище в Пещера, е обявен за общодържавно издирване.

Apple предаде Siri в ръцете на друг директор

http://www.investor.bg/novini/261/a/apple-predade-siri-v-rycete-na-drug-direktor-246003/

Компанията иска да заложи повече на гласовия асистент, затова реши, че друг трябва да го управлява

До края на юли печалбата на банките е 790 млн. лв.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/09/04/3035801_do_kraia_na_juli_pechalbata_na_bankite_e_790_mln_lv/?ref=rss


Ниските лихви продължават да тежат на резултатите на българските банки и през юли, се вижда от данните на БНБ за седеммесечието, цитирани от "Капитал Daily".<br /><br />Към края на седеммесечието нетният лихвен доход общо за сектора е 1.56 млрд. лв., което е с 4.91% по-малко спрямо година по-рано. В тези условия банките опитват да компенсират поне донякъде и с по-големи постъпления от такси и комисиони, което се вижда и в отчетите им – за първите седем месеца на годината...

Северна Корея подготвяла нов ядрен опит

https://offnews.bg//sviat/severna-koreia-podgotviala-nov-iadren-opit-664316.html

Южна Корея е регистрирала признаци за готвен нов ракетен тест на Северна Корея, съобщиха от министерството на отбраната в Сеул, откъдето допълниха, че опитът може да включва междуконтинентална балистична ракета.

От министерството заявиха, че знаци за готвеното от КНДР изпитание „последователно са били засичани след теста в неделя“, когато беше извършен ядрен опит с водородна бомба.

От Сеул обаче не уточниха кога може да се очаква новият опит.

Последният ядрен тест на Северна Корея е бил с приблизителна сила от 50 килотона. Данните на южнокорейските власти показват, че последното изпитание на режима в Пхенян е на бомба, три пъти по-мощна от тази, която американците са хвърлили над Хирошима през 1945 г.

Задържаха мъж, стрелял по деца в Дупница

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zadyrzhaha-myzh-strelial-po-deca-v-dupnica-2046043

Служители на полицейското управление в Дупница са задържали в събота 56-годишен мъж, който стрелял по играещи деца на улица в града.

Няма пострадали, съобщиха от полицията. При извършените процесуално-следствени действия в дома на мъжа са открити и и

12-годишно дете почина при нелеп инцидент на стадион

//dariknews.bg/novini/bylgariia/12-godishno-dete-pochina-pri-nelep-incident-na-stadion-2046037

12-годишно дете от тетевенското село Градежница почина при нещастен инцидент на стадиона, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Ловеч.

По първоначална информация момчето пострадало при преместване на подвижна метална футболна врата

Вицепремиерът Екатерина Захариева подкара... уейкборд в язовир (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/vicepremieryt-ekaterina-zaharieva-podkara...-uejkbord-v-iazovir-snimki-2046033

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева публикува изумителни снимки във Facebook. Кадрите я показват в непозната светлина – оказа се, че е любител на водните спортове.